Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Κομινφόρμ - Φλεβάρης 2019

Κλείνοντας έντεκα χρόνια ζωής το μπλοκ -ή μάλλον εννιάμισι χρόνια πραγματικής ζωής και άλλον ενάμιση που προχωρά με κεκτημένη ταχύτητα και πάνω στις πλάτες των αναγνωστών που το κρατάν ζωντανό- συνεχίζει με κινητήρια δύναμη τη βάση του και τα δικά της σχόλια.

Συζήτηση επί παντός επιστητού, με τις εκλογές να έρχονται -εμπρός βήμα ταχύ- τα συριζοτρόλ να αυξάνουν ρυθμούς, θυμίζοντας τις μέρες του 15', και τις Συμπληγάδες του δικομματισμού (που είναι βασικά η Σκύλλα και η Χάρυβδη από άλλο μυθολογικό ανέκδοτο) να είναι έτοιμες να συνθλίψουν κάθε διαφορετική φωνή, εντείνοντας την πόλωση, όσο μπορούν.
Έχουν ένα νέο δικομματισμό να θρέψουν. Και ένα μεγάλο συνασπισμό να ετοιμάσουν. Όχι της αριστεράς και της προόδου, αλλά κυβερνητικό. Αν και προς το παρόν, επιστρέφουν μάλλον στην εποχή των αυτοδυναμιών.

Σχόλια για κάθε τι που προκύπτει στην επικαιρότητα, για αυτά που ήδη έχουν προκύψει, για κείμενα της Κατιούσα -αρκεί να υπάρχει λόγος να γίνει εδώ- για ψυχολογικά ανισόρροπους τουιτεράδες, για όλα αυτά που απασχολούν τον απλό, καθημερινό εργάτη στα γιαπιά και τους χώρους δουλειάς.

Καλός, νηφάλιος σχολιασμός. Και μην αφήστε ένα Μηλιό να σας χωρίζει, με την "ενωτική" του διάθεση.

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διάβασε το λίβελο για το ΚΚΕ και το Μακεδονικό από έναν αμερικανοτσολια στην εφημερίδα των συντακτών της κυβέρνησης τον οποίο έτρεξε να το αναπαράγει και η γνωστή τσιρλιντερ του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθύ ροζ καταλαβαίνει 1) ότι τους έχει δώσει γερό πόνο το ΚΚΕ και 2) ότι προκειμένου να ανακόψουν τις διαρροες τους προς το ΚΚΕ θα ξεφύγουν σε πασοκιες που η πάλαι ποτε αυριανή θα μοιάζει πλέον ένας έντιμος αντίπαλος μπροστα τους.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τελικά παρά τις περί του αντιθέτου απαισιόδοξες προβλέψεις μου το εγχείρημα σου έπιασε. Το σωστό λοιπόν είναι να συνεχίσουμε εδώ.
Για την ακρίβεια να μην συνεχίσω μια ανούσια συζήτηση με κάποιον που έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν μπορεί να ακούσει ούτε με το καλό ούτε με το "κακό". Η αταλάντευτη γραμμή, το να ξέρεις που πας καθαρά σου επιτρέπει να κινείσαι σαν το ψάρι μέσα στον κόσμο και να βρίσκεις τους τρόπους να τον πάρεις μαζί σου σε αυτήν ακριβώς τη γραμμή. Διαφέρει από το να λες στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει και να το κάνεις αυτό γραμμή σου. Το δεύτερο λέγεται οπορτουνισμός καραμπινάτος.
Όμως το να κατακτήσεις αυτή την ικανότητα, θέλει πολλή δουλειά και διάθεση. Πρέπει να μάθεις πρώτα από όλα να ακούς αυτόν που έχεις απέναντι σου, να καταλαβαίνεις κατ' αρχήν τι σου λέει, και σε δεύτερη φάση να μπορείς να τα δουλέψεις μέσα σου. Θέλει να αποβάλλεις την αντίληψη ότι αν βομβαρδίσεις τον άλλον με δεκάδες ντοκουμέντα και στοιχεία τον έπεισες αυτόματα. Όχι φίλε, μπορεί να τον ζαλίσεις, να τον εντυπωσιάσεις ακόμα ακόμα αλλά δεν τον έπεισες.
Ξεκίνα λοιπόν να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, μια καλή αρχή είναι το παράδειγμα του Paulus που αναφέρει ο Σεχτάρ παραπάνω, δούλεψε το στο μυαλό σου, κι εδώ είμαστε.

ΡΓ

zoot horn rollo είπε...

ratm έχουν μπει να παίξουν οι βασικοί, όλος ο "πάγκος", αυτοί που "έτρωγαν" εξέδρα, δανεικοί, κοινοτικοί, τραυματίες για καιρό, κάμποσοι από τα τσικό κι έπονται κι άλλοι μάλλον.

Τοποθέτησε όποιους νομίζεις σε κάθε κατηγορία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάουλους τουλάχιστον ήξερε από Πολλαπλασιασμό.
Ο (πρώην;)Γκουρού του Σύριζα ανάλογα με το που και σε ποιον απευθύνεται ΡΓ


17-57

Ανώνυμος είπε...

Α και το ανάλογα με τον συνομιλητή ΡΓ είναι από το video της Κανέλλη όχι δικό μου.
Το δικό μου μυαλό είναι δουλεμένο.
Αν εσύ εγγυάσαι για μεγαλοστέλεχη του Σύριζα που "ανακάλυψαν" το ΚΚΕ τι να πω μάλλον θα έχεις μεγάλη φαντασία.
Για να γράφει ο Σφυροδρέπανος το "ενωτικό" μέσα σε εισαγωγικά ε κάτι λέει.

@Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα
Έγινε μία ανέντιμη επίθεση προ 3 ημερών κατά Κανέλλη(δεν θα την γράψω) από τον "13χρονο Κομμουνιστή" σε Πανελ. Τελικά οι πολιτικοί του Σύριζα τρολλάρουν ή τα συριζοτρολ πολιτεύονται;

17-57

Ανώνυμος είπε...

Για να κλείσω το θέμα

Θα προτιμούσα από όσο στελέχη του Σύριζα «ανακάλυψαν» τις συμμαχίες του ΚΚΕ με τον λαό, μία αποκήρυξη ή μία αυτοκριτική της περιόδου του Σύριζα καλού-κακού. Έτσι όταν τους μπουν(ή μάλλον για μένα τον καχύποπτο σε αρκετούς να ξαναφανερωθούν) τα οπορτουνιστικά τους παλιά-νέα «δαιμόνια» να έχουμε κάτι για να τους το «κολλάμε» . Γιατί ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, ούτε την γνώμη άλλαξε από την κεφαλή του.

Χρειάζεται μία αυτοκριτική εκ μέρους τους γιατί τότε έμειναν στο πολιτικό τσίρκο του Σύριζα όταν ο ίδιος τους ο (μόνο τότε;) αρχηγός είχε πει πως "εκ βάθους καρδίας ανήκουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ".

Κατά περίεργο εμφανίζονται σήμερα στην Λ.Σ. όταν τα εθνίκια τους «τρέχουν» , ξεφτιλίστηκαν πολιτικά ως μνημονιούληδες και έγιναν ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ. Το έργο του Σύριζα για την αστική τάξη τελείωσε και μένουν οι τελευταίες πινελιές για να παραδώσει την σκυτάλη (με αυτοδυναμία παρακαλώ) στον Κούλη. Η επιστροφή στις καλές εποχές του 4% έχει σιγά-σιγά αρχίσει αλλά δεν θα γίνει αμέσως. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά την Φώφη Ο Παπανδρέου ο Δ ο Ποιητής τους περιμένει .

Οι συμμαχίες του ΚΚΕ, όπως π.χ.της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπως ήταν ο Σύριζα για τους ΠΑΣΟΚους. Οι οποίοι αφού έστειλαν τροχιοδεικτικά κάποιους για αρχή μετά μπήκαν μέσα οι μισοί και βάλε πατείς με πατώς στον Σύριζα στα τέλη του 2011 .
Άλλο που δεν ήθελαν οι Συριζαίοι οι οποίοι τους είχαν καλέσει σε μία προοδευτική διακυβέρνηση στα 2009 λίγο πριν ο ΓΑΠ πάρει τις εκλογές. Χρειάζεται ειλικρινή αυτοκριτική εκ μέρους τους. Διαφορετικά και ποιος μου λέει εμένα του καχύποπτου πως δεν μπαίνουν στην Λαϊκή Συσπείρωση για να ξαναβρούν οι οπορτουνιστές πολιτικό «ζωτικό» χώρο; Γιατί ως πολιτικοί εκπρόσωποι του Οπορτουνισμού έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση του Λαού και το ξέρουν

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πάντως 17-57 εγώ μελετώντας το προγραπρό του Κόμματος δεν καταλαβα πουθενά ότι το κομκό δίνει έγκριση για το ποιος συμμετέχει ή όχι στη ΛΣ. Δεν είναι ο ρόλος του να κάνει τον πορτιέρη της ΛΣ. Ρόλος του είναι να την καθοδηγήσει πολιτικά μέσα από τα μέλη του που συμμετέχουν στην εναντίωση με την αστική εξουσία και την πάλη για την ανατροπή της. Προφανώς σήμερα το ΚΚΕ είναι πέρα από αυτό και το μόνο κόμμα που στηρίζει και προπαγανδίζει ακόμα και την ύπαρξη ή δημιουργία μιας τέτοιας ΛΣ και γι'αυτό πολλοί που απεγκλωβιζονται από αστικά ή οπορτουνιστικα κόμματα πέρα από την οποία συμμετοχή τους στη ΛΣ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν και το ΚΚΕ εκλογικά μιας και η ΛΣ δεν κατεβαίνει στις εκλογές εφόσον είναι συμμαχία μόνο το κοινωνικό πεδίο. Δε νομίζω ότι όλοι αυτοι που ήταν σε ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουν δήλωση στήριξης στο Κόμμα μέσω του ριζοσπάστη προσέγγισαν τώρα το κόμμα. Σιγουρα αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια πιθανον μετά το 2015 και το μνημόνιο του Αυγούστου. Αλλά τώρα πιθανόν ωρίμασε και μάλιστα οσοι έχω διαβάσει τις δηλώσεις στήριξης τους στο ριζοσπάστη κάνουν αυτοκριτικη.


ratm

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωπε, είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τι σου λένε! Ή δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις είναι το συμπέρασμα μου. Και οι δύο εναλλακτικές είναι εξίσου προβληματικές πάντως. Άσε που η μικρή μου εμπειρία από το κίνημα με έχει οδηγήσει να είμαι επιφυλακτικός προς τους βασιλικοτερους του βασιλέως... Θα το σταματούσα κάπου 4-5 μηνύματα πίσω, αλλά πάει πολύ να με κατηγορείς για συνήγορο του Μηλιού. Αν είναι συνδικαλιστική ντρίμπλα, αδικος κόπος. Αν είναι κάτι άλλο που αποσκοπεί να συντηρείται ένα ζήτημα που ΔΕΝ υπάρχει για κάποιο λόγο, να ξέρεις ότι δεν προσφέρεις αυτά που νομίζεις. Έρχεται λίγος αλλά σταθερά κόσμος από εκεί εδώ κι εσύ στο όνομα του Μηλιού σπέρνεις αμφιβολία για όλους. Είσαι ικανός να το αντιληφθείς ή όχι?
Ειλικρινά σταματάω εδώ. Δεν επανέρχομαι. Βγάλε τα άπαντα του Μηλιού, παίξε Althusser, βομβάρδισε μας με στοιχεία. Έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να πείσω έναν άγνωστο σε μένα διαδικτυακό τύπο να αλλάξει στάση.

ΡΓ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Καλά, αυτές οι έξι επιστολές-προσκυνοχάρτια στον Νατοϊκό Μεντεσέ (..."Κυβέρνηση") το τερμάτισαν!
Αναρωτιέμαι, αυτοί οι έρμοι ψηφοφόροι τους, πως αισθάνονται;!;!
Οι λοιποί τΣυριζάνοι έχουν ψυλλιαστεί σε τι κατήφορο-ξεφτίλα έχει κυλήσει η ....
..."κάθε λέξη του Συντάγματος"!
Απίστευτα πράματα!
Κάντε το pdf και διαδώστε τα όπου μπορείτε!
Η ...."ΠΦΑ" πρέπει να ξεπουπουλιαστεί, να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο!

Εμένα, καθόλου δε μου φαίνεται παράξενο, που σηκώθηκε η τρίχα ακόμη και του Μηλιού!
------------------------------------------------------

Δείτε στην αντιδραστική Wikipedia το λήμμα Friedrich Paulus!
Μερικά πράματα δεν κρύβονται.
Ο αντιδραστικός Στρατάρχης ...δούλεψε για την ανοικοδόμηση της DDR και του Σοσιαλισμού! Μεγαλύτερη ξεφτίλα δεν μπορούσε να υπάρξει για το Φασισταριό και τους καπιτάλες κάθε έκδοσης.
Oταν ο κομμουνισμός έχει αυτοπεποίθηση, "βγάζει" και φαντασία και ευστροφία.....

Ανώνυμος είπε...

@ratm
To 2015 μετά το ΝΑι ΣΤΟ Μνημόνιο Τσίπρα είχε ακουστεί πως κάποιοι γυροφέρνανε με το ΚΚΕ.

Αλλά οι καλοί παλιοί Πασοκοι και οι Συριζαίοι πάντα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες "πόρτες ανοιχτές". Έτσι σκέφτονται τι να κάνουμε;

Θα προτιμούσα για τα μεγαλομεσαία στελέχη του Σύριζα να ήταν δημόσια αυτοκριτική – δήλωση αποκήρυξης του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλδημοκρατίας από όπου και αν προέρχεται για να μην» τα αλλάξουν» μετά όταν τα πράγματα μαθηματικά θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Και να μην τα αλλάξουν όλα. Η δήλωση στήριξης της Λ.Σ. δεν είναι ΟΎΤΕ αυτοκριτική ούτε και αποκήρυξης των όσων εκείνοι έπραξαν. Η αυτοκριτική λέει κάποια πράγματα για αρχή.

Το να κάνει κάποιος μια δήλωση στήριξης δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ούτε να του απαγορεύσει, αν ενταχθεί στη Λ.Σ, να μιλήσει σε μία συνέλευση της βάση καταστατικών αρχών του 19ου Συνεδρίου.
Αλλά το να θεωρείται πως Θα μας δώσει "κάποιες ιδέες" (έκανα αλλού ανάλυση στις ιδέες του Γκουρού ) ή να θεωρείται πως μπορεί και να βρήκε προνομιακό πεδίο συνομιλητών στην Λ.Σ. για να ξαναοπορτοουνίζει ε κάπως μου φαίνεται.

Με διάφορους Μηλιούς η γνώμη μου είναι ας είμαστε μακριά και αγαπημένοι. Ένα από τα πράγματα που διδάσκει το ΚΚΕ είναι η ταπεινότητα.

@ΡΓ
ΡΓ αντί να κάνεις κριτική σε όσα έγραψα πάνω στις ιδέες του Γκουρού που είναι συνυπεύθυνες για το 3ο Μνημόνιο και το δούλεμα "ψιλο-γαζί" σε κόσμο έκανες σχεδόν προσωπική επίθεση. Δηλαδή αν γράφω και σε τι ανακρίβειες ή κάνω (που δεν κάνω)"εμπαθή" σχόλια και που πάνω σε αυτά που ο ίδιος ο Γκουρού έλεγε.

Όσο για το βασιλικότερος του βασιλιά ή σταλινικότερος του στάλιν αν προτιμάς είχα γράψει προ 5μηνου-6μηνου σε σχόλιο με αφορμή άρθρο της ΚΑΤΙΟΥΣΑ για την περίοδο Γιεζοφ του Στάλιν πως
αρκετοί "σκληροί και άκαμπτοι" που έκαναν παλιά σε μέλη διαγραφές για ψύλλου πήδημα, την επόμενη της αανατροπής του Σοσιαλισμού μπήκαν σε αστικά κόμματα ή βρήκαν το φως το Αληθινό του καπιταλισμού. Και υπήρξε ερώτημα αν ενεργούσαν λόγω "υπερβολικού ζήλου" ή το έκαναν επίτηδες για να απομακρύνουν απλό κόσμο από το ΚΚΕ.

Αλλά μάλλον αυτός που δεν διαβάζει τα σχόλια δεν είμαι εγώ.

Η Μ-ηλιάδα κάπου να τελειώνει. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις Ιδέες των πρώην Γκουρού.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός (5 Φεβρουαρίου 2019 - 3:28 μ.μ. - Δεύτερο μέρος κάτω από τις παύλες)
Δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια στην Μ-Ιλιάδα και κάπου να σταματήσουμε να ασχολούμαστε. Οι συνέχειες με τα Best Of στην προηγούμενη ανάρτηση είναι αρκετές .

Τρία πράγματα γενικά κοιτάζουμε. Τρόπος που βγάζει ο καθένας τα προς το ζην, τα βιώματα του, και τα βιώματα - τρόπο που ζει η οικογένεια του.

Για μένα σημαντικό είναι ΚΑΙ η πολιτική στάση του κάθε ανθρώπου.
Αν τα αλλάζουν τόσο εύκολα σε απλές προς μέτριες δυσκολίες που περνούσαμε και περνάμε τι θα κάνουν στις μεγάλες και στις πιο μεγάλες που έρχονται; Οι περισσότεροι από τα μεγαλομεσαία στελέχη ήξεραν πως ο Σύριζα «δούλευε» τον κόσμο και όμως εξακολουθούσαν να είναι εκεί. Και το χειρότερο «αλλοίωναν» Μαρξ – Λένιν για να τους φέρουν στα μέτρα του Αλέξη.

Η συνείδηση σπανίως αλλάζει και αυτό όταν γίνουν πολύ μεγάλα γεγονότα. Και αυτό παραμένει αμφίβολο. Γνωρίζεις και την ιστορία του Πάουλους του τι προηγήθηκε της παράδοσης του. Θα μπορούσες να φέρεις και σαν παράδειγμα τον Σαράφη που από την απόβαση στην Σ.Ε. κατά των μπολσεβίκων(1919) επειδή αυτές ήταν οι διαταγές του Βενιζέλου μετατράπηκε σε στρατηγό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Λυπάμαι αλλά από όσους από τα μεγαλομεσαία στελέχη του Σύριζα πλησιάζουν τώρα το ΚΚΕ μέσω συμμαχιών του λίγοι θα αλλάξουν. Οι περισσότεροι νομίζω πως θα εξακολουθήσουν να κάνουν τα ίδια. Στην αρχή θα είναι φρόνιμοι, αργότερα αν βρουν γόνιμο έδαφος θα ξαναοπορτουνίζουν σιγά΄- σιγά μέσα στην Λ.Σ.

Σε πρακτικό πεδίο ο Γκουρού δεν έχει να φέρει τίποτα. Δεν είναι ο Πάουλους που πέρα από γνώση Πολλαπλασιασμού (όχι "Πολλαπλασιασμού αλλά-καρτ" με το επίδομα ανεργίας που αυτό κάτι δείχνει), είχε και επιρροή, έκανε και την κριτική του.

Καλύτερα να πατάμε στη Γη. Για να μην υποχρεωθεί το Κόμμα για άλλη μία φορά να "κατηγορείται" από "καλοθελητές" για λογαριασμό τρίτων που είδαν "φως" μπήκαν και όπως μπήκαν μετά όπως ήρθαν ξαναέφυγαν δυσφημώντας το. Δεν θα γράψω το πόσες περιπτώσεις από πολιτικά ανεμοδούρια χωρίς ή αλλιώς "πολιτικά εκκρεμή" με μικρομεσοαστικές αρχές "χρεώθηκαν" στο ΚΚΕ όταν άλλαξαν ή ξανα-άλλαξαν.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ratm
Για μεγαλομεσαία στελέχη του Σύριζα είμαι επιφυλακτικός όχι για απλό κόσμο. Νομίζω πως το έχω διευκρινήσει.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Έχει παρακολουθήσει κανείς τη λάσπη του εξωκοινοβουλιου με αφορμή την απεργία στης 7/2 σε Λέσβο και Σάμο?

Μόνο εγώ πιστεύω ότι πέρα από τη βοήθεια που πρέπει να δωσουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι ξεφτιλες παίζει και ρόλο ο φόβος τους μήπως χάσουν από τη μάσα του πρισφυγικου καθώς πολλοί από δσυτους σιτιζονσιτ μέσω των ΜΚΟ από την ΕΕ με αφορμή το πρόβλημα.
Γι'αυτό και κάτι αιτήματα όχι για απεγκλωβισμό των ανθρώπων αλλά στυλ να μείνουν στις πόλεις. Χωρίς να λένε που θα μείνουν και ποιος να πληρώσει....
Κάνουν μπιζνα με τον πόνο των ανθρώπων και μιλάνε σε μας για εθνικισμο τα καρακολια...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Φάτε στην μάπα διεθνή αριστερά σιτιζόμενη από αντιμπεριαλιστές:

https://www.rt.com/op-ed/450794-italy-support-venezuela-eu/

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

kolokotronis είπε...

Είναι κυριολεκτικά απίστευτο, αυτό που έγινε απόψε στη συγκέντρωση του Πελετίδη στην Πάτρα! Έχω κατεβάσει μισό μπουκάλι τεντούρα και δεν λέω να συνέλθω...
Να με συγχωρείτε, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω λόγια.
Ες αύριον...
Και μέχρι τότε, ό,τι διαβάσετε και δείτε για την συγκέντρωση να το πιστέψετε!
Είναι όλα αλήθεια!

kolokotronis είπε...

Τρόμο και ταραχή μοίρασε στις αντίπαλες παρατάξεις η χτεσινή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα. Και χαρά και ικανοποίηση στους ανθρώπους του μεροκάματου.
Τα τοπικά μέσα (συστημικά και βουτηγμένα στη διαπλοκή) πέρασαν από όλα τα στάδια της απελπισίας: στην αρχή, με ξερές ανταποκρίσεις και θαμπές φωτογραφίες που δεν έδειχναν σχεδόν τίποτα, μετά εξαφανίζοντας (!) το θέμα από τις πρώτες τους σελίδες μέσα σε μια-δυο ώρες, προσπάθησαν, με μεγάλο ζήλο, να "θάψουν" τη συγκέντρωση. Ακολούθησε θύελλα οργισμένων τηλεφωνημάτων στα τηλεφωνικά τους κέντρα και πολλά επικριτικά σχόλια κάτω από τα άρθρα τους, σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάστηκαν σήμερα να ανακρούσουν πρύμνα και να εμφανίσουν ένα μέρος της αλήθειας. Τα στελέχη των άλλων παρατάξεων είναι όλη μέρα εξαφανισμένα από τα στέκια.
Άδικος ο κόπος τους! Όλη η Πάτρα σήμερα συζητάει (με εμφανή έκπληξη) για την απίστευτη, ποσοτικά και ποιοτικά, χτεσινή συγκέντρωση!
Η αγωνία μας για το εάν θα μπορέσουμε να γεμίσουμε το 2.000 θέσεων γήπεδο της ΕΑΠ (βλέπετε, ήταν η πρώτη εκδήλωση και ψυχολογικά θα έφτιαχνε κλίμα) κράτησε μόνο λίγα λεπτά. Από πού ερχότανε όλος αυτός ο κόσμος; Νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες, σκαμμένα πρόσωπα εργατών και γραβατωμένοι γιατροί, ψιλοφρίκουλες φοιτητές και χοντροκομμένοι αγρότες. Όλοι να συρρέουν κατά κύματα στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Αγίου Διονυσίου,όπου βρίσκεται το γήπεδο της ΕΑΠ. Τι στο διάολο! Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; (συνεχίζεται)

kolokotronis είπε...

(συνέχεια)
Γύρω στις 6.20 η εικόνα του χώρου ήταν η εξής:
όλες οι θέσεις του γηπέδου (2.000) είχαν γεμίσει, δεν υπήρχε κάθισμα ούτε για δείγμα, πολλοί μάλιστα κάθονταν στα σκαλιά. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πίτα (τουλάχιστον 600 άτομα), δεν μπορούσε να μπει άλλος μέσα. Σε μια μεγάλη διπλανή αίθουσα,κάτι σαν προθάλαμος, είχε τοποθετηθεί τηλεόραση και εκεί υπήρχαν 300 άτομα (κυρίως καπνίζοντες, χαχα, και έτσι ξεχαρμανιάζαμε και λίγο, καθόσον η υπόθεση οπωσδήποτε σήκωνε τσιγάρο). Και το πιό τρελό από όλα: ΕΞΩ από το γήπεδο, στο δρόμο, με ένα φοβερό κωλόκρυο, υπήρχαν ακόμα 200 άτομα,που παρακολουθούσαν τις ομιλίες από μια δεύτερη τηλεόραση!
Σύνολο: οπωσδήποτε πάνω από 3.000 Πατρινοί!
Μεταξύ μας. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι! Όταν ο Ριζοσπάστης και ο 902, που συνήθως δεν κάνουν εκτιμήσεις, μιλάνε σήμερα για συμμετοχή, που ξεπέρασε τις προσδοκίες, καταλαβαίνετε όλοι για τι πράγμα μιλάμε!
Στα ποιοτικά μέρη της χτεσινής συγκέντρωσης τα πράγματα ήσαν ακόμα καλύτερα. Εξαιρετική η ομιλία του Πελετίδη (διαβάστε την, θα σας γεμίσει επιχειρήματα για την προεκλογική δουλειά σε όλους τους δήμους), το Κόμμα διακριτά και καθαρά παρόν (στον χαιρετισμό του Καραθανασόπουλου, στην ομιλία του ίδιου του Πελετίδη και στους υπόλοιπους χαιρετισμούς), πλήθος συνεργαζομένων ανθρώπων από άλλους (μέχρι πρότινος) πολιτικούς χώρους, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος επιλαχών βουλευτής του Συριζα (τρίτος στη σειρά με 16.000 ψήφους) στις εκλογές του ΄15.
Μια μέρα μετά, είμαι ακόμα πολύ συγκινημένος. Μακάρι όλοι οι σύντροφοι στην υπόλοιπη Ελλάδα να μπορέσουν να ζήσουν μια τέτοια συναρπαστική εμπειρία, όπως αυτή που ζούμε, τα τελευταία χρόνια εμείς στην Πάτρα.
Ολόκληρη η εκδήλωση, εδώ: https://youtu.be/rJLa7NcVRKI

Ανώνυμος είπε...

Kolokotroni μακάρι να μπορέσει ο Πελετιδης να βγει από πρώτο γύρο ώστε να έχει την πλειοψηφία να κάνει όσα μπορεί. Μακαρι να αποτελέσει και το παράδειγμα της Πάτρας αφορμή για προσέγγιση ενός κόσμου ευρύτερου με το ΚΚΕ πρώτα και κύρια στην ιδια την Πάτρα και σε όλη τη χώρα.
Παρεπιπτόντως πολύ καλή η παρουσία του Σοφιανού στον Ιανό στο ντιμπέιτ των υποψηφίων στο δήμο Αθηναίων.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Αν πω 60 φορές "μούλικα του Στάλιν" και "γαμώ τον Περισσό" στο τουίτερ ξέρετε από που παίρνω σύνταξη αντιστασιακού;
Πάντως δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι που μόνο χυδαιότητες μπορούν να μας πουν, ή να λυπάμαι γιατί με τέτοιους αντιπάλους θα γίνουμε κι εμείς λίγο πιο τεμπέληδες.

Ανώνυμος είπε...

Τα μπινελικια σε πειραξαν? Εδώ μας το παίζουν κομμουνισταραδες μερικοί καθηγητές που κάνουν δημιουργική στατιστική για να αποδείξουν ότι η Σερβία δεν απέκτησε κανένα πρόβλημα στις γεννήσεις από τους βομβαρδισμους του ΝΑΤΟ.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ρατμ με συγχωρείς αλλά είναι στοιχείο αυτοπροσδιορισμού το πόσο απεμπλουτισμένο ουράνιο θα τρώει στα ραπανάκια του ο καθείς. Αν αποφασίσει το ΝΑΤΟ πως μια χώρα δεν πρέπει να υπάρχει, ποιοι είμαστε εμείς να παρεμβαίνουμε σε τέτοια διμερή ζητήματα; Τίποτα εθνίκια;
Θυμάστε όταν το ΚΚΕ κρινόταν με βάση το πόσο ετεροκαθορίζεται απ'τον Κοτζιά και τον Καμμένο (λες και διάβαζα εαακιτη να γράφει για τη Γιαννάκου); Τώρα που άρθηκαν αυτά τα εμπόδια λέτε να δούμε μέηντ οφ στιλ υποψήφιο σε καμιά Θεσσαλονίκη με την κυβερνησάρα, για το ρημάδι το προοδευτικό μέτωπο; Μια πιθανή άνοδος ΧΑ θα επιταχύνει αυτή την εξέλιξη.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σήμερα, μου λέει η γυναίκα μου, στην λαϊκή, υπήρχαν ΜΑΤ ...για την προστασία κλιμακίου του Σώρρα! Τέσσαρα άτομα και τρία (3)! πανώ. Το κεντρικό μήνυμα: "Λεφτά υπάρχουν"!
Μετά τον Λεβέντη, θάχουμε ...Σώρρα!
Αυτός ο Λαός θα τραβήξει μεγάλο λούκι, γιατί το τραβάει η ψυχούλα του.
Και βέβαια, όλο αυτό εξυπηρετεί το τΣύπριζα και άρα τα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, που τον στήσανε. Ολα τα σφυριά βαράνε για την ΤΦΑ (Τρίτη Φορά Αριστερά).
Καϋμένε ...Κούλη!
Και σημειολογικά να το δείς, όλα τα δημοσιογραφικά λαμόγια (ΜΜ"Ε"), τον ένα τον λένε "Αλέξη" τον άλλο ..."Κούλη"! Είναι φανερό ποιόν προορίζουν για looser... ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών. Ακόμη και κυβέρνηση να κάνει, looser θα είναι. Οπως ο Γκαβός (στο μυαλό).
Kαι τα χρυσαύγουλα για τον ίδιο λόγο τα σπρώχνουν εμφανέστατα τον τελευταίο καιρό. Το δε εξωκυνοβούλιο, όπως συνήθως, ...δε χρειάζεται καθοδήγηση - έχει τον μικροαστικό ταξικό του μπούσουλα. Οι πρωτοκλασάτοι ιμπεριαλιστές ψηφίζουν τΣύπριζα, οι δευτεροκλασάτοι δεν δείχνουν τσαγανό και σε αυτές τις συνθήκες η ΤΦΑ είναι μονόδρομος.
Σπολάτη τους, ουλουνώνε!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εβδομάδα της γενικευμένης αηδίας τούτη, η τρέχουσα.
Κερασάκι το χτεσινό φιάσκο των σικέ "συγκρούσεων" των μισθοφορικών στρατών στο χορτάρι η στο παρκέ.
To αστείο(;) είναι πως έχει τόσο ποτίσει στο μεδούλι μας αυτή η νοοτροπία του οπαδισμού, που πιάνονται και, υποτίθεται, οι "ανεβασμένες" συνειδήσεις μας (τρομάρα μας) να τσιμπάμε σε τόσο χοντροειδές δούλεμα, να ...παίρνουμε θέση(!), να ...καρδιοχτυπάμε ποιός θα "νικήσει" οι "θερμόαιμοι", η να αποφαινόμαστε, οι ναρκισσευόμενοι "ανώτεροι", πως "εμένα με ενδιαφέρει το άθλημα, να δώ ένα καλό παιχνίδι" ....κι άλλες τέτοιες παπαριές, από αυτές, που συνηθίζουμε οι "διανοούμενοι" (ξανά τρομάρα μας) να λέμε, για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
Αφήνω πολλά για μιαν επόμενη φορά, με περισσότερο χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον αφιέρωμα στο Κόμμα, με τη ματιά των αστών.

Η...Αλεξάνδρα Δρόσου παραμένει προσωπικά η πιο συμπαθης ΓΓ.

https://www.reader.gr/specials/100-hronia-kke-mesa-apo-16-genikoys-grammateis

Perama7

Ανώνυμος είπε...

Επειδή λέμε συχνά πως η Ρωσία χρησιμοποιεί το σοβιετικό παρελθόν εργαλειακά "για τους δικούς της σκοπούς", μήπως χρησιμοποιεί και τον Ριγκανικό αντισοβιετισμό των 80's για τους "δικούς της σκοπούς";
Φάτε στην μάπα εξίσωση ΕΣΣΔ-Χιλλαρικών τρολλ (και σύγκριση με Γκέμπελς).
https://www.youtube.com/watch?v=cYpBzFi0JRY

ΑΝΤΗΜΠΑΙΡΗΑΛΙΣΩΣ

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ Και αναπαραγωγή συριζαίικης βρωμιάς για συνταγματική αναθεώρηση; Είπαμε, πλησιάζουν εκλογές και στην συμπρωτεύουσα δεν πολυπερπατάει το προοδευτικό μέτωπο. Μήπως χρείαζεται διεύρυνση προς τα αντημπαιρηαληστηκα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο καθηγητής κι ο Μάκης Κοψίδης το ίδιο πρόσωπο; (Μουσική x-files)

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια νίκη του αντιμπεριαλιστικού στρατοπέδου

https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-gazprombank/russias-gazprombank-decided-to-freeze-pdvsa-accounts-source-idUSKCN1Q60BK

Ιστρολλικός είπε...

Η τελευταία είδηση διαψεύστηκε από την PDVSA. Να μην αναπαράγουμε ό,τι να ναι.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Για το Αφγανιστάν
Ενδιαφέρουσα η ιστορική ανασκόπηση στην «Κατιούσα»: Η σοβιετική υποχώρηση από το Αφγανιστάν 1989 – Μια μεγάλη ήττα για την ΕΣΣΔ, μια μεγαλύτερη ήττα για την ανθρωπότητα.
Να το πω από την αρχή, δεν με ενθουσίασε η προσέγγιση του συγγραφέα της «JUNGE WELT”, που, αν δεν λαθεύω, είναι το αντίστοιχο όργανο του «Οδηγητή» για το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Μια ουδέτερη (και «αντικειμενικοφανής», χωρίς να μπορώ να κρίνω περισσότερο εγώ, βέβαια…) παράθεση γεγονότων, χωρίς σοβαρότερη προσπάθεια εμβάθυνσης στην πολιτική και κοινωνική ανάλυσή τους, ποιες δυνάμεις συγκρούονταν μέσα στην αφγανική κοινωνία και πως αυτές οι αντιθέσεις εντάσσονταν στην γενικότερη αντιπαράθεση των δύο συστημάτων, όπως εκφραζόταν και εξελίσσονταν τότε η βασική αντίθεση της ιστορικής εποχής μας.
Τον υποψιασμένο αναγνώστη, βέβαια, κάποιες αναφορές και νύξεις στην συνοπτική αυτή ανασκόπηση, μπορούν να καθοδηγήσουν σε μια πιο βαθύτερη «ανάγνωση» του τι έγινε πράγματι στο Αφγανιστάν, που η σύγχρονη ιστορική αναθεωρητική σχολή απλοποιεί σαν «το Βιετνάμ της ΕΣΣΔ», προς τέρψιν και δικαίωση των αστών/ρεφορμιστών της θεωρίας των «δύο άκρων», όλου αυτού του ομογενέστατου εσμού δεξιοσυντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών, «αριστερών», στα καθ’ ημάς πασοκοεσωτερικάκηδων-τσυριζάνων, εκκετζήδοτροτσκιστών, ναριτών και αναρχομπαχαλικών «αντιϋπερδυναμικών» του αλήστου μνήμης «ούτε ΝΑΤΟ- ούτε Βαρσοβία». Και όχι μόνο «τι έγινε στο Αφγανιστάν», αλλά πώς τα τεκταινόμενα εκεί αντανακλούσαν τις εσωτερικές διεργασίες στην ίδια την Σοβιετική Ενωση, το ευρύτερο Σοσιαλιστικό Στρατόπεδο και ακόμη πιο πλατειά, το παγκόσμιο κομμουνιστικό και αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα.
Για να μην αδικήσω τον συγγραφέα, δε λέω πως δεν παίρνει θέση, κάθε άλλο, («…ήττα για την ανθρωπότητα…»), αλλά η θέση του φαίνεται μάλλον ξεκρέμαστη και ατεκμηρίωτη, ιδεαλιστική, και από την άποψη αυτή μικρή αξία έχει. Δε φτάνει, αν δεν πείθει.
Η ήττα στο Αφγανιστάν, δεν ήταν «στρατιωτική», ήταν πριν από όλα πολιτική ήττα, και οφειλόταν, κατ’ εμένα, στην αμφιταλάντευση του ίδιου του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος με επικεφαλής, ασφαλώς το ΚΚΣΕ, που είχε και τις μεγαλύτερες ευθύνες. Χωρίς βέβαια αυτό να αθωώνει όλους εμάς του υπολοίπους, εκ των πραγμάτων υπομείονες μεν για να επηρεάσουμε τα πράγματα, που καθόλου δε μας εμπόδιζε όμως να έχουμε σωστότερη θέση. Δυστυχώς τα είχαμε φορτώσει στον αυτόματο πιλότο, η «φάρο», του ΚΚΣΕ - έτσι θεωρούσαμε, πως πραγματοποιείται η ενότητα/συλλογικότητα του κομμ. κινήματος.
Το ΚΚΣΕ πήγε στο Αφγανιστάν, ορθώς, αλλά χωρίς σαφή στόχο, που δεν μπορούσε να είναι άλλος από την «εξαγωγή επανάστασης» σε μια χώρα, όπου είχε ήδη αρχίσει η εισαγωγή αντεπανάστασης! Υπήρχε μια γενική θολούρα και πανσπερμία απόψεων μέσα στο ίδιο το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα (δε μιλάω για πασοκοεκκετζήδες κλπ. «δημοκρατικές/αντικαπιταλιστικές δυνάμεις»), όπου άλλοι λέγανε μεγαλόστομες μπαρούφες του στυλ «η επανάσταση δεν εξάγεται», άλλοι βολοδέρνανε στα τενάγη της «δημοκρατικής-αντιϊμπεριαλιστικής» δηλαδή αστικής «Αλλαγής» και άλλοι νομίζανε πως ο κόκκινος στρατός είναι πολιτικό εργαλείο για πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Στο ιδεολογικό μας οπλοστάσιο συνυπήρχαν αντιδιαμετρικές «γραμμές», όπως η κυρίαρχη για το «ενιαίο επαναστατικό προτσές», παράλληλα με άλλες όπως ο «μη –καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης». Η «επέμβαση στο Αφγανιστάν» υπαγορεύτηκε από τις αναγκαιότητες της «Γεωπολιτικής», πράγμα, που όλοι συμφωνούν, και ορθώς, γι αυτό και έγινε. Αλλά έπρεπε να γίνει και για τις ανάγκες της …»Γεωεπαναστατικής»(!), αν ήθελε να τελεσφορήσει. Επρεπε να προχωρήσουν, μελετημένα μεν, αποφασιστικά δε, οι επαναστατικές αλλαγές σε μια καθυστερημένη χώρα, χωρίς να περιμένουμε να …»ωριμάσει πρώτα ο καπιταλισμός»!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

(συνέχεια από προηγούμενο0
Προσπάθειες έγιναν, οι περισσότερες ασυνείδητα θα έλεγα, που οφείλονταν στην ίδια την φύση της ΕΣΣΔ σαν σοσιαλιστικής χώρας, και, αντίθετα από ό,τι αφήνει να διαφανεί το κείμενο της «Κ», είχαν βρεί ανταπόκριση στον απλό κόσμο, που διψούσε, όπως παντού, όπως και σε μας εδώ, να ξεφύγει από την μιζέρια του Φεουδαλισμού, της παπαδοκρατίας και της μεσαιωνικής καθυστέρησης. Εκτός αν υιοθετούμε τη δυτική προπαγάνδα, πως τον Λαό εξέφραζαν οι γενειοφόροι πατριάρχες δυνάστες του. Δεν είναι έτσι. Παπάδες και μουλάδες κρέμασε και ο Χότζα στην Αλβανία, κρέμασαν και μερικές αστικές επαναστάσεις, χωρίς γι αυτό τον λόγο να πέσουν. Δεν ήταν αυτές οι αιτίες, παρά τα λάθη και υπερβολές, που πάντα είναι αναπόφευκτα σε τέτοιες περιστάσεις. Αλλωστε, το καθεστώς δεν έπεσε ακαριαία με την αποχώρηση των σοβιετικών τανκς. Υπήρχε και εσωτερική πάλη.
Η αλήθεια είναι πως δεν επιδιώχτηκε να προχωρήσουν επαναστατικές αλλαγές στο Αφγανιστάν. Αντίθετα, η πλευρά, που εξέφραζε την αντεπανάσταση δεν είχε καθόλου τέτοιες αμφιταλαντεύσεις και είχε ασφαλώς και περισσότερα υλικά μέσα.
Τι θά κανε, δε θα κέρδιζε;
Κερζίζει, πριν από όλα, εκείνος, που θέλει να κερδίσει.

zoot horn rollo είπε...

Σωστό, όχι πως αλλάζει κάτι ως προς τη φύση τους, αλλά καλύτερα να διασταυρώνεις την πληροφορία.

Ιστρολλικός είπε...

Μόνο για μερακλήδες...

http://eek.gr/index.php/concerninglabor/6095-kalesma-gia-mia-taksiki-syndikalistiki-kinisi

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς.

zoot horn rollo είπε...

Έπεσε "γραμμή" για Βελόπουλο στη Βουλή; Μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Ηλία, έχεις πολλά, καθώς φαίνεται, χρόνια να περάσεις από Γερμανία κι έγραψες κάτι ανακριβές που σπεύδω να διορθώσω. Η Junge Welt δεν ήταν ούτε είναι όργανο της Νεολαίας του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP)· πληροφοριακά η Νεολαία του DKP λέγεται SDAJ (Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία) και εκδίδει ως όργανό της το μηνιαίο περιοδικό Position. Η Junge Welt ήταν επί Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (DDR) κεντρικό όργανο της «Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας» (FDJ). Σήμερα αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητο μαρξιστικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, στέκεται διακριτά αριστερότερα του λεγόμενου κόμματος της «Αριστεράς» και κυκλοφορεί καθημερινά σε όλες τις περιοχές της χώρας, σημαντικό γεγονός μέσα στην αντικομμουνιστική έρημο του σύγχρονου γερμανικού τύπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κομμουνιστική εφημερίδα (η εφημερίδα του DKP, η Unsere Zeit, κυκλοφορεί εβδομαδιαία και δεν φτάνει σ’ όλη τη Γερμανία). Τώρα για το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου, ιδίως σ’ ό,τι αφορά την εκτίμηση ότι η ΕΣΣΔ αναλαμβάνοντας ένοπλη δράση στο Αφγανιστάν «έπεσε σε παγίδα», ενώ τα πράγματα ήταν πολύ πιο πολύπλοκα απ’ όσο παρουσιάζονται στο άρθρο. Η τότε σοβιετική ηγεσία λογουχάρη είχε παρά τα όποια προβλήματά της εντελώς σαφή επίγνωση ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός συνεπικουρούμενος από τη μεταμαοϊκή κινέζικη ηγεσία θα έπαιζε σε μεγάλο βαθμό το ισλαμιστικό χαρτί σε βάρος της, κι αυτό πολύ προτού κληθεί από την τότε αφγανική ηγεσία να επωμιστεί τα ρίσκα μιας ενεργούς ένοπλης δράσης εντός του Αφγανιστάν. Χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, γιατί δεν προλαβαίνω, κρίνω ότι η συνολική αποτυχία του αφγανικού επιχειρήματος μάλλον στην «περεστρόικα» και στα προεόρτια και μεθεόρτιά της θα έπρεπε να χρεωθεί παρά στο εγχείρημα αυτό καθαυτό. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο άρθρο εκτός κάποιων ενδιαφερόντων πληροφοριακών στοιχείων περιέχει κι απαράδεκτους ισχυρισμούς κατά της Σοβιετικής Ένωσης όπως ο σε σημείο ταύτισης παραλληλισμός της σοβιετικής εκστρατευτικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν με την ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Άγρυπνος

zoot horn rollo είπε...

Όταν γίνεται κουβέντα για το χασίς λίγο πιο προχωρημένη κι αναλυτική, κάποιους τους τσιμπάει μύγα ποιος ξέρει τι. Βέβαια η χοντρή μπίζνα που ετοιμάζεται θέλει κι ένα "έδαφος" αλλά και "υπερασπιστές" διαφόρων τύπων,χρωμάτων και σχεδίων.

zoot horn rollo είπε...

Πέρα από τους "αθώους" "πλασιέ", δε μπορούμε να παραβλέψουμε κι αυτούς που είναι όντως "καμμένοι".

Ανώνυμος είπε...

επιχειρήματος = εγχειρήματος

(Σκεφτόμουν γράφοντας «επιχείρημα« την αρχαία ελληνική σημασία της λέξης, ας όψεται, με το συμπάθειο, ο Αριστοτέλης που την άλλαξε…)

Άγρυπνος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Οντως, Αγρυπνε, έχω χάσει επαφή με την Γερμανία, κι ευχαριστώ για τις διορθώσεις-ενημερώσεις.
Τώρα για την "Καταστρόϊκα", ούτε λόγος ότι θα τα μάζευε και στο Αφγανιστάν. Αλλά πιστεύω, πως και από το '79 ήδη υπήρχε αυτή η "απώλεια προσανατολισμού" σε αυτό, που ξέραμε σαν "Προλεταριακό Διεθνισμό και Αλληλεγγύη". Ακόμη θυμάμαι, σαν τώρα, την φράση του Μπρέζνιεφ, στην συνέντευξη τύπου: "Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μας....", εννοώντας την στρατιωτική βοήθεια. Τότε νόμισα, πως τώλεγε για λόγους ταχτικής. Ομως το εννούσε. Η "ειρηνική συνύπαρξη" μάλλον δεν είχε κατανοηθεί σωστά, και υπήρχαν λόγοι γι αυτά, βέβαια. Εκείνο, που μου δόθηκε ευκαιρία πάντως να διαπιστώσω και προσωπικά, είναι πως υπήρχαν διχογνωμίες και διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους σοβιετικούς κομμουνιστές. Υπήρχαν σύντροφοι, που πάλευαν, εφόσον υπήρχαν περιθώρια, στα πλαίσια της επίσημης γραμμής του Σοβιετικού κράτους. Υπήρξε συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κομμουνιστές/κόμματα και στο Αφγανιστάν, και στην Υεμένη και στο Σουδάν και σε όλο σχεδόν τον "τρίτο κόσμο". Αλλά, νομίζω πως η γενική γραμμή του Σοβιετικού Κράτους ήταν η συνεργασία με τις εγχώριες αστικές δυνάμεις στα πλαίσια ενός μάλλον αταξικού αντιϊμπεριαλισμού, γι αυτό δε στέριωσαν πουθενά. Δυστυχώς οι "τριτοδρομικοί" χρησιμοποίησαν επωφελώς για τα στενά τους ταξικά συμφέροντα την σοβιετική αλληλεγγύη, και δε νομίζω, πως αυτό δεν το περίμεναν οι σοβιετικοί....

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σχεδόν ένα ...πεντάλεπτο στο δελτίο των 2:00, αφιερωμένο στην διαφήμιση του ...ρουβίκωνα, του κουφοντίνα και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων από τον επίσης δημοκρατικό και καθόλου "λαϊκιστή" "Σκάει" (από το κακό του)!
Το είδος της "επανάστας", που τυχαίνει της αποδοχής των κεφαλαιοκρατών, προς λαϊκή κατανάλωση.
Εχει καταντήσει αηδία!

Υ.Γ. Αλλά, δεν μπορώ και να μην θαυμάσω, πόσο γρήγορα μπήκε στα κόλπα της "Αριστεράς" η αείποτε ασυμβίβαστη διώκτρια της "τρομοκρατίας", καραμανληκιά κυρία Παπακώστα! "Ορίστε," λέει, "αναγκάζονται να κάνουν πάρτυ, για να πληρώσουν το πρόστιμα, που τους βάζουμε"!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ

Το ΚΚΣΕ ειχε παρατησει την υποθεση της προλεταριακης επαναστασης μετα τον ΒΠΠ. Ηθελε να αποκτησει φιλικες σχεσεις με αλλα κρατη για ευνοητους γεωπολιτικους λογους χωρις να ενδιαφερεται για το πολιτικο τους συστημα.

Ηταν τοτε που οντως υιοθετηθηκε σιωπηρα και ετεροχρονισμενα αυτο που ελεγε ο Τροτσκι ''σοσιαλισμος σε μια μονο χωρα''.

Φυσικα, αν προεκυπτε επανασταση σε καποιο καπιταλιστικο κρατος αυτο θα ηταν κατι επιθυμητο για την ΕΣΣΔ, αλλα δεν ηταν αμεση προτεραιοτητα ουτε ηταν σιγουρο οτι η ΕΣΣΔ θα στηριζε ανοιχτα την επανασταση αυτη.

Αυτο ειναι δειγμα και αποτελεσμα της δεξιας στροφης του ΚΚΣΕ η οποια δεν περιοριστηκε μονο στο οικονομικο κομματι οπως ηταν αναμενομενο.

Ανώνυμος είπε...

https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/182760/axios

Η αλήθεια είναι ότι με την "αντιγσεε" απεργοσπασία παραλίγο να με πείσουν οι ναρίτες για το πόσο σκληροί κινηματικοί είναι. Χτίζεται λίγο λίγο ο τρίτος πόλος με ενοικίαση εργαζομένων στα καζίνο και ακυρωμένες απεργίες της ΠΝΟ.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ Πόσο τσιρκολίκι πια

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ
Αν θέλετε να δείτε κατάντια, διαβάστε και τα σχόλια των αφηνιασμένων ναριτών, εδώ, σε μια ανακοίνωση του σωματείου, που ελέγχουν, και που βάλανε μπροστά, σε μιαν απελπισμένη προσπάθεια να "μαζέψουν" αυτό το απίστευτο ξευτιλίκι, που προέκυψε από μιαν προβοκατόρικη ανακοίνωση ρουτίνας του ΑΠΕ!
Εξίσωση του ΠΑΜΕ με τους ...εργατοπατέρες και τους φουσκωτούς τους και κλάψα(!) για την "νεαρή δημοσιογράφο", που ...."θα έχανε τη δουλειά της, άν έλεγε όχι"!!!!!
Aλλά, ....και γιατί να έλεγε "όχι" στα αφεντικά της, του ΑΠΕ;
Αφού το ρεπορτάζ εξέφραζε και την ίδια, και τον "χώρο" της!
Οπως, άλλωστε, προκύπτει από τα λεγόμενα ουλουνώνε τους.
Δεν αντιμετώπισε κανένα συνειδησιακό πρόβλημα η "νεαρή δημοσιογράφος"!
Αυτά, που πίστευε έγραψε, και προφανώς το αφεντικό της δεν είχε κανένα λόγο να διαφωνήσει!
..................
Κάποτε θα γινότανε κι αυτό, με το δρόμο, που πήραν οι ναρίτες εκείνο τον Ιούνη του '89.
Βέβαια, ....
....τα "όχι" στο ...Κόμμα, δε στοιχίζουν τίποτε!
Ισα-ίσα, σε κάνουν και ήρωα της ...αστικής τάξης!
Γι αυτά ....καμαρώνουν!!!!
Τη θλίψη μας μόνο, για νέα παιδιά, με γερασμένες ψυχές....

Ανώνυμος είπε...

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Και αντι να το βουλωσουσουν οι του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ θελουν να βγουν και απο πανω οτι λεει ο 902 ρουφιανεψε και εβγαλε στη σεντρα τη δημοσιογραφο επειδη εκανε απλα καταγραφη στο ρεπορταζ της και δεν πηρε θεση!!!! Η απλη καταγραφη ηταν οτι οι συνδικαλιστες της ΟΙΥΕ τσακωθηκαν με το ΠΑΜΕ (προφανως καποιος που δεν ξερει θεωρει οτι οι μεταφερομενοι και αυτοι που δεν ειχαν εκει δουλεια ειναι οι του ΠΑΜΕ) τη νοθεια, τους μπραβους με γκοπ και πιστολια που επαιρναν οδηγιες απο τους εργατοπατερες , τα διευθυντικα στελεχη που πηγαν ως συνεδροι δε τα ειδε μαλλον και δεν τα κατεγραψε...


Πιο κομπλεξικος αντι-ΚΚΕ χωρος δεν υπαρχει. Μια ζωη ή θα πανε με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αναρχοασφαλιτες σε συγκρουσεις τους πολιτικες και μη με το ΚΚΕ ή στην καλυτερη θα κρατησουν ισες αποστασεις. Μετα απορουν που ενω ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ξεφτιλιστει αντι να συσπειρωνουν κοσμο που απεγκλωβιζεται χανουν και οι ιδιοι προς το ΚΚΕ. Εμ δε βρεχει, σας φτυνουν...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Μεγάλα "ποντίκια", πρώτα κάνουν/λένε τα δικά τους κι ύστερα δικαιολογίες, κουτοπονηριές,"την ουρά μας απ'έξω" και μίρλα-κλάψα-αυτοθυματοποίηση.

Ιστρολλικός είπε...

Απολίθωμα, πριν καμια βδομάδα είχα στείλει ένα κειμενάκι για δημοσίευση στην Κατιούσα. Άμα δεν το χετε πάρει ρίξε μια ματιά στα σκουπίδια του μέηλ σας μήπως πήγε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, τους τσάτσους του Σκλαβενίτη θα τους βγάζουμε στην φόρα ανεξαρτήτως χώρου. Αν μαζεύετε κι εσείς τέτοιους, δικό σας πρόβλημα. Το ότι και ρουφιάνοι γίνεστε αν φοβηθείτε για την θέση σας το ξέρουνε καλά και στο ΣΜΤ, με την γνωστή απεργοσπάστρια που 'χετε, χωρίς να καταλαβαίνω που σας βοηθάει να το γράφετε σ'ανακοίνωση.
Πάντως, απ'την υπεράσπιση της, μόνο συμφωνία για την θέση της μπορώ να εξάγω, επομένως ποιο το πρόβλημα στο να τους αθροίζουμε όλους τους στους προαναφερθέντες τσάτσους.
Όπως καταλαβαίνετε τα "ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ" είναι λίγο δύσκολα όταν ο άλλος σε ταΐζει. Εκεί έχει "φόβο της απόλυσης".

Απέργα με τις ώρες που μπορείς
ΥΓ1 Προφανώς τους βοηθάει να υπερασπίζονται το ρουφιανιλίκι υπό την απειλή της απόλυσης, γιατί πλέον δεν απευθύνονται σε κόσμο που μπορεί να πάει κόντρα στην εργοδοσία διακινδυνεύοντας την δουλειά του (δεν ξέρω αν ποτέ απευθύνονταν για να 'μαι ειλικρινής).
ΥΓ2 Νομίζω Σεχτάρ, δεν μιλάμε για ξεβράκωμα. Πιο πολύ για "μέρα στο γραφείο". Ολοκλήρωση αυτής της μέρας είναι το ότι βγάζουμε υλικό που δείχνει τους μπράβους.

Ανώνυμος είπε...

Όσο μιλάτε εκτίθεστε
"Ξεχνούν άραγε πως οι δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ εργάζονται εντός συγκεκριμένων πλαισίων"
Συμπλήρωση:
"Με τον χουντικό συγκεντρωτισμό είμαστε παιδιά, με τον άλλον έχουμε θέματα"

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ Σάμπως δεν είχαμε καταλάβει απ'τον ΠιΠι στην Καθημερινή παιδιά αυτά τα "συγκεκριμένα πλαίσια"

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε ότι η ανακοίνωση για την δημοσιογράφο βγήκε ως απάντηση στο ΑΠΕ, που έλεγε ότι δεν είχε άνθρωπο εκεί. Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος θα είχε διαψεύσει, όπως είχε κάνει ο Μηλιώνης για κάτι αντίστοιχο. Βέβαια απ'αυτούς τους τύπους τέτοιες απαιτήσεις δεν έχω.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς
ΥΓ Τα ταλέντα που γράψαν την ανακοίνωση (3 μέρες μετά) και που βλέπουν και σύμπλευση ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ, τα ψωνίζετε απ'το γερμανικό κομμάτι της εργοδοσίας που κάνετε πλάτες;

Ανώνυμος είπε...

http://www.gazzetta.gr/weekend-journal/article/1327339/lavrenti-mperia-o-sfageas-tis-sov-enosis-kai-toy-rosikoy-podosfairoy-pics

Βλέπω η πιο χυδαία προπαγάνδα γίνεται στα αθλητικά site. Ήθελα να ξερά ο συγκεκριμένος έκανε ποτέ ρεπιρτρε έρευνα για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό στην ΕΣΣΔ? Για τις Σπαρτακιαδες, για τις υποδομές, τη φροντίδα, τους αθληταραδες έστω αφού ασχολείται με ποδοσφαιρο για τις ομαδαρες της ΕΣΣΔ που τις σφάζανε στο γόνατο σε κάθε διοργάνωση... Κάνω και γω κάτι ερωτήσεις ε?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πάντα τέτοιοι, ή λίγο λίγο έρχεται το ξεφτιλίκι;

https://www.news247.gr/politiki/petropoylos-sta-67-4-dis-to-kostos-efoson-krithoyn-antisyntagmatikes-oi-perikopes.6697681.html

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Διαβάστε τα "εργατικά" στο "σαλόνι" του σημερινού "Ρ"!
Η Εργατιά έκανε μεγάλο χουνέρι στους εργοδότες, τους εργατοπατέρες τους, αλλά και στα καρακόλια τους!
Που, είτε συντάχτηκαν ανοιχτά...
"Πιο κάτω και από τον πάτο"
είτε ήταν ....
"Αφαντοι"!

Αφαντοι στη σκηνή, αλλά στο παρασκήνιο τη δουλίτσα τους την έκαναν!

Ανώνυμος είπε...

https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/02/blog-post_80.html

Και άλλοι στο χωρό για τα παράπονα για τα παμιτικα σωματεία.



Σ.

Αναυδος είπε...

παντως η στοχοποιηση δεν προκυπτει ισα ισα που η αντιδραση του Ριζοσπαστη και του 902 ειναι το καλυτερο εισητιριο για την κυρια να παρει καμια προαγωγη κανενα εξτρα μπονους κλπ

ειναι αποδειξη οτι κανει καλα τη δουλια της και αυτο ανταμοιβεται

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Φαίνεται πως ξαναζούμε ημέρες "Χατζάρα" από την πφα-"αριστερή" ΕΡΤ!
Εδώ και μιαν ώρα (είναι τώρα 7:55) η Ακριβοπούλου, μαζί με το άλλο τσουτσέκι-ποντικομαμμή στην εκπομπή "Δεύτερη Ματιά", αγωνίζονται να μας πείσουν ότι το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ...υποτίμηση από το σύνολο του Τύπου αλλά και .."σύσωμης της Αντιπολίτευσης"(!) της σημασίας της ποινικής καταδίκης αυτουνού του παιδεραστή της ΝΔ!!
Καταλαβαίνετε, πως θα πάμε στις εκλογές!
Μην τολμήσει κανάς κομματικός να μούρθει την επόμενη φορά για συμπαράσταση στην ΕΡΤ στο επόμενο μαύρο, που θα πέσει σε αυτό το πασοκο-βοθροκάναλο....

Antonxxx είπε...

Σειρά τώρα και τα ΜΜΕ της Μαφίας

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός ( 26 Φεβρουαρίου 2019 - 7:17 μ.μ. )

Δείγματα αντι-ΠΑΜΕ είχαν δώσει παλαιότερα . Ένα άλλο "ταλέντο" με αφορμή μια αιμοδοσία του ΠΑΜΕ πήγε να πλασάρει μια βολική θεωριούλα των δύο άκρων.

https://mao.gr/taksikoblood/

Μην ξεχνάμε και το θετικό άρθρο άλλου ΝΑΡιτη Δημοσιογράφου υπέρ του Ορμπάν από τα 2010-11. Τίτλος "Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συνέτριψε τους τραπεζίτες"

17-57

Ανώνυμος είπε...

To Eat or not to Eat
@GreatestKitsch

"Νόμος 1. Τον Κούλη δεν θα το φέρει η κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του."
https://twitter.com/GreatestKitsch/status/1131458031080955905