Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Στον γύψο


Για δες καιρό που διάλεξε να σπάσω το ποδάρι,
τώρα που μέρα-ενάντια θα γίνουνε ζευγάρι
.

Τις ιδέες μας δεν μπορούν να τις βάλουν στον γύψο. Τη χώρα, το μόνο βέβαιο (ότι θα την βάλουν). Κατά πάσα πιθανότητα τη μέρα που θα κυκλοφορήσουμε με πρωτοσέλιδο τίτλο όπου θα εξηγούμε γιατί δεν θα το κάνουν.

Το πόδι όμως (ω ναι) μπορούσαν και επιβαλλόταν.
Ένεκα χρόνων αποχής από ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής η φυσική κατάσταση του κινήματος ήταν κακή. Το μοιραίο συνέβη στην πρώτη φάση του επαναστατικού προτσές. Κνήμη και περόνη κατέρρευσαν σαν Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ακούστηκε ένα κραχ (οικονομικό) που διέλυσε τις σοσιαλιστικές δομές του αστραγάλου. Τη μοίρα της βάσης ακολούθησαν τα 120 κιλά του εποικοδομήματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της κ.ε. του μπλοκ για τα αίτια της κατάρρευσης επισημαίνουν την ιμπεριαλιστική περικύκλωση, τα λάθη, τις υπερβολές και τις παρεκκλίσεις της ηγεσίας, τη διαστρέβλωση βασικών νομοτελειών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπως τον βασικό καθοδηγητικό ρόλο του κράτους, του κόμματος και του πάχους του σώματος.

Κάνουν επίσης λόγο για βαρύ αγωνιστικό χώρο, κάτι αηδίες που είχαν φάει τα αγριογούρουνα και άλλες παραμέτρους του πολιτικού εποικοδομήματος που δεν είναι της παρούσης να μελετηθούν εκτενώς λόγω της έλλειψης σχετικής βιβλιογραφίας.

Αλλά η ιστορία προχωράει με ζιγκ-ζαγκ, πισωγυρίσματα και κατάγματα. Είναι απλώς ένα μικρό βήμα πίσω, για να πάρουμε φόρα και να κάνουμε δύο άλματα στο κενό.
Όπως θα ‘λεγε ο μεγάλος Βλαντίμιρ Ιλίτς το κόκαλο έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε.

Το φάντασμα του Μπρεζνιεφισμού συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Μπλογκόσφαιρα. Πιθανή ημερομηνία επιστροφής, κατά τας γραφάς, το ερχόμενο κομμουνιστικό Σάββατο.

Για την αντιγραφή των σκέψεων του μ.α. παπαγαλάκι του κρεμλίνου.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sintrofe, perastika . kali anarwsi... krima omws , giati den 8a mporeseis na pas sto sinedrio tou komatos..:)

spiti tou laou είπε...

Από το Γραφείο Τύπου του Sparila εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τα δραματικά γεγονότα στην απολιθωμένη χώρα του Σφυροδρέπανου:

Ε, λοιπόν, Όχι!
Δεν ήτανε κατάρρευση, ήταν προδοσία. Εμείς δεν θα πέσουμε θύμα της προπαγάνδας των αστών κομπραδόρων για δήθεν εσωτερικές αντιφάσεις κι αδυναμίες. Δεν υποτιμούμε όπως άλλοι τη διαβρωτική επίδραση του ταξικού εχθρού, το κακό μάτι και άλλα τέτοια υλιστικά.
Είμαστε ιστορικά αισιόδοξοι για ταχεία ανάκαμψη και επιστροφή στις επάλξεις.

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση ενάντια στην Μπρεζνιεφική Στασιμότητα κ την Ρεβιζιονιστική Χρουτσοφική κλίκα που μάχεται για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενότητα των Κομμουνιστών, στον αντίποδα της γλυκανάλατης συνεύρεσης στο Σπόρτινγκ, εύχεται στο Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

Στο μεσοδιάστημα της ανάρρωσης του προτείνει το κάτωθι ανάλαφρο ανάγνωσμα:

Γενικές Σύντομες Θέσεις της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 για ενότητα όλων των κομμουνιστών σ' ένα επαναστατικό Σταλινικό-Ζαχαριαδικό ΚΚΕ 1918-55.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λές τίποτα για την αναρτησή μου ε?
Και θέλεις ναρχίσουμε κουβέντα για το ποδάρι σου?
Και εγώ που νόμιζα ότι σε καλέσανε στον Περισσό ως παρατηρητή.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε έτσι παλικάρι μου, λεβέντη μου.
Τα έχω διαβάσει όλα τα ποστ.
Έχω κλάσει στο γέλιο...

(Μ-Λ) ΜΕΡΕΝΤΑ (μ-λ) ΖΟΥΛΟΥ
(συμμετέχει η Συμμαχία Σταματήστε να κατέβω)

Αντε να γελάσει λίγο το χειλάκι μας, από το Δέκεμβρη έχει...

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατέρευσε το πόδι, ανατράπηκε.
Λες να μεταλαχτεί η πατούσα τώρα ή είναι πατούσα-ΕΑΡ ακόμα??

Ανώνυμος είπε...

περαστικα συντροφε και συντομη αναρρωση!

θα φροντισω να σου σταλει αμεσα μηνυμα συμπαραστασης και αλληλεγγγυης στον αγωνιζομενο λαο της μπρεσνιεφικης απολιθωματικης λαϊκης δημοκρατιας της μπλογκοσφαιρας απο την Κ.Ε. του κομματος καθως και των 90 διεθνων αντιπροσωπειων του συνεδριου. θα διαβαστει κατα τις διαδικασιες του συνεδριου!

κοντρα στις προσκαιρες ηττες της ιστοριας..εναντια σε ανατροπες και προδοσιες..

ΛΑΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!
εντος και εκτος μπλογκοσφαιρας

Ανώνυμος είπε...

Η Σάρα η Μάρα και το κακό στραβοπάτημα έκαναν επιτροπή αγώνα έξω από τη γενική συνέλευση και πήραν απόφαση να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του νέου τύπου πηγαδιού που μηχανεύθηκε για να ανταποκριθεί στις νέες εποχές μετά το Μελιγαλά. Κάτω από χείμαρρους αλαλάζοντων γαμωπαναγιών προφανώς το σχέδιο εγκρίθηκε. Δυστυχώς επί ολοκληρωτικού καπιταλισμού ο εχθρός έχει καταφέρει καίριο πλήγμα στο έτερο μισό του ζεύγους πηγάδι κονσερβοκούτι, οι
ζεστάνετε-για-τρία-λεπτά-στα-μικροκύματα συσκευασίες είναι οι πλέον ακατάλληλες για την διεκπεραίωση του ιστορικού τους έργου. Μπορούμε να πάμε όπου το κίνημα βρίσκει τις απαντήσεις λίγο πιο νωρίς εμείς οι πεφωτισμένοι; Πάμε ρε παιδί μου να δούμε τι παίζει, και θα'ρθει και το κίνημα δεν παίζει άγχος...
ΥΠεραστικά

Αγρύπνια είπε...

Που είναι το νέο ποστ ρε??? Περιμένουμε με αγωνία...

Ανώνυμος είπε...

Είναι έγκυρες οι "πληροφορίες" μας και δέν χωρούν αμφισβήτηση.!!
Εμπλοκή σημειώθηκε προς το τέλος των εργασιών του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ,όταν ομάδα συνέδρων,απο οργανώσεις της νεολαίας του κόμματος καθώς και συνέδρους των οργανώσεων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα και τους οικοδόμους,παίρνοντας το λόγο επι της διαδικασίας πρότειναν να εκδοθεί απο το σώμα του συνεδρίου, ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 44 (μέχρι στιγμής) νεκρούς εργάτες που έιχαν τραγικό τέλος σε ένα απο τα ορυχεία της αχανούς σοσιαλιστικής Κίνας. Στην πρόταση ψηφίσματος των συνέδρων για τα θύματα στο ορυχείο της πόλης Γκούτζαο,αναφέρονταν στοιχεία για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας,τις απαρχαιομένες υποδομές, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα αλλεπάληλα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στα ορυχεία της χώρας καθώς και τις αντισοσιαλιστικές μεθόδους αμοιβής και απασχόλησης σε πολλές επιχειρήσεις που ελέγχει το Αδελφό Κόμμα. Οι "πληροφορίες" μας αναφέρουν ότι επικράτησε σχετικός πανικός απο την πλευρά του προεδρείου και χρειάστηκε η παρέμβαση της γραμματέως του κόμματος για να παρακαμφθεί τελικά η πρόταση(με την αποδοχή απο την πλευρά των συνέδρων να εκδοθεί ανακοίνωση απο το ΠΑΜΕ) και να συνεχιστεί η διαδικασία.Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΚΚΚίνας στην αίθουσα,αναγκάστηκε να αποχωρήσει επιδεικτικά,(ακολουθούμενο απο τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του κόμματος)ανεβάζοντας την ένταση και την αμηχανία του προεδρείου.Το επεισόδιο είχε ήδη λήξει όταν εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΚίνας και ο γραμματέας της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα,για να παρακολουθήσει το κλείσιμο του δεύτερου θέματος που αφορά στις «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα απ' τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 20ό αιώνα - και την αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο γιούχου από πάνω έχει βάλει το ίδιο σχόλιο σε διάφορα μπλογκ. Πόσο φαιδρό τρολάκι είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Παίζει να ισχύει ρε!
Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ ούτε με το τραπάζάκι της νεολαίας του ΚΚ Γαλλίας (σαν να λέμε ΠΑΣΠ) ούτε με το τραπεζάκι της νεολαίας του ΚΚ Κίνας είχατε πρόβλημα...Μια χαρά τους αφήσατε να τα στήσουν. Άσε τις δηλώσεις για τη COSCO, τις ξέχασες συναγωνιστή;

ναρίτης

Ανώνυμος είπε...

Πιο ώριμος πλέον μετά από το συνέδριο του Κόμματος, μπορείς μπρεζνιεφικό απολίθωμα να μεγαλώσεις κατά 1 χρόνο.
Χρόνια πολλά, κομμουνιστικά, επαναστατικά, ρεφορμιστικά, σταλινικά, ή όπως αλλιώς τα θες...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μήπως σε πείραξε ο ΟΠΛΑ?? Γραψε ρε! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα ανωνυμε!
Πλάκα κάνουμε!
Στο συνέδριο του ΚΚΕ δεν συνέβηκε τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

ela re gien kala na boi8iseis sto xestisimo ,,,,

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Στο συνέδριο ήταν να πάω για να επιχειρήσουμε το μεγάλο ιστορικό συμβιβασμό με το κόμμα. Ήμουν έτοιμος για το ταξίδι και πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του. Τελικά το έσπασα εγώ, οπότε δεν κάνει μεγάλη διαφορά.
Ούτως ή άλλως μετά την αήθη επίθεση ενάντια στην περίοδο μπρέσνιεφ στα τελευταία κομματικά ντοκουμέντα επήρθε ρήξη στις σχέσεις μας, εωσότου να αποκατασταθεί ο λεονίντ ιλίτς.

Το γραφείο τύπο του σπαρίλα (για το οποίο ως κε του μπλοκ εκφράζουμε την πεποίθηση ότι δεν θα ακολουθήσει την πορεία του κοψίδη) θέτει καυτά ζητήματα που αγγίζουν τη συνείδηση κάθε τίμιου δογματικού αγωνιστή. Αδυνατεί όμως να απαντήσει στα ερωτήματα: γιατί δεν αντέδρασε ο σοβιετικός λαός βλέποντας την αντεπανάσταση να επελαύνει; Γιατί δεν υπερασπίστηκε το σοσιαλισμό και το σκελετό που γνωρίσαμε; Ποιος ευθύνεται για την ατροφία της σοβιετικής δημοκρατίας και την χρόνια αδράνεια των μυών;

Όλα τα υπόλοιπα είναι πνευματώδη και συγκινητικά και δεν έχω να απαντήσω κάτι αντάξιο.

-η συμμαχία σταματήστε να κατέβω είναι ό,τι πιο έξυπνο έχω διαβάσει τον τελευταίο μήνα.
-περιμένω ξάγρυπνος με αγωνία το νέο ποστ του αγρύπνια
-πολλή ανωνυμία ρε συ. Είπαμε, απρόσωπο το ίντερνετ, αλλά όχι κι έτσι. Βγάλτε την κουκούλα του ανώνυμου. Βάλτε αυτή του ψευδώνυμου.