Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο πόλεμος ξεκίνησε

Αυτή ήταν μια φράση κλειδί, που ακούστηκε στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με αφορμή το ασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η ΔΦΑ (δεύτερη φορά αριστερά) είτε μόνη της είτε με δεκανίκια, εφόσον έχει απώλειες κατά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Ή αλλιώς μίσος ταξικός, όπως είπε ο Τσακαλώτος χτες στη Βουλή, που είδε ουσιαστικό με κατάληξη -ος και σου λέει "αρσενικό θα είναι", ασορτί με τις παντελονάτες προεκλογικές δεσμεύσεις του Σύριζα, που είναι κι αυτός commited στο μνημόνιο και την (είναι η) εφαρμογή του, Γιουκλίδις...
Αναρωτιέμαι όμως γιατί επιμένει να μιλάει εκτός κειμένου, αφού φανερά δεν κατέχει τα ελληνικά ως μητρική του γλώσσα, και να γίνεται ρεζίλι, πέρα από τη δεδομένη πολιτική ξεφτίλα.

Σε αυτό τουλάχιστον έχει σκληρό ανταγωνισμό, γιατί είναι δύσκολο να ξεπεράσει τον Κατρούγκαλο, που στη χτεσινή ολομέλεια απήγγειλε αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιαννίτση, προς επίρρωση της δικής του θέσης. Και με δεδομένο το κνίτικο παρελθόν που εξαργυρώνει κι αυτός τώρα, αποτελεί κλασική περίπτωση γιανίτσαρου, με ένα νι σαν το Γιάνη της καρδιάς μας. Αργότερα βέβαια πρόσθεσε πως η δική του μεταρρύθμιση έχει ως επιπλέον συστατικό και την κοινωνική δικαιοσύνη συγκριτικά με την απόπειρα των Γιαννίτση και Σπράου.

Κι όλα αυτά μολονότι είναι ταξικά μεροληπτική, όπως επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του κυβερνητικού λόχου. Κι έχουν δίκιο από μια άποψη, εφόσον δε διευκρινίζουν υπέρ ποιας τάξης μεροληπτούν. Με την ίδια ακριβώς λογική, θα μπορούσαν να συνυπογράψουν και το σύνθημα: ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, αφήνοντας ανοιχτό το δίλημμα ως προς την επιλογή τους.

Όλα αυτά σε μια συζήτηση χωρίς ψηφοφορία που προκάλεσε ο Τσίπρας, για να διαγωνιστούν με το Μητσοτάκη, ποιος από τους δύο μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα που υπαγορεύει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του δεύτερου, και ποιος έχει χειρότερη προφορά στα αγγλικά -και να σκεφτείς πως ο (πολύ κωλόπαιδο ο) Κυριάκος έχει σπουδές στο Χάρβαρντ και διαφημίζεται ως το καλύτερο βιογραφικό της χώρας!

Και στην οποία είδαμε επίσης: το Μητσοτάκη να δίνει εξ αρχής το στίγμα του, ζητώντας ενίσχυση του πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης! Τον Καμμένο να ξεφυσά και να ρουθουνίζει πάνω στο μικρόφωνο, παριστάνοντας το πολιτικό αντίστοιχο του ΒασίληΚαρρά, όταν τραγουδάει. Θα μου κλείσεις το σπίτι, με έχεις κάνει αλήτη...

Το Μιχαλολιάκο να βρίσκει ευκαιρία να υμνήσει το Μεταξά ως εμπνευστή-ιδρυτή του ΙΚΑ και έναν άλλο φασίστα (που δεν τον κατονόμασε όμως) επειδή χάρισε τα χρέη στους αγρότες. Και λίγο αργότερα είπε κάτι εξίσου χιουμοριστικό για τη λενινιστική τακτική "δυο βήματα μπρος, ένα πίσω", που μπορεί να είναι κάποιος χορός που έμαθε σε κάποιο χουντογλέντι, δείχνοντας πως παίζει στα δάχτυλα την παγκόσμια πολιτική φιλοσοφία.

Αλλά όχι τόσο καλά, όσο παίζει ο Λεβέντης την ελληνική ιστορία (στα δάχτυλα) και το ρόλο του λαγού του συστήματος. Αφού αρνήθηκε πεισματικά να πετύχει, έστω κατά τύχη, κάποιο ιστορικό γεγονός (από τη συμμετοχή του ΚΚΕ εσωτερικού στην κυβέρνηση Τζανετάκη, μέχρι τις αντιστασιακές συντάξεις, που είχαν δοθεί επί Αλλαγής), θυμήθηκε το Φλωράκη και το 89', για να καλύψει το δικό του καημό για την ανάγκη σχηματισμού μιας οικουμενικής κυβέρνησης, που να τον περιλαμβάνει. Και να σκεφτείς πως το 89' ο Λεβέντης ήταν υποψήφιος με τον πατέρα Μητσοτάκη και τη ΝΔ...

Την ίδια στιγμή, εκτός Βουλής, η μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (που είχε και τον Πειραιά αυτή τη φορά) είχε παράλληλους βίους, στην κυριολεξία, κι ένα μικρό αγώνα δρόμου με την ΑΔΕΔΥ για το ποιος θα φτάσει πρώτος στο Σύνταγμα, από Σταδίου και Πανεπιστημίου αντίστοιχα. Και μολονότι στα Προπύλαια ήταν τρεις και ο κούκος (δηλ η ΛαΕ), όπως είναι πάντα δηλ μετά από το δημοψήφισμα και την κατάθλιψη που τους έπιασε, το ΑΠΕ συνέταξε ένα πολύ κωμικό ρεπορτάζ που αφιερώνει στη δική τους κινητοποίηση περισσότερες λέξεις από τα άτομα που συγκέντρωσαν -όπως τιτίβισε πολύ εύστοχα ένας σφος. Ενώ το ΠΑΜΕ ήταν κάπου στο βάθος, σα λεπτομέρεια σε πίνακα του Μπομπ Ρος, όταν το συνάντησε η πορεία της ΑΔΕΔΥ.
Γι' αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου, αχ για να σε συναντήσω
όπως λένε κι οι στίχοι του ποιητή.

Σε άλλα νέα του δελτίου μας, η Δανία εξελίσσεται σε κρατικό τοκογλύφο και παίρνει ως ενέχυρο τα χρυσαφικά των προσφύγων που φτάνουν στο έδαφός της, αλλά εξαιρεί όσα έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Το βασικό εξάλλου είναι να έχουν καλή ανταλλακτική αξία στο εμπόριο, για να γίνει καλά η μπίζνα.

Όσο για τη Δανία του νότου, υπάρχει μια πληροφορία ότι στο μνημόνιο του (γνωστού και μη εξαιρετέου αρχηγού των Χιτών) Γρίβα, παραβρέθηκε επισήμως κι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, πιθανότατα στα πλαίσια του περιβόητου σχεδίου Χ της κυβέρνησης, που αποκάλυψε ο Βαρουφάκης.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και το όνομά του είναι ιμπεριαλισμός (ηλίθιε), δηλ καπιταλισμός που σαπίζει.

13 σχόλια:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Επιβεβαιωνεται για τον Χιτη

http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/228955/42o-mnimosuno-tou-stratigou-georgiou-griva-digeni-/

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο. ρε τι μς λενε εδω περα; Πουλάνε τρελό φούμαρο οι συστημικοι και οι λαοι αγοραζουν.

http://www.theguardian.com/global-development/2016/jan/27/index-perceived-corruption-billions-locked-in-poverty-by-public-sector

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μου άρεσε και ο Κούλης, το καινούργιο νεοφιλελέ πουλαίν μας:
"Για να μπορούμε να μοιράσουμε, πρέπει πρώτα να παράγουμε"...., η κασσέτα...
Σοφόν!
Και δε μας λές, ρε Κούλη, αυτοί οι δικοί σου, που έχουν εκδόσει τα κωλόχαρτα αξίας 200 τρις του παγκόσμιου χρέους, και τα έχουν μοιράσει μεταξύ τους, ποιάν ακριβώς παραγωγή μοιράσανε;
Τα 200 τρις αντιστοιχούν με τριπλάσιο περίπου παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν, δηλαδή με 300% του παγκ. ΑΕΠ ας πούμε. Με ~2% παγκόσμια μέση ετήσια "μεγέθυνση", δηλαδή οικονομικό πλεόνασμα, πα να πεί, πως έχει ήδη μοιραστεί το περίσσευμα των επομένων 150 ετών της ανθρωπότητας!
Αφού δε βρέθηκε ένας (1) μέσα στη Βουλή να σε πεί μαλάκα, καλά κάνεις και μας τα κοπανάς.... Τζάμπα είναι!
Δε μας χέζετε, ρε Κούληδες!

Θανάσης είπε...

"ο Κυριάκος έχει σπουδές στο Χάρβαρντ και διαφημίζεται ως το καλύτερο βιογραφικό της χώρας!".
Ένα ΜΒΑ έχει (έστω από το Harvard που όμως δεν φημίζεται και για το πιο άμεμπτο admissions policy, με χορηγίες κλπ) σε μια χώρα που αν πετάξεις μια πέτρα ή πρόεδρο θα πετύχεις ή διδάκτορα!
Τα αντικείμενα δε, Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αν ήταν έτσι οι σπουδές οι επιστήμες και τα βιογραφικά ... Αλλά εδώ όταν το χρειάστηκαν είχαν περάσει για έξυπνο και global thinker τον ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα παντως τις τοποθετησεις του Λεβεντη στην Βουλη, αισθανομαι πολυ ασχημα που ο επικοινωνιακος λογος και η γενικοτερη συμπεριφορα μας ειναι τοσο ασχημη που τον κανει να φαινεται ατακαδορος και οτι αποστομωνει το ΚΚΕ και εκεινο δεν εχει τι να πει.

Μπηκε ο Λεβεντης στην βουλη για να μάς την λεει 2 και 3 φορες.

Σιγουρα αλλου ριχνουν το βαρος οι κομμουνιστες αλλά και το επικοινωνιακο (αν θες και σαν κομματι της τακτικης) δεν ειναι αμελητεο.

τζακ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Mια χαρα καταλαβαινει ο λαος (ολος ο λαος ) ΤΙ λεει το κομμα .Αλλο αν στο βαθος ξερει οτι αυτα για να γινουν θελει και την συμμετοχη του κι εκει ειναι κομματακι δυσκοιλιος ...σ αυτο ακομα .Απο τις καλυτερες ατακες εχουν μοιρασει στην Βουλη οι κομμουνιστες διαχρονικα (απο το "θα ναι νταλα μεσημερι " του Λουλε ,μεχρι τους απιθανους Παφιλη ,Γκιοκα και Αλεκα )
Απο την αλλη ,εκλαικευση δεν σημαινει "πλατιασμα" και επεξηγηση μεχρι να βγει η ψυχη του θεματος ,αλλα λιτοτητα και ουσια στο λογο .Εξ αλλου εμεις δεν ειμαστε τοσο των λογων οσο της πραξης .

skatopsyxos είπε...

Στην Βουλή μιλούσανε για το ασφαλιστικό και ο Λεβέντης έλεγε για το '89,τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και ξέχασε να πει και τίποτα και για τα κότερα του Χαρίλαου.Έχει μείνει πίσω βέβαια,ο Κουτσούμπας φοράει rolex.Το παίζει και εκσυγχρονιστής πανάθεμα τον και δεν μπορεί να "πιάσει" τις νέες μόδες στην λασπολογία.

Ε άμα σου πει κανείς τίποτα ρε τζακ μετά από αυτά,πες του ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και οι λεβέντικες βαρκούλες αρμενίζουν.Πίστεψε με η πάστα των ανθρώπων που θα επικεντρωθούν σε τέτοιες παρλαπίπες δεν θα μπορέσουν να σου ανταπαντήσουν κάτι σοβαρό μετά.

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τις διαφορές μας, αλλά τα ωραία εγώ τα παραδέχομαι και το σχόλιό σου για την ομιλία του Κούλη ήταν από τα πολύ ωραία που έχεις γράψει. Ζητώ την άδειά σου, λοιπόν, να το "υποκλέψω" και να το ανεβάσω (εννοείται με αναφορά στην πηγή) στο υπό κατασκευή blog μου, όταν θα είναι έτοιμο (δηλαδή, λίαν συντόμως ελπίζω).

RFB

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω τι ασφαλιστικό μπορεί να ψάχνει όποιος δε μιλάει για σοσιαλισμό σήμερα. Διαβάζω κάτι εκθέσεις της Γκουγκλ και της τράπεζας της αγγλίας που μιλάνε για τεχνολογική ανεργία ακόμα και για 100.000.000 θέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε βάθος μόλις 20ετίας. Αυτά καίνε να δούμε σήμερα, όχι τον κάθε πολιτικό κλόουν σα τον Λεβεντη.
http://www.telegraph.co.uk/finance/bank-of-england/11991704/Half-of-all-British-jobs-could-be-replaced-by-robots-warns-Bank-of-Englands-chief-economist.html

http://bgr.com/2015/12/04/robots-take-half-japanese-jobs/


Ερχόμαστε σε μια ιστορική έκρηξη των δυνατοτήτων και της γνώσης και την πρωτοβουλία εξακολουθούν να την έχουν οι αστοί με τους λαούς να κοιτάνε αποσβωλομένοι και με παθητικότητα.


Σ

Neophyte_commie είπε...

Μια χαρά καταλαβαίνουν όλοι τι λένε το κόμμα. Πηγαίνεις εξόρμηση και το βλέπεις στα μάτια τους, έρχονται και σε ρωτάνε πότε είναι το καθετί. Φοβούνται να κουνηθούν, ναι. Περιμένουν να δουν πού θα πάει το πράγμα, ναι. Κάποιοι θεωρούν τον αγώνα κατάντια και ελπίζουν ακόμη να τον αποφύγουν, ναι. Αλλά όλοι καταλαβαίνουν.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κανένα πρόβλημα RFB, είμαι από θέση αρχής κατά του κοπυράϊτ και των "πνευματικών δικαιωμάτων".
Μάλιστα, άμα διευκρινίσεις και ότι "έχουμε τις διαφορές μας", θα είσαι και αντικειμενικός.
Και μια και ξεκινάς, σου εύχομαι το μπλογκ να σε βοηθήσει στην αναζήτηση της ταξικής αλήθειας.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σωστός, "Σ"!
Και δεν είναι μόνο η "τεχνολογική" ανεργία, που εξοντώνει την ασφάλιση στον Καπιταλισμό.
Είναι, ίσως πιο πολύ, η αναντιστοιχία παραγωγής-κατανάλωσης.
Οταν ο τομέας κατανάλωσης, που λέγεται "Ασφάλιση" (με την γενική έννοια, Πρόνοια, Περίθαλψη κλπ.) "ρουφάει" το ~23% του ΑΕΠ (Γαλλία, όπου ακόμη το κοινωνικό κράτος υποχωρεί τελευταίο....), με προοπτική να φτάσει και στο 35%-40% λόγω γήρανσης του πληθυσμού, τότε η προσαρμογή του παραγωγικού μηχανισμού απαιτεί ειδικά μέτρα, που βγαίνουν έξω από τα πλαίσια της "αγοράς". Η καπιταλιστική αγορά δεν στοχεύει στην ικανοποίηση της καταναλωτικής ζήτησης, (των αναγκών του Λαού, λέμε εμείς), όπως εσφαλμένα νομίζεται, αλλά στην διεύρυνση της ζήτησης γενικά και μάλιστα οποιασδήποτε άσχετης με την ασφάλιση ζήτησης, αρκεί να κρατάει ψηλά τα κέρδη. Η επάρκεια της προσφοράς σκοτώνει το ποσοστό του κέρδους, γι αυτό η ζήτηση πρέπει πάντα να υπερβαίνει την προσφορά, και η παραγωγή να αγκομαχάει πίσω από την κατανάλωση. Το κάρο να τραβάει τον γάϊδαρο.... Η "παραγωγή" νέων αναγκών, την ώρα, που μένουν ανικανοποίητες οι παληές, αυτός είναι ο στόχος της "αγοράς". Να ψοφάμε από γρίππη, αλλά να ξενυχτάμε για το νέο I-Pad της, ξερωγώ, Apple.
Σε αυτό το περιβάλλον κανένα ασφαλιστικό, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό (κι ας λένε...) δεν μπορεί να είναι "βιώσιμο".
Η Ασφάλιση, στο επίπεδο ανάπτυξης των δυνάμεων παραγωγής του μονοπωλιακού καπιταλισμού, μπορεί μόνο με επιστημονικό ολικό σχεδιασμό της κοινωνικής παραγωγής να πραγματοποιηθεί.
Συνεπως, έχουν δίκηο οι κεφαλαιοκράτες, που λύνουν το πρόβλημα, ...απλά καταργώντας το: Σύνταξη στα 75, με μέσο προσδόκιμο ζωής τα ..76(!), χάρη στην ανεργία-φτώχεια, και βαθμός αναπλήρωσης <50% θεωρητικά, και πρακτικά, λόγω έλλειψης "ενσήμων", στην τάξη του ~25%!
Συν εισφορές εργαζομένου (ή ιδιωτικό ασφάλιστρο, αδιάφορο) στο ~30% του εισοδήματος, για ...αύξηση της υπεραξίας(*)!
Γι αυτό, σήμερα, ο Λαός πρέπει να διαλέξει:
Η την Επανάσταση, η ....την ψάθα!

-------------------
(*)Η μεγαλύτερη, διαχρονικά, απάτη είναι το κεφαλαιοποιητικό "ασφάλισμα". Για να λειτουργήσει η κεφαλαιοποίηση, πρέπει να κατατίθενται εισφορές/ασφάλιστρα, υπέρογκα, που θα κληθούν να καλύψουν όχι μόνο τον πληθωρισμό (το εύκολο....) αλλά και την άνοδο του επιπέδου των αναγκών, που εκβιάζεται ακόμη πιο πολύ από το αυξημένο ποσοστό υπεραξίας, που δίνουν οι μεγαλύτερες εισφορές.
Η αυτοαναίρεση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος είναι μια αυτοεκπληρούμενη "προφητεία".
Aσε, που δεν υπάρχει προηγούμενο διατήρησης κεφαλαίων για τόσο μακροχρόνια διαστήματα, τριάντα η και πενήντα ετών: Πάντα κάποια κρίση, χρεωκοπία, πόλεμος θα προκύψει στο μεταξύ, που θα τα εξανεμίσει....
Συνεπως, η ασφαλιστική εισφορά εργαζομένου η το ασφάλιστρο, δεν είναι παρά πρόσθετη υπεραξία. Τελεία και παύλα.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Α, και για την μαθηματική τάξη, στο σχόλιο μου της 28 Ιανουαρίου 2016 - 2:00 π.μ., τα χρόνια δεν είναι 150 αλλά μόνο ...55(!), γιατί η προσαύξηση 2% λογαριάζεται στην κάθε φορά χρονιά και όχι στην τωρινή.
Συνεπώς, διορθώνω: "...έχει ήδη μοιραστεί το περίσσευμα των επομένων 55 ετών της ανθρωπότητας!".
Μην τους ....αδικούμε τους νεοφιλελέδες μας.
Κάντε 55 χρόνια υπομονή και θα ξεχρεώσουμε τα τρέχοντα. Για τα επόμενα, δεν ξέρω....