Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ω γλυκιά μου εαρ...

…κι εσύ λεωνίδα κύρκο.

Κι εσύ λαϊκέ ηγέτη μιχάλη γκορμπατσώφ, που τα χτεσινά σου γενέθλια τα σκέπασε η συνωμοσία της σιωπής των μμε που δεν ξέρουν να εκτιμούν τις στυμμένες λεμονόκουπες του συστήματος. Στα 79 όταν θα είσαι γιαγιά, θα περιφέρεις την ασημαντότητά σου στα πάρτι των αστών για το μνημόσυνο της ιστορίας που έλαβε τέλος και θα λες ότι το όνειρο της ζωής σου ήταν ο εφιάλτης της ανθρωπότητας.
Την περεστρόικα πολλοί αγάπησαν, τον γκορμπατσόφ κανένας.

Μία εβδομάδα μετά την επέτειο του εικοστού συνεδρίου –κι ενώ όλοι κινούμαστε στον απόηχο αυτού της νΚα και τη συγκρότηση του χαριτάκη σε τάση δι’ εαυτήν- είναι η επέτειος του θανάτου του συντρόφου με το μουστάκι. Οι πάγοι λιώνουν και φέρνουν την άνοιξη των ρεβιζιονιστών της μόσχας και του μεταμοντέρνου.

Μεσοβδόμαδα είναι τα γενέθλια του γκόρμπι και μία εβδομάδα μετά η ανάδειξή του σε ηγέτη της σοβιετίας ένα τέταρτο του αιώνα πριν που γύρισε τον κόσμο έναν αιώνα πίσω. Ο 21ος αιώνας στο κατώφλι του μεσαίωνα.

Αυτά εισαγωγικά ως προς τη συγκυρία σε μια κατά τα άλλα μεταμοντέρνα ανάρτηση. Τι σημαίνει όμως μεταμοντέρνο;
Σε ένα βιβλίο του ο παπακωνσταντίνου (όχι ο βασίλης) (ούτε ο θανάσης) το ορίζει ως ολοφοβία. Είναι ενάντια στις μεγάλες διηγήσεις, στη δυνατότητα να γνωρίσουμε πώς κινείται ο κόσμος, στο μαρξισμό και τη νομοτέλεια.
Που ακόμα κι αν υπήρχε, θα έπρεπε να την αγνοήσουμε.

Το μεταμοντέρνο είναι ψηφιδωτό από πετραδάκια που κάποτε ήταν βράχος, μικρά θραύσματα από το γυαλί που ράγισε, η κατακερματισμένη σοβιετία που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, τα δύο κρατικά κανάλια που έγιναν εκατό και το νόημα χάνεται στο ζάπινγκ.
Με αυτή τη δεύτερη έννοια είναι που προσεγγίζει το μεταμοντέρνο η σημερινή ανάρτηση.

Τα σώματά μας δυο μάζες λίπους που έρχονται σε συνουσία. Τα τριγλυκερίδιά μου αποζητούν φλογισμένα την χοληστερίνη σου. Τα χέρια μου γλιστράν πάνω στην κυτταρίτιδά σου. Μην σε πειράζει καλή μου. Άλλοι αποθηκεύουν το λίπος στον εγκέφαλο. Εμείς το κάνουμε καμπύλες κι ομορφιά γεμάτη κύτταρα.

Τα κύτταρα της οργάνωσης είναι οι όβες, αλλά υπάρχουν διάφορες μορφές κομματικής ζωής, από τις μονοκύτταρες (οβ εργαζομένων, οβ ξάνθης, ναρ ευρώπης, νοτίου ημισφαιρίου κτλ) μέχρι τις πιο εξελιγμένες που είναι πολυκύτταρες. Υπάρχουν και χώροι που παραμένουν μονοκύτταροι από άποψη κι οικοδομούν φαντασιακά κομμουνισμό σε ένα μόνο κύτταρο (όβα, κατάληψη κλπ) που παύει να υπάρχει μόλις περάσουμε τα γυάλινα όρια της νησίδας, ή της θερμοκοιτίδας μας.

Οι πολυκύτταροι οργανισμοί αναπτύσσουν ιστούς και αχτίδες κι εκλέγουν εγκέφαλο ο οποίος αναλαμβάνει την κεντρική διεύθυνση. Η καλή ποιότητα της τελευταίας συνδέεται άμεσα με τη (διαλεκτική) σχέση του εγκέφαλο με τη βάση που ελέγχει τα νευρικά κύτταρα της οργάνωσης.
Αν αυτή υπολειτουργεί κρίνει εξ ιδίων το κίνημα και το θεωρεί άνευρο κι άμαζο πριν καν αυτό εκδηλωθεί. Έτσι ο εγκέφαλος παίρνει λανθασμένη εικόνα και χάνει την επαφή με τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου.

Κάποιοι πυρήνες, με αριστερό όριο αυτούς της φωτιάς και δεξί τους πυρήνες του σεκ, κάνουν ανταρσία ενάντια στα φαιά κύτταρα και τη γραφειοκρατία του εγκεφάλου. Ζήτημα που είχε απασχολήσει και τους κινέζους που στα πλαίσια της πολιτιστικής επανάστασης είχαν προκρίνει τους ερυθροφρουρούς και τα ερυθρά αιμοσφαίρια ενάντια στα λευκά και στη δικτατορία των ειδικών.

Εξίσου επίμαχο είναι το ζήτημα της κυτταρικής μεμβράνης και της περιφρούρησης. Το οποίο είναι πρωτίστως πολιτικό, αλλά είναι πολύ εύκολο να το μπερδέψει κανείς με την πολιτική περιχαράκωση και να αποκλείσει μαζί με τους ξενιστές και ουσίες που τρέφουν το κίνημα.

Οι αντικαπιταλιστικοί πυρήνες θεωρούν τα αντισώματα σταλινικούς που καίνε αδιακρίτως τα χλωρά μαζί με τα ξερά.
Φονιάδες των ιών σταλινικοί.
Αντιπροτείνουν αντιθεσμούς αντί για αντισώματα, στα πλαίσια της απονέκρωσης (εδώ και τώρα) του ανοσοποιητικού συστήματος και τελικά του ίδιου του οργανισμού.
Η βία είναι το θηλυκό του βίου κι η λία βίσση κάνει εμφανίσεις στο κύτταρο. Αλλά κι η οργάνωση είναι το θηλυκό του οργανισμού. Χωρίς αυτήν καταντάμε ανόργανα, ασπόνδυλα χωρίς ζωή, με χυδαίο εμπειρισμό αντί για οργανικούς διανοούμενους.

Η αρχή γίνεται με τα καρκινογόνα κύτταρα που εξελίσσονται σε μεταμοντέρνοι όγκοι. Τόσα χρόνια τους νόμιζαν για καλοήθεις και τώρα που εκδηλώθηκαν είναι αργά για να σπάσει το απόστημα. Εξάλλου το πιθανότερο είναι να έχει κάνει μετάσταση ο ιός.

Οι διχοτομήσεις κι οι διασπάσεις προχωράνε με ρυθμούς αμοιβάδας. Με κάθε καινούρια έχουμε δύο κκ, τρία κκ, τέσσερα και πάει λέγοντας. Κατά το δύο, τρία, πολλά βιετνάμ του γκεβάρα. Και το δύο μορμόληδες, τρεις μορμόληδες του γιάννη σπανού απ’ την ομώνυμη κασέτα (ζητούνται σύντροφοι με το ίδιο παιδικό κόλλημα για να συγκινηθούμε παρέα).

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις στέλνουν σπίτι τους πολλούς συντρόφους που γίνονται φαντάσματα και πλανώνται πάνω από την οργάνωση. Χαμένα ηλεκτρόνια που βγαίνουν εκτός τροχιάς και ηλιακού συστήματος. Σαν τον πλούτωνα που διαγράφτηκε κι έμεινε μακριά από την έφοδο στον ουρανό.

Ο σοσιαλιστικός ήλιος που μας (δια)φώτιζε έσβησε με το θάνατο του λεονίντ ιλίτς κι άφησε πίσω του τον ανατέλλοντα να βασιλεύει και το νεφέλωμα των αναθεωρητών να του ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση και να ενσωματώνει οργανώσεις δορυφόρους και πολιτικούς διάττοντες αστέρες που τους κατάπιε η μαύρη τρύπα των δημοσκοπήσεων.
Κι όσοι πίστεψαν ψυχή τε και σώματι στον ουτοπικό σοσιαλισμό του ευτύχη, είδαν αμήχανοι το (ουράνιο) σώμα του ρεύματος να ψηφίζει τη ρήξη με το σάββα και την ενσωμάτωση του σεκ.
Κι έτσι επιστρέψαμε στα σώματα, στο σημείο απ’ το οποίο ξεκινήσαμε, αλλά σε ανώτερο επίπεδο.

Μην είστε όμως πολύ σίγουροι ότι το κύτταρο είναι η απλούστερη σχέση της βιολογίας, λέει ο σκληρός διαλεκτικός. Κι έτσι έκοψε τα φτερά του γιούρι κακάριν που ήταν σχεδόν σίγουρος.
Και ποια είναι δηλ; Το πολιτ-μπιρό;

-Σε κάθε περίπτωση ζούμε μεγάλες στιγμές.
Τα μαντρόσκυλα του συστήματος αλυχτάνε, ο κυρίαρχος των οκτώ ουρλιάζει για τις ντάτσες, το πρωτοσέλιδο της αυγής λέει ότι τα μέτρα διχάζουν το πασοκ, η αλέκα μπουκάρει στο λογιστήριο, ο κόσμος απ’ έξω τρέπει τους μπάτσους σε φυγή, το παπαγαλάκι του κρεμλίνου ενσαρκώνει το ηρωικό πνεύμα των ναυτών της κροστάνδης, ο περο-πομ-πέρρος ανακοινώνει απ’ τις ντουντούκες την απεργία της παρασκευής τη μέρα που πέθανε ο στάλιν κι οι σύντροφοι τρέχουν και δε φτάνουν γιατί κάθε μέρα είναι πολύτιμη και σήμερα έχει συλλαλητήριο.

Αγάντα και τους έχουμε…

26 σχόλια:

sniper είπε...

Δεν χανονται ολα τα ηλεκτρονια ομως. Πολλες φορες μετα τη διεγερση, ακολουθει η αποδιεγερση τους η οποια συνοδευεται απο εκλυση ενεργειας και με τη μορφη ακτινοβολιας. Ακτινοβολωντας ξαναμπαινουν σε τροχια πιο εμπειρα και ισως και πιο αποφασισμενα.

Και μιας και επιασες και τη Βιολογια, εχε υπ' οψη σου εναν νομο που ισως και να μας χρειαστει στο μελλον: "Οταν δυο οργανισμοι που ζουν στο ιδιο περιβαλλον, καταναλωνουν τους ιδιους πανω-κατω πορους απο αυτο, αναποφευκτα θα ερθουν σε συγκρουση, μεχρι ο ενας να επικρατησει εντελως του αλλου".

Ολοι στους δρομους, στις καταληψεις και τις απεργιες.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, μ' Αρβανιτάκη καθοδηγητή!!!!
Πάλι με το ΝΑΡ ασχολείσαι απολίθωμα... Δεν πειράζει καλό κάμει... Ενημερωτικά το 3ο Συνέδριο έληξε με πολύ καλή πολιτική απόφαση η οποία οσονούπω θα δημοσιευτεί και με μεγάλη άνοδο των οργανωμένων μελών (Δεν σας λέω πόσα για να σκάσει το απολίθωμα από το κακό του!!!). Όλοι σήμερα στις 6 μμ στα Προπύλαια, στη συγκέντρωση που καλεί το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η ΟΛΜΕ και από πολιτικές δυνάμεις Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Να ανατραπεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ το Πρόγραμμα Σταθερότητας! Επανακρατικοποίηση των βασικών τομέων της παραγωγής! Απαγόρευση των απολύσεων! 1400 ε για όλο το λαό! Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και για την απεργία αύριο ούτε λέξη. Μπράβο ρε συναγωνιστή, γέμισα αισιοδοξία.

Ασχολούμαι με ολόκληρο φάσμα κι ο καθείς κρατά ό,τι θέλει. Που δεν κάνει καλό, αλλά δεν πειράζει.
Ενημερωτικά, σκέφτομαι σοβαρά να πάψω να ασχολούμαι σοβαρά με τη 'σοβαρή' συνιστώσα μέχρι να ξαναμπεί σε τροχιά που λέει κι ο κάσπερ.
Μόνο τρολιές πλέον. Πόλεμος στον πόλεμο...

Υγ: αύριο είναι και τα γενέθλια του μαρξ. Τριπλή γιορτή για την κομμουνιστική ορθοδοξία...

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά απολίθωμα;;; Εχει απεργία αύριο;;;; Πότε και με ΠΟΙΟΝ συζήτησε για αυτήν την απεργία το ΠΑΜΕ;;; Το έμαθε κανείς πέρα από τα στελέχη του;;; Ετσι θα ανατρέψουμε το πρόγραμμα σταθερότητας;;; Στο πόδι, με επιπολαιότητες, πρόχειρες κινήσεις που δε τις μαθαίνει κανένας;;; Εσύ που καταγγέλεις όλους τους άλλους σαν βιαστικούς, ανυπόμονους, μικροαστούς, αριστεριστές ΤΙ έχεις σοβαρό να πεις για αυτή την τόσο πρόχειρα κηρυγμένη (και για αυτό αποτυχημένη εκ των προτέρων) απεργία;;
ΟΛΑ τα σφυριά να βαρέσουν για ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μαρτίου!!!

αλεκος είπε...

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συγκεντρώσεις σε 57 πόλεις: Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο, όλη την εργατική τάξη σε γενική απεργία, την Παρασκευή, 5 Μάρτη 2010. Η εργατική τάξη έχει χρέος να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται. Το οφείλει στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις επόμενες γενιές.
Ωραία και συμφωνω
Το θέμα είναι όμως ότι το παμε δεν μπορεί να κάνει Γενική απεργία γιατι εάν αύριο δεν έβαζε η γσεε&αδεδυ στάση εργασίας 12:00-15:00 και επειδή η ομοσπονδία στην οποία ανήκω δεν έχει προσχωρήσει στο παμε και δεν έχει βάλει απεργία γιαυριο(κακώς)και εγώ επαιρνα το καπελάκι μου και κατεβαινα στην απεργια και δεν πήγαινα για δουλεια το αφεντικο θα μπορούσε να με βγάλει αδικαιολογήτως απών και να με απολύσει.Δηλαδή θα απεργούσα με τον τσαμπουκά μου και μόνο και όχι με κάποια συνδικαλιστική ενότητα
Οπότε το ΠΑΜΕ μπορεί να καλέσει σε γενική απεργία μόνο τις ομοσπονδίες οι οποίες έχουν προσχωρήσει στο παμε
χωρίς ίχνος αντιπαλότητας λοιπόν,
Το βασικό είναι η κλιμάκωση των αγώνων η διαμόρφωση συνθήκης κοινωνικού ξεσηκωμού ενάντια στα μέτρα και η πολιτική στήριξη της θέσης ότι οι αγώνες μπορούν να νικήσουν, το πρόγραμμα σταθερότητας μπορεί να ανατραπεί. Να μιλήσουν οι δρόμοι, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες.
Σήμερα 6 το απόγευμα στο κεντρο της Αθήνας(προπυλαια,συνταγμα,όπου θέλει ο καθένας),στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 60 πόλεις που λέει το κόμμα(θα μαστε και εμείς εκεί, εντάξυ όχι και στις 60 αλλα στις 30 θα μαστε)να ρθειτε θα χει και παστέλι

Ανώνυμος είπε...

εΠΊΣΗς ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΟ...Μας εγκαλείς απολίθωμα για διάφορα μεταμοντέρνα..Πάμε λοιπόν! Το μεταμομτέρνο είναι παιδί του καιρού μας..Είναι η ΔΙΑΨΕΥΣΗ των μεγάλων αφηγήσεων...Είναι η διαψευση των οραμάτων και του πόθου για μια άλλη δίκαιη κοινωνία..Σε αυτή τη διάψευση ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ τα μέγιστα το κομμουνιστικό κίνημα σε Ανατολή και Δύση.. Είτε με τον κυβερνητισμό και την ενσωμάτωσή του (στη Δύση, Γαλλικό ΚΚ, Ιταλικό, Ισπανικό κλπ), είτε με τον γραφειοκρατικό εκφυλισμό του στην ανατολή (γιγαντισμός του κράτους, ανύπαρκτη εργατική εξουσία, ραγδαία άνοδος της καταστολής των εργατικών αγώνων, δογματοποίηση του μαρξισμού)...Το μεταμοντέρνο είναι παιδί ΚΑΙ της πολιτικής του κομμουνιστικού κινήματος αυτό μην το ξεχνάς..Και αυτή η πολιτική ΔΕΝ αφορά μόνο τους ρεβιζιονιστές αλλά και τον φίλο με το μουστάκι (Τι να σου θυμίσω;;; Την ανακύρηξη του σοσιαλισμού σε μια χώρα; Ποιού σοσιαλισμού άραγε; Ποιός την είχε την εξουσία;)..
Το μεταμοντένο λοιπόν είναι παιδί του καπιταλισμού, (που τα χώνεψε όλα πολύ ωραία) αλλά είναι πάνω από όλα παιδί της κρίσης, του εκφυλισμού και της κατάρρευσης του διεθνιύς κομμουνιστικού κινήματος..
απο κει και πέρα τι κάνουμε εμείς στο ΝΑΡ; νΑ ΣΟΥ ΠΩ: Προσπάθούμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενος νέου πολιτικοκοινωνικού κομμουνιστικού προγραμματος.. Με όλα τα ζητήματα επί τάπητος.. Θέλουμε κομμουνιστικό κόμμα, αλλά όχι ΕΝΑ κόμμα της εργατικής τάξης! Παλεύουμε για το μέτωπο της επαναστατικής αριστεράς (και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά), στο οποίο θα ηγεμονεύει με πολιτικούς όρους το επαναστατικό πρόγραμμα, με συνύπαρξη όμως με ρεύματα που ταλαντέυονται! Παλεύουμε για την εργατική εξουσία-δημοκρατία, στην οποία ΔΕΝ θα κάνει κουμάντο ΕΝΑ κόμμα, αλά θα υπάρχει ένα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στη βάση αυτού, πολυκομματισμός με εκλογές! Παλεύουμε για εργατική εξουσία-δημοκρατία, στην οποία το κουμάντο στα εργοστάσια (ΤΙ, ΠΩΣ, για ΠΟΙΟΝ, σε ΠΟΙΟΝ) θα το κάνουν οι εργάτες (και όχι η μονοπ΄ροσωπη διορισμένη διεύθυνση).
Αυτά λέμε ως ΝΑΡ και ΝΚΑ. Απο κει και πέρα, δικαίωμα του Κωστα του Χαριτάκη να φτιαχνει πλατφόρμα και τάση, οι αποφάσεις όμως των ανωτατων σωμάτων-οργάνων του ΝΑΡ και της ΝΚΑ θα εφαρμόζονται (όπως και γίνεται) κανονικά!! Λειτουργούμε ΟΧΙ με δημ. συγκεντρωτισμό (και καλά κάνουμε-άλλο θέμα) αλλά με την αρχή της "δημοκρατικής ενότητας δράσης"!

αλεκος είπε...

και αυριο 1μμ στο συνταγμα
και στις άλλες 57 πολεις που λέει το κόμμα(είπαμε θα είμαστε και εμείς εκεί)
αλλά ρε παιδιά να ρωτήσω σήμερα γιατι θα είστε σε 62 πολεις και αυριο σε 54?
από καθαρή περιέργια ρωτάω σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος
http://www1.rizospastis.gr/

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

οτι του φανει του λωλοστεφανη! κατσε αγορι μου, και μην απεργησεις γιατι το σωματειο σου ειναι ξεπουλημενο. Και μενα ειναι το σωματειο μου, αλλα το κομμα μου δεν ειναι.
Αν οχι εμεις ποιος?
αν οχι τωρα πότε?

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -και το ΝΑΡ βλεβαια- καλεί σήμερα σε συλαλλητήρια, σε 15-20 πολεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ όπου έχει δυνάμεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Σέρρες, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα κλπ κλπ). Οι απεργίες όμως ΔΕΝ προγραμματίζονται στο πόδι, αν θεμε να πετύχουν! Εκτός και αν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ θΈΛΕΙ απλά να καταγράψει δυνάμεις ΑΔΙΑΦΟΡΏΝΤΑΣ για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ της απεργίας....
Απαιτείται ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ των δυνάμεων στην κατεύθυνση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του προγράμματος σταθερότητας!

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΟΕ πως αποφάσισε για αύριο απεργία αμέσως (προφανώς λόγω πίεσης και καλά έκανε)? Ακόμα και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκαν να βάλουν τρίωρη στάση αύριο. Σε έκτακτες συνθήκες έχουμε και έκτακτα μέτρα (όχι μόνο από τις κυβερνήσεις).Λες ότι έβαλαν να ψηφιστούν αύριο τα μέτρα μόνο και μόνο λόγω συνάντησης με τη Μερκελ?Θέλουν όσο λιγότερες αντιδράσεις... Και προφανώς πανεργατική απεργία στις 16 Μάρτη και με καλύτερη προετοιμασία και όποτε θες.

αλεκος είπε...

xaxaxa
αυτα θα πεις στον συνάδελφο σου στη δουλεια που θες να το πεισεις έλα κατέβα σε μια απεργία που δεν σε καλυπτει συνδικαλιστικά κανένας?
ουτε τα φιλαρακια μου οι αναρχικοι δεν λένε τέτοιες μπαρουφες
που ειναι με το μπουκάλι στο χερι
θα του πεις
ο "μέσος πίθηκος" δεν απεργεί, εσύ γιατί "φοράς κλουβί",θανατος στα αφεντικά δεξιά και αριστερά(ειδικά αυτά),λευτερια γενικώς
χαχαχχαχααχαχαχχα

πρέπει να ρθω να σε δω να κάνεις συνδικαλισμό στη δουλεια
αυτα ειναι
...γιατί φοράς κλουβί.... χαχαχχαχα
αν οχι εμεις ποιος?
μας φαινονταν μεγαλοι γιατι ειμασταν γονατιστοι

OMNIA SUNT COMMUNIA
άιντε τα ραντεβου να τρέχουν μπας και κατέβει κανενας ανθρωπος σημερα και αυριο
δουλεια από δω και πέρα καθημερινή να αλλάξει ρότα η ζωή μας
αυτή η μάχη θα είναι μεγάλη.
Εάν αφήσουμε να εμπεδωθούν αυτά τα μέτρα και περάσει η λογική ότι μπορεί η πολιτική εξουσία να επιβάλει τόσο μεγάλες ανατροπές, εάν αφήσουμε να περάσουν μέτρα που συνιστούν πραγματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, εάν αυξηθεί η ανεργία, χωρίς αγωνιστική απάντηση, χωρίς ανατροπές ή ρήγματα σε αυτή την πολιτική, αυτό μεσοπρόθεσμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο συνολικό κοινωνικό συσχετισμό δύναμης και στη δυνατότητα της Αριστεράς να παρεμβαίνει.Θα αλλάξει η κοινωνία συνολικά.Η Αριστερά, στην όποια εκδοχή της, κρίνεται σε τελική ανάλυση από το εάν μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη για το λαό, ικανή να αντιστέκεται νικηφόρα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αλέκο, κατέβα στις 12 που καλύπτεσαι εσύ αλλά κατέβα. Αν τώρα έστω και σε έναν τόπο εργασίας γίνεί συνέλευση και αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να απεργήσουν και ας μην καλύπτονται είναι ένα βήμα στο να μην εμπεδωθούν τα μέτρα. Τελικά πάνε για απεργία στις 11. Μήπως είναι νωρίς και αυτό? Πλάκα κάνω...

Ανώνυμος είπε...

Εαν οι εργαζόμενοι κάνουν συνέλευση και απεργήσουν ΧΩΡΙΣ συνδικαλιστικήγ κάλυψη, πάνε σφαγμένοι... Οποιος δεν το καταλαβαίνει είναι αλλού για αλλού.. εμπρος για συντονισμένες, αγριες απεργίες, με προετοιμασία καλή.. όλα τα άλλα είνει φτηνές ψηφοθηρικές αηδίες

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

καλα ενταξει. η καθοδηγηση των εργατοπατερων ελαβε τελος.
ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

alekos είπε...

Όπως ισως έχετε καταλάβει δεν έχω καθόλου διάθεση για δουλειά , περιμένω πως και πως να περσαει η ωρα να κατεβω προπυλαια.
Για να μη μακρηγορήσω, θα
περιοριστώ στην παράθεση ενός αποσπάσματος του παλαίμαχου κομουνιστή και
μέχρι το τέλος της ζωής του μέλους του ΚΚΕ Γιώργου Ζωιτόπουλου (Ζιούτου)
[1903-1967] για την εργατική εξέγερση στο Βόλο τον Φεβρουάριο 1921:
«[…] την 16ην Φεβρουαρίου 1921 διοργανούτο συλλαλητήριον προς διαμαρτυρίαν
εναντίον της σκανδαλώδους υπερτιμήσεως του άρτου, την οποίαν είχον επιτρέψει αι
αρχαί. Εις το συλλαλητήριον τούτο συνέρρευσεν όλος ο εργαζόμενος πληθυσμός του
Βόλου και μετά τους λόγους των ρητόρων (Μπεναρόγια, Σταυράκη, Αποστολίδη κλπ.)
μετετράπη εις αυθόρμητον επαναστατικήν διαδήλωσιν, η οποία περιελθούσα τας οδούς
της πόλεως προέβη εις καταστροφάς καταστημάτων κλπ. και ενσπείρουσα τον τρόμον εις
όλους τους εκμεταλλευτάς. Κατ’ ουσίαν κατελήθησαν αι αρχαί και επί διήμερον, μέχρις
ότου κατέλθουν εκ Λαρίσης ισχυρόταται στρατιωτικαί δυνάμεις δια να επιβάλουν την
“τάξιν”, ο Βόλος κατείχετο παρά των εργατών και μόνη εξουσία ανεγνωρίζετο η
“Πανεργατική Ένωσις”. Αφιχθεισών των στρατιωτικών δυνάμεων εξηπλώθη εις όλην
την πόλιν αφάνταστος τρομοκρατία […] και εκεί όπου πριν εβασίλευεν η χαρά της
λαϊκής νίκης και το φως της εργατικής δυνάμεως, εξηπλώθη το αίσχος της αστικής
θηριωδίας και της ανοικτής λευκής τρομοκρατίας. Από τους συλληφθέντας
υπερδιακοσίους εργάτας εκρατήθησαν τελικώς περί τους είκοσιν, οι οποίοι και
παρέμειναν εν προφυλακίσει επί διετίαν, κατηγορούμενοι επί στάσει, εσχάτη προδοσία
κλπ., μέχρις όπου απεφυλακίσθησαν κατά τον Νοέμβριον του 1922» («Βόλος.
Εργατικόν και σοσιαλιστικόν κίνημα», σε Κοινωνιολογικόν και πολιτικόν λεξικόν, τ.
1ος: 568-69, Αθήνα 1933)
Με τη διατύπωση του Λένιν:
«Όταν οι μάζες παλεύουν, τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Οι κομμουνιστές πρέπει να
μείνουν με τις μάζες, βλέποντας τα λάθη τους, εξηγώντας τα, προσπαθώντας να τα
διορθώσουν και να πιέζουν επίμονα για την επικράτηση της ταξικής συνείδησης πάνω
στο αυθόρμητο»

sniper είπε...

Δυστυχως εχουμε φτασει στο σημειο να χρειαζεται να κανουμε καθε τρεις και λιγο επικληση στην αυθεντια για να εξηγουμε τα αυτονοητα. Οσοι θελουν και μπορουν, θα ειναι στους δρομους. Οσοι δεν θελουν, ας παρουν αδεια απο το ΠΑΣΟΚ πρωτα.

ουγκ, ουγκ! είπε...

Εσύ ΚΩΛΟ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ περίμενε πότε θα πάρει απόφαση το σωματείο σου που ελεγχονυ ΠΑΣΟΚοι για να απεργήσεις.
Εμείς θα ρισκάρουμε τις δουλειές μας όπως οι πρόγονοί μας τις ζωές τους.
Εμείς θα απαντήσουμε άμεσα στον πόλεμο που μας κήρυξαν και δε θα σε ρωτήσουμε! Αντιλαβού???
Εδώ θα φανεί κουφάλες ποιος είναι με το αυθόρμητο και ποιός όχι!

(Προφανώς ο χαρακτηρισμός Κωλο-οπορτούνα αντιπροσωπεύει εσένα μικρό μου τρόλ(ι) και όχι ολο το χώρο του ΝΑΡ που εχει και σοβαρούς ανθρώπους..)

Ανώνυμος είπε...

ουγκ-υογκ τράβα να σε δει κανάς ψυχίατρος να σου δώσει και κανα χάπι γιατί δε σε βλέπω να τη βγάζεις...

Ανώνυμος είπε...

ρε ουγκ τι πίνεις και δε μας δίνεις;;;;;;
(σοβαρός εκπρόσωπος, της σοβαρής πλατφόρμας, της σοβαρής συνιστώσας που απευθύνεται στον ασόβαρο παλαβιάρη ουγκ)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ήδη πριν από τη μεγάλη απεργία στις 24 φλεβάρη το βλέμμα ήταν στραμμένο στην επόμενη μέρα. Με δεδομένο τον πιο πρόστυχο παρά ποτέ ρόλο της γσεε το βάρος έπεφτε στους ώμους των ταξικών δυνάμεων κι εν πάση περιπτώσει όλων όσων αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιες. Ήταν καθαρό ότι αν δεν κλιμακωθεί ο αγώνας, τα μέτρα θα περάσουν χωρίς αντίδραση, ή στην καλύτερη με καμιά τουφεκιά ακόμα από την γραφειοκρατική ηγεσία.

Η συγκυρία απαιτεί κλιμάκωση και το παμε έπιασε το νήμα δείχνοντας καλά αντανακλαστικά κι ετοιμότητα. Οι χτεσινές πικετοφορίες, τα σημερινά μαζικά συλλαλητήρια, οι πρωινές συμβολικές καταλήψεις κτιρίων, η αυριανή απεργία το αποδεικνύουν και δείχνουν το δρόμο και για την επόμενη εβδομάδα.

Κάθε μέρα είναι πολύτιμη, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και για ανούσιες διενέξεις για τα αυτονόητα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.
Μακάρι να υπήρχε χρόνος για περισσότερη ζύμωση και συνελεύσεις αλλά δεν υπάρχει. Η αναβολή μιας κινητοποίησης σε αυτή τη φάση μέχρι να ξεκινήσει κάτι από τα κάτω είναι γραφειοκρατία από την ανάποδη που μόνο ιδεολογικά φετίχ μπορεί να εξυπηρετεί.
Μακάρι να είναι μαζική η απεργία στις 16 αλλά από μόνη της δε φτάνει. Οι άλλες κινητοποιήσεις δεν πηγαίνουν αντιπαραθετικά, ίσα-ίσα προπαρασκευάζουν την επιτυχία της.

Παίρνουν μέρος στην απεργία όλοι όσοι έχουν την κάλυψη του σωματείου τους κι όσοι ακόμα μπορούν.
Στους χώρους που οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, η βάση πρέπει να πιέσει τις ηγεσίες για να πάρουν αποφάσεις για απεργία, όπως έγινε στην περίπτωση της δοε που ξέρω από τη μπρέζνιεβα (με τον μπράτη και τους κατάπτυστους πασόκους να είναι οι μόνοι που κααψήφισαν).

Ο άμεσος στόχος είναι να έρθουν περισσότερες εργατικές μάζες στον αγώνα, ακόμα κι αν το κάνουν πλάι στις ξεπουλημένες ηγεσίες.
Σε δεύτερο επίπεδο είναι σημαντικό αυτές οι ηγεσίες να απομονωθούν και να χάσουν κάθε νομιμοποίησή από τον εργατόκοσμο -κι ο κάθε χώρος κρίνεται με όσα κάνει σε αυτό το κομμάτι.
Και σε ένα τρίτο είναι σημαντικό να υπάρξει μια πρωτοπορία που θα φτιάξει ένα μέτωπο. Το δεύτερο χωρίς το πρώτο μας πάει πίσω στον οικονομισμό του 19ου αιώνα. Το πρώτο χωρίς το δεύτερο καταλήγει να είναι κομματική παρέλαση.
Αρκεί να καταλάβουμε τι είναι κομματική παρέλαση. Ένα μαζικό συλλαλητήριο με χιλιάδες εργάτες, εβε, άνεργους και φοιτητές, χωρίς κομματικές σημαίες και συνθήματα, ή μια μάλλον μικρή συγκέντρωση με δεκάδες οργανώσεις κι είκοσι άτομα πίσω από κάθε πανό, ως κύριο όγκο;

Αλλά το βασικό προς το παρόν είναι το πρώτο. Να κατέβει η εργατική τάξη στους δρόμους και να νιώσει τη δύναμή της.
Στους αγώνες ωριμάζει η ταξική συνείδηση κι αυτό θα είναι η πιο μεγάλη παρακαταθήκη ακόμα κι αν ηττηθούμε προσωρινά στην παρούσα φάση.
Εμπρός σύντροφοι...

ουγκ, ουγκ! είπε...

@Μπρεσνιεφ
έπεσα κι εγω στο συνδικαλιάρικο επίπεδο του φοιτητάκου και ξεκάβλωσα με χαρακτηρισμούς.

@ανωνυμε-ψυχικά ώριμε.
Με απλά λόγια και χωρις χαρακτηρισμούς, αν δεν το καταλαβες μόλις σε είπαμε (και εγώ και η βιργινία και ο συντροφος κάσπερ) απεργοσπάστη!


Καλούς αγώνες σε όλους!

ουγκ, ουγκ! είπε...

@τουλη (εκ του απολιθωματούλη)
ξέχασα να σου πω το "συγγνωμη" στην προηγούμενη αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ωρέ κκεδες μην παίρνεται φόρα, γιατί πέφτετε σε τοίχο και τα αστεράκια μπορεί να τα δείτε κόκκινα και είναι νωρίς ακόμη (άσε που ο κύριλλος θα σας κατηγορήσει για μικροαστική ανυπομονησία και ποιός σας ξεπλένει μετά)...
το σωματείο μου ωρέ παλαβιάρηδες του μπλογκ, συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας που βάζει η ΓΣΕΕ αυριο οπότε οι κατηγορίες για απεργοσπάστες αλλού γκέγκε;;
Τι εστί ΓΣΕΕ;; Ξεπουλημένοι γραφειοκράτες του κερατά...Πως την αντιπαλεύουμε;; Χτίζοντας το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων που ΗΔΗ συσπειρώνει 40 σωματεία με ΤΑΞΙΚΟ περιεχόμενο και ΑΞΙΟΛΟΓΗ μαζικότητα (η τελευταία απεργία το έδειξε πολύ καθαρά και ρωτήξτε να μάθετε)...
Πάνω στη φούρια σας να δειχτείτε ως οι μόνοι συνεπείς, ξεχνάτε όσα "επιστημονικά" τσαμπουνάτε εδω μέσα... Καρντασια όποιος έχει δουλέψει έστω και μια (1) μέρα ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως μια απεργία δεν κυρήσσεται ποτέ στο πόδι στραβάδια...Για να έχει στοιχειώδη επιτυχία θέλει Γενική Συνέλευση σωματείου και κόσμο να τη δουλέψει σοβαρά. Ακόμα και τώρα (και ΕΙΔΙΚΑ τώρα) που οι μέρες είναι κρίσιμες, πρέπει να ΕΝΤΑΘΕΙ η προσπάθεια για μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σωματείων και αντίστοιχη δουλειά που θα εξασφαλίσουν τη ΜΕΓΙΣΤΗ δυνατή συμμετοχή (άρα και επιτυχία)της απεργίας... Αυτό μόνο γραφειοκρατία δεν είναι.. Πόσο μάλλον που ο φόβος και η μοιρολατρία κυριαρχούν ακόμα στα μυαλά των εργατών, και μια απόφαση ΔΣ σωματείου που θα κυρηξει μια απεργία χωρίς προετοιμασία θα πάει άπατη...
Τόσο μικρόψυχοι είστε που ονομάζετε "γραφειοκρατία από την ανάποδη" το αυτονόητο πως δηλαδή οι επόμενες απεργίες που θα πρέπει να κηρυχτούν ΑΜΕΣΑ, απαιτούν άμεσα, γενικές συνελεύσεις των σωματείων..Εκτός και αν αρκεί η απόφαση της γραμματείας του ΠΑΜΕ για τα σωματεία που ελεγχει (αλλά τότε μην απορείτε που μαζεύετε 8-10.000 διαδηλωτές ενώ από σφραγίδες πάτε -σχετικά- καλά)...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σε ένα μπλοκ ψυχοθεραπείας δεν χρειάζονται συγνώμες.
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν καιρώ εισηγητικά.

Τούλης

Ανώνυμος είπε...

H LIA Vissi Panda proodeutiki kai panda na prosferi kali elliniki mousiki! Elpizo na kanei megali epityxia kai to neo tis CD "Apousia" kai oles oi Live emfaniseis na exoun epityxia. Oi TV emfaniseis tis na aresoun kai ta media kai to plati koino na tin angaliasei kai na tin ypostirixei. LIA VISSI to axizeis!

Ανώνυμος είπε...

H LIA Vissi Panda proodeutiki kai panda na prosferi kali elliniki mousiki! Elpizo na kanei megali epityxia kai to neo tis CD "Apousia" kai oles oi Live emfaniseis na exoun epityxia. Oi TV emfaniseis tis na aresoun kai ta media kai to plati koino na tin angaliasei kai na tin ypostirixei. LIA VISSI to axizeis!