Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Αλήτες ρουφιάνοι ΙΙ

Η απεργία στα ΜΜΕ έσπασε με τον πλέον αισχρό τρόπο. Στην μετάδοση των παιχνιδιών Παο Αεκ για το Ουέφα. Ακριβώς εκεί δηλ που πονούσαν οι μεγαλοκαναλάρχες που είχαν χρυσοπληρώσει τα δικαιώματα των αγώνων και υπολόγιζαν σε απόσβεση και αυγάτισμα κερδών.
Και τότε γιατί γίνεται η απεργία ρε παιδιά; Για να γίνονται εξαιρέσεις;
Επί ευκαιρίας να θέσω κάποιες παραμέτρους κατάντιας.:
-Δεν καταλαβαίνω γιατί η ζωντανή κάλυψη χωρίς μετάδοση από εκφωνητή δεν είναι σπάσιμο της απεργίας. Το σωστό θα ήταν όλα τα κανάλια να εξέπεμπαν αυτό το σήμα που έχει κι η ΕΡΤ -συγνώμη για τη διακοπή του προγράμματος. Που κι αυτή δεν το τήρησε καθολικά.
Τι σόι απεργία είναι όταν παίζουν κανονικά προγράμματα και σειρές -σε επανάληψη ή όχι, αδιάφορο- και πληρώνονται για τις διαφημίσεις.
Πώς θα καταλάβει ο κόσμος ότι κάτι παίζει αν κάθεται και βλέπει τηλεόραση σα να μην τρέχει τίποτα. Ένα σήμα διακοπή του προγράμματος θα τον βγάλει από τη ρημάδα τη νιρβάνα του.
Πώς θα χτυπηθεί η εργοδοσία που φοροδιαφεύγει συστηματικά και κατ' εξακολούθηση, αν δεν χάσει κέρδη από τις διαφημίσεις, να πονέσει λίγο κι η τσέπη της; Αυτή δεν είναι ο ταξικός εχθρός;
Σωματείο τύπου και μμε δε θέλουμε να κάνουμε; Άλλο πράγμα είναι οι δημοσιογράφοι -απεργούν κανονικά- κι άλλο οι τεχνικοί; Που κι έτσι να ήταν δηλ (που σε καμία περίπτωση δεν στέκει) τους κάλυπτρε κι αυτούς η πανελλαδική, έτσι δεν είναι;
-Θα υποστούν κυρώσεις τα κανάλια για αυτή την καραμπινάτη εργοδοτική αυθαιρεσία; Έστω τα τυπικά πρόστιμα για τα μάτια του κόσμου; Ή θα περάσει ατιμώρητο και στα ψιλά το θέμα;
-Ξέρετε πόσοι πωρωμένοι χάρηκαν που υπήρχε τλικά εκφωνητής; Άσε που βρήκαν και θέμα να σχολιάζουν με τους Κύπριους...
Υγ: Οκ. Οι δημοσιογράφοι όμως γιατί φταίνε σε αυτό; Γιατί εξέλεξαν την ηγεσία του κλάδου της που συζητούσε το θέμα να γίνει κάποια εξαίρεση γι' αυτές τις περιπτώσεις (συνάντησε όμως αντιδράσεις κι είδε ότι δεν την παίρνει0 και αντέδρασε με μια τυπική νερόβραστη στερούμενη ουσίας ανακοίνωση. (Υπάρχουν ράμματα και για τη γούνα του Τρίμμη από τον Ιό σχετικά με το ζήτημα;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: