Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Φάε ένα μαλάκα

Ας δούμε μερικές αξιωματικές φράσεις για το μαλάκα της εβδομάδας, το Νίκο Κοτζιά.

Το να είσαι Κοτζιάς, προϋποθέτει βασικά να είσαι μαλάκας, αλλά είναι χειρότερη βρισιά, μετεξέλιξη της συγκεκριμένης έννοιας και της ποιότητάς της.

Όποιος το λέει πρώτος είναι, ειδικά αν είναι ταυτόχρονα και Κοτζιάς. Αλλά έχει ανάγκη να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν είναι. Σαν το Σπύρο στους Απαράδεκτους που μπλόκαρε άσχημα και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει μόλις τον έλεγαν έτσι.
Δεν είμαι μαλάκααααας...



Υπαρξιακή αγωνία, όχι αστεία..

Ο Κοτζιάς είναι ο μαλάκας από το ηλίθιο ανέκδοτο με τον τύπο που πηγαίνει στο τσίρκο ανυποψίαστος, πέφτει ο προβολέας πάνω του, τον παρουσιάζουν, "κυρίες και κύριοι, ο μαλάκας", θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, δεν ξέρει τι να απαντήσει, αλλά πηγαίνει, σπουδάζει κάτι, για να είναι ετοιμόλογος, και μετά από όλα αυτά το βασικό του επιχείρημα είναι κάτι σαν:
-Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι...
Η πλάκα είναι πως τον Κοτζιά δεν τον έβρισε κανείς για να κλειδώσει, οπότε είναι απλώς μαλάκας, χωρίς ελαφρυντικό, από άποψη. Κι εξίσου μαλακίες είναι ο πολιτικός του λόγος και τα επιχειρήματά του.

Ο χοντρομαλάκας. Ο σοφιστικέ μαλάκας. Πολλά κιλά μαλάκας
Ή αλλιώς Νίκος Κοτζιάς. Τρεις μαλάκες σε έναν.
Ο Κοτζιάς είναι τόσο μαλάκας που τραγουδάει επί σκηνής με τους υπουργούς του ΝΑΤΟ we are the world. Ναι αλλά ποιος κόσμος; Ο παλιός κόσμος της εκμετάλλευσης που σαπίζει.
Μάλλον όχι. Ο Κοτζιάς είναι τόσο μαλάκας που έφυγε το 89' από το κόμμα, ντεμέκ από τα αριστερά, για να πάει μέσω Ναρ στο ΠαΣοΚ, και την ίδια στιγμή εξυμνούσε το πνεύμα της Περεστρόικα ενάντια στις σταλινικές μεθόδους της ηγεσίας.
Ή μάλλον όχι. Είναι τόσο μαλάκας που ως μυστικοσύμβουλος του ΓΑΠ έγραφε πως το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας του ελληνικού καπιταλισμού μπορεί να λυθεί με άλλους τρόπους, πέρα από τη μείωση των μισθών και του εργατικού κόστους. Την ίδια μαλακία δηλ με την οποία μας πρήζει ακόμα και σήμερα το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, ανεξαρτήτως απόχρωσης, νεοφιλελέρες και σοσιαλδημοκράτες.

Ο Κοτζιάς παίρνει την πιο γνωστή ελληνική λέξη με τρία άλφα και την εξυψώνει για να γίνει μαλάκας πρώτης (ΑΑΑ) ποιότητας.
Ο Κοτζιάς είναι απλά και (κάθε άλλο παρά) ταπεινά μαλάκας. Κι αν είχε χιούμορ ο φοιτητής που τον αποστόμωσε, θα έπρεπε να του απαντήσει: είναι ο ιμπεριαλισμός ηλίθιε. Και να χωριστεί στα δύο το αμφιθέατρο και να φωνάζει η μία πτέρυγα στην άλλη.
-Είναι μαλάκας; -Ναι. -Είναι μαλάκας; -Ναι.
Είναι μαλάκας οέο είναι μαλάκας, είναι μαλάκας...

Ο Κοτζιάς είναι το είδος του μαλάκα, που αφού εξαργύρωσε το όποιο αγωνιστικό παρελθόν του, το επικαλείται για να βγει λάδι και μεγάλος αγωνιστής: η πορεία μου στο κίνημα ως αγωνιστής δε μου αφήνει περιθώρια παρά να σας πω: σκάσε μαλάκα...
Σώπα δάσκαλε, σώπα μαλάκα να ακούσουμε το παιδί.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Κοτζιάς δεν είναι απλός χειρώνακτας μαλάκας που αυτοϊκανοποιείται αλλά κυκλοφορεί με παλλόμενα πέη, αυτός κι οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση, για να μας τα χώσουν σε ανύποπτο χρόνο. Κι είναι σαν την κρίση, που είναι ένα τεράστιο παλούκι που οι αστοί το έχουν χωμένο στα πισινά τους και θέλουν να το βάλουν στα δικά μας.

Το ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε να το κάνουν, διεκδικώντας απλά λίγη βαζελίνη για πιο ήπια προσαρμογή, ή θα αντιδράσουμε και θα πάψουμε να κάνουμε το μαλάκα, και να κλειδώνουμε σαν το Σπύρο Παπαδόπουλο. Που ήταν παλιά στο Πολυτεχνείο αλλά μετά τα ξεπούλησε όλα κι έγινε πολλά κιλά μαλάκας κι αυτός. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η είδηση και το βίντεο φάνηκαν λίγο μούφα. Όπως και να έχει, δεν είναι ότι ο Κοτζιάς δεν έχει αποδείξει ότι είναι μαλάκας, απλά είναι άλλο θέμα αυτό...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικος ο Κοτζιας ο Μαλακας ειναι μαλακας. Σε λογικο βαθμο ομως. Ή καλυτερα, υπαρχει μια λογικη συνεχεια στις πραξεις του συνεπη οπορτουνα. Δηλαδη, καποτε (τιμημενα 80s) ηταν ινστρουχτορας γιατι επαιζε τον Μαρξ στα δαχτυλα. Συνειδητα, βουτηξε το δαχτυλακι στο μελακι και στη συνεχεια μπηκε με τα μουτρα στο βαζο σαν την αλεπου (βλπ Ραπτοπουλος).

Ο απολυτα σχιζοφρενικος μαλακας ειναι ο Ηλιας ο Λεντζος ο Μαλακας που ειναι μαλακας. Κομπλεξικος τυχοδιωκτης, απο οικογενεια αντιστασιακων, περασε απο την ΚΝΕ στο ΛΑΟΣ και απο εκει στην Χρυση Αυγη, ποτε ξιφουλκει κατα αντιπαλων επικαλουμενος το παρελθον του και της οικογενειας του ως πειστηρια αγωνιστικοτητας και ποτε -μιλωντας με φοντο το μαιαντρο και το καδρο του Μιχαλοβλακα- παραδιδει μαθηματα φασισμου για την πρωτομαγια και τα Δεκεμβριανα. Περιπτωσαρα απο τις λιγες.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Το βιντεο φαινεται μουφα. Η επιμαχη φραση ακουγεται το τελευταιο κυριολεκτικα δευτερολεπτο. Και μονο η ιδια η ανθρωπινη αντιδραση οταν ο υπεξ θα σε στολιζε με αυτο το τροπο δεν θα ηταν ηταν να κλεισεις αμεσως το βιντεο.

Απο εκει και περα ο Κοτζιας ειναι μαλακας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=kvrlZcSh5zo

skatopsyxos είπε...

Διάβαζες Mikeius,Απολίθωμα;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι ιδιαίτερα, αλλά παλιά η κε του μπλοκ είχε γράψει τα εξής

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2012/01/blog-post_17.html
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2012/01/blog-post_27.html

skatopsyxos είπε...

Χαχαχαχαχα καλό!
Λοιπόν εγώ συνδυάζω 4-5 κατηγορίες μαζί :p

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"είναι ο ιμπεριαλισμός ηλίθιε." ...ποια δυο το αμφιθεατρο ? η ατακα του αιωνα θα ηταν ...το ξυστριγκλο του μαλακα θα γινοταν !