Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Δελτίο Κομινφόρμ 13

Δε νομίζω πως έχω να προσθέσω κάτι καινούριο στο "θέμα" των ημερών για τη δήλωση του Καζάκου, ούτε καν επιχειρώντας μια σύνοψη όσων έχουν ειπωθεί, ακόμα κι εδώ. Καταρχάς είναι τραγικό πως το θέμα έχει πάρει τόση έκταση και μας αναγκάζει να ασχολούμαστε ή να απαντάμε σε αυτό. Δείχνει τη διαχρονική αξία της μονταζιέρας, τη δύναμή της να επιβάλει την ατζέντα της, για μια δήλωση που έγινε μερικά χρόνια πριν και ξεθάφτηκε τώρα (και θα είχε ενδιαφέρον να ψάξει κανείς το νήμα και να βρει από πού και με ποιον τρόπο γιγαντώθηκε). Και προφανώς την ικανότητά της να απομονώνει μαεστρικά φράσεις, να διαστρεβλώνει την ουσία, ακόμα και στο γραπτό λόγο, που μένει πίσω και δεν πετάει στον αέρα, να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, εντυπώσεις. Κι είναι πολύ ενδιαφέρον πως σε μια βδομάδα που περνάνε στη ζούλα τα μνημονιακά προαπαιτούμενα, τα social media που είναι ένα είδος θερμόμετρου της κοινής γνώμης και των μέσων που την διαμορφώνουν, έχουν αναλωθεί σε μια Καζακιάδα, ενώ η θρασύτητα της ΔΦΑ περνάει στα ψιλά, ως κάτι γνωστό και δεδομένο.

Είναι κι αυτό το ιδιότυπο μάρκεντινγκ που έχει το κόμμα, που μπορεί να λέει κάτι σωστό, επίκαιρο, να μαλλιάζει η γλώσσα του σε ώτα μη ακουόντων (πχ όταν προειδοποιούσε πως "έρχεται θύελλα"), αλλά αν πει κάτι παρεξηγήσιμο (χωρίς να είναι απαραίτητα, αρκεί να μπορεί να περάσει ως τέτοιο και να καταχωρείται στη δημόσια σφαίρα ως παρεξηγήσιμο) θα γίνει viral, θα διαδοθεί από προφίλ σε προφίλ, από στόμα σε αυτί, κανονική δουλειά μυρμηγκιού, και στη διαδρομή θα αποκτά μυθικές διαστάσεις, πχ και τρεις αρκούδες, σταλμένες κατευθείαν από την εποχή της Σοβιετίας.

Ναι αλλά γιατί μιλάμε για το ΚΚΕ αφού το "θέμα" μας είναι μια δήλωση του Καζάκου, που δεν είναι καν οργανωμένο μέλος του; Μα για αυτό ακριβώς. Ήταν όμως βουλευτής του και συνδέθηκε με αυτό -συνεπώς, δε χρειάζονται περσότερα.

Αν ο Καζάκος είχε πει κάτι εύστοχο που θα γινόταν viral αυτό θα ανήκε στον εαυτό του, θα είχε συμβεί παρά κι ενάντια στην πολιτική του τοποθέτηση, τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ, θα ήταν καρπός του ξεχωριστού ήθους του, της ποιότητάς του -εξ ου κι ηθοποιός- του ευρύτατου πνεύματός του, που δεν το συναντάς σε σεχταριστές και γραφειοκράτες, μη σου πω πως κατά βάθος θα ήταν και με το 15ο Συνέδριο, κι είχε και τον Μπογιόπουλο σε μια πρόσφατη παράστασή του.
Τώρα είναι ο Καζάκος του ΚΚΕ, για τον οποίο πρέπει να απολογηθεί ο ΓΓ σε συνέντευξή του, ο οποίος έχει παίξει σε σαπουνόπερες, όπως το Βέρα στο Δεξί (ούτε καν στο αριστερό, σημειολογικά) κι η προδοσία που φόρτωσε στα παιδιά που φεύγουν έξω, αντανακλά στην πραγματικότητα το κακό προδοτικό Κουκουέ, που φταίει για όλα.

Και η ουσία σε ποιο ακριβώς γκεστάλτ αρχίζει να μας απασχολεί;
Εξαρτάται τι θεωρεί κανείς ουσία κι αυτή δεν είναι να πάρουμε αποστάσεις από τη διατύπωση του Καζάκου -αυτό είναι το πλέον εύκολο. Αν τον απασχολεί η θέση του ΚΚΕ, αυτή μπορεί να την βρει πολύ εύκολα, με ένα απλό γκουγκλάρισμα, ακόμα και από την τελευταία, πολύ καλή, δήλωση του Κουτσούμπα. Κι αν αυτή είναι -επιτέλους- το θέμα της μετανάστευσης στην οποία αναγκάζονται να καταφύγουν πολλοί απελπισμένοι της δικής μας γενιάς, αυτή μπορεί να τη βρει σε διάφορα αξιόλογα άρθρα -παραθέτω ενδεικτικά αυτό, και το βράδυ θα ενημερώσω την παραπομπή και με έναν ακόμα σύνδεσμο.

Κατά τα άλλα, σε τηλεγραφικό ρυθμό, γιατί δυστυχώς η κε του μπλοκ δεν έχει χρόνο για κάτι πιο αναλυτικό.

-Η ΔΦΑ που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του δεξιού παρακράτους, διασκευάζοντας δημιουργικά στη συγκυρία το παλιό σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια ασφαλίτη" που καπηλεύτηκε, και μετατρέποντάς του σε "κανένα σπίτι, δίχως ασφαλίτη".
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

-Το ΚΚΕ επιμένει στον "ξύλινο" λόγο, που καλεί τους οπαδούς να βγάλουν συμπεράσματα και να μην ταυτίζουν την αγάπη τους για την ομάδα με τα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία, σε αντίθεση με κάποιες εξωκοινοβουλευτικές ανακοινώσεις για τον Ηρακλή που έγιναν και πρωτοσέλιδο χτύπημα στον αθλητικό Τύπο της Θεσσαλονίκης και παίρνουν θέση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της ομάδας -που υποβιβάστηκε στα χαρτιά- μαζί με μια γενική αντιμνημονιακή καταγγελία.

-Το ΚΚ Βενεζουέλας στενοχωρεί τους όψιμους φίλους του -που το στηρίζουν αποκλειστικά στο βαθμό που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του ΚΚΕ- και δεν μπαίνει στα καλούπια τους, κρατώντας κριτικά τις αποστάσεις του από τους χειρισμούς της 'μπολιβαριανής κυβέρνησης'.

-Η ΔΦΑ εντελώς αποθρασυμένη φέρνει σαν τον κλέφτη τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης και του μνημονίου, με ένα (άσχετο) νόμο -για τα ψάρια- σε μία (ν)τροπολογία. Αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση. Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, στις 3.30. Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να ψαρώσει και να μείνει στη στάση του ροφού. Μόνο στο δρόμο θα καταλάβει τη δύναμή του και θα βρει το δίκιο του. Να μην τηρήσουμε "σιγήν ιχθύος", όπως λέει κι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή, το Κόμμα αποχωρεί -μετά από αρκετό καιρό από όσο μπορώ να θυμηθώ- από τη συζήτηση στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φαστ-τρακ διαδικασίες που ακολουθούνται.
Ες αύριον τα σπουδαία...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω προλάβει να το συζητησω ακόμα με συντρόφους, και επομένως δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης, όμως δεν θα ηταν καλύτερα να συμμετεχουμε στη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να αξιοποιήσουμε το βήμα που μας δίνεται για να προβάλλουμε την πολιτική μας?


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην ΚΕ του μπλοκ και τους φίλους του από έναν παλαιό αναγνώστη, νέο σχολιαστή. Μιας και είναι Δελτίο Κομινφόρμ και δε μπορεί κανείς να με εγκαλέσει ότι είμαι εκτός θέματος, να θέσω μια ερώτηση προς τους γνωρίζοντες με αφορμή τις σημερινές εκλογές στο ΗΒ: Τι ακριβώς συνέβη με το New Communist Party of Britain; Απ' όσο γνώριζα ήταν στην Initiative και το International Conference. Τι παίχτηκε και στηρίζει Corbyn; Επίσης τι νέα υπάρχουν με τον χαμό στο PCPE στην Ισπανία; Και τέλος αν ξέρει κάποιος τι έχει παιχτεί με τη διάσπαση του TKP στην Τουρκία. Καλοπροαίρετα ρωτώ μιας και θεωρώ ότι υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στα εσωτερικά των κομμάτων με τα οποία συνεργάζεται το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς που στα ευρωπαϊκά ΚΚ (αλλά και γενικότερα) γίνεται του... οπορτουνισμού.

Μια πρόταση με αφορφή τα παραπάνω θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα συνεργαζόμενα κόμματα (όπου και όποτε είναι δυνατόν σαφώς, κατανοώ τη δυσκολία του εγχειρήματος). Εκτός αυτού, ενδιαφέρον θα είχε και μια ευρύτερη ανάλυση-εργασία με θέμα το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κομμουνιστικό κίνημα κάθε χώρας. Δύσκολα υλοποιήσιμη πρόταση κι αυτή, το αντιλαμβάνομαι, αλλά θεωρώ πως θα είχε ενδιαφέρον. Αφού είστε πλέον και τόσος κοσμάκης στην Κατιούσα, λέω μήπως!

ΥΓ. Συγχαρητήρια και στον Άναυδο γι' ακόμη μία καταπληκτική εργασία του.

Οστ-αλγός

Ανώνυμος είπε...

Για το pcpe: http://inter.kke.gr/en/articles/Position-of-the-KKE-on-the-developments-in-the-Communist-Party-of-the-Peoples-of-Spain-PCPE/

Για το TKP: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9211550

Για την μεγάλη βρετανία: Τίποτα τρομερό στα εσωτερικά των κομμάτων που αναφέρεις. Επίσης, ο Κόρμπυν δεν έγινε επαναστάτης στα γεράματα. Αλλού είναι το θέμα. Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα του 21ου αιώνα, ακόμα και κόμματα της πρωτοβουλίας δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τις γραμμές τους από τις λογικές του μικρότερου κακού. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία δεν συνεπάγεται συμφωνία στην στρατηγική οπτική του ΚΚΕ περί καμίας συμμετοχής στην κυβέρνηση.

Υ.Γ. Το να ρωτας για το διεθνές κίνημα εδώ μέσα είναι σαν να ματώνεις μέσα στην θάλασσα δίπλα σε λευκό καρχαρία. Θα είσαι πολύ τυχερός αν δεν κατασπαράξουν την αναζήτηση σου οι "ατσάλινοι".

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Όλοι αύριο έξω απ΄τη Βουλή στις 3.30 μ.μ.
Δεν πρόκειται να τηρήσουμε Σιγήν Ιχθύος!

http://www.pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-07-48

---------------------------------------------------------

H μονταζιέρα Κάπταιν είναι βοηθητικό εργαλείο. Δεν είναι "η δύναμή της", που δημιουργεί το πολιτικό σκηνικό. Αλλη είναι η δύναμη, που χειραγωγεί τις συνειδήσεις.
Ο "κόσμος" δέχεται σαν αλήθεια, κάτι, που είναι ήδη από τα πρίν, πριν το ακούσει, έτοιμος να το πιστέψει. Η μονταζιέρα απλά του σερβίρει κάτι που του αρέσει για να το εμπεδώσει καλύτερα.
Ειδικά στο θέμα "Καζάκου", δε θάλεγα πως η αντιμετώπιση από το Κόμμα ήταν αριστοτεχνική. Κάναμε μια καλήν επίθεση στην Κοζάνη με το ΝΑΤΟ, μας κάνανε έναν απελπισμένο αντιπερισπασμό με τον "Καζάκο", κλάσαμε μαλλί(!) χωρίς λόγο, και το σκορ έγινε ...1-1, από το πουθενά για την Αντίδραση!
Την ώρα, που ό ίδιος ο Καζάκος, (παρά τα κουσούρια του), στο συγκεκριμένο θέμα προχτές "βούλωσε" κανονικά τον Χατζηνικολάου, που δεν βρήκε κάτι να του απαντήσει. Γιατί έπαιξε επιθετικά!
Εντάξει, να λειαίνουμε τις γωνίες, αλλά όχι και ....την κόψη του σπαθιού μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο.Χ.Ε.Π.
ποιοι ''ατσαλινοι'' ??Αυτοι που βγηκαν στα κεραμυδια για τον πολιτικο πολιτισμο του ΚΚΕ που ειπε ενα τυπικο ''καλη αναρωση'' αλλα δεν εχουν θεμα με το ΑΚΕΛ που προτεινει τραπεζιτη για προεδρο Δημοκρατιας?

Οχι οτι καταλαβαμε κατι που δεν ξερουμε απλα για να μην ξεχνιομαστε....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ ο Τρομερός,
Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο για τη στάση του κόμματος σε σχέση με τον Κοζάκο. Άκουσα τη συνέντευξη Κουτσούμπα...Aπάντησε ουσιαστικά. Στο κάτω-κάτω δεν χρειαζόταν να πεί και κάτι άλλο...Είναι άλλο ζήτημα να μπορούμε μαχητικά να απαντάμε στη σπέκουλα. Δεν κρύβω ότι πραγματικά έχω αηδιάσει με τα σχόλια "επαγγελματιών" σχολιαστών που τα βάζουν με τον Καζάκο...Ποιοί άραγε;;;;; Οι ίδιοι που πριν 25 χρόνια προσπαθούσαν να μας πουν ότι η ΟΝΕ και η ΕΕ είναι καλό πράγμα...γιατί θα υπάρχει ελευθερία κίνησης εργατικού δυναμικού και όσοι δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα θα βρίσκουν σε άλλες χώρες...Μέχρι και η ΧΑ...ναι, ναι αυτή που ήταν έτοιμη να πνίξει όλους τους πρόσφυγες γιατί είναι "προδότες" και δεν έμειναν στην ΣΥΡΙΑ να πολεμούν. Ποιό ΝΑΤΟικοί δεν γίνονται!
Μάλλον τα αφεντικά τους ενοχλήθηκαν γιατί ο Καζάκος διευκρίνισε ότι προδότες όσοι διώχνουν τους νέους...Ενοχλήθηκαν τα αφεντικά τους και ενίσχυσαν τη γραμμή της συκοφαντίας...
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Ο.Χ.Ε.Π. για την απάντηση. Για το TKP το είχα διαβάσει το άρθρο του Ρίζου, αλλά δεν ήξερα/ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τον "χωρισμό". Μάλιστα απ' ότι είχα ακούσει υπήρξε και μια επαναπροσέγγιση(;), αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Για το PCPE, κατατοπιστική και καλή απάντηση από το Κόμμα, δε την είχα υπόψιν μου. Όσο για το ΗΒ, απλά μου φάνηκε λίγο περίεργο. Υποτίθεται η Πρωτοβουλία ήταν μια απάντηση και ενάντια στον οπορτουνισμό. Ένιγουει, προφανώς και δεν ευθύνεται το Κόμμα για τις πράξεις των μελών της πρωτοβουλίας, αλλά καλό θα ήταν κατά την γνώμη μου να πάρει θέση, όπως έκανε και στις περιπτώσεις της Τουρκίας και της Ισπανίας.

Εντάξει δε θεωρώ πως η αναζήτησή μου είναι παρεξηγίσημη. Κατανοώ ότι δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να ντεμπουτάρεις με διεθνές κομμουνιστικό κίνημα σε ατσάλινο μπλογκ, αλλά σχωράτε με, το βρήκα ενδιαφέρον.

ΥΓ. Το ψευδώνυμο δε γνωρίζω αν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί (παρότι διάβαζα τακτικά τη σελίδα, μπορεί να μου ξέφυγε). Αν υπάρχει θέμα ενημερώστε με να υπογράφω αλλιώς.

Οστ-αλγός

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς θυμόμαστε. Αλλωστε, αυτοί που αναφέρεις είναι οι πιο ύπουλοι από όλους.

Βέβαια πριν μιλούσα κυρίως για τις φυλές "ατσάλινων" που συχνάζουν στο σφυροδρέπανο: κούιντοι και κρυφομουλάρια σε ειδικές αποστολές, θερμόαιμοι ναρίτες σε σταθερή θεματολογία μετά τα ξύλα για τους "τραμπούκους" της κνε, αναρχοτρότσκια όποτε αναφερόμαστε στον στάλιν και οι απεργοσπάστες της κυβερνώσας κλασικά πριν τις γενικές απεργίες. Αλλωστε οι άλλοι δεν γράφουν εδώ για να ορμήξουν σαν αρπακτικά στον κάθε ανυποψίαστο.

Πάντως από ότι βλέπω οι τουιτεράδες ανεβαίνουν αργά και σταθερά στην προτίμηση όλων μας. Δεν ξέρω τι τους κρατάει ακόμα και δεν το κάνουν το ντου εδώ μέσα. Οι σχολιαστές (οι μισοί μπλοκαρισμένοι στο τουιτερ) εδώ τους κράζουν τακτικά. Κάθε δεύτερη μέρα απαντάνε σε πράγματα που γράφονται εδώ μέσω τουίτερ. Μέχρι και οι πιο ψύχραιμοι όπως το απολίθωμα άρχισαν να τους την μπαίνουν στο τουίτερ με τις αηδίες που γράφουν. Η μου διαφεύγει κάτι ή θα γίνει απότομα ο χαμούλης εδώ μέσα κάποια στιγμή και προς το παρόν κτίζουν ένταση.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα ντεμπούτα είναι δικαιολογημένα. Εγώ λέω κάτι άλλο: αν θέλεις να πληροφορηθείς πλήρως για την θέση του κκε στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα εδώ δεν είναι και το καλύτερο μέρος, γιατί εδώ υπάρχουν κυρίως φίλοι και όχι μέλη του κόμματος, ενώ τριγυρίζουν ακόμα διάφορα γκρουπούσκουλα που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους στο θέμα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

@kk1, (και πάντα με την αίρεση της υποκειμενικής άποψης) εγώ, για νάμαι σίγουρος, δεν την άκουσα αλλά την διάβασα, με τα επίμαχα αποσπάσματα στο τέλος της εδώ:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/6/2017&id=16673&pageNo=6
. Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Αντιφατική, με λάθη, σα νάθελε βιαστικά να κλείσει μιαν ανεπιθύμητη τρύπα. Αλλοι, πιθανόν και εξωκομματικοί, τα κατάφεραν καλύτερα, δες και παραπομπή στου Στρατάρχη όπου το είδα κι εγώ.
Oι απόψεις του Καζάκου είναι εδώ.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι τεράστιο, κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και το βάζει κατά καιρούς ο Καζάκος, το Κόμμα (που δεν είναι μόνο ο Γ.Γ., είναι και τα μέλη και, γιατί όχι, και όλος ο κόσμος*, που συσπειρώνει) δε μου φάνηκε ετοιμοπόλεμο. Οπως είπα, θεωρώ πως ήταν ένας απελπισμένος αντιπερισπασμός της ευρύτερης ενιαίας Αντίδρασης, αστοί+μικροαστοί, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θάπρεπε να τους στοιχίσει μια μικρή πανωλεθρία, αν ...είμασταν πράγματι "Κόμμα παντός καιρού". Αλλά, καθώς φαίνεται, θέλει πολλή ιδεολογική δουλειά ακόμη, που όμως από τέτοιες αψιμαχίες πυροδοτείται.
(*) Ηταν και άλλη μια ευκαιρία να δούμε ότι πολλοί φίλοι και άλλοι αριστεροί, ακόμη δεν έχουν διαβάσει καλά ούτε καν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, μπερδεύοντας τον Διεθνισμό με τον Κοσμοπολιτισμό, τον προλεταριακό Πατριωτισμό με τον ...εθνικισμό(!) και τις βούρτσες με τις ....(beep). Κάτι μας θύμισε σχετικά ένας στενός φίλος, σε σχόλιο προηγούμενης ανάρτησης εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω (απ' όσο καταλαβαίνω δηλαδή) Ο.Χ.Ε.Π. ότι συχνάζουν εδώ μέσα κοντράδες μουλάδες αλτουσεριανοί και λοιπό αριστεροχώρι όπως και κυρίως φίλοι του κόμματος (κι όχι τόσο μέλη), αλλά επειδή κι εγώ δεν έχω σχέσεις με μέλη ιν ρίαλ λάιφ, είπα να κάνω το ερώτημα εδώ. Θα το ψάξω παρόλα αυτά περαιτέρω. Ευχαριστώ και πάλι για την απόκριση.

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω Ο.Χ.Ε.Π. ότι εδώ μέσα συχνάζουν κοντράδες, μουλάδες, αλτουσεριανοί και λοιπό αριστεροχώρι, όπως και κυρίως φίλοι του κόμματος (και όχι τόσο μέλη), αλλά επειδή κι εγώ δεν έχω σχέσεις με μέλη ιν ρίαλ λάιφ, είπα να κάνω το ερώτημα εδώ. Θα το ψάξω πάντως περαιτέρω. Ευχαριστώ και πάλι για την απόκριση.

Οστ-αλγός

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

....στο καπάκι είδα κι αυτό εδώ:
http://www.katiousa.gr/politika/kathimerini-chydaiotita/

Μπράβο κι από δω στον Καθηγητή.
Η μαγκιά είναι να πολεμάς τον εχθρό με τα όπλα του. Απόταν πέθανε ο Μουστάκιας την ξεχάσαμε κι αυτή την τέχνη. Να την ξαναθυμηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

http://m.902.gr/eidisi/kosmos/131148/dikommatiki-mahi-stithos-me-stithos-gia-ton-kalytero-diaheiristi-toy-brexit

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

θΕΝ-ΚΙΟΥ Σεχτάρ ο Τρομερέ

Από το άρθρο Μαργαρίτη στην "Κατιούσα"


"" Εξυπακούεται ότι ο μέγιστος των εχθρών τους και ο πλέον μισητός των αντιπάλων τους είναι ο κομμουνισμός και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν. Ανήκουν στην γνωστή σχετική παράδοση της αστικής μας τάξης η οποία είδε στο παρελθόν τον Χάρο με τα μάτια της και έκτοτε προσπαθεί ανεπιτυχώς να ξεχάσει τις παλιές αγωνίες της και τους συνακόλουθους εφιάλτες. Είναι οι νικητές του εμφυλίου, δεν το ξεχνούν αυτό, και με την περηφάνια του κυνηγού κεφαλών που επέδειξε τα περισσότερα κεφάλια των εχθρών του –δυστυχώς για κυριολεξία πρόκειται όσο αφορά τον ελληνικό εμφύλιο– σπεύδουν να στιγματίσουν τον κομμουνιστικό δαίμονα όπου τον βλέπουν ή όπου νομίζουν ότι τον βλέπουν.

Ετούτη τη φορά θύμα τους ήταν ο Κώστας Καζάκος. Τρία δημοσιεύματα-σχόλια του αφιέρωσε η Καθημερινή στις 7 Ιουνίου. Τον λοιδορούν ως ανάξιο καθότι είναι κομμουνιστής και τον ειρωνεύονται διότι μετείχε σε πολιτικό δρώμενο του 1999 (!) –την εικονική δίκη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που τότε, επί προεδρίας Κλίντον, ισοπέδωνε μεθοδικά την γειτονική μας Σερβία.

Προφανώς οι έγκριτοι αστοί δημοσιογράφοι τάσσονται αναφανδόν υπέρ του δικαιώματος των εχόντων αεροπλάνα να ισοπεδώνουν όποτε θέλουν την όποια χώρα, τον όποιο λαό. Απεχθάνονται ως εκ τούτου κάθε άνθρωπο, κάθε κίνημα, κάθε οργάνωση που διαμαρτύρεται ενάντια σε αυτή την κανιβαλική εφαρμογή του ιμπεριαλιστικού «δικαιώματος» του βομβαρδίζειν κατά επιθυμία και βούληση. Αστοί είναι, την ηθική του αστισμού λιβανίζουν.

Τους διαφεύγει ότι στην παγκόσμια σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών οι Έλληνες αστοί μάλλον μικροαστικά χαρακτηριστικά διαθέτουν. Αυτό τους κάνει εν δυνάμει αναλώσιμους στην περίπτωση που δεν είναι επαρκώς δουλικοί ή στην περίπτωση που δείχνουν δουλικότητα σε λάθος αφέντη...

Όταν διώχνεις, όταν εξορίζεις, κακήν κακώς την πνευματική και επιστημονική ελίτ του αύριο, σε τι ανάπτυξη πιστεύεις; Ποια ανάπτυξη σχεδιάζεις; Εκείνη του γενικού ξεπουλήματος και του «έχει ο Θεός»; Οπωσδήποτε ο Θεός είναι ο της Ελλάδος Θεός, είναι όμως σίγουρη η αστική εφημερίδα ότι δεν τον έχει εξορίσει και αυτόν;.."

Για ό,τι έχει να κάνει με τον χρόνο,
η "κοντοραπτική" της πολύ παλαιότερης συνέντευξης του Καζάκου, εμφανίστηκε δύο ημέρες μετά το μπλόκο του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟϊκο στρατό. Και δύο τρεις ημέρες πριν έρθουν τα νέα "τελευταία" για 9235η φορά μέτρα λιτότητας από το 2010 με άλλη μία φορά "τελευταίας" υπογραφής σε μέτρα της κυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@kk1

Θα μου πεις, δεν "έκοψε"και αυτού του έρμου του Καζάκου να μιλήσει ρητά για την πολιτική. Ε εκείνη τη στιγμή δεν του "έκοψε". Μας φτάνει που μάθαμε από την πάσα αλήθεια από σελίδες σαν του "κομιστή" στο youtube
https://www.youtube.com/watch?v=Gwh4ZGDa6ro

Μόλις 8 φανερές "αλλαγές των πλάνων" ή "διακοπές" στην ομαλή ροή της συνέντευξης, (μου έχουν ξεφύγει καμια δύο) στο 2ο, 6ο, 14ο, 22ο,25ο, 31ο, 35ο, 41ο δευτερόλεπτο σε βίντεο 49 δευτερολέπτων. Εχει γίνει τόση "κοπτοραπτική" που οι "αλλαγές των πλάνων" γίνονται πριν προλάβει να πει τρεις τέσσερεις λέξεις σε μια σειρά.

Σχόλια στα σχόλια του Καζάκου στην εκπομπή της Τατιάνας.
https://www.youtube.com/watch?v=X46B0ZHLVTw

Από το 7:45 και μετά. "Εντάξει υπάρχει και μοντάζ και το ξέρεις κάτι πολύ καλά¨μπορεί να είπε κάτι...έχω εγώ κάνει ποτέ συνέντευξη που διαρκεί δύο λεπτά;". Αριστερή νομίζω πως δεν είναι η δημοσιογράφος στο πάνελ της Τατιανας που το είπε.

Προσεγμένα τα σχόλια και της ίδιας της Τατιάνας για τον Καζάκο. Επιπλέον θα βρείτε και για τις δύο συντάξεις του Καζάκου, εκ των οποίων η μία, η βουλευτική, έχει δεσμευτεί από την εφορία για χρέη του ηθοποιού και να βιοπορίζεται με την τεράστια σύνταξη των 600 ευρώ του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με την σύμβαση με το ΔΗΠΕΘΕ η αμοιβή του δεν ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ. Επιπλέον η αμισθία του από τον Φεβρουάριο του 2017.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστό "Σκάι στις 3",
https://www.youtube.com/watch?v=U7Ydonlx1Ec

Με μία επέκταση στην Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Ο γνωστός ξερόλας του "Σκάι στις 3", δεν μας είπε πως:

1) Το Δυτικό Βερολίνο ήταν μέσα στα εδάφη της Λ.Δ.Γ. Η απόφαση για το τείχος πάρθηκε το 1961. Γιατί; Κάποιοι ζούσαν στο Αν.Βερολίνο με τις κοινωνικές παροχές του σοσιαλισμού σε παιδεία, υγεία, στέγη αλλά εργαζόντουσαν στο Δυτικό με τις οικονομικές απολαβές του Καπιταλισμού. Ο Πασοκισμός(τις κοινωνικές εγγυήσεις του σοσιαλισμού με λεφτά από τον Καπιταλισμό) είχε ανακαλυφθεί χρόνια πριν .

2) Η Καπιταλιστική Ομονσπονδιακή. Δημοκρατία της Γερμανίας. πήρε απόφαση για επανεξοπλισμό μετά το 1953. Τα τανκς της μπήκαν σε εδάφη της Λ.Δ.Γ. Στα επιπλέον και μία είσοδος της Ειρηνικής πλην τίμιας Ο.Δ.Γ. της στο ΝΑΤΟ.

Τα προηγούμενα σε διάστημα μετά τον θάνατο του Στάλιν μέχρι το 1956.
Πόσο φοβόντουσαν(και φοβούνται) οι Καπιταλιστές τον "Γεωργιανό";

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Ο απελπισμένος αντιπερισπασμός της ευρύτερης ενιαίας Αντίδρασης, αστοί+μικροαστοί, όπως γράφεις μας έβγαλε ένα "λαγό".

Η υποκειμενική μου γνωμη είναι πως στόχευση τους ήταν να συσχετίσουν μέσω "κοντοραπτικής " της συνέντευξης Καζάκου στο μυαλό των νέων, ειδικότερα των εξιδεικευμένων και καλά καταρτισμένων, του ΚΚΕ με οτιδήποτε αντιδραστικό, εθνικιστικό και μικρόψυχο υπάρχει. Μην τύχει και στο μέλλον, κινήσεις όπως το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην ΝΑΤΟικη πομπή βρουν ευρύτερη ανταπόκριση ή συμμετοχή.

Τις συνεντεύξεις του Λιόνη, μέλους της Κ.Ε., που ως πληροφορικάριος εργάστηκε στην Αγγλία όπως έχει πει και ο ίδιος, δεν την παρακολούθησαν;

Πάνω στην ταχύτητα τους έκαναν κάτι άλλο. Έβαλαν στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι και την Λ.Δ.Γ.(στο σχόλιο 10 Ιουνίου 2017 - 7:39 μ.μ. ).
Γιατί άραγε;

Η δική μου υποκειμενική άποψη Σεχτάρ Τρομερέ είναι πως ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους νέους επιστήμονες περίπου πως:
" Αν γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα με το ΚΚΕ μπορεί να πάθετε ό,τι και στο τείχος του Βερολίνου. Ενώ με τον καπιταλισμό έχετε την "ελεύθερη" μετακίνηση σε άλλη χώρα ".

Μόνο που το πρώτο μέρος, το "Αν γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα με το ΚΚΕ" φανερώνει τον φόβο τους για την δυνατότητα επικράτησης του Σοσιαλισμού στην Ελλάδα όχι ως του πιθανότερου αλλά σίγουρα όχι αμελητέου. Ως αστοί είναι υποχρεωμένοι να το λαμβάνουν υπόψη τους.
Ειδάλως γιατί τόσο το "ΣΚΑΙ στις 3" όσο και μία άλλη εκπομπή μετά τις 10 του Σαββάτου πάλι στον ΣΚΑΙ, εμπλέκουν την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας μαζί με την "κοντοραπτική" άλλων ιστοσελίδων της συνέντευξης Καζάκου;

Δεν λέω πως τα πράγματα στο εργατικό κίνημα πηγαίνουν πρίμα, αλλά και το αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο έχει πολιτικά τεράστιες δυσκολίες που αφορούν την κοντινή μελλοντική διαχείριση της κατάστασης. Το πολιτικό "χαρτί" του Σύριζα το προόριζαν για μεγαλύτερο διάστημα αλλά τους "κάηκε" σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Go KKE, go!

17-57

Αναυδος είπε...

ενδεικτικο της αστικης δημοκρατις ειναι οτι αν και οι συντηριτικοι κερδισαν περιπου 5 ποσοστιαιες μοναδες απο της προηγουμενες εκλογες εχασαν περι τις 10 εδρες
οι απωλειες του ukip (που ηταν υπερ του brexit ) πηγαν 2/3 στους εργατικους και 1/3 στους συντηριτικους Δηλ οι ακροδεξιοι ψηφισαν κυριως κορμπιν

Ανώνυμος είπε...

"οι απωλειες του ukip (που ηταν υπερ του brexit ) πηγαν 2/3 στους εργατικους και 1/3 στους συντηριτικους Δηλ οι ακροδεξιοι ψηφισαν κυριως κορμπιν"

Δηλαδή όσοι ακροδεξιοί υποστήριζαν το "σκληρό" όχι, κατά πλειοψηφία ψήφισαν αυτούς που μέχρι προχθές ήταν με το "ναι"! Ρώσικη σαλάτα το μυαλό των ακροδεξιών!

Απο χθες ο Κόρμπιν άλλαξε από το "ναι" στην ΕΕ στο "μαλακό" όχι. Ούτε υποσχέσεις για νέο δημοψήφισμα.

17-57