Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΣΟ και ΛΟ στον οπορτουνισμό

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Τα αστικά μμε πασχίζουν να μας πείσουν πως όλα κρέμονται από μια κλωστή, που είναι έτοιμη να σπάσει. Αλλά το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο φαιδρό και ελαφρύ, που η κλωστή βαστάει γερά και τους κρατάει όλους, ακόμα και το βενιζέλο. Τόσες διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις, κόντρα διαπραγμάτευση, ούτε το μνημόνιο να ήταν. Και ενώ οι λεπτές ισορροπίες που διαμορφώνονται, στηρίζονται σε μια τρίχα και ο κόσμος καλείται να τσουτσουρώσει από την αγωνία και να ανατριχιάσει με τις τρίχες που του σερβίρουν για ενημέρωση, το μόνο που σπάει είναι τα νεύρα του. Και κρατάει την ανάσα του, όχι απ’ την αγωνία, αλλά από την μπόχα των παζαριών και του παρασκηνίου.

Εν τω μεταξύ ο αλέξης προσπαθεί να μοιάσει στον παπανδρέου τον β’ και να μας επιστρέψει στα χρόνια του παπανδρέου του γ’ του μακρύτερου και το μαγικό 2009, προ κρίσης. Αλλά όπως λέει κι ο σκιτσογράφος της καθημερινής, ο χάρρυ κλυνν τον μιμούνταν καλύτερα.



Κι ενώ ο χαρούλης είχε βρει για τη σχέση του λεωνίδα με τον ανδρέα εκείνο το φοβερό επαναπροσδιορισμό της αλλαγής της αλλαγής, η σύγχρονη μετάφρασή του από τον αλέξη, επάξιο πολιτικό τέκνο και των δύο, θα μπορούσε να είναι πχ κάτι σχετικό με το χρέος, που αυξάνεται με ραγδαίους και επιταχυνόμενους ρυθμούς. Επομένως μια κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορούσε να θέσει μια σειρά κλιμακούμενους στόχους. Από την ανεξέλεγκτη αύξηση στην ελεγχόμενη. Και από τη γεωμετρική στην προοδευτική. Ή την απομείωση των τοκοχρεολυσίων και του επαχθούς χρέους. Κι από εκεί στη μείωση της επιτάχυνσης του (μη επαχθούς) χρέους. Και την επιτάχυνση της μείωσης της επιτάχυνσης του χρέους. Και μετά στη μείωση της αύξησης του χρέους και στην επιτάχυνση της μείωσης της αύξησης του χρέους. Με ενδιάμεσο σταθμό τη σταθερή αύξηση του χρέους –χωρίς καμία επιτάχυνση. Και τελικό στόχο την αναστολή και το πάγωμά του. Τσάκα την τσαπού, οε-οε. Μέχρι την εε και την τελική νίκη. Μια πορεία από κορυφή σε κορυφή και πολλές μικρές νίκες. Hasta la reforma siempre.

Η ανάγκη του κόσμου για μικρές νίκες που θα τονώσουν το ηθικό του, τον οδηγεί στην (σχεδόν) πειθαναγκαστική επινόησή τους. Καλή ώρα όπως η ένεση αισιοδοξίας με τη νίκη της ερτ και την απόφαση του ΣτΕ, που την δικαιώνει καταργώντας την. Και έρχεται ο κλασικός κουκουές με την ενσταλαγμένη ηττοπάθεια και τη μιζέρια του κόμματός του, που αρνείται αυτές τις μεγάλες μικρές νίκες στο σήμερα και τη σπάει στον κόσμο που θέλει να γιορτάσει. Αλλά εμείς δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας. Ποιους θέλουμε;

Η πολιτική ταυτότητα του μέσου έλληνα είναι πολυσυλλεκτική και διχασμένη. Πρώτα και κύρια είναι πασόκ –που όπως λέει ο σεχτάρ, δεν είναι απλά νοοτροπία και στάση ζωής αλλά κοινωνική τάξη. Συνεπώς είναι και σύριζα, που είναι το πασοκ της νέας εποχής. Είναι όμως και χρυσή αυγή, ακόμα κι αν δεν την ψηφίζει γιατί αναπαράγει όλες τις χρυσαυγίτικες βλακίες που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο –πχ τον αστικό μύθο για το πολιτικό εγκώμιο της αλέκας στον εθνάρχη καραμανλή. {Ο κυρίαρχος πολιτικός λόγος παράγει μαζικά χρυσαυγίτες, όπως παλιότερα η τηλεόραση δεξιές, αγράμματες γιαγιάδες. Και έρχονται τάχα εκ των υστέρων να προσαρμοστούν στις αυθόρμητες προτιμήσεις του κοινού, που ήδη διαμόρφωσαν). Είναι όμως και νδ, επειδή κάνει αυτά ακριβώς που θα ‘κανε η χρυσή αυγή, αν ερχόταν στα πράγματα.
Είναι και με τον αλαβάνο, που ενσαρκώνει το κόμμα της δραχμής και τη νίκη του άρθρου δεκάξι. Θα μπορούσε να είναι και με την αρας με τις μικρές νίκες στο σήμερα. Ή με την υστερική εμμονή του σεκ να βλέπει νίκες παντού και πάντα, ενώ δεν περνάμε τη σέντρα.
Αυτό ακριβώς τίποτε άλλο. Κι άντε μετά να τους πείσεις πως κατά βάθος όλοι είναι λίγο κουκουέ μέσα τους –κι ας μην το ξέρουν.

Χτες εν τω μεταξύ υπήρχε κίνηση σε τρία μέτωπα. Αρχικά στη σύσκεψη του παμε δημοσίου, με τους δημοσίους υπαλλήλους που μπορεί να κοιμηθούν το βράδυ εργαζόμενοι και να ξυπνήσουν το πρωί άνεργοι· αλλά το θέμα είναι να αφυπνιστούν γενικώς, εάν δε θέλουν να προσγειωθούν απότομα από όνειρο στην πραγματικότητα. Estamos despiertos ya.

Κι από εκεί στην εκδήλωση-εξπρές (μισάωρης περίπου διάρκειας) του ελληνοκουβανικού με τον κουβανό πρέσβη, που πάντρεψε διαλεκτικά τον αντι-ιμπεριαλισμό με τον αντικαπιταλισμό, ενώ μίλησε για τα καπρίτσια της ιστορίας και την ιδιαιτερότητα της κούβας, που ήταν η τελευταία χώρα που απέκτησε την ανεξαρτησία της από την ισπανική αποικιοκρατία, αλλά η πρώτη που έσπασε τα δεσμά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και βάδισε προς τη σοσιαλιστική προοπτική. Η «μεγάλη είδηση» πάντως ήταν η αλλαγή του περίφημου κλασικού συνθήματος για τους πέντε κουβανούς πατριώτες, μετά την απελευθέρωση του ρενέ γκονζάλες. Αλλά όπως είπε ο πρέσβης, για εμάς παραμένουν πέντε μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος.

Η μέρα έκλεισε με ένα σύντομο πέρασμα από το φοιτητικό φεστιβάλ. Αν και έχω την υποψία ότι έπρεπε να είχαμε προτιμήσει την πρώτη μέρα για να δούμε το λάκη να προσπαθεί να σηκώσει το ειδικό του βάρος μες στον καύσωνα –ενώ συνήθως βαριέται και υπό νορμάλ συνθήκες. Αλλά και την τοποθέτηση της πλακέτας στη μνήμη του διαμαντή που μπήκε σε αρκετά ψηλό σημείο, ώστε να αποθαρρύνει κάθε απόγονο εκοφίτη που θα επιχειρούσε να τη βεβηλώσει.

Χτες μάθαμε και τα αποτελέσματα στις εκλογές της εσηεα –που δεν περιλαμβάνει την πλέμπα των επισφαλών δημοσιογράφων, αλλά μόνο όσους πληρώνονται για ένα διάστημα με το μισθό που προβλέπει η σύμβαση κι είναι μέλη της ένωσης. Κι όσα επιβαρυντικά κι αν βρει κανείς για το κόμμα –που ως ένα βαθμό πλήρωσε τον αντίκτυπο της ιστορίας με τις απολύσεις- δε φαίνονται αρκετά για να εξηγήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Ιδίως όταν είναι τόσο νωπή η περίπτωση της ερτ.

Εκτός και αν μας τιμώρησαν για την απουσία του μπογιόπουλου από το ψηφοδέλτιο. Ο οποίος μπογιό δίνει ρεσιτάλ τις τελευταίες μέρες. Μία με το χτεσινό του άρθρο για την τρικομματίλα της συγκυβέρνησης και τους κομμουνιστές που υπερασπίζονται μια ερτ που δεν υπάρχει ουσιαστικά Και μια δεύτερη με την εμφάνισή του στη ζούγκλα, όπου αντιδρώντας στο τηλεοπτικό πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως το μόνο που δεν τους έχουνε καταλογίσει ακόμα, είναι να τους πουν και μικροτσούτσουνους..!
Η παρέα με τον αποστόλη της ελληνοφρένειας, αποδίδει πλέον καρπούς.

Ο ρίζος πάντως ήταν το μόνο πραγματικά απεργιακό φύλλο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες. Κι άσε τους ψευδώνυμους να φωνάζουν για απεργοσπασία, γιατί τους καίει επί προσωπικού το ζήτημα και ψάχνουν κάπου να ρεφάρουν.  Το φύλλο κυκλοφόρησε χωρίς τα κυριακάτικα ένθετα και με την απεργιακή ύλη να καλύπτει τα δύο τρίτα της εφημερίδας. Καμία σχέση δηλαδή με τα απεργοσπαστικά φύλλα που κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα και με αυτά που σεβάστηκαν τυπικά την απεργία της εσηεα, για να κυκλοφορήσουν με την κανονική τους ύλη με μικρή καθυστέρηση μερικών ημερών.

Στο χτεσινό φύλλο πάντως είχαμε την ευκαιρία να υποκλιθούμε για άλλη μια φορά στο ταλέντο της τζίας γιοβάννη, που έχει θέσει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη για τον επόμενο. Δείτε πιο κάτω ένα μικρό δείγμα από τη γλαφυρή κριτική της στην ταινία «ο καλός στρατιώτης σβέικ». Τον Σβέικ υποδύεται ο Ρούντολφ Χρουζίνσκι, ο πιο αγαπητός ίσως Τσέχος ηθοποιός της γενιάς του, που με το πρόσωπό του ίδιο φεγγάρι ολόγιομο και τα γοητευτικά του μάτια λες και γεννήθηκε για να παίξει αυτό το εγγενούς ηλιθιότητας, άκρατου αυθορμητισμού και παρορμητισμού, «ζυμαρένιο» αγόρι του Χάσεκ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε κι εδώ τη σχετική φωτό, για να καταλάβετε τι σημαίνει ολόγιομο φεγγάρι.



Το απόλυτο σουξέ των ημερών πάντως μαζί με το "νόμος και τάξη" για την κυβέρνηση σαμαρά, είναι το "ξίδι και χολή στο νεράκι της επαναστικοδημοκρατικής φρασεολογίας" του λένιν που αναδημοσιεύτηκε στο ρίζο, τον 902 και διάφορα redblogs. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι κάτι γηπεδικό σαν το σύνθημα στον τίτλο της ανάρτησης. Και δεν πειράζει που δεν το είχε πει ο βλαδίμηρος. Σημασία έχει να μένουμε πιστοί στο πνεύμα του και όχι στο γράμμα. Κι αν μπορούσε να μιλήσει ο βλάντο μέσα από τη γυάλα του μάλλον θα το φώναζε μαζί μας.

ΥΓ: Φόρος τιμής και bonus track για την υπεύθυνη αριστερά που (δεν) επαναστάτησε και θα συνεχίσει το γνωστό της δρόμο.

37 σχόλια:

Karce είπε...

Εκτός από τον Μπογιόπουλο σε σχέση με άλλες χρονιές έλειπε και ο Καλαμούκης από το ψηφοδέλτιο. Και για μια ακόμη φορά στο ριζοσπάστη μετά από αρνητικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει σύγκριση με τα προηγούμενα αποτελέσματα. Πάντως για μένα ο Αντωνάκος είναι άφταστος στην κριτική ταινιών που έκανε.

Dreaming Neon Red είπε...

Δε νομίζω ότι οι επίδοξοι βεβηλωτές θα αποθαρρυνθούν απ το ύψος που βάλαμε την πλακέτα...Την 1η μέρα του φοιτητικού πάντως δεν είχε και τόσο κόσμο νομίζω,την 2η ήταν πολύ καλύτερα.Και κόσμο είχε,και ο Σταρόβας ήταν απολαυστικότατος.
Σαν σύνθημα μπορούμε να βάλουμε και την ατακάρα που ακούσαμε χθες:Γκράντε πούτσα!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο αλλά το βρήκα στο Βήμα (http://www.tovima.gr/world/article/?aid=518774) και είπα να το βάλω εδώ λόγω και του nickname του blog.

"Το Μπαϊκονούρ, μια πόλη στο απομακρυσμένο Δυτικό Καζακστάν, ήταν κάποτε το καμάρι της Σοβιετικής Ενωσης. Εδώ βρίσκεται ακόμη η έδρα του διάσημου «κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ». Από εδώ εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι Σπούτνικ. Από εδώ ξεκίνησε για να κάνει βόλτα στο Διάστημα ο πρώτος ζωντανός οργανισμός: η σκυλίτσα Λάικα, που δυστυχώς δεν επέστρεψε ζωντανή. Και βέβαια, το Μπαϊκονούρ ήταν η αφετηρία της μεγάλης περιπέτειας για τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε έξω από την ατμόσφαιρα: τον θρυλικό σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Το κοσμοδρόμιο λειτουργεί και σήμερα. Ομως τίποτα δεν είναι όπως παλιά. «Ζωντανό» είναι μόνο ένα μικρό τμήμα των απέραντων εγκαταστάσεων. Στα περισσότερα κτίρια και στους αχανείς περιβάλλοντες χώρους βασιλεύει η εγκατάλειψη. Νομάδες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις γειτονικές στέπες έχουν εισβάλει και ανακαταλάβει τον χώρο.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σημάδια που καταδεικνύουν πως η πόλη του Μπαϊκονούρ παραμένει βυθισμένη στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της μετασοβιετικής εποχής - πράγμα παράδοξο, αν αναλογιστεί κανείς πως η υφήλιος, ακόμη και οι ΗΠΑ, συνεχίζει να εξαρτάται από αυτό το τεχνολογικά ξεπερασμένο κοσμοδρόμιο για να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στο Διάστημα...
Είναι τόση η εξάρτηση του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, ώστε η ΝΑSΑ (που επέκτεινε το συμβόλαιό της με το κοσμοδρόμιο μέχρι τα μέσα του 2017) απαιτεί από όλους τους αστροναύτες να έχουν γνώσεις της ρωσικής γλώσσας, προκειμένου να αποφοιτήσουν από τη σχολή αστροναυτών."

ημιάγριος

zoot horn rollo είπε...

"Εκτός από τον Μπογιόπουλο σε σχέση με άλλες χρονιές έλειπε και ο Καλαμούκης από το ψηφοδέλτιο", γνωρίζουμε γιατί και πως Karce ή Απολίθωμα; Μου κάνει εντύπωση. Ευχαριστώ.

ΥΓ: Πράγματι ο Αντωνάκος ήταν φοβερός,έφυγε πρόωρα, τον θεωρώ μεγάλη απώλεια.
Καλό το κείμενο, όπως κι αυτό για το νερό.

Ανώνυμος είπε...

απεργιακό είναι το φύλλο που έχει άδεια από την ΕΣΗΕΑ .

κομμουνιστικό είναι το κόμμα που δεν κάνει απεργοσπασία .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

έχει και άλλες προϋποθέσεις , όχι μόνο να μην είναι απεργοσπάστης , και αυτό πάντως .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

επίσης μπορούμε να ψάξουμε ποιες εφημερίδες εκδίδονται στην τυποεκδοτική , που ομολογώ δεν το θυμάμαι .

να δούμε ρε παιδί μου , και μετά να εξηγήσουμε όχι γιατί πάτωσε το ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ , αλλά ποιοι το ψήφισαν , για ποιον λόγο ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Δε νομιζω το κακο αποτελεσμα να εχει σχεση με το Μπογιοπουλο (που πιθανο να επρεπε να ειναι) κ ο Ραμμος που τον ειδα κ ακουσα στον 902 μου φανηκε εξαιρετικος. Το αποτελεσμα εχει να κανει με τα ζητηματα που προεκυψαν λογω της οικ καταστασης στην τυποεκδοτικη κ τη σπεκουλα με αφορμη αυτα. Επισης τα αποτελεσματα δε πρεπει κατα τη γνωμη μου να συγκρινονται με τα προηγουμενα αλλα με το σκηνικο που ειχε διαμορφωθει στις δευτερες εκλογες περυσι-που ειχε πολυ πιο μεγαλες διαστασεις μεσα στους δημοσιογραφους. Τον Καλαμουκη το συμπαθω αλλα δε νομιζω οτι θα ηταν καλος σε τετοιο ποστο.
ρα
Υγ. Δε θεωρω καθολου τους δημοσιογραφους την αφροκρεμα της εργατικης ταξης

Μπρεζινσκι είπε...

Σαν κολλημενη βελόνα με το που ακούω Αντωνάκο θα επανέρχομαι....Ασύλληπτα συμπαθής φυσιογνωμία, πολύ δυνατό μονόστηλο στον κυριακάτικο...αλλα μεχρι εκεί.

Σαν σκηνοθέτης ("Δεξιότερα της Δεξιας" ας πούμε) μια μπάσταρδη βερσιόν του σοσιαλιστικού ρεαλισμού όπου με το στανιό θα έπρεπε να υπαρχει αυτός ο ρημάδης θετικός ήρωας με ασύλληπτα αντιδιαλεκτικά άλματα και χαζα στερεότυπα(τύπου της ασύλληπτης ταινιαρας Ναντια κρουπσκαγια όπου σε μια σκηνη η Ναντια έτριβε το πάτωμα κάτω από ενα τραπέζι για να νιώσει τον πόνο των εργατριών... σε κατάσταση μαρθα βούρτση να πούμε αμάρτησα για το παιδί μου) που δεν σώζονταν ούτε στην μορφή του, στην φόρμα, όντας ασύλληπτα γραμμική και προβλέψιμη...(θες λαικό διδακτικό μελόδραμα...δες διαχείριση παζολίνι στο μαμα ρομα ή ακόμα στο χορεύοντας στο σκοτάδι του τριερ)...

Σαν κριτικός κατα τη γνώμη μου πολύ , και συγχωρήστε με για τη λέξη, γραφικός....Πάντα κριτικη στο περιεχόμενο, εντελώς σπάνια στη φόρμα.....Σχεδόν ποτέ δεν αντιμετώπιζε τις ταινίες σαν κρεμμύδι με πολλά στρώματα, αν δεν κατέληγε στην προβολή της επαναστατικης λύσης έμπαζε... Ποτέ δεν έβλεπε μια ταινία σαν ένα όλον όπου μορφη και περιεχόμενο αλληλοπροσδιορίζονται και αλληλοτροφοδοτούνται(με κύριο άκρο πάντα το περιεχόμενο βεβαίως).
Καταντούσε κουραστικός και γνωριζες εκ των προτέρων ότι π.χ. ταινία Αλλεν θα φάει χλαπάτσα επειδη ο γουντυς είναι μικροαστός, ότι αν έχει βγει θρίλερ θα φάει χι ως αιμοβόρο αντιδραστικό κατασκεύασμα και άλλα πολλά....

Την γιοβάννη την υποτιμάτε...Τα κείμενα της θέλουν προσεκτική ανάγνωση και ασχολούνται με το έργο σαν ολοκληρωμένο κατασκεύασμα...Δέιτε π.χ. την κριτική της (http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=20/6/2013&columnId=6326) για το "Τραγούδια από τον 2ο όροφο"....Ταυτότητα του καλλιτέχνη και πως δουλεύει, υπό ποιες συνθήκες δημιουργηθηκε το εργο, περιεχόμενο ταινίας και πως η μορφή το εξυπηρετεί, που κερδίζει που χανει τελικά..Δεν το πεταει στο καλάθι επειδή δεν προτέινει την επανάσταση...Αντίθετα σου εξηγεί γιατί δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα ο Αντερσον.

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ, ΣΦΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

ΥΓ. Σεβασμό απολιθωμενε

zoot horn rollo είπε...

Και για άλλες παρατάξεις δεν ήταν καθόλου καλό το αποτέλεσμα πάντως.
Κάποιοι έχασαν εκπροσώπηση στο ΔΣ και έδρες, αλλά αρκεί που έπεσε το ΠΑΜΕ και "όλα καλά"(;).

Ανώνυμος είπε...

ρε συ zoot horn rollo ( τι σημαινει αν επιτρεπεται ) η συσπ δημ καλα πηγε , και η πρωτοβουλια για την ανατροπη σταθερη , εχασε την εδρα βεβαια ...

" καποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Για τον σκυλογιό απο πάνω που δηλώνει και σύντροφος.

http://ysterografa.gr/media/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF


http://left.gr/news/mat-sto-koropi-o-idiotikos-stratos-toy-mpompola-prostateyei-toys-apergospastes


http://www.902.gr/eidisi/politiki/20071/o-apergiakos-rizospastis-kai-i-apergia-ton-dimosiografon-gia-tin-ert



μοκο.



metalorixos

Ανώνυμος είπε...

σφε διαχειριστη δεν χρειαζεται κανενα οριο στο υβρεολογιο του μεταλλορυχου ?

" καποιος συντροφος "

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

@ """ Ο/Η Ανώνυμος είπε...

σφε διαχειριστη δεν χρειαζεται κανενα οριο στο υβρεολογιο του μεταλλορυχου ?

" καποιος συντροφος "

22 Ιουνίου 2013 - 5:46 μ.μ"""
=======================
=======================

Μα δεν έβρισε κανέναν ο metalorixos και πολύ περισσότερο δεν έβρισε εσένα.
Απλά, σου έβαλε έναν καθρέπτη μπρος σου, είδες το είδωλό σου και τρόμαξες...
Τόσο αηδιαστικό...

Όχι κι ασυνήθιστο όμως.
Κι άλλοι δηλώνουν κατά καιρούς σύντροφοι κομμουνιστές, με σκοπό να βλάψουν το ΚΚΕ.
Παλιά σιχαμερή δουλειά...

Ανώνυμος είπε...

νομίζω το να λες τους γονείς ενός ανθρώπου σκυλιά , επειδή ο άνθρωπος δεν είναι ΚΚΕ , δεν είναι στυλ αντιπαράθεσης .

εκεί έχετε φτάσει ? σε μια περιοδεία , σύσκεψη κλπ , αν έρθει κάποιος μη ΚΚΕ , θα του πείτε οι γονείς σου είναι σκυλιά ?

και δεν είμαι με καμία ιερή οικογένεια - πυρήνας της κοινωνίας , αλλά ξέρω γω , σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση ?

εγώ λοιπόν μεταλλωρύχε και άνεργοι άφραγκοι , φαντάζομαι οι γονείς σας είναι κανονικοί άνθρωποι , και ας διαφωνώ πολιτικά μαζί σας .

δεν είστε κομμουνιστές αδέρφια .τραμπούκοι είστε !

" κάποιος σύντροφος "

zoot horn rollo είπε...

Τσέκαρε τον captain beefheart για το νικ. Ουσιαστικά κερδισμένοι οι της κυβερνητικής παράταξης και οι Συριζαίοι,μετά τα "αντάρτικα" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,επίσης αν γούστάρεις και περιμένεις προκοπή από Τρίμηδες πάσο, και περαστικά...

zoot horn rollo είπε...

Σαβουαρ βιβρ ε; Πάλι θιγμένος; Δε πειράζει, αλλά κι εσείς οι πιο πάνω μην αρπάζεστε, να μας βγαίνει και Καϊλας ο τύπος που προτιμάει το Τρίμη(στον "Ιο", με τόση "προσφορά" στην αφύπνιση των συνειδήσεων,αλήθεια τι γίνεται με την "Ε"; Τίποτα δε μαθαίνουμε για την αδέσμευτη/αντιεξουσιαστική/ευαγγέλιο του μικροαστού φυλλάδα)...

Ανώνυμος είπε...

To σίγουρο είναι ένα: δεν είμαι αδερφός σου.

Απο κει και πέρα: Οτι ώρα θες, σταματάς να πετάς τη μπαλίτσα στην εξέδρα, και μας απαντάς σε αυτά που ο ίδιος έθεσες. Ειδαλως τρελίτσα,ευχαριστώ, αλλά έχω να αγοράσω και απ αλλού.

Αντε φιλάκια.

metalorixos

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν,
Τούτη την ώρα, που σου γράφω, ακούω κάπου τριγύρω έναν μοναχικό γκιώνη, μέσα στην μαγική νύχτα της εξοχής. Αυτό το πουλί πρέπει να γίνει σύμβολό μας: Μόνος του τα λέει, μόνος του τ'ακούει, εκτός από κάτι φεγγαροκρουσμένους, που τον κρυφακούν με λαχτάρα και δεν του απαντούν για να μην τον τρομάξουν. Κουμμούνι ο γκιώνης!
Η αναφορά σου στη Τζία μοιραία μου ξύπνησε τη νοσταλγία για τον Αντωνάκο. Η προσωπική επαφή μου μαζί του ήταν μιά ....παρατήρησή του, που μου έκανε σε μιαν αχτιδική, όπου μου υπενθύμησε κάποια στοιχειώδη καθήκοντά μου σαν κομματικού μέλους αλλά και λογικού ανθρώπου. Εναν κόλακα τον ξεχνάς εύκολα, αλλά έναν σύντροφο, που σου θυμίζει κάτι σωστό, ειδικά όταν μειώνει την ενδεχόμενη μικροέπαρσή σου (ήμουν βραβευόμενος εκείνη την βραδιά...), δεν τον ξεχνάς ποτέ, ιδίως μετά από μερικές μέρες, που έχει καταλαγιάσει η αυτόματη μικροαστική σου τσαντήλα!
Οι κριτικές του στον Ρίζο "μου μίλαγαν", και με ξεστράβωναν, καθώς από κινηματογράφο είμαι σκράπας. Ηταν αυτό, που λέμε Καθοδηγητής. Ισως άλλοι σύντροφοι, πιο μπασμένοι στο σινεμά, να μπορούν να τον κρίνουν πιό εγκυρα. Αλλά τον Αντωνάκο τον καταλαβαίναμε όλοι οι αδαείς ενώ την Τζία όχι. Δεν θα πω ποτέ μπράβο σε κάτι, που δεν έχω καταλάβει, και δυστυχώς τα κείμενα της Τζίας είναι γεμάτα όρους ακατανόητους στους αμύητους και άρα ακατανόητα και στο σύνολό τους. Και δεν είμαι και αγράμματος...
Η Τζία πρέπει να απλοποιήσει τη γραφή της, αλλιώς ας τα λέει μόνη της με τον Μπρεζίνσκι, και ας αναλάβει κάποιος άλλος να μας τα κάνει λιανά, να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι!
-------
Για το θέμα των ημερών, την συνδικαλιστική συμπεριφορά των ..."αλήτες-ρουφιάνοι κλπ", κατέθεσα την γνωστή σεχταριστική, δογματική, μονότονη, μονοκόμματη και αβαθή άποψή μου, στον TRASH εδώ:
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_756.html
Κάποια στιγμή θα δημοσιευτεί.
--------

Ο γκιώνης πήγε για ύπνο, ας πάμε και οι υπόλοιποι ξενύχτηδες, κουμουνιστές και μη...

κ.κ.ε. είπε...

κανε μας ενα σχόλιο για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του χάρρυ κλυν

http://www.youtube.com/watch?v=yKwsJ6hOE4c

εμενα μαρεσε. ποντιακ τελειως

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα σαβουάρ βιβρ στην πολιτική κουβέντα και αντιπαράθεση να μη βρίζεις κάποιον, τους γονείς του κλπ, ειδικά όταν είσαι στο ίνετερνετ απλά ένας ανώνυμος, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, οπότε γίνεσαι γελοίος τσάμπα μάγκας. Μου κάνει εντύπωση που το απολίθωμα έχει κόψει σχόλια επειδή τα βρήκε προκλητικά και μη συμβάλλοντα στη συζήτηση. Φαντάζομαι ότι ο χαρακτηρισμός του δήθεν μεταλλορύχου συμβάλλει.

Δυστυχώς η ΚΕ του μπλογκ επέλεξε να προσαρμοστεί όχι σε μία μερίδα των αναγνωστών και σχολιαστών, τους ΚΚΕδες φανατικούς του 19ου, αλλά ειδικότερα στους χρεωμένους να αναπαράγουν μία υποτίθεται καινούργια γραμμή στην πραγματική της μορφή. Παντού εχθροί και πράκτορες, μερίδες της αστικής τάξης έτοιμες να μας χρησιμοποιήσουν, όπως το Χαρίλαο. Επομένως, τα σχόλια απλά θα πρέπει να αφορούν το πόσο γαμάτο είναι το κόμμα, περιλαμβάνοτας και καμιά επίπληξη πού και πού για το απολίθωμα επειδή την ψάχνει περισσότερο ενώ οι σοφοί έχουν μιλήσει και οι προφητείες του επαναστατικού διδύμου μεταλλορύχος - άναυδος δεν επιτρέπουν διαφοροποιήσεις.... Η αναγνωσιμότητα πέφτει, αφού οι άλλοι σχολιαστές διώχνονται και η χυδαιότητα των εναπομείναντων ικαονοποιείται από πιο κατάλληλες σελίδες όπως τη "lenin"reloaded κλπ.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Λένιν ξεχώριζε δύο ειδών πολέμους: κατακτητικούς και συνεπώς άδικους πολέμους και απελευθερωτικούς, δίκαιους πολέμους.

Οι Γερμανοί διεξάγουν τώρα έναν κατακτητικό, άδικο πόλεμο, που αποβλέπει στην αρπαγή ξένου εδάφους και στην υποδούλωση ξένων λαών. Γι' αυτό όλοι οι τίμιοι άνθρωποι πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, σαν εχθρούς."

Από το ένθετο του σημερινού ρίζου, ομιλία του Στάλιν για την 24η επέτειο της επανάστασης. Δε μου φαίνεται και πολύ σύμφωνο με την "ήττα της ντόπιας αστικής τάξης και της ξένης ως εισβολέα". Άλλα λέει η συνάντηση των ΚΚ, άλλα το ένθετο. Προφανώς το 19ο πάει για πέταμα.

ΠΔ

Ανώνυμος είπε...

Aντί να ασχολείστε όλοι οι κουκουεδολόγοι με το αν μια ιντερνετική περσόνα με το όνομα metalorixos έχει θέματα σαβουάρ βίβρ, ο οποίος μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, στέλεχος του κόμματος, ο Κουτσούμπας ο ίδιος ή αντιστρόφως και ασφαλίτης ακόμα και προβοκάτορας και εγκάθετος εχθρών του κόμματος, γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να επικεντρωθείτε στα ουσιώδη; Λέμε τώρα...


Γιατί αν για σας το να σας πεί σκυλοιγιούς μια ιντερνετική φιγούρα που δεν ξέρετε και δεν θα μάθετε ποτέ είναι το σημαντικό στην υπόθεση, για μένα είναι οι κατηγορίες προς το κόμμα για οργανωμένη απεργοσπασία είναι 10000 φορές πιο σημαντικό θέμα συζήτησης. Αλλά εκεί που προσκομήθηκαν στοιχεία για το φαύλο της υπόθεσης σας, πούλους. Μόνο αν είμαι καλό παιδάκι έχετε να συζητάτε. Λες και σας πρότεινα να γίνουμε φίλοι.

Και πάει στο διάολο, ο "κάποιος σύντροφος" είναι αντιΚΚΕ και δεν το έπαιξε ποτέ κάτι άλλο. Εσύ ΠΔ, αν δεν λανθάνω, που είσαι και "φιλοκομματικό στοιχείο", όταν βλέπεις να λασπολογούν το κόμμα σου αυτό που έχεις να παρατηρήσεις είναι η απάντηση; Ενδιαφέρον...


Αλλά σας είπα, τρελίτσα πουλάνε παντού, δεν έχετε κανένα εμπορικό πλεονέκτημα. Θα πάρω απο αλλού.

Αντε φιλάκια είπαμε...


metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Eχει ξεφτιλιστει το θεμα στα σχολια,ο καθενας γραφει για να γραψει και να το παιξει ειτε ψευτομαγκας ειτε θιγμενος και υπερανω.

Βασικα πλεον τα σχολια εχουν γινει πεδιο ξεκαυλωματος για τους κκεδες και συστηματικου τρολινγκ για τους αλλους.

Παρε μετρα,δεν διαβαζονται πλεον τα σχολια.

Ανώνυμος είπε...

"Θελει η πουτανα να κρυφτει κι η χαρα δεν την αφηνει", ειναι κατι που θα ηθελα να πω για τον ΠΔ, την AGB του μπλογκ με τα στοιχεια για την αναγνωσιμοτητα, αλλα μπορει να νομισει οτι τον βριζω και τον λεω πουτανα κι αυτο δεν θα ηταν καθολου ηθικο και δεν θα συνεβαλλε στην ωραια κουβεντα.

Προσωπικα μιλωντας, απωθουμαι να διαβασω μονο οταν τη συζητηση μονοπωλουν κατι τυποι σαν εσενα, τον "καποιο συντροφο", το μπλε κοκκορι ή οποιο αλλο νικ χρησιμοποιειτε τον τελευταιο καιρο. Και τη μονοπωλουν με τις χιλιοειπωμενες ανοησιες τους, το αποκορυφωμα των οποιων ηταν οτι το 19ο συνεδριο πετιεται στα σκουπιδια, επειδη πριν 70 χρονια ο ηγετης του πρωτου ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ εργατικου κρατους στον κοσμο, ειχε καλεσει τους λαους ολης της ευρωπης να αντισταθουν στους ναζι, κανοντας εναν προσωρινο συμβιβασμο με αλλους ιμπεριαλιστες. Νυχτα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

"Από το ένθετο του σημερινού ρίζου, ομιλία του Στάλιν για την 24η επέτειο της επανάστασης."

Ναι, ξεκίνησε ο "εμπλουτισμός" του 19ου συνεδρίου με την προοπτική να πεταχτεί στα σκουπίδια το συντομότερο δυνατόν.
Η αδυναμία που βλέπω είναι ότι η στροφή γίνεται πολύ βιαστικά λόγω της διάλυσης που επέφερε η "προτέρα γραμμή". Αυτό μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι γίνεται υπο το κράτος πανικού και μόνο για καιροσκοπικούς λόγους. Στην πραγματικότητα η οικοδόμηση πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών για το ΑΑΔΜ γίνεται με δουλειά μυρμηγκιού και καθημερινά.

μπλε κοκόρι

RATM είπε...

ΠΔ

η ΕΣΣΔ ηταν σοσιαλιστικο κρατος δεν ειχε αστικη ταξη ντοπια να τσακισει...επισης ο Λενιν δεν χαρακτηριζε δικαιους τους αμυντικους πολεμους και αδικους τους επιθετικους αυτο δεν υπαρχει πουθενα. δικαιος πολεμος ειναι αυτος που διεξαγει η εργατικη ταξη για την απελευθερωση της και αδικος ειναι οποιοσδηποτε πολεμος γινεται για τα συμφεροντα των ιμπεριαλιστων. απο αυτη τη σκοπια δικαιο πολεμο ο Λενιν θεωρουσε και τον πολεμο ενος εξαρτημενου κρατους ή ενος εθνικοαπελευθερωτικου κινηματος εναντια σε κρατη ιμπεριαλιστες ή αποικιοκρατες. Ωστοσο σημερα δεν εχω υποψη μου να ειναι η Ελλαδα αποικια ή εξαρτημενη με την εννοια υποτελιας της αστικης ταξης της. Οποτε η θεση του ΚΚΕ για τη σταση του και τη σταση της εργατικης ταξης σε περιπτωση εμπλοκης της Ελλαδας σε εναν ιμπεριαλιστικο πολεμο ειναι ολοσωστη ειτε η Ελλαδα εμπλακει σαν επιτιθεμενη ειτε εμπλακει σαν αμυνομενη ζητουμενο ειναι για το προλαιταριατο η κατακτηση της εξουσιας και η συντριβη της ντοπιας αστικης ταξης και της ξενης ως εισβολεα αν υπαρχει. Επισης πρεπει να παρεις υποψη σου οτι τη χρονικη περιοδο που μιλαει η Σταλιν η ΚΔ ενστερνιζεται τη θεωρια των σταδιων και των αστικοδημοκρατικων επαναστασεων ως σκαλοπατι για το περασμαστο σοσιαλισμο μιας σειρας απο χωρες που τις κατετασε στις εξαρτημενες. Μεσα σε αυτες και την Ελλαδα. Αυτος ηταν και ενας απο τους βασικους λογους συγχυσης τοτε και του ΚΚΕ που οδηγησε στις συμφωνιες Καζερτας, Λιβανου που εφεραν την αστικοδημοκρατικη κυβερνηση Γ.Παπανδρεου με τη συμμετοχη του ΕΑΜ και εντελει της Βαρκιζας.

zoot horn rollo είπε...

Νέα γραμμή: "το 19ο πάει για πέταμα". Καλό. Κι ο Στάλιν καλός ήταν τελικά,είδατε; Το στηρίζετε και σε κοπτοραπτική που καταλήγει σε 3 σειρές.
Αλληλεγγύη στους "κατατρεγμένους" σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

εσύ zollo-rollo κτλ επικοινώνησες με τον Στάλιν και σου είπε "19ο συνέδριο ή θάνατος;" Ψάξτο λίγο καλύτερα.

Σε καποιον που 'εθεσε πονηρά το ζήτημα "καλά ο Κουτσούμπας δεν ανήκε στην προηγούμενη ηγεσία του ΚΚΕ" μια απάντηση είναι ότι είναι ένα πραγμα να συμφωνείς και να προωθείς μια τακτική-στρατηγική εμπιστευόμενος τα δεδομένα που σου δίνουν και τελείως άλλο πράγμα από τη θέση του ΓΓ να διαπιστώνεις την πραγματική κατάσταση του Κόμματος.

Ένα είναι να είσαι χρεωμένος με συγκεκριμένη κομματική δουλειά, και άλλο να (πρέπει να) έχεις την big picture του Κόμματος. Εν προκειμένω ο Μήτσος Κουτσούμπας παρέλαβε "κομματικό χάος" και πολύ επιεικής είμαι. Η διάλυση του ΚΚΕ δεν μπορεί να κρυφτεί με τις φανφάρες του 19ου, τις επαναστατικές φλυαρίες, τα "κόκκινα ποτάμια" κτλ που εκτοξεύουν οι φανατικοί και όποιον πάρει ο Χάρος, όταν νιώθουν πως έρχεται η ώρα να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Θα είναι επώδυνη η στροφή αλλά ελπιδοφόρα. Η συνέντευξη του σ/φου Κουτσούμπα στο Βήμα φωτίζει το δρόμο.

μπλε κοκόρι

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα μου θα λασπολογείται όσο θα αναλαμβάνουν την υποστήριξή του δήθεν μεταλλορύχοι, όσο θα έχει γραμμή που εκτρέφει τέτοιες "περσόνες".

RATM, είναι ξεκάθαρο ότι ο Στάλιν δε μιλάει μόνο για την ΕΣΣΔΑ, αλλά και για κάθε λαό, αφού "κάθε τίμιος άνθρωπος πρέπει να ξεσηκωθεί...", με βάση και τη λενινιστική θέση που αναφέρεται. Ούτε αφορούσε μόνο τις εξαρτημένες, δες π.χ. τη Γαλλία.

Διαπίστωσα ότι τα συμπεράσματα και οι αναλύσεις που προωθούνται με το ένθετο του ρίζου δεν κολλάνε με τις θέσεις του 19ου. Αυτό είναι αντικειμενικό. Άλλο θέμα το εάν η ανάλυση του Στάλιν είναι ορθότερη από εκείνη του 19ου. Προσωπικά νομίζω ότι έχει αποδειχτεί, αφού μόνο οι τροτσκιστές εφάρμοσαν τις νέες συνταγές με μόνο αποτέλεσμα τον εκφυλισμό και την εξαφάνισή τους.

"Κι ο Στάλιν καλός ήταν τελικά,είδατε;" Ποτέ δεν είπα ότι ήταν κακός, δεν ξέρω ποιοι είμαστε εμείς που "είδαμε".

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

προς Εκείνον, τον Πδ
Περιστροφικέ,
Είσαι υπερτέλειος κι αραγής, πλειονοκάστωρ!!!!
Από τα ξημερώματα κι αφού την πρώτη τη γουλιά βαρύγλυκου κι απανωτές του κάμελ τζούρες κατεβάσω, από τις στέππες εφορμώ για να νιφτώ το κρυογονικό σου πνεύμα. Συμιγδαλένια η σοφία σου Ασύγκριτε. Χωρίς αυτά πως τη βγάλω;
Ασπρόδεινο και τρομερό σ' απεικονίζω με σβουρικτική θωριά, στο ταπεινό σου εργαστήρι να μετράς τ' αστέρια και τις λέξεις.Να μελετάς περΓιοδικά,ν ανοίγεις και τις βέδες. Τους καζαμίες φυλλομετράς,τα απόκρυφα βαγγέλια. Τον άφατο τσελεμεντέ-πολίτα αγγινάρες.
Αγαρηνέ κι αλχημιστή μου,
Μάλαμα πιάνεις-σβουνιά γίνεται, σβουνιά πιάνεις-δεν έχει νερό να πλυθείς.
Φουλ του άσσου με πανσέδες Στατικέ μου....
Σαββαώθ Στριφογυριστέ μου,

Πύων ο Μωβ

Ανώνυμος είπε...

ξέχασες ένα σχόλιο, σοβιετικό απολίθωμα.

μπλε κοκόρι

Αναυδος είπε...

ο ΠΔ ειναι ετοιμος να υπερασπιστει την πατριδα μη του το χαλατε τωρα

Περναει ο στρατος της πατριδας φρουρος αυτο του εχει μεινει τοσα χρονια απο την εκπαιδευση που πηρε και την κοινωνια που μεγαλωσε

Οτι τον εμαθαν τα αφεντικα αυτα επαναλαμβανει κι εδω Οταν η κακια Κινα, Τουρκια, Ρωσια κλπ επιτεθουν στην καλη ΕΕ ή οταν η καλη ΕΕ επιτεθει στους ουνους ο ΠΔ θα ειναι εκει να κρατα ψηλα την ελληνικη σημαια

Εθνικι με προβια κομμουνιστη

Ανώνυμος είπε...

"Οτι τον εμαθαν τα αφεντικα αυτα επαναλαμβανει κι εδω Οταν η κακια Κινα, Τουρκια, Ρωσια κλπ επιτεθουν στην καλη ΕΕ ή οταν η καλη ΕΕ επιτεθει στους ουνους ο ΠΔ θα ειναι εκει να κρατα ψηλα την ελληνικη σημαια"

Η Ε.Ε. δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει κράτος, υπάρχουν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για όποιον το ξεχνάει. Τα αφεντικά έμαθαν το ΕΑΜ στο Ζαχαριάδη, στο Χαρίλαο την εθνική ανεξαρτησία;

Π.Δ.

zoot horn rollo είπε...

Γραμμή "στα σκουπίδια το 19ο",Τρότσκι κτλ και όλα καλά με τον εαυτό σας.
Ταλαίπωρο ΕΑΜ, ταλαίπωροι Ζαχαριάδη και Χαρίλαε, τι "υπερασπιστές" σας έμελλαν...

kosmonautis είπε...

@ μπλέ κοκκόρι

ρε αδερφέ γιατί γράφεις ότι σου κατέβει; τεστάρεις τις γνώσεις μας η γουστάρεις να εκτίθεσαι! γκόλ από τα αποδυτήρια είναι η περίπτωσή σου!
δεν ενημερώθηκες ποτέ ότι ο νεος γγ στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) ανέλαβε από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της κε;
έχεις στο νού τί είναι η συγκεκριμένη θέση και αν από αυτήν έχεις "small" η "big" "picture";
υγ: μου φαίνεται πως η... νόσος σου έκανε μεγάλη ζημιά

Ανώνυμος είπε...

Σκαφτός και Σκόρδος ο πιστός ΠΔ άνοιξε νέους δρόμους εξαντλητικής πικρότητας.Εμπλούτισε την ένδεια με τροχιαστική εγκυρότητα περίπου-ακριβώς 60,1 μοίρες νότιου πλάτους.
Έχοντας άποψη καλαμωτή(1) για συμμαχίες και μέτωπα καθώς και τσουπωτή εμβρίθεια-αντικειμενικά μιλώντας-ξεδιάλυσε σε ανταλλακτικά κάθ' έννοια ,κάθε μπιστρό και όσιο.
Γιουκ-Γιουκ και φευ!
Έτσι κατατροπώθηκε με ζήλο ζυμωτό ζηνόβιο κάθε στοιχειό της δόλιας ηγεσίας.
Τώρα,
Από το κριτικό του ύψος αναντίρρητος και Σαύρος, ατάραχος με συγκατάνευση δίνει αντιπαροχή και παίρνει τρία διαμερίσματα συν αποθήκη, συν μια θέση πάρκινγκ ανανεωτική.
Σιωπήστε πια κι αφουγγραστείτε: Κάμποσα έχει να μας πεί πριν να αναληφθεί, όλα πιο βρόχινα και πιο υγραντικά απ' τ' άλλα!
Ζαίρα θα ρθω να σε κλεψω κάποια βραδιά.

Πύων ο Μωβ
1όπου "καλαμωτή" μπορεί να αντικατασταθεί με: "πέστροφα"