Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πόλεμος στον πόλεμο

...του κεφαλαίου.
Εν όψει της σημερινής μέρας, η κε του μπλοκ πήρε την άδεια από το ανεξάρτητο συνεργαζόμενο παπαγαλάκι του κρεμλίνου να δημοσιεύσει ένα δικό του κείμενο που πιάνει σφαιρικά το φλέγον θέμα των ημερών, τόσο γενικά όσο κι ως προς τη συγκυρία.


Ο πόλεμος πλέον εκδηλώθηκε ανοιχτά!
Αυτό που ως χτες ήταν φιλολογία, σήμερα έχει σάρκα και οστά! Ό,τι μέχρι σήμερα ήταν εικασία, τώρα πια αποτελεί πραγματικότητα! Μαύρη, σκληρή, αδυσώπητη... Όπως κάθε πολεμική πραγματικότητα!

Το φερέφωνο μίλησε. Χωρίς ντροπή, αλλά και χωρίς αλαζονεία. Ψυχρά, σαν γνήσιος τεχνοκράτης και αυθεντικός υπάλληλος του κεφαλαίου μάς ενημέρωσε για τα... αναγκαία.
Στο διαρκή πόλεμο μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων της κοινωνίας, οι τωρινές εξελίξεις εγκαινιάζουν μια καινούργια φάση. Ο αντίπαλος αποκαλύφθηκε, έβγαλε την όποια φιλολαϊκή μάσκα και πέρασε στην ανοιχτή επίθεση. Μείωση μισθών και συντάξεων, εφαρμογή της αντιασφαλιστικής πολιτικής, περικοπές στις ήδη αναιμικές δαπάνες για δημόσια αγαθά, φόροι...

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της βάλθηκαν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και τα υγιή πατριωτικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Ενός λαού που έχει υπερασπιστεί με αίμα την πατρίδα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (γερμανική κατοχή, αγγλική επέμβαση το Δεκέμβρη, αμερικανοκρατία, χούντα, διέλευση φονιάδων για τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας). Βάλθηκαν να παρουσιάσουν τα κέρδη και τις ζημιές του κεφαλαίου σαν κέρδη και ζημιές όλου του έθνους...

Γνωρίζουν ότι το τμήμα του ελληνικού λαού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, που βρίσκεται στην ανεργία ή στην ελαστική εργασία, που έχει πτυχία αλλά όχι δουλειά, που είναι νέο και θέλει να δημιουργήσει αλλά δεν του προσφέρονται οι δυνατότητες να το πράξει, αυτό ακριβώς το τμήμα που αποτελεί και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού συνυπάρχει (αν και κάθε άλλο παρά ειρηνικά) με το υπόλοιπο κομμάτι.
Το κομμάτι της ασύδοτης κερδοφορίας, το κομμάτι της σαπίλας, των φελλών που προβάλλονται σαν πρότυπα από τα ΜΜΕ, το κομμάτι των λαμογιών του παρασιτικού καπιταλισμού, των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Μια συνύπαρξη που κάνει πασιφανή την ύπαρξη δύο κόσμων μέσα στα εθνικά σύνορα. Από τη μια είναι ο κόσμος της εργασίας, του αγώνα για τη ζωή, της προόδου της ανθρωπότητας, και από την άλλη είναι ο κόσμος του κεφαλαίου, των ληστρικών υπερκερδών, ο κόσμος που ρίχνει την ανθρωπότητα σε ένα είδος πρωτόγονης, βάρβαρης ύπαρξης.
Κοντοχωριανοί είμαστε όλοι σ' αυτήν τη χώρα και ξέρουμε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Η πρόσκληση των κυβερνώντων να κάνει ο λαός θυσίες στο όνομα της πατρίδας δεν είναι παρά πρόσκληση για να βάλει ταφόπλακα στο μνήμα των δικαιωμάτων του που τα έχουν ήδη θάψει! Επικοινωνιακές τρικλοποδιές σε ύφος “σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω”, ή εναλλακτικά “για την πατρίδα να πάει και το παλιάμπελο” δεν περνάνε και δεν θα περάσουν. Έχουν ήδη γίνει περίγελος όσοι προσπαθούν να βάλουν λόγια στο στόμα της εργατικής τάξης.
Ο εργαζόμενος λαός ποτέ δεν κοκορεύτηκε ούτε έκανε επίδειξη της προσφοράς του στην πατρίδα. Όποτε χρειάστηκε όρθωσε κυριολεκτικά τα στήθη του, θυσιάσε ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Μάλιστα να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό ότι αν η πατρίδα κινδύνευε ο ίδιος θα είχε ακολουθήσει το... γενναίο διάβημα του παππού του. Κοινώς, θα την είχε κάνει!
Το κεφάλαιο και η κερδοφορία του είναι που απειλούνται από την κρίση, και ακριβώς της προσπάθειας της αστικής τάξης να συνεχίσει να απομυζά υπερκέρδη από την εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών είναι που τέθηκε επικεφαλής ο Παπανδρέου.

Αλλά πώς φτάσαμε στη σημερινή κρίση; Μην φταίει ο εργαζόμενος που δεν παίρνει-κόβει αποδείξεις; Μην φταιν τα συνδικάτα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους; Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν επιδόματα και άδειες; Μήπως φταίνε οι φοιτητές που αντιστέκονται στη μετατροπή του πανεπιστημίου σε κερδοφόρα επιχείρηση; Σάμπως να φταίει η νεολαία που όταν δολοφονούν τη ζωή της δεν κάθεται ήσυχη, αλλά ονειρεύεται και αγωνίζεται για μια άλλη κοινωνία;
Κι όμως! Η απάντηση της κυρίαρχης τάξης στα παραπάνω ερωτήματα είναι καταφατική. Ναι, λοιπόν! Για την κρίση φταίνε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες της εργασίας και των σπουδών.

Και το κεφάλαιο; Θου κύριε... Πως θα μπορούσε να φταίει για την κρίση μια τάξη που δεν παράγει με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών της ανθρωπότητας, αλλά για τη μεγιστοποίηση του δικού της κέρδους;
Κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της κεφαλαιοκρατίας! Όλοι ψάχνουν δήθεν την υπερφυσική δύναμη που μετέτρεψε τον “καλύτερο των δυνατών κόσμο” σε κοινωνία που προχωρά στα τυφλά. Αναρωτιούνται τάχα τι πήγε στραβά και το τέλος της ιστορίας και των μεγάλων αφηγήσεων, δηλαδή η “αιώνια” νίκη της φιλελεύθερης δημοκρατίας πάνω στα συντρίμια της αντεπανάστασης έχει μετατραπεί σε τέλος των μεγάλων ψευδαισθήσεων και των αυταπατών περί αιώνιας ειρήνης.

Αιωνία η μνήμη όσων αποστάτησαν και όσων παρασύρθηκαν σαν άπειρα σχολιαρόπαιδα από τη μέθη των ανατροπών. Ο καπιταλισμός δεν άλλαξε. Παραμένει στην ουσία του ίδιος. Αναρχία στην παραγωγή, πτωτική τάση του ποσοστού του κέρδους, βιομηχανική στρατιά ανέργων, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, πόλεμος... Αυτός ήταν και αυτός παραμένει ο καπιταλισμός!
Μόνο που, για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν και κάποιες διαφορές στις μέρες μας. Δεν πρόκειται για διαστρέβλωσή του από τους κερδοσκόπους. Σε ένα σύστημα που έχει σκοπό το κέρδος, η κερδοσκοπία είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Στη σημερινή συγκυρία η κεφαλαιοκρατία γίνεται ολοένα και πιο επιθετική, όλο και περισσότερο παρασιτική. Οι δραστηριότητες του κεφαλαίου απέχουν πολύ από την προσφορά στην ανθρωπότητα, αποσπώναται από τη σφαίρα της παραγωγικής εργασίας, της “πραγματικής οικονομίας”. Τα κέρδη προέρχονται όλο και περισσότερο και όλο πιο απροκάλυπτα από σφαίρες παρασιτικές. Στις τράπεζες και στα χρηματιστήρια γίνεται το μεγάλο αλισβερίσι, το παζάρι και ο τζόγος που τρέφεται με το αίμα της εργατικής τάξης. Και τώρα ήρθε η ώρα να ορμήσουν και στη σάρκα! Αφού λήστεψαν την εργασία των ανθρώπων του μόχθου και εκμεταλλεύτηκαν μέχρις εσχάτων την εργατική τους δύναμη, στη συνέχεια κερδοσκόπησαν με κάθε τρόπο επιταχύνοντας τα φαινόμενα κρίσης και τώρα μάς στέλνουν και το λογαριασμό!

Η κοροϊδία δεν θα περάσει! Δεν θα πληρώσει κι άλλο ο λαός την κρίση του καπιταλισμού.
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην εξαπάτηση των μαζών, ωστόσο και ο κόσμος της εγασίας έχει πάρει τα μαθήματά του από το σχολείο της ζωής. Είναι υποψιασμένος, έχει πείρα και γνώση. Και το κυριότερο, είναι οργισμένος, θυμωμένος, απελπισμένος... Βλέπει τη ζωή του να καταρρέει και μιλάει με δάκρυα στα μάτια.
Δεν κλαίγεται όμως! Μετατρέπει την αγανάκτησή του σε κίνημα αντίστασης, σε μέτωπο αντεπίθεσης, σε πάλη για μια άλλη κοινωνία. Απλώνει το χέρι στο διπλανό, συνάδελφο, σύντροφο, συμφοιτητή και βαδίζει με σίγουρο βήμα ενάντια στα αφεντικά του κεφαλαίου και στα μαντρόσκυλά τους!

Στην ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στην πιο βρώμικη στήριξη του αντιδραστικού αυτού μπλοκ από τα πιο ληστρικά τμήματα του κεφαλαίου μέχρι τους πιο ακραιφνείς πολιτικούς τους εκπροσώπους (βλ. Μητσοτάκης) να απαντήσουμε με ενιαίο μέτωπο αντίστασης στα πρωτάκουστα μέτρα και να δόσουμε προοπτική για μια πραγματικότητα όπου η εργασία του ανθρώπου δεν θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας, αλλά πεδίο αυθεντικής προσωπικής δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς.

Στην παρούσα συγκυρία, η μέχρι στιγμής κινητοποίηση του κόσμου είναι αναντίστοιχη της επίθεσης που δέχονται κατακτήσεις και δικαιώματα εδώ και αιώνες κεκτημένα. Ακόμη και η ίδια η Αριστερά παρουσιάζεται μουδιασμένη. Εξαίρεση αποτελεί ο χώρος του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται επικεφαλής του αγώνα και έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κατά την άποψή μου είναι ο μοναδικός χώρος που έχει προχωρήσει σε δυναμικές και πετυχημένες κινητοποιήσεις, δείχνει αποφασιστικότητα και συσπειρώνει κόσμο. Ιεραρχεί σωστά τα αιτήματα και δίνει μάχη με τις ρεφορμιστικές δυνάμεις.

Τακτικό καθήκον είναι η συμμετοχή και στήριξη των απεργιών και κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ. Παρά τα όποια γνωστά προβλήματα του χώρου, μια τέτοια θέση είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ο αγώνας να αποκτά αντιιμπεριαλιστικά και αντιμονωπολιακά χαρακτηριστικά, και εν τέλει επαναστατική προοπτική. Σε αυτό θα κριθεί και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι όποιοι μικρομεγαλισμοί και ταλαντεύσεις αυτή τη φορά από την ανάποδη.

Ορισμένα αιτήματα, στόχοι και μέσα πάλης είναι τα ελάχιστα που πρέπει να γίνουν σε αυτή τη φάση. Αν δεν υπάρξει τώρα άμεση κινητοποίηση με προοπτική νίκης το προηγούμενο που θα έχει δημιουργηθεί θα είναι πολύ αρνητικό για το κίνημα. Ενδεικτικά σημειώνουμε:

-Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Απεργίες γενικές, απεργίες διαρκείας. Να παραλύσει η Ελλάδα από το φουσκωμένο ποτάμι της λαϊκής οργής.

-Καταλήψεις σε χώρους δουλειάς, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και σχολές. Είναι περιουσία του λαού και πρέπει να του επιστραφούν. Το κεφάλαιο είναι όχι μόνο καταστροφικό, αλλά και περιττό στη ζωή μας. Στην κρίση εκδηλώνεται η ίδια η ουσία του καπιταλισμού. Να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία για έφοδο στην κυριαρχία του κεφαλαίου συνολικά. Λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία παντού!

-Στο ταμείο του Πετσάλνικου απαντάμε με κοινά ταμεία αλληλοβοήθειας και στήριξης των αγωνιζόμενων απεργών και των οικογενειών τους.
-Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς. Κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους όπου γης. Η κρίση του καπιταλισμού είναι παγκόσμια. Η απάντηση να δοθεί σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Συντονισμός των απεργιών και των συλλαλητηρίων με άλλες χώρες της ΕΕ, και κυρίως με τα κινήματα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία.
-Κάτω τα μέτρα αστυνομοκρατίας, ασφάλειας και καταστολής. Ιδεολογική και πολιτική περιφρούρηση του αγώνα. Πολιτικό και οργανωτικό βάθαιμα των πρωτοβουλιών που παίρνονται από σωματεία, συλλόγους, άτομα. Στο μαύρο μέτωπο της αντίστασης απαντάμε ενωτικά, μετωπικά, πολιτικά.

-Άμεση και δυναμική απάντηση στα ιδεολογήματα του πατριωτισμού. Σύγκρουση με φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Πατρίδα του είναι εκεί που εκτοξεύονται τα κέρδη, εκεί που οι εργαζόμενοι δεν έχουν διακαιώματα. Δεν θέλουμε να γίνουμε οικονομικός παράδεισος για την αστική τάξη, αλλά κοινωνική και πολιτική κόλαση. Αγωνιζόμαστε να πτωχεύσει η Ελλάδα που θέλουν να “σώσουν” ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Παλεύουμε για να αναδυθεί μια άλλη Ελλάδα, της λαϊκής πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας, της συνεργασίας με τα πιο προοδευτικά τμήματα της ανθρωπότητας, για μια Ελλάδα κι έναν κόσμο αυθεντικού πολιτισμού.

Κυριάκος Ιωαννίδης (και κατά διαδικτυακόν κόσμον παπαγαλάκι του κρεμλίνου)

70 σχόλια:

Yiorgos είπε...

Βουρ και τους φάγαμε.

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1138961
πολύ μου άρεζε που έβλεπα το πανω αυτο στο υπουργειο οικονομικων εχτες που πορευομασταν στην αθηνα
αλλα σκεφτομουν πως εαν ειχε υπογραφη κκε αντι για παμε θα ηταν ποιο καλα
με την εννοια οτι η υπογραφη παμε σημαινει περισσοτερο συνδικαλισμος,αιτηματα, να πεσουν τα μετρα...
ενω η υπογραφη κκε σημαινει ποιο γενικη πολιτικη αντιπαραθεση
ετσι απλες σκεψεις χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο
μηπως σημερα η αλεκα θα επρεπε να κανει κανα αριστερισμο στο κοινοβουλιο και να πετυχαινε αναβολη στην ψηφιση, ετσι να φανει οτι δεν θα περασει...
αντε κλεινω , αρχισε η σταση εργασιας
τα λεμε κατω

χαμογελο είπε...

"Η απάντηση να δοθεί σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Συντονισμός των απεργιών και των συλλαλητηρίων με άλλες χώρες της ΕΕ, και κυρίως με τα κινήματα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία."

Αυτό σκεφτόμουν πρόσφατα ότι πρέπει να οργανωθεί παν-ΕΕ απεργία.

sniper είπε...

H ΓΣΕΕ σημερα εκανε τη μεγαλυτερη ΠΟΥΣΤΙΑ που θα μπορουσε να κανει(σορι για την εκφραση Απολιθωμα) πισω απο την πλατη των εργαζομενων. Τετραωρη σταση εργασιας..... Αντε να τολμησει ο εργαζομενος να φυγει απο το κατεργο στο οποιο δουλευει και να παει στις πορειες.... Γυριστε τους την πλατη επιτελους....

Οσο για τις συγκεντρωσεις στη Θεσσαλονικη, αυτη του ΠΑΜΕ ειχε ελαχιστα λιγοτερο κοσμο απο την 24η Φλεβαρη, ενω αυτη της Καμαρας γεμισε το χωρο γυρω απο την Αψιδα.

Ανώνυμος είπε...

Τα ταξικά συνδικάτα ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΊ έδωσαν σήμερα την πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ! Αγανακτισμένοι απεργοί-διαδηλωτές κατέβασαν τον Παναγόπουλο από το βήμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και τον ανάγκασαν να κρυφτεί μέσα στα ΜΑΤ! Η διαδήλωση κατευθύνεται τώρα στο υπουργείο Εργασίας! Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, απιστευτα δακρυγόνα, πολύς κόσμος (γύρω στις 7.000)! την πορεία των συνδικάτων στηρίζουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και διάφορες άλλες οργανώσεις της Αριστεράς! Όλα τωρα ξεκινάνε! Γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, νέα πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη! ΄΄Ολοι στους δρόμους!

ουγκ, ουγκ! είπε...

Βέεεβαια.. αγκαλίτσα μαζι του στην πορεία και μετά γιαουρτωμα.
Βέβαια στην ίδια συγκέντρωση ήταν άλλοι τόσοι εργατοπατέρες που γιαουρτάκι δε φάγανε.
Αφήστε ρε την υποκρισία. Το ΠΑΜΕ καλει όσους εχουν αγωνιστικές διαθέσεις να στρατευτουν μαζι του. Αϊντε!!

Ανώνυμος είπε...

Ασε τα ψόφια ουγκ...Οποιος θέλει να ανατραπούν τα μέτρα, ΑΠΑΙΤΕΙ κοινή δράση ΟΛΩΝ των ταξικών συνδικάτων σε ΜΙΑ κατεύθυνση: Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό! ΟΛΟΙ μαζί σε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο ανατροπής ΣΥΝΟΛΙΚΑ της αντεργατικής πολιτικής του αστικού μπλοκ εξουσίας! Ούτε καπελώματα, ούτε ψηφοθηρίες!

ουγκ, ουγκ! είπε...

ουτε καπελώματα ούτε ψηφοθηριες μαστορα, απλως μνημη. Δε μ'επιασε ξαφνικά ο πόνος για τη λέρα τον παναγόπουλο, το θέμα ειναι η πολιτική του απομόνωση και αυτό δεν επιτυγχάνεται με στιλιάρι..
Η κοινή δράση να φανεί απο αυτές τις δυνάμεις μέσα στα σωματεία, όταν η Αυτόνομη παρέμβαση κατεβαίνει μονομπλόκ με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο..
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5526435&publDate=2/3/2010

Ολοι στο δρόμο!

haridimos είπε...

όταν ήταν ο Μήτσος Κωστόπουλος γραμματέας στη ΓΣΕΕ, οι Παναγόπουλοι δεν ήταν εργατοπατέρες για το ΚΚΕ μάλλον ε;
Δεν γεννηθηκαμε όλοι προχθες..

ουγκ, ουγκ! είπε...

χαριδημε μιλας για προ χριστού ζητηματα. Η συνεργασια στο λινκ που παρέθεσα έγινε προχτες.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν καπελώνουν? Ή καλύπτονται κάποιοι απο το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ. Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της πορείας τι ήταν (και δεν εννοώ ότι διαφωνώ αλλά σκέψου να το έκανε το ΚΚΕ αυτό σε κοινή πορεία?
Ωραία το ΚΚΕ ανένηψε και δεν είναι με τους εργατοπατερες... :) Γιατί κάποιοι που δε γεννήθηκαν προχτές κύλησαν?
Όπως και να έχει σήμερα ήταν μια ακόμα πολύ μαζική απεργία και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες και με πολύ μικρό χρόνο προετοιμασίας.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες αυτό που απαιτείται είναι ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας! Και στο πολιτικό επίπεδο απαιτείται η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ όλης της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) με αυτόν τον πολιτικό στόχο! Όσοι το αρνούνται και καταφεύγουν σε τρυκ (πχ ψέμματα για το ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο εργατικό κίνημα), θα εισπράξουν τα ανάλογα...

Ανώνυμος είπε...

Μιά απλή απορία.Εφόσον από την πλευρά των δυνάμεων του εξοκοινοβουλίου υπάρχει η επιθυμία για ενωτικές συγκεντρώσεις και πορείες της αριστεράς,γιατί κάλεσαν σε συγκέντρωση στη 1 σήμερα και όχι στις 10 που ήξεραν από πιο πριν ότι είχε καλέσει το ΠΑΜΕ;;Δεν θα ήταν ενωτικό να καλούσαν και εκείνοι τότε εφόσον ήταν γνωστό από πτιν;;

Αλχημιστής

Ανώνυμος είπε...

Αλχημιστή μου, η στάση εργασίας της ΓΣΕΕ ήταν 12 με 3 μμ! Για αυτό! Επίσης να σου πω και το άλλο, την απεργία του το ΠΑΜΕ μόνο του την εξηγγειλε χωρίς να ρωτήξει κανένα άλλο σωματείο και συνδικαλιστή...Με αυτή όμως την τακτική, όχι πολιτικές δεν ανατρέπουμε, ούτε κάδο σκουπιδιών...

Ανώνυμος είπε...

Μηπως και η στάση εργασίας και όχι απεργία της ΓΣΕΕ βγήκε επίτηδες εκείνη την ώρα για να χει τελειώσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ;;Από τη μία δεν θέλουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και από την άλλη τώρα κάνουμε συγκέντρωση όταν αυτή καλεί στάση εργασίας;Τον Δεκέμβρη και τον Φλεβάρη γιατί το εξοκοινοβούλιο καλούσε για απεργία ανεξαρτήτως ΓΣΕΕ τις ημερομηνίες που χε και το ΠΑΜΕ;Για να ξεκαθαρίσω εγώ θέλω να δω τις κομμουνιστικές οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα και όχι με τη ΓΣΕΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης ''πρέπει να δανειστούμε με καλύτερους όρους'' για έξοδο από την κρίση.
Οι κομμουνιστές με τους κομμουνιστές,πως να το κάνουμε.

Αλχημιστής

Ανώνυμος είπε...

Θα τραβήξει πολύ αυτό το παιχνίδι με τις κολοκυθιές;
Ούτε εμείς θέλουμε να πάμε με αυτούς ούτε αυτοί να έρθουν με εμάς.
Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Και ο θεός ο ίδιος να μου το έλεγε, δεν θα πήγαινα στην ίδια συγκέντρωση με αυτή τη ξεπουλημένη προδοτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης συμμορίας του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Θα προτιμούσα να κάνω πορεία ΜΟΝΟΣ μου πάνω κάτω την Σταδίου.

Όταν το καταλάβουν αυτο αυτοί που πρέπει να το καταλάβουν ας έλθουν εκεί που πρέπει.
Δεν τους έδιωξε κανείς.

Για τον τελευταίο ανώνυμο: έπρεπε να ρωτήσουμε και τη γνώμη του ξεφτίλα παναγοπουλου εαν έπρεπε να προκηρυχτεί απεργία την μέρα που ψήφισης του νόμου;
ρε ουστ!

Ανώνυμος είπε...

Για τον αλχημιστή: Αυτό που απαιτείται αυτή την στιγμή ΔΕΝ είναι η ενότητα των κομμουνιστών! Αυτό που απαιτείται -κατά τη γνώμη μου- είναι η ενότητα όλων των ταξικών δυνάμεων -τέτιες είναι το ΠΑΜΕ, το Δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι ταξικοί συνδικαλιστές- πάνω σε ΕΝΑ ζήτημα: Συνολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ του προγράμματος σταθερότητας!
Για τον μικροαστό: Έχεις λάθος! Όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλουμε τη κοινή δράση με το ΚΚΕ! Απόδειξη;; Στον κλάδο του εμπορίου -που έχω ιδίαν άποψη σαν εργαζόμενος, συνδικαλιστής του ΝΑΡ- έχουμε κάνει προσπάθειες για κοιννή δράση των δύο σωματείων τουλάχιστο (εμπορίου και βιβλίου-χάρτου). Αποτέλεσμα;; Οι ΠΑΜίτες του εμπορίου μας είπαν ελάτε στο ΠΑΜΕ. Ε, αυτό ΔΕΝ γίνεται παιδιά για να μαστε σοβαροί..Ούτε τους είπαμε για την "Πρωτοβουλία Πρωτοβαθμιων" να ρθουνε, ούτε εμείς να πάμε στο ΠΑΜΕ. Κοινή δράση στον κλάδο τους προτείναμε καιΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.. Τι άλλο να πει κανείς;;; Κάτω ο κοντόφθαλμος σεχταρισμός, γιατί θα χάσουμε σαν εργάτες και αυτή τη φορά (να το θυμάστε), και μετά θα μας μείνουν στο χέρι οι΄όποιες πορείες των 8, 10, 15, 20.000, για ναχουμε να τις θυμόμαστε... ΌΛΟΙ στους δρόμους μέχρι το τέλος!

haridimos είπε...

οπως έγραψα..
"Εκνευριστική η επιλογή των μεν για τις 10, και των δε για τις 1 ώστε να μην συμπέφτουν οι δυο συγκεντρώσεις και να διατηρηθεί η καθαρότητα ... Για να λέμε την αλήθεια οι μεν ανακοίνωσαν πρώτοι οπότε οι δε επέλεξαν να πάνε σε άλλη ώρα. Φυσικά από τη στιγμή που οι μεν καλούσαν για τις 10, και οι δε δεν είχαν απεργία αλλά στάση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει συγκέντρωση των δε πριν τις 1..."

Να προσθέσω πως στις 12.30 που υπηρχε ακομα ΠΑΜΕ στο Συνταγμα κι άρχισαμε να μαζευομαστε οι αλλοι, το ΠΑΜΕ την εκανε για το υπουργείο μη τυχον και συχρωτιστούμε..

Αναυδος είπε...

Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελλάνουν ταξική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΠ ?
Ελεος, δουριος ίππος της ΠΑΣΚΕ είναι. Ρίξτε μία ματιά σε όλες σχεδόν τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα με ποιούς κατεβαίνει κολλεγιά (τελευταίο παράδειγμα Ομοσπονδία ποτών κλπ)

Ανώνυμος είπε...

(Sugnwmi gia ta greeklish)

Re anonime mas douleveis mou fainetai. Kato o sextarismos, nai, alla esi giati e8elotufleis?
Den pate me to PAME pou gia mas as to poume kietsi, einai to pio sofron, sunta3h me tin pleon ta3iki dunami, kai eimaste emeis sextaristes? dld me pia logiki? pou kolate? Fovaste mi sas poun KKEdes? Taftizetai to PAME me to KKE sti suneidhsh sas? fovaste oti de 8a ta vroume meta3u mas? exoume kati na xwrisoume? mipws xtizoume socialismo kai den to 3erw? Afto to fetix pou exete kai 8elete na katevoume mazi alla oxi katw apo mia shmaia, oloi mazi alla katw apo dio shmaies gia na niwsete kieseis kalutera katalhgei na exei ginei complex, se polles periptwseis oxi mono sti diki sas.
Loipon, gia mena o dromos einai 3eka8aros, oloi symporefsi me to PAME (apo ti stigmi pou sumfwneis me to plaisio). TELOS STO SEXTARISMO. An eisastan sovaroi afto 8a kanate.

fragoulas

Σ.Ε. είπε...

Αυτός ο ουγκ δε βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσει; Αν ο Κωστόπουλος και η θητεία του ως γραμματέας στη ΓΣΕΕ ως εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ είναι "προ Χριστού", τότε τι είναι για παράδειγμα τα Ιουλιανά ή το ΕΑΜ. Τα "90 χρόνια αγώνες και θυσία...". Τελικά το ιντιμίντια έχει κάνει σχολή (μη) σκέψης. Άλλο η ΠΑΟΚάρα, άλλο το κόμμα/ρεύμα/οργάνωση/τάση/πυρήνας ή ότι αγαπάς.
ΥΓ. Αλήθεια το ΚΚΕ πως έχει αποτιμήσει την προ ΠΑΜΕ συμμετοχή στα προεδρεία της ΓΣΕΕ; Υπάρχει στο ίντερνετ κανένα σχετικό;

sniper είπε...

Ενταξει Σ.Ε., θα τα κοψουμε στα μισα τα χρονια του ΚΚΕ για να μην προσβαλλεστε. Και δεν θα μιλαμε και για τα Δεκεμβριανα καθολου. Στο κατω κατω εχουμε πιο τρεντυ Δεκεμβρη πλεον, ετσι δεν ειναι? Για μουστακαληδες που τα βαζανε με Γερμανους θα λεμε? Ουτε καν εγχρωμη τηλεοραση δεν ειχε τοτε! Ουτε ιντερνετ και msn για να συννενοουνται δεν ειχανε οι βλαχοι! Για πες μου, αυτου του ειδους το σκεπτικο δεν ειναι καθολου επηρεασμενο απο το ασφαλιτομηντια?

Και σιγουρα,τα π.Π (προ ΠΑΜΕ) χρονια δεν ειναι προ Χριστου, αλλα μιλαμε για πραγματα που εγιναν χτες. Δεν γινεται να νομιμοποιεις με τη σταση σου τη μεγαλυτερη προδοσια στην πλατη των εργαζομενων (τη σταση εργασιας λεω) και μετα να κατηγορεις τη ΓΣΕΕ ως ξεπουλημενη. Γυριστε τους την πλατη οριστικα και θα τα βρουμε ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Και μεις να ξεκολλησουμε κι εσεις.

κόκκινοςδρόμος είπε...

Ρε παιδιά γιατί το παιδεύουμε, σε κάθε ποστ τα ίδια. Το ΠΑΜΕ ως μέτωπο συσπειρώνει εργαζόμενους, σωματεία κλπ. Αν κάποιος θέλει ενότητα των ταξικών δυνάμεων έρχεται στο ΠΑΜΕ. Τι είδους λογική είναι αυτή που λέει να ενωθεί ο 1 με τους 15 και να κάνουν νέο μέτωπο (σχηματικά μιλώντας);; Εμένα προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει αν έρθουν ή όχι οι σεκίτες μαζί μας, εμένα με ενδιαφέρει να κατεβεί ο εργατόκοσμος. Το βουνό στο Μωάμεθ δεν έρχεται, πάρτε το χαμπάρι.

Κάτι άσχετο, τι έγινε χτες με το Ανταρσυα στη Καμάρα;; Έγινε πορεία;; Γιατί τους είδα να μαζεύονται και μετά νομίζω διαλύθηκαν.

Υ είπε...

@Κόκκινο Δρόμο
Αν υπάρχει πλατιά ενότητα και απομωνόσουμε τελείως τους ΠΑΣΟΚους τότε θα είναι πιο εύκολο να κατέβει και περισσότερος εργατόκοσμος, αλλά και άλλα στρώματα.

Έκανα ένα σχόλιο στο Γκράνμα (40) το οποίο αναφέρεται και σε σχόλια που γίνονται εδώ - http://mygranma.wordpress.com/2010/03/04/exoapotineemetouskommounistes/#comment-5555

ουγκ, ουγκ! είπε...

@Σ.Ε.
Το ποιος ειναι γηπεδίσκος και ανασύρει μνημες που δεν έχουν καμία σχέση με το παρόν ΚΚΕ μόνο και μόνο για εντυπώσεις κανει κρα!

Αντε να επιχειρηματολογησω και για τα αυτονόητα..
Ο Κωστόπουλος ήταν γ.γ. της ΓΣΕΕ μεχρι το 89.
Μεσολάβησαν το 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και η πολιτική γραμμή αυτού του κομματος αλλα και οι ιστορικες συνθήκες είναι τελειως διαφορετικές.
Ο ίδιος τύπος που επικαλλείσαι Σ.Ε., κολλημένος με τις παλιές εκείνες πρακτικές και κάνωντας ακριβώς πολεμική κριτική στη δημιουργία του ΠΑΜΕ εντος και εκτος οργανων του ΚΚΕ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ήδη απο το 1996 για το λόγο αυτό.

Το ΚΚΕ επιλεκτική μνήμη δεν έχει. Δικά μας και τα κακά δικά μας και τα καλά. Η διαλεκτική αποτιμησή τους είναι στο χέρι καθενός, το ίδιο κι ο μηδενισμός τους.

Όποιος δεν έχει παρωπίδες βλέπει τη συνεπή αγωνιστική του στάση και την επιτυχία στις παρούσες επιλογές του. Η συστράτευση με το μαζικότερο πόλο ταξικής αντίδρασης είναι μονόδρομος. Όλα τα άλλα ειναι ροζ συννεφάκια με ροζ κορδελάκια..

g είπε...

χθες το ανταρσυα που στηριζε τη συγκεντρωση της πρωτοβουλιας πρωτοβαθμιων σωματειων δημοσιου και ιδιωτικου τομεα ξεκινησε απο την καμαρα και εκανε πορεια 2000 ατομων που κατεληξε στο υπουργειο γιουχαρε τους εργατοπατερες εκει συγκρουστηκε με την αστυνομια μπηκε στο υπουργειο κοσμος και απλωσε πανω παρα την καταστολη ο κοσμος δε διαλυθηκε και ο λιγος κοσμος που ειχε παει στη συγκεντρωση που καλουσε το εκθ χειροκροτουσε την πρωτοβουλια και ακουγε τα δικα μας συνθηματα ενω οι εργατοπατερες ειχαν εξαφανιστει.

οχι ενοτητα των κομμουνιστων ταξικη ενοτητα θελουμε

Ανώνυμος είπε...

ουγκ-ουγκ σορρυ μαϊ φρεντ, αλλά δεν ξέρεις ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ...Ο Κωστόπουλος ήταν γραμματέας στη ΓΣΕΕ ως εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-ΚΚΕ μέχρι το'92! Είχε προτείνει μάλιστα και κόκκινα μεροκάματα για να βγει η -καπιταλιστική- εθνική μας οικονομία από την τότε κρίση! Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης ξέρω και εγώ πως έκανε πορεία με 2.000 διαδηλωτές που συγκρούσστηκαν κιόλας με την αστυνομία! Αρα όλα τα άλλα είναι ψευδή!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑς ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ χωρίς καπελώματα και ψηφοθηρίες!

ουγκ, ουγκ! είπε...

επαναλαμβάνω μαϊ μπρο- εθελούσιε τυφλοπόντικα:
"Μεσολάβησαν το 14ο, 15ο, 16ο, 17ο, 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και η πολιτική γραμμή αυτού του κομματος αλλα και οι ιστορικες συνθήκες είναι τελειως διαφορετικές.
Ο ίδιος τύπος που επικαλλείσαι Σ.Ε., κολλημένος με τις παλιές εκείνες πρακτικές και κάνωντας ακριβώς πολεμική κριτική στη δημιουργία του ΠΑΜΕ εντος και εκτος οργανων του ΚΚΕ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ήδη απο το 1996 για το λόγο αυτό."

Επίσης μαγκιά της της ανταρσυας στη σαλλονικη..

Σε κάθε περίπτωση, καταχρώμαστε χώρο στο μπλογκ ανούσια και βαριέμαι να απαντάω σε πασοκίλες του τύπου "το βρωμικο 89 κανατε αυτό", το άρθρο του Παπαγαλακίου το βρίσκω αρτιότατο, και με σοβαρές κριτικές πτυχές για να σταθούμε σε αυτά που βαζει.

Τα φιλιά μου μαϊνε λίμπε!

sniper είπε...

Ανωνυμε τα συγχαρητηρια μου για τη χυδαια επιδειξη γνωσεων απο μερους σου (σχετικοτατος ο Κωστοπουλος με την κουβεντα). Κουνα τωρα την ουριτσα σου στην προδοτικη ΓΣΕΕ του 2010. Τρεχα οταν σε φωναζει η ΓΣΕΕ 2010 σε επαισχυντες στασεις εργασιας και κατηγορησε την μετα ως ξεπουλημενη. Γυριστε τους την πλατη οριστικα επιτελους.

ουγκ, ουγκ! είπε...

μικρη διόρθωση χωρις καμια σημασια απλα πρεπει να το διορθώσω.
Η διαγραφη ήρθε το 2000 κι οχι το 96 οπως απο παραδρομη εγραψα.. τεσπα τα όσα είπα παντως δεν αλλιώνονται.
δε θα επανέλθω σ'αυτο.
τσιου!

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε-φάντασμα εάν όποτε τα βρίσκεις σκούρα με την ιστορία ονομάζεις χυδαία επείδειξη την εκφορά γνώμης από κάποιον που τη γνωρίζει καλύτερα ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, τότε τι να σου πω... Επιβεβαιώνεις το αρχαίο απόφθεγμα πως"..όταν η πραγματικότητα ΔΕΝ επιβαιβεώνει την άποψή μου τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα"... Δεν μπορείς -αν θες να λέγεσαι μαρξιστής και κομμουνιστής- να καταγγέλεις όλους τους άλλους (το ΝΑΡ για το τάδε, τον ΣΥΝ για το Μάαστριχτ, κλ κλπ) για το τι έκαναν πριν από χρόνια και όταν άλλοι σου θυμίζουν ΤΙ έκανε το ΚΚΕ πριν από χρόνια να τους βρίζεις...ΔΕΝ υπάρχουν και ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους κομμουνιστές (τουλάχιστον για όσους κομμουνιστές αντιλαμβάνονται πως κάτι πολύ σάπιο υπήρξε στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα)... Μην αναπαράγεις τον εκλεκτικισμό γιατί δεν σε πάει πουθενά! Στο θέμα μας τώρα: Το ΚΚΕ αγωνίζεται! Δεν το αρνείται κανείς αυτό! Αλλά δεν αγωνίζεται μόνο το ΚΚΕ, ούτε είναι το κομμα της εργατικής τάξης -γιατί σήμερα ΔΕΝ υπάρχει κομμα της εργατικής τάξης...Το ΚΚΕ έιναι ένα εργατικό κόμμα, που αγωνίζεται με τον τρόπο που καταλαβαίνει, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Υπάρχουν και ΑΛΛΑ κόμματα ή/και οργανώσεις που αγωνίζονται και αυτά (Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες οργανώσεις της αριστεράς). 2. Το ΠΑΜΕ το φτιαξε το ΚΚΕ, ελέγχεται από το ΚΚΕ, και καθοδηγείται από το ΚΚΕ. Τελεία και παύλα.. Ε, λοιπόν ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να έρθει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο ΠΑΜΕ. Και δεν είναι μόνο αυτό! Το ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς εκφράζει μια λυσσαλέα, υστερική πολεμική εναντίον ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ταξικής δύναμης ΔΕΝ υποτάσσεται στον κομματικοκεντρικό του χαρακτήρα...Να σου φέρω παραδείγματα;;;; Ταξικά σωματεια wind και vodafone -εργοδοτικά κατα ΠΑΜΕ. Η ΑΡΣΙ στους γιατρούς με 18% και αντικαπιταλιστικό πολιτικό στίγμα και πρόγραμμα πάλης -εργοδοτική κατά ΠΑΜΕ. Η "Πρωτοβουλία οικοδόμων" με σοβαρή παρέμβαση ταξική στο συνδικάτο, -εργοδοτική κατα την άποψη του ΠΑΜΕ κλπ κλπ κλπ....
Τι άλλο θες;;; αν θέμε να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-εε-κεφαλαίου, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΙΣΟΤΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Και όσον αφορά τη ΓΣΕΕ. Πρέπει να υπερβούμε τις χρεοκοπημένες και συμβιβασμένες ηγεσίες του σ.κ. Είναι όμως ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ προτιμότερο να συμμετέχουμε μέσω προσυγκεντρώσεων και για αυτή τη χρονική περίοδο- στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στην πράξη να συγκροτούμε τον "Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων" με σοβαρά πολιτικοσυνδικαλιστικά προγράμματα πάλης και αιχμή την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Προγράμματο Σταθερότητας! Ασε δε, που αυτά που έγιναν στο Σύνταγμα χτες (Παναγόπουλος, πεσιμο των ΜΑΤ στον Γλέζο, συγκρούσεις για αρκετές ώρες με τα ΜΑΤ) σόρρυ κιόλας, αλλά το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ με τις 10.000 κόσμο που μάζεψε, ΔΕΝ άνοιξε ούτε μια μύτη...Για προβληματίσου λιγο...

sniper είπε...

Ανωνυμε ξανα συγχαρητηρια που προωθεις σε μειζον θεμα το αν ο Κωστοπουλος ηταν μεχρι το 89 ή το 92 ΓΓ της ΓΣΕΕ (εγω πχ δεν το γνωριζα) και κανεις γαργαρα τα ΧΤΕΣΙΝΑ γεγονοτα και τη μανια σας να τρεχετε ξοπισω τους (ή μαλλον τη μανια σας να μην ειστε αναμεσα μας). Και βαρυγδουπες εκφρασεις σαν τη γνωστη ατακα που ειπες για την πραγματικοτητα, καλυτερα να τις κρατας για σημαντικοτερα πραγματα και αντιδικιες. Αν τοσο μυγιαζεσαι με τον Κωστοπουλο, που να σε πουμε και οπορτουνιστη (μακρια απο μενα).

Επισης: Αν νομιζεις οτι το να καταγγελλει καποιος το ΣΥΝ για το Μααστριχτ (αν αναφερεσαι σε μενα δεν το εκανα παντως -οχι οτι δεν ισχυει) ειναι το ιδιο με το να γυρναμε την κουβεντα στο σημερα οταν μας λενε για τον διεγραμμενο Κωστοπουλο, τοτε το επιχειρημα με τα δυο μετρα και δυο σταθμα σου γυρναει μπουμερανγκ. Δεν ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ κανενα ΝΑΡ. Δεν ειναι ωρα για τετοια. Αγωνια εκφραζω για να τους γυρισετε την πλατη οριστικα (και την εκφραζω με αυτη τη διατυπωση ακριβως, σε σημειο να γινομαι κουραστικος και εκνευριστικος ισως). Στηλιτευσα την επιλογη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κανει αυτο το μεγαλο φαουλ χτες. Μην ξαναλεω τα ιδια.

Για το ΠΑΜΕ, εχει μαλλιασει η γλωσσα σας να λετε αυτα τα ψεματακια για το δηθεν ελεγχο του απο το ΚΚΕ και για το οτι κανεις πλην σωματειων που ελεγχονται απο το ΚΚΕ δεν συμμετεχει σε αυτο. Εχει μαλλιασει και η δικη μας γλωσσα να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ καθε φορα το αντιθετο. Δεν θα αντιπαρατεθω λοιπον μαζι σου σε αυτο. Δικαιωμα σου να εχεις οποια αποψη θελεις. Στο κατω κατω "δημοκρατια" εχουμε και ο καθενας εχει το δικαιωμα να μπλα μπλα μπλα.....

Το υφος μου πριν ηταν επιθετικο μαζι σου και οχι διχως λογο, αλλα ειτε το πιστευεις ειτε οχι, δεν θελω τιποτα περισσοτερο στον κοσμο απο το να κατεβουμε στο δρομο και να ειμαστε στην ιδια πορεια. ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

sniper είπε...

Ααααα..... Το ανοιγμα της μυτης..... Η παγκοσμια σταθερα μιας δυναμικης πορειας ρηξης και ανατροπης.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε συντρόφια του ΚΚΕ αντί να κάνετε ξεχωριστές πορείες και συγκεντρώσεις δεν έρχεστε και σεις στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να τους γιουχάρουμε όλοι μαζί, να τους πετάμε γιαούρτια, να τους πιέζουμε με κάθε τρόπο στο να προκυρρήσουν ΣΥΝΕΧΩΣ απεργίες, στην κατεύθυνση απεργίας διαρκείας;;;

Ανώνυμος είπε...

Η πίεση δε γίνεται στις συγκεντρώσεις μαζί τους. Γίνεται σε κάθε σωματείο, συνδικάτο ή ακόμα και στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ. Και γίνεται υπερβαίνοντας τη ΓΣΕΕ βάζοντας απεργία εκεί που δε βάζει και πιέζοντας να εξαπλωθεί (όπως χθες και στις 17/12). Να γιουχάρω τον Παναγόπουλο δε μου προσφέρει νίκες, έτσι κι αλλιώς δυσάρεστο και στην τηλεόραση να τον βλέπω είναι...
Και για το τι μύτη άνοιξε, προτιμώ ας πουμε το ΝΟΤΟS να μένει κλειστό όλη μέρα με περιφρούρηση απ έξω (και να βλέπεις κάποιους να καίγονται που μένει κλειστό) παρά να παίζω με τους μπάτσους και να δίνω ωραίες εικόνες στην τηλεόραση (και δεν εννοω το σκηνικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη).
Συμφωνώ με το ΦΑΝΤΑΣΜΑ:ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Η πίεση γίνεται και στα σωματεία, και στις συγκεντρώσεις τους και παντού! Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις δεν βοηθούν στο να αυξηθεί η πίεση αυτή...Και εννοείται πως οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στους δρόμους, είναι μονόδρομος...Αρκεί να γίνονται (όπως αρχίζουν να γίνονται -πχ πρωτοβάθμια) από σωματεία και όχι από μεμονωμένους αγωνιστές!

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο βήμα έγινε...

Στη συγκέντρωση της Αθήνας η μικροφωνική του Π.Α.ΜΕ. έμεινε στη θέση της μετά το τέλος της συγκέντρωσης για να χρησιμοποιηθεί από τη ΓΣΕΕ και αφού προηγήθηκε συννενόηση...
Χέρι - χέρι (που λέει μια ψυχή) ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ.
Το ερώτημα είναι πώς θα γίνει η συνένωση...και πώς ακριβώς θα φωνάζεται το σύνθημα: "...ο μόνος δρόμος..." ή "...με το ΚΚΕ...";
Εκτός αν βρεθεί μια νέα λύση μέσα από ψηφοφορία στο παρόν ιστολόγιο...

Από την άλλη υπάρχει και το ενδεχόμενο το γεγονός να ήταν προβοκάτσια από το Π.Α.ΜΕ. για να μιλήσει ο Παναγόπουλος σε διακριτό σημείο, ώστε να τον πετύχουν ευκολότερα τα γιαούρια...

sniper είπε...

Παιζει επισης το ΠΑΜΕ να μοιρασε στα μουλωχτα και τα γιαουρτια. Ξερεις, ηλικιωμενοι που τα αγορασαν για να τα φανε, αλλα ξεκινησε η πορεια και ειπαν να μην τα εχουν βαρος και να τα δωσουν στους επομενους. Ο Παναγοπουλος μονο μπορει να δωσει την απαντηση. Αν βγει και πει οτι τα γιαουρτια που εφαγε στη μαπα δεν ηταν κρυα, η θεωρια συνομωσιας επιβεβαιωνεται πανηγυρικα.

Α! Και γυριστε τους την πλατη.

sniper είπε...

Απολιθωμα μη νομιζεις οτι δεν σε πηραμε χαμπαρι που απεχεις σαραντα ολοκληρα σχολια απο τη συζητηση (αντε αυτο δεν πιανεται). Εξηγησου και αυριο με τον κηδεμονα σου.

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

Παιδιά, ορισμένα σχόλια για δυο αναφορές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον - θα γίνει στη συνέχεια κατανοητό σε ποιες αναφέρομαι:

Είναι γνωστό ότι ο συνδικαλιστικός δεν ταυτίζεται με τον πολιτικό αγώνα, έχει μια "σχετική αυτοτέλεια" που λένε και τα παλιά εγχειρίδια. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μπορεί να είναι και σε αντιπαράθεση με τα πολιτικά καθήκοντα. Αντίθετα, πρέπει να υπηρετεί τον πολιτικό αγώνα της εργατικής τάξης, να ανοίγει δρόμους ανάπτυξης της ταξικής συνείδησης έως της συνειδητοποίησης της ανάγκης ανατροπής της αστικής εξουσίας. Και αυτό το λέω προκαταβολικά για κάποια σχόλια που θα κάνω στη συνέχεια, με αφορμή το σύνθημα για το πρόγραμμα σταθερότητας κλπ.

Για το σύνθημα της ανατροπής του προγράμματος σταθερότητας ο λόγος, λοιπόν. Ξέρετε, το παραμύθι για το ΣΥΡΙΖΑ (κι όποιον άλλον συμφωνεί με το σύνθημα αυτό) έχει κοντά ποδάρια. Η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη. Ο καθένας οφείλει να γνωρίζει ότι η ύπαρξη της ευρωζώνης (δηλαδή μιας ζώνης όπου το ενιαίο νόμισμα λειτουργεί – εκτός των άλλων – και ως αποθεματικό νόμισμα) «προϋποθέτει» από τη σκοπιά του κεφαλαίου την ύπαρξης κάποιου προγράμματος σταθερότητας. Άλλωστε, αυτό που εφαρμόζεται τώρα ΔΕΝ είναι το πρώτο, εδώ και χρόνια εφαρμόζονται προγράμματα σταθερότητας, αλλά οι σήμερα λαλίστατοι ξιφουλκούντες κατά του προγράμματος αυτού (βλέπε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), τότε είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Η ουσία είναι ότι, αν δε βάζεις θέμα αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη, το σύνθημα «να μην υπάρχει σύμφωνο σταθερότητας» ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ πρώτου βεληνεκούς γιατί οδηγεί με ακρίβεια στο να ακυρωθεί ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σύμφωνο και στην αντικατάστασή του από κάποιο «άλλο», «χαλαρώτερο», όπως έλεγε αρχικά ο Τσίπρας και ο ΣΥΝ αντιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πότε έβαλε θέμα καταδίκης του ευρώ και αποχώρησης από την ευρωζώνη; ΠΟΤΕ! Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αλλά, επειδή υπάρχουν και οι «πονηροί» (βλέπε πρωτοβουλία Αλαβάνου, ΚΟΕ κλπ.) οι οποίοι αφήνουν λίγο-πολύ να εννοηθεί ότι «δεν τραβάνε ζόρι» με αυτό το «βελτιωμένο» σύνθήμα της εξόδου από την ευρωζώνη, μήπως άραγε είμαστε ΟΚ με αυτό; Αμ δε! Πρώτον, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη έτσι γενικά κι αόριστα την «συνιστούν» οι γνωστοί ...αντικαπιταλιστικοί κύκλοι των ”Financial Times”, η αμερικάνικη κυβέρνηση, ακόμα και κύκλοι του γερμανικού κεφαλαίου, ο καθένας για τους λόγους του. Δεύτερον, το να βγει η χώρα από την ευρωζώνη για να «μπει» στη χούντα του ΔΝΤ σε τι είναι καλύτερο για το λαό; Άσε που – θου κύριε – ίσως και αυτό να ήταν η αρχική επιδίωξη του γνωστού για τις «καλές σχέσεις» του με το ΔΝΤ Γιωργάκη, όταν από τον πρώτο μήνα της θητείας του έσπευδε να ανεβάσει το έλλειμμα στο 12.7%, στρώνοντας το έδαφος στις κερδοσκοπικές πιέσεις που ακολούθησαν. Η καπιταλιστική Ελλάδα εκτός ευρωζώνης σημαίνει ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ: απ’τη μια, όντας μέλος της ΕΕ και μάλιστα στη «δεύτερη ταχύτητα» από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εντός της κι από την άλλη, επιπλέον, στην «αμερικάνικη χούντα» του ΔΝΤ (όπως τα κράτη-μπανανίες των ΗΠΑ της Λατινικής Αμερικής). Σημείωση: Λέτε γι αυτό να έβαλε ο Γιωργάκης την Έλενα Παναρίτη στο Επικρατείας και μάλιστα δεύτερη παρακαλώ; Λόγω της θητείας της ως στελέχους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην οικονομική καθοδήγηση της χούντας Φουτζιμόρι στο Περού; Λέμε τώρα...

Μπορεί, βέβαια, να μας πουν όλοι αυτοί ότι δεν εννοούν μιαν καπιταλιστική Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Τότε, γιατί έθεσαν έτσι το σύνθημα; Γιατί δε λένε, όπως λέει το ΚΚΕ, ότι η διέξοδος βρίσκεται στην απαλλαγή της χώρας από ΟΛΕΣ τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύσεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ.) μια προοπτική που συνδέεται αναπόσπαστα με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του υπάρχοντος καθεστώτος (κι όχι βεβαίως με μια απλή κυβερνητική εναλλαγή, όπως λέει το σύνθημα «ή η κυβέρνηση, ή τα μέτρα» που ακούσαμε εσχάτως) και την ανάδειξη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και της ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο; Γιατί επιμένουν να καλλιεργούν απατηλά συνθήματα που εγκλωβίζουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση στα πλαίσια του συστήματος;

Να ελπίζουμε σε απάντηση ή ...μπαααα;

g είπε...

μπα εσυ που σκεφτεσαι.
να μην ελπιζεις σε τιποτα.
γιατι ο τροπος που σκεφτεσαι ειναι ο τροπος που σκεφτονται οι ανακριτες πριν τις δικες της μοσχας οπως περιγραφεται στο μυθιστορημα το μηδεν και το απειρο (το συνιστω ανεπιφυλακτα).

εμπρος λαε εξω απο την ΕΕ φωναζει το συντονιστικο πρωτοβαθμιων σωματειων. την επομενη φορα θα το βαλουμε να φωναζει για ρηξη ανυπακοη στην ΕΕ με προοπτικη την αντικαπιταλιστικη αποδεσμευση και τη διαλυση της ΕΕ απο διεθνιστικη σκοπια και την οικοδομηση της σοσιαλιστικης ενωμενης ευρωπης των λαων.

και μετα θα ερθω να σου την πω για ενα συνθημα που λεει το κκε.

και μετα θα ερθει ο σαββας και 8α μας πει οτι ειμαστε ολοι ρεφορμιστες γιατι ολα αυτα χωρις την παγκοσμια επανασταση ειναι ενα κενο γραμμα.

αλλα μεχρι τοτε ο κοσμος θα εχει βγει στους δρομους και θα εχει σαρωσει και εμας μαζι με τους αστους. ή θα εχει βγει ο καρατζαφερης πρωθυπουργος.

αν ειναι δυνατον.
ερχονται μεγαλα πραγματα παμε για αγωνες, απεργιες και συγκρουσεις ολοι στους δρομους και οτι καταλαβαινει ο καθενας ας κανει

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Giorgos:

Ωραίος τρόπος να φαίνεται πως απαντάς, χωρίς να λες τίποτε... Για την ταμπακέρα, όμως, τσιμουδιά. Εκτός αν είσαι (είστε) θιασώτης της άποψης "το κίνημα είναι το παν, ο σκοπός τίποτε"... Να σου θυμίζω ποιος το είπε και ποιος τον κριτικάρισε ή το ξέρεις;;;

ουγκ, ουγκ! είπε...

Η κριτική που κανει ο καποιος ειναι αρτιότατη γιώργο πάνω στο σύνθημα.
Το σύνθημα αυτό ειναι αποπροσανατολιστικό γιατι προβάλεται σαν αίτημα συγκόλησης.
Διάβασε τι λεει πιο πάνω ο ανώνυμος και πες μου που αναφέρεται αυτο που λες οτι η συμμαχία χτίζεται πανω στο "εξω απο την ΕΕ"..
Το σύνθημα αυτο επίσης πλασάρεται απο το ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο, ο οποίος στα συνδικάτα ειναι πολυ πιο δυνατός απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποια στην εργατιά εχει πολύ λιγοτερες δυνάμεις.
Την αναντιστοιχη τακτική σε σχέση με τα συνθήματά σας σας πιστωνουμε αδερφέ..

@καποιος
με οσα λες εχω 100% συμφωνια. ασχετη κριτική ομως + αυτοκριτική. ρε συ το ψευδωνυμο σου βασικά απωθεί γιατι βγάζει εναν ελιτισμό απέναντι στο συνομιλιτή σου. Στο λέει ενας ουγκ που το αντιστοιχο ψευδωνυμο του βγάζει καφριλα τεσπα θα ζήσουμε με το κουσουρι μας..

Και μη ξεχνιόμαστε όλοι στους δρόμους!! (Σημερα εδώ οι ΚΚΕδες οι Κνιτες και απλοι φοιτητές του Παρισιού μαζι με Γάλλους συντρόφους "υποδεχτήκαμε" το Γιωργάκη στο Παρισι με κινητοποίηση!! ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!! Πουθενα να μην ησυχάζουν!!)

sniper είπε...

Ε ουγκ! Το "ουγκ" στα γαλλικα πως ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Κάποιε που σκέφτεσαι, στην τακτική τους οι κομμουνιστές, παλεύουν για να διαμορφώνουν αιτήματα-κρίκους που θα ακουμπάν στη λαϊκή συνείδηση και θα την οδηγούν στην κατανόηση της στρατηγικής στόχευσης που δεν είναι άλλη από την ανάγκη σοσιαλιστκής επανάστασης! Το αίτημα "κατάργηση-ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας" είναι πέρα για πέρα σωστό! Γιατί συνδέει αυτό που καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος ως το πρώτο που φταίει (σαν πολιτική απόφαση της κυβέρνησης), με την βαθύτερη αιτία που δεν είναι άλλη από την ίδια την ΕΕ...Αν πας αντίστροφα (όπως προτείνεις) ΧΑΘΗΚΑΜΕ....Θα βερμπαλίζουμε ατελείωτα χωρίς να μπορούμε να οικοδομούμε συμμαχίες και να διεμβολίζουμε εργατικές συνειδήσεις των πλατύτερων κομματιών της τάξης...Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίζει, δεν φταίει το συγκεκριμένο σύνθημα-αίτημα της πτώσης του προγράμματος σταθερότητας που -ξαναλέω- είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ, αλλά ευρ΄'υτερα η ΛΟΓΙΚΗ στην οποία εντάσσει το εν λόγω σύνθημα! Πάντως όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και το ΝΑΡ) μια χαρά τα λένε και τα πράττουν!

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (8/3, 2:38)

Βασικά, αγαπητέ μου, καθήκον των κομμουνιστών είναι να λένε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στο λαό. Η αλήθεια είναι επαναστατική, έλεγε ο Λένιν. Δεύτερον, οι κομμουνιστές ξεχωρίζουν από όλες τις μικροαστικές ομάδες - πέραν των άλλων - και στο ότι ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ. Οι εργάτες δεν είναι ηλίθιοι να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει επί της ουσίας, αποπροσανατολισμένοι είναι από τους μηχανισμούς του συστήματος και τα φερέφωνά του στο πολιτικό και το συνδικαλιστικό σκηνικό. Μην ανησυχείς, μια χαρά θα καταλάβουν οι εργάτες την αλήθεια ότι για την έξοδο από την κρίση σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, απαιτούνται ριζικές, επαναστατικές αλλαγές, ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΥΨΟΥΜΕ (όπως κάνεις εσύ) λες και οι εργάτες είναι τίποτε καθυστερημένα παιδάκια, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΝΑΚΕΨΟΥΜΕ" με συνθήματα που "φαίνονται", τάχα, πιο "άμεσα", λες και πάμε να κοροιδέψουμε τον εργάτη ότι το κόστος και η δυσκολία να υπερασπίσει τα συμφέροντά του είναι μικρότερη απ'όσο είναι στ'αλήθεια, από φόβο (που τον έχουμε εμείς κι όχι αυτός) μη τυχόν και "τρομάξει" και κάτσει στ'αυγά του...

Μωρέ εμπιστοσύνη να σου πετύχει στη δύναμη της ταξικής πάλης! Εσείς που κλίνετε την επανάσταση και τη λέξη "εργατικός" σε όλες τις πτώσεις, στην πράξη ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ την ικανότητα της τάξης αυτής να κατανοεί το ταξικό της καθήκον. Λέτε τα μύρια όσα για το ρόλο της πρωτοπορίας, αλλά το βασικό της καθήκον, ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και να ζυμώνει τα αληθινά πολιτικά καθήκοντα, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Πήγαινε φίλε με τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα (μήπως και με ...το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ που έβγαλε ανακοίνωση ενάντια στα μέτρα;) χέρι-χέρι με τους "κρίκους" σου κι ασε εμάς να πάμε στους εργάτες να τους πούμε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ που οι αστοί κι οι οπορτουνιστές μαζί, τους κρύβουν...

Ανώνυμος είπε...

Ρε κάποιε που ΔΕΝ σκέφτεσαι, το ποιός λέει την αλήθεια στο λαό, τραβα πες τα στο ΚΚΕ που έλεγε ΧΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για την άθλια κατάσταση του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, που είπε ΨΕΜΜΑΤΑ για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ακόμα και στα μέλη του, που λέει ψέμματα ακόμα και σήμερα για το περισσότερο κομμάτι του πρόσφατου παρελθόντος του!
Την επίκληση των σωστών θέσεων περί αληθείας, να μην τη χρησιμοποιείς για να "κατακεραυνώσεις" άλλους κομμουνιστές, αλλά για να κατακεραυνώσεις πρώτα από όλα το ΚΚΕ σου...Από την άλλη το γνωστό τροπάρι του ότι οι εργατες δεν είναι βλάκες! Εννοείται πως οι εργάτες ΔΕΝ είναι ηλίθιοι αλλά αλλοτριωμένοι! Και για αυτό όμως ΜΗΝ κατηγοράς άλλους κομμουνιστές, κατηγόρα αγόρι μου το ΚΚΕ. Διότι ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ αναφέρει ΡΗΤΑ πως στο πολιτικό σύστημα της δικτατορίας του προλεταριάτου στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΆΤΟΥ αλλά ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;;Και μη μου πεις, τα γράφει το ΚΚΕ στις θέσεις του 18ου για το σοσιαλισμό....Επομένως ΘΕΩΡΕΙ Ή ΟΧΙ το ΚΚΕ τους εργάτες ακόμα και σε συνθήκες επαναστασης που αλλάζουν με γεωμετρική πρόοδο οι συνειδήσεις (πόσο μάλλον σήμερα), ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να ασκήσουν την εξουσία τους και για αυτό προβάλλεται το ΚΚΕ σαν από μηχανής θεός ή μεσσίας;;; Αλλού αυτά... το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μια χαρά προβάλλουν ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ σε ΣΥΝΔΕΣΗ με την επαναστατκη στρατηγική...

ουγκ, ουγκ! είπε...

@Σ/φος φαντασμα
ougk ougk! Αλλά σκέψου την προφορά πιο εκλεπτισμένη, με κάτι ανάμεσα σε "ου" και "ι"..

@Ανώνυμε/η
Τεραστια τοποθέτηση, πισω στο κυλικείο της σχολής σου τώρα για καμιά φράπα.. Τέλος.

Ανώνυμος είπε...

ουγκ ρίξε κι άλλο το επίπεδο αγόρι μου μπορείς!!!

sniper είπε...

Συμφωνα λοιπον με τον Ανωνυμο, οταν το ΚΚΕ παρει περιχαρακωτικα, διασπαστικα, γραφειοκρατικα και χωρις να ρωτησει τη ΓΣΕΕ την εξουσια, δεν θα εχουμε δικτατορια του προλεταριατου αλλα του Κομματος. Και τα λεει αυτα το ιδιο το Κομμα στις θεσεις του. Κατα τα αλλα, ο ουγκ ριχνει το επιπεδο.......

Μηπως να μεναμε εντος θεματος, αν και το ξεχειλωσαμε, γιατι ο εχθρος μας δεν ειναι το Λαικο Ιουδαικο Μετωπο αλλα οι Ρωμαιοι?

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (8/3, 12:14)

Ισχύει καταρχάς η απάντηση που έδωσα σε κάποιον προηγούμενο ανώνυμο (μπορεί να ήσουν εσύ, δεν ξέρω): ωραίο το να προσπαθείς να φανείς ότι απαντάς, χωρίς να λες τίποτε για την ταμπακέρα. Αλλά εγώ, δε θα παρασυρθώ να ξεφύγει η συζήτησή μας από το θέμα: αργά ή γρήγορα ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ (εσύ, το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξέρω ποιος διάολος ακόμα) ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ: Με τον Αλαβάνο, το ΣΥΡΙΖΑ και το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ, τάχα για να "ανατραπεί το σύμφωνο σταθερότητας" (δηλαδή να έρθει κάποιο άλλο "χαλαρότερο" στη θέση του) Ή με την ταξική επαναστατική γραμμή του ΚΚΕ που καλεί στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων της χώρας. Μιας και δεν απαντάς στα ουσιαστικά επιχειρήματα, δε θα πω επί της ουσίας κι εγώ τίποτε άλλο. Αλλά πολύ αμηχανία βλέπω, βρε παιδί μου...

ΥΓ 1. Αν δεν το'χει πάρει χαμπάρι, την επανάσταση θα την κάνουν οι ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ εργάτες, όχι οι "καθαροί", "αμόλυντοι" και "ατσαλάκωτοι" από τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και του πολιτικού του υπηρετικού προσωπικού. Κοίτα λοιπόν πως θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ σ'αυτούς τους εργάτες ότι η επανάσταση δεν είναι "μια ιστορία για το μακρυνό μέλλον", αλλά ώριμο καθήκον του σήμερα που πρέπει να συνειδητοποιείται και να ωριμάζει κάθε μέρα στους μαζικούς αγώνες, ΑΝΤΙ να ψάχνεις "κρίκους" που, τάχα, είναι πιο "άμεσοι" και, τάχα, "βοηθάνε" τους εργάτες να "κινητοποιηθούν" - ενάντια σε τι; με ποιο στόχο; μήπως μιαν ακόμα αστική κυβερνητική εναλλαγή όπως λέγατε επί ΝΔ και ξαναλέτε με τον ΓΑΠ; και τώρα να έρθει ποιος; ο ...Σκανδαλίδης, ο Παναγιωτακόπουλος και ...ο Αλαβάνος; Μ'αρέσει που κατά τα άλλα είστε κατά της "λογικής των σταδίων"! Ή μήπως για να δανειστούμε από την Κίνα φτηνότερα, όπως λένε μερικοί δικοί σας (άντε μην πω ονόματα και διευθύνσεις) στα άρθρα τους; Να δω τότε, τι θα λέτε για την COSCO και το λιμάνι του Πειραιά... Αυτό είναι η "ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας"; Μη σκίσετε κανένα καλσόν, προσέξτε!

ΥΓ 2. Τελευταία, για να μη μας μείνει καμία αμφιβολία για το "που το πάτε", σας βλέπουμε χωρίς καν τα προσχήματα, στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ. Και εις ανώτερα...

ΥΓ 3. Για τη "δικτατορία του κόμματος", αγοράκι μου, διάβασε λίγο την κριτική του Λένιν στην "αριστερή αντιπολίτευση" των Σπαρτακιστών της Γερμανίας που έλεγαν αυτές τις αναρχοσυνδικαλιστικές ανοησίες που λες κι εσύ, γιατί αυτά είναι "λυμένα θέματα" για το επαναστατικό κίνημα εδώ και ένα αιώνα. Μια απορία έχω μόνο: πως συμβιβάζονται οι "ρεαλιστικοί κρίκοι" με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΓΣΕΕ από τη μια και οι διθύραμβοι στη δικτατορία του προλεταριάτου από την άλλη; Πόσα καρπούζια να χωρέσει κανείς στην ίδια μασχάλη, ε;

kollaps είπε...

Ουγκ-ουγκ όταν λες οτι ήσασταν με "γάλλους συντρόφους" εννοοείς τους αντεπαναστάτες καραοπορτουνιστές του NPA ή τους κομμουνισταράδες του ΚΚΓ; Δε λέω καλή η κίνησή σας αλλά με τρώει η περιέργεια επειδή σε βλέπω να μη σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου με τον οπορτουνισμό!

kollaps είπε...

Επίσης, ισχύει συναγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που ωρύεστε για την αυτοτέλεια του ΠΑΜΕ οτι στις συγκεντρώσεις μιλάνε καμιά δεκαριά στελέχη του κόμματος τα οποία στις ομιλίες τους δεν παραβλέπουν να καλέσουν σε ...ψήφο στο ΚΚΕ; Τώρα δεν ξέρω αν το λένε ακριβώς έτσι ή με το στανταράκι "την κρίσιμη στιγμή ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του" κλπ, πάντως κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου. Αν ισχύει δεν είναι λίγο αστείο να κατηγορείτε μετά το ΝΑΡ οτι τάχα βάζει στόχο στο κίνημα την κυβερνητική εναλλαγή και την εκλογική λύση;

sniper είπε...

Kollaps γιατι δεν περνας καμια βολτα απο αυτες τις διαβοητες συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ, οπου κομματικα στελεχη με μαυρη μαγεια κανουν πλυση εγκεφαλου στον κοσμο καλωντας τον ακουσον ακουσον, να ψηφισει ΚΚΕ, για να διαπιστωσεις ιδιοις ομασι τι παιζει? Σταματα να κανεις σα χωρικος προ δισχιλιετιας που εβλεπε μια οχια στο χωραφι του και με σπασμενο τηλεφωνο σε λιγη ωρα την ειχε μετατρεψει σε δρακο δεκα μετρα υψος που ξερναγε φλογες απο τα ρουθουνια. Πες καλυτερα στους δικους σου να κρατανε λιγοτερα κομματικα πανο στις δικες σας πορειες (ανθρωπος και κομμα το καταντησατε), γιατι τους βαραινουν και δεν μπορουν μετα να συγκρουσιαστουν με τους μπατσους. Μη σας τη λενε και οι αναρχοασφαλιτες μετα. Πραγματικα τωρα, δεν νομιζω να πιστευεις κι εσυ οτι τετοιες κουβεντες μας βοηθανε.....

kollaps είπε...

Μη φοβάσαι, έχω περάσει και από συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Όσον αφορά τα "χαλάσμένα τηλέφωνα", άστο καλύτερα ή μην μας το πετάτε αν δεν μπορείτε να είστε στοιχειωδώς σοβαροί από μεριάς σας. Εμένα π.χ. με κατηγόρησαν σήμερα οτι είναι θέση του ΝΑΡ οτι η εργατική τάξη φθίνει (;) και οτι είμαστε με τον ούλτραιμπεριαλισμό (;;). Και σόρρυ που φέρνω πάλι παράδειγμα από το πανεπιστήμιο αλλά μάλλον οι "φοιτητικού τύπου αντιπαραθέσεις" αρέσουν και σε σας.. Ελπίζω τουλάχιστον στις "σφυροδρεπανικές" συζητήσεις και συγκρούσεις να προσπαθούμε να μην φτιάχνουμε ο ένας ένα σκιάχτρο της άποψης του άλλου και να το πολεμάει. Άντε καλό αγώνα σε όλους μας.

sniper είπε...

Α μη νομιζεις κι εγω ψοφαω για φοιτητικου τυπου αντιπαραθεση (φοιτητης ειμαι). Που καμια φορα ειναι πιο σοβαρη και ειλικρινης απο δεκα "σοβαρες" αναλυσεις-σεντονια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ!:

Πωπω απολιθωμα μολις διαβασα στην λιστα το τελευταιο κειμενο του παπαγαλακιου για το γνωστο ζητημα με τον σφο.Σκληρο διαλεκτικο και μου πεσανε τα μαλλια!Ηταν απιστευτο κειμενο!!
Hochachtungsvoll!

Alex

Ανώνυμος είπε...

Κάποιε που ΔΕΝ σκέφτεσαι (και μακάρι να σκεφτείς)...Μη παίρνεις τις επιθυμίες σου για πραγματικότητα! Και μη διαστρεβλώνεις τα λόγια των άλλων, για να τα χωρέσεις στη δική σου κουτούτσικη λογική....

Αφού δε θες αιτήματα-κρίκους που να συνδεουν το σήμερα με την επαναστατική στρατηγική, βγες ρε καρντάσι και κήρυξε αύριο όχι την ελληνική την παγκόσμια επανάσταση, παρέα με τον Σάββα που έφυγε από μας και μακάρι να έρθει σε σένα...Πω, πω τι ρεφορμισμός να παλεύεις για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας συνολικά, επειδή θαρθει άλλο!!! Πω, πω ΤΙ απαυγασμα (αντι)διαλεκτικής σκέψης...Δηλαδή δεν περνάει καθόλου από το αργόστροφο μυαλό σου πως ΕΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ το Σύμφωνο Σταθερότητας με σκληρούς εργατικούς και νεολαιϊστικους αγώνες και αποκτήσει η εργατική μας τάξη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΠΟΙΘΗΣΗ, θα ανατινάξει μετά Ο,ΤΙ της μπει εμπόδιο;;;; Αυτά σας μαθαίνει ο Κύριλλος;;;;;

ΧΛΕΥΆΖΕΙΣ σαν οπορτουνιστικό, έναν συνολικο πολιτικό στόχο-κρίκο της περιόδου φέρνοντάς τον σε αντιπαράθεση με την ανάγκη της σοσιαλιστικής επανάστασης;;;; Και ΠΩΣ βρε αστροπελέκι θα περάσει η εργατική τάξη, με ΠΟΙΑ εμπειρία, με ΠΟΙΟ χειροπιαστό πολιτικό στόχο στην επόμενη φάση (και μάλιστα επαναστατική), όταν καλά-καλά δεν είναι συνδικαλισμένη;;; Εδώ κοτζάμ Οκτωβριανή και ξεκίνησε με σούπερ ρεφορμιστικούς στόχους (γη, ειρήνη, ψωμι), η ισπανική επανάσταση ξεκίνησε σαν αντίδραση στο πραξικόπημα του Φράνκο (εκεί να δεις ρεφορμιστικός στόχος) και συ μου λές πως καλά κάνει το ΚΚΕ που δεν βάζει τους...ρεφορμιστικούς στόχους της ανατροπής του προγράμματος σταθερότητας γιατί θαρθει κάποιο άλλο πιο...λαϊτ;;;; Ήμαρτον Παναγία μου...

Όσο για το ανέκδοτο σχετικά με ΠΟΙΟΝ θα διαλέξει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ε, καλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;;

Καρντάσι ΚΑΝΕΝΑΝ δε διαλέγουμε προνομιακά για σύμμαχο πάρτο χαμπάρι...Θέτε ενότητα στο κίνημα με ΟΛΗ την Αριστερά και με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ συνολικά του Προγράμματος Σταθερότητας;;; Αν ναι ελάτε! Αφήστε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και βάλτε πλάτη για ισότιμη κοινή δράση σε γειτονιές, στα σωματεία, στη νεολαία! Εμείς πάμε στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οικοδομώντας μαζί με άλλες δυνάμεις (και με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση και πρακτική και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. Αν πάλι δεν θέτε, πρόταξε αγόρι μου άυριο σαν ΑΜΕΣΟ ΣΤΟΧΟ την επανάσταση, αλλά δεν θα φταίω εγώ εάν φας ντομάτες από τους εργάτες...

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τη δικτατορία του κόμματος, ξέρω πολύ καλά ΤΙ γράφει ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ο Λένιν. Υπάρχει όμως και η -μετά τον Λένιν- τραγική εξέλιξη. Σαφώς και την εξουσία θα την πάρει ένα κόμμα ή (εγώ για το δεύτερο παλεύω) ένα ΜΕΤΩΠΟ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Καρντάσι μου το βασικότερο είναι ομως, οι εργάτες ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥς ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. Και αυτό γίνεται όχι με μονοπρόσωπη διεύθυνση, αλλά με ργατική δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Αυτό ΔΕΝ γ΄'ινεται με μονοκομματισμό στην κοινωνία, διότι έτσι ΝΕΚΡΩΝΕΙ η πολιτική αντιπαράθεση που είναι το ΟΞΥΓΟΝΟ για τους εργάτες, προς όφελος της γραφειοκρατίας. Αν δεν θες να το καταλάβεις, δικαίωμά σου.. Αν θεωρείς πως επειδή ο Λένιν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να εφαρμόσει την μονοπρόσωπη διεύθυνση, ή τον μονοκομματισμό αυτό είναι και η πρόταση του ΚΚΕ για το σήμερα, τότε εργατιά τρέμε αν αφήσεις μεσσίες τύπου "κάποιος που ΔΕΝ σκέφτεται" να πάρουν την εξουσία...

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (9/3 1:20, 1:31)

Έχεις πολύ πλάκα φίλε. Δε σε πιάνει κανείς πουθενά, όπως δεν πιάνει ποτέ κανείς τον οπορτουνιστή που το'χει στο αίμα του να πηδά από 'δω κι από εκεί, έξω από αρχές...

Θαυμάστε εσωτερική λογική συνέπεια: από τη μια, η εργατική τάξη είναι "αλλοτριωμένη" σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το να της θέσεις σήμερα ως άμεσο (δηλαδή χωρίς ενδιάμεσα στάδια) στρατηγικό σύνθημα προοπτικής την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δεσμεύσεων της χώρας δε μπορεί να τη συνεπάρει και να παλέψει γι αυτόν κι έτσι, πρέπει να την καλέσουμε να παλέψει ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας, χωρίς καν να βάζουμε το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, χωρίς να το συνδέουμε με το ζήτημα της εξουσίας.

Από την άλλη, αυτή η εργατική τάξη που δε μπορεί να πάρει την εξουσία, μπορεί ωστόσο να τα βγάλει πέρα μαθαίνοντας "μόνη της να διοικεί το κράτος της" και δε χρειάζεται την καθοδήγηση κανενός κόμματος γι αυτό - σοβιέτ χωρίς μπολσεβίκους, δηλαδή. Μα τι "γραφειοκράτης" και "κομματικός δικτάτορας" ήταν αυτός ο Λένιν πια, που τσάκισε την Κροστάνδη επειδή ακριβώς προπαγάνδιζε αυτές τις ...σοφές αναλύσεις...

"Λάστιχο" αυτή η εργατική τάξη για τους φωστήρες του οπορτουνισμού. Τα κάνει όλα και συμφέρει, φτάνει εμείς να έχουμε πάντα δίκιο. Αμ δε, παιδιά. Ο βασιλιάς είναι γυμνός...

Κι όχι τώρα, δηλαδή. Από χρόνια έχει ξεγυμνωθεί. Επειδή μερικοί μπορεί να έχουν ξεχάσει, αυτό το παραμύθι με τους "μεταβατικούς στόχους" το'χετε ξαναπαίξει όχι μια και δυο φορές. Κι ώ του θαύματος, ο στόχος επιτυγχάνεται αλλά... η μετάβαση μας μένει πίσω από λάστιχο. Το κίνημα της ΕΑΣ και των ΑΕΙ "έσπασε τον τσαμπουκά της δεξιάς" το '92 - μόνο που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα μετά πήρε 45% και η "μετάβαση" πήρε παράταση επ'αόριστον. Έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή (στην ουσία εξωθήθηκε σε εκλογές ήττας), αλλά αντί να συντριβεί πολιτικά το αστικό πολιτικό μπλοκ, ο Γιωργάκης πήρε 43% και 160 βουλευτές. Πάλι τα ίδια σήμερα; Μυαλό δε θα βάλετε ποτέ;

Πότε θα καταλάβετε ότι ο στρατηγικός στόχος δε καθορίζεται από το συσχετισμό δύναμης και τη συνείδηση, αλλά από το βαθμό ανάπτυξης και τα χαρακτηριστικά του καπιταλισμού;

Πότε θα καταλάβετε ότι από μόνο του ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ δε μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση της εργατιάς στο ύψος της κατανόησης της ανάγκης της ανατροπής, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ;

Έτσι, π.χ. μπορούμε και πρέπει να καλούμε σε μαζικούς, ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ για να μην περάσουν τα μέτρα, να αναγκαστεί να τα πάρει πίσω η κυβέρνηση ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ θα εντάσσεται αυτή η διαδικασία; Οι εργάτες - που συμφώνησες ότι δεν είναι ηλίθιοι - ρωτάνε: να χάσω όχι ένα, εκατό μεροκάματα απεργίας, ναι. Αλλά για να βγει τι; Μήπως ο Σαμαράς αντί του Γιωργάκη; Να εμπιστευτούμε το Σκανδαλίδη με τον Παπουτσή, το "καλό" ΠΑΣΟΚ για να διώξει το "κακό"; Για να πάει που η χώρα; Να μείνει στο ευρώ; Να βγει εκτός; Να μείνει στην ΕΕ; Να βγει εκτός; Πως θα αντιμετωπίσουμε το χρέος; Πως θα αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις γαλλογερμανών και αγγλοαμερικάνων αν θελήσουμε να ακολουθήσουμε μιαν άλλη πορεία; ποιον να εμπιστευτούμε για να κυβερνήσει τη χώρα, σε τέτοιες συνθήκες;

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

Σε όλη τη μαζική δουλειά του τελευταίου διαστήματος, είναι ισχνή μειοψηφία οι εργάτες εκείνοι που ακόμα δεν έχουν πειστεί ότι το σύμφωνο σταθερότητας είναι αντεργατικό. Το αντίθετο, ακόμα και οι στημένες δημοσκοπήσεις δε μπορούν να κρύψουν ότι η πλειοψηφία είναι ενάντια στα μέτρα, τα θεωρεί άδικα, είναι αγανακτισμένη με την ΕΕ και δε θέλει το ΔΝΤ. Εκείνο που δεν έχουν λυμένο είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, ότι ο λαός ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ να επιβάλλει μια ριζική αλλαγή πορείας στη χώρα.

ΠΟΣΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΠΙΑ ώστε να μη βλέπετε ότι η μάζα των εργατών παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμέτοχη επειδή δε βλέπει ΣΤΟΧΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ κι όχι επειδή συμφωνεί με το σύμφωνο σταθερότητας ή τα μέτρα; Οι εργάτες ξέρουν καλά ότι οι καπιταλιστές με τα "σύμφωνά" τους, τους ξεζουμίζουν. Σιγά το νέο! Εκείνο που δεν ξέρουν, δεν έχουν πειστεί κλπ. είναι ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για τον οποίο αξίζει να υπομείνουν τις θυσίες ενός παρατεταμένου αγώνα. Όσο δε λύνεται αυτό το ζήτημα, οι επικλήσεις στην ανάγκη "σκληρών αγώνων" που "ΕΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ" (πως λέμε αν η γιαγιά μου είχε καρούλια...) θα τα "ανατινάξουν όλα" κλπ., είναι ανοησίες ολκής και η μέχρι σήμερα πείρα το έχει περίτρανα αποδείξει. Και ναι, ο Οκτώβρης είχε αίτημα το ψωμί, τη γη και την ειρήνη. Όμως είχε πάνω απ'όλα στόχο εξουσίας. Οι μπολσεβίκοι, ανιστόρητε "μαρξιστή" της κακιάς ώρας, δεν είχαν σύνθημα απλά "γη και ειρήνη", αλλά "ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΣΗ". Νίκησαν γιατί κατάφεραν να πείσουν το λαό ότι μόνο ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ μπορούσαν να έχουν την ειρήνη και τη γη που λαχταρούσαν....

Κι αντί να καταπιαστούμε ενεργά με το να ζυμώνουμε το σύνθημα προοπτικής, της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ και ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΑΛΙΣΤΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ (αντί να φηφίζει απλά πότε τον ένα και πότε τον άλλο αστό πολιτικάντη), ώστε να αποκτήσει περιεχόμενο και προοπτική ο αγώνας ενάντια στα μέτρα, να μη μπορεί να εγκλωβιστεί στους ελιγμούς που οπωσδήποτε θα επιχειρήσουν οι αστοί και οι οπορτουνιστές... κάποιοι μας λένε να ασχοληθούμε με το σύμφωνο σταθερότητας και μόνο, για να μη "φάμε ντομάτες" από τους εργάτες. Ντομάτες και αυγά και ό,τι άλλο θες θα φάνε τελικά εκείνοι που αντί να δώσουν στους εργάτες αυτό που έχουν ανάγκη, ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και τη ΖΥΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, καθηλώνουν το κίνημα στα ίδια και στα ίδια: αμυντικούς αγώνες, με αποκλειστικά οικονομικό περιεχόμενο, αποσπασμένους από το στρατηγικό στόχο...

Και δε βλέπουν - ή κάνουν πως δε βλέπουν - ότι αυτή η γραμμή στην ουσία ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙ το κίνημα, ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ την προοπτική, το στερεί από καύσιμα συνέχειας και διάρκειας, δεν πάει την πολιτική συνείδηση των εργατών ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Γι αυτό και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει: την απομόνωση...

Καληνύχτα, λοιπόν και κακή σας τύχη...

Ανώνυμος είπε...

ρε κάποιε που ΔΕΝ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ πλάκα μας κάνεις;;; Σου'πα εγώ ποτε ότι τον άμεσο στόχο της περιόδου ΔΕΝ τον συνδέω με την αντικαπιταλιστική αποδεσμευση απο την ΕΕ;;; Διάβασε το ΠΡΙΝ, διάβασε καμμιά προκήρυξη του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!! Προκάτ κατηγορίες όλο μου είσαι!!!

2. Τι μας λες;;; Σου είπα εγώ ή το ΝΑΡ ποτέ πως οι εργάτες ΧΩΡΙΣ κόμμα ή/και κόμματα θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σοσιαλιστική επανάσταση και εργατική εξουσία;;; Βρες μια παράγραφο από ντοκουμέντα του ΝΑΡ που να το λένε αυτό...Και ψευτάκος λοιπόν κάποιε... Εγώ όμως ΜΠΟΡΩ να σου φέρω ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ του ΚΚΕ που την αλλοτριωση της εργατικής τάξης την εμφανίζουν σαν ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της ίδιας με τα όργανά της να διαχειριστούν την εργατικη εξουσία!!! Το ΚΚΕ θεωρει ΗΛΙΘΙΑ την εργατική τάξη και της φορά καπέλο την δικτατορική εξουσία του ΙΔΙΟΥ του ΚΚΕ σαν ....απαυγασμα του σοσιαλισμού!!!! Οπότε οι κατηγορίες περί οπορτουνισμού αλλου...

τέλος, αγόρι μου στην προσπάθεια σου να αποδείξεις την υπεροχή του ΚΚΕ (ποια υπεροχή, στα συνδικάτα ΠΕΦΤΕΙ και αν δεν το βλέπεις είσαι αλλού για αλλού), πέφτεις σε γκάφες ολκής! Δεν αναγνωρίζεις την αναγκαιότητα ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ (όπως πολλάκις σου έχω γράψει αλλά που...), και πετάς μια μπαρούφα, κενό γράμμα δηλαδή, την επανάσταση ως άμεσο στόχο...Τι να πω;;; Ούτε ο Σάββας δεν τα λέει αυτά... Από την άλλη, το ΚΚΕ μιλάει για λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία (αυτό το στόχο βάζει ως άμεσο στο κίνημα)... Ποια λαϊκή οικονομία;;; Καπιταλιστκή ή σοσιαλιστική;;; Για να σας ψήνει ο Κύριλλος, λέει πως είναι σοσιαλιστική...Αμ δε...

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (9/3, 12:18)

Όταν μπορέσεις και καταλάβεις τι σε ρωτάνε και σε τι (ΔΕΝ) απαντάς, μπορεί να γίνει συζήτηση. Τώρα, απλώς παραληρείς...

Στο ξαναλέω λοιπόν, για τελευταία φορά, μήπως κι αυτή τη φορά το καταλάβεις. Οι εργάτες μας βάζουν το ερώτημα: τι να διεκδικήσουμε; Και εννοούν, όταν το ρωτάνε αυτό ΟΧΙ το αν πρέπει να περάσουν ή όχι τα μέτρα (έχουν λυμένο ότι είναι άδικα, αντιλαϊκά κλπ.) ΑΛΛΑ τι θα γίνει με το πρόβλημα της χώρας. Εκεί φαίνεται ο αποπροσανατολισμός και η ιδεολογική πίεση και τρομοκρατία των μηχανισμών του συστήματος, σε ερωτήματα του τύπου: μπορούμε μόνοι μας; Που θα βρούμε λεφτά να πληρώσουμε το χρέος; Να βγει η χώρα από την ευρωζώνη; Να βγει από την ΕΕ; Πως θα "σταθεί" μόνη της; Με ποια ηγεσία θα πάμε την επόμενη μέρα;

Εκεί λοιπόν ρίχνει το βάρος η αστική τάξη: στο να πειθαναγκάσει το λαό να δεχτεί τα μέτρα ως "αναγκαίο κακό", τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης (με ευρώ ή χωρίς, αλλά εντός ΕΕ, ΝΑΤΟ, κλπ.) ως "μονόδρομο" και την εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων πολιτικών ομάδων της ως "δημοκρατία".

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει εκεί - και ο πολιτικός στόχος ακριβώς αναδεικνύει που πρέπει να πέφτει το βάρος της πολιτκής αντιπαράθεσης. Κι εκεί, εσύ τι λες; Το βάρος να πέσει στο σύμφωνο σταθερότητας. Στη γραμμή σου (στην καλύτερη περίπτωση) το κύριο γίνεται δευτερεύον, μια-δυο αράδες σε μια προκήρυξη ή σε μια κομματική απόφαση και το δευτερεύον γίνεται κύριο, γίνεται γραμμή συσπείρωσης και βασικός στόχος πάλης.

Αντί η ζύμωσή σου απ'το πρωί ως το βράδυ να διαφωτίζει τους εργάτες ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ και που ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ Σ'ΑΥΤΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, αναδεικνύοντας ότι είναι ΚΑΙ ρεαλιστικό ΚΑΙ αναγκαίο το να βαδίσουμε σε έναν άλλο δρόμο, αλλά και ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ για να γίνει αυτό, εσύ τους καλείς να ακυρώσουν το συγκεκριμένο σύμφωνο σταθερότητας, δηλαδή ένα μόνο από τα εργαλεία για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πολιτική! Κι αυτό είναι και "προωθητικό" για σένα...

Σε ρωτώ πως θα θωρακίσεις το κίνημα από τον όχι απίθανο ελιγμό της εξόδου από την ευρωζώνη (και άρα την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας) και την επαναφορά της (ευρω)δραχμής; Δε θα πρέπει από σήμερα να λέμε στους εργάτες ότι είναι ψευτοδίλημμα το ερώτημα "ευρώ (και άρα σύμφωνο σταθερότητας) ή (υποτιμημένη) δραχμή και προσφυγή στο ΔΝΤ"; Δε θα πρέπει να πείθουμε για το ότι μόνο ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ στα χέρια του, θα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση ικανή να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις π.χ. πάνω στο ζήτημα του χρέους; Δε θα πρέπει να πείθουμε ότι μέσα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ κλπ. καμμία δυνατότητα δεν υπάρχει να γίνουν όλα αυτά; Και πως θα γίνει αυτό, αν δε δίνεις ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ στη ζύμωση αυτών των συνθημάτων, αλλά επικεντρώνεις σε ένα ΑΜΥΝΤΙΚΟ και ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ αίτημα που ούτε κι έτσι είναι πιθανό να το πετύχεις, γιατί ο λαός θέλει προοπτική για να δεχτεί να υπομείνει τις τεράστιες θυσίες που θα χρειαστεί αυτός ο αγώνας, αλλιώς η κρίση - έχει δείξει η ιστορία - εύκολα γίνεται κοιτίδα αντιδραστικών εξελίξεων...

Δεν είναι ολοφάνερο ότι το σύνηθημα του συμφώνου σταθερότητας είναι ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ γι αυτή τη δουλειά, αποπροσανατολιστικό και λαθεμένο;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο στόχος, είναι η "γέφυρα" για να πάτε όλοι μαζί να κάνετε ένα ωραίο μπούγιο του Αλαβάνου, στην προσπάθεια να φτιαχτεί και στην Ελλάδα ένας χώρος-αριστερό "ανάχωμα" του συστήματος. Η συζήτηση σε ό,τι με αφορά τελειώνει εδώ και η ζωή θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο...

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

ΥΓ. Να μάθεις να διαβάζεις τι γράφω και να μη διαστρεβλώνεις. Επί λέξει σου έγραφα: "Από την άλλη, αυτή η εργατική τάξη που δε μπορεί να πάρει την εξουσία, μπορεί ωστόσο να τα βγάλει πέρα μαθαίνοντας 'μόνη της να διοικεί το κράτος της' και δε χρειάζεται την καθοδήγηση κανενός κόμματος γι αυτό - σοβιέτ χωρίς μπολσεβίκους, δηλαδή". Χρειάζεται μπόλικη προσπάθεια για να "ερμηνεύσεις" τα παραπάνω ως χρέωση σε σένα της άποψης ότι δε θα υπάρχουν κόμματα. Εγώ μίλησα για τον ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ του κόμματος της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η ταμπακέρα. Εσύ δε δέχεσαι καν τη θέση ότι η τάξη μπορεί να έχει ένα και μόνο πολιτικό επιτελείο (αφού τα στρατηγικά συμφέροντά της είναι ενιαία) και γι αυτό μιλάς για εργατικά κόμματα, λες και δεν ξεκαθάρισαν οι Μαρξ και Ένγκελς ήδη από το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" τη θεμελιώδη διαφορά του Κομμουνιστικού Κόμματος από κάθε άλλη πολιτική οργάνωση με αναφορές στην εργατική τάξη. Την εξουσία την κατέχουν τάξεις, την ασκούν μέσα από το κράτος τους (την οργανωμένη βία τους δηλαδή) και με εργαλείο τα Κόμματά τους. Αυτή είναι η αλφαβήτα της μαρξιστικής πολιτικής και το ότι αρνείσαι αυτή την αλφαβήτα (παρά τους λεκτικούς ακροβατισμούς) δείχνει την ουσία του προβλήματος...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιε, ΕΔΩ ακριβώς διαφωνούμε!
1. Το ΝΑΡ θεωρεί αυτή την περίοδο Το σύμφωνο σταθερότητας (και το πρόγραμμα που προκύπτει από αυτό), ως ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ-ΟΠΛΟ της ντόπιας αστικής τάξης για το ευρύτερο πέρασμα της πολιτικής της! Επομένως και οι κομμουνιστές ΑΥΤΟ πρέπει να προκρίνουν ως ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ! Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! οΤΑΝ ΞΈΣΠΑΣΕ Ο 1ος Παγκόσμιος, οι μπολσεβίκοι ΔΕΝ έθεσαν ως ΑΜΕΣΟ στόχο την επανάσταση, αλλά το ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και τη μετατροπή του σε εμφύλιο! Έτσι λοιπόν σημερα, θέτουμε ως άμεσο στόχο, την ανατροπή του Συμφωνου σταθερότητας (και του προγράμματός του) σε σύνδεση με τον πιο μακροπρόθεσμο στόχο αυτόν της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ από την ΕΕ και της πραγματοποίησης της σοσιαλιστικής επανάστασης! Αυτό ακριβώς λέει το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Εντάσσουμε -με άλλα λόγια- τον αμεσο στόχο της ανατροπής του συμφώνου σταθερότητας στην ευρύτερη τακτική της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από την ΕΕ και της σοσιαλιστικής επανάστασης-εργατικής εξουσίας! Ετσι τα ζυμώνουμε στον εργατόκοσμο και ευρύτερα στην κοινωνία, χρησιμοποιώντας απλά λαϊκά επιχειρήματα που αποκαλύπτουν τα ψέμματα του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το ζήτημα του κόμματος, και εδώ υπάρχει ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΣΕΓΓΙΣΗ από το ΝΑΡ. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον καθοδηγητικόρόλο του ή των κομμάτων της εργατικής τάξης, όπως το ΚΚΕ. Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της εργατικής δημοκρατίας-εξουσίας. Προσεγγίζουμε το ζήτημα από μια διπλή σκοπιά. 1. Στις επιχειρήσεις το βασικ΄΄ο έλεγχο θα τον έχουν οι εργάτες με τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (που θα προκύπτουν από εκλογές με ελεύθερη διαπάλη απόψεων και τάσεων), και την κεντρική κυβέρνηση θα την έχει ένα μέτωπο δυνάμεων που θα ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ και αυτό (για να προστατεύεται δε, η εργατκή εξουσία από τους εχθρούς της θα μπορούσε την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ να την θεμελιώνει ένα Σύνταγμα)..Απορρίπτουμε λοιπόν ως βαθιά λαθεμένη (μη σου πω και επικίκίνδυνη για την ίδια την εργατική εξουσία) την αρχή που υποστηρίζει το ΚΚΕ και που είναι η αρχή του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ως βάση και πλαίσιο λειτουργίας της εργατικής δημοκρατίας-εξουσίας.

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (9/3, 14:07, 14:15)

Το ΝΑΡ μπορεί να λέει ότι θέλει, ακόμα και ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση. Σημασία έχει τι γίνεται στην πραγματικότητα. Και στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ - κάτι που σημαίνει de facto έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το σύμφωνο σταθερότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος, σοβαρά αστικά έντυπα (π.χ. ΕΠΙΚΑΙΡΑ) μιλούν για ενδεχόμενο έκδοσης της ευρωδραχμής, ενώ το όργιο πλύσης εγκεφάλου και καλλιέργειας ψευτοδιλημμάτων καλά κρατεί (π.χ. είδα τη στημένη δημοσκόπηση της GPO που πρόβαλλε ο Πρετεντέρης χθες) για το λαό. Ακόμα και μετά τις συναντήσεις με Μέρκελ-Σαρκοζί η κυβέρνηση χαμήλωσε μεν κάποιους τόνους, αλλά δεν απέσυρε το θέμα.

Το βασικό ζήτημα είναι ότι μιλάς για την αστική τάξη λες και είναι κάτι ενιαίο και αδιαίρετο, τη στιγμή που στο εσωτερικό της μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε κύκλους που αντανακλούν τις βαθύτερες αντιθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυναμεων που οξύνονται. Ασφαλώς, η επιλογή της άρχουσας τάξης για την είσοδο στην ΟΝΕ που έγινε σε μια προηγούμενη φάση του οικονομικού κύκλου, είναι μια στρατηγική επιλογή. Όμως το να αγνοεί κανείς ότι τα δεδομένα αλλάζουν και υπάρχουν τμήματα (π.χ. εφοπλιστικό κεφάλαιο, μερίδα του τραπεζικού κλπ.) που πιέζουν για επανεξέταση επιλογών, στο φόντο των αγγλοαμερικάνικων επιδιώξεων για την περιοχή, καθώς και μια κυβέρνηση με δεδηλωμένα "καλές σχέσεις" (για να μην πούμε κάτι άλλο) με αυτή την πλευρά, τι να πει κανείς... αν μη τι άλλο δείχνει είτε ανικανότητα ανάγνωσης της συγκυρίας, είτε άλλες σκοπιμότητες.

Φυσικά, κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα γίνει η μια ή η άλλη επιλογή, ούτε ότι θα υπερισχύσει ο ένας ή ο άλλος πόλος. Όμως είναι έγκλημα σε τέτοιες συνθήκες να μην προετοιμάζεις το κίνημα ώστε να μην εγκλωβιστεί, είτε σε ελιγμούς, είτε σε πραγματικές στροφές στη γραμμή του ταξικού εχθρού και αυτό γίνεται μόνο βαθαίνοντας την πολιτική αντιπαράθεση και φέρνοντας στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη στρατηγική διέξοδο.

Οψόμεθα εις Φιλίππους, λοιπόν...

ΥΓ. για το Κόμμα. Δεν είναι είδηση ότι το ΝΑΡ έχει τόση σχέση με το λενινισμό, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Εκείνο που με εντυπωσιάσε όμως, είναι τι αντίληψη έχετε για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής νομιμότητας. "Να υπάρχει ένα Σύνταγμα", διάβασα. Θαυμάσια! Δηλαδή, με ένα Σύνταγμα που κατοχυρώνει το δικαίωμα των αστών να έχουν τα δικά τους κόμματα και να ζυμώνουν την επιστροφή στον καπιταλισμό, φτάνει να μην κάνουν π.χ. σαμποτάζ και προβοκάτσιες, είσαι ΟΚ; "Θεσμικό" είναι το πρόβλημα ή ταξικού συσχετισμού; Δηλαδή αν δεν απαγορευόταν η δράση των εσέρων, δε θα στασίαζαν κατά της σοβιετικής εξουσίας προσπαθώντας ακόμα και να δολοφονήσουν το Λένιν; Με επιχειρήματα βγαλμένα από τις "χρυσές μέρες" του ευρωκομμουνισμού, δε θα πάτε πολύ μπροστά παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

1. Κάποιε, ένα εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα που ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ το γιατί παλεύει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ(και του Προγράμματός του), που έχει ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ βασικά ιδεολογήματα του ελληνικού κεφαλαίου (συνευθύνη αστών-εργαζομένων, εθνική ενότητα, μοιρολατρία, ατομισμό κλπ) , σου φαίνεται έυκολο να εκτραπεί σε ρεφορμιστικές αυταπάτες και να υποταγεί στα κελεύσματα του...ΔΝΤ;;; Ας είμαστε λίγο σοβαροί... Ακόμα μια απόδειξη, πως το ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑς (κάτι που ΔΕΝ κάνει το ΚΚΕ), σημαίνει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και πάλη ενάντια σε πιθανή εμπλοκή του ΔΝΤ με έξοδο από την ευρωζώνη...

Για Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της εργατικής εξουσίας-δημοκρατίας: Οι εργατικές πολιτοφυλακές που θα υπακουουν στην σοσιαλιστική κυβέρνηση, θα είναι ο ένοπλος υπερασπιστής του εργατικού μισο-κράτους. Το σοσιαλιστικό Σύνταγμα -όπως και κάθε Συνταγμα- θα έρθει να αποτυπώσει το διαμορφούμενο ΝΕΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα υπολλείματα της αστικής τάξης, αλλά και των υπόλοιπων στρωμάτων. Επομένως αυτά περί προστασίας των αστών δεν ισχύουν. Αντίθετα το σοσιαλιστικό Σύνταγμα θα κατοχυρώνει την ύπαρξη ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ μέσα στην κοινωνία. Κατι που το ΚΚΕ το ΑΡΝΕΙΤΑΙ με αυτά που γράφει στις θέσεις του 18ου Συνεδρίου για το σοσιαλισμό...

Κάποιος που σκέφτεται... είπε...

@Ανώνυμος (9/3 20:36)

Αγαπητέ ανώνυμε το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου όταν ρίχνεις ένα πολιτικό σύνθημα είναι εντελώς διαφορετικό από το τι έχουν στο μυαλό τους εκείνοι που συσπειρώνονται σ'αυτό. Εσύ, μπορεί να'χεις λυμένα ένα σωρό πράγματα παραπάνω από το σύμφωνο σταθερότητας (ας πούμε, δηλαδή, γιατί δεν το πολυβλέπω). Ο εργάτης όμως που του λες "έλα να παλέψουμε για να ανατραπούν τα μέτρα του προγράμματος σταθερότητας" δεν είναι διόλου υποχρεωμένος να'χει λυμένο τίποτε περισσότερο από αυτό στο οποίο τον καλείς. Η κάθε πολιτική δύναμη όταν ρίχνει ένα σύνθημα για δράση στις μάζες, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να γνωρίζει ότι θέτει μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που με βάση αυτή θα υπολογίζει το τι κόσμο μαζεύει. Συνεπώς, η υπόθεσή σου ότι ο κόσμος που θα παλεύει ενάντια στα μέτρα του συμφώνου θα'χει απορρίψει τα αστικά ιδεολογήματα είναι επιεικώς για γέλια. Το σύνθημα αυτό "χωράει" εξίσου καλά κι εκείνον που πιστεύει στην αυταπάτη ότι εντός ΕΕ μπορεί να αλλάξει η οικονομική πολιτική και με ένα "άλλο μίγμα" μέτρων (φτηνός δανεισμός από μια "κοινωνική ευρωπαϊκή τράπεζα" και πολιτική τόνωσης της ζήτησης π.χ. για να σου πω κι ένα συγκεκριμένο "πακέτο" που κυκλοφορεί από το ΣΥΡΙΖΑ). Τι θα κάνεις, θα τον διώξεις από το "μέτωπο"; Ή νομίζεις ότι με αυτή τη γραμμή συσπείρωσης θα καταφέρεις να ηγεμονεύσεις εσύ απέναντι στις ρεφορμιστικές αυταπάτες; ΑΝ ΕΧΕΙΣ τέτοιο συσχετισμό που η επαναστατική αντίληψη να ηγεμονεύει της ρεφορμιστικής ΣΗΜΕΡΑ, τότε αυτό είναι ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να βάλεις ανοιχτά και καθαρά το ζήτημα της διεξόδου ως άμεσο στόχο. ΑΝ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ το συσχετισμό αυτό, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε: πρώτον, η δική σου γραμμή σημαίνει την υποταγή της επαναστατικής στη μικροαστική γραμμή και δεύτερον, είσαι υποχρεωμένος για να αποφύγεις τον κίνδυνο αυτό να καλείς σε μια τέτοια πάλη ενάντια στα μέτρα ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ και, άρα, ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ από τις ρεφορμιστικές δυνάμεις ακόμα κι αν στην αρχή βρεθείς μειοψηφία. Γιατί, η μάχη αυτή δεν είναι μονόπρακτο έργο - τώρα μόλις αρχίζει και θα'χει πολύ χρόνο μπροστά της. Είναι βέβαιο ότι αν εσύ μείνεις σταθερός, αν δεν υποκύψεις στην πίεση του αντιπάλου, η αναπόφευκτη χρεωκοπία του ρεφορμισμού θα οδηγήσει τις μάζες που ριζοσπαστικοποιούνται αυθόρμητα από την κρίση, στο δικό σου πλευρό. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, τότε ο ελιγμός (ή η πραγματική στροφή τακτικής) της αστικής τάξης και των ρεφορμιστών πολύ απλά θα σε "πάρει" μαζί της...

Ειλικρινά, όμως, το πολυκουράσαμε το θέμα. Επαναλαμβάνω, σε λίγο καιρό θα φανεί αν και ποιος έχει δίκιο...