Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία - Η επόμενη μέρα

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για την επόμενη μέρα, αν δεν έχει χωνέψει την προηγούμενη. Κι αυτή αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα και ορισμένα σημεία που δεν είναι εύκολο να ερμηνευτούν ή να μετρηθούν με το χτεσινό αποτέλεσμα που ανακοίνωσαν οι καταλανικές αρχές για το δημοψήφισμα: περισσότερες από 2 εκατομμύρια ψήφοι, παρά το όργιο καταστολής και τα αντικειμενικά εμπόδια, και ποσοστό πάνω από 90% υπέρ της ανεξαρτησίας. Αλλά η δυναμική των γεγονότων μοιάζει να ξεπερνά κατά πολύ τη φαντασία των πρωταγωνιστών τους.

Πριν από την κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων ημερών, δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως θα επικρατούσε το “Ναι” -η θέση υπέρ της ανεξαρτησίας- στο δημοψήφισμα. Ακόμα κι αν επικρατούσε όμως, η ισπανική κυβέρνηση δεν ήταν υποχρεωμένη να το αναγνωρίσει και να το λάβει υπόψη της. Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν ξετυλιγόταν αυτό το κουβάρι, πολύ δύσκολα θα οδηγούσε τα πράγματα ως το τέλος και την απόσχιση της Καταλονίας από το ισπανικό κράτος.

Το πιο πιθανό είναι πως οι καταλανικές αρχές χρησιμοποιούσαν το δημοψήφισμα, για να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις και περισσότερη οικονομική αυτονομία. Ακολουθούσαν δηλαδή τακτική ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να πουλήσουν στην καλύτερη δυνατή τιμή, για το καλύτερο δυνατό αντάλλαγμα την ψήφο των Καταλανών. Όχι, οι independistas -δηλ οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας- δεν είναι επαναστάτες, όσο κι αν οργίαζε το φαντασιακό πολλών χώρων με το ιστορικό φορτίο της Βαρκελώνης. Αλλά οι αντίπαλοί τους είναι φασίστες, νοσταλγοί του Φράνκο, όπως δείχνουν οι σωβινιστικές συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Ισπανία και το όργιο καταστολής τη μέρα του δημοψηφίσματος.

Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά και φαίνεται να απομακρύνουν -ή να δυσκολεύουν προς το παρόν- το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού. Οι αρχές της Καταλονίας προανήγγειλαν τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας της. Από την άλλη ο Ραχόι έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως δεν είδε κανένα απολύτως δημοψήφισμα χτες. Συνεπώς έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να καταστείλουν κάτι που δεν υπήρχε…

Η ισπανική κυβέρνηση επιχείρησε μια επίδειξη δύναμης -όση τέτοια μπορεί να κρύβουν οι εικόνες της αστυνομίας να χτυπάει στο ψαχνό το άοπλο πλήθος, να κλέβει κάλπες σαν τους αναρχικούς της Ελλάδας στις φοιτητικές εκλογές και να μπλέκει σε σκηνές που θυμίζουν τη “Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή”.


Μια αχρείαστη επίδειξη δύναμης, που τσαλάκωσε ανεπανόρθωτα το προφίλ του Ραχόι και φαίνεται να πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο απ’ το αποτέλεσμα που επιδίωκε, συσπειρώνοντας όσο ποτέ τους Καταλανούς. Εκτός κι αν ήταν μια μελετημένη, υπολογισμένη κίνηση πρόκλησης χάους, εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας, όπου ο ίδιος θα φάνταζε ως η μόνη σώφρων λύση, φάρος λογικής και σταθερότητας. Είναι τόσο ανόητο που μοιάζει τελικά σχεδόν μεγαλοφυές…

Η επόμενη μέρα βρίσκει ενισχυμένους και κυρίαρχους τους εκατέρωθεν εθνικισμούς, σε ένα εκρηκτικό μίγμα, που είχε πολλά χρόνια να απασχολήσει τη Δυτική Ευρώπη και φαίνεται να την ξαναγυρνάει στην εποχή των Αψβούργων και των Βουρβόνων, που τα βασίλεια σφάζονταν μεταξύ τους, για να επιβάλουν την κυριαρχία τους στα υπόλοιπα…

Όσο οξυμένες κι αν είναι οι αντιθέσεις κι η ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της Ισπανίας, δεν ήταν εύκολο να προβλέψει κανείς την τροπή των γεγονότων και τη σφοδρότητα με την οποία εκδηλώθηκαν. Ακριβώς αυτή η άγρια καταστολή όμως, με τις πλαστικές σφαίρες και τους εκατοντάδες τραυματίες, με τους αστυνομικούς να δείχνουν ότι είναι παντού ίδιοι και πως η ηλιθιότητά τους δεν έχει σύνορα ούτε πατρίδα -περίπου όπως οι προλετάριοι- είναι που δίνει ευρύτερες διαστάσεις σε αυτήν την ενδοαστική διαμάχη. Όπως σημειώνει και το ΚΚΛΙ στην ανακοίνωσή του, η κρατική καταστολή θα γυρίσει -αργά ή γρήγορα- στις εργατικές και λαϊκές οργανώσεις, το μόνο πραγματικό φορέα των κοινωνικών μετασχηματισμών.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει γενική απεργία, την Τρίτη 3 Οκτώβρη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή καταστολή του ισπανικού κράτους. Κι αυτό μπορεί να μην είναι πανάκεια, αλλά προβάλλει ως ένα σοβαρό αντίδοτο από εργατική ταξική σκοπιά, ενάντια στον ανερχόμενο εθνικισμό και τη διαχείριση του ζητήματος από τις αστικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ήταν κάποτε κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος...

353 σχόλια:

1 – 200 από 353   Νεότερο›   Νεότερο»
Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Τριβουν τα χερια τους οι ισπανοι αστοι

Σε περιοδο κρισης, αντι να ειναι ο λαος ενωμενος απεναντι στην κυβερνηση, διασπαται με βαση εθνοτικες διαφορες και φουντωνει ο εθνικισμος εκατερωθεν

Ειναι ο ορισμος του ''στοιχιζομαι κατω απο ξενη σημαια'' ολη αυτη η ιστορια

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Σήμερα πολλοί πήγαιναν να ψηφίσουν και τους απάντησαν με γκλομπς. Έτσι θα θυμόμαστε την 1η Οκτώβρη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει πια τη μικρότερη σημασία. Όχι στην κρατική καταστολή». Ο (μοναχικός;) Γ.Γ. του Κ(ου)ΚΛΙ, που μόνο κουκλί δεν είναι, πανάθεμά το, κι είναι κι ό,τι καλύτερο έχει να μας δείξει η Ισπανία!
Το ΚΚ Λαών της Ισπανίας, καλεί την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΕ, Αστόρ Γκαρσία, τα στελέχη και τα μέλη του δίνουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό εργατών και λαϊκών μαζών από τα αστικά διλήμματα, ενάντια στην κρατική καταστολή. Τονίζει ότι μόνο με ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, με σοσιαλιστική εξουσία, μπορούν οι λαοί της Ισπανίας να ασκήσουν ουσιαστικά και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, να δώσουν απάντηση και σε όποια εθνοτικά ζητήματα υπάρχουν.
Αυτά λέει το "902.gr". To ίδιο το Κ(ου)ΚΛΙ βέβαια λέει άλλα, για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και στην Μέκκα του Ευρωκομμουνισμού.
Τέλος πάντων, ας κάτσει λίγο ο κουρνιαχτός, μπας κι έρθουν τα μυαλά μας στη θέση τους. Η δική μου εικόνα προς το παρόν λέει πως έχουμε να κάνουμε με μια γιγαντιαία εκδήλωση κοινωνικού αυτοματισμού: "Εμείς οι πλούσιοι (γιατί είμαστε εργατικοί) Καταλανοί, δε θέλουμε να ταϊζουμε τους τεμπέληδες Ανδαλουσιάνους". Γι αυτό και η πρεμούρα της "Λίγκας του (ιταλικού) Βορρά" να χαιρετήσει το "δημοψήφισμα".
Οι κεφαλαιοκράτες παίζουν μόνοι τους μπάλα στα γήπεδα, και οι κομμουνιστές, ζαλισμένοι από τις απανωτές σφαλιάρες παθαίνουν vertigo και περιμένουν "την δυναμική των γεγονότων, που θα ξεπεράσουν τις όποιες προθέσεις των εμπνευστών τους".
Οπως τις ξεπεράσανε με τις "πλατείες" η με το "ΟΧΙ" στο δικό μας δημοψήφισμα.
Τόσο κοντά στην Μεταφυσική και τόσο μακρυά από τον Ιστορικό Υλισμό!
Αειντε, σε λίγο θα πούμε και "βόηθα Παναγιά".

Ιστρολλικός είπε...

Τα διάφορα εγχειρήματα διάσπασης υπαρκτών κρατικών (αλλά και διακρατικών, βλ. Μπρέξιτ) σχηματισμών είναι συμπτώματα της κρίσης. Πολύ απλά μερίδες του κεφαλαίου δεν ικανοποιούνται από την υπάρχουσα διάρθρωση του κράτους στο οποίο εδρεύουν. Δηλαδή, δεν ικανοποιούνται από τον τρόπο με τον οποίο μεσολαβείται θεσμικά η ένταξη τους στην αγορά, εθνική και διεθνή. Επιδιώκουν επομένως την δημιουργία δικού τους κρατικού μηχανισμού τον οποίον θα ελέγχουν πιο άμεσα ή τέλος πάντων με ευνοϊκότερους όρους. Η πλήρης ιδεολογική και οργανωτική αποσύνθεση που έχει επέλθει στο ΔΚΚ μετά την αντεπανάσταση συνηγορεί στο να αποκτούν αυτά τα εγχειρήματα έναν μαζικό/κινηματικό χαρακτήρα ως υποκατάστατα της ταξικής πάλης, ιδίως σε περιπτώσεις όπου παρουσιάζουν ένα τάχα 'προοδευτικό' ιδεολογικό πρόσημο (βλ. Σκωτία).

Όταν (βοήθα παναγιά που λέει και ο Σεχτάρ) το ΔΚΚ πάρει ξανά τα πάνω του, ένα από τα καθήκοντα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι και αυτό της αποκατάστασης όλων των ρηγμάτων που έχουν δημιουργηθεί στη βάση αυτών των εθνικισμών/μειονοτησμών. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ενότητα της Ε.Τ, να μην στοιχιζόμαστε κάτω από ξένες σημαίες κλπ. Βασικό διακύβευμα είναι το τι γεωπολιτικούς χώρους θα κληρονομήσουν οι εργατικές εξουσίες του μέλλοντος. Βιώσιμα κράτη με δυνατότητες για πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή, ή αποκόμματα φορολογικούς παραδείσους;

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο. Ήταν μια απ'τις βασικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι Μπολσεβίκοι την περίοδο του εμφυλίου. Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε τον τελευταίο ως μια σύγκρουση μεταξύ Κόκκινων και Λευκών (+ ξένων). Στην πραγματικότητα ο ρωσικός εμφύλιος ήταν μια πολυμέτωπη αναμέτρηση μεταξύ Λευκών, Κόκκινων και ένα σωρό εθνικιστών, τοπικιστών και οτινανιστών που μέσα στις συνθήκες αποσύνθεσης τοης Ρωσικής Αυτοκρατωρίας βρήκαν την ευκαιρία να ιδρύσουν αυτόνομες 'δημοκρατίες' μέχρι και στην Πέρα Κρύα Βρύση Ουραλίων (που λέει ο λόγος). Η νίκη αλλά και η επιβίωση των Μπολσεβίκων είχε ως όρο την υπέρβαση αυτού του κατακερματισμού στη βάση του πολιτικού τους προγράμματος που προέτασσε την ταξική ενότητα ενώ ταυτόχρονα έδινε λύση στα μειονοτικά.

Δυστυχώς, το ΔΚΚ έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει μέχρι να φτάσει στην πολιτική ωριμότητα των Μπολσεβίκων του '17.

Ανώνυμος είπε...

Eγω Σεχταρ δε συμφωνω με αυτη την εκτιμηση σου. Καλα ειπε το ΚΚΛΙ. Αλλο πως εγκλωβιζουν το λαο τμηματα της αστικης ταξης αλλο η κρατικη καταστολη. Τι επρεπε να κανει το ΚΚΛΙ? Να χαιρετισει τις γκλοπιες ή να μην πει τιποτα?
Και το κομμα εδω οταν οι ματατζηδες χτυπανε κοσμο ακομα και αν δεν ειναι σε διαδηλωσεις με δικα μας πλαισια καταδικαζει την καταστολη.

ratm

υγ. η απορια που μου γεννατε με την Καταλονια, τη Σκωτια, το Κουρδικο, το Παλαιστινιακο, την Ουκρανια κλπ ειναι η εξης. Στη σημερινη εποχη που οι ιμπεριαλιστες φυτευουν κρατη προτεκτορατα παντου, που διαλυουν χωρες με εθνικιστικες, θρησκευτικες ή αλες διαφορες, πως πρεπει να διαμορφωνεται η πολιτικη των κομμουνιστων εναντια σε αυτους τους σχεδιασμους χωρις να θαβεται το δικαιωμα των λαων για αυτοδιαθεση που ηταν παντα θεση του ΔΚΚ.
Φυσικα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και θελει συγκεκριμενη αναλυση. Πχ στην Παλαιστινη υπαρει ηδη κρατος υπο κατοχη ενω στο Κουρδισταν δεν υπαρχει κρατος για παραδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

"Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ανελέητη καταστολή
Περίπου σαράντα συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν την Κυριακή έκκληση να υπάρξει παλλαϊκή συμμετοχή σε μια γενική απεργία στην Καταλονία αύριο Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση του ισπανικού κράτους με σκοπό να εμποδιστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
«Καλούμε όλη την κοινωνία, τις οργανώσεις των εργοδοτών, τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους ανεξάρτητους, τους θεσμούς και όλους τους πολίτες της Καταλονίας να συμμετάσχουν για να παραλύσει η χώρα την Τρίτη 3η Οκτωβρίου», ανέφεραν οι οργανώσεις αυτές σε κοινή ανακοίνωσή τους."

http://www.902.gr/eidisi/kosmos/140597/klimakonetai-i-endoastiki-antiparathesi-sto-fonto-ton-ekatontadon-traymation

Δυστυχώς, αγκαζέ οι εργοδότες και τα συνδικάτα, όλοι μαζί μπορούν, όλοι τους είναι Καταλανοί...

+οδοιπόρος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

ratm, δεν διαφωνώ με την αποδοκιμασία της καταστολής από τον Γ.Γ. του ΚουΚΛΙ, διαφωνώ με την προσπάθειά του να το αναδείξει σε μείζον ζήτημα, σε σχέση με τον ίδιο τον ενδοαστικό σκυλοκαυγά. Το βρίσκω κωμικό, μου θυμίζει τις προφάσεις εντοπίων καιροσκόπων, που διογκώνουν αυθαίρετα μιαν ήσσονα πλευρά ενός θέματος για να "οπορτουνίσουν" ..."αιτιολογημένα" και ...στη βάση αρχών!
Καταδικαστέα η καταστολή ενάντια στο Λαό (και όχι "κάθε καταστολή", γιατί ζούμε σε ταξικές κοινωνίες, όπου διεξάγεται ταξική πάλη),
...αλλά,
η "καταστολή", θαρρώ, είναι παρεπόμενο και όχι το ζητούμενο και η ουσία του αστικού σκυλοκαυγά. [Κι αν, παρεμπιπτόντως, νομίζουν οι Ισπανοί συντρόφοι, πως η (ορθή και επιβαλόμενη) καταδίκη αυτής της καταστολής θα δημιουργήσει ...δεδικασμένο(!) για όφελος της ε.τ. και των δικών της αγώνων, ...μάλλον δεν έχουν διδαχτεί ούτε και από την δική τους Ιστορία. Υπολείμματα ευρωκομμουνιστικής και σοσιαλδημοκρατικής θεσμολαγνείας είναι αυτά, που έχουν στοιχίσει ακριβά στην ε.τ. ].
Το θέμα θέτει σωστά η παράγραφος με τα κεκλιμένα γράμματα, που παρέθεσα, μόνο, που δεν είμαι σίγουρος αν αυτά τα έχει πει το ΚουΚΛΙ η σπλώς τα εικάζει ο 902.gr.
H ίδια η ανακοίνωση του ΚουΚΛΙ, που παραθέτει η ανάρτηση, και μάλλον καλά μεταφρασμένη στην "Κατιούσα", μου φαίνεται ανεκδιήγητη για κ.κ.
Τέλος πάντων, δεν καταδικάζω(!) το ΚουΚΛΙ, αντιλαμβάνομαι τα βάρη, που καλείται να αποσείσει και το που βρίσκεται, "πρωτάρηδες" είναι, συγχωρούνται. Αλλά, λέω, να μην ξεχάσουμε κι αυτά, που ξέρουμε.

Πολύ σημαντικό είναι το άλλο ερώτημα στο υγ. που θέτεις. Ας το αντιμετωπίσουν άλλοι φίλοι/σύντροφοι, για να μην γράφω κι εγώ σεντόνια. Συνοπτικά να παρατηρήσω, πως δεν πρέπει να μας μπερδεύει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Λαών με το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των αστικών τους τάξεων, σήμερα, που είναι ένα ζήτημα αν μπορεί κανείς να βρεί έστω και κάποια προοδευτική αστική τάξη, οπουδήποτε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον καπιταλιστικά ανεπτυγμένο. Ο Λένιν, θαρρώ, μιλούσε πάντα συγκεκριμένα, σαν διαλεκτικός υλιστής, δεν διατύπωνε νόμους "διαχρονικούς". Αλλά, συζητείστε το.

Cos είπε...

Νομίζω ότι συγχέουμε διαφορετικά πράγματα. Την Κυριακή δεν κρινόταν το κοινωνικοοικονομικό σύστημα της Καταλονίας και η μορφή της εξουσίας. Το ερώτημα ήταν (όπως λέει και ο ratm) ποια είναι η πολιτική των κομμουνιστών σε τέτοιες περιπτώσεις και εν προκειμένω για την Καταλονία.
Γνώμη μου είναι ότι η αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών πρέπει να είναι πάντα η θέση του ΔΚΚ.
Το επιχείρημα ότι η Ε.Τ. μπαίνει κάτω από ξένες σημαίες, τίθεται και ανάποδα. Εφόσον έχουμε απλά μια ενδοαστική αντίθεση ότι θέση και αν πάρει η Ε.Τ., κάτω από ξένη σημαία θα βρίσκεται.


Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Όταν μιλούσε ο Λένιν για αυτοδιάθεση πριν ενα αιωνα τοτε υπηρχαν ακόμα πολυεθνικές αυτοκρατορίες στην Ευρώπη με διακρίσεις ενάντι κάποιων εθνοτήτων και συχνα καθυστερημενες κοινωνικα. Επίσης ηταν ακόμα άθικτη η αποικιοκρατία.

Οι σημερινές συνθήκες είναι τελειως διαφορετικές, αφορούν αποσχίσεις απο διαμορφωμενα απο καιρο καπιταλιστικά έθνη κρατη στα οποία οι μειονότητες αντιμετωπίζονται ισοτιμα.

Βάζω αστερίσκο στην κουρδική περιπτωση που έχω την εντύπωση οτι η Τουρκιά τους αντιμετωπίζει σαν β' κατηγοριας. Παρ' ολά αυτά το σχεδιαζομενο κράτος τους φαίνεται να εξυπηρετεί αμερικανικους σχεδιασμούς έναντι της Συρίας αυτήν την περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

Ως προς την ουσία των τοποθετήσεων εκ μέρους του ΚΚΛΙ - πέραν των όποιων ενδεχόμενων αστοχιών στο πλαίσιο σύντομων, εκ των πραγμάτων, απευθύνσεων, όπως η σχολιαζόμενη του Α. Γκαρσία - πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι το υπάρχον ΚΚΛΙ, από τα πλέον ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας (ΕΚΠ) και σταθερά συμμαχική δύναμη προς το ΚΚΕ, αποτελεί ''προϊόν'' διάσπασης προ λίγων μήνων. Το στελεχιακό δυναμικό το οποίο συγκροτεί σήμερα το ΚΚΛΙ (όπως και η νεολαία του εν λόγω κόμματος, σε συντριπτικό ποσοστό καθώς φάνηκε) επέλεξε συνειδητά τη στρατηγική της ρήξης με την πλειοψηφία του μέχρι πρότινος ενιαίου ΚΚΛΙ. Πλειοψηφία η οποία επεδιώκε με σαφήνεια την εγκατάλειψη της επαναστατικής στρατηγικής, την άρση των Μ - Λ γνωρισμάτων του ΚΚΛΙ και, προοπτικά, ακόμη και την επιλογή της ''επανένταξης'' στο οπορτουνιστικής στρατηγικής ΚΚ Ισπανίας. Έκτοτε, δε, τουλάχιστον κατά τη δική μου αντίληψη και εκτίμηση, το ''συνεπές'' ΚΚΛΙ προβαίνει σε τοποθετήσεις και δράσεις όμοιες με αυτές του ΚΚΕ. Αυτή η στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή ρήξης με την οπορτουνιστική διάβρωση υποδηλώνει την ύπαρξη αξιόλογου δυναμικού, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.
Ως προς την τοποθέτηση του ΚΚΛΙ επί του προκείμενου ζητήματος. Θα ήταν πιο δόκιμο να υπάρξει μία πιο ''σφαιρική'' άποψη για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του ΚΚΛΙ, δεδομένου του ότι αυτές ήταν πολλαπλές και όχι μόνον η αναφερόμενη. Συνολικά, κατά συνέπεια, το ΚΚΛΙ έθεσε, επανειλημμένα νομίζω, ως προμετωπίδα την άμεση αναγκαιότητα οι δυνάμεις της εργατικής τάξης να ανακτήσουν το ταξικό κριτήριο και να πάψουν να συντάσσονται με αλλότριες και εχθρικές δυνάμεις. Δήλωσε, δε, τη διαφωνία του τόσο με την απόφαση διεγαγωγής όσο και με την ουσία του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. Τουλάχιστον, εξ' όσων εκμαίευσα από τη γνωστού επιπέδου μετάφραση της ''Google''.

Σταύρος Κοσμόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ, θεωρώ ότι κάνεις λάθος και ότι βιάζεσαι να κρίνεις. Κατ' αρχας μιλάμε μόνο για μηνύματα στο twitter. Σημαντικότερες όμως είναι οι πιο αναλυτικές, επίσημες ανακοινώσεις και οι αναλύσεις.
Εδώ τοποθέτηση για την καταστολή:
http://www.partido-comunista.es/comunicados-centrales/ante-la-represion-cataluna/
Εδώ η ανάλυση και τοποθέτηση για το όλο ζήτημα:
http://www.partido-comunista.es/territorios/catalunya/nostre-cami-la-independencia-la-classe-obrera/
Και εδώ συνέντευξη του πολιτικού γραμματέα της οργάνωσης του ΚΚΛΙ στην Καταλονία:
http://www.partido-comunista.es/nuevo-rumbo/albert-camarasa-la-unica-via-la-autodeterminacion-pasa-derribar-la-burguesia/

Δεν ξέρω ισπανικά, αλλά και με το google translate (στα αγγλικά τουλάχιστον) γίνεται σαφές το νόημα.
Και νομίζω ότι είναι σαφής η θέση.

Αλλά ακόμα και η τοποθέτηση του Α. Γκαρσία κάθε άλλο παρά προβληματική είναι (τουλάχιστον αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει από την μύγα ξίγκι ή τέλος πάντων να είναι υπερβολικά καχύποπτος). Εμένα μου φαίνεται ότι τονίζει κάτι πολύ απλό: ότι την ενδοαστική διαμάχη την πληρώνει πάντοτε ο λαός. Δεν λέει ότι δεν έχει σημασια το περιεχόμενο της ενδoαστικής διαμάχης, αλλά ότι δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, γιατί το βάρος θα πέσει στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού σε κάθε περίπτωση.

Και ένα γενικό ζήτημα: σε χώρες που τα ΚΚ δεν έχουν τόσο ισχυρή απήχηση και βάση είναι ακόμα πιο σημαντικό να υπάρχει σημείο επαφης με τις μάζες για να υπάρξει και κάποια ζύμωση. Αυτό δεν σημαίνει να τρέχεις από πίσω, προφανώς. Αλλά δεν είναι δυνάτον το ΚΚΛΙ να αγνοήσει το θέμα της μαζικής καταστολής.

Επίσης είναι φυσικα άλλο το ζήτημα της υπεράσπισης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών εως και την πολιτική απόσχισή τους και άλλο να είσαι υπερ της απόσχισης σε κάθε περίπτωση ή και γενικά. Το δεύτερο προφανώς και είναι λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση από κομμουνιστική σκοπιά, το πρώτο είναι όμως αναγκαία προϋπόθεση προσέγγισης λαών εγκλωβισμένων σε ενδοαστικές-ενδοιμπεριαλιστικές διαμάχες, λέγοντας ταυτόχρονα, όπως οφείλεις να πεις ότι πρόκειται για ψευτοδίλημμα. Βέβαια και εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις και το 2017 δεν είναι το 1917 ούτε η Καταλονία του 2017 είναι καποια επαρχία της τσαρικής Ρωσίας ούτε οι κουρδικές δυνάμεις του Βόρειου Ιρακ έχουν καμια σχέση με αστικοδημοκρατικά, αντιαποικιοκρατικά κινήματα του 19ου, 20ου αιώνα με ριζοσπαστικό κοινωνικό χαρακτήρα...
Επίσης η λενινιστική στρατηγική είχε μεταξύ άλλων σκοπό να αξιοποιήσει υπαρκτές ακόμα κοινωνικές δομές και παραδόσεις προκαπιταλιστικου ή μάλλον προταξικου - κοινοτικού - χαρακτήρα που υπήρχαν ακόμη σε λαούς που βρίσκονταν υπο αποικιοκρατικό καθεστώς ή ξένης υποδούλωσης προκειμένου σε τελική ανάλυση να μην αφήσει έδαφος σε αστικές δυνάμεις να διεκδικήσουν την (απόλυτη τουλάχιστον) πρωτοκαθεδρία και έτσι ο αγώνας να ανοίγει την προοπτική προς την εργατική-λαϊκή εξουσία και τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με την Καταλονία, μιας από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές της (μονοπωλιακής) καπιταλιστικής Ισπανίας...

Για το ΚΚΛΙ να υπενθυμίσω τέλος την φραξιονιστική επίθεση που εδέχθη και ότι δεν έχουμε να κανουμε με καποια οπορτουνιστική ή οπορτουνίζουσα γκρούπα, αλλά με ένα ΚΚ που δίνει την μάχη του υπό δύσκολες συνθήκες σε μια χώρα στην οποία μεταξύ άλλων γεννήθηκε ο "ευρωκομμουνισμός"...

GN

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Mακάρι νάναι έτσι, όπως τα λες, GN. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο, ούτε ισπανικές γνώσεις, να αποπειραθώ μια μετάφραση των ντοκουμέντων του ΚουΚΛΙ. Ελπίζω οι σύντροφοι να βρούνε γρήγορα το δρόμο τους. Για τις συνθήκες, που παλεύουν και τα βαρίδια, που κουβαλάνε, προφανώς και συμφωνούμε, άλλωστε κι εγώ το υπογράμμισα.
Με την ευκαιρία, εκείνο, που με ενοχλεί στο όλο σκηνικό, που δείχνει και πόσο πεπειραμένη είναι η α.τ. (και δεν ξεχωρίζω τους καταλανούς από τους μαντριλένους αστούς) και πόσο ξέρει να θολώνει τα νερά, είναι και τούτο: Εμφανίζονται οι κομμουνιστές να συμπαρατάσσονται με τους "πλούσιους" (Καταλανοί), ενώ οι φασίστες του Ραχόϊ εμφανίζονται σαν ...προστάτες των "φτωχών" του Νότου! Αυτές οι παγίδες, πάντα win-win για τους αστούς, είναι, που με εξαγριώνουν. Πρέπει τα κ.κ. να αναπτύξουν την τέχνη να ξεφεύγουν από αυτές τις παγίδες και να ξεσκεπάζουν τους παπατζήδες. Κι αυτό για να γίνει θέλει προετοιμασία της κομματικής βάσης και του Λαού από αρκετά πριν.
Αυτά είναι τα δύσκολα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Φοβάμαι, κοντολογής, μη βρεθεί το ΚουΚΛΙ και γ@mh&ενο από τους "πλούσιους" Καταλανούς και δαρμένο από τους φτωχούς Ανδαλουσιάνους - και τώρα μιλάω για τους λαούς...

Αναυδος είπε...

Νομιζω ότι ο ιστρολικος συνοψιζει ορθα τους λογους που η καταλανικη αστικη ταξη πιεζει για ανεξαρτησια μεγαλυτερη αυτονομια κλπ. Δεν διαφερει το αιτημα τους από τα αναλογα αιτηματα της αστικης ταξης στη σκωτια, φλανδρα, β.ιταλια κλπ

Η δημιουργια εθνικων κρατων ηταν ο τροπος με τον οποιο επικρατησε ο καπιταλισμος στον πλανητη σε αντιπαραθεση με τη φεουδαρχια. Ο προοδευτικος χαρακτηρας του καπιταλισμου εχει γινει παρελθον εδώ και περιπου 100 χρονια (με εξαιρεση ισως τους κουρδους, παλαιστινιους και πιθανα συμπαγεις ιθαγενεις πληθυσμους στη λατ. Αμερικη )

Η αυτοδιαθεση σημερα είναι μια σημαια ευκαιριας αστικων μεριδων που στη αγωνια τους να βρουν νομιμοποιητικα υποδειγματα βυθιζονται βαθια στην ιστορια (ο βασιλιας πετρος για τους καταλανους η μαρια στουαρτ για τους σκωτους κλπ) Οι καταλανοι δεν καταπιεζονται επειδη είναι καταλανοι αλλωστε αν και είναι το 16% του πληθυσμου παραγουν το 20% του αεπ της ισπανιας. Συνηθως είναι οι πλουσιες περιοχες που ζητουν καποιου ειδους αυτονομια παραγνωριζοντας ότι είναι πλουσιες εκμεταλλευομενοι μια κοινη εσωτερικη αγορα

Για την εργατικη ταξη της καταλωνιας και της υπολοιπης ισπανιας η σημερινη διαμαχη μονο βλαβερη μπορει να είναι γιατι διασπα και αποπροσανατολιζει από το κυριο

Από κει και περα σαν κομμουνιστες υπερασπιζομαστε το δικαιωμα για δημοψηφισμα αλλα όχι το δημοψηφισμα αυτό καθ’αυτο

Unknown είπε...

http://www.iskra.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD/
Και μία άλλη οπτική που υποδηλώνει τη σωστή θέση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στη Καταλωνία

Ανώνυμος είπε...

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση αφορά μόνο αυτό ακριβώς που λέει: το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει ο ίδιος, αν θέλει να παραμείνει σε ένα πολυεθνικό κράτος ή να δημιουργήσει το δικό του. Ως τέτοιο, μια χαρά μπορεί να υλοποιηθεί στα πλαίσια του καπιταλισμού και δεν έχει αυτό να κάνει με το αν ένα ανεξάρτητο αστικό εθνικό κράτος είναι "καλύτερο" για την εργατική του τάξη από ένα πολυεθνικό αστικό κράτος. Ο Λένιν υπεράσπιζε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ακριβώς για να μην αφήσει χώρο να "παίζουν μπάλα" οι αστοί εθνικιστές, τόσο από την πλευρά του έθνους που θέλει την ανεξαρτησία, όσο και από την άλλη πλευρά. Κάθε υποχώρηση από πλευράς μας στην υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος σημαίνει ότι χαρίζουμε εργατικές μάζες στον αστικό και μικροαστικό εθνικισμό. Και σήμερα, στην Ιβηρική, στη Σκωτία, στην Ιρλανδία, στην Τουρκία και σε άλλα κράτη με έναν ορισμένο πολυεθνικό χαρακτήρα, το ζήτημα της αυτοδιάθεσης εξακολουθεί, καταρχήν, να τίθεται. Πουθενά ο Λένιν δεν το συσχέτισε με το αν η αστική τάξη είναι "ιστορικά προοδευτική" ή όχι, όπως λαθεμένα το τοποθετούν το ζήτημα ορισμένοι εδώ για να βγάλουν "ξεπερασμένη" το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Όταν λέμε "καταρχήν", εννοούμε ότι δεν είναι απόλυτο, αλλά κάθε φορά εξετάζεις αν πρέπει να τεθεί ως ζήτημα ή όχι. Π.χ. στο Κόσοβο ή στο σημερινό Κουρδιστάν, το κύριο ήταν η ιμπεριαλιστική επέμβαση, όχι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης. Έτσι, το δευτερεύον φεύγει και τοποθετούμαστε με βάση το κύριο. Όμως, η ενδοαστική διαμάχη δεν είναι κάτι το ξεχωριστό από την αυτοδιάθεση, για να πεις ότι είναι το κύριο και να προσπεράσεις το ζήτημα. Μιας και η συγκρότηση εθνικού κράτους είναι εξορισμού αστικοδημοκρατικό ζήτημα, πάντα η επίκληση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης θα συνδυάζεται από ενδοαστική διαπάλη. Αυτό δεν είναι λόγος για να αρνηθείς το δικαίωμα, αλλά για να το υποστηρίξεις μέχρι το έσχατό του, ακριβώς για να μην αφήσεις την αστική τάξη να σέρνει πίσω της τους εργάτες. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να λες ναι στην απόσχιση. Το τι θέση θα πάρεις στο δημοψήφισμα είναι άλλο θέμα κι άλλο το δικαίωμα να γίνει το δημοψήφισμα, στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχει εδώ μέσα καμία ταλάντευση.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "ναι στο δικαίωμα στο δημοψήφισμα αλλά όχι στο δημοψήφισμα καθαυτό". Αν υποστηρίζεις το δικαίωμα, τότε προφανώς δε μπορείς να το αρνηθείς επειδή η πλειοψηφία επιθυμεί να το ασκήσει σε μια στιγμή που εσύ κρίνεις ότι δεν είναι η σωστή/κατάλληλη κλπ. Αναγνώριση του δικαιώματος σημαίνει να γίνει το δημοψήφισμα και εκεί εσύ να πεις τη θέση σου για "όχι" στην ανεξαρτησία ή "λευκό" ή "άκυρο" με τα συνθήματά σου κλπ. Κι επίσης, σημαίνει και κάτι άλλο: όταν η κεντρική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα στο λαό και τον καταστέλλει βίαια (θεωρώ γελοία την επιχειρηματολογία του Σεχτάρ ότι άλλο είναι η καταστολή του λαού και άλλο η καταστολή γενικά - γελοία κι επικίνδυνη συγχρόνως), έχεις καθήκον να παλέψεις για να δοθεί στο λαό το δικαίωμα κι όχι μόνο να καταδικάζεις την καταστολή. Τότε μόνο αυτοί που παρασύρονται από τον αστικό εθνικισμό θα καθίσουν να ακούσουν τι έχεις να τους πεις και μπορεί να προβληματιστούν με τα επιχειρήματά σου για το ποιους "ηγέτες" ακολουθούν. Όταν τόσον καιρό η κυβέρνηση αρνούνταν την ικανοποίηση του αιτήματος για δημοψήφισμα και το ΚΚΛΙ (φράξια Γκαρσία) έκανε τον κουφό και έβγαζε ανακοινώσεις ότι παλεύει "για την ανεξαρτησία της εργατικής τάξης" χωρίς να παίρνει θέση στο πολιτικό επίδικο, είναι φυσικό να είναι σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, τώρα που οι εκτιμήσεις του ότι "η κυβέρνηση Πουτζντεμόντ αποκλείεται να καταφέρει την ανεξαρτησία" δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτό για να τα λέμε όλα...

PSUC

Ανώνυμος είπε...

Γελοίος ο Σεχτάρ οι Κομμουνιστές στην Ισπανία Φράξια και άλλα τέτοια ωραία. Αγκαλιά λοιπόν Οπορτουνισμός Εθνικισμός Φασισμός και Καπιταλισμός για πάντα σύμφωνα με τα ....παιδιά....

zoot horn rollo είπε...

Ναι,τα ειπες ολα.
Λεμε τωρα.

Αποστόλης είπε...

Γράφτηκε παραπάνω από κάποιον με ύφος χιλίων καρδιναλίων: "θεωρώ γελοία την επιχειρηματολογία του Σεχτάρ ότι άλλο είναι η καταστολή του λαού και άλλο η καταστολή γενικά - γελοία κι επικίνδυνη συγχρόνως".

Ρεεε, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε ρεεεε. Κάποιος, κύριε PSUC, πρέπει να σού μιλήσει για το τι σημαίνει ο όρος "δικτατορία του προλεταριάτου" και ότι πριν και πάνω απ' όλα ο ρόλος της είναι κατασταλτικός (εκτός από κατασταλτικό έχει και διαπαιδαγωγητικό ρόλο -σε πρόλαβα) . Ναι, οι προλετάριοι καταστέλλουν τους αστούς, κύριε PSUC, στη δικτατορία του προλεταριάτου. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για καταστολή (αν θέλουμε να θεωρούμαστε μαρξιστές-λενινιστές), αλλά για καταστολή ποιου απέναντι σε ποιον και για ποιο σκοπό. Πολύ σωστά ο Σεχτάρ έκανε το διαχωρισμό που εσένα εξόργισε.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μμμμμάλιστα!
Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενός λαού είναι το δικαίωμά του να αποφασίζει ποιός νταβατζής θα τον εκμεταλλεύεται, κατα τον ....Λένιν!
Αριστεροχωρικός πασόκας κι ο Λένιν!
------------------------------
Στην Καταλωνία, οι κεφαλαιοκράτες της Ισπανίας δουλεύουν ψιλό γαζί, τους λαούς όλης της Ισπανίας. Αν το πράμα μείνει έτσι, θάχουν περάσει άλλη μιαν παραπλανητική διαίρεση στο εργατικό κίνημα, μια "αντίθεση" για ...νάχουμε να λέμε, και εντωμεταξύ θα περνάνε κι άλλα "μέτρα" στη ζούλα και χωρίς τρόϊκες. Αν περάσει η απόσχιση, οι μεν καταλανοί εργάτες θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα της "νίκης" της αστικής τους τάξης, για δε του εργάτες της υπόλοιπης Ισπανίας θα φταίνε οι ...."καταλανοί" ....εργάτες!
Ο,τι και να γίνει, οι κεφαλαιοκράτες θάναι στον αφρό και οι αριστεροχωρικοί θάχουν να ασχολούνται.
Χτες τα αριστεροχωρικά καραγκιοζόπουλα κάνανε και ..."διαδήλωση αλληλεγγύης για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας"!
Ούτε από πολύχρωμες "επαναστάσεις", ούτε από "Αραβικές Ανοίξεις", ούτα Μαϊντάν, ούτε Λιβύες, ούτε Συρίες ούτε ...από τίποτε χαμπαριάζουν οι τύποι!
Τρέξανε να ...πολωθούν, μην τυχόν και προλάβει να επηρεαστεί το αριστεροχωρικό εκκλησίασμα από τις σειρήνες του ΚΚΕ!
Βέβαια, τρείς κι ο κούκος τέσσαρες ήντουσαν, αλλά σημασία έχει ότι τραβήχτηκε η ...κόκκινη γραμμή.
Τώρα, άντε να με πείσετε εμένα, πως δεν έπεσε χτες χοντρό πρακτοριλίκι για το τσιμεντάρισμα του "χώρου".

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Off-topic, τέταρτο σχόλιο από μένα σήμερα, ....αλλά αξίζει:
Τούτη την ώρα ντοκυμανταίρ στην ΕΡΤ "ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ - ΠΕΡΑΜΑ", με εξαιρετική παρουσία του Πουλικογιάννη. Αναζητείστε το στο αρχείο της ΕΡΤ, κρατάει μια ώρα και 40'. Αξίζει.
Με κάτι τέτοια, θα μπορούσε να απολογηθεί ο ...Τσάκνης - αιωνία η μνήμη του!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο Λενιν οταν εγραφε τα εργα του θεωρουσε ως δεδομενες καποιες καταστασεις πχ αποικιοκρατια, που σημερα δεν υπαρχουν

Απο εκει εχουν προελθει καποιες παρανοησεις του στυλ ''Ο Λενιν μιλησε για μια χουφτα ιμπεριαλιστες αρα η Ελλαδα (και οι περισσοτερες χωρες) δεν ειναι ιμπεριαλιστικη κλπ''

Γενικα πρεπει παντα τη θεωρια να τη συμπληρωνει η ιστορικη ματια αλλιως δεν καταλαβαινουμε σε τι πλαισιο εγραφε ο καθενας

Ανώνυμος είπε...

"τώρα που οι εκτιμήσεις του ότι "η κυβέρνηση Πουτζντεμόντ αποκλείεται να καταφέρει την ανεξαρτησία" δεν επιβεβαιώθηκαν"!!!!!
PSUC...Πολύ βιάζεσαι!!!! Κάτσε να ξημερώσουν και οι επόμενες μέρες...Μέχρι τότε φρόντισε να διαβάσεις καλά τι έγραφε ο ΛΕΝΙΝ! Στα γράφει και ο Σέχταρ...Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην καταντήσεις σαν το Καταλανικό PSUC που έχει καταντήσει μια θλιβερή φράξια με ελάχιστη επιρροή, διαχυμένο μέσα σε Εθνικιστές και σοσιαλδημοκράτες, όπως το ΚΚ Ισπανίας!!!!!
Ήδη η κυβέρνηση Πουτζντεμόντ πήρε στάση για κωλοτούμπα ζητώντας μεσολάβηση και διάλογο!!!!
Τα περί αρχών αυτοδιάθεσης που αραδιάζετε εσύ και οι όμοιοί σου είναι τα ίδια με τα περί "ατομικών δικαιωμάτων" που μας αραδιάζουν οι νεοφιλελεύθεροι...Οι ίδιες κοτσάνες που μας λέγατε το 2015 για "αριστερή" κυβέρνηση που "έσκιζε" τα μνημόνια, για "νίκες του λαού" και τα τοιαύτα!!!!!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

"Αγανακτισμένε" μνήμων που δεν αντέχεις, σε λίγο ζήτα του και τα στοιχεία ταυτότητας, τόπο κατοικίας, κι άλλα ονόματα και διευθύνσεις, να τα βγάλει φάτσα φόρα.

kolokotronis είπε...

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω, πώς εγκρίθηκε και δημοσιεύεται
το ασφαλίτικο (τουλάχιστον αντικειμενικά, για να μην υποθέσω τίποτε άλλο) σχόλιο
κάποιου "Μνήμονα" (11:44) για τον Σεχτάρ.
Ψιλοχαλαρωμένο, τελευταία, το ιστολόγιο
αλλά όχι και έτσι!

λαθραναγνώστης είπε...

Ακόμα ένα off topic, αλλά αξίζει.
Καθένας με τους εφιάλτες του.
http://www.enikos.gr/politics/538925/o-xrysogonos-ston-realfm-978-o-stratigikos-sxediasmos-tou-k-tsipr

λαθραναγνώστης είπε...

kolokotronis, αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ουσία των επιχειρημάτων κάποιου, καταφεύγεις στη σπέκουλα.

zoot horn rollo είπε...

Λαθραναγνώστη στάνταρ καταστάσεις, με κάθε τρόπο κι ευκαιρία κοιτούν να χωρέσουν το "μουστάκια" όπου μπορούν. Είναι γραμμή.

Αναυδος είπε...

1. καταρχήν ο Λένιν μιλα για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των εθνών και όχι των λαών γιατί στο έθνος περιλαμβάνει την αστικη τάξη

2. Πουθενά ο Λένιν δεν το συσχέτισε με το αν η αστική τάξη είναι "ιστορικά προοδευτική"
Ο ίδιος ο Λένιν
(…)τέλος και εξαιτίας του γεγονότος ότι σ’όλη την ανατολική Ευρώπη και στην Ασία …είτε δεν έχει ολοκληρωθεί είτε μόλις τώρα άρχισε ο αστικοδημοκρατικός μετασχηματισμός των κρατών που σε παγκόσμια κλίμακα οδηγεί … στη δημιουργία ανεξάρτητων εθνικών κρατών (…) Απ. τ.23 σελ 315

3. Το δημοψηφισμα εξυπηρετει τα συμφεροντα της αστικης ταξης της Καταλονιας και μονο συνεπώς οι κομμουνιστες έχουν κάθε δικαίωμα να είναι αντιθετοι σε αυτό

όπως εγραφε ο Λένιν
Η αναγνώριση από μέρους της σοσιαλδημοκρατίας του δικαιώματος αυτοδιάθεσης όλων των εθνοτήτων δεν σημαίνει καθόλου πως οι σοσιαλδημοκράτες παραιτούνται από το να δώσουν δική τους εχτίμηση οσοαναφορά τη σκοπιμότητα του κρατικού αποχωρισμού του ενός ή του άλλου έθνους σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Αντίθετα οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να δίνουν ίσα-ίσα δική τους εκτίμηση, παίρνοντας υπόψη τόσο της συνθήκες εξέλιξης του καπιταλισμού και της καταπίεσης των προλεταριάτων των διαφόρων εθνών από την ενωμένη αστική τάξη όλων των εθνοτήτων όσο και τα γενικότερα καθήκοντα της δημοκρατίας και στην πρώτη σειρά και πάνω απόλα τα συμφέροντα της ταξικής [πάλης του προλεταριάτου για το σοσιαλισμό.
Β.Ι Λένιν Θέσεις Πάνω στο Εθνικό Ζήτημα. Άπαντα τ.23 σελ. 315 ΣΕ

Ανώνυμος είπε...

PSUC

Ε καλα αυτα για δηθεν κυριες αντιθεσεις που υπερτερούν της δευτερευουσας κεφαλαίου - εργασίας μας τα παν οι εργατοαγωνιστονεοσποριτλαφαζανοανταρσυες εδω και κατι χρόνια. Χορτασαμε μνημονια-αντιμνημονια, εξαρτηση Σαμιρ Αμην και Πουλαντζα να βαφτιζονται Λενιν... Αλλο η αυτοδιαθεση καταπιεσμενων εθνων αλλο τα ιμπεριαλιστικα παιχνίδια.
Αλλα τι να λεμε οπως είπε και ο Σεχταρ και σε αυτι συμφωνώ και επαυξάνω δε χαμπαριαζετε εσεις ουτε απο Μαινταν, ουτε απο αραβικη ανοιξη, ουτε απο τίποτα. Ταγμενοι με την εξαπάτηση της εργατικής τάξης μεχρι τελους.

ratm

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

kolokotronis, 5 Οκτωβρίου 2017 - 10:43 π.μ., σε ποιό σχόλιο αναφέρεσαι;
Εγινε κάτι, που δεν το πήρα χαμπάρι;

kolokotronis είπε...

@ Σεχτάρ,
για κάμποσες ώρες, λίγο πιό πάνω στα σχόλια, ήταν αναρτημένο ένα άθλιο σχόλιο
κάποιου με την υπογραφή "Μνήμων" για πάρτη σου.

Επειδή διαβάζω χρόνια το παρόν ιστολόγιο, είμαι 100% βέβαιος
πως αυτό το σχόλιο απλώς ξέφυγε από το moderation.
Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι η ΚΕ-του-μπλόγκ το έχει ήδη κατεβάσει.

Προσωπικά δεν πρόκειται να αναπαράγω αθλιότητες,
όσο κι αν καταλαβαίνω την απορία σου.
Περιγραμματικά, πάντως, ήταν οι παλιές πουστιές, που έλεγαν οι ασφαλίτες
τα πέτρινα χρόνια στους συντρόφους μας, για να τους σπάσουν το ηθικό.

Ας μην μασάμε. Έχουμε πολλά και δύσκολα μπροστά μας.

Ανώνυμος είπε...

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση θα αναφέρω λόγω προσωπικής μου σχέσης και μεγαλύτερης ενασχόλησης με τα της πρώην Τσεχοσλοβακίας.Το 1991 ,δύο χρόνια μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές του 1989 οι αστικές τάξεις ΚΑΙ των δύο χωρών αποφάσισαν με και προχώρησαν με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο ακόμα και για αστικές δημοκρατίες (αποφάσεις κοινοβουλίων) τη διάλυση της Τσεχοσλοβάκικης Ομοσπονδίας.Το επιχείρημα της Τσέχικης αστικής τάξης (ανεπίσημο απ ότι ξέρω) το οποίο όμως κυκλοφορούσε στις συζητήσεις παντού ήταν πανομοιότυπο μ αυτό της Καταλανικής αστικής τάξης "Οι Σλοβάκοι μας κρατάνε πίσω οικονομικά, εμείς έχουμε ιστορική βιομηχανική παράδοση,είμαστε καλύτεροι ,εξυπνότεροι,ομορφότεροι, κλπ.).Εδώ βέβαια να υπενθυμίσω οτι στην σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία πρωταρχικό μέλημα ήταν η εξισορρόπηση της παραγωγής στις δύο ομοσπονδιακές δημοκρατίες-να ο σοσιαλισμός) με δημιουργία πολλών βιομηχανικών μονάδων στην πιο καθυστερημένη Σλοβακία (ισόμετρη ανάπτυξη.
Τσέχος

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα αίματα με την ταξική πάλη στην Ισπανία που, τάχα, θα αποπροσανατολιστεί από το ζήτημα της αυτοδιάθεσης. Πάνω που το ισπανικό προλεταριάτο συγκλόνιζε με τις οικονομικές απεργίες, πάνω που στην ημερήσια διάταξη ήταν έτοιμο να μπει το ζήτημα της εξουσίας (στις ονειρώξεις ορισμένων), ήρθαν οι μπαγάσηδες οι αστοί να "αποπροσανατολίσουν" (τι ακριβώς ήταν "προσανατολισμένο", δε μας λέτε κι εμάς που δεν το βλέπουμε;) με την (ανέκαθεν υπαρκτή) διαμάχη τους. Βρε δεν πάτε να σας διαβάσει κανας παπάς, λέω γω;

Όποιος είναι υπάλληλος του ΝΑΤΟ ή απλά πολιτικά αναλφάβητος, μπορεί να βρει όποια δικαιολογία θέλει, όσο "αριστερή" και "επαναστατική" γουστάρει, προκειμένου να υπερασπιστεί στην πράξη την ενότητα και σταθερότητα του ισπανικού ιμπεριαλιστικού κράτους, βασικού πυλώνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το ιστορικό ΚΚ Ισπανίας είχε πάγια θέση την αναγνώριση της ανεξαρτησίας Βάσκων, Καταλανών και του Μαρόκου (τότε). Δεν εξίσωνε τον μεγαλοϊσπανικό φασίζοντα εθνικισμό, την αιματοβαμμένη μοναρχία των Βουρβώνων και τους απογόνους του Φράνκο, με τον καταλανικό αστικό και μικροαστικό εθνικισμό, όπως ποτέ οι κομμουνιστές δεν εξίσωναν τον εθνικισμό του έθνους που καταπιέζει με εκείνον του έθνους που καταπιέζεται. Το αντιδραστικό ισπανικό κράτος, ένας από τους παλιότερους ιμπεριαλισμούς (ή μικροιμπεριαλισμούς με τα σημερινά δεδομένα, έστω) είναι απείρως χειρότερος εχθρός για την εργατική τάξη, όχι μόνο όλων των εθνών της Ισπανίας, αλλά και ένας από τους τους χειρότερους εχθρούς της παγκόσμιας εργατικής τάξης, από ένα αστικό Καταλανικό κράτος που θα χρειαστεί χρόνο για να σταθεροποιηθεί και να "ισορροπήσει" στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Η απόσχιση της Καταλωνίας είναι μια καυτή πατάτα για τον ευρωατλαντισμό συνολικά, δοκιμάζει την εσωτερική του συνοχή και γι αυτό συμφέρει τους λαούς. Η αποδυνάμωσή του ισπανικού αντιδραστικού, ιμπεριαλιστικού κράτους, η συνδαύλιση της ενδοαστικής φαγωμάρας είναι επιλογή πρώτης γραμμής, μεταξύ των σημερινών καθηκόντων του κομμουνιστικού κινήματος στην Ισπανία.

Το λιγότερο που έπρεπε να πουν τα ΚΚ εκεί (όχι μόνο το PCPE-Garcia, αλλά και το PCPE-Suarez, το PCOE, το PCE(m-l) κι όποια άλλη δύναμη έχει αναφορά στον μαρξισμό-λενινισμό, είναι ότι ο καταλανικός λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα στο δημοψήφισμα, εδώ και τώρα, επειδή έτσι αποφάσισε, τελεία και παύλα. Και ο πάπας να βρισκόταν από πίσω, αυτό δεν αλλάζει - όχι επειδή γενικά είναι έτσι, παντού και πάντα (αφήστε τις παγαποντιές για Μαϊντάν και Λιβύη, Συρία - είδαμε πόσο στηρίζετε τη Συριακή Αντίσταση και τον Ουκρανικό αντιφασιστικό αγώνα του Ντονμπάς), αλλά επειδή το Ισπανικό κράτος είναι αυτό που είναι ιστορικά, επειδή το εθνικό ζήτημα στην Ισπανία έχει αυτή την πορεία που έχει κι επειδή σήμερα το παγκόσμιο καθήκον των κομμουνιστών είναι η αποδυνάμωση του κύριου εχθρού των λαών, του ευρωατλαντισμού, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ. Οι κομμουνιστές όφειλαν να δώσουν μάχη, στην πρώτη γραμμή, από την πρώτη στιγμή για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Και σήμερα, να πρωτοστατούν στην οργάνωση πολιτικών απεργιών για να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμά του, που είναι θρίαμβος του ΝΑΙ στην ανεξαρτησία, παρά το όργιο της φασιστικής καταστολής. Οι γελοιότητες των νεο-φρανκικών και της σοσιαλδημοκρατίας ότι τάχα δεν υπάρχει πλειοψηφία, όταν τα χέρια τους στάζουν αίμα από τα γκλομπς της αστυνομίας και στρατιωτικές μονάδες αναπτύσσονται στις Καταλανικές πόλεις, θυμίζοντας τις χειρότερες μέρες του φρανκισμού, μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν. Και κάποιοι εδώ μέσα (και στην Ισπανία) που το παίζουν κομμουνισταράδες, αναπαράγουν με μισόλογα το ίδιο τροπάρι! Ντροπή και αίσχος!

PSUC (1/2)

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημαίνει, δηλαδή, το ότι οι Καταλανοί αστοί προτιμούν (μια μερίδα τους) την ανεξαρτησία; Ή ότι ο αστός Πουτζντεμόντ θέλει να βάλει την Καταλωνία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ; Αντί να κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια του κάθε αστού εθνικιστή, απαντήστε σε τι εμποδίζει η μαχητική, πρωτοπόρα δράση υπέρ του δημοψηφίσματος, της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας από το να αποκαλύπτεις παράλληλα τις προθέσεις των καταλανών αστών!!! Σε τι σε εμποδίζει να βάζεις μέσα σε αυτό το λαϊκό ρεύμα, τα συνθήματα "ανεξάρτητη, δημοκρατική Καταλωνία έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ" και να συνδέεις αυτή την προοπτική με τη νίκη της εργατικής τάξης σε όλη την Ισπανία και στην Καταλωνία!!! Ποιος κάνει ότι δε θυμάται τους ιστορικούς αγώνες του καταλανικού λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση; Ποιος παριστάνει τον ανήξερο ότι ο καταλανικός λαός έχει και στο παρελθόν απορρίψει την προοπτική μιας ΝΑΤΟικής Καταλωνίας; Γιατί να θεωρείται δεδομένο ότι σήμερα θα το δεχθεί, χωρίς μάχη; Γιατί να θεωρείται δεδομένο ότι ο λαϊκός παράγοντας δεν μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, με την αποφασιστική παρέμβαση των κομμουνιστών; Πως αλλιώς αν όχι μέσα και από την παρέμβαση σε τέτοιες σημαντικές στιγμές της πολιτικής πάλης οι κομμουνιστές θα κατακτήσουν την ηγεμονία και θα μετατραπούν από γκρούπες του 0,01% σε μαζικά πολιτικά κόμματα; Στις συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και νηνεμίας, ποιος είναι αυτός που στην πράξη προτιμά το ρόλο του υπερασπιστή του "νόμου" και της "τάξης";

Πραγματικό στριπτίζ και αποκαλυπτήρια, οι θέσεις ορισμένων εδώ μέσα...

PSUC (2/2)

ΥΓ. Κάποιος μπερδεύει το ηρωϊκό PSUC του εμφυλίου που δεν υπάρχει πια με το σημερινό ελεεινό "PSUC viu" που συμμετέχει στην Ενωμένη Αριστερά. Ακόμα κι εδώ, άσχετοι και στρεψόδικοι...

Ανώνυμος είπε...

PSUC(το παλιό το καλο): τα ίδια πιστεύεις και για την παρόμοια περίπτωση του ιταλικού βορρα; θα ξανάρθεις στο μέλλον με ψευδώνυμο Lea Norda; Αν τα ΒΠ θελήσουν να αυτόνομηθουν παραπάνω από τη πλεμπ Αθήνα θα μιλάς για δικαίωμα στην αυτοδιαθεση;


Σ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

PSUC-άκο (η κυρ-Σταύρο, ξερωγώ),
άδικα τα κατεβατά, που βαρυόμαστε και να διαβάσουμε.
Αφού μένεις ενθουσιασμένος με την προκοπή, που κάνανε υπακούοντας στα αφεντικά τους (- τελεία και παύλα!...) οι Λαοί της πρώην ΕΣΣΔ, οι αραβικοί, οι αφρικανικοί, οι Ινδοί παληότερα (Πακιστάν-Βεγγάλη), οι Βόσνιοι, οι Κοσοβάροι, οι Τσεχοσλοβάκοι κλπ., κλπ, με τα σύγχρονα αποσχιστικά κινήματα, καθώς και μερικά φαινομενικά "αντίρροπα" όπως κάποιες προσαρτήσεις (DDR) η και "συνενώσεις" (λέγε με ΕΟΚ η Κοινοπολιτεία κλπ.),
δηλαδή...
...αφού αρνείσαι να δεις τον υπαρκτό κόσμο....
μείνε χαμένος στα σύννεφα των τσιτάτων σου και τον πασόκικο διμετωπικό ιδεαλισμό σου.
Δεν έχει νόημα παραπέρα η μεγαλοαστική προπαγάνδα εδώ, το κουράζεις.
Παπαγάλισε μόνο τούτο, (γιατί να το καταλάβεις δεν έχω αξίωση):
ΚΑΙ το αποσχιστικό "κίνημα" της Καταλωνίας είναι μοιρασιά της εκμετάλλευσης των Λαών της Ισπανίας από τους κεφαλαιοκράτες τους!
Και μόλις κάτσει ο κουρνιαχτός, ο λογαριασμός θάρθει για τους εργάτες όλης της Ισπανίας αλλά και για τους αλαζόνες μικροαστούς, ΚΑΙ γι αυτή τη μαλακία τους.
Σας τάχει πει ο Μαρξ από το '48, αλλά..."ουκ έξεστι μικροαστοίς νοείν".

Σήμερα, η Αυτοδιάθεση οποιουδήποτε Λαού μπορεί να περάσει μόνο πατώντας στα κομμένα κεφάλια των κεφαλαιοκρατών του.

Ανώνυμος είπε...

'' Η απόσχιση της Καταλωνίας είναι μια καυτή πατάτα για τον ευρωατλαντισμό συνολικά, δοκιμάζει την εσωτερική του συνοχή και γι αυτό συμφέρει τους λαούς.''

Eχεις δικιο χεστηκε πανω του με το δημοψηφισμα ο ευρωατλαντισμος...Το ειδαμε απο τη σταση της ΕΕ.

Ρε τι μαλακιες διαβαζουμε?

Ειδες εσυ να θιχτηκε ο ευρωατλαντισμος απο το δημοψηφισμα?

Οσο για το οτι η εργατικη ταξη αποπροσανατολιζεται μονο αν και εφοσον υπαρχει ταξικη παλη στο απογειο της ειναι ομολογουμενως μια νεα ανακαλυψη ''μαρξιστικη''...
Για παραδειγμα εδω ο ΣΥΡΙΖΑ με κολπα πχ παρελασεις , σημαιοφοροι κλπ δεν επιχειρει να αποπροσανατολισει αφου δεν εχουμε ταξικη παλη σε οξυνση απο μεριας εργατικης ταξης...

Οσο για το τι θα γιει η Καταλωνια θα το δουμε αν ανεξαρτητοποιει που θα ξεκινησει αμεσα ενταξιακες διαπραγματευσεις για να μπει στην ΕΕ αλλα τοτε δε θα εμφαμιζεται ο καθε σαλτιμπαγκος οπως δεν εμφανιζεται πια κανεις να μας πει τι καλη που ειναι η αραβικη ανοιξη ή το Μαινταν , ή οι αντικαθεστωτικοι στη Συρια κλπ

Εξαλλου παντα ο πρακτορας εντος ή εκτος εισαγωγικων αποσυρεται για ενα διαστημα αφου ληξει η αποστολη και εμφανιζεται ξανα στην επομενη...

ratm

Ανώνυμος είπε...

@PSUC

Τα γραφόμενά σου συνιστούν τον ορισμό της οπορτουνιστικής αντίληψης και διαστρέβλωσης των μαρξιστικών - λενιστικών θέσεων, παρά τις διαρκείς και εκνευριστικές επικλήσεις σου.
Κατ' αρχάς, επιμένεις στην αλλοίωση των θέσεων των συνεπών επαναστατικών δυνάμεων του ΚΚΛΙ και του ΚΚΕ. Δυνάμεις οι οποίες αντέδρασαν άμεσα και κατήγγειλαν απερίφραστα τη δράση των κατασταλτικών δυνάμεων του αστικού κράτους. Μάλιστα, οι δυνάμεις του ΚΚΛΙ και της προσκείμενης σε αυτό Νεολαίας (Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών) έλαβαν ενεργά μέρος στις διαδηλώσεις έκφρασης καταδίκης της κρατικής κατασταλτικής βίας, προβάλλοντας ασφαλώς το αυτόνομο πλαίσιο πάλης τους. Επίσης, σε καμιά περίπτωση οι δυνάμεις των ΚΚΛΙ και ΚΚΕ δεν αρνήθηκαν τη δυνατότητα ή το δικαίωμα των εργαζομένων της περιοχής της Καταλονίας να λάβουν μέρος στη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Αν είναι δυνατόν να γράφεις τόσο ανυπόστατες ''κατηγορίες''!
Επί της ουσίας. Καθώς φαίνεται, η άποψή σου συντάσσεται με τη θέση σύμφωνα με την οποίαν, ακόμη και η εκλογή της Λεπέν στη θέση της Προέδρου θα αποτελούσε ''ρήγμα'' και τα συναφή. Για τους κομμουνιστές και τους συνειδητούς ριζοσπάστες, ειδικά στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών, ουσιώδης ρωγμή στο κυρίαρχο οικονομικό σύστημα συνιστά η ολόπλευρη ενίσχυση των κομμουνιστικών δυνάμεων και του συνδικαλιστικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό. Όχι αυτή καθαυτή η ύπαρξη ενδοαστικών αντιπαραθέσεων, έστω και στην πλέον οξυμένη τους μορφή.
Αυτά αποτελούν δεδομένα και επιλυμένα θέματα της κομμουνιστικής στρατηγικής και της δράσης των κομμουνιστών. Εσύ, βέβαια, δεν ''υπάγεσαι'' στην τελευταία κατηγορία.

* Επειδή φαίνεται να έχεις μία κάποια άγνοια για το εύρος της δράσης του ΚΚΛΙ (υπό τον Α. Γκαρσία), παρά τις πολλές αδυναμίες και δυσχέρειες, πρόκειται για έναν πράγματι μικρό σε εμβέλεια κομματικό σχηματισμός. Ο οποίος όμως προβαίνει διαρκώς σε εκδηλώσεις, λαμβάνει μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, συμμετέχει σε δραστηριότητες στο Κομμουνιστικό Κίνημα, ενώ η Νεολαία του ΚΚΛΙ κατόρθωσε να διαθέτει σημαντικό αριθμό αιρετών αντιπροσώπων στις πανεπιστημιακές σχολές αλλά και στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σταύρος Κοσμόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

PSUC,
Μα το αίτημα για "ανεξαρτησία" και δημοψήφισμα, οι αστικές εθνικιστικές δυνάμεις το έθεσαν και όχι οι λαϊκές μάζες ως μέρους της πάλης τους για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων! Για αυτό ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα ως προτεραιότητα το σύνθημα "ανεξάρτητη, δημοκρατική Καταλoνία έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ"! Τα υπόλοιπα είναι οι δικές σου φαντασιοπληξίες! Το PCPE θέτει ολοκληρωμένα το ζήτημα!
Όσο για το PSUC, είναι ελεεινό γιατί ακολουθεί απόψεις σαν τις δικές σου!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

σεκταρούκο...
πάεινε βρες καναν αντιπαλο της πλάκας
και μην τα βάζεις με μένα. Αντε γιατι γνωρίζουμε
πολύ καλά ότι τον "ατσάλινο" τον ειχες στα ώπα, ωπα
εδώ και πολύ καιρό...και μας παρουσίαζες ΚΑΙ ΕΣΥ τη Ρωσσία
για μη ιμπεριαλιστική χώρα.

el quinto
[δεν εχω γραψει εδώ και δεν ειμαι υπερ
της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, αν και ειμαι υπερ του δικαιωματος
ένας λαος να αποφασιζει τι θέλει. Καθήκον μου θα ειναι να υπερασπίζομαι την άποψή μου στη διαδικασία αυτη (π.χ. δημοψήδισμα). Οποιοσδήποτε έχει σχέση με το άθλημα
θα γνώριζε οτι η 3η Διεθνής πάντα μιλούσε για αυτονομία των καταλανών].

ciao

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Χα, χα, κυρ- Σταύρο, (non-Πσούκ;), δε νομίζω πως ενδιαφέρει τους αναγνώστες τι άποψη είχα η έχω εγώ για τον Αντώνη Μπ. η την Ρωσία, αλλά, μια και τώβαλες, ένα λίνκ ("πηγούλες", χε, χε!) θα με βόηθαγε κι εμένα να ανακαλύψω τον οπορτουνιστή ...εαυτό μου!
Και μην υπερτιμάς το εγώ σου. Καμία πρόθεση να "τα βάλω με σένα" - δεν νομίζω πως έχει και νόημα. Αλλά τις δημόσιες ανορθογραφίες του οιουδήποτε θα τις κριτικάρω. Και δε με πειράζουν και απαντητικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη!
Υ.Γ. Αυτό με την 3η Διεθνή και την ...γραμμή στο διηνεκές(!) για την Καταλωνία ...είναι "σφραγίδα" σου, πιο αξιόπιστη και από ...ΑΦΜ η ΑΜΚΑ!! Είσαι πράγματι εσύ!

zoot horn rollo είπε...

Ναι ρε σεχταρ, μην αγριευεις τους κοντραιους.

? είπε...

Tο σωστο είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, κατα της καταστολής. Στο δημοψήφισμα πρεπει να ψηφίσουν ακυρο, βάζοντας ψηφοδέλτιο 3η πρόταση.

? είπε...

Υ.Γ.
Αν οι αστοί έβαζαν θέμα ένωσης με την Κύπρο, τι θα έπρεπε να κάνουμε;

? είπε...

Θέλω δηλαδη να πω....
Θα είσαι με τον εθνικισμό του μεγάλου κράτους, με τον εθνικισμό του μικρού κρστους, η με τους λαούς;
Αν αρνηθείς να απαντήσεις στο δίλλημα, χάνεις βραχυπρόθεσμα, αλλά μεσοπροθεσμα δικαιώνεται.

Είσαι υπέρ του δικαιωματος του κατσλανικου λαού για αυτοδιάθεση, μέχρι και απόσχιση, αλλά ταυτόχρονα
Τον προειδοποιεις οτι τιποτε δεν θα αλλάξει

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσω από τον Άναυδο και τα τρία σημεία του με τα οποία συμφωνώ πλήρως. Αλλά:

Πρώτον, όπως λέει ο Λένιν, σήμερα ακόμα δεν έχει παντού επιλυθεί το εθνικό ζήτημα. Η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σκωτία, τα Βαλκάνια είναι περιοχές που ακόμα το εθνικό ζήτημα παραμένει άλυτο. Δεύτερον, αυτό δε σημαίνει ότι παντού και πάντα επιδέχεται την ίδια λύση, όπως λέει πάλι ο Λένιν. Στην Ισπανία, λοιπόν, πρέπει να αποδείξεις γιατί η απόσχιση είναι χειρότερη από την παραμονή. Εσύ, όχι εγώ. Εγώ έδωσα όχι έναν, αλλά τρεις λόγους γιατί η απόσχιση είναι προτιμότερη όχι μόνο για την καταλανική εργατική τάξη, αλλά και για όλες τις εργατικές τάξεις των εθνών της Ισπανίας και για την παγκόσμια εργατική τάξη. Εσύ, αντίθετα και μαζί σου και όλοι οι υπόλοιποι μηρυκάζετε το "η απόσχιση είναι μοιρασιά ανάμεσα στους αστούς". Και τι σημαίνει αυτό; ότι η αρχή της αυτοδιάθεσης ήταν εξαρχής λάθος, αφού πάντοτε η απόσχιση σημαίνει μια μοιρασιά ανάμεσα στους αστούς (ο Λένιν δεν αναφερόταν σε απόσχιση μέσω σοσιαλιστικής επανάστασης, έτσι;). Έλα, μη ντρέπεσαι, πες το. Η Λούξεμπουργκ είχε δίκιο που έλεγε αυτά που λες εσύ αντί του "αριστεροπασόκα" Λένιν που τολμούσε να μιλά για δικαίωμα αυτοδιάθεσης χωρίς να το συνδέει με τα κομμένα κεφάλια των καπιταλιστών...

Τώρα, δε θα ασχοληθώ με τις εξυπνάδες του κάθε άσχετου που τρολάρει με τη Λέγκα του Βορρά ή με τα βόρεια προάστεια. Αγοράκι μου, οι Καταλανοί είναι ΕΘΝΟΣ, καταλαβαίνεις; οι Μιλανέζοι δεν είναι άλλο έθνος από τους Ναπολιτάνους, ούτε ποτέ οι μεν καταπίεζαν τους δε. Πάνε παίξε με τα κουβαδάκια σου που θα έρθεις να κάνεις και μάθημα μαρξισμού, πανύβλακα...

PSUC (1/2)

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια κι ο Σεχταρίσκος. Εκεί, του είπανε ένα τροπάρι για το Μαϊντάν και τη Λιβύη, το Κόσοβο και ...την Ινδία κι αυτός το έκανε φάρμακο δια πάσαν μ@λ@κίαν. Εμπρός, λοιπόν, τρισμέγιστε "μαρξιστή" της πλάκας, δείξε με στοιχεία ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο είναι πίσω από την υπόθεση της Καταλανικής ανεξαρτησίας, ποιο ευρωατλαντικό κέντρο έχει συμφέρον από την αποδυνάμωση του ισπανικού ιμπεριαλισμού. Μήπως η Κομισιόν που έδωσε επίσημα "πράσινο φως" στο Ραχόι να τσακίσει τα κεφάλια των Καταλανών ("εσωτερική υπόθεση" το θέμα, να λυθεί με βάση το Ισπανικό Σύνταγμα); Μήπως η αγγλική κυβέρνηση που δια στόματος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι είναι "παράνομο" το δημοψήφισμα; Ή μήπως η αμερικάνικη κυβέρνηση που πήρε θέση "στήριξης της ενιαίας Ισπανίας"; Α, ξέχασα: μάλλον θα είναι ο ...Πούτιν όπως έγραφε η "σοβαρή" El Pais και έγινε αμέσως ο περίγελως της υφηλίου...

Βγαίνει τώρα ο άλλος "σοβαρός", ο ratm και μου κουνάει το δάχτυλο για το τι θα γίνει όταν η ανεξάρτητη Καταλωνία ζητήσει να μπει στην ΕΕ. Και προσπερνά, σαν μην το διάβασε, τι έχω γράψει: επειδή, δηλαδή, οι Καταλανοί αστοί θα προσπαθήσουν να βάλουν την ανεξάρτητη νεοσύστατη δημοκρατία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας; Ο λαός πού ακριβώς βρίσκεται στο κάδρο σου, κύριε λαλίστατε επαναστάτη του πρωκτού; Α, ξέχασα: ο λαός και η εργατική τάξη είναι ένα μάτσο χαχόλων που είναι πίτα στον αποπροσανατολισμό, άρα τι περιμένεις από δαύτους; πρώωωτα θα δυναμώσει το κόμμα (με τις βιταμίνες του κυρίου Κοσμόπουλου, γιατί το να κάνεις πολιτική με τις αντιθέσεις των καπιταλιστών είναι "επιλογή ιμπεριαλιστή"), μετά ο λαός θα βγάλει συμπεράσματα στα φροντιστήρια που διδάσκουν κάτι σαν και του λόγου σου, μετάαα θα πάει στο σωματείο του, ύστερα θα γραφτεί στο κόμμα, κατόπιν θα πάρουμε κανα 15αρι % στις εκλογές "για να αλλάξουν οι συσχετισμοί" και μετά την πέμπτη ανασύνταξη, της όγδοης ανασυγκρότησης που ίσως οδηγήσει σε αντεπίθεση, υπάρχει πιθανότητα εφόσον βέβαια γίνει επαναστατική κατάσταση (που δεν είναι και στο χέρι μας, βρε αδελφέ), να διεκδικήσουμε την εξουσία, να λύσουμε το εθνικό ζήτημα, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την εξερεύνηση του διαστήματος, την αντισύλληψη και γενικά κάθε μας πρόβλημα. Και προπαντός, "όχι στα στάδια γιατί απομακρύνουν την προοπτική του σοσιαλισμού". Παράκρουση...

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, ας στηρίξουμε "επαναστατικά" και "ταξικά" το μοναρχοφασίζον Ισπανικό κράτος, το "νόμο" και την "τάξη" του, στο όνομα της πάλης ενάντια ...σε κάθε εθνικισμό. Στην πράξη, ενάντια στον εθνικισμό του μικρού έθνους και υπέρ του εθνικισμού του μεγάλου, ιμπεριαλιστικού έθνους και του κράτους του. "Σκληροί" λενινιστές, όχι αστεία...

PSUC (2/2)

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο:

Ο Κοσμόπουλος με κατηγορεί ότι συκοφαντώ το PCPE-Garcia, τι αστείος! Αλήθεια, τι στάση κράτησε το "αδελφό" κόμμα εδώ και τόσους μήνες, όταν η κυβέρνηση διεμήνυε σε όλους τους τόνους ότι θα απαγορεύσει το δημοψήφισμα; Αυτό δεν είναι καταστολή; Όταν μια τοπική κυβέρνηση αποφασίζει να απευθυνθεί στο λαό για ένα ζήτημα - ειδικά τέτοιας σημασίας - και η κεντρική κυβέρνηση της το απαγορεύει, σε αυτό το θέμα "μούγκα"; Τι εμπόδιζε, π.χ. το PCPE-Garcia να καταγγείλει την κυβέρνηση, να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο Καταλανικός λαός να αποφασίσει με δημοψήφισμα και σε αυτό να ζυμώνει-προτείνει ψήφο στο "όχι" ή "άκυρο" όπως προτείνει κάποιος με "?" πιο πάνω; Πιο τίμια στάση θα ήταν, αντί της απύθμενα υποκριτικής του στάσης τώρα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζε στην πράξη την κυβέρνηση Ραχόι και το αστικό-μοναρχικό-μισοφρανκικό Σύνταγμα του '78. Έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι οι εργάτες δεν πρέπει να νομίζουν ότι υπάρχει αληθινό δημοψήφισμα αλλά ότι, στην ουσία, η κυβέρνηση της Καταλωνίας παίζει "επικοινωνιακό παιχνίδι" γιατί στην πράξη δε μπορεί να επιβάλλει την ανεξαρτησία, γιατί θα προκληθούν τέτοιοι κραδασμοί στο Ισπανικό κράτος που δε θα την αφήσουν! Και αντί από αυτό να βγάλει το συμπέρασμα ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις να επιδιωχθεί η διάλυση και αποσταθεροποίηση του Ισπανικού ιμπεριαλιστικού, μοναρχικού-μισοφρανκικού κράτους, βγάζει το συμπέρασμα ότι ...οι εργάτες δεν πρέπει να παλέψουν για να γίνει το δημοψήφισμα, δεν πρέπει να επιβάλλουν με την πάλη τους το δημοψήφισμα!!! Αληθινοί "τοποτηρητές" του αστικού Συντάγματος και της "τάξης"! Και μετά, παριστάνουν τους "καταγγέλλοντες" την καταστολή της 1/10, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν απέναντι στην προσπάθεια να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση στην καταστολή. Όταν είχαν αφήσει την εργατική τάξη έρμαιο στα χέρια των Πουτζντεμόντ, που κατά τα άλλα είναι ο εχθρός, αντί να μπουν πρωτοπόρα και να παλέψουν να οργανωθεί η ανεξάρτητη από την επιρροή των Πουτζντεμόντ και των Χουνκέρας λαϊκή αντίσταση απέναντι στον κύριο εχθρό σε αυτή τη φάση: το αντιδραστικό ισπανικό ιμπεριαλιστικό κράτος! Ουαί υμίν, φαρισαίοι υποκριταί...

PSUC

zoot horn rollo είπε...

Στανταρ "πατεντες", ολες μα ολες.

zoot horn rollo είπε...

Αντε με λιγο πιο χυδαιο υφος.

Ιστρολλικός είπε...

Γιατί οι Λομβαρδοί και οι Ναπολιτάνοι είναι το ίδιο έθνος αλλά οι Καστιγιάνοι και οι Καταλανοί είναι διαφορετικά; Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πλυθησμούς με γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές οι οποίες κατάγονται από την διακριτή ιστορική πορεία που ακολούθησαν αυτές οι περιοχές κατά τον Μεσαίωνα και οι οποίες εκφράζονται και στα πλαίσια των σημερινών αστικών εθνών-κρατών στα οποία ανήκουν. Υπάρχει κάποια διαφορά πέραν του ότι στην Καταλονία υπάρχει αποσχιστικό κίνημα, ενώ στην Νάπολη όχι; (αν και φυσικά υπάρχουν και διάφοροι ψεκασμένοι που παλεύουν για την αυτονομία της Νότιου Ιταλίας) Μιλάμε δηλαδή για μια καθαρά υποκειμενική διαφορά; Μήπως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναγάγουμε κάθε αυτονομιστική-αποσχιστική μπούρδα που βγαίνει στην επικαιρότητα σε πεδίο μάχης απέναντι στον ιμπεριαλισμό; Εμπρός για την ανεξαρτησία της Κορσικής! Κάτω τα χέρια από τη Φλάνδρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος έχει γράψει 3 σεντόνια απανωτά σε κατάσταση παροξυσμού, βάζει μέσα αρχαία, πρωκτούς, λέει ότι ο Λένιν μιλάει για το 2017 στα κείμενά του σαν προφήτης και μιλάει για παράκρουση. Κύριε καθηγητά της μαρξολογίας θα μας πείτε με ποιους ακριβώς τρόπους καταπιέζονται εθνικά, πολιτισμικά και αποικιοκρατικά μη σου πω οι Καταλανοί ως ΕΘΝΟΣ;

Η λενινιστική προοπτική είναι να παρουσιάσεις τους Καταλανούς αστούς λες και θα κάνουν την επανάσταση του 1821 και να κοροϊδέψεις τον κόσμο όπως κάνατε εδώ με τα 62% ΟΧΙ ή να πεις στις μάζες ότι καλά κάνετε και κατεβαίνετε στο δρόμο και κάνετε το δημοψήφισμά σας, αλλά τον ίδιο ζυγό που νιώθετε στο σβέρκο σας θα τον νιώθετε και στο ανεξάρτητο Καταλανικό -ένα βήμα πριν το σοσιαλισμό για σένα- κράτος; Αλήθεια, αυτή η μπανανόφλουδα ότι για όλα φταίει το Ισπανικό κράτος δε θα φέρει όποιον κόσμο έχει διάθεση αγώνα σε ανάπαυλα κάτω από το τι θα κάνει ο -λαϊκός για σένα- πρωθυπουργός της Καταλονίας, όπως π.χ. εδώ με τον Τσίπρα, ακριβώς επειδή θα έχει στοιχηθεί, θα έχει κερδηθεί από μία πρόταση της αστικής τάξης που προφανώς θα χρησιμοποίησει το κίνημα ως σωματοφύλακα για τα συμφέροντά της. Πώς ακριβώς θα πεις στους εργάτες και το λαό τότε ότι η κυβέρνηση σας προδίδει αν τόσο καιρό τη γλείφεις όπως νομίζεις εσύ πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές; Αλήθεια, οι κινητοποίησεις της Καταλονίας γεννούν ή όχι έναν αχρείαστο εθνικισμό ταυτίζοντας τον ισπανικό λαό με την κυβέρνηση και τα ορφανά του Φράνκο; Πού ακριβώς τα λες εσύ όλα αυτά; Πώς αναλύεις με ταξική σκοπιά την κατάσταση όταν λες για μισοφασιστικά κράτη- από πού προκύπτει αυτό δεν ξέρω, λογικά θα φώναζες κι εσύ για τη χούντα του Καραμανλή μαζί με τους ΣΕΚίτες- και για το καταλανικό δε λες τι ακριβώς θα είναι όταν ξέρουμε και μάλλον ξέρεις κι εσύ πολύ καλά τι ακριβώς θα προκύψει από εκεί.

πασόκος

Ανώνυμος είπε...

ANTE KAI ΑΦΗΝΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ;

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΗΤΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΡΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ;

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ;

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ρε, με τον Πσουκάκο, που μπλέξαμε...., υπομονή, λοιπόν και καμαρώστε!
1. "όπως λέει (το ....1917!) ο Λένιν, σήμερα (το 2017!) δεν έχει επιλυθεί το εθνικό ζήτημα."
Μη βιαστείτε να σηκώσετε τα χέρια ψηλά, γιατί η ....αφομοίωση(!) του Λένιν, έχει και συνέχεια:
Που δεν έχει λοιπόν "λυθεί" σήμερα το "εθνικό ζήτημα";
Μα στην Ισπανία, Σκωτία, Ιρλανδία και Βαλκάνια!
Με λίγα λόγια, όπου θέλουν οι Καπιταλιστές/Ιμπεριαλιστές να "μην έχει επιλυθεί το ζήτημα".
Ενώ για το Βέλγιο, την Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την ίδια την Αμερική, την Αγγλία, κλπ. .... μώκο, γιατί εκεί "έχει λυθεί"!
His Master's Voice. Και με τα κουβαδάκια του.
2. "μηρυκάζετε το "η απόσχιση είναι μοιρασιά ανάμεσα στους αστούς". Δηλαδή, τι είναι σήμερα (εμείς πάντα μιλάμε συγκεκριμένα); Μοιρασιά ανάμεσα σε αστούς και προλετάριους;
"Ελα, μη ντρέπεσαι, πέστο!"
Για το τί ήταν η "Αυτοδιάθεση των Εθνών" την εποχή των Λένιν-Στάλιν πάνε διάβασε και Στάλιν, που στάκανε φραγκοδίφραγκα. Αλλά, πάλι δε θα καταλάβεις...
3. Γιατί τσακωνότανε ο Λένιν με την Ρόζα, άστο, επίσης δεν θα καταλάβεις, και θα μου μακρύνεις και το σεντόνι.
4. Τα τροπάρια των συγχρόνων ιμπεριαλιστικών αποσχιστικών κινημάτων είναι πολλά περισσότερα από όσα ανέφερες ...
και, ξέρεις,
όταν μαζεύονται πολλά τροπάρια γίνεται ...ψαλμός! Αλληλούϊα!
5. Η Ισπανία είναι ήδη μια Ιμπεριαλιστική χώρα. Σου είπε κανας αριστεροπασόκας "Λένιν" πως ο Ιμπεριαλισμός σήμερα έρχεται πάντα απέξω; Σε δούλεψε!
6. Από τον καιρό, που αποδιοργανώθηκε το κομμουνιστικό κίνημα, οι Λαοί δυστυχώς άγονται και φέρονται σαν ένα μάτσο χαχόλων από πασοκομούρες και φασισταριά. Τα πασόκια, που βοηθήσατε σε όλο αυτό, ήταν σίγουρο, πως δε θα μπορούσατε να κάνετε τίποτε μετά... Ιδού!
7. Ουσιώδες στήριγμα του Ιμπεριαλιστικού (και "μοναρχοφασίζοντος" και ό,τι άλλο τραβάει η αστικοδημοκρατική καρδούλα σου - κανένα πρόβλημα) Ισπανικού Κράτους θα συνεχίσει να είναι ΚΑΙ η καταλανική ιμπεριαλιστική αστική τάξη, γίνει-δε-γίνει η απόσχιση. Οι ιμπεριαληστές, ακόμη και όταν βάζουν τους Λαούς τους να σκοτώνονται, ποτέ δε βγάζουν οι ίδιοι, μεταξύ τους, τα μάτια τους.

Αυτά τα λίγα, και τώρα ...σηκώνω τα χέρια κι εγώ!
Δεν μπορώ να πιάσω μία-μία τις φράσεις σου, π(α)σουκάκο, θάθελα ένα (ανιαρό...) βιβλίο.

Αναυδος είπε...

οι κουιντοι κοντρες ανταρσιοι κλπ εχουν συνηθισει να πορευονται κατω απο ξενες σημαιες αυτη νομιζουν ειναι η οδηγια που τους αφησαν οι λενιν-σταλιν-μαο-τροτσκι-αλτουσερ γραμμενη σε πετρα
η φλανδρα και η λομβαρδια οχι η καταλωνια ναι
οι φλαμανδοι και λομβαρδοι δεν ειναι εθνος οι καταλωνοι ειναι
οι φλαμανδοι και λομβαρδοι δεν καταπιεζονται οι καταλανοι ναι

τι σημασια εχει οτι και στις 3 περιπτωσεις προκειται για τις πιο ευπορες επαρχιες που εκμεταλλευτηκαν πανω απο το μεσο ορο την εσωτερικη ενδοχωρα

σεντονια ατελειωτα μονο και μονο για να ξερασουν αντικομμουνισμο

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ιστρολλικέ,
καταπίνουν την αστική/ιμπεριαλιστική προπαγάνδα αμάσητη και μετά ....
ξεφυλλίζουν το "λενινιστικό" τσιτατολόγιο για να την τεκμηριώσουν!
Αυτό είναι το πασοκο-αριστεροχώρι.

Ανώνυμος είπε...

ρε γηπεδογαύροι... σας έχει γινει δεύτερη φύση ο γηπεδικος παραλογισμός;
Οι καταλανοι δεν ειναι ισπανοι. Αυτα ειναι πασίγνωστα πράγματα καταγεγραμμένα στο Ινπρεκόρ τοσο αναλυτικα που θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε αν το ανεβάσω εδώ.
Και δεν ειναι μονο οι καταλανοι. Ούτε οι Βάσκοι, ούτε οι Γαλικιανοι ειναι ισπανοί.
Ειναι άλλες εθνότητες. Ειστε πανάσχετοι και θέλετε να έχετε και άποψη. Μείνετε σε αυτά που γράφει το κόμμα σας, και μην αυτοσχεδιάζετε.

Το εθνικό ζήτημα δεν πρόκειται να επιλυθει οσο υπάρχει καπιταλισμός. Χαιρόπουλος. Η εθνική συνείδηση, όμως, δεν ειναι κάτι αμεληταίο ούτε επι καπιταλισμού, ούτε επι σοσιαλισμού. Οποιος την υποτιμά σαφώς και δεν ειναι κομμουνιστής. Στην περίπτωση των καταπιεσμένων εθνών, οταν γράφει εκει που δεν πιάνει μελάνι την εθνική καταπίεση, αφομοίωση, είναι με την τη πλευρά του έθνους που καταπιέζει. ΣΤΑΡΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Εδώ ο καφενειακός Σεκταρούλης μας εχει γράψει τις πιο απιθανες σαχλαμάρες για την Ισπανία. Ο ανθρωπος ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ που την έχουν κερδίσει με ποτάμια αίματος στην ιστορία τους. Τι να λέμε τώρα ρε;

Εδω ο καφενόβειος δεν ξερει καν ποιος ήταν ο Λουις Κομπανυς. αντε ρε στοιχειωτοι ανοιξτε κανα βιβλιο που θα μας βαπτίσετε τους καστιγιάνους καταλανούς....

el quinto

Ανώνυμος είπε...

οσο για σένα κύριε Αναυδε που μας παριστάνεις και τον θεωρητικό τρομάρα σου.
Ακου, φυλάξου, γιατι θα σου ανεβάσω αντιπαράθεση Λένιν Λούξερμπουργκ για την Ουκρανία. Και εκει θα δούμε ποιος ειναι κάτω απο αστική σημαία και δη τη σημαία την ιμπεριαλιστή, όπως πάντα.
Γιατι μην ξεχνάμε ο Περισσός δηλώσεις νομιμοφροσύνης στον ιμπεριαλισμό κανει μια χαρά, όπως έκανε ο ηγέτης σας στη μεταπολίτευση στον Αρειο Πάγο, μην τα ξεχνάμε αυτά.

Ποτέ οι εργαζόμενοι στα καταπιεσμένα έθνη δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν από την σημαία της άρχουσας τάξης τους, αν το προλεταριάτο των εθνών που καταπιέζουν δεν τους αναγνωρίσει τα δίκαια εθνικά τους αιτήματα. Εσεις βρε αχαρακτήριστοι δεν αναγνωρίζετε το στοιχειώδες εθνικό δικαίωμα στους καταλανούς: ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. Ο αλλος ο καφενόβειος ο σεκταρούκος ειναι υπέρ της κατάργησης της αυτονομίας των Καταλανών!!!! στο όνομα του προλεταριάτου!!!!

χα χα χα χα

ρε σεις ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ...αμπαλοι, ε αμπαλοι

el quinto

Ανώνυμος είπε...

AN ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΕΟΙΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΥΙΝΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ;

ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΕ ΚΟΥΙΝΤΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΥΡΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΑΤΑΚΙ ΕΙΣΑΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ιστρολλικός είπε...

Μετά και την παρέμβαση των γιγάντων της πολιτικής σκέψης από την τρολλοργάνωση των γηπέδων, μπορούμε πλέον να καταλήξουμε ότι το εθνικό ζήτημα είναι το φλέγον πρόβλημα του καιρού μας. Άλλοι αδύναμοι κρίκοι στους οποίους προβλέπεται να κλονιστεί το Ευρωατλαντικό σύστημα είναι τα νησιά Ώλαντ, η Βρετάνη καθώς και η Γροιλανδία, όπου το ατσάλινο αγωνιστικό κίνημα των Ινουιτών αγωνίζεται για να αποτινάξει τον Δανέζικο ζυγό.

zoot horn rollo είπε...

Αγαπημενο πλεον αυτο με τον "Περισσο".
Μαζι με αλλα γκολντεν ολντις βεβαια.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

...οι Καταλανοί δεν είναι Ισπανοί ..., ενώ οι, π.χ., Ουαλλοί είναι(;) ..Βρεττανοί!
...Αριστεροχωρικοί, ...είστε τζαναμπέντηδες!
Δε μας τα λένε καλά τα αφεντικά σας!

Αναυδος είπε...

Το ακρο αωτο της βλακειας είναι η επικληση της δηλωσης που κατεθεσε το ΚΚΕ το 1974
Ειστε ετοιμοι να γλυψετε κάθε αστικη μεριδα χωρις κανενα οφελος κι όταν το ΚΚΕ εκανε μια δηλωση που του επετρεπε τη νομιμη δραση και που τη συνοδευει με τον ορο ότι αυτό ισχυει αν δεν ξεκινησουν πρωτοι οι αστοι την επιθεση εναντια στη λαικη κυριαρχια νομιζει ότι επιασε τον παπα από τα @#%^^%

Υγ1 ισπανοι δεν είναι ουτε οι ανδαλουσιανοι ουτε οι γαλικιανοι ισως ουτε και οι καστιγιανοι οεο ποιοι είναι οι ισπανοι εντελειμαλλον οι μαυριτανοι

υγ2 το λαθος ειναι δικο μου γιατι ανοιγω διαλογο με ατομοα που οπως εγραψε και ο σαββιδης μαλλον χριζουν ψυχιατρικης παρακολουθησης

Αναυδος είπε...

ολη η δηλωση γιατι η βλακεια των αντικομμουνιστων ειναι απειρη

https://4.bp.blogspot.com/-j0Qytd58YTM/V_AowA9oU4I/AAAAAAAAiTY/TUAN5MG-fjYjTYzH06oLtb7I70k3Z6MdgCLcB/s1600/image002.jpg

Ανώνυμος είπε...

Ρε quinto τι τους λες τώρα; Εδώ δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ μειονότητας στην Ελλάδα περιμένεις να τοποθετηθούν σωστά για την Καταλονία τώρα;

"Η αυτοδιάθεση των εθνών είναι το ίδιο με τον αγώνα για πλήρη εθνική απελευθέρωση, για πλήρη ανεξαρτησία, ενάντια στην προσάρτηση και οι σοσιαλιστές δεν μπορούν να παραιτηθούν από ένα τέτοιο αγώνα -όποια μορφή κι αν πάρει μέχρι την εξέγερση ή τον πόλεμο- χωρίς να πάψουν να είναι σοσιαλιστές"

"Ο εθνικός αγώνας, η εθνική εξέγερση, ο εθνικός αποχωρισμός είναι πέρα για πέρα πραγματοποιήσιμα και στην πράξη παρατηρούνται στον ιμπεριαλισμό και μάλιστα εντείνονται, επειδή ο ιμπεριαλισμός δε σταματά την εξέλιξη του καπιταλισμού και την ανάπτυξη των δημοκρατικών τάσεων στη μάζα του πληθυσμού, αλλά οξύνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σ’ αυτές τις δημοκρατικές επιδιώξεις και στην αντιδημοκρατική τάση των τραστ."

"Θα ήταν βασικό λάθος να νομιστεί ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία μπορεί να αποσπάσει το προλεταριάτο από τη σοσιαλιστική επανάσταση ή να τη φέρει σε δεύτερη μοίρα, να την επισκιάσει κτλ."

"Δεν θα ήταν μικρότερο λάθος, αν αφαιρούσαμε ένα από τα άρθρα του δημοκρατικού προγράμματος, λχ το άρθρο για την αυτοδιάθεση των εθνών, με τη δικαιολογία ότι αυτή είναι δήθεν “απραγματοποίητη” ή ότι αποτελεί “αυταπάτη” μέσα στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού."

Λένιν: «Σχετικά με τη Γελοιογραφία του Μαρξισμού και τον "Ιμπεριαλιστικό Οικονομισμό"»

"Οι διάφορες διεκδικήσεις της δημοκρατίας, μαζί και η αυτοδιάθεση, δεν είναι κάτι το απόλυτο, αλλά ένα μέρος του πανδημοκρατικού (σήμερα: πανσοσιαλιστικού) παγκόσμιου κινήματος.Οι διάφορες διεκδικήσεις της δημοκρατίας, μαζί και η αυτοδιάθεση, δεν είναι κάτι το απόλυτο, αλλά ένα μέρος του πανδημοκρατικού (σήμερα: πανσοσιαλιστικού) παγκόσμιου κινήματος. Μπορεί σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις το μέρος να έρχεται σε αντίθεση με το όλο και τότε πρέπει να απορρίπτεται. Μπορεί σε κάποια χώρα το δημοκρατικό κίνημα να είναι απλώς όργανο των κληρικών ή χρηματιστικών-μοναρχικών ραδιουργιών των άλλων χωρών. Τότε εμείς δεν πρέπει να υποστηρίζουμε αυτό το δοσμένο συγκεκριμένο κίνημα, ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΕΛΟΙΟ να πετάξουμε γι' αυτό το λόγο το σύνθημα της δημοκρατίας από το πρόγραμμα της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας."

Λένιν: «Τα Αποτελέσματα της Συζήτησης για την Αυτοδιάθεση», σελ. 144

"Σε κάθε αστικό εθνικισμό καταπιεζόμενου έθνους υπάρχει πανδημοκρατικό περιεχόμενο ενάντια στην καταπίεση κι αυτό ακριβώς το περιεχόμενο ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ, ξεχωρίζοντας αυστηρά την τάση προς την εθνική του αποκλειστικότητα, καταπολεμώντας την τάση του Πολωνού αστού να καταπιέζει τον εβραίο κ.λπ."

Λένιν: «Για το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών» σελ. 61

Αν ο λαός της Καταλονίας το επιθυμεί να ανεξαρτητοποιηθεί ΤΩΡΑ από την Ισπανία. Σιγά μην κατηγορήσουμε τους Καταλανούς εργάτες και εργαζόμενους που δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους για να διασώσουν οι Ισπανοί κεφαλαιοκράτες το ισπανικό τραπεζικό σύστημα που χρωστάει ένα σωρό δις στην ΕΚΤ και στις γερμανικές τράπεζες. Και εν πάση περιπτώσει όταν ο Ραχόι καταστέλλει άγρια τους Καταλανούς την ημέρα που ψηφίζουν το θέμα μας δεν είναι ούτε οι ενδοαστικές αντιθέσεις ούτε αν είναι καλή ή κακή η απόσχιση αλλά ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

V For Viva La Revolucion

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

...ο "σεκταρούκος" με ..."πηγούλες"(!) για να μη λένε τα πασόκια ό,τι βολεύει τον μικροαστικό ιδεαλισμό τους:
1. "ΚΑΙ το αποσχιστικό "κίνημα" της Καταλωνίας είναι μοιρασιά της εκμετάλλευσης των Λαών της Ισπανίας από τους κεφαλαιοκράτες τους!", εδώ: 7 Οκτωβρίου 2017 - 11:07 π.μ.

2. "Σήμερα, η Αυτοδιάθεση οποιουδήποτε Λαού μπορεί να περάσει μόνο πατώντας στα κομμένα κεφάλια των κεφαλαιοκρατών του." επίσης από εδώ : 7 Οκτωβρίου 2017 - 11:07 π.μ.

Αριστεροχωρικοί μου, παπαγαλίστε σωστά τα κι ας μην καταλαβαίνετε, κι ας (νομίζετε ότι) διαφωνείτε. Θα 'ν τα θυμηθείτε, έστω κι όταν θάναι αργά....

ο ....σεκταρούκος σας!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ. ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.

Η ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ;

ΟΧΙ ΤΟΣΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ; ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα μωρά του οπορτουνισμού στην πίστα. Γυρίσαμε στην Φεουδαρχία χαχαχαχαχαχα

zoot horn rollo είπε...

Οχι που θα ελειπε ο "ανενταχτος" μαστερ των "κεφαλαιων".

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΣΚΠΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΡΑΚΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ!!! ΣΤ' ΑΣΚΥΦΟΥ!! ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ!!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΒ ΛΑΩΝ. ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ 2 ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα τι τον ρωτάς ρε Θερσίτη αφού θα έχει έτοιμη την καραμέλα: αν ο Στάλιν ζούσε μέχρι σήμερα θα είχε λυθεί το εθνικό ζήτημα, αλλά μετά ήρθε ο Χρουστσώφ και τα γάμησε όλα και μπλα μπλα...

Ρε παιδιά, μου φαίνεται ή όσο σφίγγουν οι κώλοι τώρα τελευταία, τόσο παραπάνω χυδαία και καθυστερημένη γίνεται η αντιπαράθεση με τους πασόκους; Από παντιέρα, μουλου και τον κάθε παλαβό εδώ μέσα μαθαίνεις ότι το ΚΚΕ είναι με το ευρώ, το ΝΑΤΟ, την ΕλΝτοράντο, τον Ραχόι, είναι ομοφοβικό σε λίγο θα μας πουν ότι είμαστε και με τον Κοκό, τον Όθωνα, τον Τζέγκις Χαν, τον Καίσαρα και τον Τζόλε. Πού πήγε ο πολιτικός πολιτισμός οεο;

ΥΓ Ρε Σεχτάρ ντροπή... Δεν ήξερες ότι αν δεν ξέρεις τον Λουίς Κομπανύς δεν είσαι κομμουνιστής;

πασόκος

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΚΡΗΤΗ ΖΩΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΗ.

ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΗΝ, ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΥΧΗΘΕΙΣ, Ε ΠΩΣ ΠΑΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΑΘΗΝΑΙΟΙ.

ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΟΟΛΕ!!!

SYNKA ΟΛΕ!!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ.

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΙ Ο AOX C.L.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΞΕΡΑΤΕ ΤΕΛΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Και πολεις-κρατη μη σου πω.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω δεν υπάρχει πλέον βάση ''διαλόγου'' με περιπτώσεις όπως ο ''PSUC''.

Αντί άλλης απάντησης - η οποία εξάλλου έχει δοθεί ήδη και από άλλους σχολιαστές - παραπέμπω στο πλήρες κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΛΙ:
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9533857

Σταύρος Κοσμόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνετε και θα κάτσει πάλι ξημερώματα να γράφει σενντονιάδες το ....παιδί.....

Ανώνυμος είπε...

Α καλά ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ. Τι σχέση έχει η μειονότητα με ένα ΕΘΝΟΣ; Τι σχέση έχει η Κρήτη με την Καταλονία; Η Καταλονία αποτελεί Ε Θ Ν Ο Σ. Το 2006 αναγνωρίστηκε ως τέτοιο από την Ισπανία. Από το 2010 και μετά όμως το ισπανικό κράτος πήρε πίσω αυτήν την αναγνώριση στα πλαίσια βεβαίως βεβαίως και της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών των καπιταλιστών και της ΕΕ. Έτσι ήταν ακόμα πιο εύκολο γι'αυτούς να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και εκεί για την διάσωση των τραπεζών τους. Ρε άνοιξε και κανέναν Στάλιν να διαβάσεις τι είναι έθνος. Εκτός από αντιδραστικοί είστε και αδιάβαστοι εντελώς. Διάβασε το Μαρξισμός και Εθνικό Ζήτημα να δεις εκεί τι είναι έθνος. Διάβασε το τι ορίζεται ως έθνος. Μην πετάτε τούβλα χωρίς να έχετε ιδέα από αυτά τα πράγματα. Εδώ ο άλλος λέει για φεουδαρχία για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και καλά οκ είστε αδιάβαστοι είστε κι αγράμματοι; Το λέει ο άνθρωπος "...ΔΗΘΕΝ “απραγματοποίητη” ή ότι αποτελεί “αυταπάτη” μέσα στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού". Δηλαδή σε συνθήκες ιμπεριαλισμού επικρατεί η... Φεουδαρχία; Ή όταν λέει "σε κάθε ΑΣΤΙΚΟ εθνικισμό..." έκανε λάθος και έπρεπε να γράφει...φεουδαρχικό εθνικισμό;

"Το δυνάμωμα της εθνικής καταπίεσης ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ επιβάλλει στη σοσιαλδημοκρατία όχι να εγκαταλείπει την ουτοπική, όπως τη λέει η αστική τάξη, πάλη για την ελευθερία αποχωρισμού των εθνών, αλλά αντίθετα να χρησιμοποιεί εντατικά τις συγκρούσεις που προκύπτουν πάνω και σε αυτό το έδαφος σαν αφορμές για μαζική δράση και επαναστατικές ενέργειες ενάντια στην αστική τάξη."

ΛΕΝΙΝ - Σχετικά με τη γελοιογραφία του μαρξισμού και τον ιμπεριαλιστικό οικονομισμό

Ε τι σε συνθήκες φεουδαρχίας αναφέρεται;

Τι άλλο θα ακούσουμε πια......

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Και η ζωή συνεχίζεται. Σεντονιάδας συνέχεια. Ανεξάρτητη Ιθάκη τώρα. Επιστροφή στην Φεουδαρχία χοχοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος είπε...

τι να ξέρω ρε μάτια μου θερσίτη, αφου εχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Ειναι αγόρι μου στην Κρήτη οι ηρακλειώτες ξεχωριστή εθνότητα απ' τους έλληνες;

εδώ ο άλλος ο ανεκδιήγητος συνεχίζει το χαβα και μιλάει για ουαλλους και αναρωτιέται αν ειναι βρετανοι, επειδή έκανε πριν την γκάφα και στήριζε το αμίμητο οτι οι καταλανοι ειναι καστιγιάνοι.

ναι οι ουαλλοι ειναι βρετανοι, δεν ειναι εγγλέζοι ομως . Και η Μεγάλη Βρετανία, ή αλλιώς το United Kingdom, λέγεται ακριβώς united γιατι βασίζεται σε διαφορετικές εθνότητες: τους ουαλούς, τους σκώτους, τους εγγλέζους και τους οπαδούς του Union Jack στον ιρλανδικο Βορρά (που καταγωγή σκώτικη εχουν).

Συνεχίζεται η μπαρουφολογια

υπενθυμίζω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ υπερ της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Ειμαι ομως υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, όπως είμαι υπέρ της αυτονομίας των Βάσκων και των Γαλικιανών.

το λενινιστικο σχήμα ειναι αφαιρούμε το έδαφος δημαγωγίας των εθνικιστών αστών, στηρίζοντας τα εθνικά δικαιώματα των καταπιεζόμενων λαών. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ειμαστε υπερ του δικαιώματος κάθε γυναίκας να χωρίζει τον άντρα της. Δεν πρόκειται, ομως, για κάθε μαλακια που συνέβη σε μια σχέση να της λέμε πάρε διαζύγιο. Θα της πούμε πάρε το χρόνο σου, διεκδίκησε το χώρο σου κ.ο.κ. Υπάρχουν και στιγμες που το διαζύγιο ειναι μοναδική λύση.

Δεν νομίζω οτι ήρθε αυτή η στιγμή για την Καταλονία. Και βέβαια ο διαχωρισμός της Καταλονίας απο την Ισπανία προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο προλεταριάτο ολης της ιβηρικής χερσονήσου. Η Καταλονία είναι η βιομηχανική ατμομηχανή της Ισπανίας. Οποτε υπάρχουν πραγματικοι ταξικοι αγώνες στην Ισπανία απο "αρχαιοτάτων¨ χρόνων το προλεταριάτο στη Βαρκελώνη αφήνει το στίγμα του. Αφαίρεση αυτης της τεράστιας εφεδρείας απο το προλτεριάτο της Ισπανίας θα ήταν πλήγμα στην ταξική πάλη.

el quinto

zoot horn rollo είπε...

Μη συγχυζετε τον "ανενταχτο", εσεις οι...αδιαβαστοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΕΤΑΞΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΞΕΣΑΛΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ;

ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΤΣΙ Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΙΜΟΠΟΤΗ ΑΘΗΝΑΙΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ.

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΠΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ.

ΧΑΧΑ

ΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να μην παλαβωσουμε τελειως. Απο που προκύπτει η καταπίεση σήμερα των Καταλανων ως εθνος δηλαδή και της αστικης ταξης τους? Εδω μιλαμε οτι το κυριο επιχριρημα είναι οτι εμεις ειμαστε πλούσιοι και ζουμε τους τεμπέληδες ισπανούς. Ο Λενιν μίλαγε για καταπιεσμενα εθνη. Πχ επι Φρανκο απαγορευοταν η γλωσσα τους κλπ. Σήμερα τι αλλο περα απο την καψα των αστων για μεγαλυτερα κέρδη?

Οσο για τον PSUC με τα σεντόνια βλακειας. Μεγαλε αυτή η λογική είναι γνωστη πολυ γνωστη. Γιακοβινισμος λέγεται. Το ποιος εχει αρα την Ε. Τ. για ηλιθια και οτι δεν μπορεί να παρέμβει αστο. Δεν είμαι εγω αυτος που θέλει να τις πουλησει εθνικα πιτουρα και ιδεώδη για να με ακολουθησει επειδη θεωρώ ότι δεν μπορεί να καταλάβει το ταξικο συμφερον της... Αντε πανε τωρα με τα ψεκσσμενα του Καζακη να τα πεις.

ratm

Ιστρολλικός είπε...

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Καταλονίες τι σημαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη οι Τούρκοι έτσι και αλλιώς επεμβαίνουν στην περιοχή γιατί τους το επιτρέπουν και οι δικοί μας. Ίσα ίσα που ακριβώς η ΑΡΝΗΣΗ αναγνώρισης της τουρκικής μειονότητας δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα γιατί εκεί πατάνε με αυτήν την δικαιολογία δημιουργούν αυτά τα εθνικιστικά ζητήματα με το πρόσχημα της ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ και των δικαιωμάτων της. Οι Τούρκοι είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στη Θράκη όχι έθνος συνεπώς δεν υπάρχει ζήτημα αυτοδιάθεσης παρά μόνο από εθνικιστικούς τούρκικους κύκλους. Ξέρεις ο ένας εθνικισμός θρέφει τον άλλον. Εσύ τώρα λες να υποστηρίξουμε τον έναν εθνικισμό, τον ελληνικό δήθεν για να αντιμετωπίσουμε τον τούρκικο. Δεν πάει έτσι όμως. Δεν αντιμετωπίζεις τον εθνικισμό με εθνικισμό αποδεικνύεται το αντίθετο ότι ο ελληνικός είναι που θρέφει τον τούρκικο και το ανάποδο. Αυτό όλοι το καταλαβαίνουν εκτός από εσάς που έχετε ταυτιστεί με όλο τον εθνικιστικό συρφετό. Δηλαδή τους Τούρκους στην καταγωγή που δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά πχ άθεοι θα τους βαφτίσουμε με το ζόρι μουσουλμάνους; ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; Δεν έχεις καν ιδέα τι είναι έθνος και τι μειονότητα γι'αυτό και πέταξες την εξυπνάδα με τον Μπόμπολα διάβασέ τα πρώτα και μετά έλα να τοποθετηθείς γι'αυτό και λες και τις μπούρδες για την Κρήτη. Που υπάρχει εθνότητα κρητική μωρέ; Που είδες τέτοιο ζήτημα;

Όχι ρε ratm τι καταπίεση πλάκα κάνεις τώρα. Ε τώρα αν το 2010 κατήργησαν και την αυτονομία τους και να μην αναγνωρίζουν την γλώσσα τους, αν τώρα τους απαγορεύουν και δημοψηφίσματα και να εκφράζονται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, αν στέλνουν και τους μπάτσους να αιματοκυλούν τον κόσμο και να στέλνουν και στρατό όχι ρε δεν είναι καταπίεση αυτό. Σιγά την καταπίεση που δεν τους αναγνωρίζουν ως έθνος από το 2010 για να τους ξεσκίζουν και αυτούς πιο εύκολα με αντιλαϊκά δημοσιονομικά μέτρα προς όφελος των τραπεζών τους και των ΕΚΤ-γερμανικών τραπεζών όχι ρε τι καταπίεση να ταϊζουν οι Καταλανοί με τους φόρους τους τον Ντράγκι και την Deutsche Bank. . Ναι καμία καταπίεση......

Εντάξει καταλαβαίνω ότι για εσάς το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών σας είναι εντελώς αδιάφορο (σε αντίθεση με τον Λένιν ο οποίος ήταν ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ του αγώνα για δημοκρατία και δημοκρατικές ελευθερίες ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ) αλλά εμείς έχουμε ευαισθησία σε αυτά τι να κάνουμε γιατί έχουμε προσβληθεί από έναν ιό και μας αρέσει ξέρεις και δεν θέλουμε να θεραπευτούμε. Λέγεται ΜΑΡΞΙΣΜΟΥΣ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥΣ. Εσείς που είστε "καθαροί" από αυτόν είστε "υγιείς" τρομάρα σας.....

V For Viva La Revolucion

zoot horn rollo είπε...

Ο Θερσίτης σε κοροϊδεύει κι έσυ έφτιαξες ολόκληρο μυθιστόρημα.

Το μόνο ενδιαφέρον πλέον είναι να παρατηρεί κανείς το πότε και ποια "αντανακλαστικά" σας ενεργοποιούνται.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Θερσίτη, ετσι ακριβώς σκέφτονται οι εθνοσωβινιστές με αριστερο μανδύα, ακριβώς όπως σκέφτεσαι εσύ. Τι μας λες εσύ; Αν αναγνωριστουν τα στοιχειώδη δικαιώματα της εθνικης μειονότητας της Θράκης...θα ξεσαλώσουν κι αλλο οι τούρκοι...μας λες.

Ομως, οι κομμουνιστές σκέφτονται αλλιώς. Αν αναγνωριστούν τα στοιχειώδη εθνικά δικαιώματα στην τουρκική μειονότητα, αν δηλαδή τους επιτραπεί να ομιλούν και να σκέφτονται, και να γραφουν, ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ σε δημόσια σχολεία νομιμα στην μητρική τους, χωρίς το φόβο της απόλυσης, της ΚΥΠ, των διώξεων κτλ... αν τους αναγνωριστεί να εχουν τους δικούς τους συλλόγους τους στη γλώσσα τους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άνθρωποι αυτοι να απεγκλωβιστουν απο τις εθνικιστικές προκαταλήψεις, προλήψεις και να ενταχθούν στον ταξικό αγώνα του ενιαίου και αδιαίρετου προλεταριάτου στον ελλαδικό χώρο. Σε αντιθετη περίπτωση θα τρέφουν ασβεστο εθνικιστικό μίσος απέναντι ΚΑΙ στους έλληνες προλετάριους που στοιχίζονται πίσω απο την εθνικιστική πολιτκή αφομοίωσης της ελληνικής αστικης τάξης και στερούν στα ταξικά αδέλφια τους που νιώθουν εθνικά τούρκοι, τα στοιχειώδη τους εθνικά δικαιώματα: το βασικότερο: αυτο του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.

Σκέψου κύριε Θερσίτη να ήσουν μειονοτικός, να μιλούσες σλάβικα ή τουρκικά ως μητρική, αλλα στο σχολείο να σου επιβάλλουν να μάθεις τα πάντα σε μια άγνωστη για σένα γλώσσα: την ελληνική. Σκέψου πάντα στο στρατό, στο σχολείο, να σε κοιτάνε με προκατάληψη και περιφρόνηση επειδή δεν τα ξέρεις καλά τα ελληνικά, βλέπεις ως εργάτης ή φτωχος αγρότης τα ελληνικα τα έμαθες μονο για τις στοιχειώδες συναλλαγές σου με το δημόσιο, τις διάφορες υπηρεσίες, πάντα σκεφτεσαι στη τουρκική.

Και σκέψου τώρα να σου έρχεται ενας κοκκινος ινστρούκτορας με υφάκι και τουπέ και να σου λεέι Ε, εσεις δεν ειστε τούρκοι εθνικά, αλλα παραστρατημένοι, παραπλανημένοι απο το τουρκικο προξενείο. Διάβασε αυτη την προκήρυξη στα ελληνικα και έλα μαζί μας να στρατευτούμε στον ταξικό αγώνα.


Τι θα του έλεγες; ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.

Κανεις εδω πέρα δεν μίλησε για ανεξαρτησία, αυτονομία της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Ομως, ναι πρέπει να εχουν τα δικά τους ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία στην τουρκική, πρέπει να μην φοβούνται να μιλάνε δημόσια τη μητρική τους. Πρέπει ολες οι δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή τους να στελεχώνονται με υπαλλήλους που να ξέρουν τούρκικα. Αλλιως οι τούρκοι πληβείοι και εργάτες της μειονότητας ποτέ δεν θα εμπιστευτούν ελληνες εργάτες προκειμενου να αντιμετωπίσουν τον ταξικό τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εχθρό και πάντα θα ειναι έρμαιο του κάθε ιμάμη και του κάθε τουρκικου προξενείου.

Ειναι πολύ απλά τα πράγματα.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια. Πάλι Σεντονιάδες. Φεουδαρχία αποικίες και σκλαβωμένες αστικές τάξεις. Εθνικισμός και Σοσιαλσωβινισμός αγκαλιά και καπιταλισμός για πάντα. ....λευτεριά... στην καταλανική αστική τάξη. Ζει ένα δράμα χαχαχαχαχαχαχαχαχα Ξεχωριστό κράτος και η Σύρος.........

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομη γιατι ο v μας μπερδεύει... και μετέπειτα γι τον PSUC

μια μειονότητα εθνοτική ειναι ένα άλλο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ εθνος. Το γεγονός οτι τα έθνη διαμορφώνονται ιστορικα στο έδαφος της κοινής καπιταλιστικής οικονομίας, της κοινής γλώσσας, της κοινής πολιτιστικης-πολιτισμικης παράδοσης δεν σημαίνει οτι πάντα τα εθνη εχουν το δικό τους κράτος. Εμφανίζονται και ως μειονότητες σε κράτη που αλλα εθνη ειναι η πλειοψηφία.

οι πρωταρχικοι ορισμοί πάντα εμπίπτουν σε κάποιες αφαιρέσεις κύριε v.

Οσον αφορά τους φόρους κ.ο.κ. μην παρεκκλίνεις οποτουνιστικα. Οι εθνικιστές ηγέτες των καταλανών δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τον Ραχόι. Αν πιάσουμε δε τα σκάνδαλα διαφθοράς της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, άστο. Αλλωστε οι ίδιοι αμέσως ζητάνε τη διαμεσολάβηση πατρωνων ιμπεριαλιστών. Δεν ειναι εναντίον της ΕΕ, ή του ευρώ, ισα. Κυριε PSUC και εσύ μας περιγράφεις πράγματα που δεν ισχύουν.

Οι γνήσιοι λαϊκοι καταλανοι ηγέτες σαν τον Λουις Κομπανυς στο παρελθον στρατεύτηκαν με το ισπανικο προλεταριάτο, διάλεξαν την δημοκρατία απέναντι στο φασισμό. ΚΑΙ δεν έπαιξαν με τους ιταλους, γερμανους , γάλλους, βρετανούς ιμπεριαλιστές. Γι αυτο άλλωστε βρέθηκαν στο εκτελεστικο απόσπασμα του Φράνκο.

Αντιθέτως ολοι οσοι διαπραγματεύοταν με τους ιμπεριαλιστές την αφαίρεση της καταλονίας από τον αντιφασιστικό αντιφρανκικο αγώνα με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία της, ειχαν καλύτερη τύχη. Υπήρχαν τέτοια παραδείγματα: Ντενκάς και Καζανόβας, βασικα στελέχη του κόμματος της Εσκέρα. Ο τελευταίος δε...ευθύνεται για την καθυστέρηση της ένταξης της καταλανικης βιομηχανίας στις ανάγκες του μετώπου. Το 1937 προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τους γάλλους την εγκατάλειψη του αντιφασιστικου μετώπου με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ο Κομπανυς τον τσάκισε με την βοήθεια των κομμουνιστών.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

V μεγαλε μαεξισμος και αγνοια της αντικειμενικης πραγματικοτητας δεν πανε μαζί. Φανερα εχεις αγνοια για το τι συμβαίνει σήμερα στην Καταλωνια και την Ισπανία. Αυτα που λες δε στεκουν. Καταρχην η Καταλωνια εχει αυτονομια, δεύτερον η γλωσσα τους δεν απαγορεύεται. Αν ηταν έτσι δε θα ξέσπαγε τωρα το ζητημα ανεξαρτησίας. Το καθεστώς Φρανκο εχει πεσει από το 1978.
Πουθενα δεν δεχεται σήμερα η αστικη ταξη της Καταλωνιας καταπίεση. Αρα δεν υπάρχει ζητημα καταπιεσης του εθνους ως ολου αλλα της εργατικής ταξης της Καταλωνιας και μονο. Αρα μιλαμε για ταξικη καταπίεση. Δεν μεταφέρεται κομματι της υπεραξιας των Καταλανων για να εξαγοράζεται η εργατική ταξη της μητροπολης Ισπανιας οπως με τις αποικιες.
Αρα σήμερα εχουμε τον ιμπεριαλισμό και τους καπιταλιστες να χρησιμοποιουν οπως πολλες φορες συνθηματα αυτόδιαθεσης για να προωθησουν τα συμφέροντα τους. Τα οποια εθνικα ζητηματα πλεον ειδικά στην Ευρώπη δε μπορουν να λυθούν στα πλαισια του καπιταλισμού. Οποιος ονειρεύεται νεο Κοσσοβο για τη Θρακη ή αλλου μπορεί να το πει ανοιχτα. Ολα τα αλλα είναι περιττα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.

ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΓΕΛΙΟ ΑΥΤΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΘΝΟΣ;

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΑΝΟΝΟΥΜΕΝΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ.

Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΕΝΦΙΑ ΤΕΛΟΣ!!!

ΦΟΡΟΙ ΤΕΛΟΣ!!!

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ!!!

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΣΑΤΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΔΕΝ Σ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΑ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΥΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΜΜΙΣΘΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΥΙΝΤΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΤΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΜΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ Η ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Θερσίτη, τους εμπνέεις φουλ.

"Κόκκινος ινστρούκτορας": συγκίνηση για μια ακόμη φορά.

Ένας Παλιός είπε...

Ρε συ V να κάνω μία ερώτηση;

Αν έχει καταργηθεί από το 2010 η αυτονομία της Καταλωνίας, τότε ο Puigdemont ποιανού πράγματος πρόεδρος είναι;;;;; οεο;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

χα χα τώρα ειδα αυτο που έγραψε ο Αναυδος ...
μαλιστα η Καταλονία εκμεταλλεύεται την ισπανική ενδοχώρα !!!
χα χα χα
Α Σ Χ Ε Τ Ι Λ Α!!!!

βρε φωστήρα, οποιος γνωρίζει ελάχιστα την ιστορία της Ισπανίας, ξέρει οτι η συγκέντρωση του παραγωγικού κεφαλαίου [ΛΕΓΕ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ] πραγματοποιήθηκε κυρίως στην Καταλονία και στο Βορρά κοντά στους Βάσκους και στην Αστούριας, όπου υπήρχαν τα μεγάλα ορυχεία.

Η παραγόμενη υπεραξία λοιπόν σε αυτές τις περιοχές, και ειδικά στην Καταλονία, ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερη ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ απ' οτι σε ολη την υπόλοιπη ισπανία, όπου υπήρχαν κυρίως μικρές βιοτεχνίες. Πλαϊ στη βιομηχανία στήθηκαν οι μεγάλες τράπεζες και τα εμπορικα τραστ.

που ειναι η εκμετάλλευση της ενδοχώρας;;;;!!!! Ο,τι να ναι λες!!! χα χα χα. ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. Θες ινπρεκορ; ε; με πλήρη αναλυτικα στοιχεια;

να λεγες οτι εκμεταλλεύονταν προλεταροποιημένους αγρότες απο την φτωχομάνα αγροτομάνα Ανδαλουσία ως εργάτες στις καταλανικες φάμπρικες, να πω ναι...

Η σύγκρουση ανάμεσα στο ισπανικό κράτος και την καταλανικη αστικη τάξη τέλη 19ου και αρχές εικοστού βασιζόταν σε έκτακτους υπερ-φόρους που το τελευταίο έθετε στα κέρδη των καταλανών βιομηχάνων. Φόροι που σε μεγάλο βαθμό έθρεφαν την αριστοκρατική καμαρίλα του βασιλιά ή τις εκστρατείες του ισπανικου κράτους σε Βόρεια Αφρική και νωρίτερα στην Ν. Αμερικη για την διάσωση των παλιών αποικιών. Την ίδια στιγμή ομως δεν επέτρεπαν στους καταλνανους πληβείους να μιλάνε στη γλώσσα τους και τους στερούσαν καθε δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού.

Οι καταλανοί πληβείοι λοιπόν στοιχίζονταν πίσω απο το αστικο κομμα της καταλανικής Λίγκας, το κομμα των καταλανών βιομηχάνων Αντιθέτως οι ισπανοι εργάτες στην Καταλονία ειχαν φάει αμάσητο τον ισπανικο εθνικισμο και στοιχίζονταν πίσω απο το κομμα ενος ριζοσπάστη δημαγωγου του Λερού που ήταν ενάντια στην αναγνώριση της καταλανικης εθνικής ταυτότητας. [ευθύνεται αργότερα για την σφαγή στην Αστουριας το 1934]

Το 1917 η καταλανικη Λίγκα ενω στα λόγια μιλούσε για δημοκρατία, καλούσε σε γενικο ξεσηκωμό στην ισπανια για την κατάργηση της μοναρχίας, εκανε κωλοτούμπα και τα βρήκε με την ισπανικη μοναρχία εντασσόμενη σε υπουργικό συμβούλιο του βασιλιά. Ο απεργιακος ξεσηκωμος καταπνίγηκε στο αίμα.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε η Εσκέρα (καταλανική αριστερά) που συγκέντρωσε τους αηδιασμένους καταλανούς πληβείους κατά μαζικη πλειοψηία.

κικιρρρίιιικου

υγ: αυτη η σαχλαμάρα για ανδαλουσιανούς τι ειναι ακριβώς που έγραψες μάτια μου; Α, γι αυτο έβαλες την ουρά στα σκέλια και έφυγες απο την αντιπαράθεση. Εμ βέβαια και εσύ πιστεύεις οτι οι καταλανοι ειναι σαν τους ανδαλουσιανούς, εχουν απλώς διαφορετική διάλεκτο με τους υπόλοιπους ισπανους και διαφορετικη προφορά!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!! Τι διαβάζουμε εδώ πέρα βρε!!!

Ο μεγάλος Αναυδος μας λέει οτι τα καταλανικα ειναι δίαλεκτος ισπανική.

λαθραναγνώστης είπε...

Και ο Μπελαντής κατά της απόσχισης με μια αρκετά ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση!

http://pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB/

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες τι αυτονομία; Η αυτονομία στην πράξη δεν υπάρχει. Ειδικά τώρα με τα τελευταία έχει τελειώσει στην πράξη. Εάν δεν μπορούν οι άνθρωποι ελεύθερα να συμμετέχουν σε δημοψήφισμα τότε πάει δεν υπάρχει αυτονομία στην ουσία. Αν απαγορεύεις δημοψηφίσματα και δημοκρατικές διαδικασίες είναι χτύπημα στην αυτονομία δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Με στρατό και αστυνομία πάνω από τα κεφάλια τους και μιλάμε για αυτονομία; Αλλά ακόμα και αυτή που υπάρχει επίσημα είναι περιορισμένη μετά το 2010. Δύο απλά παραδείγματα. Τότε το συνταγματικό δικαστήριο κατήργησε μέρος της αυτονομίας της Καταλονίας α) μην αναγνωρίζοντάς τους ως έθνος και β) με την απόρριψη της χρήσης των Καταλανικών ως γλώσσα προτιμητέα στα ΜΜΕ και στην διοίκηση. Αλλά ξέχασα αυτά δεν σας αφορούν από τη στιγμή που υπάρχουν ενδοαστικές αντιθέσεις ΑΦΟΔΕΥΜΕΝΑ τα έχετε τα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων. Δε πα να τους ανοίγουν τα κεφάλια, δε πα να τους γεμίσουν με στρατό αφού υπάρχουν ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις δεν υπάρχουν δικαιώματα, αστικοδημοκρατικές ελευθερίες για εσάς, δεν υπάρχει καταπίεση από μεριάς ισπανικού κράτους. ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ....

Αυτό αποδεικνύει και ο Θερσίτης ο οποίος χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη και τον Μιχαλολιάκο δεν βλέπει μειονότητα ΤΟΥΡΚΙΚΗ στη Θράκη. Και δεν μπορεί ακριβώς να καταλάβει ότι όσο δεν τους αναγνωρίζεις αυτούς τους ανθρώπους ως αυτό που είναι, όσο δεν τους αντιμετωπίζει το κράτος ως ισότιμους πολίτες με τα δικαιώματά τους τότε τόσο τους ρίχνεις στην αγκαλιά του Ερντογάν και ενισχύεις τον τούρκικο εθνικισμό, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ που ακριβώς αξιοποιούν τον εθνικισμό ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ, τώρα είναι που ξεσαλώνει ο Ερντογάν. Και μας αραδιάζει μπούρδες για Αθήνα και Κρήτη. Οι σωστή στάση των κομμουνιστών είναι να αναγνωρίσουν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και να υπερασπίζονται όλα τα δικαιώματά της και ταυτόχρονα να πολεμάνε τόσο τον ελληνικό όσο και τον τούρκικό εθνικισμό, να πολεμάνε τις τούρκικες επιδιώξεις στην περιοχή, τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και την πολιτική του ελληνικού αστικού κράτους που ακριβώς παίζει το παιχνίδι των προηγούμενων με το χαρτί του εθνικισμού.

Αυτό αποδεικνύει και ο ratm που μιλάει για Κόσσοβο στην Θράκη επειδή αναγνωρίζουμε την ΥΠΑΡΚΤΗ τουρκική μειονότητα ακριβώς και λέει ακριβώς αυτά που λένε και οι Καρατζαφέρηδες. ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ......

Quinto εγώ δεν είπα τίποτα για τους Καταλανούς αστούς σωστά είναι αυτά που λες γι'αυτούς. Γι'αυτό και πιο πάνω αναφέρθηκα στους ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Ε αν αυτοί συν όλα τα άλλα δεν θέλουν και να πληρώνουν με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και με τους φόρους τους τις ισπανικές τράπεζες και την ΕΚΤ είναι επίσης δικαίωμά τους και δεν τους κατηγορώ γι'αυτό. Γιατί ό,τι μέτρα εφαρμόστηκαν στους Ισπανούς εργάτες και εργαζόμενους εφαρμόστηκαν και στους Καταλανούς. Τα άλλα που λες για την αστική τάξη είναι σωστά δεν διαφωνώ. Ούτε για την Θράκη διαφωνούμε νομίζω την ίδια άποψη έχουμε για την τουρκική μειονότητα αυτά που είπες και εσύ τα προσυπογράφω.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Και για να τελειώνουμε ...ΙΝΠΡΕΚΟΡ...

Ευσκάδι-Βάσκοι
Euzkadi, which includes Navarre, occupies a comparatively small area of 17,482 sq. kilometres, which is inhabited by 1,355,000 people. Both ethnologically and linguistically the Basques represent a separate nationality, and this is true not only of the Basques of the Iberian Peninsula, but all over Europe.

Γαλικία
The people of Galicia are of Celtic stock . Galicia has an area of 29,151 sq. kilometres stretched out over a long length of coast from the Portuguese frontier to Asturias. The density of its population is very great, and it is inhabited by 2,362,000 people , although there is no single town with more than 100,000 inhabitants.

Καταλονία

The national character of the Catalonian people is firmly rooted historically and ethnologically . Culturally the Catalonian people have their own language and its literary roots go back into the ninth century like the Castilian, and there are documents of this era still extant to-day.

πηγή:
http://www.revolutionarydemocracy.org/archive/spain.htm#arlandis

καλό διάβασμα

ολοι αυτοι σύμφωνα με τη 3η Διεθνή ειναι διαφορετικες εθνότητες απο τους ισπανούς. Προφανώς ξέρουν καλύτερα οι ισπανοι κομμουνιστές που τα γράφουν στα επισημα εντυπα της Διεθνούς.

Για να δούμε τώρα θα συνεχίσουν να λένε κάποιοι εξυπναδούλες για Ιθάκες και τα ρέστα;

κικιρίκου

Ανώνυμος είπε...

και τώρα για οσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την μαρξιστική πολιτική οικονομία και δεν χαύουν τα παραμύθια του ισπανικού εθνικισμού...
ο κύριος Αναυδος την πάτησε για τα καλά, γιατι υιοθέτησε το προαιώνιο εθνικιστικό παραμύθι της Μαδρίτης, ότι οι καταλανοί ζουν απο την ισπανική ενδοχώρα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!! Τα πράγματα φαίνονται ανάγλυφα οταν καποιος εξετάζει το ισοζύγιο των πληρωμών ΚΑταλονίας με την υπόλοιπη Ισπανία.

One of the most zealously repeated arguments of the Spanish imperialists against Catalonian liberty is that “Catalonia lives and flourishes as a result of its trade with the rest of Spain, and because it receives more from the central State than it gives.”

A few figures will be sufficient to demonstrate the gross inaccuracy of this argument. Catalonia has a territory of 32,193 sq. kilometres or less than 6 per cent, of the total area of Spain, and a population of 2,780,000 (with the present fugitives a total of 3.5 millions!), or 11 per cent, of the total population of Spain. It is well known that trade and industry are most strongly concentrated in Catalonia. The proletariat of Catalonia represent 40 per cent, of the total proletariat of Spain. Catalonia’s agriculture and cattle-breeding are also – in proportion to their size – at the head of the whole of Spain.

.............................

Or in other words, the active balance in favour of the rest of Spain totals 5,257 million pesetas. Catalonia meets this deficit in its balance of trade with the rest of Spain first of all by its exports abroad, and secondly by the profits made by Catalonian capitalists on their holdings in industry, trade and transport undertakings in other parts of Spain, in undertakings which they exploit together with other Spanish capitalists.

πηγή:
http://www.revolutionarydemocracy.org/archive/spain.htm#arlandis

κικιρίκου

Ανώνυμος είπε...

V να μην ξερεις τι γίνεται στην Ιβηρική αντεχεται. Αλλα να μην ξερεις οτι στην Ελλάδα η μονη πολιτικη δυναμη που μιλαγε μεχρι πρότινος για τουρκικη μειονότητα ηταν Χ. Α. ειναι αστειο. Απ'οτι φαίνεται αγκαλια με φασιστες και πολεμοκαπηλους αλλοι πανε...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Ουτε 100 σχολια...ακομα.
Αλλα απο μυθιστορηματα καλα παμε.

? είπε...

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο α' π.π.
Απο μικρούς εθνικισμους που πρακτόρευαν τους μεγαλους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.

Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΝΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΝ ΚΙ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΕΡΕΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΕ ΚΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΑΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΕ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Η ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΗΛΙΘΙΟΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΑ ΩΦΕΛΕΙΤΟ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝ ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΝΕ ΚΑΝΑ ΠΟΓΚΡΟΜ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ!!

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΙΑ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ) ΘΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

O Κήπος των Μαργαρίτων

Συνεχίζουμε σταχυολογώντας, γιατί σχεδόν κάθε φράση είναι και μια μπαρούφα:

1. «Η Καταλονία αποτελεί Ε Θ Ν Ο Σ. Το 2006 αναγνωρίστηκε ως τέτοιο από την Ισπανία.»
Τι είναι η «Ισπανία» και τι ακριβώς «αναγνώρισε» οεο;
Eμείς ξέρουμε τους κεφαλαιοκράτες τις Ισπανίας και τους εργαζομένους των Λαών της Ισπανίας, που τους …επιτρέπεται να …συμμορφώνονται με τους κεφαλαιοκράτες τους!
Εσείς, …μάλλον το αντίθετο….

2. “ο άλλος ο ανεκδιήγητος …γκάφα και στήριζε το αμίμητο οτι οι καταλανοι ειναι καστιγιάνοι.”
Ψευταράκο, κυρ-Σταύρο, αφέντη, εκτείνεις την, ήδη εκτεταμένη, τσουτσουλομύτη σου!
«πηγούλες»;
To ερώτημα ήταν πολύ συγκεκριμένο, μην πα να ξεφύγεις ….όπως θα δούμε στη συνέχεια.

3. «ναι οι ουαλλοι ειναι βρετανοι, δεν ειναι εγγλέζοι όμως»
…ενώ οι Καταλανοί, δεν είναι Ισπανοί!
Τσουτσουλομύτη, κανείς δεν σε ρώτησε αν οι Ουαλλοί είναι …Αγγλοι!
Αποφεύγεις άτσαλα το συγκεκριμένο ερώτημα: « Γιατί οι Ουαλλοί είναι Βρεττανοί ενώ οι Καταλανοί δεν είναι Ισπανοί;»
Ρητορικό το ερώτημα, όλοι ξέρουμε την απάντηση, την ξέρεις κι εσύ…..
Λοιπόν απάντησε, δεν θα ξεφύγεις από το «Γιατί»…….

4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ υπερ της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Ειμαι ομως υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, όπως είμαι υπέρ της αυτονομίας των Βάσκων και των Γαλικιανών.
…αλλά (συμπληρώνω εγώ…) όχι των Ουαλλών, των Φλαμανδών, των Τυρολέζων, των Ινδιάνων, των Λαπώνων, των Αϊνού, κλπ., κλπ.
Γιατί κύριε;
Κι εμείς ξέραμε, πως «Αυτοδιάθεση» σημαίνει αυτονομία «πέρα-ως-πέρα, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα της απόσχισης (= «Ανεξαρτησία»…)!
Η, μήπως, δεν είσαι και υπέρ της Αυτοδιάθεσης και σε παρεξηγώ;
Τι λένε η Διεθνής και οι Λένιν-Στάλιν, οεο, κύριε;
«Διεθνιστής» και «μ\λ», μεσοπολεμικός έστω, αλλά ...αλα-καρτ;!!!

5. Οι Τούρκοι είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στη Θράκη όχι έθνος
Α, μπα! Ωραίο τσαλιμάκι, για να ξεφύγουμε από τα δύσκολα!
Φανταζόμαστε, και οι Τσάμηδες, και οι Σλαβομακεδόνες, και οι Αρβανίτες κλπ., κλπ.
Ώστε οι «μειονότητες» δεν ανήκουν σε Εθνη, ε! Πέσανε από τον ουρανό…. Η «έτσι τους τη βίδωσε»!
Η …δημιουργική αφομοίωση του Μ/Λ και της …Διεθνούς!
Όπως λέμε, «δημιουργική λογιστική»!

6. ο κύριος Αναυδος την πάτησε για τα καλά, γιατι υιοθέτησε το προαιώνιο εθνικιστικό παραμύθι της Μαδρίτης, ότι οι καταλανοί ζουν απο την ισπανική ενδοχώρα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!!
Το τι «υιοθέτησε ο κύριος Αναυδος» στο είπε ο ίδιος, αλλά, πού…
Ολοι εδώ, τσουτσουλομύτηδες, Π(α)SUKοι, V for “vrysoules”, κοκόρια ( γέννησε το … «μπλέ»;) και ….
Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αριστεροχωρικοί) έχετε βαρέσει συναγερμό για την Απολογητική του Ιμπεριαλισμού, με αφορμή την ενδοϊμπεριαλιστική φαγωμάρα για την εκμετάλλευση των Ισπανικών Λαών!
Κοινώς, …κρατάτε τα μετόπισθεν του Ιμπεριαλισμού!
Συγκινητικό!
Και …τσάμπα!

Αυτά τα ολίγα γι απόψε, γιατί έχουμε και δουλειές…

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ενδιαφέρον, Λαθραναγνώστη!
Ακόμη και από αστικοδημοκρατική σκοπιά να το δείς, η υπόθεση "Καταλονικό" ....μπάζει!
Είναι φως-φανάρι ο ενδοαστικός-ενδοϊμπεριαλιστικός χαρακτήρας, φαίνεται πολύ καθαρά, άθελά του, στο κείμενο του Μπελαντή! Δε συμφωνούν οι αστοί.
Ετούτους εδώ, τι μύγα τους τσίμπησε;
Τόσο πολύ αντιδραστικό έχει γίνει το αριστεροχώρι;
Μη δεν υποστηρίξουνε την πρώτη τυχούσα αντιδραστική μαλακία;
Πολλούς σοβάδες θα ρίξει κάτω η εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θερσίτη το επαναστατικό γνήσιο ΚΚΕ ειχε αναγνωρίσει την τουρκική μειονότητα ως εθνική μειονότητα. Τα επιχειρήματά σου λοιπόν δεν στέκουν. ή μαλλον στέκουν στο βαθμό που περιγράφεις την αναδίπλωση ενος αστικορεφορμιστικου κομματος που στρατεύεται πίσω απο τον ελληνικο εθνικισμό και την τακτική αφομοίωσης που ακολουθει δεκαετίες τώρα η ελληνικη αστικη τάξη. Αυτο να τα λέμε τώρα οπως ειναι, λέγεται δήλωση νομιμοφροσύνης. Εχετε πολλες στο ενεργητικο σας, να τις εκατοστήσετε :-). Σας το εύχομαι ολόψυχα.

Τώρα για να ειμαστε ειλικρινεις. Την πάτησες. ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ. Βλέπεις δεν καταλαβαίνεις οτι το δικαίωμα του εθνικου αυτοπροσδιορισμού, εχει τεράστια σημασία για την ταξικη πάλη. Αμα ο τούρκος εργάτης εχει τουρκική μητρική και εσυ του στερεις το δικαιωμα να μιλα, να γραφει, να σκεφτεται στη γλωσσα του, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ, τότε είσαι δυνάστης του και βέβαια ποτέ δεν θα τον τραβήξεις μαζί σου στον ταξικό αγώνα. Αν διαβάσεις τα δυο κειμενά σου...τα προηγούμενα απ' αυτα που έγραψες, θα δεις οτι στην ουσία ΓΡΑΦΟΥΜΕ τα ίδια με τον V στο ζήτημα της τουρκικής μειονότητας. Απλως εγώ στα έκανα τάλιρα.

Τι να κάνουμε ρε φίλε, ως ελληνας εχω αλλη κουλτούρα ακομη και πολιτιστική με έναν τούρκο.
Εγώ λατρεύω τη γεννιά του 30, αυτος λατρεύει την δική του λογοτεχνία. Εγώ διαβάζω την ποίηση του τόπου μου, αυτος τη δική του. Δεν μπορεις να του στερήσεις την εθνικη συνείδηση ρε μεγάλε, στο ονομα μάλιστα...της ταξικής ...ενότητας!!! Αυτα ειναι σωβινισμοι με αριστερή προβιά. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟΣΗ ΩΡΑ..και παριστάνεις και τον...αριστεορ..

Αυτα περι μουσουλμανικης μειονότητας βέβαια ειναι αθλιότητες. Μιλάμε για εθνικη μειονότητα, δεν μιλάμε για ελληνες στο εθνος που ειναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Μουσουλμανικη μειονότητα με ελληνικη εθνική ταυτότητα υπάρχει στην ελλάδα, αλλα είναι ασήμαντη.

Oι αθεοι πρέπει να ειμαστε περισσότεροι :-)


κικιρίκου

zoot horn rollo είπε...

Και τα βολικά αφηγήματα συνεχίζονται.
Θερσίτη, πέρασες ποτέ από τα "Μπολσόι";

"Κικιρίκου" ιντίντ.

Ανώνυμος είπε...

PSUC(το παλιό, το καλό), βλέπω νευράκια. Στα περι Ιταλίας δεν χρειάζεται καν να απαντήσω, απάντησαν άλλοι. Αυτό όμως που βρήκα(με αφορμή την επικαιρότητα είπα να ρίξω μια ματιά στο θέμα Καταλωνία), είναι κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Ο "σταλινικός" ηγέτης του PSUC Joan Comomera, αυτός που τις πολιτικές οτυ υποτίθεται υπερασπιζεσαι, ήταν τόσο διαταξικός και εθνικοαπελευθερωτικός όσο θες να μας πεις οτι ήταν; Είσαι σίγουρος; Γιατί εγώ βρήκα αυτό...
https://parapoda.wordpress.com/2015/11/01/joan-comorera-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7/

Και μέσα σε αυτό βρίσκω τα εξής:

"Η οικονομική κρίση, η οποία οξύνθηκε από την απώλεια των τελευταίων αποικιών, δημιούργησε σε όλη την Ισπανία και ιδίως στην Καταλωνία, όπου υπήρχε επίσης η μεγαλύτερη συγκέντρωση εργατών, ένα βαθύ επαναστατικό κλίμα που οδήγησε στην κορύφωσή του το 1909. Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Από τη μια πλευρά, η Καταλανική Αλληλεγγύη, μια εθνικιστική κίνηση της μεγαλοαστικής τάξης. Από την άλλη, ο Λερουϊσμός ή η πιο χοντροειδής και τυχοδιωκτική αντικληρικαλιστική και κοινωνική δημαγωγία. Και στις δύο περιπτώσεις, η εργατική τάξη ήταν πιόνι χειραγωγούμενο από τους εχθρούς της.

(...)

Έπειτα, οι ηγέτες της εργατικής τάξης, μικροαστοί στη θεωρία τους, δεν καθοδήγησαν τη μάχη με σκοπούς για τη δική τους τάξη, παρά προσέφεραν την ηγεσία της στην παγίδα του Λερού.

(...)
Η ανακήρυξη της Δημοκρατίας φαινόταν ότι επίκειται και θα ήταν αναπόφευκτη αν η εργατική τάξη είχε δράσει ως ανεξάρτητη τάξη με δικούς της σκοπούς. Όμως τι συνέβη; Στην πρώτη επαναστατική φάση, γνωστή με το όνομα της Συνέλευσης των Κοινοβουλευτικών, η εργατική τάξη τέθηκε υπό τις διαταγές των Καμπό και Αμπαντάλ, δηλαδή, υπό τις διαταγές μιας αστικής τάξης που κινούταν προς ένα συμβιβασμό και όχι προς μια επανάσταση. Στη δεύτερη φάση, η εργατική τάξη οδηγήθηκε σε μια επαναστατική γενική απεργία ενισχύοντας ένα κίνημα καθοδηγούμενο από τις Στρατιωτικές Συσπειρώσεις Άμυνας, από ρεπουμπλικάνους λιγότερο ή περισσότερο λερουϊστές, από σοσιαλδημοκράτες υποταγμένους σε αστικές ηγεσίες, δηλαδή, από ένα σύνολο στοιχείων που έτρεμαν από φόβο για την επανάσταση και ήταν διατεθειμένα να δεχτούν πάση θυσία ένα συμβιβασμό. Άλλη μια φορά η εργατική τάξη δεν ήταν η ηγέτιδα δύναμη, παρά ένα πιόνι στα χέρια των καπιταλιστών."

Υπ όψιν οτι τότε η αστική τάξη της Καταλωνίας δεν ήταν στην ισχυρή θέση που βρίσκεται σήμερα, αποτελώντας την ελίτ της ισπανικής ατ. Τότε περισσότερο απο τώρα ήταν θέμα εθνικής ανεξαρτησίας με λαϊκούς όρους(δικαίωμα στη γλώσσα κτλ) ενώ σήμερα μάλλον έχει να κάνει με αποκοπή των βαριδίων των υπολοίπων ισπανών απο πάνω τους.

Αυτά...


Σ.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να μπω στην ουσία της συζήτησης και έχοντας διαβάσει μόνο διαγωνίως τα σχόλια, θα ήθελα μόνο να κάνω μία επισήμανση. Η μειονότητα στην Θράκη είτε την προσδιορίσουμε ως θρησκευτική γιατί έτσι μπορεί να προσδιορίσει και τις τρεις εθνοτικές ομάδες με κοινό θρήσκευμα(τουρκογενείς-Πομάκους(σλάβοι)-Ρομά{ένα μέρος}) είτε την προσδιορίσουμε με βάση την εθνική της συνείδηση,Τουρκική για το συντριπτικό μέρος των πρώτων,το ίδιο για σημαντικό μέρος των δεύτερων,θολή για τους τρίτους που μάλλον αισθάνονται Ρομά), αποτελεί μειονότητα και εντός της γεωγραφικής περιοχής της Θράκης.Δηλαδή η μειονότητα δεν αποτελεί πλειονότητα σε μία γεωγραφική περιοχή η οποία είναι τεχνητά προσκολλημένη σε ένα κράτος και άρα μειονότητα απλά στο σύνολο του πληθυσμού μιας χώρας. Ένα δημοψήφισμα στην Θράκη θα έβγαζε ποσοστά 70-30 υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα γιατί αυτός είναι ο συσχετισμός εντός Θράκης.Μιλάμε για μια μειονότητα της τάξης των 100-110-120 χιλιάδων σε πληθυσμό 350-400 χιλιάδες.Αυτό γιατί έχω την αίσθηση ότι η πλειονότητα του 70% με ελληνική εθνική συνείδηση πολλές φορές θεωρείται αμελητέα οντότητα στα τεκταινόμενα της Θράκης.
Επίσης έτσι γίνεται καλύτερα κατανοητή η διαφορετικότητα της Καταλονικής περίπτωσης με αυτή της Θράκης.


WrongTendency

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη.Πως μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα της αυτοδιάθεσης των λαών,όταν η αυτοδιάθεση του ενός συγκρούεται με την αυτοδιάθεση του άλλου σε περιοχές που συνυπάρχουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο;

Φοβάμαι ότι στα πλαίσια του δοσμένου κοινωνικοοικονομικού συστήματος είναι κάπως δύσκολο να βγεις αλώβητος. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων εφόσον πλέον δεν τίθενται(σε μεγάλο βαθμό;)αστικοδημοκρατικά,εθνικοαπελευθερωτικά ή αντιαποικιοκρατικά ζητήματα,νομίζω ότι βρίσκεται μόνο στα πλαίσια του επόμενου κοινωνικοοικονομικού συστήματος.Η όποια εθνική καταπίεση στην ουσία της είναι ταξική για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού(μόνο οι αστικές τάξεις μπορούν να είναι αποκλειστικά εθνικά καταπιεσμένες). Αφαιρώντας αυτή την ταξική καταπίεση επιλύονται ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα που μόνο στο έδαφος της προηγούμενης κατάστασης έβρισκαν δυνατότητα εφαρμογής.
Δεν ξέρω αν μπορεί να προωθηθεί η ταξική συνείδηση και η ταξική πάλη καλύτερα εντός "καθαρών" εθνών-κρατών,αλλά πολύ φοβάμαι ότι για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να διασχίσουμε πολλά ποτάμια αίματος,με την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ταξικό αντίπαλο, περιμένοντας να λύσει δικά μας προβλήματά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των αστών(που αντικειμενικά έχουν την εξουσία ακόμη και στις όποιες και όποιο βαθμό καταπιεσμένες εθνοτικές ομάδες).Αν είναι αυτή η περίπτωση τότε θα πρέπει να τασσόμαστε με κάθε αποσχιστική-ανεξαρτητοποιητική κίνηση είτε από τα πάνω είτε από τα κάτω,χωρίς αυταπάτες ότι οι απαιτήσεις τους θα λυθούν αναίμακτα ή δίκαια(πρώην καταπιεζόμενοι εύκολα μετατρέπονται στο αντίθετό τους).
Και θα πρέπει να τασσόμαστε υπέρ της ανεξαρτητοποίησης και κάθε νέας εθνοτικής ή εθνικής συνείδησης που μπορεί να δημιουργηθεί στη συνέχεια μιας και οι συνειδήσεις υπόκεινται σε εξέλιξη είτε ακόμη μπορούν να είναι τεχνητά δημιουργήματα.

Προτιμώ την περίπτωση της υπέρβασης των εθνικών διαφορών μέσω της υπέρβασης του ξεπερασμένου αυτού τρόπου παραγωγής. Δεν νομίζω ότι είναι νωρίς αφού δεν αποδείχθηκε ότι ήταν νωρίς ούτε καν στα 1917... διαφορετικά θα βρισκόμαστε πάντα ένα-δυο στάδια πριν από αυτό που πραγματικά θέτει η ιστορία μπροστά μας...
Και αν ακόμη η σοσιαλιστική επανάσταση μπορούσε παλιότερα να έρθει ενδυόμενη και εφορμώντας μέσα και από άλλους ταυτόχρονους σκοπούς-μετασχηματισμούς,πλέον ακριβώς επειδή δεν είναι σε καμία περίπτωση νωρίς για αυτήν αλλά αντίθετα είναι υπερώριμη ανάγκη, πρέπει να έρθει ρητά ως αυτό που είναι.

WrongTendency

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΟΚΟΡΑ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑ ΙΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3781717

ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΨΕΥΤΟ-ΚΚΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΕΥΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΨΙΛΟΚΟΤΟΥΛΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΕΝΤΑΧΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ. ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΟΑΚΚΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

ΜΗΝ ΚΑΚΑΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΛΟ ΞΗΜΕΡΩΣΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Μόνη ελπίδα η Κόντρα, εννοείς Θερσίτη.

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη δεν μας εξηγείς εσύ καλύτερα πως θα σε αντιμετώπιζαν οι Τούρκοι εργάτες-εργαζόμενοι εκεί πάνω αν πήγαινες και τους έλεγες όλες αυτές τις μπούρδες; Αλήθεια ένας άθεος τι θα σου έλεγε αν εσύ με το ζόρι τον αποκαλούσες μουσουλμάνο; Ή πιστεύεις ότι υπάρχουν σκέτο μουσουλμάνοι στον κόσμο και όχι Έλληνες μουσουλμάνοι ή Τούρκοι μουσουλμάνοι κλπ. Δηλαδή τι μας λες ότι οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται μόνο από το θρήσκευμά τους; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΩΡΕ που τα διάβασες αυτά; Άθελά σου γίνεσαι δεξί χέρι ελληνικού και τούρκικου εθνικισμού με αυτά που λες. Ακριβώς αυτή η νοοτροπία στέλνει πεσκέσι τον κόσμο αυτό στα νύχια του Ερντογάν και κάνει πιο εύκολο το έργο του στην Θράκη.

Ακριβώς Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ κάνει πιο εύκολο το έργο των Τούρκων καπιταλιστών και εσύ θέλεις ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙΣ γιατί κάνουν προπαγάνδα στηριγμένοι εκεί ακριβώς στο ότι το ελληνικό κράτος ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ. Και εγώ δεν σου λέω μόνο να αναγνωριστεί η μειονότητα στα λόγια. Να παρθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν όλα της τα δικαιώματα και να αναγνωρίζονται ως πολίτες ισότιμοι της χώρας μας. Αυτά θα έπρεπε το κόμμα σου πρώτο πρώτο να τα διεκδικεί και να παλεύει σε αυτά (όπως και τα υπόλοιπα κόμματα και οργανώσεις εννοώ αυτούς που ανήκουν στον αριστερό-κομμουνιστικό χώρο). ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πχ συγκεκριμένες αντιρατσιστικές-αντιεθνικιστικές δράσεις, εκδηλώσεις για αυτό το θέμα, να ενημερώσει το κόμμα τον κόσμο για αυτό το ζήτημα λέγοντας την αλήθεια ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; Ε τι αυτό δεν θα βοηθούσε την μειονότητα δεν θα άλλαζε ενδεχομένως και την άποψη πολλών ανθρώπων για το ζήτημα της αναγνώρισης της και των δικαιωμάτων της, δεν θα έφερνε πιο κοντά τους Έλληνες εργάτες-εργαζόμενους με τους Τούρκους εκεί εργάτες-εργαζόμενους (ώστε από κοινού να αντιμετωπίζουν και τους φασίστες); Αυτό δεν εξυπηρετεί την ταξική πάλη και την πάλη ενάντια στο φασισμό; Φυσικά απαιτούνται και μέτρα συγκεκριμένα από τις κυβερνήσεις, το κράτος κλπ. Γιατί λοιπόν να μην παλέψουμε πάνω σε αυτά να τα διεκδικήσουμε από το αστικό κράτος; Και τι κάνετε αντ'αυτού; ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. Και σιγά μην περιμένουν αυτό οι φασίστες για να στοχοποιούν ανθρώπους λες και αυτό τους εμποδίζει. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;

Αν είναι δυνατόν δεν γίνεται δηλαδή να μαχόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ταυτόχρονα ενάντια στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών, του γειτονικού αστικού κράτους και των εθνικιστών από τις δύο μεριές; Που τα είδατε αυτά ρε παιδιά;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

KONTRA FOR EVER ZOOT

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΜΟΥΛΑΔΕΣ, ΟΑΚΚΙΤΕΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Καλά πες "αλεύρι", ο βου σε γυρεύει.

Ανώνυμος είπε...

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ

"ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΜΟΥΛΑΔΕΣ, ΟΑΚΚΙΤΕΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ;"

Τίποτ’ απ’ όλ’ αυτά. Προβοκάτορες είναι που άμα λάχει (20-10-2011) βάζουν το χεράκι τους να δολοφονηθεί κάνας ΠΑΜΕίτης (Δ. Κοτζαρίδης) και κοκορεύονται για τον "άθλο" τους κι από πάνω:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=81787152277490965&postID=2195746523950810467&bpli (30 Οκτωβρίου 2015 - 12:27 μ.μ. & 30 Οκτωβρίου 2015 - 1:43 μ.μ. & 30 Οκτωβρίου 2015 - 3:16 μ.μ.).

CLASS AVENGER

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΣΤΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΜΙΣΘΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΜΑ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΝΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΑΝ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕ ΑΜΠΑΛΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΘΕΡΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΑΣΤΕΨΕΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΚΟΥΙΝΤΟ;

ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΞΥΠΝΑ!!! ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΑΤΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Θερσίτη σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εσένα, του ομοϊδεάτες σου και το κόμμα σου και ξέρεις γιατί; Γιατί ειλικρινά όσο διαβάζω τις απόψεις αυτές που εκφράζετε εκτιμώ όλο και πιο πολύ το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ. Η σύγκριση καταλαβαίνεις. Διότι το ΚΚΕ μπορεί να κατήγγειλε τον προβοκατόρικο ρόλο του Τίτο και τον μεγαλοσέρβικο εθνικισμό-σωβινισμό όσο αφορά την σλαβομακεδονική μειονότητα και την Μακεδονία αλλά ΠΟΤΕ δεν έπαψε ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ως ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ και να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της. Τώρα πως το έκανε τότε το ΚΚΕ και κατ'εσένα δεν μπορεί να το κάνει τώρα σήμερα αυτό είναι μυστήριο. Επίσης ο Νίκος καταλάβαινε ακριβώς ότι μόνο με αυτήν ακριβώς την πολιτική δηλαδή ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ θα υπήρχε ΤΑΞΙΚΗ ενότητα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Ελλήνων ενάντια στον εθνικισμό τόσο τον ελληνικό όσο και τον γιουγκοσλάβικο. Ευτυχώς που οι κομμουνιστές δεν είχαν τα δικά σου μυαλά ΕΥΤΥΧΩΣ και μπορέσαμε και συσπειρώσαμε στην πάλη για Ανεξαρτησία και Λαϊκή Δημοκρατία και τους Σλαβομακεδόνες και δεν τους είχαμε απέναντί μας. Και ακριβώς αυτή η στάση του ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ έρχεται σε αντίθεση με τη βλακεία που πέταξες:

"ΑΜΑ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΝΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ"

που τι σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση; Καρφάκι για το τι είστε, πως αισθάνεστε, δεν σας αναγνωρίζουμε ως Τούρκους όσοι είστε και όσοι αυτοπροσδιορίζεστε, αποφασίσαμε εμείς μόνοι μας (μαζί με το...αντίπαλό μας αστικό κράτος μπράβο ρε κομμουνισταράδες μου) ότι όλοι εκεί πάνω είστε μουσουλμάνοι χωρίς εθνική ταυτότητα και πάτε να πνιγείτε μη μπορώντας να καταλάβεις με τίποτα όμως ρε γίγαντα ότι η εθνική συνείδηση όπως και οι έννοια έθνος δεν είναι κατασκευασμένες έννοιες που επιβάλλονται από τις κυρίαρχες τάξεις και εξουσίες (αντιδραστικές θεωρίες αναρχικών, κοσμοπολιτών, τροτσκιστών κλπ) αλλά ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΑΡΚΤΕΣ και ζωντανές και δεν τις ξεριζώνεις στη στιγμή επειδή έτσι σου κάπνισε. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή στον Τούρκο πάνω ότι να αν είσαι Τούρκος ή όχι για μένα είσαι εργάτης μουσουλμάνος και μόνο (τώρα αν είσαι και άθεος λεπτομέρειες εγώ σε βαφτίζω μουσουλμάνο), έτσι αποφάσισα μαζί με το...αστικό (κατά τα άλλα εχθρικό τρομάρα σου ρε "κόκκινε" Θερσίτη που ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ) κράτος, αν βάζεις τέτοιο ζήτημα είσαι θύμα ή γρανάζι του ταξικού εχθρού τότε πάει ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ Θερσιτάρα.....

Και δεν θυσιάζεις το εθνικό-δημοκρατικό χάριν του ταξικού αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Και μάλιστα με την ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ δικαιολογία ότι αυτό είναι εχθρικό, παγίδα του ταξικού εχθρού κλπ. Αντίθετα αυτά τα δύο πρέπει να συνδέονται και να συμπορεύονται στον κοινό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό-ρατσισμό. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι έχουν διαβάσει τα στοιχειώδη από Μ-Λ εκτός από εσάς.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Ξανά σεντόνια γυρίσαμε στην φεουδαρχία και στις αποικίες. Κουράγιο........

Ανώνυμος είπε...

Αγορι μου V είσαι τελείως χαζος? Τσαμπουνας τις ιδιες μαλακιες τοσες μέρες για τη Θρακη.
Αντιλαμβανεσαι οτι αναγνωρίζοντας τη μειονότητα στη Θρακη ως τουρικη ανοιγεις πορτες για επανάληψη Κυπρου ή Κοσοβου? Εδω με το δογμα του νεοοθωμανισμου οι Τουρκοι πανε να γινουν εγγυητές όλων των μουσουλμάνων στα Βαλκάνια. Και αυτο διοτι οι μειωνοτητες δεν θεωρούνται Τουρκοι. Αν αναγνωριστουν ως τετοιοι απο μεριας Ελλάδας θα είναι το καλύτερο δώρο που είχε ποτε ο τουρκικος επεκτατισμος και το ιδιο το ΝΑΤΟ αφου οπως εχει αποδειχθεί αναλογα με τη συγκυρία αξιοποιει τετοιες περιπτώσεις. Ποσο χρήσιμος ηλιθιος παιζει να εισαι? Μονο η Χ. Α. μιλα για Τουρκικη μειωνοτητα, ζητα απελασεις κλπ
Μαλλον εσυ συμπλεεις μαζι τους...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Βασικά εμείς ευχαριστούμε, ξεβρακώνεστε μόνοι σας, κι αβίαστα μάλιστα.
Συνεχίστε, έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

ανωνυμος είπε...

Πω πω πω ξεβρακωμα η κόντρα... Ρε φίλε, αυτά που λες γις τη Θράκη είναι θέση του σχήματος / οργάνωσης / κόμματος / παρέας σας ή μόνος σου τα σκαρφίστηκες;

Πώς υπεγραφα; Α ναι,
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

XAXA

ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ. ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;

ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ 3 ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

ΚΑΙ 2-3 ΑΛΛΟΥ.

ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΑΚΟΜΑ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΩΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΙΑΘΕΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΧΑΧΑ

ΠΕΣ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Cos είπε...

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giannhs-lagos-h-chrush-augh-tha-sthrijei-tous-ellhnes-pomakous-pou-epofthal

Ανώνυμος είπε...

ratm χειροκρότησέ τον:

https://www.youtube.com/watch?v=s_Bvd3IFqEA

Μας λες και ανοησίες μετά για το ποιος αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα. Ούτε τι λένε οι ναζήδες δεν ξέρεις μιλάς κιόλας.

Μόνο όταν αναγνωρίζεις τις εθνικές μειονότητες, μόνο όταν αγωνίζεσαι για όλα τους τα δικαιώματα (και μέσα σε αυτά είναι και η επίσημη αναγνώρισή τους, ο αυτοπροσδιορισμός αυτών των ανθρώπων), μόνο όταν ενώνεις τα εργατικά-λαϊκά στρώματα μαζί με αυτά της μειονότητας πάνω στην βάση διεκδίκησης των δικαιωμάτων των δεύτερων και σφυρηλατείς ένα ενωτικό ταξικό μέτωπο μόνο τότε πολεμάς τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται, μόνο τότε πολεμάς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μόνο τότε πολεμάς τις επεμβάσεις του τουρκικού κράτους. Δουλεύεις ώστε να ενώσεις τα εργατικά-λαϊκά στρώματα των εθνικών μειονοτήτων με των Ελλήνων, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες σε ένα ταξικό-λαϊκό μέτωπο μόνο έτσι πολεμάς κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό. Αυτή η ενότητα όμως δεν επιτυγχάνεται αν ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ αντίθετα διώχνεις αυτά τα στρώματα που τα χρειάζεσαι στην αγκαλιά του Ερντογάν και του κάθε Ερντογάν. Όταν τα ταξικά τους αδέλφια δεν τους αναγνωρίζουν και δεν τους δίνουν το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού τότε ναι έτσι ο εθνικισμός γιγαντώνει ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Όσο κάνεις την πάπια για τέτοια ζητήματα τόσο ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Διότι ο εθνικισμός είναι το μεγαλύτερο όπλο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Και αυτόν ακριβώς τροφοδοτείτε με τις βλακείες που λέτε. Αλήθεια γιατί ο Ζαχαριάδης και το ΚΚΕ έκαναν το αντίθετο από εσάς τότε ενώ ο Τίτο έπαιζε εθνικιστικά παιχνίδια σε βάρος μας με πρόσχημα την μειονότητα; Θα μας εξηγήσει κανένας σας.....

Εμπρός λοιπόν συνεχίστε να κάνετε πιο εύκολο το έργο του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας. Έτσι και αλλιώς γι'αυτό υπάρχουν τα ρεβιζιονιστικά-οπορτουνιστικά κόμματα αυτός είναι ο ρόλος τους να διευκολύνουν το έργο των αφεντικών τους.....

V For Viva La Revolucion

? είπε...

Δεν αρκεί να μεταφέρεις τσιτατα του Λένιν απο το παρελθον για να κανεις ανάλυση. Οι παλιοί εξάντλησαν την βιβλιογραφία της εποχής τους για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί απο τα κατοπινά γεγονότα.
Ο Λένιν, βασιζόμενος σε βιβλιο ενος σοσιαλδημοκράτη που το γύρισε σε σοσιαλ-σωβινιστη, έγραψε το εγχειρίδιο του Ιμπεριαλισμού, οπου διαβαζουμε οτι έχει έλθει ή εποχή του ιμπεριαλισμού, οπου τα καταπίεσμενα εθνη επαναστατούν ενάντια στους ιμπεριαλιστες δυνάστες τους. Η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε παντού (Τσαρική Ρωσία, άπω ανατολή, Ινδία, Αφρική, λατ.Αμερική.

Αν δεν είχε επιβεβαιωθεί, ποιος θα ασχολούταν τώρα άραγε;

Όμως, πριν αρχίσουμε να αναπαραγουμε τα τσιτατα, πρεπει να έχουμε υπόψη πολλά πράγματα που αφορούν την σημερινή εποχή.

Πχ οτι δεν υπάρχει εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Ευρώπη και οτι οι εργαζόμενοι της Καταλωνίας έχουν την μικρότερη σχέση με της αυτονομίας σε σχέση με αστούς και μεσαίους. Συνεπώς πραγματικα δεν υπάρχει λογος για να είναι το κ.κ. βασιλικοτερο του βασιλέως όπως οι αστοί.

Αν πράγματι η Ισπανία ήταν ιμπεριαλιστική και η Καταλωνία επαναστατούσε ενάντια στην ξένη κατοχή, τοτε πράγματι τα κ.κ. θα έπρεπε να εγκαταλείψουν κάθε αλλη δραση τους μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας τους. Όμως τα πραγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Εθνική καταπίεση δεν υπάρχει, οι άνθρωποι έχουν πληρη εθνική συνείδηση και δεν αισθάνονται την αναγκη να επαναστατήσουν, ίσως γιατί τα δικαιώματα τους δεν καταπατουνται. και δεν τρωνε την προπαγανδα των διαφορων αστικων μεριδων που δημιουργουν τεχνητεςψ συγκρουσεις μονο και Μονο για να μην πληρωνουν φόρους στην ισπανική κυβέρνηση.

Αν το κ.κ. έμπαινε κάτω απο τις ξένες σημαίες θα ειχαμε εκτός των άλλων και το οξύμωρο να έπρεπε να δημιουργηθεί νεο κ.κ. στην Καταλωνία μονο και μονο για να προσαρμόσει την πολιτικη του στις αστικές επιδιωξεις.

Πράγματι, για να γίνει αρεστό στους εθνικιστές, αυτό θαπρεπε να κανει το κ.κ. Ομως δεν πήρε τέτοια στάση. Ίσως γιατί γνωρίζει καλυτερα τα αισθήματα του καταλανικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

"ΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΙΑΘΕΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;"

Ναι το σκέφτηκα. Εγώ σου μιλάω γι'αυτούς που αισθάνονται, που είναι και αυτοπροσδιορίζονται έτσι ως Τούρκοι δηλαδή. Γι'αυτούς μιλάω όχι για όλους τους Θρακιώτες ή όλους τους μουσουλμάνους να που υπάρχουν όμως τι να κάνουμε προς απογοήτευση όλων σας THEY LIVE ή THEY'RE HERE. Εσύ αυτούς σε αντίθεση με εμένα τους έχεις ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ και ως άλλος Κόπερφιλντ έχεις το θράσος και τους εξαφανίζεις. Και δεν ντρέπεσαι κιόλας. Μας το παίζεις και κομμουνιστής τρομάρα σου. Ό,τι έκανε το ζαχαριαδικό ΚΚΕ κάνετε τα ακριβώς ανάποδα και μας το παίζετε και συνεχιστές του τρομάρα σας....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά. Να και μαθήματα Κομμουνισμού απο Ταξικά Ναυάγια. Είπαμε Φεουδαρχία αποικίες κ.α.......Κουράγιο χοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ; ΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟ ΚΚΕ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.

ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑ ΙΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΨΕΥΤΟ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ Β ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΒΟΙΔΟΜΟΥΣΚΑΡΟ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΕΝΙΝ ΚΙ ΣΤΑΛΙΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΠΕΛΑ ΚΟΝΤΡΑ - ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΙ ΑΝΕΜΕΛΙΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΓΝΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΟ!!

Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ - ΠΑΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Β ΟΠΩΣ ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ;

ΧΑΧΑ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ;

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΣΛΑΒΙΚΗ, ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΣΛΑΒΙΚΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ.

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΧΑΧΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΣΤΕΣ;

ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΝ ΤΥΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα τώρα δεν σε νοιάζει δηλαδή ούτε η ταξική ενότητα με τα ταξικά τους αδέλφια. Εσύ δηλαδή δεν βλέπεις κέρδος να το πω έτσι από αυτό το ότι δηλαδή αν το ελληνικό προλεταριάτο υιοθετούσε τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματά τους, αν οι κομμουνιστές επίσημα πρωτοστατούσαν σε αυτόν τον αγώνα θα ήταν ακόμα πιο εύκολο να επιτευχθεί αυτή η ενότητα τόσο απέναντι στις πολιτικές του ελληνικού όσο και στις επιδιώξεις του τουρκικού αστικού κράτους, ενάντια στους ιμπεριαλιστές αλλά και στους φασίστες-εθνικιστές. Να σου κάνω λοιπόν και απλά αντιφασιστικά μαθήματα. Αγορίνα μου όταν ενώνονται τα εργατολαϊκά στρώματα με τα αντίστοιχα των μειονοτήτων ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. Ο φασισμός και ο εθνικισμός τούρκικος και ελληνικός αυτό στοχεύουν το διαίρει και βασίλευε. Επιδιώκουν ακριβώς να μην υπάρχει ενότητα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, προσφύγων και μειονοτικών εργατολαϊκών στρωμάτων. Εσύ τώρα τι κάνεις απλά δουλεύεις για αυτούς ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. Μπράβο σου ρε κοκκινάρα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των τριτοδιεθνιστών......

Ίσα ίσα που αν παλεύαμε για ΟΛΑ τα δικαιώματα της μειονότητας οι άνθρωποι αυτοί θα ερχόντουσαν πιο κοντά σε εμάς και εμείς πιο κοντά σε αυτούς και θα αντιμετωπίζαμε πιο αποτελεσματικά τους ναζήδες. Αν διεκδικούσαμε ακριβώς από το αστικό κράτος να διασφαλίσει με νόμο όλα τους τα δικαιώματα, την αναγνώρισή τους, τον αυτοπροσδιορισμό τους κλπ μέσα από ένα ταξικό-ενωτικό μέτωπο τότε θα αντιμετωπίζαμε τους ναζήδες και τους εθνικιστές καθώς και τις επιδιώξεις του Τουρκικού κράτους διότι οι Τούρκοι θα αναγνωρίζανε ως ΤΑΞΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ τους Έλληνες και το ανάποδο. Έτσι μόνο χτυπάς αποτελεσματικά ΝΑΤΟ, Τουρκία και Χρυσή Αυγή με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτό όμως προϋποθέτει ακριβώς να τους αναγνωρίσουμε επιτέλους και όχι μόνο να τους δώσουμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους αλλά ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ μέσα από αγώνες. Τώρα ακριβώς είναι που το κόμμα σου αναζωπυρώνει τον εθνικισμό διότι όσο εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε τόσο οι άλλοι απέναντι βρίσκουν και κάνουν. Αυτός είναι και ο ρόλος της Χρυσής Αυγής ακριβώς με το εθνικιστικό-ρατσιστικό-σωβινιστικό δηλητήριο να διευκολύνει τη διάσπαση του εργατολαϊκού κινήματος προς όφελος ιμπεριαλιστών και Ελλήνων-Τούρκων καπιταλιστών. Μπράβο σου που συμβάλλεις και εσύ σε αυτή τη διάσπαση. ΜΕΓΑΛΕ.....

Και κανείς δεν λέει να τους αναγνωρίσουμε και να σταματήσει η καταγγελία του ρόλου του τουρκικού κράτους και η πάλη εναντίον του. Φυσικά και πρέπει να ξεσκεπάζουμε την τούρκικη παρέμβαση στην περιοχή καθώς και την πολιτική του αστικού μας κράτους που μας εμπλέκει σε περιπέτεις και τότε και να προειδοποιούμε τον κόσμο και την μειονότητα. Εγώ ακριβώς σου λέω ότι αυτό θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσο δεν υλοποιούμε αυτά τα δίκαια αιτήματα τους τόσο τους ωθούμε προς ανατολάς δεν μπορείς αυτό το απλό να κατανοήσεις;

Έτσι οι Σλαβομακεδόνες πολέμησαν μαζί μας το '46-'49 παρά την αντίδραση του αστικού κράτους και παρά τον μεγαλοσέρβικο σωβινισμό και εθνικισμό του Τίτο. Αν κάναμε αυτό που λες εσύ δεν θα τους είχαμε στο πλευρό μας. Να λοιπόν η ταξική ενότητα. Αλλά είπαμε εσύ δεν βλέπεις κανένα κέρδος σε αυτό δηλαδή ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Μάλλον δεν την θέλεις ούτε αυτήν. Λογικό άλλωστε κανένα οπορτουνιστικό κόμμα δεν την θέλει και παλεύει για το αντίθετο.......

V For Viva La Revolucion

zoot horn rollo είπε...

Ρουτίνα πλέον να μας σερβίρει τα "δυο άκρα" ο βου.
Κάποιο στιγμή θα ερχόταν και το "νατοϊκό" αφήγημα.

Ανώνυμος είπε...

"ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ."

"ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ; ΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟ ΚΚΕ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ."

Ναι τι να σου πω. Ε τώρα αν υπάρχουν και μη μουσουλμάνοι ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ε Θερσίτη; Μουσουλμάνοι και αυτοί με το ζόρι. Και πως προστατεύονται αν δεν μπορεί ο άλλος που είναι μουσουλμάνος να αυτοπροσδιοριστεί ως ΤΟΥΡΚΟΣ μουσουλμάνος τι προστασία είναι αυτή. Μου αρέσει που λες κιόλας και για την μητρική γλώσσα. Ποια γλώσσα; Ποιας εθνικότητας; Αφού δεν τον αναγνωρίζεις ως Τούρκο. Η μητρική του γλώσσα είναι η τούρκικη και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ, αισθάνεται Τούρκος. Υπάρχουν αγορίνα μου και αυτοί ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Δεν τους εξαφανίζουμε αλλά....ΟΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ; ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΕ. Toν αποκαταστήσατε κιόλας υποκρίταροι. Αμ δε.......

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

V η Χ. Α. ηταν που φώναζε στη βουλη και αποκαλουσε Τούρκους τους μουσουλμανους βουλευτες Θρακης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πριν κανα χρονο... Το οτι τωρα λεει αλλα για το νομοσχέδιο δε μου κανει εντύπωση.
Σου πα και απο την αρχη η πολιτική του καθενος παραγει αποτελέσματα. Η ιστορία εχει γραψει οτι στην Κύπρο που ειχες τουρκικη μειωνοτητα ειχες επέμβαση Τουρκιας με προτροπο ΝΑΤΟ. Στο Κόσοβο ειχες δημιουργία προτεκτορατου. Βρες μια περιπτωση απο το 1991 και μετα που σε παρομοια περίπτωση δεν έγινε καποια αντίστοιχη τραγωδία.
Αν αυριο μεθαυριο γίνει κάτι παρόμοιο στη Θρακη θα σε ψαχνουμε και σένα και τον Κλαδηδιαρη και τον "κομμουνιστη" Τσιπρα που αναγνωρίζει την τουρκικη μεινοτητα οπως θες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΟ ΚΚΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ.

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ. ΜΟΝΟ Η ΑΚΟΜΜΑΤΣΙΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΚΕ; ΤΗΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΣΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ;

ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ; ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ;

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;

ΧΑΧΑ

ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ. ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ 4-5 ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΑΡΙΧΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΤΑ ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4539097/?iid=2

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΕΣ ΒΟΥ. ΜΑ ΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ.

ΝΑ ΤΟ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

οχι τίποτε αλλο, αλλα επειδη δεν μου αρέσει να αφήνω καποιον μόνο του, οταν συμφωνω μαζί του και βάλλεται απο καραεθνικιστικό ντελίριο.

ο κικιρίκου=κουιντο, ειμαι ο ίδιος. Αγαπητέ Θερσίτη ειναι ολοφάνερο.

οι τριτοδιεθνιστές που λέει και ο v αναγνωρίζανε τα δικαιώματα των μειονοτήτων και πρώτα απ' ολα τα στοιχειώδη: τον εθνικο αυτοπροσδιορισμο.

και οχι μονο αυτό. Μάθετε ρεβιζιονιστές, οτι σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ, το εθνικοαπελευθερωτικο κινημα αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ της προλεταριακής επανάστασης. Περίμενα ρε πούστη μου να δω δεν θα το γράψει κανεις...Καποιοι βέβαια της παρέας τον γνωρίζουν αλλα κάνουν την πάπια. Μονο o V το έγραψε.

Στην περίπτωση λοιπόν του 2ου Αντάρτικου, το ΚΚΕ το πραγματικο, to γνήσιο, το επαναστατικό, αναγνώριζε μέχρι και ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Και βέβαια καλά έκανε. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Οι σλαβομακεδόνες στην συντριπτικη τους πλειοψηφία εντάχθηκαν στο αντάρτικο δεν πήγαν τον εθνικό στρατό.

Εσεις ρε δεν αναγνώριζετε οχι μονο την ύπαρξη σλαβομακεδόνων, αλλα όταν το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον νόμο επαναπατρισμού των πολιτικών εξοριστων, ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΤΕ με την αθλια συνθήκη: ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ!!!! Χιλιάδες λοιπόν κομμουνιστές σλαβομακεδόνες με την τη δική σας συγκατάθεση έμειναν μια για πάντα εκτός Ελλάδος, μακρια απο τα σπίτια τους, ενώ είχαν βρεθεί στη πρώτη γραμμή του πυρος για την λευτεριά αυτού του τόπου από ντόπιους και ξένους δυνάστες.

δεν θα κουνατε εθνικισταράδες μου το δάκτυλο. Πάρτε το μαθηματάκι για την Καταλονία τώρα που μιλάγατε για ιθάκες και δεν ξέρατε καν οτι τα καταλανικα είναι άλλη γλώσσα, και περιμένετε το επόμενο μάθημα. ΕΔΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ δεν ήξερε καν οτι οι Ανδαλουσιανοι ειναι ΙΣΠΑΝΟΙ, και μιλάνε ισπανικά. Η διαφορά τους με τους μαδριλένους ειναι στο ζ και στο θ και σε κατι αλλες λεξούλες. Ειναι διαφορά μαρδριλένου με νοτιοαμερικάνου στη διάλεκτο. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ. Μια γλώωσα που περισσότερ μοιάζει με γαλλικα, σαν να τα προφερεις όπως τα διαβάζεις. Καποια στιγμή στην ιστορια της Γαλλίας βρέθηκε ενας βασιλεύς ψευδος [δεν κανω πλάκα] που άλλαξε την προφορα σε ολο το βασίλειο :-)

el quinto
[εχει κι αλλο ενα]

Ανώνυμος είπε...

Το επομενο μάθημα θα είναι οταν βέβαια με ξανακαλέσετε, όπως με κάλεσε ο εξυπνάκιας ο σεκταρ παραπάνω βλέποντας την λέξη PSUC. Ο έρμος βέβαια ειναι άσχετος απο την ιστορία της ισπανίας. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ TO PSUC ήταν ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ [οσο ήταν τριτοδιεθνιστικο κομμα] . ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΣΦΟΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ... ..

el quinto ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ
Hasta la victoria siempre!

και βέβαια ορισμενες φορές (βλέπε 40-49)
Patria O Muerte!!!


Mάκια

el quinto

υγ:
σεκτάρ...για πες μας την άποψή σου για στους σλαβομακεδόνες και την τουρκική μειονότητα...η η μούγκα ορισμένων στο ζήτημα δεν ειναι τυχαία... βέβαια

υγ2: ρε ρατμ δεν αφήνεις τα σάπια. Για πες πότε ακριβως και ποιους αποκάλεσαν τούρκους οι Χαυγίτες; Σε πληροφορώ οτι ολοι οι εθνικιστές μιλάνε για μουσουλμανικη μειονότητα αλλα αποκαλούν τούρκους πράκτορες τους βουλευτές της μειονότητας που δεν ανήκουν στο κόμμα τους, παρουσιάζοντας σκηνές βίντεο με συγκεντρώσεις της μειονότητας στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

υγ3: ποια ειναι ρε καρντάσια η μουσουλμανική γλώσσα; xa xa xa χα
τι αθλιότητες διαβάζουμε

zoot horn rollo είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω. Ο βου είχε φάει μπαν κάποια στιγμή, σωστά;
Τώρα τα σχόλια του εμφανίζονται λόγω κάποιας χαλάρωσης ή απλά για να ρεζιλεύεται;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και τα δύο. Βασικά λόγω έλλειψης χρόνου.

Αυτός που κόβεται συστηματικά είναι ο χοχο -ξέρει αυτός- κι αν δε σταματήσει να στέλνει ανώνυμα σχόλια σωρηδόν -νομίζοντας πως δε θα τον καταλάβω- θα φάει ένα δημόσιο ξέχεσμα με το συμπάθιο, που θα είναι όλο δικό του.

zoot horn rollo είπε...

"ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ"
Κόψε κάτι, που λένε.
Τα "δυο άκρα" συνεχίζονται.
Όντως, τι αθλιότητες διαβάζουμε.

Απολίθωμα, ο -όντως γνωστός- "χοχο" πάντως δεν νομίζω ότι είναι καλύτερος ή χειρότερος από τους δύο "φωστήρες" εδώ ή άλλους κατά καιρούς.
Εσύ αποφασίζεις (Βούρ(κ)ος στάιλ), έτσι κι αλλιώς.

λαθραναγνώστης είπε...

144 σχόλια κάτω από ξένες σημαίες!
Ρε συντρόφια, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ελλήνων εργατών να "πολεμούν" κάτω από ισπανικές σημαίες?
Η επανάσταση στην Καταλονία αναβλήθηκε με μια θεαματική κυβίστηση του Πουτζ-τέτοιου και η λέξη "κωλοτούμπα" πέρασε στα ευρωπαϊκά λεξικά.

Ανώνυμος είπε...

Κουιντο επειδη εγω οταν γραφω κατι φροντιζω να ξερω τι λέω. Περσι ηταν που ο Παναγιωταρος και ο Λαγος στη βουλη φώναζαν κωλοτουρκο τον Ζειμπεκ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τοτε εγινε θεμα ακριβώς γτ αμεσως μετα βγηκε ενας Τουρκος υπουργός και μιλησε πατώντας πάνω σε αυτο για τουρκική μειονότητα που εχει χρεος να προστατεψει η μητερα πατριδα.
Τι σχέση εχουν οι σλαβομακεδονες και η θεση του ΚΚΕ τοτε για αυτοδιαθεση με τη σημερινή μειονότητα στη οποια δρα τοτουρκικο προξενιο και που ζυμωνει λογικες ενωσης με την Τουρκία... Και αν στην Καταλονία ή στο Κουρδιστάν ή αλλου μιλάς για αλλο εθνος που κατοικεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ή αε συντριπτική πλειοψηφία σε μια περιοχή εδω μιλας για μια ομαδα ανθρωπων που δεν είναι πληθυσμιακα κυριαρχη στη Θρακη απλά είναι εκει συγκεντρωμενη και γκετοποιημεμη απο το αστικο κρατος. Το ΚΚΕ τι πρέπει να κανει? Να προσπαθήσει να τους προσέγγισει να παλεψει μαζι τους για αναγνωριση των δικαιωμάτων τους και για ενταξη τους στο εργατικό κινημα ή να ενίσχυσει τον εθνικισμο που εκκολαπτει το προξενιο και τροφοδοτει το δογμα του νεοθωμανισμου? Η υπόθεση της εργατικής ταξης σήμερα βοηθιεται απο μια αυτονομηση των μουσουλμανων της Θράκης με οτι αυτο συνεπάγεται ή απο την ενταξη τους στο εργατικο κίνημα της Ελλάδας? Συνδυασε το με τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την ιδιαιτεροτητα των Βαλκανίων με τους εθνικισμους και τη σχέση και σημασία Ελλάδας-ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) και Τουρκίας - ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) και θα καταλαβεις και τι μπορεί να δημιουργήσει ή και γιατι το κάνει αυτο τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα με την επέκταση της Σουδας, με πυρηνικά στον Αραξο με τη μεταφορά Ιντσιρλικ στη Σουδα κλπ. Έξυπνο παιδι είσαι μπορείς να καταλάβεις αμα θες.
Όσο για τους πολιτικούς προσφυγες το ΚΚΕ τοτε ειχε μετα απο το 1949 για πρώτη φορα μπροστα του το ενδεχόμενο μαζικου επαναπατρισμου πολιτικων εξοριστων. Τι έπρεπε να πει? Οχι? Ή ολοι ή κανενας? Η απάντηση θα ήταν κανενας και θα μενανε δεκαδες χιλιαδες μια για πάντα εξόριστοι. Δεν ειπε τοτε η κυβέρνηση ή ολοι ή οι Έλληνες το γένος μονο και είπε το ΚΚΕ μονο οι Έλληνες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να το κλείσουμε το θέμα της Χρυσής Αυγής ιδού:

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejw-ta-tourkika-apo-ta-scholeia-ths-thrakhs-h-chrush-augh-efere-to-thema-st

Άντε γιατί ratm δεν ξέρεις την τύφλα σου μου φαίνεται. Άσε που με αυτά που λες αμφιβάλλω πλέον και για το εάν γνωρίζεις καν τι είναι Χρυσή Αυγή. Με αναγκάζετε και μπαίνω και στο site των ναζήδων εκεί μας καταντήσατε. Τα χάλια σας. Όπως βλέπεις και εσύ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ μειονότητα μόνο αναγνωρίζουν και αυτοί.

Πάρε και αυτό έτσι για μπόνους:

http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/12/koinonia-politiki-xrisi-augi-esiea_n_13579220.html

Δε νομίζω να μπουκάρανε επειδή αναγνωρίζουν τούρκικη μειονότητα αλλά μάλλον για το αντίθετο....

Τώρα πολύ καλά έκανες και έφερες τα παραδείγματα Κύπρου και Κοσόβου. Αν και θεωρώ ότι η περίπτωση Κοσόβου δεν είναι ίδια με τη Θράκη διότι οι Αλβανοί στο Κόσοβο ήταν πάντα πλειοψηφία οπότε δεν μιλάμε για μειονότητα εδώ. Πάμε να τα πιάσουμε ένα ένα.

Τι έγινε στο Κόσοβο; Ήδη από την δεκαετία του '80 ο μεγαλοσέρβικος εθνικισμός καταπίεζε τους Κοσοβάρους Αλβανούς. Γνωρίζετε νομίζω για τα γεγονότα του '89 όπου ο σέρβικος στρατός ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ τις διαδηλώσεις των Αλβανών στην περιοχή. Διώξεις, φυλακίσεις, απαγορεύσεις διαδηλώσεων κλπ αυτά επέβαλαν στο Κόσοβο οι Σέρβοι σωβινιστές ήδη από αρχές του '80 (τα ίδια βέβαια γίνονταν και επί Τίτο απλά οι Αλβανοί κατάφεραν με τους αγώνες τους και κέρδισαν το 1974 αυτονομία). Και γιατί διαδήλωναν οι Αλβανοί; Διότι οι Σέρβοι εθνικιστές θέλανε όπως και πετύχανε την κατάργηση της αυτονομίας τους. Εκτός του ότι η περιοχή στέναζε οικονομικά από τις πολιτικές "αυτοδιαχείρισης" (ανεργία μεγάλη, φτώχεια, πληθωρισμός 346%, 3-4 φορές χαμηλότερο εισόδημα από άλλες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, μετανάστευση ), η σέρβικη αστική τάξη στην πράξη είχε καταργήσει την αυτονομία του Κοσόβου χτυπώντας ευθέως την γλώσσα τους και την χρησιμοποίησή της πχ στην εκπαίδευση, την διατήρηση της εθνικής τους κουλτούρας, το δικαίωμά τους στην ασφάλεια και την δικαιοσύνη που περιήλθε αποκλειστικά στις αρμοδιότητες της σέρβικής κυβέρνησης όλα αυτά στην πράξη σηματοδοτούσαν κατάργηση της αυτονομίας τους. Στρατός και αστυνομία με μόνιμη παρουσία στο Κόσοβο σήμαινε ότι πλέον οι Σέρβοι ήθελαν ολοκληρωτική καθυπόταξη των Κοσοβάρων και καμία αυτονομία. Αυτά συνεχίστηκαν και μετά το '90 και μέσα στον Γιουγκοσλάβικο εμφύλιο και μετά το 1995. Εκεί ακριβώς βρήκε πάτημα και ο αλβανικός εθνικισμός ο οποίος όσο περνούσε ο καιρός έπαιρνε κεφάλι με αποτέλεσμα να φτάσουμε στους εγκληματίες UCKάδες και στην αντεπίθεση πλέον με την ευγενική χορηγία του ΝΑΤΟ φυσικά του αλβανικού εθνικισμού. Η κατάληξη; Ανεξαρτησία του Κοσόβου και διαμελισμός της Σερβίας ύστερα από πόλεμο των Νατοϊκών και με τη συνδρομή των αμερικανόδουλων αλβανών εθνικιστών συμμοριτών του UCK. Και εξαιτίας των εγκλημάτων των Αλβανών εθνικιστών προς τους Σέρβους της περιοχής να μειώνεται και άλλο ο πληθυσμός των Σέρβων εκεί ιδίως μετά το '90 και με κορύφωση τον πόλεμο στη Σερβία και τα γεγονότα στο Κόσοβο. Είδατε λοιπόν παιδάκια μου πως ο ένας εθνικισμός έθρεψε τον άλλον; Δεν έφταιγε λοιπόν ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ για τα χάλια αυτά; Από ότι φαίνεται και από αυτό εδώ όχι:

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5010622

Πλήρης στήριξη σε έναν εθνικιστή αστό πολιτικό που ευθύνεται και αυτός για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από την ΓΓ ενός δήθεν ΚΚ. Βέβαια να υποθέσω ότι εσείς εδώ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ. Μόνο που αυτό ισοδυναμεί όπως αποδείχτηκε στην πράξη με ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. Διότι είναι απλό πάνω σε αυτόν πάτησαν και εγκλημάτισαν και αυτοί με τη σειρά τους το ένα θρέφει το άλλο. ΚΑΤΩ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

γερναω παντα μαθαινοντας – το λεγαν κι οι αρχαιοι

ενα : γλωσσα ειναι διαλεκτος και διαλεκτος ειναι γλωσσα

δυο : τα γαλλικα διαβαζονται (δλδ γραφονται) οπως προφερονται

τρια : τα ανδαλουσιανικα ειναι ισπανικα

ε, ρε τι εχουνε να δουνε ακομα τα ματια μας με τους φωστηρες που μαζευτηκαν

ενας ασχετος κι αγραμματος

Ανώνυμος είπε...

Πάμε στην Κύπρο τώρα. Τι έχουμε εδώ; Καταρχήν ένα πραξικόπημα το 1974 από τι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ τουρκοφάγους υποστηριζόμενους από την Χούντα. Για να δούμε όμως τι είχε προηγηθεί; Ο ελληνοκυπριακός εθνικισμός δεν εγκλημάτισε, δεν συνέβαλε στο δυνάμωμα του τουρκοκυπριακού; Ξέρουμε τίποτα για τα γεγονότα του '63-64; Το σχέδιο Ακρίτας των εθνικιστών Γιωρκάτζη και Παπαδόπουλου τι ήταν ρε μάγκες; Αυτά δεν ήταν βούτυρο στο ψωμί των Τουρκοκύπριων εθνικιστών; Οι δολοφονίες Τουρκοκυπρίων, το κάψιμο χωριών από της εθνικιστές-ρατσιστικές συμμορίες, τα πογκρόμ σε βάρος τους τι ήταν ρε παίδες; Οι τρομοκρατικές ενέργειες του Γρίβα και τις ΕΟΚΑ Β σε βάρος Τουρκοκυπρίων; Ενίσχυσαν ή όχι τον εθνικισμό της Τουρκίας; Δώσανε ή δεν δώσανε το τέλειο άλλοθι για την επέμβαση; Ποιοι ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα του '73 ήταν ή δεν ήταν οι τουρκοφάγοι εθνικιστές Σαμψών και Γρίβας; Για το δυνάμωμα του τούρκικου εθνικισμού ήταν ή δεν ήταν συνυπεύθυνη και η Ελληνοκυπριακή πλευρά;

Είδατε λοιπόν που οδηγεί ακριβώς η καταπίεση μειονοτήτων και εθνοτήτων; Είδατε ότι η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους οδηγεί σε εθνικισμούς; Δίνει προσχήματα για ξένες επεμβάσεις. Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται, να παλέψουμε για ΟΛΑ τα δικαιώματα των εθνικών μας μειονοτήτων και ταυτόχρονα πάλη ενάντια στο ελληνικό κεφάλαιο, τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του Ερντογάν. Μόνο έτσι. Διαφορετικά αν ολισθαίνουμε και εμείς σε εθνικισμό μόνο αυτούς εξυπηρετούμε. ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ......

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

zoot τι έγινε σε ενοχλούν αυτά που λέω; Έχεις κάποιο πρόβλημα; Τι θες λογοκρισία; Αυτά θέλεις να γίνονται και στην "λαϊκή" σας εξουσία; Όποιου δεν μας αρέσει η άποψή του ψαλιδάκι; Αντί να λες εξυπνάδες δεν μας λες και την δική σου άποψη; Γιατί εύκολο είναι να πετάς μια εξυπνάδα σε μία-δύο γραμμές αλλά δύσκολο να πεις την δική σου γνώμη και να επιχειρηματολογήσεις. Βλέπεις εγώ παραθέτω αποσπάσματα, λέω αναλυτικά τι πιστεύω, προσπαθώ να τοποθετούμαι για όλα κάνε και εσύ το ίδιο. Το να κρύβεσαι δεν σε τιμά.

V For Viva La Revolucion

ανωνυμος είπε...

Ρε αφήστε όλα τα κόπρανα να μυρίσουν (η σωστή μετάφραση του μαοικου συνθηματος)...

ΒΧ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΚΟΥΙΝΤΟ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ; ΞΥΠΝΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΣ; Η ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΟΥ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.

ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΚΕ. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΣΥΣΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ;

αι οχι μονο αυτό. Μάθετε ρεβιζιονιστές, οτι σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ, το εθνικοαπελευθερωτικο κινημα αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ της προλεταριακής επανάστασης. Περίμενα ρε πούστη μου να δω δεν θα το γράψει κανεις...Καποιοι βέβαια της παρέας τον γνωρίζουν αλλα κάνουν την πάπια. Μονο o V το έγραψε.

ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ;

ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ; ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ, Η ΑΝΞΑΡΤΗΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;
Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ;

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΙΑΣΘΑΝΕΤΑΙ.

ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΒ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΛΜΑΤΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΡΑΤΗ - ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΙΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΒΟΥ.

ΔΩΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΞΑΝΑ.

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΠΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;



ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

MA KOITA ΤΩΡΑ

ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΗΓΕΣ ΚΥΠΡΟΣ ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΙΑ 15 ΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, ΜΕΤΑ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟ "ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ" ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ 15 ΑΡΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ 10 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΙ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

ΧΑΧΑ

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΟΝΤΑΣ ΑΝΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΩΣ ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΡΕΩΙΖΙΟΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

ΛΟΓΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

V καλύτερο απολογητη το ΝΑΤΟ δε υα έβρισκε. Ποια ΟΑΚΚΕ, ποιος Συνασπισμος, ποιο ΠΑΣΟΚ. Μονο οτι τους προσκαλεσαν οι Σερβοι δε μας ειπες...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Οσο για την Κύπρο μαλλον και κει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ τίποτα δεν επαιξαν μπαλα. Απλα υπηρχε καταπιεση της μειωνοτητας!
Ρε δεν πας να τα πεις αυτα σε κανα συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι λέτε ακούτε τι λέτε; Ποιος βάζει μωρέ ζήτημα ανεξαρτησίας, αυτονομίας στη Θράκη; Μόνο στα δικά σας κεφάλια και των εθνικιστών βρίσκετε αυτό. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο κίνημα για κουνήστε τα κεφάλια σας να κάνουν γκλιν-γκλον. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα το μόνο που υπάρχει και το οποίο λέμε είναι αναγνώριση της τούρκικης εθνικής ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ και υπεράσπιση-αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους αυτά που περιέγραψε πιο πάνω και ο quinto πολύ σωστά. Αυτό μόνο. Ποιος μίλησε για ανεξαρτησία ή ενσωμάτωση της Θράκης στην Τουρκία για ελάτε στα συγκαλά σας. Μη λέτε ό,τι σας κατεβαίνει στο κεφάλι. Και ένα περίεργο πράγμα πως γίνεται μόνο μα μόνο εσείς να τα λέτε αυτά και κανένας άλλος; Ρε συνειδητοποιείτε ότι αυτήν την "επιχειρηματολογία" μόνο οι εθνικιστές την υιοθετούν;

V For Viva La Revolucion




zoot horn rollo είπε...

Μας τα 'γραψαν κι αλλοι, κι αλλοι, κι αλλοι...
Εγω παλι νομιζω οτι ειναι πιο ευκολο να γραφεις κατεβατα για να κρυβεσαι. Ωραια "επιχειρηματολογια" να βαζεις λογια σε αλλους κι αλλα τετοια.
Γινεται σωρηδον. Δεν εισαι ο πρωτος, μαλλον ουτε ο τελευταιος.
Σε κοψουν δε σε κοψουν, απαλευτη περιπτωση εισαι ουτως ή αλλως.

zoot horn rollo είπε...

Το ΚΚΕ φταιει για τους βομβαρδισμους στη Γιουγκοσλαβια.
Τοσα εχουμε δει εδω περα,γιατι οχι κι αυτο;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ;

Ο ΒΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΡΞΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ.

ΕΜΠΡΟΣ Η ΚΟΝΤΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙΣ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ.

ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΑΝΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Υστερα κανεις κι υποδειξεις...

Ανώνυμος είπε...

"οι Ανδαλουσιανοι ειναι ΙΣΠΑΝΟΙ, και μιλάνε ισπανικά"

Μνημείο άγνοιας αλλά και γελοίας επιχειρηματολογίας (το μιλάνε ισπανικά ως απόδειξη-από μόνο του-της εθνικότητας)

Η Ανδαλουσία είχε από αρκετά παλιά δυνατό εθνικιστικό ρεύμα το οποίο είχε συνδεθεί με τον αναρχισμό. Δυνάμεις του ανδαλουσιανού εθνικισμού (πάντα νομίζω στο "αριστερό" πολιτικό φάσμα) είχαν κατακτήσει τη δημαρχία σε Κάδιξ και Σεβίλλη. Η ίδια η Ισπανία δεν αναγνωρίζει την Ανδαλουσία ας απλή περιφέρεια-περιοχή (region) αλλά ως "historical nationality" (πράγμα που δείχνει νομίζω κάτι). Μια εμβληματική μάλιστα μορφή του ανδαλουσιανού εθνικισμού, ο Blas Infante, συγκαταλέγεται στα πρώτα θύματα του πραξικοπήματος του Φράνκο στα 1936.

ρα

Ανώνυμος είπε...

ratm η γνωστή καραμέλα. Μην τυχόν και πούμε τίποτα για τον Σέρβικο εθνικισμό κατευθείαν υποστηρικτές του ΝΑΤΟ. Το χρησιμοποιείτε βέβαια ως δικαιολογία για να κρύψετε την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ-ΜΛΑΝΤΙΤΣ-ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ. Είδες πουθενά να υποστηρίζω την επέμβαση του ΝΑΤΟ; Δείξε μου ένα μου απόσπασμα έστω ένα. Δεν μιλάμε για την Νατοϊκή επέμβαση αλλά για το ρόλο του εθνικισμού-σοβινισμού. Θες να μιλήσουμε και για το ΝΑΤΟ κανένα πρόβλημα σου λέω ξεκάθαρα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ εναντίον της Σερβίας και φυσικά άδικος-ιμπεριαλιστικός ο πόλεμός τους όπως και οι επεμβάσεις του (και της ΕΕ) στον εμφύλιο. Καθαρά και ξάστερα ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ. Καταδικάζω όμως και τους Σέρβους εθνικιστές. Όπως και τους Αλβανούς. Εσύ όμως ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να καταγγείλεις τον εθνικισμό των Σέρβων ,θεωρείς ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην όλη ιστορία και μιλάς μόνο για τα άλλα. Και δηλώνεις κομμουνιστής και από πάνω. ΕΥΓΕ......

Τα ίδια και για την Κύπρο. Δηλαδή για εσένα δεν έπαιξε βρώμικο ρόλο ο Γρίβας και οι φασίστες εκεί; Πάλι μόνο ΝΑΤΟ και Τουρκία βλέπεις; Καλά ρε στήριξη ακόμα και στον αντικομμουνιστή-φασίστα Γρίβα θα δώσεις; Έλεος πια. Ο Γιωρκάτζης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος τίποτα για αυτούς; Ο Μακάριος; Όχι ε; Δεν βλέπεις εκεί πρόβλημα δηλαδή ως κομμουνιστής ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και ειδικά αντιδραστικούς εθνικιστές σε ένα τέτοιο ζήτημα. Μάλιστα ενδιαφέρουσα άποψη...

Άντε τώρα να πας και κανά λουλουδάκι στον τάφο του Σλόμπο δηλαδή σε έναν ΑΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ως....κομμουνιστής που είσαι και άσε εμάς. Λαϊκή εξουσία θέλετε εσείς μετά......

Τώρα όσο για τον Θερσίτη πάλι συνεχίζει τις αντιδραστικότατες θεωρίες περί επιβολής και κατασκευής έθνους, εθνικής συνείδησης, εθνικών μειονοτήτων κλπ. Από όσο γνωρίζω τόσο οι Πομάκοι όσο και οι Ρομά αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες όχι Τούρκοι. Στην πλειοψηφία τους δηλαδή αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Πομάκοι και Έλληνες Ρομά. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα γι'αυτούς εμείς μιλάμε για όσους είναι και αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Και εσύ αυτό το δικαίωμα τους το αρνείσαι πεισματικά. Πολύ κομμουνιστικό από μέρους σου.....

Το ξαναλέω. Το ότι διάφοροι προσπαθούν να παίξουν με τις μειονότητες εθνικιστές, ιμπεριαλιστές, το τούρκικο κράτος και να ανακινήσουν ζητήματα για τα δικά τους σχέδια και σκοπούς δεν πρέπει να συγχέεται με την αναγνώριση των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων. Παλεύουμε για τα δικαιώματά τους (και ξαναλέω ένα από αυτά η αναγνώρισή τους και ο αυτοπροσδιορισμός τους) και από την άλλη ταυτόχρονα πάλη εναντίου του ελληνικού και τούρκικου αστικού κράτους και των ιμπεριαλιστών. Το πρώτο συσπειρώνει την μειονότητα στον κοινό ταξικό αγώνα για το δεύτερο ενάντια σε εθνικισμούς, ΝΑΤΟ, Ερντογάν, ελληνικές κυβερνήσεις και την πολιτική τους. Αυτά είναι το άλφα και το βήτα για τους κομμουνιστές. Βέβαια για τους TRUE κομμουνιστές.......

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Μπλα, μπλα, μπλα

ολες οι ολομέλειες του γνήσιου, επαναστατικου ΚΚΕ, οι συνδιασκέψεις και τα συνέδρια αναφέρονται σε ξεχωριστή παράγραφο στις εθνικές μειονότητες στον ελλαδικό χώρο, τόσο στους σλαβομακεδόνες, όσο και στους τούρκους. Τα αλλα ειναι εκ του περισσού :-) Θερσίτη. Γίνεσαι λίγο βαρετός σε μένα τουλάχιστον. Οκ το χιουμοράκι (ο θεος να το κανει) καμια φορά βοηθάει την διάθεση, αλλα ελεος.


εσύ κύριε αγράμματε...που ακριβώς κωλύεσαι στη μαθησιακή διαδικασία; Οχι , τίποτέ άλλο αλλά ίσως μπορεί να βρεθει κάποιος άλλος να σου εξηγήσει οτι οντως οι ανδαλουσιανοι ειναι και αισθανονται εθνικά ισπανοι, η γλώσσα τους ειναι η ισπανική, η διάλεκτός τους είναι Μια απο τις πολλές ποικιλίες της ισπανικής γλώσσας (λέγε με και ντοπιολαλιά) οι καταλανοι, οι βάσκοι και οι γαλικιανοί αισθάνονται εθνικά και είναι καταλανοί, βάσκοι και γαλικιανοί αντίστοιχα, τα γαλλικά προφέρονται όπως διαβάζονται με την έννοια της προφοράς λατινικών φθόγγων [ας το πούμε έτσι] στις περισσότερες λατινογενεις γλώσσες (ιταλικά, ισπανικά) ή γερμανικές.

να με συμπαθας αλλα το γηράσκω αει διδασκόμενος αφορά αυτούς που όντως διδάσκονται και δεν χαβαλεδιάζουν καφενειακα


μιλ μερσί...

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

κύριε ρα...ελεος...
Η Γερμανία του 19ου αιώνα, όπως και η Ισπανία του 19ου αιώνα ήταν μικρά ισχυρά φεουδαρχικά κρατίδια που υποτάσσονταν πάντα στην ηγεμονία μιας κεντρικής βασιλικής διοίκησης με το κνούτο. Στην περίπτωση της Ισπανίας η κεντρική διοίκηση αφορούσε την Καστίλλη. Τα περισσότερα κρατίδια ήταν ισπανικά. Πάνω κάτω το ίδιο συνέβαινε τότε στη Γερμανία.

Την ίδια στιγμή στην ισπανία η διεκδίκηση του βασιλικου οίκου οδήγησε σε εμφύλιο ανάμεσα σε αυτούς που υπερασπίζονταν την βασίλισσα της Καστίλης και ήταν πιο προοδευτικοι οσον αφορά α) την σχέση τους με την εκκλησία [ηθελαν να αξιοποιήσουν εμπορικά την αμύθητη περιουσία της και την εκτεταμένη κατοχή σε γη], β) τη σχέση τους με την αστική τάξη [υπερασπίζονταν μια φιλελεύθερη μοναρχία με κοινοβούλιο] και ανάμεσα σε αυτούς που ήταν οι πιο σκοταδιστές, υπέρμαχοι της αριστοκρατίας, της Ιεράς Εξέτασης και του δικού τους εκλεκτού για διάδοχο του θρόνο, τους λεγόμενους ΚΑΡΛΙΣΤΕΣ. Οι καρλιστές συγκέντρωσαν μαζί τους φανατικούς καθολικούς βάσκους και καταλανούς, διότι η κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης περιόριζε συνεχώς τα δικαιώματα αυτονομίας που ειχαν.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carlist_Wars

O εμφύλιος αυτός έληξε με συνθηκολόγηση και ένταξη των καρλιστών στον στρατό της Καστίλλης, διατηρώντας τα προνόμιά τους και τους οπαδούς τους, αναμένοντας την επομενη αναμέτρηση. Οι Βάσκοι έχασαν ολα τα δικαιώματα που ειχαν στον έλεγχο της γης τους ως τιμωρία.

Το 1873 συγκροτήθηκε η πρώτη δημοκρατία στην Μαδρίτη. Τότε συγκροτήθηκαν δυο ισχυρές ομάδες κοινοβουλευτικές, οι ρεπουμπλικανοί και οι αδιάλλακτοι. Οι τελευταίοι ήθελαν να κυριαρχήσουν στην κυβέρνηση, στο υπουργικό της συμβούλιο, προκαλώντας αποσχιστικά κινήματα, ιδιως στον νότο, απέχοντας αρχικά απο το κυβερνητικό σχήμα και υπονομεύοντάς το σταθερά. Το θέμα τότε ήταν καθαρά ζήτημα κατάκτησης της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ανάμεσα σε δυνάμεις της ανερχόμενης αστικης τάξης. Τα γεγονότα αυτά τα περιγράφει ο Εγκελς. Διάβασέ τον .

Παράλληλα, οι καρλιστές εκμεταλλεύτηκαν την ακυβερνησία και ξεκίνησαν ανταρσία στο Βορρά που ήταν πάντα το ορμητήριό τους από τις περιοχές των Βάσκων (Ναβάρρα) προκειμένου να παλινορθώσουν τον δικό τους οίκο. Τότε οι Αδιάλλακτοι κατήγγειλαν την κεντρική κυβέρνηση ως ΑΝΙΚΑΝΗ να πατάξει τους καρλιστές με τη βία, και πήραν τα όπλα στο Νότο, ανακηρύσσοντας την ανεξαρτησία των επαρχιών που έλεγχαν.
EΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, για αλλες εθνότητες. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΣΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Οι αναρχικοι στις εκλογές για συντακτική συνέλευση δεν συμμετείχαν στις εκλογές με τον δικό τους φορέα, αλλα ούτε και απειχαν. Οι εργάτες που επηρεάζονταν μαζικά απο τους αναρχικούς στη Βαρκελώνη ψήφισαν μαζικα τους αδιάλλακτους γιατι παρουσιάζονταν ως ένθερμοι υπερασπιστές της δημοκρατίας ενάντια στη βασιλεία και καλούσαν συνεχώς σε ένοπλο ξεκαθάρισμα με τους μοναρχικούς.

Οταν οι αδιαλλακτοι άρχισαν την εξέγερση στο νότο, οι αναρχικοι στοιχήθηκαν με τους αδιάλλακτους στα τοπικά κυβερνεία. Αντι να φροντίσουν να φτιάξουν μια συμπαγή προλεταριακή ομάδα στη συντακτική κυβέρνηση συμμετέχοντας στις εκλογές, διασκόρπισαν τις δυνάμεις τους σε κυβερνεία επαρχιών τρέχοντας πίσω απο τους αδιάλλακτος. Και εννοείται οτι οι αδιάλλακτοι αφού τους εκμεταλλεύτηκαν μετά τους τσάκισαν. ΣΤο τέλος οι αξιωματικοι του στρατού κάνανε πραξικόπημα και επανέφεραν την βασιλεία της καστίλλης, τσακίζοντας τις εξεγέρσεις στο όντο.

el quinto

zoot horn rollo είπε...

Χορτασαμε trueιλα και "δυο ακρα".
Τι ωραια, τι καλα.

Ανώνυμος είπε...

πηγές : Εγκελς πρώτα: Οι μπακουνινικοι επι το έργον
ολο εδω στα ελληνικα
https://athens.indymedia.org/post/1073014/
υπάρχει η αναφορά στη σύγκρουση ανάμεσα σε αδιάλλακτους(φεντεραλιστές)- αποσχιστές του Νότου και ρεπουμπλικανους.

Ρα, φαντάζομαι κατανοείς το λάθος σου. Εχω ανεβάσει και το ινπρεκορ, αφιερωμένο στον ισπανικο εμφύλιο και σε ολα αυτα τα ζητήματα. Κάτσε διάβασέ το, εχει αναλυτικα ολα τα ιστορικά δεδομένα. Δεν αναφέρονται πουθενά οι ανδαλουσιανοι ως εθνική μειονότητα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Η φεουδαλική τοπική ηγεμονία, τα δουκάτα, δεν συγκροτούν ξεχωριστό εθνος

και βέβαια οι κομμουνιστές δεν ειναι με τα φέουδα :-) , οπότε ας μου επιτραπεί και μένα να ανακράξω χο χο χο

Ρε παιδια μην αυτοσχεδιάζουμε :-)

el quinto

Ανώνυμος είπε...

και τέλος για να καταλάβετε πόσο χοντράδα πέταξε ο φιλος παραπάνω, ο γενικος γραμματέας του PCE ο Χοσέ Ντιαζ (στα αλνδαλουσιανικά :-)) Ράμος ήταν αρτεργάτης απο την Ανδαλουσία.
Ο βασικος πυρήνας του κομμουνιστικου κόμματος που κυριάρχησε στο κομμα, τσάκισε τους φραξιονιστές και το μετέτρεψε σε μαζικο επαναστατικο κομμα, ήταν εργάτες απο την Σεβίλλη, πρώην στελέχη της CNT.

μην το συνεχίζετε λοιπόν....ας πουμε οτι καταμετράται στις απιθανες εξυπνάδες για Ιθάκες....
χο χο τι ωραίο να επιστρέφεις τις προσβόλες :-)

el quinto regimiento

Ανώνυμος είπε...

ουπς μια διορθωση, εκει που βλέπετε συντακτικη ...κυβέρνηση , προφανως συντακτικη συνέλευση..ή και κοινοβούλιο

el quinto

Ένας Παλιός είπε...

El quinto να ρωτήσω κάτι; Το γνήσιο (όπως λες) επαναστατικό ΚΚΕ στην 6η Ολομέλεια του 1934 μήπως χαρακτήριζε ως εθνική μουσουλμανική μειονότητα στα ντοκουμέντα του και όχι Τουρκική;;;;; εεεεε;;;;; οεο;;;;;;;

zoot horn rollo είπε...

Μπλα μπλα μπλα δε θα πει τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

παλιε, οταν γυρισω σπιτι, θα ανοιξω τα "δεκα χρονια αγώνα"
και θα σου πω.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΝΤΟ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΚΚΙΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΚΟΚΟ.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ;

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΚΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΣΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΙΣΧΥΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

ΥΠΗΡΕ ΔΡΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ; ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΓΗΡΑΣΚΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ EL QUIONO REGIMIENTO KAI ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΛΥΤΕΡΟ ΡΑΜΟΛΙΜΕΝΤΟ.

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

V αστο απο ισαποστακηδες πλυντήρια του ΝΑΤΟ χορτασαμε. Ημουν στα πρώτα μου κινηματικα βηματα οταν το ΚΚΕ εκλεινε δρόμους στα αρματα μαχης και κατι true σαν εσενα λεγαν ουτε με το ΝΑΤΟ αλλα να φυγει ο σφαγεας Μιλόσεβιτς.
Φαίνεται πρωτα φεύγει η ψυχη ξαι μετα το χουι... Ηταν ζεστη η χειραψια του Νιξον...

ratm

Ανώνυμος είπε...

BOY ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟ

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ.

ΚΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 3-4 ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΥΝΘΕΣΗ.

ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ. ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΧΑΧΑ

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ.

ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΗΡΩΙΗΚΗ ΑΝΤΣΙΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.


ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.

ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΕΝΙΝ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΧΑΧΑ



ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για Blas Infante (τον "πατέρα της Ανδαλουσιανής πατρίδας" αν μεταφράζω σωστά από εδώ http://www.historiadeiberiavieja.com/secciones/personajes/blas-infante-padre-patria-andaluza. H μήπως η πιο σωστή μετάφραση είναι "πατέρας του ανδαλουσιανού έθνους";) σου γράφω κύριε Quinto, για Χοσέ Ντίαζ απαντάς...
Μάθε επίσης ότι η πρώτη κίνηση για απόσχιση από την Ισπανία της Ανδαλουσίας φημολογείται ότι ήταν καμιά 200 χρόνια πριν τους carlist wars και είχε γίνει από την τότε ανδαλουσιανή αριστοκρατία (νομίζω πριν από κάποια γεγονότα στην Καταλωνία τα οποία θεωρούν εμβληματικά για την υπόθεσή τους οι Καταλανοί). Φυσικά οι αγώνες του 19ου αιώνα στην Ανδαλουσία, σε άμεση σχέση με τον τότε αναρχισμό ήταν ποιοτικά πολύ μεγαλύτερης έντασης φαινόμενο.
Για αναγνωρισμένη "historical nationality" (nacionalidad histórica από ότι διαβάζω στα ισπανικά) γράφτηκε, "σιγή ασυρμάτου" ακούω γι' αυτό κύριε Quinto.
Κάποιοι Καταλανοί πάντως μια χαρά υποδέχονται και παρουσιάζουν κάποιους που "μάχονται" για την "ανεξαρτησία" της Ανδαλουσίας:
"The Andalusian National Assembly (ANA) called for the independence of Andalusia during the presentation of the organization in Barcelona yesterday. “If Catalonia leaves, we’ll be the next to follow suit because we are a nation the same as all others” said its president, Pedro Ignacio Altamirano".
http://catalanmonitor.com/2017/05/19/andalusians-sympathizing-with-catalan-independence-process-present-andalusian-national-assembly-in-barcelona/

Ή τον περασμένο Μάϊο:
"The Andalusian National Assembly (ANA) made its first appearance in Catalonia this Thursday at Barcelona's Cotxeres de Sants Civic Hall with the aim of making themselves known in the region and showing their support for people’s right to self-determination. (...)
The movement’s leaders insisted that "nobody understands a nationalist better than a nationalist". As a result, they declared their support for Catalan independence and their intention to fight alongside them to achieve shared objectives."
http://www.ara.cat/en/Andalusian-National-Assembly-ERC-CUP_0_1799220240.html

Κάποιος-όχι ο κύριος Quinto- μπορεί να πει ότι είναι λίγοι, θα του έλεγα ότι αν η Ανδαλουσία ήταν το ίδιο "πλούσια" με την Καταλωνία τότε μάλλον αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα θα ήταν τα ποσοστά της υποστήριξης της ανδαλουσιανής ανεξαρτητοποίησης. Δε περιμένω τον κύριο Quinto να έχει επιχειρήματα περί της μαζικότητας, όχι λόγω κάποιας σύγκρισης με τη μαζικότητα της Κόντρας, αλλά γιατί αναμένω από αυτόν να έχει ήδη πάρει παραμάσχαλα το "δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού" (φάρμακο δια πάσαν νόσον και μαλακίαν υποθέτω) και να μάχεται για τα εθνικά δίκαια των ανδαλουσιανών ή έστω όσων αυτοχαρακτηρίζονται έτσι.

Το κύριο πάντως είναι η γελοιότητα ενός υπέρμαχου υποτιθεται του σκεπτικού "μιλάει κάποιος μια γλώσσα-είναι ντε και καλά της αυτής εθνικότητας" η οποία μπορεί να προχωρήσει κάπως έτσι
Μιλάνε οι Ανδαλουσιανοί ισπανικά; Είναι Ισπανοί

Μιλάνε οι Αργεντίνοι ισπανικά; Είναι Ισπανοί

Μιλούσανε οι μπαφραλήδες τούρκικα; Ήταν Τούρκοι (άλλωστε είναι γνωστή η συμπάθεια με την οποία κάποιοι υπέρμαχοι της "αγνής ιδέας" της "αυτονομίας της Μακεδονίας" όπως πχ ο κύριος Σωτήριος Γκοτζαμάνης έβλεπαν τους πρόσφυγες)
και τελικά να καταλήξει στο ενδιαφέρον ερώτημα προς κάποιον υπέρμαχο της "σλαβομακεδονικής εθνικής ταυτότητας":
Αν κάποιος Βούλγαρος τουρίστας πάει στη FYROM, συνεννοείται άνετα στην "εθνική γλώσσα" των εκεί ιθαγενών, ναι ή όχι;

ρα

! είπε...

ειναι η ισπανια ιμπεριαλιστική χωρα; καταπιεζει την καταλωνια;
εχει ξεσπασει απελευθερωτικος πολεμος;
ειναι η καταλωνικη αστικη ταξη εξαρτημενη;
ποτε ιδρυεται το κκ καταλωνιας;
θα συμμετεχει και η ντοπια μ-λ αυθεντια;

Ανώνυμος είπε...

ας το πουμε ετσι :

διαφορα αναμεσα σε γλωσσα και διαλεκτο δεν υπαρχει

διαφορα αναμεσα στα ισπανικα και στ' ανδαλουσιανικα δεν υπαρχει

διαφορα αναμεσα στη γραφη και στην προφορα δεν υπαρχει

ε, τοτε ας το πουμε κι ετσι :

το ασπρο ειναι μαυρο και το μαυρο ειναι ασπρο

ο υλισμος ειναι ιδεαλισμος κι ο ιδεαλισμος ειναι υλισμος

η διαλεκτικη ειναι μεταφυσικη κι η μεταφυσικη ειναι διαλεκτικη

και καταληγουμε :

αφου ξεκαναμε το μαρξισμο-λενινισμό , τι μας εμποδιζει να ξεκανουμε και τη γλωσσολογια ; τιποτα !

ολ' αυτα αν δεν ειχανε ψυχοπαθολογικη βαση κι αιτια θα μπορουσανε νατανε αστεια — αλλα δεν ειναι γιατι η ψυχοθεραπευτικη εμβελεια του μπλογκ ειναι περιορισμενη και δε φτανει

παντως μπορει να μαθαινει κανεις εστω και με δασκαλο που δινει το αρνητικο παραδειγμα ( κουιζ : ποιος τοπε αυτο ; )

ενας που εξακολουθει ναναι ασχετος κι αγραμματος ( κι οχι καφενοβιος )

Ανώνυμος είπε...

ναι ο,τι πείτε.
ο ρα, μας μπλέκει τα αποσχιστικα κινήματα που δεν εχουν εθνικιστικό χαρακτήρα, δηλαδή το κινημα των φεντεραλιστών του 1872 [KOTZAM ΕΓΚΕΛΣ ΤΟΥ ΒΑΛΑΜΕ] που ήθελαν μια ισπανία κατά βάση ομόσπονδη με χαλαρή κεντρική διοίκηση με τον κίνημα εθνικής αυτοδιάθεσης!!!

και μετά μας πετάει εναν ανδαλουσιανό αποσχιστή που παρουσιαζόταν ως εθνικιστής και καταλήγει...αρα οι ανδαλουσιανοί δεν αισθάνονται ισπανοι!!! χα χα χα!!!! Εδω κοτζάμ γ.γ. ανδαλουσιανό είχε το PCE ΛΕΜΕ κύριε ΡΑ και το PCE καταγράφει στο Inprekorr όλες τις εθνικές μειονότητες. ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟΥΣ ΜΗ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. Κατάλαβες κύριε; Συνέχισε το δικό σου χαβά κύριε Ρα ειναι διασκεδαστικός.

ΟΙ ΠΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΡΑ; ΟΙ ΒΑΥΒΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΡΑ; Για πες μας την άποψή σου να γελάσουμε. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΑ-ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Θερσίτη, ποιος σου είπε οτι το κόμμα εργασίας δεν αναγνώριζε την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία; Αγόρι μου ο,τι θες λες, δεν σου κρατάω κακία ομως, γιατι τα εχεις κανει αχταρμά στο κεφάλι σου και οπως σου χω ξαναπει κανεις πλην εμου δεν σου δίνει σημασία :-) χα χα χα

παλιε δεν τα κοιταξα αναλυτικα τα "10 χρονια αγώνα" αλλα με μια γρήγορα ματιά που είδα στην 6η στο ιντερνετ μιλάει για αυτοδιάθεση μέχρι πλήρη απομάκρυνση για μειονότητες Μακεδονίας-Θράκης και πλήρη εθνική ισοτιμία των εβραίων. Τώρα δεν θυμάμαι πότε αλλαξε η γραμμή για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη [επηρεασμένη τότε από ΚΔ λόγω του επαναστατικού κινήματος στη Βουλγαρία]. Ειχα την εντύπωση ότι ήταν στην 6η του 34, ίσως λίγο μετά. Τι πας να συγκρίνεις τώρα λοιπόν; Εσείς δεν αναγνωρίζετε πουθενά την ύπαρξη εθνικης μειονότητας στην Ελλάδα..

υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα λαρισέικα και την την επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους; Ναι σαφώς και υπάρχει, υπάγεται στην έννοια της διαλέκτου που ειναι μια ποικιλία της ελληνικής γλώσσας κύριε αγράμματε.

όσο και να προσπαθείτε να διυλίσετε τον κώνωπα, ματαιοπονείτε, συνεχιστε να ξεφτιλίζεστε

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ο ΔΙΚΑΙΟΣ πόλεμος του Μιλόσεβιτς εναντίον του ΝΑΤΟ και άλλο η πολιτική που άσκησε ο Μιλόσεβιτς. Το ότι υπερασπιζόμαστε μία χώρα όποια χώρα με οποιοδήποτε σύστημα, καθεστώς ή έναν ηγέτη που διεξάγει δίκαιο πόλεμο εναντίον των ιμπεριαλιστών δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε κιόλας. Ο Ζαχαριάδης υποστήριξε τον δίκαιο πόλεμο της Ελλάδας απέναντι στους Ιταλούς που τον διεύθυνε ο Μεταξάς αλλά δεν ήταν φιλοφασίστας ούτε υπέρ του Μεταξά, δεν ταυτίστηκε το ΚΚΕ με το Μεταξά και την δικτατορία. Έλεος πια ούτε την αλφαβήτα δεν γνωρίζετε ούτε τα στοιχειώδη για γέλια και για κλάματα είστε.

Αντίστοιχα ο Μιλόσεβιτς ήταν ένας αστός-εθνικιστής πολιτικός υπεύθυνος και αυτός για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον εθνικισμό-σοβινισμό που επικράτησε αλλά ο πόλεμός του εναντίον του ΝΑΤΟ ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ 100% και τον υποστηρίξαμε σε αυτό. Ούτε τα απλά ρε; Τόσο συγχυσμένοι πια; Και φυσικά στον ΔΙΚΑΙΟ πόλεμο αυτό δεν υπάρχει ίση απόσταση εννοείται ότι τασσόμαστε ΥΠΕΡ του Μιλόσεβιτς 100% και ΚΑΤΑ του ΝΑΤΟ 100% και εκείνη την ώρα δεν βάζεις θέμα να φύγει ο Μιλόσεβιτς αλλά να υποστηριχθεί ο αγώνας του. Τι σχέση όμως έχει αυτό με την πολιτική που άσκησε ο Μιλόσεβιτς όλα τα χρόνια που ήταν στην εξουσία; Θα ταυτιστούμε ιδεολογικά-πολιτικά μαζί του; Θα γίνουμε και εμείς καπιταλιστές-εθνικιστές; Θα υποστηρίξουμε τον σοβινισμό και τον ρατσισμό; Δεν θα τον καταγγείλουμε για αυτή του την πολιτική;

Πάντως εγώ θέλω να μου πείτε για τον Καντάφι γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν λέτε τα ίδια. Παρότι και ο Μιλόσεβιτς και ο Καντάφι ήταν ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και εφάρμοζαν και οι δύο αντιλαϊκότατες πολιτικές κάτι μου λέει ότι δεν λέτε τα ίδια για τους δύο τουλάχιστον το κόμμα σας. Διότι τον πόλεμο του Καντάφι που ήταν ένας εξίσου ΔΙΚΑΙΟΣ 100% από την μεριά του ίδιου και του λιβυκού λαού πόλεμος τον χαρακτήρισε το κόμμα ΒΛΑΚΩΔΩΣ ιμπεριαλιστικό ενώ δεν ήταν. Βασικά ίδιος ακριβώς με τον χαρακτήρα του πολέμου των Σέρβων ήταν ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ. Να υποθέσω όμως ότι δεν χαρακτηρίζετε ιμπεριαλιστικό τον πόλεμο των Σέρβων και του Μιλόσεβιτς ούτε το κόμμα φαντάζομαι παρότι και οι δύο χώρες μονοπωλιακό καπιταλισμό είχαν σε ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης (σύμφωνα με εσάς). Αυτό πως γίνεται; Για εξηγήστε το μας......

Θερσίτη επίτηδες μου βάζεις εύκολα; Εννοείται ότι υπερασπιζόμαστε και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο ίδιος ο Ενβέρ αναγνώριζε την ελληνική μειονότητα τι λες τώρα είναι δυνατόν; Το ίδιο και στην Τουρκία παντού. Τώρα για τους Πομάκους το θέμα είναι οι ίδιοι πως αισθάνονται και αυτοπροσδιορίζονται. Είπαμε Έλληνες. Βέβαια και εδώ είναι αυτό που λέω και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και δεν θέλετε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να καταλάβετε αν το ελληνικό κράτος δεν φροντίσει να τους αναγνωρίσει όλα τους τα δικαιώματα, αν δεν φροντίζει ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες με ένα σωστό βιοτικό επίπεδο ε ναι τότε τους σπρώχνεις σε Βούλγαρους και Τούρκους. Ε πάλεψε λοιπόν για όλα αυτά. Ένωσέ τους όλους με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό στον κοινό ταξικό αγώνα. Έτσι αντιμετωπίζεις και Τούρκους και ΝΑΤΟ και Βούλγαρους, εθνικιστές και όποιον άλλον κερατά έχει τέτοιες επιδιώξεις και σχέδια στην περιοχή. Αυτό δεν θέλετε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. Και είπαμε στην Κρήτη δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο κάπου κάπου διάφοροι γραφικοί τύποι βγαίνουν και λένε τέτοιες ανοησίες αλλά τους γράφουνε κανονικά. Και σιγά μια χούφτα μαλάκες είναι που δεν τους δίνει κανείς σημασία. Βλέπεις εσύ τέτοιο κρητικό κίνημα που δεν το βλέπω εγώ; Ούτε στην Θράκη υπάρχει κίνημα ανεξαρτησίας ή απόσχισης. Οπότε μην φοβάσαι κοιμίσου ήσυχος τα βράδια και μην τσιμπάς στις ανοησίες του Καρατζαφέρη.

ΥΓ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ εν αντιθέσει με εσάς. ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ;

V For Viva La Revolucion

! είπε...

Καταλανικη επανασταση που ειναι οεο...
εξαρτημενη αστικη ταξη οεο....
μεταφορα υπεραξιας απο την καταλωνια στην Μαδριτη οεο...
γρηγορη μεταβαση της αστικοδμοκρατικης σε προλεταριακη επανασταση οεο...
ζητηματα που αστικη επανασταση εχει να λυσει οεο....
προοδευτικος χαρακτηρας της αστικης επαναστασης οεο...
κομμουνιστικο κομμα καταλωνιας οεο...

-----------

Πολιτιστικα δικαιωματα, γλωσσα, πολιτισμος --->ευρεια αυτονομια ηδη υπαρχει.

-----------

Συνθηκες:
Ανισομετρη οικονομικη αναπτυξη με πτωση απολυτης υπεραξιας. -->οδηγει σε επαναχαραξη συνορων. Αλλα αυτο δεν ειναι προοδευτικο. Ειναι η ουσια της ιμπεριαλιστικης καπιταλιστικης αναπτυξης που παυει πλεον να νοειται ως προοδος-αναπτυξη αλλα αποκλειστικα και μονο ως ΣΑΠΙΣΜΑ μιας ολοκληρης εποχης.
Εχουμε λοιπον τον καπιταλισμο να πνεει τα λοισθια και αυτο εμεις το ονομαζουμε προοδο.

! είπε...

Ο αναπτυσσόμενος καπιταλισμός γνωρίζει δυο ιστορικές τάσεις στο εθνικό ζήτημα. Η πρώτη είναι το ξύπνημα της εθνικής ζωής και των εθνικών κινημάτων, η πάλη ενάντια σε κάθε εθνικό ζυγό και η δημιουργία εθνικών κρατών. Η δεύτερη είναι η ανάπτυξη και η επιταχυνόμενη σύσφιξη των κάθε λογής σχέσεων ανάμεσα στα έθνη, το σπάσιμο των εθνικών φραγμών, η δημιουργία της διεθνούς ενότητας του κεφαλαίου, της οικονομικής ζωής γενικά, της πολιτικής, της επιστήμης κλπ.

Κι οι δυο τάσεις αποτελούν παγκόσμιο νόμο του καπιταλισμού. Η πρώτη επικρατεί στην αρχή της ανάπτυξής του, η δεύτερη χαρακτηρίζει τον ώριμο καπιταλισμό που τραβά για να μετατραπεί σε σοσιαλιστική κοινωνία.

Το εθνικό πρόγραμμα των μαρξιστών παίρνει υπόψη και τις δύο αυτές τάσεις, υπερασπίζοντας, πρώτο, την ισοτιμία των εθνών και των γλωσσών, το απαράδεκτο οποιωνδήποτε προνομίων απ’ αυτή την άποψη και, δεύτερο, την αρχή του διεθνισμού και της ανειρήνευτης πάλης ενάντια στη μόλυνση του προλεταριάτου από τον αστικό εθνικισμό, ακόμα και τον πιο ραφιναρισμένο.

V.I. Lenin- Ο "εθνικός πολιτισμός", Το εθνικιστικό σκιάχτρο του "αφομοιωτισμού" (1913)
Από το Κριτικά σημειώματα πάνω στο εθνικό ζήτημα, Σύγχρονη Εποχή, 2006

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΚΕ.

ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

ΠΑΛΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ Ο ΚΟΥΙΝΤΑΚΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΛΑΓΝΕΙΑ. ΑΛΛΟ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΧΟΤΖΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΜΙΑ 15ΑΡΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΜΕ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΒΟΥ.

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΧΟΤΖΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΗΣΥΧΟΣ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΗΘΕΛΕ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΙΟΝΟΤΗΤΕΣ. ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Η ΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΙΤΑ ΣΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΥΡΟΥΣ ΣΥΝΕΧΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΛΕΣ ΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ
ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ!!

ΧΑΧΑ

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ακου τώρα επιχείρημα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΑΡΟΥ...επειδή δεν υπάρχουν σοσιαλιστικές χώρες [ούτε το 1911, 1917 υπήρχαν τονίζω] θα πρέπει να κατεβάσουμε τα βρακιά στους ντόπιους και αλλοεθνείς εθνικιστές και να λέμε δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες.

Ε λοιπόν οι μπολσεβίκοι αυτα κύριε Θερσίτη τα έχουν λύσει στο Μαρξισμος και Εθνικό ζήτημα που συνέταξε ο μεγάλος επαναστάτης κομμουνιστής Ι.Β. Στάλιν, χρόνια πριν ξεσπάσει η επανάσταση στη Ρωσσία. Οι μπολσεβίκοι αναγνώριζαν τις εθνικές μειονότητες μέσα στη τσαρικη Ρωσσία και χτυπούσαν αλύπητα όσες τάσεις της σοσιαλδημκρατίας δεν το έπρατταν.

. Κάτσε διάβασέ τα και άσε τον αχταρμά. Ανθρωπέ μου λές ανεκδιήγητα πράγματα καφενειακού τύπου. Ούτε το κόμμα που υπερασπίζεσαι δεν συνδέει ΑΜΕΣΑ αυτα τα ζητήματα με το 91. Εσύ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ με αυτά που γράφεις γιατι στην πραγματικότητα λες αυτα που λέγονται-πιστεύονται και ΠΟΤΕ δεν γράφονται :-).

Επειδή το ΝΑΤΟ κυριαρχεί να κατεβάσουμε τα βρακιά και να είμαστε και "σοβαροί" δηλαδή υπόδουλοι, υπάκουκοι και νομιμόφρονες. Ε, μα πια.

el quinto

zoot horn rollo είπε...

Αϊντε,αϊντεεεεε...

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΙΑ ΔΕΣ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΜΠΟΡΣΤΑ ΣΑΣ.

ΜΕ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΤΒΟΟΚ ΤΗΣ ΣΙΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ;

https://www.youtube.com/watch?v=NXtqz0j_6aM

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΚΟΝΤΡΑΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΧΤΑΡΜΑ.

ΑΣΕ ΡΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ.

ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.

ΕΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΧΟΤΖΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ;

ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ;

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;

ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΣΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ.

ΑΝ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΕΕ.

ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ.

ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ; Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΔΙΣΕΙ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΚΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΝΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΟΤΖΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣ ΟΑΣΤΕΙΟΣ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΧΑΧΑ

ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΛΑΛ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΕΕΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ. ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

ΚΑΡΑΜΑΛΝΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΑ- ΡΕΙΣ.


ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. ΓΙΑ ΥΑΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΒΡΕ ΚΟΥΙΝΤΑΚΟ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα το θέμα δεν είναι τι λέω εγώ, για τον αυτοπροσδιορισμό που τσαμπουνάς κύριε Κίντο είναι το θέμα.
Και ακολουθώντας τη λογική αυτού βλέπω δυο διασκεδαστικά πραγματάκια:
α) Τον διαπρύσιο κήρυκα του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού ως φάρμακο δια πάσαν νόσον και μαλακία να ... αρνείται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να μοιράζει πιστοποιητικά εθνικότητας όπου αυτός γουστάρει ξεσκεπάζοντας όσους "παριστάνουν κάτι που δεν είναι" ...
β) Τον ρήτορα που όχι απλώς πετάει τη μπάλλα στην εξέδρα αλλά τη βάζει και αυτογκόλ αγνοώντας ότι πχ στη Βαυαρία το ρεύμα του βαυαρικού εθνικισμού υπήρξε στην ιστορία πολύ έντονο και κάποια ανάγκη υπάρχει όταν μόνο σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο υπάρχουν πχ οι χριστιανοκοινωνιστές (που κατεβαίνουν σε συμμαχία με τους χριστιανοδημοκράτες και όχι ενταγμένοι σε αυτούς). Και στην Πρωσσία κύριε υπήρχε πρωσσικός εθνικισμός σε διάκριση με τον γερμανικό εθνικισμό (και μάλλον θα υπήρχε έντονος ακόμη, αν υπήρχε ακόμη Πρωσσία). Και στην Αυστρία με τη λογική σας δεν θα υπάρχει Αυστριακό έθνος μιας και μιλάνε γερμανικά και έχουν δώσει και φύρερ κύριε Κίντο (ή μήπως καλύτερα να σε λέω "απολογητή του πανγερμανισμού και του Άνσλους";) όπως οι Ανδαλουσιανοί μιλάνε ισπανικά και δώσαν και έναν Ντίαζ όπως λες. Αλήθεια, στα διαλλείματα από τις εμβριθείς σας μελέτες τι θα προτιμούσατε να επισφτείτε; Τo Bavarian NATIONAL museum ή τη Scottish NATIONAL gallery;

ρα

Ανώνυμος είπε...

Θερσίτη το αν οι Έλληνες κυβερνώντες αναγνωρίσουν την μειονότητα για άλλους σκοπούς (για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, των Τούρκων αστών κλπ) αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς έτσι και αλλιώς και να μην τους αναγνωρίσουν πάλι το παιχνίδι τους παίζουν εξού και το γεγονός ότι το Τουρκικό Προξενείο αλωνίζει με το ελληνικό κράτος να κάνει την πάπια χρόνια τώρα. ΣΚΟΠΙΜΩΣ αποφεύγεις αυτό που σου είπα. Αναγνώριση ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων και ταυτόχρονα καταγγελία-ξεσκέπασμα των σχεδίων ελληνικής-τουρκικής αστικής τάξης και ιμπεριαλιστών για την Θράκη και πάλη εναντίον τους. Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι; Ότι σε αντίθεση με εσένα εγώ θεωρώ ότι μόνο Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ μεταξύ του λαού και της μειονότητας θα βάλει φρένο στις επιδιώξεις αυτές. Εσύ το λες στα λόγια στην πράξη όμως δεν το πιστεύεις γιατί αν το πίστευες θα ήσουνα υπέρ όσων λέμε ώστε πραγματικά η μειονότητα να ενωθεί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Γιατί προϋπόθεση της ταξικής ενότητας είναι ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. Αυτό σου εξηγούμε αλλά παρότι αυτοπροσδιορίζεσαι κομμουνιστής για κάποιο λόγο ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να το καταλάβεις ενώ το επαναστατικό ΚΚΕ το έκανε στην πράξη όχι μόνο στα λόγια. Όπως και ο Ενβέρ που παρότι αντιμετώπισε τους "Ελληναράδες" ποτέ δεν σταμάτησε να αναγνωρίζει τους Έλληνες και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά τους ως μειονότητα ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε τους εθνικιστές και τους πολεμούσε. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. Βλέπεις όλοι εναντίον σου είμαστε αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Όσο για τον Καρατζαφέρη όχι δεν έχω εγώ αδυναμία εσύ με αναγκάζεις και αναφέρομαι διότι πιπιλάς συνεχώς τα ηλίθια επιχειρήματά του. Εσένα πρέπει να προβληματίζει αυτό όχι εμένα εγώ είμαι ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ αγορίνα μου.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Όπως τιμάτε τον Μιλόσεβιτς τιμάτε και τον Καντάφι; Και τον Σαντάμ; Γιατί για αυτό το θέμα δεν απάντησες. Γιατί τον πόλεμο του Καντάφι τον χαρακτηρίσατε ιμπεριαλιστικό; Ενώ του Μιλόσεβιτς που ήταν ακριβώς ίδιος με του Καντάφι τον χαρακτηρίζετε και σωστά ΔΙΚΑΙΟ; Και είπαμε και οι δύο διαχειριστές του κεφαλαίου άρα αντιδραστικοί οι πόλεμοί τους και ιμπεριαλιστικοί σύμφωνα πάντα με τα δικά σας λεγόμενα. Εδώ μία μόνο εξήγηση υπάρχει. ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. Διότι δεν μπορεί του Καντάφι να του καταλογίζετε ευθύνες για το που έφτασε τη Λιβύη ενώ τον Σλόμπο καμία απολύτως για το χάλι της Σερβίας ο οποίος κυβέρνησε στο κάτω κάτω κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Αν κρίνω λοιπόν από τα λουλουδάκια (γιατί δεν νομίζω ότι θα πηγαίνατε λουλουδάκια στον τάφο του Καντάφι), από το γεγονός ότι η Λιάνα υπερασπίστηκε τον Σλόμπο στη δίκη του και από το ότι αρνείστε πεισματικά να καταγγείλετε έναν εθνικιστή ΑΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ως....κομμουνιστές που είστε και διαστρεβλώνετε την Ιστορία ένα συμπέρασμα βγαίνει. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ που ¨μεγαλούργησαν" την δεκαετία του '80 και του '90. Ή αυτό ή είστε εντελώς άσχετοι και αδιάβαστοι στον Περισσό. ΔΙΑΛΕΞΕ.....

V For Viva La Revolucion

zoot horn rollo είπε...

Σε λιγο θα χρεωσετε και τους ταλιμπαν στο ΚΚΕ. Ευκαιρια ειναι. Τωρα που γυριζει. Αντε ντε...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου κύριε Ρα με τα ωραία σου
Ολα τα φεούδα και τα δουκάτα μας τα παρουσιάζεις ως εθνικιστικά κινήματα!!! Βέβαια, ολοι οσοι εχουν στοιχειώδη επαφή με τον μαρξισμό γνωρίζουν ότι το έθνος ειναι κατηγορία συνδεδεμένη ιστορικά με την αστικη τάξη και τον καπιταλισμό. Ετσι δεν ειναι; Ετσι είναι.

Ο γερμανικός εθνισμός, με την έννοια του οράματος μιας ενιαίας αδιαίρετης γερμανικής πατρίδας χωρίς φεουδαρχικα δεσμά ενυπάρχει σε ολα αυτα τα κρατίδια της διηρημένης Γερμανίας απ' την εποχη της διάλυσης λόγω Ναπολέοντα και εκφράστηκε έντονα στη δημοκρατική επανάσταση του 1848. Οταν μιλάμε λοιπόν για γερμανικο έθνος μιλάμε για πρώσους, βαυβαρούς κτλ... Ο βασιλεύς της Πρωσίας κατάφερε να τους ενώσει με τη βία.

Αλλωστε κύριε ρα ένα έθνος ειναι μια κοινότητα ανθρώπων:
α) στο έδαφος της ίδια καπιταλιστικης οικονομίας
β) της ίδια γλώσσας
γ) της ίδιας πολιτισμικής παράδοσης, ψυχοσύνθεσης κ.ο.κ

ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ...

Οι αυστριακοί συγκροτήθηκαν ως έθνος, ηγεμονεύοντας την αυστροουγγαρία. Δεν ειναι γερμανοί, ούτε αισθάνονται γερμανοί. ακομη και ο καραφασίστας Ντόλφους ποτέ δεν δήλωνε γερμανός, δήλωνε περήφανος αυστριακός, αναβιώνοντας στη προπαγάνδα του πάντα το μεγαλείο της παλιάς αυστροουγγαρίας.

Αρα γιατι συμμετείχες στην κουβέντα; Γιατι πονηρούτσικα σκέφτηκες, ωχ λένε απιθανα πράγματα οι δικοι μας, ας πιαστούμε απο κάτι που μάλλον έκανε λάθος ο ψηλός και ας το τραβήξουμε απο τα μαλλιά. Τώρα βέβαια ανέκρουσες πρύμναν, αμυνόμενος. Γιατι στην αρχή μιλούσες για μνημείο ασχετοσύνης. Ετσι δεν είναι; Ετσι ειναι. Θα φυλαγόσουν βέβαια αν διάβαζες ελάχιστα την κουβέντα.


el quinto

υγ: Θερσίτη αστο..συμφώνησε πρώτα με τον εαυτό σου σε αυτα που γράφεις πριν και αρχικα και μετα ελα να μας τα βάλεις στη σειρά

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΔΗΛΆΔΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΔΙΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.

ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ; ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΚΙ ΗΤΑΝ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ;

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Βλέπεις όλοι εναντίον σου είμαστε αυτό πρέπει να σε προβληματίσει. Όσο για τον Καρατζαφέρη όχι δεν έχω εγώ αδυναμία εσύ με αναγκάζεις και αναφέρομαι διότι πιπιλάς συνεχώς τα ηλίθια επιχειρήματά του. Εσένα πρέπει να προβληματίζει αυτό όχι εμένα εγώ είμαι ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ αγορίνα μου

ΟΛΟΙ;

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ Η ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΙΕΤΣΥΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΟΙ. ΕΣΥ Ο ΚΟΥΙΝΤΟ ΚΙ Ο ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΟΛΟΙ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΡΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΠΕΡΙΣΣΟ - ΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ;

Η ΚΑΠΟΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΑΥΤΟ.

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΧΟΤΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΡΑ Ο ΧΟΤΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ Μ' ΑΥΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΑΛΑΒΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΒΟΥ.

ΞΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΖΙΣΩΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ;

ΕΠΕΘΔΗ ΘΕΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ; ΟΡΙΣΤΕ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΓΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΦΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΝΑ ΞΕΡΕΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΕΠΙ 10 ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΥΛΟΥΣ.

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ 15 ΕΘΝΟΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑΚΙΑ ΒΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΝΩ ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΩΣ 2 ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΜΑΡΞΣΙΤΕΣ ΛΕΝΙΝΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΒΟΥ ΛΕΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΑ ΤΣΙΤΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΑΚΡΙΑ Η ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ;

ΧΑΧΑ

ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΗΡΩΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΑΓΑΠΛΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΝΑΤΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός είναι σε άμυνα φαίνεται πολύ καθαρά από το ποιός λόγου χάρη καταφεύγει-μόλις αφήσει αναγκαστικά την τσιτατολογία-σε κάτι πραγματάκια όπως το επίσης διασκεδαστικότατο "O γερμανικός εθνισμός"...

Κι αφού ρωτάς γιατί ανακατεύτηκα στη συζήτηση ήταν για να δω το βάθος της ασχετοσύνης. Κι αυτό γίνεται αντιληπτό σε κάθε σχόλιό σου όπως και στο τελευταίο -δε χρειάζεται να πάμε μακριά (στα περί μικρών και μεγάλων Γερμανιών του 19ου αιώνα, καθολικών, προτεσταντών κτλ)- εκεί που νομίζεις ότι λες κάτι φοβερό και τρομερό αναφέροντας τον Ντόλφους μη γνωρίζοντας ότι εκτός από τον Ντόλφους υπήρχε πχ και ο αριστερός Ρέννερ.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Ωρε φίλε τόσο πια ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ είσαι του μεγαλοσέρβικου εθνικισμού-σωβινισμού; Εντάξει δεν το συνεχίζω μου απάντησες: "Κ"ΚΕ + ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ = LOVE 4 EVER. Εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι Μ-Λ κομμουνιστές επαναστάτες δηλαδή ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΡΑΔΕΣ και διαχειριστές ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Τελικά αυτή η "λαϊκή" εξουσία ξεθώριασε πριν καλά καλά εφαρμοστεί. Βέβαια από την άλλη καλό είναι αυτό που ξεσκεπάζεστε έτσι για να γίνεται αντιληπτό τι ακριβώς πρεσβεύει το κόμμα στην πραγματικότητα. Τέσπα δε βαριέσαι.....

Τώρα το ότι συγκρίνεις την Αλβανία του σήμερα με του Χότζα αυτό δείχνει και την κατάντια σου. Εμ βλέπεις επί Χότζα η ελληνική μειονότητα δεν δεχόταν ρατσιστικές επιθέσεις, ούτε απαλλοτριωνόταν-κατεδαφίζονταν-δημεύονταν οι περιουσίες τους από καπιταλιστές και φυσικά ούτε λόγος για φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση κλπ. Και βέβαια ο Χότζα ουδέποτε ενέπλεξε τη χώρα του σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτά στην καπιταλιστική Αλβανία γίνονται. Εννοείται ότι δεν αρκεί να αναγνωρίζεις τις εθνικές μειονότητες στα λόγια το θέμα είναι αν στην πράξη εξασφαλίζεις τα δικαιώματά τους διαφορετικά η όποια αναγνώριση που κάνεις είναι υποκριτική καθαρά. Εγώ ποτέ δεν είπα να τις αναγνωρίσουμε και τέρμα. Ξεκαθάρισα επίσης ότι είμαστε ενάντια σε ζητήματα όπως αλλαγή συνόρων και γεωπολιτικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών με πρόσχημα τις μειονότητες και πρέπει οι κομμουνιστές να πρωτοστατούν εναντίον τέτοιων σχεδίων κάθε αστικής κυβέρνησης ειδικά όσο αφορά τα Βαλκάνια. Ξαναλέω όμως αυτό δεν μας εμποδίζει από το να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα το είπα και το δικαιολόγησα ΜΟΝΟ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ θα βάλει φρένο σε όλα αυτά εννοείται ότι δεν λύνεται το πρόβλημα μόνο με την αναγνώριση των μειονοτήτων αλλά ξέρεις αλλιώς τα αντιλαμβάνονται αυτά τα ζητήματα οι κομμουνιστές και αλλιώς οι καπιταλιστές.

Σου ανέφερα και το παράδειγμα Τίτο, Σλαβομακεδόνων και ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ΠΟΤΕ δεν έπαψε να αναγνωρίζει τους Σλαβομακεδόνες παρόλο που ο Τίτο ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για να ικανοποιήσει τον δικό του μεγαλοσέρβικο σωβινισμό αλλά και τα συμφέροντα των Αγγλο-Αμερικάνων. Σύμφωνα με εσένα έπρεπε το ΚΚΕ να πάψει να μιλά για εθνική Σλαβομακεδονική μειονότητα επειδή ο Τίτο και οι πράκτορές του δρούσαν ως προβοκάτορες υπέρ των ιμπεριαλιστών με πρόσχημα την μειονότητα. Αυτό όμως θα ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. Και ευτυχώς που δεν έγινε αυτό. Τι έκανε λοιπόν το ΚΚΕ καταδίκαζε-πολεμούσε από τη μία τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και το ρόλο του Τίτο και από την άλλη συνέχιζε να υπερασπίζεται την εθνική μειονότητα. Και όλα αυτά σε περίοδο εμφυλίου να μην το ξεχνάμε. Βλέπεις λοιπόν που το ένα δεν αναιρεί το άλλο;

Είμαι ενάντια σε εμπλοκή της Αλβανίας όπως και κάθε Βαλκανικής χώρας (και της χώρας μας) σε γεωπολιτικά και επικίνδυνα παιχνίδια προς όφελος των ιμπεριαλιστών με πρόσχημα μειονότητες και διάφορα άλλα και σωστά οι κομμουνιστές πρέπει να τα καταγγέλουν αυτά και να προειδοποιούν τους λαούς. Σε κάλυψα σε αυτό;

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν περιμένεις να σου πω και για το δημογραφικό στην Αλβανία τι να σου πω δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλες εθνικές μειονότητες εκεί ή πόσες είναι, πόσους ανθρώπους αριθμούν δεν το γνωρίζω για να πω την αλήθεια ούτε είμαι ειδικός. Και δεν γνωρίζω αν και επί Χότζα υπήρχαν και άλλες εθνικές μειονότητες ξέρω για την ελληνική και την μακεδονική και αυτές ήταν αναγνωρισμένες. Τώρα αν υπήρχαν και άλλες και δεν αναγνωρίζονταν δεν το γνωρίζω αλλά δεν το πιστεύω γιατί οι μειονότητες αναγνωρίζονταν με βάση το Σοσιαλιστικό Σύνταγμα της χώρας. Σου λέω όμως ότι εάν λέω εάν υπήρχαν και δεν αναγνωρίζονταν κακώς δεν γινόταν αλλά δε το θεωρώ πιθανό. Και μην νομίζεις ότι θεωρώ πως επί Χότζα έγιναν όλα σωστά το ζήτημα της θρησκείας πχ το αντιμετώπισε πολύ λάθος για μένα η σοσιαλιστική κυβέρνηση αυτό ήταν παρέκκλιση από τις αρχές του Μ-Λ. Δεν σου ήταν όλα ωραία και καλά όπως και στην σταλινική ΕΣΣΔ γίνανε λάθη και υπήρχαν στρεβλώσεις. Και πάλι όμως το θέμα με τις μειονότητες με επιφύλαξη το αναφέρω γιατί δεν το γνωρίζω. Πάντως σου είπα αυτό που θεωρώ σωστό εγώ όπως και η ιδεολογία μας. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.

Α και κάτι ακόμα. Όχι δεν είμαι εναντίον των εκλογών ούτε κατά των κομμάτων. Θεωρώ όμως ότι κόμμα σήμερα πραγματικά κομμουνιστικό και επαναστατικό, Μ-Λ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όσο αφορά τις εκλογές άσε μην θυμηθώ τώρα τις μαλακίες του 2011 που μας τα έπρηζε το κόμμα σου με το κάτω η κυβέρνηση και εκλογές τώρα ε έγιναν οι εκλογές το 2012 και άντε μη σου πω τι πήρε......

Για να μην θυμηθώ και την ιστορία με τις διερευνητικές γελούσε και ο κάθε πικραμένος με τα καραγκιοζιλίκια του Περισσού και την πρεμούρα του για εκλογές. Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.

V For Viva La Revolucion

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εθνος είναι μια σταθερή κοινότητα ανθρώπων σχηματισμένη ιστορικά, και που γεννήθηκε πάνω στη βάση μιας κοινής γλώσσας, κοινού τόπου διαμονής, κοινής οικονομικής ζωής και ψυχικού σχηματισμού, που εκδηλώνεται με ένα κοινό πολιτισμό».
Το έθνος είναι κοινωνική και ιστορική κατηγορία, σε αντίθεση με τα γένη και τις φυλές, που εδράζονται σε βιολογικά γνωρίσματα, και επίσης δεν ταυτίζεται με το συγκεντρωτικό Κράτος, (η σκέτα Κράτος), που ήταν ανέκαθεν το όργανο κυριαρχίας μιας τάξης και προϋπήρχε και των αστικών εθνών.
Γεννήθηκε, σαν ιστορική κατηγορία, μαζί με τον Καπιταλισμό, άσχετο αν τα κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του συχνά υπήρχαν σαν εμβρυώδεις δυνατότητες προ Καπιταλισμού. Οι αστοί, με την λεγόμενη «εθνογένεση» μάζεψαν τριγύρω τους τους Λαούς αξιοποιώντας (για την πάρτη τους) τις εθνικές ιδιομορφίες, συνήθως με τον φανατισμό και τον αμοραλισμό της πρωταρχικής συσσώρρευσης, αλλά ενίοτε και ….χωρίς …στενοκεφαλιές(!) και …δογματισμούς!
Ετσι βλέπουμε, αλλού να είναι στρυφνοί με την «καθαρότητα» του έθνους, που την ταυτίζουν με την φυλετική βάζοντας τους λαούς στο κρεβάτι του Προκρούστη, (Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανοί επί Φράνκο κ.α.), αλλού να είναι ψιλο… «large» όπως π.χ. στην Μ. Βρετανία, με τα τέσαρα έθνη, (που όμως για να λευτερωθεί το …μισό(!) από τα τέσσαρα χρειάστηκε να μολογήσει το γάλα της μανούλας του), κι αλλού η εθνική ιδεολογία η «εθνικό αφήγημα», περιορίζεται απλά στο …ντόλαρ, όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο, σαν ιστορικό μέγεθος ιδωμένο, έθνος σήμερα επί της γής, (που μάλλον σύντομα θα παραχωρήσει τη θέση του στο κίτρινο, το πώς θα το δούμε….).
Μέχρις εδώ είμαστε στον Καπιταλισμό, μιλάμε για αστικά έθνη.
Kαι, τονίζω, η επιστημονική θεώρηση του αστικού έθνους καθόλου δεν …υποχρεώνει τους αστούς …να την αποδέχονται(!), πολύ λιγότερο βέβαια να την κάνουν και πράξη! Τους αστούς, μόνο για σχολαστικισμό δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις.
Η μπηχτή αυτή, αφορά τους γνωστούς και βαρετούς «στοκαδόρους», που μας τάχουν ζαλίσει απλώνοντας τον στόκο τους με τόσο ζήλο στην επιφάνεια του blog και όχι στα μυαλά μας, όπως αφελώς πιστεύουν.
Πάμε παρακάτω.
Αν κάτι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Ιστορικού Υλισμού είναι η κίνηση και των ιστορικών φαινομένων , τώξερε ακόμη κι ο αριστοκρατικός αρχαίος πρόδρομος της διαλεκτικής Ηράκλειτος, (αλλά όχι οι … «στοκαδόροι» επίγονοι!), και το έθνος δεν ξεφεύγει από αυτό τον σιδηρούν νόμο της Φύσης.
Η κατηγορία «έθνος», λοιπόν, πέρασε από τρία βασικά στάδια εξέλιξης, αντίστοιχα με την προσπάθεια πραγμάτωσής του σε Κράτος, που είναι γνωστή σαν «εθνικό ζήτημα», π.χ. το ελληνικό παληότερα, το κουρδικό εδώ και πάνω από έναν αιώνα, κ.α.:
Το πρώτο, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την «εθνογένεση», συνδέθηκε με την κατάλυση βασιλείων, πριγκηπάτων κλπ., δηλαδή της Φεουδαρχίας, στην λεγόμενη «Δύση», όπου και πρωτοεμφανίστηκε. Τα πρώτα έθνη ιδρύθηκαν πάνω στα συντρίμια της Φεουδαρχίας, την οποία και κατέλυσαν μιλώντας για «Ισότητα, Αδελφότητα, Ελευθερία» και άλλα τέτοια πιασάρικα. Ηταν το προοδευτικό στάδιο, όχι χωρίς τις γκρίζες σελίδες του, βέβαια, γιατί, είπαμε, οι αστοί δεν είναι στενοκέφαλοι. (Ετσι οι Αγγλοι αστοί πιάσανε τους Σκώτους, Ουαλλούς, Ιρλανδούς αστούς στον ύπνο και τους …καπελλώσανε – αλλά μην είμαστε και γκρινιάρηδες!).
Το δεύτερο αρχίζει με την εμφάνιση του Ιμπεριαλισμού, που οι πρώην «ελευθερωτές» αρχινήσανε να «ελευθερώνουν» καθυστερημένες χώρες (και όχι μόνο… είπαμε, όχι δόγματα) αλλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, κάνοντάς τες αποικίες. Ετσι το «εθνικό ζήτημα» για τα επόμενα έθνη της Ιστορίας πήρε τη μορφή του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Εδώ δεν είχαμε αστούς εναντίον φεουδαρχών, αλλά αστούς εναντίον αστών. [Παρένθεση: Για νάμαστε εντάξει, πρέπει να πούμε ότι τους φεουδάρχες στις αποικίες γενικά (…και πάντα χωρίς δογματισμούς!) τους είχαν ξεπαστρέψει οι αποικιοκράτες, εισάγοντας σε αυτές τις χώρες τον Καπιταλισμό με το ζόρι – ως προς αυτό, όταν και αν το έκαναν, καλά έκαναν!]
(συνεχίζεται)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 353   Νεότερο› Νεότερο»