Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το κλειδί είναι κάτω απ' το γεράνι

Που βρίσκεται λοιπόν η λύση από τα καθημερινά αδιέξοδα;
Το κλειδί είναι η μεταφυσική. Κι αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως θεός. Παίρνουμε τη μεταφυσική από το διαλεκτικό ιδεαλισμό του χέγκελ που την είχε βάλει ανάποδα, με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, κατεβάζουμε το θεό στη γη και τον βαφτίζουμε κατά περίπτωση: έρωτα, κόμμα κτλ. Ανάλογα ποια γήινη κατάσταση αποθεώνουμε κάθε φορά.

Γι’ αυτό κι ο πανθεϊσμός του σπινόζα ήταν στην ουσία ένα φιλοσοφικό βήμα προς τον υλισμό. Ο άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει χωρίς κάτι να τον ενθουσιάζει. Κι αν το πάρουμε ετυμολογικά αυτό ακριβώς σημαίνει ο ενθουσιασμός. Να έχεις το θεό μέσα σου. Αντίστοιχη ετυμολογία έχουν όσοι φέρουν μέσα τους το δία κι είναι ενδιαφέροντες. Θα φανταζόσουν ποτέ τη ζωή χωρίς ενδιαφέρον;

Οι απαισιόδοξοι δικαιώνονται στα προγνωστικά αλλά αποτυγχάνουν πάντα στη ζωή. Όταν οι άλλοι μπλέκουν στις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της διαλεκτικής, η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς που τα έχουμε όλα λυμένα (αν και εμείς είμαστε οι άλλοι). Η ζωή τραβάει την ανηφόρα με σημαίες και με ταβούρλα χωρίς να κοιτάει τη δική μας μελαγχολία. Ελπίζω στην κοινωνία του μέλλοντος να ‘χει μια θέση και για εμάς τους σκεπτικιστές. Αλλιώς πρέπει να βρούμε από τώρα μια κατηγορία μεταφυσικών που να μας χωράει αξιοπρεπώς.

Το κλειδί δεν είναι η μεταφυσική. Το κλειδί είναι να μην αποδράσεις από τις αντιφάσεις της ζωής, αλλά να τις καταλάβεις και να τις πιάσεις από τα κέρατα. Το πρώτο είναι θεωρία κι αντιληπτική ικανότητα. Το δεύτερο είναι πράξη και θέλει χαρακτήρα και δύναμη ψυχής. Κι αυτό με τη σειρά του απαιτεί πίστη. Δηλ μεταφυσική και πάλι.

Όταν πιστεύεις σε κάτι, όλα γίνονται εύκολα κι ευχάριστα. Αυτό μπορεί να φανεί εύκολα σε έναν άνθρωπο που είναι ερωτευμένος. Ο έρωτας είναι συναίσθημα αντιδιαλεκτικό. Μονολιθικό κι απόλυτο. Δεν χωράει συμβιβασμούς κι αμφισβήτηση. Ούτε απιστία γιατί τότε χάνει το βασικό του χαρακτηριστικό. Τη μεταφυσική πίστη.
Υπάρχει όμως κι η έλλογη πίστη που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα.

Το κλειδί είναι να μην ψάχνεις ένα μόνο κλειδί, σα λυδία λίθο που θα εξηγήσει τα πάντα. Η ζωή δεν είναι τόσο απλή για να χωρέσει σε μία αφαίρεση. Το πολύ να βρεις κάτι το πρωτεύον που θα καθορίζει τα υπόλοιπα μες στην αλληλεπίδρασή τους.

Το κλειδί είναι μέσα μας γιατί το κατάπιαμε. Κι άντε να το βρεις και να το βγάλεις πάλι έξω.
Το κλειδί είναι ο συμβολισμός της ερωτικής πράξης. Όπου κάτι αιχμηρό διεισδύει σε μια τρύπα και τη συμπληρώνει διαλεκτικά ανοίγοντας τον παράδεισο.
Όχι πως έχω το κλειδί του παραδείσου μα σ’ αγαπώ κι αυτό νομίζω είναι κάτι.

Το κλειδί μπορεί να μην χρειάζεται καν, γιατί δεν είναι κλειδωμένα. Αλλά διστάζουμε και δεν τολμάμε να ανοίξουμε την πόρτα. Είμαστε κλειδικά νεκροί κι έχουμε μείνει αναίσθητοι, χωρίς ευαισθησίες κι επαφή με τους γύρω μας.

Το κλειδί το ξέχασα στα γραφεία πάνω στην κερκόπορτα. Κλειδαμπαρωθήκαμε στο μικρόκοσμό μας, πίσω απ’ το τείχος του βερολίνου. Γίναμε λίγο κλειστοί γιατί η οργάνωση θέλει καλό κλείσιμο και κλειστού τύπου όργανα για να μη γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε. Και πάσχουμε από ανοιχτοφοβία γιατί τα οικονομικά ανοίγματα μας έφεραν την περεστρόικα και τα πολιτικά το συνασπισμό και το τζανή. Και μείναμε με το στόμα ανοιχτό και την ελπίδα καλά κλεισμένη στο κουτί της πανδώρας.

Οι δυτικοί μας βρήκαν με ανοιχτά πόδια και σύνορα και μας τον φόρεσαν. Κι έκτοτε μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Τέλος της ιστορίας και άνοιξε πέτρα για να μπω. Άνοιξε ο ασκός του αιόλου με τους ανέμους της αλλαγής κι ήταν σα να μπαίνει η άνοιξη της πράγας, αναδρομικά θριαμβεύτρια, και να πλάκωσε βαρυχειμωνιά για τους λαούς και το παγκόσμιο κίνημα.

Υπάρχει όμως κι η διαλεκτική, όπου ένα πράγμα μετατρέπεται στο αντίθετό του κι αντιστρόφως. Εκεί που βρίσκουμε τώρα κλειστούς δρόμους θα ανοίξουμε λεωφόρους για την έφοδό μας στον ουρανό. Αλλά αν έχει κακό καιρό θα ξεκινήσουμε την έφοδο σε κλειστό χώρο. Με κλειστά μάτια ονειρεύεσαι καλύτερα κι ανοίγεις τους ορίζοντές σου. Ενώ όσοι έχουν ανοιχτά μυαλά θα τα δουν να σκορπίζουν στους πέντε ανέμους και καταλήγουν αλλοπαρμένοι.

Χωρίς την έννοια του κλειστού, το ανοιχτό χάνει κάθε αξία κι η ανοιχτή κοινωνία του πόπερ όλους τους εχθρούς της. Και μένει μόνο ο ανοιχτός μαρξισμός του χολογουέι που είναι πασπαρτού για κάθε περίσταση.

.

Ψυχή βαθιά. Σαν τη πηγάδα του μελιγαλά. Ψυχή βαθιά, μυαλό ρηχό και στοχασμός επίσης.
Δεν τα μπορώ εγώ αυτά τα βαθυστόχαστα, με τα βαριά κι ασήκωτα νοήματα. Μα [είναι] χρέος σου μονάχος να σηκωθείς και να τα σηκώσεις. Αλλιώς σκάβεις μόνος το λάκκο της αμορφωσιάς σου. Κι όσο πιο βαθύς είναι τόσο πιο δύσκολο να ανέβεις στην επιφάνεια.

Γιωργάκη, μην πας στα βαθιά παιδί μου.
Θολή παιδική ανάμνηση με άχλη χάρρυ κλυνν κι ολίγη από θηλυκό γονιό. Που φώναζε να βγω και γινόμασταν θέαμα στην παραλία. Κι εγώ γύριζα κεφάλι προς τα έξω κι έκανα ότι βγαίνω αλλά πήγαινα πίσω με ανάποδο κολύμπι. Όπως στα τρένα στους σταθμούς του οσε που βλέπεις στο παράθυρο κάτι να κινείται και χαίρεσαι ότι ξεκίνησαμε ενώ είναι οι απέναντι που πάνε προς άλλη κατεύθυνση και μας αφήνουν πίσω μπρεζνιεφικά στάσιμους.

Η ουσία είναι ότι μια ολόκληρη γενιά δε βγήκε ποτέ στα βαθιά και δεν έμαθε να κολυμπάει και να ξανοίγεται. Και μένει πάντα σε ρηχά νερά, ασορτί με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.

Κι έτσι είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Και βασικά της επιφάνειας. Ειδικά αν είναι οικονομική. Σκεπάζει όλα τα άλλα και σε αφήνει κατά βάθος κομμουνιστή. Κατά πολύ βάθος όμως. Ούτε καν κρυπτοκομμουνιστή.

Βαθιά συγκίνηση κι εκ βαθέων εξομολογήσεις. Που καταλήγουν σε βαθιά απογοήτευση κι άμεση επιστροφή στα ρηχά πηδήματα της μιας βραδιάς και τις γνωριμίες που γίνονται φιλίες στο φέισμπουκ. Εκεί δηλ που πραγματικά μετράει, γιατί αν τους μετρήσεις στην πραγματική ζωή, τότε το ‘να χέρι χτύπαε το άλλο από τη –βαθιά- απελπισιά.

Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει. Στόχος μας είναι το βάθεμα των συνειδήσεων, το πλάτεμα της συσπείρωσης και του μετώπου, το απαύτωμα της δημοκρατίας και κάτι άλλα που έλεγε παλιά ο δρακόπουλος από το εσ. αλλά δεν τα θυμάμαι πια.

Είσαι ρηχός και δεν χωράς στο σοσιαλισμό μου.
Ενώ εμείς ούτε πλατύναμε, ούτε στενέψαμε όπως απάντησε κι η αλέκα στο σπαρίλα για τα ανοίγματα και την ενότητα. Ίδιοι μείναμε εδώ και πόσα χρόνια.
Βαθαίνουμε το προτσές κι εμβαθύνουμε -θεωρητικά- στη θεωρία. Κι είμαστε ιστορικά αισιόδοξοι, γιατί όπως λέει κι ένα ωραίο τσιτάτο, το βάθος του ουρανού είναι πάντα κόκκινο.

.

Τέλος πάντων άστα αυτά να πούμε κάτι επιδερμικό να αλαφρύνει το κλίμα. Ας πούμε για αυτά που έγιναν στην πάτρα να πιάσουμε πάτο.
Αν είναι μια φορά δύσκολο να μην πέσεις στη λούμπα της καζούρας και της κακεντρέχειας, είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να πείσεις τους άλλους ότι δεν έχουν τέτοιο σκοπό τα σχόλια κι η σάτιρα που κάνεις.

Η κε του μπλοκ συγκέντρωσε δύο ατάκες που περιγράφουν την κατάσταση χωρίς να εκθέτει αυτούς που τις είπαν.
Η πρώτη είναι απ' το ένα έβδομο. Ευτυχώς που δεν είναι γραφειοκράτες να νοιάζονται για τις θέσεις στα δσ. Φαντάσου και να ήταν τι θα γινόταν.
Κι η δεύτερη από ένα τασάκι που δεν καλοβλέπει την ανταρσύα. Δηλαδή ήταν τόσο απλό να διαλυθεί; Έπρεπε να πλακωθούν μεταξύ τους; Αν το ξέραμε θα κανονίζαμε να πλακωθούνε πριν δυο χρόνια και θα τελείωνε η ιστορία πριν καν αρχίσει.

Ο ναρίτης στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Αλλά όταν πλακώνονται τα βουβάλια στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια. Και δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έχει κολλήσει ότι το σεκ είναι ο κέρμιτ της υπόθεσης και συμβολίζει το μπάγεβιτς που έχει κάνει τον κόσμο του χώρου να κόψει το γήπεδο και την ανταρσύα μέχρι να φύγει από την ομάδα. Κι υπάρχουν πάντα αυτοί που τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι αν φιλήσουν τον σεκίτη βάτραχο αυτός θα μεταμορφωθεί σε αντικαπιταλίστα πρίγκηπα του μοράβα.

Υπάρχει κι ένας εξίσου καλτ συμβολισμός που παραλληλίζει την όλη φάση με τις καρεκλιές στο φιλικό ελλάδα-σερβία και τους καρεκλοκένταυρους που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια.
Η αρας έχει το ρόλο του θρασύδειλου κρίστιτς που είναι ο πιο προκλητικός απ’ όλους. Κι η αραν της πάτρας είναι σαν τους διεθνείς μας που δεν είναι ακριβώς λουλούδια για μύρισμα, αλλά δεν έφτασαν μέχρι τα άκρα.
Το σεκ είναι ο ειρηνοποιός μπουρούσης που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει. Και το ναρ με την ανταρσύα έχουν το ρόλο της φίμπα που πρέπει να επιβάλλει ποινές, αλλά ξέρει ότι πλησιάζει το μουντομπάσκετ κι οι δημοτικές και θέλει να ξεχαστεί το θέμα και να μείνουν όλοι φίλοι.
Η εθνική αραν όμως ασκεί πιέσεις για παραδειγματική τιμωρία και μπορεί τελικά να επιβληθούν ποινές σε μεμονωμένους παίκτες κι όχι συνολικά στις οργανώσεις.

Κατόπιν τούτων αλλά και των τεκταινομένων στο συριζα καθίσταται προφανές το επίκαιρο της ερώτησης του σπαρίλα στη συνέντευξη τύπου της αλέκας στη δεθ για τις εκλογικές συμμαχίες και την ενότητα της αριστεράς.
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5841183

Πέραν αυτού η κε του μπλοκ έχει φάει ένα μικρό σκάλωμα με την τόσο συχνή χρήση της λέξης συμμορία για την αρας και προτείνει την εισαγωγή του νεολογισμού αλτουσεριανο-συμμορίτης ή –για λόγους συντομίας, ευφωνίας κι ακρίβειας- αρασοσυμμορίτης.

Άντε και καλό διήμερο.

19 σχόλια:

sniper είπε...

Προτεινω και τον ποιοτικο προσδιορισμο "συμμοριτΑΡΑΣ". Για να ειμαστε ακριβεις οσον αφορα το ποσο συμμοριτης ειναι καποιος.

Ναι, παλι εξοδο εχω.

Ευρυτερος είπε...

Πολύ καλό κείμενο. ¨Ετσι μου έρχεται να αναδημοσιεύσω το πιο επιδερμικό τμήμα του, γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τις αναφορές στον δημοσιογράφο του λαού και το καλύτερο μέρος του κειμένου ίσως κάτσει κάπως βαρύ σε μια γενιά που δε βγήκε ποτέ στα βαθιά και δεν έμαθε να κολυμπάει και να ξανοίγεται.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι, αλλά παραπέμπει και στο κομμουνισταράς. Έξοδος από το ευρώ, απ' το στρατό κι απ' τον ευρωστρατό.

Οι αναδημοσιεύσεις ελεύθερα. Αν και τα επιμέρους αποσπάσματα είναι σαν τα αντικαπιταλιστικά αιτήματα. Από μόνα τους κι έξω απ' τα συμφραζόμενα είναι ενσωματώσιμα και μοιάζουν απλώς κακίες που θα μπορούσε να τις πει κι ένας αστός που γελάει με τα χάλια μας.

haridimos είπε...

Μια που κάνεις συσχετισμό με τον coach formerly known as prince, ισως υπάρχει κι άλλος συσχετισμός με τα της ΑΕΚ αφου το σενάριο η ηγεσια απλά να προεδρευει και αρχηγοι καπετανατων να πλακώνονται με αλλόθρησκους κατά το δοκούν ίσως να ισχύει και στους δυο χώρους..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι οι σφαλιάρες στο βάτραχο που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής αλλά αυτό δε δικαιολογεί το ξύλο στην καλλιθέα
Έχει ψωμί για ολόκληρο κείμενο αλλά το αφήνω για σένα

ανοιχτόμυαλος είπε...

Eίδηση που διαβάσαμε στο ΠΡΙΝ 19/09::

"Πρωτοφανή πόρτα "έφαγαν" οι απολυμένοι στα Ελληνικά Γράμματα από το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο σύλλογός τους, σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει παρεμβάσεις σε πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις. Απευθύνθηκε και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, όπου πήρε την απάντηση ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουν συνολική απάντηση, στην οποία δεν χωρά ο συγκεκριμένος σύλλογος και γι’ αυτό δεν τους επιτρέπουν κάποια σύντομη παρέμβαση σε εργατικό πάνελ, ούτε καν να μοιράσουν την ανακοίνωσή τους έξω από το φεστιβάλ! Εάν ένα μαχόμενο σωματείο απολυμένων δεν χωρά στην πρόταση του ΚΚΕ, επειδή ίσως δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ, τότε ποιος στα αλήθεια χωράει;"

http://evriteros.blogspot.com/

ουγκ, ουγκ! είπε...

"Βαθιά συγκίνηση κι εκ βαθέων εξομολογήσεις. Που καταλήγουν(...) βαθιά απελπισιά."

Και γενικώς όλο το κείμενο.. Ακριβώς ίδια ψυχολογία δρεπανάκο..
Μπονζούρ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει κανείς την ανακοίνωση της ΑΡΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας για το χάλι, βρήκα το σφυροδρέπανο. Επιμένει παρατακτικά.
Διάβασα αρκετά σχόλια. Ωραίος. Με άγγιξε.
Ξεκίνησα μικρός, καθαρίζοντας μνήματα πλουσίων σε νεκροταφείο. Έβγαλα τεχνική σχολή, μπήκα για τα καλά στην παραγωγή. Μια φορά ψήφισα ΠΑΣΟΚ, στις εργατικές ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ.
Διαβάζω Τρότσκι, ώρα να ψηφίζω ΚΚΕ χωρίς σταυρό. Στην Α Αθήνας πια, είμαι στις μερικές χιλιάδες που δε βάζουν σταυρό.
Εργατική φυλλάδα, απόλυση, ανεργία, εξαθλίωση, διορίσμός, τρόϊκα.
Γεια σου όμορφη συντρόφισσα. Μα τι! Δεν είμαστε σύντροφοι; Α, ναι. Καθοδηγείσαι. Αποψάκιας λέει; Ναι, ναι. Δε φτουράω στον καθοδηγητή. Πώς; Εμπειρίκος; Δεν αντέχω τη γαμημένη καθαρεύσουσα. Αριστεροί και ποιητές αγκαλιά με τη γαμημένη καθαρεύουσα, την ψυχανάλυση, πάλι με τη καθαρεύουσα. Αριστερά σημαίνει δημοτικισμός ρε πούστη.
Ωραίος ο Βάρναλης.
Πήρα κακή θέση λες; Υπέρ των γραφειοκρατών του ΠΑΜΕ; Ναι, είπα μερικά υπέρ τού ΠΑΜΕ, δε σημαίνει αυτό που με κατηγορείς. Γραφειοκράτες;
Στο ΚΚΕ γραφειοκράτες, στο ΠΑΜΕ το ίδιο, σε σας όχι;
Ξέρω καλά τα γκρουπούσκουλά σου. Ποιά η διαφορά σας;
Μικροαστός εγώ μωρή μαλάκω;!! Ο καθοδηγητής σου είναι προλετάριος ε;
Έρχονται εκλογές. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλο ένα απο το ΚΚΕ, άλλο ένα απο το ΣΥΡΙΖΑ.
Τρία φαντάσματα να!, μεγάλα εννοώ, με το Σαχινίδη να καταγγέλει τη μεταφυσική και τον Παπουτσή να του τη λέει.
Ποιός νομίζετε ότι είστε;
Απόβλητος. Άλλο ανένταχτος, άλλο απόβλητος. Πήξαμε στους ανένταχτους.
Οι ΚΚΕδες με θερούν αριστεριστή, οι αριστεριστές οπορτουνιστή, οι αναρχικοί αριστερό, οι αριστεροί αναρχικό, ναι, ναι, ναι, διάβασα Μαλατέστα, δε διάβασες Προυντόν; Εντάξει, διαβάζω Στάλιν, αν έγραψε κάτι, μα δε μπορώ να διαβάσω Μάο. Είναι πάνω απο τις δυνάμεις μου.
Ύστερα ήρθε η πολιτιστική επανάσταση, η ΑΡΑΝ και η ΑΡΑΣ.
Οι αστοί με έχουν για ποντίκι, τόσα χρόνια δουλεύω δεν έχω ρόδα, ανεπρόκοπος πέρα για πέρα, μπαίνω στο μετρό, δε μπορώ να αναπνεύσω κεί κάτω, πάω για βάρδια.
Απόβλητε, πάρε τα πόδια σου! Κολλάνε αφίσες, οργανώσου στο συνδικάτο, πέφτουν, τις ξανακολλάω με ταινία.
Έρχεται το γαμημένο γκρουπούσκουλο να τις ξεκολλήσει.
Με ποιό δικαίωμα μωρή κουφάλα; Είσαι επαναστάτης ε; Για έλα να δω πόσο κρατάνε τα γονατάκια σου. Τρέχει να το πει στην καθοδηγήτρια που τονε βόλεψε στη δουλειά, παραγοντιλίκι του κερατά. Επαναστάτες!
Αφήστε τον. Είναι αποψάκιας, απόβλητος, ανέγγυχτος.
Η Συνήθεια του Στόκα, ξέχασε την αριστερά.

alekos είπε...

ανακοινωσεις αραν
http://www.anasynthesi.gr/aran/
ανακοινωσεις ναρ
http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=18&Itemid=29
στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν βρίσκεις και πολλά
και όταν ψάχνεις στην ΑΡΑΣ το μόνο που βρίσκεις είναι καταγγελίες άλλων που χουν φάει ξύλο (συν,δεα κλπ)
http://www.google.gr/search?sourceid=navclient&hl=el&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLL_elGR352GR352&q=%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%82

εντάξυ η ανάλυσή σου είναι πολύ καλή και΄καλά κάνει και τα πιάνει έτσι ανάλαφρα γιατί μόνο για πλάκα είναι

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του ΝΑΡ (για όσους δεν την έχετε δει) είναι εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1208195

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε λάθος: της ΑΡΑΣ ήθελα να γράψω...

ο από πάνω

Ανώνυμος είπε...

θέλω να μοιραστώ μαζί σας διάφορα κομμάτια από τις ανακοινώσεις των αραναρας που μου έκαναν εντύπωση. Ξεκινάω από ανακοίωνση ΑΡΑΣ,λέει σε κάποιο σημείο ψευδόμενος ο συγγραφέας:"Την Τρίτη 14/9, μέλη της ΑΡΑΣ αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές κυρίως από την Αθήνα και την Πάτρα συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για να υποστηρίξουν την παρέμβαση των συντρόφων στο συγκεκριμένο τμήμα. Εκεί ήρθαν σε βίαιη αντιπαράθεση με περισσότερα από 60 μέλη της ΑΡΑΝ, εργαζόμενους και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που ήταν εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς, καδρόνια και πέτρες."

εγώ έμαθα ότι ήθελε να γράψει σε αυτό το σημείο(και μπράβο του που συγκρατήθηκε): και οι ήταν μαζεμένες οι κότες οι λυράτες οι κόλοι οι αρανίτες (ήταν και φορτωμένα τα μουνάκια οι συσπειρωσούλες) και τους γαμήσαμε αδερφέ μου, τους τρέχαμε σε όλη την πάτρα και σκούζανε

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το διάβασα κι εγώ αλλά δεν ξέρω τι λένε οι δικοί μας γι' αυτό. Αν μάθω κάτι θα ενημερώσω. Ίσως έχει κάτι ο αυριανός ρίζος.
Αν ρωτάς εμένα ούτε συμφωνώ, ούτε κι εκπλήσσομαι.

Να διευκρινίσω μόνο ότι η γραμμή της κε είναι κάθετα ενάντια στις στάσεις της μιας βραδιάς και τα διάφορα fb. Και με σκληρή εφαρμογή στην πράξη. Άστα λουέγο.

Δε λέω ότι η δική μου προσέγγιση είναι καλή. Κρυόκωλα κ αποτυχημένα αστειάκια μπορεί να είναι. Αλλά το θέμα μόνο για ανάλαφρες αναλύσεις προσφέρεται.
Την ανακοίνωση της αρας την έψαχνα κι εγώ χτες βράδυ και δε μπορούσα να τη βρω με τίποτα.

Ο αράς πάντως χτες σκόραρε με τον αστέρα τρίπολης, ενώ ο κουκουλάκης επηρεασμένος από τα γεγονότα έκανε τα στραβά μάτια και του χάρισε μία αποβολή. Κι η ομάδα του πρίγκηπα κέρμιτ έμεινε στις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και συμπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο μοιράστηκε κανονικά έξω από την είσοδο του φεστιβάλ και κανείς φυσικά δεν ενόχλησε τους εργαζόμενους.

haridimos είπε...

Ο Ριζοσπάστης έγραψε στις 16/9 για το θέμα

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5841779&publDate=16/9/2010

Ανώνυμος είπε...

αν θέλεις ανακοίνωση αρας,δώσε ένα είμαιλ και στο στέλνω

Ανώνυμος είπε...

το πιο φοβερο και αξιοσημειωτο σε ολα αυτα, ειναι το γεγονος οτι μεσα σε ενα χαος απο ανακοινωσεις, καταγγελιες, δημοσιες τοποθετησεις κλπ με ψευτιες και λασπουρια η "ΝΟ ΑΕΙ Πατρας της ΚΝΕ" καταφερε να βγαλει την χειροτερη ανακοινωση μακραν...

Ανώνυμος είπε...

ο απο πανω... σορρυ, δεν ειχα δει την ανακοινωση της κοε!!!!!να δεις που ετσι οπως πανε στο τελος αυτοι θα την πληρωσουνε..