Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Φοβού το κκε

Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν, φόβισέ τους εσύ.
Κι αν τελικά δεν το κάνουν; Είναι γιατί φοβήθηκαν να δείξουν τη δύναμή τους. Τόσο απλό για όσους φοβούνται να δουν κι άλλες πτυχές της πραγματικότητας πέρα από αυτή.
Πού ένιωσε δηλαδή δυνατός ο λαός για να νικήσει το φόβο του μπροστά στην κάλπη;

Ο κόσμος φοβάται όλα όσα γίνονται γι' αυτόν χωρίς αυτόν και γίνεται συνένοχος με την ψήφο του για να έχει την ψευδαίσθηση της συμμετοχής και της συμμετοχικής δημ(ι)οκρατίας του γιωργάκη.
Φοβάται τον καθαρό αέρα γιατί ξεσυνήθισε και του 'ρχεται απότομος.
Φοβάται τη μοναξιά του γραφικού αγωνιστή και λουφάζει στη γωνία ρουφώντας το αυγό του.
Φοβάται την ανεργία και παραμένει στα κάτεργα.
Φοβάται να αναπαράγει το είδος του, μη διαιωνίσει τα βάσανα και τη μιζέρια του, κληρονομιά στους επόμενους.
Φοβάται το μέλλον γιατί έχει χάσει την ελπίδα του.

Φοβάται μη τυχόν ξεχωρίσει απ' το κοπάδι του κομφορμισμού κι αφήνεται στα μέσα να πλάσουν την κοινή του γνώμη σα ζυμάρι. Να μεταθέσουν τον φόβο του γιατη ζωή σε όσους βαφτίζουν τρομοκράτες. Να τον πείσουν ότι θέλει ασφαλίτες αντί για ασφάλιση.
Ανασφαλείς κι ανασφάλιστοι όλου του κόσμου ενωθείτε.

Φοβάται απ' τα μικράτα του να αφήσει την κοιλιά της μητέρας του, την ανεμελιά των παιδικών του χρόνων και παλιμπαιδίζει για να βρει άλλοθι η ανώριμη ταξική του συνείδηση.
Στην άλλη όψη του νομίσματος τον περιμένουν οι παιδικές αρρώστιες.
Επίμονα παιδάκια που τραβάνε ανυπόμονα το κόμμα απ' το μανίκι για να φύγουν απ' τον παιδίατρο και να πάνε αλλού. Δεν έχει σημασία πού, αρκεί να κινούνται. Το κίνημα είναι το παν, η μπρεζνιεφική στασιμότητα τίποτα.

Γενναίος όμως δεν είναι ο τρελός του χωριού που έχει άγνοια κινδύνου. Γενναίος είναι αυτός που έχει επαφή με την πραγματικότητα, γνωρίζει τους φόβους του και πώς να τους αντιμετωπίσει.
Το κόμμα περνάει τα πάντα από κόσκινο. Αυτοί λένε ότι κοσκινίζει πέντε χρόνια γιατί κατά βάθος δε θέλει να ζυμώσει.
Οπότε παρακάμπτουν το κοσκίνισμα, ξεχνάν και τη ζύμωση με τις μάζες και πάνε κατευθείαν στο ψητό: ντου!
Τι χρειάζεται η ζύμωση και το κοσκίνισμα, αφού για την πρωτοπορία όλα είναι ξεκάθαρα;

Άκουσαν κάπου ο πρώτος ατρόμητος τον πρώτο λίθο βαλέτω κι άρχισαν να πετάν όλοι μαζί ό,τι βρήκαν σε μπάτσους και βιτρίνες.
Στην πραγματική εξέγερση θα σπάσουν τζάμια, αλλά το δεύτερο μόνο του δε φέρνει ντε και καλά το πρώτο.

Ο κόσμος φοβάται τον κόσμο γύρω του και χώνει το κεφάλι του βαθιά στο χαζοκούτι να μη βλέπει και να μη σκέφτεται. Περιμένει τα χειρότερα με ελαφρότητα που θυμίζει τις τελευταίες μέρες της ρώμης, αλλά δεν έχει λεφτά για όργια και τη βγάζει με δανεική γκλαμουριά από το σταρ και δάνεια από τις τράπεζες.

Κι ο φόβος αυξάνεται γεωμετρικά από τότε που χάσαμε το φόβητρο του αντίπαλου δέους και μείναμε ορφανοί από μαμά πατρίδα. Τα λέει κι ο παπακωνσταντίνου (του ναρ) στο βιβλίο του (η εποχή του φόβου). Άσχετα που επιχαίρει το ρεύμα του για το θάνατο της μαμάς.

Αλλά ποιος είπε ότι εμάς δε μας φοβάται ο κόσμος; Γιατί να είμαστε εμείς εξαίρεση;
Φοβού τους κομμουνιστάς και λένιν φέροντας.

Ο φόβος πηγάζει κυρίως από άγνοια. Όσοι δεν ξέρουν τι (κόμμα) είμαστε και τι ήμασταν (ως σοβιετία) δανείζονται τη γνώμη του πρετεντέρη και κουμπώνονται περισσότερο.
Και θα κουμπώνονται κι άλλο όσο μας περνάν για γραφικούς, αντί να βρίσκουν σε μας κάτι που να τους εμπνέει.
Το ίδιο κουμπώνεται κι ο σύντροφος που δεν γνωρίζει τον κόσμο που θέλει να αλλάξει και φοβάται να κάνει άνοιγμα.

Η σχέση είναι διαλεκτική και λειτουργεί κι αντίστροφα.
Ο φόβος επιβάλλει τον κομφορμισμό κι αυτός με τη σειρά του την άγνοια. Ο από πάνω βασίζεται στους κάτω ιμάντες για να πάρει εικόνα κι ο από κάτω μεταφέρει την εικόνα που πιστεύει ότι θα αρέσει στον ανώτερο. Στρεβλή συνείδηση μέσα από έτοιμα σχήματα.
Ξεσπάν μετά κύμα οι καταλήψεις και ψάχνεις να βρεις τι πάει λάθος με τη γραμμή και το σπασμένο τηλέφωνο.

Δεν είναι απόλυτη όμως η σχέση φόβου κι άγνοιας.
Στις χαμηλές πτήσεις του αρκά ο μπαμπάς εξηγεί στο μικρό σπουργίτι ότι φοβόμαστε το θάνατο επειδή παραμένει άγνωστος και δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτόν. Κι ο αντίλογος του μικρού είναι:
-Βλακείες. Τότε εγώ θα έπρεπε να φοβάμαι το γεράσιμο σπανοδημήτρη.
-Ποιος είναι αυτός;
-Ιδέα δεν έχω...

Βάζουμε στη θέση του γεράσιμου σπανοδημήτρη την ανταρσύα κι έχουμε την εικόνα του μέσου εργάτη για το εξωκοινοβούλιο.

Υπάρχει επίσης κι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Άνθρωποι που μας φοβούνται, ακριβώς επειδή μας ξέρουν και τρέμουν μην κάνουμε τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος.
Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Όχι επειδή είναι αβάσιμοι, αλλά γιατί στέλνουν τον κόσμο σπίτι του και στη μάχη που έχουμε μπροστά δεν περισσεύει κανένας.

Το πρόβλημα είναι πώς τον διαχειρίζεσαι το φόβο του κόσμου.
Ο ένας τρόπος είναι να πας με τα νερά του, να τον πάρεις απ' το χεράκι και να τον πας λάου-λάου στο δρόμο της λαϊκής εξουσίας που για εμάς είναι ο σοσιαλισμός, αλλά για τους συμμάχους μας μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Κι ο άλλος είναι να τον φέρεις αντιμέτωπο με τους φόβους του για να τους ξεπεράσει.

Ο κόσμος σήμερα φοβάται να παλέψει, φοβάται την ταξική πάλη, πόσο μάλλον τη δικτατορία του προλεταριάτου.
Το θέμα δεν είναι να της αλλάξουμε όνομα (πχ εργατική δημοκρατία, ή λαϊκή εξουσία) για να τη φέρουμε με το μαλακό χωρίς να την πάρει χαμπάρι, αλλά να τον εμπνεύσουμε να παλέψει για να τη φέρει αυτός.
Δε μπαίνει σα δίλημμα, ή το ένα ή το άλλο, αλλά δε μπορεί να είναι μόνο (ούτε κυρίως) ο πρώτος τρόπος η τακτική μας.

Κάνοντας το δεύτερο όμως μπορεί να βρεθούμε μπροστά στους δικούς μας φόβους.
Να συνουσιαστούμε κινηματικά χωρίς περιφρούρηση και να κολλήσουμε μικρόβια από τους αναρχικούς. Να μας περάσει κάποιος στη γωνία και στην κινηματική άμιλλα. Να κάνουμε κάτι πρόωρα και να φάμε χυλόπιτα. Να πέσει το τείχος και να μας φύγει ο κόσμος στη δύση.
Την ανοιχτοφοβία. Την ανανέωση, γιατί όποιος καεί στον γκορμπατσόφ και στον μίμη, φυσάει και το μάκη πέτσα. Τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες που προκαλούν δέος και λιγάκι τρακ, γιατί είναι πρωτόγνωρες.

Tο μόνο που έχουμε να φοβόμαστε όμως είναι να μην εγκλωβιστούμε στους φόβους μας. Και να μη μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Και να μη σιχτιρίσουν οι αναγνώστες σου επειδή γράφεις πράγματα που θα τους κάτσουν άσχημα.

Αγαπητή επιρροή-αναγνώστη, μπορείς κι εσύ να επηρεάσεις τους άλλους σε μια αμφίδρομη σχέση. Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουμε, φόβισέ μας εσύ. Όπως έκανες το μαϊούνη, το δεκέμβρη ίσως, στις πρόσφατες εκλογές.
Και το κόμμα φοβέρα θέλει. Κι ας είναι καλό και άγιο.

Εμάς βέβαια δε μας σκιάζει φοβέρα καμιά κι απ' τις εκλογές βγάλαμε συμπέρασμα πως μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουμε κτλ.
Αλλά μη νομίζεις, πες-πες κάτι μας μένει κι αυτό μην το πάρεις για υπονοούμενο ότι σε θεωρώ γκαιμπελίσκο σοσιαλ-φασίστα.

Ο σαρτρ έλεγε ότι η κόλασή μας είναι οι άλλοι κι είναι φορές που νομίζω πως το είπε για να περιγράψει τον τρόπο σκέψης μας.
Αλλά μη νομίζεις, κατά βάθος τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο κι ας μας βγαίνει λίγο σε κακοφωνίξ το ενωτικό κάλεσμα.

Όλοι μαζί ξεπερνώντας τους φόβους μας μπορούμε να φοβίσουμε την τάξη των εκμεταλλευτών και τα τσιράκια τους.
Μπορεί να μοιάζουν με θηρίο ανίκητο, αλλά είναι απλώς ένα θεριό με πήλινα πόδια που τρέφεται από το φόβο μας και τρέμει το γιάννη και την αντεπίθεσή του.
Φοβού το κουκουέ...

Ο γιάννης όμως πού διάολο κρύφτηκε και τον ψάχνουμε τόσα χρόνια...;

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α ρε απολιθωμα εισαι ποιητης,τελος.
τιτοικο τριτοδρομιστικο κατασκευασμα

Ανώνυμος είπε...

ο τιτλος της συγκεκριμενης αναρτησης νομιζω οτι ειναι και βαθια συμβολικος.Αυτη την στιγμη το κκε ειναι αυτο που ακριβως φοβαται περισσοτερο η αρχουσα ταξη για πολλους λογους.Πρωτον διοτι εχει μια πολυ μεγαλυτερη κοινωνικη δυναμικη απο το ποσοστο του και μεγαλυτερη διεισδυση κυρια στην εργ. ταξη.Δευτερον διοτι το εν εξελιξει προτσες για την δημιουργια του μετωπου ειναι παρα τις αντιφασεις του ζωντανο και υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις μπορει να προχωρησει( πασοκ κυβερνηση με μικρη ανοχη και λογικη λιγοτερου κακου, κριση στην νδ που η αστικη ταξη βιαζεται να ανασυγκροτησει ) τριτον διοτι εχουν σντελεστει τα τελευταια χρονια ιδιαιτερα μικρες η μεγαλυτερες νικες σε εργασιακους χωρους με πολυ καλυτερες αυξησεις απο τον μεσο ορο των συλλογικων συμβασεων στην ελλαδα, παρσιμο πισω απολυσεων κλπ που απεγκλωβιζουν ενα κοσμο να δει την προοπτικη τεταρτον παγιωνεται μια αυξημενη σχετικα επιρροη του κομματος (πανω απο 500000 και κατι ψιλα ψηφους) στο εκλογικο σωμα -στους εργαζομενους και φαινεται να ξαναανακτα σιγα αλλα σταθερα την δυναμικη του '07). ειχα γραψει στο προηγουμενο ποστ και τα νουμερα που το δειχνουν.
Αρα τι μενει να γινει απο δω και περα?καταρχην μερικα κριτικα σχολια
α) σε κατι που ειδα στο γρανμα λιγες μερες πριν τις εκλογες -ψηφο στην κομ. αριστερα κκε και ανταρσυα που πρεπει να αλλαξει-Για μενα αυτην την στιγμη η ανταρσυα ασχετα με το αν θελει να γινει (κι αυτο παιζεται) ΔΕΝ ειναι κομ. αριστερα αλλα μορφωμα που εχει και κομμουνιστικες δυναμεις (οσο μπορουν να χαρακτηριστουν τετοιες οι δυναμεις που αρνουνται τον σοσιαλιστικο χαρακτηρα της σοβετιας και πετανε στον καλαθο των αχρηστων ολη την προηγουμενη ιστορικη εμπειρια)
β)οσο επιμενουν αυτες οι δυναμεις να καταγγελουν την λαικη εξουσια σαν μικροαστικη εξουσια στο εδαφος του καπιταλισμου που "χαιδευει" τα αυτια της μη μονοπωλιακης αστικης ταξης και λεν για το κομμα για τον δεκεμβρη νοικοκυριστικα πραγματα τι να πω-βλεπουν το δεντρο και χανουν το δασος. Ασχετο εχει αναρωτηθει κανεις απο τους γλυκαναλατους κουτεντεδες που θα λεγε και ο καραφλος μογκολος δικηγορισκος αν η σταση του κομματος ηταν αλα ναρ η αλα εεκ (φεριπειν παντα) τι θα γινοταν?Θα "κλονιζοταν η αστικη κυριαρχια" που λεει και η "μονη σοβαρη συνιστωσα"? θα στρατολογουσαμε αβερτα ολες οι επαναστατικες δυναμεις ατσαλωμενο δυναμικο για τις μαχες του μελλοντος? θα πειθαμε την ανωριμη νεολαια να ζωστει τα φυσεκλικια? για να μας πουν αυτοι οι κυριοι?Η μηπως απο 10% που ειναι σημερα συνδικαλισμενοι οι εργατες και απο αυτο το 10 % που ειναι ηδη αρνητικοι συσχετισμοι (γσεε πασκε δακε κλπ) θα ενεργοποιουνταν αυτοματως το 70~80% με ταξικους εργατικους ορους? γ) βλεπω κατι θετικο τα τελευταια 1~2 χρονια η σοβαρη συνιστωσα και ο,τι αυτη εκφραζει στην ανταρσυα ,ισως και καποιοι αλλοι λεν δειλα δειλα οτι το παμε δεν ειναι πια μονο κομματικα πειχαρακωμενο (λενε ακομα αυτο-αλλου θελω να καταληξω)αλλα τουλαχιστον το λενε αγωνιστικο δυναμικο που κανει πραγματα Αυτα πρεπει να βαθυνουν και να βρεθει κοινος τοπος με αμοιβαιες ξαναλεω ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ υποχωρησεις γιατι αν δεν βαθυνουν ετσι κι αλλιως το κομμα θα συνεχισει τη πορεια ισχυροποιησης του στους εργατικους χωρους.Γιατι? διοτι ειναι και ο μονος χωρος που μπορει να το κανει.Οπως ειναι ηδη γνωστο μετα το 18ο συνεδριο εχει ριξει το βαρος της δουλειας του και τον στελεχων του (των καλυτερων κιολας)σαυτους τους χωρους με ανεβασμενα αποτελεσματα.Επομενως να σοβαρευτουν αμεσα οι οποιοι το παιζουν σοβαροι στους εκτος των τειχων και να αφησουν την καραμελα για αγωνιστικη βαση-προδοτικη ρεφορμιστικη ηγεσια.Διοτι ειναι γνωστο οτι ειδικα στο κκε η βαση εμπνεεται απο την ηγεσια και ακολουθει τα κελευσμτατα της ενω ταυτοχρονα της διδασκει της ιδιας την νεα εμπειρια (αμφιδρομη σχεση)και μια συναντηση (κορυφης ετσι μπρεζνιεφικης γραφειοκρατικης συλληψης) μεταξυ των χωρων μας χωρις φοβο αλλα με παθος δεν θα εβλαπτε ουτε εμας (εσας) ουτε πολυ περισσοτερο το εργ.κινημα

υ.γ. θα επανερθω

Κοκκινος Ποιμην (παπαστρουμφ)

Ανώνυμος είπε...

ασχετο περιμενω αμεσα σχολιασμο απο τον απολιθωμα να ανοιξει μεγαλη κουβεντα(εχουμε να πουμε και να δουμε πολλα)
Κοκκινος Ποιμην (παπαστρουμφ)

Ανώνυμος είπε...

ορκιζομαι τελευταιο:ο γιαννης αγαπητε απολιθωμα δεν κρυφτηκε φαινεται οτι ερχεται απλα παει λιγο μπρος πισω με ταση το μπρος (αργα αργα ακομα)απλα ειναι ακομα λιγο μακρυα-οχι πολυ, λιγο-στο χερι μας να τον φερουμε πιο γρηγορα κοντα μας

Κοκκινος Ποιμην (παπαστρουμφ)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν ήταν πολύ άμεσος ο σχολιασμός, αλλά όπως είχε πει κι ο σύντροφος με το μουσάκι, τι να κάνουμε...

Βεβαίως κι υπάρχει συμβολισμός στον τίτλο. Το βασικό επίπεδο ανάγνωσης είναι αυτό ακριβώς που λες, αλλά δεν είναι το μόνο.

Ως προς το α) συμφωνώ κι επαυξάνω. Ξέρω ότι ο ύψιλον ψήφισε ανταρσύα κι ήθελα να του επισημάνω την αντίφαση. ναι, ψήφο στην κομμουνιστική αριστερά, αλλά η ανταρσύα δεν είναι τέτοια, ούτε καν οι σοβαρές συνιστώσες της, παρά μόνο κάποια πολύ αξιόλογα άτομα, που δε δίνουν πάντα τον τόνο. Δεν του το 'γραψα γιατί στο ίδιο ποστ έγραφε κι ο ρούσης κι ήθελα να του γράψω κι αυτού πολλά, αλλά δεν προλάβαινα.
Μετά κι αυτοί θα σου πουν όμως την κλασική ατάκα του ραφαηλίδη, ότι στο κόμμα μπορεί να βρεις τα πάντα, ακόμα και κομμουνιστές...

Ως προς το βήτα, μακάρι, αλλά σώθηκες. Αμοιβαίες υποχωρήσεις θα γίνουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις υπό το βάρος της συγκυρίας (σαν τον μαϊούνη) και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μετά το πέρας της.
Υπάρχουν πολλοί σύντροφοι που αντιλαμβάνονται μια σειρά πράγματα, αλλά αμφιβάλλω αν μπορούν να επηρεάσουν την κορυφή και τη γραμμή της. Όχι γιατί είναι προδοτική, αλλά γιατί στην ηγεσία μπαίνουν σύντροφοι ατσαλωμένοι (εξ ου και σταλινικοί) μπετόν αρμέ, ικανοί να βάλουν γερές πλάτες για να προχωρήσουν την εκάστοτε γραμμή.
Δε μπαίνουν σύντροφοι βουτηγμένοι στην αμφιβολία που ψάχνονται και δεν έχουν ληγμένα κάποια ζητήματα. Η τακτική όμως απαιτεί ευελιξία κι όποιος ψάχνεται έχει συνήθως πιο καλό κριτήριο για τη συγκυρία κάθε φορά και λιγότερες δυνατότητες για να επηρεάσει καταστάσεις.
Θα ήθελα να το διατυπώσω καλύτερα, αλλά πιστεύω γίνεται κατανοητό τι θέλω να πω.

Ανώνυμος είπε...

και κατι ασχετο για ολους τους πιστους του εξωκοινοβουλιου

Η Λαικη Εξουσια για το κκε δεν ειναι λυση εντος του καπιταλισμου αλλα ταυτιζεται με την δικτατορια του προλεταριατου την οποια το κομμα δεν φοβαται να την ξεστομησει.Και οπως λεει το προγραμμα του κομματος την εξουσια που θα κατακτησει η εργατικη ταξη με τους συμμαχους της (φτωχα λαικα στρωμματα) δεν την μοιραζεται με κανενα.Οπως και η αστικη ταξη συμμαχει με καροτο και με μαστιγιο με τις μικρομεσαιες επιχειρησεις τους μικρομεσαιους επιχειρηματιες αγροτες (μεσω φοροαπαλλαγων που εντασσονται ακι αυτοι , με κινητρα κλπ) αλλα η εξουσια ανηκει πλερια στην αστικη ταξη.Αυτο ειναι για το κομμα η λαικη συμμαχια που θα φερει την λαικη εξουσια, το σοσιαλισμο, μεσω πιο ενδιαφεροντων διαδικασιων απο τις εκλογες που λεει και η γγ αλεκα.Και τελος η περιπτωση να καταληφθει η εξουσια απο το Μετωπο ολο και περισσοερο αδυνατιζει λογω των εξελιξεων και η επανασταση ειναι η μονη λυση για το κκε.Τελος ορισμος της επαναστασης για να συννενοουμαστε.Επανασταση δεν ειναι αιματηρη διαδικασια κατ'αναγκη αλλα το προτσες του τσακισματος του αστικου κρατους και η αντικατασταση του απο τους θεσμους του εργατικου κρατους.Το αν θα εχει αιματα και φυσεκλικια και βουνισιο ανταρτικο η πολεων εξαρταται απο το που θε οδηγησουν την κατασταση οι αντιπαλοι.Αλλο που ειναι σχεδον βεβαιο σημερα το προς τα που θα το σπρωξουν οι αστοι.
Και κατι ακομα κομμουνιστικη οργανωση η κομμα δεν ειναι μονο αυτο (ουτε κυριως) που παλευει για την ανατροπη του καπιταλισμου μονο με οξυμενες μορφες παλης και επαναστατικες μεγαλοστομιες αλλα ειναι επαναστατικο κομμα νεου τυπου το κομμα και η οργανωση που εναλασσει ολες τις μορφες παλης αναλογα με την συγκυρια χωρις να χανει τον τελικο στοχο.Αυτα για τις λογοκοπιες και το "κομμουνιστομετρο" Απολιθωμα αν θες κανε κι ενα σχολιο για την υποθεση εργασιας που εκανα παραπανω για την σταση του κομματος τον δεκεμβρη σε εκλιπαρω!!!(Βεβαια με αν και θα δεν γραφεται ιστορια αλλα μαλακιζομαστε που μαλακιζομαστε online λιγο παραπανω δεν βλαπτει)

Κοκκινος Ποιμην (παπαστρουμφ)

Ανώνυμος είπε...

μετα τη δηλωση Χαγιου στο tvxs για μια..'αλλη κυβερνηση', μια λαικη κυβερνηση για μια.. 'αλλη εξουσια', τη λαικη εξουσια ολα ειναι πιθανα. Επισης ειναι εκπληκτικο (δειτε το, αξιζει) οτι στο συγκεκριμμενο σημειο του λογου του χαμηλωνει χαρακτηριστικα -γλυκαινει θα μπορουσμε να πουμε- την ενταση της φωνης του..


κομμαντο ενιαιολαικομετωπικης-και δε συμμαζευεται- εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

το εχω δει, ειχα γραψει και σε προηγουμενη αναρτηση χωρις το παπαστρουμφ.Ειναι κημειλιο για το μελλον της ταξικης παλης στην χωρα μας ,αν οχι και παγκοσμια.Ειναι λες τυχαιο ρε κομμαντο?(Βασιλη σε περιμενουμε ακομα)

Κοκκινος Ποιμην (παπαστρουμφ)

Ανώνυμος είπε...

τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Ειδικα οταν το λεει ο Χαγιος. Βεβαια μεσα στη σοβαρη συνιστωσα υπαρχουν πολλοι που βγαζουν σπυρακια με κατι τετοια και τα πραγματα ειναι πολυ ζορικα...

Παντως οτι και να λεμε προεκλογικα η μετεκλογικα οι γραμμες κρινονται στο δρομο και στα σωματεια. Και ειναι σιγουρο οτι επι πασοκισμου θα γινει το μεγαλο τεστ. Αν δηλαδη θεωρησουμε οτι η ΝΔ απετυχε να περασει σημαντικες αναδιαρθρωσεις και 'καταφερε' -με τη συνδρομη του κινηματος βεβαια-να συνειδητοποιησει ενα κομματι των εργαζομενων οτι οι ελαστικες συνθηκες εργασιας στο σημερα δεν μπορουν να γινουν ανεκτες πλεον, πρεπει επισης να θεωρησουμε οτι η ιδεολογικη ομπρελα του αστικου μλοκ εξουσιας στην ελλαδα εχει σπασει-κυριαρχα οσον αφορα τη νεολαια- και μπαζουν νερα...
Αυτο ακριβως το προβλημα ερχεται να λυσει το πασοκ.
Θελω τελοσπαντων να πω οτι η επιθεση του ΠΑΣΟΚ θα ειναι πολυ πιο αγρια-μετα τις πρωτες εκατο μερες...- και οτι ο κοινωνικος πολεμος θα οξυνθει.
Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι μπορουν ρευματα που παραδοσιακα ειναι σε αντιθετες μεριες στο κινημα -ο μαηιουνης δεν ηταν η εξαιρεση που επιβεβαιωνει το κανονα αλλα μια αποτυχημενη προσπαθεια να γινει η εξαιρεση που επιβεβαιωνει το κανονα. τελειως αποτυχημενη- αλλα και σε θεματα στρατηγικης, που κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο σημαντικο, να βρεθουν ξαφνικα μαζι.
Ο Χαγιος, μαλλον προαισθητικα της επιθεσης που ρχεται, εθεσε ενα ζητημα ιδεολογικης συγγενειας...
αλλα το ζητημα βρισκεται στο δρομο.και εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα.
Παρ'ολα αυτα αν οι επομενοι Δεκεμβρηδες δεν γινουν απο εικοσαρηδες, αλλα απο τριανταρηδες και πανω, ολα ειναι πιθανα.Ακομα και η απιθανη δηλωση του σεβασμιου Γλεζου για ενοποιηση συριζα κκε ανταρσυας...
Εκει να δεις γλεντια.. αδερφια που δε μιλιονταν ξαναγκαλιαζονται, γονεις και παραστρατημενα τεκνα συμφιλιωνονται, χωρισμενοι φιλοι επανασυνδεονται και ολοι μαζι χαιρονται και γλεντουν στο μεγαλο σοσιαλιστικο τραπεζι κατω απο τον μεγαλο ελληνικο ουρανο με ξαστερια.. - ο κακοφωνιξ ποιος θα ειναι??

μη νομιζετε παντως. τετοια φαινομενα υπηρξαν ασ πουμε με την ΕΑΡ. και τοτε οι χαρουμενοι συμφιλιωμενοι ηταν μονο απο μια διασπαση(68). φανταστητε τωρα που θαναι απο δυο..


κομμαντο αλαφροίσκιωτης εντροπιας

JohnyQ είπε...

Ο Γιάννης δηλώνει παρών και "το όπλο παραπόδα"!

...εκτός αν δεν με θέλετε...

από την άλλη όμως κανείς δεν περισσέυει..??

λοιπόν κοίταξε να δεις το άρθρο είναι πολύ συγκινητικό και συναισθηματικό, χμχμ βέβαια δεν τους θέλουμε και ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ!

καταλαβάινω τον χαβαλέ...και έχω πιάσει το μήνυμα ;-)

να είσαι σίγουρος ότι καθένας που έχει λίγη διαλεκτική μέσα του φοβίζει και φοβερίζει Και το κόμμα..

με την καλή έννοια βέβαια, μην μας πάρουν με τις πέτσες!!!

όσο για την ενότητα είναι πολύ χαβαλεδιάρικη, μακρία από ταξική και μαρξιστική σκοπιά για να την σχολιάσω. Εμμένω στο ΑΑΔΜ, όπως ακριβώς περιγράφεται τελευταίως και στο όργανο ενιαίο μέτωπο εργατοϋπαλλήλων, μικρών αυτοαποσχολούμενων, μικρών παραγωγών αγροτών, και νεων και γυναικών που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το δεκέμβρη που λες, αν είχαμε κατεβάσει έγκαιρα τον ελας, τους είχαμε. Αλήθεια τότε πόσοι είχαν γραφτεί στα σωματεία;

Γενικά μιλώντας ως φάση προσωπικά την χάρηκα. Ανώριμα χαρακτηριστικά θα είχε ούτως ή άλλως κι εγώ δεν τα βλέπω ως δικαίωση για τη στάση μας, αλλά ως αδυναμία παρέμβασης. Όσο δεν παρεμβαίνει το κόμμα, οι συνειδήσεις θα παραμένουν ανώριμες και το ταβάνι τους θα είναι το αυθόρμητο ξέσπασμα. Αλλά ακριβώς σε τέτοιες καταστάσεις ανοίγονται δυνατότητες για γρήγορη ωρίμανση πολλών συνειδήσεων. Κι αυτό είναι που θα πετύχαινε νομίζω το κόμμα συμμετέχοντας πιο ενεργά.

Ο κακοφωνίξ θα είναι ο σπαρίλας, αλλά στο τραπέζι μας ελπίζω να είναι στενοί συγγενείς μόνο.
Έχουν γνώση οι φύλακες κι ο τζόνι κιου που κρατάει αντίβαρο στη γιούχου ενωτική διάθεση που μας βγαίνει κατά καιρούς.

Υγ: αυτό το λάθος πληκτρολόγησης (ή μήπως όχι;) με συγκλόνισε. Αν ήμουν στη θέση σου θα έγραφα: θα μας πάρουν με τους πέτσες...

Ανώνυμος είπε...

Η ψηφοφορία έκλεισε. Το νέο επαναστικο υποκείμενο της εποχής μας είναι το ταγμα πιστων του Σάββα. Τα λογια δε μπορούνε να εκφράσουνε την χαρά και την ελπίδα που νιώθουμε εμείς οι ταπεινοί ελευθεριακοί κομμουνιστές γι'αυτή την εξέλιξη. Γι'αυτό και θα παραθέσω ορισμένους στίχους, αφιερωμένους φυσικά στον σύντροφο που σε καιρούς που όλα καταρρέουν συνεχίζει να μας εμπνέει..


(Να ιδούμε αν η Άνοιξη θα συνδράμει τα ονειρά μας)

ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΗΣ:Το μυαλό πώς μαλακώνει στα Ουράλια;
AΛΛΟΣ ΝΑΥΤΗΣ:Τί θέλεις να πεις;Δεν κατάλαβα.

μουχλιάζει το τηλέφωνο.ευδαιμονία

-Η εξουσία ολάκερη στα σοβιέτ!Αυτό είν'όλο.

ΠΡΑΒΔΑ

-Μπορείς όμως να κόψεις ένα τριαντάφυλλο απ'τη λέξη τριανταφυλλιά;

-Σε κέινους η ερώτηση.

ΠΡΑΒΔΑ
-Ποια λογική αρχίζει σε κείνους;[ Ένας τρίτος ναύτης]
-Εγώ βλέπω άλλο.η λογική της εξουσίας συνεχίζεται.

ΝΙΚΟΛΑΙ:Φοβάμαι,σύντροφε.Και η επίθεση επίκειται.Ο Λένιν έχει εμπλακεί στη μοίρα.

-Πανάκριβα ραφτικά
-Χοική φρενίτιδα
-Φαλλοκοπία

-Ουτοπία
-Μα όμως αναιρέσαμε το δάσος.

-Κλαίμε δίχως πεντάγραμμο.τα όρνια συνωστίζονται στον αγέρα στροβιλίζοντας ανεπίληπτα τη γεωμετρία.
Κυριέψαμε την ελάσσονα λέξη ΣΟΒΙΕΤ-

-Ουαί συντρόφοι μου φαντασιολεξία!

-Ετερολεξία του κόμματος.αντιλέγει ένας ναύτης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.ΟΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΙ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ.
Στο βάθος του Φιλλανδικού κόλπου.
Τού δέ πλήθους τών πιστευσάντων ήν ή καρδία καί ή ψυχή μία, καί ουδέ είς τί τών υπαρχόντων αυτώ έλεγεν ίδιον είναι, άλλ'ήν αυτοίς άπαντα κοινά...
Στο βάθος του Φιλανδικού κόλπου.


-Άννα, τι συμβαίνει;

-Άρχισε η επίθεση.

-Άννα,έχε γειά!Θα πεθάνουμε.
-Νικολάι,σ'αγαπούσα ολόκληρη.

-Μιαν άλλη φορά.θα ξαναγίνει, Άννα.

διεδίδετο δέ εκάστω καθότι άν τις χρείαν είχεν-

ΚRONSTADT




νίκος καρούζος, "Νεολιθική νυχτωδία στην Κροστάνδη" (αποσπάσματα)




κομμαντο φθινοπωρινης εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

ξεχασες στο γκαλλοπ σαν επιλογη το Μαρω-Λυτρα
τιτοικο κατασκευασμα

Ανώνυμος είπε...

ml δε σημαίνει "μίνι-λίτρα" αλλά μιλι-λίτρα, όπου μίλι = ένα χιλιοστό (βλ milimetre).

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάνω δημόσια αυτοκριτική και για τα δύο

Ανώνυμος είπε...

tremoun oi astoi to kke ,eidika meta ti stasi tou to dekemvri .o fovos kai o tromos tou systimatos .comgpaga

Ανώνυμος είπε...

περιμένω ποστ για το πως έχει δει η μπρέσνιεβα το γεγονος της συγκροτησης του πανσπουδαστικου συνεδρίου γιατι με τη δικια μου μαλλον το παμε να γινουμε κώλος.

ανωνυμος ΚΚΕς αναγνωστης σου (ντροπαλος σε ζητηματα έρωτος ελέω μωβ σαλβαρίου)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το λέει κι ο μπεζαντάκος.
Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε να κλείσουν τα παιδιά των εργατών. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, κοντά στη δική σου, που το διασκευάζει κι αντί για κάστρα τραγουδάει κόμμα.
Το κείμενο ανέδειξε πολλές πτυχές της διαλεκτικής φόβου-κόμματος, ο καθένας κρατά αυτή που τον εκφράζει και της δίνει ό,τι προεκτάσεις θέλει. Αλλά στην εποχή του ανύπαρκτου δέους (=φόβος) φόβητρο για τους αστούς δεν είναι ένας δεκέμβρης καθαυτός, αλλά το κόμμα που θα πιάσει το νήμα του για να τον κάνει συνειδητό και νικηφόρο. Κι από αυτή την άποψη φοβούνται το κκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Αλλιώς θα του φέρονταν με το γάντι.

Κείμενο για την εφεε δεν το βλέπω να βγαίνει στα κοντά (κάτσε να γίνει πρώτα). Με τη μπρέσνιεβα οδεύουμε προς την ίδια κατάληξη ανεξαρτήτως εφεε. Το καλό είναι ότι ως ανένταχτη εαακίτισσα (αλλιώς δε θα γινόταν χωριό) στέκει αμήχανη μπορστά στις τρεις διαφορετικές γραμμές των συνιστωσών κι έχει κρατήσει απλώς την κοινή συνισταμένη της άρνησης. Οπότε με μια άρνηση της άρνησης και διαλεκτικά επιχειρήματα για τα τριτοβάθμια όργανα (ποιος ο λόγος να τα αρνείσαι, όταν συμμετέχεις στα πρωτοβάθμια) και τους από τα πάνω συσχετισμούς που δε μπορούν να σταματήσουν ένα κίνημα από τα κάτω, ξεμπερδεύω σχετικά γρήγορα (χωρίς να συμφωνήσουμε κιόλας).

Κατά τα άλλα τιμή σου και καμάρι σου, καμιά συντρόφισσα δεν είναι ντροπή. Αφιέρωσέ της σαββόπουλο, τη συγκέντρωση της εφεε και πες της ότι το συνέδριό της θα είναι ένα μείγμα αγώνα κι έρωτα εξίσου εκρηκτικό.

Ανώνυμος είπε...

καλα. αμα πανε τελικα να το κανουνε το πανσπουδαστικο οι γραφειοκρατες φοιτητοπατερες ολων των αποχρωσεων-και αρανιτικων..- δε θα ξερουν απο που θα τους ερθει.. θα ζησουμε και παλι ενδοξες μερες του 96.το μεγαλο αμφιθεατρο της φιλοσοφικης θα δονειται απο δυο κυριως συνθηματα: ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ(20 φορες συνεχομενα και δυνατα) και Σ'ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΑΝ ΠΑΜΕ ΓΑΜΑΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΙΟ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ
ΤΟΝ ΚΟ ΜΜΟΥ ΝΙ ΣΜΟ!

τι "κατσε πρωτα να γίνει" ρε απολίθωμα; Άμα το προσπαθησουνε(που προσωπικα προσεύχομαι για μια τετοια προοπτικη) θα κατεβουνε στην αθηνα 5 ΓΕΝΙΕΣ εαακιτων ετοιμοι για μπαχαλα.Ολοι οσοι μεγαλωσανε με τη περιφημη κασσετα με το σπασιμο της ΕΦΕΕ το 96, θα τρεξουνε να δωσουν το παρον στο ραντεβου τους με την ιστορια.Και δεν ειναι λιγοι..
Ασε που και οι φιλοι μας οι αναρχικοι εχουν εκφρασει επιθυμια συμμετοχης στο παρτυ.. Αν συμβει και αυτο,ε τοτε πια δεν υπαρχει καμμια ελπιδα να διεξαχθει το συνεδριο, οσου μπραβους να φερει η ΔΑΠ, οσους "νεους του ΠΑΜΕ" να φερει η κνε. ΣΑ ΛΑΓΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ. Γιατι οι φιλοι μας οι αναρχικοι αμα δουν τα δυσκολα, δε το χουν σε τιποτα να προβουν και σε εγκληματικες ενεργειες προκειμενου να σπασει το συνεδριο των γραβατωμενων... -Ενταξει ,εμεις που θαμαστε η σοβαρη πολιτικη δυναμη εκει, στην αρχη θα χρησιμοποιησουμε μονο κρανη και καδρονια, μετα ομως αν καποιος συντροφος πεταξει και καμμια πετρα δε θα τον κλεισουμε και εξω απτισ αλυσιδες....

Και για σας που ειστε εξυπνοι και ωριμοι πολιτικα και με τα τριτοβαθμια οργανα(σημειωτεον,αμα εισαι με τα τριτοβαθμια το ΠΑΜΕ,ως-κατα μια εννοια- 'ανεξαρτητο κεντρο αγωνα' παει περιπατο.. θα πρεπει να κανετε συνεδρια με τον παναγοπουλο.λογικο δεν ειναι?) μια ερωτηση: εαν οι μονες σοβαρες δυναμεις του φοιτητικου κινηματος τα τελευταια εικοσι χρονια δεν καταφερουν τελικα -λεμε τωρα..- να σπασουν το συνεδριο και βγουν οι καρτες οριστουν τα προεδρεια κτλ. και η δαπαρα θελησει να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ναι αυτο το φοβερο-ειναι οντως-καταστατικο της ΕΦΕΕ, τι θα κανετε?και αν η πασπ συμφωνησει οτι πρεπει να 'εκσυχρονιστει' το καταστατικο και τα τοιαυτα.. τι θα κανετε μετα??


ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΩΝ!
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ




κομμαντο φθινοπωρινης εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ: OI ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανώνυμος είπε...

κομαντο εχεις μπλέξει τα μπουτια σου.

1. Οι ορκισμένοι κάφροι του 90 ειναι πλέον μέλη του Συνασπισμού (που συμφωνω γαμιέται) ή του ΠΑΣΟΚ ή έστω ψηφίζουν κάτι απο τα δύο. Μερικοί παλι ήρθαν και στο κομμα και τους καλωσοριζουμε (βλεπε Μπογιόπουλος). Πάντως στο εξωκοινοβούλιο δεν ειναι.

2) Στο ΠΑΜΕ συμμετεχουν ήδη πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια δηλαδή ομοσπονδίες συνομοσπονδίες και κλαδικές (τέτοιο δευτεροβάθμιο ειναι το σωματείο της ζώνης που επικαλείσαι στο ΥΓ σου..), τριτοβάθμια σωματεία (τα Εργατικα Κέντρα αν θες να ξερεις τέτοια ειναι) και επίσης οι ίδιες δυνάμεις συμμετέχουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε συγκαλείται..

3) Επίσης πιασε διάβασε το καταστατικο της ΓΣΕΕ και θα δεις οτι εντός αναφέρεται ως σκοπός το "να παψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" ε ΚΑΙ??

4) Πως γίνεται όμως ρε φίλε να χεις τέτοια θολούρα στο μυαλό... Εμ κάφρος που θα κανεις και θα ράνεις.. εμ σε πιάνει και καημός για "ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ".. (όπως λεει και ο Χαρυ Κλυν "αριστερά ή δεξιά και αριστεροδέξια").

5ο και σοβαρότερο!
Περι εγκλημάτων που κάνουν οι "αναρχικοι" μάλλον τα ντεμεκ τυπάκια που εσυ βαφτίζεις αναρχικούς ας σου απαντήσει κανας σοβαρός αναρχικός.. Πάντως το παρακράτος και οι Γκοτζαμάνηδες με κουκούλα είναι πάντα παρόντες οπου ειναι χρειαζούμενοι..

ΟΠΛΑτζής Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (με ανάδρομο Άρη, (μαυροσκούφη))

Ανώνυμος είπε...

καημος δε με πιανει για το καταστατικο.εκανα μια ερωτηση σε σχεση με τι μπορει να γινει σε περιπτωση συγκροτησης καινουργιου προεδρειου με τους σημερινους συσχετισμους.Ερωτηση που απευθυνεται σαυτους που θελουν τα προεδρεια.
Οτι θα κανω και θα ρανω απτην αλλη ειναι το μονο σιγουρο.
Τις μαλακιες με τους κοτζαμανηδες κτλ πανε πεστα σε κανα μαθητη.Ασε που ο τιγρης-ξερεισ ποιος ειναι ο τιγρης ε?-λεει πολλα και ενδιαφεροντα για το τι εγινε στο ασθενοφορο...
Επισης οταν το κρατος της πασοκαρας χρειαστηκε να 'καθαρισει' το χημειο το '85 ξερουμε πολυ καλα ποιοι ανελαβαν το ρολο της αστυνομιας.ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ φιλαρακο.
Οσο για τους καφρους της δεκαετιας του 90 εισαι πραγματικα βαθια νυχτωμενος.οι περισσοτεροιειναι στις παρεμβασεις κινησεις συσπειρωσεις. Αυτοι που πηγαν στο συν ηταν οντωσ στα εαακ αλλα δεν ηταν οι καφροι της δεκαετιας του 90.οι δευτεροι ηταν στην ΕΑΑΚ.Οι πρωτοι ηταν στα λεγομενα σσκαου που φυγαν το 95.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΜΠΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΛΑ


κομμαντο φθινοπωρινης εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

πηρε φωτια το πληκτρολόγιο!
σιγά θα κάψεις το καλσόν σου!!

Λευτεριά στη Golden Lady!
Skata sti Wonderbra!

βοθρατζής πτυσσόμενης καλτσοδέτας.

Ανώνυμος είπε...

Οπα κομαντο κατουρα και λιγο μη τα δωσεις ολα στο πανσπουδαστικο. Κρατα δυναμεις και για αργοτερα , τοσες ταξικες μαχες εχεις μπροστα. Εχεις ακομα να σπασεις:

το συνεδριο της ΓΣΕΕ
το συνεδριο της ΝΔ
το συνεδριο της ενωσης ουρολογων
το συνεδριο της λεσχης φιλων του "χαρταετου" (ξερεις εσυ}
το κυκλο των χαμενων ποιητων
τα καλλιστεια του Αντεννα
την οντισιον του X Factor
το rave party στη Σαμοθρακη
το τηλεπαιχνιδι "Εαακιτη εχεις ταλεντο"

ΥΓ Αναμεσα στους μοβορους εαακιτες φρικια κλπ θα ειναι και οι ΣΕΚιτες;
Γιατι τοτε εχεις δικιο . Θα κανουν τα δικα τους τα κουνηματα και παρτους κατω τους Κνιτες. Θα λιποθυμησουν απο τα γελια. Οχι οτι οι αλλοι εαακιτες (και οι 5 γενιες) ειναι λιγοτερο γελοιοι.

Αλληλεγγυη στους 71 του ΝΑΡ!
Να δωθει τωρα το Πουλιτζερ στο Φωτη Παπουλια!

Μελανχολικο κυκλαμινο.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει ρε μαγκες μη κανετε ετσι.ψυχοθεραπεια ειναι ο υποτιτλος του μπλογκ.δε μπορω δηλαδη να βγαλω τη καφριλα μου κεγω?
Εγω τουλαχιστον θαμαι με τα φρικια και τους σεκιτες.Δε θα κανω αλυσιδες μαζι με τη ΔΑΠ.

Γιατι δε μας λετε ομως σε τι θα βοηθησει το φοιτητικο κινημα η συγκεκριμμενη διαδικασια;Και πως γινεται στο συγκεκριμμενο ζητημα να συμφωνειτε με δαπ πασπ;Και γιατι καιγεστε τοσο να γινει αφου οπως γραφει και η ανακοινωση του κσ της κνε το σημαντικο ειναι να αναπτυχθουν οι αγωνες στο χωρο της εκπαιδευσης απο επιτροπες αγωνα(?), να οργανωθουν οι φοιτητες εναντια στη κυβερνηση κτλ κτλ?
Και γραφειοκρατεια και κινημα ε?
Οπως παλια δηλαδη.Και λιβανος και ΠΕΕΑ. Και υποδεχομαστε τους αγγλους απελευθερωτες και δεκεμβριανα.Και Βαρκιζα και δευτερο ανταρτικο... Μια ζωη μπρος πισω δε βαρεθηκατε ρε?

τα λεμε Αθηνα

κομμαντο φθινοπωρινης εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ: η αλληλεγγυη στους 71 του ναρ ειναι δεδομενη

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια να ρωτησω κατι ασχετο?ποιοι ειναι οι 71 του ναρ και τι σχεση εχουν με τους υπολοιπους 529?(σορρυ για την καφριλα μου βγαινει η κακια) σοβαρα τωρα ποιοι ειναι?

κομαντο παγκοσμιας πρωτοτυπιας(πρωτοποριας)

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε φθινοπωρινε κομαντο δεν ντρεπεσαι λίγο?
καταρχην αμφιβάλλω αν εισαι εαακιτης γιατι κανένας εαακιτης που ξερω δεν θα άφηνε κανένα "αναρχικό" να πετάξει μολοτοφ ή οτιδηποτε άλλο και στους χειρότερους 20χρονους ή 25χρονους φοιτητοπατέρες.Επισης νομίζω οτι και κανένας Αναρχικος δεν θα πέταγε μολότοφ σε φοιτητές ότι και αν είναι αυτοι....
Φίλε ελπίζω απλά να σε έχει πηδήξει το σύστημα όσο εμάς και απλά-και πρόσκαιρα-να σου βγαίνει σε ψιλοτύφλωση-γηπεδισμό.Αλλιώς.....πρέπει να ψαχτείς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VYEIIavdUno

Να ποια είναι η επόμενη μέρα για τις ταξικές δυνάμεις. Όπως και στο προηγούμενο post είχα κάνει σχόλιο για την επόμενη μέρα και μετά τις εθνικές εκλογές και μετα τις ευρωεκλογές, αλλά όλοι το έκαναν γαργάρα.

ΥΓ: Έτσι γίνονται οι συγκρούσεις, με πρόσωπο και στα ίσα, όχι με κουκούλα και πετρούλα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΠΙΤΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ.
ΔΙΑΛΕΞΤΕ.




Γιατι κανενας ομως δε μιλαει για τη ταμπακερα;Ποιο θα ειναι το όφελος για τους αγωνες του φοιτητικου κινηματος την επομενη μερα;

Χαιρετίσματα απο τις καταληψεις που ερχονται..., οπως ελεγε και ο Πουλικακος το 96


κομμάντο ό,τι εντροπίας θελετε

Ανώνυμος είπε...

http://mygranma.wordpress.com/2009/10/15/efee/#comments

διαβασε εδω αν θες βίαιο αγόρι!!
γκρρρρ!

Ανώνυμος είπε...

http://aepeaakrethymno.blogspot.com/2008/05/blog-post_29.html

Aυτη ειναι η σωστη γραμμη.

Τωρα αν πιστευεις οτι οι ξεπουλημενοι χαμαιλεοντες της πασπ ή της ΔΑΠ θα ιδρωσουν το αυτι τους επειδη θα υπαρχει ΕΦΕΕ και θα ειναι αναγκασμενοι να εχουν κεντρικη γραμμη και να απολογουνται οταν σε καποια σχολη κανουν κατι αλλο κτλ κτλ κτλ τοτε μαλλον ή εισαι αφελης ή υποτιμάς τους δαπιτοπασοκους.

Και οταν θα προσπαθεις να κανεις καμμια κινητοποιηση και θα σου πρηζει ταρχιδια ο πρετεντερης και το καθε τσουτσεκι σε καθε σχολη απο τη Ξανθη ως τη Κρητη: ποιοί είστε εσεις? η ΕΦΕΕ δεν εχει παρει καμμια τετοια αποφαση κτλ κτλ να δω μετα τι θα λες.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ



κομμαντο καταδρομικης αντι-ΕΦΕΕ δρασης