Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό καπιτάλα

Αναδημοσίευση από την Κατιούσα
H “φρουρά-ααα, φρουρά-ααα” της Βουλής μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά η αλλαγή φρουράς στα τζάκια και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ, κι ας μην είναι ακριβώς “ενωμένη-δυνατή”, σαν το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο στο (όλοι) ΜΕΓΚΑ -που θυμίζει ΠΑΣΟΚ- κι ενάντια στον “εχθρό λαό” και όχι στον ΠΑΟΚ ή τη Θεσσαλονίκη, όπως είπε χτες ο Ιβάν ο πονηρός…
Ο Σαββίδης μπαίνει στο Μέγκα, ο Μαρινάκης παίρνει το ΔΟΛ -που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και Μέγκα- κι ο Τσουκαλάς ετοιμάζεται να πάρει εκπομπή μαζί με το Γιώργο Μίνο, ενώ ο Μαρινάκης συνεργάζεται και με τον Αλαφούζο, που είχε στήσει μια προσωρινή λυκοφιλία (τη λες και λυκοσυμμαχία) με το Σαββίδη και το Μελισσανίδη, που όμως την γκρέμισαν στο πρώτο φάλτσο σφύριγμα… Τέσσερις ΠΑΕ, μία πολιτική. Και μπόλικοι καβγάδες μεταξύ τους που θυμίζουν το “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα” κατά το καπιτάλα (αγάπη γλυκιά μου) –> κεφαλαιοκράτη. Και ψάξε βρες τώρα ποιοι είναι οι γάιδαροι που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα (το ποδόσφαιρο) και τις δικές μας πλάτες και ποιοι μαλώνουν σαν τα κοκόρια για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο κοτέτσι της Σούπερ-Λιγκ και όχι μόνο.
Όπως ο δικομματισμός και τα δεκανίκια του (πέντε, οκτώ, δέκα κόμματα, μία πολιτική) στήνουν εντυπωσιακούς θεατρινίστικους καβγάδες στο παλκοσένικο της Βουλής, για να εγκλωβίσουν θεατές και ψηφοφόρους, έτσι και οι “ανθρώποι του ποδοσφαίρου” (ο τόνος στην παραλήγουσα, όπως στο “πολέμοι”) σηκώνουν τη λευκή σημαία (που δείχνει αγνότητα, όχι υποχώρηση) της εξυγίανσης ενάντια στο κατεστημένο των άλλων -δηλαδή τους ανταγωνιστές τους- που αυτοί όμως θα το γκρεμίσουν. Φτηνό όπιο για τους λαούς που θαυμάζουν την προεδράρα -που τα λέει έξω απ’ τα δόντια- και στρατεύονται για τα συμφέροντα της: να σκοτώνονται οι οπαδοί για τ’ αφέντη το φαΐ.
Γιατί να δώσουμε μόνο τον ΟΠΑΠ στο Μελισσανίδη και να μην του χτίσουμε κι ένα γήπεδο;
Γιατί να πάρει μόνο το λιμάνι-κι ό,τι άλλο ακίνητο ή μάλλον ό,τι κινείται πάνω από τα Τέμπη- ο Σαββίδης;
Γιατί να μην πάρει το λιμάνι του Πειραιά -όπου έχει και το Δήμο- ο Μαρινάκης, όπως ο Σαββίδης;
Γιατί να μείνει ο Αλαφούζος μόνο με την τηλεοπτική άδεια και να μείνουν οι υπόλοιποι χωρίς (μεγάλο) κανάλι ή ένα συγκρότημα να τους στηρίζει;
-Ναι αλλά ο Σαββίδης είπε τα καλύτερα για τον Τσίπρα, που του θυμίζει -λέει- τον Πούτιν -πάλι καλά, εδώ άλλοι την πάτησαν και τον είχαν περάσει για… Λένιν της εποχής μας, εδώ θα τα χαλάσουμε τώρα;- ενώ ο Μαρινάκης έδειξε τη βαθιά του συγκίνηση για το θάνατο του επίτιμου, με το αποχαιρετιστήριο σχόλιό του, και μπορεί να στηρίζει τη ΝΔ, όπως κι ο Αλαφούζος, αλλά παίζει σε όλα τα ταμπλό, όπως ο Μελισσανίδης. Είδες λοιπόν τι χάσμα διαφορών τους χωρίζει;
Κάποιοι σοκαρίστηκαν γιατί στο χτεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Σαββίδης είπε πως έχει τη δύναμη να στείλει το διαιτητή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (του πρωταθλήματος, όχι του Κυπέλλου) στη σύνταξη. Σε επόμενο διάγγελμα θα ανακοινώσει και το ύψος -ή τη μείωση- της σύνταξης.
Πραγματικό σοκ! Αφοδεύουν οι αρκούδες στο δάσος -κι οι κότες στο κοτέτσι; Λες και οι μεγαλοκαπιταλιστές δεν κάνουν την ίδια ακριβώς διαδικασία με το πολιτικό υπαλληλικό τους προσωπικό -μέχρι αυτό να χάσει την αξία χρήσης του για το σύστημα και να πεταχτεί στη γωνία, σαν στυμμένη λεμονόκουπα- και θα κολλούσαν στους διαιτητές.
Αλλά τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά που πέφτουν πάνω στην εργατιά δεν είναι οι ρέφερι κι οι βοηθοί τους. Είναι αυτοί που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου και τις ζωές μας συνολικά, αυτοί που τους προσλαμβάνουν και τους συνταξιοδοτούν κατά βούληση. Και το ζητούμενο είναι πότε θα σταματήσουμε την καμένη από χέρι τακτική “γκολ αυτοί, σέντρα εμείς” για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Και να μην κάνουμε απλώς ένα ζάπινγκ στα τζάκια και τα συμφέροντα (από το ΣΚΑΪ στο Μέγκα και τούμπαλιν), μια απλή αλλαγή φρουράς, αλλά να αλλάξουμε το ίδιο το έργο και να το γράψουμε μόνοι μας, σύμφωνα με το δικό μας σενάριο…

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για τη σημερινή ημέρα, έχω να πω τα εξής:

Κάτω ο ιμπεριαλισμός της Ρεάλ Μαδρίτης.
Κάτω οι μισθοφόροι του Φράνκο.
Στηριζουμε όλοι τον αντιφασιστικό αγώνα της Γιουβέντους.


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να έχει, ο παππούς Ανιέλι της Γιουβέντους ήταν πιο ειλικρινής όταν είχε εκφράσει δημοσίως πως "Το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν απ' αυτή η Δεξιά" σύμφωνα με δημοσίευμα του 1996 απογευματινής εφημερίδας. Η Ιταλία ήταν χρόνια μπροστά από την Ελλάδα του σήμερα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και ένα σύνθημα για τα χθεσινα στην Κοζάνη.

Φονιάδες, κοράκια, πολέμου αρπακτικά
Ο μόνος δρόμος είναι, στη λαχαναγορά


Προλεκαλτ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ακρα του ταφου σιωπη για το καφακολ που καναν οι κομμουνιστες στα ΝΑΤΟικα στρατευματα ...απο κοντα στα ιδιωτικα καναλια και η ΕΡΤ του Τσακνη !! Να ειχε ριξει καμμια περιεργη καμμια κοτα στο Μαξιμου θα το ειχαν πρωτη ειδηση

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λες στρατάρχα μου; Μόνο εδώ μέσα να κοιτάξεις καταλαβαίνεις. Μία εβδομάδα είχαν βγει για τον Παπαδήμο από την τρύπα τους και ξαφνικά από χθες δεν τους βρίσκουμε ούτε με amber alert.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεστε συντροφοι έχουν ήδη έτοιμο το νεο "ακατανικητο" επιχείρημα.
"γιατι δεν εχετε οι κκεδες ολα τα οδικα δίκτυα ολημερις κλεισμένα και μολις φτανουν οι ΝΑΤΟικοι να τους τουφεκατε"?
"Αρα πηγατε εκεί για τα ματια του κοσμου, δεν καταφερατε τίποτα"

Με αυτή τη λογική βέβαια και τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβιας δε τον αποτρεψαμε ουτε με τα αρματα μαχης στη λαχαναγορα ουτε με το ξυλο στους νατοικους στο λιμανι της Θεσσαλονίκης.
Βέβαια τα λενε αυτα καποιοι που ο αντιιμπεριαλισμος τους φτανει μέχρι την υοθετηση διχοτομικων σχεδιων του Τσιπρα, σταματάει εκεί που ξεκινά ο αντιιμπεριαλιστης Πουτιν. Τα λενε αυτα τυποι καναπεδατοι που μας ενημερωσαν οτι ενας φάκελος σε ενα μεμονωμένο προσωππ αποτελει ηρωικό και κομμουνιστικο τροπο ταξικης παλης που προφανώς πετυχαίνει το σκοπό του. Να πληξει το συστημα. Τι? Οχι?

Δεν πειραζει παμε για το επόμενο τουιτ...

ratm

Ανώνυμος είπε...

https://pbs.twimg.com/media/DBU89ldWsAAFBns.jpg:large

Αυτή την φορά η ΝΑΤΟϊκή φάλαγγα υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών τα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό. Χωρίς τα παλιά τεχνάσματα όπως αλλαγή των πινακίδων, που έστειλαν το 1999 τα νατοϊκά άρματα να κόβουν βόλτες στο λαβύρινθο της λαχαναγοράς για μερικές ώρες.

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ
Και η Ρεάλ δεν πήγαινε πίσω όταν έπαιζε με τον ΟΣΦΠ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Το τραγικό (ή μήπως αποκαλυπτικό;) της υπόθεσης είναι ότι ενώ η άσκηση έχει ανακοινωθεί από το ΓΕΕΘΑ ήδη από τις 26/5 (http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6059-askhsh-nato-%E2%80%9Cnoble-jump-2017%E2%80%9D.html) δεν έχω δει ούτε μία αναφορά, ούτε ένα άρθρο, ούτε μία δράση, ούτε ένα κάλεσμα από όλο το φάσμα του αριστεροχωρίου. Και μιλώ τόσο για τα επίσημα «όργανα» (site, έντυπα κτλ) των διαφόρων οργανώσεων αλλά και για τα διάφορα παρα-site, blogs μέχρι και τους επαναστάτες του ιντερνετικού αντάρτικου σε fb και twitter (βλ γιατρούς και άλλους τινα). Οι ίδιοι που πριν κάποιες μέρες έσκουζαν ότι το Κόμμα «καθυστερεί» να βγάλει ανακοινώσεις ορισμένες ώρες... Σιγή ασυρμάτου πραγματικά. Και αν κάνω λάθος (μιας και αντικειμενικά δεν μπορώ να έχω καθολική πληροφόρηση) είμαι δεκτικός σε διορθώσεις.
Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθιμένος να δεχτώ «δικαιολογίες» περί αδράνειας και ανικανότητας των γραφείων τύπου. Όταν είναι για κάνα «ενωτικό» μαλλιοτράβηγμα (βλ υπόθεση Ζωίτσας) ή για το πόσο γρήγορα θα ευχηθούν καλούς ψόφους, τότε οι μηχανισμοί δουλεύουν ρολόϊ. Είναι σαφές νομίζω ότι βάζουν άλλες προτεραιότητες.

Αλλά ας αφήσω τα ανούσια και ευτελή και ας πάω στην ουσία με μια εμπειρία. Στην κινητοποίηση της Αλεξανδρούπολης (28/5) ένας ηλικιωμένος κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας φωνάζει με όλη τη δύναμη της φωνής του, επικροτώντας τον ομιλητή, «ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ». Στην Κοζάνη το όξω γίνεται πράξη και κυρίως αποδεικνύει ότι ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει πράξη. Αποτελεί μία μικρή νίκη που δείχνει σε όλους ότι η θέληση και η ανάγκη επιβάλλονται και μπορούν να επιβάλλονται. Μας δίνει δύναμη και πίστη στις δυνατότητες των αγώνων. Αυτές είναι οι σπίθες που βάζει ο επαναστάτης μπαίνοντας πρώτος και μπροστά στην τάξη μας. Και όχι οι διάφορες εκδικητικού τύπου ατομικές ενέργειες (όση ηθική ικανοποίηση ή αίσθηση δικαίου και αν προσφέρουν). Η ιστορία αλλάζει από μαζική και συνειδητή δράση, όχι ατομική. Και αυτό το δρόμο οφείλεις να δείχνεις.

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

Για αυτά ratm υπάρχει και παροιμία του σοφού λαού.

Ακριβός στα πίτουρα, φτηνός στο αλεύρι.

Από την άλλη πάλι είπαμε: άλλα τα αλβανικά στρατεύματα που πήγαν να περάσουν μέσω προμαχώνα και άλλα τα ισπανικά που πέρασαν μέσω Εβρου που διακινούσαν σε ειδήσεις οι καλοθελητές για να ψαρώσουν κόσμο.

Αν το θες να το πω και αλλιώς το ότι κάποιοι ξαφνικά δεν "ξέρουν" τις κινήσεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού μέσα στην ίδια τους την χώρα και θέλουν να μας κάνουν μαθήματα αντιιμπεριαλισμού για την Συρία είναι και το μεγαλύτερο ξεβράκωμα της όλης ιστορίας. Είναι συνειδητοί απατεώνες και με την βούλα πια.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"Από την άλλη πάλι είπαμε: άλλα τα αλβανικά στρατεύματα που πήγαν να περάσουν μέσω προμαχώνα και άλλα τα ισπανικά που πέρασαν μέσω Εβρου που διακινούσαν σε ειδήσεις οι καλοθελητές για να ψαρώσουν κόσμο. "
Γιατί;

Λέων

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί;"

Αν εννοείς, γιατί κάποιος να πει ψέματα σχετικά με το αν πέρασαν γρήγορα ή όχι τα στρατεύματα έχει να κάνει με την φύση της άσκησης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

TΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Άκυρο, έχεις κάθε δικαίωμα να το σβήσεις.
Κουράζω νομίζω,αλλά για το θέμα του Κατάρ βιάζεται ο καθηγητής διαιτησίας και θα πάθει τα ίδια με τις αλλαξοκωλιές για την Τουρκία. Μην κράζεις τους Αλ-Τανι, και μετά μας βγούνε τίποτα σύμμαχοι αντιμπεριαλιστικοί. Προτείνω σύνεση και υπομονή μέχρι να κατακάτσει η σκόνη.

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη ο Καζάκος δεν έδωσε αυτή την συνέντευξη σήμερα την έδωσε πριν χρόνια. Επίσης, δεν μίλησε μόνο 1 λεπτό τίγκα στην κοπτοραπτική. Επίσης, δεν μίλησε ούτε ως βουλευτής του ΚΚΕ, ούτε ως διευθυντής του δηπαθε. Επίσης, μιλάμε για δύο μέρες μετά το σταμάτημα της νατοϊκής φάλαγγας και προκαλεί τουλάχιστον περίεργους συνειρμούς η ανάσυρση μίας αρχαίας και κατακομμένης δήλωσης που προσπαθεί να παρουσιάσει ως εκφραστή στρεβλών για την πατρίδα θέσεων έναν συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ. Τέλος, μιλαμε για μία "είδηση" του πρώτου θέματος και του ενικού. Τα δύο αυτά σάιτ μέχρι και στα κοσμικά θέματα παραπληροφορούν λόγω κακής διασταύρωσης. Πόσο μάλλον όταν ασχολούνται με θέματα που έχουν πολιτικές προεκτάσεις.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω δει ολοκληρη τη συνεντευξη Καζακου. Διαβασα μονο το επιμαχο αποσπασμα.
Κραταω λοιπον πισινη μηπως ειναι κοπτοραπτικη των δημοσιογραφων και ηθελε κατι αλλο να πει ο Καζακος.
Αν το νοημαα και το πνευμα ηταν οντως αυτο που βγαινει απο το αποσπασμα ειναι οντως και πολιτικα λαθος αλλα και ηθικα αδικη φραση για χιλιαδες νεους που εφυγαν. Ειδικα για εναν ανθρωπο που εζζησε το κυμα μεταναστευσης τη δεκαετια του 50. (που ειχε αλλα χαρακτηριστικα βεβαια)

ratm

Ανώνυμος είπε...

Οι ατσάλινοι των s.m. που δεν λυγάνε ποτέ, κάτι σαν μπετόν αρμέ, κατάπιαν την γλώσσα τους για το μπλόκο στην Νατοϊκη πομπή στην Κοζάνη.

Ευτυχώς γι αυτούς βγάζουν μεταχρονολογημένες δηλώσεις 50 δευτερολέπτων σαν του Καζάκου, οι οποίες τους βγάζουν από το "αδιέξοδο" και τους δίνουν τροφή στις νέες τουιτερομαχίες κατά του ΚΚΕ.

Την επόμενη φορά, δηλώσεις για to 1989 (το 1990 η συγκυβέρνηση με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ ήταν "καθαρή")

17-57




ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

αντιπερισπασμος ηταν η αναρσυρση της δηλωσης Καζακου που εγινε πριν 4 χρονια για την απιστευτη ανταποκριση του κοσμου για το ΝΑΤΟικο σταματημα ..

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΟΧΕΠ

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SITE HUFFINFGTON POST

Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΤΟΡΑΠΙΚΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=dXm-1q_Dhcc

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΔΑ;

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝ ΦΑΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΚΑΖΑΚΟ; ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ;

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ( ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΑΕΡΑ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ;

Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΤΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γενικά αυτό δεν είναι και κανένα κρυφό μυστικό.

http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/happyday/webtv/happy-day-020615

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο βίντεο του ενικού ολόκληρη η συνέντευξη είναι από εδώ. Οποιος θέλει να κάψει τα μυαλά του 4 ώρες για να αποδείξει ότι υπάρχει παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο ας το κάνει.

Το θέμα είναι γιατί να μπαίνουμε σε μία τέτοια διαδικασία κάθε φορά που υποτιμάται η νοημοσύνη μας τόσο κραυγαλέα. Το εν λόγω μοντάζ της συνέντευξης είναι από την μονταζιέρα της επικοινωνιακής ομαδας της νδ και το χασαπομάχαιρο είναι προφανές. Ούτε μία φραση δεν ολοκληρώνεται χωρίς να αλλάξει το πλάνο. Το ίδιο ισχύει και με το βίντεο του ενικού που είναι μεταγενέστερο και έχει το ίδιο ακριβώς κόψιμο πλάνων.

https://m.youtube.com/watch?v=u54nIk7iJU0

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Κλασικα θα μας πρηξουν με το Καζακο, επανερχεται σιγα σιγα κι ο Λαζοπουλος...ΣΕ δουλεια να βρισκομαστε.
Η ευκολια και η ταχυτητα με την οποια σπευδουν διαφοροι να αναπαραξουν τη δηλωση και να δημιουργησουν κλιμα δε προκαλει κι ιδιαιτερη εντυπωση πλεον, γνωστα αυτα, ειδικα στο απωγειο του "αντιμνημονιου".

zoot horn rollo είπε...

Κι εννοειται πως κραταω κι εγω μια πισινη.
Εκ πρωτης δεν επικροτω παντως, κι ουτε ειναι θεση του ΚΚΕ. Θα δειξει.

Ανώνυμος είπε...

Η παρακάτω δήλωση του ευρωβουλευτή πλέον Παπαδάκη από το βήμα του 19ου συνεδρίου (προ τετραετίας αυτή) δεν έγινε βέβαια ποτέ της viral:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7399022

"...Το κύριο είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ενοχοποιείται ο εργάτης που αναγκάζεται να μεταναστεύσει, αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, που ξεσπιτώνει από τη χώρα τους χρεοκοπημένους εργάτες, άνεργο επιστημονικό δυναμικό για ένα μεροκάματο..."

Βλέπω πάντως ότι το αριστεροχώρι πήρε άμεσα την πάσα από την ακροδεξιά για να βγάλει πάλι αντικουκουεδισμό. Όχι ότι περιμέναμε καλύτερα βέβαια.

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Τα προσωπικά μου βιώματα και η εικόνα που έχω από τριγύρω μου, δίνουν δίκηο στην έγκαιρη προειδοποίηση-άποψη του Καζάκου. Στην ουσία της.
Δεν είναι ίδια η μετανάστευση που τραγούδησε ο Καζατζίδης, και οι σημερινή των ποικίλων μαυρούληδων και κυνηγημένων από τους πολέμους, με την σημερινή της μεταπασοκικής Ελλάδας.
Εντάξει, νάχω κατανόηση, χωρίς πολύ θαυμασμό, για κείνον, που δε θέλει να θυσιάσει και πολλές από τις βολές του η τις αυταπάτες του, δεν το συζητάω για κείνον, που αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης, αλλά μην βλέπουμε και κανά φωτοστέφανο στον παρτάκια, που "γράφει" κανονικά Πατρίδα, συντροφικότητα, φίλους, "επανάσταση" και λοιπά πρώην βροντώδη, προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα από το Κεφάλαιο για μια χούφτα δολλάρια. Χαμένα κορμιά σχεδόν όλοι τους, τους καταπίνει η Σκύλλα της "παγκοσμιοποίησης", μια ζωή με μπούσουλα το πορτοφόλι η μια ξιππασιά, στη μηχανή του κοσμοπολίτικου κιμά. Στην καλύτερη να επανακάμψουν σαν γενίτσαροι του "Ελληνισμού της Διασποράς", που είναι "πιο Έλληνες" από εμάς που μείναμε συνειδητά πίσω να φυλάξουμε τις, ταξικές πια, Θερμοπύλες, και τους άλλους, που γυρίσανε την πλάτη στις σειρήνες της εξαγοράς και ξαναγύρισαν εδώ, όταν τους επιτράπηκε, για να παλέψουν εδώ, που γεννήθηκαν.
Μπορεί το "προδότες" να είναι "αντιεπικοινωνιακό", αλλά έρχονται καιροί, που θα περισσεύουν οι πολλές ευγένειες, και είναι καλύτερα να ακούμε το καμπανάκι, που ακόμη πιο έγκαιρα είχε χτυπήσει ο Βάρναλης απαντώντας στον Καβάφη (που, κατά τα άλλα, ώς γνωστόν θαύμαζε), και που, βέβαια, δεν απευθυνόταν σε παρτάκηδες:

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΗΣ ΦΑΟΣ ΙΡΟΝ…»
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό ΚΑΒΑΦΗΣ)

– Πια δεν μπορώ! Θα φύγω φτερωτός
εις τον «ελεύθερον κόσμο του φωτός»!
(Όχι Άφρικα κι Ασία! Καθημερνά
φωτιά κι ατσάλι ο Αθάνατος κερνά.)
Θα γεννηθώ ξανά, όπως θέλω,
κι όσο μπορώ και θέλω εγώ να μεγαλώσω!
(Ιδού στάδιον δόξης σου λαμπρόν,
αθάνατη λεξούλα του Καμπρόν!)

– Αν απ’ εδώ σ’ αφήσουν κι αν εκεί σε δεχτούνε,
θ’ αλλάξεις φυλακή.
Ανάσα πουθενά του δουλευτή
που προσκυνά, ο φτωχός, να βολευτεί.
Χιλιάδες μίλια πέρα, αιώνες πίσω,
φτηνά το κρέας πουλιέται τ’ ανθρωπίσο.
Ξέν’ οι λαοί στον τόπο τους και δούλοι,
δεν έχουνε πατρίδα, οχτροί και μούλοι!
Όπου να πας, ξένος και δούλος, κι όπου σταθείς,
θα χάνεις κάθε αξία τ’ ανθρώπου.
Αλλού να γεννηθείς κι αλλού να πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!
Πουθενά δε θα μείνεις.
Κάθε λίγο θα παίρνεις το δισάκι σου: «Θα φύγω!»
Οι αλυσίδες σου στο ’να το σακί,
στ’ άλλο ο τάφος σου – κι ώρα σου κακή!
Τι τα θέλεις φτερά και πλοία κι οδό;
Ο «ελεύθερός σου κόσμος» είν’ εδώ.
Κόσμος θανάτου, απάτης και φαλλού!
Όλα τα ’χεις, γιατί να πας αλλού;
(ψιθυριστά)
Αν ζητάς ανθρωπιά και δίκιο νόμο,
δεν είν’ εκεί που πας. Ν’ αλλάξεις δρόμο!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΔΑ;"

Η πατρίδα είναι μία έννοια άμεσα συνδεδεμένη με το ιστορικό και ταξικό περιεχόμενο που δίνεται σε αυτήν. Αν το αφαιρέσεις αυτό το περιεχόμενο μένουν μόνο φαινομενικά αντικρουόμενα τσιτάτα που δεν λένε στην πραγματικότητα τίποτα. Οσο αφοριστικό είναι να θεωρούμε τους διεθνιστές ως συγκεκαλυμμένους οπαδούς του αστικού κοσμοπολιτισμού, άλλο τόσο αφοριστικό είναι να θεωρούμε κάθε αναφορά των λαϊκών ανθρώπων στην πατρίδα ως συγκεκαλυμένη εθνιστική κορώνα. Μήπως, δηλαδή θα θεωρούσαμε και τον Αρη εθνικιστή για τον περίφημο λόγο που εκφώνησε το 44' στην Λαμία; Φυσικά και όχι. Απλώς ο λόγος καταπιάνεται με μία διαφορετική πτυχή του ζητήματος από ότι αυτή στο περίφημο απόσπασμα που παραθέτεις.

Οσο αφόρα το βίντεο που έδωσες. Προφανώς, είναι λανθασμένη η συλλογιστική στο γεγονός ότι ενοχοποιεί όσους πήραν την απόφαση να μεταναστεύσουν. Δεν ξέρω από που προκύπτει όμως ότι είναι εθνικιστικός ή αφ'υψηλού ένας συλλογισμός που ξεκινά με την παραδοχή ότι πατρίδα μας δεν είναι οι τραπεζίτες. Σύγκρινε λίγο τα δύο βίντεο και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει παραμορφωτικός φακός. Αν δεν έβλεπες το πρώτο βίντεο με 15 κοψίματα στα 35 δευτερόλεπτα που εστίαζε στους χαρακτηρισμούς και όχι στην λογική του αγώνα και στο κόνσεπτ αυτού που θα έπρεπε να σημαίνει η πατρίδα δύσκολα θα γινόταν τέτοιο θέμα; Οχι βέβαια.

"ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΝΕΜΕΣΙΣ;"

Η συνείδηση ενός συνεργαζόμενου πάει προς τα μπρος, αλλά και προς τα πίσω πιο συχνά από ότι ενός κομματικού μέλους. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι δηλώσεις κάθε πρώην βουλευτη του κόμματος να πιστώνονται στο ίδιο ετεροχρονισμένα. Η πολιτική στόχευση είναι κατάπτυστη.

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Και, για να το πάω και ανάποδα, όλα αυτά τα αρχίδια-πραιτωριανοί, που μας ταλαιπωρούν πολλά χρόνια τώρα, Τσεκελώτο, Χαρδούβελλο, Στουρνάρι, Μπαρουφάκι, Παππάς, papadimos, Παπατζής Β' και Αρσένης παληότερα, και χιλιάδες άλλοι, από που κορφολογήθηκαν, αν όχι από έναν εσμό ξιππασμένων χιλιάδων αστών και μικροαστών προδοτών; Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο της αιμορραγίας "εγκεφάλων", που αντιμετώπισαν αποφασιστικά μόνο οι σοσιαλιστικές χώρες, όταν ακόμη το πάλεβαν. Απλά τώρα με την κρίση πήρε γιγαντιαίες διαστάσεις. Είναι μια ακόμη μορφή υπεραξίας που αντλεί ο ιμπεριαλισμός εδώ και πολλά χρόνια, σε όλον τον πλανήτη.
Οποιος δεν αντιδρά σε αυτό, έστω και λίγο, έστω και φραστικά, παρά αντίθετα το σιγοντάρει συχνά και με "υπεραριστερές" φιοριτούρες, τι είναι;....

Ανώνυμος είπε...

Τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και τον δεύτερο στον κόσμο πίσω από την Ιαπωνία πέτυχε το Ελληνικό Κράτος την δεκαετία του 1960.
Της δόξας του Ελληνικού Κινηματογράφου της σχεδόν λογοκριμμένης - απαγορευμένης τότε ταινίας "Καλώς ήρθε το δολάριο" με τα τόσα εκατομμύρια ελλήνων "γκασμπάιντερ" στις φάμπρικές της Γερμανίας, στου Βελγίου τις στοές, στις ερήμους της Αυστραλίας, και στη Νιου γιορκ λατζιέρηδες, ψήστες και γκαρσόνια.

Η ανάσυρση της το λιγότερο ατυχής , ανόητης(χωρίς νόημα) δήλωσης του Καζάκου μετά από τόσα χρόνια και το πως οι μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν πως είναι τωρινές δεν εκπλήσουν. Γιατί δεν μας λένε οι μεγαλοδημοσιογραφοι "που τα ξέρουν όλα " το πότε, που και απο ποιους έγινε η συνέντευξη;

Και γιατί ανασύρθηκε δύο μέρες μετά το μπλόκο του ΠΑΜΕ προς τη ΝΑΤΟική πομπή;

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy

Δεν είναι η πρώτη φορά "πασών" ανάμεσα σε φασιστοειδή και "αριστερίστικα"(με πολλά εισαγωγικά ) site. Π.χ. με το ρόλεξ ιμιτασιόν του Κουτσούμπα των 10 ευρώ την παραμονή των εκλογων ΣΤΙΣ 20 / 9 /2015 η "πάσα" την πήραν φλιοΛΑΕτζιδικα site από φασιστικό σάιτ. Άλλό ένα πιστοποιητικό αστικής νομιμότητας υπογεγραμμένο με το αριστερό χέρι.

Το 4+ μνημόνιο, συμπληρωματικό στο τέταρτο μνημόνιο που δεν αποκλείεται να υπογράψουν, αν χρειαστεί να υπογράψουν, μόνο με το ΔΝΤ, τα πρώην "συντρόφια" τους στην Κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, για να μπει πλήρως και το ΔΝΤ "στο πρόγραμμα" δεν αξίζει σημασίας, συζήτησης.

"Γρίβα μου σε θέλει ο Βασιλιάς". Έμμεση προσπάθεια "αθώωσης" των εθνικιστών - χουντικών από τις προ πολλών ετών ευθύνες τους για την τωρινή σχεδόν διαμορφωμένη κατάσταση στην Κύπρο ή φάνηκε μόνο σε μένα;

Η πίεση που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως έμμεση απειλή ή και σχεδόν προαναγγελία πολέμου αραβικών κρατών προς το Κατάρ μετά την προ δέκα ημερών υπογραφή συμφωνίας για στρατιωτικό εξοπλισμό δεκάδων δις δολλαρίων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας - ΗΠΑ, με το Ιράν στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας είναι λεπτομέρεια.
Η διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου της δικτατορίας του στρατηγού Σίσι από την Ελληνική Πρεσβεία στο Κατάρ, περνάει στα "ψιλά".

Όλα σε διάστημα δέκα ημερών.

17-57

AGIS είπε...

"Όχι Άφρικα κι Ασία! Καθημερνά
φωτιά κι ατσάλι ο Αθάνατος κερνά"

Σε αυτό έγκειται η ουσία του θέματος, κι όχι στις υπαρξιακές ανησυχίες του Καβάφη που καυτηριάζει ο Βάρναλης.
Φτώχεια, πείνα, πολιτική καταπίεση, πόλεμοι, τι κρίμα που μες στις συνέπειές τους βρίσκονται κατ' ανάγκη η προσφυγιά κι η μετανάστευση...

Δεν είδα τα βίντεο, αλλά μια που συζητιέται η ουσία του θέματος, βάζω κι εγώ το δικό μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. Καζάκος απαντά σχετικά με τις δηλώσεις του:
http://patrastimes.gr/home-page-slider/%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85/

Και ο γ.γ αναφέρθηκε σε αυτές στη σημερινή του συνέντευξη:
https://youtu.be/yeIvwCf-meI?t=1206

Α.Κ

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

«Στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.
Όμως, εκεί δεν λέγεται μόνο αυτό. Εκεί λέγεται ακόμη ότι με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, ο ρόλος του προλεταριάτου γίνεται κάπως ιδιόμορφος. Αν πάρουμε την πρώτη θέση (οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα) και ξεχάσουμε τη σ ύ ν δ ε σ ή της με το δεύτερο (οι εργάτες διαμορφώνονται ως τάξη εθνικά, όχι όμως με την ίδια έννοια που διαμορφώνεται η αστική τάξη), θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος. Πού βρίσκεται η σύνδεση αυτή; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς στο γεγονός ότι, όταν έχουμε δημοκρατικό κίνημα (σε μια τέτοια στιγμή, σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση), το προλεταριάτο δεν μπορεί να μην το υποστηρίξει (συνεπώς δεν μπορεί να μην υπερασπίσει και την πατρίδα σε ένα εθνικό πόλεμο)».

Λένιν: «Γράμμα προς την Ι. Φ. Αρμάντ» Άπαντα, τομ. 49, σελ. 329

Η Κανέλλη έκανε τεράστιο βήμα ερχόμενη από την Δεξιά του 1976 προς το ΚΚΕ. Αν ήταν απλά ένας έξυπνος, ετοιμόλογος δημοσιογράφος, που κατακρίνει τα άσχημα της δημόσιας ζωής, τώρα θα είχε δική της εκπομπή στην ΕΡΤ και ίσως και χαρτοφυλάκιο υπουργείου.

@@zoot horn rollo
Επανέρχεται ο Λαζόπουλος; Συνήθως εμφανίζεται, για να "βάλει πλάτη" σε οτιδήποτε φανερό ή κρυφο πασοκ υπάρχει με την ευρύτερη έννοια του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της σοσιαλδηδημοκρατίας.

17-57

Ανώνυμος είπε...

OXI ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΟΧΕΠ.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΜ.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ; ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟ 1949 ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ;

ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΥΣ;

ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΙΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ. ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;

Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΖΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΗΣ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΖΩΗΣ.

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

ΟΧΙ ΟΧΕΠ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Η ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΘΕΣΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πιθανότατα να έπαιξε πολύ "κοντοραπτική" στο video. Και η προηγούμενη εκτίμηση μου στο σχόλιο του Καζάκου να είναι λανθασμένη.
Το απόσπασμα
http://patrastimes.gr/home-page-slider/κ-καζάκος-δεν-είπα-προδότες-τους-νέου

« Πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Καζάκος μίλησε στο Happy Day μεταξύ άλλων και για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Μεταξύ άλλων ο κ. Καζάκος είχε πει:
«Ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία».
O Κώστας Καζάκος, στις σημερινές του δηλώσεις, υποστήριξε ότι «βυσσοδομούν» πάνω στη δήλωσή του. «Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να φύγουν».
«Πως λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δις ευρώ, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο; Οι νέοι πρέπει να μένουν και να αγωνίζονται στον τόπο τους», τόνισε. »

Κάτι που άκουσα(αν άκουσα καλά) στην εκπομπή της Τατιάνας και αν κάνω λάθος να με διορθώσετε:
Ο Καζάκος παίρνει δύο συντάξεις. Μία χαμηλή του ΙΚΑ και μία βουλευτική. Η βουλευτική σύνταξη έχει δεσμευτεί για χρέη του. Μένει μόνο του ΙΚΑ. Στο ΔΗΠΕΘΕ εργάζεται από τον φεβρουάριο αμισθί.
Από που λοιπόν βγάζει τα 4 χιλιάρικα το μήνα που ισχυρίζονται διάφοροι "ατσάλινοι" του τουίτερ του γιουτιουμπ και του φ.β.;

17-57

Ανώνυμος είπε...

E ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ!!!!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΤΣΕΥΣΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΖΑΚΟΥ.

ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ. ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VERBA MANENT.

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΑΛΑΛΖΕΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ Η ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αναπαρηγαγαν οι ατσαλινοι την προπαγανδα οτι ο Καζακος παιρνει 4 χιλιαρικα?


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

"ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟ 1949 ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ;"

Αλλο πράγμα δεν βρίσκω δουλειά στο αντικείμενο μου και τα βροντάω φεύγοντας και άλλο ξεμένω από βουνοκορφές να κρυφτώ από τις ναπάλμ. Είναι δικαιολογημένη η στάση φυσικά η πρώτη, αλλά οι στάσεις των μαχητών του ΔΣΕ είναι για να μας βαραίνουν με ευθύνη και όχι για να τις κονταίνουμε στα μέτρα μας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η κατακλείδα πάντως από την όλη ιστορία με τον Καζάκο είναι ότι οι μονταζιέρες μπορούν και παίζουν τρελή μπάλλα ανά πάσα στιγμή. Ποιό 4ο μνημόνιο, ποιά περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κτλ. Μίλησαν οι μουρούτηδες και τα ξαδερφάκια τους (σοσιαλδημοκρατικά, από το αριστεροχώρι κτλ).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Ο ΚΑΖΑΚΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΝΕ ΚΙΑ ΔΟΥΛΚΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΗΤΟΤΗΤΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΕΠ. ΟΥΤΕ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΟΥΤΕ ΒΕΛΓΟΙ. ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΝΕ ΚΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΥΥΓΡΟΙ ΟΥΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1949 ΕΦΥΓΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΠΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Η ΜΟΝΟ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΩΝΩ Μ' ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΑ. ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΞΕΙΔΙΣΚΕΥΜΑΝΟ.

ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4Ο ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ;

ΑΝ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΧΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ο πρώτος φορέας που αξιοποίησε τη δήλωση, ή κομμάτι αυτής, με πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ήταν η αντιπολίτευση στο Δήμο της Πάτρας. Μάλιστα, επειδή μιλάμε για πολιτικάντηδες τόσο αισχρούς που τον γκεμπελισμό τον έχουν στην ημερήσια διάταξη των δραστηριοτήτων τους, δε δίστασαν να διαρρεύσουν, όχι επώνυμα προφανώς, ότι ο ηθοποιός αμοίβεται με έναν εξωφρενικό μισθό για την προσφορά των υπηρεσιών του ως διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η επίθεση αυτή γίνεται σε ένα χρονικό σημείο που η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ετοιμάζεται να δώσει μια τεράστια μάχη με το κεντρικό ελληνικό κράτος (ή αλλιώς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που προσπαθεί με χίλιους τρόπους, πλέον και δικαστικά, να ματαιώσει το φιλολαϊκό της πρόγραμμα. Βλέπετε, όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, με τις υποδομές που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, την απουσία των υπερκερδών και της μίζας για τους γνωστούς εργολάβους, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του συνόλου και όχι λίγων γνωστών, καθώς και η φιλολαϊκή πολιτική όσο αφορά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, χαλάνε τη μανέστρα για μια Κυβέρνηση που έχει ήδη ψηφίσει 2 μνημόνια και προσπαθεί ταυτοχρόνως να πείσει ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση.

Το ερώτημα είναι, πάντως, γιατί οι ίδιοι οι πολίτες της Πάτρας, που απολαμβάνουν όλες αυτές τις αλλαγές στην τοπική διοίκηση της πόλης τους, είναι τόσο έτοιμοι να μασήσουν αυτό το παραμύθι. Η απάντηση προκύπτει λίγο πολύ από τα όσα ισχύουν συνολικά για τον ελληνικό λαό και γράφω παρακάτω, αλλά ένα βασικό ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι οι πατρινοί, προκειμένου να διαχωρίσουν την πολιτική τους θέση με την καταφανέστατη βελτίωση της λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, έχουν τη μόνιμη ανάγκη να αποδίδουν προσωπικά στο Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, τα όποια εύσημα, απογυμνώνοντας ουσιαστικά την ουσία της πολιτικής και της παρέμβασής του, με αποτέλεσμα να του αφαιρούν όποια όπλα έχει για να παλέψει με καλύτερους όρους προς το συμφέρον τους. Εύγε!


http://publica.gr/%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7/mr-president/%CE%B7-%CE%B1%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%BF/

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Είναι όμως η ώρα να σταματήσουμε τις δικαιολογίες και να ακούσουμε την αλήθεια. Γιατί αυτό που είπε ο Καζάκος ήταν η μεγαλύτερη αλήθεια, τόσο μεγάλη, που προσωπικά με έκανε να σκεφτώ λίγο παραπάνω και τη δική μου θέση , απλά εγώ είχα τα αυτιά για να τον ακούσω!"

Οσο υπάρχουν άνθρωποι, που μπορούν να σκεφτούν, εγώ θα ελπίζω......

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ

Όποιος στοχαστικός, σα γιαταγάνι
το στοχασμό του αντρίκεια ας τονε βγάζει.
Πες τα, και ακέρια και γυμνά, δε φτάνει
να λαμπ’ η αλήθεια, πρέπει και να σφάζει.
Ο λόγος, που χτυπά και που θυμώνει
ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει.

Ο λόγος, άξιος, και σφυρί, και ακόνι.
Μην κοιτάς το χοντρόλογο παζάρι,
μην ακούς τ’ ανοστόλογο σαλόνι.

Μα σ’ όλα νόημα, δύναμη και χάρη,
σ’ αρχοντιά και σε πλέμπα, γη δεν είναι
να την καταφρονάς, περιβολάρη.
Παντού μπορείς ν’ ανθίσεις, του νου κρίνε!

Κωστής Παλαμάς

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ
Στην ιστοσελίδα Πρώτο θέμα, απο κάτω έχει κάποια τουίτερ με τα 4.000
http://www.protothema.gr/greece/article/685731/kodserto-gia-poluvola-sta-social-media-kata-kazakou-gia-tous-prodotes-neous-pou-feugoun/

Ο πρώτος φορέας που αξιοποίησε τη δήλωση, ή κομμάτι αυτής, με πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ήταν η αντιπολίτευση στο Δήμο της Πάτρας.
Υπάρχει όμως προϊστορία.
6 μήνες πριν. Video Patras TV
http://patrastv.gr/7997/ποσα-χρηματα-λαμβανει-το-μηνα-ο-κωστασ
Σε δεύτερο ρόλο η εδώ και πολλά χρόνια πρώην του ΚΚΕ, γνωστή δημοτική συμβουλος της Πάτρας

Η αήθης επίθεση στον Κώστα Καζάκο (και μερικές πολύ άβολες αλήθειες).

"..Η επίθεση αυτή γίνεται σε ένα χρονικό σημείο που η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ετοιμάζεται να δώσει μια τεράστια μάχη με το κεντρικό ελληνικό κράτος (ή αλλιώς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που προσπαθεί με χίλιους τρόπους, πλέον και δικαστικά, να ματαιώσει το φιλολαϊκό της πρόγραμμα..."
http://publica.gr/άποψη/mr-president/η-αήθης-επίθεση-στον-κώστα-καζάκο


@Θερσίτη

Κοντοραπτική σε βίντεο 49 δευτερολέπτων. Ο Καζάκος καυτηριάζει την πολιτική που οδηγεί τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό και την χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή ως προδοσία. Δεν αναφέρεται στους νέους ως προδότες. Στην αρχή την "πάτησα". Νόμιζα πως έστω και έμμεσα μιλούσε για τους νέους. Δείγμα επιτυχημένης κοντοραπτικής.

Θα μου πεις, δεν "έκοψε"και αυτού του έρμου του Καζάκου να μιλήσει ρητά για την πολιτική. Ε εκείνη τη στιγμή δεν του "έκοψε". Μας φτάνει που μάθαμε από την πάσα αλήθεια από ιστοσελίδες σαν του "κομιστή".

Κατα περίεργο τρόπο, ακόμα και στο πάνελ της δεξιάς Τατιάνας, μία δημοσιογράφος που δεν είναι αριστερή, με τίποτα, άφησε υπαινιγμούς για "κοντοραπτική". Ή μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά; Επίσης η ίδια η Τατιάνα ήταν πολύ προσεκτική όταν μιλούσε για την δήλωση του Καζάκου.

Όποιος νομίζει (Θερσίτη) πως μπορεί να με διορθώσει, ή αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, ας παραθέσει το Video από την χθεσινή εκπομπή της Τατιάνας στο "Ε".

Επιπλέον θα βρείτε και για τις δύο συντάξεις του Καζάκου, εκ των οποίων η μία, η βουλευτική, έχει δεσμευτεί από την εφορία για χρέη του ηθοποιού και να βιοπορίζεται με την τεράστια σύνταξη των 600 ευρώ του ΙΚΑ. Και την αμισθία από τον Φεβρουάριο του 2017.
Και ας επιμένουν οι "ατσάλινοι" των τουίτερ, οι μπετόν αρμέ, που δεν λυγάνε ποτέ εκτός από κάτι δημοψηφίσματα, κάτι μνημόνια που με την πολιτική τους ή τα ψήφισαν, ή "έβαλαν πλάτη" (εκεί λύγισαν), στα 4 χιλιάρικα

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Γκεόργκυ Ζούκωφ

Τεχνική Συμβουλή για λινκ με Ελληνικούς χαρακτήρες
Για να μην εμφανίζονται σε λίνκ χαρακτήρες "σιδηρόδρομου" τύπου π.χ.
AC%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7/mr-president/%CE%B7-%CE%B1%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83% κλπ
που δηλώνουν Ελληνικούς χαρακτήρες μέσα σε λινκ,

κοπιάρεις το λινκ μέχρι το σύμβολο της τελευταίας κάθετης, δηλαδή το /, αλλά χωρίς την τελευταία κάθετη. Π.χ.
http://publica.gr/άποψη/mr-president/η-αήθης-επίθεση-στον-κώστα-καζάκο
Χωρίς όμως την τελευταία κάθετη /

Με αυτό τον τρόπο θα στο εμφανίσει με τους Ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς τον ενοχλητικό "σιδηρόδρομο"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος αριθμός έφευγαν από τον εμφύλιο μέχρι και το τέλος της χούντας, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, γιατί ήταν κομμουνιστές, αλλά γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.
5 - 6 μεροκάματα στην Ελλάδα = 1 μεροκάματο στην Γερμανία Βέλγιο.

Συνάλλαγμα σε σκληρό νόμισμα από τα εμβάσματα των γκασμπάιντερ προς το Ελληνικό Κράτος για να μπουν οι βάσεις για την "ανάπτυξη" με ρυθμό αύξησης ΑΕΠ τον 2ο στον κόσμο πίσω από την Ιαπωνία την δεκαετία του 60. "Καλώς ήρθε το δολλάριο"

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Κατά περίεργο τρόπο, ακόμα και στο πάνελ της δεξιάς Τατιάνας, μία ΑΛΛΗ δημοσιογράφος ΑΠΟ ΤΗΝ Τατιάνα, που δεν είναι αριστερή, με τίποτα, άφησε υπαινιγμούς για "κοντοραπτική""
Διευκρινίζεται για να μην παρεξηγηθεί σαν την δήλωση του Καζάκου.

17-57

Ανώνυμος είπε...

17 57

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.


Προλεκαλτ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ευχαριστω συντροφακι 17:57 γιατι ειμαι ανεπιδεκτος μαθησεως σ αυτα

AGIS είπε...

"Ακόμα κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα.
Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορείς να τους πάρεις κάτι που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη {στην έκδοση του 1888: να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους}, να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη".
(Κομμουνιστικό Μανιφέστο, ΣΕ, σελ. 48)

Να μια αλήθεια "πρόσφορη" να τεμαχιστεί στα δυο αντιθετικά συστατικά της, να αποχωριστούν το ένα από το άλλο, να μπουν σαν δυο μισές αλήθειες σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και από κοινού οι δυο μισές αλήθειες σε αντιπαράθεση με την αλήθεια ολόκληρη.
Οι προλετάριοι λοιπόν ούτε παλιά είχαν ούτε τώρα έχουν πατρίδα, αλλά καλό είναι να σκεφτούμε λίγο βαθύτερα τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό αν όχι πρώτα απ' όλα ότι κανείς "έχει" αυτό που του ανήκει και στους προλετάριους δεν ανήκει τίποτα ώστε να μπορούν να "έχουν" κάτι.
Ότι την πατρίδα που δεν έχουν οι προλετάριοι την έχει η τάξη των καπιταλιστών, και επομένως όλη η ταξική πάλη περιστρέφεται ακριβώς γύρω από το ζήτημα σε ποιον ανήκει η πατρίδα και σε ποιον πρέπει να ανήκει.
Και η πατρίδα και ο κόσμος όλος: "πατρίδα μας η γη" λένε κάποιοι, αλλά ξεχνάνε ότι αν οι προλετάριοι μια φορά δεν έχουν πατρίδα άλλες εκατό φορές δεν έχουν τη γη. Αυτή κι ανήκει στους μονοπωλητές του κοινωνικού πλούτου, αυτή κι αν δεν την "έχουν" οι προλετάριοι...
"Οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα", αλλά χωρίς τη δεύτερη πρόταση που τη συνοδεύει ("Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία..." κλπ), η φράση είτε παίρνει μυστικιστικό περιεχόμενο είτε - από μόνη της - αναγορεύει την απαλλοτρίωση της πατρίδας (και της γης ολόκληρης) από τους εκμεταλλευτές σε αιώνιο κανόνα, οδηγεί σε παραίτηση από την απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών.

ΥΓ @ Σεχτάρ, λόγω βιαστικής ανάγνωσης παρεξήγησα το σχόλιο 6 Ιουνίου 2017 - 1:16 π.μ., εξού και η νύξη που επακολούθησε.

AGIS είπε...

"Αυτή κι ανήκει στους μονοπωλητές του κοινωνικού πλούτου" ----------> Αυτή κι αν ανήκει στους μονοπωλητές του κοινωνικού πλούτου