Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αναζητώντας τη χαμένη ευκαιρία

Ένα από τα "λογοτεχνικά είδη" που βρίσκονται σε άνθηση το τελευταίο διάστημα, είναι τα πολιτικά άρλεκιν πληγωμένων Συριζαίων, που γράφουν για την "προδομένη μεταρρύθμιση" και τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για το λαϊκό κίνημα. Στα βιβλία αυτά δεν υπάρχει βασικά ίχνος αυτοκριτικής κι ειλικρινούς μεταμέλειας για τις αυταπάτες που έτρεφαν (;) και πάντως σίγουρα καλλιεργούσαν οι συγγραφείς τους, παρά μόνο σενάρια που εξηγούν τι πήγε λάθος -στην πορεία πάντα κι όχι εξαρχής- και τι στράβωσε στις λεπτομέρειες. Που συνήθως είναι ο παραγκωνισμός του πρωταγωνιστή (η περίπτωση του Μηλιού) ή ότι δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις τους κι οι σοφές προειδοποιήσεις τους.

Σαν τους καφενόβιους ραδιοφωνατζήδες, που σε φτιάχνουν για την ομαδάρα, τον άχαστο θρίαμβό της, κι όταν έρχεται η συντριβή, δε νιώθουν εκτεθειμένοι κι αφερέγγυοι, την ανάγκη να απολογηθούν κάπως, αλλά βρίσκουν ένα άλλοθι να κρυφτούν, χαρίζοντας ταυτόχρονα παρηγοριά στον άρρωστο οπαδό. Γιατί αν είχαμε κάνει αυτή την κρίσιμη κίνηση ή εκείνη την κομβική αλλαγή, αν είχαμε αποφύγει το μοιραίο λάθος, πχ κάποιο κόρνερ ή πλάγιο άουτ, η πλάστιγγα θα είχε γείρει προς το μέρος μας, σήμερα θα μιλούσαμε με άλλους όρους, θα 'σαν όλα αληθινά και ο ουρανός πιο γαλανός, αλλά το βάθος του πάντα κόκκινο.
Κάτι σαν προύστηδες στην αναζήτηση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους πέτυχα σε ένα σύνδεσμο από το τελευταίο φύλλο της Κόντρα, που παρέπεμπε στην παρουσίαση του  βιβλίου "πρώτη φορά Αριστερά" από την (που είσαι Μπέρτολντ που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλη) Νάντια Βαλαβάνη. Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία δοκίμια: του Τάσου Παππά, που αναριωτιέται λογοτεχνικά πώς το απόφθεγμα του Βενσάν "προτιμώ μια Αριστερά να κάνει αυτό που μπορεί, παρά μια Δεξιά να κάνει αυτό που θέλει" μετατράπηκε στην πράξη στο: "αυτό που μπορεί η Αριστερά είναι αυτό που θέλει η Δεξιά". (Είδες ρε γαμώτο...) Του Μηλιού που μιλάει για το φαινόμενο Σύριζα και τις πέντε εποχές του, το πνεύμα της Γένοβας, τη χρυσή αντιμνημονιακή εποχή, την κατηφόρα της προσαρμογής, τα μοιραία λάθη (κι ανάμεσά τους φυσικά ο παραγκωνισμός του από το Δραγασάκη). Κι ένα τρίτο των Παπαστάμου και Προδρομίτη για τις ομιλίες του Τσίπρα και την κοινωνική ψυχολογία.

Η ίδια η Βαλαβάνη αναγκάζεται να κάνει αυτό που απεχθάνεται περισσότερο σε μια παρουσίαση και να πάρει θέση, για να μας βεβαιώσει πως η γνωστή σε όλους μας κατάληξη του Σύριζα (μα γιατί δεν περιμένετε λίγο, να δούμε πού το πάει...) κάθε άλλο παρά προδιαγεγραμμένη ήταν. Και πως ο Σύριζα του Αλαβάνου το 04΄, ήταν μια συμμαχία της ριζοσπαστικής (κι όχι της ανανεωτικής) αριστεράς και γενικώς τα έσπαγε. Ο Σύριζα μας πέθανε (το μας εδώ είναι αντικείμενο), ζήτω ο νέος Σύριζα. Μπρος για τα ίδια λάθη, με νέο, βελτιωμένο στιλ.

Ακόμα πιο ενωτικό συμβολισμό είχε η ταυτόχρονη προδημοσίευση ενός αποσπάσματος από την εισαγωγή του βιβλίου των Λάσκου και Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, από τις εκδόσεις ΚΨΜ (με σαφή προσανατολισμό προς το Ναρ), στην εφημερίδα Πριν (Ναρ), και τις ιστοσελίδες Κ-Lab (δεξιό Ναρ), YaBasta, Red Notebook (Σύριζα). Από το οποίο μαθαίνουμε πως με την ανάδειξη του Σύριζα στην κυβέρνηση φαινόταν να ξεπερνιέται το τραύμα της ήττας του 1949· αυτό που αποδείχτηκε ανυπέρβλητο, ωστόσο, ήταν το τραύμα του 1989 - ο ρεαλισμός του Δεν Υπάρχει Εναλλακτική. Όχι μόνο, και σίγουρα όχι κυρίως, με ιδεολογικούς όρους. Αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τη σημασία της οικοδόμησης μιας κοινωνικής αντιεξουσίας που θα στήριζε ένα εγχείρημα ρήξης, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον που την καθιστούσε αναπόφευκτη.
Κατάλαβες, σφε αναγνώστη. Αν δεν το είχε υποτιμήσει όμως αυτό ο Σύριζα, θα είχαμε μια κοινωνική αντιεξουσία τώρα, και θα οικοδομούσαμε σοσιαλισμό, κατά πάσα πιθανότητα. Ο Λάσκος κι αν εγέρασε...

Κλείνουμε τη σχετική ενότητα όχι με άλλο ένα βιβλίο (ούτε με ένα άλλο βιβλίο, αν και ψοφάει για τέτοια λογοπαίγνια ο χώρος), αλλά με την εισήγηση του Ναρίτη Δραγανίγου σε μια εκδήλωση μιας τάσης της Ανταρσυα, που αφιερώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της στη ΛαΕ και την αποδόμηση των θέσεών της, που είναι τόσο εύκολο, σα να κλέβεις Ανταρσυα. Έλα όμως που ένα μεγάλο κομμάτι των μελών σου εξακολουθεί να κρυφοκοιτάζει προς τα εκεί και τρέφεται με το όπιο της αριστερής (ου μην και λαϊκής) ενότητας. Κι έτσι εξηγείται γιατί ένα κείμενο που μιλάει -πολύ σωστά- για την ανάγκη αποσυριζοποίησης της Αριστεράς, επιμένει τόσο πολύ, σχεδόν εξαντλητικά σε αυτό το σημείο, ώστε καταλαβαίνεις πως ο εχθρός (δηλ ο Σύριζα ή οι αυταπάτες για μια νέα, καλύτερη εκδοχή του) είναι εντός των πυλών.

Και δεν εννοώ απλά εντός της Ανταρσυα, που θεωρητικά δεν έχει πια Αραν κι Αρας που έφυγαν και πήγαν στη ΛαΕ, αλλά άφησαν πίσω τους πολλούς ομοϊδεάτες τους. Κι από αυτό δεν εξαιρείται ούτε και το ρεύμα του Δραγανίγου, αλλιώς δε θα είχε κανένα λόγο να επιμείνει τόσο πολύ σε κάτι τόσο αυτονόητο.

Ο Σύριζα μας πέθανε (το μας εδώ είναι αντικείμενο, κι ας αυτοπροσδιορίζεται ως επαναστατικό υποκείμενο) ζήτω ο νέος Σύριζα...

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτόμουν να κοινοποιήσω αυτήν την ανάρτηση σε έναν κρυφοσυριζαίο κλαψιάρη καφενόβιο φίλο μου, που "προδόθηκε" από τη δφα, αλλά είναι τόσο βλάκας που αυτό που θα του μείνει μετα την ανάρτηση ειναι να ψάξει τις αναφερόμενες ιστοσελίδες για να επιβεβαιώσει τον αχταρμά που έχει στο κεφάλι του... Και τελικά να μου σπάσει τα νεύρα με άλλη μια αμετανόητη καφετζίδικη συζήτηση. Αστο, θα το κρατήσω για μένα αυτήν τη φορά.
Ευχαριστώ.
Β.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ο Λάσκος κι αν εγέρασε... κι άσπρισε το μαλλί του,
ούτε την γνώσιν άλλαξε, ούτε την κεφαλή του....!

Δε μπά να λέει ο ...Αγης!
Ο μικροαστός πρέπει να ψοφήσει.

Γι αυτό, Β, 3:43 μ.μ., μην το βάζεις κάτω. Σπάστου εσύ τα νεύρα!

σαπορ τουτουρκι είπε...

Πελετίδης!
Αυτή η μορφή και αυτή η φωνή είναι του κομμουνιστή.

https://www.youtube.com/watch?v=vxDTLnqdv0A

Αυτή η φάτσα με ξεπερνά. Δεν μπορώ να μην τον εμπιστεύομαι.

Αναυδος είπε...

και ο ραχιωτης πηγε με τη λαε !!!

σαπορ τουτουρκι είπε...

Και επειδή αυτό το διαμάντι δεν μπορεί να λείπει από τούτο το καλτ ψυχαναλητήριο, το καταθέτω στα πραχτικά

https://www.youtube.com/watch?v=LkuUhdE_JeQ

Ανώνυμος είπε...

Και η συγκρότηση της ΛΑΕ με Ρέητσελ είναι ξανάνοιγμα της πληγής του '49;
Και η ανάδειξη του πρώην μαοικού Γενς Στόλτενμπεργκ σε ΓΓ του Νατο, τι πληγή να έλεισε;
Γλυκά πονούσε το μαχαίρι, Λάσκο μου;
Έσταζε μέλι η μαχαιριά, Ζωή μου;
Φλεγοντα ζητήματα.

Φορθ Σπούτνικ

Θανάσης είπε...

Τα ΕΑΑΚ (Αθήνας) διερευνούν τη δυνατότητα "μετωπικής πολιτικής συνεργασίας" με ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ. Ξέρω ότι ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ έμειναν στα ΕΑΑΚ. Να υποθέσω ότι την ΑΡΕΝ την ελέγχουν οι του Αριστερού Ρεύματος. Η ΑΡΔΙΝ ποιοί είναι και τον ΣΥΡΙΖΑ ποιοί τον εκφράζουν στο ΦΚ;

Ανώνυμος είπε...

Το rednotebook δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον Δικτύωση (Λασκοπαπαδάτοι) και ίσως και ΟΝΡΑ-Ανασύθεση (η πλειοψηφία της πρώην Ν ΣΥΡΙΖΑ). Το Yabasta δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον ΛΑΕ και ειδικότερα ΑΡΚ (πολύ συγγενικός χώρος με Λασκοπαπαδάτους και ΟΝΡΑ αλλά που σε αντίθεση με αυτούς μπήκε στην ΛΑΕ). Το ΑΡΔΙΝ είναι Παρέμβαση (διάσπαση της ΚΟΕ τον Ιανουάριο του 2012, υπό ένωση με την ΑΡΑΝ) και η ΑΡΕΝ δεν είναι βασικά αριστερό ρεύμα, που ήταν μειοψηφία και στην ν ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΡΕΝ.

Αυτά.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

"Με την ανάδειξη του Σύριζα στην κυβέρνηση φαινόταν να ξεπερνιέται το τραύμα της ήττας του 1949·"

Με ξεγελά η μνήμη μου ή το ίδιο φαινόταν να γίνεται και το 1981;

Σε δεκαεξάχρονα απευθύνονται;

Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Ευ. Γιαννόπουλος απ`το κανάλι 29:
"Επι δυόμισυ χιλιάδες χρόνια την Ελλάδα την κυβερνούσε η Δεξιά"...
(Από τους τριάκοντα τυράννους ως τον Παπανδρέου).

Πιο σοβσρή ανάλυση μου φαίνεται(...και με μεγαλύτρερο βάθος!)


Μάνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

-Το ίδιο λέμε, Σύριζα είναι, στο μυαλό τους αυτό πρεσβεύουν, το συνεπή Σύριζα.

-Β, εγώ ξέρω κάποιον που ενημερώνεται μόνο από Βαξεβάνη και Λαζόπουλο. Αποκλείεται να είναι χειρότερος ο δικός σου.

-Σε αυτούς τους δρόμους, σε αυτήν την κοινωνία, μια μέρα η ραχήλ θα είναι αναρχία

-Ο Σύριζα νομίζω ότι έφτιαξε το Μπλόκο στους φοιτητές.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πω πως το K-lab είναι και ΟΝΡΑ, πέρα από κάποιους μη γραμμιτζήδες του ΝΑΡ. Και ότι έχω μεγάλη περιέργεια αν θα κατέβει το Μπλόκο στις φοιτητικές και αν θα πάρει τετραψήφιες ψήφους. Και όταν λες ότι μια σελίδα είναι ΣΥΡΙΖΑ εννοείς κάτι σαν το Left και όχι την υποκειμενική σου κρίση για το ποιοι παραμένουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς παραπληροφορείς

Κ

Ανώνυμος είπε...

Το οργανογραμα του συριζογενους χωρου ειναι καλυτερο και απο σοου του Τζορτζ Καρλιν. Ειδικα οι πρωην κοετζηδες που ενωνονται με αραν, σκετη απολαυση. Αυτοι ειναι οι και καλα αριστεροι που θα διασωζαν τη τιμη της α/συνεχειας;

Καιτη Γαρμπη

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δε διαφωνούμε σου λέω, είστε όλοι Συριζαίοι με πολιτικά.

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ συμφωνώ! Ο μικροαστός πρέπει να ψοφήσει!

Απολίθωμα, νομίζω νικάς, ο δικός μου "ψάχνεται" περισσότερο, παίρνει και εφημερίδα των συντακτών, διαβάζει και ντοκουμέντα ιστορίας.

Καλή και αγωνιστική μέρα σε όλους.
Β.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Εκανα φυλακή εγώ παλιόπαιδο" !!!

http://antivaro-for-marx-and-lenin.blogspot.gr/2016/04/blog-post_6.html

http://ergatiki.blogspot.gr/2016/04/blog-post_25.html




"καθε δεξια παρεκκλιση , γεννα true ναζιστες "
παλια σταλινικη παροιμια

Ανώνυμος είπε...

Ο Skai μας πληροφορεί πως «(...) Ενα σύστημα υπάρχει, ο καπιταλισμός. Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει κάτι άλλο, χρειάζεται άλλου τύπου ιατρική υποστήριξη. Ο καπιταλισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας (...)».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8845898

Σωστά. Και σε προηγούμενες κοινωνίες πίστευαν πως πάντα θα υπάρχουν σκλάβοι και δουλοκτήτες. Μετά πίστευαν ότι πάντα θα υπάρχουν φεουδάρχες και δουλοπάροικοι. Μόνον τρελοί πίστευαν το αντίθετο.

« Στην Ιταλία, όπου η κεφαλαιοκρατική παραγωγή αναπτύχθηκε νωρίτερα απ’ αλλού, συντελέστηκε νωρίτερα και η διάλυση των σχέσεων δουλοπαροικίας. Στη χώρα αυτή ο δουλοπάροικος χειραφετήθηκε προτού εξασφαλίσει κάποιο δικαίωμα χρησικτησίας στη γη. Γιαυτό η χειραφέτησή του τον μετάτρεψε αμέσως σε προγραμμένο προλετάριο, που επιπλέον βρήκε έτοιμα τα καινούργια αφεντικά στις πόλεις που στο μεγαλύτερό τους μέρος κληρονομήθηκαν από τη ρωμαϊκή εποχή. Όταν η επανάσταση της παγκόσμιας αγοράς από το 15ο αιώνα και δω κατάστρεψε την εμπορική υπεροχή της Βόρειας Ιταλίας, άρχισε μια κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή οι εργάτες απομακρύνθηκαν μαζικά προς την ύπαιθρο χώρα, όπου έδωσαν μία ασυνήθιστη ώθηση στη μικρή καλλιέργεια, που συνηθίζονταν εκεί, υπό τύπο κηπουρικής »

http://www.komep.gr/2000-teyxos-2/h-genesh-kai-oi-oroi-diamorfoshs-ths-ergatikhs-takshs-14os-15os-aionas

Όσοι υπερασπίζονται αυτό το σύστημα διάβασαν την παρατήρηση του Κάρολου; Δύσκολη η υπενθύμιση κατά την οποία ο καπιταλισμός “έσπασε” τα μούτρα του όταν πρωτοεμφανίστηκε με κάποιες αξιώσεις στην Ιταλία του 15ου αιώνα. Πως το εξηγούν; Θα φταίει πως οι Ιταλοί έπαιξαν -για άλλη μία φορά- κατενάτσιο!

#################

Καλή η προσπάθεια των “ακομμάτιστων”, “πορτιέρηδων”, της αλληλεγγύης , αλλά δεν τα κατάφεραν. Δύσκολη εποχή για τους “αυτόκλητους”, “ακομμάτιστους” του λιμανιού. Το 2011 πέρασε ανεπιστρεπτί.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8845182

Ενώ παράλληλα φτιάχτηκε Κιόσκι ενημέρωσης και αλληλεγγύης στο λιμάνι του Πειραιά από τα Ταξικά σωματεία για πρόσφυγες – μετανάστες
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8845895

Στρατάρχη, πρόλαβες το σχόλιο μου!

#################
Για την αντιγραφή και τα troll-σχόλια

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Ο σαπόρ έγραψε το θέμα της ημέρας Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα.

Τα "Παιδιά από την Πάτρα" αλλάζουν τα δεδομένα.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8845891
http://giorgossarris.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html


Η πορεία πάει πολύ καλύτερα, από ότι προβλέφτηκε. Μας πληροφορεί ο teddygr
http://teddygr.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html
Το οποίο κάνει τα συριζο κλπ τρολ να έχουν σκυλιάσει στο νετ.

Κάποια από τα στελέχη της ΔΦΑ, εγκαινίασαν τα νέα γραφεία του Σύριζα στην Πάτρα.
Έκαναν τα..σχόλια τους και πήραν απάντηση τους από την δημοτική αρχή της Πάτρας.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8845674


#################

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ ε

Μιας και άνοιξε το θέμα ο Στρατάρχης, το video με τους τραγουδιάρηδες ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο we are the world we are the children
https://www.youtube.com/watch?v=v-fdxZ4CGIw&feature=youtu.be&t=13


#################

Για την αντιγραφή και τα troll-σχόλια

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Το καλό νέο της ημέρας – 1

Ένα από τα πιο χυδαία αντι-ΚΚΕ, αντισοβιετικά, σχήματα, οδεύει προς διάσπαση.
Από την Εφ.ΣΥΝ. http://www.efsyn.gr/arthro/dokimazetai-i-laiki-enotita

Είχαν άλλους σκοπούς μας έλεγαν. Το σκίσιμο των μνημονίων, τα 751 ευρώ, την 13η σύνταξη, την προστασία ανέργων. Θα ζητούσαν διαγραφή χρέους (hair-cut στην μη ξύλινη γλώσσα) χωρίς όρους -γιατί κατά βάθος η ΕΕ είναι καλή - και παράλληλα η ΕΕ θα τους έδινε και νέα δανεικά στο έτσι χωρίς εγγυήσεις για τα δανεικά. Ήταν μάγκες και με λίγο νταβαντούρι, θα έπιαναν κορόιδα τους “κουτόφραγκους”.

Μόλις τα αντίστοιχα νομοσχέδια, για το σκίσιμο μνημονίων, προστασίας ανέργων, 751 ευρό κατώτερος-13η σύνταξη κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στις αρχές - μέσα του 2015, αντί να έρθουν προς ψήφιση, τα νομοσχέδια περιπλανιόταν στους διαδρόμους της Βουλής. Όσο για το δημοψήφισμα, και αυτοί προπαγάνδιζαν το ΟΧΙ στο μνημόνιο Γιουγκέρ = ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα.

Ναι τόσα χρόνια δεν ήξεραν τι αντιπροσώπευε ο Σύριζα, ήταν πολιτικά άπειροι, ο Αλέξης άλλαξε στην πορεία κ.α. παραμύθια. Άλλους σκοπούς είχε η συνενωμένη αριστερά. Κάτι μας γράφει μέσω «Λε Μοντ» στις 8 Μάη η κ.Καϊμάκη, λίγες ημέρες μετά το 16% του Σύριζα.

Κυριακή 27 Μάη 2012 Του Κώστα ΠΑΠΑΔΑΚΗ στον Ρ
Εκεί που «κυβέρνησε η αριστερά»... ...και ο ανομολόγητος στόχος του οπορτουνισμού στην Ελλάδα
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6870481

« Ενώ στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» στις 8 Μάη δημοσιεύτηκε άρθρο της Β. Καϊμάκη στο οποίο στην αναφορά της στο ΚΚΕ σημείωνε: «Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων: να διαλύσουν το ΚΚ για να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία»...
Ιδιαίτερα στο άρθρο της «Λε Μοντ» και μέσα σε τρεις αράδες, χωρίς περιστροφές ομολογείται ο ειδικός στόχος τους για τις εκλογές στην Ελλάδα: Να χτυπηθεί το ΚΚΕ, να βάλουν στο χέρι το εργατικό λαϊκό κίνημα, να χειραγωγήσουν την πάλη και τις συνειδήσεις όσων αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί.»

Επιχείρησαν να μειώσουν την δύναμη - δυναμική του ΚΚΕ, ακόμα και να το μειώσουν κάτω του 3%, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο επόμενος δυνατός οπορτουνιστικός πόλος που θα επιχειρήσει να το πετύχει, θα εμφανιστεί μετά από μία 10ετία να μην πούμε 20ετία. 1968-1991-2012. Χωρίς αυτό να σημαίνει επανάπαυση στην παλη μαζί του. Ο οπορτουνισμός έχει βαθιές αιτίες, δεν περιορίζεται σε σχήματα προσώπων: Εκπροσωπεί την επιρροή της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα έλεγαν οι κλασσικοί. Αν και λέγοντας οπορτουνιστική την ΛΑΕΝ, μάλλον της κάνουμε και χάρη.

#################

@ Το καλό νέο της ημέρας – 2 video

https://www.youtube.com/watch?v=W7rOvzBqRpQ


Από το 14΄ και μετά. Ο Δήμαρχος Πάτρας σε μία πολύ απλή ομιλία μιλά για την πορεία, για την ανεργία. Πιο απλά δεν γίνεται. Σχεδόν απλοϊκή κουβέντα που θα μπορούσε να γίνει σε καφετέριες. Χωρίς -ισμούς, "θεωρητικά σχήματα". Να μην ξαναδιαβάσουμε για ξύλινη γλώσσα από όλους αυτούς που κατάλαβαν τις “μη ξύλινες” λέξεις: sustainability που ψήφισαν στο δημοψήφισμα, Hedge-funds, memorandum of understanding, hair-cut, re-profiling.

Για την αντιγραφή και τα troll-σχόλια

Ο 4:14

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Δε μας τα λες όλα Ο 4:14, για το καλό νέο της ημέρας:
Συντάκτης του καλού νέου από την "Αυγή των Συντακτών" ο ....
(τρέμολο τα κρουστά)
......Γιώργος Πετρόπουλος!!!!!!!!!
(χειροκρότημα αποθέωσης).
Και απόλαυση από κάτω, τα σχόλια των ευσεβών πιστών, εεε....συγγνώμην, αναγνωστών.
Το Μήνυμα του Ενός (μετά τον Μαρξ):
Το Αριστερό Ρεύμα (που κατσικώνουνταν, πως ελέγχει τον τΣύριζα πριν τις 15/8/15) ώφειλε να καθοδηγεί, αμεσοδημοκρατικά, το Μέτωπο-ΛΑΕ, που επίσης με τη σειρά του ώφειλε να καθοδηγεί, αμεσοδημοκρατικά, ένα ευρύτερο Μέτωπο, που υποθέτω (η δική μου συμβολή) θα ώφειλε να καθοδηγεί, αμεσοδημοκρατικά, τον Λαό, είτε απευθείας, είτε μέσα από ένα ακόμη ευρύτερο Μέτωπο, που θα (συνεχίζω εγώ...) περιλάμβανε και τους ..φασίστες, αμεσοδημοκρατικά, εκτός από τους σταλινικούς (χαρούλες κοντρίτες και μουλούδες, αν νομίζετε πως τη γλυτώσατε τόσο εύκολα - ο Περισσός σας περιμένει....)...
Αλλά το Α.Ρ. απέτυχε να πραγματώσει τα οράματα του Ενός, γι αυτό ο Ενας κλείνει τον κύκλο (του Α.Ρ.) και ....αποχωρεί (από που; Βρείτε το εσείς).
Κι εγώ πάω για ένα ντεπόν αναβράζον.

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ, μην περιμένουμε ως πολιτική από την “Αυγή των Συντακτών”, να είναι μη αντι-ΚΚΕ. Σχολιάζω την είδηση. Η είδηση περί επικείμενης διάσπασης ανήκει στα "καλά νέα της ημέρας". Οι χυδαίες αντικομμουνιστικές, αντιΚΚΕ οργανώσεις με την προβιά του αριστερού, θα μειωθούν κατά μία. Και όχι μόνο από πρώην απλά μέλη αλλά και από πρώην μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πουλέν τους απαξιώθηκε. Το οποίο υπήρξε, πέρα από σανίδα σωτηρίας στελεχών και πρώην υπουργών της Κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ Ιανουαρίου, Και για να μην πάει μέρος από τους ψήφους του Σύριζα τον Ιανουάριο, στο ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο. Και γίνει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα. Έχει και αυτό την μικρή σημασία του.
Όλο το Σεπτέμβριο η κουβέντα "Μα γιατί δεν ενώνεται το ΚΚΕ με τη ΛΑΕΝ" και άλλα δήθεν αθώα ερωτήματα “για την ενότητα της αριστεράς” στα τηλεοπτικά παράθυρα, που αποπροσανατόλιζαν την συζήτηση για τα μέτρα που θα ερχόντουσαν π.χ. ασφαλιστικό. Για κάποιο χρόνο τα κηρύγματα “της ενότητας της αριστεράς” δεν θα τα ακούσουμε στο εγγύς μέλλον.

Οπορτουνισμός ως ιδεολογία θα υπάρχει ως επιρροή της Αστικής τάξης στο Εργατικό Κίνημα. Θα φρεσκαριστούν με νέα - νέα σχήματα. Την επόμενη δεκαετία θα δημιουργηθεί κάποιος ισχυρός οπορτουνιστικός πόλος.
Αλλά δεν θα αφήσουν στο έτσι την προσπάθεια. Και 0,5% να έχουν, πάλι θα κατηγορούν το ΚΚΕ για απομόνωση, ξύλινο λόγο και από την άλλη θα το παρακαλούν για συνεργασία κ.α. Είναι στο DNA - RNA των συμφερόντων της τάξης – στρωμάτων που υπερασπίζονται . (*)

Άρα, αφού δεν τους μένει και τίποτα άλλο, η στροφή πως τον εθνικισμό -με ή χωρίς κάλυμμα- θα είναι το τελευταίο τους και ίσως και αναμενόμενο χαρτί. Το έδαφος είχε στρωθεί νωρίτερα Και με αυτούς που συσχέτισαν το ευρώ με την.. μετανάστευση. Αν βγούμε εκτός ευρώ, θα μειωθεί και η μετανάστευση έλεγαν. Το 2 σε 1. Κολακευτικά σχόλια για την θυγατέρα του πρώην προέδρου για ένα μήνα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας, έχουν δημοσιευτεί και σε ακροδεξιές εφημερίδες.

Τα “κολλητήρια” με τύπου ΕΠΑΜ είναι εδώ και πολύ καιρό. Αμεσοδημοκρατικά. ΕΡΤ, Κυβέρνηση της αριστεράς τον Ιανουάριο, Δημοψήφισμα. Πιο κατατοπιστικό -για μένα- και μέσω youtube, η πορεία της απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου 2016 στην Καλαμάτα. Με αυτούς που κρατούσαν σημαία του ΕΠΑΜ να κοιτούν ξινισμένα τον όγκο της πορείας του ΠΑΜΕ

Ο 4:14

(*) Είχα γράψει -σε προηγούμενη ανάρτηση- πως σε ένα “διπλό” μεταξύ Σύριζα – Λαεν - η Λαέν ισχυρίζεται πως ήταν σχήματα κατοίκων ή κάτι τέτοιο- στην πλατεία Γαρδένιας, στου Ζωγράφου, νομίζω πως άκουσα από δύο διαφορετικά κανάλια το “Κάτω ο Σταλινισμός”! Πάλι ο Στάλιν τους φταίει; Αν το βρω στο youtube θα το περάσω στα σχόλια.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ο 4:14, καμιά διαφωνία, άλλωστε το σχόλιο <7 Απριλίου 2016 - 8:49μ.μ.> γράφτηκε σε στυλ trol, για να επιδοκιμάσει το δημοσίευμα - άλλο αν πέτυχε το σκοπό του. Mea culpa.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ξερει κανεις ποση επιδοτηση παιρνει κομμα που ελαβε 2,86 σε εκλογες και δεν μπηκε στη Βουλη ? Οχι οτι εχω αυταπατες για πιθανους "χορηγους" ,αλλα λεω μηπως τελειωνουν και τα ευρω της επιδοτηης τωρα κοντα ....εχει την αξια του κι αυτο

Ανώνυμος είπε...

Στρατάρχη σύμφωνα με ένα σάιτ την επιδότηση την βρήκα λίγο πάνω από 25 χιλιάρικα. Πολύ λίγα.

Ο 4:14