Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Και το Μάη θα είναι ωραία...

Το τμήμα ιδεολογίας και προπαγάνδας (αγκιτ-προπ) της κε του μπλοκ, σε συνδυασμό με το τμήμα πολιτισμού και τον επιστημονικοτεχνικό συνεργάτη της αλέξανδρο δελάρζ –που πρόσφερε το είναι του για αυτήν την αφισοκολλητή ανάρτηση- σας παρουσιάζουν με περηφάνια τις δικές τους προλεκάλτ προτάσεις για τις προεκλογικές –κι όχι μόνο- αφίσες του κόμματος.

Το κουκουέ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον εργαζόμενο λαό, να το ενισχύσει εκλογικά


να επιβεβαιώσει τους ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με το κόμμα


και κάποιες φορές φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι την προσωπική θυσία


Προειδοποιεί το λαό για τα αστικά κόμματα εξουσίας

και τον θέτει προ των ευθυνών του

για να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να καταλάβει πως...

κι ότι σε πολιτικό επίπεδο, στην πράξη υπάρχουν...


Κλείνουμε την παρουσίαση με μια αφίσα για τις φοιτητικές εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές τελικά)


…που κολλάει και με τα 60χρονα από την εκτέλεση του νίκου μπελογιάννη

Άιντε και καλό βόλι

Υγ: Κι επειδή οι καλοθελητές περισσεύουν στις μέρες μας, επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για τις δικές μας προτάσεις-δημιουργίες. Χρεώνονται αποκλειστικά σε εμάς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ζωή.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που χειροκροτούσε ο Σιφωνιός:

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Χθες Τετάρτη (18 του Απρίλη) στις 9.30 το βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε συνεργείο της ΟΑΚΚΕ που κολλούσε προεκλογική της αφίσα στο κέντρο του Πειραιά. Αυτή η αφίσα, ανάμεσα στα άλλα, κατήγγειλε με ιδιαίτερη έμφαση και τη «Χρυσή Αυγή». Οι ναζιστές βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας «Τέρμα η αφισοκόλληση. Κουμμούνια θα πεθάνετε», επιτέθηκαν στους συντρόφους μας και τραυμάτισαν με γροθιές, μάτωσαν στο πρόσωπο και έριξαν κάτω τον συναγωνιστή μας Κώστα Κεβρεκίδη 67 ετών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα το πρωί η ΟΑΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη σύσκεψη όλων των κομμάτων στο Δημαρχείο της Αθήνας δηλώνοντας ότι αρνείται να παρακαθίσει με τους ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» και κάλεσε τα άλλα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Επίσης, εδώ και αρκετές βδομάδες, η ΟΑΚΚΕ στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της καμπάνιας, σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, καταγγέλλει και ξεσκεπάζει τη Χρυσή Αυγή. Είναι φανερό ότι αυτή έχει αρχίσει να ανησυχεί με αυτήν την καμπάνια και αντιδρά με το μόνο τρόπο που είναι σύμφυτος με την ύπαρξή της. Τη βία. Έτσι όμως απλά οι ναζιστές αυτοί επιβεβαιώνουν μια ώρα αρχύτερα εκείνο που τόσο επίμονα προσπαθούν να κρύψουν από τον πολύ κόσμο.


Χαρακτηριστικό πάντως δείγμα της προστασίας που απολαμβάνει αυτή η συμμορία από το κράτος είναι η στάση του αξιωματικού Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά στο οποίο πήγαν οι σύντροφοί μας αργότερα το ίδιο βράδυ για να καταθέσουν μήνυση για την επίθεση: εκεί βρέθηκαν κατηγορούμενοι από τον επικεφαλής αξιωματικό Υπηρεσίας και την ομάδα του, επειδή τάχα αφισοκολλούσαν παράνομα!!!

Στη συνέχεια ο ίδιος αξιωματικός αρνιόταν επίμονα να δεχτεί κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εφόσον οι μηνυτές δεν είχαν μαζί τους….παράβολο του Δημοσίου! Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τους αναγκάστηκε να πάρει τις καταθέσεις τους.

Αθήνα 19 Απρίλη 2012

TRASH είπε...

θυμησέ μου ανώνυμε μυθομανή (για τα χειροκροτήματα του Σιφωνιού λέω) τις θέσεις της Χ.Α. και της ΟΑΚΚΕ για την χαλυβουργία Βόλου...
Οποιος βρει τις διαφορές, κερδίζει δερματόδετη έκδοση της θεωρίας των τριών κόσμων...
από εκεί και πέρα βέβαια, η καταγγελία είναι σοβαρή, κυρίως για το κομμάτι της αστυνομικής συνεργασίας με τους ναζί. ΟΑΚΚίτες ξεΟΑΚΚίτες, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε πολιτικά ακάλυπτους απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις.
Είναι βέβαια ένα ζήτημα, το κατα πόσο θα δέχοταν οι ίδιοι κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Ότι αφίσα και να βγάλετε για τις φοιτητικές εκλογές, με την στάση που κρατήσατε στις καταλήψεις και στις συνελεύσεις, στο μονοψήφιο σας βλέπω...

κοντόχοντρος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@ κοντοχοντρο

Πολύ μ'αρέσει όταν σε πιάνει το ενωτικό σου! Διψάω για κοινή δράση ΤΩΡΑ!

κάτω οι μαχαιροβγάλτες ναζιστές είπε...

Επειδή το θέμα της χρυσαυγίτικης επίθεσης στους οακκείτες δεν προσφέρεται ούτε για πλάκα ούτε για αντιπαράθεση του τύπου που κάνουμε καμιά φορά στο πιο "χαλαρό":

Τον άνθρωπο τον άφησαν αναίσθητο, τον χτύπησαν ύπουλα μάλλον με σιδερογροθιά και αν δεν ήταν άλλος συναγωνιστής εκεί, να αρχίσει να παίζει μάπες μαζί τους μέχρι να φύγουν κανένα λεπτό αργότερα (οι ναζήδες είναι γνωστά θρασύδειλα υποκείμενα), μπορεί να του είχαν κάνει και μεγαλύτερη ζημιά στη σωματική του ακεραιότητα.

TRASH, την ατομική σου συμπαράσταση τη δέχομαι και καλοπροαίρετα την πιστεύω, τίμια σου μιλάω.

Αλλά δεν αντέχω να μη σου πω ότι η εξοργιστική προσπάθεια του κόμματός σου να μας πείσει, και με το άρθρο της Κυριακής στον "Ρ" ότι η ΧΑ είναι "μια απ' τα ίδια", "άλλο ένα κόμμα του κεφάλαιου" κλπ. είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι μαχαιροβγάλτες για να μπούνε στη Βουλή. Όποιος δεν αναδεικνύει το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ - ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα της συμμορίας, και όποιος δε την αποκαλύπτει ή της δίνει πεδίο στο μεταναστευτικό, συνειδητά ή ασύνειδα δουλεύει για το Μιχαλολιάκο και τους γκεσταπίτες του.

(Ο Κ.Κ. που χτυπήθηκε είναι πολιτικός πρόσφυγας από την Τασκένδη και είναι γιος στελέχους του παλιού ΚΚΕ και αξιωματικού του ΔΣΕ, μετέπειτα -μετά '56- ζαχαριαδικού. Αυτό δε σημαίνει κάτι πρακτικά, απλά έχει ένα συμβολισμό οι ταγματαλήτες οι απόγονοι των τσολιάδων να δέρνουν μες στον Πειραιά το 2012 έναν τασκενδίτη...)

Αυτά, δε θέλω να πω περισσότερα ούτε θέλω να φανεί ότι "τρολλάρω" που λέτε και σεις χρησιμοποιώντας το αίμα του συναγωνιστή, αλλά είδα το Σιφωνιό και γυάλισε το μάτι μου, γιατί θυμήθηκα τα "όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό μας" με τον Κασιδιάρη δίπλα...

Anonymous anonymous είπε...

Παλιάνθρωπε ΟΑΚΚίτη, είσαι πολύ μικρός για να λερώνεις με το σάλιο σου κομμουνιστές εργάτες όπως ο σ. Σιφωνιός. Αυτό και μόνο!

Γιώργος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nT78wl93BLU

Οι εργατες εχουν το ΚΚΕ μονο, μονο το κομμα μπορει να διασφαλισει καθε ανεργο. Ακουστε την Αλεκα, οπορτούνες αριστεριστες.

RedBoy είπε...

Ακολουθεί πολιτικό σχόλιο:
Φαίνεται ότι προωθούν για την ώρα τους φασίστες αλλά χωρίς Μιχαλολιάκο. Έχετε παρατηρήσει ότι στις δημοσκοπήσεις δεν περιλαμβάνονται αναλύσεις για την δημοφιλία του Μιχαλιολάκου; Είναι δυνατόν ο Καρατζαφέρης ή η Ντόρα με 3% να περιλαμβάνονται σε κάθε δημοσκόπηση κι ο Μιχαλολιάκος με 5% να βρίσκεται εκτός;

Τακτική δε δύο μέτωπα απ' το κεφάλαιο:

1. H XA θα χάσει όλη τη δυναμική της αν τα μίντια εμβαθύνουν στις πραγματικές ιδέες των μελών τους. Τους συμφέρει για την ώρα να τους παρουσιάζουν ως ακραίους "υπερασπιστές των Ελλήνων εργαζόμενων" για να θολώνουν το τοπίο αναφορικά και με την αριστερά.

2 Όσο παράδοξο κι αν διαβάζεται, αυτή η αποσιώπηση της δημοφιλίας του Μ. με την ταυτόχρονη προώθηση της ΧΑ είναι όρος για να συσπειρωθεί ο κόσμος πίσω από Μπένυ/Σαμαρά . Yπάρχει καταμερισμός εργασίας. Τα φασιστικά κόμματα και οι φασίστες δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει τη μαύρη προπαγάνδα (υλικό υπόβαθρο για την άνοδο της ακροδεξιάς) και το..κερασάκι στην τούρτα μέσα από την κατάργηση της πολιτικής: Η ενίσχυση του προφίλ του "ηγέτη" Μπένυ/Αντώνη του φαινομενικά κεντρώου αριστερο-δεξιού με ακροδεξιά ατζέντα που υλοποιείται τόσο με την άνοδο της ΧΑ όσο και με αυταρχικά νομοσχέδια που υποβιβάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Πως εξηγειται το γεγονος της υιοθέτησης απο το κκε της πολιτικής θέσης για μονομερή διαγραφή του χρέους, όταν στην αρχή της κρίσης θεωρούσε ότι το αίτημα είναι ρεφορμιστικό-διαχειριστικό?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Από το πρώτο κείμενο που κυκλοφόρησε το κουκουέ για την κρίση, έλεγε ότι η λαϊκή εξουσία θα δει τι θα κάνει με το δημόσιο χρέος. Ως προς αυτό εγώ βλέπω εξειδίκευση της θέσης, όχι όμως αλλαγή ή υιοθέτηση άλλης θέσης. Η διαγραφή του χρέους από μόνη της, εντός του καπιταλισμού, δε θα δώσει διέξοδο από την κρίση.

Anonymous anonymous είπε...

@Γιώργος (20 Απριλίου 2012 5:47 μ.μ.)

Εγραψες: "Οι εργατες εχουν το ΚΚΕ μονο, μονο το κομμα μπορει να διασφαλισει καθε ανεργο. Ακουστε την Αλεκα, οπορτούνες αριστεριστες."

Δεν ξέρω αν είσαι βαλτός, ηλίθιος, ή τρολ. Ξέρω όμως ότι αυτά που γράφεις είναι εντελώς άσχετα με τις θέσεις του ΚΚ.

1) Το ΚΚ δεν "μπορεί να διασφαλίσει κάθε άνεργο" για τον απλό λόγο ότι δεν κάνει ρουσφέτια (πώς θα μπορούσε άλλωστε;). Το ΚΚ καλεί την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους να παλέψουν για λαϊκή εξουσία. Η λαϊκή εξουσία θα λύσει ανάμεσα σε άλλα και το πρόβλημα της ανεργίας με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης, τον κεντρικό σχεδιασμό κλπ. Παράδειγμα αποτελεί η ΕΣΣΔ όπου ο τελευταίος άνεργος καταγράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 30!

2) Αυτά που λες περί "Αλέκας" να τα αφήσεις! Το ΚΚΕ δεν είναι Κόμμα προσωποπαγές ούτε αρχηγικό. Ο/Η Γ.Γ. του εκλέγεται από την ΚΕ και λογοδοτεί σε αυτή και σε όλο το Κόμμα. Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως υποβαθμίζω την προσφορά της σ. Γ.Γ. η οποία ήταν/είναι τεράστια. Όμως από αυτό το γεγονός μέχρι το γεγονός της χρήσης φράσεων που χρησιμοποιούνται για τους ηγέτες των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κ.Μ. είπε...

Simfonw me ton Sfyrodrepano. To KKE thetei to zitima tou xreous me poli diaforetiko tropo apoti Lapavitsas/Kazakis kai to genosimo ANTARSYA. Poli pio taksika kai stratigika. H idea peri iothetisis tis protasis ths ANTARSYA (ws proth organwsh pou dexthike tis protaseis twn 2 proanaferthentwn) eksipiretei tis opadikes tous anisixies alla oxi thn katanohsh ths pragmatikotitas.

Ανώνυμος είπε...

Και όσον αφορά την έξοδο απο το ευρώ, έχει υπάρξει κάποια ανάλυση απο τη μεριά του κκε?Εννοώ αν έχει γίνει με οργανώμενο τρόπο συζήτηση για τις συνέπειες της μίας ή της άλλης επιλογής και τον τρόπο εισόδου σε μία μεταβατική κατάσταση με εθνικό νόμισμα?

Pablo Rabia είπε...

@sfyrodrepano

To κείμενο που λες το θυμάμαι αμυδρά. Υπάρχει κάπου γιατί το ψάχνω για ένα άλλο ζήτημα;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πάμπλο νομίζω ότι το κείμενο είναι αυτό: http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/h_protash_toy_kke_gia_thn_dieksodo_apo_thn_krish

Ανώνυμε οι αναλύσεις του κκε δεν εστιάζουν στο θέμα του νομίσματος. Στη λαϊκή εξουσία θα υπάρχει εθνικό νόμισμα, αλλά το νόμισμα είναι μόνο ένα εργαλείο, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται αυτόνομα.
Γενικά η εποχή μας απαιτεί πιο συνολικές επεξεργασίες (που και αυτές με τη σειρά τους χρειάζονται εξειδίκευση).
Για παράδειγμα (εκλαϊκευτικό και σύντομο) κάτι σαν αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=A6o3QUrtHrY&feature=player_embedded