Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι κομμουνιστές ξανάρχονται

Σαν τους γερμανούς της μπάγερν. Σήμερα η αλέκα μίλησε στο πρωινό του σκάι, όπου δεν την άφησαν να σταυρώσει δεύτερη μπαλιά και μιλιά. Έπεφταν στο χορτάρι, έκαναν συνέχεια διακοπές, ό,τι χρειαζόταν γενικά για να μην αποκτήσει ρυθμό και παίξει τη μπάλα που ξέρει. Καμία σχέση δηλαδή με τους άλλους καλεσμένους. Το πιο σκληρό που ρωτήσαν τον χάγιο πχ ήταν γιατί δεν πάει στο κουκουέ, αφού μιλά για έξοδο από την εε. Τη μούρη κρέας σου λέω.

Αλλά η αλέκα μιλάει στο τόπι. Στο λίγο που πρόλαβε, πήρε την σκυτάλη από αυτή την ατάκα του χάγιου για τις εκλογές (πάμε για διπλό στο γήπεδο του αντιπάλου) και τις χαριτωμενιές του αλέξη (εάν είχαμε ενωθεί στις μονοεδρικές θα βάζαμε γκολ από τα αποδυτήρια) κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Η μπάγερν νίκησε γιατί είχε τον πολιτικό πυρήνα του κουκουέ: επίθεση-επίθεση-επίθεση σε ξένο γήπεδο. Που αναιρεί διαλεκτικά το χεγκελιανό(;) θέση-αντίθεση-σύνθεση και πάει πακέτο με το: να μαθαίνετε-να μαθαίνετε και να μαθαίνετε του βλαδίμηρου και τα τρία συστατικά της επιτυχίας των συντρόφων: δουλειά- δουλειά και δουλειά. Μυρμηγκιού κατά προτίμηση.

Δίκιο είχε. Απ' τη μία πλευρά ντυμένοι στα κόκκινα οι βαυαροί σύντροφοι που έβαλαν πάνω απ' όλα την ενότητα του κόμματος, παρά τις εσωτερικές έριδες, τις φράξιες και τις μπουνιές που έπαιξαν ο ριμπερί με το σύντροφο ρόμπεν στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.
Κι απέναντι τους οι λευκοφρουροί της μαδρίτης, με τους πιο αντιπαθητικούς πορτογάλους της ιστορίας. Κριστιάνο ρονάλντο, πέπε, παλιότερα ο λουίς φίγκο. Αλλά πάνω από όλους ο μουρίνιο που έδινε όρκους πίστης στην μπάρτσα ως μεταφραστής και ύστερα απέδειξε ότι οι χειρότεροι αντικομμουνιστές είναι οι πρώην.

Προς το παρόν βέβαια το κίνημα δίνει μάχη οπισθοφυλακών και παίζει όπως η τσέλσι: άμυνα-άμυνα-άμυνα. Φοβάται γιατί το έχουν πείσει ότι έχει απέναντι του την μπαρτσελόνα, κλείνεται στο καβούκι του και μετράει απλώς με ηττοπάθεια τα γκολ που δέχεται, παζαρεύοντας το σκορ της ήττας του.

Το κόμμα έχει δώσει στο παρελθόν ωραίους ταξικούς αγώνες σαν την μπαρτσελόνα, αλλά έχασε πιο πολλές ευκαιρίες και από το μέσι. Μας πρόδωσε η άμυνα, η τεχνική ηγεσία, η απειρία της ομάδας, τα λάθη και η αφέλεια μας.

Παραμένουμε όμως ιστορικά αισιόδοξοι ότι η πόρνη η ιστορία που έγραψε ότι ξοφλήσαμε θα μας δικαιώσει πριν το τέλος της. Η ιστορία είναι ένα παιχνίδι που το κινεί η ταξική πάλη με δύο βασικές αντίπαλες τάξεις, όπου στο τέλος νικάνε πάντα οι κομμουνιστές. Τα πέτρινα χρόνια τελειώνουν σύντομα. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι.

Venceremos. ΚΚΕ και δεν είμαι καλά.







ΥΓ: Παρακάτω σταχυολογώ ενδεικτικά κάποια σχόλια αναγνωστών της gazzetta για το βιντεάκι με την επίμαχη δήλωση που έκανε θραύση στο διαδίκτυο. Η κε του μπλοκ προειδοποιεί τους μη εξοικειωμένους με αθλητικές ιστοσελίδες για το ύφος, την ποιότητα και την ορθογραφία των σχολίων. Όχι ότι τα δικά μας είναι πάντα καλύτερα δηλαδή αλλά τέλος πάντων.
- Α ρε Αλέκα γι' αυτό θα σε ψηφίσω! Γιατί ξέρεις μπάλα!
-ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΚΑΡΑ.ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ,ΔΟΥΒΛΙΝΑ,ΛΙΣΑΒΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.ΕΔΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΩΛΟΣΟΥΝ.ΚΑΤΑΝΤΙΑ..  


- Ποιος σου είπε ότι στην Ρωσία και στη Κίνα έχουν Κομμουνισμό; Έχεις πάρει χαμπάρι , ότι η λαίλαπα παγκοσμίως ξεκίνησε από τότε που ανατράπηκε η ΕΣΣΔ? Επίσης ποιος σου είπε ότι το κριτήριο για να είσαι κομμουνιστής, είναι αν είσαι φτωχός ή όχι. Γνωρίζεις κάτι για το ΚΚΕ; Κάποια θέση που έχει , τι τέλος πάντων λέει; (όχι τι γράφουν τα blogs επίσημη θέση του ΚΚΕ ξέρεις καμία?). Και επιτέλους σταματήστε τους ανιστόρητους χαρακτηρισμούς και αφορισμούς , περί Βάρκιζας κλπ. (Εδώ ο κόσμος χάνετε και εσείς θυμηθήκατε τι Βάρκιζα, απορώ πως δεν έχετε αναφέρει ο σύμφωνο Σοφούλη- Σκλάβενα ή δε φτάνουν οι γνώσεις σας μέχρι εκεί?).

- κ με κοουτς τον Σταλιν τον φονια..

- Αλεκαραααα respect! (σσ: αυτό πρέπει να φωνάζεται κάπως σαν το “Αεκάραααα...” ή το “Εθνικάραααα” αλά ματζουράνης)

- Μια χαρά ξηγήθηκε η Αλεκάρα, και φυσικά θα την ψηφίσω. Καναπεδάτοι σχολιαστές της πλάκας θά 'πρεπε να ξέρουν ότι επανειλημμένα έχει καταθέσει το ΚΚΕ και τις προτάσεις του για τη σαπίλα, και σημαία είναι η κατάργηση των ΠΑΕ.Βαριέμαι να δίνω λινκ γκουγκλάρετε όσοι θέλετε πραγματικά να γνωρίζετε. Οι κομμουνιστές έχουν αξιοπρέπεια "φίλε": ούτε ψήφους πουλάνε ούτε στις εκκλησίες σέρνονται. Υ.Γ. "Βάρκιζα"? Οι τρότσκες τότε - καλά δεν υπήρχαν αναρχικοί το '45 η χούντα τους έφτιαξε είναι γνωστό - ήταν με τον "εθνικό στρατό" ρε, τολμάτε να μιλάτε?


- Ναι ημασταν ΚΚΕ! Δεστε μονο : απο τη μια το κεφαλαιο (Ροναλντο) που απομυζα τον ληστευομενο ισπανικο λαο (ρυθμιση χρεων ισπανικων ΠΑΕ απο το κρατος) και απο την αλλη οι πληβειοι πλην σκληρα δοκιμαζομενοι εργατες (Μπαντστουμπερ) να παλευουν απεγνωσμενα κοντρα στο κεφαλαιο!
- ρε βαρυμαγκες ολοι που μάθατε και τη βαρκιζα κι εχετε κι αποψη...εδω οπαδικα σχολια κανετε και ειναι για πεταμα, θελετε και πολιτικα??? ψηφίζατε τοσα χρονια οτι σας εδινε ο μπαμπας σας λιγο πριν το παραβαν και μου γινατε και πολιτικοι αναλυτες...αποψαρες και μαγκιές του πληκτρολογίου...
- Αντε και στον τέλικο κρατήστε έξω Ριμπερί, Ρόμπεν, Νοιερ, Σβαινσταιγκερ για μια νέα Βάρκιζα!

- Λετε και η μπαγιερν να μην θέλει την πρώτη θέση αν δεν την υποστηρίξει όλη η Ευρώπη;

- Και γω νόμιζα ότι οι μόνες ομάδες που ήξερε η Αλέκα ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δυναμό Μόσχας, Λοκομοτίβ Μόσχας κτλπ.
- μια πλάκα πάνω στην κουβέντα έκαναν και βγήκαν τα σαλιγκάρια να κράξουν...
άσε που την βρίσκω και πιο ενήμερη από κάποιους άλλους...

- Η Μπαγερν σαν αλλο ΚΚΕ εσπασε τον δικομματισμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Ρεαλ, Μπαρτσα)
Nαι αλλά στο Β παγκόσμιο πόλεμο άλλοι παίξαν κατενάτσιο...


- απο οτι καταλλαβαινω εισαι και εσυ 1 απο τους γραφικους που λενε να περασει η εξουσια στον λαο;Και ας πουμε πως θα γινει αυτο ποιος θα ηγηθει της προσπαθειας; Φαντασου σε 10 μυρια λαο αναμεσα σε δεξιους και αριστερους τι θα γινει για το ποιος θα παρει την εξουσια. Ο εμφηλιος που εγινε μετα το 40 δεν θα ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που θα γινει. Και εγω δεν διαλεγω να ειμαι ουτε με το κεφαλαιο ουτε με τον εργατη. Διαλεγω να ειμαι με την μεσαια αστικη ταξη. Γιατι θα πρεπει να ειμαι με τα 2 ακρα; Εξαλλου ειναι στο αιμα του νεοελληνα η διχωνια. Ειδικα οταν προκειται για την εξουσια. Για μενα καταλληλος τροπος διακηβερνησης ειναι ο καπιταλισμος οπου ο καθενας θα μπορει να πλουτιει δουλευοντας αρκετες ωρες ή αναλογα με το ποσο παραγει και φυσικα το κεφαλαιο να σεβεται τον εργαζομενο. Σαν 1 λυση ειναι να καταργηθουν τα παραθυρακια απο τους νομους. Ειδαμε και στην ΕΣΣΣΔ με τον κουμουνισμο πως ζουσαν οι πολιτες, μεσα στην φτωχια. Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω (σσ: το τρίτο Σ στο ΕΣΣΣΔ τι να σημαίνει άραγε;)

- Οταν φυγει ο χαινκες τωρα ξερουν ποια θα μπορουν να παρουν προπονητρια... :)
- Ο Σβαινι μολις εβαλε το πεναλτυ σηκωσε την μπλουζα του ειχε ενα σφυροδρεπανο για ταττου στο στηθος ,αν δεν πιστευετε δειτε το video ...
- Είπε κι' αυτή να ξεφύγει γιά λίγο από την "ξύλινη" γλώσσα πού της καταλογίζουν καί πέσατε να τη φάτε "ελληνάρες".
Με αυτούς πού μιλούσε ήταν το σοβαρώτερο πού μπορούσε να πεί..


Ποιο είναι το συμπέρασμα; Αν μη τι άλλο το κόμμα συγκινεί τον κόσμο. Ποικιλοτρόπως

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάπου το έχασα.... υπονόησες ότι τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιο φιλικά από το ...ΚΚΕ;

drazen

Ανώνυμος είπε...

..δεν ξέρω αν το υποννοεί αλλά προσωπικά το πιστέυω..το ΚΚΕ και τα μέλη του δέχονται απίστευτη πολεμική και λασπολόγία σε όλα τα επίπεδα ενώ οι αγώνες του λοιδορούνται ή αποσιωπούνται..η αναρχία κυρίως και το εξωκοινοβούλιο αντιμετωπίζονται συχνά ως ιδεολόγοι και ασυμβίβαστοι..συν ότι υπάγονται σε ένα συγκεκριμένο lifestyle (εναλλακτικο,αυτονομία,αντιεξουσιασμός κτλ) που εείναι η άλλη όψη του mainstream

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εννοώ ότι την αντιμετωπίζουν λιγότερο εχθρικά, ή δεν πολυασχολούνται μαζί της -ακόμα τουλάχιστον. Αν δεις το σημερινό πρωινό του σκάι θα καταλάβεις. Τον χάγιο τον άφησαν γενικά να πει τα δικά του, ενώ την αλέκα έφτασαν ας πούμε να τη ρωτήσουν ποια είναι η διαφορά της κοινωνικοποίησης από την κρατικοποίηση. Και για κάθε ερώτηση είχε κατά μέσο όρο είκοσι δευτερόλεπτα, πριν τη διακόψουν.
Αλλά η σύγκριση βασικά δε γίνεται μεταξύ των δύο

Ανώνυμος είπε...

Bασικα,δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ των δυο,μονο και μονο κρινοντας απο τον αριθμο που εμφανιζονται,μην τρελαθουμε κιολας...

Οποτε βγαινει ανταρσυα στην τηλεοραση ειναι μεγαλο γεγονος και ενημερωνομαστε ολοι απο πριν για να μην χασουμε το σκηνικο,το κκε βγαινει 20 φορες τη μερα...

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΥΛΟΣ ΛΑΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ

ΚΚΕδαρα μια ζωη

Ανώνυμος είπε...

Ρε γελοίε, η Παπαρήγα έχει χίλιους τρόπους για να ακουστεί. Ο Χάγιος βγαίνει μια φορά στα 10 χρόνια. Γελοίε. Αυτό είναι το ήθος σου όμως. Να μας το παίζετε κομμουνιστές που τους στριμώχνει ο κάθε δημοσιογραφίσκος. Αντί να δείτε τον καθρέφτη. Πόσο μικροσκοπικοί είστε, πόσο αναντίστοιχοι. Εμείς οι ΝΑΡίτες μπορεί να είμαστε τέλειοι και ορθόδοξοι σαν και του λόγου σας αλλά τουλάχιστον έχουμε μπέσα. Εσείς μια λαϊκή διαδήλωση δεν μπορείτε να κάνετε. Βλέπε πρωτομαγιά σε λίγες μέρες. Κομμουνιστής και φοβισμένος είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Καλό ξημέρωμα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οτι η αστική τάξη προτιμάει το Ανταρσύα από το ΚΚΕ ούτε λόγος. Αλλά και αυτή τη φορά βλέπω το Χάγιο να σφάζεται στην ποδιά του Αλέξη. Ολα τα σφυριά υπέρ του Σύριζα από χτές. Να ακούγατε τον Τράγκα σε μια ελεγεία-ύμνο του Γλέζου... Μόνο, που δεν έβαλα τα κλάμματα! Πάει και η φούσκα του ΔΗΜΑΡ!
Πως θα σας φαινόταν μια αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος με ένα νέο δίπολο Καμμένου - Σύριζα, για τις επόμενες εκλογές, μετά από τούτες, που έτσι κι αλλιώς μάλλον "μεταβατικές θάναι";
Εφεδρική Δεξιά με εφεδρικό ΠΑΣΟΚ!
Εμπρός Λαέ-Εργατιά-ΚΚΕ!
Να τα κάψουμε και αυτά τα χαρτιά!

Ανώνυμος είπε...

Μία απο τις μεγαλύτερες υπηρεσίες που έχει προσφέρει το ΚΚΕ, στην εργατική τάξη της χώρας, είναι ότι έχει πολώσει ταξικά το εργατικό και εν γένει λαϊκό κίνημα.
Ακόμα και οι αντίπαλοί του, και οι εχθροί του, αντιμάχονται το κόμμα, με όρους τους οποίους έχει επιβάλει το ίδιο το ΚΚΕ.
Χωρίς το ΚΚΕ με τον σημερινό του χαρακτήρα, οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της αστικής τάξης, θα κάναν ότι σήμερα δεν τολμούν. Θα οργάνωναν τον Ελληνικό λαό σε κινήματα υποστήριξης των Ελληνικών αστικών κυβερνήσεων ενάντια στους ξένους δήθεν κατακτητές. Η σχετικά περιορισμένη και γραφική εικόνα που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν οι Ελληναράδες με τις γαλανόλευκες μπέρτες στην "πάνω πλατεία", θα ήταν οι συνηθισμένες εικόνες του συνόλου των κινητοποιήσεων του Ελλ. λαού. Η δε "αριστερά" θα καλούσε θλιβερά, σε ακομμάτιστες εκδηλώσεις.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

.....μεταβατικού χαρακτήρα.
(συμπλήρωμα στο παραπάνω)

λαθραναγνώστης

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ω μεγάλε κι ηθικέ σερ-γκέι, που είσαι αντίστοιχος των περιστάσεων, υποκλίνομαι φοβισμένος στο ήθος σου και τη μπέσα σου, και ζητώ ταπεινά συγνώμη, εγώ ο γελοίος μικροσκοπικός που ούτε σε μια γνήσια λαϊκή διαδήλωση δεν έχω βρεθεί με αυτούς που πήγαίνω.
Αν καταλάβαινες και τι διάβαζες θα ζούσαμε όλοι ευτυχισμένοι.

Και για όποιον δεν κατάλαβε. Δε με ενδιαφέρει να κάνω καμία σύγκριση μεταξύ κκε κι ανταρσύα. Τον χάγιο τον ανέφερα ως κοντινό παράδειγμα, ας πούμε, για να δείξω τη διαφορά. Τον έβαλαν επτά η ώρα το πρωί για να μην τον δει άνθρωπος, αλλά είπε δυο πράγματα, όπως τα καταλάβαινε. Ε την αλέκα δεν την αφήσανε. Σκάι είσαι, δε μπορεί να την αφήσεις να τα λέει όπως θέλει. Έχεις και ένα προηγούμενο με τα λιμάνια.

Κ.Μ. είπε...

Το 11.35 είναι απολύτως σωστό. Η ύπαρξη του ΚΚΕ, κράτησε την εξωκοινοβουλευτική αριστερά πιο αριστερά από ότι πχ. στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Αν δεν υπήρχε αυτό, τότε διάφορες οργανώσεις θα γίνονταν γενόσιμο είτε του Μελανσόν, είτε του SWP, είτε του μεταμοντέρνου Ζίζεκ.

Ανώνυμος είπε...

Η ύπαρξη του ΝΑΡ μάλλον, κράτησε το ΚΚΕ προς τα αριστερά και όχι το ανάποδο.

Μη ξεχνάς Κ.Μ. πως πολλές αναλύσεις του ΝΑΡ υιοθετήθηκαν σταδιακά από το ΚΚΕ υπό τη σκέπη βέβαια, του λαθεμένου γραφειοκρατικού και σεχταριστικού χαρακτήρα που έχει το ΚΚΕ.

Κοινή δράση όλης της Αριστεράς βάσει αρχών, και ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/webtv/general/561406/view?mid=5&pn=1 Και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Manuel είπε...

Όποιος είναι στοιχειωδώς καλοπροαίρετος αναγνωρίζει ότι στον προεκλογικό αχταρμά μόνο η Αλέκα (ως εικόνα, εντάξει;) διατήρησε επαφή με αυτό που λέμε πργματική πολιτική. Όπως είχε πει και ο καθόλου κομμουνιστής Χρήστος Χωμενίδης σε άλλη περίπτωση για την Γ.Γ. "Μεγάλο σχολείο ο μαρξισμός-λενινισμός". ΔΕν ξέρω αν την είδες στον Χατζηνικολάου με τους φασίστες, τους στόκους και τους νοικοκυραίους, αλλά εκεί πραγματικά ήταν το κάτι άλλο. Συνάδελφος που της συνέστησε να την δει στο ίντερνετ την επομένη, μου είπε σήμερα "Ψήθηκα. ΚΚΕ οπωσδήποτε".

Ανώνυμος είπε...

Ο Χάγιος είναι πράγματι σπάνιο να τον δεις. Το Βήμα αναγνωρίζοντάς το του έδωσε πρώτη μούρη κείμενο στην ηλεκτρονική του έκδοση. Ρε σεις αυτά τώρα ότι είστε "παλικάρια" κι έτσι και το ΚΚΕ χέστες τα πιστεύετε?
ο φίλος του λαού που πολεμά τους σοσιαλδημοκράτες

Ανώνυμος είπε...

"η αστική τάξη προτιμάει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το ΚΚΕ, ούτε λόγος" , "το Βήμα έδωσε πρώτη μούρη στο Χάγιο"


;;;;;;;;;;;;;;

πρέπει να σας προβληματίσει το γιατί αναγκάζεστε να λέτε πράγματα που δεν τα πιστεύετε ούτε οι ίδιοι.

το ΚΚΕ παίζει από το πρωι μέχρι το βράδυ στα καναλια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αποκλεισμένη από παντού, δημοσκοπήσεις που να τη "στήσουν" κυριολεκτικά , ώστε να εξυπηρετηθεί το αστικό πολιτικό σύστημα (βλ.Οικολόγοι το 2009 , ΔΗΜΑΡ το 2011) δεν της έγιναν ποτέ, στις πολύ κρίσιμες στιγμες (Δεκέμβρης 2008)έτρωγε Χριστοπαναγίες, όταν το ΚΚΕ δεν προλάβαινε να δεχεται συγχαρητήρια, και παρόλα αυτά "το σύστημα την προτιμάει";

έχετε χάσει τη μπάλα τελείως

drazen

Ανώνυμος είπε...

Η ανταρσυα το δεκέμβρη του 08 δεν υπήρχε καν για να τρώει χριστοπαναγίες. Δε λέω ήταν ανάγκη των καιρών και υπήρχε στο μυαλό των εξεγερμένων αλλά ακόμα δεν υπήρχε.
Και για να συγκρίνουμε χριστοπαναγίες: έχω λιμάνια, ξενοδοχεία, ακρόπολη και βόρεια κορέα. Κέρδισα!
Όχι ότι μπαίνει σύγκριση ούτε ως προς αυτό όυτε ως προς την αντιμετώπιση.

mariori

kollaps είπε...

Ε ναι ρε, αφού ο Χάγιος έχει γίνει πολιτειακός παράγοντας, όπως έγραψε το απολίθωμα και σε προηγούμενο ποστ.

Ανώνυμος είπε...

ναι δεν είχε συγκροτηθεί, αλλά αυτοί που την απαρτίζουν σήμερα και τότε στο δρόμο δίπλα-δίπλα ήταν και μαλιστα δίπλα στην πραγματική κίνηση των μαζών, που περιλαμβάνει και ανωριμες αντιδράσεις και τα πάντα. για αυτό και τρώγαν τις χριστοπαναγίες. και παντως αφού έχεις καταλάβει τι θέλω να πω , γιατί το μπλέκεις δίχως λόγο το πράγμα;

η σύγκριση κάποιου που τρώει Χριστοπαναγίες γιατί στηρίζει εξέγερση και κάποιου που τρώει Χριστοπαναγίες γιατί έγραψε μια...ανακοίνωση για τη Β.Κορέα και ανέβασε ένα ...πανό στην Ακρόπολη είναι , απλά, ανύπαρκτη.

και πάντως δεν κατάλαβα. θεωρείς και εσύ ότι "η αστική τάξη προτιμάει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το ΚΚΕ" (;;;;;;;;;)

drazen

Κ.Μ. είπε...

Αν μου επιτρέπεις 4.15 επειδή το ΝΑΡ το ξέρουμε από παλιά, το ΝΑΡ ήταν αυτό που ενθουσιάστηκε με τους Χάρτ Νέγκρι, ενθουσιάστηκε με τον Χόλογουει για ένα διάστημα, έλεγε το “νέο” τους Ζαπατίστας κλπ. Όταν λέω αριστερά εννοώ φυσικά τα πλέον κλασικά χαρακτηριστικά των μαρξιστών όπως τα έχουμε γνωρίσει. Σε τελική ανάλυση τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει πραγματικά αριστερά (και όχι ότι κυκλοφορεί) από την συνεπή στάση υπέρ της εργατικής τάξης και της υπέρβασης της κεφαλαιοκρατίας. Το Ναρ μέχρι τα τελευταία 3-4 χρόνια μιλούσε για αμεσοδημοκρατία πολύ περισσότερο από τους αναρχικούς. Άρα λοιπόν πια αριστερά διατήρησε το ΝΑΡ για να πιέσει το ΚΚΕ; Δες τις χώρες τις Ευρώπης και την εξωκοινοβουλευτική εκεί, ο μαρξισμός έχει αποδομηθεί σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από όσο στην Ελλάδα. Εδώ τα εύσημα πάνε σαφώς στο ΚΚΕ, θα είχε ενδιαφέρον να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο. Μάλιστα το μισό πρόγραμμα του ΝΑΡ από το ΚΚΕ το έχει αντιγράψει (δες πχ. πρόταση ΚΚΕ “ενιαία ανώτατη” 1 χρόνο πριν των ΕΑΑΚ ¨ενιαία πανεπιστημιακή” κλπ.) και τις άλλες μισές από τους οικονομολόγους.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι η αστική τάξη ,ακόμα τουλάχιστον, σας θεωρεί αμελητέα ποσότητα. Γενικά δεν ασχολείται λοιπόν. Όταν ασχολείται δεν έχει το άχτι που έχει απέναντι στο κκε. Γι' αυτό πχ ο γνωστός σε όλους τριανταφυλλόπουλος έγλειφε το ρούση ενώ με την παπαρήγα είχε πλακωθεί στον αέρα μετά τις 20 οκτώβρη.
Και σορρι κιόλας αλλά οι απεργίες που ξεπερνούν φόβο κλπ είναι κατά τι πιο δύσκολες από την κίνηση των μαζών στο δρόμο χωρίς στόχο και με ημερομηνία λήξης.
Και δεν έτρωγε γενικά χριστοπαναγίες ο χώρος. Μέχρι και ο πορτοσαλτε είχε κάνει αφιέρωμα για τον ένα χρόνο από την εξέγερση (όπως κι ο ίδιος την έλεγε) με πρωταγωνιστές των ημερών (όπως τους είχε ονομάσει).

mariori

Ανώνυμος είπε...

α έχω και άλλη απόδειξη γιατί το σύστημα "προτιμάει ΑΝΤΑΡΣΥΑ"




"Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο, που αφορά τα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Επικρατείας Παντελής Καψής, μετά την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν τα κόμματα «Δράση» και «Φιλελεύθερη Συμμαχία».

Τα κόμματα που αφορά η ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας είναι:

Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
Ένωση Κεντρώων
Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση-Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο-Κινήματα Πολιτών
Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα κόμματα ή συνασπισμός κομμάτων που πήραν μέρος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές και έλαβαν ποσοστό τουλάχιστον 0,25% ή 0,50%, οι όροι προβολής τους από τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα διαμορφώνονται ως εξής:

Η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση:

Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη προεκλογική πολιτική εκδήλωσή τους.
Να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών του αρχηγού ή εκπροσώπου τους.
Να διαθέσει δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση του προγράμματος ή τη μετάδοση μηνυμάτων τους.
Να επιτρέψει την απευθείας μετάδοση της προεκλογικής συγκέντρωσης ή άλλης προεκλογικής πολιτικής εκδήλωσης και της συνέντευξης και να διαθέσει δωρεάν τις σχετικές μαγνητοσκοπήσεις ή μαγνητοφωνήσεις σε οποιονδήποτε ενημερωτικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση να διαθέσουν δωρεάν δύο πεντάλεπτα, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση των προγραμμάτων ή τη μετάδοση των μηνυμάτων τους."


ποιος τους πιανει τώρα τους "εκλεκτούς" με τα πεντάλεπτα!

drazen

Ανώνυμος είπε...

1) το "η αστικη ταξη δε σας φοβαται ακόμα και δεν ασχολείται μαζί σας" είναι τελείως διαφορετικό από το " η αστική τάξη προτιμάει ΑΝΤΑΡΣΥΑ απο ΚΚΕ". ΔΕΝ λέτε τα ίδια πράγματα. είναι αυτό σύμφωνο με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό;

2)επιτελους ,αφήνεις αυτά με τα ..πανό κτλ. και πας στην ουσία: ποιος φόβος είναι πιο δύσκολο να υπερνικηθεί; ο φόβος ότι εαν γίνεις οργανωτής-πρωταγωνιστής της απεργίας θα φας την απόλυση ή ο φόβος ότι εάν σταθείς δίπλα στην εξέγερση θα φας το γκλομπ στο κεφάλι(τουλαχιστον με βάση τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα και οι απέναντι στο στρατιωτικό σκέλος της υπόθεσης, για αργότερα δεν ξέρουμε)
την απάντηση δεν την ξέρω, αν και πολλές φορές την έχω σκεφτεί την παραπάνω ερώτηση . ειλικρινα δεν έχω καταληξει , δεν υπεκφεύγω.

drazen

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ντραζεν, τον τηλεοπτικο χρονο που οντως δικαιουσαι δεν στον τρωει το ΚΚΕ με το τυπικα 9% και το ουσιαστικα πολυ λιγοτερο. Και τα στοιχεια που ανεφερες για να αποδειξεις οτι το συστημα σας αποκλειει αφορουν εσας και ενα σωρο δεξια μορφωματα. Μηπως κι αυτα αποτελουν απειλη για το συστημα? Προσωπικα θεωρω την εξηγηση της Μαριορης ως πιο λογικη.

Η πρωτη σου ερωτηση στο δευτερο σχολιο σου ειναι εντελως αναξια σχολιασμου. Σε αφηνω να το συνειδητοποιησεις μονος σου.

Οσον αφορα τη δευτερη, απο προσωπικη πειρα δικη μου αλλα και πολλων αλλων, πολυ συχνα αυτοι που πρωτοι βαζουν τα στηθη τους μπροστα για να τους κοπανησει ο μπατσος και να γινουν οσιομαρτυρες του κινηματος με ορους "δεκαπεντε λεπτα δημοσιοτητας", σκυβουν πανευκολα το κεφαλι μπροστα στα αφεντικα τους οταν ερθει η ωρα να αφησουν τις χαζομαριτσες και να μπουν στην παραγωγη. Αλλα και γενικοτερα, ο φοβος του να φας δυο ξαναστροφες ειναι ενα τιποτα μπροστα στο να σε απολυσουν και να μην ξαναβρεις δουλεια, να πεινασεις εσυ, τα παιδια σου, να εξευτελιστεις και να πεσεις στην αναγκη τριτων.

Anonymous anonymous είπε...

Η κουβέντα έχει ένα ορισμένο ενδιαφέρον γιατί οι τοποθετήσεις των Ναριτών δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι η οργάνωσή τους έχει ως συγκροτητικό στοιχείο τον αντι-κομμουνισμό.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο "πώς" ιδρυθηκε το ΝΑΡ (για να μαθαίνουν οι νεωτεροι: ουσιαστικά πρόκειται περί μετεξελιξης αντι-κομματικής ομάδας με χαρακτηριστικά, αρχικά, "αριστερού" οπορτουνισμού που δρούσε για χρόνια μέσα στο ΚΚ πριν το 89. Αλληλοτροφοδωτούμενη από το πολύ μαζικότερο ρεύμα δεξιού οπορτουνισμού που υπήρχε τότε).

Αναφέρομαι κυρίως στο σήμερα: το ΝΑΡ κάνει πολιτική που στο μεδούλι της είναι "αριστερή σοσιαλδημοκρατία". Αυτό που την διαφοροποιεί από το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι βερμπαλισμοί και η δηθεν "επαναστατική" φρασεολογία. Κούφια λόγια δηλαδή για να κρυφτεί η ξεφτίλα της υποστηριξης της ΕΛΕ, των μικροαστων της "πλατείας" και των "μεταβατικών" αιτηματων (προς "Θεού" μην αγγίζετε το ζήτημα της εξουσίας). Είναι δηλαδή πολιτική αναχώματος προς το Κόμμα της εργατικής τάξης. Είναι πολιτική εξαπάτησης της εργατικής τάξης. Σαν τέτοια το Κόμμα μας την ξεσκεπάζει σε κάθε ευκαιρία!

Ανώνυμος είπε...

Μα το ότι η αστική τάξη προτιμά ανταρσυα από κκε εσύ το έβγαλες. Κανείς δεν το είπε. Αυτό που σχολιάστηκε ήταν η στάση των ίδιων δημοσιογράφων απέναντι σε δύο πρόσωπα.
Για να σου βάλω ένα ακόμα ερώτημα:η μανία με τα μεταβατικά αιτήματα, την ελε και η λατρεία στον κορέα μήπως έδωσε χώρο στο συριζα; Αντίστοιχα, μήπως η εξεγερσιολαγνεία, η μπατσοκαταδίωξη και άλλα ωραία του 08 μήπως έδωσε χώρο και κόσμο στην αναρχία;
Μπορώ να σου πω και για τις πλατείες και το έξω τα κόμματα και σε ποιους έδωσε χώρο, αλλά άστο καλύτερα.
Επειδή αυτοί τα συγκεκριμένα παιχνίδια το ξέρουν καλύτερα. Και μη μου πεις ότι το κκε ήταν απόν γιατί βαριέμαι αυτή τη συζήτηση. Έχει γίνει 1000 φορές.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Πολυ την φοβάται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το σύστημα. Με το που σκέφτονται στις Βευξέλες την ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αλαβάνο, τα κομπρεμί στα πανεπιστήμια με την ΠΑΣΠ και την ΑΡΕΝ,την αμφιλεγόμενη σχέση με τους "εξεγερμένους" και κάνει κακάκια.

metalminer

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=454965&h1=true

Κι άλλος υποψήφιος της ανταρσυα με άρθρο στο βήμα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ 2-0 (στο βήμα δηλαδή)

Ανώνυμος είπε...

Η ανταρσυα τον παιρνει το κκε γαμαει. και τωρα σχοληθειτε με τιποτα πιο σοβαρο. ελεος. και την υστατη τουτη ωρα να λετε τις απιστευτες μαλακιες.

ειναι και αστειο που το κκε εχει και αλτσχαιμερ και ξεχναει χιλιαδες πραγματα. αλλα ποιος θα βρει το δικιο του σ'αυτο το μπλογκ;

πετάει ο γάιδαρος; πετάει

το ξεπουλημα και ο χαφιεδισμος της ανταρσυα που λατρευει η αστική τάξη και τη χρηματοδοτει αδρα για να βγαινει στα καναλια και τυπωνει εκατομμυρια εγρωμες αφισες και φυλλαδια φαινεται ξεκαθαρα στο οτι ο τριανταφυλλοπουλος θα ψηφισει ανταρσυα. δασος δεντρο στραβος γιαλο μια χαρα αρμενιζουμε

ζωαδια

δε γουσταρω να βαλω νικ είπε...

δηλαδη για να καταλαβω. οι Ναριτες δε θα μας ξαναστειλουν επιστολη συνεργασιας; 'Η θα περιμενουν τις επομενες εκλογες;

Ανώνυμος είπε...

Ζωάδι, αν εσύ διαβάζεις ότι το σύστημα δεν φοβάται την ανταρσυα και συμπεραίνεις τις βλακείες που έγραψες δεν σου φταίει κανένας.

Αλλά αφού το θες τόσο πολύ ορίστε: το ΚΚΕ έχει αλτσχάιμερ και ξεχνάει, επίσης δεν γαμάει (επειδή ξεχνάει?) και όλοι εδώ εμείς τα ζωάδια κατηγορούμε την ανταρσυα ότι τα παίρνει χοντρά από το σύστημα για την αντικομμουνιστική της προπαγάνδα, λέγοντας τούτη την ύστατη ώρα απίστευτες μαλακίες. Εντάξει? Το βρήκες το δίκιο σου σ' αυτό το μπλογκ?

Ανώνυμος είπε...

1) δεν έγραψα ποτέ οτι το "ΚΚΕ τρωει το χρόνο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ". Έγραψα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και επομενως ο ισχυρισμός ότι " η αστική τάξη προτιμάει το ΑΜΤΑΡΣΥΑ απο το ΚΚΕ" καταρρίπτεται αυτόματα ως ψευδής και κακόπιστος.

2)εσείς έχετε κανει σταθερό μοτίβο τη θέση οτι η δημόσια διαπάλη διαφορετικών θεσεων από μέλη που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χωρο είναι σημαδι "οργανωτικού χυμαδιού" κτλ. από τη στιγμή που βλέπω ότι και εσείς έχετε διαφορετικές θέσεις για το ίδιο ζήτημα (" η αστική τάξη προτιμάει ΑΝΤΑΡΣΥΑ"- "Η αστική τάξη είναι αδιάφορη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ"), γιατί να μην το επισημάνω; ειλικρινα δεν συνειδητοποιω το προβλημα.

3) η κριτική για την αδυναμία μεγαλύτερης επιδρασης στους εργασιακούς χώρους είναι απολύτως καλοδεχούμενη

4) @ mariori: το ότι "η αστική τάξη προτιμάει ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ΚΚΕ " ΓΡΑΦΤΗΚΕ παραπάνω, δεν το ...εβγαλα εγω. να βλέπεις τι έχει προηγηθεί και να είσαι πιο προσεχτική.

5)υπάρχει μια αθεράπευτη αντίφαση ανάμεσα στη θεση ότι " η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αμελητέα ποσότητα" και τη θεση ότι η "η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστειλε κόσμο το 2008(εξεγερση) στην αναρχία, το 2010 (ΕΛΕ) στο ΣΥΡΙΖΑ και το 2011 (πλατείες) στη Χρυση Αυγη". είναι πραγματικά αδύνατο μια "αμελητέα ποσότητα" να παράγει με την πολιτική της όλα αυτα τα αποτελεσματα.

6) αλλά για να πάμε και στην ουσία: η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φταίει εάν κέρδισε κόσμο το 2008 η αναρχία; ο "Ριζοσπάστης " που δημοσίευσε ολόκληρα "τηλεφωνηματα από φονιάδες" που δικαίωναν το "λαικό αστυνομικό" απέναντι στο "μικροαστάκι", δεν φταίει;
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φταιει εάν έχει ρευμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι αναμενόμενο ότι ο πρώην ΠΑΣΟΚ θα σκεφτεί πρώτα το ΣΥΡΙΖΑ και μετά τους κομμουνιστες; η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φταίει για τους "300 στο Γουδί", που προσπαθούσε ΜΕΣΑ στις πλατείες να πείσει ότι δεν ειναι όλοι ίδιοι;

drazen

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας φταίει στο βαθμό που του αντιστοιχεί.
Και ειδικά για τις πλατείες τα μέλη της ανταρσυα μιλούσαν σαν άτομα, ειδικά στην αρχή, και άρα έδωσαν πάτημα και για τα υπόλοιπα.
Το θέμα βασικά είναι αν ο συγκεκριμένος χώρος στην ανάγκη συμμετοχής στα διάφορα κινήματα απλώς επιλέγει την πιο εύκολη θέση για να μη στενοχωρήσει κανέναν, θεωρώντας ότι κερδίζει κόσμο και αμελώντας ότι άλλοι ξέρουν το παιχνίδι καλύτερα. Οι αναρχικοί βρίζουν τους μπάτσους καλύτερα, ο συριζα έχει καλύτερη διαχειριστική πρόταση και οι φασίστες είναι καλύτεροι στο όλοι ίδιοι είναι. Tο πρόβλημα βέβαια δεν είναι η θέση της ανταρσυα αλλά τι επίδραση έχει στον κόσμο που αγωνίζεται.
Το δσ να τον ζητάς από μέλη. Πέρα απ'το ότι δεν υπήρχε και κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση.

mariori

Ανώνυμος είπε...

"o καθενας φταιει στο βαθμο που του αντιστοιχεί" ; τι είναι αυτό; σεμνη αυτοκριτική; και γιατί να είναι σεμνή, σε μια τόσο κρίσιμη εποχή, στην ουσία εν μέσω αντεπανάστασης;

συγκεκριμένα: τα "λάθος τηλεφωνήματα" έδωσαν ή δεν έδωσαν χώρο στην αναρχία να γράφει για καθεστωτικό ΚΚΕ;

τα μέλη της ανταρσύα προσπάθησαν να σπασουν μέσα στις πλατείες την εγκληματική γενίκευση "όλοι ίδιοι είναι" . να μην τα λέμε πάλι από την αρχή .και εγω βαριεμαι.

εάν δεν είσαι μέλος, ζητώ συγγνωμη.

σαφεστατα υπαρχει διαφοροποίηση. τελείως άλλο πράγμα "η αστικη ταξη προτιμάει ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ΚΚΕ" από "η αστική τάξη είναι αδιαφορη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

στην πρώτη περίπτωση η αστική τάξη υιοθετεί στάση ευμένειας προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της δίνει χέρι βοήθειας με συγκεκριμενους, πρακτικούς τρόπους. αυτό υπονοούσαν και οι φαιδρές αναφορές στην ψήφο Τριανταφυλλόπουλου και τα άρθρα που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος.

στη δεύτερη περιπτωση πολύ απλά δεν κάνει τίποτα.

drazen

Ανώνυμος είπε...

http://www.contra.gr/newspapers/Sport/fos_ton_spor/fws-twn-spor.1751594.html

να κι ο επικεφαλής σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Δείτε προσεκτικά το πρωτοσέλιδο και κερδίστε!
Αυτό εννοείτε κόκκινη σφήνα;

mariori

Ανώνυμος είπε...

Κατακόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!

Κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς!!!!

Ανώνυμος είπε...

1)η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαινει με την τακτική του μεταβατικού προγραμματος. αυτό ειναι γνωστό εδω και 2 χρονια. τι το συγκλονιστικό ειδες στο πρωτοσελιδο του Ρουση;τι καινουριο; δεν καταλαβαινω. θες να γινεις πιο συγκεκριμενη;

2)για το "φταιξιμο του καθενός στο βαθμο που του αντιστοιχεί" έχεις να πεις κατι;για τα "λαθος τηλεφωνηματα" ;

drazen

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ντράζεν, ένα παράδειγμα.
Σου λέει η mariori ότι φταίτε για δυο πράγματα και της απαντάς "μα πώς το κάναμε αυτό, αφού λες ότι είμαστε αμελητέα ποσότητα". Σου απαντά ότι έχετε ευθύνη στο βαθμό που σας αντιστοιχεί κι εσύ καταλαβαίνεις ότι κάνει δειλή αυτοκριτική.
Ε είναι σκέτη κούραση ρε φίλε αυτή η συνεννόηση. Από κοντά μπορεί να ήταν καλύτερα..