Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κάτι παράξενα πράγματα

Εδώ και μερικές ημέρες συμβαίνουν κάτι παράξενα πράγματα, που είναι σχετικά δύσκολο να τα παρακολουθήσει κανείς και να συλλάβει όλες τις πτυχές τους, καθώς ένα μεγάλο μέρος τους εκτυλίσσεται διαδικτυακά, στα προφίλ διάφορων προσωπικών λογαριασμών σε ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), πόσο μάλλον να τα μεταφέρει σε κάποιον τρίτο, ανυποψίαστο. Με κίνδυνο λοιπόν να παραλείπω ή να παρεξηγώ κάτι, σημειώνω τι περίπου έχω καταλάβει μέχρι τώρα, με κάθε επιφύλαξη.

Τις προάλλες μια ομάδα... (εδώ θα κολλούσε να πούμε οπορτουνιστών, κατά το αντιεξουσιαστών που λένε οι δημοσιογράφοι, αλλά ας πούμε) αλληλέγγυων κατέλαβε το Cit Plaza, ένα ξενοδοχείο στην Αχαρνών, για την εγκατάσταση προσφύγων, με τους οποίους είχαν επαφές. Εδώ και κάποιο καιρό το ξενοδοχείο δε βρισκόταν σε λειτουργία, αλλά ο χώρος όπου στεγαζόταν δεν ήταν εγκαταλειμμένος κι η ιδιοκτήτριά του ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να το πουλήσει, για να γλιτώσει τη χρεοκοπία. Όταν εμφανίστηκε για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει την αποχώρηση προσφύγων κι αλληλέγγυων, υπήρξε ένταση και φραστικό επεισόδιο (αν και υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες εκδοχές για τις λεπτομέρειες). Το θέμα σταδιακά πήρε διαστάσεις κι απασχόλησε τα ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν το θέμα με την ελαφρότητα τουιτερά ή και με μια σειρά τιτιβίσματα που σχολιάζουν το θέμα.

Ποια είναι όμως η ιδιαίτερη σημασία αυτής της υπόθεσης;
Καταρχάς, ενάντια στο γενικό κανόνα και το παράδειγμα άλλων αντίστοιχων καταλήψεων, οι συγκεκριμένοι αλληλέγγυοι δεν πήραν ένα κτίριο που ανήκει στο δημόσιο ή σε κάποιον άλλο φορέα που σχετίζεται μαζί του (Πανεπιστήμιο, Εκκλησία, κτλ), όπως πχ η κατάληψη για τη φιλοξενία προσφύγων στη Νοταρά, στα Εξάρχεια, αλλά κατέλαβαν έναν ιδιωτικό χώρο.

Δεύτερο και σημαντικότερο: κατά τα φαινόμενα, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει απλά την ανοχή της κυβέρνησης, αλλά και μια υπόγεια στήριξη, αν όχι κάτι παραπάνω από αυτό. Η αστυνομία έχει εντολή να μην επέμβει, μολονότι έχει γίνει σχετική καταγγελία. Το Left προβάλλει ζεστά το θέμα, ενώ πολλοί Συριζαίοι (με πολιτικά ή χωρίς) δραστηριοποιούνται ενεργά μεταξύ των αλληλέγγυων. Οι οποίοι ήταν καλά διαβασμένοι, έδρασαν στοχευμένα κι ήξεραν πολύ καλά πού πήγαιναν (δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως μια βδομάδα πριν μια ΜΚΟ είχε ζητήσει από την ιδιοκτήτρια για τον ίδιο λόγο το ξενοδοχείο της). Ενώ είχαν (εσωτερική;) πληροφόρηση ακόμα και για τα χρέη της Παπαχελά στο δημόσιο (σύμφωνα με την ίδια έχει απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ, όπως και πολύς κόσμος που αδυνατεί να τον πληρώσει), έλεγαν πως το ξενοδοχείο ανήκει για αυτό το λόγο στο ΙΚΑ και μετά ανακάλυψαν τα χρέη προς τους εργαζόμενους (βλέπε και παρακάτω).

Τι μέρος του λόγου είναι οι αλληλέγγυοι; Παλιοί και νυν συριζαίοι (με πολιτικά ή χωρίς), Αρανίτες από τη ΛαΕ του Λαφαζάνη (που 'χει διχαστεί για το θέμα) και Ροσινάντε, δηλ το τμήμα της αναρχίας που διατηρεί ανοιχτό δίαυλο (για να τεθεί κομψά) με το κυβερνών κόμμα. Και αυτή η σύνδεση είναι που κάνει ακόμα πιο περίεργες κάποιες... συμπτωματικές συμπτώσεις, που θα έλεγε κι ο Γιατζόγλου.

Τι μέρος του λόγου είναι η ιδιοκτήτρια; Μπερδεμένη, απογοητευμένη Συριζαία, που έφαγε την κατραπακιά μετά το δημοψήφισμα και της έγινε μάθημα, για να δέσει το γλυκό με την τελευταία εξέλιξη. Είναι γνωστή (διαδικτυακά και μη) σε αρκετές προσωπικότητες του ευρύτερου συριζογενούς κόσμου που την υπερασπίζονται στα ΜΚΔ, ενώ η ίδια έκανε διάφορες αναρτήσεις στο Facebook, προσπαθώντας να βρει το δίκιο της και να αντιμετωπίσει έναν επικοινωνιακό πόλεμο όπου βάλλεται πανταχόθεν, από αλληλέγγυους μέχρι φιλελέδες που διέδιδαν ψευδώς πως είχε πατήσει like σε αυτήν την κατάληψη, μέχρι που κατάλαβε ότι κινδυνεύει η περιουσία της. Κάπου το έχασε όμως (λογικά ως ένα βαθμό) και έκανε μερικά τραβηγμένα σχόλια. Ενώ αυτό που την καταδίκασε οριστικά κι ερέθισε τα εξεγερμένα, αλληλέγγυα πνεύματα φαίνεται να είναι η μετατόπισή της προς το ΚΚΕ (κόκκινο πανί στην κυριολεξία) κι ένα σχόλιό της για την εύστοχη (και προφητική στην περίπτωσή της) ομιλία του ΓΓ στη βουλή για τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους: α ρε Κουτσούμπα τα έλεγες...

Ποιος άλλος εμπλέκεται σε αυτήν την... πολύκροτη υπόθεση;
Η δικηγόρος Λεγάκη, από το παλιό (κατά άλλους μεταμοντέρνο) Ναρ που γνωρίσαμε, εκπρόσωπος κάποιων εργαζόμενων, που δούλευαν στο City Plaza και διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Έχω πάντως την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων έχει επαφή με το ΠΑΜΕ και τη θρυλική (λόγω ονόματος κι όχι μόνο) ΠΚΞ. Σε κάθε περίπτωση αυτός που χρωστάει λεφτά, είναι το αφεντικό που διεύθυνε το ξενοδοχείο κι όχι η ιδιοκτήτρια που το μίσθωνε, όπως αρχικά είχε διαδοθεί.

Ποιος άλλος; Εσχάτως οι φιλελέδες με την φιλελεύθερη προβιά, που ειρωνεύονται όσους αριστερούς θέλουν τους μετανάστες στην πατρίδα μας, μέχρι να λουστούν και οι ίδιοι τις συνέπειες. Το οποίο μοιάζει συγκλονιστικά με τη γνωστή χρυσαυγίτικη εξυπνάδα: όποιος θέλει ξένους, να τους πάρει στο σπίτι του. Αν και το καλύτερο θα ήταν να τους ανταλλάξουμε με τους σκατόψυχους Αίλειναιςς και το μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων των νεοναζί.

Το νήμα περιπλέκεται σε ένα κουβάρι λεπτομέρειες και γίνεται δύσκολο να το ξετυλίξουμε και να κρατήσουμε την ουσία. Η οποία πάντως δεν είναι να πάρουμε το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς και να υπερασπιστούμε την (όποια) Αλίκη Παπαχελά, ή τους μικροαστούς και την ιδιοκτησία τους, αλλά να δούμε πίσω από την επιφάνεια, τι παιχνίδι παίζεται και πού το πάνε.

Έχουμε την περίπτωση μιας κατάληψης που δεν παίρνει ένα δημόσιο χώρο ή κτίριο, για να ασκήσει εμμέσως πίεση στην πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά απαλλοτριώνει έναν ιδιωτικό χώρο. Όχι όμως το Mirage πχ που βρίσκεται λίγο παραπέρα, ανήκει στην Εκκλησία και το διαχειριζόταν ο Δασκαλαντωνάκης. Κι η οποία επί της ουσίας (και πίσω από τις γραμμές των ανακοινώσεων) όχι μόνο δε στρέφεται κατά της κυβέρνησης για την εγκληματική της αμέλεια στο θέμα των προσφύγων, αλλά έχει την ανοχή και βασικά τη στήριξή της.

Παράλληλα ανοίγει το ζήτημα της ιδιοκτησίας (όχι μέσων παραγωγής, αλλά της ιδιοκτησίας γενικά) και μπαίνει αυτομάτως το ερώτημα, αν βρισκόμαστε σε προχωρημένη επαναστατική κατάσταση, για να αρχίσουμε τις απαλλοτριώσεις (επαναστατικώ δικαίω). Κι αν ναι, γιατί δεν ξεκινάμε από μερικά μονοπώλια και μπαίνουν στο στόχαστρο οι μικροαστοί; Εκτός κι αν είναι κάποιο (σατανικό σίγουρα) σχέδιο, να τους βοηθήσουμε να φαλιρίσουν μια ώρα αρχύτερα, για να αφήσουμε χωρίς κοινωνικούς συμμάχους την αστική τάξη και να την απομονώσουμε.

Πρώτα ήρθαν και απαλλοτρίωσαν το City Plaza. Δε μίλησαν, γιατί δεν πειράζαμε ούτε τρίχα από τη δική τους περιουσία.
Κι όταν ήρθε η δική τους ώρα, δεν είχε μείνει κανείς μικροαστός να διαμαρτυρηθεί και να το παίξει αγανακτισμένος πολίτης ενάντια στην παραβίαση της ιερής ιδιοκτησίας.

Κι όλα αυτά, όλως τυχαίως, λίγες μόνο μέρες μετά από τον (καθόλου ανεξήγητο πια) ντόρο που προκάλεσε το σχόλιο του Κουτσούμπα στη Βουλή για τις ΜΚΟ και τις κινηματικές μεταμφιέσεις τους. Και (κοίτα να δεις...) πάνω στην ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, πιέζεται να πάρει κι άλλα μέτρα, νιώθει στριμωγμένη, σκέφτεται τις εκλογές ως διέξοδο και αναζητά εναγωνίως αριστερά, εναλλακτικά λίφτινγκ στο γερασμένο αντιλαϊκό της προφίλ.

Αλλά όποιος τολμήσει να αναρωτηθεί τα αυτονόητα, είναι ενάντια στους πρόσφυγες, τους αλληλέγγυους, υπέρ των μικροαστών, της αστυνομικής επέμβασης και δε συμμαζεύεται. Το έχουμε ξαναδεί άλλωστε το έργο (και πολύ πρόσφατα μάλιστα) για να ξεχαστεί, έτσι απλά.

Κάτι παράξενα πράγματα, ε...;

297 σχόλια:

1 – 200 από 297   Νεότερο›   Νεότερο»
TRASH είπε...

Το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ καθαρό πλέον. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες και πολιορκητικό κριό τους "αλληλέγγυους" μπορει πλέον να καταλαμβάνεται κατά βούληση, οποιοσδήποτε χώρος-οποιουδήποτε φορέα ή ιδιώτη, χωρίς να είναι κατ'ανάγκη κρατικός ή εγκαταλελειμένος. Και αυτό με την ανοχή (αν όχι και την προτροπή, της ίδιας της κυβέρνησης-του ίδιου του κράτους).
Ας θυμηθούμε την πρώτη απόπειρα στο ΕΚ Λέσβου, και ας αναρωτηθούμε τι ακριβώς νομιμοποιεί πολιτικά αυτό πανιγυράκι.

-Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα των ταγμάτων εφόδου με την "αλληλέγγυα" προβιά;
-Καταλήψεις ταξικών συνδικάτων;
-ΚΟΒ;
("για τους πρόσφυγες ρε γαμώτο")

Τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν πολύ τελικά με δαύτους που έχουμε μπλέξει...

Ανώνυμος είπε...

*Ο Μαρξ επαιρνε οντως προσφυγες και διωγμενους σπιτι του. Καθολου ασχετο βεβαια με το θεμα.


*Παντως ο Κουτσουμπας δεν ειπε "θα μας παρουνε τα σπιτια οι μεταναστες", αλλα μιλησε για τον ρολο των ΜΚΟ και τα εκατομμυρια που τσεπωσαν.


*Πολυ σωστη τακτικη κινηση αυτη της ΕΣΗΕΑ... για το κεφαλαιο. ΤΡΙΗΜΕΡΟ???? ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Σε συνδυασμο με τα ζητηματα που βαλανε οι ακομματιστοι-αυτονομοι-ανεξαρτητοι στα ιντερνετια ειναι ανοιχτο πυρ κατα της απεργιας.


*ΟΙ ΜΚΟ θελουνε κλειστα συνορα και τους μετασναστες στην Ελλαδα. Ειναι πολλα τα λεφτα.

σαπορ τουτουρκι

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ακριβώς: Τάγματα Εφόδου (SA) του μεγάλου Κεφαλαίου!
Προσέχτε, πως το παίζει: Από την μια τα μαύρα ΤΕ των κασιδιαρέων, από την άλλη ο όχλος του αναρχομπάχαλου, από όπου δε λείπει και το εθνίκι. Κοινό αναγνωριστικό σημείο, ο ακατέργαστος αντικομμουνισμός. Δε θ' αφήσει το Κεφάλαιο περιθώρια επιλογής στην εργατιά. Μονά-ζυγά δικά του...
Κι αυτή η ξαφνική ...."αγωνιστική έξαρση"(!) του δεξιο-πασοκοσυριζάνικου δημοσιοκαφρικού εσμού των ΜΜ"Ε", με την ...."απεργία" διαρκείας;
Tι σόϊ "απεργία" είναι αυτή, που συσκοτίζει την μεγάλη εαρινή επίθεση του Κεφαλαίου κατά του Λαού; Που είναι τα έκτακτα απεργιακά φύλλα, με αποκλειστικό θέμα την καταγγελία αυτής της επίθεσης, που θάπρεπε να διανέμονται από τους ίδιους τους απεργούς στα σταυροδρόμια και τις πλατείες;

Καθόλου "παράξενα" πράγματα....
Ραντεβού αύριο 7:00 στο Σύνταγμα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΝΤΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ριζοσπάστης λέγεται. Δεν λέγεται απεργοσπάστης Θερσίτη.
Όταν έκανε καταγγελίες για το πώς ανακοινώνουν οι σάπιοι δεξιοί συνδικαλιστές καθηγητές ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ήτανε λάθος; Δεν ξεφτιλίζανε τη μορφή πάλης; Δεν πιάνανε αδιάβαστους ανθρώπους που θέλανε να αγωνιστούν και βλέπανε έτοιμα συνδικαλοπατέρικα σχέδια χωρίς συζητήσεις; Και τότε και τώρα οι κομμουνιστές συμμετείχανε στην απεργία και τον αγώνα όπως πρέπει. Αλλά αυταπάτες δεν τρέφουν και παρωπίδες δεν φορούν. Είναι οι ίδιοι που όπως είπε ο Σεχτάρ θα βγάλουν έκτακτες ανακοινώσεις ή θα προσπαθήσουν να πείσουν για άλλη γραμμή αγώνα.
Μη με βάζεις να ψάχνω Πλουμπίδη τώρα...
Εντάξει, με έχεις βάλει ήδη.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΤΟ ΚΚΕ;

ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ. ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.

ΨΑΞΕ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ αφού ανέπτυξα ότι δεν κάνουμε την απεργία για την απεργία αλλά την κάνουμε για να επιβάλουμε τη λύση των εργατικών διεκδικήσεων, ότι η απεργία είναι μια σοβαρή μάχη και η έκβασή της παίζει μεγάλο ρόλο, ότι οι Δ.Υ. χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους, το ΤΤΤ, δεν μπορεί νάχουν την επιβολή που χρειάζεται και τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ανέβαλα για μια βδομάδα ακόμη και συνέστησα ειδικά συγκεκριμένα μέτρα για τα ΤΤΤ, και το Υπουργείο Οικονομικών."



Στις 20 Φλεβάρη ο Γραμματέας της ΚΟΑ (Κομμουνιστική Οργάνωση της Αθήνας) ο αξέχαστος Κ. Χατζήμαλης ήλθε στο σπίτι μου και μου ανέφερε ότι την επόμενη οι Δ.Υ. (Δημόσιοι Υπάλληλοι) κατεβαίνουν σε απεργία , ότι όλα είναι έτοιμα και σε ότι σε μια ώρα συνέρχεται η επιτροπή Γκρούπας (ομάδας Αχτίδων) των Δ.Υ. για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες. Πριν δώσω τη συγκατάθεσή μου (διότι καθοδηγούσα την ΚΟΑ από το ΠΓ) θέλησα να εξετάσω προσωπικά τα πράγματα και πήγα στη συνεδρίαση. Εκεί όλα τα μέλη ήταν σύμφωνα για την άμεση κάθοδο σε απεργία παρ' όλο ότι σε Ταχυδρομεία, Τηλεγραφεία, Ταμιευτήρια (ΤΤΤ) και το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα 'παιρναν μέρος. Από όσα ειπώθηκαν έκρινα ότι η απεργία ΔΕΝ είχε προπαρασκευαστεί και ΔΕΝ είχαν εκλεγεί απεργιακά όργανα παντού και το σοβαρότερο ότι η μη συμμετοχή των ΤΤΤ και το Υπουργείο Οικονομικών ήταν παράγοντας να σπάσει η απεργία και να μην έχει αντίχτυπο. Ανέβαλα την απεργία για μια βδομάδα και έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες για την εκλογή απεργιακών οργανώσεων κ.λπ. Ταυτόχρονα έδωσα εντολή στην ΚΟΑ να προπαρασκευάσει τους εργατοϋπαλληλικούς κλάδους και τις λαϊκές μάζες των συνοικιών έτσι που όταν κηρύξουμε απεργία των Δ.Υ. να την επεκτείνουμε και να την γενικεύσουμε. Στις 27 Φλεβάρη ξανασυνήλθε η επιτροπή Δ.Υ. Εκεί είναι ο... είπε ότι ήταν λάθος η αναβολή της απεργίας και ότι θα είναι προδοσία αν δεν γίνει σήμερα. Οι άλλοι είπαν ότι σωστά ανεβλήθη αλλά πρέπει να γίνει σήμερα παρ' όλο ότι θα έχουμε μικρή συμμετοχή των ΤΤΤ και του Υπουργείου Οικονομικών. Εγώ αφού ανέπτυξα ότι δεν κάνουμε την απεργία για την απεργία αλλά την κάνουμε για να επιβάλουμε τη λύση των εργατικών διεκδικήσεων, ότι η απεργία είναι μια σοβαρή μάχη και η έκβασή της παίζει μεγάλο ρόλο, ότι οι Δ.Υ. χωρίς το βαρύ πυροβολικό τους, το ΤΤΤ, δεν μπορεί νάχουν την επιβολή που χρειάζεται και τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ανέβαλα για μια βδομάδα ακόμη και συνέστησα ειδικά συγκεκριμένα μέτρα για τα ΤΤΤ, και το Υπουργείο Οικονομικών.



Πηγή
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6136419


Ελπίζω με αυτό το παράδειγμα να καταλαβαίνεις την λογική πίσω από σχόλια όπως του σεχτάρ και το δικό μου. Τουλάχιστον την λογική. Ποιος έχει δίκαιο, θα το καταλάβουμε και οι δύο. Πάντως καμία σχέση το κλίμα με την τρομάρα που πήραν οι αστοί 4 Φλεβάρη. Και ποιος ενημερώνει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ; ....
Κανείς αυτή τη στιγμή. Και έτσι μιλάς για ασφαλιστικό-φορολογικό και όλοι κοιτιούνται και έτσι πάμε μόνο για ένα συλλαλητήριο μέσα στη Μ βδομάδα. Απροετοίμαστοι για περισσότερα. Ο πόλεμος έχει ανακοινωθεί από το ΚΚΕ. Θα γίνει της πουτάνας. Μένει να δούμε το πότε.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο διασωματειακό είπαν ότι απεργία χωρίς απεργούς δε γίνεται. Κ ότι απεργία χωρίς συνελεύσεις,αποφάσεις επίσης δε νοείται. Κ επίσης είπαν ότι το θέμα δεν είναι μόνο συντεχνιακό. Προφανώς δε θα γίνουν απεργοσπάστες κ προφανώς αυτή τη στιγμή απ ότι ξέρω περιφρουρούν την απεργία στις εφημερίδες που θέλουν να κυκλοφορήσουν.

mariori

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΒΛΕΠΩ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχε ψηφιστεί να μην γίνει απεργία των καθηγητών πάνω στις πανελλήνιες, είχε ψηφιστεί διαφορετική μορφή που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο και απεργίας πάνω στις εξετάσεις, και καταδικαζόταν η "υπερεπαναστατική" στα χαρτιά, και ανύπαρκτη στις πράξεις μορφή που προτεινόταν από όλους μα όλους τους υπόλοιπους (νδκρατούμενο ήταν το σωματείο τότε). Το πού κατέληξε όλο αυτό το θυμόμαστε.

Απ'την άλλη οι κομμουνιστές στα σωματεία ακολουθούν πάντοτε τις όποιες κινηματικές δράσεις ασχέτως αν συμφωνούν πλήρως με αυτές ή όχι. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ.

ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Πέμπτο. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει χωρίς υπεκφυγές ότι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Διαχωρίζει τη θέση του από την επιλογή μιας απεργίας διαρκείας και μάλιστα μέσα στις εξετάσεις, μιας απεργίας χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, χωρίς προοπτική. Στηρίζει την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη με γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη και παίρνοντας υπόψη τις διαθέσεις και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, κλιμάκωση του αγώνα με την συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/5/2013&id=14607&pageNo=16

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Υπενθυμίζεται ότι υβριστικά σχόλια δεν μπαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο, μπραβο θεριστή.Νοιώθεις ωραία τώρα? Βγάζεις και χαρτζιλίκι ή το κάνεις τσάμπα το σχόλιο?
Τουλάχιστον, συνέχισε να διαβάζεις ριζοσπάστη τις αλλές μέρες και ίσως καταλαβεις τη διαφορά.
νκ

Ανώνυμος είπε...

Είναι κατι αντιστοιχο όταν απεργουν το τραμ και ο ηλεκτρικος την ώρα της συγκεντρωσης.

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό ακριβώς γράφει το λινκ που έδωσες Θερσίτη. Διαφώνησε με την μορφή της απεργίας (δήθεν διαρκείας) όπως προτάθηκε, κι είχε δίκιο γιατί ήξερε το τι θα γίνει (δηλαδή το τίποτα που επακολούθησε). Η σταδιακή κλιμάκωση που πρότεινε με τις συχνές συνελεύσεις ωστόσο δεν απέκλειε και την απεργία εντός εξετάσεων.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΝΚ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΝ. ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ. ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Διαχωρίζει τη θέση του από την επιλογή μιας απεργίας διαρκείας και μάλιστα μέσα στις εξετάσεις,

ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΜΑΤΑ. ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΠΕΙΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

μιας απεργίας χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, χωρίς προοπτική. Στηρίζει την πρόταση του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη με γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη και παίρνοντας υπόψη τις διαθέσεις και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, κλιμάκωση του αγώνα με την συμμετοχή των ίδιων των εκπαιδευτικών.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ.

ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ.

ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


Να πω και γω μια γνώμη, καθώς μια σχέση με τον κλάδο την έχω και βρέθηκα σε όποιες διαδικασίες υπήρξαν μέχρι στιγμής. Ισχύει στο ακέραιο, αυτό που επισήμανε νωρίτερα η mariori. Η απεργία γίνεται με συντεχνιακά αιτήματα (να εξαιρεθεί ο ΕΔΟΕΑΠ από το ασφαλιστικό και να διατηρηθεί το αγγελιόσημο, θεσμός που αντικαθιστά τις εισφορές των εργοδοτών), χωρίς καμία προετοιμασία και με συμμετοχή ελαχίστων.

Η κύρια μάζα του χώρου, που βρίσκεται στο διαδίκτυο, δεν συμμετέχει -δεν την αφορούν τα αιτήματα άλλωστε- θα έχετε διαπιστώσει πως τα ειδησεογραφικά σάιτ λειτουργούν μηδενός εξαιρουμένου. Η άποψή του ΠΑΜΕ είναι πως πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και για το ασφαλιστικό και για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις αυτές τις μέρες και πως η απεργία αυτή την στιγμή δεν εξυπηρετεί τον αγώνα που καλείται να δώσει η ΕΤ. Και βέβαια ότι ο απεργιακός αγώνας διαρκείας που δίνουν λίγοι, ούτε σχεδιάστηκε, ούτε συζητήθηκε στους χώρους δουλειάς.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΠΑΜΕ Τύπου και τα μέλη του ΚΚΕ να πάρουν μέρος σε κανενός είδους απεργοσπασία από θέση αρχής. Όχι μόνο αυτό, αλλά βοηθούν και στην περιφρούρηση οποιουδήποτε χώρου χρειαστεί, όπως έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε τυπογραφείο στο Κορωπί, όπου είχαν σταλεί απεργοσπαστικά φύλλα.

Κατά τη γνώμη μου, αξίζει σεβασμός σε όσους αυτές τις μέρες παίζουν το κεφάλι τους, απεργώντας, όμως το κάνουν μόνο για να δώσουν το παράδειγμα στον χώρο δουλειάς τους και τίποτα περισσότερο.

Ρένα Δουρου-τι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ενα εκτος λειτουργειας κτιριο 7 οροφων στο κεντρο της Αθηνας.
Χωρις υδρευση , ηλεκτρικο , με ασανσερ εκτος λειτουργειας.
Βαζεις εκει μεσα καποιες εκατονταδες ανθρωπους.
Με τα υπαρχοντα τους ατακτως σκορπισμενα εδω κ εκει.
Οιοκογενειες , μικρα παιδια ..
Και πως λειτουργουν οι χωροι υγιεινης?..
Πως φωτιζονται?...με λαμπες πετρελαιου!!!!!!!!!!! κατα δηλωση της ιδιοκτητριας.
Ρε πατε καλα?
... αν γινει κατι θα καουν σαν τα ποντικια οι ανθρωποι εκει μεσα...
Ποιος αναλαμβανει τετοια ευθυνη?..

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΗΔΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!!!!!!!!!!!!!!

http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_87.html

Ανώνυμος είπε...

1) Δεν θα μπορούσαν να σπάσουν απεργία κομμουνιστές αλλά και κάθε εργάτης που αντιλαμβάνεται την αξία του σωματείου, ενδεχόμενη απεργοσπασία και μάλιστα "λόγω ιδεολογίας" θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.
2)Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι που πιστεύουν πως είναι ζημιά το ότι δεν έχει δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές αυτές τις μέρες; Περιμένουν την ενημέρωση και την κινητοποίηση του κόσμου από αυτές τις εκπομπές; Άσε που αν έβγαινε ο Πρετεντέρης να κατηγορήσει τον Κατρούγκαλο και το ασφαλιστικό, οι περισσότεροι ενστικτωδώς θα στηρίζαμε Κατρούγκαλο.
3) Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν κυκλοφορήσει ο "Ρ" μερικές μέρες, 2.000 φύλλα πουλάει. Ίσως αυτό να είναι πιο ανησυχητικό.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Εννοείτε ότι οι κομουνιστές δεν πρέπει και δεν θα κάνουν απεργοσπασία ποτέ.
Σε τελική ανάλυση, ακόμα και ανοργάνωτη να είναι η απεργία όπως αυτή στα ΜΜΕ, μόνο άμα είσαι μέσα θα ξέρεις μετά και θα μπορείς να κάνεις κριτική, ώστε να προωθήσεις γενικά την σοβαρότερη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και την ανασύνταξη του κινήματος.
Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα, και σου μένει και η ρετσινιά.

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Ο κυριακατικος Ρ πουλαει πανω απο 15 χιλιαδες σταθερα. Ο καθημερινος ειναι στα 2100 αν και για εφημεριδα κομματος παραμενει απιστευτα πιο ψηλα απο τα 900 με 1000 φυλλα της αυγης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Στα πλαισια της απεργιας τα ταξικα σωματεια εχουν δημοσιευσει στον 902 τις αποψεις τους πανω σε αυτη. Η σταση ετσι και αλλιως ειναι ξεκαθαρα συμμετοχης στην απεργια. Πιστευω οτι αξιζει το διαβασμα των οσων γραφουν.

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

παντως ο λεων το νεο διλλημα που θα συσπειρωσει ευρειες μαζες το βρηκε
πρετεντερης η κατρουγκαλος (και απαντα κατρουγκαλος)

εμεις λεμε στο διαλο και οι δυο τους

Ανώνυμος είπε...

"Βρυξέλλες, 19 Απριλίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα τη χορήγηση 83 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του νέου μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης που πρότεινε στις 2 Μαρτίου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό θα διατεθεί άμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και σε έξι διεθνείς ΜΚΟ. Οι εταίροι αυτοί θα συνεργαστούν με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου."

Τα αιολικά ασκιά άνοιξαν από αυτό το μικρό "λαθάκι" της ΕΕ: τα λεφτά, και είναι πολλά, να πηγαίνουν σε ΜΚΟ παρά σε κρατικές υπηρεσίες. Και πολλά από αυτά τα χρήματα θα πάνε για την στέγαση των προσφύγων. Οι καταλήψεις, εν όψει και τουριστικής σεζόν, φαίνεται είναι ο μόνος δρόμος για να βγουν τα κουκιά, να μπυν κάποια κουκιά στις τσέπες των ανοικτομάτηδων, μα ΕΠΙΣΗΣ να λειτουργήσει και ο νόμος της αγοράς μεταξύ των ΜΚΟ ώστε να ανδρωθούν και να είναι εύρωστες για τις μελλοντικές τους αποστολές.

Η δε φράση "Οι εταίροι αυτοί θα συνεργαστούν με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου", παραπέμπει σε υπεργολαβίες, outsourcing δηλαδή μέσα στις ΜΚΟ. Κάτι κτίζεται εδώ.

Τώρα εγώ ένα δεν καταλαβαίνω, και είναι σημαντικό να το μάθουμε. Τα λεφτά που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες (μέρος από τα δις που συμφώνησε η μέρκελ και κάποια άλλα εκατομμύρια που αναφέρει το λινκ) πάνε σε επίσημες αρχές  της Τουρκίας ή πάνε σε ΜΚΟ που δρουν στην Τουρκία; Και αν είναι το πρώτο γιατί η διαφορά με Ελλάδα;

http://www.topontiki.gr/article/167578/alla-110-ekat-eyro-stin-toyrkia-kai-83-ekat-stin-ellada-dinei-i-eyropaiki-epitropi

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Λεοντα, μπορεις να σταματησεις να ανησυχεις για τις πωλησεις του ριζου (που και διακινειται και ανεβαινει στο ιντερνετ για να τον διαβασει δωρεαν ο λαος) και ξεκινα να ανησυχεις για τα ενστικτα σου καλυτερα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

μερικές καλοπροαίρετες απορίες..

1 - 'η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει απλά την ανοχή της κυβέρνησης, αλλά και μια υπόγεια στήριξη, αν όχι κάτι παραπάνω από αυτό' (...) 'Η αστυνομία έχει εντολή να μην επέμβει' (...) 'ενώ πολλοί Συριζαίοι (με πολιτικά ή χωρίς) δραστηριοποιούνται ενεργά μεταξύ των αλληλέγγυων'

- έχουμε αποδείξεις για αυτά; και αν ισχύουν, γιατί να μην θεωρούνται ως παραχωρήσεις που ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ η κυβέρνηση να κάνει προς το κίνημα αλληλεγγύης, προκειμένου να στηριξει το αριστερο της ιματζ; (παράδειγμα, όλοι θυμόμαστε το μπλοκ του ΜΕΤΑ στο συνταγμα στην πορεια πατρα-αθηνα, αλλα σαν μια γραφικοτητα. θα ηταν αστειο να λεγαμε οτι η κυβερνηση στηριζει υπογεια τους σκοπους της κινητοποιησης.)

2 - 'Τι μέρος του λόγου είναι οι αλληλέγγυοι'

- υπαρχει καπου καποιο λνκ, κατι, που να οδηγει σε συμπερασμα ποιοι συμμετεχουν; επισης η ροσιναντε γιατι λετε οτι διατηρει διαυλους;

3 - 'Παράλληλα ανοίγει το ζήτημα της ιδιοκτησίας (όχι μέσων παραγωγής, αλλά της ιδιοκτησίας γενικά)'

- το ξενοδοχειο δεν θεωρειται μεσο παραγωγης;

4 - 'μπαίνει αυτομάτως το ερώτημα, αν βρισκόμαστε σε προχωρημένη επαναστατική κατάσταση, για να αρχίσουμε τις απαλλοτριώσεις (επαναστατικώ δικαίω). Κι αν ναι, γιατί δεν ξεκινάμε από μερικά μονοπώλια και μπαίνουν στο στόχαστρο οι μικροαστοί; '

- γιατι..μπορουμε. αν υπαρχει μια αναγκη (καταφυγιο για καποιους προσφυγες) και μια πιθανη λυση (προσωρινη απαλλοτριωση μικροαστικης ιδιοκτησιας, μιας και θα ταν αντικειμενικα δυσκολοτερο να καταλαβεις ιδιοκτησια μονοπωλιου) γιατι να μην το κανουμε;


κατα τα αλλα, ειναι γεγονος οτι πριν καθε γενικη απεργια γινεται viral καποιο αντικκε hoax, οπως τωρα με το βιντεο κουτσουμπα. σκατα σε ολους τους.

σαρδονιος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Είναι μέσο παραγωγής το ξενοδοχείο;
Για να μην μπλέξουμε σε μια μακροσκελή θεωρητική συζήτηση, ας μείνουμε στο αυτονόητο και γενικώς παραδεγμένο, ότι δηλ δεν καταλήφθηκε ως τέτοιο από τους αλληλέγγυους. Αν είναι έτσι, να καταληφθεί πχ μια γαλακτοβιομηχανία, για να τραφούν δωρεάν οι πρόσφυγες. Είναι προφανές όμως πως κάτι τέτοιο δεν μπαίνει ως στόχος.

Γιατί δεν ξεκινάμε από τα μονοπώλια; Γιατί μπορούμε.
Κι όμως, λίγα μέτρα παραπέρα βρίσκεται ένα άλλο ξενοδοχείο, που ανήκει στην Εκκλησία. Γιατί δεν μπορούσαν να το καταλάβουν; Οι αλληλέγγυοι πήγαν στοχευμένα, γνώριζαν πολύ καλά πού πηγαίνουν κι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για μια σειρά στοιχεία. Αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη, για μένα πάντως αποτελεί πολύ ισχυρή ένδειξη, και δεν έχω δει κάτι που να την ανατρέπει, παρά μόνο ενδείξεις που να ενισχύουν το αρχικό συμπέρασμα (η στάση του Λεφτ, της αστυνομίας, κτλ).

Γιατί λέτε ότι η Ροσινάντε διατηρεί διαύλους με την κυβέρνηση;
Γιατί έχει. Ανδρουλιδάκης.

skatopsyxos είπε...

Τι ακριβώς παράγει το ξενοδοχείο για να θεωρείται μέσο παραγωγής;Που ακριβώς παράγεται η υπεραξία εκεί μέσα;Στην αναπαραγωγή συμμετέχουν οι υπηρεσίες,όχι στην παραγωγή.Το κατάστημα του Bershka δεν είναι μέσο παραγωγής.Αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στο εν λόγω κατάστημα παύουν να είναι εργαζόμενοι.

Αλλά νομίζω πως δεν θίγεται το ζήτημα από αυτήν την θεωρητική σκοπιά,αλλά κατά πόσο διάφοροι χυδαίοι ντύνουν με έναν ιδεοληπτικό μανδύα τις πράξεις τους.Στην ίδια λογική μπαίνει και το ζήτημα των συνόρων π.χ. όπου ένας κομμουνιστής θα σου πει πως η κατάργηση των συνόρων θα έρθει οριστικά στην αταξική κοινωνία του μέλλοντος με έναν αναρχικό που σου λέει πως τα σύνορα πρέπει να καταργηθούν από σήμερα(και ρίχνουν και νερό στον μύλο του ΝΑΤΟ).Παραγνωρίζουν έτσι μια σειρά παράγοντες.Για να επανέλθω:Είμαστε σε επαναστατική περίοδο για να απαλλοτριώνονται ιδιοκτησίες;Μετασχηματίζεται η κοινωνία προς ένα ανώτερο,σοσιαλιστικό μοντέλο;Γιατί άμα είναι έτσι να βγαίνουμε και να πανηγυρίζουμε κάθε φορά που κλείνει μια μικρή επιχείρηση λόγω χρεών προς το κράτος.Στο έτσι δικαιώνουμε και τους πάσης φύσεως Αμυράδες,όταν αυτός είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάργα μαρξιστικός γιατί απαλλοτριώνει ιδιοκτησίες(και έφαγε κράξιμο από τον Κατσώτη αν θυμάμαι καλά).

Να το πάω κι αλλιώς μπας και το ελαφρύνω:Η ζαμπονοτυρόπιτα που θα αγοράσω να φάω είναι ιδιοκτησία μου.Αν έρθει κανάς ιδεολόγος της πλάκας να μου την φάει με πρόσχημα το "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" θα του την πασαλείψω στην μούρη.Δεν το ελάφρυνα πολύ ε;Ε,at least I tried.

Ανώνυμος είπε...

1. -'Είναι μέσο παραγωγής το ξενοδοχείο; Για να μην μπλέξουμε σε μια μακροσκελή θεωρητική συζήτηση, ας μείνουμε στο αυτονόητο και γενικώς παραδεγμένο, ότι δηλ δεν καταλήφθηκε ως τέτοιο από τους αλληλέγγυους. Αν είναι έτσι, να καταληφθεί πχ μια γαλακτοβιομηχανία, για να τραφούν δωρεάν οι πρόσφυγες. Είναι προφανές όμως πως κάτι τέτοιο δεν μπαίνει ως στόχος.'

- το ξενοδοχειο απασχολει ενα προσωπικο (αχθοφορους, καμαριερες, μαγειρους, ρεσεψιονιστ, φυλαξη, κλπ) προκειμενου να διαμεινει κοσμος. στην προκειμενη καταληφθηκε ενα ξενοδοχειο, για να διαμεινουν δωρεαν οι προσφυγες. με τη διαφορα οτι απο την εργασια των αλληλεγγυων (απο το κουβαλημα μεχρι το φαγητο και τις καθαριοτητες, εργασιες που ουτως η αλλως γινονται απο καποιους και στα ξενοδοχεια) δεν καρπωνεται κανενας υπεραξια.

2. - 'Τι ακριβώς παράγει το ξενοδοχείο για να θεωρείται μέσο παραγωγής;'

- 'Εκείνο ακριβώς το μέρος της αξίας που δημιουργείται από την εργασία των μισθωτών εργατών, αλλά δεν πληρώνεται από τον καπιταλιστή, είναι η υπεραξία.' ριζοσπαστης, 14 σεπτ '03. οπου υπαρχει σχεση μισθωτης εργασιας και αρα κερδος για τον καπιταλιστη, δεν υπαρχει υπεραξια; ο κλαδος της εστιασης, του επισιτισμου (στον οποιο ανηκουν και τα ξενοδοχεια) ειναι απο τους μεγαλυτερους στην ελλαδα. δεν παραγεται υπεραξια εκει μεσα;

3. - 'Η ζαμπονοτυρόπιτα που θα αγοράσω να φάω είναι ιδιοκτησία μου.Αν έρθει κανάς ιδεολόγος της πλάκας να μου την φάει με πρόσχημα το "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" θα του την πασαλείψω στην μούρη.'

- Στην προκειμενη εχεις 50 ζαμπονοτυροπιτες, απο τις οποιες για να χορτασεις χρειαζεσαι τη μια, και τριαντα πεινασμενοι προσφυγες. μηπως εντελει η ιδιοκτησια σου ειναι το προσχημα; νομιζω προεχει να τραφουν οι προσφυγες.

4. - 'Κι όμως, λίγα μέτρα παραπέρα βρίσκεται ένα άλλο ξενοδοχείο, που ανήκει στην Εκκλησία. Γιατί δεν μπορούσαν να το καταλάβουν;'

- και γιατι ναι; αν εκριναν οτι το ενα ξενοδοχειο τους ηταν πιο ευκολο να το κανουν καταληψη σε σχεση με το αλλο γιατι να πανε στο αλλο; τι θα αλλαζε;

5. - 'η στάση του Λεφτ'

- ο συριζα πουλαει τρελα σε μια σειρα ζητηματα. κατρουγκαλος αυτοαποκαλειται κομμουνιστης. μπορουμε να χρεωσουμε τς πραξεις του κατρουγκαλου στον κομμουνισμο; 'τμηματα εργατικης πολιτικης' του συριζα καταδικαζουν τις επιλογες 'της κυβερνησης'. ταυτιζονται αυτα τα 'τμηματα εργατικης πολιτικης' με το εργατικο κινημα; στην συναυλια για την ανεργια στο συνταγμα τις προαλλες, υπηρχε μπλοκ του μετα (συνδικαλιστικης παραταξης του συριζα) κανονικα με τις σημαιες του. μπορουμε να χρεωσουμε στην εκδηλωση οτι 'την στηριζε η κυβερνηση';

6. - 'η σταση της αστυνομίας'

- κλασικη μομφη των αναρχικων κατα των διαδηλωσεων του παμε και του κκε, ειναι οτι κατα κανονα δεν τις πειραζει η αστυνομια. μπορουμε να χρεωσουμε στο κκε οτι ειναι υποπτο, επειδη η αστυνομια στις περισσοτερες κινητοποιησεις δεν του την πεφτει;


ευχαριστω για το χρονο και συγνωμη για το ζαλισμα

σαρδονιος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ ξαναλέω. Αν είναι έτσι κι είμαστε σε φάση απαλλοτρίωσης να πάμε να χτυπήσουμε τη ΦΑΓΕ (πατέρα γερο-τράγε) που έλεγε κι ο Δαλιανίδης στις ταινίες του.

Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πιο εύκολο να χτυπήσεις έναν μικροαστό από ό,τι την εκκλησία πχ, όπως και να σκοτώσεις ένα μυρμήγκι από ό,τι ένα λιοντάρι. Αλλά αυτό δεν το κάνει απαραίτητα και σωστό. Άσε που εδώ δε μιλάμε για το αν πουλάει τρέλα ο Κατρούγκαλος (αποστάτης της τάξης του, κτλ) αλλά για το ότι αυτοί οι αλληλέγγυοι πήγαν στοχευμένα κι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση (όχι απλά ανοχή). Όσο για την ανοχή, εγώ λέω και κρίνω ότι υπάρχει καταγγελία, αλλά η αστυνομία έχει εντολή να μην επέμβει. Είναι πολύ διαφορετικό ζήτημα, δε βρίσκεις; Και προφανώς δεν το λέω ως αγανακτισμένος πολίτης, γιατί δεν τους βγάζουν έξω επιτέλους. Και σε αυτό ακριβώς είναι που ποντάρουν νομίζω οι αλληλέγγυοι. Αν πεις κάτι για να κατακρίνεις τη στάση τους, η απάντηση είναι έτοιμη: είσαι ρατσιστής, ενάντια στους μετανάστες, με τους μπάτσους και το δόγμα νόμος και τάξη;

Ανώνυμος είπε...

- 'Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι πιο εύκολο να χτυπήσεις έναν μικροαστό από ό,τι την εκκλησία πχ, όπως και να σκοτώσεις ένα μυρμήγκι από ό,τι ένα λιοντάρι. '

- αυτο δεν καταλαβαινω. γιατι δεν ειναι σωστο;

σαρδονιος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν χιλιάδες κτήρια που ανήκουν στην εκκλησία ή στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε τράπεζες ή ακόμα κ στο κράτος. Γιατί νομίζω ότι αν πήγαιναν σε ένα τέτοιο κτήριο θα ενοχλούταν λίγο περισσότερο η κυβέρνηση κ δε θα το ήθελαν; Γιατί όχι σε αυτά που τέλος πάντων θα στείλουν κ ένα σαφές μήνυμα χωρίς να λένε αρχικά ότι αυτή χρωστά στο ΙΚΑ,μετά στους εργαζόμενους κ μετά δεν ξέρω κ εγώ τι άλλο. Κ να ανεβοκατεβαίνουν αναρτήσεις εκατέρωθεν κλπ. Κ προφανώς είπε πολλά κ διάφορα κ αυτή αλλά άλλο μια οργάνωση κ η οργάνωση μιας δράσης κ άλλο μια γυναίκα η οποία τέλος πάντων έχει μια γενικά προοδευτική τοποθέτηση αλλά κυρίως από τον καναπέ κ από petitions στα social media.

mariori

Ανώνυμος είπε...

- 'Υπάρχουν χιλιάδες κτήρια που ανήκουν στην εκκλησία ή στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε τράπεζες ή ακόμα κ στο κράτος.'

- μα υπαρχουν και δημοσια κτηρια που καταληφθηκαν και στεγασαν προσφυγες. απο τον ασυρματο στον αγιο δημητριο πριν καποια χρονια με το πρωτο κυμα συριων, μεχρι τη νοταρα σημερα. δεν ειναι οτι τα στηριξαμε αυτα, εστω με καποια ανακοινωση.

σαρδονιος

Ανώνυμος είπε...

Ναι επίσης υπήρχε κ το εργατικό κέντρο στη Λέσβο. Ήταν σωστή η κίνηση των εκεί αλληλέγγυων να πάνε να το καταλάβουν; Κ είναι άλλη συζήτηση για το αν είναι καλό να υπάρχουν καταλήψεις για τους πρόσφυγες ή τι πρέπει να ζητάμε.Γιατί προφανώς κανείς δε στενοχωρήθηκε με τις φωτογραφίες με παιδάκια να παίζουν αλλά δε συζητάμε αυτό νομίζω.

mariori

Ανώνυμος είπε...

- 'Ήταν σωστή η κίνηση των εκεί αλληλέγγυων να πάνε να το καταλάβουν; '

- οχι, δεν ηταν σωστη. αλλα δε θυμαμαι να μιλησα πουθενα για καταληψεις εργατικων κεντρων που λειτουργουν.


σαρδονιος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΘΕΣ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΑΞΩ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ".

ΘΕΡΣΙΤΗΣ


ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Φώντας Φ. είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί στόχος των ενεργειών αλληλεγγύης πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή ενόχληση της κυβέρνησης και όχι η έστω προσωρινή ανακούφιση των προσφύγων. Αν είναι έτσι όσοι φιλοξενούν σπίτια τους πρόσφυγες είναι ακόμα χειρότεροι των καταληψιών γιατί αναλαμβάνουν μόνοι τους μια ευθύνη που προτίστως είναι κρατική.

Ανώνυμος είπε...

Αλλιώς κρίνουμε οργανώσεις και αλλιώς τον καθένα που παίρνει στο σπίτι του πρόσφυγες ή πάει σε ένα κέντρο φιλοξενίας κλπ.Κ ίσα ίσα δε θα ήταν ευκολότερο κ ασφαλέστερο για τους πρόσφυγες να πάνε σε ένα κρατικό κτήριο;Γιατί μέχρι τώρα επικρατούσε αυτή η λογική;Βασικά αν δει κανείς τις αρχικές αναρτήσεις,αυτό πίστευαν κ για το ξενοδοχείο.Ότι ανήκει στο ΙΚΑ λόγω χρεών.Κ είναι ζήτημα ποιος τους έδωσε αυτές τις πληροφορίες.

mariori

Φώντας Φ. είπε...

Μα πολλοί πρόσφυγες που πήγαν σε σπίτια πήγαν μετά απο συννενόηση με οργανώσεις ή με κόσμο που συμμετέχει σε δαύτες.

Νομίζω επίσης πως όποιος έχει μια καλύτερη και ασφαλέστερη ιδέα για να βοηθήσει στεγαστικα τους πρόσφυγες μπορει να πάει να το κάνει, δε νομιζω οτι η ιστορία με το ξενοδοχείο αποτελεί ταφόπλακα των προσπαθειων αλληλεγγύης.

Και στην τελική να το δούμε πρακτικά το θέμα, είναι ή δεν είναι καλύτερα να είναι εκεί οι πρόσφυγες παρά πεταμένοι σε δρόμους; Είμαστε ή δεν είμαστε πιο κοντά ταξικά σε αυτούς απ' ότι μιας ιδιοκτήτριας μεγαλοακίνητου η οποία btw κατηγορούσε τους αλληλέγγυους οτι χρεωνουν ταρίφα για να δεχτούν προσφυγες στο ξενοδοχειο, κάτι αρκετά εμετικό και χρυσαυγιτιστικο.

Βεβαίως το οτι το θέμα μεγενθύθηκε και χρησιμοποιειται για αποπροσανατολισμο της κοινής γνώμης το πιστεύω και εγώ. Όπως και ότι γινεται προσπάθεια να σπηλωθει το ΚΚΕ μέσα από αυτό. Αλλά δε βλέπω και το κκε να προσπαθει ιδιαίτερα να αποφύγει αυτές τις προσπάθειες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΕΣ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΞΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΠΑΠΑΧΕΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ;

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ. ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ.

Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑΣ ΟΙ ΚΟΛΟΣΟΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Να θυμάστε,
Τούτη η Κυβέρνηση δε θα κάνει μόνο ό,τι μπορεί για να περάσει τα "Μνημόνια", αλλά επιλέχτηκε κύρια σαν πιο κατάλληλη για να εξουδετερώσει τη λαϊκή αντίσταση σε αυτά.
Ενας δοκιμασμένος δρόμος γι αυτό είναι η πριμοδότηση κάθε είδους διασπαστικής και παραπλανητικής κίνησης. Συνεπώς, θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει "εναλλακτικά" η "ανεξάρτητα" πολιτικά σχήματα η κινήσεις, μια και η ίδια σαν "αριστερός" πολιτικός φορέας έχει ψοφήσει.
Μπροστά σε τόσο ιερούς σκοπούς, η αστική τάξη θυσιάζει και μια κάποια κυρία Παπαχελά -ε, δεν είναι και κανα μονοπώλιο!
Προσέχτε και την ανακοίνωση κάποιας "επιτροπής των(;) εργαζομένων", που ..."χαιρετίζει την κατάληψη κλπ". Κουβέντα για την Κρίση, την Κυβέρνηση, και τον επιχειρηματία, που τους ξεζούμιζε όλα αυτά τα χρόνια! Κουβέντα γι αυτούς, που άλλαξαν τον πτωχευτικό κώδικα, που κάποτε δέσμευε όλη την πτωχεύουσα περιουσία για την κατά προτεραιότητα αποζημίωση των εργαζομένων.
Αρα, κάποιος (κυβερνητικός; - Μπα, δεν το πιστεύω...) τους σφύριξε στο αυτί, πως "θα βρεθεί τρόπος", τώρα, με την προβολή της κατάληψης, να εκποιηθεί το ξενοδοχείο για να πάρουν τις αποζημιώσεις, που δικαιούνται.
Παρατηρείστε και το "αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για την κατάληψη" και ταιριάχτε τα όλα....
Αδίσταχτα τομάρια, που ξέρουν να "παίζουν" πολύ βρώμικα παιχνίδια, με όμηρους πρόσφυγες και απολυμένους, και τους "αλληλέγγυους" για μαριονέτες. Με τι ανταλλάγματα δεν ξέρω, αλλά αυτά τα 83 εκατομ. των "ΜΚΟ" κάπου θα καταλήξουν.

Ενάντια σε όλον αυτό το Ζόφο παλεύουμε....

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα με το ξενοδοχείο το ΚΚΕ τι σχέση έχει;Η όλη κόντρα έγινε μάλλον μεταξύ αλληλέγγυων διαδικτυακά. Η σπίλωση πήγε να γίνει με την ομιλία του Κουτσούμπα ο οποίος παρεμπιπτόντως είπε τα ίδια με αυτούς που αποχώρησαν από τον Πειραιά.Μόνο που οι μεν μίλησαν για δήθεν εθελοντές κ ο δε για δήθεν αλληλέγγυους.Καμία ταφόπλακα δεν είναι κ δεν έχει σχέση με καν με την ταξικότητα του θέματος.Άλλο συζητάμε.Κ η σπίλωση ειδικά το σκ ήταν κ από τις 2 πλευρές.Η μαγεία των social media.Αυτή αρχικά έγινε χρυσαυγίτισσα,μετά μεγάλη φοροφυγάς,μετά χρωστούσε στους εργαζόμενους που τους άφησε απλήρωτους κοκ.Κ φυσικά κ αυτή είπε άπειρες βλακείες με κορυφαία αυτή για το 20ευρω.


mariori

Ανώνυμος είπε...

1."Κ φυσικά κ αυτή είπε άπειρες βλακείες με κορυφαία αυτή για το 20ευρω."
@mariori

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα της "κατάληψης" του ΕΚ Λέσβου, έχω να σου πω να ΜΗΝ είσαι και τόσο σίγουρη ότι είπε βλακεία σε σχέση με αυτό.

2. "Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝΕ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑΣ ΟΙ ΚΟΛΟΣΟΙ;"
@ΜΠΑΟΚΙ ΘΕΡΣΙΤΗ
Καλά τα λες συνοπαδέ της Αγγελίνας.

ΒΧ

Αναυδος είπε...

Το αν θελετε θεωρητικο προβλημα με την καταληψη του ξενοδοχειου είναι ότι:
α) ανακουφιζει το κρατος από τις ευθυνες του να θρεψει/στεγασει/περιθαλψει τους προσφυγες . είναι μια ενεργεια ομοια με αυτές των ατενιστας που καθαριζουν/βαφουν την αθηνα και κάθε αλλου εθελοντισμου.

β)δεν λυνει το προβλημα αλλα εκτονωνει τις αντιδρασεις. Φιλοξενει 100-200 σε συνολο 55,000 προσφυγων δηλαδη σταγονα στον ωκεανο και δεν είναι μακροπροθεσμη λυση γιατι το κοστος στεγασης (νερο ηλεκτρικο) και διατροφης ακομη και σε τζαμπα κτιριο είναι περιπου 200€/ατομο το μηνα

γ)Οι αλληλεγγυοι αυτοι θα σπαταλουν το χρονο τους στη διαχειρηση του προβληματος και όχι στον αγωνα για να εξηγησουν στον κοσμο γιατι οι προσφυγες βρισκοντι εδώ οι ευθυνες της κυβερνησης ποιες είναι κλπ. Αντικειμενικα αποπολιτικοποιουν το προσφυγικο (ακομη κι αν αυτό δεν είναι μεσα στις προθεσεις τους) ενώ με τη θολη αυτοοργανωση τους δημιουργουν ένα χυλο αλληλεγγυης που δεν ξεχωριζει η εκκλησια οι ρουβαδοβαρδινογιαννηδες και οι εταιριες από την αλληλεγγυη του ταξικου κινηματος . Είναι η αντανακλαση στην πραξη του ρεφορμισμου τους και της μικροαστικης συνειδησης τους

γ)θα αφησει εκθετους τους ανθρωπους αυτους στην κρατικη βια όταν θα ερθει το πληρωμα του χρονου όπως εγινε και στην καταληψη της νομικης με τους 300 απεργους πεινας οπου εντελει βρεθηκε ενας πλουσιος φιλανθρωπος και τους στεγασε στην σπιταρωνα του.

δ)συνοδευεται και από τον απαραιτητο αντικομμουνισμο που ομοιαζει με τον αντικομμουνισμο των νεοφιλελεδων που ζητουν εδώ και τωρα εξυπνες λυσεις στο συστημα για όλα τα ζητηματα (πλην φυσικα της εξουσιας και της εκμεταλλευσης)

Ανώνυμος είπε...

αναυδος η πιο κατατοπιστικη απαντηση. χιλια συγνωμη αλλα απο τους υπολοιπους νιωθω οτι πρεπει να ομολογησω πως ειτε δεν καταλαβαινα τιποτα (επαιρνα απαντησεις αλλα αντι αλλων), ειτε με φρικαραν τελειως (καλα, κανενας δεν ενιωσε την αναγκη να την πει στον τυπο με τις ζαμπονοτυροπιτες, που ταυτιζοταν περισσοτερο με τον αστο ιδοκτητη παρα με τον προσφυγα που 'θα του φαει την τυροπιτα'; ας μη γινομαστε και τζημεροι στην προσπαθεια να απομονωσουμε τους αναρχικους, ξεφευγουμε.)

δεν ψηνομαι να επαναλαμβανομαι, γι'αυτο και ερωτησεις που δεν απαντιουνται αποφευγω να τις κανω δευτερη φορα. υπενθυμιζω ομως στο χρηστη mariori, μιας και το εθιξε για δευτερη φορα, κατι που εχω γραψει αλλα ισως δεν το ειδε. διαβαζω οτι η καταληψη ειναι λαθος επειδη ειναι σε ιδιωτικο χωρο και οχι σε χωρο πχ της εκκλησιας, αλλα εγω θυμιζω οτι ουτε καταληψεις στεγης σε δημοσια κτηρια εχουμε στηριξει, εστω με μια απλη ανακοινωση.

σε απαντηση στον αναυδο λοιπον. και το εκ του παμε/λ.επ. προερχομενο κινημα οργανωνει αλληλεγγυη, κυριως με τη μορφη μοιρασματος ειδων πρωτης αναγκης. στην περιπτωση του παμε, γιατι αυτη η εκφραση αλληλεγγυης δεν 'ανακουφιζει το κρατος απο τις ευθυνες του', 'δε λυνει το προβλημα αλλα ειναι σταγονα στον ωκεανο', 'σπαταλουν το χρονο τους' κλπ;

διοτι και ο αναρχικος χωρος ενημερωνει, αναλογικα με τα μεγεθη του και συμφωνα με τις αναλυσεις του παντα, για τα του προσφυγικου. τυχαια παραδειγματα:

http://www.antifascistaction-west.gr/antifa/wp-content/uploads/2016/04/2016-04-22-dialegoume-stratopedo.jpg

https://autonomeantifa77.wordpress.com/%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%82-3/

αλλα το οτι εχουμε διαφορετικο στρατηγικο στοχο απο τον αναρχικο χωρο (αν εχει), δεν καταλαβαινω γιατι μας βαζει απεναντι απο τις καταληψες στεγης απο θεση αρχης.

και υπενθυμιζω, ισως σε ιδιωτικα κτιρια προκυπτει απο καπου προγραμματικα οτι δεν πρεπει να στηριζουμε οποιον τα πειραζει. τοτε πασο, απλα ισως δεν εχω καταλαβει εγω απο που ακριβως προκυπτει. αλλα ουτε σε περιπτωσεις δημοσιων εγκαταλελειμενων κτηριων εχουμε στηριξει.

τελος, περι μικροαστικης συνειδησης των καταληψιων, ας μην ξεχναμε οτι στην προκειμενη εμεις ειμαστε που κλινουμε προς το να στηριζουμε τη μικροαστικη ιδιοκτησια της ξενοδοχου, οι καταληψιες ειναι απεναντι.

ευχαριστω για το χρονο

σαρδονιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησα στο ερώτημα για τη στήριξη σε άλλες καταλήψεις γιατί υποθέτω ότι απευθυνόταν στο ΚΚΕ κ απ ότι θυμάμαι δεν το εκπροσωπώ. Υποθέτω ότι όπως πχ κάποιοι αλληλέγγυοι την έπεσαν στο ΠΑΜΕ στον Πειραιά αντίστοιχα κ το ΚΚΕ είναι καχύποπτο με αυτές τις κινήσεις. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις καταλήψεις στέγης αλλά είναι δεδομένο ότι έχουν τους περιορισμούς που βάζει ο Άναυδος. Όντας βέβαια γειτόνισσα της Βίλα Αμαλίας εκ γενετής, δεν μπορώ να πω ότι είχε κάποια αλληλεπίδραση με τη γειτονιά ή ότι βοήθησε κάπου το κίνημα. Μια εικόνα παρακμής είχε ειδικά τα τελευταία χρόνια. Άλλο σκοπό έχει βέβαια μια κατάληψη για τους πρόσφυγες.Στη σημερινή συγκυρία θα ήταν ένα αίτημα να ανοίξουν όλα τα κτήρια που ανήκουν στο κράτος ή στην εκκλησία κ να μείνουν εκεί οι πρόσφυγες εντός αστικού ιστού. Κ φυσικά η καθαριότητα κλπ να βαρύνει το κράτος κ να μην επαφίεται μόνο στη συγκινητική προσφορά αλληλεγγύης που δυστυχώς έχουν χρονικά κ οικονομικά όρια.
Επίσης δεν ταυτίζομαι με την ιδιοκτήτρια,απλώς αναρωτιέμαι πού βρήκαν την πληροφόρηση για προσωπικά της δεδομένα. Κ μάλιστα λανθασμένη ή μισή.

mariori

Αναυδος είπε...

1. Καταρχην για να μιλησουμε σοβαρα κανεις εδώ δεν πηρε θεση υπερ της ιδιοκτητριας του κτιριου. Οποτε το να μας αποδιδεις κατηγοριες περι μικροαστισμου επειδη οι μπλα μπλα αλληλεγγυοι τα εβαλαν με την ιδιοκτησια αλλα εμεις την υποστηριζουμε είναι προσβλητικο και όχι καλοπροαιρετο (όπως πιθανα να νομιζεις)

Π.χ. το ότι θεωρω τη 17Ν προβοκατορες και πρακτορες δεν σημαινει ότι συμπονω τον μπαμπαλη Κατανοω ότι κάθε προβοκατσια αν θελει να πιασει πρεπει να διαλεξει με προσοχη το θυμα της ώστε να αποσπασει ευρυτερη αποδοχη αν αυτος είναι ένας από τους στόχους της. Ακομη καλυτερα αν το θυμα είναι ταυτοχρονα μισητο, στημενη λεμονοκουπα και ανισχυρο

2. Το προβλημα του ρεφορμισμου και του μικροαστισμου είναι και οι προτεραιοτητες που βαζει και που σπαταλα τις δυναμεις του. Το προσφυγικο είναι δευτερευον θεμα το πρωτευον είναι η επιθεση του κεφαλαιου μεσω των μνημονιων Εκει χρειαζεται να προσανατολιζεις τις δυναμεις σου για να προβαλεις αντισταση. Συνεπώς το να δεσμεύεις το 20-30% της δύναμης σου σε 2-3 κατηλλειμενα κτιρια λεγεται αδιαφορια για το βασικο και εμμονη στη λεπτομερεια Αρα εναντια στα συμφεροντα της εργατικης ταξης. Με αυτό το πρισμα ερμηνευεται και η συνεισφορα του ΠΑΜΕ που μοιραζει ειδη πρωτης αναγκης και όχι να εξασφαλιζει στεγη μιας και ο στοχος αυτος κυριολεκτικα δεν μπορει να λυθει ενώ απαιτει τερστεια σπαταλη ανθρωπινου δυναμικου.

Επαναλαμβανω ότι μικροαστισμος είναι η πιστη ότι στο συστημα αυτό υπαρχουν λυσεις αρκει μια καταληψη και να βολευτουν 140 προσφυγες (από τοςυ 53000) 20 εργαζομενοι της βιομε (από του 80) κλπ Είναι μικρο αντιγραφο του συστματος που βολευει λιγους και αδυνατει για τους πολλους επειδη όμως το αντιγραφο αυτό είναι πασπαλεισμενο με επαναστατικη φρασεολογια είναι πιο επικινδυνο. Ο αναρχισμος (επειδη παραθετεις σαιτ του χωρου) είναι η εμβληματικη ιδεολογια των wanabee καπιταλιστων που αν και στερουνται το κεφαλαιο εχουν την εξυπναδα να οργανώνονται και να περνουν αυτό που θελουν γραφοντας την υπολοιπη κοινωνια στα παλαιοτερα των υποδηματων τους

Ανώνυμος είπε...


ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΡΔΟΝΙΕ

http://redflyplanet.blogspot.com/2015/11/blog-post_10.html

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥ. ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤ ΦΛΑΙ ΠΛΑΝΕΤ.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79404/proklitiki-epithesi-sto-pallesviako-ergatiko-kentro


ΚΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ ΚΚΕ;

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;

ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΠΕΙ: ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΩ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ;

ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ.

ΒΧ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΝΑ.

ΧΑΧΑ

ΑΡΑ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΥΔΕ

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΥΜΠΟΝΩ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

θερσιτη δεν αναφερομαι σε εσενα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αφού ο σαρδόνιος ομολογεί πως του απαντάμε άλλα αντ' άλλων, αναγκάζομαι κι εγώ με τη σειρά μου να ομολογήσω πως κάποια άτομα αποτυγχάνουν να πιάσουν έστω και ξώφαλτσα την ουσία του πράγματος κι εγκλωβίζονται σε απλοϊκά σχήματα (δεν είναι καλύτερα που βρήκαν κατάλυμα οι πρόσφυγες αντί να έμεναν στο δρόμο;) κι αφηρημένες γενικές κρίσεις για τις καταλήψεις στέγης, την αλληλεγγύη των αναρχικών, για το ξενοδοχείο και αν αποτελεί ή όχι μέσο παραγωγής, κοκ.

Αναφέρομαι γενικά κι όχι ειδικά σε κάποιο άτομο. Στον παρακάτω σύνδεσμο πχ μπορείτε να διαβάσετε ένα από τα πιο ανούσια κείμενα που έχει γράψει ποτέ ο Ονειρμός (αν και δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ στενά τι γράφει τελευταία), όπου μπερδεύει μήλα και πορτοκάλια, όταν χώνει στη μέση το ζήτημα των απλήρωτων εργαζόμενων, και βάζει το θέμα ως εξής: ή με τους αλληλέγγυους ή με την ιδιοκτήτρια. Τι να πει κανείς, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

http://bestimmung.blogspot.gr/2016/04/blog-post_26.html

(Παρεμπιπτόντως, δεν έκρινε καν σκόπιμο να το αφήσει ως σχόλιο στο μπλοκ, οπότε το ανακάλυψα σχεδόν τυχαία).

Εδώ πια δεν είναι θέμα να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Αλλά να συμφωνήσουμε πως δεν καταλαβαινόμαστε. Όποιος θέλει να δει και να κρίνει συγκεκριμένα αυτή την κίνηση και να προσπαθήσει να την ερμηνεύσει τέλος πάντων, έχει καλώς. Αλλιώς μπορεί να κρύβεται πίσω από γενικά ζητήματα, και να χάνει συστηματικά το δάσος. Και αν έχει φίλους και σφους ανάμεσα στους αλληλέγγυους και δυσκολεύεται να δει την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για αυτήν, λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

180 εκατομμυρια σε Ελλαδα - Τουρκια. Απο το κρατος αμεσα στις ΜΗ κρατικες Οργανωσεις.
Οι δυο λαοι Τουρκιας - Ελλαδας χτυπιουνται αλυπητα απο το κεφαλαιο.
Ο Συριακος λαος ακομα πνιγεται.
Τα συνορα κλειστα.
Η αθλιοτητα στα χοτ-σποτς συνεχιζεται.

Μια κυβερνηση που εκανε σημαια την αμυγδαλεζα φερεται ανυποχωρητα ιμπεριαλιστικα.
Τζουφιες κροτιδες αλληλεγγυης και και καταληψεων και αλλα θεαματα.

Ενα πραγμα θα δεχτω. Η δραση χτιζει συνειδησεις. Οχι απλα η προπαγανδα και η ζωη συνεχιζεται. Η προπαγανδα ειναι δραση, δραση ειναι και μια καταληψη. ΟΡΓΑΝΩΣΗ και παλη λεμε. Αν αυτο οργανωνοταν σωστα, δλδ απο τον ιδιο το λαο και με σωστη καθοδηγηση, τοτε θα μιλουσαμε για κατι ουσιαστικο. Προς το παρον ειναι απλως θεαμα.

Σουμα: Η κυβερνηση δεν βοηθησε
Οι ΜΚΟ δεν βοηθησανε. Η καταληψη δεν ελυσε το προβλημα. Ουτε η σκετη προπαγανδα.
Χρειαζεται περισσοτερος αγωνας.

σαπορ τουτουρκι

Cos είπε...

Μερικές σκέψεις όπως προέκυψαν από τα παραπάνω:
α) Το ζήτημα του προσφυγικού σαφώς και είναι ζήτημα προτεραιότητας. Ίσως όχι η πρώτη, αλλά πάντως, ιδιαίτερα σήμερα, πολύ ψηλά.
β) Δεν έχει οποιαδήποτε σημασία αν οι καταλήψεις γίνονται σε κτήρια ιδιωτών, κρατικά, της εκκλησίας και γενικά οποιουδήποτε, εφόσον είναι εγκαταλειμμένα.
γ) Σαφώς και οι καταλήψεις κτηρίων δεν λύνουν το πρόβλημα της στέγασης των προσφύγων. Αυτό όμως δεν νομίζω ότι είναι λόγος για να μην γίνονται. Πέρα από το ότι βοηθούν έστω και λίγους ανθρώπους (και μάλιστα ταξικά μας αδέλφια), έχει και μια συμβολική σημασία έμπρακτης στήριξης τους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι είναι και η μόνη δράση με τέτοια σημασία.
δ) Το ότι μπορεί ένα τέτοιο κτήριο να πιάσει φωτιά π.χ. ή να δεχθεί επίθεση από τα ΜΑΤ, δεν σημαίνει τίποτα. Αλλοίμονο αν καθορίζαμε τις δράσεις μας από τον φόβο για τυχαία γεγονότα ή από τον φόβο για την κρατική καταστολή.
ε) Σπατάλη δυνάμεων! Πόσο άδικο όταν μιλάμε για την στέγαση έστω και λίγων, εξαθλιωμένων από τον ιμπεριαλισμό, ταξικών μας αδελφών που είναι αιχμάλωτοι του αστικού κράτους.
στ) Αν οι Χ.Α. κάνει καταλήψεις κτηρίων για να στεγάσει (φυσικά μόνο Έλληνες) άστεγους, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί αφήσαμε την Χ.Α. να το κάνει και δεν το κάναμε πρώτοι εμείς (φυσικά όχι μόνο για Έλληνες). Αν δε προσπαθήσει να καταλάβει "κτήρια που σχετίζονται με αριστερούς χώρους", η θέση μας δεν μπορεί παρά να είναι: κοπιάστε.... Λεονταρισμοί; Ίσως, αλλά η ταξική πάλη θέλει και τέτοιους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ ΤΟΤΕ COS ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΤΟΠΑΕΙ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ.

ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ. ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ.


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΥΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΒΑΣΤΟΥΝ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8807449

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

Θερσίτη, έγραψα για εγκαταλειμμένα κτήρια, του ΕΚ δεν ήταν.
Γράφεις:
α)ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ. Τώρα, στον καπιταλισμό;
β) ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ. ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Αυτό πάλι από που προκύπτει; Τελείως αυθαίρετο το συμπέρασμα σου.
γ) Με τις θέσεις του ΚΚΕ συμφωνώ απολύτως. Από τις θέσεις αυτές όπως δημοσιεύονται στον Ρίζο αλλά και από το σχετικό κείμενο της ΚΟΜΕΠ, κατάλαβες ότι είμαστε κατά των καταλήψεων κτηρίων από το εργατικό κίνημα για να στεγασθούν πρόσφυγες; Εγώ πάντως δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

COS

ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ:

-- Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΩΝ ΜΚΟ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ (ΜΕ ΝΟΜΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΞΗ ΜΚΟ.

ΜΕΤΑ

-- Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής,

ΠΑΛΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

ΚΟΙΤΑ. ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΚΟ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΚΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΟΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΘΕΛΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΡΓΤΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ Η ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΠΟΙΟ ΚΤΗΡΙΑΚΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ.

ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ;

ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

skatopsyxos είπε...

Να μου την πουν για την ζαμπονοτυρόπιτα γιατί;Επειδή δεν καταλαβαίνεις πως τούτοι οι "αλληλέγγυοι" για να καλύψουν την γύμνια τους θα σου πετάξουν ότι μαλακία επιχείρημα-τσιτάτο μπορείς να φανταστείς;Ή μήπως επειδή δεν καταλαβαίνεις πως με το σκεπτικό "ιδιοκτησία ουγκ ουγκ" ανοίγουν δρόμους και για άλλα;Ξεκίνησα να γράφω και μια απάντηση,αλλά είδα πως ο Άναυδος τα είχε πιάσει ήδη-καλύτερα και από μένα-αυτά που ήθελα να πω.Βίβες.

Cos είπε...

Θερσίτη, νομίζω μπλέκεις ανόμοια πράγματα. Άλλο οι (κατά κανόνα άθλιες, ύποπτες, βρώμικες) ΜΚΟ, άλλο οι αλληλέγγυοι (και εδώ μπορεί να βρεις ύποπτους ρόλους) και άλλο το εργατικό κίνημα.
Επίσης το ότι ζητάς από το κράτος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για στέγαση των προσφύγων είναι απόλυτα σωστό, κανείς άλλος δεν μπορεί να λύσει συνολικά το ζήτημα. Αυτό δεν αναιρεί τις δράσεις του εργατικού κινήματος για έμπρακτη συμπαράσταση στους πρόσφυγες.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς είναι οι "αλληλέγγυοι" που τους κάνει καλύτερους ή έστω λιγότερο κακούς από τις ΜΚΟ; Τουλάχιστον μια ΜΚΟ λογικά έχει ένα αφμ που μπορεί θεωρητικά να ψάξεις να βρεις τι κρύβεται από πίσω. Οι "αλληλέγγυοι"; Εμένα πιο σκοτεινό ρόλο μου φαίνεται ότι παίζουν
ρα

Cos είπε...

Ναι, αν ψάξεις με το ΑΦΜ την ΜΚΟ θα βρεις ένα υποκατάστημα Γαλλικής ΜΚΟ με πρόεδρο από το Μπαχρέιν και μέλη διοίκησης από το Ισραήλ και την Καμπότζη.

Ανώνυμος είπε...

Πιθανόν. Για τους "αλληλέγγυοι" όμως;
ρα

Ανώνυμος είπε...

Διεθνισμος ρε σεις! Που κολλατε!

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Συνομωσιολογία, μεταφυσική, ασχετοσύνη και εμπάθεια: Είναι τα εργαλεία ανάλυσης του ΚΚΕ για το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχει ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα. Οπως το ΚΚΕ έβριζε τα κινήματα όπως των πλατειών, άλλων λαϊκών ξεσπασμάτων που δεν έλεγξε ποτέ (και διαψεύστηκε το ΚΚΕ πανηγυρικά), έτσι και τώρα βρίζει το κίνημα αλληλεγγύης. Και το βρίζει:

α. Διότι το ίδιο το ΚΚΕ δεν κάνει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
β. Διότι η υπόλοιπη κομμουνιστική Αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) και η αυτονομία και η αναρχία, πράττουν πολλά και σε ταξική κατεύθυνση.

ΚΚΕδες έχετε πάλι λυσσάξει και στάζετε χολή και φαρμάκι που το ΚΚΕ πίνει φραπέδες και δεν κάνει τίποτα για το προσφυγικό/μεταναστυετικό, και προσπαθείτε μέσα από την λάσπη να καλύψετε την ανυπαρξία του ΚΚΕ.

Ακάκιος

zoot horn rollo είπε...

Ακάκιε πεσ'τα. Επίσης τα μακαρόνια να είναι μίσκο.

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα δεν κανει το ΚΚΕ. Αλλα και οταν κανει "εξω τα κομματα" και το "παμε να φυγει να αναλαβουν οι πρωτοβουλιες".
Και το ΚΚΕ δεν επιβεβαιωθηκε με τις πλατειες, απλως μια μερα των ημερων ολη η πανω πλατεια "μαυρισε" και ολη η κατω "ροζισε".
Μην χανεις την ψυχραιμια σου μονο γιατι θα βγει κανενας και θα πει οτι εισαι εμπαθης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ακάκιε εκτός από το προφανές για τα μακαρόνια,είπες κ άλλα προφανή.Για πες πού ειναι η χολή ακριβώς. Το ΚΚΕ δεν κάνει τπτ οκ,στον Πειραιά γιατί του την έπεσαν να μη μοιράζει φυλλάδια κ να μην έχει κιόσκι;Η χολή του ΚΚΕ απένατι στις ΜΚΟ κ στους "εθελοντές" μήπως μοιάζει με την επιστολή αποχώρησης των αλληλέγγυων από τον Πειραιά;Κ τώρα να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε να δούμε ποιος τρέχει περισσότερο κ για τι.
Οι πλατείες διέψευσαν το ΚΚΕ γιατί έφεραν ριζοσπαστικοποίηση ας πούμε;Α κ αριστερή κυβέρνηση
Πάντως ένα καλό της κατάληψης είναι η σωρεία δημοσιευμάτων με θετική χροιά από πολλά μέσα.Τουλάχιστον να διαβάζει ο μέσος αναγνώστης μπας κ γίνει λιγότερο ρατσιστής.

mariori

Αναυδος είπε...

@Cos
Ειμαι σίγουρος ότι συμφωνεις ότι ο πιο αποτελεσματικος αγωνας είναι αυτός που προσανατολιζεται στις αιτιες ενός προβληματος και όχι στη θεραπεια των συμπτωματων. Τα συμπτωματα δεν προκειται ποτε να βρεθουν σε υφεση οσο οι αιτιες υπαρχουν Αγωνας που περιοριζεται σε αυτά είναι αναποτελεσματικος και μακροχρονια είναι αντιδραστικος

Για το προσφυγικο (που αντιθετα με τον ηλιθιο και τυφλο αριστεριστη παρακατω, το ΚΚΕ και η λαικη συμμαχια εχει υπερβαλλει εαυτο στην εμπρακτη αλληλεγγυη αλλα και στην πιεση να λυθει το θεμα στεγασης, δυνατοτητα να πανε οπου θελουν κλπ χωρις να κρυβεται πισω από περιεργες ταμπελες θνησιγενων επιτροπων) το θεμα της στεγασης είναι πρωτιστως υποχρεωση του κρατους και των δημων να το λυσουν. Αρα η ορθη δραση είναι να πιεσεις τον Καμινη, Μοραλη το ΥπΕς κλπ να ετοιμάσουν δομες και όχι να εξαντλεις τη δραση σου στη φιλοξενια 140 ατομων Οι υπολοιπες 50χιλιαδες τι θα απογινουν ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΟΡΉ, η χολή του ΚΚΕ βρίσκεται στο ότι πολλά μέλη του (πχ εδώ μέσα), έχουν υιοθετήσει κάθε απίθανη μεταφυσική και συνομωσιολογική σκέψη, για να επιτεθούν στο κίνημα του αλληλέγγυου στους πρόσφυγες/μετανάστες, ελληνικού λαού.

α. Το ΚΚΕ τσουβαλιάζει υπό την ονομασία "αληλλέγυοι" και τις ΜΚΟ και το κίνημα αληλλεγύης που δεν έχει καμμία σχέση και διαχωρίζεται πολιτικά από τις ΜΚΟ και την λογική τους. Και πολλοί ΚΚΕδες εδώ μέσα προχωράνε ακόμα παραπέρα: Ονοματίζουν "τάγματα εφόδου αληλλέγγυων" το κίνημα αληλλεγύης. Αυτό δείχνει και την κατάντια του ΚΚΕ και πολλών μελών του...

β. Και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ την έπεσαν στον Πειραιά, αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μάσησε, ούτε τα μάζεψε, όπως έκανε το ΚΚΕ. Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την στοχοποιεί μάλιστα ευθέως το αστικό κράτος (μέσω της μήνυσης στον Π. Αντωνόπουλο), αλλά δεν κάνει πίσω. Και στην αναρχία την πέφτει το κράτος και οι φασίστες, αλλά ούτε και η αναρχία κάνει πίσω. η ΦΡΆΣΗ "ΜΟΥ ΤΗΝ ΈΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΏ ΈΦΥΓΑ", μάλλον δικαιολογία και άλλη πολιτική λογική (συμβολικής διαμαρτυρίας) θυμίζει.

Ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

« Όπως το ΚΚΕ έβριζε τα κινήματα όπως των πλατειών, άλλων λαϊκών ξεσπασμάτων που δεν έλεγξε ποτέ (και διαψεύστηκε το ΚΚΕ πανηγυρικά)...»

Μααααααλιστα. Να άλλη μια «διάψευση» του ΚΚΕ με «συνομωσιολογία, μεταφυσική, ασχετοσύνη και εμπάθεια»

https://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U


Μπόνους: Η ανάρτηση ενός αντιφασιστικού αλλά επικριτικού -το λιγότερο- απέναντι στο ΚΚΕ σχεδόν φιλοσυριζα σάιτ με τον τίτλο

Που ήταν χθες οι «αγανακτισμένοι»;

https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Ένα μέρος της ανάρτησης

« Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο. Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν. Γιατί οι «αγανακτισμένοι» δεν απεργούν. Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες. Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση. Όταν η «κινητοποίηση είναι main stream. Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι «για να σωθεί η πατρίδα».

Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, «κόμματα» και συνδικάτα. Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση.

Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα. Γιατί χθες δεν ήταν εκεί οι επαγγελματίες «συνδικαλιστές», αλλά εργαζόμενοι που απεργούσαν αλλά και κόσμος που ταξικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τμήμα της ευρύτερης εργατικής τάξης. Αυτή τη συνείδηση δεν την έχουν οι αγανακτισμένοι. Και ούτε πρόκειται να την αποχτήσουν. Γιατί έχουν μια άλλη συνείδηση, του «πατριώτη» και ο πατριώτης χθες είχε στηθεί στην τηλεόραση περιμένοντας τους δύο αρχηγούς του να τα βρουν ή καλύτερα να παραιτηθούν και να διορίσουν τον σερ Μαρκεζίνη πρωθυπουργό και τον Παπαδήμο υπουργό για να σωθεί η «Ελλάς». »


Το 2011 πέρασε ανεπιστρεπτί.


Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Ο Θερσίτης μπορεί μεν να βάζει πολλά θέματα, αλλά το Κοψοχρονιά που έγραψε προβληματίζει. Διαχρονικός πόθος των τραπεζών και άλλων μεγαλοκεφαλαιούχων είναι η αναμόρφωση του κέντρου της Αθήνας κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Μόνο επιχειρήσεις στο κέντρο. Το μεγάλο ποσοστό ιδιόκτητης κατοικίας είναι στρέβλωση έλεγαν ΚΑΙ κάποιοι της Αριστεράς κατά Δημαρ μεριά. Στη Ν.Υόρκη π.χ. η “ανάπτυξη” έγινε και στις περιοχές που πριν ήταν γκέτο αφού πριν τα είχαν πάρει κοψοχρονιά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτό το καιρό, παίζονται τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων στην διαπραγμάτευση, ενώ στα κύρια θέματα για το ασφαλιστικό - φορολογικό η Κυβέρνηση Σύριζα - Ανελ φαίνεται να τα έχει βρει με τους θεσμούς.


Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Η ορθή λύση είναι αφενός να οργανώνεις τον κόσμο σε ομάδες/δομές αλληλλεγγύης σε γειτονιές και κεντρικά και σε πανελλαδικό επίπεδο (ό,τι κάνει δλδ το κίνημα αληλλεγγύης) και αφετέρου να πιέζεις το κεντρικό και το τοπικό κράτος (Δήμος) να ετοιμάσουν ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα για το πρώτο (κίνημα αληλλεγγύης) και κάνει τραγικά ελάχιστα για το δεύτερο (πίεση στο κράτος).

Δείτε και αυτό:

http://syprome.blogspot.gr/

Ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν έφυγε το ΠΑΜΕ,έστησε κανονικά το κιόσκι.Κ καθημερινά κάνει εξορμήσεις σε χώρους φιλοξενίας.Εδώ που μένω κ που δεν έχει πρόσφυγες μαζεύει πράγματα συνέχεια.Το ΚΚΕ για ΜΚΟ μιλά,γι αυτές έκανε ερώτηση.Προφανώς δε διάβασες την ομιλία του Κουτσούμπα ή το έκανες από το Θέμα κ το αναπαράγεις.Όσοι γράφουν εδώ δε γράφουν ως μέλη του ΚΚΕ.Αυτό δε λέτε να το καταλάβετε.Κ για το πλάζα το σκ μόνο οι κκεδες δεν έκραξαν.Όλοι οι υπόλοιποι πλακώθηκαν μεταξύ τους.

mariori

Ανώνυμος είπε...

μαριορή, για φυλλάδια καλό είναι το ΚΚΕ. Οσον αφορά την οργάνωση της αληλλεγγύης σε δομές/ομάδες, είναι για τα μπάζα. Οπως επίσης ούτε πίεση προς το κεντρικό και τοπικό κράτος κάνει το ΚΚΕ.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Και όσοι γράφουν εδώ μέσα, γράφουν ως ΚΚΕδες. Οπότε, αναπαράγουν την πολιτική του ΚΚΕ. Και την συνωμοσιολογία/μεταφυσική των επιχειρημάτων τους, την χρεώνετε το ΚΚΕ

Ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Ναι κ εσύ ό,τι γράφεις το χρεώνεται η ΜΙΣΚΟ.Μόνο φυλλάδια μοιράζει;Όλα αυτά που διαβάζω κ βλέπω να μοιράζουν τρόφιμα,είδη υγιεινής κλπ είναι για τις κάμερες;Κ οι παρεμβάσεις σε φορείς γίνονται για να περνά η ώρα;Η οργάνωση της αλληλεγγύης γίνεται μόνο μετον τρόπο που θες εσύ;Κ δε λέω πότί όλα γίνονται τέλεια αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.Κ τέλος πάντων η βασική πίεση που κανείς μας δεν ασκεί αποτελεσματικά είναι αυτό που θέλουν οι πρόσφυγες.Δηλ να φύγουν κ να πάνε εκεί που επιθυμούν.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Δεν ενδιαφερει τον Ακακιο τι εκανε το ΠΑΜΕ στον Πειραια. Για αυτο και τον πιανουμε να λεει ΨΕΜΜΑΤΑ για αυτο απο το δευτερο σχολιο. Σημασια εχει οτι το ΚΚΕ εχει καταντησει για τον πουτσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αναρχικοι στοχοποιουνται απο το αστικο κρατος μεσω μηνυσεων (και εμεις που νομιζαμε οτι το κρατος βγαζει ενταλματα και οχι μηνυσεις!) και κανουν αγωνα απο οργανα προσωρινου χαρακτηρα που δεν βαζουν κανενα πολιτικο θεμα.
Μην απαιτεις κριτικη σκεψη απο χωρους που εχουν παψει να εχουν σαν αυτους των ενωτικοαριστερων.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...


http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6000222

ΑΜΑΛΙΑΔΑ - ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Σήμερα η δίκη για την επίθεση σε βάρος στελέχους του ΚΚΕ
Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλεί η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σήμερα, στις 10 το πρωί, στα δικαστήρια της Αμαλιάδας

Μια πτυχή από τα άγρια γεγονότα σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα που για πρώτη φορά κατέβηκαν σε απεργία, ζητώντας αύξηση στο μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με τη συμπαράσταση μελών και στελεχών του ΚΚΕ που δέχτηκαν δολοφονικές επιθέσεις το βράδυ του Σαββάτου, τα ξημερώματα και το πρωί της Κυριακής (19 Απρίλη - 20 Απρίλη 2008), αναμένεται να αναβιώσει στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10 το πρωί, στα δικαστήρια της Αμαλιάδας. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης μπροστά από τα δικαστήρια, στις 10 το πρωί, καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, θα εκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και ιατροδικαστής στον Πύργο, σε βάρος του Αντρέα Σπατιώτη, κατοίκου της Ν. Μανωλάδας, ο οποίος το πρωί της Κυριακής (20 Απρίλη) στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας, κατά τη διάρκεια νέας συγκέντρωσης των μεταναστών και του ΠΑΜΕ, επιτέθηκε σε βάρος του με ύβρεις, απειλές και χτυπήματα, σε μια προσπάθεια να τον «συνετίσει», με στόχο να εγκαταλείψει - μαζί με τους συγκεντρωμένους - την περιοχή και τον αγώνα που έδιναν μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά ανάμεσα σε άλλα: «Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας εκδικάζεται η υπόθεση που αφορά στις δολοφονικές επιθέσεις των μεγαλοκαλλιεργητών φράουλας και των μπράβων τους σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ (Χρήστου Γιάνναρου - γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Κοσμά Αλεξίου και Σωτήρη Αναστασόπουλου - μέλη της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ) το βράδυ του Σαββάτου 19 Απρίλη 2008 στη Νέα Μανωλάδα, σε προγραμματισμένη εξόρμηση που αφορούσε στις βάρβαρες συνθήκες εργασίας και αμοιβής των μεταναστών εργατών γης.

Το κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ για κοινή δράση Ελλήνων και ξένων εργατών γης ενόχλησε. Ενόχλησε τους σύγχρονους καπιταλιστές αγρότες, φοβήθηκαν την απήχηση που είχε ο λόγος των κομμουνιστών στους μετανάστες, το σύνθημα του ΚΚΕ "Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι" και οι μπράβοι τους ανέλαβαν δράση.
Ο σπόρος που έπεσε στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας σε εκείνο τον κύκλο των κινητοποιήσεων κάρπισε. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Σήμερα 2 χρόνια μετά, οι μισθοί πείνας, η εξαθλίωση (σχετική και απόλυτη) αγκαλιάζει το σύνολο της εργατικής τάξης, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Διαβεβαιώνουμε ότι, όπως και τότε που δε δειλιάσαμε, έτσι και σήμερα δε μας τρομάζουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Δε φοβόμαστε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Mόνο για φυλλάδια κάνει το ΚΚΕ

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

AKAKIE

ΟΧΙ ΠΟΝΗΡΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΥΤΑ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

ΕΔΩ ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ Η ΜΙΣΚΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΑΡΙΟΡΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Όλο το ρεπορτάζ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μανωλάδα ενάντια στη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών (VIDEO-ΦΩΤΟ-AUDIO)

Δεκάδες εργατικοί και μαζικοί φορείς καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση

http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_19.html

Mόνο για φυλλάδια κάνει το ΚΚΕ.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη, αυτοί που γράφουν εδώ μέσα υποστηρίζοντας το ΚΚΕ, δεν κάνουν τπτ άλλο, από το να μεταφέρουν την αντίληψη του ΚΚΕ εδώ μέσα. Και όλες οι συνομοσιολογίες που ακούγονται εδώ μέσα, εκφράζουν την λογική του ΚΚΕ.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Εάν για το ΚΚΕ το 2011 είναι πια πολύ μακρινό, για την πραγματικότητα το 2008 φίλε 4:14, είναι αρχαιολογία πια! Δυστυχώς, στην προσπάθειά σου να υπερασπιστείς το ΚΚΕ και την γραμμή του, πέφτεις λιγουλάκι σε αντιφάσεις.

Δε λέω και η διανομή φυλλαδίων καλό κάνει! Αλλά το ΚΚΕ απέχει από την έμπρακτη αληλλεγγύη (οργάνωση του κόσμου σε ομάδες/δομές) στους πρόσφυγες/μετανάστες.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Το κίνημα αληλλεγγύης το οποίο στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά διάφορες μικρές ομάδες της Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικές συλλογικότητες, αυτόνομοι κλπ, δεν έχει καμμία σχέση ούτε με ΜΚΟ, ούτε με την λογική των ΜΚΟ.

Καλό είναι οι συνομωσιολόγοι του ΚΚΕ εκτός απο το μοίρασμα φυλλαδίων, να σκέφτονται και λίγο παραπάνω

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΚΑΚΙΟΣ γράφει "Η ορθή λύση είναι αφενός να οργανώνεις τον κόσμο σε ομάδες/δομές αλληλλεγγύης σε γειτονιές και κεντρικά και σε πανελλαδικό επίπεδο (ό,τι κάνει δλδ το κίνημα αληλλεγγύης) και αφετέρου να πιέζεις το κεντρικό και το τοπικό κράτος (Δήμος) να ετοιμάσουν ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων".
Αφήνω κατά μέρος τα ψέματα για το ΚΚΕ. Προέξτε τι γράφει. Στην ουσία καλέι τον κόσμο να απαιτεί την εφαρμογή της συμφωνίας της Ε.Ε. και τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης. Όλα τα άλλα είναι περικοκλάδες και "καπνός" για να κρύψει την ουσία.
Για αυτό όλοι αυτοί σαν τον ΑΚΑΚΙΟ ενοχλήθηκαν με την ομιλία του Κουτσούμπα. Γιατί ακριβώς αποκάλυψε τον επικίνδυνο και αντιλαϊκό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση, την ανυπαρξία του κράτους κ.α. Μη σας φαίνεται παράξενο. Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ διασυνδεδεμένες με οικονομικά συμφέροντα, μυστικές υπηρεσίες και ιδρύματα συνδεδεμένα με τα Αμερικάνικα κόμματα. Διάφορες ομάδες που αυτοχαρακτηρίζονται σαν αναρχικές έχουν "διαυλους επικοινωνίας" με αυτά τα κέντρα. Μήπως ξεχνά κανείς το ρόλο ιδρυμάτων σαν αυτά του Σόρος και τη δρά ση διάφορων δήθεν "επαναστατικών" οργανώσεων ανα την υφήλιο που συνδέονται με το ίδρυμα;
Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ρόλο της Ε.Ε. τίποτα. Μας το λένε και στα μούτρα: "ο κόσμος έχει κάτι παραπάνω από τους πρόσφυγες, αυτός θα τους φορτωθεί στην φτώχεια του και η κυβέρνηση θα κάνει παζάρια παίζοντας ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ΝΑΤΟ".
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ανακοίνωση των εργαζομένων του πρώην "city plaza", με την οποία τάσσονται υπέρ της κατάληψης του πρώην ξενοδοχείου:

http://www.inred.gr/ti-lene-oi-ergazomenoi-tou-city-plaza/

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

κκ-1, ο,τι σου λαλεί, απελπισμένε λωλοστεφανή:

α. Ποιός σου είπε βρε ό,τι να ναι τύπε, ότι η οργάνωση λαϊκών ομάδων/δομών αληλλεγγύης προς τους πρόσφυγες/μετανάστες με παράλληλη την οργάνωση της λαϊκής πίεσης προς το κράτος (τοπικό και κεντρικό) για ανοιχτές δομές φιλοξενίας, είναι αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας;

Οι μισοί ΚΚΕδες εδώ μέσα, λένε -για να αποδείξουν πως το ΚΚΕ κάνει και κάτι για το θέμα- αυτά που λέει και ο κκες ΑΝΑΥΔΟΣ: "...Για το προσφυγικο (που αντιθετα με τον ηλιθιο και τυφλο αριστεριστη παρακατω, το ΚΚΕ και η λαικη συμμαχια εχει υπερβαλλει εαυτο στην εμπρακτη αλληλεγγυη αλλα και στην πιεση να λυθει το θεμα στεγασης, δυνατοτητα να πανε οπου θελουν κλπ χωρις να κρυβεται πισω από περιεργες ταμπελες θνησιγενων επιτροπων) το θεμα της στεγασης είναι πρωτιστως υποχρεωση του κρατους και των δημων να το λυσουν. Αρα η ορθη δραση είναι να πιεσεις τον Καμινη, Μοραλη το ΥπΕς κλπ να ετοιμάσουν δομες και όχι να εξαντλεις τη δραση σου στη φιλοξενια 140 ατομων Οι υπολοιπες 50χιλιαδες τι θα απογινουν ?...".

Βρε ΚΚΕδάκια, διαβάζετε ο ένας τα σχόλια του άλλου, διατί εκτίθεστε!!! Δεν μπορεί ο ένας ΚΚΕςνα καταγγέλει την γνώμη του άλλου ΚΚΕ ως "...αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας"!

β. Οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς, και οι αναρχικές/αυτόνομες συλλογικότητες που κάνουν πράξη την λαϊκή /ταξική αλληλλεγγύη προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, είναι με σαφήνεια εναντίον της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, όπως είναι με την ίδια σαφήνεια εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8824230 αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ κ από εκεί κ πέρα ο καθένας έχει την άποψή του. Τώρα Ακάκιε προφανώς δεν έχεις έρθει για κουβέντα αλλά για να πεις τις μεγάλες σου αλήθειες.Πάντως συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο επίθεση από το κράτος κ τα ΜΜΕ δεν έχουν δεχτεί οι αλληλέγγυοι.Κ ελπίζω να συνεχιστεί έτσι γιατί παραείναι ταλαιπωρημένοι οι πρόσφυγες. Άλλωστε σήμερα προσχώρησε στο κίνημα αλληλεγγύης κ το Έθνος με ρεπορτάζ σαλόνι :) για το ξενοδοχείο. Καλό είναι είπαμε γιατί το βλέπουν κ μη κινηματικοί.

mariori

Αναυδος είπε...

αρα με τη λογικη του ακακιου αρκει η αλληλεγγυη και θα λυθει το προσφυγικο μετα ακολουθει η ανεργια η φτωχια και η παγκοσμια ειρηνη

δομες αλληλεγγυης παντου σημαινει απαλλαγη του κρατους απο τις υποχρεωσεις του. Ειναι υποταγη ειναι εμμεσος φορος που μονος του ενας δηθεν αριστερος τον αποδεχεται. Μηπως οσοι δουλευουν να δινουν το 50% σε καποιον ανεργο να βαψουμε σχολεια να παμε για αγγαριες να φτιαξουμε δρομους και γεφυρια

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα μας πει κάποιος που γνωρίζει τι είναι αυτοί οι "αλληλέγγυοι";

Συμμετέχουν οργανώσεις στους "αλληλέγγυους"; και ποιές;
Έχουν δημόσια εκπροσώπους;
Από που προέρχονται αυτοί;
Ποιοί είναι, εννοώ όσοι έχουν δημόσια εκτεθεί;
Έχουν προηγούμενη δράση; Ποιά και που;

το άσχετο:
Ποιός θυμάται τον φράκτη στον Έβρο;;;;;;

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Α ρε ακάκιε. Χρησιμοποιώ τα δικά σου λόγια.

Ότι τις πλατείες του 2011 που τις υπερασπίζεσαι, τις έβριζε αντιφασιστικό φιλοσυριζα και επικριτικό απέναντι στο ΚΚΕ σάιτ, το πέρασες στον αέρα. Όπως το videaki με έναν από τους "αλληλέγγυους" στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Σχόλιο -28 Απριλίου 2016 - 3:33 μ.μ.-

Το 2013 στην Μανωλάδα που βγήκαν κουμπούρια από τους τσιφλικάδες, εκεί που ολοι -πλην Λακεδαιμονιών ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΠΣΟ -ήταν άφαντοι, είναι και στην μετά αρχαιολογία εποχή

Όπως στην μετά-μετά αρχαιολογία εποχή ο Νοέμβριος του 2015 στην Μυτιλήνη, με την επίθεση αλληλέγγυων τις ημέρες που είχε προκυρηχθεί απεργία στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο παραμονές της πορείας για το Πολυτεχνείο. Η ανακοίνωση κάποιων αυτοαποκαλούμενων αλληλέγγυων μέσω του σάιτ των Mousaferat όλα τα λεφτά!

Πολύ αντισυστεμισμός. Τόσος όσο ένα από τα -αντισυστεμικά φαντάζομαι- κανάλια, ιδιοκτησία γνωστών οικογενειών καπιταλιστών, είχε θετικό ρεπορτάζ και καλά λόγια για την κατάληψη στο ξενοδοχείο.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΕΙΕ ΑΚΑΚΙΕ

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ΣΟΥ ΟΙΣΤΡΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥ ΣΟΥ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟ.

Βρε ΚΚΕδάκια, διαβάζετε ο ένας τα σχόλια του άλλου, διατί εκτίθεστε!!! Δεν μπορεί ο ένας ΚΚΕςνα καταγγέλει την γνώμη του άλλου ΚΚΕ ως "...αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας"!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.


ΣΟΥ ΠΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΑΛΑΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ. ΙΕΚ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ Η ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΜΠΛΟΓΓΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ηθελα να επεμβω στη συζήτηση καθως το τι παιζει εκει νομιζω το καλυψε η ΚΕ του μπλογκ εισηγητικα. Επισης το τι συμβαίνει σε συνδυασμό με τα γεγονοτα στο ΕΚ Λεσβου το φθινόπωρο ειναι επισης οφθαλμοφανες. Αν τα συνδεσουμε με τη δραση και σταση των ΜΚΟ σε Ειδομενη, Πειραια, Λεσβο και αλλου και το πως αντιδρουσαν απεναντι στο ΠΑΜΕ και τις Λαικες Επιτροπες το γλυκο δενει.
Ωστόσο ειναι αστειο να τολμαν να μιλαν για αλληλεγγύη τυποι που εκαναν το χειροκροτητη στον Κωσταντινου της ΚΕΕΡΦΑ οταν μιλουσε για Συριακη επανάσταση και κατηγορουσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ που δεν εκαναν πιο ενεργητικη επεμβαση για την ανατροπη Ασαντ. Τυποι που οταν η ΚΝΕ πηγαινε αντιιμπεριαλιστικο διημερο και κινιτοποιουνταν εναντια στη βαση της Σουδας μιλουσαν για εκδρομές...
Πέρα απο αυτο. Διαβασα την ανακοίνωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου. Εχω να πω οτι λεξη δεν ειδα για την εργοδοσια, για την κυβέρνηση και το νομοθετικο πλαισιο που τους εκανε απληρωτους εργαζομενους. Μαλιστα λενε οτι η καταληψη βοηθάει στο να εκποιηθουν τα πραγματα του κτηριου που προφανως τα κρατησε η ιδιοκτήτρια ως μεσο πιεσης για να παρει και αυτη τα χρωστουμενα της ωστε να παρουν τα δεδουλευμένα τους. Με συγχωρειτε αλλα οι εργαζομενοι τα δεδουλευμένα τους απο τον πρωην εργοδοτη και την κυβέρνηση θα τα διεκδικησουν ή απο την ιδιοκτήτριά του κτηριου? Σκεφτειτε τι ασκοί του αιολου ανοιγονται. Καθε εργοδοτης που μπαίνει στον πτώχεπτικο κωδικα θα αφηνει οπως του επιτρέπει ο νομος απληρωτους τους εργαζομενους και θα ειναι στο απυρόβλητο ακομα και απο αυτους! Θα πεταει το μπαλακι στους υπολοιπους που θα χρωστα. Δηλαδη ο τυπος θα τη βγαζει λαδι και θα τρεχουν οι εργαζόμενοι να βρουν το δικιο τους απο τους προμηθευτες, τους νοικαρηδες... Που και γι'αυτο ο νομος προβλεπει οτι οι εργαζόμενοι θα ξεπληρωνονται αν ξεπληρωνονται τελευταιοι. Δηλαδη καποιοι προμοταρουν στους εργαζόμενους μια λογικη που μαθηματικα στο 99% των περιπτώσεων δεν θα βγαζουν ακρη εκτος και αν για αλλους λογους καποιος ιδιοκτητης ή προμηθευτης δεν τα εχει καλα με την εκαστοτε κυβέρνηση... Οποτε μπορει να εμφανίζονται ως δια μαγείας τιποτα "αλληλεγγυοι"...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ποιες οργανώσεις; Αυτές που επίσημα καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δηλαδή ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα;

Σε μία εβδομάδα θα έχουμε την πορεία προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου ως αποτέλεσμα αυτού του ΟΧΙ. Που έδωσε φτερά στον Συριζα για το 3ο μνημόνιο.

Θερσίτη, προσπαθούν να δημιουργήσουν "κλίμα". Ηρεμία, ψυχραιμία και να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις. Τυχαία όλα αυτά λίγο πριν την πορεία προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Όλως τυχαία.

O 4:14

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΚΑΚΙΟΣ)

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΣΥ;

ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8807449

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΑΡΧΟΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΛΙΝΚ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8635798

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/90835/horoi-sygkentrosis-ton-eidon-protis-anagkis-gia-toys-prosfyges

04:14

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

- θερσίτη το πως θα με αποκαλείς, αφορά μόνο εσένα!

- Το κίνημα του αληλλέγγυου λαού προς τους πρόσφυγες/μετανάστες θυμάται μια χαρά τον φράχτη στον εβρο, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την άθλια στάση της κυβέρνησης του κεφαλαίου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αγωνίζεται για την κατάργησή τους. Το ΚΚΕ συκοφαντεί και αυτό το κίνημα, μοιράζοντας φυλλάδια.

- Ο εξοπλισμός της χ επιχείρησης που κλείνει, εντάσσεται στην λογική αποζημίωσης των απολυμένων. Και αυτοί τον διεκδικούν, πράττοντας ορθά. Αυτό γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις και για αυτόν τον λόγο οι κεφαλαιοκρατικές κυβερνήσεις έχουν αλλάξει τον νόμο.

- Το κίνημα του αληλλέγγυου ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, έχει απορρίψει τις ΜΚΟ και την λογική τους. Το ότι επιμένει το ΚΚΕ να ταυτίζει τον αληλλέγγυο ελληνικό λαό με τις ΜΚΟ, δείχνει και την κατάντια του.

- Το πολύμορφο κίνημα αληλλεγγύης του ελληνικού λαού στηρίζουν μεγάλο κομμάτι της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) και διάφορες αναρχικές/αυτόνομες συλλογικότητες. Το ΚΚΕ μοιράζει φυλλάδια, ε, κάτι είναι και αυτό.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

και βρείτε τα μεταξύ σας οι του ΚΚΕ: για το αν ο αγώνας για οργάνωση ομάδων/δομών αληλλεγγύης του κόσμου προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, για το αν ο αγώνας για πίεση προς το κεντρικό και τοπικό κράτος να μεριμνήσει για ανοιχτούς αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και για το αν οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν τον εξοπλισμό της χ επιχείρησης που κλείνει, ως μέρος της αποζημίωσής τους.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

Η συκοφάντηση είναι το μοίρασμα φυλλαδίων;Και για δώσε ένα λινκ κατάντιας που δείχνει ότι το ΚΚΕ ταυτίζει το κίνημα της αλληλεγγύης με τις ΜΚΟ. Περιμένω με ανυπομονησία.
mariori

Ανώνυμος είπε...

για το αν, όλα τα παραπάνω που έθεσα ως ερωτήματα, πρέπει να τα κάνει το λαϊκό κίνημα, και να τα δένει με την ευρύτερη λογική της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος. Βρείτε τα μεταξύ σας φίλοι του ΚΚΕ επιτέλους!

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/95592/katadikazei-tis-epitheseis-fasistoeidon-sto-horo-tis-lathra κ κοίτα να δεις που καταδικάζει τις επιθέσεις κιόλας σε χώρους αλληλεγγύης.

mariori

Ανώνυμος είπε...

KAI TA ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΛΙΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ; ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ.

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟ.

ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΕΣΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΑΜΕΝΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, ΜΠΡΆΒΟ ΜΑΡΙΟΡΉ!

Συνεπώς, όλες οι συνωμοσιολογίες που εκφράζουν οι φίλοι του ΚΚΕ εδώ μέσα για το κίνημα αλληλλεγγύης είναι άκυρες!

Το κίνημα της λαϊκής αληλλεγγύης προς τους πρόσφυγες, είναι αυτό που οδηγεί τους αληλλέγγυους να στήνουν δομές/ομάδες, να ανοίγουν κλειστά κτήρια είτε του δημοσίου/κράτους είτε εταιρειών, είτε πλούσιων ιδιωτών (και όχι φυσικά το κάθε σπίτι του χ εργάτη ή άνεργου). Κα ιενισχύεται πολύμορφα, από διάφορες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς και της αναρχίας/αυτονομίας.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ ΑΦΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟ ΧΩΡΟ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ "ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

θερσίτη, εσείς βρείτε τα που λέτε ό,τι σας κατέβει!

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

AKAKIE,
Αντιπαρέρχομαι το τι είμαι εγώ...που στο κάτω κάτω μπορεί και να είμαι ο πιο γελοίος!
Για πές μας όμως!
Τα αιτήματα που προμοτάρεις, ξεκόβοντας τα από τη στάση απέναντι στην πολιτικής της κυβέρνησης, τις συμφωνίες της Ε.Ε., τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τελικά που καταλήγουν; Μα αυτά που αναφέρεις, παπαγαλίζονται συνεχώς από τα στελέχη της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ!
Στο κάτω κάτω δεν κρίνω προθέσεις,διάφορων οργανώσεων (αναρχικοί, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) για τη διαφορετική αντίληψη τους. Ούτε αφορίζω μορφές πάλης όπως καταλήψεις κτιρίων, στο βαθμό που αξιοποιούνται σαν τρόποι πίεσης και διεκδίκησης από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Αλλο αυτό και αλλό να αξιοποιούνται έντεχνα τέτοιες μορφές δράσης προκειμένου να υποκατασταθεί η ευθύνη της πολιτείας και να καμοφλάριστεί το αστικό κράτος με "επαναστατική" φιλανθρωπία! Βολική η δράση τέτοιων ομάων για την κυβέρνηση, δεν νομίζεις;
Υπάρχει άλλωστε προηγούμενο! Οι καταλήψεις κτιρίων από τέτοιες ομάδες είχαν συχνά την κάλυψη σοσιαλδημοκρατικών ή φιλελευθερων κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία και η Ολλανδία. Κατά μιά έννοια αξιοποιήθηκαν βολικά από διάφορες κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς κύκλους. Άλλωστε σε τέτοιες δράσεις σπρώχνει ακόμα και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ με τα διάφορα ιδρύματά του. Και σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονταν από κονδύλια της Ε.Ε.
Υπάρχουν παλιότερα παραδείγματα και στην Ελλάδα. Και μη νομίζεις ότι δεν παίρνουμε χαμπάρι την ανοχή στην κάταληψη διάφορων κτιρίων που ως δια μαγείας διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και απαιτείται πολύ χρήμα για αυτό!
kk-1
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ-1, βολικά για τον καπιταλισμό είναι τα πάντα σε αυτή την ζωή, εάν δεν λυθεί το συνολικό ζήτημα με την επανάσταση. Το θέμα είναι, αν οι μορφές πάλης που επιλέγεις, συμβάλλει στο να ανοιχτούν καίρια ζητήματα στην ελληνική κοινωνία προς την κατεύθυνση της ταξικής χειραφέτησης.

Ο αγώνας του αληλλέγγυου ελληνικού λαού, είναι προς αυτή την κατεύθυνση! Οπότε, αντι να την πέφτετε στο λαϊκό κίνημα της αληλλεγγύης ή να βγάζετε φυλλάδια, καλύτερο είναι να κάνετε και σεις κάτι έμπρακτο.

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΤΙ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ.

ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΚΟ.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ. ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

θερσίτη, όλο μας αποχαιρετάς, και όλο γράφεις σχόλια! Αποφάσισε πια, γιατί έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου ακόμα και στις χαιρετούρες!

ακάκιος

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ

ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΟΥ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Ο "Κώστας" σε πιο "αντιεξουσιαστικότερον".

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω διαλέξει την εμπρακτη και πραγματική αλληλεγγύη στους προσφυγες για αυτό στηρίζω τις θέσεις του ΚΚΕ και τις δράσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των λαϊκών επιτροπών.

ΑΚΑΚΙΕ,
Εσύ έχεις διαλέξει την ΕΜΠΡΑΧΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στην κυβέρνηση και στην πολιτική της.
Πάντως αυτά που μας γράφεις είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Εφ. των Συν και του Κούλογλου. Μόνο αυτοί έχουν το θράσσος να οικειοποιούνται την μαζική λαϊκή αλληλεγγύη για να το παίζουν φιλάνθρωποι. Και μόνο αυτοί έχουν το θράσσος να συκοφαντούν το ΚΚΕ.
Ποιοι αλληλέγγυοι; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο τον κρατικό μηχανισμό μας τα λένε αυτά.
Και κάτι ακόμα! Ευτυχώς που είναι το ΠΑΜΕ, γιατί αλλιώς οι πρόσφυγες θα πέθαιναν από τις αρρώστιες και την πείνα, δηλαδή από την "εμπραχτη αλληλλεγγύη" των δήθεν αλληλέγγυων, που δεν εκφράζουν κανέναν πέρα από τον εαυτό τους. Αυτοί ελέγχουν και κρίνουν τους πάντες με την κάλυψη της κυβέρνησης, αλλά δεν ανέχονται κριτική από κανέναν. Και σε αυτήν την περίπτωση πάλι κουκούλες φοράτε, κρατικοδιαίτοι "αντιεξουσιαστές"!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

μπουαχαχαχαχα!!!!!!!!

θερσίτη έχεις πλάκα! ο λόγος που εκφέρεις είναι επιπέδου "house of cards" και "game of thrones". Για αυτό και εγώ θα συνεχίσω καταργώντας το προσωνύμιο "ακάκιος". Και θα συνομιλούμε, ακόμα και όταν θα χαιρετίσεις για εκατομμυριοστή φορά, γράφοντας πάλι τα ευθυμογραφήματα σου!

Τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ;

"ΜΑΣ"

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΝΟΕΡΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ωχ, νέος θερσίτης προέκυψε, στο πιο σοφιστικέ! ΚΚ-1, μόλις τελειώσεις με το μοίρασμα φυλλαδίων, ελπίζω να έχεις το μυαλό να σκεφτείς πιο έμπρακτες μορφές οργάνωσης της λαϊκής αλληλεγγύης.

Τύριον

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ελπίζω καταρχάς ο Ακάκιος-Μίσκο-Μισούνοφ να γράφει όλο αυτό τον ποταμό σχολίων από το δίκτυο του ξενοδοχείου. Αλλιώς φέρουμε την πολιτική ευθύνη που κάθεται με τις ώρες στο πληκτρολόγιό του, αντί να κάνει κάτι έμπρακτο (ούτε καν μοίρασμα φυλλαδίων).

Επίσης σφοι, μίλησα πριν από λίγο με κετουκε, στο κόμμα επικρατεί αναβρασμός γιατί λέμε ο καθένας τα δικά του, δεν κρατάμε ενιαία γραμμή και είμαστε έκθετοι στα μάτια του (βλ)ακάκιου. Οπότε έχουμε μάζεμα το βράδυ στην έδρα της ΚΕ για αχτιφάρισμα.

Επίσης, όπως με ενημερώνει το κοντρόλ, ο Μισούνοφ κόντρα σε κάθε φαντασία, γεννήθηκε λέει στη Σοβιετία (κι όχι στη Γιουγκοσλαβία ή στη Βουλγαρία) και είχε συμμετοχές στη σοβιετική εθνική παίδων.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος...

Όταν κάποιος απαντήσει επί της ουσίας σε αυτά που βάζει η ανάρτηση (πώς διάλεξαν οι αλληλέγγυοι το ξενοδοχείο, τι ενημέρωση είχαν και πώς την εξασφάλισαν) να μιλήσουμε πιο σοβαρά για το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

θερσίτη σε βλέπω σε λιγάκι να πνίγεσαι μέσα στο ίδιο σου το δηλητήριο.

Τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΥΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΥΡΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

"Όταν κάποιος απαντήσει επί της ουσίας σε αυτά που βάζει η ανάρτηση (πώς διάλεξαν οι αλληλέγγυοι το ξενοδοχείο, τι ενημέρωση είχαν και πώς την εξασφάλισαν) να μιλήσουμε πιο σοβαρά για το ζήτημα."

Καλά, περίμενε Απολίθωμα.

Ανώνυμος είπε...

το σάπιο τυρί προέρχεται μάλλον από το μυαλό που κουβαλάς θερσίτη.

εάν ρωτούν από την κετουκε για τα κριτήρια που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κτήριο, η απάντηση είναι απλή: Να στείλουν εκπρόσωπο στην συνέλευση που πραγματοποιείται στο κτήριο, και εκεί θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ.

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΣΑΔΙΑΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ TA ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γύρισμα-φωτογράφιση-συνέλευση. Πάντως κ μεταξύ των αλληλέγγυων βλέπω διαφωνίες για το plaza.Αναρχικοί vs "καταληψιών" για μιντιακά παιχνίδια κ το Βαγγέλη Γκούμα :). Μισή ΛΑΕ vs υπόλοιπης για συμμετοχή. Γενικά όλοι κατά διαόλου πάμε.
Κ για να το ξαναπώ, εγώ τουλάχιστον δεν έχω θέμα με την κίνηση ή γενικά με τις καταλήψεις.

Ανώνυμος είπε...

AKOMA ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ.

ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο "Κώστας" σε πιο "αντιεξουσιαστικότερον".
Α ρε zoot! Φοβερός! Όμως είχα δίκιο για την διάσπαση των ΛΑΕ (από προηγούμενη ανάρτηση με λίνκ από την Αυγή των Συντακτών) ουσιαστικά την αποτυχία των οπορτουνιστών μιας και ο Συριζα πήρε την θέση του ΠΑΣΟΚ σοσιαλδημοκρατία

28 Απριλίου 2016 - 6:58 μ.μ. Από ότι έχω διαβάσει πρόχειρα στο internet, και εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Τρώγονται μεταξύ τους. Αλλά και που τρώγονται, ε το ΚΚΕ θα φταίει

sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/04/blog-post_22.html

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω πάλι το κνιταριό απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις ορδές των "αντι-συστημικών". Ενώ οι "αντισυστημικοί" έχουν συγκεκριμένους τρόπους να θολώνουν την ατμόσφαιρα όταν δέχονται αποκαλύψεις και καταγγελιές, το κνιταριό χάνει τότε τον μπούσουλα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο αγαθότερη και λαϊκότερη "ψυχή" έχει από όλο μαζί τον "αντισυστημικό" συρφετό και την μάστιγα της "νέας αριστεράς".
Όπεν δε μπόρτντερ και αν μιλήσει κανείς με κάποιο σκεπτικισμό, τότε τι είναι για τον υπόκοσμο της αναρχικής μπουρδολογίας και της συριζαίικης αριστεράς; μα ένας "συνωμοσιολόγος", ήτοι ένας κρυφός φασίστας στα πρόθυρα του αντισημιτισμού, αφού ερμηνεύει την πραγματικότητα βάσει της "συνωμοσιολογίας". Αυτό είναι το πρότζεκτ Εφημερίδας των χαφιεδοσυντακτών, "διανόησης" και λοιπά. Βέβαια όποτε μας συμφέρει υπάρχει συνωμοσία, όπως με τον κακομοιρούλη Τζίφρα που τον πιέζουν οι συνωμότες κ.λπ κ.λπ
Στην εργασία μου υπάρχει ένας πρωην δημοσιογραφάκος συριζούλης λίγο αναρχούλης λίγο αντικομμουνιστούλης, γενικά ούλης, και όταν του μίλησα για την ύποπτη σχέση των αλληλέγγυων και της συριακής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στα γεγονότα στην μυτιλήνη, τι είπε "είσαι συνωμοσιολόγος"...με το συμπάθειο του είπα να πάει να γ@@@@ει, και αυτός και όλο του το χαφιεδοσυνάφι. Αλλά γιατί να ασχολείται κανείς, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αν πέσει και αυτό το κάστρο (το ΚΚΕ), θα έχουμε ναζί κρυφοναζί αναρχοφασίστες, ιμπεριαλιστικά κράτη με μηχανισμούς θανάτου, διανοούμενους, αλληλέγυους, λίγο άκρα αριστερά ταμάμ με τις πολεμικές συρράξεις από μια αριστερή σκοπιά, είτε υπερ είτε κατά αλλά πάντα με λάθος τρόπο, θα έχουμε κινήματα κινήματα και κόντρα κινήματα και πάλι κινήματα και δομές αλληλεγγύης και κόντρα δομές αλληλεγγύης, και ξανά κινήματα, τα οποία θα έχουν γκαραντί ταξική πολύ ταξική σούπερ ντούπερ γαμάτη ταξικη γραμμή, και όλα καλά.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ στην επικράτεια, και στον κόσμο, τι θέλεις ρε κνιταριό και υπάρχεις;
Κάνε στην άκρη να ζήσουνε τον μύθο τους...
Πραγματικά λυπάμαι τους κνίτες και γενικά το ΚΚΕ. Υπάρχουν σε έναν κόσμο που έχει αποφασίσει να σέρνεται στη λασπη και να βαφτίζει το σύρσιμο "αγώνα"

Ένας παλιός φίλος εχθρός, εχθρός φίλος

Ανώνυμος είπε...

Και να που έρχεται ένα σχόλιο και μαζεύει την απλωμένη μπουγάδα με όλα τα σεντόνια της προίκας του "χώρου". "Υπάρχουν σε έναν κόσμο που έχει αποφασίσει να σέρνεται στη λασπη και να βαφτίζει το σύρσιμο "αγώνα""

Και χειρότερα "ανώνυμε των 7.55'" :Σέρνονται στον ξεχειλισμένο βόθρο όπου ξεντεριαζόταν ο βολεμένος πασόκος πατέρας τους, μαζί με όλους εκείνους που το σύρσιμο το βαφτίσαν "δε μας πείθεις".
Αυτά.-

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνουν τα ίδια ενάντια στο ΚΚΕ. Το 2011 πέρασε ανεπιστρεπτί με τις πλατείες κατά κομμάτων και συνδικάτων, την προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα της Χαλυβουργικής του Μάνεση. Ο λαός απέκτησε εμπειρία από την πάλη του. Που μπορεί αρκετοί να μην ψηφίζουν ΚΚΕ αλλά ακούνε με προσοχή τι λέει το ΚΚΕ. Και σίγουρα δεν περνάει στη φτωχομεσαία αγροτιά, στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους αυτοπασχολούμενους η κάθε αντιΚΚΕδικη λαλακία και δυσφήμιση των ταξικών αγώνων. Μέχρι και στα μπράβο για τα video είπαν πολλοί αριστεροί, δημοκράτες, αναρχικοί υπέρ του ΚΚΕ χωρίς να είναι ΚΚΕ. Το ένα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Παφίλη κατά των χρυσαυγιτών. Ένα άλλο με την απομάκρυνση από την πλατεία συντάγματος φιλοχρυσαυγιτών από ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ κατά την κάθοδο των αγροτών. Λογικό το τρέμουλο από εκπρόσωπο της αστικής τάξης

Ακόμα και αν η δυσφήμηση έρχεται από την αυτοαποκαλούμενη “αριστερή” -ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζεται- ματιά. ΑντιΚΚΕ να είναι και ότι να είναι. Ακόμα και τα λεγόμενα του Άδωνη και του Πρετεντέρη υιοθετησαν κατά καιρούς αρκεί να είναι κατά της ΕΣΣΔ και του ΚΚΕ. Κατάντια.

Μία απεργιούλα στις 4 Φεβρουαρίου. Μία κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα με 17 τρακτέρ (κάτι σημαίνει αυτό το 17 δεν μπορεί, μήπως το 1917;) , μία πορεία ανέργων του Δήμου Πάτρας και μία 48ωρη που έρχεται και τα έχουν παίξει. Πραγματικά για λύπηση. Για φανταστείτε τι θα έκαναν αν είμασταν παραμονές της Λαϊκής Εξουσίας.


Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στο σχόλιο μου -28 Απριλίου 2016 - 9:59 μ.μ-. στο τέλος της πρώτης παραγράφου

Λογικό το τρέμουλο από εκπρόσωπoυς της αστικής τάξης .
https://www.youtube.com/watch?v=pbTrOV2FLh4

για το ΚΚΕ 09:00 - 15:00

Ο 4:14

Eriugena είπε...

Επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι αποκαλύπτω την ταυτότητά μου, ως σχολιαστής τω 7.55, και έχω να δηλώσω από εδώ το εξής:
αν και όπως είναι γνωστό σε πολλούς εδώ σχολιαστές (με τους οποίους έχουμε φάει τα μουστάκια μας) πως μόνον ως ΚΚΕ δεν μπορεί να με ορίσει κανείς, την επόμενη φορά δεν θα ψηφίσω απλα ΚΚΕ αλλά αν είναι δυνατόν θα μπω και μέσα στην κάλπη..
Έλεος ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ με την πασοκοσυριζο-αριστερίστικη μπίχλα, για να μιλήσω "λαϊκά" και γω..
Το ΚΚΕ είναι Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ, και όσων ασκούν ακραία κριτική αλλά δεν είναι κωλοπαίδια ελπίζω, οι άλλοι να πάνε στα τσακίδια...αντε γιατι τά έχω πάρει εντελώς με την αλητεία

Αναυδος είπε...

Αριστεριστοαναρχικοι στηριξαν τις πλατειες που αποδειχτηκαν το εκκολαπτηριο των συριζαιων και των φασιστων. Στηριξαν τον τσιπρα στα συνδικατα στην ελε, στους αριστερους οικονομολογους στα debtocracy κλπ. Στο πρωτο εξαμηνο εκαναν πορειες στηριξης της κυβερνησης συριζοανελ ενώ στην κορυφαια κοροιδια των τελευταιων 40 ετων το δημοψηφισμα του 2015 εδωσαν το νυν υπερ παντων αγωνα για το κυβερνητικο όχι που κατεληξε στο 3ο μνημονο. Μετα αφου εκλαψαν λιγο για την δηθεν προδοσια του αλεξη σαν τις απατημενες συζυγους ξεκινησαν ξανα το χορο των αυταπατων από εκει που τον αφησαν.

Ορκιζονταν στην αραβικη ανοιξη (με κορυφαιους τους τροτσκες της κεερφα και της ανταρσυας) που κατεληξε σε εκατομμυρια προσφυγες αλλα τωρα θελουν να τους δειξουν την αλληλεγγυη τους

Ιστρολλικός είπε...

4:14 που το βρήκες αυτό το μαργαριτάρι; Μιλάμε για φοβερό τσίρκο φιλελευθερισμού

Ανώνυμος είπε...

Τελικα το ΚΚΕ ειναι γαμάτο
Ακυρος

Ανώνυμος είπε...

@ Ιστρολλικός

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα συγχαρητήρια να τα δώσεις στον ημιάγριο που το βρήκε Ιστρολλικέ. Thanks ημιάγριε.

Από εκεί το "τσίμπησα"
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/04/blog-post_22.html?showComment=1461426233723#c3777138227605451222

Ο 4:14

Eriugena είπε...


Περί συνωμοσιολογίας:
105,5 Στο Κόκκινο
Radio Broadcaster
Yannis Androulidakis | Facebook

«Από την Γκερνίκα στο CITY PLAZA» της Αχαρνών
Συνέντευξη Τύπου σε διεθνή ΜΜΕ στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο όπου στεγάζονται πρόσφυγες
«Από την Γκερνίκα στο CITY PLAZA» της Αχαρνών | www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχει καμμία ¨"συνωμοσία", όλα στο φως είναι, κατάμουτρα.
Θα πει κάποιος, εργαζόμενος είναι ο άνθρωπος! και κάνει αυτό που ξέρει,,,ξέρει αυτός, μη χύνετε δηλητήριο ρε παλιοκνίτες, παλιόπαιδα σταλινικά...
Και μιας ο "ονειρμός" με εγκάλεσε (στο "σπίτι" μου) για "ατομικισμό" που απορώ που βρίσκουν τόσο χρόνο οι "αλληλέγγυοι" τώρα μπορώ να πω πως μου λύθηκαν αι απορίαι...
Υπάρχει χρόνος, πολύς χρόνος, πάρα πολύς χρόνος...
Αει σικτίρ συριζοτσογλάνια και ουρές..τόσα χρόνια τσάμπα

Ανώνυμος είπε...

μπουαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!

Υστερία έχει πιάσει όλους τους ΚΚΕδες που επίσημα/ανεπισημα μεταφέρουν όλον τον χυδαίο αντικομμουνιστικό μπολιτιζμό βάσει του οποίου τους γαλούχησε το ΚΚΕ.

Δεν πειράζει γκάϊς, όταν αποφασίσετε εκτός από φυλλάδια να κάνετε καικάτι έμπρακτο για τους πρόσφυγες/μετανάστες, τα ξαναλέμε!

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

@7.49
τι έγινε πασόκο; δεν είσαι επιτάφιο;

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Μιλαει για πολιτισμο το παραπανω σχολιο με αυτη την μορφη; Παιζει να ειναι το πιο αθλιο αναμεσα στα 140 που υπαρχουν εδω.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

κρίμα, με τέτιον μπολιτιζμό αντιμετωπίζει το ΚΚΕ διαμέσω των μελών του το κίνημα αληλλεγγύης του λαϊκού κόσμου.

Αποτέτιε μου, μοίρασε κανά φυλλάδιο στον επιτάφιο της γειτονιάς, σου, γιατί μονο για τέτια \είσαι!!!

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

Ο.Χ.Ε.Π.ός τα σχόλια των ΚΚΕδων εδώ μέσα. Μάλλον η ηλίαση από το μοίρασμα φυλλαδίων θα φταίει. Οταν αποφασίσει το ΚΚΕ να κάνει κάτι έμπρακτο για τους μετανάστες/πρόσφυγες, τα λέμε!!

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

Οτι κανει το ΚΚΕ γλιτσα απο τις ανακοινωσεις μεχρι δρασεις αλληλεγγύης, πορειες σε πρεσβειες, στη βαση της Σουδας και αλλού τα κανει με τις δυναμεις του και με την έμπρακτη στήριξη του λαου...
Εσυ με τις επιχορηγησεις της ΕΕ και της κυβέρνησης που τσεπωνεις για να εισαι "αλληλεγγυος" μεχρι καμια καταληψη οπου σου υποδειξει ο ΣΥΡΙΖΑ εισαι για να παιζεις τα παιχνιδια του...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Ρε τους...αλληλεγγυους, υπερωριες...

Ανώνυμος είπε...

ρατμ, όσο εσύ είσαι αστροναύτης, άλλο τόσο το κίνημα του αληλλέγγυου κόσμου παίρνει επιδοτήσεις από ΕΕ και συριζα. Βλέπω η ηλίαση σου δημιουργεί παραλήρημα. Οταν ξαναμοιράσεις φυλλάδια, πάρε και κανα καπελάκι μαζί σου μπας και γλιτώσουμε από το παραλήρημά σου

φιλικά, μετανάστης

zoot horn rollo είπε...

Να οι απαντησεις που εψαχνες Απολιθωμα: ηλιαση,φυλλαδια,αισθανομαι,μπολιτιζμος κτλ.
Τι; Δε καλυπτεσαι; Ετσι ειναι αμα "εχεις παθει ηλιαση απο το μοιρασμα φυλλαδιων".
Ας προσεχες.

Ανώνυμος είπε...

Το "κίνημα" του "αλληλέγγυου κόσμου" (δεν εννοούμε βέβαια τον κόσμο που δείχνει αλληλεγγύη) δεν παίρνει επιδοτήσεις.
Είναι εθελοντές σαν τους εθελοντές της Ολυμπιάδας, εθελοντές του "χώρου" που μισούν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και κράτη, αλλά κατά έναν υπέροχο τρόπο αλείφουν βουτυράκι τους στο ψωμάκι τους όταν πρέπει.
μιλάμε για γαμάω επανάστα λέμε, πολύ ντούρα, δεν μοιράζει φυλλάδια, έμπρακτα κάνει κάτι μισοπρακτικό μισομίζερο μισοεναλλακτικό και το διατυμπανίζει ως τον ολοκληρωμένο κομμουνισμό και ως γαμάτη πράξη. Κάτι σεκ κάτι ανταρσυα κάτι λίγο συριζα λίγο αναρχία κάτι "ανθρωπισμός" μπολιτισμένης αριστεράς να ουμ και τρόμαξε το σύστημα, τα έχει παίξει το σύστημα, να το! πέφτει το σύστημα, ζήτω!
ψοφίμια

Το ΚΚΕ είναι γαμάτο

Ιωσήφ στο διάστημα

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η νεα γραμμη δλδ;
Απο το συνθημα "το ΚΚΕ δεν συνετγαζεται - δεν θελει να κυβερνησει" περασαμε στο τι κανει το ΚΚΕ, μοιραζει φυλλαδια; Καταληψεις δεν πρεπει να κανει; Κομμουνισμο σε μια χωρα ποτε θα φερει επιτελους;

Αχαχαχαχα
Τι τρομπες;
Με καλυπτει ο Eriugena. Ουρα της σοσιαλδημοκρατιας ειναι ο "χωρος" -βαρια κληρονομια του ΠΑΣΟΚ την λεω εγω- και κριμα για τους αληθινους λαϊκους αγωνιστες που μπλεκουνε.

Ετσι αντιμετωπιζεται δηλαδη το προσφυγικο; Αληθεια, εκτος απο αλληλεγγυη, που το ΠΑΜΕ εχει δειξει εκατονταδες φορες εμπρακτα, τι αλλο χρειαζεται. Λυνεται αληθεια το προσφυγικο εντος δουβλινου, εε, με τις ΜΚΟ μπαστακες; Ποιος αλλος (μαλακας) θα μιλησει για τις ΜΚΟ; Θα μιλησετε για τις ΜΚΟ; Θα επικτεντρωθειτε εκει; Καταλαβαινετε οτι θπαρχει κινδυνος να περασουμε 1-2 δεκαετιες με τις ΜΚΟ μπαστακες και σε ζητηματα εκτος προσφυγικου, με το ανταλλακτικο εμποριο, με πατατες κινηματα και αλλες μορφες διαχειρισης της φτωχιας να μεταφραζονται σε υπερεπανστατικες κενοτητες;

Συνεχιστε ετσι λοιπον.
Και μην ξεχασετε τα συνθηματα τα λαϊκα: για διασκεδαση δωστε τους απ το stash. Για να μπουνε στη λαϊκη κουλτουρα την ευρωπαϊκη. Για καλωσορισμα. Για τη τζαμπα τη μαστουρα.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Και μιλαμε για πολυ επαναστα. Με το ΣΥΡΙΖΑ μπροσταρη, την athens voice καθοδηγητη το ΚΕΑ μεσάζοντα και την ΕΕ χρηματοδοτη...

ratm

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

καλα τωρα σοβαρα περιμενεις απο αυτους τους " αλληλεγγυους" να σου απαντησουν γιατι επιλεχτηκε ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ και με ποια πληροφορηση ?
Δεν στελνουμε ενα γραμμα στο Σορρος καλυτερα ?
Ποιο πολλες πιθανοτητες απαντησης θα εχουμε ...

Ανώνυμος είπε...

Ιωσήφ μοιράζεις φυλλάδια και στο διάστημα τώρα; Μπράβο!

Μοίραζε εσύ φυλλάδια στο διάστημα και άσε εμάς να κάνουμε πράξη την ταξική και λαική αλληλεγγύη! Ο μπολιτιζμός σας ΚΚΕδες είναι αντεπαναστατικός. Οι αληλλέγγυοι δεν έχουν σχέση με ΜΚΟ, ούτε με την κυβέρνηση. Και παλεύουμε να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και οι συνθήκες του Δουβλίνου.

Παράλληλα, κάνουμε πράξη την ταξική και λαϊκή αληλλεγγύη. Δεν μοιράζουμε μόνο φυλλάδια σαν το ΚΚΕ.

,ετανάστης

Ανώνυμος είπε...

σαπορ τουτουρκι, δεν θέλουμε ΜΚΟ. Αν απορρίπτεις και εσύ όντως τις ΜΚΟ, τότε μπορείς να βοηθήσεις (και το ΚΚΕ) στα να φτιάξουμε μαζί, ομάδες/δομές αληλλεγγύης και αγώνα. Αντι να μοιράζεις μόνο φυλλάδια, βοήθησε και εσύ και το ΚΚΕ στο να φτιαχτούνε λαϊκές συλλογικότητες αληλλεγγύης.

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

1. Ποιες ερωτήσεις ρε παιδιά έκανε ο απολίθωμα ? Πως διάλεξε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες το ξενοδοχείο ? Περπατάνε στην Αθήνα, το βλέπουν άδειο και έμαθαν για το πλέγμα δικαστικών εμπλοκών, χρεών κλπ ανάμεσα στις 2 εταιρείες και τους εργαζόμενους. Που σημαίνει κτίριο με μέλλον μη εκμετάλλευσης, ένα φαινόμενο της καπιταλιστικής κρίσης βασικά και αυτό με τους άδειους χώρους που γενικά είναι καλό να αποκτούν κοινωνική χρησιμότητα. Από που το έμαθαν ? Τι βλακεία ερώτηση είναι αυτή ?

2. Τι πετυχαίνει η κατάληψη ? Εισάγει έμπρακτα την διαφορά αλληλεγγύης - φιλανθρωπίας, αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν κοινωνικά δρων, τους βάζει στον αστικό ιστό, βάζει το "θα ζήσουμε μαζί τους αν δεν καταφέρουν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους σαν πρόσφυγες για να φύγουν, αν θέλουν". Δεν είναι το μόνο παράδειγμα, έγινε και στην Πέτρινη, γίνεται και σε ενα σχολείο στα Εξάρχεια δεν θυμάμαι που. Δεν αρκούν τα ήδη πρώτης ανάγκης ή τα αιτήματα στο κράτος το οποίο δεν διατηρεί το καθεστώς εξαίρεσης κατά λάθος, δεν θα το αλλάξει εύκολα, είναι κινηματικό επιδικο η ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών. Δεν στέκει να λέμε πως η αλληλεγγύη είναι εθελοντισμός και πως βγάζει το ... κράτος από τις υποχρεώσεις του. Και ένα απεργιακό ταμείο αν το πάμε έτσι είναι το ίδιο αλλά το θέμα είναι ότι σαν ΚΚΕ δεν αναγνωρίζεται ούτε το κίνημα αλληλεγγύης, ούτε το κίνημα προσφύγων και μεταναστών, ούτε το κίνημα κατάληψης στέγης. Η ίδια η σύγκριση που έκανα σας φαίνεται, σίγουρα, ιερόσυλη αλλά η ταξικές αντιθέσεις αρθρώνονται γύρω από το κεφάλαιο εργασία που έχει την κεντρικότητα του. Εν προκειμένω το κίνημα ένταξης προσφύγων και μεταναστών δεν είναι ούτε φιλανθρωπία, ούτε εθελοντισμός, ούτε ανθρωπισμός αν και για παιδιά πχ μιλάμε, χρειάζεται, είναι και αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό, είναι ταξικό γιατί το καθεστώς εξαίρεσης όσο εμπεδώνεται συνεπάγεται χειροτέρευση της θέσης και των ελλήνων εργαζόμενων και αποδοχή της χειροτέρευσης, είναι και συλλογική διαπαιδαγώγηση στην αλληλεγγύη, την αντίσταση και την αυτοοργάνωση, σε άλλες λογικές και πρότυπα ζωής

3. Ποιοι στηρίζουν ? Η Πρωτοβουλία την οποία απ όσο ξέρω την στηρίζουν ΑΡΑΝ , ΑΡΚ, ίσως ΚΔ και η Ροσινάντε. Το θέμα είναι όμως να διευρυνθεί και η ίδια και το παράδειγμα που άρχισε, να γενικευτεί.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

σαπορ τουτουρκι, δεν θέλουμε ΜΚΟ. Αν απορρίπτεις και εσύ όντως τις ΜΚΟ, τότε μπορείς να βοηθήσεις (και το ΚΚΕ) στα να φτιάξουμε μαζί, ομάδες/δομές αληλλεγγύης και αγώνα. Αντι να μοιράζεις μόνο φυλλάδια, βοήθησε και εσύ και το ΚΚΕ στο να φτιαχτούνε λαϊκές συλλογικότητες αληλλεγγύης.

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

Ομαδες υπαρχουν. ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Καλλιθεα, Αιγαλεω κλπ. Δεν μας ενδιαφερουν ομως οι ΠΑΕ και ΚΑΕ.
Συλλογοι παρα πολλοι και παλευουμε για τον ερασιτεχνικο αθλητισμο.
Δομες ετσι κ ετσι. Υπαρχουν αλλες σε καλη κατασταση, αλλα γενικα λιγες. Οταν προλαβαινω παω για μπασκετακι, αλλα τις περισσοτερες φορες αμαγκαζομαι να πληρωσω σε ιδιωτικα γηπεδα για μπαλα.

Υπαρχουνε και συνδικατα και εργατικα κεντρα, φτιαγμενα απο "μη μισθολογικο κοστος" δεκαετιων, με δικες τους δομες, αν θες μπορεις να συμμετεχεις στις δρασεις αλληλεγγυης που οργανωνουν.
Μπορεις επισης μεσα απο το συνδικατο σου να παλεψεις με απεργιες και αλλες δρασεις και ηβεντς για τα δικαιωματα σου.

υ.γ.: Θυμαστε που "τα παιδια", βριζανε την απεργια (και καταληψη ητανε) των χαλυβουργων λογω ΠΑΜΕ και στο τελος καλουσανε (εμπρακτα λεμε, οχι μαλακιες) σε στηριξη κατηγιρωντας... το ΠΑΜΕ;
υ.γ.2: θυμαστε που κανανε μαζικες καταληψεις εργατικων κεντρων; Ειχανε κανει πολλα αθωα πραγματα. Αθωα πραγματα που θυμιζουν ταγματα εφοδου.
υ.γ.3: θυμαστε που γαμω το πασοκ, οταν κλεινανε μια μια οι καταληψεις δεν κουνηθηκε φυλλαρακι; ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ δεν επεσε.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

Περπατάνε στην Αθήνα, το βλέπουν άδειο και έμαθαν για το πλέγμα δικαστικών εμπλοκών, χρεών κλπ ανάμεσα στις 2 εταιρείες και τους εργαζόμενους

ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ. ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ; ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΗΜΑ.

ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΡΑΣΗ;

ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΛΑΚΑΚΟ.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΑΤΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΧΡΩΣΤΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ. ΘΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Σαπορ τι απάντηση θες? Με ποιο κριτηριο πηγαν σε ενα κτηριο ιδιοκτητο που εντελως τυχαια η ιδιοκτήτρια δεν τα παει καλα με την κυβέρνηση, που εντελως τυχαια υπάρχει κτηριο αδειο ιδιοκτησίας της εκκλησίας, που εντελως τυχαια, το κτηριο της ιδιοκτητριας το καλοβλεπουν διάφοροι, που εντελως τυχαια εβαλαν τους εργαζόμενους να ζητανε τα δεδουλευμένα τους οχι απο τον εργοδοτη αλλα απο οπουδήποτε αλλου χωρις να θιγουν τη εργασιακη ζουγκλα που εντελως τυχαια εφαρμόζει η αριστερή κυβέρνηση, που εντελως τυχαια δειχνει απίστευτη "ανοχη" στη συγκεκριμένη δραση σε αντίθεση με την καταστολή που δεχεται συνολικα το κινημα εδω και μηνες. Που εντελως τυχαια πολλοι "αλληλεγγυοι" δεν εχουν σχεση με κυβερνηση και ΜΚΟ αλλα στις δρασεις τους βλεπουμε διαφορα τοπικα στελεχη της κυβερνωσας αριστερας μπροσταρηδες πχ Πειραιας.
Ρε εκτος απο φυλλαδια, τροφιμα, ρουχισμο, δωρεαν μαθηματα ελληνικων, εκτός απο διαμαρτυριες, πορειες, εκδηλωσεις για παιδια και συναυλίες, εκτος απο παρεμβασεις στη βουλη, δτα σωματεια και αλλου καλο θα ηταν το ΚΚΕ να μοιραζε και καμια φαπα λεω εγω αν και ξερω οτι το ΚΚΕ ειναι πιο έμπειρο και ψυχραιμο απο μενα και δεν θα το κανει δυστυχώς. Πάντως αυτες οι ευγενιες το χουν φαει. Έρχεται το καθε χρηματοδοτουμενο νουμερο "αλληλεγγυος" ΣΥΡΙΖαιος στον Πειραιά και το παίζει νταβας των ανθρώπων και δεν ηθελε να παραδώσει τροφιμα η Λ. Ε. με το επιχείρημα οτι ειναι ΚΚΕ και ειναι κομμα κλπ Και στην Ειδομενη τα ιδια. Φωναζαν στους πρόσφυγες να μην παιρνουν τις ανακοίνωσεις του ΚΚΕ και τους τρομοκρατουσαν. Σε τετοια σκουπίδια τι εοιχειρημα να αντιταξεις?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μην τα παραπεμπετε ολα στην μεταφυσικη. Δεχθειτε την κρυσταλινη εξηγηση "δεν ειδαν φως και μπηκαν" και μην το ερευνατε περαιτερω.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για το κριτήριο επιλογης κτηριου τι απορείτε? Στο ΕΚ Λεσβου με το κριτηριο πηγαν?
Το διεκδικουσε ο κρατικος ΟΑΕΔ απο το εργατικο κινημα. Μετα την παρέμβαση των "αλληλεγγυων" λιγες μερες μετα εστειλε ο ΟΑΕΔ ξανα επιστολή στο ΕΚ οτι το κτήριο του ανηκει.... Οτι ειναι οι χρυσαυγιτες στο Περαμα για τους εργολαβους ειναι αυτοι για την κυβερνωσα αριστερά. Μαντροσκυλα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΜΚΟ.

ΟΧ ΜΑ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ;

http://www.enikos.gr/society/311067,Na-filoxenh8oyn-oi-prosfyges-sta-akatoikhta-ktiria-ths-A8hnas-proteinei-o-Kaminh.html

Συγκεκριμένες προτάσεις για την φιλοξενία και σίτιση των προσφύγων, στα όρια του Δήμου της Αθήνας, κατέθεσε στην αρμόδια υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης. Αναλυτικά, όπως ανέφερε η ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καμίνης, τόνισε ότι υπάρχουν 800 ακατοίκητα κτίρια στην Αθήνα, που ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε στο Δημόσιο και μπορούν να φιλοξενήσουν τις ευάλωτες ομάδες, τις οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε υπάρχει και ξενοδοχείο στην Ομόνοια που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ Ο ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Να κι ο οριτζιναλ "Κωστας"(;).

Θερσιτη, πιασ' το αυγο και κουρευτο μ'αυτους.

Ανώνυμος είπε...

Επισης μην ξεχασουμε οτι καποιοι προβεβλημενοι απο αυτους ειναι εργαζομενοι στο κοκκινο. Αλλα συνομοσιολογια. Γιατι ορθολογισμος ειναι να πιστευουμε οτι εκει που περπατουσε μια παρεα απο μελη της ροσιναντε ειπε τυχαια να μπουκαρει στο συγκεκριμενο κτηριο.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Ελα ρε Θερσιτη, πες αληθεια,μοιραζες φυλλαδια και σε βαρεσε ο ηλιος, παλιοσυνομοσιολογε, χεχε...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ. ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΜΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗΣ.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/91209/megali-synaylia-allileggyis-stoys-prosfyges-tin-kyriaki-20-marti

https://www.youtube.com/watch?v=PHIGklgHqns

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΟΤΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδω το ΚΚΕ κανει φεστιβάλ μεταναστων στο Παρκο Φιξ εδω και καρι δεκαετιες οταν αυτοι οι χωροι που ηταν γυρω απο απο τον παλαι ποτε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ πηγαιναν στα συλλαλητήρια για το ονομα της Μακεδονίας ή μιλούσαν για σφαγεα Μιλόσεβιτς οταν οι ΝΑΤΟικοι βομβαρδιζαν νοσοκομεια...
Αλλα τι ξερειβτο ΚΚΕ απο αλληλεγγύη που εστελνε τα αρματα μαχης στη λαχαναγορα, εγκλωβιζε στο λιμάνι νατοικα πλοια και λιντσαριζε νατοικους στρατιωτες που ξεμυτουσαν. Το ΚΚΕ μονο φυλλαδια μοιραζει. Και στη Σουδα εκδρομη πηγε. Η πορεια στη Νατοικη βαση, τα συνθηματα, οι μπογιες κλπ ηταν μονταζ. Ο Λαφαζανης ηταν εκει και η ΑΡΑΝ....

Ε ρε που να σφιξουν και οι ζεστες...

ratm

Υγ. Το ειδαν φως και μπηκαν νομιζω ειναι η απαντηση της χρονιας στο μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους έχουν απορίες, να διαβάζετε την ιστοσελίδα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων γειοτνιάς, φοιτη. Συλλόγων, για το προσφυγικό/μεταναστευτικό (στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ). Παρέχει ενημέρωση από όλη την Ελλάδα, τόσο για τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΩΝ, όσο και από άλλες κινηματικές συλλογικότητες. Εξαιρούνται το κράτος, η κυβέρνηση και οι ΜΚΟ, στα οποία πολιτικά είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ:

http://syprome.blogspot.gr/

Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και την κατάληψη στο city plaza.

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ

ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ;

ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΝΚ, ΔΩΣΕ ΛΙΝΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ. ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΟΠΥ ΠΕΗΣΤ.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΙ CHEERLEADERS ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΠΕΤΑΞΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ.

ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρούνται το κράτος, η κυβέρνηση και οι ΜΚΟ, στα οποία πολιτικά είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ:

ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ; ΝΑΙ.

ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ; ΝΑΙ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΝΑΙ

ΜΚΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ; ΝΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ CITY PLAZA ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

θερσίτη, αποχαιρέτα την διαλεκτική που χάνεις. Ηταν μια κάποια λύση για σένα. Τώρα πια, μπορείς άφοβα να κολυμπήσεις στα βρώμικα νερά των ιδεοληψιών και των μύθων που κατασκευάζει το τυρίσιο μυαλό σου.

Τύριον

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο καμμένος θερσίτη, που η διαλεκτική δεν μπορεί τίποτα πια να σου κάνει. Πάρε ένα λινκ για το σιτι πλάζα:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/04/city-plaza_29.html

Επίσης στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ θα δεις πλήθος ειδήσεων και πλήθος καταγγελιών για τον βρωμικο ρόλο των ΜΚΟ, της κυβέρνησης και του κράτους, είτε είναι κεντρικό είτε είναι τοπικό:

http://syprome.blogspot.gr/

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

Θυμαστε τι κραξιμο ειχε φαει το ΚΚΕ για το κινημα της πατατας; Ποιος δεν το ειχε κατηγορησει τοτε;

Τωρα οι τιμες των σουπερ και των λαχαναγορων ειναι καλες για τους ευκαιριακα αλληλεγγυους αγροτες.
Τωρα τα κοινωνικα παντοπωλεια ειναι μια πραγματκοτητα για πολλους.
Και φυσικα οι ΜΚΟ και η Εκκλησια λυνουν (και δενουν σ)το επισιτιστικο προβλημα.

Θαυμαστε τι λεγανε οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ της αλληλεγγυας οικονομιας;
Διαβαστε εδω το αρθρο του Μπρουμα για την "κοινωνιη και αλληλεγγυα οικονομια".
http://www.babylonia.gr/tefchos-10/

Μιλαει για σχηματισμο "ομαδων" και "δομων" κλπ. Κριτικαρει το ΚΚΕ βαζοντας τον κεντρικο σχεδιασμο και τη σοσιαλδημοκρατια στο ιδιο τσουβαλι.
Για να καταληξει που λες ο δυσμοιρος;

...να κλαιγεται για το νομοθετικο πλαισιο γυρω απο τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Αυτα ονειρευονται. Καθεστωτικη διαχειριση της φτωχειας. Με νομοθετικη προστασια.
Κανεις μια χρατς. Και αλλη μια χρατς. Που λεει και ο Γεωργιου.

Αυτες ειναι οι δομες που ονειρευονται και για τους μεταναστες. Διαχειριση εντος συστηματος.
Μικροαστ(ε)ι(α)κη αλληλεγγυη με καταληψεις κτιριων χωρις κανενα ειδος υποδομων υγιεινης, χωρις ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης, με ενα μαζικο στιβαγμα, οπως ακριβως συμβαινει χροοοοονια τωρα στην Ευρωπη. Οπως ακριβως ειχε γινεξ αυθορμητα στην Πατρα και τελικα οπως συμφερει τους δουλεμπορους και τα γραφεια μαυρης εργασιας.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε επισης για την ουρα της σοσιαλδημοκρατιας εδω:
http://www.babylonia.gr/teuxos-12/

Μιλανε για την ΕΡΤ και την αυτοϊκανοποιηση στα ΜΜΕ.
Διαφημιζουν και το radio bubble. Εκει ειχε εκπομπη ενας galaxyarchis, ο μπιτσιμεας, ή αλλιως rising galaxy wordpress, ή αλλιως και εργαζομενος στον ρ/σ κοκκινο του συριζα και συνδικαλαρας της ροσιναντε.... Επισης, στο radiobubble συμμετειχε το αλλο το διαμαντακι, ο ουρφουσλααγκ. Αντιφασιστας προακεκλημενος και οικοδεσποτης του Αδωνη. Αντικουκουεδολογοι πρωτης γραμμης.


Αυτοι ειναι ρε παιδια. ΠΑΣΟΚ με τα μπουνια. Ουρα της σοσιαλδημοκρατιας.

Ποσο αντιδιαλεκτικος ειμαι ρε γαμωτο; Πολλα λογικα αλματα εκανα. Αυτοδιαχειριση - αντικουκουε - υπερεπανασταση - ροσιναντε - συριζα - ΠΑΣΟΚ <3 για παντα

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ

ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΒΛΑΚΑΚΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ;

ΤΟΣΟ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΣΑΙ.

ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ.

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΤΣΙΠΡΑΚΙ ΟΤΙ ΛΙΝΚ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ CITY PLAZA ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ

ΚΟΠΥ ΠΕΗΣΤ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΒΑΛΕ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΒΛΕΠΩ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνωμοσιολογίας συνέχεια:

Το ότι οι αριστερίστικες Μ.Κ.Ο καταγγέλλουν τις καθεστωτικές Μ.Κ.Ο δεν σημαίνει τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν έχει σημασία αν υπάρχει ανταγωνιστική και εχθρική σχέση μεταξύ τους, ή αν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.
Αυτό που έχει σημασία είναι ο ευρύτατος κοινός λόγος τους ακόμα και δια της πολεμικής.
Και ο κοινός λόγος τους, κάθε άλλο παρα διαλεκτικός, είναι πως πρέπει ΤΩΡΑ άμεσα να γίνει κάτι γι αυτούς τους ανθρώπους υπό τους όρους της αποδοχής της μονιμοποίησης του αποκλεισμού τους από την λεγόμενη "αγορά εργασίας", ήτοι σημαίνει πως οι αριστεριστές βρήκαν έναν "ανταγωνιστικό" τρόπο προς τις επίσημες Μ.Κ.Ο να μονιμοποιήσουν την περιθωριοποίησή τους, την "εναλλακτική" διαχείρισή τους, και φυσικά την δημιουργία ενός εναλλακτικού και καλά μη καπιταλιστικού και καλά "τομέα" της οικονομίας.
ΓΑΜΑΩ ΛΕΜΕ..
Ο προυντονισμός σε νέες περιπέτειες με μαρξοειδές ή αναρχικό πασπάλισμα, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ, ατρόμητα πράγματα "διαλεκτικά"¨...
Τώρα, το ότι αυτό πάει ταμαμ με κάθε σοσιαλδημοκρατία, ε τι να κάνουμε,,,έτσι είναι η ζωή...'
Και μην ξεχάσω:
ποιός είναι ο πρωτοπόρος της κοινωνικής οικονομίας λέμε;
Ο Λοβέρδος ως υπουργός εργασίας και;;; ποιός άλλος σε μια πιο εθνικοσοσιαλιστική κατέυθυνση; ο....Καραμπελιάς..
ΠΟΛΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑ ΛΕΜΕ, τρέχει από τα μπατζάκια, όπως και η διαλεκτική..
λέμε..


Ο Ιωσήφ στο Διάστημα

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΙΩΣΗΦ.

ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΚΑΛΕΣ" ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ "ΚΑΚΕΣ" ΜΚΟ.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.

Η ΜΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟ CITY PLAZA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΚΑΛΕΣ".

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Άντε ρε, που έχετε πάθει ηλίαση από το μοίρασμα φυλλαδίων...συνομοσιολόγοι κτλ...
Πλάκα έχουν πάντως οι αντιδράσεις των "αλληλέγγυων".

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

H ζωή επέτρεψε χαμογελαστή στο City Plaza
To πασχαλιάτικο πρωτοσέλιδο της "Αυγής των Συντακτών". "Πρότυπη αυτοοργάνωση" κλπ. υμνητικά και προπαντός ...επαναστατικά. Πάντα "από τα αριστερά και από τα κάτω". Με τις ευλογίες των αποπάνω!

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη μπροστάρη, του καναπέ ριχτάρι! (πάρε αυτό στο συνθηματάκι αφιερωμένο εξαιρετικά και με όμορφο τρόπο, και συγνώμη που δεν σε ακολουθώ συνθηματολογικά στον βούρκο της τυρίσιας σκέψης και αντίληψής σου)!

Συγνώμη επίσης που έχουμε απορρίψει και δεν ακολουθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το κράτος, τις ΜΚΟ και την λογική τους, συγνώμη που δεν περιμένουμε εσένα και το ΚΚΕ που μέχρι να σηκώσετε το ένα πόδι βρωμάει το άλλο. Ασε δε που μάλλον δεν πρόκειται να σηκώσεις το ποδαράκι σου να κάνεις κάτι: Είναι πια κολλημένο στην γλίτσα που βγάζεις δώθε κείθε.

Θα σε βόλευε θερσίτη να είμασταν πολιτικά με το κράτος, τις ΜΚΟ, την κυβέρνηση. Ελα όμως που δεν είμαστε! Και νά λοιπόν τα παρανοϊκά σχόλια σου, και να η βαλτίσια/τυρίσια σκέψη σου. Και σένα και των άλλων συνωμοσιολόγων φίλων σου ΚΚΕδων.

ΣΟυ παραθέτω και πάλι το λινκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, έχει νέες αναρτήσεις για το προσφυγικό/μεταναστευτικό:

http://syprome.blogspot.gr/

μετανάστης

zoot horn rollo είπε...

Αφου σας εγραψε και η Ελευθεροτυπια, ενταξει.
Και παμε: τυρια,,σαλαμια,ποδαριλες,ριχταρια,αισθανομαι,βαλτοι,ελη,κουνουπια.
Αχ βρε Θερσιτη,ηταν να μη τον εξοργισεις τον "αλληλεγγυο"!

zoot horn rollo είπε...

Τυρισιος: κατα το αγγλικο cheesy, παρωχημενος, ας πουμε, και χειροτερα.
Αυτη ειναι μοντερνα επαναστατικη φρασεολογια ΚΚΕδες, να μαθαινετε.

Απολιθωμα, τελικα εισαι τρελος σκαουτ "ταλεντων".

Ανώνυμος είπε...

XAXA

ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΕ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΛΑ ΡΕ; ΕΧΕΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΤΗΡΙΟΥ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΚΟ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΒΕΡΝΗΣΗΣ;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΙΝΗ;

ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

"EMENA KAI TO KKE"
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ;
ΧΑΧΑ

ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ THN ΛΕΞΗ CITY PLAZA ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:

http://www.rizospastis.gr/searchResults.do?noField-andModifier=%2B|0&query=%2B%25u039E%25u0395%25u039D%25u039F%25u0394%25u039F%25u03A7%25u0395%25u0399%25u039F%2520%2BCITY%2520%2BPLAZA&noField-and=%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F+CITY+PLAZA&publDate=30%2F4%2F2016

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΔΥΣΤΥΧΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΜΙΝΗ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ, ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Θερσίτη, ο σχολιαστής που κατέληξε τελικά να υπογράφει ως μετανάστης, γιατί θεώρησε ότι αυτό αναδεικνύει καλύτερα την ακάματη, επαναστατική του δράση, σε αντίθεση με το δικό μας υπόγειο ρατσισμό απέναντι στους αλληλέγγυους, σου ζητάει να αναφέρεις α. τη ΜΚΟ του σίτι πλάζα και β. ανακοινώσεις του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ κι ευρύτερα του κινήματος του αλληλέγγυου κόσμου -sic- που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες σου.

Φυσικά, αν θέλει να συνεχίσει να βλέπει τα σχόλιά του να δημοσιεύονται πρέπει να βελτιώσει δραματικά το ύφος του και να περιοριστεί σε πολιτικούς (και μόνο) χαρακτηρισμούς.

zoot horn rollo είπε...

Να κι ο "πολιτισμός"...πολύ "cheesy" δε βρίσκετε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Β’.

ΑΠΟ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΥ;

ΧΑΧΑ

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.

1) ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

2) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

3) ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΙΝΗ

Επίσης στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ θα δεις πλήθος ειδήσεων και πλήθος καταγγελιών για τον βρωμικο ρόλο των ΜΚΟ,

Ο ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΩ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΚΟ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΙΝΚ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Α’ Η ΜΚΟ PRAXIS

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΧΙΤΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΕΣ.

ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ; ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ.

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΕΝΩ ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΑΛΙΝ!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΝΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λογω σχολιαστης το παει στο αν νομικα ειναι μκο η ταδε ή η δεινα δομη, καθως και αν αναδεικνυει ή οχι την ευθυνη ΕΕ-κυβερνησης σε καποιες ανακοινωσεις. Μονο που δεν μας εξηγησε γιατι η καταγγελια της ΕΕ-φρουριο και της ξεπουλημενης κυβερνησης ξεσκεπαζει το πυρηνα της στρατηγικης του συριζα στα ματια της εργατικης ταξης ή αν τελικα αυτες οι δομες λειτουργουν διαφορετικα απο τις αντιστοιχες των μκο περα απο την πηγη χρηματοδοτησης. Και αυτο το λεω ενω διαβασα αρκετες ανακοινωσεις μεσα στο εν λογω μπλογκ. Αντι αυτου βρηκα ανακοινωσεις αλληλεγγυης απο τις ηγεσιες της αδεδυ και της πενεν που καθε αλλο παρα θετικα προδιαθετουν τον αναγνωστη.
Εκτος αυτου ειναι προφανες οτι ελαχιστοι απο τους σχολιαστες που υποστηριζουν το κκε ασχοληθηκαν με το αν η καθε πρωτοβουλια που ειναι στο σιτυ πλαζα ειναι φιλοσυριζα ή οχι. Νομιζω οτι απο την αρχη η συζητηση ηταν σαφης ως προς το θεμα της. Με ποια κριτηρια εγινε η επιλογη του σιτυ πλαζα ως μερος για καταληψη και ποια ηταν η πηγη της πληροφορησης σε δευτερο πλανο. Ουτε συνομοσιολογια ουτε τιποτα. Ο εν λογω σχολιαστης δεν απαντησε καθολου σε αυτο παρα αρχισε τους χαρακτηρισμους και τα "αλλο ανταρσυα αλλο συριζα" που ειναι ασχετα. Θα ελεγα οτι αυτη η επιμονη σε κατι τοσο αυταποδεικτο ειναι ηθελημενη και οχι αποτελεσμα κακης κατανοησης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

https://lefterianews.wordpress.com/2016/04/29/city-plaza--στο-κέντρο-της-αθήνας-η-αλληλεγγύη-η/

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ;

Το κτίριο επιλέχτηκε καθώς βρισκόταν αρκετά κοντά σε σημεία που χιλιάδες πρόσφυγες συνέρρεαν και μένανε εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, χωρίς στέγη χωρίς συγκροτημένη βοήθεια, όπως μας είπε ο Ηλίας. Η αναφορά, όπως συμπληρώνει, γίνεται για την πλατεία Βικτωρίας και το πεδίο του Άρεως, που όλους τους προηγούμενους μήνες αποτέλεσαν τέτοια σημεία. Επιλέχτηκε επίσης γιατί όντας εδώ και καιρό κλειστό, όλα καταμαρτυρούσαν ότι δεν θα ήταν σε θέση να λειτουργήσει ως επιχείρηση σε ένα άμεσο βραχυπρόσθεσμο – μεσοπρόσθεσμο διάστημα.

ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΛΙΑΣ. ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥΕΚΤΟΥ. ΑΠΛΑ ΤΟ «ΔΕΚΑΤΟΕΚΤΟ» ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΝΕΡΡΕΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΛΟΙ; ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΣΑ ΒΑΡΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ – ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ, ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ BUSINESS ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ. ΕΣΤΩ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟ ΑΝ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ.

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΜΙΞΗ ΜΚΟ:

Σε επικοινωνία πάντως που είχαμε με την PRAXIS έγινε σαφές από την ίδια την Μη Κυβερνητική Οργάνωση πως ουδέποτε είχαν προσεγγίσει την κυρία Παπαχελά ή κάποιον που να σχετίζεται με το ξενοδοχείο City Plaza. Μάλιστα τονίστηκε πως συνεργάζονται ή διερευνούν συνεργασίες μόνο με εν ενεργεία ξενοδοχεία όσον αφορά πρόσφυγες ή άλλους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στέγασης.

ΚΑΙ

Το ερώτημα είναι κατά πόσο ευσταθούν. Κατ’ αρχήν όπως θα δούμε παρακάτω, η ιδιοκτήτρια αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου σε θέση, να παραχωρήσει, πουλήσει, νοικιάσει το κτίριο με νόμιμο και επίσημο τρόπο. Ούτε στην PRAXIS ούτε πουθενά. Δεν ξέρουμε καν αν η PRAXIS ή κάποια άλλη ΜΚΟ το ζήτησε, αφού σε ερωτήσεις μας προς την διεύθυνση της εν λόγω ΜΚΟ δεν λάβαμε απάντηση.

ΕΔΩ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ.

https://lefterianews.wordpress.com/2016/04/29/city-plaza--στο-κέντρο-της-αθήνας-η-αλληλεγγύη-η/

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ:

Τα παραπάνω θα ήταν ιστορικού ενδιαφέροντος ή θα αποτελούσαν και αντικείμενο φιλολογικής συζήτησης, αν η δικαιοσύνη δεν είχε αποφανθεί επί της συγκεκριμένης υπόθεσης ορίζοντας, ότι ο σύνδικος πτώχευσης (ως μεσεγγυούχος του κατασχεμένου εξοπλισμού) της «χρεοκοπημένης» εταιρείας πρέπει να προχωρήσει σε εκτίμηση του εξοπλισμού του ξενοδοχείου και στη συνέχεια σε πλειστηριασμό του, προκειμένου να εκποιηθεί και να ικανοποιηθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοί του. Οι εργαζόμενοι εκτίμησαν τον εξοπλισμό της εταιρείας σε 800.000 ευρώ.

Η νομοταγής ιδιοκτήτρια, λοιπόν, που βάλλει κατά των αλληλέγγυων που της στερούν την περιουσία της, μέχρι και σήμερα δεν έχει επιτρέψει στον σύνδικο πτώχευσης να εισέλθει στο κτήριο για να εξετάσει και να εκτιμήσει τον εξοπλισμό, στερώντας έτσι από τους εργαζόμενους της δίκαιη αμοιβή τους. Αν εξετάσουμε λοιπόν την πιθανή νομική κατάσταση της κυρίας Παπαχελά με τη βοήθεια και νομικών μπορούμε να εκτιμήσουμε τα εξής:

Καταρχάς, δε συμμορφώνεται εδώ και χρόνια με τη δικαστική απόφαση, που ορίζει ότι ο σύνδικος πτώχευσης πρέπει να εξετάσει τον εξοπλισμό. Μάλιστα, όχι μόνο δεν επιτρέπει στον (υποχρεωμένο από δικαστική απόφαση σύνδικο) να μπει στο κτήριο, αλλά μεταχειρίζεται ως κύριος, το σύνολο του εξοπλισμού, αξίας 800.000. Αυτό γιατί, όχι μόνο τον κατακρατάει στο ακίνητό της, ενσωματώνοντάς τον έτσι ταυτόχρονα στην περιουσία της, αλλά επιπλέον διακηρύσσει ότι είναι δικός της, τον προσφέρει προς πώληση μαζί με το κτήριο ως «ξενοδοχειακή μονάδα», δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι της ανήκει το κτήριο με ότι έχει μέσα, «φλερτάροντας» με την υπεξαίρεση ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ.

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

KATI AKOMA ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ:

Εν συνεχεία μάλιστα βρέθηκε η ίδια στον χώρο διαμαρτυρόμενη και δεν δίστασε να προστρέξει και στην …ασφάλεια όπως η ίδια και πάλι έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook, κάτι που δύσκολα ταιριάζει στοιχειωδώς με το προφίλ του αριστερού χώρου, που η ίδια υπερασπίζεται…

ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ;

ΔΙΟΤΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.

ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ (συμμετέχουν αρκετές αριστερές, αντιεξουσιαστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές όπως εξηγούν πολλά από τα μέλη της στον χώρο της κατάληψης),

ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ;

ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σ.Σ.: αν θυμάμαι καλά, ο Θερσίτης λέει ότι θα αποκαλεί το... "μετανάστη" (στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις) αναρχοχίτη, πασοκοειδές μέχρι να ανακαλέσει τα περί εκπροσώπησης του ΚΚΕ από φίλους-ψηφοφόρους μπλόγκερ. Που δε θυμάμαι να έχει γίνει.

Κατά τα άλλα, είναι από τους πλέον κόσμιους σχολιαστές, λέει πάντα τη γνώμη του και δεν προσβάλλει κανέναν. Σε αντίθεση με άλλα σχόλια που φτάνουν και δεν πληρούν τους όρους δημοσίευσης.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά δημοσιεύματα

Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
Η οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες
Θετική πείρα από τη δράση των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8635798


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα, δράση ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπου εμπλέκεται ως τα μπούνια και η ελληνική κυβέρνηση. Ενδεικτικά, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξής πρωτοβουλίες συγκέντρωσης βοήθειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8807380

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οργανώνουν σύσκεψη το Σάββατο και στη συνέχεια διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΕ. Κάνουν πράξη την αλληλεγγύη
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8799220


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κύμα έμπρακτης συμπαράστασης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μεγάλη ανταπόκριση συναντά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και έκφραση της αλληλεγγύης με κάθε τρόπο http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8801608

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
Συγκέντρωση βοήθειας για πρόσφυγες και μετανάστες
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8562376

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
http://mnodaros.blogspot.gr/2008/05/blog-post_12.html

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4873291


ΕΡΩΤΗΣΗ : Απαράδεκτη ρατσιστική ενέργεια σε βάρος εργατών μεταναστών στην Μανωλάδα Ηλείας. 22/06/09. Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
www.kke.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1966&Itemid=72&morf=0

Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τη δίκη της Μανωλάδας
Το κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ για κοινή δράση Ελλήνων και ξένων εργατών γης ενόχλησε. Ενόχλησε τους σύγχρονους καπιταλιστές αγρότες, φοβήθηκαν την απήχηση που είχε ο λόγος των κομμουνιστών στους μετανάστες, το σύνθημα του ΚΚΕ «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» , και οι μπράβοι τους ανέλαβαν δράση.

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_13.html


Και μερικές φωτογραφίες

http://3.bp.blogspot.com/-jP_LD4IWxFc/UAFCuiIXf_I/AAAAAAABUUk/QLy2FA-8dc0/s1600/1.jpg

https://erodotos.files.wordpress.com/2010/01/cebcceb5cf841.jpg

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=317002&format=.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_RLAzTl8tzLM/S28kdtIppyI/AAAAAAAABJE/vphod-KGPYg/s320/18-4-thumb-medium.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_bGbOSl1F1dA/TDClms29hVI/AAAAAAAADlg/S0Fzp362rSs/s400/pame-metanastes1.jpg

http://www.kolivas.de/wp-content/uploads/2011/01/pame_metanastes.jpg

Μόνο για φυλλάδια

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που κάνει το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες/μετανάστες, δεν φτάνει ούτε το ένα εκατοστό από αυτά που κάνει το κίνημα του αληλλέγγυου κόσμου (αυτό που βρίζει χυδαιολογώντας ο Θερσίτης και άλλοι ΚΚΕδες).

Οπότε, κατανοητή η υστερία του Θερσίτη.

μετανάστης

Ανώνυμος είπε...

Αρα παραδεχεσε οτι κσνει και αλλα πραγματα εκτος απο το να μοιραζει φυλλαδια. Ειναι ενα βημα και αυτο. Την επομενη φορα φερε και το αλληλεγγυομετρο ....
Ακυρος

zoot horn rollo είπε...

Αφού δεν έχει και "κινηματική" έγκριση από Ελευθεροτυπία κτλ.,όντως δε είναι "καλή" κι "επαρκής" η αλληλεγγύη του ΚΚΕ, χιχιχιχιχι...

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός σου είπε ρε άνθρωπε, πως όποιος βοηθά τους πρόσφυγες, ακόμα και μέσα στο γενικό πλήθος αυτού που ονομάζεις "αλληλέγγυο κόσμο", προσμετράται στους μεγαλοπαράγοντες που δοξολογείς και αποκρύπτεις;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΠΌ ΌΠΟΥ ΤΟ ΈΝΑ ΜΈΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο "ΚΌΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΤΟ ΚΚΕ..
ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ, ΟΝΕΙΔΟΣ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΆΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΌΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΑΠΌ ΤΟ ΈΝΑ ΜΈΡΟΣ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ, ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΤΟ ΚΚΕ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΏΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Ο ΑΝΤΙ-ΚΚΕΔΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ

Ο ΙΩΣΗΦ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ

Ανώνυμος είπε...

ακυρε, θερσίτη, ζουν ρόλο, ιωσήφ στη νγη και κυρίως στο διάστημα κλπ κκεδες, κατανοητή η υστερίας σας.

Κάτι πρέπει να πείτε, κάπου πρέπει να πετάξετε λάσπη, και να εξεμέσετε τις συκοφαντίες σας, αφού το ΚΚΕ κάνει τα ελαχιστότατα σε σχέση με το κίνημα του αληλλέγγυου κόσμου.

Υγ: Φυλλάδια, μια συναυλία και 2-3 συλλογές υλικών για τους πρόσφυγες. Αυτά έκανε το ΚΚΕ και είναι τα ελάχιστα που σας είπα. Δεν πειράζει, κατανοητή η υστερία σας!

μετανάστης

Eriugena είπε...

εγω είμαι ο Ιωσήφ, δεν θέλω να κρατήσω ανωνυμία.
είμαι σοκαρισμένος από την λυσσα, το παθος, την χυδαιότητα των αντι-κκε, αλλα κυρίως από την ηθική τους κατάπτωση, την αθλιότητά τους να φτιάχνουν ζυγαριές και να παίρνουν από την μεριά τους τον κόσμο όλο,
και γω ρε άνθρωπε "αλληλέγγυος" είμαι, βοήθησα, αλλά δεν το έκανα θέμα, ντροπή σου ντροπή σας, είστε κάλπικα νομίσματα και αργυραμοιβοί του πόνου των ανθρώπων.
ντρέπομαι που αναφέρθηκα στην προσωπική "βοήθεια" αλλά δεν αντέχω οι πραγματικοί γραφειοκράτες και αυτοί που οικειοποιούνται να λερώνουν όλο τον κόσμο και να τον μετράνε για δικό τους.

Ανώνυμος είπε...

ιωσήφ, γραφειοκράτης και αντικομμουνιστής είσαι συ, που κάνεις κοκοκο στο μεταναστευτικό/προσφυγικό μοιράζοντας κατά κύριο λόγο φυλλάδια.

μετανάστης

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 297   Νεότερο› Νεότερο»