Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Guy Pride

Τι είναι αυτό το Γκάι Πράιντ; με ρώτησε στο τηλέφωνο ο θηλυκός μου γονιός και με εξέπληξε. Όχι τόσο που διαβάζει το μπλοκ πότε-πότε, όσο γιατί πέτυχε την προφορά του Pride, που είναι ίσως πιο δύσκολη για όποιον δεν ξέρει αγγλικά, ενώ το άλλο... Θα μου πεις, γιατί; Σάμπως υπάρχουν κανόνες που τους μάθαμε εμείς ποτέ; Βασικά κανόνες υπάρχουν, άλλο αν εμείς δεν τους διδαχτήκαμε ποτέ κι απλώς τους υποψιαζόμαστε εμπειρικά. Λες ρε συ να είναι έτσι και στη ζωή με τα φύλα; Ω θεέ-ά-θε@ μου, που δεν υπάρχεις. Και οι άγγελοι τελικά τι φύλο είχαν;

-Ξέρεις μάνα, ο Κάρολος δια της γραφής ενός γνωστού του, μου είπε να μη μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω. Αλλά εγώ θα μπορούσα να απαντήσω (στο γνωστό του) να μην κριτικάρει κείμενα που δεν έχει διαβάσει. Ή που αντί να τα κατανοήσει, τα φέρνει στα μέτρα του, για να απαντήσει σε κάτι άλλο που είχε κατά νου -κι ίσως αυτός να ήταν τελικά εξαρχής ο ανομολόγητος στόχος του.

Πρώτο κρατούμενο: εκτός από τη μοναξιά, υπάρχει κι ο ιμπεριαλισμός. Κι εκτός από τα μνημόνια, υπάρχει και το Gay Pride. Τι κατανόησε από αυτά ο Δέλτα Ρο, πριν πάρει από το συνταξιδιώτη του το όπλο της κριτικής κι αρχίσει να πυροβολά την κριτική μας ικανότητα; Μηδέν στα δύο...

Καταρχάς, το δεύτερο ήταν τίτλος στην ανάρτηση κι είχε εξώφυλλο τη φατσούλα του Τσακαλώτου, που επιχείρησε να πει κάτι αντίστοιχο στη Βουλή. Πρέπει να έχεις τουλάχιστον κακή προαίρεση, για να αποτύχεις να κάνεις τη σύνδεση και να πεις ότι αναφέρεται στους παρελαύνοντες, χαϊδεύοντας αυτιά νοικοκυραίων, ομοφοβικών, μη σου πω και κουκουλοφόρων. Κι όσο για το πρώτο ζευγάρι, η μοναξιά υπάρχει ακριβώς εξαιτίας του ιμπεριαλισμού, της αλλοτρίωσης και του γενικευμένοι ατομικισμού σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα, κι όχι εκτός από αυτόν ή παρά κι ενάντια σε αυτόν, για να συγκρίνουμε πόσα είναι τα θύματα του ενός και πόσα του άλλου.
Χώρια ότι αγνοείται επιδεικτικά το λεγόμενο ροζ ξέπλυμα (pinkeashing) των μαύρων πολιτικών -και με "η" και με "οι"- (μα αφού με ωμέγα γράφεται), που ψάχνουν προοδευτικά άλλοθι, για να καλλωπίσουν το προφίλ τους.

Δεύτερο κρατούμενο: μια πολύ εύστοχη σημείωση του Σπασμένου Παράθυρου από το δικό του αντίστοιχο κείμενο: να ξεκαθαρίσουμε ότι το Athens Pride είναι δημιούργημα μιας Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και των χορηγών της. Την ξεφτίλα που πέτυχε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την επωμίζονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά αποκλειστικά οι δημιουργοί του.

Το ότι δεν ταυτίζονται όλοι οι ομοφυλόφιλοι και λοιπές κατηγορίες, με το Gay Pride, μπορεί να το καταλάβει κανείς κι από τη δήλωση του Σιμιρδάνη, που λέει σωστά πως δεν τίθεται κανένα θέμα ντροπής ή περηφάνιας, κοινότητας ή διάκρισης, με βάση το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Τι εξυπηρετεί λοιπόν να ταυτίζουμε κάθε κριτική στο Gay Pride με ομοφοβικές στάσεις, κτλ;

Η κριτική στις αντιφάσεις του GP, το σφιχτό εναγκαλισμό του από "ευγενείς χορηγούς" και το ροζ ξέπλυμα, δεν είναι πολεμική στους γκέι γενικά, ούτε καν προς αυτούς που συμμετείχαν, με το ίδιο σκεπτικό που η κριτική στις πλατείες και τα διάφορα συστημικά, τηλεοπτικά χαρακτηριστικά τους δεν κριτίκαρε τον κόσμο που άφησε τον καναπέ του και κατέβηκε στο δρόμο, αλλά τη λογική που τεχνηέντως καλλιεργούνταν.

Ναι αλλά αντί να περιμένουμε τη δευτέρα παρουσία ενός αμιγώς κομμουνιστκού gay pride, δε θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση σε αυτόν τον κόσμο, να τον επηρεάσουμε, να αξιοποιήσουμε κάποιες αντιφάσεις, κοκ; Να παρέμβουμε στον κόσμο πιθανότατα ναι, στο GP πιθανότατα όχι -όπως δεν το κάναμε ούτε στις πλατείες.

Αλλά ας αντιστρέψουμε το ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι κάνουμε το πρώτο (παρέμβαση, κτλ) πώς ακριβώς γίνεται εφόσον αποκλείουμε την κριτική κάποιων κακώς κειμένων -για να μη χαϊδέψουμε ομοφοβικά αυτιά; Κι γιατί απαγορεύεται να τεθείς ως προβληματισμός πχ το ροζ ξέπλυμα σε όσους συμμετέχουν, για να κάνουν κάτι σχετικά; Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τι προτείνει σχετικά με αυτό ο DR.

Τρίτο κρατούμενο: Η βασική κριτική του ΔΡ δεν είναι τελικά απέναντι σε αυτά που διάβασε. Αυτή ήτα απλώς η αφορμή να πει κάποια πράγματα που ήθελε από πριν απέναντι σε υπαρκτές λογικές και συμπεριφορές που έχει συναντήσει και σε συντρόφους, που εκθέτουν το κόμμα χωρίς φυσικά να το εκπροσωπούν, απέναντι σε εμένα που τους χαϊδεύει τα αυτιά -όπως λέει- και το κόμμα που δεν έχει κάνει μια πιο σύγχρονη, ολοκληρωμένη επεξεργασία, προχωρημένη κι επικαιροποιημένη, με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Σε αυτό το τελευταίο δε θα διαφωνήσω. Το κόμμα πρέπει να επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, όχι απαραίτητα για να αλλάξει θέσεις, αλλά για να τις τεκμηριώσει, να έχει ολοκληρωμένη θέση κι ανάλυση για το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων, της οικογένειας, της ταυτότητας, κτλ.

Συνεπώς, σε αντίθεση με την αυστηρή συμβουλή του ΔΡ "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" για πράγματα που δεν ξέρεις, προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση -παρά τη σχετική μας άγνοια- με σοβαρούς όρους, μακριά από εύκολα στερεότυπα και έτοιμα συμπεράσματα του στιλ "πίσω από τον ήλιο", κτλ.

Και νομίζω πως στα σχόλια του κειμένου του, στην Κατιούσα, μπορείτε να δείτε μερικές πολύ σοβαρές τοποθετήσεις και προβληματισμούς σφων αναγνωστών.

187 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως ο Μαρξ, συντηρητικός οικογενειάρχης Βικτωριανής Εποχής, αλλά για τον Ερνστ Ρεμ δεν θα ήταν απίθανο να πήγαινε
http://www.mixanitouxronou.gr/giati-o-chitler-exontose-ton-omofilofilo-archigo-ton-tagmaton-efodou/

17-57

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή, αλλά δίκαιη τοποθέτηση πιστεύω.

Ο.Χ.Ε.Π

Αναυδος είπε...

sorry αλλα εχω βαρεθει τις σχοινοτενεις αναλυσεις ανθρωπων που σκεφτονται με το πουλι τους και οχι με το μυαλο τους Η κονωνια χωριζεται σε αφεντες και δουλους (αντε και υπηρετες) και οχι σε αντρες γυναικες ομοφιλοφιλους αμφιφιλιλοφιλους τραβεστι κλπ Αν ειναι ετσι να χωριστουμε επισης σε λεπτους και χοντρους ωραιους και ασχημους κοκ

ο μαρξ δεν θα πηγαινε στο πραιντ με βεβαιοτητα οχι γιατι ηταν αυτος συντηρητικος αλλα γιατι το πραιντ ειναι βαθυτατα αντιδραστικο και αντεπαναστατικο

Ανώνυμος είπε...

Τι τα θες απολιθωμα... Σκεφτηκα να γραψω κατι στο κειμενο στην Κατιουσα αλλα τοτε με το συμφωνο συμβίωσης το εξαντλησαμε το θεμα...
Πάντως ο Λένιν μετα την επανάσταση και ενω προσπαθουσαν να φτιαξουν ενα προσχέδιο συνταγματος που το κομμάτι οικογένεια το ειχε αναλάβει η Κολονται, διεκρινε οτι πολλοι με τη μασκα της προοδευτικοτητας αρχιζαν να ριχνουν ξεπετες εδω και κει σε σημείο να υπάρχει θεμα με γυκαικες εγγυους και παρατημενες στη συντηρητικη μαλιστα Ρωσια του 1920! Τοτε ειπε μεσες ακρες οτι αυτος που ολη μερα ασχολείται μονο με το πως θα κανει τον Καζανοβα σπαταλα ασκοπα τη νιοτη και την ορμη του και δεν μπορεί να δωσει τίποτα στην επανάσταση.
Αυτο είναι μεγάλη αλήθεια. Ειτε ομοφυλόφιλος ειτε ετεροφιλοφιλος αυτος που ολη μέρα ασχολείται με το όργανο του επαναστατης δε θα γίνει ποτε. Ας το σκεφτουν αυτο όσοι μετατρεπουν τον τροπο που ευχαριστιουνται στο κρεβάτι σε ζητημα πολιτικης παλης. Δεν υπάρχει πολιτικος διαχωρισμός που να μην τον διαπερνα ο ταξικος. Αυτο οι κομμουνιστες το μαθαμε απο το Μαρξ και πολυ αμφιβάλλω αν ο Καρολος θα πηγαινε στο δηθεν προοδευτικό pride να κρατα πανο και να ξεπλενει τον Τσακαλωτο.
Πολλοι την πατανε και λενε οτι οκ μνημόνιο η ΝΔ και μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα εκει που δεν εχουν λογο οι ξενοι σε ζητηματα "δημοκρατιας" σε ζητηματα "ρατσισμου" κλπ κανει πραγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι καλύτερος.
Οχι τίποτα αλλο για να δούμε πως ακομα και τις έκτακτες λυσεις πολιτικού προσωπικου η αστική ταξη τις εχει τελεια καταμερισμεμες στον εγκλωβισμο κοσμου μεσα απο ανύπαρκτα διπολα και διλήμματα.

Υγ. Η προσπάθεια των μπολσεβικων και της Κολονται στη διαμόρφωση θέσης στο συνταγμα για την οικογένεια ηταν πολυ μπροστά τοτε. Τολμω να πω πιο μπροστά απο σημερινές θεσεις του ΔΚΚ και του ΚΚΕ. Σαφως σε πιο σωστή κατεύθυνση απο το συνταγμα που διαμορφώθηκε μετα το 1930 επιβεβαιωνοντας οτι η πρώτη μεγαλη ηττα του ΔΚΚ και της ΕΣΣΔ ηταν στο ζητημα θρησκεία,ερωτικες σχεσεις, οικογένεια, γαμος κλπ

ratm

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος
Ο "Μαυριτανός" ήταν συντηρητικός οικογενειάρχης Βικτωριανής Εποχής. Η συζήγος του Τζενη Βεστφάλλεν που δυσφορούσε στο ό,τι ο "Στρατηγός" συζούσε με δύο γυναίκες.
Ο "Στρατηγός" καλοπαιρνούσε στο μεζόν α τρουά. Μάλιστα ο θάνατος της μιας εκ των δύο γυναικών ψύχρανε προσωρινά την σχέση του με τον "Μαυριτανό" που δεν φάνηκε να συμμερίζεται και τόσο τον πόνο του.

Αρκετά με το κουτσομπολιό, πάμε στην ουσία.

Συμφωνώ πως παρόμοιες κινήσεις είναι βαθύτατα αντιδραστικές και αντεπαναστατικές
Εξάλου και η ειρωνία μου για τον Ρεμ των Φαιοχιτώνων (S.A.) του Χίτλερ που πέθανε σε αντίθεση με το άσχετο της ανάρτησης αν ο Μαρξ πήγαινε ή δεν πήγαινε εκεί.

Να ένας άλλος που θα πήγαινε στα πράιντ. Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός νομίζω πρώην Μαοϊκός, με "φιλελεύθερες" αποψεις. Τόσο "φιλελεύθερες" που αρκετές από αυτές αρκετοί που δηλώνουν(ό,τι δηλώσεις είσαι) αριστεροί θα τις ασπαζόντουσαν.

http://tvxs.gr/news/ταξίδια-στο-χρόνο/εννέα-χρόνια-από-τη-δολοφονία-του-αμφιλεγόμενου-pim-fortuyn

Που καταλήγουμε στο λιγότερο γελοίο του θέματος αν ο Μαρξ πήγαινε ή δεν πήγαινε.
Το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του δεν έχει σχέση με την ταξική του θέση και την πολιτική του (όχι απλώς κομματική, πολιτική) τοποθέτηση. Τρανταχτά παραδείγματα, ο φασίστας Ερνστ Ρεμ και ο Ακροδεξιός Pim Fortuyn.

Σε κάθε ταξική κοινωνία υπάρχουν δύο κύριες τάξεις|: εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Στον Καπιταλισμό, λέγονται Αστική Τάξη και Εργατική Τάξη. Αυτή είναι η θεμελειώδης διαφορά.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ratm
Κάτι άλλο. Πόσοι που κατά τα άλλα δηλώνουν προοδευτικοί - προοδευτικές που για να το γράψω κομψά μην χαρακτηριστώ και "σεξιστής", "σκέφτονται με το κρεβάτι τους" ή ευχαριστήθηκαν ή δεν πήραν θέση στον ξυλοδαρμό της Λιάνας από τον Κασσιδιάρη ;

Υπάρχουν παραδείγματα στο Ίντερνετ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ξανακοιτάξουν τον "φιλελευθερισμό" τους γιατί μπορεί να ανακαλύψουν πως δεν διαφέρουν και πολύ από τις ιδέες του Pim Fortuyn

17-57

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θεώρη πως γίνεται σαφές το ότι ξεκινάω με αφορμή το κείμενο σου και πως στη συνέχεια τοποθετούμαι σε ευρύτερα ζητήματα, στο βαθμό τουλάχιστον που μπορώ να το κάνω, διότι αν μπορούσα να κάνω αλλιώς και καλύτερα θα το έκανα.

Όλα αυτά τα χρόνια που έχω παρακολουθήσει το διάλογο πάνω στα ζητήματα αυτά, από τον προσυνεδριακό της ΚΝΕ μέχρι τα μπλογκ, ασχέτως αν διαφωνώ με την συντριπτική πλειοψηφια των απόψεων που εκφράζονται, μονάχα από το ιδιο το ΚΚΕ βλέπω μια διάθεση μετριοπάθειας και νηφαλιότητας, τουλάχιστον στα κείμενα του, που και αυτή δεν το εμποδίζει να κάνει (κατά τη γνώμη μου) λάθος αλλά τουλάχιστον δίνει μια βάση. Τώρα αν ο άλλος σου γράφει όπως παραπάνω ο Άναυδος στο τρίτο κόμμεντ ότι σκέφτεσαι με το πουλί σου, τι παραπάνω να του πεις, τι πιο ευγενικό, επειδή βεβαίως δεν είναι μόνο ο άναυδος, μιας και υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν οτι η ενασχόληση με τέτοια ζητήματα σημαίνει πως είσαι α) μικροαστός β) "ανώμαλος" γ) "σχιζοφρενής" προσωπικότητα δ)...μισογύνης, τι πιο ευγενικό να του απαντήσεις λοιπόν απ' το

"Άστο να το συζητήσουμε μια άλλη φορά όταν θα το έχεις καταννοήσει λίγο καλύτερο θέμα ή όταν, έστω, θα έχεις διάθεση να το συζητήσεις με άλλους όρους φίλε Άναυδε, μέχρι τότε, ησυχία παρακαλώ"

Ο λαικός στρώμας πχ έγραψε πως θεωρεί σημαντικότεροτερο ζήτημα την καταπίεση του εργάτη απ' το αφεντικό του απ' ότι τον σεξισμό και συμπλήρωνε πως ίσως αυτό τον κάνει φανεί "συντηρητικός" στα μάτια κάποιων όπως πχ στα δικά μου. Μα βεβαίως και όσο ζούμε στα πλαίσια του καπιταλισμού το κύριο πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το ζήτημα είναι να γίνει καταννοητό πως υπάρχουν και κάποιες ομάδες πως δεν έχουν την πολυτέλεια να το βλέπουν έτσι. Και επιπλέον όσοι μες τις ομάδες αυτές δεν έχουν την πολυτέλεια να το βλέπουν έτσι το κάνουν στο βαθμό μονάχα που προέρχονται από τα κατώτερα στρώματα. Διότι ένας αστός-ομοφυλόφιλος είναι αστείο να πεις ότι καταπιέζεται. Ή οτι μας ενδιαφέρει να απαλλαγεί απ' την καταπίεση του.

Επομένως όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να μην ανήκουμε σε τέτοιες ομάδες, πρέπει (οχι ψηφοθηρικά) να εργαστούμε για την καλυτέρευση των ζωών του, πρακτικά και θεωρητικά ώστε να υπάρξει και το ιδεολογικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα ενταχθούν στο κομμ. κινημα.


Αυτά
Όσο για το πράιντ, όπως νομίζω έγραψα κιολας, στην πραγματικότητα ούτε στους ίδιους τους γκει αρέσει και πάρα πολύ ως θεσμός πολιτικά, ούτε τους εκπροσωπεί απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές; Με τα "κομμουνιστικά" μέτρα θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ειναι η ελ τζι μπι τι κιου ομάδα της ανταρσυα, αλλα η ανταρσυα γενικώς όχι απλά δεν μπορει να καλύψει της ανάγκες κανενός υποκειμενου για τίποτα αλλά ακομα και εκεί που έχει δυνάμεις μάλλον εκφυλίζει τα πράγματα (φοιτητικό κίνημα), άρα η παρέμβαση του ΚΚΕ κάποια στιγμή στο lgbtq+ θα τεθεί από μόνη της θαρρώ.

Δ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξες ένα ενδιαφέρον θέμα στο υστερόγραφο ratm. Αν δεν σου κάνει κόπο μήπως μπορείς λίγο να αναφέρεις κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο συνταγμάτων στο ζήτημα της οικογένειας; Η έστω κάποια ενδεικτικά κείμενα;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γουστάρουμε pride, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο έτοιμο.

Τ.Ι.Ν.Α. κάνουμε τώρα.

Δεν γουστάρουμε μνημόνια, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο έτοιμο.

Τ.Ι.Ν.Α. κάνουμε τώρα.

Δεν γουστάρουμε την ανεργία, αλλά δεν υπάρχει καμία δουλειά έτοιμη να μας περιμένει.

Τ.Ι.Ν.Α. κάνουμε τώρα.

Δεν γουστάρουμε που δουλεύουμε δωδεκάωρο, αλλά αφού δεν προλάβαμε σοβαρά ποτέ το προηγούμενο καθεστώς...

Τ.Ι.Ν.Α. κάνουμε τώρα.

Τόσα πράγματα μπορεί να μην είναι έτοιμα στρωμένα για την πάρτη μας. Αν θεωρείς ότι υπάρχει αναγκαιότητα για ένα "κομμουνιστικό pride" (έστω και την ομάδα της ανταρσυα που είναι στημένη χωρίς κάποιο προφανές σχέδιο οικοδόμησης δυνάμεων) έπρεπε να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της δημιουργίας αυτού και όχι υπέρ της φιέστας γιατί Τ.Ι.Ν.Α. κάνουμε φταίει το κκε που δεν έχει εναλλακτική.

Αν ο συνδικαλιστικός αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα των lgbtqidkdn+ είναι μία "ανεπεξέργαστη θέση", τότε το μκο προϊόν με χρηματοδότηση της αμερικάνικης πρεσβείας και τα κυβερνητικά πανό να σουλατσάρουν μία μέρα μετά τα αντιλαϊκά μέτρα (που επηρεάζουν και αυτή την κοινότητα) γιατί ακριβώς θεωρείται "επεξεργασμένο μαρξιστικό κίνημα"; Η γιατί είναι "επεξεργασμένη μαρξιστικά" μία κομματική ομάδα που οργανώνεται με βαση τον σεξουαλικό προσανατολισμό για "προβλήματα με τα αστεία του εργοδότη" όπως έλεγε στο κείμενο;

Τέλος πάντων, αφού όπως λες και εσύ και εμείς δεν τα ξέρουμε όλα προς τι η ειρωνεία και στο κείμενο για τον μαρξ και εδώ απέναντι σε όποιον δεν εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο για το ζήτημα; Κάποιοι καλώς ή κακώς δεν θεωρούν κυρίαρχοι αντίθεση της εποχής τον σεξουαλικό προσανατολισμό (συγνώμη κιόλας, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ιστορικά από καμία μελέτη και ιστορική πείρα όπως το ταξικό ζήτημα). Μας επιχειρηματολόγησες επί αυτού; Οχι. Απλώς άρχισες να μιλάς για απόψεις που δεν εκφράζουν το κκε. Επί της ουσίας τίποτα

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@Δ.Ρ.

Βασικό θέμα είναι ο καπιταλισμός, σωστά το είπες.
Εγώ σαν κομμουνιστής που παλεύω για την ανατροπή του, γιατί να πλησιάσω τον άλλο σαν lgbtq, και όχι σαν μέλος της τάξης του;
Συμφωνώ ότι πρέπει το κόμμα να επεκταθεί στο θέμα, αλλά όσο και να το κάνει αυτό, ποτέ δεν θα μπορεί να βγει σε οποιονδήποτε, και να του απευθυνθεί σαν κάτι άλλο από ένα μέλος της τάξης στην οποία ανήκει! Ακόμα και να μπορούσε δεν θα έπρεπε να το κάνει γιατί θα έχανε την ουσία, όπως την χάνουν και όλα τα άλλα κόμματα που το κάνουν ήδη.

Αν δεν μιλήσει και το ΚΚΕ στον lgbtq σαν αυτό που είναι, εργάτης π.χ., δεν πρόκειται ποτέ αυτό το άτομα να σκεφτεί πολιτικά, και θα εξακολουθεί να μένει εγκλωβισμένο στο να σκέφτεται με όρους σεξουαλικότητας.
Με λίγα λόγια ότι προβλήματα και να έχει με τη σεξουαλικότητα του ο άλλος, αν δεν τον ταρακουνήσεις ώστε να αρχίζει να σκέφτεται αλλιώς, δεν θα τον βάλεις ποτέ στο κίνημα.
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το γεγονός, ότι για να βάλεις οποιονδήποτε στο κίνημα ανεξάρτητα από προτιμήσεις, πρέπει πρώτα να τον ξεκολλήσεις από την προπαγάνδα της αστικής τάξης για τα αφεντικά, τις ίσες ευκαιρίες, τα λαμόγια τους πολιτικούς κλπ.
Στην τελική και η αντιμετώπιση της σεξουαλικότητας σαν ταυτότητα και πολιτική θέση, είναι καθαρά αστικό δημιούργημα!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΕΠ είναι όντως πολυ ενδιαφέρον θεμα. Αν βρω χρόνο θα γραψω κατι αναλυτικα αλλα αφου ολοκληρώσω το διαβασμα καθως προσφατα με αφορμή μια συζήτηση με φιλους με θεμα το γαμο τη μονογαμια και την πολυγαμια αρχισα να μελεταω. Παντως στα πρωτα σχεδια για συνταγμα οι σοβιετικοι μιλούσαν ξεκαθαρα για καταργηση του γαμου, για κοινα νοικοκυριά το οποια ονόμαζαν κοινοβια αλλα δεν ειχαν σχεση με αυτό που λενε οι αναρχικοι κλπ βέβαια αυτά δε μπηκαν στο συνταγμα εντελει. Γενικα η παλη με τη θρησκεία και το συντηριτισμο που ειχε ποτισει για αιωνες τις λαϊκες μαζες κρίθηκε αρνητικα πολυ πριν κριθει η παλη στην οικονομια και την πολιτική.

ratm

Ανώνυμος είπε...

@ΟΧΕΠ

Πες τα ρε ΟΧΕΠ. Μας "τα είχαν πρήξει" με τη θέση του ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης.
Μνημόνια με "πολύχρωμα" ταρατατζουμ - ταρατατζουμ.

@Δ.Ρ.
Άλλος ένας που έχει παίξει μουσική σε πράιντ και δεν φαίνεται "συντηρητικός"
https://www.youtube.com/watch?v=4g6f2mATMos

Με μοντέρνες ρηξικέλευθρες απόψεις
https://pbs.twimg.com/media/DCiaSp0XkAAATz2.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=_59kPfMPvqk

https://www.youtube.com/watch?v=BwBb_Gz89jo


Όταν "σφίγγουν οι κώλοι" φαίνεται ο χαρακτήρας των ατόμων, αλλά περισσότερο της "τέχνης και της διανόησης"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Οφ τόπικ, ανάλαφρο και καλοκαιρινό όμως. Χαιρετισμούς στους 17χρονους ναρίτες που ανακαλύπτουν τον κόσμο και τα φυτά του:
"Καταγγελία νκα: ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ...
Όπως πέρυσι, επινοήθηκε η φοιτητική παράταξη ΑΑΣ, στην οποία καταχωρήθηκαν 3200 ψήφους"
Λιγκαλάηζ ιτ

ΥΓ Κάτω και οι γλωσσικοί κανόνες, αιτιατική παντού

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που συμφωνώ σε αρκετά σημεία με το άρθρο του Delta Raw,κρατάω αρκετές αποστάσεις.Συμφωνώ ότι στο κείμενο υπάρχουν φράσεις που έχουν αποδοθεί πολύ χοντροκομμένα (όπως το "η μοναξιά απ’ τα μέσα της μεταπολίτευσης μέχρι τις αρχές της κρίσης ενδεχομένως να σκότωνε περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, απ’ ό,τι ο Ιμπεριαλισμός"),ότι η αναφορά στον Μαρξ έβγαλε μια αχρείαστη ειρωνεία,ή ότι το κείμενο διαπνεόταν από πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα απ'ότι χρειαζόταν.Όμως,θα ήταν καλό να μιλήσουμε για την ουσία.

Το Gay Pride είναι ένας βαθιά αντιδραστικός θεσμός,συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.Και φυσικά δεν το βάζω αισθητικά το ζήτημα,δεν είναι σοβαρό πεδίο πολιτικής κριτικής αυτό (παρόλο που,αρκετές φορές,βαράει απίστευτα επίπεδα κιτσαριού).Το βάζω καθαρά πολιτικά,με την έννοια πως το Pride προβάλει την πλήρη αποπολιτικοποίηση των ΛΟΑΔ.Ούτε τάξεις,ούτε τίποτα.Αστικός φιλελευθερισμός στα χειρότερά του,με την απαραίτητη αρωγή διάφορων προοδευτικών και "φιλοΛΟΑΔ" θεσμών,όπως η αστυνομία (που ένας θεός ξέρει πόσοι ΛΟΑΔ έχουν υποφέρει στα χέρια της),όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ (που εκτός από την χρηματοδότηση ομοφοβικών και φασιστικών καθεστώτων ανά την υφήλιο,διατηρεί ακόμα στο εσωτερικό της τα στρατόπεδα που "γιατρεύουν" τους "άρρωστους" ομοφυλόφιλους),ή όπως η κυβέρνηση (που,σε συνέχεια του έργου των προκατόχων της,έχει φορτώσει με ασήκωτα βάρη την εργατική τάξη,ασχέτως σεξουαλικότητας,που υποκλίνεται στην εκκλησία,που αφήνει ανενόχλητους τους φασίστες της ΧΑ να εξαπολύουν ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις κλπ).Εδώ πρέπει να μνημονευτεί κι η συνέντευξη Τσίπρα σε ένα ΛΟΑΔ περιοδικό,το οποίο του προσέφερε ένα φοβερό ξέπλυμα (http://avmag.gr/76513/synentefxi-prothypourgos/)

Επομένως,το θέμα είναι η παρέμβαση των κομμουνιστών σε αυτούς τους ανθρώπους.Φυσικά και δεν θα κατεβάσεις μπλοκ στο Pride,για πάρα πολλούς λόγους.Ένας από αυτούς είναι και το γεγονός πως το Pride (όπως πολύ σωστά έγραψε ο Delta Raw στο άρθρο του) ΔΕΝ εκφράζει τους ΛΟΑΔ γενικά και αόριστα.Δεν είναι όλοι οι ΛΟΑΔ φιλελέδες τύπου Βαλλιανάτος ή καρικατούρες τύπου Γαβαλάς (οι οποίοι,βεβαίως,δεν είναι εχθροί μας γιατί είναι ΛΟΑΔ,αλλά γιατί είναι ΑΣΤΟΙ).Υπάρχουν ΛΟΑΔ που κατεβαίνουν τελείως ανόρεχτα,ελλείψει εναλλακτικής,υπάρχουν και άλλοι που το απορρίπτουν τελείως,τουλάχιστον ως δομή.Και ναι, ως εργάτη θα τον πιάσεις τον ΛΟΑΔ.Για αυτήν του την ιδιότητα τον θέλεις μαζί σου.Δεν νομίζω να διαφωνούμε μέχρι εδώ.

Όμως,πως γίνεται αυτή η παρέμβαση;Ένας ΛΟΑΔ,για να κάτσει να σε ακούσει τι έχεις να του πεις για το σωματείο ή την απεργία ή τον σοσιαλισμό,πρέπει να δει τρία πράγματα από σένα:α)ότι τον θεωρείς ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας,που δεν υστερεί σε κάτι από τους υπόλοιπους β)ότι αναγνωρίζεις τον στιγματισμό που βιώνει λόγω της σεξουαλικότητάς του γ)ότι διακρίνεις πως αυτός ο στιγματισμός έχει ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο και δεν είναι υπεύθυνοι απλά κάποιοι "τρελοί" και "περιθωριακοί" τύποι.Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως το ΚΚΕ (και σε πολλαπλάσιο βαθμό οι σχολιαστές εδώ πέρα) δεν δείχνουν στους ΛΟΑΔ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά τα τρία. (συνεχίζεται)
Conolly

Ανώνυμος είπε...

Μην μου πείτε πως αυτό που λέω δεν ισχύει,γιατί υπάρχουν ΛΟΑΔ στον περίγυρο του Κόμματος.Το ξέρω αυτό,γνωρίζω προσωπικά τέτοια άτομα.Άλλωστε,η εικόνα του ΛΟΑΔ που τον απασχολεί μόνο το πότε θα βρει γκόμενο είναι φουλ στερεοτυπική,βαθιά ρατσιστική και τελείως εκτός πραγματικότητας.Άνθρωποι σαν όλους τους υπόλοιπους είναι,με ανησυχίες,με αναζητήσεις,με κοινά προβλήματα.Στην συντριπτική πλειοψηφία των ΛΟΑΔ,φυσικά,δεν είναι ο σοσιαλισμός μέσα στις αναζητήσεις τους,αλλά το ίδιο ισχύει και για την συντριπτική πλειοψηφία των ετεροφυλόφιλων.

Το θέμα είναι άλλο:βοηθάμε καθόλου αυτόν τον άνθρωπο να ξεπεράσει τους όποιους ενδοιασμούς έχει (επηρεασμένος από την αστική προπαγάνδα που είναι,ίδια σε όλους,ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού) στο να μην μείνει ένας απλός φίλος και να δοθεί ολοκληρωτικά στην μάχη;Ξεκάθαρα ΟΧΙ!Αντιθέτως,του φορτώνονται ακόμα περισσότεροι.Γιατί πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάτι ξεκάθαρο:όσο και να έχει πειστεί ένας ΛΟΑΔ από την πολιτική σου πρόταση,είναι πολύ λογικό να είναι μαγκωμένος απέναντί σου όταν του λες ότι είναι "το χαϊδεμένο παιδί του Ιμπεριαλισμού,επειδή... οι αμερικανικές σειρές έχουν γκέι χαρακτήρες(!)".Όταν του λες ότι είναι "ένα σάπιο φαινόμενο του Καπιταλισμού,που στον Σοσιαλισμό θα εκλείψει".Όταν του ζητάς να μην τον απασχολούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της σεξουαλικότητάς του και,όταν τον απασχολούν,να τον κατηγορείς ότι "σκέφτεται μόνο με βάση την σεξουαλικότητα του" (αντίστοιχα,όταν μια γυναίκα κάνει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση,σκέφτεται μόνο με βάση το φύλο της;).Όταν του λες ότι ο φασίστας που -ενδεχομένως και να- τον πλάκωσε στο ξύλο γιατί ήταν έξω με τον σύντροφό του,ή ότι ο τραγόπαπας που καλεί τους πιστούς να τον κάψουν στην πυρά είναι κάτι "τρελοί" και "περιθωριακοί",που δεν πρέπει να του δίνει σημασία.Ή ακόμα χειρότερα,ότι οι από πάνω στην πραγματικότητα είναι "κρυφές"...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται μία βαθιά επαναπροσέγγιση του ζητήματος και να μην μένουμε στο τι μπορεί να πίστευε ο Ένγκελς το 1870 ή ακόμα κι ο Στάλιν το 1930.Οι κοινωνικές συνθήκες δεν τους είχαν επιτάξει να ασχοληθούν με το θέμα ενδελεχώς,προκειμένου να αποκτήσουν μία θέση πιο προωθημένη από τους σύγχρονούς τους.Αυτό,όμως,δεν ισχύει με τίποτα για τους κομμουνιστές του 2017.

Conolly

Ανώνυμος είπε...

ratm βιάζεσαι
στο κειμενο που διαβάζεις, ο Λένιν μιλάει για κοινωνική μητρότητα και θέτει το ζήτημα η (συλλογικότητα) κομμούνα να παρεμβαίνει οταν πλέον θεωρεί οτι τα μέλη της πλήττονται απο τις σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλα.
Ο Λενιν δεν ήταν φιλελεύθερος αλλα κομμουνιστής . Και πάντα έβαζε ως πρώτη προτεραιότητα αυτο που εξυπηρετεί την ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ. Τίποτε αλλο.
Το "σταλινικό" σύνταγμα της ΕΣΣΔ ήταν το πιο προοδευτικο σύνταγμα του κοσμου. Και τα συντάγματα οπως γραφει ο Μαρξ, αντανακλούν πραγματικούς συσχετισμους, όχι ονειροφαντασίες και ονειρώξεις.
Aπ' αυτή την οπτική δεν ειναι προγράμματα , τα συντάγματα.

οσο για τον Μαρξ και τον Εγκελς, ε, οχι τι να κανουμε υπάρχει η αλληλογραφία τους. Δεν γούσταραν τα πράιντ της εποχής τους, ούτε τους εκπροσώπους τους που φλέρταραν με τη σοσιαλδημοκρατία.

δεν θα δεχτούμε τον "πολεμο στα μουνιά, και την ειρήνη στις κωλοτρυπίδες" έγραφε ο "στρατηγός" Εγκελς στον "Μαυριτανό" κολλητό του Μαρξ.

ασπονδος φίλος

Ανώνυμος είπε...

@Ο.Χ.Ε.Π.

Θα σου απαντήσω μια φορά και δεν θα σου απαντήσω ξανά σε κανένα ποστ σου για οποιοδήποτε θέμα διότι δεν απαντάω ούτε σε ομοφοβικούς, ούτε σεξιστές ούτε σε εμπαθείς ανθρώπους, τουλάχιστον όχι σε εμπαθείς άνω του μέσου όρου διότι όλοι είμαστε ως ένα βαθμο.


- Το "τι να κάνουμε τώρα" δεν αφορά την πρωτοπορία , αφορά την πλειοψηφία των κατώτερων τάξεων, ίδιως όσων δεν έχουν εμπειρια συνδικαλισμού και συλλογικών διακδικήσεων. Συγνώμη όσοι έχετε επαφή νέους εργαζόμενους και φοιτητές δεν έχετε συναντήσει δηλαδή μια στάση πάνω κάτω τύπου "ε να βρω καμια δουλειά να την παλέψω, κι ας μη μου κολλάει ενσημα" ; Αυτή η στάση υπάρχει και πολλές φορές επικρατεί (στα κρυφά) ακόμα και μέσα στην πρωτοπορία, κάτω από την πίεση της πείνας και της εξαθλίωσης, απλά στην μέγαλη μάζα κυριαρχεί και ιδεολογικά "έτσι είναι ο κόσμος, έτσι ήταν πάντα, καληνύχτα κεμαλ". Την στάση αυτή θες να τη σπάσεις, αλλά δε θα τη σπάσεις προφανώς λέγοντας "Ε! ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ!", θα ετοιμάσεις και μια αντιπρόταση.

Για την ταύτιση που κάνεις, gay pride με μνημονιο/12ωρο/ανεργία και τη μη δυνατότητα σου να καταννοησεις πως το pride είναι μηχανισμός ενσωμάτωσης στο σύστημα με το προσφερθει μια φιλεύθερη λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα καταπίεσης, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι προβλήματα αυτά καθ'αυτά, έχω δύο εναλλακτικές να προσφέρω, πρώτον είτε πως έχεις βαθύ πρόβλημα να αναλύσεις τα δεδομένα που σου παρέχει η πραγματικότητα είτε πως έχεις όντως πρόβλημα με τη λοαδ κοινότητα.

Όπως και να έχεις όμως το "και τι να κάνουμε όμως" εγώ δε το έγραψα προταγματικά, το έγραψα ως ταση που de-facto υπάρχει, αν σε ενδιαφέρει κάνε κάτι γι'αυτο, αν δεν σε ενδιαφέρει για τις "πουστάρες" που σκέφτονται "με το πουλί τους", μην κάνεις.

ΔΡ-ΠΑΡΤ 1

Ανώνυμος είπε...

Υπέρ της φιέστας δεν επιχειρηματολόγησα, επιχειρηματολόγησα εναντίον όσων μιλούν εναντίον της απ' την πλευρά του ΚΚΕ, χωρίς να έχουν να αντιπροτείνουν κάτι. Για να είμαστε ακριβείς. Η ευθύνη που καταλογίζω στο ΚΚΕ είναι η εξής και δεν έχει να κάνει με ευθύνη ηθική, επομένως μην την εκλαμβάνετε έτσι, έχει να κάνει με αντικειμενική κατάσταση, απ' τη στιγμή που είναι ο καλύτερα οργανωμένος πολιτικά φορέας της εργατικής τάξης (ή ο μόνος) και κυρίως αυτός που απ' την αρχή προσπαθούσε να θωρακίσει τον κόσμο ενάντια στο σύριζα και που έχει σε αντίθεση με άλλα μ-λ κομματα του δυτικού κόσμου, επιπλέον μια πλατια μαζική απεύθυνση, είναι αντικειμενικό πως αν θες να κανεις μια αντιομοφοβική παρέμβαση που να φτάσει και στον μέσο πιθανώς συντηρητικό εργαζόμενο μόνο το ΚΚΕ μπορεί να την οργανώσει κι όχι πολιτικοί χώροι που δεν υπάρχουν εκτός πανεπιστημίων.

Ναι;

Προσπερναώ το χαζό δεξιούλικο αστειάκι σου περί "lgbtqidkdn+" μιας και έχω διαβάσει πολύ χειρότερα κατά καιρούς και σου απαντάω το εξής. Πως πλάι στα "παραδοσιακά" βάσανα που έχει να αντιμετωπίσει ένας εργαζόμενος απ' το αφεντικό του, ένας γκει έχει να αναρωτηθει αν το αφεντικό του θα είναι ομοφοβικό ή όχι για να ξέρει πόσο και αν θα χρειαζεται να κρυψει την ταυτοτητα του, αν στα διαλλειματα στη δουλεια και σε κουβέντες με συναδέλφους θα προσποιειται οτι έχει κάποια ετεροφυλοφιλική σχέση κλπ. Καλά για τρανς δε το συζητάμε. Και άλλα τέτοια. Το θεωρείς αδιάφορο; Δικαιώμα σου.

Καμία ειρωνία προς τον Μαρξ, ήταν μια λογοτεχνική εισαγωγή για να μην παραθέσω τον βιτγκενσταιν που μου φαινοταν πολυ φιλελε και δωσω τσαμπα τροφή για κομμεντς.

Επίσης ούτε εγώ θεωρώ κυρίαρχη αντίθεση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, γενικώς δεν μπορείτε να επιμένετε να φορτώνετε στον άλλο μια θέση που δεν υποστηρίζει με το ζόρι.

@ Ιβάν Τζόνι συμφωνώ πως το να ταυτίζεται η σεξουαλικοτητα ως πολιτική θέση ειναι αστικός τρόπος αντίληψης, μαζί με άλλα θέματα, γενικώς συμφωνώ αρκετά μαζί σου στα περισσότερα.

Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος παρέμβασης του ΚΚΕ, παρέμβαση εργατικού κομματος σε εργάτες δηλαδή, παρά μονάχα, να εξειδικευτεί κατά τα πρότυπα της εξιδεύσης πχ στους φοιτητές και να αποκτήσει περισσότερη ιδεολογική εμβάθυνση, την οποία θεωρώ απαραίτητα ακόμα κι αν δεν γίνει προς την κατεύθυνση που θεωρώ εγώ σωστή, γιατι θεωρώ μεγαλύτερο θέμα αυτή τη στιγμή τις ιδεολογικές ελλείψεις πάνω στο ζήτημα παρά αυτά καθ' αυτή τη στάση του κόμματος.

Γενικώς μια αντιμετώπιση κατά το πρότυπο του γυναικείου ζητήματος αρκεί νομίζω.

ΔΡ-ΠΑΡΤ 2

Ανώνυμος είπε...

το ζητημα της σεξουαλικης ταυτοτητας δεν εχει διερευνηθει επιστημονικα για να πουμε οτι εχει δοθει μια τελεσιδικη απαντηση στο τι ειναι η σεξουαλικη ταυτοτητα. Τι ειναι οι παρεκκλισεις και τι η κανονικοτητα. Μαλιστα δεν εχουμε καμια ενδειξη οτι εχει αρχισει να γινεται επιστημονικη ερευνα στο θεμα.

Μαλακια του κκε που ανακατευτηκε με το συμφωνο συμβιωσης. Αντι να απεχει, εβαλε το Γκιοκα και αλλους να γραφουν μαλακειες για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Λες και το κκε εχει βγαλει προς ψηφηση κανενα σχεδιο νομου για καταργηση της οικογενειας, της ιδιοκτησιας και της κληρονομιας. Μονο αν τοχε κανει αυτο, θα δικαιολογουταν που δεν συμφωνει με την νομοθετηση μη συμβατικων οικογενειων. Κοινως την πατησε. Για αλλη μια φορα προσπαθησε να ετεροπροσδιοριστει χωρις επιτυχια μην και το ταυτισουνε με τους αμερικανοφιλους διαφθορεις της νεολαιας.

Καντο ρε κκε αλλα καντο με τροπο. Πες οτι δεν με νοιαζει και εχω αλλα προβληματα δεν ασχολουμαι καθολου με το θεμα γιατι δεν προλαβαινω.

Ευτυχως που δεν κατεβασε και καμμια γραμμη του τυπου οσοι παμιτες συμμετεχουν στην παρελαση, θα σταλουν για επανεκπαιδευση στο μπουλκες.

παμε lgbt+ (μελλοντικο)
οπως και παμε εφοπλιστων
παμε εκατομμυριουχων κτλ

Ανώνυμος είπε...

Aσπονδε το οτι το συνταγμα της ΕΣΣΔ απο το 1930 και μετα ειχε υποχωρησεις κατα την αποψη μου σε ζητηματα γαμου, οικογένειας κλπ σε σχεση με αυτα που η Κολονται εγραφε κατι χρόνια πιο πριν δεν παυει να το κάνει το πιο προοδευτικό συνταγμα του κοσμου. Επισης δεν γραψα καπου οτι το συνταγμα διαμορφώνεται εξω απο τους συσχετισμους ισα ισα εγραψα ότι είναι απορια αυτων και οτι προφανώς εκει εντάσσονται και οι οποιες υποχωρησεις εγιναν.
Για το ζητημα μητρότητας κλπ θα γραψω με σιγουριά οταν ολοκληρωσω το διαβασμα. Παντως η αίσθηση που μου εχω μέχρι τωρα είναι οτι το Κομμουνιστικο Κινημα στο πεδιο της παλης με τη θρησκεία αρα την αστικη ιδεολογία σε οτι αφορα τις σχέσεις, το γαμο, την οικογένεια κλπ υπεστει την πρώτη του ηττα στον 20ο αιωνα.

ratm

zoot horn rollo είπε...

Μπουρδες, καμια εκπληξη.

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τη συζήτηση, τόσο εδω όσο και στην κατιούσα, συμπεραίνω ότι η παράγραφος με την οποία κλείνει ο δελτα ρο το κείμενο του δεν κατανοήθηκε όσο πρέπει. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια θεωρητικοποίησης της ομοφοβίας μας και προσέγγισης του έμφυλου ζητήματος με φτηνό εκλαϊκευμένο μαρξισμό του 1850 και ολίγον τι από λούμπεν (ακρο)δεξιά.

"[...]από ποια θέση κάνεις κριτική στο Pride; Δεν το ξέρεις. Δεν έχεις καμία επαφή με αυτό. Δεν έχεις τα ιδεολογικά εργαλεία να το διαχειριστείς, δεν καταλαβαίνεις τα υποκείμενα που συμμετέχουν, τις ανάγκες, τα θέλω και τις αδυναμίες τους. Κοινώς είναι ένας ξένος κόσμος για εσένα, για τα μέλη σου, για τους οπαδούς σου εκτός κόμματος. Ένας ξένος κόσμος που πρέπει να σκύψεις κεφάλι να τον μάθεις και όταν τον μάθεις πιθανόν να ανακαλύψεις πως η κριτική που μπορείς να του ασκήσεις είναι ακόμα πιο σκληρή από αυτή που κάνεις σήμερα, παρόλα αυτά όμως διαφορετική. Το μόνο σίγουρο είναι πως για την ώρα δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για αυτόν."

ροκ ενδ ρολ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τούτοι εδώ τη γλιτώσαν την μετεκπαίδευση
http://15minutes.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CF%83%CF%84%CE%BF-gay-pride-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1/

Κυριάκος μέγας αντιακροδεξιος

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Τα links που παραθέτουν στήριξη δεξιών και λοιπών συστημικών στοιχείων στα pride δεν αποτελούν επίχειρημα για τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν -πραγματικά χωρίς λόγο και αιτία- μανία ορισμένων να μην υπάρξει κριτική και αναστοχασμός σε ορισμένα ζητήματα μέσα στο κομμα.

Να παραθέσω και εγώ ένα άρθρο λοιπόν, του μεγάλου κομμουνιστή Θάνου τζήμερου, που σε άλλο του άρθρο τοποθετήθηκε πρόσφατα ενάντια στο pride και εδώ μας μιλάει ενάντια στους μουσουλμάνους:

http://www.capital.gr/arthra/3219723/epitelous-i-saria-gkremizetai-meso-strasbourgou

Ο Θανούλης λέει σε ένα κομμάτι:

"Ας ανοίξουμε μια χρήσιμη παρένθεση. Καταλαβαίνουμε, φαντάζομαι, γιατί η αριστερά κυριάρχησε στον προοδευτικό χώρο και στους νέους. Διότι η δεξιά ταυτίστηκε με ό,τι πιο οπισθοδρομικό και σκοταδιστικό. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η μη αναγνώριση σε Έλληνες πολίτες τής δυνατότητας να συνάπτουν γάμο ήταν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κραυγαλέα ανορθογραφία στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Όμως όλες οι προσπάθειες να επιτραπεί ο πολιτικός γάμος προσέκρουαν στη λυσσαλέα (και καραμπινάτα φασιστική, θα προσέθετα) αντίδραση της Εκκλησίας που τη σιγοντάριζε η "Δεξιά του Κυρίου”. Ακόμα και ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, ο 1250/82 διάλεξε τη συμβιβαστική λύση του ισόκυρου για τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο, συνεχίζοντας έτσι την εκχώρηση δικαιοδοσιών της Πολιτείας σε θρησκευτικούς λειτουργούς. Η Νέα Δημοκρατία ενέδωσε στις πιέσεις του κλήρου και στις κατάρες και τις απειλές για αφορισμούς των δεσποτάδων και καταψήφισε τότε το σχετικό νομοσχέδιο!"

Αυτή είναι η γραμμή πίσω απ' την οποία κρύβεται η φιλελέ στάση Κυριάκου. Τώρα που πλέον δεν υπάρχει καμιά άλλη σοβαρή αντιπαράθεση πάνω στο μνημόνιο, μεταξύ αριστεράς, κέντρου και δεξιάς (πασοκ,νδ,συριζα,ανελ,ποτάμι,λεβεντης, όλοι συμφωνούν) οι μόνες "διαφωνίες" μπορούν να είναι κάτι τέτοια ζητήματα, κοινωνικά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε συνδιασμό με το γεγονός πως έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το 1950 (αλλά ακόμα και από 70, το 80 και το 90), αναπτύσσεται μια δεξιά (σιγά σιγά και μια ακροδεξιά) που δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδεχτεί αιτήματα που παλιότερα βάζαν μονο αριστεροί και αναρχικοί. Τα βάζουν φυσικά καθαρά με συστημικό τρόπο, καθαρά αποκομμένα, καθαρά στο βαθμό που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Τι αποδεικνύει όμως αυτο για τα ίδια τα δικαίωματα των λοαδ? Τίποτα φυσικά.

ΔΡ

Ανώνυμος είπε...

"δεν απαντάω ούτε σε ομοφοβικούς, ούτε σεξιστές ούτε σε εμπαθείς ανθρώπους, τουλάχιστον όχι σε εμπαθείς άνω του μέσου όρου διότι όλοι είμαστε ως ένα βαθμο."

Νομίζω ότι με τα δύο σεντόνια σου απέδειξες ότι δεν είμαι τίποτα από τα τρία, γιατί βασικά μου απάντησες. Συνεπώς, το γεγονός ότι θες να αποφύγεις τον περαιτέρω διάλογο δεν ευθύνεται στο υπόβαθρο του συνομιλητή σου, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι μάλλον ότι δεν έχεις σοβαρά επιχειρήματα.

Αρχικά, να ξέρεις ότι οι απογοητευμένοι νέοι που συμβιβάζονται συνήθως δεν έχουν το ύφος των "χιλίων καρδιναλίων" και δεν κάνουν μαρξιστικές υποδείξεις σε κανένα. Η στάση σου αυτή σε τέτοια θέματα δείχνει ότι η περίπτωση σου δεν ταυτίζεται με αυτή της πλειοψηφίας, αλλά με αυτή των μικροαστών "αριστερών".

Το "πρόβλημα" στην αναλογία μου είναι η ύπαρξη ενός μη ταξικά προσδιορισμένου χώρου της λοαδ κοινότητας και όχι η κοινότητα γενικά. Αλλά γιατί να ασχοληθείς με τι είπα πραγματικά; Είναι πολύ "βολικό" αυτό που κάνεις. Κατά το δοκούν στην ρητορική σου άλλοτε ταυτίζεις και άλλοτε διαχωρίζεις το pride με την κοινότητα για να χαιδέψεις αυτιά και όχι για να βγάλεις συμπεράσματα.

Υπέρ της φιέστας επιχειρηματολόγησες. Ασχετα με το τι κάνει ή δεν κάνει το κκε η αναφορά για συμμετοχή στο pride είναι προτροπή για ενσωμάτωση. Θα ήταν ακόμα και αν δεν υπήρχε καν κομμουνιστικό κόμμα, θα ήταν και αν το κκε ήταν τέλειο σε όλα. Εκτός αυτού αν θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει ταξικός φορέας για τους lgbtqi+ επιχειρηματολόγησε γιατί πρέπει να υπάρχει μην το αναφέρεις γενικά σαν δεδομένο. Το γυναικείο κίνημα έχει διακριτή δομή λόγω της ειδικής φυσιολογίας της γυναίκας που έχει αποτύπωση και στις κοινωνικές/εργασιακές σχέσεις. Τέτοια διακριτή φυσιολογία δεν υπάρχει σε ομοφυλόφιλους, bisexuals, transexual, queer. Ισως η μόνη περίπτωση που μπορεί να στέκει κάτι τέτοιο είναι οι intersexuals, αν και ο intesexual συνήθως δεν έχει πλήρως διαμορφωμένη καμία από τις δύο φυσιολογίες, παρά έχει μία τρίτη διακριτή.

Η ευθύνη που καταλογίζεις στο κκε είναι απλώς ο φερετζές για να δικαιολογήσεις την "κριτική" στήριξη στο pride.

Δεν έκανα κανένα αστείο. Οσο εσύ έχεις δικαίωμα να προσθέτεις διαρκώς γράμματα στο ακρωνύμιο για να διευρύνεις την υποστήριξη στο πλαίσιο σου, έτσι μπορώ και εγώ να το κάνω για να το αποδομήσω ως "χύμα" χαρακτηρισμό. Δεξιούληδες είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το pride, αλλά εκεί δεν σε πειράζει τόσο.

Ο κάθε εργάτης στο καπιταλισμό λίγο ή πολύ ανησυχεί για το τι μπορεί να του κάνει ένα καταπιεστικό εργασιακό περιβάλλον. Η ουσία είναι ότι αυτή η ανησυχία δεν έχει διαφορετική ρίζα για τους lgbt, αλλά ειδικές επιμέρους ανησυχίες. Η δημιουργία ανησυχιών και αγωνιών στους εργάτες σε συνθήκες καπιταλιστική κυριαρχίας είναι αντικειμενική και ορίζεται από την θέση τους στην καπιταλιστική οικονομία. Η κομμουνιστική θέση όπως αυτής που προτείνεις θα έπρεπε να ήταν μία που θα πηγαίνει από το μερικό του ομοφοβικού "αστείου" στο γενικό της ανατροπής του ζητήματος της εξουσίας στα πρότυπα της ογε. Εσύ εδώ λες κάτι άλλο. Οτι τα προβλήματα των lgbt στο εργασιακό χώρο έχουν άλλη ρίζα και άρα δεν προτείνεις μία οργάνωση σαν την ογε.

Αντί να έγραφες για τον μαρξ και την δολοφονική μοναξιά θα μπορούσες πολύ απλά να μιλήσεις για αυτό που ήταν και το θέμα του κειμένου σου. Η στάση που θα ήθελες να έχει το κκε πάνω στο θέμα. Βέβαια και σε αυτό απάντησες, απλώς δεν έχεις το θάρρος να υποστηρίξεις εδώ την "κριτική" στήριξη στο pride που διατύπωσες μέσα στο κείμενο σου, γιατί δεν σε παίρνει.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι συζητιέται η συμμετοχή λοατ εργαζόμενων στα pride μέσα σε φιλικά προς το ΚΚΕ μπλογκς και ιστοσελίδες είναι γεγονός από μόνο του πάντως. Ωστόσο μέσα απ' τη συζήτηση και εδώ και στην Κατιούσα αναδύεται και υπερισχύει η πατριαρχική ετεροκανονική αντίληψη δοσμένη μέσα από ένα ψευδομαρξιστικό πρίσμα: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και στρέητ εργάτες. Υπάρχουν μόνο εργάτες». Νομίζετε.

Στα θέματα αυτά ,δηλαδή της καταπίεσης των λοατ, της σεξουαλικής ταυτότητας, των δικαιωμάτων στα ομόφυλα ζευγάρια κλπ, το κόμμα δεν έχει αφιερώσει χρόνο ,για να κάνει αναλύσεις. Και δεν προβλέπω, να το κάνει σύντομα. Γι αυτό ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Η τοποθέτηση Γκιόκα στη βουλή για το Σύμφωνο, που δημοσιεύτηκε και στον Ριζοσπάστη, ως άποψη του κόμματος, δεν έχει καμία επιστημονική βάση , για να μην πω πως είναι γελοία από κάθε άποψη.

Υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες, ιατρικές , κοινωνιολογικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές. Τελευταία γίνονται μεταπτυχιακές και διδακτορικές έρευνες και στην Ελλάδα. Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες σύντροφοι και συντρόφισσες, που είναι αόρατοι, θα είχαν πολλά να πουν και να προσφέρουν, όπως προσφέρουν καθημερινά στον αγώνα. Αν είχαν φωνή.

commy

Poe είπε...

Εγω αυτο που ξερω ειναι πως οταν υπαρχει καταπιεση ομαδων ανθρωπων με βαση το σεξουαλικο προσανατολισμο απο την πλευρα τους πρεπει να υπαρχει αντιδραση, οργανωμενη αντιδραση...
Το να ψαχνουμε με "ιδεολογικους χαρακες" να βγαλουμε αυτου του ειδους την αντιδραση a priori συντηρητικη ειναι λαθος.
Εδω σε καποια μερη του κοσμου οι γκει ακομα βουρδουλιαζονται!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ποε είναι στις ίδιες χώρες που επίσης βουρδουλίζονται γυναίκες, που σφάζονται αλλόθρησκοι και που καταστρέφονται πολιτισμικά μνημεία από τους ακριβώς ίδιους ανθρώπους.

Κανείς δεν αρνείται την ανάγκη οργανωμένης αντίδρασης. Αυτό που αρνούνται κάποιοι είναι τα ταξικά χαρακτηριστικά αυτής της αντίδρασης. Το θέμα είναι γιατί να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Και στην Ελλάδα δέχονται επιθέσεις από τους ίδιους που βαράνε συνδικαλιστές, μετανάστες και κομμουνιστές.

Το αίτημα της διακριτής οργάνωσης στην ρητορική σας συσκοτίζει την προφανή ανάγκη αντιφασιστικού μετώπου με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.

Ο.Χ.Ε.Π.

Poe είπε...

Διακριτη αναγνωριση των αιτηματων τους υποστηριζω εγω

Ανώνυμος είπε...

Εχεις τα δίκια σου, απλώς τα λέω, γιατί όπως βλέπεις ξαφνικά ανακαλύψανε το φερετζέ "των μη επικαιροποιημένων θέσεων του κκε" για να περάσουν την ύπουλη στήριξη στα φιλελέ εγχειρήματα τώρα που αυτά άρχισαν να προσβάλουν τα ταξικά μας αντανακλαστικά με τα ξεπλύματα στους μη ομοφοβικούς καλούς καπιταλιστές. Εγώ αυτοκριτική συζήτηση θα κάνω σε μία κοινή βάση όχι απέναντι σε χυδαία απολογητική ευρωκομμουνιστικών συνθημάτων που έχει την ομοφοβία για καραμέλα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ιστρολλικός είπε...

Επειδή είμαι ένας από αυτόυς που τοποθετήθηκαν θετικά πάνω στο κείμενο του ΔΡ στην Κατιούσα, το ζήτημα για μένα - και για τον Πόε αν καταλαβαίνω καλά τη θέση του - είναι ότι τα χυδαία ευρωκομμουνιστικά συνθήματα που λες ΟΧΕΠ πατάνε ακριβώς πάνω στο κενό που υπάρχει στις θέσεις του Κόμματος πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναυδος είπε...

Εντελει οποιος δεν συμφωνει με τη λογικη της ιδιαιτεροτητας των λοαδ και των πραιντ είναι σεξιστης , ομοφοβικος εμπαθεις κλπ

Οι λοαδ δεν είναι μια ξεχωριστη κοινωνικη ομαδα ειναι οσο ξεχωριστοι οσο οι αναπηροι οι υπερβαροι οι ασχημοι, οι γυναικες τα ανηλικα παιδια οι φτωχοι οι μεταναστες κλπ Αντι να στρατευτουν σε ένα κινημα που ενωνει διεκδικουν μια ιδιαιτεροτητα που πηγαζει από τη σεξουαλικη συμπεριφορα τους και μονο Αυτό είναι λαθος και είναι αντεπαναστατικο
Στη πολυεθνικη που δουλευω αναμεσα στις ομαδες βετερανων οικολογων κλπ υπαρχει και ομαδα πραιντ λοαδ που εχει τη στηριξη της διοικησης της ιδιας διοικησης που προχωρα σε απολυσεις οποτε η κερδοφορια προσταζει

Οσο για τα δικαιωματα στα ομοφιλα ζευγαρια καταρχην η προστασια στο ετεροφιλα ζευγαρια γινεται μονο και μονο για να ενθαρυνει την τεκνοποιηση Αν σημερα δεν μπορουμε να αποφανθουμε για την υιοθεσια από ομοφιλα ζευγαρια δεν μπορουμε να διεκδικουμε επιπλεον ενισχυση τους. Ασφαλιστικα συνταξιοδοτικα και λοιπα δικαιωματα τα διεκδικουμε για ολους ανεξαρτητα από το αν είναι ομο η ετερο σε σχεση η σολο

Επαναλαμβανω πρεπει να σκεφτομαστε με το μυαλο μας και όχι μεροληπτικα με βαση τα γεννητικα μας οργανα Ταξη εναντια σε ταξη

Ανώνυμος είπε...

@ Άναυδος
"sorry αλλα εχω βαρεθει τις σχοινοτενεις αναλυσεις ανθρωπων που σκεφτονται με το πουλι τους και οχι με το μυαλο τους Η κονωνια χωριζεται σε αφεντες και δουλους (αντε και υπηρετες) και οχι σε αντρες γυναικες"

Άρα να καταργηθεί η ΟΓΕ;

Εννοείται φυσικά ότι το γκέι πράιντ είναι αντιδραστικό και πως όσοι συμμετέχουν (ένα ελάχιστο κομμάτι των ομοφυλόφιλων)είναι ακροδεξιοί στην καλύτερη. Αν ο ΔΡ έχει άλλη άποψη -αν και δε βλέπω πως γίνεται να έχει κανείς άλλη άποψη σε κάτι τόσο εμφανές- ας πει κάτι να τη στηρίξει.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

"Οι λοαδ δεν είναι μια ξεχωριστη κοινωνικη ομαδα ειναι οσο ξεχωριστοι οσο οι αναπηροι οι υπερβαροι οι ασχημοι, οι γυναικες τα ανηλικα παιδια οι φτωχοι οι μεταναστες κλπ Αντι να στρατευτουν σε ένα κινημα που ενωνει διεκδικουν μια ιδιαιτεροτητα"

Οι ανάπηροι λοιπόν κακώς έχουν αιτήματα πέραν του βασικού μισθού ή της κοινωνικοποίησης του πλούτου.
Επίσης κακώς το ΚΚΕ έχει αιτήματα για να διδάσκονται τα παιδιά των μεταναστών τη γλώσσα τους στα σχολεία.

Γενικά αν ψάξουμε μία μία τις κατηγορίες θα βρούμε ότι σε όλες το ΚΚΕ κάνει το λάθος να στηρίζει ιδιαίτερα αιτήματα. Άρα πάλι επείγει μία συζήτηση και διόρθωση των θέσεων του ΚΚΕ ώστε να μη δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχουν ξεχωριστές κοινωνικές ομάδες.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω Ιστρολλικέ αν το κάνεις συνειδητά πάντως είσαι φάουλ. Τα χυδαία ευρωκομμουνιστικά συνθήματα πατάνε μόνο στο πάτο του τενεκέ της ιστορίας. Αν δεν συμφωνείς μαζί τους δεν τα στηρίζεις. Αμα σε συγκινούν στήριξε τα και φάε τα μούτρα σου. Μην κρύβεσαι πίσω από μένα ή πίσω από το κκε.

Αν νομίζεις ότι αυτό που εγώ κατανοώ ως αδυναμία είναι ότι δεν υπάρχουν η κκεδικη έκδοση του pride, της ομάδας λοαδ της ανταρσυα ή εστω και η λοαδ έκδοση της ογε μάλλον θα απογοητευτείς. Μιλαω για την κατάλληλη εκλαΐκευση στην σωστή σύνδεση των ειδικών ζητημάτων των λοαδ εργατών με τα αντίστοιχα των εργατών. Μιλάω για την σοβαρή συζήτηση πάνω στο σε ποιον βαθμό δημιουργεί τα ειδικά ζητήματα αυτά η φυσιολογία ή τα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Μην είσαι τελείως σίγουρος ότι η απάντηση σε αυτά θα οδηγήσει στα συμπεράσματα που περιμένεις. Οσο περνάει ο καιρός για μένα η στάση του συριζα μου άνοιξε τα μάτια. Οποιος θεωρεί ότι οι φιλελέ θέσεις του είναι επεξεργασμένες, ενώ οι αντίστοιχες του κκε 100 χρόνια πίσω τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει και πολύ καλά τι συζήτηση γίνεται εδώ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Poe είπε...

Παντως τα ατομα με αναπηρια εχουν οργανωσεις και εχουν και διακριτα αιτηματα και καλα κανουν κατα τη γνωμη μου.

Poe είπε...

Ρε παιδια ειμαστε σοβαροι; Δεν θα αναγνωρισουμε στις μειονοτικες ομαδες το δικαιωμα να εχουν διακριτα αιτηματα που εναντιωνονται στον ιδιαιτερο τροπο με τον οποιο βιωνουν την εκμεταλλευση; Οκ η βασικη αιτια αναπαραγωγης της εκμεταλλευσης ειναι το καπιταλιστικο συστημα, συμφωνουμε ολοι, ομως αυτη η εκμεταλλευση παιρνει πολλες ειδικες μορφες οι οποιες χρειαζονται ειδικη αντιμετωπιση ακομα και μεσα στα πλαισια ενος κοινου κινηματος.

Οι γυναικες, οι μεταναστες, οι ΛΟΑΤ και αλλες μειονοτητες βιωνουν την κακομεταχειριση με διακριτους τροπους περαν απο την βασικη εκμεταλλευση στο επιπεδο της κλοπης της εργατικης τους δυναμης. Αυτην την κακομεταχειριση θα την καταπολεμησουμε και αν ναι πως; Πχ οι τρανς διαμαρτυρονται οτι δεν μπορουν να βρουν με τιποτα δουλεια και αναγκαζονται συχνα να γινονται πορνες, ποια διεξοδο θα προτειναμε σε μια τρανς; Ετσι απλα να οργανωθει στο σωματειο της; Και οκ να οργανωθει και ετσι πρεπει, το σωματειο της θα αναγνωρισει οτι το ατομο αυτο αντιμετωπιζει επιπλεον προβλημα στο να βρει μια δουλεια εξαιτιας του σεξουαλικου/εμφυλου του προσανατολισμου; Και αν θα το αναγνωρισει πως θα αντιμετωπισει αυτο το φαινομενο;

Poe είπε...

Και οι μεταναστες, οι γκει, οι αναπηροι, να με συμπαθατε αλλα δεν ειναι το ιδιο πραγμα με τους χοντρους τους ασχημους και τους κακοκουρεμενους, πως να το κανουμε δλδ...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως οι ανάπηροι και οι γυναίκες έχουν ειδικά χαρακτηριστικά στην φυσιολογία τους που δημιουργούν ειδικά ζητήματα που οι lgbtiq+ δεν έχουν; Παράδειγματα όπως η δυσκολία κίνησης, η μητρότητα κλπ.

Οι ομοφυλόφιλοι, οι queer και οι τρανσέξουαλ έχουν αντίστοιχες δυσκολίες; Γιατί ως τώρα τα μόνα που έχω ακούσει είναι ότι τους βαράνε οι φασίστες και ότι το αφεντικό τους μειώνει με ανέκδοτα. Βασικά δηλαδή πράγματα που οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν σε άλλες τόσες κοινωνικές ομάδες με την ίδια ευκολία ή και περισσότερο εύκολα. Ποια είναι ρε παιδιά τελικά τα ειδικά χαρακτηριστικά στην φυσιολογία τους που δημιουργούν ειδικά προβλήματα; Θα απαντήσει κανείς;

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

Καλη η ερωτηση του γμ
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι γέννημα της ιστορικής αναγκαιότητας. Ιδρυθήκαμε στις 20 Ιούνη 1976 και έχουμε μέλη γυναικείους συλλόγους και ομάδες σ' ολόκληρη τη χώρα, που αποτελούνται απο γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σκοπός μας είναι η ισοτιμία, η χειραφέτηση και η απελευθέρωση των γυναικών, εντάσσοντας στην πάλη μας την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που στο επίκεντρό της θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών. Αντιπαλεύουμε την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που πλήττει όλα τα επίπεδα της ζωής μας, συσπειρώνοντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στην πόλη και στο χωριό, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημά μας.
Μπορει καποιος να ισχυριστει ότι οι λοαδ χρηζουν χειραφετησης από μια σκλαβια που τους εχει επιβληθει κοινωνικα και ιστορικα από τον καταμερισμο της εργασιας ? Βρισκονται φυλακισμενοι στο νοικοκυριο η αμοιβονται χαμηλοτερα μονο και μονο επειδη είναι λοαδ ?
Επαναλαμβανω οι οποιες διακρισεις(και είναι υπαρκτες) αντιμετωπιζουν οι λοαδ δεν εχουν ταξικη ιστορικη βαση αλλα είναι αποτελεσμα προκαταληψεων είναι ιδιου τυπου με αυτές που αντιμετωπιζουν οι ασχημοι οι υπερβαροι κλπ δεν εχουν αντικειμενικ βαση όπως πχ εχουν οι αμεα

Ανώνυμος είπε...

Πως ακριβώς θα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο με τους τρανσέξουαλ μία διακριτή οργάνωση τους; Αυτό γιατί δεν το εξηγεί κανείς; Τι όπλα έχει η ειδική ομάδα transexual ωστέ να επιβάλλει προσλήψεις σε εργοδότες; Η μόνη περίπτωση είναι αν ξεσηκωθεί γενική αντίδραση από τους υπόλοιπους μαζικούς λαϊκούς φορείς.

Εστω ότι τον/την προσλαμβάνουν ως νίκη της ξεχωριστής αυτής ομάδας. Τελικά αν δεν τον/την προστατεύσει το σωματείο υπαρχει περίπτωση η δουλειά στο χωρο να μην γίνει κόλαση για το άτομο και να μην την παρατήσει αμέσως;

Τι γράφετε ρε παιδιά; Τα σκέφτεστε καθόλου σοβαρά;

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

Οφειλω μια διορθωση οι λοαδ δεν εχουν αντικειμενικη βαση για τον ρατσισμο που υφιστανται σε αντιθεση με τις γυναικες τα αμεα και οι μεταναστες
απλως δεν μπορουν να ειναι περηφανοι επειδη ειναι λοαδ με την εννοια οτι οποιοι δεν ειναι λοαδ δεν πρεπει να ειναι περηφανοι ?

Poe είπε...

Τα ατομα με ιδιαιτερο σεξουαλικο προσανατολισμο βρισκουν δυσκολοτερα δουλεια, για αυτο και οσο μπορουν κρυβουν αυτον τον ιδιαιτερο σεξουαλικο τους προσανατολισμο οπου δεν αισθανονται ανετα. Οταν δεν μπορουν να το κρυψουν -παρε την περιπτωση των τρανς- τοτε το να βρουν δουλεια γινεται γολγοθας, αρα η θα πρεπει να στηριχθουν στην οικογενεια τους για να επιβιωσουν ή σε καποιο τριτο ατομο, η θα πρεπει να κανουν δικες τους δουλειες ή... οπως πολυ συχνα γινεται να καταληξουν πορνες.

Ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν προσδιοριζει μονο τι κανεις στο κρεβατι, αλλα πως ζεις και την υπολοιπη σου ζωη, δεν μπορεις να τον βαλεις κατω απο το χαλακι... τι να κανουμε, αποτελει μερος της γενικοτερης ταυτοτητας σου, και αυτη τους η ταυτοτητα κανει κονφλικτ σε πολλα αντικειμενικα ζητηματα στην κοινωνια μεταξυ αυτων και το εργασιακο.

Θεωρω δε, γελοιο το επιχειρημα οτι το να εισαι χοντρος η ασχημος ειναι κατι παρομοιο με το να εισαι γκει... στην αρχη εμπαιναν και οι αναπηροι μεσα τωρα γιατι βγηκαν; δεν ειναι και οι αναπηροι πλεον κατι σαν τους χοντρους και τους ασχημους; και αναφερομαι στο εν λογω σχολιο...

"Οι λοαδ δεν είναι μια ξεχωριστη κοινωνικη ομαδα ειναι οσο ξεχωριστοι οσο οι αναπηροι οι υπερβαροι οι ασχημοι, οι γυναικες τα ανηλικα παιδια οι φτωχοι οι μεταναστες κλπ Αντι να στρατευτουν σε ένα κινημα που ενωνει διεκδικουν μια ιδιαιτεροτητα"

Και ερχομαστε στο ερωτημα που καιει... μεσα στα πλαισια του ταξικου εργατικου κινηματος πρεπει να βρουν αυτα τα ατομα (αναπηροι, γκει, μεταναστες) φωνη; Και οταν λεω φωνη εννοω φωνη ΚΑΙ για τα ιδαιατερα προβληματα τα οποια αντιμετωπιζουν σε ολη τους τη ζωη η αυτα ειναι και καλα προσωπικα και λυνονται απο τους ψυχολογους; Εγω πιστευω οτι ολα αυτα ειναι κοινωνικα ζητηματα και πρεπει οπωσδηποτε να βρισκουν φωνη μεσα απο το ταξικο εργατικο κινημα διοτι αφορουν ΚΑΙ τους εργατες! Δεν λεμε ο καπιταλιστης γκει να παλευει για τα διακαιωματα των γκει μεσα απο το παμε, αλλα ο εργατης γκει θα πρεπει να κανει μουρμου για τα ιδιαιτερα προβληματα πυο αντιμετωπιζει στη δουλεια, στο σχολειο, στην γειτονια του... ειναι η δεν ειναι υποθεση και του σωματειο αμα καποιο γκει ατομο μελος του σωματειου δαρθει απο φασισταρια ακριβως επειδη ειναι γκει; Ειναι η δεν ειναι ζητημα για τις μαθητικες οργανωσεις το μπουλινγκ στα σχολεια εξαιτιας του σεξουαλικου προσανατολισμου; Ειναι η δεν ειναι ζητημα για τις εργατικες οργανωσεις η παρενοχληση στο χωρο δουλειας ειτε εισαι γυναικα και παρενοχλεισαι επειδη εισαι γυναικα, ειτε εισα γκει, και παρενοχλεισαι επειδη εισαι γκει η δεν ξερω και εγω τι αλλο;

Poe είπε...

Εγω μιλησα για σωματεια, για το να αγωνιζονται ολοι αυτοι οι ανθρωποι μεσα απο τα σωματεια τους, αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ληφθουν υποψη απο τα σωματεια αυτα και τα προβληματα πυο αντιμετωπιζουν στους χωρους δουλειας εξαιτιας των εμφυλων/σεξουαλικων ιδαιτεροτητων τους. Καποιοι απαντουν οτι το να εισαι γκει, η αναπηρος ειναι περιπου το ιδιο σαν να εισαι κοντος η παχυσαρκος... ε οχι ρε παιδια δεν ειναι ετσι

Ανώνυμος είπε...

Τα πες ολα στην κατακλείδα σου...


ratm

Ιστρολλικός είπε...

ΟΧΕΠ μάλλον παρανοήσες το περιεχόμενο της παρέμβασής μου. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν δομές τύπου ΟΓΕ για τους ΛΟΑΔ γιατί δεν πιστεύω ότι οι ΛΟΑΔ έχουν αντικειμενικό ρόλο στον κοινωνικό καταμερισμό Όπως οι γυναίκες οι μετανάστες και άλλες ομάδες. Παρ όλα αυτά πιστεύω ότι οι ΛΟΑΔ βιώνουν διακρίσεις που τους δυσκολεύουν να ενταχθούν στο εργατικό κίνημα, τους διώχνουν από αυτό. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζονται κοινωνικά. Πρόκειται επομένως για ένα ζήτημα που αφορά την ιδεολογική, διαφωτιστική, παιδαγωγική παρέμβαση του Κόμματος στις μάζες. Επειδή το Κόμμα δεν έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό του το καθήκον σχετικά με αυτό. Αυτό εννοώ λοιπόν λέγοντας ότι τα ευρωκομμουνιστικα συνθήματα πατάνε πάνω στις αδυναμίες των δικών μας θέσεων. Ο οπορτουνισμός ειναι η τιμωρία για τις δικές μας ανεπάρκειες. Εκτός αν θεωρείς ότι ανεκδιήγητες τοποθετήσεις τύπου "στο σοσιαλισμό θα είναι ετερόφυλα τα ζευγάρια" είναι μαρξισμός.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Nαι, Poe,(18 Ιουνίου 2017 - 10:53 μ.μ.), μόνο, που δε γυρεύουμε να γίνετε και όλοι οι υπόλοιποι ανάπηροι, για να μην αισθανόμαστε εμείς μειονεκτικά. Δε γυρεύουμε ούτε εξίσωση ούτε ισοπέδωση. Απλά να μην μας ζητάτε να ανταγωνιστούμε αρτιμελείς στο ...κατοστάρι!
Τέλος πάντων, ξαφνικά το blog ζωντάνεψε με ένα θέμα, που το πολύ να αφορά το 3-7% του πληθυσμού, αλλά έχει το προνόμιο να υποστηρίζεται από το US Embassy και άλλους επιφανείς παράγοντες του επαναστατικού κινήματος.
Αν αυτό δεν είναι παρακμή....

Poe είπε...

"Τέλος πάντων, ξαφνικά το blog ζωντάνεψε με ένα θέμα, που το πολύ να αφορά το 3-7% του πληθυσμού, αλλά έχει το προνόμιο να υποστηρίζεται από το US Embassy και άλλους επιφανείς παράγοντες του επαναστατικού κινήματος.
Αν αυτό δεν είναι παρακμή...."

Ναι, ζωντανεψε επειδη υπαρχει διαφωνια και οπου υπαρχει διαφωνια υπαρχει διαλογος...
αμα συμφωνουμε τι να λεμε; να εκφραζουμε ολοι τη συμφωνια μας

αυτα για την αμερικανικη πρεσβεια τα θεωρω υπεκφυγες.... στριβειν δια του να πεις στον αλλο οτι αμερικανιζει.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τα κείμενα, διάβασα και τα σχόλια και θα κάνω μια προσπάθεια να τοποθετηθώ.

Ζήτημα 1ο: Γράφει ο ΔΡ: «επιχειρηματολόγησα εναντίον όσων μιλούν εναντίον της απ' την πλευρά του ΚΚΕ, χωρίς να έχουν να αντιπροτείνουν κάτι.»
Αυτή η θέση αποτέλεσε και την αφορμή για το άρθρο του ΔΡ και διαπέρασε το ύφος, τη γραφή, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του. Είναι άδικη όμως μια τέτοια τοποθέτηση γιατί το ΚΚΕ έχει αντιπρόταση. Η πρόταση που βάζει στο κίνημα απευθύνεται στην εργατική τάξη (και στα σύμμαχα στρώματα) ανεξάρτητα από σεξουαλική έκφραση, φύλο, φυλή, εθνικότητα, γλώσσα, πολιτιστική κληρονομιά, θρησκευτικά πιστεύω κτλ. Κανένα "κενό" λοιπόν δεν υπάρχει. Προτείνει, ο ΔΡ, μια διαφορετική οργάνωση σε μια διακριτή δομή στα πρότυπα του γυναικείου ζητήματος όπως λέει. Η στάση του όπως παρουσιάζεται, ουσιαστικά, έρχεται να απαντήσει στο Pride και όχι στο Κόμμα ή όσους εκφράζονται επικριτικά απέναντι στο Pride όπως νομίζει.

Από αυτή την άποψη λοιπόν να πω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κράζει τη φιέστα του Pride ΕΙΔΙΚΑ όταν στέκεται από την πλευρά της υπεράσπισης της πρότασης του Κόμματος. Αντιπρόταση είναι και μάλιστα ωφέλιμη για τον κάθε άνθρωπο.

Ζήτημα 2ο: Νομίζω ότι κάλυψα όσους μιλάνε για κενό στις θέσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχει μια θεωρητική φτώχεια στο ζήτημα της σεξουαλικής έκφρασης και κοινωνικά φαινόμενα αποκλεισμού ή καταπίεσης που εκπορεύονται από αυτή. Ενώ με άνεση οι περισσότεροι θα μπορούσαν να εξηγήσουν φαινόμενα ρατσισμού, σεξισμού, μισαλλοδοξίας, επιθέσεις σε ΑΜΕΑ κτλ όταν έρχεται η ώρα να ερμηνεύσουμε συμπεριφορές και κοινωνίες απέναντι σε ΛΟΑΔ δύσκολα θα βρούμε απαντήσεις. Κανείς νομίζω μέχρι στιγμής δεν έχει πιάσει ψύχραιμα το φαινόμενο και να αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ. Γιατί υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και διακρίσεις; Που είναι η υλική βάση που τα δημιουργεί; Είναι απόρροια των εκμεταλλευτικών κοινωνιών; Είναι το κακό το ριζικό μας; Και να πάει ακόμα και παρακάτω. Γιατί υπάρχουν διάφορες μορφές σεξουαλικής έκφρασης τελικά; Είναι αυστηρά ζήτημα γενετικό; Είναι ζήτημα κοινωνικό; Επηρεάζεται από μια τύπου μοντερνιά; (υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που έχουν εκφράσει τέτοιες απόψεις όπως η τελευταία). Ποιος ο ρόλος της θρησκείας σε όλα αυτά;
Ορθά, όπως επισημάνθηκε παραπάνω, οι ΛΟΑΔ δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στον καταμερισμό της εργασίας όπως γίνεται με τις γυναίκες λόγω φυσιολογίας και άρα δεν εξηγούνται από εκεί τα φαινόμενα (όπως εξηγείται η ανισοτιμία της γυναίκας). Όμως εδώ να κάνω μια απόπειρα εξήγησης εντελώς επιφανειακά.
Η αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης αποτελεί βασική ανάγκη του καπιταλισμού, όπως και κάθε συστήματος που στηρίζεται στην εργασία του ανθρώπου. Αυτή την ανάγκη οφείλει να την προωθεί. Έμπρακτα καμιά φορά αλλά κυρίως ιδεολογικά. Μπροστά λοιπόν σε αυτό κάθε άλλος προσανατολισμός πέραν του ετερόφυλου αντιμετωπίζεται εχθρικά. Άμεσα λοιπόν μπορεί να μην υπάρχει εμφανής διάκριση λόγω θέσης στην παραγωγή, έμμεσα όμως, ίσως, να διακρίνεται κάτι.

Ζήτημα 3ο: Όσων αφορά στην επιστήμη να πω ότι τα παραπάνω θέματα μετά βίας τα έχει ακουμπήσει. Ούτε σε επίπεδο κοινωνιολογίας, ούτε σε επίπεδο ψυχολογίας, πόσο δε μάλλον σε επίπεδο βιολογίας υπάρχει σχετικά καθολικά αποδεκτή και τεκμηριωμένη θέση. Διάφορες έρευνες έχουν γίνει με αντιφατικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις. Το Κόμμα δε μπορεί παρά να λάβει έστω και αυτή τη λειψή και αντιφατική γνώση υπόψιν του. Και αυτό κάνει. Θεωρώ ότι η άποψη που έχει για το γάμο ως θεσμό για την προστασία και την ανατροφή των παιδιών είναι σωστή. Και αυτό δεν μπορούμε να το παρακάμπτουμε όταν μιλάμε για θεσμούς συμβίωσης. Άποψή μου είναι ότι η ατομική ευθύνη ανατροφής και προστασίας των παιδιών στον καπιταλισμό λειτουργεί παράλληλα με την εξήγηση που έδωσα παραπάνω για την αναπαραγωγή και τις σχέσεις. Πιστεύω ότι η κοινωνική ευθύνη που θα ενισχυθεί και θα επικρατήσει στο σοσιαλισμό θα εξαλείψει και τα φαινόμενα ομοφοβίας. Φαινόμενα διακρίσεων και καταπίεσης ούτως ή άλλως θα εξαλειφθούν μέσα από την κατάργηση της βασικής αντίθεσης.

Α.Κ (συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Ζήτημα 4ο: Υπάρχει ανάγκη διακριτής οργάνωσης; Πρέπει να απαντήσουμε από ποια σκοπιά το εξετάζουμε. Αν ζητούμενο είναι ένας γενικός δικαιωματισμός και μια ισότητα πάνω σε ιδεαλιστικές βάσεις τότε το Pride μια χαρά εξυπηρετεί τέτοιες σκοπιμότητες και δεν χρειαζόμαστε τίποτα παραπάνω. Αν όμως ζητούμενο είναι η ταξική πάλη, ποιες μορφές την υπηρετούν και στόχος η προλεταριαρκή επανάσταση και ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός τότε το πράγμα αλλάζει. Εκεί νομίζω ότι οι δομές πρέπει να δημιουργούνται με βάση την ταξική θέση ΑΥΣΤΗΡΑ, το χώρο εργασίας-εκπαίδευσης της εργατικής τάξης και τις ιδιαιτερότητες λόγω του ρόλου στην παραγωγή. Βλέπε γυναίκες για το τελευταίο αλλά και περιπτώσεις απομάκρυνσης από την παραγωγή εντελώς η μερικώς, όπως συνταξιούχοι και ΑΜΕΑ. Θεωρώ ότι έτσι υπηρετούμε τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα σε αυτές τις μορφές οργάνωσης όλες οι δευτερεύουσες πλευρές και ανησυχίες οφείλουν να ανοίγονται και να παλεύονται για άμβλυνση από κοινού με όλους. Ζητήματα που σχετίζονται με σεξισμό, ρατσισμό, ομοφοβία κτλ.
Αν κάποιος θεωρεί ότι οι ΛΟΑΔ χρειάζονται διακριτή μορφή οργάνωσης για κάποιο λόγο, ο οποίος θα ενισχύει την ταξική πάλη, τότε πρέπει να υπάρξουν ανάλογες δομές και για μετανάστες, νέους εργαζόμενους, γέρους εργαζόμενους, άθεους ή θρησκευόμενους σε μη χριστιανικό δόγμα κτλ. Σωστά;

Συμπερασματικά λοιπόν λέω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υλικές αιτίες των αρνητικών φαινομένων και να αναρωτηθούμε πως ξεριζώνονται. Διαφορετικά η όποια κουβέντα είναι στο κενό, οι προτάσεις απαντάνε στο θυμικό και όχι στην επιστήμη.

Α.Κ

ΥΓ: Κάποιοι έχουν απαιτήσεις από το Κόμμα πάνω σε θέματα εμβάθυνσης θεωρίας. Προσοχή εδώ. Κάποια πράγματα το Κόμμα αντικειμενικά δεν μπορεί να τα κάνει. Ούτε είναι ο ρόλος του αυτός. Να λαμβάνει υπόψιν του το σύγχρονο επίπεδο της επιστημονικής γνώσης ναι. Αλλά ως εκεί.
ΥΓ2: Δημοσιεύτηκαν κι άλλα σημειώματα στην πορεία που έγραφα. Θα τα δω και αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Poe είπε...

"Nαι, Poe,(18 Ιουνίου 2017 - 10:53 μ.μ.), μόνο, που δε γυρεύουμε να γίνετε και όλοι οι υπόλοιποι ανάπηροι, για να μην αισθανόμαστε εμείς μειονεκτικά."

γιατι λενε οι γκει να γινουν ολοι γκει;

Ανώνυμος είπε...

Το αν θα υπάρχει ξεχωριστή παρέμβαση των λοαδ ή αν θα είναι τμήμα παρέμβασης στα πλαίσια κάποιου σωματείου, κομμουνιστικού κινήματος, μικρή σημασία έχει, παίζουμε με τις λέξεις, σημασία έχει να αναγνωριστεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, πως η λοαδ κοινότητα έχει ξεχωριστά αιτήματα και ανάγκες.

παραδείγματα στο επίπεδο των υλικών και ιδεολογικών αναγκών:

λοαδ => διεκδίκηση μέσω των σωματείων να απαγορεύεται η απόλυση ή όποια άλλη δίωξη εργαζόμενου με βάση το φύλο και τη σεξουαλικότητα, καθώς και ποινικοποίηση του σεξισμού στο χώρο εργασίας (και της σεξουαλικής παρενόχλησης από αφεντικό σε εργαζόμενο και πελάτη σε εργαζόμενο)

παχύσαρκος => εναντια στο ατομικιστικο και κυνικο πνευμα του συγχρονου καπιταλισμου να σπάσει το μοτιβο του τεμπέλη που δεν γυμνάζεται ή του πλούσιου-παχύσαρκου (βλέπε παλιες σοβιετικες αφίσσες με τους πλουσιες που απεικονιζονται ως γουρουνια) και να αναδειχτεί πως η συγχρονη εργατική τάξη υποφερει απ' την παχυσαρκια ως συμπτωμα της φτωχειας της, ελλείψη χωρων αθλησης και καλου φαγητου και ενημερωσης για τη διατροφη. Διεκδιση των παραπάνω και παράλληλα, κριτική στα αφύσικα απαιτητικα πρότυπα που προβάλλει για τις δικε΄ς του ανάγκες ο καπιταλισμος.

ατομα με ειδικές ανάγκες => μέσω του εργατικού κινήματος να διαδοθεί η πολύ διδαχτική στιγμή για το πως αντιμετωπίστηκαν από το καθεστώς των Ναζι, ρατσιστικά και ως κόστος που έπρεπε να μειωθεί (και άρα τους σκοτωναν συνοπτικά). Ποινικοποίηση της διάδοσης ρατσιστικών απόψεων τύπου "στειρωση", "υποχρεωτική ευθανασία" και σχετικά. Ευκαιρίες απασχόλησης. Και άλλα πραγματα.

Να μερικά αιτήματα που κάνει μπαμ ότι προοριζονται για την εργατική τάξη των παραπάνω ομάδων αλλά προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, νομίζω πως είναι όλα τους πολύ λογικά.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων χρειάζεται και ιδεολογική προετοιμασία, δεν χρειάζεται απλά να πεις "ναι εντάξει δεν έχω κανένα προβλημα", υπάρχει μελέτη από πίσω που πρέπει να γίνει και η οποία, τουλάχιστον αναφορικά με τους λοαδ δεν έχει γινει από το ΚΚΕ.


@Σεχτάρ, διάβασε σε παρακαλώ την ιστορία του κινήματος των ομοφυλόφιλων για τα δικαιώματα τους (γκουχ γκουχ δικαιώματα που εσύ και εγώ δεν στερηθήκαμε ποτέ) και μετά έλα να κουνήσεις το χεράκι σου. Άσε που η αμερική στηρίζει μια συγκεκριμένη διοργάνωση, όχι γενικά και αόριστα το κινημα.

Τώρα το που βλέπει κανείς την παρακμή... κάποιος άλλος θα μπορούσε να την δει σε αυτούς που κάθε φορά που πάει να ανοίξει το θέμα προς συζήτηση κλαψουρίζουν ότι δεν συζητάμε αρκετά ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα.

ναι εκεί την βλέπω εγώ προσωπικά.

ΔΡ

Ανώνυμος είπε...

"Το αν θα υπάρχει ξεχωριστή παρέμβαση των λοαδ ή αν θα είναι τμήμα παρέμβασης στα πλαίσια κάποιου σωματείου, κομμουνιστικού κινήματος, μικρή σημασία έχει, παίζουμε με τις λέξεις, σημασία έχει να αναγνωριστεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, πως η λοαδ κοινότητα έχει ξεχωριστά αιτήματα και ανάγκες."

Πραγματικός χαμαιλέοντας. Αλλάζει άποψη διαρκώς για να ταιριάζει με το περιβάλλον. Μόλις πετάει κάποιος καινούργια ιδέα την πιάνει και την προσαρμόζει στα μέτρα του. Η ουσία σε κάθε περίπτωση να αναιρέσουμε έστω και μερικώς την ύπαρξη της ταξικής πάλης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, φτηνός Μαρξισμός. Κατ' αρχάς θα ήταν καλό για τον οποιοδήποτε να διαβάσει τι θεωρεί ο Μαρξ ελεύθερο άνθρωπο για να καταλάβει ότι η άποψη του διαφέρει κατά πολύ από το αντίστοιχο μοντέλο του ελεύθερου ανθρώπου που ορίζει ο φιλελευθερισμός. Ο Άναυδος είπε κάτι στην αρχή το οποίο έπεσε στο κενό για πολλούς και δεν νομίζω ότι ο λόγος που έγινε αυτό είναι το ύφος. Διότι σε τελική ανάλυση όση συζήτηση και να γίνει επί του θέματος, όσα επιχειρήματα και επιστημονικές επεξεργασίες και να πέσουν στο τραπέζι, θα μένει πάντα να συμφωνήσουμε αν οι ανάγκες της κοινωνίας θα πρέπει να προσαρμόζονται στα προσωπικά γούστα του καθενός ή το ανάποδο. Αυτή είναι και η ρίζα του φιλελευθερισμού. Λέει σε κάποιο σημείο ο ΔΡ, ότι ο ομοφυλόφιλος για να μπορέσει να ασχοληθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες. Ναι, σαφέστατα, αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι το σύστημα πουλάει φιλελευθερισμό με το κιλό και η κοινωνία τον αγοράζει για προοδευτική σκέψη. Αυτό εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για κυριαρχία της αστικής ιδεολογίας. Έτσι ακριβώς διαφυλάττει την ακεραιότητα της εξουσίας της η αστική τάξη, αφού είναι σίγουρη ότι μέσα στα πλαίσια της δικής της εξουσίας ποτέ δεν θα ικανοποιηθούν οι προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων για να αγωνιστούν και για το δεύτερο. Η σεξουαλική απελευθέρωση δεν αποτελεί κανενός είδους μεταβατικό στάδιο για την πραγματική απελευθέρωση του ατόμου. Αντίθετα ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, μια σοσιαλιστική κοινωνία θα οδηγήσει στην πραγματική απελευθέρωση και δεν θα χρειάζεται να θέσει ζήτημα σεξουαλικής απελευθέρωσης μιας και η σεξουαλική προτίμηση δεν θα είναι αυτό που θα καθορίζει την ηθική υπόσταση του ατόμου ή τη θέση του στο οικοδόμημα. Λέει κάποιος άλλος παρακάτω ότι το ΚΚΕ βλέπει μόνο εργάτες, δεν υπάρχουν ούτε ομοφυλόφιλοι ούτε ομοφοβικοί. Να είσαι καλά που μας διαφώτισες μαρξιστικά. Βασικά το ότι είμαστε εργάτες είναι το πρώτιστο, το βασικό και το κυρίαρχο γιατί είναι αυτό που καθορίζει την θέση μας στο οικοδόμημα και όλα τα άλλα έπονται. Λέει για παράδειγμα ο Poe ότι πέρα από τη βασική αιτία αναπαραγωγής της εκμετάλλευσης που είναι το καπιταλιστικό σύστημα, αυτή παίρνει πολλές άλλες ειδικές μορφές και παρακάτω αναφέρει ως παράδειγμα τις trans που δεν βρίσκουν δουλεία, οπότε ξαναγυρνάμε στη βασική αιτία. Ναι, πέρα από την βασική αντίθεση, υπάρχουν και οι επιμέρους, οι οποίες όμως στηρίζονται στη βασική.



vita delta

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια)
Άλλος πάλι λέει ότι το ΚΚΕ το κάνει αυτό στην προσφιλή του τακτική να θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από όλους τους άλλους και ας ξέρουμε όλοι ότι έχει πάντα κόστος να διαφοροποιήσε. Εγώ λέω πάλι ότι το κάνει αυτό γιατί είναι μαλωμένο με τη λογική Μπερνσταίν για το κίνημα που είναι το παν και ο στόχος ένα τίποτα. Για παράδειγμα, ο ΔΡ λέει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτιαξε την ελ τζι μπι τι κιου ομάδα. Ναι τα κάνει κάτι τέτοια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μην περιμένεις όμως και να τα αξιολογήσει για να κάτσει να δει πόσους εργάτες θα φέρει στο σωματείο και πόσους θα οχυρώσει ιδεολογικά. Για την ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ το καθήκον έγινε, τσίμπησαν άλλο ένα παράσημο προοδευτισμού, αυτοϊκανοποιήθηκαν και αυτοεπιβεβαιώθηκαν. Τώρα αν αυτό κάνει μια τρύπα στο νερό, δεν έγινε και κάτι. Στο κάτω κάτω, αν η επανάσταση δεν είναι στα μέτρα μας, ας μη γίνει και ποτέ. Θα την παλέψουμε και με καπιταλισμό. Άλλωστε αυτή είναι και η κρητική στο ΚΚΕ και σε όλα τα άλλα ζητήματα. Η εμμονή του να προσθέτει δίπλα στη φράση οργανωτική αυτοτέλεια, τη φράση ιδεολογική. Μα αφού δεν έχει πέραση αυτό, γιατί το βάζεις; Γιατί πολύ απλά χωρίς αυτό, δεν υπάρχει ούτε η οργανωτική αυτοτέλεια. Θα μας διασπάσει για πλάκα η αστική τάξη, θα βγάζουμε έξω τις προσωπικές μας ανάγκες και θα τις μετράμε και άκρη δεν θα βγάζουμε, θα μας καταπιούν οι αντιθέσεις του συστήματος. Να το πω και λίγο πιο χοντρά, ζούμε σε εποχή ιμπεριαλισμού που σημαίνει ότι και να κλάσει η αστική τάξη, σκορπά το πόπολο στους τέσσερις ορίζοντες. Χωρίς οργανωτική και ιδεολογική αυτοτέλεια είναι σαν να κατεβαίνουμε στη μάχη ξεβράκωτοι και ας έχουμε όλο το φιλελευθερισμό μπροστά μας να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο επιθυμεί ο καθένας να γίνει η σεξουαλική πράξη. Το αν είναι straight η φάση ή gay νομίζω ελάχιστα απασχολεί την αστική τάξη. Της φτάνει που είσαι εργάτης. Ούτως ή άλλως το ρόλο του νταβατζή έχει.

vita delta

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

..."να διαβάσω την ιστορία του ..."κινήματος"(!) των ομοφυλοφίλων"...
άλλη δουλειά δεν είχα!
και
...."δικαιώματα που εσύ και εγώ δεν στερηθήκαμε ποτέ"
Μπα;! Είσαι σίγουρος;
Σου είπε κανείς πως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλα αφεντικά, να επιβάλουν το γινάτι τους;

Τέλος πάντων, ανέκαθεν θεωρούσα, πως αυτή η συζήτηση ήταν υποτιμητική για όλους μας.
Και αυτός ο διάλογος, εδώ, είναι μια εικόνα παρακμής, που εξηγεί πάρα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

@poe
1) "μόνο, που δε γυρεύουμε να γίνετε και όλοι οι υπόλοιποι ανάπηροι, για να μην αισθανόμαστε εμείς μειονεκτικά. Δε γυρεύουμε ούτε εξίσωση ούτε ισοπέδωση"..
Από όσο γνωρίζω, αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιούν κληρικοί και ακροδεξιοί. Δεν ζήτησαν ποτέ οι λοατ οργανώσεις να απαρνηθείτε την "αντρίλα" σας ούτε οι γυναικείες οργανώσεις να ευνουχιστείτε , για να συνειδητοποιήσετε τις στερήσεις και την καταπίεση.

2) "ένα θέμα, που το πολύ να αφορά το 3-7% του πληθυσμού"..
Δηλαδή ,αν ισχύει κάτι τέτοιο, (3% λοατ),330.000 άνθρωποι στην Ελλάδα,είναι ανάξιο θέμα συζήτησης; Και οι 301.632 ψηφοφόροι του κόμματος τον Σεπτέμβρη του '15 , τι είναι;
Να , γιατί το θέμα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά στο κόμμα, για να μη λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Και ορισμένοι , ας προσέχουν, τι λένε, γιατί τα επιχειρήματά τους δεν απέχουν καθόλου από αυτά που χρησιμοποιεί η "φυσιολογική" ακροδεξιά.

commy

Poe είπε...

commie δεν το ειπα εγω αυτο, ο Σεχταρ το ειπε και του απανταω με ρητορηκη ερωτηση

Ανώνυμος είπε...

@ ΟΧΕΠ κ Άναυδος "Ποια είναι ρε παιδιά τελικά τα ειδικά χαρακτηριστικά στην φυσιολογία τους που δημιουργούν ειδικά προβλήματα; Θα απαντήσει κανείς;"

"Μπορει καποιος να ισχυριστει ότι οι λοαδ χρηζουν χειραφετησης από μια σκλαβια που τους εχει επιβληθει κοινωνικα και ιστορικα από τον καταμερισμο της εργασιας ? Βρισκονται φυλακισμενοι στο νοικοκυριο η αμοιβονται χαμηλοτερα μονο και μονο επειδη είναι λοαδ ?"

Στις ΗΠΑ τα ποσοστά φτώχειας είναι αυξημένα σε γκέι νέους επειδή συχνά εγκαταλείπουν το σπίτι τους -για προφανείς λόγους- σε νεαρότερη ηλικία. Στην Ελλάδα δε νομίζω να υπάρχουν καν αντίστοιχες μελέτες αλλά μόνο αν δούμε ότι η οικογένεια είναι το κύριο μέσο στήριξης για νέους μέχρι και πάνω από τα 30 και ότι η γενική αντίληψη δεν είναι και η καλύτερη δυνατή μιλάμε είτε γι' ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας με τρομερά χειρότερους όρους λόγω απουσίας οικογενειακής στήριξης ή για ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν διπλή ζωή.

Που σαν κοινωνικό φαινόμενο εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά όμοιο με μία γυναίκα που αναγκάζεται να βρει όποια δουλειά για να μεγαλώσει το παιδί της ή που παραμένει αναγκαστικά και για λόγους διαβίωσης σε γάμο.

Βέβαια είμαι σίγουρος ότι εσείς ξέρετε καλύτερα και ότι θ' αποφασίσετε πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

"Τέλος πάντων, ξαφνικά το blog ζωντάνεψε με ένα θέμα, που το πολύ να αφορά το 3-7% του πληθυσμού, αλλά έχει το προνόμιο να υποστηρίζεται από το US Embassy και άλλους επιφανείς παράγοντες του επαναστατικού κινήματος."

Το Russian Embasy τι γνώμη έχει σχετικά;

Το blog νομίζω ζωντανεύει σ' αυτό το ζήτημα επειδή στα υπόλοιπα ήδη συμφωνούμε και να έρχεσαι να γράφεις "καλά τα λέτε" ή να μονομαχείς με κάποιο τρολ της συμφοράς στερείται νοήματος.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

@ vita delta
"Λέει σε κάποιο σημείο ο ΔΡ, ότι ο ομοφυλόφιλος για να μπορέσει να ασχοληθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει τις δικές του ανάγκες. Ναι, σαφέστατα, αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι το σύστημα πουλάει φιλελευθερισμό με το κιλό και η κοινωνία τον αγοράζει για προοδευτική σκέψη. Αυτό εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για κυριαρχία της αστικής ιδεολογίας. Έτσι ακριβώς διαφυλάττει την ακεραιότητα της εξουσίας της η αστική τάξη, αφού είναι σίγουρη ότι μέσα στα πλαίσια της δικής της εξουσίας ποτέ δεν θα ικανοποιηθούν οι προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων για να αγωνιστούν και για το δεύτερο."

Δεν κατάλαβα ακριβώς, εννοείς ότι θα πρέπει να μην έχουν οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα τζαμί γιατί θα αποκτήσουν τζαμί μετά την επανάσταση (ή μετά την επανάσταση μπορεί να γίνουν κι απευθείας άθεοι οπότε δεν θα το χρειάζονται κιόλας). Κι ότι όποιος ασχολείται με το ζήτημα του τζαμιού είναι φιλελεύθερος;

Αν το ΚΚΕ αδιαφορούσε για τα ιδιαίτερα αιτήματα των μεταναστών, για το αν μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα τους χωρίς να δέχονται επιθέσεις, για το αν έχουν λατρευτικούς χώρους κτλ, μετά θα έπρεπε να περιμένει οι μετανάστες να κοιτάξουν πέρα από αυτές τις ταπεινές άμεσες ανάγκες τους και να δουν τη μεγάλη εικόνα του σοσιαλισμού;

Και αν αυτή είναι η σωστή στάση, να αδιαφορεί το ΚΚΕ για το τζαμί, γιατί το ΚΚΕ ενδιαφέρεται; Κάνει λάθος; Και αν το ενδιαφέρον είναι τελικά σωστό εκεί, γιατί είναι λάθος σε ό,τι αφορά τους γκέι; Το να ενδιαφέρεσαι για τα ιδιαίτερα αιτήματα κάποιου τμήματος του λαού είναι κομμουνιστικό, εκτός αν πρόκειται για γκέι οπότε το ίδιο ενδιαφέρον είναι τώρα φιλελευθερισμός;


"όσα επιχειρήματα και επιστημονικές επεξεργασίες και να πέσουν στο τραπέζι, θα μένει πάντα να συμφωνήσουμε αν οι ανάγκες της κοινωνίας θα πρέπει να προσαρμόζονται στα προσωπικά γούστα του καθενός ή το ανάποδο. "

Ας μείνει ασχολίαστο αυτό καλύτερα.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Ό, τι π.χ. ο Pim Fortuyn, Ερνστ Ρεμ δηλωμένοι ομοφ/λοι δεν τους εμπόδιζε να είναι ακροδεξιός ο πρώτος και φασίστας ο δεύτερος. Ο μεν πρώτος με αρκετές φιλελεύθερες ιδέες που κάποιες θα τις ζήλευαν τα επιτελεία και του Σύριζα, με την μόνη διαφορά πως δεν ήθελε μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες στην Ολλανδία παρά μόνο στο κρεβάτι του. Ο δεύτερος όταν δεν έκαιγε καταστήματα Εβραίων και δεν σκότωνε κομμουνιστές την "έβρισκε" με τους οδηγούς του, όπως όταν τον βρήκε ο Αδόλοφος λίγο πριν τον εκτελέσει στη "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών". Η "διαφορετικότητα" στο κρεβάτι δεν προσδιορίζει την πολιτική συνείδηση και την ταξική θέση.

Aλλάζω το ερώτημα" "Θα πήγαινε ο Ερνστ Ρεμ σε πράιντ";
Όταν μάλιστα στη Γερμανία υπάρχει οργάνωση γκέι ναζίδων;(Ρεπορταζ χωρίς Σύνορα).
Ο Pim Fortuyn ως δηλωμένος ομοφ/λος μάλλον θα πήγαινε.

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Τι είναι η γελοιότητα για να κοπεί ρε Σεχτάρ; Τσιγάρο;

Έχουν κάτι άλλο για να την "πούνε" προς το ΚΚΕ; Τόσα μνημόνια ψήφισαν σε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις, ας βρουν ένα δευτερεύων, τριτεύων θέμα.

Τα μνημόνια και τα αντιεργατικά μέτρα συνεχίζονται, και προστέθηκαν οι συλλογικές απολύσεις που ψηφισε η πολύχρωμη κυβέρνηση που υλοποιεί καπιταλιστικές πολιτικές με εύσημα από τον ΣΕΒ αλλά στέλνει βουλευτές της σε πολύχρωμα χάπενινγκ με ταραταζουμ ταρατατζουμ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Άρα όπως γράφουν κάποιοι σε σχόλια,
όλοι συμφωνούμε στο
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/06/blog-post_15.html
που δεν υπάρχουν διαφωνίες και πολλά σχόλια.
Ε; Κάνω λάθος;

Στα μικρά, καθημερινά
Αρειος Πάγος: Ε, όχι και νεοναζί... οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού
http://fadomduck2.blogspot.gr/2017/06/blog-post_13.html

Μην χαλιέστε κάποιοι. Ταρατατζουμ ταραταταζουμ

17-57

Ιστρολλικός είπε...

@17-57 Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους φοβερή ανακάλυψη νομίζεις ότι έχεις κάνει με την σεξουαλικότητα του Rohm. Ενδεχομένως να σου διαφεύγει ότι ο Τσίπρας είναι ετεροφυλόφιλος (όπως και ο Κούλης και οι περισσότεροι αστοί) και ότι ο Gheorghiu-Dej ήταν επίσης ομοφυλόφιλος σύμφωνα με διάφορες γλώσσες. Κανένας εδώ δεν έχει ισχυρίστεί ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζει τις πολιτικές απόψεις του ατόμου, ούτε φυσικά ότι υπάρχουν 'επαναστατικές' σεξουαλικότητες. Βέβαια, εδώ μέσα μάθαμε ότι το να ασχολούμαστε με προβλήματα που αφορούν 'μόνο' του 3-7% του πλυθησμού είναι παρακμή και ότι οι ετεροφυλόφιλοι εργάτες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα στην διαπραγμάτευση της εργατικής τους δύναμης που αντιμετωπίζουν και οι ομοφυλόφιλοι γιατί 'υπάρχουν και ομοφυλόφιλα' αφεντικά, φαντάζομαι μάλλον κατά τον ίδιο τρόπο που οι μετανάστες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, γιατί υπάρχουν και Αλβανοί εργολάβοι βρε αδερφέ. Να δείτε σε λίγο που θα μας τον εφορέσουνε κιόλα!

Αναυδος είπε...

Δεν ειμαι μελος του ΚΚΕ και σε κάθε διαμαχη ξεκινω από 2 θεμελιωδεις αρχες
1. Το ΚΚΕ έχει δίκιο
2. Κάθε κινημα χωρις ταξικη αναφορά έχει άδικο
Η απόδειξη έγκειται στο γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι o μόνος οργανισμός στην ελληνική κοινωνία που απομονωμενος από την επιρροη της αστικης ιδεολογιας. Αντιθετα κάθε κινημα χωρις ταξικη αναφορά αν δεν ξεκιναει άμεσα από τα αστικα επιτελεια καταληγει να αφομοιωνεται και μαζι του να αφομοιωνει τους αφελεις που το ακολουθουν

Ποσοι είναι οι λοαδ στην ελλαδα που παροτι εχουν υποστει και θα υποστουν και στο μελλον τις αντιλαικες πολιτκες του συριζα, ποταμιου, γαπ, δηση κουλη κλπ και παρολα αυτά θα τους ψηφισουν με τα 2 χερια επειδη ψηφισαν το συμφωνο συμβιωσης Και θα κουναν το δαχτυλο στο ΚΚΕ που τους λεει την απλη αληθεια ότι τα μνημονια είναι κακα και ότι δικαιωματα πρεπει να εχουν απαντες ετερο/ομοφιλιφιλοι χωρις εξαιρεση

Ο σεξουαλικος προσανατολισμός δεν αποτελει διαφοροποιητικο στοιχειο γιατι ακομη και στη μαζα των ετεροφιλων υπαρχουν χιλιες μυριες αποκλισεις (σαδομαζοχιστες, κλπ)

Poe είπε...

"Δεν ειμαι μελος του ΚΚΕ και σε κάθε διαμαχη ξεκινω από 2 θεμελιωδεις αρχες
1. Το ΚΚΕ έχει δίκιο"

Το ιδιο το ΚΚΕ παντως δεν πιστευει πως εχει παντα δικιο για αυτο αλλαζει με τον καιρο θεσεις και αποψεις σε αρκετα ζητηματα.. εσυ διεκδικεις το αλαθητο για το κκε αλλα το κκε δεν διεκδικει το αλαθητο για τον εαυτο του.
Ερωτηση... μηπως εισαι τρολακι;

Για τα υπολοιπα τωρα.... τι να πω... επειδη υπαρχει κριση και μνημονια δεν πρεπει να ασχολουμαστε με τιποτα αλλο, το μαθαμε και αυτο
Μαθαμε και οτι οι γκει εχουν κρυφο πλανο να κατακτησουν τον κοσμο με το να κανουν και τους υπολοιπους γκει
μαθαμε και τι δεν μαθαμε που λεει και ο Ιστρολλικός

Αυτο που δεν μαθαμε ειναι μια πιθανη τοποθετηση απο καποιους συνσχολιαστες πανω στα ερωτηματα πυο εθεσα σε προηγουμενο μου σχολιο,,, το παραθετω ξανα:

"Και ερχομαστε στο ερωτημα που καιει... μεσα στα πλαισια του ταξικου εργατικου κινηματος πρεπει να βρουν αυτα τα ατομα (αναπηροι, γκει, μεταναστες) φωνη; Και οταν λεω φωνη εννοω φωνη ΚΑΙ για τα ιδαιατερα προβληματα τα οποια αντιμετωπιζουν σε ολη τους τη ζωη η αυτα ειναι και καλα προσωπικα και λυνονται απο τους ψυχολογους; Εγω πιστευω οτι ολα αυτα ειναι κοινωνικα ζητηματα και πρεπει οπωσδηποτε να βρισκουν φωνη μεσα απο το ταξικο εργατικο κινημα διοτι αφορουν ΚΑΙ τους εργατες! Δεν λεμε ο καπιταλιστης γκει να παλευει για τα διακαιωματα των γκει μεσα απο το παμε, αλλα ο εργατης γκει θα πρεπει να κανει μουρμου; για τα ιδιαιτερα προβληματα πυο αντιμετωπιζει στη δουλεια, στο σχολειο, στην γειτονια του... ειναι η δεν ειναι υποθεση και του σωματειο αμα καποιο γκει ατομο μελος του σωματειου δαρθει απο φασισταρια ακριβως επειδη ειναι γκει; Ειναι η δεν ειναι ζητημα για τις μαθητικες οργανωσεις το μπουλινγκ στα σχολεια εξαιτιας του σεξουαλικου προσανατολισμου; Ειναι η δεν ειναι ζητημα για τις εργατικες οργανωσεις η παρενοχληση στο χωρο δουλειας ειτε εισαι γυναικα και παρενοχλεισαι επειδη εισαι γυναικα, ειτε εισα γκει, και παρενοχλεισαι επειδη εισαι γκει η δεν ξερω και εγω τι αλλο;"

Poe είπε...

"Ο σεξουαλικος προσανατολισμός δεν αποτελει διαφοροποιητικο στοιχειο γιατι ακομη και στη μαζα των ετεροφιλων υπαρχουν χιλιες μυριες αποκλισεις (σαδομαζοχιστες, κλπ) "

Ναι αλλα ο σαδομαζοχιστης δεν εχει ζητηματα κοινωνικου φυλου... δεν ειναι σεξουαλικο καπριτσιο η ομοφυλοφιλια, ειναι κατι που καθοριζει σε τεραστιο βαθμο την κοινωνικη ζωη του ομοφυλοφιλου, του τρανσ κλπ. Τα σεξουαικα καπριτσια περιοριζονται στο κρεβατι, οι "κρισεις" φυλου αφορουν ολοκληρη τη ζωη των ατομων που ανηκουν σε αυτες τις κατηγοριες. Ο γκει δεν εχει τον φιλο του γκει για δονητη και οταν τελειωσει η δουλεια τον κλεινει στην ντουλαπα, θελει και να τον παρουσιασει στην κοινωνια οπως παρουσιαζει στην κοινωνια ο στρειτ την κοπελα του(αντιστοιχα και για τις λεσβιες). Οι τρανς δεν ειναι τρανς επειδη τους αρεσει να κανουν σεξ με αντρες μονο, αλλα επειδη ιυοθετουν γενικοτερα τις συνηθειες μιας γυναικας και για τον α η β λογο νιωθουν γυναικες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΑΥΔΕ

Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ ΝΟ 1 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΑΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΛΑΘΗ, ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.

ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΛΑΘΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ. ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΟΥΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΙΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ.

ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ;

ΚΟΙΤΑ ΜΗΤΣΑΡΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ.

ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ; ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ ΚΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΤΑ ΤΡΑΒΕΛΙΑ ΑΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

ΠΟΛΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει πολύ μεγάλη έκταση οι λεγόμενες gender studies με ευρεία χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, ανάμεσα στις οποίες και "ευαγή" ιδρύματα. Αν και δεν θεωρώ επαρκές επιχείρημα ενάντια στο περιεχόμενο μιας άποψης το ποιος πληρώνει για αυτή, εγείρεται παρ' όλα αυτά το ερώτημα γιατί οι καπιταλιστές να χρηματοδοτήσουν μια έρευνα για τη χειραφέτηση ενός κομματιού της κοινωνίας.
Κατά τη γνώμη μου το κλειδί βρίσκεται στον προσανατολισμό και την ιδεολογική αξιοποίηση αυτών των σπουδών συνολικά. Γεννημένες στη μήτρα της "Νέας Αριστεράς" και εξ' αρχής υποταγμένες στο μεταμοντέρνο σχετικισμό και ανορθολογισμό, οι gender studies εξάγουν "συμπεράσματα" που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πεδία πολύ ευρύτερα από την ομοφυλοφιλία, με αντιδραστική στόχευση.
Κεντρική κατηγορία (έννοια) είναι αυτή της "ταυτότητας", η οποία έχει αντικαταστήσει, όπως είδαμε εμφατικά κι εδώ από σχολιαστή που εντέλει υπεραμύνεται των pride, την έννοια του σεξουαλικού προσανατολισμού. Τι σημαίνει "ταυτότητα"; Εγώ όπως την αντιλαμβάνομαι σημαίνει η λίγο - πολύ αυθαίρετη επιλογή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ή συμπεριφορών, αυθαίρετη με την έννοια ότι δεν συνδέεται με συγκεκριμένες αντικειμενικές καταστάσεις που γεννούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Π.χ. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι εξωτερικά άνδρας και εσωτερικά γυναίκα που είναι όμως λεσβία, να συνδυάζεις αντιφατικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν και την έρευνα το, φυσιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό γιατί. Εκ' ου και το ΛΟΑΤΚΙ+, το οποίο αναδεικνύει την εναγώνια προσπάθεια να χωρέσει κάθε πιθανή εμφάνιση σεξουαλικότητας ως αλγεβρικό άθροισμα "ταυτοτήτων". Και αν κάποιος κάνει κριτική σε αυτό είναι φασίστας, ομοφοβικός και δεν συμμαζεύεται.
Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα; Η έννοια της "ταυτότητας" μεταφέρεται και σε άλλα πεδία, π.χ. στο ταξικό ή στο θρησκευτικό, χωρίς μάλιστα να διατάσσονται σε σημασία. Όμως εδώ είναι πρόβλημα για το κίνημα και νίκη για την αστική τάξη το να θεωρείς εργάτη όχι αυτόν που δεν έχει μέσα παραγωγής και έχει συγκεκριμένη θέση στην παραγωγή, αλλά αυτόν π.χ. που νιώθει έτσι. Είναι πρόβλημα ο άλλος να μαθαίνει ότι αφού είναι εργάτης, μαύρος και ομοφυλόφιλος μπορεί να διαλέξει ποια "ταυτότητα" θα προβάλλει μπροστά και ανάλογα να διεκδικήσει. Το πόσο αντιδραστική είναι αυτή η θεωρία του αυτοπροσδιορισμού μέσω "ταυτοτήτων" αποδεικνύεται ότι αξιοποιείται από έξυπνες ομάδες της ακροδεξιάς προς υπεράσπιση της "λευκής ταυτότητας". Ας μην μας κάνε εντύπωση, ο ανορθολογισμός ταιριάζει απόλυτα στο φασισμό.

(Συνέχεια)

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι ότι όλο αυτό αποβαίνει ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους που μπορεί για χίλιους δύο λόγους να έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Εν κατακλείδι, μεγαλύτερη σύνεση και να μην αξιοποιούμε τα εργαλεία του αντιπάλου. Το κακό είναι ότι η όποια επιστημονική έρευνα στο πεδίο είναι χειραγωγημένη και μάλιστα καθιαγασμένη από τα "αριστερά"

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος
Ο θιασώτης του bdsm, του φετιχισμού κι άλλων μη πλειοψηφικών πρακτικών δεν υφίσταται όμως εξ όσων γνωρίζω διακρίσεις που απορρέουν άμεσα η έμμεσα από τις προτιμήσεις του. Ως εκ τούτου αποτελουν οι επιλογές του πράγματι ιδιωτική υποθεση, αδιάφορη για το κίνημα.Σε κάθε άλλη περίπτωση η μη ύπαρξη ενός πλαισίου με ταξική αναφορά που προσπαθεί, έστω με παλινωδίες, ελλείψεις κι αντιφάσεις ,να απαντήσει στις αγωνίες όσων πράγματι υφίστανται τέτοιες διακρίσεις, απλά θα χαρίζει αμαχητί κόσμο που μας ενδιαφέρει πολιτικά, σε ιμπεριαλιστικές φιέστες τύπου Athens pride.Οχι πως θεωρώ αμελητέα την ατομική ευθύνη των lgtbq ξεχωριστα, ούτε αθωώνω κανέναν.Καλως η κακώς όμως, όπως είχα γράψει περίπου έτσι και παλιότερα, γυναίκα του Καίσαρα είναι το κόμμα κι οφείλει να φέρεται ανάλογα.

Αmor omnia vincit

Αναυδος είπε...

δεν νομιζω οτι τα λαθη του ΚΚΕ του τα υπεδειξαν οι ποταμισιες λερες τα φασιστοειδη της δρασης οι συριζεες και ανταρσυες αδελφομανες

υπαρχουν ενα σωρο ομοφιλοφιλοι οι οποιοι δεν επιδεικνυουν την σεξουαλικη τους ταυτοτητα (και δεν αναφερομαι μονο σε αυτους που εχουν βρει καταφυγιο στην εκκλησια) και οι οποιοι δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα στη ζωη τους την επαγγελματικη Στις μεγαλες πολυεθνικες οι ομοφιλοφιλοι δεχονται θετικες διακρισεις πλεον

αν δεν συννενουμαστε ας την κοψουμε τη συζητηση εδω Οποιος δεν θελει να δει και βλεπει με ξενα γυαλια δυσκολα θα πεισθει με μερικα ποστακια το πολυ πολυ να τσακωθουμε κι εμεις που συμφωνουμε στα βασικα (οποτε απο εμενα τελος)

Ιστρολλικός είπε...

Λέει ο Άναυδος: '2. Κάθε κινημα χωρις ταξικη αναφορά έχει άδικο'

Το ζητούμενο είναι αν πρέπει να εργαστεί το ΚΚΕ προς την κατεύθυνση να αποκτήσουν ταξικό προσανατολισμό οι ΛΟΑΔ. Επίσης, αν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι 'ναι', το επόμενο ζήτημα είναι κατά πόσο οι τοποθετήσεις του ΚΚΕ πάνω σε ότι αφορά τους ΛΟΑΔ συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Poe είπε...

"υπαρχουν ενα σωρο ομοφιλοφιλοι οι οποιοι δεν επιδεικνυουν την σεξουαλικη τους ταυτοτητα (και δεν αναφερομαι μονο σε αυτους που εχουν βρει καταφυγιο στην εκκλησια) και οι οποιοι δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα στη ζωη τους την επαγγελματικη Στις μεγαλες πολυεθνικες οι ομοφιλοφιλοι δεχονται θετικες διακρισεις πλεον "

Δλδ για να ειναι ολα καλα ας το κρυβουν και οκ ε;

Ανώνυμος είπε...

Τα ειδικά προβλήματα των νεολαίων εργαζόμενων lgbt είναι στους χειρότερους όρους διαπραγμάτευσης της εργατικής δύναμης από τον μέσο όρο; Μα αυτό ισχύει διεθνώς έτσι και αλλιώς για όλη την νεολαία της εργατικής τάξης σε σχέση με το ίδιο μέσο όρο...

Η απουσία της οικογενειακής στήριξης δεν είναι ούτε ειδικό κοινωνικό φαινόμενο μιας μικρής ομάδας μέσα στην εργατική τάξη γενικά (το αντιλαμβάνεται εύκολα ότι μιλάμε πια για αρκετά διευρυμένο κομμάτι της νεολαίας της εργατικής τάξης αν κοιτάξει πόσοι μαθητές επαλ/επασ/φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους), ούτε των lgbt συγκεκριμένα , ούτε προκύπτει από πουθενά ότι προκαλείται λόγω διαφορετικής φυσιολογίας των τελευταίων.

Αντί οι ψευτο-υποστηρικτές των lgbt να πασχίζουν να τους διαχωρίσουν από φύση και θέση από την υπόλοιπη εργατική τάξη κανονικά θα έπρεπε να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπος λαός με κοινά προβλήματα και αιτήματα για να συμπορευτούν.

Η τέλος πάντων με την ίδια λογική θα πρέπει να γίνεται έκκληση για ξεχωριστές συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταξύ των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στον ίδιο χώρο δουλειάς, γιατί οι δεύτεροι διαπραγματεύονται με χειρότερους όρους την εργατική τους δύναμη. Κάτι που επί της ουσίας κάνουν κατά κανόνα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και αντιπαλεύει σθεναρά το παμε και για καλό λόγο. Η ίδια η πείρα στους χώρους δουλειάς δείχνει ότι με τέτοιους διαχωρισμούς δημιουργούνται πιο σύνθετα προβλήματα στην συσπείρωση των εργαζομένων στους συλλογικούς αγώνες.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Προς όλους: Τα έχετε κάνει λίγο μπάχαλο. Όπως και την άλλη φορά. Δε το λέω κακοπροαίρετα, ούτε πιστεύω ότι τα σχόλια είναι κακοπροαίρετα (τα περισσότερα). Θέλω κάτι παραπάνω από το ΚΚΕ για το θέμα, απ' την άλλη δε μπόρω να γράφω νομίζοντας ότι κατέχω κάτι καλά ενώ δε το γνωρίζω τόσο όσο νομίζω, γιατί συμβαίνουν φαινόμενα όπως τα παραπάνω, ειδικά στα τελευταία σχόλια.
Ο Α.Κ. έκανε μια καλή προσπάθεια, έτσι νομίζω. Καλή συνέχεια.

Poe είπε...

Ναι αλλά το αίτημα των συμβασιούχων αναγνωριΖεται ως διακριτό αίτημα μέσα στο κίνημα ... Τα αιτήματα των γκέι ενάντια στις διακρίσεις που βιώνουν πρέπει να αναγνωρίζονται και να ενσωματώνονται στο πλαίσιο πάλης οχεπ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ HOLLYWOOD ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΥΝ 15 ΓΚΟΜΕΝΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγω δε θα μπω σε μια συζήτηση που και εχει εξαντληθεί στο μπολγκ και εχει εντονο στο στοιχείο του αυτισμου από ατομα που κατα τ'αλλα θεωρω ανοιχτομυαλα και εξυπνα.
Απλα
1)Θερσιτη το κρατος ακομα και το αστικο δεν θεωρεί εντελως προσωπικη υποθεση το γαμο των στρειτ για 1 και μονο λογο. Τεκνοποιηση. Αν και οι ομοφυλόφιλοι μπορουσαν να τεκνοποιησουν μεταξυ τους θα ειχαν παρθεί ολα τα μετρα που υπάρχουν για το γαμο ετεροφυλοφιλων. Ωστόσο πλεον η αστική νομοθεσία και σωστά εχει διατάξεις που όλα τα ομοφυλα ζευγάρια μπορουν να αξιοποιησουν και μια χαρα μεταβιβαζουν και περιουσια και οτι αλλο. Αρα που είναι το προβλημα? Ναι η μεταβιβαση περιουσιας είναι προσωπικό ζητημα που ειτε στρειτ ειτε γκει μπορείς να το κανεις.
ΓΜ
Αν δεν καταλαβαίνεις ποια τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που προκυπτουν απο τη φυσιολογία που κανουν την γυναίκα ειτε στρειτ ειτε ομοφυλόφιλη να πρέπει να συνταξιοδοτειται νωρίτερα εχεις παρωπίδες. Χαρακτηριστικα που δεν εχει ο άντρας ειτε στρειτ ειτε γκει.

Τελος εφοσον συμφωνουμε ολοι οτι γκει και στρειτ πρέπει να εχουν ισα δικαιώματα και να παλεύουν οργανωμενα γι'αυτα προς τι ο αλληλοσπαραγμος?
Εκτος και αν όλα αυτά τα δικαιώματα που είναι αυτονόητο οτι οι κομμουνιστες πρέπει να παλεύουν να τα χουν ολοι ανεξαρτήτου σεξουαλικης προτιμησης είναι προπετασμα καπνου και αφορμή για μια αλλη κουβέντα. Που εχει κατα τη γνώμη μου 2 αξονες. Εναν μικροπολιτικο πχ να μπει το ΚΚΕ ετσιθελικα στο ιδιο καζανι με την δεξια πολιτικη πτερύγα για να ικανοποιηθεί το πασοκικο ένστικτο μερικων φιλελεδων.
Και ο 2ος να ανοιξει η κουβέντα που ανοιξει με το συμφωνο συμβίωσης και που γι'αυτο το καταψηφισε και το ΚΚΕ. Η κουβέντα για την υοθεσια παιδιων. Που εκει είναι αλλης ταξης ζητημα που συζητηθηκε και εξαντληθηκε σε αυτο το μπλογκ.
Κατα τη γνώμη μου τα ιμπεριαλιστικα κεντρα μονο ηλιθιοι δεν είναι ουτε προοδευτικοι. Με αιχμη αιτήματα δικαια που αυτοι εχουν καταπατησει γοα ολους ειτε στρειτ ειτε γκει με αιχμή το ρατσισμό που αυτοι εχουν ποτισει για τους ομοφυλόφιλους θέλουν να βαλουν στο προσκήνιο μια συζήτηση περι κοινωνικου φυλου και κυρίως το ζητημα του παιδιού. Αυτο το καταλαβαίνει και το ΚΚΕ και πολλοι ομοφυλόφιλοι φιλοι του που απεχουν ασφαλώς από τα pride και ολες αυτες τις φιεστες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο το κατηγορητήριο; Τι πάει να πει «Τα αιτήματα των γκέι ενάντια στις διακρίσεις που βιώνουν πρέπει να αναγνωρίζονται και να ενσωματώνονται στο πλαίσιο πάλης»
Οι διακρίσεις που βιώνουν στο χώρο εργασίας ποιες είναι; Είπαμε τα σεξιστικά/ομοφοβικά αστεία από το αφεντικό και η πιθανή απόρριψη πρόσληψης ή απόλυση σε περίπτωση που το έκρυβε ο εργαζόμενος. Δεν υπάρχει ως αίτημα, αλλά περισσότερο ως στάση, του ΠΑΜΕ η πάλη ενάντια σε κάθε ρατσισμό στους χώρους δουλειάς; Ενάντια σε κάθε εκδικητική και γενικά σε κάθε απόλυση; Έχει πείρα ο καθένας τι στάση έχει το Κόμμα απέναντι σε εργαζόμενους που είναι ανοιχτά γκέι; Γιατί από την πείρα μου εγώ ξέρω πως υπάρχει στήριξη. Σε τι ακριβώς υστερεί στη δράση του;
Δεύτερον, όταν αναφερόμαστε στο κίνημα των ΛΟΑΤ συγκεκριμένα τι περιλαμβάνει αυτό; Κίνημα δεν είναι ό,τι κατεβαίνει στο δρόμο για να θεωρούμε το πράηντ αποκλειστικά. Ποιοι είναι οι φορείς και οι συλλογικότητες, οι θεσμοί που απομονώνει το ΠΑΜΕ και δεν τους προσεγγίζει; Είναι αντιδραστικοί ή προοδευτικοί, οργανώνονται γύρω από κάποιο άλλο κόμμα; Τα αιτήματα που θα πρεπε να στηρίξει το ΚΚΕ ποια είναι; Δε γίνεται να μιλάμε σε μια υποθετική βάση που θα διαστρεβλώνεται και θα έρχεται στα μέτρα μας για να κάνουμε κριτική.

«Ο θιασώτης του bdsm, του φετιχισμού κι άλλων μη πλειοψηφικών πρακτικών δεν υφίσταται όμως εξ όσων γνωρίζω διακρίσεις που απορρέουν άμεσα η έμμεσα από τις προτιμήσεις του.»
Δηλαδή, αν δηλώσει κάποιος ότι έχει τις συγκεκριμένες προτιμήσεις δε θα δεχτεί κάποιον ρατσισμό και αποκλεισμό; Δε θα απολύσει κάποιον συγκεκριμένο το αφεντικό/καπιταλιστής ή δε θα υπάρχει αντίστοιχα ρατσιστικά αστειάκια; Νομίζω πως η απάντηση είναι προφανής.

Βασικά, αυτό που φαίνεται είναι ότι δεν είναι απλά μια διαφωνία ομοφοβικών-προοεδυτικών όπως πήγε να το στήσει και ο ΔΡ. Είναι διαφωνία πάνω στην τακτική του κόμματος. Είναι ζήτημα ότι η Κοινωνική Συμμαχία δεν είναι η τακτική που πρέπει να εφαρμόσει το Κόμμα, αλλά κάτι άλλο που θα περιλαμβάνει ως ξεχωριστές δυνάμεις τους ΛΟΑΤ, τους μετανάστες κλπ μειονότητες ή και άλλους φορείς ίσως και κόμματα. Έτσι θα έπρεπε να μπει το ζήτημα.

Τελευταίο, Θερσίτη αυτό που λες για τον Κουτσούμπα δεν είναι ευκρινές τι θες να πεις. Καταρχάς ο τρόπος με τον οποίο θέτεις το θέμα δεν είναι κομμουνιστικός. Περισσότερο για αναρχικός κάνει. Δηλαδή, τίθεσαι υπέρ της υιοθεσίας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών; Και λες ότι ο Κουτσου είναι κρετίνος επειδή είναι κατά σε αυτό. Και για κάποιο λόγο μπλέκεις και την μεταβίβαση της ατομικής ιδιοκτησίας και του γάμου ως τι; Ως κάτι που θα πρέπει να διεκδικηθεί για τα γκέι ζευγάρια;
Τουλάχιστον, έκανε τον κόπο να το αιτιολογήσει μέσα σε άρθρο http://www.komep.gr/2016-teyxos-1/gia-to-symfono-symbioshs. Λάθος ή σωστό, κομμουνιστικό ή όχι μπορείς να το αποδομήσεις αν θες και να στηρίξεις τα αστήριχτα δικά σου. Και λες ότι οι αστικοί νόμοι είναι για να «ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΖΩΗ ΚΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.» Μάλιστα... Δεν το λέω για κακό να είσαι υπέρ της υιοθεσίας ή όποιας άλλης διάταξης απλά τουλάχιστον πέστο και μην κρύβεσαι πίσω από το ιδεολόγημα της υποστήριξης των αδυνάτων. Εκεί, είναι η αντιπαράθεση και όχι στο αν αδιαφορεί το ΚΚΕ για τους γκέι κλπ.

πασοκος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
Παρακολουθώ την συζήτηση με ενδιαφέρον και θα ήθελα απλώς να σημειώσω πως οι όντως ιδεαλιστικες απόψεις περι κοινωνικού φυλου (αν δεν κανω λάθος το κιου+ υποδηλώνει τα ατομα που "δεν ανήκουν στο διπολο του αρσενικού - θηλυκού") δεν υιοθετουνται απο όλους τους λοαδ και δεν πρέπει να ταυτιζονται τα αιτήματα τους με αυτά των "ειμαι τρανς επειδή μ'αρέσει το κοντό μαλλι και δεν τρέχει κατι κι αν δεν νιώθω δυσφορία με το σώμα μου "
Προσβολή για τους πραγματικούς διεμφυλικους ειναι αυτοί οι transtrenders.
Σασα

Ανώνυμος είπε...

Ποε 1)το σχόλιο δεν απευθύνεται σε εσένα, 2) απάντα συνολικά και μην απομονώνεις κομμάτια των σχολίων που σε βολεύουν.

"Τα ειδικά προβλήματα των νεολαίων εργαζόμενων lgbt είναι στους χειρότερους όρους διαπραγμάτευσης της εργατικής δύναμης από τον μέσο όρο; Μα αυτό ισχύει διεθνώς έτσι και αλλιώς για όλη την νεολαία της εργατικής τάξης σε σχέση με το ίδιο μέσο όρο..."

Ποιος σου είπε ότι δεν ενσωματώνεται αυτό το πρόβλημα που αναφέρθηκε στο πλαίσιο πάλης; Απλώς ενσωματώνεται ως αυτό που πραγματικά είναι και όχι ως αυτό που νομίζετε ότι είναι με την επιλεκτική σας ανάγνωση. Οταν με το καλό μας πληροφορήσεις για αυτά τα ειδικά προβλήματα λόγω φυσιολογίας το συζητάμε. Γιατί ως τώρα λέτε πράγματα από τα οποία υποφέρουν ευρύτερα στρώματα της εργατικής τάξης και τα πλασάρετε ως ειδικά για τους lgbt.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΤΜ

AYTO ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑIΩΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΦΥΟΛΟΦΙΛΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ.

ΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.

ΤΟ ΚΚΕ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΟΥΤΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ; ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Ιστρολλικός

Μου φαίνεται "περίεργη" αυτή η έμμεση επίθεση προς το ΚΚΕ ειδικά από την εποχή του "συμφώνου συμβίωσης". Από την μία "να την πουν" στο ΚΚΕ, προσπαθώντας να το βγάλουν έμμεσα "ρατσιστικό" αλλά δεν το λένε, από την άλλη όταν φυντάνια με "ιδιαιτερότητες" βγαίνουν καραφασίστες ε όχι θα το περάσουν ασχολίαστο.

Πως ο άλλος έκανε το ερώτημα για τον Μαρξ;
"Θα πήγαινε ο Ερνστ Ρεμ σε πράιντ" ρωτώ; Που επιπλέον είχε και την "ιδιαιτερότητα";

Δεν το ξέρουν πολλοί για τον Ρομ. Και αν το ξέρουν το αποφεύγουν, ειδικά οι φασίστες. Όπως πολλά που έχουν γραφτεί στο γνωστό thread του Indymedia(ένα είναι το γνωστό thread) όταν οι φασίστες απειλούσαν ο ένας τον άλλο με "ροζ" αποκαλύψεις.

Ανοιχτή Κοινωνία είμαστε ρε αδελφέ , όπως γράφουν και όπως επαγγέλονται οι ιδεολόγοι της "Ανοιχτής Κοινωνίας" της γραμμής Πόπερ - Σώρος.
Που ξέρετε; Αύριο, μεθαύριο η καταπίεση των ομοφ/λων σε μουσουλμανικές μπορεί να δώσει ένα πρόσχημα για ένα ωραίο βομβαρδισμό σε Ιράν, Συρία, Υεμένη και όπου αλλού χρειαστεί, αν χρειαστεί από τις δυνάμεις του "ελεύθερου κόσμου"

Ποια ταξική πάλη; Ποιο εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε; ποια αμστελ; Ποια Τούλα;
Μνημόνια με Χάπενινγκ και μπόλικο ταραταζουμ ταρατατζουμ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Θερσιτης ( 19 Ιουνίου 2017 - 4:40 μ.μ. )

Ο Κουτσουμπας έχει πει πως θέματα κληρονομιάς, εκπροσώπησης σε νοσοκομεία λύνονται με ιδιωτικά συμφωνητικά.

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΣΟΚΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΝΘΩΡΠΟΥ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΚΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ;

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ. ΑΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΝΘΗΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΘΑ ΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΟ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα Θερσιτη ακριβώς αυτο λεω και ειπε το ΚΚΕ στη βουλη.
Υπάρχει στον αστικο κωδικα τροπος να επιλύθουν όλα αυτά τα ζητηματα κληρονομιάς? Υπάρχει. Είναι γραφειοκρατικος ψυχοφθορος και δειχνει διαχωρισμο? Αν ναι να γινουν οι καταλληλες τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να κληρονομησει το ταιρι του ομοφυλόφιλου το ίδιο απλα με τους ετεροφυλοφιλους. Απο κει και περα τα υπόλοιπα είναι προσωπικό ζητημα. Τα περι γαμου κλπ είναι προπετασμα καπνου για να ανοιξει το ζητημα της υιοθεσίας που το ΚΚΕ έχει διαφωνίες και ενστασεις. Ο γαμος αν ολα τα αλλα είναι νομοθετημενα δεν εχει αντίκρισμα πλην του δικαιώματος υοθεσιας εφοσον στον καπιταλισμό ο γαμος κατωχυρωνει την οικογένεια.
Διαφωνει καποιος με αυτή τη θέση του ΚΚΕ για την υοθεσια? Δεκτο, αλλα να το πει ανοιχτα για να ξερουμε για τι πράγμα μιλάμε. Οχι να κατηγορεί για ρατσισμό το ΚΚΕ επειδη δηθεν δε θεωρεί ισοτιμα μελη τους ομοφυλόφιλους. Αυτο είναι ανηθικο.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη ουτε η τελευταία φορα που η αστική ταξη βαζει μπροστά ενα λογικό αίτημα για να φερει μετα στο προσκήνιο ενα αλλο ζητημα.
Εδω φερανε ολόκληρο δημοψήφισμα που δηθεν θα απεριπτε με το ΟΧΙ το μνημόνιο για να φερει ενα ιδιο μνημόνιο.

Εχουν παντα μακροχρόνιες σκεψεις σε ολα τα μετωπα οι καπιταλες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

@ ΟΧΕΠ
"Η τέλος πάντων με την ίδια λογική θα πρέπει να γίνεται έκκληση για ξεχωριστές συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταξύ των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στον ίδιο χώρο δουλειάς, γιατί οι δεύτεροι διαπραγματεύονται με χειρότερους όρους την εργατική τους δύναμη."

Ή το ακριβώς αντίθετο, θα πρέπει να υπάρχει ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ για τους συμβασιούχους, για τα προβλήματα τους, για την ένταξη τους στα σωματεία κοκ. Όπως δηλαδή υπάρχει.

Αντί να τους λέμε "Δεν έχετε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, όλοι μόνιμοι και συμβασιούχοι εργατική τάξη είμαστε". Που είναι ακριβώς αυτό που θες εσύ να λέμε στους γκέι για κάποιο μυστήριο λόγο.

Ρωτήσατε αν προκύπτουν τελικά κάποια ιδιαίτερα προβλήματα για κάποιον ομοφυλόφιλο, σας αναφέρθηκαν παραδείγματα και η απάντηση ήταν ότι αν το κρύβουν στη δουλειά δεν θα έχουν πρόβλημα και ότι μία ενδεχόμενη απουσία οικογενειακής στήριξης δεν είναι ζήτημα γιατί ενδέχεται να τη βιώνουν αυτή και στρέιτ.

Γιατί αποκτώ την εντύπωση ότι προσπαθείτε απλά να δικαιολογήσετε κολλήματα που έχετε;

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΩΣ ΚΟΜΜΑ.

ΑΡΧΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ.

ΑΛΛΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΑΛΛΟ ΕΤΡΟΦΥΣΛΟΦΙΛΟΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΛΗ ΜΕ ΤΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ; ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ.

ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΑΜΕΣΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Ο ΓΑΜΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...
..."να διαβάσω την ιστορία του ..."κινήματος"(!) των ομοφυλοφίλων"...
άλλη δουλειά δεν είχα!
και
...."δικαιώματα που εσύ και εγώ δεν στερηθήκαμε ποτέ"
Μπα;! Είσαι σίγουρος;
Σου είπε κανείς πως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλα αφεντικά, να επιβάλουν το γινάτι τους;

Τέλος πάντων, ανέκαθεν θεωρούσα, πως αυτή η συζήτηση ήταν υποτιμητική για όλους μας.
Και αυτός ο διάλογος, εδώ, είναι μια εικόνα παρακμής, που εξηγεί πάρα πολλά.


Μιλάμε περί τρομερής ανάλυσης πάνω στο θέμα, τι να πρωτοθαυμάσει κανείς, την ηθική, τα ιδεολογικά εργαλεία; Είσαι μια τέχνη από μόνος σου.

Επίσης είσαι και ομοφοβικός άρα ομοίως δεν έχει άλλο διάλογο μαζί σου.


Στα υπόλοιπα, αναπαράγεται μια εικόνα στα σχόλια η οποία είναι πάνω κάτω η εξής, ότι πίσω από κινήματα τύπου γκέι πράιντ, κρύβονται πάντα και κατ' ανάγκη πρεσβείες τύπου ΗΠΑ και μια προσπάθεια να αλλοιωθεί η σκέψη μας, να γίνουμε όλοι ένας μεταμοντέρνος ιδεολογικός πουρές κλπ κλπ. Γενικώς αναπτύσσεται μια συνωμοσιολογική σκέψη η οποία ουσιαστικά μοιάζει πάρα πολύ με το "Ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων" κήρυγμα για το οποίο μιλάνε οι ταλιμπάν του αμερικάνικου νότου/ορθοδοξης εκκλησιας/ισλαμ. Βεβαίως όλα αυτά δεν έχουν καμια σχέση, οχι μονο με μαρξισμό αλλά ούτε με ορθολογισμό.

Χρησιμοποιεί η δύση το πραιντ και άλλα σχετικα πραγματα? βεβαιως, αλλά αυτο ειναι ένα πολύ μικρο κομμάτι της ιστοριας της δύσης, ας πούμε απ' το 90 και έπειτα, όταν άρχισε να ξαναγράφει την ιστορία του Β παγκοσμίου και του Ψυχρού πολέμου και ήθελε να πείσει πως υπήρξε ιστορικά ο τόπος, η πατρίδα, το φυτώριο της δημοκρατίας. Στα πλαίσια αυτά έγιναν κάποιες παραχωρήσεις σε κινήματα που υπήρχαν από τα 60ς-70ς και τότε βέβαι αντιμετωπίζονταν με χοντρη καταστολή (για την οποία δε θέλει να διαβάσει ο Σεχτάρ διότι...άλλη δουλειά δεν είχε, άσε που προφανώς έχει να γλυτώσει κι απο το γκει αφεντικο του που προσπαθει να τον κάνει πούστη ή κατι τετοιο)

Στην φιλελευθεροποίηση της δύσης συνετέλεσαν κι άλλα πράγματα

- Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, δηλαδή πρώτα απ' όλα η προσπαθεια των ΗΠΑ να μεινουν η ανώτερη ιμπεριαλιστικη δυναμη στον κοσμο και να διατηρησουν την ηγεμονια τους επι γης. Αυτό χρειαζοταν εκτός από ισχυ και ιδεολογια. Μια απ' τις ιδεολογιες βρεθηκε στο οτι οι ΗΠΑ και οι συμμαχοι τους, εκπροσωπουν τον πολιτισμενο, τον φιλελευθερο κοσμο που μαχεται την ανατολικη βαρβαροτητα. Ο Πουτιν κυνηγάει ομοφυλοφιλους, το ιδιο και το ISIS, θα μπορούσε η μαμα δυση να κανει το ιδιο? η μαμα δυση κυνηγαει μονάχα εργάτες, εργάτριες, εργάτ@.

- Η πίεση των κινημάτων των 60-70ς που κατάφεραν να αποσπάσουν νίκες σε διάφορα επίπεδα. Οι περισσότερες ήταν μονάχα τμηματικές και εν' πολλοις ενσωματώθηκαν στην ευρωπαικής αριστερά, ωστόσο ο αγώνας ήταν αληθινός. Αναφέρω μερικές: ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αντιαυταρχική εκπαιδευση, κινημα εναντια στις φυλακές, οικολογική κίνημα, κινημα υπερ της ειρηνης, κινημα εναντια στα πυρηνικά οπλα και τους εξοπλισμούς, κινημα για τη σεξουαλική ελευθερια κλπ.

- Η υπεραισιοδοξια της δυσης μετά τα 90ς που βιάστηκε να δηλώσει πως "τέλειωσε η ιστορία μαγκες" και στο εξής δεν είχε να φοβάται τίποτα. Άρχισε λοιπον μια ακραια φιλελευθεροποιηση η οποια δεν ειχε στοχο τοσο να παρεχει δικαιωματα στους ανθρωπους αλλά να εμπορευματοποιησει οσο το δυνατον μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής. "Γιατί να καταπιέζουμε έναν ομοφυλόφιλο, όταν μπορούμε να έχουμε gay tourism πλάι στα παραδοσιακά ξεφτυλάδικα της Πάρου για τους στρ8;" πχ.

ΔΡ-ΠΑΡΤ 1

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν κατάλαβα καλά νομίζω.

Ο Θερσίτης μόλις υποστήριξε ότι πρέπει να είναι υπόθεση του αστικού κράτος ο σεξουαλικός προσανατολισμός;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...


Εν' πάσει περιπτώσει για να μην συζητάμε αιωνίως χωρίς νόημα και χωρίς λόγο θέλω να συνοψίσω λίγο μερικά πράγματα για το πως το βλέπω εγώ το θέμα προσωπικά.

- Το ότι κάποιες χώρες/επιχειρήσεις χρησιμοποιούνε τους γκει για το image τους δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως για τις ίδιες τις διεκδικήσεις τους. Για παράδειγμα το Pride της Πάτρας και της Κρήτης είναι ενάντια σε χορηγούς κλπ κλπ κλπ και έχει ένα σαφώς καλύτερο πολιτικό πλαίσιο. Εκεί είναι μέσα δηλαδή όσοι εκφράζουν τέτοιες διαφωνίες;

- Η αναγκαιότητα ενός πιο οργανωμένου διαλόγου πάνω στο θέμα είναι για μένα ξεκάθαρη για να μην αναλωνομαστε είτε σε κατιδιαν συζητήσεις, είτε στο ιντερνετ είτε οπουδήποτε. Αυτός ο διάλογος δε σημαινει οτι κατ' αναγκη θα ικανοποιήσει απόλυτα τους "πιο ακραίους" μιας εκ' των δυο πλευρών αλλά και πάλι έχει σημασια να συμβεί.

- Το ότι πολλοι γκει ειναι φασίστες, ακροδεξιοι, φιλελεύθεροι, αστοί κλπ Δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως. Όσοι συμμετέχετε σε πολιτικές κουβέντες με κόσμο μη-ταξικα συνειδητοποιημένο σιγουρα θα σας έχει φερει το επιχειρημα "πολλοι εργάτες ψηφίζουν χρυση αυγή". Πρωτον, όχι "πολλοι", καλύτερα "κάποιοι" και δεύτερον, ναι και; Τι αποδεικνυει αυτό; Ότι η κατοχη μιας ιδιοτητας δεν σε κανει αυτοματως να πάρεις τις σωστές επιλογές πολιτικά, πως σχετιζεται αυτο με τη στάση μας εναντια στην ομοφοβια πχ ;

- Η γραμμή τύπου "Εδώ ο λαός πεινάει και εσείς κάνετε πράιντ" είναι κατ' εμε τελειως βλακώδης. Ο κοσμος που συμμετεχει σε όλα αυτά ή που θα μπορουσε να συμμετεχει αν ηταν διαφορετικο το περιεχομενο τους ή που τον αφορουν εμεσως, δεν ειναι κατι διαφορετικο απο αυτούς που πεινάνε, απλά πρόκειται για κόσμο που έχει επιπλέον αναγκες πέραν του μισθού, όχι γιατί θεωρεί ταπεινό να μιλάς για το ψωμί αλλά επειδή δεν θεωρούν και ταπεινο να μιλάς για τα υπόλοιπα. Κατά τη γνώμη μου οι λογικές που πρέπει να ηττηθούν ειναι αυτές της φιλελεύθερης και σοσιαλδημοκρατικής ενσωμάτωσης των κινημάτων τύπου πράιντ.

ΔΡ ΠΑΡΤ 2

Ανώνυμος είπε...

Τα ξαναλέω γιατί κάποιοι διαβάζουν και καταλαβαίνουν ότι τους βολεύει.

Τα ειδικά προβλήματα των νεολαίων εργαζόμενων lgbt είναι στους χειρότερους όρους διαπραγμάτευσης της εργατικής δύναμης από τον μέσο όρο; Μα αυτό ισχύει διεθνώς έτσι και αλλιώς για όλη την νεολαία της εργατικής τάξης σε σχέση με το ίδιο μέσο όρο...

Η απουσία της οικογενειακής στήριξης δεν είναι ούτε ειδικό κοινωνικό φαινόμενο μιας μικρής ομάδας μέσα στην εργατική τάξη γενικά (το αντιλαμβάνεται εύκολα ότι μιλάμε πια για αρκετά διευρυμένο κομμάτι της νεολαίας της εργατικής τάξης αν κοιτάξει πόσοι μαθητές επαλ/επασ/φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους), ούτε των lgbt συγκεκριμένα , ούτε προκύπτει από πουθενά ότι προκαλείται λόγω διαφορετικής φυσιολογίας των τελευταίων.

Αντί οι ψευτο-υποστηρικτές των lgbt να πασχίζουν να τους διαχωρίσουν από φύση και θέση από την υπόλοιπη εργατική τάξη κανονικά θα έπρεπε να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπος λαός με κοινά προβλήματα και αιτήματα για να συμπορευτούν.

Η τέλος πάντων με την ίδια λογική θα πρέπει να γίνεται έκκληση για ξεχωριστές συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταξύ των μόνιμων και συμβασιούχων εργαζομένων στον ίδιο χώρο δουλειάς, γιατί οι δεύτεροι διαπραγματεύονται με χειρότερους όρους την εργατική τους δύναμη. Κάτι που επί της ουσίας κάνουν κατά κανόνα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και αντιπαλεύει σθεναρά το παμε και για καλό λόγο. Η ίδια η πείρα στους χώρους δουλειάς δείχνει ότι με τέτοιους διαχωρισμούς δημιουργούνται πιο σύνθετα προβλήματα στην συσπείρωση των εργαζομένων στους συλλογικούς αγώνες.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν , για να λέμε τα πράγματα με όρους διεκδικήσεων.

1). Σύμφωνα με τον νόμο 4387 του 2016 , για ΕΦΚΑ και συνταξιοδοτικό , εξομοιώνονται με τους έγγαμους πλήρως κι όσοι έχουν σύμφωνο συμβίωσης ως προς κάθε δικαίωμα και παροχή.
2). Στις εγκυκλίους Μεταθέσεων-Αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από το 2016 το Σύμφωνο Συμβίωσης συνυπολογίζεται σε μόρια, όπως και ο γάμος.
3). Στον νόμο N.4440 του 2016 για μετατάξεις- αποσπάσεις υπαλλήλων ΟΤΑ και Ν.Π.Δ.Δ ( δηλ. νοσοκομεία , βιβλιοθήκες κλπ) λέει ότι επιτρέπεται, η απόσπαση στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος ή «συμβιών».
4). Στην κοινή Υπουργική Απόφαση του 2017(την υπόγραψε κι ο Καμμένος δηλαδή) για τις άδειες στις Ένοπλες Δυνάμεις ορίζεται πως «σύζυγοι νοούνται και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης».

Αυτά που ανέφερα , αφορούν σε πάνω από 600.000 εργαζόμενους . Και ως συνυπηρετούντες σύζυγοι ή συμβιώνοντες δεν λογίζονται μόνο Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και όσοι έχουν πχ ένα μαγαζί ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες , λογιστές , δικηγόροι , ηλεκτρολόγοι κλπ. Οι νόμοι αυτοί δηλαδή αφορούν σε περίπου 1.200.000 εργαζόμενους ή άνεργους ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Ρωτάω λοιπόν: Ποιο σωματείο και πότε τα διεκδίκησε αυτά; Απάντηση : Κανένα!
Μόνοι τους τα κέρδισαν οι λοατ με τις οργανώσεις τους. Να, γιατί χρειαζόταν το Σύμφωνο Συμβίωσης κι όχι απλώς για κληρονομικά θέματα και για ξεσκατώματα.

Τέλος , ποιος σύντροφος ή συντρόφισσα και σε ποιο σωματείο , θα έθετε ποτέ θέμα για λοατ δικαιώματα ,χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στο κόμμα; Θα τρελαθούμε τώρα , μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε;


commy

zoot horn rollo είπε...

Πολλή ισοπέδωση εκατέρωθεν, πλην εξαιρέσεων.

Αναυδος είπε...

Μπήκαν και οι συριζαικες λέρες να διαφημίσουν το κυβερνητικό έργο και να το παίξουν και κομμουνιστές

Ρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

Oi περισσοτεροι εχουν διαμορφωσει αποψη για το θεμα απο προσωπικες εμπειριες (γνωστων και φιλων) αλλοι κοιτανε να μην πουνε κατι που θα θιγει το κομμα, κανεις δεν ξερει αν το κομμα εχει αποψη και ποια ειναι αυτοι. Η επιστημη δεν εχει βοηθησει καθολου στην κατανοηση του ζητηματος, υπαρχουν προκατηλλημενες αποψεις και εντος της επιστημονικης κοινοτητας. Ενας καθηγητης συμβουλευε να μην καταναλωνουμε γαλακτοκομικα και κοτοπουλο γιατι περιεχουνε θηλυκες ορμονες οπως επιστημονικα εξηγησε, οι οποιες προκαλουν θηλυπρεπεια, χωρις να γνωριζει οτι πρωτος ειχε ασχοληθει με το θεμα ο Βασιλειος Τριανταφυλλιδης. (αυτο για να ευθυμησουμε παροτι το θεμα δεν το σηκωνει.https://www.youtube.com/watch?v=fLyhFpDKqVE)

Μερικες γενικες παρατηρησεις εφαπτομενες του θεματος:

Συμφωνα με το jaques lacan, η επιθυμια δεν εχει απλως ενα αντικειμενο (μια ωραια γυναικα, μια ιδεα), ειναι επιθυμια για την επιθυμια, προορισμενη να μην ικανοποιηται αλλα να περνα απο ενα ατερμονο δικτυο αντικειμενων. Η κοινωνια και οι διαφορες σχεσεις εντος της,ομως, ασυνειδητα επιβαλλουν στους ανθρωπους μεσα απο μια πολυπλοκη διαδικασια ταυτοποιησης, το αντικειμενο της επιθυμιας τους. Η διαμορφωση δηλαδη της ταυτοτητας συμβαινει ταυτοχρονα με την δημιουργια ενος θησαυρου, μιας συλλογης απο επιθυμητα αντικειμενα, οπως για παραδειγμα η κουβερτουλα για το μωρο, ενα αγαπημενο παιχνιδι, το μητρικο στηθος, ή στην περιπτωση της διαστροφης, μια συλλογη δισκων για τον φετιχιστη. Για τον συνδικαλισμενο εργατη το αντικειμενο της επιθυμιας ειναι η απολαυση της υπεραξιας. Απο εδω βγαινει οτι δεν υπαρχει ερωτας και δεν υπαρχει σεξουαλικη σχεση συνεπως ουτε ομοφυλη σχεση ουτε ομοφυλη επιθυμια. Η επιθυμια δεν αφορα το συνειδητο αλλα αντικειμενα του ασυνειδητου. Ακομα οτι η σεξουαλικη ταυτοτητα δεν ειναι αφεαυτης ταυτοτητα, αλλα ταυτοποιηση ως προς καποιον 'αλλο'. Τελικα δηλαδη ασυνειδητα ενσωματωνουμε στον ψυχισμο μας τις επιθυμιες των αλλων. Δεν ειμαστε 'υπευθυνοι' για τις επιθυμιες μας (αν και ειμαστε υπευθυνοι για τις επιλογες μας). Η ωριμανση του ατομου, περναει απο την διερευνηση της ταυτοποιησης αυτης και την ελευθερη επιλογη μεταξυ της επιβαλλομενης και της επιλεξιμης ταυτοτητας.

Ο Φροϋνδ ανακαλυψε το ασυνειδητο, οπως ο Μαρξ την υπεραξια αν και καποιοι ισχυριζονται οτι ουτε το ενα ουτε το αλλο εχουν δει ποτε. Ο Φροϋνδ ομως (στο θεμα μας), ειχε κατεληξε οτι η ομοφυλοφυλια εμφανιζεται οπου κατι πηγε λαθος στα αρχικα σταδια της ψυχικης-σεξουαλικης ζωης ενος ανθρωπου και αυτη δεν περασε απο ολα τα σταδια μεχρι την ψυχικη ωριμοτητα. Νομιζω μαλιστα οτι αποδιδει διαφορες επικινδυνες ψυχικες ασθενειες (ψυχωσεις) σε καταπιεσμενες ομοφυλοφυλες φαντασιωσεις του ασυνειδητου.

Απο την αλλη η βιολογικη σχολη της ψυχιατρικης ειχε να προτεινει λοβοτομη και ηλεκτροσοκ για την θεραπεια της διαστροφης αυτης. Σε καποιες χωρες (οχι μουσλιμανικες, αλλα της πολιτισμενης και αστικης Δυσης) η ομοφυλοφυλια ηταν ποινικο αδικημα το οποιο τιμωρουταν μεταξυ αλλων και με στειρωση.

Ας μην πω τι λεει η παλαια διαθηκη για τους σοδομιστες.

Μετα απο αυτα πως να μην γινουν εξαλλοι οι αμεσα ενδιαφερομενοι, και πως λοιπον να μην φτασουν και αυτοι να εκφραζουν την υπερηφανεια τους και την διαφορετικοτητα τους απενατη στην κοινωνια αυτη, και μεσα απο τις gay pride . Ειναι λοιπον σημαντικο να κατανοηθει το μεγεθος της αγνοιας που εχουμε για το ζητημα. (δυσκολο αυτο, να ζητας δηλαδη απο ενα κνιτη να παραδεχθει την αγνοια του).

παμε κτλ

Ιστρολλικός είπε...

ΟΧΕΠ,
Λες

'Τα ειδικά προβλήματα των νεολαίων εργαζόμενων lgbt είναι στους χειρότερους όρους διαπραγμάτευσης της εργατικής δύναμης από τον μέσο όρο; Μα αυτό ισχύει διεθνώς έτσι και αλλιώς για όλη την νεολαία της εργατικής τάξης σε σχέση με το ίδιο μέσο όρο... '

Ο ισχυρισμός είναι ότι στην ΛΟΑΔ νεολαία αυτά τα προβλήματα έχουν μεγαλύτερη οξύτητα. Δηλαδή, ότι εάν η νεολαία γενικά εντάσσεται με χειρότερους όρους στην αγορά εργασίας από τον μέσο όρο, οι ΛΟΑΔ νεολαίοι εντάσσονται με χειρότερους όρους από το μέσο όρο της νεολαίας και επομένως με ακόμα χειρότερες συνθήκες από το μέσο όρο. Το αν προκύπτουν αυτά τα προβλήματα από τη φυσιολογία του καθένός είναι άλλο ζήτημα και δεν αφορά το επίδικο, δηλαδή τη συλλογική ένταξη αυτή της ομάδας στην αγορά εργασίας με χειρότερους όρους από το μέσο. Δηλαδή οι μετανάστες έχουν διακριτά προβλήματα λόγω φυσιολογίας;

Για τα άλλα σου απάντησαν άλλοι πιο πάνω.

Commy τα είπες όλα.

zoot horn rollo είπε...

Τόση ψαρωτική εισαγωγή για μια παρένθεση στο τέλος.
"Γόνιμο".

Ανώνυμος είπε...

@ άναυδε, καλύτερα να συντονίζεσαι με το ψευδώνυμό σου , άμα δεν ξέρεις.

Όταν 2 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που συνδέονται ερωτικά και συναισθηματικά, δουλεύουν ο ένας 300 χιλιόμετρα μακριά από τον άλλον κι ένας νόμος δίνει λύση στο πρόβλημα , αυτό δεν σημαίνει πως κάνουμε διαφήμιση στους φιλελέδες ή στους οπορτούνες συριζαίους(αν και είναι το ίδιο πράμα).
Το ζήτημα που θέτω είναι ουσιαστικό. Η αντίδρασή σου , πάντως, μου θυμίζει πολλούς συναδέλφους στο σωματείο μου κι εξηγεί καθαρά ,γιατί οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες λοατ είμαστε αόρατοι.

Δεν θα κάνω άλλο σχόλιο. Θα ξαναπω αυτό που έγραψα εξαρχής: "Το ότι συζητιέται η συμμετοχή λοατ εργαζόμενων στα pride μέσα σε φιλικά προς το ΚΚΕ μπλογκς είναι γεγονός από μόνο του".

commy

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα μετρα λοιπον τα συριζεικα, που θεωρουνται μερος της συνομωσιας του μεταμοντερνου σχετικισμου, τελικα τα ψηφισε το κκε ή οχι; Γιατι αν τα ψηφισε γινεται αντικειμενικα , και το ιδιο μερος της συνομωσιας. Γιιατι μην ξεχναμε, μνημονιο και συμφωνο συμβιωσης ειναι αδερφακια, οποως ο οππορτουνισμος με το φασισμο.

παμε κτλ

zoot horn rollo είπε...

Δε λείπουν και κάποιες μπούρδες βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

"Ο ισχυρισμός είναι ότι στην ΛΟΑΔ νεολαία αυτά τα προβλήματα έχουν μεγαλύτερη οξύτητα."

Οχι, υπάρχουν στρέιτ ομάδες με ακόμα χειρότερους όρους που δεν βγαίνουν να κάνουν "κομμουνιστικά" pride, ούτε ζητάνε να φανούν στα πλαίσια του συνδικαλιστικού ως ξεχωριστοί από την υπόλοιπη πλέμπα. Μάλιστα στο προηγούμενο σχόλιο έδωσα και συγκεκριμένο παράδειγμα. Το έγραψες στα παπούτσια σου και συνέχισες σε αυτό που ήθελες να πεις έτσι και αλλιώς.

Οσο για τις τροπολογίες: ποιος είπε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν ζητάει πιο χαλαρό καθεστώς σε αποσπάσεις, άδειες και ασφαλιστικό με βαση όχι το ΣΣ αλλά τις εργατικές ανάγκες; Κάποιοι μου φαίνεται ότι πετάξανε τις μάσκες και πανηγυρίζουν ως συριζαίοι που είναι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Poe είπε...

Εδω μερικοι πεφτετε σε μια αντιφαση
απο τη μια δεν αναγνωριζετε ξεχωριστα αιτηματα των γκει και λετε οτι ολα μπορουν να μπουν σε ενα γενικο πλαισιο εργασιακων διεκδικησεων που δεν διαφερει απο αυτο που κανουν τα σωματεια μεχρι τωρα.

Απο την αλλη λετε πως "Κάθε κινημα χωρις ταξικη αναφορά έχει άδικο"(αναυδος)

Δηλαδη οι ιδιαιτερες ομαδες που βιωνουν την κοινωνικη αδικια εχουν 0 επιλογες
γιατι η θα πανε να γραφτουν στο σωμματειο τους και θα κανουν στην ακρη τα ιδαιτερα προβληματα που τους ταλανιζουν(πχ θα κρυψουν οτι ειναι γκει(πάλι άναυδος) και ετσι θα γλιτωσουν απο το οτι συνεπαγεται να δηλωσει καποιος οτι ειναι γκει)... το να μπορουν να ειναι και γκει και να παλευουν για την μη διακριση δεν παιζει.

Ειτε θα αγωνιστουν εκτος ταξικου πλαισιου(αφου εντος ταξικο πλαισιου καποιοι σαν τον ΟΧΕΠ, τον Αναυδο, τον Σεχταρ, δεν θελουν να τους αναγνωρισουν ιδιαιτερες διεκδικησεις που πηγαζουν απο το γεγονος οτι ανηκουν σε καταπιεσμενες μειονοτητες), αρα και οι αγωνες τους θα ειναι λαθος και θα εχουν αδικο(παλι αναυδος)

Αν λοιπον δεν θεόυμε πραιντ -που και εγω το θεωρω συντηρητικο και αντιδραστικο- τοτε πρεπει να δωσουμε εμεις σαν ταξικο εργατικο κινημα διεξοδο σε αυτες τις διεκδικησεις, διοτι αυτα τα ατομα ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ - ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ - ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ. Τωρα τα επιχειρηματα τυπου οτι στις πολυεθνικες ευνοουνται κιολας, μου θυμιζουν κατι ακροδεξια επιχειρηματα απο ακροδεξιους αμερικανους που λενε για τους μαυρους, οτι επειδη υπαρχει ποσοστωση στις επιχειρησεις, για αυτο το λογο οι μαυροι ειναιε υνοημενοι επαγγελματικα σε σχεση με τους λευκους... το ποσο ευνοημενοι ειναι το βλεπουμε στα γκετο...

Ελπιζω αυτες οι (παρα)λογικες να ξεπεραστουν καποια στιγμη ... δεν λεω γενικοτερα απο το κομμα αλλα απο καποια ατομα που δηλωνουν οπαδοι... διοτι συμβαλλουν στην περιχαρακωση και την περιθωριοποιηση αυτων των ατομων...

Τα περι ποταμιου και συριζα κλπ εγω τα ακουω βερεσε, κανεις εδω μεσα δεν μιλησε με τετοια επιχειρηματολογια

Poe είπε...

Και αυτο που λετε καποιοι οτι υπαρχουν και πλουσιοι γκει τι ακριβως παει να αποδειξει;
Οκ και πλουσιοι αστοι αναπηροι υπαρχουν, βλεπε σοιμπλε, αυτο τι σημαινει οτι τα ατομα με αναπηρια ειναι στο συνολο τους η σαν ομαδα λειτουργοι του καπιταλισμου; Καταλαβαινετε οτι αυτου του ειδους οι γενικευσεις ειναι προβληματικες ετσι;

Ανώνυμος είπε...

"Τα περι ποταμιου και συριζα κλπ εγω τα ακουω βερεσε, κανεις εδω μεσα δεν μιλησε με τετοια επιχειρηματολογια"

Μίλα για τον εαυτό σου.

Ο.Χ.Ε.Π.

παναστας είπε...

Για μενα που δεν ξερω αγγλικα το πραιντ και ολο αυτο το δρωμενο μου φερνει σε παρελαση αποκριατικη και μαλιστα χωρις βασιλια καρναβαλο. Ισως και αυτο να σημαινει η λεξη πραιντ. Οποιος τωρα το βλεπει αλλιως ισως σαν πορεια διαμαρτυριας σαν συλαλητηριο διεκδικησης η επαναστατικη διεκδικηση δικαιωματων μιας ομαδας ανθρωπων δεν εχουμε την ιδια ματια. Δεν διαπιστωσα καμια ταξικη διαθεση διεκδικησης αιτηματων παρα ενα απολιτικο τουρλουμπουκι του τυπου ολοι μαζι μπορουμε και εδω απο τα σχολια προσπαθουμε να δωσουμε ταξικα χαρακτηριστικα σαν ιδιαιτερη ομαδα ανθρωπων περαν του αστου του αγροτη του εργατη και λοιπης διαστρωματωσης.Βεβαιως και ειναι οι ΛΟΑΤ ιδιαιτερη ομαδα ανθρωπων και δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να μας ενδιαφερει τι κανουν στο κρεβατι τουςκαι φυσικα η σεξουαλικη τους προτιμηση σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ειναι προβλημα σε καμια δραστηριοτητα της καπιταλιστικης κοινωνιας. Αναφερθηκε σε καποια σχολια οτι οι ΛΟΑΤ ειναι ιδιαιτερη ομαδα ανθρωπων οπως οι αναπηροι οι μεταναστες οι γυναικες οι συμβασιουχοι και αλλοι και δεν αρκει να τους προτρεπουμε μονο να οργανωθουν στα ταξικα σωματεια της εργατικης ταξης και των συμμαχων της. Μαλλον δεν αρκει αλλα εχω την γνωμη οτι κατι δεν παει καλα με την διαστρωματωση της κοινωνιας οπως τουλαχιστον εμαθα. Αναπηροι ΛΟΑΤ δεν υπαρχουν; μεταναστες;συμβασιουχοι; Τελος παντων πολλες υποομαδες μαζευονται και χανουμε τον μπουσουλα. θα συμφωνησω με εκεινους που λενε οτι μεσα απο τα ταξικα σωματεια χωρις διακρισεις οι ΛΟΑΤ οι αναπηροι οι μεταναστες οι συμβασιουχοι και αλλοι παλευοντας για τα δικαια της ταξης τους παλευουν και για τα ιδιαιτερα προβληματα της ομαδας τους. Φυσικα αν εισαι αστος ΛΟΑΤ το προβλημα σου ειναι να αποκτησουν δικαιωματα οι αλλοι ΛΟΑΤ η κυριαρχια της ταξης σου; Το κυριαρχο ειναι η ταξικη παλη αναμεσα στην αστικη ταξη και την εργατικη με τους συμμαχους της ειται ειναι ΛΟΑΤ ειτε αναπηροι ειται μεταναστες ειτε συμβασιουχοι ειτε αλλη ομαδα. Με τον τονισμο εχω ενα θεμα μιας και ειμαι πολυ αρχαριος με τον υπολογιστη η μαλλον εχω πολλα θεματα.

Ανώνυμος είπε...

@ΡΓ
"Το κακό είναι ότι η όποια επιστημονική έρευνα στο πεδίο είναι χειραγωγημένη και μάλιστα καθιαγασμένη από τα "αριστερά"

Ποια επιστημονική έρευνα στον καπιταλισμό δεν είναι χειραγωγημένη, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο από τον αντίπαλο; Παρόλαυτα, το κόμμα δεν παραιτήθηκε ποτέ της υποχρέωσης του να παρεμβαίνει, με τις όποιες του δυνάμεις, ενάντια σε κάθε αντιδραστικό ιδεολόγημα στον ακαδημαϊκό χώρο. Οπότε, πέρα από έναν ιστορικά ερμηνεύσιμο και σε ορισμένες συνθήκες-αλλά όχι στις σημερινές πιστεύω- επιβεβλημένο συντηρητισμό του ΚΚΕ σε θέματα σεξουαλικότητας (περιλαμβανομένης της ετερόφυλης), δε βλέπω κάποια σοβαρή εξήγηση για την περιορισμένη-κι όποτε αυτή υπάρχει, σπασμωδικού χαρακτήρα- απόκρουση αυτών των θεωριών με τα δικάς μας όπλα. Εκτός κι αν υπερισχύει τόσο ο φόβος του ετεροπροσδιορισμού ή αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο δικό μας εργαλείο ανάλυσης της πραγματικότητας, και φοβόμαστε ότι το μεταμοντέρνο έχει οποιοδήποτε ερμηνευτικό πλεονέκτημα έναντι του μ-λ. Διότι, μπορεί να κατάλαβα λάθος, αλλά εμμέσως έτσι διάβασα το ποστ, ως παραδοχή ιδεολογικής ήττας, και δη από τα αποδυτήρια.

Amor omnia vincit

Ιστρολλικός είπε...

ΟΧΕΠ έχεις χάσει τελείως τη μπάλα απαντώντας σε αχυρανθρώπους προκειμένου να υποστηρίξεις μια θέση που δεν στηρίζεται με τίποτα. Ποιό ήταν το 'παράδειγμα' που έφερες; Οι συμβασιούχοι; Λες 'άμα είναι έτσι, να κάνουμε και για τους συμβασιούχους ξεχωριστές συνδικαλιστικές οργανώσεις'. Μα ποιός μίλησε για ξεχωριστές συνδικαλιστικές οργανώσεις; Μιλάμε για εξειδικευμένη δουλειά ως προς τους ΛΟΑΔ καθώς και εξειδικευμένα αιτήματα όπως φυσικά ήδη υπάρχουν για τους μετανάστες, τις γυναίκες, τους ανάπηρους, τους μετανάστες ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. Θέσεις του τύπου 'τα ιδιαίτερα προβλήματα θα λειθούν μέσα από την συνολική ταξική πάλη' είναι άσχετες όχι μόνο με το Μαρξισμό αλλά και με την ιστορία του ΔΚΚ. Φανταστείτε να άκουγε ο Στάλιν ότι τα ιδιαίτερα ζητήματα των εθνικών μειονοτήτων θα τα έλειναν τα συνδικαλιστικά όργανα. Δεν θα του έμενε τρίχα στο μουστάκι.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΘΕΪΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Ένα σύνθημα που έχει πια ωριμάσει, μετά από όλα αυτά που μάθαμε σήμερα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Το …»χαμσίνι», η «σαμούν», των τζιχαντιστών του αντιδραστικού μεταμοντέρνου πραϊντισμού, δυστυχώς δεν επέτρεψε, για άλλη μια φορά να γίνει μια σοβαρή κουβέντα, ratm (18 Ιουνίου 2017 - 9:54 π.μ. ). Ας πιάσω την άκρη, από εκεί, που …χάθηκα κι εγώ:
Αναφέρομαι στο Υγ. Είθισται οι εκτιμήσεις για «υποχώρηση» να αναφέρονται σε αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά δεδομένα. Για να έχουν κάποιο νόημα. Μπορεί αυτό, που είχε στο μυαλό της η Κολλοντάϊ να «ήταν πολύ μπροστά», μπορεί να ήταν και λάθος, η απλά βολονταρισμός. Λυδία λίθος των ιδεών είναι η πράξη. Σημασία έχει τελικά να κάνεις κάτι, που να βελτιώνει την υπάρχουσα πραγματικότητα, κι ας μην είναι το «τέλειο» νοητικό σου κατασκεύασμα. Με αυτή, την μάλλον απλή σκέψη, θεωρώ, πως το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ κάθε άλλο παρά υποχώρηση ήταν σε σχέση με τις τρέχουσες υπαρκτές ελευθερίες των Λαών της ΕΣΣΔ. Και, από ποιόν (18 Ιουνίου 2017 - 6:04 μ.μ. ) υπέστη το Κομμουνιστικο Κινημα στο πεδιο της παλης με τη θρησκεία αρα την αστικη ιδεολογία σε οτι αφορα τις σχέσεις, το γαμο, την οικογένεια κλπ . την πρώτη του ήττα στον 20ο αιωνα; Από αυτόν, που δεν κατάφερε να νικήσει; Θα είχα μια τέτοιαν εκτίμηση, αν είχε υπερκεραστεί από κάτι άλλο. Αλλα, μέχρι σήμερα αυτό το κάτι άλλο που βλέπω είναι ένας εσμός από μαινόμενες ύαινες-priders, φασίστες, παπάδες, πρεσβείες, καμίνηδες, τσακαλώτους, pussy-riots και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, δηλαδή η έκφραση της ήττας του στο πεδίο της ταξικής πάλης. Αρα και της παρακμής του.
Τώρα, γενικότερα, νομίζω πως το ΚΚΕ κινείται γενικά σε πολύ σωστή κατεύθυνση, κινούμενο ανάμεσα στις συμπληγάδες του προρρηθέντος εσμού. Μακάρι να κρατήσει, μέχρι να αρχίσει ξανά να σηκώνεται το εργατικό κίνημα, που δεν θα αργήσει, σαν το πεντακάθαρο μελτέμι, που σαρώνει την αρρωστιάρικη υγρασία της κάλμας και τα διάφορα «σαμούν», που τυφλώνουν τα μάτια και τα μυαλά των ανθρώπων. Γιατί έχω δει και «Κ»Κ, που έγιναν «μοντέρνα» με τέτοιους όρους, και σήμερα ανήκουν στο αρχείο της ιστορίας. Η στάση του ΚΑΙ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είχε ιστορική σημασία, δείχνοντας πως το ΚΚΕ είναι ένα πολύ «ειδικό» κ.κ., με μικρή αλλά ανθεκτική λαϊκή βάση. Ό,τι δεν θα ήθελα να δω αυτό τον καιρό θα ήταν να πλακώνεται στους δρόμους το πουσταριό φασιστών-παπάδων με τα μεταλλαγμένα των lgbt-ξέρω-γώ. Αυτή τη σούπα τη χάλασε το ΚΚΕ.
Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που τοποθετήσεις όπως του ratm, ΑΚ, Αναυδου, 15-17, ΟΧΕΠ, Ιβαν Τζόνι, ασπόνδου φίλου, Α.Κ., vita-delta, ΡΓ, πασόκου, δείχνουν πως κάτι παλεύεται στον χώρο της ανεκδιήγητης ελληνικής «διανόησης».

Αυτά, από έναν ομοφοβικό, σεξιστή, εμπαθή, ανήθικο και πιστό στον φτηνό μαρξισμό του 1850, σεχταριστή.

Ανώνυμος είπε...

Καμία παραδοχή ήττας και κανείς ετεροπροσδιορισμός, τουλάχιστον τέτοιος ώστε να λέει μόνο και μόνο το αντιστροφο από τον αντίπαλο για να το πει. Ακριβώς το αντιθετο: αναγνώριση ότι η προσέγγιση του ζητήματος σε επιστημονικό επίπεδο είναι εξ'αρχής ναρκοθετημενη από τον αντίπαλο και η όποια επίκληση στις επιστημονικές έρευνες σημαίνει αποδοχή των εργαλείων αυτού. Το περιεχόμενο αυτων των εργαλείων και γιατί είναι επικίνδυνα για μας, αλλά ακόμα και για τους ομοφυλόφιλους εργαζόμενους νομιζω το ανελυσα επαρκως. Φυσικά κάποιοι βλέπουν θεωρίες συνομωσίας νομίζοντας ότι με τη λάσπη και με την ταύτιση μου π.χ. με τους flat earthers κάτι καταφέρνουν εκτός από το να δείχνουν τον πραγματικό εαυτό τους, τον ανίκανο να κρατήσει την μπάλα στο γήπεδο... γιατί είναι "συνομωσιολογια" να λες ότι ο αστος δεν είναι μαλάκας να σκάει τρελά φράγκα σε κάτι που χειραφετεί ένα κομμάτι της κοινωνίας, αναλύοντας μάλιστα ότι ιδεολογικά, ναι, αποσκοπούν να βάλουν τα μυαλά μας στο "γαλλοφερμενο" μεταμοντερνο μπλέντερ. Τέλος πάντων, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να πατήσουμε στη στέρεη βάση του υλισμού και να την αναπτυξουμε παραπέρα και σε αυτό το ζήτημα. Υποστηρίζω σθεναρά ότι σε αυτό όχι μόνο δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από τα gender studies, αλλά έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά.

Έγινα αντιληπτος τώρα;

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

http://www.star.gr/ellada/374969/xamos-sto-thessaloniki-pride-epeisodia-kai-dakrygona-fwto-video

Ανώνυμος είπε...

Poe, εσύ όταν πας να πιάσεις μια δουλειά, μπαίνεις και λες: Καλημέρα σας, ήρθα για τη θέση του γκαρσονιού που ζητάτε και είμαι straight (ή gay)? Αντίστοιχα, όταν πας να γραφτείς στο σωματείο σου,κάνεις (ή θα έπρεπε να κάνεις) αντίστοιχη δήλωση? Για ποιο λόγο πρέπει η σεξουαλική μας επιθυμία, να μας καθορίζει? Για ποιο λόγο ο ομοφυλόφιλος δε μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στο σωματείο του, χωρίς να διαχωρίζεται από ανύπαρκτα εμπόδια από τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους του? Εν τέλει στο κίνημα προσπαθούμε να ενώσουμε τους εργαζόμενους, ή κολλάμε σε ανύπαρκτους διαχωρισμούς? Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

"- Η πίεση των κινημάτων των 60-70ς που κατάφεραν να αποσπάσουν νίκες σε διάφορα επίπεδα. Οι περισσότερες ήταν μονάχα τμηματικές και εν' πολλοις ενσωματώθηκαν στην ευρωπαικής αριστερά, ωστόσο ο αγώνας ήταν αληθινός. Αναφέρω μερικές: ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αντιαυταρχική εκπαιδευση, κινημα εναντια στις φυλακές, οικολογική κίνημα, κινημα υπερ της ειρηνης, κινημα εναντια στα πυρηνικά οπλα και τους εξοπλισμούς, κινημα για τη σεξουαλική ελευθερια κλπ."

Αν και θα αφορούσε ολόκληρη συζήτηση τι ήταν αυτά τα κινήματα, τι ταξική και ιδεολογική αφετηρία είχαν και κατά πόσον ακόμα και τα αιτήματα που βάζαν ήταν ενταγμένα εξ' αρχής, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην ανάγκη του καπιταλισμού για εκσυγχρονισμό, τουλάχιστον μη λαθροχειρείς. Το φιλειρηνικό κίνημα, με τα στραβά του και τις αδυναμίες του, σε όλες τις χώρες εκτός ΗΠΑ συνδέθηκε κατά κύριο λόγο με το Κομμουνιστικό Κίνημα και όχι με χίππικες - αναρχικές αστικές σούπες. Άντε, γιατί σε λίγο θα ξαναγράψουμε και από τα "αριστερά" την ιστορία και θα φτάσουμε να θεωρούμε σημαντικότερη "κινηματική" στιγμή κάθε κλάσιμο του Ρήγα και των φρικιών από την απεργία της ΛΑΡΚΟ το '77!

ΡΓ

ΥΓ. "Αντιαυταρχική" εκπαίδευση... Για ρώτα τον Μακάρενκο πόσο "αντιαυταρχικός" ήταν! Μα αφού δεν έχουν ψωμί γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;

Ανώνυμος είπε...

Ο φρουντ αναφερόταν κυρίως σε νευρώσεις και όχι σε ψυχώσεις. και γενικότερα μιλούσε για καταπίεση ενστίκτων ως αιτία των νευρώσεων και όχι μόνο όμοφυλων φαντασιώσεων, Επίσης για τον λακάν πάντα είχα την άποψη ότι μιλαέι για να μιλαέι. μιλάει μπερδεμένα για να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι τι λέει και να λένε, πώ ρε φίλε τι είπε ο άνθρωπος. αλλά αυτό είναι η δική μου άποψη χωρίς να έχω εντρυφύσει στο έργο του.
τώρα, όσο θυμάμαι στην αγγλία στα πλάισια του political correctness και του Positive discrimination όταν πήγαινες να πιάσεις δουλειά , ας πούμε σε μια πολυεθνική καφετέρια, συμπλήρωνες και μια φόρμα με διάφορες ερωτήσεις. οι ερωτήσεις είχαν νa κάνουν με την εμπειρία σου, την προυπηρεσία, το πως μπορείς να ανταπεξέλθεις σε δύσκολες καταστάσεις, αν είσαι ατομικός ή ομαδικός εργαζόμενος κτλ.
και τώρα στο θέμα. οι πρώτες ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσεις είχαν να κάνουν με το φύλλο σου,την εθνικότητά σου, το χρώμα σου, τη θρησκεια σου και τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Και είχες περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείς εαν ανήκες σε μια μειονότητα από τις παραπάνω. Ο λόγος που γινόταν αυτό εννοείται πως δεν ήταν γιατί η εταιρεία ενδιαφερόταν να βοηθήσει άτομα που ανήκαν σε κάποια μειονότητα
kabamarou

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ εχει ψωμι αυτη η κουβέντα και είναι ενδιαφερουσα. Μαλιστα η εκκίνηση της είναι απο μια καθημερινή κουβέντα που γίνεται στα τραπεζια των νεων ηλικιας περιξ των 30 τοσο συχνα οσο η ανεργια. Δηλαδή είναι ο γαμος καταπίεση? Είναι λαθος ο τρόπος που αντιλαμβανεται η κοινωνία σήμερα τις διαπροσωπικες σχεσεις?ειναι αντιπαραθετικη η δημιουργία οικογένειας με τη ζωη της νιοτης?
Ειναι η μονογαμια χαρακτηριστικο της συγκεκριμένης ιστορικης περιόδου που θα αλλάξει οπως και πολλα αλλά στην οικοδομηση της νεας κοινωνιας?
Αυτα τα συζητα πολυς κοσμος και ο κομμουνιστης συμπληρώνει. Ποια η σταση των κομμουνιστων στις ερωτικες σχέσεις? Μας επηρεασε και επηρεαζει και τι βαθμο η χριστιανικη ηθικη που συχνα συγχέεται με τη μαρξιστικη? Και που πρέπει να προσέχουμε ωστε να μην ταυτιζομαστε με δηθεν μαρξιζουσες αναλυσεις αριστεροφιλελεδων και αναρχικων για κοινοβια, παρτουζες "ελευθεριακους" ερωτες κλπ. Ποιος ο ρολος της κοινωνιας και ποιος ο ιδιαίτερος ρολος του γοννιου σε οτι αφορα τημ ανατροφη του παιδιού στο σοσιαλισμό? Τι δειχνει η πειρα της ΕΣΣΔ? Πως εδωσαν απαντησεις και κάτω απο ποιες συνθήκες οι μπολσεβικοι?
Και πολλα αλλα. Απλα θεωρω οτι οι ανατολικη παραδοση και η ορθοδοξια εχουν διαποτισει το επικοδομημα σε μεγαλο βαθμο. Δεν εχω αποψη για τον καθολικισμο καθως δε ζω στη δυτική Ευρώπη. Αλλα πχ ακόμα και τα μεγαλοπρεπή αγαλματα των κλασσικών, τα μνημεία η υπαρκτη προσωπολατρεια στην ΕΣΣΔ περισσότερο εχει εκει τη ρίζα της παρα σε γελοιες αναλυσεις για τον "εγωκεντρισμο" του Λενιν ή την "ψυχωση" του Σταλιν.

ratm

Poe είπε...

"Poe, εσύ όταν πας να πιάσεις μια δουλειά, μπαίνεις και λες: Καλημέρα σας, ήρθα για τη θέση του γκαρσονιού που ζητάτε και είμαι straight (ή gay)? Αντίστοιχα, όταν πας να γραφτείς στο σωματείο σου,κάνεις (ή θα έπρεπε να κάνεις) αντίστοιχη δήλωση? Για ποιο λόγο πρέπει η σεξουαλική μας επιθυμία, να μας καθορίζει? Για ποιο λόγο ο ομοφυλόφιλος δε μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στο σωματείο του, χωρίς να διαχωρίζεται από ανύπαρκτα εμπόδια από τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους του? Εν τέλει στο κίνημα προσπαθούμε να ενώσουμε τους εργαζόμενους, ή κολλάμε σε ανύπαρκτους διαχωρισμούς? Χ.Κ"

Ανυπαρκτη ειναι η λογικη σε ολη αυτην την παραγραφο που εγραψες

http://www.huffingtonpost.com/kurina-baksh/workplace-discrimination-_b_10606030.html

The LGBT community is statistically one of the most discriminated against demographics in the world today. According to surveys done by UCLA’s William’s Institute, approximately four percent of the United States workforce identifies as lesbian, gay, bisexual or transgendered (LGBT). The LGBT workforce continues to face widespread discrimination in the workplace with 21 percent of LGBT employees reporting that they have been discriminated against in hiring, promotions and pay. Furthermore, one out of every 25 complaints made about workplace discrimination comes from LGBT employees. At present, too many gay and transgendered workers are being judged based on their sexual orientation and gender identity—factors of which have no impact on an individual’s ability to perform in a workplace setting.

Who comprises the LGBT workforce?
LGBT is an initialism that stands for lesbian, gay, bisexual and transgender. Thus, the LGBT workforce comprises of individuals who identify as being either lesbian, gay, bisexual or transgendered.
Common LGBT Workplace Issues 2016-06-22-1466572203-8423433-WD_0.jpg Some common workplace issues that the lesbian, gay, bisexual and transgender workplace face include:

The lack of legal protection in the workplace - In some countries, like India, colonial-era laws prevent LGBT individuals from having same-sex relations. Because such laws exist, it is impossible for the LGBT community to have legal protection in the workplace. Additionally, in other countries, employees can be fired for being transgendered.


1/2

Poe είπε...

2/2

High levels of discrimination in job interviews - Studies across Europe have indicated that approximately 20 percent of individuals who identify as being LGBT felt they experienced at job-hunting because of their sexual orientation.
Fear keeps LGBT employees closeted at work - LBGT employees prefer to remain closeted about their sexual orientation and gender identity because they fear that being themselves would result in them losing connections with coworkers, or that they might not be offered opportunities for development or advancement.
Talented LGBT employees leave their workplaces because they do not feel welcomed - Statistics show that nearly one in every ten LGBT employee has left their job because the work environment was unwelcoming. These employees believed that it was unprofessional to talk about their sexual orientation and gender identity openly in the workplace. Thus, further research indicates that more than one-third of LGBT employees lie about their personal lives at work.
Compared to their LBG colleagues, transgendered people face more employment issues - Transgendered people face double the normal rate of employment with approximately 90 percent of the transgendered population in the United States experiencing mistreatment on the job.

The major challenge for LGBT people in the workplace

While progress has been made with the legalization of same-sex marriages in some countries, many lesbian, gay, bisexual and transgendered people fear that revealing their sexuality or sexual orientation at the workplace will have negative consequences. The major challenge for LGBT people in the workplace is continuing harassment or discrimination. It is estimated that 40 percent of lesbians, gays and bisexuals experienced harassment and discrimination at work because of their sexual orientation. The statistics for transgender employees on the other hand is significantly higher, with 97 percent experiencing harassment or discrimination at work due to their gender identity.

Poe είπε...

Και εγω δεν λεω να χωρισουμε τους εργαζομενους αλλα να τους ενωσουμε... δες ολα τα σχολια μου απο το πρωτο ως το τελευταιο...αλλα οχι να τους ενωσουμε δια της σαλαμοποιησης επειδη μας φαινονται "καπως"

Ιστρολλικός είπε...

@ΡΓ

'Τέλος πάντων, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να πατήσουμε στη στέρεη βάση του υλισμού και να την αναπτυξουμε παραπέρα και σε αυτό το ζήτημα. Υποστηρίζω σθεναρά ότι σε αυτό όχι μόνο δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από τα gender studies, αλλά έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά.΄'

ΡΓ, η διαλεκτική της επιστημονικής γνώσης προχωράει στη βάση της κριτικής των υπάρχοντων πεποιθήσεων και θεωριών, δεν ξεκινάει από το 0 ούτε γεννιέται ως Αθηνά στα κεφάλια των θεωρητικών. Συμφωνώ μαζί σου ότι το σύγχρονο πεδίο των 'σπουδών φύλου' κυριαρχείται από αντι-Μαρξιστικές, αντι-επιστημονικές και αντι-ορθολογικές αντιλήψεις. Παρ'όλα αυτά, για να αναπτύξουμε τις δικιές μας θέσεις πάνω στην δική μας κοσμοθεωρία, πρέπει να έρθουμε σε 'συμπλοκή' με την επικρατούσα αντίληψη, να την κριτικάρουμε θεωρητικά και εμπειρικά. Ο Μαρξ έγραψε το Κεφάλαιο ως κριτική της πολιτικής οικονομίας αφού πρώτα πέρασε καμια δεκαετία μελετώντας την. Δεν είπε, 'το πεδίο της Π.Ο είναι ναρκοθετημένο από αστικά θεωρητικά εργαλεία, αποκλείεται να κερδίσω κάτι από αυτό, θα βγάλω τη δική μου θεωρία για την οικονομία'. Ομοίως θα δεις ότι και ο Μαργαρίτης παραθέτει αναφορές σε μη κομμουνιστές ιστορικούς στα έργα του, ο Λοσούρντο αναφέρεται θετικά σε αστούς φιλοσόφους κ.ο.κ. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μέρος της δουλειάς του κάθε επιστήμονα να χωρίζει την ήρα από το στάρι στο έργο των προκατόχων του (ή και των συγχρονων του) ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να εφευρίσκεται ο τροχός από την αρχή και να μπορούμε 'να πατάμε στις πλάτες των γιγάντων' που έλεγε και ο Νεύτωνας.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς όσον αφορά τους σημερινούς δεν μιλάμε για γίγαντες, αλλά για νάνους, ανθυπονάνους για να χρησιμοποιήσουμε μια ορολογία της εποχής. Δεν πρόκειται δηλαδή για τον Smith και τον Ricardo, ήμαρτον!
Αλλά ας πάμε στην επιστημολογική ουσία. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κατανοητή η θέση μου ως ανακάλυψη από την αρχή του τροχού. Υπάρχει μια μακρά μαρξιστική παράδοση όσον αφορά το γυναικείο ζήτημα, την οικογένεια κτλ. Έχει μείνει πίσω; Μπορεί. Αλλά δεν θα προχωρήσει αντλώντας εργαλεία από ένα δρόμο που ξεκινά απορρίπτοντας την αντικειμενική πραγματικότητα και θεοποιεί τις υποκειμενικές "πολλαπλότητες" και καταλήγει "επιβεβαιώνοντας" τις αυθαίρετες παραδοχές του με το έτσι θέλω. Η μαρξιστική προσέγγιση θα πατήσει πάνω στη δική της μεθοδολογία, στα δικά της εργαλεία με στόχο όχι να διαλεχθεί με τα μεταμοντέρνα φληναφήματα, αλλά να τα ξεπατώσει. Αυτό φυσικά σημαίνει κριτική τους, εξαντλητική κριτική τους. Προσωπικά πιστεύω ότι το Κόμμα επίπονα και με πολύ σοβαρό τρόπο αυτό προσπαθεί να κάνει σε όλους τους τομείς. Και λάθη να γίνουν, είναι προτιμότερο αυτά να γίνουν σε ένα σωστό δρόμο, από το να είσαι "σωστός" σε ένα λάθος και καταστροφικό δρόμο.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος
Συμφωνώ με το Συριζέικες λέρες.

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Όχι και διανόηση ρε Σεχτάρ. Απλά λέμε " τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη".

Δεν θα μας τρελλάνει ο Συριζείκος Εσμός με τις απόψεις του που δυστυχώς "τσιμπάνε" και κάποιοι φίλοι του ΚΚΕ.
Όταν ψηφίζουν αντιεργατικά μέτρα, μετά βγαίνουν για να δείξουν πως ή "κυκλοφορούν μία χαρά με τον κόσμο", ή "ο,τι είναι επαναστάτες" ή ότι άλλο έχουν στο μυαλό τους , και πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα μέτρα παρά μόνο για το Σερβάιβορ.

Ούτε θα μας τρελλάνουν άλλοι που ζητούν τύπου "εισοδισμό" σε πράιντ και "κοινότητες" γιατί κατά αυτούς το εξωκοινοβούλιο θα τα κάνει ή τα κάνει χάλια.

Και στο κάτω, κάτω, γιατί το ΚΚΕ πρεπει να μπει σε μικροαστικούς χώρους αμφίβολης προέλευσης και σκοπού μακρυά από εργατικούς χώρους;


" Τώρα, γενικότερα, νομίζω πως το ΚΚΕ κινείται γενικά σε πολύ σωστή κατεύθυνση, κινούμενο ανάμεσα στις συμπληγάδες του προρρηθέντος εσμού "

". Γιατί έχω δει και «Κ»Κ, που έγιναν «μοντέρνα» με τέτοιους όρους, και σήμερα ανήκουν στο αρχείο της ιστορίας. Η στάση του ΚΑΙ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είχε ιστορική σημασία, δείχνοντας πως το ΚΚΕ είναι ένα πολύ «ειδικό» κ.κ., με μικρή αλλά ανθεκτική λαϊκή βάση. Ό,τι δεν θα ήθελα να δω αυτό τον καιρό θα ήταν να πλακώνεται στους δρόμους το πουσταριό φασιστών-παπάδων με τα μεταλλαγμένα των lgbt-ξέρω-γώ. Αυτή τη σούπα τη χάλασε το ΚΚΕ."


Συμφωνώ. Να αγιάσει το στόμα σου!

Άλλη ερώτηση μιας και για τον αν ο Ρεμ θα πήγαινε σε πράιντ δεν πήρα.

Πόσοι της "κοινότητας" με "ιδιαιτερότητες" ή ήταν ουδέτεροι ή χαιρέκακοι ή ακόμα και υπέρ του "περιστατικού", όταν οι φασιστοειδή φώναζαν πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το "Γάμα ρε Ηλία την Λεσβία";
Στα social media έχουν καταγραφεί τέτοιες απόψεις

Αυτά απο ένα φαλλοκράτη
17-57

Ανώνυμος είπε...


ΝΑΙ ΟΧΕΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.

ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΚΑΝ.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΖΗΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥ Σ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ιστρολλικός είπε...

РГ, λες

'Προσωπικά πιστεύω ότι το Κόμμα επίπονα και με πολύ σοβαρό τρόπο αυτό προσπαθεί να κάνει σε όλους τους τομείς. Και λάθη να γίνουν, είναι προτιμότερο αυτά να γίνουν σε ένα σωστό δρόμο, από το να είσαι "σωστός" σε ένα λάθος και καταστροφικό δρόμο.
'

Συμφωνώ επί της ουσίας, απλά διαφωνώ ότι το Κόμμα κάνει αυτό που λες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πρόκειται για μια συζήτηση που έχει ανοίξει τουλάχιστον από τη δεκαετία του '70. Θα περίμενε κανείς ότι σαράντα χρόνια μετά θα είχαμε μια πιο επεξεργασμένη τοποθέτηση ή τέλος πάντων ένα 'αρχείο' από τις σχετικές αναζητήσεις. Αντ'αυτού, έχουμε βιαστικές τοποθετήσεις μέσω συνεντεύξεων στον Οδηγητή, άντε και κανένα άρθρο στην ΚΟΜΕΠ, όταν σχετικά αιτήματα εγείρονται από την αστική τάξη για τους δικούς της φυσικά σκοπούς. Αυτό είναι σε ένα βαθμό κατανοητό, καθώς το Κόμμα δεν είναι ερευνητικό ίδρυμα και δεν μπορεί να παρακολουθεί με απόλυτη ακίβεια κάθε εξέλιξη σε κάθε επιστημονικό ή ιδεολογικό πεδίο, αλλά πλέον τα ζητήματα ΛΟΑΔ-Φύλου-Οικογένειας έχουν μπει αρκετά επιτακτικά στο τραπέζι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΤΟΥΣΑΜΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟΠΟΕ

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ BULLYING. ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΡΑΒΔΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ.

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΚΟ. ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.

ΚΑΛΕΙ Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΤΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ.

ΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ENANTION TOY ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΔΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΜΚΟ; ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΡΑΒΔΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΑΠΑ.
ΘΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

ΕΠΙΣΗΣ Η LEROY MΕRLIN ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

ΚΙ ΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΓΙΚΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

"Πόσοι της "κοινότητας" με "ιδιαιτερότητες" ή ήταν ουδέτεροι ή χαιρέκακοι ή ακόμα και υπέρ του "περιστατικού", όταν οι φασιστοειδή φώναζαν πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το "Γάμα ρε Ηλία την Λεσβία";
Στα social media έχουν καταγραφεί τέτοιες απόψεις"


Γιατι ειπε κανεις οτι αμα ειναι καποιος γκει δεν μπορει να ειναι μαλακας η να εχει συντηρητικες αποψεις; Δλδ επειδη υπηρχαν και τετοιοι αυτο το αναφερεις ως τι; ως παραδειγμα για να γενικευσουμε και να πουμε οτι οριστε τι κανουν οι γκει; μα αυτο δεν διαφερει απο την χρυσαυγιτικη λογικη που με βαση καποιους πχ μεταναστες εγκληματιες γενικευουν και λενε "να τι κανουν οι μεταναστες"

Poe είπε...

"ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ."

Μα και την αυξηση του κατωτατου μισθου απο το αστικο κρατος ζηταμε να την νομοθετησει...
το ζηταμε με αγωνες και οχι με παρακαλια... αλλα απο τους δικους τους θεσμους θα περασει η νομικη κατωχυρωση εφοσον δεν εχουμε σοσιαλιστικο κρατος...

Ανώνυμος είπε...

@ιστρολλικός

Εντάξει, σε αυτό έχω διαφορετική άποψη ως προς την πραγματική επιτακτικότητα αυτών των ζητημάτων για το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, τουλάχιστον σε σχέση με άλλα πραγματικά ζωτικής σημασίας, αλλά θα κινδυνέψω να χαρακτηριστώ ομοφοβικός, αρτηριοσκληρωτικός, μπορεί και φασίστας. Αν κρίνω από τη συζήτηση όχι από σένα, αλλά από κάτι ξεχασμένα αποπαίδια του Ρήγα και από άλλους που όταν ανοίγεται το συγκεκριμένο θέμα ξεχνάνε τους στοιχειώδεις κανόνες διαλόγου. Οπότε ελπίζω να συνέβαλα έστω και λίγο και εγκαταλείπω τη συζήτηση. Τα λέμε στους δρόμους.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@poe
Ξαναδιάβασε: "Πόσοι της "κοινότητας" με "ιδιαιτερότητες""
Δεν έγραψα για απλώς "σκόρπιους". Ούτε γενίκευσα για να με εντάξεις σε φασίζουσα λογική. Τα προηγούμενα σχόλια μου είναι αρκετά. Ας είναι π.χ σε τμήματα "δικαιωμάτων" και δηλώνουν την "προτίμηση" τους αλλά μπορεί να παίρνουν το μέρος του "Ηλία".

Δεν θα πούμε προοδευτικό ό,τι πασάρει ο εσμός Σύριζα και λοιπών.


17-57

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Είχα γράψει ένα μακρινάρι για να απαντήσω σε αυτό που λες αλλά εν τω μεταξύ έχασα το Internet και μαζί και το κείμενό μου. Βαρέθηκα να το ξαναγράψω αλλά μετά πέτυχα 2 σημερινά δημοσιεύματα που απαντάνε σε αυτά που λες αν τα δεις με προσοχή.

http://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/132554/exo-i-coca-cola-apo-ta-sholeia-toy-dimoy

http://www.902.gr/eidisi/gynaika/132539/i-axia-ton-emvoliasmon-anadeihtike-se-ekdilosi-toy-syllogoy-gynaikon-video

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Α.Κ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ Η ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΛΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Δεν έδωσες μάλλον την απαιτούμενη προσοχή σε αυτά που έστειλα. Γι αυτό ας τα κάνω λιανά και ας ξαναγράψω αυτά που ήθελα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμάμε την εμπλοκή επιχειρήσεων, ΜΚΟ, κολαούζων της αστικής τάξης αλλά και αστούς στους χώρους των κρατικών υποδομών και υπηρεσιών. Σε θέματα ρατσισμού, εκφοβισμού. Είτε ακόμα και σε τομείς όπου υπάρχουν ελλείψεις από πλευράς κράτους (και υπάρχουν με το σωρό, αλίμονο). Βλέπε φαρμακευτικές ελλείψεις (εδώ ας πούμε εντάσσεται και η αιμοδοσία)
Ισχυρίζομαι ότι ο στόχος τους είναι ενταγμένος σε δύο βασικούς άξονες.

1ος άξονας: Αντικειμενικός. Είχε γράψει κάποια στιγμή ο Μαργαρίτης ένα εξαιρετικό άρθρο για το πως μεθοδεύτηκε η καταστροφή κρατικών υποδομών και υπηρεσιών στη Συρία ούτως ώστε να εξαφανιστεί η κοινωνική βάση υποστήριξης στον Άσαντ. Πως, μετά, αντικειμενικά ήρθαν να καλύψουν το κενό οι ΜΚΟ. Τι θέλω να κρατήσω από αυτό; Οι επιχειρήσεις, οι ΜΚΟ και οι διάφοροι "ευεργέτες" έρχονται να πατήσουν πάνω στα σμπαράλια ή/και την απουσία του κράτους αφού προηγουμένως την έχουν μεθοδεύσει. Ειδικά σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης αποτελεί μια τεράστια μπίζνα και μία κερδοφόρα διέξοδο για το κεφάλαιο. Μη σε ξεγελάει το περιεχόμενο! (εκστρατείες κατά του εκφοβισμού και αιμοδοσίες) Είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα όπως πχ με τη διαχείριση του προσφυγικού.

2ος άξονας: Ιδεολογικός. Μέσα από αυτό το δήθεν "φιλεύσπλαχνο" πρόσωπο όλες αυτές οι ΜΚΟ-επιχειρήσεις κρύβουν τις αιτίες δημιουργίας των προβλημάτων. Δεν είναι απλά η πρόδηλη υποκρισία του να έρχονται οι αστοί, που σπέρνουν το ρατσισμό για να σφάζονται οι εργάτες για τα συμφέροντά τους, να μας κάνουν εκστρατείες κατά του εκφοβισμού αλλά και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν για την "αντιμετώπιση" εγγυώνται την ουσιαστική διατήρηση του προβλήματος. Όπως λέει και η ανακοίνωση "δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα". Όπως εξηγεί και ο καθηγητής στην εκδήλωση για τον εμβολιασμό, η μεταφορά σε ιδιώτες και ΜΚΟ της ευθύνης για τον εμβολιασμό θα μετατρέψει το θέμα σε προσωπική υπόθεση, τελικά, με αποτέλεσμα τραγικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τι πρέπει να κάνουμε με αυτά τα δεδομένα; ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει όχι στις εκστρατείες κατά του εκφοβισμού. ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει όχι στις αιμοδοσίες. ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει στον πρόσφυγα να φύγει από τις άθλιες δομές των ΜΚΟ που ονομάζονται "φιλοξενία".

α. Ενημέρωση για το ρόλο των ΜΚΟ, επιχειρήσεων, κλακαδόρων.
β. Προσπάθειες για πρακτική άμβλυνση των προβλημάτων και αλληλεγγύη. Αντικειμενικά ΔΕΝ μπορεί το εργατικό-λαικό κίνημα όσο δυνατό και αν είναι να δώσει οριστική λύση.
γ. ΣΤΟΧΟΙ και ΑΙΤΗΜΑΤΑ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες. Παράδειγμα: Έξω οι ΜΚΟ από τα σχολεία. Κρατική μέριμνα σήμερα για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, ενημέρωση, υποδομές κτλ.

Α.Κ (συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Όπως έλεγα και παραπάνω για το θέμα της ανάρτησης πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν το ζητούμενο. Και ζητούμενο για εμάς δεν είναι ένας ιδεαλιστικός ακτιβισμός. Ζητούμενο είναι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα, η ταξική πάλη. Αυτό δεν αποτελεί μετάθεση του προβλήματος και της λύσης του στο "αύριο". Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που εγγυάται τα καλύτερα δυνατά οφέλη και στο "σήμερα". Για να αμβλύνονται όσο γίνεται τα προβλήματα, για να παίρνουν οι καταπιεσμένοι δύναμη, αντοχή και υλικές απολαβές για τη συνέχεια.

Διαφωνώ εντελώς ότι το κίνημα αδιαφορεί για τέτοια θέματα. Ίσα ίσα που τα τελευταία χρόνια δείχνει ισχυρά αντανακλαστικά και δράσεις τόσο σε ενημέρωση, αλληλεγγύη αλλά και φυσικά κατεύθυνση. Ακόμα και σε αυτή τη φάση της υποχώρησης που βρίσκεται. Προσπαθήσαμε σημαντικά και σε θέματα ρατσισμού και σε θέματα εκφοβισμού (και σχετίζονται προφανώς). Ποτέ δεν θα είναι αρκετά προφανώς.
Όμως δεν πρέπει να δείχνουμε καμία ανοχή, καμία υποχώρηση απέναντι στην παράδοση των αναγκών σε επιχειρήσεις, ΜΚΟ και φιλεύσπλαχνους ευεργέτες. ΟΞΩ οι ΜΚΟ, ΟΞΩ οι επιχειρήσεις, ΟΞΩ οι Κανάκηδες, ΟΞΩ οι Ρουβάδες, ΟΞΩ το παπαδαριό. Ντρέτα και σταράτα. Και είπαμε (για να μη μου χρεώσεις τίποτα περίεργο που δεν είπα) ΔΕΝ πάει μόνο του αυτό το ΟΞΩ.

Δεν είναι απλά καπιταλιστικές συνωμοσίες. Δεν είναι απλά σκοτεινοί μηχανισμοί. Είναι ΟΛΟΜΑΥΡΟΙ. Είναι μια θηλιά που μας προσφέρεται για να τη φορέσουμε μόνοι μας. Προτείνω να μην το κάνουμε.


Τέλος για να το συσχετίσω (περισσότερο) και με το θέμα της ανάρτησης. Μια στρέβλωση που κάνει ο ΔΡ σχετικά με το ζήτημα Athens Pride. Μιλάει για "κίνημα". Μιλάει για πρεσβείες που "κρύβονται" από πίσω. Μιλάει για τη Δύση (;) που "χρησιμοποιεί". Το Athens Pride ΔΕΝ είναι κίνημα. Είναι μια εταιρία με σκοπούς, καταστατικό, χρηματοδότες. Δεν παρέκκλινε πουθενά από την πορεία του. Δεν ήρθε ο φιλελευθερισμός να το αλώσει. 11 χρόνια τώρα λειτουργεί με αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν θα "κομμουνιστικοποιηθεί", όπως λέει. Με θέμα ΑΥΤΟ απάντησε στο σφυροδρέπανο (και στους κομμουνιστές όπως λέει). ΑΥΤΟ μας καλεί να μάθουμε και να γνωρίσουμε. Σε ΑΥΤΟ αναρωτιέται αν θα πήγαινε ο Μαρξ. Ή μιλάμε σε μια βάση ή μιλάμε στο βρόντο...

Αφήνουμε την αστική τάξη να ορίζει τη ζωή μας και να καρπώνεται τον πλούτο μας. ΔΕΝ θα τους αφήσουμε να διαχειριστούν την πάλη ΜΑΣ! Ούτε θα μεταρρυθμίσουμε τις καρικατούρες της.
(για να μη μου αποδοθεί οποιαδήποτε άποψη όσα γράφω πάνε πακέτο με τα παραπάνω που έγραψα)

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

@ΡΓ
"Κατ' αρχάς όσον αφορά τους σημερινούς δεν μιλάμε για γίγαντες, αλλά για νάνους, ανθυπονάνους για να χρησιμοποιήσουμε μια ορολογία της εποχής. Δεν πρόκειται δηλαδή για τον Smith και τον Ricardo, ήμαρτον!"

Τελευταίο σχόλιο κι από μένα. Το ότι πράγματι μιλάμε εν πολλοίς για νάνους, θα έπρεπε να κάνει την (αντ)απάντηση ευκολότερη. Εξάλλου, για να πιάσουμε το πεδίο της ιστορίας, το ΚΚΕ όταν απαντά στους μαραντζοκαλύβες ,δεν το κάνει επειδή είναι ιερά τεράτα από καθαρά επιστημονικής πλευράς (ακόμα και με τα πιο στενά μεθοδολογικά κριτήρια το έργο τους βρίθει ελλείψεων και λαθών)αλλά λόγω της δυσανάλογης προς την αξία τους προβολή των απόψεων τους από ποικίλους διαύλους.

Amor omnia vincit

Ανώνυμος είπε...

@a.o.v.

Συμφωνώ ως προς το σκέλος περί μαραντζιδοκαλυβαιων, θεωρώ όμως ότι το Κόμμα είναι σε καλό δρόμο και σε αυτά. Προσωπικά με καλύπτει η μέχρι τώρα επεξεργασία του, αλλά προφανώς μπορούν να γίνουν κι άλλα.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Α.Κ.

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΣ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΥΤΕΣ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΓΚΕΗ ΠΡΑΙΝΤ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΣΕΣΒΕΙΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΠΑΛΙΑ Η ΙΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΣΦΥΓΙΚΟ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΑΔΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΣΑ ΜΟΥ ΓΓΡΑΦΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ 100 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμπεράσματα

1.Τα γκέι πράιντ είναι καθοδηγούμενα και χρηματοδοτούμενα από νεοφιλελέ και άλλες αντιδραστικές οργανώσεις. Καλώς το ΚΚΕ δεν συμμετέχει.

2.Το ΚΚΕ δέχεται με ανοιχτές αγκαλιές τους ΛΟΑΤΚΙ που έχουν απόψεις σαν τον Σιμαρδάνη ή τη Λιάνα.

3.Οι υπόλοιποι ΛΟΑΤΚΙ που είναι περήφανοι και όλα τα σχετικά ας ακολουθήσουν το παράδειγμά των παραπάνω και να οργανωθούν στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ


Στροκτώ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιμαρδάνης που μόνος του είπε ότι είναι γκέι δεν είναι αρκετά περήφανος επειδή το έγραψε η lifo.Καταπληκτική λογική.
Η περηφάνια δηλώνεται με το pride κ μόνο. Το λέει κ το όνομα.
Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ πρέπει να εντάξει αιτήματα κ για τους ΛΟΑΤ αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με τη συμμετοχή στο pride. Κ για το προσφυγικό έχει αιτήματα αλλά καταγγέλλει ανοιχτά τις ΜΚΟ κ το φαγοπότι που έχει στηθεί.

mariori

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗ

Μα τι γράφω βρε Θερσιτή; Διαφωνώ ότι υπάρχει αδιαφορία για τα προβλήματα που περιγράφεις. Διαφωνώ ότι υπάρχει αδιαφορία για το ΚΑΘΕ ζήτημα μικρό ή μεγαλύτερο. Παρακολουθώ τη δράση του κινήματος τα τελευταία 3 χρόνια (είμαι μικρός σε ηλικία) σε καθημερινή βάση, ανελλιπώς, από τα όργανα του κόμματος και από τα έντυπα και τα sites των οργανώσεων του κινήματος. Ακόμα και αυτή η αντικειμενικά περιορισμένη εικόνα (δεν γίνεται να καλύπτονται όλα) δεν μου δίνει την εικόνα που περιγράφεις. Και από το σύλλογό μου και τις δράσεις της παράταξής μας έχω άλλη εικόνα και από τις δράσεις του Κόμματος, της Λαικής επιτροπής και του ΠΑΜΕ στην πόλη που βρίσκομαι έχω άλλη εικόνα. Δεν θέλω να παρουσιάσω μια ειδυλλιακή εικόνα σε καμία περίπτωση. Είπα "σε αυτή τη φάση της υποχώρησης που βρίσκεται" το κίνημά μας, για να μην παρεξηγηθώ. Ποιοτικά θεωρώ όμως ότι τίποτα δεν υποτιμάται. Ειδικά στο θέμα του εκφοβισμού θυμάμαι και ημερίδα που είχε οργανώσει το Κόμμα με ομιλητή το γραμματέα. Εε νομίζω ότι είναι άδικο να λέμε ότι αδιαφορεί το Κόμμα όταν βάζει το πρώτο του στέλεχος να τοποθετηθεί απέναντι στον εκφοβισμό. Απλά αυτό. Δεν λέω κάτι περισσότερο.

"ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΓΚΕΗ ΠΡΑΙΝΤ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΣΕΣΒΕΙΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; "

Διαφωνώ. Και εξήγησα παραπάνω το γιατί. Μιλάμε για μια εταιρία, δεν μιλάμε για μια οργάνωση του κινήματος που παρεκκλίνει της πορείας της.

Αλλά νομίζω έχουν γίνει κατανοητές οι διαφωνίες και έχουν κατατεθεί οι απόψεις. Ανακυκλωνόμαστε από ένα σημείο και μετά. Και εξήγησα και παραπάνω ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες. Είπα ότι υπάρχει μια θεωρητική φτώχεια με βάσει τα δικά μας μεθοδολογικά εργαλεία. Η φτώχεια αυτή είναι αντικειμενική. Η πρόοδος της επιστήμης στο θέμα υστερεί. Και το Κόμμα δεν μπορεί να μεταλλαχτεί σε επιστημονικό κέντρο για να λύσει τέτοια προβλήματα. Πως να το πω απλοϊκά; Είναι σαν να προσπαθεί να εξηγήσει ένας κομμουνιστής τα καιρικά φαινόμενα σε υλιστική βάση και να πολεμήσει τον ιδεαλισμό στα 10.000 π.Χ.

Καλή συνέχεια.

Α.Κ

Ανθελληνας είπε...

O τελευταιος σταλινικος φιλοσοφος (μπαντιου) στεκεται στος ωμους του τελευταιου φρουδικου(λακαν). Κατανοητο;

Μιλατε για τις αποψεις του Μαρξ. Ο οποιος προφανως οτι πει ειναι θεσφατο. Ποσο λιγο κατανοειτε τον Μαρξ. Ο οποιος εγραψε μερικες χιλιαδες σελιδες φιλοσοφιας στο 'Κεφαλαιο' για να αποδειξει την θεωρια του. Μηπως και αυτα ειναι μπουρδες; Για να κατανοησεις πχ οτι το κεφαλαιο δεν ειναι πραγμα αλλα κοινωνικη σχεση και τι ακριβως συνεπαγωγες εχει αυτο, πρεπει τουλαχιστον να επιχειρησεις να διαβασεις λιγο Χεγγελ. Μπουρδες και ο Χεγγελ;

Οταν λοιπον σε μια επιστολη του ο Μαρξ κουτσομπολευει εκφραζοντας την χλευη του για καποιους επιφανεις πολιτικους χρησιμοποιωντας την σεξουαλικη τους πρακτικη, ερχομαστε εμεις και το κανουμε αυτο σημαια 150 χρονια μετα.

Πρεπει να ξερετε οτι ολα οσα εχει πει ο Μαρξ, εξω απο το πεδιο της διατριβης του δεν ειναι αξιωματα. Οπως πχ οι πασιγνωστες αποψεις του για τους λαους νανους την σλαυκη προπαγανδα στην ελλαδα τους ελληνες την επανασταση του 21 την κρητικη επανασταση την οθωμανικη αυτοκρατορια κτλ να μην τα πω τα θεωρω γνωστα, τηλεγραφικα ηταν μια ψευτοεπανασταση τσομπαναρεων οι οποιοι ειναι σλαυοι που καποτε υοθετησαν την ελληνικη γλωσσα και επηρρεαστικαν απο την ρωσικη προπαγανδα ενω περναγαν καλυτερα κατω απο την οθωμανικη αυτοκρατορια που τους σεβοταν και τους αφηνε ησυχους.
Αν αυτες οι αποψεις του Μαρξ σας προκαλουν ενοχληση , να την καταπιειτε γιατι τα ειπε ο Μαρξ.

Ανώνυμος είπε...

@Α.Κ
"Οι επιχειρήσεις, οι ΜΚΟ και οι διάφοροι "ευεργέτες" έρχονται να πατήσουν πάνω στα σμπαράλια ή/και την απουσία του κράτους αφού προηγουμένως την έχουν μεθοδεύσει"

Δηλαδή σαν να λέμε ότι οι ΜΚΟ και οι διάφοροι ευεργέτες ευνοούνται από -αν δεν προωθούν κιόλας- μία ψυχρή στάση του ΚΚΕ απέναντι στους ΛΟΑΤ ώστε μετά να βγαίνουν αυτοί ανθρωπιστές και ευαίσθητοι;


"Τι πρέπει να κάνουμε με αυτά τα δεδομένα; ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει όχι στις εκστρατείες κατά του εκφοβισμού. ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει όχι στις αιμοδοσίες. ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει στον πρόσφυγα να φύγει από τις άθλιες δομές των ΜΚΟ που ονομάζονται "φιλοξενία"."

Όταν αντίστοιχες ενέργειες αφορούν ομοφυλόφιλους όμως, λέτε όχι. Και δε λέτε όχι απλά στο ακροδεξιό, υπερσυντηρητικό πράιντ. Λέτε όχι γενικά στο να έχουν αυτοί οι άνθρωποι αιτήματα που κρίνουν σημαντικά για τη ζωή τους ή στο να αναπτύξει το ΚΚΕ ένα πλαίσιο πάλης και με ειδικά αιτήματα και να τους καλέσει να το υιοθετήσουν όπως καλεί πρόσφυγες, μετανάστες, ΑΜΕΑ, μαθητές κτλ.


Να ρωτήσω κάτι άλλο; Αν δεν δεχόμαστε μελέτες που λένε ότι οι ΛΟΑΤ έχουν πιο οξυμένα τα προβλήματα της φτώχειας ή ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν ψυχικά υγιή, επειδή αυτές οι μελέτες μπορεί να είναι πειραγμένες και προπαγανδιστικές, έχουμε κάποιες άλλες μελέτες υπόψη τις οποίες αποδεχόμαστε;

Γιατί δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα η στάση του Κόμματος (να μη μιλήσω για τη στάση του Σεχτάρ και άλλων που καμία σχέση δεν έχει ακόμα και μ' αυτή τη λάθος θέση του κόμματος και προσεγγίζει τη ψεκασμένη ακροδεξιά) να είναι αυστηρά αγνωστικιστική. Ίσως κατάλαβα λάθος και οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν αναφέρονται σε ενδεχόμενους και μόνο κινδύνους.

Ακόμα, κάποτε οι ΑΜΕΑ στειρώνονταν ή εκτελούνταν από αστικά καθεστώτα. Τώρα στη Γερμανία πχ γίνονται και υπουργοί. Πρέπει να πονηρευόμαστε ή όχι; Πώς ξέρουμε ότι οι μελέτες που δείχνουν οφέλη από τη συμμετοχή των ΑΜΕΑ στην κοινωνική ζωή δεν είναι πειραγμένες και προπαγανδιστικές;

ΓΜ

Ανθελληνας είπε...

'Ειτε ομοφυλόφιλος ειτε ετεροφιλοφιλος αυτος που ολη μέρα ασχολείται με το όργανο του επαναστατης δε θα γίνει ποτε. Ας το σκεφτουν αυτο όσοι μετατρεπουν τον τροπο που ευχαριστιουνται στο κρεβάτι σε ζητημα πολιτικης παλης.' (ratm)
Δηλαδη το ζητημα της σεξουαλικης διαφοροποιησης απο τις νορμες, μπαινει ως εξης :οι γκει ειναι ηδονιστες/ οι γκει ολη μερα ασχολουνται με τον εαυτο τους, ειναι παρτακηδες, απολιτικ δεν σκευτονται ειναι θυματα του καπιταλισμου που προωθει αυτους και το χαβα και τους και τους κανει προτυπα.
Με τα ιδια ακριβως λογια μπορεις να περιγραψεις το μεσο ορο των στειτ.
Ο καπιταλισμος παραγει πολλα λαθος προτυπα για λογους παραπλανησης αποπροσανατολισμου, ή απλα για καταναλωση.Ιδου μερικα. Ο ανθρωπος ζει για να δουλευει και να απολαμβανει (να καταναλωνει). Εχει χαθει εντελως η θρησκευτικη διασταση του οντος (φαντασιωση να γινεις πασοκος με γυναικαρα, γκομενα απο διπλα, ρουχα αυτοκινιτο ταξιδακια εξοχικο κτλ)(με την καλη εννοια, περα απο θεσμους και ιερατεια). Προτασσεται η ιδεολογια του περιττου και του νεου. Καταναλωνω αρα υπαρχω λενε. Πιστευω οτι οντας υποψιασμενοι μπορουμε να κατανοησουμε το μηχανισμο με τον οποιο προβαλλουμε στους αλλους δικα μας κουσουρια. Εχθρος δεν ειναι ο γκει, οπως δεν ειναι και ο μεσος στρειτ, εχθρος ειναι η προπαγανδα που αποπροσανατολιζει απο τις παραδοσιακες αξιες της ζωης και οσοι εσκεμμενα την προωθουν.

Ανθελληνας είπε...

'Η αφετηρία του gay pride είναι μία επέτειος μνήμης απέναντι σ' ένα περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 1969. Τότε, στο gay bar Stonewall Inn, υπήρξε εισβολή από βαριά οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με πρόφαση την παράνομη πώληση οινοπνεύματος, σε μια σειρά αλλεπάλληλων επιδρομών σε ανάλογα μπαρ της περιοχής κι ενώ η γενική παρενόχληση των ομοφυλόφιλων και Τρανς ατόμων είχαν καταντήσει ρουτίνα.

Οι συλλήψεις και η βία που ακολούθησε εξαγρίωσαν τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το μπαρ με αποτέλεσμα να επιτεθούν στα αστυνομικά οχήματα με πέτρες, μπουκάλια, ακόμη και δοχεία απορριμάτων. Στη συνέχεια μαζεύτηκε πολύ μεγάλο πλήθος για να διαμαρτυρηθεί, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις με την αστυνομία να συνεχιστούν για τις επόμενες μέρες και νύχτες.

Τον επόμενο μήνα οι gay ακτιβιστές κυκλοφόρησαν φυλλάδια, απαιτώντας μια μαζική «συγκέντρωση για την ομοφυλοφιλική απελευθέρωση». Η συμμαχία που σχηματίστηκε από τη συνεδρίαση υιοθέτησε την ονομασία «Gay Απελευθερωτικό Μέτωπο» (Gay Liberation Front). Ανάμεσα στις διεκδικήσεις της ήταν να σταματήσει η παρενόχληση από την αστυνομία, η προστασία στον εργασιακό χώρο, η ανάκληση των νόμων περί σοδομισμού και η θέσπιση νομοθεσίας κατά των διακρίσεων. Ακολουθούσαν και άλλα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και δημιουργήθηκαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και λεσβιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό θεωρήθηκε το πρώτο σύγχρονο gay κίνημα'
(vikipedia)

Προφανως λοιπον οι καπιταλες καταφεραν να μετατρεψουν κατι που ειχε εστω και στοιχειακα και αυθορμητα μια αντισυστημικη διασταση σε καταναλωτικο προιον. Μπραβο τους αφου οι κομμουνιστες το επετρεψαν με την αδιαφορια τους.
Αλλα και περα απο το pride, το κινημα αυτο, εχει την κακη τυχη να εκπροσωπειται απο κακης ποιοτητας εκπροσωπους και ηγετες απο φιλελεδες μεχρι μικρο και φανερο φασιστες. Το ιδιο ομως δεν συμβαινει παντου, πχ γσεε, φυτητικοι επαγγελματικοι συλλογοι, αγροτες. Αυτο δεν σημαινει οτι οι κομμουνιστες δεν πρεπει να παρεμβαινουν εκει. Το αντιθετο, πιανονται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για να αποκτησουν επαφη και κοινη γλωσσα, Αυτο ειναι καθηκον τους εφοσον βρουν ακροατηριο. Η πολυπλευρη δυσκολια του εγχειρηματος δεν πρεπει να δικαιολογει την καθυστερηση ή ακομα χειροτερα την φοβικη σταση απεναντι στους ανθρωπους αυτους (αυτο αφορα και την βαση οπως φαινεται...

Για αυτους ειναι υπαρκτο προβλημα οι διακρισεις εις βαρος τους και οχι ψευτοδιλημμα. Και φυσικα εσυ τους χαριζεις στο συριζα αν δεν βρεις μια φορμουλα συνεννοησης μαζι τους. Το κρατος 'χαριζει' μια μερα στους γκει, αλλα ο ρατσισμος βιωνεται καθημερινα, προτα πρωτα απο τους κρατικους φορεις, απο τους θεσμους και τους νομους. Υπαρχει προηγουμενο οπου γινονταν οι γυναικες που δεν αποδεχονταν τον ρολο που η κοινωνια επιφυλασσε σε αυτες αποδιοπομπαιοι τραγοι. Και ποσοι κατα τα αλλα προοδευτικοτατοι ανθρωποι δεν ΑΝΤΕΧΑΝ τις φεμινιστριες και γενικως τις γυναικες που διεκδικουσαν το δικιο τους.

Ανώνυμος είπε...

"O τελευταιος σταλινικος φιλοσοφος (μπαντιου)"

Ο Μπαντιού έχει τοποθετηθεί πολλές φορές κατά του Στάλιν. Να μην θυμίσω το 14' που ήρθε στην Ελλάδα και διαφήμιζε τις συμπάθειες του προς τον συριζα. Εδώ συγκρίνει Στάλιν-Χίτλερ:

http://www.cabinetmagazine.org/issues/5/alainbadiou.php

Αμα είσαι ξεφτιλισμένο συριζοτρολλ βέβαια ο μπαντιού σου φαίνεται σκληρός σταλινικός.

zoot horn rollo είπε...

Πολλές χοντράδες πάλι,προσφέρεται το θέμα μάλλον.
Και την επόμενη τα ίδια θα 'χει;

Ανθελληνας είπε...

Δυσκολια να καταπιητε τον Μαρξ;

Ανώνυμος είπε...

@ΓΜ

Λοιπόν επειδή το έγραψα πολλές φορές και το σημείωνα σε κάθε τόνο, σχεδόν σε κάθε σχόλιο. Όσα γράφω ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ. Οι προσπάθειες να απομονώνονται σχόλια, αποσπάσματα σχολίων να τους αποδίδεται διαφορετικό νόημα, άσχετο με τα γραφόμενα παντελώς, είναι τουλάχιστον άτιμες.
Επίσης, έκανα την προσπάθεια από ευγένεια στο ΘΕΡΣΙΤΗ (καθώς αναγνώρισα καλές προθέσεις στο σχόλιό του) να απαντήσω σε θέσεις του περί αδιαφορίας του Κόμματος. Στάθηκα με επιχειρήματα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού (έδωσα και παράδειγμα από τη δράση στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ). Απάντησα θεωρητικά στο θέμα της αιμοδοσίας ενώ με άνεση θα μπορούσα να του πω ένα "λες μπούρδες" αφού την Κυριακή 2 Ιούλη υπάρχει προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία από το ΠΑΜΕ ανάμεσα σε δεκάδες που βλέπω τακτικά.
Περιμένω από όλους την ίδια καλή προαίρεση. Απαντώ παρόλα αυτά όπως συνηθίζω ως τώρα

«Δηλαδή σαν να λέμε ότι οι ΜΚΟ....ψυχρή στάση του ΚΚΕ...»

ΠΩΣ τεκμηριώνεται η "ψυχρή στάση" του ΚΚΕ απέναντι στους ΛΟΑΔ; Εγώ έγραψα ξεκάθαρα. Το ΚΚΕ έχει δική του πρόταση με την οποία απευθύνεται ΚΑΙ στους ΛΟΑΔ και σε όλους τους ανθρώπους.

Τι σχέση έχει η δράση του ΚΚΕ με την δράση των ΜΚΟ και πως το συσχετίζεις με τους ΛΟΑΔ; Το ότι το ΚΚΕ αρνείται να φορέσει μόνο του τη θηλιά των αυτόκλητων "σωτήρων" και ΔΕΙΧΝΕΙ έναν άλλο δρόμο διεκδίκησης, πρακτικής αλληλεγγύης και αντιμετώπισης των προβλημάτων ωφελεί με κάποιο τρόπο de facto τις ΜΚΟ; Το ΚΚΕ είναι ο ΜΟΝΟΣ (το τονίζω "Ο ΜΟΝΟΣ") πολιτικός φορέας στην Ελλάδα που στέκεται απέναντι στο πανηγύρι και τις μπίζνες των ΜΚΟ, στη λογική τους και το έχει πάρει ΑΛΛΙΩΣ.

«Όταν αντίστοιχες ενέργειες...λέτε όχι»
Είπα υπάρχει ΑΛΛΗ πρόταση! Δεν υπάρχει ένα στείρο "όχι". Δείξε μας και κυρίως ΑΠΟΔΕΙΞΕ τον προοδευτικό χαρακτήρα "αντίστοιχων" δράσεων, όπως λες, τις οποίες το Κόμμα αρνείται.

«Λέτε όχι γενικά.... αιτήματα»
Άλλο πάλι και τούτο. Είπα εγώ πουθενά όχι; Παραθέτω και σημείο από παραπάνω σχόλιό μου:

"Μέσα σε αυτές τις μορφές οργάνωσης όλες οι δευτερεύουσες πλευρές και ανησυχίες οφείλουν να ανοίγονται και να παλεύονται για άμβλυνση από κοινού με όλους. Ζητήματα που σχετίζονται με σεξισμό, ρατσισμό, ομοφοβία κτλ."

Εγώ ζητήματα ΛΟΑΔ, μεταναστών, γυναικών, ΑΜΕΑ, μαθητών σε καμία περίπτωση δεν τα έβαλα κάτω από μία ομπρέλα ή μία ενιαία αντιμετώπιση. Εξήγησα υπαρκτές, αντικειμενικές, αποδεδειγμένες διαφορές. (και άλλοι χρήστες το έκαναν). Μέσα στα 143 σχόλια νομίζω είμαι ο μόνος που εξέφρασα μια σκέψη που κάνω για την ΥΛΙΚΗ βάση του φαινομένου της ομοφοβίας. Πορεύομαι (όσο μπορώ να την κατανοήσω) με την κοσμοθεωρία του μ-λ. Ψάχνω αίτια απέναντι στα κοινωνικά φαινόμενα για να τα ξεριζώσω. Υπάρχει κανείς άλλος που να μας έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζω στο πρώτο μου σχόλιο και μου διέφυγε;

Κατηγορείς το Κόμμα για αγνωστικισμό όταν εδώ μέσα (και γενικώς) έχουμε πήξει (με το συμπάθιο) στην ιδεαλιστική αυταξία; Είπα ότι το Κόμμα χρησιμοποιεί το σύγχρονο επίπεδο της επιστημονικής θεώρησης. Περιγράφει αγνωσία αυτό που έγραψα; Που θεμελιώνονται οι απόψεις των επικριτών των θέσεων του Κόμματος; Σε ποια αντικειμενική βάση; Με ποια εργαλεία;

Μιλάς για μελέτες:

«Αν δεν δεχόμαστε μελέτες...πειραγμένες και προπαγανδιστικές»

Έγραψα εγώ πουθενά ότι δεν δεχόμαστε μελέτες; Ίσα ίσα έγραψα ότι τα ευρήματα έως τώρα (κυρίως σε επίπεδο εμπειρικών παρατηρήσεων) είναι σε αντιφατική κατεύθυνση. Πως γίνεται να μιλώ για αντιφατική στάση της επιστήμης άμα "δεν δέχομαι"; Πως γίνεται να μιλώ για κοινωνικά φαινόμενα διακρίσεων και καταπίεσης (στο 1ο σχόλιό μου) και να μην δέχομαι τις στατιστικές που περιγράφουν αυτήν ακριβώς την κατάσταση;
Ποιος έγραψε για "πειραγμένες" και "προπαγανδιστικές"; Εγώ πάντως όχι. Δεν είναι απλά ότι κατάλαβες λάθος. Εφευρίσκεις πράγματα που εγώ δεν είπα και δεν νομίζω ότι είπε και κανείς (χωρίς να θέλω να μιλήσω εξ' ονόματος τρίτων).

Δεν πρόκειται καν να σχολιάσω το τελευταίο περί ΑΜΕΑ καθώς στηρίζεται σε αυθαίρετο συμπέρασμα όπως λέω από πάνω, άσε που διακρίνω και μια δόση εσκεμμένης αφέλειας.

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ανθελληνα τραβα πιες κανα καφε με τον Καμμενο και το Νικολοπουλο.
Βρες τις παραδοσιακες ελληνορθοδοξες αξιες και κανε και μια προσευχη στα οστα του αγιου Κωσταντινου που επαιρνε κεφαλια για καλημέρα...
Τα χαμε ολα οι ψεκασμενοι μας ελειπαν..

ratm

Ανθελληνας είπε...

Eπαγγελματιας σταλινικος;

Ανθελληνας είπε...

Ανωνυμε εκτος απο βρωμοστομος εισαι και ηλιθιος, διοτι ή δεν ξερεις τι διαβαζεις , ή προσπαθεις να ξεγελασεις. Που σιγκρινει βρε βλακα το Σταλιν με το Χιτλερ; Στον υπνο σου το ειδες;

Ανθελληνας είπε...

εσενα rat να σε στειλω να σε διαβασει ο Αμβροσιος, οπως σου πρεπει; Tι

Poe είπε...

"Προφανως λοιπον οι καπιταλες καταφεραν να μετατρεψουν κατι που ειχε εστω και στοιχειακα και αυθορμητα μια αντισυστημικη διασταση σε καταναλωτικο προιον. Μπραβο τους αφου οι κομμουνιστες το επετρεψαν με την αδιαφορια τους."

Ειναι καπως υπερβολικο αυτο, και μου θυμιζει καποιες αποψεις που μας ζητουσαν ευθυνες που δεν μπορεσαμε να μετατρεψουμε τους αγανακτισμενους σε επαναστατες. (Δεν λεω οτι αγανακτες και κινημα lgbt ειναι το ιδιο για να μην παρεξηγηθω.)

Poe είπε...

Επισης θεωρω οτι ακομα και αν το κομμα ηταν περισσοτερο ευαισθητοποιημενο στα ζητηματα λοαδ και αναγνωριζε καποια διακριτα χαρακτηριστικα ενος πλαισιου παλης αυτων των ατομων που ανηκουν στις ομαδες αυτες, παλι θα υπηρχαν θεσμοι αντιστοιχοι του πραιντ. Οπως και η πλειοψηφια των στρειτ εργατων δεν ελκονται για ενα συνδιασμο απο λογους την διεξοδο της ταξικης παλης, ετσι και η πλειοψηφια των γκει εργατων πιθανον να εκανε το ιδιο. Δλδ και την τελεια αναλυση να κανει το ΚΚΕ και την ιδανικη "φιλοξενια" στα οποια αιτηματα των ΛΟΑΔ.. σιγουρα θα προσελκυσει καποιο κοσμο, αλλα και παλι οχι την πλειοψηφια.

Απο εκει και περα
θεωρω ατοπα καπως τα επιχειρηματα περι ανθρωπων πυο σκεφτονται με το πουλι τους κλπ... αμα δεν μπορει καποιος να καταλαβει οτι τα κοινωνικα ζητηματα των ομοφυλοφιλων δεν εχουν να κανουν με το γαμησι τοτε πραγματικα απορω αν εχει κατανοησει εστω και στο 1/100 τον διαλεκτικο υλισμο. Το αν οι ιδιοι βαζουν την ομοφυλοφιλικη τους "ιδιοτητα" μπροστα και λενε οτι ειναι περηφανοι πυο ειναι γκει, ερχεται σαν (φυσιολογικη) αντιδραση απεναντι σε μια κοινωνια που για αιωνες ζηταει απο αυτους είτε να το κρυβουν ειτε να πληρωνουν τις συννεπειες.

Θεσμοι σαν το pride μπορει να ειναι κατευθυνομενοι, ομως οι "αναγκες" που τους γεννουν δεν ειναι πρακτορικες της CIA αλλα αντικειμενικα προβληματα που βιωνουν οι μειονοτητες αυτες, που σχετιζονται και με τα παραδοσιακα πατριαρχικα προτυπα αλλα οχι μονο(δεν θα κατσω να κανω τωρα πληρη αναλυση βεβαια).

Poe είπε...

ΥΓ: καιεννοειται το κκε/παμε δεν μπορει και δεν πρεπει να γινει ουρα του πραιντ οπως κανει η ανταρσυα και αλλοι που το εχουν συνηθεια να γινονται ουρες σε πολλα και διαφορα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εκτος απο το που βαζουμε το πουλι μας υπαρχει και η ταξικη κοινωνια και η ταξικη παλη κυριοι ευαισθητοι ανθρωπιστες .Αλλα ξερω ,αυτη την γραφετε στα μεζεα σας

zoot horn rollo είπε...

Γνωστές "φατσούλες" με άλλα ψευδώνυμα μάλλον...

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτιλισμένο συριζοτρολλ σε είπα. Βρώμοστομος είσαι εσύ που βρωμίζεις τον ηγέτη της αντιφασιστικής νίκης με τις πομπές του ενός ή του άλλου φιλοσόφου.

Ο μπαντιού είναι μετρ στο σφάξιμο με το βαμβάκι και δεν συνηθίζει να αναφέρει πράγματα χωρίς λόγο. Μέσα σε μία μεσαίου μεγέθους συνέντευξη γίνονται δύο ή τρεις αναφορές στο πρόσωπο του στάλιν ή στον σταλινισμό και όλες είναι σε σύγκριση με τον ναζισμό. Αυτό γιατί στην μισή συνέντευξη "περιγράφει" τον τρόπο ανάλυσης της αστικής ιστοριογραφίας με χαρακτηριστική λεπτομέρεια αναπαράγοντας αρκετούς εμετούς της για τον Γεωργιανό. Λες να διαβάζουμε συνέντευξη του Μπαντιού χωρίς να ξέρουμε τα όσα "περιγράφει"; Αρα; Τελικά αν κρίνει ότι είναι προβληματική η λογική αυτήν όπως λέει γιατί την αναπαράγει χωρίς να απαντά εξίσου λεπτομερειακά σε αυτή; Την επανοηματοδότηση των εννοιών θα την κάνει χωρίς να μπαίνει σε αποδεικτικά λημέρια; Θέλει να κράξει και ταυτόχρονα να τα έχει καλά με όλους. Στο μεταξύ μιλάμε για το μακρινό 2001. Δεν θα γίνω κακός ποστάροντας την συνέντευξη στην ελευθεροτυπία.

Ο ανώνυμος 7:57μμ- 21 ιουνίου 2017

Poe είπε...

Ανωνυμε αν θες δωσε το λινκ για την συνεντευξη γιατι ειμαι περιεργος να τη διαβασω και με ψαξιμο στο google δεν τη βρισκω

Poe είπε...

Συμπληρωματικα για το πραιντ και σε σχεση με ενα απο πανω σχολιο του θερσιτη:

Εγω συμφωνω οτι το να ταυτιζουμε τους γκει με το πραιντ και κατ επεκταση με την αμερικανικη πρεσβεια ειναι λαθος. Αλλα λαθος ειναι και να συμμετειχε με οποιοδηποτε τροπο το κκε/παμε στο πραιντ. Δεν ειναι κατι αντιστοιχο με την αιμοδοσια, οταν πας να δωσεις αιμα πας να δωσεις αιμα και τελος, οταν πας στο pride κανεις κατα καποιο τροπο μια "πολιτικη δηλωση".

Αλλο λοιπον να πεις οτι επειδη το Pride ειχε τη οικονομικη στηριξη των πολυεθνικων και της πρεσβειας εμεις θεωρουμε οτι εχει λαθος κατευθυνση και δεν συμμετεχουμε(και για αλλους λογους δλδ), που ειναι σωστο κατ εμε. Και αλλο να πεις οτι επειδη το pride εχει την οικονομικικη στηριξη των πολυεθνικων και της πρεσβειας τοτε εμεις ειμαστε a priori εναντια στις οποιες διεκδικησεις των lgbt(οπως ειπωθηκε ή υπονοηθηκε απο καποιους εδω μεσα).

Αναυδος είπε...

ο μεγας μπαντιου γιουσουφακι του συριζα και ανικανος να δει περα απο τη μυτη του που οριζει τη φιλοσοφια του σαν πολλαπλο πνεοπλατωνισμό !!!εραστης τπυ ντε γκωλ !!! στο πλευρο του πολ-ποτ και εναντια στην απελευθερωση της Καμποτζης απο το βιετναμικο στρατο κλπ κλπ ενας μαοικος σιτιζομενος απο το γαλλικο αστικο πρυτανειο

https://left.gr/news/se-diethnopoiisi-toy-ellinikoy-agona-kalei-o-alen-mpantioy
https://left.gr/news/alen-mpantioy-kyvernisi-syriza-mono-mazi-me-ena-megalo-laiko-kinima
http://www.kathimerini.gr/751749/article/proswpa/geyma-me-thn-k/alen-mpantioy-h-eyrwph--xreiazetai-hgetes-opws-o-nte-gkwl

Ανώνυμος είπε...

Είχα πει να μην κάνω άλλο σχόλιο αλλά πρέπει να διασαφηνίσω κάποια πράγματα.

Καταρχάς ως άτομο , που ανήκω σε αυτό που ονομάζεται λοατ , δεν θα μπορούσα να δω ποτέ το ΚΚΕ μέσα σε pride, γιατί αυτή δεν είναι η θέση του ούτε ο ιστορικός του ρόλος. Πήγα 2 φορές κι όλο το σκηνικό μου θύμιζε πανηγύρι. Για διασκέδαση πας εκεί, δεν πας για διεκδίκηση. Η συμμετοχή στα pride για τους περισσότερους είναι γιορτή εκτόνωσης και να φανούμε πόσοι είμαστε, να μην κρυβόμαστε και να μην ντρεπόμαστε .

Ένα πανηγύρι είναι λοιπόν και τίποτα περισσότερο. Φυσικά απ’ τα πανηγύρια και τις φιέστες δεν λείπουν οι κουζουλοί. Όμως είναι μια φιέστα, που εκμεταλλεύονται καλά όλοι οι μηχανισμοί του συστήματος μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής των identity politics, που υιοθέτησαν τα μονοπώλια από τη δεκαετία του ‘70 στη Δύση. Τους είπαν λοιπόν: «Δεν υπάρχουν αστοί κι εργάτες , πλούσιοι και φτωχοί. Υπάρχουν μαύροι , γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, μετανάστες κλπ. Αγωνιστείτε λοιπόν για τα αιτήματα της ομάδας σας, της ξεχωριστής σας ταυτότητας». Κοινώς, να γίνετε μαγαζάκια. Έτσι οι αράπηδες βαφτίστηκαν αφροαμερικανοί , οι πούστηδες βαφτίστηκαν gay κλπ κλπ. Και το προχώρησαν ακόμη παραπέρα: «Δεν είσαι απλά λεσβία. Είσαι μαύρη λεσβία». Και δώστου εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις κι αφιερώματα και δώστου υποκατηγοριοποιήσεις. Έτσι δουλεύει το σύστημα μια χαρά εδώ και 40 χρόνια στο ζήτημα αυτό.

Από την άλλη είχαμε και έχουμε τους στενοκέφαλους συντρόφους τύπου Γκιόκα , που μας λένε πως: «Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής». Με τον κομμουνισμό δηλαδή θα σταματήσουν οι στρέητ να γεννάνε ομοφυλόφιλους! Καλά κρασιά..

Εμείς λοιπόν, οι εργαζόμενοι που τυχαίνει να είμαστε λοατ , που είμαστε συνειδητοποιημένοι και δουλεύουμε στα σωματεία μας , δεν ζητάμε να είμαστε κάτι ξεχωριστό, επειδή και καλά «αξιοποιούμε διαφορετικά το πουλί μας». Να είμαστε ορατοί και να ακουγόμαστε στα σωματεία μας. Αυτό έθεσα στα σχόλια που έκανα. Δεν ζητάω ξεχωριστή μεταχείριση επειδή είμαι ομοφυλόφιλος εργάτης ή λεσβία υπάλληλος. Ζητάω να μην αποκλείομαι, επειδή ακριβώς είμαι λοατ.

Όταν ανέφερα πως το Σύμφωνο Συμβίωσης κι οι συμπληρωματικοί νόμοι έλυσαν πολλά ζητήματα , που δεν τέθηκαν ποτέ σε Σωματεία εργαζομένων, κάποιοι μίλησαν για συριζέικη διαφήμιση . Ας το ξεκαθαρίσω λοιπόν. Ο σύριζα σαν καλό παιδί του συστήματος, παίζει το παιχνίδι , που σχεδίασαν τα μονοπώλια. Δείτε στις ιστοσελίδες της παγκόσμιας τράπεζας , του οοσα, του δντ , της ε.ε , πόσες «καλές πρακτικές» προτείνονται στις κυβερνήσεις για θέματα λοατ. Όλα αυτά, δεν στοχεύουν στην αλλοτρίωση του βαρβάτου καθαρόαιμου έθνους , όπως κηρύσσει το παπαδαριό κι οι ακροδεξιοί, ούτε προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως λένε οι φιλελέδες. Στη διάσπαση των εργαζόμενων στοχεύουν. Η αγωνία του συστήματος είναι να μην υπάρχει λαϊκή συσπείρωση.


Εμείς όμως, εδώ ανήκουμε! Ο σελέμπριτυ αστός gay είναι ταξικός εχθρός, δεν είμαστε όμοιοι επειδή έχουμε ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό. Κοντολογίς ,τα αιτήματα των σωματείων για αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι μέσα στο πλαίσιο ταξικής πάλης. Αλλά, ας μη γελιόμαστε. Ξέρουμε καλά πως από μόνοι τους οι εκπρόσωποι σωματείων του ΠΑΜΕ , δεν πρόκειται να πάρουν πρωτοβουλία , αν δεν συζητήσει το ΚΚΕ πρώτα για τα θέματα αυτά. Φυσικά , και σε καμία περίπτωση οι κομμουνιστές δεν θα μπούμε σε σκέψεις δημιουργίας ανθυποομάδων τύπου «ανταρσυα lgbt» και άλλα τέτοια σούργελα και σεχταριστικά παραμαγαζάκια. Γι’ αυτό επιμένω πως το κόμμα πρέπει να τα δει αυτά τα ζητήματα με καθαρό μάτι. Να ακούσουν και να διαβάσουν κάποιοι. Υπάρχουν εκατοντάδες νέες έρευνες και δεδομένα στη βιολογία και την ιατρική. Υπάρχουν διακρίσεις και καταπίεση στην κοινωνία. Κι επίσης ας σταματήσει ο μύθος της προτίμησης κι επιλογής. Κανείς δεν επιλέγει να τον λοιδορούν, να του στερούν δικαιώματα , να τον τρέχουν σε ψυχολόγους και σε άλλες χώρες να τον βασανίζουν και να τον εκτελούν.

commy

Ανώνυμος είπε...

Απ' ό,τι καταλαβαίνω poe πάντως από το κείμενο της κομεπ (και ομολογώ πως δεν έχω κάνει την αντίστοιχη έρευνα για να είμαι 100% σίγουρος) οι περισσότεροι θεσμοί διεκδίκησης αιτημάτων των λοατ βάζουν σαν στόχο τους και τη διεκδίκηση της υιοθεσίας παιδιών που έχει αντιρρήσεις το ΚΚΕ. Οπότε, ίσως και για αυτό να μην υπάρχει μία σύγκλιση και στήριξη σε αυτούς τους θεσμούς. Όταν η α.τ. σπρώχνει το ζήτημα της υιοθεσίας δεν μπορείς να στηρίζεις χωρίς να έχεις δει τις σκοπιμότητες από πίσω.

Εξάλλου, φαίνεται ότι πλέον υπάρχει τεράστιο κομμάτι της α.τ. που όχι απλά δεν τους κυνηγάει πλέον, αλλά επιχειρεί να ταυτίσει ότι οι γκέι είναι αυτομάτως αντισυστημικοί και προοδευτικοί και τους αξιοποιεί σαν πολιτικό προσωπικό για να εγκλωβίζει.
http://www.902.gr/eidisi/kosmos/131135/o-lio-varantkar-analamvanei-prothypoyrgos-gia-na-synehisei-tin-antilaiki

Σίγουρα, δεν πρέπει να ταυτίζουμε ΛΟΑΤ εργάτες με καπιταλιστές και πολιτικό προσωπικό, αλλά δεν μπορούμε να το βλέπουμε αταξικά το ζήτημα και ότι απλώς στηρίζουμε μία καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα. Αν συμμετέχουμε σε κάποιο κίνημα ή κάνουμε μια πρωτοβουλία εμείς ή το αναδείξει το ΠΑΜΕ κάπως, πρέπει να τους βάζουμε ότι πρώτα χωρίζονται οι άνθρωποι σε τάξεις και μετά σε οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα, χρειάζεται επιστημονική έρευνα πάνω στο σεξουαλικό προσανατολισμό γενικά και το έχουμε αφήσει πολύ. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό ή πρωτεύον, αλλά κάθε χρόνο δε γίνεται επί pride να βγαίνουν όλοι οι αριστεροχαρούμενοι και να μας πρήζουν στο fb κλπ χωρίς να υπάρχει οργανωμένος αντίλογος από το Κόμμα.

πασοκος

Ανώνυμος είπε...

Καλά, σίγουρα δεν είναι θέμα «προτίμησης κι επιλογής», αλλά η σεξουαλική προτίμηση καθορίζεται και από άλλους παράγοντες πέρα από το βιολογικό. Καθορίζεται και από το περιβάλλον που αναπτύσσεται ο καθένας. Έχουν βγει και αρκετές έρευνες που το υποστηρίζουν αυτό. Βέβαια όπως με όλες τις αστικές έρευνες σίγουρα τίθεται θέμα αξιοπιστίας και σκοπιμότητας από πίσω.

πασοκος

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 1/2

Τι κατάλαβα, αν κατάλαβα
Η συζήτηση ξεκίνησε από ένα ειρωνικό σχόλιο του Μπρεζνιεφικού Απολιθώματος πως εκτός από τα μνημόνια υπάρχουν και τα πράιντ.

Ένα μεγάλο μυαλό, σε απάντηση ήταν στην αναζήτηση κατά πόσο ο "Μαυριτανός" θα πήγαινε σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Παραγνωρίζοντας τον αυστηρό βικτωριανό πατέρα (τρεις θυγατέρες είχε ο άνθρωπος), τη αθυροστομία του όταν έγραφε ή όταν δεν μιλούσε μπροστά σε γυναίκες, και την σεμνοτυφία του όταν μιλούσε μπροστά σε αυτές την οποία επιβεβαιώνουν οι επιστολές του με τον "Στρατηγό".

Eπιπλέον πως ακόμα και σήμερα να ζούσε δεν θα συμμετείχε σε αμφιβόλου προέλευσης και σκοπιμότητας μικροαστικά "κινήματα" ΕΚΤΟΣ εργατικών-εργασιακών χώρων παραγωγής.
Μικροαστικά κινήματα θα τα έλεγα με ό, τι άλλο μπορεί να ευδοκιμήσει σε μικροαστικά κινήματα. Σε πολλά από αυτά, και ο καλυμμένος αντικομμουνισμός.

Που καταλήγουμε στο γελοίο του ερωτήματος;

Η απάντηση του Μπρεζνιεφικού Απολιθώματος ήταν το πόστ με το guy(όχι γκέι) πράιντ.

Η δική μου, ήταν με μία ερώτηση στην ερώτηση:

Θα πήγαινε ο ερνστ ρεμ σε πράιντ;

Η οποία ερώτηση είναι σαφώς πιο εύστοχη από την προηγούμενη. Για πολλούς λόγους. 1) Γιατί είχε ο Ρεμ είχε την "κλίση" 2) Γιατί ήταν του 20ου αιώνα, όχι π.χ.του 19ου αιώνα 3) Γιατί του άρεσαν στολές και οι παρελάσεις των φαιοχιτώνων του S.A. στα οποία ήταν αρχηγός. 4) Γιατί στην Γερμανία τελών του 20ου αιώνα αρχών 21ου υπάρχει οργάνωση γκέι νεοναζί όπως πληροφορηθήκανε από το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Και άλλους

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2/2
Τι κατάλαβα αν κατάλαβα από την συζήτηση.

Σε μία ταξική κοινωνία με την κύρια αντιπαράθεση να είναι μεταξύ αστικής και εργατικής τάξης που διαπερνά όλα τα άλλα δευτερέυωντα πραγματικά ή φανταστικά δίπολα. Η θέση στην παραγωγή σε μία ταξική κοινωνία. Η πολιτική στάση. Η οποία διαπερνά κάθετα όλα τα άλλα ψευτοδίπολα μικροαστικής αντίληψης. Ο εργάτης, ή ο εργαζόμενος, παραμένει εργάτης ή εργαζόμενος, ασχέτως τι κάνει ή τι δεν κάνει στον "ελεύθερο" χρόνο του.

Στα υπόλοιπα, δυστυχώς "τσιμπάνε" κάποιοι πραγματικοί φίλοι του ΚΚΕ. Ο όποιος μικροαστός με την όποια "διαφορετικότητα" προβάλει φασίστικές απόψεις, ή είναι φιλοφασίστας, πρέπει κατά την γνώμη μου να αντιμετωπίζεται στον πολιτικό λόγο με βάση τις απόψεις του, ή ως φιλοφασίστας και όχι ως "αδικημένη" "διαφορετικότητα".

Επίσης κάποιοι πραγματικοί φίλοι του ΚΚΕ παραλληλίζουν την "διαφορετικότητα" ή ότι άλλο έχει να κάνει με την όποια "επιλογή", με την ανάγκη κατά 90% του μετανάστη να ζήσει.
Δεν πηγαίνει σε άλλη χώρα από "επιλογή" ή από dna ή από φροϋδική ανάλυση, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά από ανάγκη για μία καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μεροκάματο, για να αποφύγει τον πόλεμο, ν αποφύγει διώξεις. Η μετανάστευση που αρκετές φορές γίνεται με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων.
Στο κάτω, κάτω όσοι είναι εντός ΕΕ "απολαμβάνουν" μία από τις 4 "ελευθερίες" του Μάαστριχ . Αν βέβαια ισχύει η συνθήκη του Σέγκεν και δεν κλείσουν δοκιμαστικά τα σύνορα και μεταξύ χωρών της ΕΕ για κανένα δίμηνο.
Το μνημόνιο των μνημονίων του Μάαστριχ εξομοιώνει τους ευρωπαϊκούς μισθούς με μισθούς Κίνας ή Ινδίας και που ψήφισε και μετα δύο χέρια ο συν/σύριζα το 1991.

Ας ξανακοιτάξουν κάποιοι τον "φιλελευθερισμό" τους γιατί μπορεί να ανακαλύψουν πως δεν διαφέρουν και πολύ από τις ιδέες του δηλωμένου ομοφ/λου ακροδεξιού Pim Fortuyn.
http://tvxs.gr/news/ταξίδια-στο-χρόνο/εννέα-χρόνια-από-τη-δολοφονία-του-αμφιλεγόμενου-pim-fortuyn

17-57

Poe είπε...

"Σίγουρα, δεν πρέπει να ταυτίζουμε ΛΟΑΤ εργάτες με καπιταλιστές και πολιτικό προσωπικό, αλλά δεν μπορούμε να το βλέπουμε αταξικά το ζήτημα και ότι απλώς στηρίζουμε μία καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα. Αν συμμετέχουμε σε κάποιο κίνημα ή κάνουμε μια πρωτοβουλία εμείς ή το αναδείξει το ΠΑΜΕ κάπως, πρέπει να τους βάζουμε ότι πρώτα χωρίζονται οι άνθρωποι σε τάξεις και μετά σε οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα, χρειάζεται επιστημονική έρευνα πάνω στο σεξουαλικό προσανατολισμό γενικά και το έχουμε αφήσει πολύ. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό ή πρωτεύον, αλλά κάθε χρόνο δε γίνεται επί pride να βγαίνουν όλοι οι αριστεροχαρούμενοι και να μας πρήζουν στο fb κλπ χωρίς να υπάρχει οργανωμένος αντίλογος από το Κόμμα."

Δεν διαφωνω πασοκε καθολου σε αυτο που λες, εννοειται πρωτα το ταξικο, για αυτο και λεω οτι γκει λεφταδες δεν εχουν καμια θεση στο κινημα.
Για το αλλο που λες... οπως και με τους αγανακτισμενους, ετσι και με τους γκει το ιδιο το Κ.Σ προσπαθει να τους χρησιμοποιησει και να τους φερει με τα νερα του. Επισης το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα δεν το πειραζει να παιρνει μετρα τυπικης ισοτητας, διοτι αυτα δεν απαιτουν απο τους καπιταλιστς να βαλουν το χερι στην τσεπη, ισα ισα φτιαχνουν και αγορες(προιοντα, καταναλωτικες σνηθειες κλπ) στηριζομενοι στους γκει(οπως φτιαχνουν αγορες για τα παντα δλδ). Και βεβαια ο καπιταλισμος, για καθε τυπικο μετρο που παιρνει -και δεν λεω να μην το παιρνει- κανει τα στραβα ματια για χωρες που καταπατουν αβερτα τα δικαιωματα των ανθρωπων, αρκει αυτες να ειναι στο δικο του στρατοπεδο... αν τωρα δεν ειναι, βρισκει τα δικαιωματα αφορμη για να εισβαλλει... βεβαια ανεξαρτητα με τις σκοπιμοτητες των ιμπεριαλιστων, τα ανθρωπινα δικαιωματα, εστω και τυπικα, πρεπει να ειναι θεσμοθετημενα.

Poe είπε...

Ζιζεκ+μπαντιου = lfe

Ανώνυμος είπε...

Επικαλούμενος ιατρική και βιολογία ανοίγεις μεγάλη συζήτηση. Αυτές χρόνια τώρα έχουν αποδείξει το ότι "δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι". Με λίγα λόγια ότι αποδεικνύεται με απτά επιστημονικά κριτήρια, απορρίπτει το "έτσι γεννήθηκα". Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν η Ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

@commy

Κάτσε ρε φίλε γιατί θα μου δημιουργήσεις υπαρξιακά προβλήματα σε λίγο.

Όταν δηλαδή εγώ μέσα από το σύλλογό μου διεκδικώ ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ πρέπει να είμαι παντρεμένος ή σύμβιος για να καλύπτομαι; Δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πρέπει να προηγηθεί κάτι από τα δύο; Έως τότε είμαι μήπως σε μια κατάσταση αυτοάρνησης;

Έγραψες:
«Ρωτάω λοιπόν: Ποιο σωματείο και πότε τα διεκδίκησε αυτά; Απάντηση : Κανένα!»
«το Σύμφωνο Συμβίωσης κι οι συμπληρωματικοί νόμοι έλυσαν πολλά ζητήματα , που δεν τέθηκαν ποτέ σε Σωματεία εργαζομένων»

Δεν σε καταλαβαίνω ειλικρινά. Θα έπρεπε να τεθούν με τέτοιο τρόπο αυτά τα δικαιώματα; Διαχείριση μορφών καταναγκασμού και εξάρτησης πρέπει να κάνουν τα σωματεία; Δηλαδή επειδή ο γάμος δίνει ορισμένα δικαιώματα ο στόχος πρέπει να είναι η επέκτασή τους σε κάθε μορφή συμβίωσης ή σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από το αν συμβιώνει ή όχι;

Λες «δεν θα μπούμε σε σκέψεις δημιουργίας ανθυποομάδων», παλεύουμε από τα σωματεία μας κτλ. Μα όταν ζητάς τα ΙΔΙΑ ακριβώς δικαιώματα να κατηγοριοποιούνται τότε δεν διασπάται η εργατική τάξη και η πάλη της αντικειμενικά; Εκτός αν υπάρχει κάποια αντικειμενική ανάγκη κατηγοριοποίησης του δικαιώματος στην ασφάλιση πχ και δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ...

Δεν συνεχίζω γιατί έχω μια τάση να πλατειάζω και προσπαθώ να το ελέγξω. Και για να εξηγούμαι έχω πει παραπάνω ότι θεωρώ ότι υπάρχουν άλλα θέματα που χρίζουν εξειδίκευσης. Αλλά όταν μας φέρνεις ως πρόοδο τους νόμους του Σύριζα που συνοδεύουν το Σύμφωνο (σε ασφαλιστικά-εργασιακά) πως περιμένεις να αντιμετωπιστείς;

Α.Κ

Ανθελληνας είπε...

Ασχετο. Μανουλια οι τουρκαλες, οι ελληνιδες ειναι σαν το δρακουλα των καρπαθιων. Πως εγινε αυτο ρε; Θα αλλαξοπιστησω.

"Ο σελέμπριτυ αστός gay είναι ταξικός εχθρός, δεν είμαστε όμοιοι επειδή έχουμε ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό.'

Απολογειται δηλαδη για τους γκει γενικως. Εγω δεν εχω υποψη μου κανενα στρειτ να αποολογειται για τους στρεητ αστους. Εκει φτασαμε με την παρανοια των σταλινικων. Και δεν νομιζω να ζητησε κανενας εδω τετοια απολογια. Ημαρτον.

Ο αλλος λεει για τα ροζ πανω. Θα ηθελα ναβλεπα ενα ροζ πανω εξω απο νατοικη βαση με το παμε, ή σε ενα αποκλεισμο υπουργειου, σε μια απεργια. Αλληλεγγυη αλλοιως θα μας φανε ζωντανους οι καπιταλες (οι κουφαλες).

Ανθελληνας είπε...

Αν ειναι αληθεια οτι ο νομος διευκολυνει την εμπορευματοποιηση της μητροτητας (τι πο τα δεν αφηνει ορθιο ο καπιταλισμος και οι τεχνοκρατες υπηρετες του) τοτε σωστα δεν το ψηφησε το κκε. Επρπε ομως να το επικοινωνησει πιο καλα. Εγω δηλαδη θα ηθελα να ακουσω απο ενα λοατ+ να εξηγει την αποψη του κκε για το θεμα.

ξεκωλα
http://www.clickatlife.gr/culture/story/103969/kanye-west-kai-kim-kardashian-proselaban-parentheti-mitera

Ανθελληνας είπε...

'Ας ξανακοιτάξουν κάποιοι τον "φιλελευθερισμό" τους γιατί μπορεί να ανακαλύψουν πως δεν διαφέρουν και πολύ από τις ιδέες του δηλωμένου ομοφ/λου ακροδεξιού Pim Fortuyn.'
Δηλαδη οποιος διαφωνει μαζι του ειναι φασιστας. Ωραια λογικη, θα συμφωνουσε και ο Αδωνις, μη σου πω κι ο Κσιδιαρης.
Ενα πραμα οι κινηματικοι με τους φασιστες, θεωρια των δυο ακρων σε νεα εκδοση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦ' ΟΣΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΒΑΖΩ 400 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚΟΠΟΕ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

ΕΙΠΑ ΠΟΘΥΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΕΗ ΠΡΑΙΝΤ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

"θεωρια των δυο ακρων σε νεα εκδοση.": Aυτό που σερβίρεις, και μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Με σημαία τα «ατομικά δικαιώματα» καταργούν τα κοινωνικά δικαιώματα και τροφοδοτούν νέες διακρίσεις

Εξαγγελία ίδρυσης ιδιωτικού σχολείου στην Ατλάντα των ΗΠΑ για ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και διαφυλικούς (trans) μαθητές...

...η πρωτοβουλία δημιουργίας τέτοιου τύπου σχολείου διευκολύνει να σπάνε τα «στερεότυπα» στην κοινωνία ή ενισχύει το στιγματισμό;

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8752831

Για όσους θέλουν να μάθουν για τους στόχους (taking you from where you are to where you want to go)! του σχολείου εδώ: http://www.prideschoolatlanta.org/

α

Ανώνυμος είπε...

@Ανθελληνας
Το λινκ που δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις, από σάιτ του συριζα - ευρύτερου αριστεροαναρχοχώρου. TV χωρίς σύνορα.

http://tvxs.gr/news/ταξίδια-στο-χρόνο/εννέα-χρόνια-από-τη-δολοφονία-του-αμφιλεγόμενου-pim-fortuyn

" Fortuyn κατέβαινε στις εκλογές του 2002 με το νεοϊδρυθέν κόμμα του «Lijst Pim Fortuyn» (LPF), και στήριξε την προεκλογική του καμπάνια στο ζήτημα των μουσουλμάνων μεταναστών. Θεωρούσε το Ισλάμ «οπισθοδρομικό πολιτισμό», χρησιμοποιώντας όμως τη λέξη achterlijk, που μεταφορικά έχει την αρνητική έννοια του «καθυστερημένου».

«Δε μισώ το Ισλάμ. Το θεωρώ οπισθοδρομική κουλτούρα. Έχω ταξιδέψει αρκετά στον κόσμο, και όπου έχει επικρατήσει το Ισλάμ τα πράγματα είναι φρικτά. Είναι υποκριτές, όπως οι παλιοί ρεφορμιστές προτεστάντες. Κοιτάξτε την Ολλανδία. Που αλλού μπορεί ένας αρχηγός κόμματος σαν εμένα, να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος; Αυτό είναι υπέροχο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Και θέλω να μείνει έτσι», είχε δηλώσει στην εφημερίδα Volkskrant.

Τα λεγόμενά του έχουν ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι τον παρουσίαζαν ως λαϊκιστή ακροδεξιό και επικεντρώνονταν στη θέλησή του να σταματήσει την εισροή Μουσουλμάνων μεταναστών στην Ολλανδία. «Αν είναι δυνατόν, θα έλεγα πως δεν πρέπει να μπουν άλλοι Μουσουλμάνοι εδώ μέσα». Ο Fortuyn είχε ταχθεί υπέρ ενός «Ψυχρού Πολέμου» εναντίον του Ισλάμ, το οποίο έβλεπε ως «τρομακτική απειλή και ως μία αφιλόξενη, εχθρική θρησκεία».

Ο ίδιος αρνούνταν οποιαδήποτε πολιτική ομοιότητα με τον Jean-Marie Le Pen και άλλους ακροδεξιούς Ευρωπαίους πολιτικούς, ενώ περιέγραφε την ιδεολογία του ως πραγματιστική. Ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και διατηρούσε γενικά φιλελεύθερες θέσεις υπέρ της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, του δικαιώματος γάμου για τους ομοφυλόφιλους, της ευθανασίας, κλπ.

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως τα λεγόμενά του είχαν παρεξηγηθεί, και πως στην πραγματικότητα υποστήριζε ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί με τους Ολλανδούς και να σεβαστούν τις αξίες της ολλανδικής κουλτούρας. «Θέλω να ζήσω μαζί με τους Μουσουλμάνους, αλλά το τανγκό θέλει δύο», είχε πει.

Πίστευε πως η μουσουλμανική κουλτούρα δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο της μοντερνοποίησης, και συνεπώς δεν αποδεχόταν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, των ομοφυλόφιλων και των μειονοτήτων..."

Μοντέρνος συνδιασμός ακροδεξιού, πιο ιντελεκτουέλ.
Και ενάντια στην μετανάστευση, στους μουσουλμάνους με το προκάλυμα της κουλτούρας, (τον "πόλεμο των πολιτισμών";), και υπέρ των "δικαιωμάτων".
Σε αρκετά "έβαζε" τα γυαλιά σε πολλούς που μπορεί να δηλώνουν προοδευτικοί ή ό,τι άλλο δηλώνουν. Ας ξανακοιτάξουν κάποιοι τον "φιλελευθερισμό" τους γιατί μπορεί να ανακαλύψουν πως δεν διαφέρουν και πολύ από τις ιδέες του δηλωμένου ομοφ/λου ακροδεξιού Pim Fortuyn.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ Χ.Κ
Όταν ανέφερα βιολογία και ιατρική εννοούσα , πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι διαταραχή ούτε κάτι που μπορείς να αλλάξεις, όταν συμβαίνει. Ένα ποσοστό ανθρώπων από 3 έως 8 % είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτό, από τη στιγμή που συναντάται σε όλες τις κοινωνίες και πολιτισμούς διαχρονικά, αποτελεί κανονικότητα. Η ομοφυλοφιλία δηλαδή αποτελεί εκδοχή της βιολογικής ποικιλότητας κι όχι εκτροπή κι ανωμαλία. Όπως δεν αποτελούν ανωμαλία οι αριστερόχειρες. Οι νευροβιολόγοι και οι ενδοκρινολόγοι σε πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν μηχανισμοί, που καθορίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό καθώς επίσης και την συμπεριφορά. Οι ψυχολόγοι κι οι κοινωνιολόγοι άλλη δουλειά κάνουν. Ένα πρόσφατο βιβλίο , που εξηγεί και παραθέτει έρευνες είναι «Η Βιολογία της ομοφυλοφιλίας».

@ Α.Κ
Δεν ζητάω να κατηγοριοποιούνται τα ίδια δικαιώματα. Το αντίθετο ακριβώς . Ζητάω το ομόφυλο ζευγάρι εργαζομένων να έχει τα ίδια δικαιώματα με το ετερόφυλο. Αλλιώς υπάρχει ρατσισμός. Και δεν φέρνω ως πρόοδο τους νόμους σύριζα. Είναι αυτονόητο δικαίωμα ,είτε το ψήφισε ο συριζα είτε ο φούφουτος. Όταν το γυναικείο μεροκάματο εξομοιώθηκε με το αντρικό το 1981 , δεν ήταν αυτονόητο δικαίωμα; Η δεξιά το ψήφισε αλλά υπήρξε ως αίτημα από τα χρόνια της κυβέρνησης του βουνού. Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή σε κάθε διεκδίκηση να μπαίνει η φράση «ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό;»


Να , γιατί δεν μπαίνουν σε συζήτηση αυτά τα ζητήματα στα σωματεία ή σε οργανώσεις. Γιατί ή φιλελέ θα σε αποκαλέσουν ή συριζαίο ή στην καλύτερη περίπτωση μπερδεμένο κι άσχετο. Κι επιλέγεις να μην μιλάς. Από τη μια σε καταριούνται παπάδες κι ακροδεξιοί κι απ’ την άλλη οι δικοί σου σού λένε «βούλωστο, δεν είναι αυτό προτεραιότητα, θα διορθωθούν όλα, όταν πάρει ο λαός την εξουσία» και σε ειρωνεύονται ως «καταπιεσμένη διαφορετικότητα». Στο μεταξύ ο κόσμος προχωράει. Και, ναι , χάρη στους νόμους του φούφουτου , ομόφυλα ζευγάρια που ζούσαν χρόνια χωριστά , πήραν μετάθεση και ζουν μαζί. Και ναι, το να μπορούν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται να ζουν μαζί , είναι αυτονόητο δικαίωμα στα 2017.

Όσο για την αναξιοπιστία ή σκοπιμότητα των ερευνών, όταν μέλη της Κ.Ε του κόμματος λένε πως «είναι απαράδεκτο να υπάρχει φτώχεια κι ανισότητα , όταν η επιστήμη έχει κάνει τόση πρόοδο και υπάρχει τόση εξέλιξη », σε ποιες επιστήμες κι έρευνες αναφέρονται; Γίνονται σε άλλον πλανήτη αυτές οι έρευνες , στον οποίο δεν υπάρχει σκοπιμότητα και ιμπεριαλισμός;
Κλείνω με μια φράση. Είναι λάθος η στάση του κόμματος στο ζήτημα αυτό.


commy

Ανώνυμος είπε...

@Ανθελληνας
"Δηλαδη οποιος διαφωνει μαζι του ειναι φασιστας. Ωραια λογικη, θα συμφωνουσε και ο Αδωνις, μη σου πω κι ο Κσιδιαρης."

Δηλαδή όπως γράφεις όποιος διαφωνεί με τον ακροδεξιό, στην προκείμενη περίπτωση τον Pim Fortuyn, είναι για σένα ακροδεξιός ή φασίστας. Ωραία λογική και συμπέρασμα. Αλλά όπως σας έχει κάνει τα μυαλά ο Σύριζα, πλεόν τίποτα δεν μου φαίνεται απίθανο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@commy

Καμιά φορά νομίζω μπερδεύουμε την τυπική ισότητα με τα δικαιώματα. Το "μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ" σημαίνει όλους δεν σημαίνει παντρεμένους ή συμβιώντες. Το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα.
Αυτό, δεν επεκτείνομαι και ξαναγράφω ότι θεωρώ ότι υπάρχει αντικειμενική ανάγκη εξειδίκευσης όχι όμως σε θέματα εργασιακών, ασφάλισης, συνταξιοδοτικού.

Καλή συνέχεια.

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

Commy μια παρατήρηση. Την ομοφυλοφιλια με τη σημερινή μορφή της δηλαδή μονογαμια, συμβιωση κλπ τη συνανταμε στον καπιταλισμό. Σε προγενεστερες κοινωνιες συνανταμε αυτο το σεξουαλικο προσανατολισμο μονο ως απολαυση. Κυριως συνανταμε το να πηγαινει καποιος και με τα 2 φυλα αλλα εντελει να κανει οικογένεια με το αντίθετο φυλο για προφανής λογους αναπαραγωγής.
Εξαλλου οπως σωστα εγραψε στο μπλογκ του Τρας ο Agis.

"Σε όλες τις κοινωνίες η θεσμοποίηση του γάμου δεν αφορά κατά βάση την σύνδεση ανάμεσα στην φυσική έξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και σε οτιδήποτε άλλο (πχ τον πεπερασμένο ιστορικά κοινωνικό θεσμό της ατομικής ιδιοκτησίας). Αφορά κατά βάση τη σύνδεση, με αυτό το οτιδήποτε άλλο, όχι της σεξουαλικότητας ως "φυσικής έξης" αλλά της σεξουαλικότητας ως αναπαραγωγικής πράξης. Εφόσον η σεξουαλικότητα είναι αναπαραγωγική πράξη, παράγει το "γάμο" σε οποιαδήποτε κοινωνικο-ιστορική μορφή του, ακόμη κι αν το φαινόμενο της "φυσικής έξης" απουσίαζε. Αν η σεξουαλικότητα ήταν απλώς "φυσική έξη" και τίποτα άλλο, δεν θα υπήρχε γάμος σε καμία του μορφή."

ratm

Nikos είπε...

Νομίζω ότι όλα τα λεφτά είναι η τοποθετηση του commy. Τι λέει εκεί ο συναγωνιστής μας. Ότι το ΚΚΕ έχει ρηχή (ΑΚΟΜΑ) θέση για το θέμα ότι δεν μπορεί να διαμορφώσει τακτική προσέγγισης των ΛΟΑΤ και το σώζει η σωστή ανάλυση του σε επίπεδο στρατηγικής . Μα αυτό συμβαίνει και σε άλλους τομείς όπου είμαστε λίγοι .Πώς θα διαμορφώσει θέσεις και αναλύσεις το κόμμα αν τα μέλη και οι φίλοι που έχουν σχέση και γνώση με το κάθε ζήτημα δεν συμβάλλουν; Δεν είμαστε θεοί Κοινωνικά όντα είμαστε που προσπαθούμε να διαμορφώσουμε την πολιτική πρωτοπορία της ταξης μας ακηδεμονευτα απο τους εκμεταλευτες μας.Ας είμαστε ειλικρινείς καθυστέρηση κάναμε γιατί είναι σωστή η θέση περί συμφώνου συμβίωσης αλλά το ζήτημα έχει και άλλες προεκτάσεις που ακομα δεν τις εχουμε πιασει όλες. Λένε οι ΛΟΑΤ που στέκονται κοντά μας πολιτικά δεν Θέλω το κκε ρε φίλε στο pride Θέλω ο σύντροφος μου στο σωματείο να μην με βλέπει σαν το πουστη που θα ξεπουληθεί με ένα σύμφωνο αλλά σαν ένα εργάτη που παλεύουμε μαζί. Δεν είναι το κκε ομοφοβικο σύντροφοι μια χαρά είναι η γραμμή μας εμείς είμαστε μαλακές Γιατί βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους με μισό μάτι.
Και είμαστε μαλακες Γιατί δεν έχουμε εξοικείωση και γιατί οι ΛΟΑΤ συναγωνιστές δεν μας προσεγγίζουν θαρετα αλλά στερεοτυπικά. Αν έρθουν στα σωματεία πιο πολλοί commy τότε θα αποκτήσουμε την ποιότητα να δώσουμε εφόδια στο κόμμα να διαμορφώσει τακτική οργάνωσης αυτών των ανθρώπων που είναι δίπλα μας και συγχρόνως αόρατοι.
Εγώ είχα παλιά την άποψη ότι οι ΛΟΑΤ είναι κακομαθημενοι μικροαστοί που θέλουν απλά να κάνουν θόρυβο με άλλαξε το γεγονός ότι σαν παντιακος με άλλους Κνιτες σώσαμε δύο τραβελια από πογκρόμ. Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιήσει κανείς ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων όπου για να βρει πορους για να διορθώσει το φύλο του πρέπει να εκτεθεί στο πεζοδρόμιο και στη καφρίλα αν τώρα εδώ δεν βλέπει κανείς μια έστω και ρηχή αναγωγή με πτυχες του γυναικείου ζητήματος τότε πάσο.

Ανώνυμος είπε...

Γενική επισήμανση: μην μπερδεύουμε (και αυτό αφορά γενικώς όλους μας)το απόλυτα σωστό ζήτημα του σεβασμού προς αυτούς τους ανθρώπους, με το ζήτημα για το πως προσεγγίζουμε το φαινόμενο!
Έχουμε ξανασυζητήσει για το θέμα.
Πάντως να πώ τη γνώμη για ένα θέμα: Η πιο σωστή ταξικά προσέγγιση είναι να σταματήσουμε να τους διαχωρίζουμε,να τους εξαιρούμε ή να τους προβάλουμε σαν κάτι το ιδιαίτερο. Εν ολίγοις, η πιο σωστή ταξικά προσέγγιση είναι να εξηγήσουμε ότι δεν χρειάζονται κανένα ιδιαίτερo κίνημα με κριτήριο τις σεξουαλικές σχέσεις, τις δικές μας ή τις δικές τους. Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται κάποια ειδική παρέμβαση σε ένα "κίνημα" τέτοιου τύπου. Ταξικό σημαίνει ότι πρώτα και κύρια προσεγγίζω τα πράγματα με βάση τις σχέσεις παραγωγής, αρα να εξηγήσουμε ότι οι εργάτες πρέπει να συγκροτηθούν σε τάξη για να απελευθερωθούν και να απελευθερώσουν την κοινωνία από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αν προσεγγίζουμε έτσι το ζήτημα θα βοηθούμε και αυτούς τους ανθρώπους...να κατανοήσουν ότι οργανώσεις τύπου PRIDE και παρόμοια δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους
"Ταξικό" δεν είναι ό,τι κινείται να προσπαθούμε να του κολλήσουμε μια ταμπέλα "ταξικό", και αμέσως να αρχίζουμε τη συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να παρέμβει το ΚΚΕ. Ξαναλέω, άλλο πράγμα ο σεβασμός, άλλο ζήτημα για το πως προσεγγίζουμε ένα φαινόμενο.
Πάντως η ανάρτηση προσφέρει αρκετή τροφή για προβληματισμό για το πως οργανώνονται τέτοια "κινήματα",δηλαδή από τα πάνω...και από απ'έξω!
kk-1

fentagin είπε...

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΥΔΟ
ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

(1/2)

Λοιπόν, μια παρέμβαση, αρκετά καθυστερημένη για λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή μου (αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ), με σκοπό να διορθώσω, διευκρινίσω και συμπληρώσω τα γραφέντα από τον «17-57» (18 Ιουνίου 2017 ― 11:05 π. μ.) και τον «ασπονδο φιλο» (18 Ιουνίου 2017 ― 5:05 μ. μ.). Κι αυτό γιατί ό,τι αφορά την βιογραφία των θεμελιωτών του επιστημονικού κομμουνισμού δεν είναι «κουτσομπολιό»…

Αρχίζω με την διόρθωση. Το σωστό δεν είναι «μεζόν α τρουά» (θα μπορούσε να μεταφραστεί: «σπίτι με τρεις» ή: «σπίτι για τρεις», maison à trois), αλλά ménage à trois [μενάζ α τρουά] που μεταφράζεται: «μπουγάδα με/για τρεις» ή: «νοικοκυριό με/για τρεις». Με τον όρο εννοείται και περιγράφεται η σεξουαλική και όχι μόνο συμβίωση τριών ατόμων, από τα οποία τα δύο είναι του ίδιου φύλου. Τονίζω το «όχι μόνο», γιατί ο όρος καθαυτός στο γαλλικό πρωτότυπο δίνει ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική πλευρά («μπουγάδα», «νοικοκυριό»), κάτι που δεν φαίνεται να έχει προσεχτεί αρκετά. Τέλος πάντων οι Γάλλοι κι οι Γαλλίδες μπορεί να είναι ―καλώς ή κακώς― φημισμένοι και φημισμένες για την σπουδαιότητα που δίνουν στο καλό σεξ και στο καλό φαΐ στην ζωή τους, αλλά είναι αρκετά υλιστές για να μην ξεχνούν τις οικονομικές παραμέτρους μιας τέτοιας συμβίωσης. Εδώ κολλάει και το του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Πρώτα έρχεται η μάσα και μετά η ηθική» (Erst kommt das Fressen und dann die Moral). Υπενθυμίζω επί τη ευκαιρία πως η μουσουλμανική πολυγαμία είναι επιτρεπτή μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο μουσουλμάνος μπορεί να συντηρεί οικονομικά, εξίσου και δίκαια, όλες του τις γυναίκες.

Δεν είναι ακριβές ότι ο «Στρατηγός» συζούσε με δυο γυναίκες, έστω κι αν η σεξουαλική του ζωή ήταν για τα συντηρητικά δεδομένα της εποχής του άστατη. Το ακριβές είναι ότι όταν πέθανε ξαφνικά η πρώτη του σύντροφος, σύναψε σχεδόν αμέσως μετά σχέση με την αδελφή της (ήταν κι οι δυο ιρλανδές εργάτριες).

Πράγματι η σύζυγος του «Μαυριτανού», Γιένι φον Βεστφάλεν είχε επανειλημμένα δυσανασχετήσει με την άστατη σεξουαλική ζωή του στενότερου φίλου του συζύγου της και την είχε χαρακτηρίσει με βαρύτατες εκφράσεις, όχι όμως και ο ίδιος ο «Μαυριτανός». Η στάση της Γιένι απέναντι στον «Στρατηγό» άλλαξε ριζικά, όταν αυτός κατά την επανάσταση του 1848‒49 κινδύνεψε να χάσει την ζωή του.

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

(2/2)

Ορθό εξάλλου δεν είναι ότι οι σχέσεις «Μαυριτανού» και «Στρατηγού» «ψυχράνθηκαν», επειδή ο πρώτος «δεν φάνηκε να συμμερίζεται και τόσο τον πόνο» του δεύτερου λόγω του θανάτου της συντρόφου του. Απλά γράφοντάς του ο «Μαυριτανός» αφού τον συλλυπήθηκε ―πολύ λακωνικά, είναι αλήθεια―, πέρασε αμέσως στην περιγραφή της άθλιας οικονομικής του κατάστασης ζητώντας του χρηματική βοήθεια. Αυτό εξόργισε τον «Στρατηγό» που του επιτέθηκε άγρια στην απαντητική του επιστολή για το ότι δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Ο «Μαυριτανός» του έγραψε αμέσως διαβεβαιώνοντάς τον για την ειλικρινή λύπη του ίδιου κι όλης του της οικογένειας και το όλο ζήτημα έληξε εκεί

Ο «ασπονδος φιλος» έχει απόλυτο δίκιο όταν γράφει: «οσο για τον Μαρξ και τον Εγκελς, ε, οχι τι να κανουμε υπάρχει η αλληλογραφία τους. Δεν γούσταραν τα πράιντ της εποχής τους, ούτε τους εκπροσώπους τους που φλέρταραν με τη σοσιαλδημοκρατία.». Το σχετικό γράμμα του «Στρατηγού» προς τον «Μαυριτανό» υφίσταται, είναι της 22ης Ιουνίου 1869, οι γερμανομαθείς μπορούν να το βρουν στα Marx/Engels Werke, τόμος 32, σελ. 324‒325, οι μη γερμανομαθείς ας αναζητήσουν μια μετάφραση στα ελληνικά από την αγγλική μετάφραση του γράμματος που, αν θυμάμαι καλά, είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο πριν από καμιά δεκαριά χρόνια (για περισσότερα σχετικά βλ. το άρθρο του Hubert Kennedy: Johann Baptist von Schweitzer: The Queer Marx Loved to Hate στο: Gay Men and the Sexual History of the Political Left [= Journal of Homosexuality, 29(2/3)(4)], New York: Haworth Press, Harrington Park Press, 1995, σελ. 69‒96).

Επί του θέματος αυτού καθαυτού δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω απ’ όσα έγραψε ο Σεχτάρ ο Τρομερός στις 19 Ιουνίου 2017 ― 2:51 π. μ.· επειδή συμφωνώ 100% επαναλαμβάνω τα ακροτελεύτια:

«Τέλος πάντων, ανέκαθεν θεωρούσα, πως αυτή η συζήτηση ήταν υποτιμητική για όλους μας.

Και αυτός ο διάλογος, εδώ, είναι μια εικόνα παρακμής, που εξηγεί πάρα πολλά

Άγρυπνος