Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Κομμουνιστικό καλτ

Μια ρετρό καλτ γλώσσα δεν πεθαίνει ποτέ.

"...επιβεβαιώνεται η λενινιστική φόρμουλα ότι ο μόνος τρόπος ύπαρξης του ιμπεριαλισμού είναι από πόλεμο σε πόλεμο".
Είναι από την ανακοίνωση του ΚΕΚΡ του τιούλκιν στη Ρωσία, ένα κόμμα που ξέρει να τιμάει τα σύμβολα, τις παραδόσεις και την ωραία μπιροκρατική μας διάλεκτο. Φόρμουλες υπάρχουν πολλές. Λενινιστική όμως μία, κι αυτή είναι που επιβεβαιώνεται. Ο διαλεκτικός φορμαλισμός στα καλύτερά του.

-την ανακοίνωση υπογράφουν -μαζί μετον τιούλκιν- πέντε άτομα, άπαντα με την ιδιότητα του γραμματέα της ΚΕ του κόμματος. Όποιος έχει καταλάβει τι χρειάζονται πέντε γραμματείς και πώς ακριβώς γίνεται ο καταμερισμός εργασίας μεταξύ τους, ή πως γινόταν στο ΚΚΣΕ παλιότερα κερδίζει παράσημο ήρωα της σοσιαλιστικής εργασίας.

-ο τηλέπαθος σήμερα τα βάζει με τον ελβετό τενίστα ρότζερ φέντερερ που δήλωσε ότι δε μένει πολύ στο ολυμπιακό χωριό γιατί ένα σωρό αθλητές θέλουν να τους δώσει αυτόγραφο.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω το πολιτικό του κριτήριο (δυστυχώς ο ελβετός πρέπει να λέει την αλήθεια) αλλά καλά κάνει, γιατί είναι λιμό κι εμείς είμαστε με τον Ναδάλ που θα ανέβει σύντομα στην κορυφή της κατάταξης.

-παρεμπιπτόντως οι φανέλες της Ρωσίας στη διοργάνωση θυμίζουν εκπληκτικά τη θρυλική CCCP. Από την εξέδρα ούτως ή άλλως δεν έλειψαν ποτέ.
Οι αγωνιστικές εμφανίσεις της ομάδας είναι κακές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η ομάδα δε σταματά να δίνει πολιτικά μηνύματα. Ενσαρκώνει τον γνήσιο σοβιετικό πολυεθνικό διεθνισμό (μετά τον τζόνι χόλντεν και δεύτερος έγχρωμος πολιτογραφημένος ρώσος στην αποστολή), μαζί με τους χειρότερους φόβους των ναζί αστών (το ρωσοεβραϊκό λόμπι με τον εβραίο μπλατ στον πάγκο) και των αμερικάνων (ο αντρέας -έτσι τον ανέφερε ο εκφωνητής της κρατικής τηλεόρασης, έτσι σας τον λέμε- κιριλένκο είναι γιος ή το λιγότερο σωσίας του θρυλικού ιβάν ντράγκο. Ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν στην πραγματικότητα σουηδός αθλητής με συμμετοχή και σε ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά στη συνέχεια απέκτησε αμερικάνικη υπηκοότητα και αγωνίστηκε με τα χρώματα της αστερόεσσας-sic- και στην ατλάντα. Άξιος ο μισθός του...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: