Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η μεγάλη πορεία

Που δεν ήταν του Μάο, ούτε (μόνο) του Πελετίδη, αλλά όλου του κόσμου που την αγκάλιασε και την έκανε δική του υπόθεση.

Ναι, αλλά δεν είναι λίγο παλιομοδίτικο μέσο, από τα χρόνια του Λαμπράκη και της ΕΔΥΕ (που υπάρχει ακόμα, αλλά και το όνομά της ακόμα παραπέμπει σε άλλες εποχές, με τελείως διαφορετικό διεθνή συσχετισμό); Και τι είναι σύγχρονο και της μόδας δηλαδή; Να κάθεσαι στον καναπέ και να κάνεις αφ' υψηλού κριτική από το πληκτρολόγιό σου; Ό,τι έκαναν δηλ οι υποτιθέμενοι αμύντορες της "παλιάς γραμμής", που ειρωνεύονταν τον ποδαρόδρομο του μέλλοντός μας.

-Δεν μπορώ άλλο, θα γίνω ΝΔ, να μην χρειάζεται να τρέχω πουθενά, όπως έλεγε γελώντας ιδρωμένη μια σφισσα. Ή έστω ΛαΕ, να τρέχει με τη σημαία της, μόλις δει τηλεοπτικές κάμερες, για να πάρει τα λεπτά δημοσιότητας που (δεν) της αντιστοιχούν.

Ε ναι λοιπόν, το μέλλον θα έχει πολλή ξηρασία, δωρεάν μπουκαλάκια νερό από το δήμο Χαϊδαρίου και μπόλικο ξεποδάριασμα. Και ιδρώτα και Ρεξόνα και αγώνα. Αλλά δε θα μυρίζει ποδαρίλα, όπως κάτι διαδικτυακοί υπόνομοι. Και δε θα έρθει μόνο του, νέτο-σκέτο, στο πιάτο μας, αν δεν κινήσουμε εμείς να το βρούμε. Και μόνο όσοι κινήσουν, μπορούν να νικήσουν (κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει). Μόνο αυτοί που κινούνται και δε μένουν στάσιμοι στον καναπέ ή τις ιδεολογικές εμμονές τους, δικαιούνται να κάνουν λάθη, πατώντας πχ καμιά φορά τη γραμμή. Όπως γινόταν δηλαδή χτες στην πορεία από το Χαϊδάρι, που ένας Πατρινός σφος έτρεχε πάνω κάτω, κατά μήκος των μπλοκ, για να παραμείνουμε στις δικές μας λωρίδες κυκλοφορίας και να μην έχουμε κανένα ατύχημα: τη γραμμή σύντροφοι, μην πατάτε τη γραμμή.
Είτε από τη μία είτε από την άλλη λωρίδα όμως, η αντίσταση και ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Η κε του μπλοκ έπιασε την πορεία από το Χαϊδάρι, στην υποδοχή της και τα τελευταία της χιλιόμετρα, που ήταν μάλλον και τα πιο εύκολα, καθώς ο ενθουσιασμός έσβηνε την κούραση και τα χιλιόμετρα από το κοντέρ, οι θερμές αντιδράσεις του κόσμου έδιναν φτερά στα πόδια κι οι πεζοπόροι ένιωθαν πως έχουν τη δύναμη να πάρουν ποδαράτα και την επιστροφή για την Πάτρα, συναντώντας ξανά όλους τους φίλους που έκαναν στη διαδρομή. Ή εναλλακτικά να συνεχίσουμε για Βρυξέλλες, όπως (αντι)πρότεινε για να τρολάρει η δημοτική παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα, πιστεύοντας πως λέει κάτι πραγματικά έξυπνο κι αποστομωτικό.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο θα ανέβει στο μπλοκ ένα μικρό κείμενο που συγκεντρώνει κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και επεισόδια από την τελική ευθεία της πορείας -αν και όσοι την έπιασαν από την αρχή, θα είχαν σαφώς περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πουν (μπορείτε εδώ να διαβάσετε ένα άλλο κείμενο αποτίμησης). Σήμερα θα σταθούμε λίγο ακόμα στη σημασία και τον απόηχο της μαραθώνιας πορείας. Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που δεν πρέπει να έχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα μας -και όχι μόνο- ή στον αιώνα μας συνολικά.

Ο Πελετίδης είπε στο Σύνταγμα πως ο δήμος δε διοργάνωσε τη μαραθώνια πορεία, επειδή δεν είχε τι άλλο να κάνει ή γιατί δεν ήξερε πώς αλλιώς να παραδώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας στις αρχές και το κοινοβούλιο. Έκαναν την πορεία για να αναδείξουν ένα από τα πιο καυτά μέτωπα, που αγγίζει κάθε λαϊκό σπίτι, να αφυπνίσουν τον κόσμο με έναν πρωτότυπο τρόπο, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, τη μίζερη ρουτίνα του, και κεντρίζει το ενδιαφέρον του. Και μεταξύ άλλων, για να θέσει προ των ευθυνών τους κάτι αριστερούς ευαίσθητους που περιορίζονται σε γενικές διακηρύξεις συμπάθειας προς τους άνεργους και γενικές διαπιστώσεις για την ταξική σύνθεση της κοινωνίας μας, χωρίς να ξεκαθαρίζουν με ποιο στρατόπεδο συντάσσονται. Τώρα που το κόμμα καταθέτει πρόταση νόμου με τις προτάσεις του Δήμου Πάτρας, θα αποδείξει ο καθένας πόσο ειλικρινής και έμπρακτη είναι η συμπάθειά του, ή αν μένει τελικά στο τσάι και συμπάθεια.

Κάποιοι λένε πως το πρόβλημα της ανεργίας δε λύνεται με πορείες και συμβολικές κινήσεις. Όπως δε λύνεται και με διαδικτυακές κορόνες κι αναλύσεις -πχ σαν κι αυτή που διαβάζετε. Λύνεται μόνο όταν ενώσουν μυριάδες τη φωνή τους και κατέβουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Κι όταν καταφέρουν να τραβήξουν μαζί τους όσους έστεκαν μέχρι χτες απαθείς κι αδιάφοροι. Καλή ώρα σαν τους κατοίκους μερικών περιοχών από τις οποίες πέρασε η πορεία, ρίχνοντας το σπόρο της σε πόλεις και χωριά με συντριπτικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, για να σπάσει το τείχος της προκατάληψης, αλλά και της δικής τους απομόνωσης. Γιατί είναι ξεχασμένοι κι από το θεό, κι ας βρίσκονται μόλις σε απόσταση μερικών λεπτών από την πρωτεύουσα. Κάτι που φαίνεται ακόμα κι απ' την τραγική εικόνα της εθνικής οδού, που συνδέει την Αττική με το τρίτο αστικό κέντρο της Ελλάδας, πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα.

Η μαραθώνια πορεία που κορυφώθηκε κι ολοκληρώθηκε χτες ήταν μια γενική εξέταση (τσεκ απ) για τη φυσική κατάσταση του κινήματος. Προφανώς δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι και σκληραγωγημένοι, για να βγάλουμε τρέχοντας τον ανήφορο που έχουμε μπροστά μας. Αλλά δεν είμαστε και στον πάτο, όπως οι διάφοροι Σίσσυφοι που τρέφονται με φρούδες ελπίδες και ξεκινάνε πάντα από το μηδέν -για να μείνουν εκεί. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό, κανένα μεγαλύτερο αποκούμπι από το σύντροφο δίπλα σου, το σταθερό του βήμα, την παρουσία του που σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις και να μην τα/τον παρατήσεις ποτέ.

Μπροστά μας είναι η μάχη της επικείμενης 48ωρης απεργίας. Και η ψυχολογία των συντρόφων είναι σαφώς ανεβασμένη μετά απ' όσα προηγήθηκαν την τελευταία βδομάδα. Σαν το ηθικό των πεζοπόρων χτες, στην τελική ευθεία προς το Σύνταγμα. Κι ο δρόμος που τραβάμε δεν έχει τελειωμό.

29 σχόλια:

αες είπε...

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας. Το φυσάνε και δεν κρυώνει

http://www.facebook.com/pdamelos/posts/1391515927541124?pnref=story

Ανώνυμος είπε...

πολύ ελπιδοφόρο το σχόλιο του αες.

μαθαίνουμε πως το ιδανικό για το ΚΚΕ είναι ενωτικές κινητοποιήσεις που συσπειρώνουν όλες τις ταξικές-συνδικαλιστικές δυνάμεις και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και πως ο καχύποπτος Δαμέλλος έχει άδικο.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστάκη,
Η γραμμή πάλης του ΚΚΕ μπορεί και συσπειρώνει μάζες γιατί είναι αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή. Αυτή τη γραμμή δηλαδή που εσύ και οι ομοίοι σου πολεμούσατε και πολεμάτε με λύσσα. Σέρνεστε πισω από τις εξελίξεις και σαν τους γυμνοσάλιαγκες προσπαθείτε μια ζωή να πάρετε λίγο από τη δόξα των άλλων. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 σε μεγάλες στιγμές υστερίας με ντουντούκα τον Κωστάκη. Ξυδάκι!!!!!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Κάν'το κι εσύ ρε Δαμέλο πιο μεγάλο το σχόλιο να γίνει και ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία. Έτοιμη την είχατε τη "γραμμή".

Είδαμε επίσης ποσο "συμμετείχαν" όλοι αυτοί και τι στάση είχαν τις προηγούμενες μέρες.

Η "ενότητα" πέθανε "συριζαίοι με πολιτικά"(copyright Απολίθωμα) και λοιπά πασοκοειδή.

Ανώνυμος είπε...

θα βόλευε να λέμε όλοι τις ατυχείς βλακείες που γράφτηκαν στον Εργατικό Αγώνα αλλά με προμετωπίδα τον σύντροφο Πελετίδη έγινε μια σπουδαία ενωτική ταξική κινητοποίηση.

ξυδάκι

Κώστας

skatopsyxos είπε...

Έτοιμη την είχατε την μαλακία Κωστάκη.Έτοιμη.Φοβικό το ΚΚΕ.Φοβικό το ΠΑΜΕ."Μην αδειάσει τον Πελετίδη"(ΛΟΛ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ)γιατί ο Πελετίδης προφανώς δεν είναι ΚΚΕ,είναι κάτι άλλο.Σαν τον Κλάρα,τον Πλουμπίδη και τους λοιπούς που κάθε φορά τους αποκόβετε από τον πολιτικό φορέα τους ΌΠΩΣ σας συμφέρει(-"ναι αλλά το ΚΚΕ τους πρόδωσε"-ΣΚΑΣΕ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ).Το ΚΚΕ το έχει πει ξανά και ξανά:Θέλετε να συμπορευτείτε;ΩΡΑΙΑ ΚΆΤΩ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΣΑΣ,ΠΑΝΩ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.Και το ταξικό κίνημα έχει ένα όνομα:ΠΑΜΕ.800.000 κόσμο έχει το ΠΑΜΕ Κωστακοδάμμελλοι.Τι βρήκαν όλοι αυτοί στο ΠΑΜΕ και συμπορεύτηκαν δεν θα μας το πείτε ποτέ οι γνωστοί ΚΚΕδολόγοι.Πως και δεν τους φταίει το ΚΚΕ ώστε να ξεκινάνε τα μαμουσουτού για να πορευτούν με το ΠΑΜΕ,δεν έχετε καταλάβει ακόμα.Αλλά ακριβώς επειδή έχει τόσο κόσμο και δεν μπορείτε να το καπελώσετε μπας και ανεβάσετε τα κουκιά,βγάζετε τόση χολή.Περιμένω σε λίγο καιρό και καμιά μαλακία του στυλ:"Το ΠΑΜΕ εναντίον του ΚΚΕ",σαν το άλλο με τους 1 στους 4 ΚΚΕδες που διαφωνούν με την γραμμή του Κόμματος της ΕΦΣΥΝ. Τέτοιοι χαφιέδες είσαστε και οι υπηρεσίες σας εκτιμώνται δεόντως.Κρίμα στον καλοπροαίρετο κόσμο που συμπαρασύρεται στην βοθρίλα σας.

skatopsyxos είπε...

"Ατυχείς βλακείες που γράφτηκαν στον Εργατικό Αγώνα"

Μπα;Λες τους μετωπικούς συντρόφους σου "ατυχώς βλακεύσαντες";Σαν την "ατυχώς χηρεύσασα" ακούγεται.Σαν το "ολίγον έγκυος".Βλέπεις που το πάω;Ότι είσαστε ένα ανέκδοτο.Και μάλιστα κρύο.

zoot horn rollo είπε...

Λέτε τις δικές σας βλακείες, εντάξει. Τα ίδια και για τους φίλους σου που γράφουν "ατυχείς βλακείες" (άλλοι μικροί κι άβγαλτοι αυτοί, καλά παιδιά κατα βάθος).

Ενωτική ταξική κινητοποίηση πράγματι, κάτι που εχθρεύεστε στη πραγματικότητα Σ.Μ.Π.(by Απολίθωμα), κι ας λέτε διάφορα "όμορφα". Από τέτοια "στήριξη" άλλο τίποτα.

Για να μας λέει τέτοια τον αφήνεις Απολίθωμα; Μη μας καις άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 10 Απρίλη 2016

Με αφορμή την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην απεργία του Δημοσίου Στις 7 Απρίλη

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8850054

Στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και στο «Σύλλογο Υπαλλήλων Τουριστικής Ανάπτυξης», όπου οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ έχουν απόλυτη πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ δήλωσαν ότι... δεν θα απεργήσουν. Τόσο απλά!


Από Dete.Gr

https://www.youtube.com/watch?v=OovP_R5vsJU

“Εμείς τι στόχο έχουμε; Πάμε στην Αθήνα χωρίς στόχο για να φωτογραφηθούμε με τον Κουτσούμπα στα τελευταία 40 χιλιόμετρα. Γιατί αυτή την πληροφορία έχω.(..)Εγώ θα πάω” !!

“Είναι κατά εντολή του Περισσού”

“Δεν είναι πορεία για την ανεργία αλλά πορεία αγιοποίησης του κ.Πελετίδη. Μην ξεφτιλίζουμε τις μορφές πάλης”

“Δεν μπορεί για τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΚΚΕ, να ξεφτιλίζει τις μορφές πάλης”
Αυτά και άλλα ωραία από μέλη της αντιπολίτευσης στον δήμο Πατρέων.


Μετά την πορεία Πάτρα-Αθήνα με "δυο παπούτσια πάνινα", τις εξυπναδούλες να πάει ο Πελετίδης στις Βρυξέλλες, τις κοροϊδίες, τις υπονομεύσεις, άρχισαν το ανέκδοτο της “Ενότητας”. Το 2011 των πλατειών έχει περάσει. Η πορεία ήταν η αρχή. ΠασοοΣυριζαίοι και λοιποί ας φωνάζουν.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

skatopsyxe ήρεμα.

Όλοι ξέρουν τον σκοπό τους.

Κυριακή 27 Μάη 2012 Του Κώστα ΠΑΠΑΔΑΚΗ στον Ρ
Εκεί που «κυβέρνησε η αριστερά»... ...και ο ανομολόγητος στόχος του οπορτουνισμού στην Ελλάδα
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6870481

« Ενώ στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» στις 8 Μάη δημοσιεύτηκε άρθρο της Β. Καϊμάκη στο οποίο στην αναφορά της στο ΚΚΕ σημείωνε:

«Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων: να διαλύσουν το ΚΚ για να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία»...

Ιδιαίτερα στο άρθρο της «Λε Μοντ» και μέσα σε τρεις αράδες, χωρίς περιστροφές ομολογείται ο ειδικός στόχος τους για τις εκλογές στην Ελλάδα: Να χτυπηθεί το ΚΚΕ, να βάλουν στο χέρι το εργατικό λαϊκό κίνημα, να χειραγωγήσουν την πάλη και τις συνειδήσεις όσων αισθάνονται ριζοσπάστες, αριστεροί.»



Ο λαός έχει κάποια εμπειρία τόσα χρόνια από το 2010 . Τους κυρίους και τις κυρίες της ΛΑΕ τους έστειλε εκτός Βουλής. Το μαγαζί τους πάει για διάλυση

http://www.efsyn.gr/arthro/dokimazetai-i-laiki-enotita


Το πουλέν απαξιώθηκε. Το οποίο υπήρξε, πέρα από σανίδα σωτηρίας στελεχών και πρώην υπουργών της Κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ Ιανουαρίου, Και για να μην πάει μέρος από τους ψήφους του Σύριζα τον Ιανουάριο, στο ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο. Και γίνει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα. Έχει και αυτό την μικρή σημασία του.

Όλο το Σεπτέμβριο η κουβέντα "Μα γιατί δεν ενώνεται το ΚΚΕ με τη ΛΑΕΝ" και άλλα δήθεν αθώα ερωτήματα “για την ενότητα της αριστεράς” στα τηλεοπτικά παράθυρα, που αποπροσανατόλιζαν την συζήτηση για τα μέτρα που θα ερχόντουσαν π.χ. ασφαλιστικό. Τα κηρύγματα “της ενότητας της αριστεράς” δεν θα τα ακούσουμε στο εγγύς μέλλον.

Ο 4:14

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αλλοι με δυο παπουτσια πανινα (και 3 ζευγη καλτσες ημερισιως) καναν 230 χιλ. και αλλοι χορευαν με τα παλλομενα τσουτσουνια της ανυπαρξιας τους .Οι πουθεναδες αυτοι ξεμυτουν τωρα απο την αθλια γωνιτσα τους σαν ασβοι... αλλα γρηγορα θα ξαναμπουν γιατι αρχιζουν και σηκωνονται πλεον οι αετοι

zoot horn rollo είπε...

Μη βιάζεστε κάποιοι. Όπως και με τον Καρατζαφύρερ και το Λεβέντη πριν κάτι μήνες δε ξέρεις πότε θα τη χρησιμοποιήσουν την εφεδρεία. Σε πρώτη φάση τη ΛΑΕ δε τη βρίσκω αποτυχημένη, μάντρωσε ένα κόσμο να μη πάει στο ΚΚΕ και πούλησε λίγη ακόμα "ενότητα" άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

είναι ΚΕ ο Πελετίδης ?

δεν θα είναι για πολύ, αν είναι.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Πες κ το κλασικό αγαπημένο Κώστα ότι αν ο Πελετίδης ήταν γγ θα βλέπατε ποσοστά.

mariori

Ανώνυμος είπε...

μπα σ Mariori, προτιμούμε τον Μπογιόπουλο που έφυγε από τον Ρ καταγγέλοντας το εργασιακό κάτεργο του ΚΚΕ

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Στην έστειλε με mail την καταγγελία; Μπράβο. Όχι μπράβο.

mariori

Ανώνυμος είπε...

''Αρχηγε'' μην μιλάς εξ ονόματός του μπογιοπουλου, γιατί προβοκάρεις και ψεύδεσαι ,αλλά τη σου λέω παλιά σου τέχνη κόσκινο ,, Ψιτ 48ωρη απεργία θα απεργήσεις η θα βαρας υπερωρίες ?

Giorgio Lazer

Ανώνυμος είπε...

EMENA O ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΔΕ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ. ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ PAOK SPORTS ARENA ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΣΕΠΕΔΑ.

ΑΛΛΑΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ.

ΠΟΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΙΚΗ.

ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

σ Georgio ακολουθώ γραμμή ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, περιμένω να δω τον νόμο, μην είμαστε ακραίοι, μπορεί να είναι καλός

Κώστας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταρχάς, όποιος έχει ανησυχίες για το αν ήταν αρκετά μεγάλη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, θα μπορούσε να κάνει το εξής απλό: να κατεβάσει το δικό του κόσμο σε μια μαζική λαοθάλασσα και να εκθέσει το κακό ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, κτλ, που αφήνει έκθετο τον Πελετίδη και τον υπονομεύει. Τόσο απλά. Δεν έγινε κάτι τέτοιο; Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Αυτό αφορά κυρίως έναν από τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την εκδήλωση και κατάφερε να δει μόλις τρεις χιλιάδες κόσμο πάνω από την κερκίδα, ενώ φροντίζει να πολλαπλασιάζει επί τρία τις συγκεντρώσεις των δικών του, για να φανούν αξιοπρεπείς (σε όσους δεν ήταν εκεί και δεν ξέρουν, οπότε βασίζονται στα δικά του λεγόμενα)

Δεύτερον. Το Πασόκοι με πολιτικά είναι φράση του Ρούση για τον παλιό ΣΥΝ-Σύριζα. Εγώ απλώς το διασκεύασα για το χώρο στον οποίο κινείται τώρα.

Τρίτον. Ο συνεργάτης της κε του μπλοκ δεν είχε καλά αντανακλαστικά. Το γνωστό τρολ, που ξεκίνησε ενωτικά, αλλά δε χρειάστηκαν και πάρα πολλά για να ξυθεί η επιφάνεια και να θυμηθεί τον πραγματικό του εαυτό, εξακολουθεί να είναι ανεπιθύμητο στο μπλοκ και δεν υπάρχει λόγος να του απαντάει κανείς και να του δίνει παραπάνω σημασία από όση έχει.

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω Κώστα ότι εσύ το έστειλες στο Βήμα;

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1392.html

Παλιό (και εκτός συζήτησης) αλλό κλασσικό...

Σε αυτή που δημοσίευσε πάντως Κώστα σα να μη σε δικαιώνει...
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/epistolh-mpogiopoyloy-eimai-kommoynisths-hlithie.2527640.html

Λοβοτημεμένοι ψεύτες-καθαρά πολιτικός χαρακτηρισμός.

ΓΩ

zoot horn rollo είπε...

Ουτε και υπαρχει λογος να τον τρωμε στη μαπα. Δε σπανιζουν απ' ο,τι φαινεται οι αποψεις του. Σε τοσα σαϊτ κυκλοφορουν, με ιδια και χειροτερη χυδαιοτητα.

skatopsyxos είπε...

Sorry για την έκρηξη @Ο 4:14 απλά δεν αντέχω άλλη μαλακία.Και τον τελευταίο καιρό μόνο μαλακίες ακούω σε πολλά επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

@Απολίθωμα

Ε, πες ντε όλο το story και για μας που δεν μπορούσαμε να είμαστε εκεί!
Ποιος "καλλιτέχνης" γκρίνιαξε και τι είπε; Μη με βάζεις να ψάχνω μισή ώρα στα γκουγκλς.

ΒΧ

λαθραναγνώστης είπε...

Η ΙΣΚΡΑ, με φωτό με φακούς πολύ στενής γωνίας(!), προσπαθεί να μας πείσει ότι ήταν κι αυτοί εκεί και μάλιστα με παράπονο διότι τα μεγάφωνα δεν τους αναγκείλαν. Παιδιά, υπάρχουν και οι νορμάλ φακοί και οι ευρυγώνιοι!
Ο δε φίλιος (τους) Ε.Α, με σημερινό αμήχανο άρθρο ενός από τους κουκουλοφόρους του, προσπαθεί να μαζέψει τις βρωμιές των προηγούμενων κουκουλοφόρων που χαρακτήριζαν την πορεία "happening του Περισού".

Ανώνυμος είπε...

@απολίθωμα

Έτσι είναι οι true του "επαναστατικού μαρξισμού" (φράση και αυτή όμως;Γιομίζει ο στόμας σου, full flavor). Κατεβαίνουν μόνο σε true επαναστάσεις, με καλάζνικοφ και μπαζούκας. Μόνο τότε θα βγάλουν τις αλυσίδες τους και αυτές για να δέσουν τις κολώνες της βουλής, μη φανταστείς τίποτα άλλο.

Κατά τα άλλα Κώστα, όλα καλά; Το ξέρει το αφεντικό ότι γράφεις εδώ μέσα ή θα έχουμε τίποτα αναγούλες και θα μας το χρεώνεις μετά; Γιατί πάντα πρέπει να συζητάμε για το πόσο λιγότερο ή περισσότερο υπαρκτό είναι το ΚΚΕ και να μην συζητάμε το πόσο ανύπαρκτοι είσαστε εσείς;

Β.Δ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΒΔ, δεν μπορεί να γίνει διάλογος με άτομα που δε θα σχολιάσουν στο μπλοκ. Για τον ίδιο λόγο δεν πέρασα (και να με συχωρεί για αυτό, αλλά ας γνωρίζει το λόγο) ένα σχόλιο του αλχαζαρ. Οπότε μην τους απευθύνετε το λόγο.

Απ' ό,τι με ενημέρωσαν υπάρχει και μια πετροπουλιάδα-ανάλυση στο φβ για την πορεία. Αλλά το προηγούμενο πάθημα τους έγινε μάλλον μάθημα και δεν το βγάζουν παραέξω ανοιχτά.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ....Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ
ΟΠΛΑ ,ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ

http://www.902.gr/eidisi/politiki/94204/tin-epomeni-evdomada-sti-voyli-ta-nomoshedia-gia-asfalistiko-kai-forologiko

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στρατάρχη μου, επίκειται η μεγάλη "εαρινή επίθεση", που την προετοιμάζει ΜΕΘΟΔΙΚΑ το Κεφάλαιο εδώ και οχτώ η εννέα (9) χρόνια.
ΟΛΑ τα άλλα, που παρακολουθήσαμε, ήταν δευτερεύοντα και προκαταρκτικά....