Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τρία (άλλα) κείμενα

Το πρώτο είναι η... μαχόμενη δημοσιογραφία του Unfollow, που ανησυχεί για τα δικαιώματα του πολίτη, τη χειραγωγημένη, κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και το δάχτυλο της κυβέρνησης που τυλίγει τους απλούς πολίτες σε μια κόλλα χαρτί. Κι αν μπορεί να το κάνει αυτό με έναν πανίσχυρο εφοπλιστή, όπως ο Μαρινάκης, φαντάσου τι θα γίνει στη δική μας περίπτωση. Μπορούμε λοιπόν να αισθανόμαστε ασφαλείς, όσο απειλείται ο Μαρινάκης;

Πρώτα ήρθαν να πάρουν το Μαρινάκη. Δε μίλησα, δεν ήμουν εφοπλιστής, ούτε πρεζέμπορας -που αυτά τα λένε οι κακές οι γλώσσες κι εγώ δεν τα πιστεύω. Ύστερα ήρθαν για το Χαραλαμπόπουλο. Δε μίλησα, δεν ήμουν υπάλληλος του Μαρινάκη, ούτε υποψήφιος στο Επικρατείας της Ανταρσύα. Κι όταν ήρθαν τελικά να πάρουν κι εμένα, η κυβέρνηση τα είχε βρει με το Μαρινάκη και τους υπαλλήλους του, και δε βγήκε κανένα Unfollow να μιλήσει για μένα.

Εξίσου αστεία ήταν η απάντηση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεων (κατά κόσμον των Συντακτών) πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του Noor1, και δε θα μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Και θα αποδοθούν ευθύνες -μη σου πω ότι θα γίνει και μια εξεταστική, που κολλάει και με τον Ιούνη, λευτεριά στους φοιτητές και τους σπουδαστές ΙΕΚ.

Γράφω για μαχαίρια και για κόκαλα, σαν αυτά που πετάνε τα αφεντικά στα σκυλάκια τους για να γρυλίζουν στους αντιπάλους τους, και σαν τα συντροφικά μαχαιρώματα αυθεντικών κι εναλλακτικών Συριζαίων, που τους χώρισε το δημοψήφισμα κι οι πηγές χρηματοδότησης που κόπηκαν έκτοτε για κάποιους. Και σε αυτούς θα μπορούσαν να προστεθόυν κι άλλα ντεμέκ εναλλακτικά μέσα που σιγά-σιγά ξεφουσκώνουν και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Τα πιόνια είναι εφήμερα, όπως κι αυτοί που τα διαφεντεύουν. Αλλά η υποταγή στον εκάστοτε βασιλιά-αφέντη είναι παντοτινή.

Ως υστερόγραφο, ένα σχόλιο για τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά του αριστεροχωρίου, που αγκαλιάζει άμεσα κι άκριτα κάθε τέτοιο εγχείρημα, ως πρωτοποριακό, για να μην αφήσει φάκα για φάκα που να μην την πατήσει. Το ΚΚΕ πχ πρέπει να ριχτεί στο πυρ το εξώτερον, που αναγκάστηκε να πουλήσει τον 902 σε off-shore (και να καταλήξει στα χέρια του Μαρινάκη). Αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν μπαίνουν στη δούλεψή του "ανεξάρτητες, αδέσμευτες" πένες, σαν αυτές του Unfollow, που βρέθηκαν και στα ψηφοδέλτια του εξωκοινοβουλίου...

Δεύτερο είναι ένα κείμενο από το The Best της Πάτρας, που θα μπορούσε να κινείται στη λογική "ό,τι δεν μπορείς να πολεμήσεις, αγάπησέ το". Ειδικά σε μια σελίδα που έχει αγαστές σχέσεις με το συνονθύλευμα των παραγόντων που ανεβοκατεβαίνουν στη Ρήγα Φεραίου. Την ίδια περίπου λογική ακολουθεί εξάλλου κι η αντιπολίτευση στο Δήμο Πατρέων, που ψήφισε ομόφωνα την κινητοποίηση της Κυριακής, στην Πάτρα, κατά της ανεργίας (δεν πρόκειται να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, για να πετύχει, αλλά δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν υπερψηφίσουν υποκριτικά να γίνει). Άλλο αν στην παραμικρή ευκαιρία φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως με την πρόκληση του θλιβερού Συριζαίου ΓΓΑ, για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Αυτό στην πραγματικότητα δείχνει τη δυναμική του Πελετίδη και της κόκκινης δημοτικής αρχής.

Όπως λέει και το εύστοχο κι αρκετά έντιμο -για τον ανώνυμο αρθρογράφο που φανερά δεν είναι κομμουνιστής- για τη μεταμόρφωση του Νότιου Πάρκου της πόλης:
Η πρωτοτυπία είναι πως ότι πιο αστικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη το έκανε μία κομμουνιστική δημοτική αρχή. Είναι σουρεαλιστικό να περνάς στο ερειπωμένο θέατρο της Πολιτιστικής που δαπανήθηκαν εκατομμύρια και τώρα που οι πόροι είναι ελάχιστοι κάτι να ανθεί ακριβώς απέναντι.
Το τρίτο κείμενο θα μπορούσε να είναι μια συνέντευξη του Πανούση, αλλά πραγματικά δε μας χέζεις ρε Τζιμάκο; Αντ' αυτού, πιάνουμε λίγο από δεξιούς αγανακτισμένους, τους #παραιτηθείτε, που πείθουν ολοένα και περισσότερο κόσμο πως στην πραγματικότητα είναι έμμισθα τρολ του Σύριζα και κάνουν προεκλογική δουλειά υπέρ του. Ο χρυσός μπούφος πηγαίνει σαφώς στην τελευταία κυρία του βίντεο που θα δείτε παρακάτω (στο κείμενο που αντιγράφω από την Κατιούσα). Μα ακούς δηλαδή να πληρώνει φόρους για το κοινωνικό κράτος και τα παιδιά των άλλων; Σε βαθμό που να σε φτάνει στο σημείο να την καταραστείς να βρεθεί στην ανάγκη του, για να καταλάβει την αξία του.

Μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση

Θεωρητικά, οι “Παραιτηθείτε” κατέβηκαν στο δρόμο για να κλονίσουν την κυβέρνηση, διεκδικώντας την παραίτησή της. Αλλά οι Δεξιοί δεν είχαν ποτέ καλή σχέση με τους δρόμους και το μαζικό κίνημα, για να την αποκτήσουν τώρα, στα γεράματα, και να στήσουν από την ανάποδη μια εκδοχή των Αγανακτισμένων -οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μια πολύ διαφορετική, ευνοϊκή συγκυρία, αλλά γρήγορα σκόρπισαν και δεν μπορούν πια να μαζέψουν ούτε τα κομμάτια τους. Αν μετρούσαν τα like και τα fav, οι “Παραιτηθείτε” θα είχαν πολύ καλύτερες πιθανότητες, αφού το τρολάρισμα στη χτεσινή λαοθάλασσα -που δε γέμιζε ούτε μπανιέρα- έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο ελληνικό twitter. Και πώς να μαζευτούν δηλαδή; Πριν τις οκτώ είχε πολύ ήλιο, μετά τις εννιά είχε Survivor, δε βγαίνει με τίποτα ο χρόνος…

Το βασικό αφήγημά τους είναι το δικό τους “Παραιτηθείτε” ενάντια στο “προσληφθείτε” του κομματικού στρατού του Σύριζα, που αλώνει το Δημόσιο, κοκ. Αλλά παραδόξως (;) η κίνησή τους συσπειρώνει κάποιους από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους του πελατειακού συστήματος και της κρατικοδίατης κάστας, που υποτίθεται πως πολεμούν. Θεωρητικά αγωνιούν να μη γίνει η χώρα Βενεζουέλα, όπου δεν υπάρχει καν χαρτί υγείας, σύμφωνα με τις έγκυρες τσιρίδες του Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά πασχίζουν να φτάσουν τη δόξα της Βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης και την ένταση ή το μέγεθος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Εν ολίγοις, είναι η πιο βολική αντιπολίτευση στο Σύριζα. Μια αντιπολίτευση που πρακτικά συμφωνεί με όλα όσα κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα προτιμούσε να τα εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Που ζητάει λιγότερους φόρους (για τις επιχειρήσεις) και ελευθερία έκφρασης (για τους καναλάρχες). Που βγαίνει με γραφικούς κι άμαζους όρους στο δρόμο, για να δικαιώσει το θρασύτατο ισχυρισμό του Τσίπρα πως κανείς δεν αντιδρά μαζικά στην κυβερνητική πολιτική, γιατί όλοι ευημερούν.

Βασικά, η χτεσινή κινητοποίηση ήταν τόσο ευνοϊκή για την κυβέρνηση, σχεδόν παραγγελιά για το Μαξίμου, που αν και αντικυβερνητική στις διακηρύξεις της, ήταν ουσιαστικά η πιο φιλοκυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων μηνών -για μια κυβέρνηση που χάνει σταθερά τη δημοτικότητά της και ψάχνει σανίδες σωτηρίας. Μια εγγύηση για την ελπίδα (που έρχεται) των κυβερνώντων να παρατείνουν την κυβερνητική τους θητεία, μένοντας γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

Δείτε ενδεικτικά το παρακάτω βίντεο, που θα μπορούσε να είναι το υλικό της προεκλογικής εκστρατείας του Σύριζα. Μα είναι δυνατόν να πληρώνουμε φόρους για το κοινωνικό κράτος και για να πηγαίνουν στα παιδιά των άλλων;



Σε αυτήν την άτυπη κόντρα των “αριστερών” με τη “συμμαχία των αρίστων”, οι Συριζαίοι είναι τόσο “αριστεροί”, όσο “άριστοι” είναι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Μονάχα κατ’ όνομα. Κι αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε ίσως να κρατήσουμε από αυτή τη σκιαμαχία, είναι ένα από τα σκίτσα του -θλιβερού κατά τα άλλα- Αρκά, που λέει πως: δε θα παραιτηθούν, όσο είμαστε παραιτημένοι.


Κι αυτό ισχύει στο ακέραιο, αλλά δεν αφορά τον ίδιο, την εφημερίδα του και τους φιλελεύθερους ομοϊδεάτες του. Αφορά πρωτίστως εμάς τους ίδιους, τον εργαζόμενο λαό, που μένει στην άκρη και παρακολουθεί το χαρτοπόλεμο, για να διασκεδάσει τα προβλήματά του.

Υστερόγραφο: εδώ δε βάζω σύνδεσμο, σιγά μην του δώσουμε και κλικ.
Για την κλοπή υπάρχουν πολλοί ορισμοί. Κλοπή πχ μπορεί να είναι η ιδιοκτησία, για κάποιους άλλους η παραβίασή της. Είναι σχετικό, ταξικά προσδιορισμένο, κοκ.

Επίσης κλοπή μπορεί να είναι όταν τα εννιά δέκατα από τα κείμενα που ανεβάζεις είναι κλεψιμέικα, αντιγραφή από αλλού και τα παρουσιάζεις για δικά σου, ενώ ο ψαγμένος αναγνώστης -αν υποτεθεί πως έχεις ακόμα- κάθεται και γκουγκλάρει για να βρει από που αντέγραψες αυτή τη φορά. Και αυτό εννιά στις δέκα φορές δεν το καταλαβαίνουν πολλοί, παρά μονάχα σε βάθος χρόνου.

Κλοπή επίσης μπορεί να είναι ένα μαγικό χέρι που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Κι αυτό εννιά στις δέκα φορές σφυρίζεται. Εκτός και αν υπάρχει ένα μαγικό πόδι να το συνοδεύει και να το επισκιάζει, σαν κι αυτό του Ντιέγκο, μια μέρα σαν και σήμερα, 31 χρόνια πριν Κρίμα βέβαια που ο Μαραντόνα έχει φτάσει σήμερα να ασχολείται με τις δηλώσεις του Ντάνι Άλβες και να πέφτει στο επίπεδό του.
Πάντως, την κατάντια κάποιων άλλων διαδικτυακών περσόνων δύσκολα μπορεί να τη φτάσει.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κο-κο-κο βλέπω και μόνο μια ξώφαλτση αναφορά για την αποκάλυψη-βόμβα των ημερών, που δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση του σκοτεινού και υποχθόνιου σχεδίου του κόμματος για μετατροπή της χώρας στην νο. 1 νατοϊκή βάση της περιοχής. Παρά τις διάφορες φιοριτούρες (διαρκείς κινητοποιήσεις και καταγγελίες κτλ -- στάχτη της κακιάς ώρας), τώρα βλέπουμε να σχηματίζεται εν τέλει το παζλ με βάση τα κομμάτια που είχαμε ως τώρα, με τα κύρια από αυτά να είναι η άρνηση για λύση του κυπριακού (που προωθείτο από τα αστικά κέντρα και το ίδιο το νατο -- δεν έχει καμία σημασία) και το ότι δεν ακολουθήθηκε πολιτική αποκλιμάκωσης με τον καινούριο (και ψιλοντεμέκ αλλά πάλι δεν έχει σημασία) αντιιμπεριαλιστικό γίγαντα της περιοχής (μέχρι αύριο το απόγευμα σίγουρα, μετά δεν ξέρουμε μπορεί να τα ξαναγυρίσει), την Τουρκία του Ερντογάν (που ακόμη καλά τα πάει με το νατο, που διώκει κομμουνιστές κτλ αλλά στ'αρχίδια μας, θα θυσιαστούν και κάποιοι για τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, τι να κάνουμε δλδ;). Τα λεν οι γέροντες (βρέθηκε και καινούριος κολαούζος από ανταρσυα τώρα -- δεν είναι γραμμιτζής αυτός, δεν ξέρει για τον "σφαγέα Ασσάντ" κτλ) αλλά δεν ακούει κανένας.

Ijon Tichy

ΥΓ: Φεύγω, αυτό ήταν, πάω τουάλετα.

Ανώνυμος είπε...

"Τα πιόνια είναι εφήμερα...". Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν Καπτεν. Ωραία τσιμπήσατε το κατιτί σας κύριοι, τώρα τι; Μια αιωνιότητα αναξιόπρεπειας για λίγα χρόνια παραγοντιλικίου. Μακάρι να σας σκεπάσει η λήθη μαζί με το χώμα.
Ντάξει, οι δημοσιογράφοι έχουν ανεργία και βουτάνε στα σκατά. Άλλοι, με πιο σίγουρο εισόδημα, που βγαίνουν κι απ 'τα αριστερά και λενινιστικά;

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Ο προφέσορας και η τάξη του δεν πέφτουν έξω ijon. Απλως κάνουν αλλαγές στην αντιμπεριαλιστική εντεκάδα σαν τους προπονητές για να δίνουν ανάσες στην πρώτη ομάδα. Είναι άλλα κόλπα δεύτερου επιπέδου αυτά.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Ijon Tichy, σταμάτησα να διαβάζω αυτά που γράφουν από τη φάση που πήγαν να βγάλουν το ΚΚΕ φιλοεκκλησιαστικό (ή κάτι τέτοιο), πόσο πια να "καίγεσαι"...
Διόλου απίθανο να βρούμε μπροστά μας τη "παρακαταθήκη" τους, από ποιους και σε τι βαθμό, θα δούμε.
Unfollow, Ελευθεροτυπία κι άλλα "εναλλακτικά", όλα στο φως, ως συνήθως.
Οι "παραιτηθείτε" αν κάνουν μια-δυο συγκεντρώσεις ακόμα, τη σιγουρεύουν τη τετραετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Φοιτητές μπούκαραν στου Πρύτανη και ζήτησαν τις απόψεις του για το ΝΑΤΟ!
Το θαυμαστικό στον τίτλο του thetoc.
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/foitites-mpoukaran-stou-prutani-kai-zitisan-tis-apopseis-tou-gia-to-nato

"«Οι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από το ΑΠΘ, απαίτησαν επιπλέον να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ και αποχώρησαν από το γραφείο του όταν αυτός αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ως κείμενο εκτός του πλαισίου των καθηκόντων του, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου και βανδάλισαν το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου και τους τοίχους με συνθήματα», σημειώνει η πρυτανεία και προσθέτει: «Το σωστό ακαδημαϊκό ήθος πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές που οδηγούν σε καταδίκη του "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" και αποδεικνύουν ότι η επίσημη επίκλησή του παραπέμπει σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις, άσχετες με τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, κάνει λόγο για «φοιτητές που ασχημονούσαν, ενώ προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι αποδεκτοί τρόποι να εκθέτουν τα αιτήματά τους, τα οποία η πρυτανεία είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει και να ικανοποιήσει, εφόσον αντιστοιχούν στις ανάγκες της πανεπιστημιακής λειτουργίας»."

Το φοιτητικό κίνημα κατά του ΝΑΤΟ τι δουλειά έχει με τον Σύριζα και το "ρωμαλέο"; Εκ βάθους καρδιάς ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ έλεγε ο Αλέξης λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός στο Σκαι. Στο κάτω, κάτω, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του
https://pbs.twimg.com/media/DCs3hz4WAAEqJ4I.jpg

17-57

Μαύρο πρόβατο είπε...

Για το θέμα της τελευταίας σου φράσης: μια εμβριθής ανάλυσις (η κεντρική της ιδέα συνοψίζεται σε ένα λεπτό).

AGIS είπε...

Χρήσιμο να σημειωθεί ότι το:
"Οι φοιτητές απαίτησαν επιπλέον να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ",
είναι ελεύθερη μετάφραση του:
"Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ... προκειμένου να ζητήσουν πληροφόρηση για το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο με το ΝΑΤΟ, το πώς αυτό επηρεάζει τις σπουδές τους και να απαιτήσουν την ακύρωσή του, με δεδομένο τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ".

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9408895

Ανώνυμος είπε...

Για την φιλοκυβερνητική διαδήλωση.
Η κυρία που διαμαρτύρεται στο βίντεο ,γιατι το κράτος παίρνει τους φόρους της, για να δίνει χρήματα σε εκείνους που δεν έχουν, δεν φύτρωσε. Ούτε αφελής είναι. Τα πιστεύει αυτά. Υπάρχει ολάκερη νεοφιλελέδικη «διανόηση» από πίσω, που προβάλλει ανάλογα 'άριστα' επιχειρήματα . Ένας από τους εκπροσώπους της ,ο Νίκος Δήμου, σε μια βιβλιοπαρουσίαση είχε πει το εξής :
«Ο Μαρξ είχε πει ,στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Δηλαδή εγώ, επειδή είμαι άξιος και ξύπνιος και βγάζω δέκα, θα μου παίρνουν τα οχτώ να τα δώσουν στον ανεπρόκοπο κι ακαμάτη ,που έχει κάνει δέκα παιδιά, ο οποίος έχει περισσότερες ανάγκες».
Έτσι!Οι άξιοι κι οι ξύπνιοι βγάζουν δέκα…Οι άλλοι, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών είναι ανεπρόκοποι κι ακαμάτηδες.

Πρέπει να επισημανθεί πάντως, πως κάποιοι από αυτούς τους «μένουμε ευρώπη» και «παραιτηθείτε»,αξιοποιούν τώρα τελευταία κάτι πολύ «επιστημονικά» συμπεράσματα της ΛΑΕ και ανταρσυα πως «ακόμη και το ΚΚΕ είναι υπέρ του ευρώ και της ευρωζώνης».

commy

gg είπε...

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνουν όλα αυτά μ την κλοπή?

Ανώνυμος είπε...

zoot βρίσκω εξαιρετικά αστεία την όλη υπόθεση υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, όπου κάποια* τζιμάνια από τα εαακ πήραν την τουιτερική ατσάλινη γραμμή και την έφεραν ως δικαιολογία για το γεγονός ότι (όπως ακριβώς κι οι ατσάλινοι) ενώ το νατο κάνει ό,τι κάνει ("αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας" κατά καμμένους και κοτζιάδες) οι συγκεκριμένοι ξύνονται με γκασμά γιατί κτλ κτλ:

https://twitter.com/fyWCVy9WRMtkwFJ/status/878257349730852864

Οι αντινατοϊκές κινητοποιήσεις βαφτίζονται "υπεράσπιση συνόρων" και ως γνωστόν οι κατά φαντασίαν προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα. Σε πρακτικό επίπεδο είναι όμορφη η λογική που λέει ότι είναι επαναστατικό το να αφήνεις το νατο να κάνει ό,τι γουστάρει με τα σύνορα γιατί αλλιώς υπερασπίζεσαι την εγχώρια αστική τάξη (που είναι εν τω μεταξύ πλήρως εναρμονισμένη με το νατο -- ντάξει άμα αρχίσουν να βαράνε κανόνια οι 40βάλε ατσάλινοι δεν έχουν και πολλά να ρισκάρουν, για τους άλλους τώρα δεν ξέρω), κι εδώ αφήνω στην άκρη την διαστρέβλωση του χαρακτήρα των κινητοποιήσεων καθώς και το γεγονός ότι ο εαακίτικος χώρος μονίμως κάνει την πάπια σε τέτοια θέματα (το λιγότερο -- άσε που δίνεται και χτύπημα στον "τύραννο Ασσάντ" -- εδώ δεν συμβουλεύτηκαν τους ατσάλινους όντως) και ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη ότι σφυρίζουν αδιάφορα ενώ "αναβαθμιζόμαστε γεωστρατηγικά".

Όπως και να'χει αυτός ο ετερόκλητος χυλός μεγάλων θεωρητικών του τουίτερ, λιακόπουλων με σφυροδρέπανο που σε λίγο θα ψάχνουν τους reptilians που έχουν εισχωρήσει στο κόμμα, και φοιτηταριάτου που επαναστατεί με τον φραπέ και το πληκτρολόγιο στο χέρι είναι μια κωμική νότα όσο τα πράγματα μαυρίζουν όλο και περισσότερο.

*Κάποια άλλα δεν διαβάζουν ατσάλινους, κι έτσι είπαν ορθά κοφτά έχουμε εξεταστική, αφήστε τους αντιιμπεριαλισμούς κτλ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@AGIS
Καλώς κάνεις και το γράφεις.
Το "ρεπορτάζ" είναι από το thetoc.

Μετάφραση από την Νεογλώσσα φιλελέδων δεξιών - αριστερών στην κανονική

μπούκαραν = Παράσταση διαμαρτυρίας

να μάθουν τις απόψεις του πρύτανη για το ΝΑΤΟ = προκειμένου να ζητήσουν πληροφόρηση για το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνάψει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο με το ΝΑΤΟ

η επίσημη επίκλησή του παραπέμπει σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις = και να απαιτήσουν την ακύρωσή του, με δεδομένο τον δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ

17-57


Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωϊ στον Σκαι, εκπομπή του αυτιά

To σκάι, που στα social media των ατσάλινων νεομνημονιακών είναι "αντικυβερνητικό" κανάλι, ανέλαβε τον ρόλο του περίπου ενδιάμεσου μεταξύ απεργών ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κυβέρνησης. Ο υπουργός, ανκατάλαβα καλά, έκανε τουιτερική αναφορά πως δεν συζητάει μέσω ΣΚΑΙ. Δεν μας διευκρίνησε να συζητάει μέσω τουίτερ.

Η εκπρόσωπος του Συριζα στο Πάνελ να λέει πως τους αναζητεί ο υπουργός να συζητήσουν ενω ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ της υπενθύμισε πόσο καιρό βρίσκονταν στο πλευρό τους , όταν ο Σύριζα ήταν στην αντιπολίτευση και της τόνισε πως δεν μιλά με δικηγόρους-εκπροσώπους του υπουργείου αλλά με τον ίδιο τον υπουργό. Τον εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ διέκοπταν δημοκρατικά η συριζοεκπρόσωπος και ο συντονιστής δημοσιογράφος στην κάθε πρόταση που άρθρωνε, προάγοντας της "αξία του διαλόγου", δηλαδή το να μην καταλαβαίνει και πολλά ο ανενημέρωτος κόσμος.

Ο συντονιστής της εκπομπής ξαναπροσπάθησε για το "κοινωνικό καλό", για τα σκουπίδια που έφτασαν στον πρώτο όροφο κλπ κλπ. Δεν διευκρίνησε αν στο "βωμό" του "κοινωνικού καλού" χρειάζεται να "θυσιαστούν" 10.000 συμβασιούχοι - θέσεις εργασίας.
Η πρόταση που μέχρι τότε φαίνονταν να είναι περίπου 2.400 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ(που ως γνωστό αργούν να γίνουν λόγω διαδικασιών ) συν για όλους ένα τρίμηνο παράταση. Δηλαδή να περάσει το καλοκαίρι και ..αντίο για τους περισσότερους αν όχι για όλους. Το νούμερο 2.400 νομίζω πως είναι το ανώτατο γα μέχρι το τέλος του 2017 όπως υπόγραψε αυτή η Κυβέρνηση στα μνημόνια που θα έσκιζε ή που θα μας βγάλει μέχρι το 2022 και βλέπουμε

Όταν ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους θύμισε τα σκουπίδια στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο, κάπου από το τηλεοπτικό πάνελ ακούστηκε πως άλλο 5.000.000 και άλλο 30.000. Φοβερό επιχείρημα από ανθρώπους που κατά τα άλλα υπογραμμίζουν την αξία της ανθρώπινης υγείας του καθενός και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου όταν τους συμφέρει.

Βγήκε το ρεπορτάζ (ή έμμεσα κυβερνητική πρόταση; ) από άλλο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ που με λίγα λόγια πετούσε το "μπαλάκι" της πρόσληψης των συμβασιούχων στους καταχρεωμένους δήμους και μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή το κράτος "Πόντιος Πιλάτος" και αύξηση δημοτικής φορολογίας. Ο εκπροσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα επισήμανε όπως πως ζητούσε την κατάργηση του άρθρου 61, τη σαφή δέσμευση για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν οι συμβασιούχοι.
Τα υπόλοιπα "θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι" ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισήμανε για πόλεις στις οποίες ΗΔΗ έχει μπει ο ο ιδωτικός τομέας άμεσα ή έμμεσα στον τομεά αποκομιδής των σκουπιδιών. Επιπλέον πως χρειάζεται χρόνος για να διαβάσουν την όποια πρόταση του υπουργείου όταν αυτή την έχουν επεξεργαστεί πόσοι δικηγόροι του υπουργείου.

Εδώ υπουργός, εκεί υπουργός, που ο υπουργός; Μετά κόπων και βασάνων ο υπουργός τελικά βγήκε στον Σκάι(που κατά τα άλλα δεν κάνει συζήτηση στον σκαι, αν κατάλαβα καλά όπως δήλωσε μέσω του τουίτ ) να κάνει την πρόταση του και κλείστηκε ραντεβού. Μετά το "κρυφτούλι", ως γνήσιος συριζαίος πέρασε στην αντεπίθεση και τελικά συμφώνησαν πως όλοι θα πάνε στις 12:00 που θα τους δώσει την επεξεργασμένη από τόσους δικηγόρους του υπουργείου πρόταση και πως θέλει άμεσα απαντήσεις μέχρι την Κυριακή καταθέτωντας το νομοσχέδιο γρήγορα-γρήγορα την Δευτέρα.

Αυτά πάνω κάτω όπως τα κατάλαβα.
17-57

Ανώνυμος είπε...

Χαώδεις σκέψεις, για ψυχοθεραπεία γράφω.
Πλήθος τουρκοφαγικών πανό και συνθημάτων ηχούν στη συμπρωτεύουσα. Το ΚΚΕ τώρα αποκαλύπτει τον ρόλο του. Μέχρι και τρεις εθνοπροδοτικές τουρκικές ομοσπονδίες κουβάλησε.
Μόνο εγώ θυμάμαι πορείες του εξωκοινοβουλίου με αφορμή το κουρδικό στο '15-'16 με κεντρικό σύνθημα: "Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο", και το πως οι λαοί τις περιοχής θα'χουν θέμα με τον Ρετζέπ; Και δήλωναν συμπαράσταση στον τούρκικο λαό, στο βαθμό που 'θελε να ρίξει τον Ερντογάν (σαν τη Συρία ένα πράμα).
Πας στοίχημα Ijon ότι τσάμπα ο αντιεθνικισμός για τα σύνορα, πάλι τον εχθρό έξω θα τον βρούνε;
Ρε παιδιά, εφόσον τα σύνορα ταυτίζονται με τις αστικές τάξεις των χωρών, τότε γιατί να μην επιδιώκουμε ν'αλλάξουνε; Γιατι να μην θέλουμε και μεγάλη Μέση Ανατολή ρε αδερφέ; Μέγας αντιμπεριαλιστής ο εθνάρχης με το "Η Κύπρος κείται μακράν". Σε επαναστατική κατάσταση η Κύπρος μετά τον Αττίλα.

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Να το πάω και πιο πέρα; Μήπως το "δε μας ενδιαφέρουν τα σύνορα" να ναι συνοδευτικό της γεωστρατηγικής αναβάθμισης;Σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική μοιρασά, με την Τουρκία στέρεα στο ΝΑΤΟ, η ελληνική αστική τάξη είναι χαμένη από χέρι. Τώρα με απρόσμενη βελτίωση του συσχετισμού για τους έλληνες αστούς, ξεκινά η αδιαφορία για τη μοιρασά. Γι'αυτό ένας πιθανός γάμος ατσάλινων και εξωκοινοβουλίου είναι συγκυριακός. Και οι δύο θέλουνε Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ, ο ένας για να την κατασπαράξει, ο άλλος για σύμμαχο.
Δεν αποκλείω βέβαια και πιο ευθύ αντιτουρκισμό του εξωκοινοβουλίου, με αφορμή,πχ μια επίθεση στους Κούρδους. Τους καμαρώνουμε ΠΑΝΤΑ όταν υπάρχει "μεγάλη διεθνής κατακραυγή". Δεν έχουνε χάσει μισή ευκαιρία όταν στοχοποιείται μια χώρα απ'τις ΗΠΑ, να βοηθήσουν κι αυτοί απ'τα (πολύ) λίγα που μπορούν, φωνάζοντας να πρωτοστατήσει η Ελλάδα στην πλήρη καταστροφή του θύματος.
Μπορεί να'ναι και τραβηγμένα αυτά που λέω, να μιλαέι ο εκνευρισμός που προκαλεί το θράσος τους.

ΦΟρθ Σπουτνικ

Ανώνυμος είπε...

@ΦΟρθ Σπουτνικ

Δεν μου προκαλούν πλέον εκνευρισμό εδώ και χρόνια. Αποκαλύφθηκε ποια είναι χρεοκοπημένη πολιτική τους με τα μνημόνια που "έβαλαν πλάτη" σε κάλπες, σε χώρους διαλόγου με στελέχη του Σύριζα, ή σε πλατείες πριν δύο χρόνια παρέα με ακροδεξιούς, φάσιστοειδή και αυτοπροσδιοριζόμενους αναρχικούς.

Τώρα θα βάλουν νέα "πλατούλα" στο νέο αστικό (αμεσοδημοκρατικό) σύνταγμα που έχει σχεδόν έτοιμο Σύριζα και λοιποί πρόθυμοι.

17-57