Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Είναι θέμα παιδείας

Αναδημοσίευση από την Κατιούσα

Το βασικό αφήγημα των αθλητικογράφων είναι πως στο μπάσκετ υπάρχουν δύο Άγιες Οικογένειες, που επενδύουν τα λεφτά τους και το κρατάνε ζωντανό, για την ψυχή της μάνας τους, χωρίς να κερδίζουν τίποτα. Έρχονται όμως κάτι λίγοι ανεγκέφαλοι και τα καταστρέφουν όλα, αμαυρώνουν το πρωτάθλημα και τις αγαθοεργίες των επενδυτών. Χώρια ότι δοκιμάζουν την ανοχή των ευεργετών, που μπορεί μια μέρα να τα βροντήξουν όλα και να μας αφήσουν σύξυλους στη μιζέρια μας. Έτσι, κάθε φορά που έχουμε φαινόμενα βίας και επεισόδια, σε επανάληψη (καρμπόν με τα προηγούμενα και τα επόμενα) βάζουν να παίξει η κασέτα που λέει: δεν υπάρχει κράτος, μπλα-μπλα, ηλεκτρονικά εισιτήρια, μπλα-μπλα, κάμερες στα γήπεδα, και φτου κι απ’ την αρχή.

Ναι αλλά οι ανεγκέφαλοι δεν είναι απλώς μια χούφτα -αν ήταν έτσι θα είχαν απομονωθεί εύκολα και προ πολλού. Είναι βασικά όλοι αυτοί που ομολογούν τραγουδιστά “δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, είμαστε άρρωστοι…”, που εξαρτούν τη ζωή τους και την ψυχολογική τους διάθεση από την ομαδάρα, και βασικά από τις νίκες -που τους λείπουν στην καθημερινή ζωή, όπου οι σφαλιάρες είναι απανωτές. Κι έτσι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι το άθλημα σαν παιχνίδι, η απόλαυση που προσφέρει. Αντ’ αυτού θέλουν να γαμ… τον αντίπαλο, σαν τους “επιβήτορες” που ψάχνουν να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους και τη μιζέρια της ύπαρξής τους, που έχει ανάγκη από τέτοιες νίκες και υποκατάστατα χαράς, έστω και με μισό-μηδέν, με πέτσινο πέναλτι, με κάκιστο θέαμα και την ψυχή στο στόμα, αγχωμένη μαλακία-Διδυμότειχο μπλουζ, αντί για έρωτα και παιχνίδι, τις αγνές συγκινήσεις που προσφέρουν, ακόμα και αν δε φτάσεις στο τέλος και νικήσει ο άλλος. Όταν όμως δεν αντέχεις την ήττα, και βασικά το παιχνίδι που την περιέχει σαν ενδεχόμενο, προτιμώντας τη νίκη με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, είναι αναπόφευκτο να τα σπας και να μπαχαλεύεις τον αγώνα, όταν βλέπεις να νικάει ο εχθρός, και μάλιστα μες στο σπίτι σου, τέτοια “ατίμωση”, σα να σε κερατώνουν στην κρεβατοκάμαρά σου.

Η μοναξιά του λαϊκού ηγέτη
Ναι αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Βρωμάει από τους συνδέσμους που οργανώνουν την αποχαύνωση και την ανεγκεφαλιά, την αγάπη για την ομάδα και το αφεντικό της, τα συλλαλητήρια για να του χαρίσει χρέη το δημόσιο, να του χτίσει γήπεδο, να μη βολέψει τους ανταγωνιστές του.

Το ψάρι βρωμάει από τις “Άγιες Οικογένειες” που πουλάνε τουπέ, ευ αγωνίζεσθαι και “αθλητικό πολιτισμό” για τα μάτια του κόσμου, με τις κοινές, συμφιλιωτικές τους βόλτες στο παρκέ. Αλλά στην πρώτη ευκαιρία, δυναμιτίζουν το κλίμα σαν τα χειρότερα χουλιγκάνια. Όπως ο Γιαννακόπουλος που έλεγε τις προάλλες για το νόμο του ΟΑΚΑ -λες κι ήταν ο νόμος της ζούγκλας- που θα μιλήσει, κι ας το κλείσουν. Αλλά βγαίνει μετά υπεράνω αθλητικού νόμου και ζητά “ιπποτικά” να μην ισχύσει, γιατί “γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να νικάμε”, αφού ούτως ή άλλως έμαθε να ‘ναι πάντα “υπεράνω νόμου”. Κι αν αυτός είναι ο ορισμός της λούμπεν αστικής τάξης, οι Αγγελόπουλοι δεν πάνε πίσω σε αυτήν την “άμιλλα”. Είτε παλιότερα με γραφικές αντιδράσεις (όπως τα μπλουζάκι με το 18-2 στις βολές), είτε τώρα, που ανέχονται τον Τσουκαλά να κόβει βόλτες στο ΣΕΦ και να κάνει συστάσεις από το μικρόφωνο και την κερκίδα να φωνάζει “ένα-δύο-τρία απόψε η Ριζούπολη θα μοιάζει εκκλησία”.


Ο χουλιγκανισμός, η άρρωστη αντιπαλότητα που μικραίνει και τις δύο πλευρές, η σκοπιμότητα, τα παιδικά λάθη, το άθλιο θέαμα, τα κουραστικά ματς που είναι πιο μονότονα και βαρετά κι από 20 ώρες ταξίδι με πούλμαν… είναι όλα όψεις του σύγχρονου επαγγελματικού αθλητισμού και του συστήματος που βάζει το κέρδος στο επίκεντρο.
–Ναι, αλλά στην πολιτισμένη Ευρώπη προστατεύουν καλύτερα το προϊόν τους και κερδίζουν πολλά σε βάθος χρόνου, μπορεί να πει κανείς.
Ναι, αλλά ποιος λέει πως οι ιδιοκτήτες δεν κερδίζουν έμμεσα από αυτήν την κατάσταση, με τους ιδιωτικούς στρατούς που φτιάχνουν, που είναι η πιο αποτελεσματική ασπίδα για τα συμφέροντά τους; θα απαντήσω εγώ.

Κατά τα άλλα: μετά από μία χρονιά-Μαραθώνιο, ο Ολυμπιακός έφτασε ξεζουμισμένος στην τελική ευθεία, κι είδε τα αστέρια του (Σπανούλης, Πρίντεζης) να σέρνονται και να είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Και όσοι μιλούσαν ένα μήνα πριν, μετά την πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Φάιναλ Φορ, για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, τώρα ζητάνε ευθύνες και το κεφάλι του Σφαιρόπουλου, για τις κακές εμφανίσεις και το άδειο ρεζερβουάρ.

Στον Παναθηναϊκό, οι παίκτες έμοιαζαν να παίζουν για τον εαυτό τους και το επόμενο συμβόλαιό τους, κόντρα στα προγνωστικά, τη λογική, ακόμα και στον ίδιο τον πρόεδρό τους, που δε δίσταζε να τους καρφώνει ακόμα και τις παραμονές των αγώνων, για την εξωγηπεδική τους ζωή (δε με αφήσατε να τους διώξω, έγραφε σχολιάζοντας κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, προτού αποδειχτεί πως ήταν πολύ παλιότερες κι όχι τωρινές). Εξ ου και το επικό σύνθημα “γεια σου Παπά, και κόψε τα ποτά”, των οπαδών στα επινίκια, που σχεδόν τρόλαρε το αφεντικό της ομάδας. Τον τελευταίο που δικαιούται να πανηγυρίζει και να καμαρώνει για αυτόν τον τίτλο.

Αλλά τι σημασία έχει;

Σημασία έχει πως μετά τους περυσινούς αλησμόνητους τελικούς, στο αντίο του Διαμαντίδη, που ανέβασαν τον πήχη σε δυσθεώρητα επίπεδα, επιστρέψαμε στην… κανονικότητα, στα γνωστά και καθιερωμένα: “τσο και λο” και στο ίδιο έργο θεατές, κεκλεισμένων των μυαλών.

Είναι θέμα παιδείας, θα πουν κάποιοι -κι είναι και της μόδας το σύνθημα.

Μόνο που οι ανεγκέφαλοι δεν έτυχαν. Πέτυχαν. Είναι κι αυτή μια μορφή συνείδησης (απολιτίκ και… αταξίκ) που καλλιεργεί συνειδητά η εξουσία, για να εκτονώνει τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, σε ανώδυνα μονοπάτια. Και αντί να τα βάζουμε με τους “μαθητές”, που “δεν παίρνουν τα γράμματα”, πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το σχολείο της ζωής που έβγαλαν, η κοινωνία που τους μόρφωσε και τι γράμματα τους έμαθε…


Υγ: εδώ θα κολλούσε ακόμα κι η πορεία του μακαρίτη, του Κώστα Τσάκωνα, που έξι χρόνια (πανεπιστήμιο, έξι χρόνια μεταπτυχιακά…) μετά από το “Μάθε παιδί μου γράμματα“, πρωταγωνίστησε στη βιντεοκασέτα “Μάθε παιδί μου μπάσκετ“…

Υστερόγραφο

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το αφιέρωμα της Κατιούσα στην αυριανή επέτειο του Τιρινινί, μια συνέντευξη που μας έδωσε ο Γιάννης Φιλέρης, με αφορμή το βιβλίο του για τα 30χρονα του τιρινινί και τις προβλέψεις που είχε κάνει το αθλητικό μας επιτελείο για τους τελικούς του ΝΒΑ που έληξαν σήμερα με τους Γουόριορς πρωταθλητές, για να δείτε ποιος δικαιώθηκε. Το ΚΚΕ τα έλεγε...

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν βλέπεις τύπους στυλ Τσουκαλά (δεν εξαιρώ τους πράσινους, μαυρόασπρους κλπ. κλώνους) να μιλάνε σε πλήθος σε γήπεδο πριν από αγώνα καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα. Μάλιστα τον φιλοξενούν σε πανάκριβες θέσεις που μεταξύ μας δεν πιστεύω και να τις πλήρωσε. Αγιες οικογένειες πάνω από όλα...

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Να γράψω κάτι εδώ, γιατί η "Κάτια" δεν είναι, και ίσως δε θα γίνει και ποτέ, χώρος ψυχοθεραπείας.
Ομολογώ, πως μου είναι αδύνατο να συμμεριστώ αυτό το κλίμα της ρετρό αναζωογόνησης μιας επίπλαστης ευφορίας για μια μαλακία, που έγινε πριν από 30(!) χρόνια (και επαναλήφθηκε πριν 13). Ενας ολόκληρος τζάμπα-μάγκας πασοκο-"Λαός" να χαίρεται (γιατί;) και να αισιοδοξεί(!) για τον θρίαμβο της φενάκης η της διαμαστούρευσής του. Ολοι χάρηκαν τότε, όπως προκύπτει από τα διαλαμβανόμενα στο αφιέρωμα της Κατιούσας:
- Ο κομπλεξικός νεοέλληνας μικροαστός γιατί "πήρε την εκδίκησή του από τους ισχυρούς,(η τις "υπερδυνάμεις" για τους ....πολιτικοποιημένους!)", για τα πέτρινα χρόνια - κάτι σαν κερασάκι-επιβεβαίωση της επίπλαστης κοινωνικής ανόδου του στην εποχή των πασοκικών παχειών αγελάδων.
- Ο αστός η απλά δεξιός, γιατί νικήσαμε τους μπολσεβίκους (μέσα και οι ...Γιουγκοσλάβοι!), επιβεβαιώνοντας την αμετακίνητη πεποίθησή του για την υπεροχή της "ελεύθερης αγοράς" και (το ζητούμενο) την ισχύ των αφεντικών του.
- Ο νεοέλληνας εργαζόμενος και ο αριστερός εν γένει, γιατί ιδεολογικά ανήκε στις παραπάνω κατηγορίες.
- Ο νεοέλληνας κομμουνιστής .....("ασ' τα φίδια, όχι φίδια"...).

Μια ανεκδιήγητη "εθνική" ενότητα, που ήταν μαθηματικά βέβαιο που θα οδηγούσε, αλλά τότε ποιός άκουγε "μιζέριες" και "μίζερους μηδενιστές", που φωνάζαν συνεχώς, και ...παταγωδώς διαψευδόμενοι, "λύκος-λύκος";
Τώρα πες μου Κάπταιν, ότι δεν καταλαβαίνεις την αιτία αυτής της νεκραναστημένης η μπαγιάτικης μαστούρας, που διανέμεται στην πιάτσα από τα βαποράκια της νέας Εθνικής Ιδέας, "διαγραφής του χρέους" και της "Ποσοτικής Χαλάρωσης".
---------------------------
Με αγαλλίαση θυμάμαι ότι εκείνο το βράδι, κάθησα στο γραφείο μου να βγάλω λίγη δουλίτσα γιατί είχα πια παιδί και έπρεπε να το θρέψω (έχοντας και κινητικά προβλήματα) στα περιθώρια της δεκάωρης καθημερινής κομματικής+συνδικαλιστικής δουλειάς. Σκέφτηκα "τώρα, που όλοι οι παλαβοί αυνανίζονται μπροστά στο γυαλί, ευκαιρία για μένα να διορθώσω λίγο το έλλειμμά μου". Απλά είχα, όπως πάντα, δίπλα το ραδιόφωνο δουλεύοντας, και ευχόμουνα να νικήσει η ΕΣΣΔ, μπας κι έτσι "συνερχότανε"(!) αυτός ο μαλάκας "λαός". Της απελπισίας πράμματα και αντιφάσεις.
Και δε θα ξεχάσω το αμήχανο χαμόγελο του Πολίτη, ένα κυριακάτικο πρωϊνό σε ένα καφενείο στην Καισαριανή, όταν αρνήθηκε να πάρει τον "Ρ", που του έδινα. "Δικός μας" κι αυτός ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Σ' ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΟΧΕΠ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΠΟΕ:

https://www.youtube.com/watch?v=YXlJRXp6nD4

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός και αν είναι Θερσίτη. Το συγκεκριμένο δεν το είχα δει.

Εχω κάνει όμως το λάθος που και που να ακούσω στο ραδιοφωνο την εκπομπή του και την παίρνεις χαμπάρι την δουλειά. Το χειρότερο ότι πλασάρεται και καλά αντικειμενικός από οπαδικά, αλλά τελικά τα όσα λέει και κάνει δεν απέχουν από τις χειρότερες στιγμές του οπαδισμού. Εδώ το βιντεάκι είναι μιλάμε ακραίο, αλλά όχι μεμονωμένη περίπτωση. Κάθε εβδομάδα σχεδόν κάνει ένα χοντρό καραγκιολίκι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, γιατί χαιρόμαστε τόσο με το '87; Είπε ο Σεχτάρ κάποια πράγματα παραπάνω που με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά θέλω να πω κι εγώ κάποια πράγματα. Ωραία, νικήσα"με", ωραία, το μπάσκετ απέκτησε δυναμική τα επόμενα χρόνια και αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλά παιδιά (μέχρι κι εγώ έπαιζα στα μικράτα μου, έχοντας προλάβει και το '87), αλλά γιατί τέτοιο πάθος;
Σε τελική ανάλυση έχασε η ΕΣΣΔ, δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε πικραμένο να βγάλει τη χολή του και τον αντικομμουνισμό του. Προσωπικά λοιπόν δεν χαίρομαι και τόοοοσο πολύ... Αλλά αυτές είναι απόλυτα προσωπικές απόψεις, το ξεκαθαρίζω.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

NA ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΧΩΡΑ.

ΤΡΕΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΣΙΝ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΕ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ.

ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΤΑΣ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΙΤΣΑ.

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΡΑΖΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΜΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ;

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΓΕ. ΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ. ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΕ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ. ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ 2004.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΒΟΣΝΙΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΛΟΒΕΝΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ.

ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΟΠΩΣ ΔΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό εδώ θα πάρουμε θέση, η οξω από τον κώλο μας κ οπου θελει ας είναι;

http://www.avgi.gr/article/10842/8221219/koine-delose-bouleuton-syriza-gia-ten-katadike-tes-eriannas-b-l-

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ας πούμε αυτή η επιστολή των βουλευτών του συριζα είναι επίσημη θέση που σε καλύπτει; Γιατί δεν μιλάμε για επίσημο όργανο κάποιου κόμματος, αλλά για ελαφρά τη καρδία αποψάρες. Επίσης, πιο πολύ σε υποκρισία κάνει. Την έχουν συλλάβει δικαστήρια με κυβέρνηση συριζα (τον ίδιο συριζα που διατηρεί τον τρομονόμο) και αυτοί οι καραγκιόζηδες γράφουν λες και κυβερνάει το μητσοτακέικο.

Εκτός αυτού άσχετα με το αν είναι κάποιος ένοχος ή αθώος για κάτι, όταν λες κάποιον πολιτικό κρατούμενο πρέπει να αναλύεις και την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την δίωξη. Ούτε μέσα στην επιστολή ούτε εσύ έδωσες κάποια πολιτική σκοπιμότητα για την πραγματοποίηση της δίωξης. Συνεπώς ποιο το πολιτικό κίνητρο της ιστορίας; Τι πολιτική δράση είχε η κοπέλα για να στοχοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα φτιάξουν στημένο κατηγορητήριο; Απαιτείς πολιτική καταγγελία χωρίς να εξηγείς γιατί έγινε τελικά η σύλληψη (η προσωπική φιλία από μόνη της προφανώς δεν αρκεί. Μόνη της η επιστολή παραδέχεται ότι υπήρχε στόχευση άτομο και όχι σε κύκλο ατόμων φιλικού περιβάλλοντος).

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η ύπαρξη λαϊκού αθλητισμού δεν είναι μία "βλακεία" που γίνεται στα πλαίσια του ανταγωνισμού των δύο στρατοπέδων. Είναι απαραίτητο κοινωνικό δικαίωμα που ολοκληρώνει την διαπαιδαγώγηση του ολοκληρωμένου εργάτη στον σοσιαλισμό. Παρά τα όσα λάθη μπορεί να έγιναν στην εσσδ (με χορηγούς) κάνείς δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι ο αθλητισμός σε αυτή ήταν κατάκτηση της εργατικής τάξης και η νίκη στους ολυμπιακούς άμεσο αποτέλεσμα αυτής της κατάκτησης και όχι των χρημάτων της όποιας adidas ήρθε να βρει έτοιμο πεδίο κερδοφορίας το 87'. Από όλους τους ανθρώπους εδώ μέσα μόνο από εσένα δεν περίμενα να ακούσω ότι δεν πρέπει να επενδύει η σοσιαλιστική κοινωνία στον αθλητισμό.

Για την πατρίδα σου ξαναπάντησαν. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Η εργατική τάξη διαμορφώθηκε με την ανάπτυξη του καπιταλισμού σε εθνική βάση. Την φράση οι προλεταριοι δεν έχουν πατρίδα δεν μπορείς να δεις ξέχωρα από αυτό.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΛΑΙΚΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣΓΗΣΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΣΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΟΝΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΝ ΛΑΟ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΑΛΑΝΟ 9 ΡΙΓΕΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΣΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΜΕΗΛ ΣΤΟ 902 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

σταλινικος είπε...

Aληθειες λεει ο Ραπτοπουλος..

Ανώνυμος είπε...

Κε Σεχτάρ, υποστήριζες ΕΣΣΔ για τον ίδιο λόγο που σε ένα ευρωπαίκό ματς γυναικών στο μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο, Απόλλων Καλαμαριάς-Δυναμό (νομίζω) Μόσχας εμφανίστηκαν μέλη του ΚΚΕ με σημαίες της Σ. Ενωσης και υποστήριζαν την Δυναμό. Σοκ στην αρχή για τον κόσμο και έντονες αποδοκιμασίες στην συνέχεια. Δικαιώσατε πολλά πράγματα εκείνη την μέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ;

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ.

ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ.

ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΡΟΛΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣE KANA SITE ΜΕ ΠΟΡΝΟ.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Ειπαμε, ενδιαφερουσες προτιμησεις εχεις...

zoot horn rollo είπε...

Η ποντικοεπιδρομη του μηνα.

Ανώνυμος είπε...

"Δικαιώσατε πολλά πράγματα εκείνη την μέρα..."

Μην ντρέπεσαι φασιστάκο. Πες το στα ίσια: "Αξίζετε Μακρόνησο επειδή δεν στηρίζετε την ίδια ομάδα με εμένα στο μπάσκετ γυναικών."

Να καταλάβει όλος ο κόσμος τι βλήτο είσαι...

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@"14 Ιουνίου 2017 - 7:24 μ.μ. "

Εδω να δεις δίκιο

Επιχειρούμενη προβοκάτσια σε βάρος του «Ριζοσπάστη» - Άμεση απάντηση των εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (VIDEO)
http://www.902.gr/node/61190

"..Μόνο που αυτή τη φορά ήταν κακοστημένη και βγάζει μάτια. Στις 11 Φλεβάρη στο site του Σπύρου Καρατζαφέρη ανέβηκε κείμενο με τον τίτλο «Δείτε και τρίψτε τα μάτια σας-Τι διαφημίζει στην τελευταία του σελίδα ο Ριζοσπάστης;». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία του «Ριζοσπάστη», ο οποίος στην τελευταία του σελίδα έχει διαφήμιση της «Coca cola».

Επιμελώς κρύβεται η ημερομηνία του συγκεκριμένου φύλλου του «Ριζοσπάστη» ώστε οι αναγνώστες να νομίσουν ότι είναι αυτών των ημερών και ενώ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονται σε πολύμηνους διαρκείς αγώνες.

Όμως το συγκεκριμένο φύλλο του «Ριζοσπάστη» έχει κυκλοφορήσει στις 27 Μάη 2012. Δηλαδή 17 μήνες πριν να ξεκινήσει η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στην «Coca-cola».

Τη σκυτάλη της προβοκάτσιας πήρε η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ). Σε χθεσινή μεταμεσονύχτια εκπομπή επανέλαβε την προβοκάτσια λέγοντας: «Προχθές έβλεπα το Ριζοσπάστη, η τελευταία σελίδα είχε διαφήμιση της Coca-cola...»!!! Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύει το γκαιμπελισμό τους. Απ' ότι φαίνεται δεν την είχαν ενημερώσει καλά τα επιτελεία της Κουμουνδούρου.

Η συνέχεια δόθηκε από την «Αυγή» που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Youtube απόσπασμα της εκπομπής, που περιείχε τον ισχυρισμό αυτό. Το βίντεο ανέβηκε σήμερα στις 11 το πρωί με τον τίτλο: «Η Ραχήλ Μακρή απαντά στο Ποτάμι και στο ΚΚΕ».

Άμεση αντίδραση των εργαζομένων ..

Με ανακοίνωσή της επίσης που μοιράστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΕΠ υπό τον τίτλο «Για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης» σημειώνει:

«Στην απόλυτη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλλει η Coca Cola στον ημερήσιο Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα των απεργών συναδέλφων μας στην πολυεθνική εταιρεία, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ήταν μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που φιλοξενούσε ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας ενάντια στην πολιτική της Coca Cola.

Το Σωματείο των απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΠΟΕΕΠ, η οποία είναι συνιδρυτική δύναμη του ΠΑΜΕ. Είναι γελοίο να συνδέεται το ΠΑΜΕ με εξαρτήσεις από την εργοδοσία. Για εμάς είναι προφανές ότι τώρα, σε μια φάση κλιμάκωσης του αγώνα των συναδέλφων μας, επιχειρείται από "γνωστά κέντρα" η διάσπαση του ταξικού εργατικού κινήματος για να αποφευχθεί η σημαντική στήριξη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των απεργών της Coca Cola.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία να συνεχίσουν να εκφράζουν δυναμικά την αλληλεγγύη τους προς τους ηρωικά αγωνιζόμενους απεργούς συναδέλφους μας και να εντείνουν το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola για να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο»."

Η εξυπναδούλα σου πηγαίνει "κουτί"(μπύρας) με "απόψεις" Ραυτόπουλου που τυχαία δίνει καθημερινά το παρόν στο τηλεοπτικό κανάλι του Καρατζαφέρη του 2ου. Με τον Αλέφαντο ως συνσχολιαστή τουλάχιστον μαθαίνεις και κάτι για μπαλίτσα εκεί στον ΑΡΤ.


Ποιος Σοσιαλισμός επί Στάλιν; Ποια Άμστελ φρι; Ποια Τάμτα;

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/100.html?showComment=1496770071905#c6453094607593098415

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/100.html?showComment=1497087894196#c5500936437296131857

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ.

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΟΥΝΤΧΑΟΥΖ: ΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΑΜ; ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΩ.

ΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΡΙΧΑΝΘΡΩΠΟ; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Θερσίτης

Για την σοσιαλιστική πατρίδα φώναζαν πως έδιναν την ζωή τους οι Σοβιετικοί στην πολιορκία του Στάλινγκραντ και στη μάχη του του Κουρσκ.
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/blog-post_2.html?showComment=1496750247368#c5702987794521766514

""Ακόμα κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα.
Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορείς να τους πάρεις κάτι που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη {στην έκδοση του 1888: να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους}, να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη".
(Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος)
Γράμμα του Λένιν: προς την Ι. Φ. Αρμάντ.
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/blog-post_2.html?showComment=1496851824148#c1765366969835440490

Στο γνωστό βιβλίο του Τζον Ριντ
"Γύρισα στην Πετρούπολη, καθισμένος, μαζί με έναν εργάτη - σοφέρ - στην καμπίνα του φορτηγού, που ήταν γεμάτο από κοκκινοφρουρούς. Πετρέλαιο δεν είχαμε και δεν ανάψαμε τα φανάρια. Η δημοσιά ήταν γεμάτη από προλεταριακό στρατό, που γύριζε πίσω, κι από φρέσκιες εφεδρείες, που κινούνταν για το μέτωπο, να τον αντικαταστήσουν. Στο σκοτάδι διακρίνονταν θαμπά τεράστια φορτηγά, όπως το δικό μας, φάλαγγες πυροβολικού, κάρα, κι όλα αυτά, όπως κι εμείς, χωρίς φώτα. Προχωρούσαμε στα τυφλά, στρίβοντας απότομα πότε δεξιά, πότε αριστερά για ν' αποφύγουμε τις συγκρούσεις που ήταν αναπόφευχτες, κι αγγίζοντας σχεδόν τους ξένους τροχούς. Από πίσω μας ακούγονταν το βρισίδι των πεζών.

Στον ορίζοντα έλαμπαν τα φώτα της πρωτεύουσας, που τη νύχτα ήταν πιο μεγαλόπρεπη από την ημέρα. Φάνταζε σαν να ήταν σκορπισμένος, στη γυμνή πεδιάδα, ολόκληρος σωρός από διαμάντια.
Ο γερο-εργάτης που οδηγούσε το αυτοκίνητό μας, έδειξε με μια χαρούμενη χειρονομία προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας που έλαμπε στο βάθος.
"Δική μου!" φώναξε και το πρόσωπό του λαμποκοπούσε. "Τώρα είναι ολότελα δική μου! Η Πετρούπολή μου!" "

17-57

Ανώνυμος είπε...

@14 Ιουνίου 2017 - 8:29 μ.μ.

Πόσα μνημόνια ψηφίσατε αυτή την εβδομάδα; Πόσες περικοπές;
Πόσα πράγματα "δικαιώσατε" με τις ψήφους σας;

Εγώ ως υποστηρικτής του Ζέλικο στον οποίο ως φίλαθλος του ΠΑΟ μας έχει χαρίσει αρκετές στιγμές χαράς και που υποστήριζα από την αρχή του Φάιναλ Φορ 2017 την Φενέρ Μπαξέ και απέναντι στην Ρεάλ και στον ΟΣΦΠ και το έχω γράψει σε σχόλια μου http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/05/12.html καλά έκανα ή "δικαίωσα πράγματα ";

17-57

Αναυδος είπε...

Καταρχήν από που κι ως που παρουΜΕ τι σχέση έχεις εσυ με εμάς
Κατά δεύτερο κακοδικίες (αν πρόκειται περί κακοδικίας) γίνονται 100 κάθε μέρα Έμποροι ναρκωτικών και πλούσιοι αθωώνονται φτωχοί πρεζονια μετανάστες τσιμπάνε εξοντωτικές ποινές

Αν βγάζεις μια ανακοινωση για κάθε δίκη δεν θα μείνει χρόνος για τίποτε αλλο

Ανώνυμος είπε...

Αφήνω στην άκρη το ότι κάποιοι κάθεστε κι ασχολείστε πολιτικά με την εκπομπή του μπουγάτσα, του ζαμπονοτυρόπιτα και του ανθρώπου που πέταγε κουτάκια μπύρας σε φωτογραφία του Ίβιτς (εξ'αιτίας του ανήκουστου γεγονότος ότι άνοιξε κεφάλι και διακόπηκε αγώνας -- πού πάμε δηλαδή;), και απλώς θέλω να πω ότι το κείμενο είναι πολύ επιεικές για αυτό που γράφει για τον τσουκαλά (και τον κάθε τσουκαλά), καθώς οι "αγίες οικογένειες" έχουν φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια ομαδάρες κάφρων-δημοσιοκάφρων για να βλέπουμε όσα βλέπουμε. Κι έχουμε δει και νοπο, no politica, στόχους και σόου αυγών στις κερκίδες κτλ, κι έπεται συνέχεια.

* Μια σημείωση για το κείμενο για τους τελικούς του ΝΒΑ στην κατιούσα: οι warriors έχουν για βάση τους το oakland, μια από τις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές ολόκληρης της αμερικής (όχι μόνο της καλιφόρνιας) με τεράστια εγκληματικότητα κτλ, κι αυτή εργατούπολη είναι. Φυσικά ο μαύρος (και μη) εργατόκοσμος της αμερικής που παίζει, αγαπάει και ζει για το άθλημα είναι ο μεγάλος απών από τους τελικούς, αφού οι τιμές είναι απαγορευτικές (λογικές τιμές για εισιτήρια μόνο μέσα στην κανονική σεζόν, κι αυτό υπό προϋποθέσεις, στην μαύρη και για τα πιο αφιάδορα ματς), κι έτσι στις κερκίδες κυριαρχούν ευκατάστατοι λευκοί 40φεύγα (και στις θέσεις κοντά στο παρκέ έχουμε μια μίξη από golden boys/girls και σελέμπριτις που ξοδεύουν τρελά λεφτά για να βρίσκονται εκεί -- κυκλοφόρησε φήμη για άτομο που πλήρωσε 133 χιλιάρικα για δύο θέσεις στον 5ο τελικό).

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Βεβαίως, Κακώνυμε (14 Ιουνίου 2017 - 8:29 μ.μ.), και θα υποστήριζα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Μεγάλη Σοβιετική μας Πατρίδα, που, ακόμη και στα τοτεινά της χάλια, παρέμενε μια καλύτερη πατρίδα από αυτή των Βαρδινο-Λατσαίων. Για μένα.
Τώρα, στο συγκεκριμένο, εξ ίσου με ενδιέφερε και να την φάει η "εθνικάρα" σου, για τους λόγους, που είναι αρκετά σαφείς σε όποιον μπορεί να διαβάσει πέντε αράδες ελληνικά.
----------------------
Ποντικώνυμε (14 Ιουνίου 2017 - 4:10 μ.μ.), ποιός να πάρει θέση; Το ....ΚΚΕ; Γιατί δεν απευθύνεσαι αρμοδίως; Αλλιώς, εμείς εδώ ως τι να πάρουμε θέση; Σαν σχολιαστές του μπλογκ; Δεν αποτελούμε σώμα - καθένας έχει την αποψάρα του.
Αν εννοείς σαν άτομα, να σου πω τη δική μου: Αν την κοπελιά την μπλέξανε, μια εκστρατεία εξαρχειώτικου τύπου "λευτεριά στην ...Ηριάννα(!)" μάλλον σαν συνηγορία στην πλεκτάνη θα λειτουργήσει. Αν είναι συνειδητό μέλος των φερόμενων ως "ΣΠΦ", προσωπικά καθόλου δεν έχω πειστεί για την φιλολαϊκότητα, και κυρίως την αυθεντικότητα, τέτοιων, μικροαστικής/αντικουκουέ απεύθυνσης (και αμφίβολης προέλευσης) "οργανώσεων", άρα δεν θα πάρω... ούτε θα δώσω, για λόγους πολιτικούς.
Και όσο για την συνηγορία της ..."Αυγιαννής" και των ..βουλευτάδων(!) του τΣύριζα, ε, αυτό κι αν είναι....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με Θερσίτη. Οσο η ΕΣΣΔ ήταν ατσαλωμένη ιδεολογικά, δε συμμετείχε στο ξερατό των ολυμπιάδων, έκανε αντιπρόταση. Μετά έκανε υποχωρήσεις.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Σ.

Ανώνυμος είπε...

Για να ξέρουμε ποιος κέρδισε το ΔΣΕ. πριν 70 χρόνια
https://twitter.com/papagalizw/status/874840758649585665

https://twitter.com/tovarishchpanda/status/875062483832197120

Χωρίς τις αμερικανικη οικονομική βοήθεια (Σχέδιο Μάρσαλ - πλοία λίμπερτι στους εφοπλιστές), στρατιωτική σε ναπαλμ(οι πρωτες ναπάλμ "δοκιμάστηκαν" πάνω στον ΔΣΕ πριν "ξαναδοκιμαστούν" στο Βιετνάμ), εξοπλισμό, και οργάνωση, και φυσικά το κλείσιμο των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, οι αστοί θα την είχαν κοπανήσει όπως περίπου έγραφε η Καθημερινή μετά τον πετυχημένο ελιγμό του ΔΣΕ το 1948

Με τα χίλια ζόρια τα αστόπαιδα κατατάσσονταν αν δεν έπαιρναν "χαρτιά" για να μην "υπηρετήσουν". Από "τρελόχαρτα", μέχρι και για "ιδιαιτερότητες" . Αν περιμέναν οι αστοί "εθελοντική" κατάταξη στον "εθνικό" αστικό στρατό του 1947, και αν δεν πίεζαν οι Αμερικάνοι τοτς έλληνες αστούς με την "βοήθεια", στο γράμμο και στο βίτσι θα πολεμούσαν τα φαντάσματα τους.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/875021115277627392@sfyrodrepano

"Αυτοί που θέλουν νέο σχέδιο Μάρσαλ,στην πραγματικότητα θέλουν κ τις ναπάλμ κ τα ξερονήσια. Αυτά αναπολούν."

Επίσης, θέλουν και μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων. Με ποιον άλλο τρόπο θα πιαστούν οι μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης της δεκαετίας του 1960;
Μετά ο "κακός" είναι ο Καζάκος που μίλησε για "προδοσία" εννοώντας την πολιτική που ωθεί τους νέους στην μετανάστευση.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα ήθελα πάντως κάποιος να μου εξηγήσει τη θέση εναντίον του επαγγελματικού αθλητισμού (και δεν εννοώ χορηγίες και τέτοια αλλά ενάντια στο να υπάρχουν άνθρωποι με επάγγελμα ποδοσφαιριστής/δρομέας/μπασκετμπολίστας) τη στιγμή που στην ΕΣΣΔ υπήρχαν επαγγελματίες ποιητές ή επαγγελματίες ζωγράφοι.

Δεν θα ήταν πιο λογικό να είναι η ποίηση αυστηρά ερασιτεχνική απ΄ ότι το ποδόσφαιρο;

Και αυτό πάλι άσχετα με την ανάγκη να υπάρχουν ελεύθερες υποδομές και χώροι άθλησης για μαζική χρήση.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που έκανε και συστάσεις ο "λαϊκός ηγέτης" και δεν έπεσε τπτ στο γηπεδο. Όχι σκουπίδια και πλαστικά σε θαλάσσες και ακτές.
https://www.youtube.com/watch?v=PvPOnmqvbhM

Ανώνυμος είπε...

κοπι πειστ από tweets

Χαιρετισμούς στους νέους τους συμμάχους.
https://twitter.com/Trash2003/status/875397805954740233

Για τους αγράμματους φιλοκυβερνητικών(και όχι μόνο) εφημερίδων:
Oι εβραίοι ορθόδοξοι των νετουράι καρτά μάλλον θα είναι πρώτης τάξεως "αντισημίτες" για το μυαλό όσων ταυτίζουν τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό.
Δείτε στις φωτόγραφίες και στα video στο
http://www.nkusa.org


Μην τον κουράζετε τον Αλέξη γιατί θα πάρει ανάποδες.
https://pbs.twimg.com/media/DCVx0x_XYAAMUyz.jpg
Ανυπότακτος αυριανισμός που διαβάζει ανάποδα την πραγματικότητα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μιας και ήμουν μπόμπιρας τότε και δεν θυμάμαι τα γεγονότα, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ για το 87 έχουμε 500 αφιερώματα κάθε χρόνο (και πλέον έχουμε κάμποσα και για το 05), για το 89 που φτάσαμε τελικό αλλά χάσαμε έχουμε απόλυτη μούγκα; Κατανοητό, δεν κερδίσαμε, ιστορικά για το μπάσκετ στην ελλάδα το 87 ήταν όντως κομβικό, αλλά με το ζόρι βρίσκεις αναφορές στην 2η θέση του 89.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΟΧΙ. Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ. ΑΞΙΖΑΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ.

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ.

ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΜΩΣ Η ΣΟΣΙΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΓΗ ΚΟΚΚΙΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μην ψάχνεις δομικές ψυχολογικές ερμηνείες, 17-57 (15 Ιουνίου 2017 - 9:27 μ.μ.)!
Είναι το ιμπεριαλιστικό-φασιστικό-σιωνιστικό χρήμα , που ταϊζει τον αντικομμουνισμό.
Ποιοί "αγράμματοι"; Γραμματιζούμενοι και "διαβασμένοι" είναι οι άνθρωποι.
Σε αδιάβαστους κυρ-Παντελήδες απευθύνονται, που νομίζουν πως θα κονομήσουν κι αυτοί με τους "νέους συμμάχους". Που, οι τελευταίοι, καθόλου "νέοι", ανέκαθεν σύμμαχοι ήταν. Απλά παίζανε ούλοι τους παιχνιδάκια.
Αλλωστε "στην Πολιτική (σ.Σ.: των αστών) γίνονται πράγματα, που δε λέγονται, και λέγονται πράγματα, που δε γίνονται".

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, πότε έπαιξε Απολλων Καλαμαριάς Δυναμό Μόσχας στο Μπάσκετ Γυναικών και είχε κόσμο και πήγαν και μέλη του ΚΚΕ που τα ξέρει ο ανώνυμος;;;;;; Αφήστε που η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 1993...και η τελευταία το 1998!!!! Δηλαδή τότε που δεν υπήρχε ΕΣΣΔ!
Αλλά είπαμε: η ηλιθιότητα για τον φασίστα χρυσαυγίτη είναι συνώνυμο του αντικομμουνισμού του και ξεπερνά την ανθρώπινη βλακεία, που όπως είπε και ο Αϊνστάιν τείνει στο άπειρο!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ναι οκ Αναυδε καταλαβαίνω ότι σε αφήνει παγερά αδιάφορο η συγκεκριμένη υπόθεση. Με βάση το σκεπτικό σου κιόλας δεν υπάρχει κάποια διάκριση ως προς την βαρύτητα που έχει μία κακοδικια όπως την ειπες. Όλες οι κακοδικιες είναι ίδιες είτε αφορούν έναν πρεζεμπορα που αφήνεται ελεύθερος, είτε αφορούν μία κοπέλα που είχε φιλική σχέση με ατομο που είχε φιλική σχέση με τους πυρήνες.
Προσωπικά διαφωνω κάθετα με το σκεπτικό σου και δεν ανηκω στον αα χώρο για να το ξεκαθαρίσω. Μιλάω ως απλός φίλος του κόμματος και προσωπικά διαβάζοντας την είδηση , ενστικτωδώς εφερα τον εαυτό μου στη θέση της κοπέλας.
Θα μου πεις με περισσια αλαζονεία βέβαια όπως μου επεσημανες και πριν " και ποια είναι αυτή που θα βγάλει ανακοίνωση το κομμα, ένα μεμονωμένο περιστατικό ".
Έλα που μεμονωμένα περιστατικά σαν κι αυτά ανοίγουν την κερκοπορτα για τον καθέναν από μας.
Και μην εμφανιστεί κανένας και πει καμία εξυπνάδα " οποίος ανακατευται με τα πιτουρα των τρων οι κότες".

Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση επί προσωπικού. Παραθέτω μερικές σκόρπιες σκέψεις. Λέσχη ψυχοθεραπείας είναι άλλωστε.

Φίλος

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθει δηλαδή ε; Ή μάλλον διορθωνω , αδιάφορο είναι σαν περιστατικό . σωστά σεχτα;

Φιλος

zoot horn rollo είπε...

Μάλλον το "καλά να πάθει" ήθελες να του προσάψεις...τι πρωτότυπο...

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός

Έλα όμως που το Ισραήλ χρειάζεται την βοήθεια της Τουρκίας για το Ιράν, τον στρατηγικά Νο1 εχθρό του Ισραήλ.

Οι Neturei Karta καίνε σημαία του Ισραήλ στη Ν.Υόρκη. Πριν 3 μήνες
https://www.youtube.com/watch?v=iZH8UbMb3AU

Να μας πει η ΕΦΣΥΝ: Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι Neturei Karta είναι και αυτοί αντισημίτες;

Πριν δύο εβδομάδες έγινε συμφωνία μαμούθ για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έκλεισε ο Τραμπ με τον Αραβικό οίκο των Σαουντ.

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

@17-57. (16 Ιουνίου 2017 - 9:21 μ.μ.), όταν απουσιάζει η μεγάλη πολιτική αφήνει χώρο στις μικροπολιτικές, η αλλιώς, στο "κουβάρι".
Αμα ξαναδυναμώσει το εργατικό κίνημα, θα δεις πως όλοι αυτοί οι "σκόρπιοι" θα ευθυγραμμιστούν και τα ποντίκια θα μπούν στις τρύπες τους, καθώς οι μοριακοί μαγνήτες, όταν εμφανίζεται το μεγάλο μαγνητικό πεδίο. Σήμερα, η βασική αντίθεση δεν έχει μια κυρίαρχη για να εκφραστεί.
Γι αυτό και ο αποπροσανατολισμός πάει σύννεφο.
Αλλά το χρήμα, δεν παύει να κυκλοφορεί.

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Το "μπαλόνι" της εποχής του Ιμπεριαλισμού μπορεί να σπάσει σε πολλές χώρες. Το οποίο τους υποχρεώνει να ενώνονται κατά του εργατικού κινήματος. Μόνο αυτό φοβούνται οι "σκόρπιοι".


Στα υπόλοιπα

Κάτι για διπλωματική ψιλοαπομόνωση του Ιράν για αρχή, με βάθος ακόμα και γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή,κάποια κοιτάσματα φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα Κατάρ - Ιράν και κάποιοι σχεδιασμοί απέναντι στο πρότζεκτ για την πιθανότητα αγωγού Κατάρ-Ιραν-Συρία. Με την αριστερο-something κυβέρνηση με κάποιους οπαδούς της θεωρίας των ψεκασμών, να εκπροσωπεί διπλωματικά την Αίγυπτο στο Κατάρ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Στα υπόλοιπα μικροπράγματα
http://www.902.gr/eidisi/politiki/132145/ayrio-paraskeyi-i-diki-tis-m-altiparmakidoy-stelehoys-tis-kne-sygkentrosi-sta
Έγκλημα που μιλούσε στους μαθητές η εργαζόμενη και μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Με τη συγκεκριμένη δίωξη να γίνεται με βάση νόμο της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Το κράτος έχει συνέχεια.

Το λιβανιστήρι καλά κρατεί στην ΕΡΤ.
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/132209/livanistirioy-syneheia-stin-ert

Όλα πάνε καλά . Θετική η ολοκλήρωση αξιολόγησης για την αστική τάξη που απομακρύνει την αβεβαιότητας στην Οικονομία.
http://www.sev.org.gr/grafeio-typou/deltia-typou/anakoinosi-schetika-me-ti-dilosi-tou-proedrou-sev-gia-tin-apofasi-sto-eurogroup-16-6-2017/

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός

Επιτρέπεται να "χαλάει" το μικροαστικό όνειρο εισόδου στην αστική ταξή η άνοδος του ΚΚΕ; Το 14% του Παφίλη στην Νομαρχία Αττικής το 2010 είχε φοβήσει τους πάσης φύσεως αστούς και κυρίως μικροαστούς ασχέτως αν φοράνε μαύρα, μαυροκόκκινα, πράσινα, ροζ. κ.α. Μετά από ένα 6μηνο βγήκαν οι aganaktismenoi με τις επευφημίες των ΜΜΕ ανάμεσα τους και του συγκροτήματος της "Καθημερινής", γιατί υπήρχε μόνο η ελληνική σημαία.

Όταν οι ίδιοι οι αστοί συσχετίζουν την κοντοραπτόμενη δήλωση Καζάκου για με την ΛΔΓ φαίνεται πως εξετάζουν στο μυαλό τους ως ενδεχόμενο τον σοσιαλισμό. Το ερώτημα είναι αν ο σοσιαλισμός(= λαική εξουσία) θα αντέξει σε συνθήκες δεκαπλάσιας δυσκολίας από τις σημερινές.
Αλλά, αν έρθει το ΚΚΕ στα πράγματα, αναμένονται τεκτονικές αλλαγές σε πάρα πολλές χώρες με μονοπώλια. Η Εποχή του Ιμπεριαλισμού συνεχίζεται πάνω από ένα αιώνα και έχει προσθέσει περισσότερους "αδύνατους κρίκους", περισσότερες χώρες "υποψήφιες" για είσοδο στον σοσιαλισμό.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε παιδιά, δεν είναι αυτό που διαβάζουμε.
https://pbs.twimg.com/media/DCiaSp0XkAAATz2.jpg

Ο αγαπημένος των πάσης φύσεως Πασοκων, και μεγάλου μέρους του εξωκοινοβουλίου - αναρχίας έχει τη λύση της επανάστασης στο τσεπάκι του.
Αρκεί εμείς οι δογματικοί να τον ακούσουμε.
Ο μεγάλος εμπνευστής πρότεινε Απεργία διαρκείας για αρκετές ημέρες νομίζω 10 ημέρες. Τώρα πως θα γίνει η δεκαήμερη όταν γίνεται η μονοήμερη με χίλια ζόρια ε αυτό είναι δικό μας πρόβλημα. Ο άνθρωπος πέταξε την ιδέα, ας την υλοποιήσουν άλλοι.

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΓΚΟΜΕΛΣΚΥ.

ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΑΙΟΣ Η ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΝΧΑΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ