Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σινέ κεραμεικός

Το σαββατοκύριακο πριν το πάσχα ο μικρόκοσμος του εξωκοινοβουλίου ζούσε τον δικό του οργανωτικό οργασμό. Το καλό μ-λ (ένα είναι το μ-λ) είχε συνδιάσκεψη τη στιγμή που η ανταρσύα συγκροτούνταν σε σώμα για μελλοντική χρήση.
Σώμα μου φτιαγμένο από χυλό (ιδεολογικό)/ κάνεις ό,τι θες στο μαρξισμό.

Στα μ-λ η πρώτη μέρα ήταν ανοιχτή κι έτσι γνωρίσαμε το κόκκινο πρίσμα του 68 και της θεσσαλονίκης. Αναλύσαμε τον χαρακτήρα της συνδιάσκεψης, ρίξαμε το φταίξιμο για την ανεργία (μας) στην ελλάδα που δεν παράγει τίποτα (αν και είναι ιμπεριαλιστική χώρα) και ανανεώσαμε το ραντεβού για κάποια άλλη στιγμή που θα τον άφηνε η κυρία πρίσμα. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο σπαρίλας.
Πήρα και κάτι καλό για τον ισπανικό εμφύλιο, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.

Στο σινέ κεραμεικός πήγαμε κυριακή με βάγια στα χέρια να ράνουμε τους αντάρτες που είπαν ο καθένας τα δικά του σε όλες τις γλώσσες της βαβέλ κι έκλεισαν για το επόμενο σώμα το σινεμά ο παράδεισος. Αλλά άφησα να χωνέψουμε πρώτα τα αρνιά κι όσα ερίφια πήγαν για σφαγή και να τα γράψω τώρα με πνεύμα άπιστου θωμά.

Φτάνοντας στην κακόφημη συνοικία είδαμε ένα σωρό κόσμο έξω απ’ το σινεμά.
-Λες να έχουν διάλειμμα; -Όχι, μες στο πρόγραμμα είναι. Έτσι κάνουν πάντα.
Διασπάσαμε τα συγκολλημένα πλήθη και μπήκαμε σε μια αίθουσα με ελάχιστο κόσμο.
Άδειοι οι πόλοι; Πού πήγαν όλοι; Υποτίμηση των διαδικασιών;
Εντάξει, είναι Κυριακή πρωί, χτες βράδυ ήταν περισσότεροι. Εξάλλου γιατί να έρθουν; Αφού δεν αποφασίζουν τίποτα. Δεν έχουν συγκροτηθεί λέει ακόμα σε σώμα.

Και ποιος πήρε απόφαση τελικά; Η επιτροπή θέσεων!
Έγραψε την εισήγηση –που δεν υπήρχε γραπτά, μόνο ηλεκτρονικά- μάζεψε τις προτάσεις κι άρχισε το ξεσκαρτάρισμα. Αυτό θα τεθεί στις συνελεύσεις… γι’ αυτό δε μπορεί να πάρει απόφαση η επιτροπή… αυτό θα το δούμε… αυτό έχει γίνει…
Κι η εισήγηση πέρασε αυτούσια με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Που αν τα ‘χαν κάνει άλλοι…

Κάτσε ρε συ, τι εισήγηση λέμε τότε; Άμα δεν έχεις σώμα και δεν την ψηφίζουν, σε ποιον εισηγείσαι; Στον εαυτό σου; Άμα είναι έτσι περνάς ό,τι θέλεις.
Έλα, ντε.
Με την απορία μείναμε. Σαν εκείνη την καλή κυρία από την κομμουνιστική ανανέωση. Που άκουσε ένα σεκίτη να λέει στο βήμα τα δικά του κι επιμύθιο ότι από αύριο πρέπει να βγούμε να τα πούμε στον κόσμο.
-Μα αφού δεν ψηφίσαμε τίποτα σύντροφοι, τι θα πούμε; Δε φταίει ο σύντροφος, αυτά κατάλαβε, αυτά θα πει. Κρατάει ο καθένας ό,τι θέλει και λέει τα δικά του.
Δίκιο έχεις, αλλά πού να το βρεις, της είπα από μέσα μου. Της δίνω διορία δυο σώματα πριν αρχίσει να νοσταλγεί τους παλιούς της σταλινικούς συμμάχους.

Το βασικό διακύβευμα της συνέλευσης ήταν το οργανωτικό και θύμισε κάτι από σδεκρ και 2ο συνέδριο, με τη διάσπαση μπολσεβίκων-μενσεβίκων. Καταστατικό άρθρο ένα: μέλος της ανταρσύα είναι… όποιος δέχεται το πρόγραμμά της, βοηθάει υλικά το κόμμα και συμμετέχει σε μία από τις οργανώσεις του.
Τελικά όμως επικράτησε ο μαρτόφ. Μέλος της ανταρσύα είναι όποιος δεν την παλεύει γενικώς και γενικά παλεύει. Α, και πληρώνει συνδρομή πέντε ευρώ.

Το οποίο είναι τιμοκρατικός συγκεντρωτισμός ενάντια στην αμεσοδημοκρατία και δεν ξέρω πολλούς πρόθυμους να τα δίνουν σε μηνιαία βάση.
Αλλά είναι το μόνο κριτήριο που υπάρχει. Γιατί πρόγραμμα η ανταρσύα δεν έχει (τα κείμενα του σπόρτιγκ και της κωπαΐδας δεν είναι πρόγραμμα). Ούτε οργανώσεις έχει. Έχει λέει αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις, τοπικές και κλαδικές (μμμ) κι ο καθένας διαλέγει σε ποια θα ανήκει.

Εγώ καταλαβαίνω ότι μια οβα, ένας πυρήνας, ένας σύλλογος, μια λέσχη φίλων άρη βελουχιώτη, μια κολεκτίβα, ένα στέκι, οποιαδήποτε μορφή συλλογικότητας τέλος πάντων, έχει μέλη και κάνει συνέλευση. Η συνέλευση από μόνη της όμως δεν είναι συλλογικότητα, εκτός κι αν υπάρχει κάτι διαλεκτικό κι εγώ το χάνω.

Τι γίνεται για παράδειγμα όταν θέλεις να κάνεις κάτι με ευρύτερη συμμετοχή έξω από τη συλλογικότητά σου; Μια οβα ας πούμε μπορεί να κάνει μία μάζωξη με συμμετοχή φίλων κι ανένταχτων. Μία συνέλευση όμως; Πώς συμμετέχει σε δραστηριότητές της κάποιος που δε θέλει να είναι μέλος της;

Στον κεραμεικό έγινε πρόταση να γίνει κι άλλη ευρύτερη αντικαπιταλιστική συνέλευση με ευρύτερη απεύθυνση. Κι η επιτροπή θέσεων αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο κι ότι μπορούν να συμμετέχουν στην αντάρτικη συνέλευση.
Οπότε δε μας έμεινε κανένα κριτήριο. Όποιος προαιρείται κι ας μην είναι μέλος. Δεν ξέρω αν έτσι θα γίνει τελικά, αλλά απ’ όσα έλεγε αυτό έβγαινε. Μενσεβικισμός.

Κι αν έρθουν να δουν χωρίς δικαίωμα ψήφου; Μήπως κι οι άλλοι που έχουν ψηφίζουν; Αφού πηγαίνει αμεσοδημοκρατικά. Αλλά αν είναι έτσι, γιατί να έρθουν;

Θα μου πεις, δεν είναι μούμια ο λένιν, να διαβάζουμε θρησκευτικά όσα έγραψε για το κόμμα νέου τύπου. Δηλ μούμια είναι, αυτά που είπε όμως να τα δούμε συγκεκριμένα στο σήμερα, όχι μεταφυσικά.
Ναι, αλλά πόσο τίμιο είναι να τον έχεις εικόνισμα και να λες άλλα αντ’ άλλων; Διάβασέ τον πρώτα πριν τον επαναθεμελιώσεις, που λέει κι ο οικοδόμος.

Δεν χλευάζω κανέναν, γιατί εδώ μπαίνει ένα σημαντικό ζήτημα που νομίζω ότι κανείς χώρος δεν το έχει λυμένο.
Πώς και σε ποια βάση θα συσπειρώνονται φίλοι κι ανένταχτοι που δε συμφωνούν σε όλα, χωρίς να καπελώνονται και να έχουν συμπληρωματικό ρόλο γλάστρας.

Πώς θα κρίνεις όμως έναν φορέα που δεν ξέρει τι είναι ή τι θέλει να γίνει, αλλά θέλει να γίνει ενιαίος και να έχει μέλη;
Το οργανωτικό είναι πολιτικό, έλεγαν όλοι στη συνέλευση.
Σωστά. Άρα τον ένα παρακλάδι πάει αμεσοδημοκρατικά στην αναρχία, το άλλο χαλαρά οργανωτικά στους μενσεβίκους κι όλα μαζί κλαδικές και μπερδεμένες περικοκλάδες που τα έσπασαν με τις καταβολάδες και τις καταβολές τους από το χώμα από όπου τρέφονται και προέρχονται.
Άσε που αν έχουν μητρώα μελών με εγγραφές και τα ρέστα βλέπω να γίνονται σύντομα πλειοψηφία οι σεκίτες που είναι γραφικοί, αλλά έχουν την τεχνογνωσία.

Τι άλλο είδαμε σε αυτή τη συνέλευση;
Μια συναγωνίστρια του χώρου να λέει ότι η άλλη αριστερά πρέπει να πείθει τον κόσμο να αγοράζει ελίτ –μέτρο στήριξης στους απεργούς της- και να κάνει καλέσματα για καφέ και συντροφική κουζίνα (μαζί με φρυγανιές ελίτ ίσως για να δέσει το αντι-ελίτ μέτωπο).

Έναν εκκε-ντρικό να λέει ότι στο πανό της ανταρσύα βρήκε μόνο λίγους σεκίτες κι όλοι οι άλλοι ήταν στα πανό των οργανώσεών τους. Κι έκανε λόγο για κομματικοποίηση και κρατικοποίηση των πανό. Το τελευταίο ήταν πολύ ψαγμένο κι ακόμα πηδάω να φτάσω το υψηλό νόημα.

Έναν σεκίτη να αναπτύσσει ένα πλαίσιο όπως το καταλάβαινε κι ότι πίσω από αυτό ούτε ίντσα λιγότερη δεν πρέπει να πάμε. Είπαμε ότι παίρνουν γραμμή απ’ το αγγλικό σεκ, αλλά όχι κι έτσι. Δε θα μας μείνει ούτε λίβρα μυαλό στο τέλος.

Μια συντρόφισσά του να λέει ότι δεν χρειάζεται να προβληθεί ξεχωριστά ένα μέτωπο με αντι-εε χαρακτηριστικά γιατί το καλύπτει το αντικαπιταλιστικό. Η αποδέσμευση μπορεί να μην είναι αντικαπιταλιστική. Αλλά η δέσμευση με την εε μόνο καπιταλιστική μπορεί να είναι. Κι έτσι δειλά κι αθόρυβα, οδεύει και το αντι-εε προς το πυρ το εξώτερον. Πάνω στην πυρά του φλογερού αντικαπιταλισμού κάποια μέρα το παλιό μέρα θα θυμηθεί να φωνάξει: σάββα, σάββα πόσο δίκιο είχες. Αλλά κανείς πυροσβέστης δε θα βρεθεί να τους σώσει.

Τον σκιώδη χάγιο να αναφέρει από τώρα τις δημοτικές εκλογές. Καλά κάνει. Μην του φορτώσουν χωρίς αυταπάτες κανέναν αντάρτη του πασοκ στο δεύτερο γύρο.
Και να λέει ότι η πρωτοβουλία για κοινή δράση δεν πρέπει να φαίνεται ότι απευθύνεται μονόπλευρα προς τον σύριζα και να αφήνει έξω το κκε.

Κι επειδή δε μπορεί να το έβγαλε από το κεφάλι του, κάπου πρέπει να πατάει αυτός ο κίνδυνος. Μπήκαμε όλοι στο νόημα λίγο μετά που ακούσαμε ένα ακόμη σεκίτη να λέει για το μέτωπο που χρειάζεται και τους συμμάχους του. Το αντιρατσιστικό, το κίνημα των ομοφυλόφιλων, το συριζα και τη βάση του πασοκ.
Οι επάρατοι σταλινικοί δεν αναφέρονται ούτε για ξεκάρφωμα.

Ένας ακόμη σεκίτης σκόρπισε απλόχερα γέλιο λέγοντας ότι οι δυνάμεις της ανταρσύα προετοίμασαν και σήκωσαν μόνες τους την απεργία στις 17 δεκέμβρη ενάντια στη γραφειοκρατία της γσεε. Το κακό είναι ότι τα λέει επειδή τα πιστεύει.

Είδαμε επίσης χωρίς υπερβολή πάνω από δέκα κουτιά οικονομικής ενίσχυσης μέσα σε ένα δίωρο. Ή που έβγαιναν παγανιά από κάθε συνιστώσα ξεχωριστά, ή –πιθανότατα- ήταν όλοι σεκίτες που πήραν το κολάι και δε μπορούν αν δεν κάνουν ή δεν κρατάν κάτι. Όταν ήρθε για πολλοστή φορά προς το μέρος μας ένα κινούμενο κουτί, είπα μέσα μου:
-Σύντροφοι. Ας μη βάζουμε τη δουλειά μας σε κουτάκια.

Επί του διαδικαστικού, είδαμε το προεδρείο να κόβει ομιλητές λόγω έλλειψης χρόνου. Αντί να τους κόβει όταν τον υπερέβαιναν, τους το έλεγε στην αρχή σαν προειδοποίηση. Οπότε όλοι έκαναν ένα πρόλογο να πουν ότι θα είναι σύντομοι για να σεβαστούν τους υπόλοιπους και συνέχιζαν χωρίς άγχος και τύψεις.

Οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση ότι το χρονοδιάγραμμα θα τραβούσε σε ώρες εαακ με τη βάση να ασκεί στο προεδρείο μαζικό, πολιτικό εκβιασμό. Με την έμφαση να είναι στον εκβιασμό και τα άλλα να μπαίνουν για ξεκάρφωμα.
Όρος που φοριέται πολύ εσχάτως, κυρίως με αφορμή την ειρηνική συνύπαρξη με τη γσεε. Έχει ποικίλες προεκτάσεις και βασική ρίζα το παράδειγμα του μικρού πέπε από το αστερίξ στην ισπανία που όταν δεν του έκαναν το χατίρι κρατούσε την αναπνοή του μέχρι σκασμού κι απειλούσε όσους είχαν την ευθύνη του.
Αλλά δεν έγινε τίποτα τέτοιο κι η συνέλευση διαλύθηκε.

Πήραμε προς τα πάνω την κεραμεικού παρέα με τους προβληματισμούς μας.
Πώς έβγαλαν μόνο μία εισήγηση; Πού το συζήτησαν και με ποιον; Έκαναν κάποιον διάλογο πιο πριν; Προσυνελευσιακό, προσωματικό, προμποζονιακό, προσχηματικό έστω; Τίποτα θέσεις για συζήτηση, διαφωτιστικό υλικό, μπροσούρες του γληνού, τι είναι και τι θέλει η ανταρσύα.

Πώς θα πείσουν τον κόσμο, σε ποια βάση, με τι πρόγραμμα;
Το αντικαπιταλιστικό δεν είναι πρόγραμμα. Πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένη πρόταση, όχι μέτωπο με βάση ένα αντί-. Σε τι ακριβώς συμφωνούν; Σε ένα αντισταλινικό από τα κάτω κι αριστερά;

Φτάσαμε στη ζήνωνος και πετύχαμε ένα πανηγύρι φυλών, παζάρι με πακιστανούς και ρωσοπόντιους μικροπωλητές. Πιάνεις δύο απ’ το γιακά και τους αρχίζεις.
-Λέγε ρε, γιατί δεν παλέψατε όταν έπεφτε η σοβιετία;
-Γιατί είκαν εκφυλιστεί σαβιέτ κι εργκατική ντημοκρατία.
-Και γιατί δε σε πείθουμε ρε να έρθεις στο πλευρό μας;
-Γιατί ντεν έκει ολοκληρωμένη πρόταση να αναντείχνει προοπτική.

Σάμπως μας είδαν ποτέ δίπλα τους να δουν αν φταίει η πρότασή μας;

Κι εσένα απολίθωμα σε έπιασε ο πόνος για τους αντάρτες;
Όχι ιδιαίτερα. Αν στόχος μας είναι η καζούρα στους φίλους μας και στο μήτσο από το φυσικό, το πράγμα πηγαίνει πρίμα.
Αλλά αν είναι να υπάρχει άμιλλα για να γινόμαστε όλοι καλύτεροι, πηγαίνει από το σεκ στο χειρότερο.

Τρία υστερόγραφα

-Στο πριν πέρα από τον καζάκη –και το βλαδιβοστόκ- έχει ένα άρθρο ενός δημητούλη, βιβλιοπαρουσίαση για το αλφαβητάρι του κομμουνισμού (μπουχάριν-πρεομπραζένσκι) όπου –σε αντίθεση με το υπόλοιπο κείμενο- η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά και βάζει σχεδόν βαζιουλινικά την αντίθεση νεκρής-ζωντανής εργασίας και την ειδική μορφή έκφρασής της στον καπιταλισμό μεταξύ κεφαλαίου-εργατικής τάξης.

-Ο τροχιοδεικτικός μπιτσάκης –η έμφαση μπαίνει στο τροχιοδεικτικός- είπε σε μια παρουσίαση βιβλίου ότι οι οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου πρέπει να αυτοδιαλυθούν και να ενωθούν σε κάτι καινούριο.
Το πρώτο είναι το πλέον εύκολο. Για το δεύτερο κρατάμε μικρό καλάθι. Προς το παρόν θυμίζει κάτι από κολεκτιβοποίηση. Άλλο ουσιαστική κοινωνικοποίηση κι άλλο με το στανιό συνεταιρισμός μικρομάγαζων με δυο άλογα και τρεις τσάπες.

-Ο αντ1 δείχνει αύριο το κατύν του βάιντα και το διαφημίζει για επίκαιρο όσο ποτέ. Σαν τον γκεμπελισμό ένα πράγμα.
Εξάλλου οι σταλινικοί συνεχίζουν να ρίχνουν αεροπλάνα, να σκοτώνουν πολωνούς και να σφάζουν λαούς.

76 σχόλια:

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Για τον ισπανικό αν είναι αυτό που κατάλαβα θα έχουμε εκτενή αποσπάσματα στο μέλλον γιατί θα το γουστάρεις. Θα κάνεις και καλή διαφήμιση γιατί θα βγει νέα έκδοση την προκοπής την οποία θα πάρεις με έκπτωση (0.)50%

Βρίσκεσαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Βορρά ή στο Βασίλειο του Νότου;

A8lios είπε...

Καλά ρε Μπρέζνιεφ, ο λόγος που δε βρεθήκαμε ήταν η ανταρτοσυνέλευση?

Και μένα γιατί δε μου 'πατε ρε? Έχασα τέτοια φάση τετραφασική...

Στο επόμενο σώμα να με υπολογίζετε οπωσδήποτε (αν μου το επιτρέψει η κυρία Άθλια).

Ποιο είναι το βιβλίο του μουλου για τους ισπανούς?

Ανώνυμος είπε...

αξιότιμο απολίθωμα!!!

είσαι μεγάλος μεγάλε!!!

Περιμένω ρεπορτάζ από το πανελλαδικό σώμα του ΚΚΕ για το εργατικό, όπου και διαγράφηκαν 50 περίπου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που έκαναν κριτική για τον κομματικοκεντρισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και για την άρνησή του να συνεργαστεί με τις ταξικές δυνάμεις των πρωτοβάθμιων!

λπίζω σε σε ώ απολίθωμα του Μπρέζνιεφ, να είσαι πιο αντικειμενικός από τον ορίτζιναλ, και να γράψεις κάτι και για το μεγάλο μας τσίρκο, το ΚΚΕ!

salot sor είπε...

Πες μας οτι πηρες βιβλιο του Λιστερ να τρελλαθουμε. - ασχετο, θα ειναι στη μαχη του κουρσκ(βλ.ΟΑΚΑ) το απολιθωμα?

Ανώνυμος είπε...

σΥΝΤΡΌΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ανταρσυα λίγο υπομονή και μην ανησυχείτε! Θα βρει την φυσιογνωμία της!

1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει προγραμματικές αρχές!

2. Προχωρά και στην οργανωτική της συγκρότηση (μέλη, τοπικές και κλαδικές κινήσεις).

Απολίθωμα, πότε θα κάνεις ρεπορτάζ για το πανελλαδικό σώμα του ΚΚΕ για το εργατικό όπου και διαγράφηκαν 50 μέλη του ΚΚΕ (κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα);

λιονέλ μέσσι είπε...

Απολίθωμα τί εχεις να πεις για το ότι αυτοί που διώκονται και φυλακίζονται με ανυπόστατες κατηγορίες σήμερα είναι μέλη του α/α χώρου? Στο ρωτάω γιατί επειδή ασχολείσαι με το παρελθόν(απολίθωμα γαρ) θα ξέρεις ότι αυτοί που τραβούσαν τα ίδια και χειρότερα παλιά από το κεφάλαιο και το κράτος ήταν αυτοί που υπερασπίζονταν το παραδοσιακό Κομμουνιστικό.
Πως δικαιολογείς αυτή την διαφορά σήμερα??

Ανώνυμος είπε...

λιονέλ μεσι,μπρεζνιεφικό απολίθωμα είναι ο φιλαράκος μας! Δεν είπε πως είναι και αντικειμενικό, διαλεκτικό απολίθωμα, ή πως έχει σχέση με την αντικειμενικότητα (η οποί αθεμελιώνεται και μαρξιστικά άμα θέτε)!

Οπότε μην περιμένεις και πολλά! Μακάρι βέβαια να μας πει και καμμιά γνώμη της προκοπής....

Ο λαός σε ζητά απολίθωμα! Σε θέλει ο λαός σου να του μιλήσεις και για τις 50 διαγραφές του ΚΚΕ, και για τους αγωνιστές που λέει και ο μέσι, και για τον απολογισμό της 48ωρης με ποσοστά συμμετοχής-υπόσχομαι ό,τι βρω να το ανεβάσω προς μαρξιστική ανάλυση! Διότι, καλή η διαλεκτική αλλά όταν εφαρμόζετε ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ και όχι επιλεκτικά γιατί έτσι μας συμφέρει, ε απολιθωματούλη μου;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Με σειρά προτεραιότητας και συνάφειας θεμάτων.

Ναι είναι αυτό που κατάλαβες, όχι του λίστερ. Δεν εμβαθύναμε τόσο. Το διάβασα ήδη, είναι αρκετά καλό, μπαίνει στα υπόψιν για μελλοντική ανάρτηση. Σήμερα πήρα τα πρακτικά της δίκης του τροτσκοζηνοβιεφικού τρομοκρατικού κέντρου από παντιέρα ρόσα -μελενίκου. Ο τύπος λέει ότι ντρέπεται που το έχει κι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο αντικομμουνιστικό από αυτά τα καθεστώτα. -Έτσι λέω εγω, δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου. -Εμένα όχι, είπα και το αφησα εκεί γιατί κι αυτός ήθελε να το ξεφορτωθεί κι εγώ να το αγοράσω (μόλις τέσσερα ευρώ).
Υγ: παίξαμε και μπάσκετ με το γιο του συγγραφέα. Ήταν ντε φορμέ.

Από βδομάδα περνάμε νοτίως των τεμπών, αλλά μακριά από το πεδίο της μάχης -γεράσαμε για τέτοια. Το πολύ να βρεθώ σε σπίτι παρακείμενο του κουρσκ να πετάω μανταλάκια στους διερχόμενους πρασινοφρουρούς.

Δε βρεθήκαμε γιατί η κα μπρέζνιεβα πήρε το λαπ τοπ της και μείναμε χωρίς ίντερνετ για συνεννόηση.
Για το επόμενο σώμα θα κάνουμε και προσυγκέντρωση. Δε θυμάμαι ακριβή τίτλο γιατί το δάνεισα.
Βασίλης σαμαράς για τον ισπανικό εμφύλιο, εκδόσεις προλεταριακή σημαία, δε νομίζω να έχει κι άλλο.
Θα το βρεις στη γραβιάς, κοντά στη σύγχρονη εποχή.

Η κε του μπλοκ κινείται στο δίπολο μεταξύ διαλεκτικού κεντρισμού και επιλεκτικού υλισμού και προσπαθεί για την καλύτερη δυνατή διάψευση των υψηλών προσδοκιών σας.
Το κόμμα βγάζει προς τα έξω μόνο τα υλικά του κι αυτή είναι η μόνη πηγή ρεπορτάζ. Το μόνο που μπορεί να γίνει από αυτή την άποψη είναι κριτική παρουσίαση της απόφασης της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, αλλά δε μπορώ να πω πως είναι στις προτεραιότητες, αυτή τη στιγμή.
Για τις διαγραφές η μία άποψη λέει πως έγιναν λόγω της κριτικής στην τακτική του παμε, τον σεχταρισμό κτλ κι η άλλη είναι ενδοσυντροφική και λέει ότι έχουν να κάνουν με τη λογική του κόμματος να απεργούν τα μέλη και τα στελέχη του ανεξάρτητα από το αν καλύπτονται πρωτοβάθμια από το σωματείο τους (από τη γσεε ούτε λόγος).

Είμαι σε θέση να πιστεύω ότι ίσως κάποιοι εκ των διαγραφέντων κατά καιρούς παρακολουθούν το μπλοκ και θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι ίδιοι εφόσον το επιθυμούν. Εγώ δε θα τους το συνιστούσα παρόλα αυτά και δε θα το έκανα στη θέση τους. Ο μόνος λόγος που θα το σκεφτόμουν είναι για να μη λέγονται πράγματα που τους αφορούν χωρίς να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά και πάλι θα υπήρχαν καλύτερα μέσα για να το κάνουν.
Υγ: τιμή και δόξα στη 48ωρη κι όσους τρέχουν για να πετύχει.

Φίλε λιονέλ, σήμερα αυτοί, αύριο κάποιος άλλος κι ύστερα εμείς. Δε συμφωνώ σε πολλά πράγματα με τον χώρο, τους συλληφθέντες και την πρακτική τους, αλλά στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι το τελευταίο.
Τη σύγκριση με τους κομμουνιστές που στήνονταν στο εκτελεστικό τη θεωρώ ατυχή, όπως και τη διάκριση που κάνεις. Το αστικό κράτος έχει στο στόχαστρο κάθε αγώνα κι έστησε αγροτοδικεία και μαθητοδικεία όπου δεκάδες κομμουνιστές στήθηκαν στο εδώλιο. Το ίδιο και στις δίκες για τη διέλευση των νατοϊκών από την ελλάδα. Ακόμη πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα με συνδικαλιστές του παμε και βουλευτές του κόμματος που συμμετείχαν σε αποκλεισμούς μαγαζιών και διοδίων και διώχθηκαν δικαστικά.
Η αστυνομοκρατία κι ο κρατικός αυταρχισμός μας αγγίζουν όλους. Λιγότερη προβοκατορολογία εκατέρωθεν και περισσότερη έμπρακτη αλληλεγγύη -ακόμα και για όσους ανήκουν σε άλλους χώρους- είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

ο σχιζοφρενής οικοδόμος με το καδρόνι είπε...

@μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Για στάσου. Έχεις μπερδέψει την Πούτση με το γιο του Βούτση.

Τι δουλειά έχουν με το κίνημα
* οι ποινικοί (Στεφανάκος, Πάλης, Παλαιοκώστας),
* οι κλέφτες (με τα μαύρα, Bonano),
* οι απαγωγείς (λευτεριά στον πολύ Πόλυ Γεωργιάδη),
* οι ρεσαλταρισμένοι γόνοι βουλευτών που μάζευαν 200 μπουκάλια για ανακύκλωση,
* οι καθυστερημένοι που φωτογραφήθηκαν με ασπίδες των ΜΑΤ και τους έπιασαν απ' τα παπούτσια (Καλαϊτζίδης, Ασπιώτης, Καρασαρίνης),
* ο Κουνταρδάς που παραδώθηκε γιατί τον κυνηγούν οι μασώνοι και οι εξωγήινοι,
* οι διάφοροι χαφιέδες (ή, έστω, χρήσιμοι ηλίθιοι) που, με ή χωρίς κουμπούρια, παίζουν τον "κακό" στο παιχνίδι της καταστολής;

Ο μόνος διωκόμενος από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς που αξίζει την αμέριστη συμπαράστασή μας είναι ο σ.Δημήτρης: http://tinyurl.com/y5reldu

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πιο πολύ το είπα έχοντας υπόψιν τις δίκες-εκτρώματα για ελα και 17Ν και τις ανυπόστατες κατηγορίες σε κάποια άτομα στα οποία είχαμε μια πρώτη εφαρμογή του τρομονόμου και της φρονηματικής δίωξης ανεξάρτητα από συνολική συμφωνία με τον χώρο τους και τις πρακτικές τους. Εκεί χρειαζόταν έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι σε στιλ έγραψε σχετικά η εφημερίδα μας.

Κατά τα άλλα δε διαφωνώ με όσα λες

lionel messi είπε...

αναζητηστε λιγο τις συμμαχιες που έκανε ο αρης βελουχιώτης στη ρούμελη και την κριτική που του έκανε το κόμμα.Ενημερωθείτε για τις εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές και στοχοποιήσεις ατόμων του α/α χώρου τα τελευταία 5 χρόνια.Τις δέκαδες επιθέσεις σε στέκια του ευρύτερου χώρου, ακόμη και με χειρομβοβίδες.Ολα αυτά τα θύματα γεννήθηκαν, εμπνεύστηκαν απο τους μεγάλους αγλωνες της τελευταίας δεκαετίας.Θεσσαλονίκη 2003, φοιτητικό 2006, δεκέμβρης 2008, πρόσφατες εργατικές κινητοποιήσεις. Επίσης μελετήστε το γνωστό ποιημα του μπρέχτ για την έννοια της αλληλεγγύης.Μυρίστε την ατμόσφαιρα της εποχής και τις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου και ίσως καταλάβετε τι παίζει.Το ότι ο α/α χώρος δεν έχει εργατικό προσανατολισμό επιστημονική απάντηση στα πολύπλοκα προβλήματα του σήμερα δεν αναιρεί το γεγονός οτι με αξιοθαύμασυο τρόπο υψώνει τείχος αντίστασης στην βαρβαρότητα και στην απαισιοδοξία που έχει οδηγήσει ολους εμάς τους πρώην και νυν του χώρου σε αυνανισμό μέσω blogs.H παλικαριά , η γενναιότητα το πάθος, η φλόγα τους είναι τα υλίκα της όποιας ανατροπής στο μέλλον.Και ναι τη συγκρίνω με αυτή των παλιών κομμουνιστών.Αλλωστε δε νομίζω η ελληνική αριστερά να έχει να δώσει κι αυτή απαντήσεις απο τη μεριά της.Απλά συνεδριάζει και σέρνεται.

lionel messi είπε...

Αν το κκε αποφασίσει να σηκώσει το γάντι στον εχθρό όπως έκανε το 36 το 40 το 46 τη δεκαετία του 50 να ξέρεις δολοφόνε ότι τα ακροδεξιά παπαγαλάκια θα του καταμαρτυρήσουν όσα κι εσύ τώρα για τους αγωνιστές που δεν ανήκουν στο χώρο σου

lionel messi είπε...

Ήδη όπως σωστά παραρατηρεί το απολίθωμα όπου το κκε κινήθηκε επιθετικά(σπάνια) δέχθηκε τις επιθέσεις των μηχανισμών του συστήματος.Σπάνια ομως φίλε πολύ σπάνια

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αρχηγέ όταν μιλάμε για αυνανισμό, δηλ αυτοϊκανοποίηση το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στον αναρχικό χώρο (όπως και με οτιδήποτε αυτό εν γένει). Αυτισμός κι όχι απλώς αδυναμία να ανοιχτούν παραέξω -όπως οι πρώην και νυν του χώρου- αλλά συνειδητή αδιαφορία.
Για να μην το πιάσουμε φιλοσοφικά κι ιστορικά...

Σωτήρης είπε...

Επειδή το παίξανε οι αστοφυλλάδες και το αναπαράγουν χωρίς να το σκεφτούν διάφοροι, τουλάχιστον εμπαθείς εαν οχι ηλίθιοι, να πω οτι στην πανελλάδικη συνδιάσκεψη δεν εγινε - δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αφου δεν εχει τέτοια δικαιοδοσία- καμία διαγραφή.

Ευχαριστημένοι;
Αντε στις τρύπες σας τωρα

lionel messi είπε...

Για πιάστο ιστορικά και φιλοσοφικά.Αλλα το κυριότερο αν θες μιλάμε και για το που είναι χιλιάδες μελη του κκε και τιυ εξωκοινοβουλίου σήμερα.Με τι ασχολούνται, πως εκφράζονται.Αρχηγέ ξέρω πολλά μέλη του κκε και της εκτός των τειχών αριστεράς που όχι απλά αδιαφορούν αλλά έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη.Δέξου τα αυτονόητα και τον ηρωισμό κάποιών ανθρώπων που δε τους φτάνουμε.Καλοί οι όμιλοι και οι συζητήσεις ,συνέχισε να παράγείς θεωρητικό έργο,αλλάσ τα υποκείμενα κινούνται με άλλο τρόπο, με βάση τις ανάγκες τους.Οπως έχει πεί και ο δάσκαλος του ομίλου όταν στη σοβιετική ένωση εξεγείροταν ενάντια στο γέλτσιν ο ίδιος φοβήθηκε και δεν ακολούθησε τις πορείες που πνίγηκαν στο αίμα.Απολίθωμα και δολοφόνε να ξέρετρε ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστείτε να κάνετα ανάλογες επιλογές στις ζώες.Που μπορεί να στοχίσουν πολύ περισσόιτερα απο ένα σκ στην αθήνα και στο συνέδριο του κκεμλ.Πλέον μιλάμε για το δίλημμα της ολικής στράτευσης και όχι για υο χαΒΑΛΈ του blog.Aν έχεις καταλάβει τις εξελίξεις και το πού πάμε.

σχιζοφρενής οικοδόμος με το καδρόνι είπε...

@μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Είπαμε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αλλά από πού κι ως πού το Κόμμα είναι δικαστήριο που θα αποφαίνεται για την αθωότητα του καθενός; Ειδικά σε κάτι τέτοιες υποθέσεις τόσο μπερδεμένες που ίσως ποτέ να μη μάθουμε όλη την αλήθεια, πώς μπορείς να πάρεις την ευθύνη να πεις ότι κάποιος είναι αθώος και τραβιέται άδικα;

@lionel messi
Μπορείς να συνεχίσεις να ντριπλάρεις χωρίς εμένα γιατί -ευτυχώς για το μπλοκ- έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί εκείνη η περίοδος της ζωής μου που αναλωνόμουν σε φοιτητικού τύπου αντιπαραθέσεις. Πάντως, μη φοβάσαι, δεν είμαι δολοφόνος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ιστορικά πηγαίνει με τον ισπανικό εμφύλιο όπου η πραγματικότητα αποδείχτηκε στενή για να χωρέσει τη θεωρία τους.
Φιλοσοφικά πηγαίνει με το πόσο αστικά καταλαβαίνουν την έννοια της ελευθερίας (ατομικισμός χωρίς όρια) και το κλασικό τους τσιτάτο να καταλαβαίνει τον καπιταλισμό ως ελευθερία χωρίς ισότητα! Αλλά και με το τι καταλαβαίνουν για το ρόλο της εργασίας στην κοινωνία γενικά.
Όπως λέει κι ένα σύνθημα απέναντι από τον πύργο του οτε: σκατά στο κοινωνικό προτσές. Τόσο καλά.
Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η πραγματική ζωή, όχι ο χαβαλές ενός μπλοκ ή μιας πλατείας (και δε βάζω τον εαυτό μου σε όσους κάνουν κάτι πολύ σοβαρό).
Κατά τα άλλα έχω καταλάβει ότι η μπάρτσα πάει για τίτλο και κούπα μες στο μπερναμπέου. Αλλά πρέπει να παίξεις καλά σήμερα στο ντέρμπι με την εσπανιόλ.

Υγ: ο σοβιετικός κυριούλης ήταν στα γεγονότα τον οκτώβρη του 93 σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν ήταν τη στιγμή που έγινε ο βομβαρδισμός του κτιρίου κι αυτό στα δικά μου μάτια τουλάχιστον δεν είναι δειλία.

-Δολοφόνε -τέτοιοι είστε όλοι οι σταλινικοί- υπήρχαν περιπτώσεις κραυγαλέες που δεν χρειαζόταν να μυρίσει κανείς τα νύχια του. Όταν επίσης εξετάζουν κάποιον υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων και μετά το χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό υλικό δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει αντίδραση -κι αυτό ανεξαρτήτως αθωότητας.

-Δική μου παράλειψη που δεν είπα αυτό που λέει ο σωτήρης. Τα περί διαγραφών στην ολομέλεια φαίνονται γελοία σε όποιον ξέρει έστω και στοιχειωδώς πέντε πράγματα για τη δομή και το μηχανισμό. Κι είναι λυπηρό η βασική πηγή για τέτοια πράγματα να είναι ο αστικός τύπος κι οι φυλλάδες των μεγαλοεκδοτών.
Παρόλα αυτά οι διαγραφές νομίζω ότι έχουν γίνει κι η ουσία ως προς τους λόγους παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

Οι όποιες διαγραφές έγιναν επειδή οι πρώην σ/φοι έκαναν απεργοσπασία.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαγραφές έγιναν, διότι υπήρξαν κριτικές:

1. Για τον σεχταρισμό του ΠΑΜΕ και την άρνηση του να ανοιχετεί και σε άλλες ταξικές δυνάμεις και

2. Για τον κομματικοκεντρικό του χαρακτήρα-ιμάντας μεταβίβασης της γραμμής του ΚΚΕ (πιο ειδικά, καταγγέλθηκε πως η Αλέκα έχει πάρει σκοιν'ι κορδόνι τις κεντρικές του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και μιλάει συνέχεια, ενώ κατα τα αλλα το ΠΑΜΕ είναι μη κομματικό).

Οι κατηγορίες για απεργοσπασία είναι γελοίες και ψεύτικες και δείχνουν πολλά για την ποιότητα της σημερινής καθοδήγησης...

Για ρωτηστε και κατά θήβα μεριά (σε λίγο παλιότερες -προ τριμήνου περίπου- διαγραφές) στην Ζώνη στα Οινόφυτα..

Ανώνυμος είπε...

Αφου τα γνωρίζετε τόσο καλά, καλύτερα και απο ανθρώπους που ειναι μέσα στο Κόμμα γιατί μας σπάτε τα αρχίδια δηθεν ρωτώντας και στην ουσια τρολαροντας;
Έχουν γίνει ολοι ειδικοί ΚΚΕδολόγοι.

Προσπαθήστε να το βάλετε καλά στο άδειο σας κεφάλι : Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ΔΕΝ γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ΔΕΝ γίνεται; Επειδή σε πονάει φιλε μου; Καλή και σωστή η κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί έχει πολλά κόμα να λύσει μιας και είναι δύσκολο -αλλά αναγκαίο- εγχείρημα, αλλά όταν σκαλίζουμε το ΚΚΕ ξαφνικά ανακαλύπτεις πως "η ιδεολογική και πολιτική ανντιπαράθεση δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο";

Ε, λοιπόν, γίνεται ΚΑΙ με αυτόν...

Και, κάτι άλλο: Η κομμουνιστική αριστερά φίλε μου -όπως και όλη η αριστερά- ε, δεν εχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη διαλεκτική...

Αναρωτήθηκες ποτέ πχ πως με τέτιον εσωτερικό -οργανωτικά- πολιτισμό ΔΕΝ γίνεται να προχωρήσει τίποτα; Η μήπως νομίζεις πως οι μάζες θα'ρθουν μαζί σου επειδή είσαι πιο αγωνιστής τελεία;

Αναρωτήθηκες ποτέ πως ΔΕΝ μπορείς να συμβάλλεις στην οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας εάν το κόμμα σου ΔΕΝ έχει να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό σε αυτόν που καλείς να έρθει μαζί σου; Και ναμαστε σοβαροί γιατί περιμένω να ακούσω τα ίδια: Ο αγώνας άγνωστε σύντροφε, η απαίτηση για συνεισφορά όλων και η συντροφική αλληλεγγύη, χτίζονται ΚΑΙ πάνω αντίληψη του δικαιώματος του αγωνιστή να θεωρεί αδιαπραγματευτο δικαίωμά του την ελέυθερη έκφραση της γνώμης του! Αλλιώς η επίκληση της ομορφιάς του αγώνα και της συλλογικότητας, γίνεται ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ που συγκινεί κυρίως τους μαχητικούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι μετά την κάνουν...

Δες και αναρωτήσου ΠΟΣΟΙ μετά το στρατό επανεντάσσονται στην ΚΝΕ...Φταίει μόνο η...καριέρα και η... κούραση; Αμ δε, λέω εγώ ο...αριστερός οπορτουνιστής τρομάρα σου... (ή/και τρομάρα όλων μας ανάλογα με τις ευθύνες του καθενός)...

Σωτήρης είπε...

Απευθύνεσαι στον λάθος άνθρωπο. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ.
Από τη στιγμή που συμμετέχει σε αυτήν το ΣΕΚ την θεωρω ξοφλημένη υπόθεση.Δεν υπάρχει διαδικασία συσπείρωση πες την οπως θες που να συμμετείχαν και να μην την διέλυσαν.

Υπερασπίζομαι με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη.
Δεν θεωρώ οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, ουτε και το Κόμμα μου.

Αλλά τα γεγονότα ειναι γεγονότα.

Διαγράφηκαν πολλοί σ/φοι μερικοί και στην ΚΟβα μου επειδή "απλώς" δεν απήργησαν.

Μέσα σε αυτούς μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι με διαφωνίες με την πολιτική του κόμματος. Πάντως δεν διαγραφηκαν για αυτες.

Επιμένω στο οτι το τρολάρισμα δεν είναι πολιτική-ιδεολογική αντιπαράθεση.

Ο ανώνυμος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αυτό με την αλέκα το θεωρώ αστείο.
Βγήκε σε μια απεργιακή συγκέντρωση του παμε από τη βουλή και μίλησε σε μορφή ενημέρωσης κι αυτό είναι όλο. Την ίδια μέρα που οι άλλοι βάζαν τρίωρη στάση ενώ περνούσαν τα μέτρα ως κατεπείγοντα.
Ακόμα πιο αστείο θεωρώ το έγκυρο των πληροφοριών και τον τρόπο που για άλλη μια φορά γύρισε το θέμα. Κι ούτε μια λέξη για την ουσία.

Παιδίατρος Λένιν είπε...

Ωραία "ταξικά" και "ανεξάρτητα" πρωτοβάθμια επικαλείσθε ρε ανταρσυωμένοι... Με αυτές τις "ταξικές" δυνάμεις αρνείται συνεργασία το σεχαταριστικό ΠΑΜΕ; Φτου κακά... Με ΑΔΕΔΥ καλύτερα (η ΓΣΕΕ πρόδωσε τον έρωτά σας και αυτή τη φορά σας έστησε στο αγωνιστικό ρομαντικό ραντεβού, του χρόνου πάλι)... Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!

Ανώνυμος είπε...

αυτό με την αλέκα είναι όντως φίλοι και σύντροφοι πολύ άκυρο και χρησιμοποιείται αρκετά ως μοχλός ενίχυσης του πακέτου ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Στις περισσότερες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ η αλέκα δεν έχει μιλήσει, αλλά έχει μιλήσει σε άλλες, πχ στην απεργία των στειτζ-ούχων ανέργων και συμβασιούχων.

να συμπληρώσω επίσης μια προσωπική εκτίμηση. ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και ότι η αντιθέσεις και οι αντιφάσεις οξύνονται και πλυθαίνονται. το κόμμα ως οργανικό κομμάτι της κοινωνίας αυτής θα ήταν παράλογο να μείνει ανεπηρέαστο από αυτά τα χαρακτηριστικά το ίδιο και η πάλη του. Κάποια κομματικά μέλη επηρεασμένα, φοβισμένα ή για άλλους λόγους μπορεί να μην απέργησαν. Αν λοιπόν έχει αποφασιστεί από το όργανο η απεργία ενός συντρόφου και εκείνος/η δεν απεργήσει συνιστά παραβίαση της απόφασης.

όπως ορίζει το καταστατικό υπάρχει και η 'κίτρινη κάρτα' πριν δωθεί η 'αποβολή', που σημαίνει δεν ξέρουμε πχ τι στάση κράτησαν αυτοί οι σύντροφοι και τον προηγούμενο καιρό και τι παρατηρήσεις τους είχαν γίνει. διαγραφές σε περίοδο οξυμένης ταξικής πάλης όπου χρειάζεται ο καθένας να ενισχύσει τη δουλειά του και να θυσιαστεί και να γίνει παράδειγμα έχουν λογική μόνο αν οι σύντροφοι δεν είχαν συνεπή στάση.

γενικά ας κρατάμε μικρό καλάθι. η εμπειρία έχει δείξει ότι το κόμμα και ειδικά τα στελέχη κάθε κόβας ούτε ηλήθια είναι ούτε παράλογα και ας μην μπαίνουμε στο τριπάκι που μας βάζουν οι φυλλάδες που κάθε φορά που γίνεται κάτι εσωκομματικά το μαθαίνουν (κάπως) και το μεγαλώνουν και το διαστρεβλάνουν και διπλό αποτέλεσμα: και εμείς να (ψιλο)αποπροσανατολιζόμαστε αλλά και οι σύντροφοι και φίλοι εκτός κόμματος να πιάνονται με ανούσιες και πολλές φορές ψευδεις καταστάσεις, που πολλές φορές δυστυχώς βοηθάνε και στην αυτοεπιβεβαίωση που εκείνοι ψάχνουν, όταν θέλουν να βρούν κάτι κακό στο κόμμα.

σύντροφοι, το κόμμα αποτελείται απο ανθρώπους, είναι ζωντανός οργανισμός. αν δεν έκανε λάθη θα ήταν... αμερικάνος απελευθερωτής σε χολιγουντιανή ταινία (η απλά πλάσμα της φαντασίας μας).

με συντροφικούς χαιρετισμούς
φράγκουλας

σχιζοφρενής οικοδόμος με το καδρόνι είπε...

Το ερώτημα είναι αν το ΝΑΡ, το ΣΕΚ, οι ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΕΚΚΕ, το μ-λ, το ΜΛ, το Λαϊκό Μέτωπο Ιουδαίας, το Μέτωπο του λαού της Ιουδαίας κλπ, θα έχουν ποτέ την πολιτική αξιοπρέπεια να διαγράψουν 50 μέλη τους σε μια ανάλογη περίπτωση -ναι, η Άγρα είναι συγκρίσιμη περίπτωση. Κι άντε και την έχουν, πού θα τα βρουν 50 μέλη να τα διαγράψουν;

raskolikas είπε...

"Σχιζοφρενή οικοδόμε", ακόμα και σε ανάλογη περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να το κάνουν. Τα μέλη θα έχουν ήδη διασπαστεί και θα έχουν φτιάξει νέα οργάνωση. Ή αν είναι πολλά, θα διασπαστούν οι άλλοι. Εν τέλει δεν έχει σημασία.

Αναμένω εναγωνίως να δω την ίδρυση:

- ΚΚΕ(μ-λ-μ)
- ΚΚΕ(μ-λ)(μ)
- ΜΛΜ-ΚΚΕ
- ΟΕΜΛΚΚΕ (Οργάνωση για την Επανένωση των ΜΛ-ΚΚΕ)
- ΟΜΚΚΕ(μ-λ) (Οργάνωση για την Επανένωση των ΚΚΕ(μ-λ))
- ΟΑΟΑΚΚΕ (Οργανωση για την Ανασυγκροτηση της ΟΑΚΚΕ)
- ΕΚΚΕ(μλ)
- ΜΛ-ΕΚΚΕ
- ΕΚ(μλ)ΚΕ
- ΚΝΑΡ
- ΝΚΑΡ
- ΝΑΚΡ
- ΝΑΡ(μλ)
- ΑΡΚΑΝ
- ΚΑΡΑΣ (όχι Βασίλης, αυτός γράφεται με δύο 'ρ')
- ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (τ)
- Τ-ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
- ΟΚΔΕ-Εργατική πάλη (τ)
- Τ-ΟΚΔΕ-Εργατική πάλη
- ΟΕΟΚΔΕ (=Οργάνωση για την Επανένωση των ΟΚΔΕ)

Το ξέρω πως δεν είναι αστείο. Για κλάματα είναι. Και ακόμα περισσότερο για κλάματα είμαστε όσοι ασχολούμαστε μαζί τους.

ρε,μηπωs... είπε...

@ ra-σκωληκα τα μισα -τουλαχιστον-εχουν μεσα το ΚΚΕ,και τα αλλα μισα το ''Κ'',γιατι??? θελειs να μου εξηγησειs??? κερναω καφε στη Βαρκιζα....

kontoxontros είπε...

XAXAXAXA είνια ότι πιο αστείο έχω δει στ blog. αχαχαχαχα.

Ανώνυμος είπε...

Παπαριές φίλοι μουμ, παπαριές! Το κόμμα είναι ένας οργανισμός όπου κάνουν κουμάντο άνθρωποι που έχουν να δουλέψουν 20 και 30 και 40 χρόνια! Τι λέμε τώρα! Και διαγράφουν άξια μέλη και στελέχη σε μαζικούς χώρους που έχουν δώσει μάχες χρόνια τώρα, επειδή διαφώνησαν με τον υστερικό σεχταρισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και τον κομματικοκεντρισμό του!

Λένε στα μέλη οι καθοδήγες που έχουν να δουλέψουν εδώ και πολλάααααα χρόνια, να απεργούν ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥΣ!!!! Δηλ να απολυθούν ΝΟΜΙΜΑ!!!

Αφήστε το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κομματόσκυλοι του ΚΚΕ...Με όλα τα στραβά τους -και έχουν πολλά- προσπαθούν να δώσουν μια άλλη κατεύθυνση στο κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας από αυτή του ηττημένου ΚΚΕ...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 πμ στην συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων Σωματείων

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Φράγκουλα καλά τα λες. Το θέμα είναι τι γίνεται με όλους αυτούς τους συντρόφους που κάποια στιγμή δεν χώρεσαν αυτό που έπρεπε να κάνουν και βρέθηκαν εκτός. Τους θεωρείς χαμένες συνειδήσεις; Πιστεύεις πως περισσεύουν; Τι ακριβώς κάνεις για να τους έχεις δίπλα σου, στη δράση έστω και μη οργανωμένους;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλ παπαριά του σχιζοφρενή που δείχνει και το επίπεδο-δάπεδο του τύπου....

Ρωτά το τυπάκι, εάν οι άλες οργανώσεις (ΝΑΡ κλπ) θα είχαν την αξιοπρέπεια να διαγράψουν δε ανάλογη περίπτωση κλπ κλπ κλπ

Καταρχήν παρανοϊκέ σχιζοφρενή ΞΕΡΕΙΣ γιατί διέγραψαν τους 50;; Επειδή τυχαίνει να ξερω, σου λέω ανοιχτά ότι αναπαράγεις τα ΨΕΜΜΑΤΑ του ΚΚΕ φτωχούλη μου....

Επίσης, εδώ το ΚΚΕ δεν έχει διαγράψει τον Ρογκάκο βλακούλη οικοδόμε μου, η.... ευαισθησία για την απεργία το έπιασε;;

Αχ, άσχετε οικοδόμε μου πόσο λίγο γνωρίζεις το ΚΚΕ...

ΚΚ είπε...

Καλύτερα ΚΚΕ-ΜΛ παρα ΚΚΕ-ΝΔ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευτυχώς που έχουμε τον ανωνυμούλη και το ανεβάζει απότομα

sniper είπε...

Συγνωμη που ενοχλω, εδω ειναι το μπλογκ οπου γινονται σοβαρες συζητησεις που εχουν ξεπερασει προ πολλου τη "φοιτητικου τυπου" αντιπαραθεση? Γιατι για μια στιγμη για Λυκειο το περασα. Μετα βεβαια ειδα οτι οποιος δεν καλυπτεται απο το σωματειο του ενω απεργει και απολυθει, εχει απολυθει ΝΟΜΙΜΑ. Ε και τοτε καταλαβα οτι βρισκομουν τελικα ξανα στο Γυμνασιο. Μετα ειδα και το "ξερω εγω γιατι διαγραφηκαν απο το ΚΚΕ" και βρεθηκα ξαφνικα σε καφενειο. "Η ωραια Βαρκιζα" πρεπει να το λενε...Παραγγελνω λοιπον κι εγω ενα ΚΚΕ-μπουλκουμε (χωρις) και ριχνω το επιπεδο καθημενος κι αναρωτιεμαι πως γινεται ανθρωποι που εχουν διαβασει τη βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας να ξεκατινιαζονται σαν τις ξανθιες της μεσημεριανης ζωνης (θα ελεγα σαν καφροι οπαδοι, αλλα θα τους εδινα μεγαλη αξια).

Η ουσια ειναι οτι για μια ακομα φορα ξοδευτηκε επι της ουσιας φαια ουσια για να καλυφθει η ουσια του ποστ σε πεντε-δεκα σχολια και μετα βουρ στη συνουσια.

Και ειμαστε οντως για κλαματα Σχιζοφρενη Οικοδομε. Οχι γιατι ασχολουμαστε μαζι τους, αλλα γιατι δεν ασχολουμαστε οπως πρεπει. Και δεν το λεω υποτιμητικα αυτο.

Για τις 22 του Απριλη το ληξαμε: εχουμε αγωνα. Στις 21 παιζει κατι?

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη που το λεω απολιθωμα, εδω ο κοσμος χανεται και δες με τι ασχολουνται. Κ εσυ τετοιες μερες, παροτι δεν ειναι αυτο το νοημα του μπλογκ κ το αναγνωριζω, επρεπε να ασχολησαι με τα φλεγοντα. Φτιαξε μια απεργιακη φρουρα μεσω μπλογκ βρε αδερφε...

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην ξεχνιομαστε. Ο ΣΕΦΚ στην Αθηνα, ενα απο τα πρωτοβαθμια επαναστατικα αμεσοδημοκρατικα σωματεια, πηρε αποφαση σταση εργασιας την Πεμπτη 11 με 3. Ωρες που ολα τα φροντιστηρια βρισκονται σε ωρα αιχμης αλλωστε...

raskolikas είπε...

Ώρα αιχμής για τα φροντιστήρια 11-3??? Ρε θα μας τρελάνεις τελείως? Και τα παιδιά πότε πάνε σχολείο δηλαδή, 4-9 το πρωί???

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ρασκολικα,ανωνυμος που λεει για τα φροντιστηρια και το 11-3 ειρωνικα το λεει. προφανως και δεν ειναι ωρα αιχμης. αμαν πια, σας εχει τυφλωσει το μισος και δεν καταλαβαινετε τα υπονοουμενα

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG:

Τίτλος KKEvsΝΑΡ

Προαπαιτούμενο για συμμετοχή:

ξεκατίνιασμα και copy-paste από εφημερίδες και ιστοσελίδες της αριστεράς

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Λοιπόν, η κε του μπλοκ συστήνει απεργιακή φρουρά για τη 48ωρη της επόμενης εβδομάδας. Την τετάρτη πάμε και περιφρουρούμε την απεργία στα γραφεία του πριν στην τρικούπη για να καταστήσουμε σίγουρο ότι δε θα είναι μόνο 24ωρη.
Την πέμπτη κι ανάλογα με τα φύλλα που θα κυκλοφορήσουν είμαστε σε ετοιμότητα για να πάμε στην τυποεκδοτική.
Αν εκεί έχουν πάει όλα καλά, θα πάμε να αποκλείσουμε το φλοράλ στα εξάρχεια, ή κάποιο άλλο εναλλακτικό στέκι της πλατείας.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Η προτασή σου απορρίπτεται γιατί είναι από τα πάνω και δεν έχει παρθεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες της βάσης του μπλοκ οι οποίες να βρίσκονται ενάντια κι έξω από τις διεργασίες της γραφειοκρατικοποιημένης ΚΕ του μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε τα σταλινοκουκουεδάκια (ευτυχώς υπάρχουν και τα άλλα που σκεφτονται και διαγράφονται...) και τα φιλάκια τους!

Όταν γράφουμε σεντόνια χτυπώντας με χλευαστικό και ισοπεδωτικό τρόπο τα στραβά του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τότε μιλάμε για... (μέλιτον) καντάρια πχιότητας (που έλεγε και ο κοντός καθηγητής)...

Όταν μας απαντάνε με σωστά επιχειρήματα -ιδίου όμως επιπέδου σαν αυτά που γράφει το απολίθωμα και σχολιάζει το ιντερνετικό παρεάκι του- για την υπαρκτή προβληματική κατάσταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (διαγραφές για αριστερισμό, ΟΒες και ΚΟΒες που κάνουν μήνες να συνεδριάσουν, πτώση στα συνδικάτα και στις γειτονιές κλπ κλπ), τότε θυμόμαστε την...πχιότητα -του κ. καθηγητού- που σας ανέφερα...

Τι να κάνουμε παίδες,έτσι είναι η ζωή...

Αλήθεια απολίθωμα και λοιπό σταλινοουκουέ παρεάκι διατί σας ερωτώ το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΔΕΝ καλεί σε συγκέντρωση στις 21 αλλά ΜΟΝΟ στις 22 -που έχει και η τρισκατάρατη ΑΔΕΔΥ;;;

lionel messi είπε...

Ο μεγάλος αγώνας ξεκινά αύριο.Σύγκρουση μεταξύ του ρεαλισμού της υποταγής και της απόλυτης ποδοσφαιρικής απελευθέρωσης.Ή αλλιώς inter vs barca.φίλε απολίθωμα αν ο ajax ήταν η συνέχεια του μάη του 68 και της άνθισης των κινημάτων των 60΄΄σ και 70s , αυτή η απίστευτη ομάδα χορευτών απο πού εμπνέεετα?

lionel messi είπε...

Ίσως το πνεύμα της αναρχικής βαρκελώνης του ντουρούτι,της τραγικής εβδομάδας, των μποέμ ,του πικάσο να εμπνέει τους αιρετικούς μπόπιρες της la massa και να τους οδηγεί κόντρα στο ρεύμα του τεχνοκρατικού τρόπου αντίληψης του παιχνιδιού

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάντ' το σταλινοκουκουεδούληδες και με παρένθεση (προαιρετικά) για να πιάνει και τα (μ-λ). Πολύ καλό, μπράβο. Υποθέτω πως εγώ ανήκω στα φιλάκια (ρουφηχτά).
Βάλε όση ποιότητα θελεις, αρκεί να μην το συνδέσεις διαλεκτικά με την ποιότητα. Κάλλιο λιγότερα, αλλά καλύτερα που έλεγε κι ο μπάρμπας. Και με το ψευδώνυμο που είχες, μην αλλάζεις συνέχεια.

Τετάρτη απ' ό,τι διάβασα στο ρίζο έχει στο λασίθι και πιο κοντά σε Λαύριο και Πειραιά. Αν κάνεις 48ωρη προλαβαίνουμε να πάμε και στα δύο. Αλλά κατά βάθος το βάλαμε πέμπτη για να τσιμπήσυμε κάτι από τα μιλιούνια κόσμου που θα έρθει μπας και περάσουν κι από εμάς.

Σταλινοκουκουέ φιλάκι

Λιονέλ εκπροσωπεί όλα αυτά που λες μαζί και το πέμπτο σύνταγμα με τους κομμουνιστές.
Αλλά όχι και μάσα η μάσια. Εκτός κι αν υπονοείς κάτι βαθύτερο για το λαπόρτα.
Το θέμα είναι ότι τα κάναμε μούτι με τα καθίκια της εσπανιόλ και ως το τέλος έχουμε να βγάλουμε εκτός σεβίγια και βιγιαρεάλ. Ζόρικα τα πράγματα, αύριο η σειρά του ζοζέ.

Ο άγιαξ πάντως και σύστημα είχε και μαθηματικά. Το τόταλ φούτμπολ μάλλον συνέχεια των σοβιετικών θα το έλεγα εγώ κι όχι εξαιτίας του ολοκληρωτικού...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εννοούσα μιλιούνια κόσμου που θα έρθει στην αδεδυ

Ανώνυμος είπε...

απολιθωμα σε βλέπω οριακά καλό στις ατάκες του φοιτηταριάτου, αλλά ουσιαστική απάντηση μηδέν μαγκάκο μου....

Μη στάζεις χολή γιατί δεν έχεις καταλάβει ακόμα το προφανές: Για ό,τι κατηγορείς το ΝΑΡ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ακόμα και αν έχεις δίκιο που σε πολλά έχεις- με αυτόν τον τρόπο τον χλευαστικό και τον ισοπεδωτικό πίσω από τον μανδύα του κομματικού φοιτητοχαβαλέ, μπορεί κάποιος άλλος -με περισσότερη γνώση από σένα για το ΚΚΕ- να στο γυρίσει και να έχει δίκιο, λέγοντας αλήθειες που δεν θες να τις δεις...

Ωστόσο δεν απάντησες, ούτε εσύ, ούτε τα ιντερνετικά φιλαράκια σου: Γιατί το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν πραγματοποιεί αφού κάνει 48ωρη, στις 21 απεργιακή συγκέντρωση αλλά μόνο στις 22 με την γνωστή καταραμένη ΑΔΕΔΥ;;

Για να σε δω θα κρατήσεις το ύψος σου;;

Διαλεχτικάρια είπε...

Πρωτον, στον Πειραιά υπάρχει συγκέντρωση και την Τετάρτη.
Δεύτερον, καθημερινά διοργανώνονται μπροστά στην απεργία πικετοφορίες κλπ σε όλη την Ελλάδα
Τρίτον, η κριτική αυτή φτάνει στα όρια του παραλογισμού. Κηρύσσουμε 48ωρη απεργία και αυτοί που κηρύσσουν καταπώς θα διατάξει η ξεπουλημένη τριτοβάθμια, μας τη λένε που δε θα κάνουμε πορεία και τις 2 μέρες.
Και νόμιζα ότι είμαστε σοβαροί...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεύτερη διόρθωση: μη συνδεεις την ποιότητα διαλεκτικά με την ποσότητα.

Το ύψος των απαντήσεων είναι ίδιο με αυτό των ερωτήσεων.

Διαλεχτικάρια είπε...

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι εφοπλιστές κατά των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ για την 48ωρη απεργία.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα (κατά τους ίδιους) ταξικά σωματεία δεν δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που θα απεργούν 2 μέρες, κηρύσσοντας με την σειρά τους απεργία. Μιλούν συνεχώς στο όνομα μιας ενότητας στη βάση, ενότητας ταξικής , και όταν καλούνται να εκτελέσουν το ταξικό καθήκον της υπεράσπισης των συναδέλφων τους, στρέφουν τα μάτια τους στη ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ , στις ηγεσίες που λεκτικά φτύνουν καθημερινά.

Ακόμη, γιατί αυτές οι πρωτοπόρες δυνάμεις αρνούνται να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ, όπως κάναμε καλή ώρα εμείς τον Φλεβάρη αν δεν απατώμαι, που είχαμε κριθεί παράνομοι και σταθήκαμε στους καταπέλτες και στις εισόδους των χώρων δουλειάς. Να απεργήσουν ΕΝΩ δεν καλύπτονται. Τι σημαίνει ΚΑΛΥΨΗ στο ααστικό καθεστώς; Το νόμιμο εντός του συστήματος πρώτα από όλα δεν αξιοποιείται καν, δεδομένου ότι οι ξεπουλημένοι συνδιακαλιστές έχουν καταθέσει και τα όπλα που οι αστοί μας παραχώρησαν. Δεύτερον, βλεπουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις στέκονται στο ταξικό τους ύψος και μας κλέβουν κατάμουτρα και το όπλο της απεργίας απενεργοποιώντας το. ΆΡΑ, χρειάζεται να υπερβούμε τόσο αυτές τις ηγεσίες όσο και το "νόμιμο", αφού είναι αναντίστοιχο της επίθεσης που δεχόμαστε και η εργατική τάξη καλείται να το αψηφήσει.

Πραγματικά περιμένω απάντηση..

sniper είπε...

Προσοχη! Ακολουθει σεντονι που χτυπα με χλευαστικο και ισοπεδωτικο τροπο τα στραβα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σαν καλο σταλινοκουκουεδακι λοιπον που ειμαι, θα σου απαντησω αν μου επιτρεπεις Ανωνυμε δυο φορες: μια με τον τροπο που (προφανως) καταλαβαινεις εσυ και μια με αυτον που καταλαβαινω εγω. Οι δυο τροποι συνδεονται σταλινικα-αντιδιαλεκτικα μεταξυ τους.

1)http://www.antarsya.org/
Γιατι η Ανταρσυα καλει σε συγκεντρωση μονο στις 22 του Απριλη, την ωρα που την εχει καλεσει το επαρατο, σταλινικο, σεχταριστικο, κομματικοποιημενο, γραφειοκρατικο (μερικα απο τα "σωστα" "επιχειρηματα" σας) ΠΑΜΕ, το οποιο με τη σειρα του το εκανε "μονο και μονο" για να μπει στο ματι της τρισκαταρατης ΑΔΕΔΥ και οχι για τους εργατικους αγωνες? Γιατι η Παπαρηγα πηγε σημερα στο αντρο του καπιταλισμου, την ΠΕΤΡΟΛΑ του Λατση και μιλουσε στους εργατες για τις απεργιακες κινητοποιησεις?

2) Αν αναφεροσουν σε μενα οταν μιλουσες για "πχιοτητα", μπορω να σου πω να ξαναδιαβασεις αυτο που εγραψα και θα δεις οτι τα ειχα παρει ΚΑΙ με τους δικους μου (αυτους τους σταλινοκουκουεδες ντε). Καυτηριασα το γεγονος οτι πολλοι εδω μεσα "εκνευριζονται" με τις φοιτητικου τυπου αντιπαραθεσεις, ομως οταν ερχεται η ωρα του καφενε, ολοι βγαζουν το φοιτητη απο μεσα τους (αυτον τον εκνευριστικο εξυπνακια φοιτητη ομως). Για τις απεργιακες κινητοποιησεις του ΠΑΜΕ, αυτο που γνωριζω ειναι οτι το ΠΑΜΕ πρωτο ανακοινωσε 48ωρη απεργια και πορεια στις 22 του Απριλη. αν κανω λαθος καπου διορθωστε. Οποτε, αν το παμε ετσι, η ΑΔΕΔΥ ειναι που ακολουθει (και η Ανταρσυα). Επισης: το ΠΑΜΕ σε λιγες μερες θα κανει το μεγαλυτερο τολμημα απο τοτε που ιδρυθηκε. Ποτε δεν εχει "ξανασηκωσει" 48ωρη απεργια. Ετσι λοιπον, ειναι φυσικο να θελουν να "μετρησουν" τις δυναμεις τους. Να δουν ποσο κοσμο μπορουν να συσπειρωνουν κατω απο τετοιες συνθηκες. Ειναι στοιχειωδης λογικη αυτο. Και η πορεια καλα κανει και ειναι μια. Μεγαλυτερη συσπειρωση θελει, οχι σκορπισμα των δυναμεων. Οσο για τις 21 του μηνος, δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι υπαρχουν καποιες εκδηλωσεις στα σκαρια. Ξανα μπορει και να κανω λαθος.

Η απορριψη της προτασης του Απολιθωματος απορριπτεται απο τα ακομα πιο κατω, γιατι τα κατω εδωσαν λανθασμενα στοιχεια στα πανω και τα πανω εβγαλαν λαθος συμπερασματα.

Ρε συ Λιο Μεσι, ενταξει κι εγω με τη Μπαρτσα ειμαι και μακαρι να το σηκωσει και στο γηπεδο της σιχαμενης Ρεαλ, αλλα οχι και να θαυμαζουμε μια απο τις 3-4 πλουσιοτερες ομαδες του πλανητη, επειδη ξερει να διαχειριζεται καλα την υπεραξια της και να παιζει καλη μπαλα. Κατι τετοια ειναι που σε κανουν να θες να γινεις St. Pauli.

Ανώνυμος είπε...

Διαλεχτικάρια: Άλλο μια απόφαση κηρυξης απεργίας να βγει παράνομη (τότε απεργείς και πολλές φορές με καλά αποτελέσματα), και εντελώς άλλο το να καλείς τα μέλη σου να απεργήσουν ενώ το σωματεί σου ΔΕΝ έχει πάρει απόφαση για απεργία! Η ΟΙΕΛΕ πχ ΔΕΝ είχε πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ (γιατί η ΕΝΟΤΗΤΑ αρνήθηκε) -εξ 'ου και οι κατηγορίες και οι παρανοϊκές διαγραφές λόγω "απεργοσπασίας"....

Σύντροφε φάντασμα αν και η λέξη "πχιότητα" δεν πήγαινε για σένα, η γνώμη μου είναι πως δεν είναι δυνατόν, για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς τον ιδιωτικό τομέα, να υπάρχουν "υπερεπαναστατικές" κατηγορίες γιατί τα πρωτοβάθμια δεν κλιμακώνουν με 48ωρη, όταν όλοι γνωρίζουμε πως τα ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες του ιδιωτικού τομέα είναι κάτω του 50%...Για ποια κλιμάκωση μπρούμε να μιλάμε;;; Λες ότι το ΠΑΜΕ τολμά με τη 48ωρη... Και εγώ σου απαντώ πως η 48ωρη του ΠΑΜΕ επί της ουσίας έχει ΗΔΗ μετατραπεί σε 24ωρη... Και αυτό γιατί ο εργατόκοσμος παρ΄'ολες τις καθημερινές εξορμήσεις ΔΕΝ έχει πειστεί για να απεργήσει....

Το πιο λάθος απ'όλα όμως δεν είναι αυτό... Το πιο λάθος είναι πως ΜΕΤΑ την απεργία, θα κοιτά το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να τη βγει πιο αγωνιστικό και καλά, και οι φίλτατοι κκεδες εδώ μέσα αυτά θα λένε, χωρίς να το απασχολεί τελικά, ΠΟΣΟΙ απεργησαν.... Αυτό κάνει πάντα... Έτσι όμως ΔΕΝ κλιμακώνεις με τπτ...

αλλά ουτως ή άλλως, κοντός ψαλμός αλληλουϊα. Θα φανεί μεθαύριο τι θα γίνει.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

ενταξει κρατιομουν τοσες μερες, αλλα συγνωμη. Ανωνυμε ναριτη( σαν το ταπεινο χαμομηλακι ειναι αυτο) οταν εσυ θα εισαι στην δουλεια σου, στι 21 με σκυμμενο το κεφαλι, αν οχι και στις 22 (αν δεν εχει παρει αποφαση το σωματειο σου), ο κομμουνιστης θα ειναι εκτος γραφειου ανεξαρτητα απο την αποφαση!!! Θα απεργησει 48 ωρες! δεν ειναι εδω φεστιβαλ να δουμε που βγαινουμε την καθε μερα αγορι μου. Το νοημα ειναι μεγαλα εργοστασια για 6 βαρδιες να παγωσουν? το καταλαβες??

BONUS TRACK: εακκιτοναριτες στο πολυτεχνειο καλουν σε "αλληλεγγυη για τους εργαζομενους για την βια στον εργασιακο χωρο"
Καποιος που παιρνει ναρκωτικα μπορει να μου το εξηγησει?

Ανώνυμος είπε...

Βιργινία μου, η υστερία σου στο κόκκινο έτσι;;;

Τι λές ωρέ;; Το σωματείο μου απεργεί στις 22, εγώ παλεύω για την απεργία και την συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 πμ

Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κοριτσάκι μου, με το ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21 έχει ΗΔΗ μετατρέψει την 48ωρη σε 24ωρη...Αλλά που να το καταλάβεις αυτό... Η χαζοσυναισθηματική προσσέγγιση της πραγματικότητας που σου έμαθαν δεν σου αφήνει περιθώρια ίχνους διαλεκτικής...

Εάν σε ενδιαφέρει όπως λες η πάλη στα μεγάλα εργοστάσια, δεν θα διαγράφατε τη μισή Ομοσπονδία Φαρμάκου για να βάλετε επικεφαλής ένα κορίτσι που δουλεύει στο φαρμακείο της θειάς της κατάλαβες;;;

Απο κει και πέρα, θα μας πεις άραγε τα ποσοστά συμμετοχής στην 48ωρή σου, ή θα πρέπει να ρωτάμε πάλι τους σωστούς συντρόφους σου οι οποίοι μας μιλάνε λες και είναι στην παρανομία (μην τυχόν και το καταλάβει η ηγεσία)...

sniper είπε...

Ο συναισθηματισμος της Βιριγινιας εχει χτυπησει κοκκινο και η δικη σου μεταφυσικη προσεγγιση του θεματος εχει χτυπησει μαυρο Ανωνυμε (αν υπηρχε και κατι πιο σκουρο θα το εβαζα).

Κατ' αρχην: Το πρωτο σκελος της προηγουμενης απαντησης μου ηταν ειρωνικο, ακριβως για να ταιριαζει με το υφος σου, το οποιο το αλλαζεις σαν χαμαιλεοντας. Αλλοτε μιλας πολιτισμενα (πχ σε μενα), αλλοτε φοιτητικα-μαγκιτικα (πχ στο Απολιθωμα) και αλλοτε προσβλητικα (πχ στη Βιργινια). Και καμια προσμονη απο τα πρωτοβαθμια δεν εχω να κλιμακωσουν τον αγωνα, ουτε και τα κριτικαρα στην πραγματικοτητα που δεν εβαλαν συγκεντρωση και στις 21. Αλλα απαντηση για τη μπαρουφα που πεταξες για την ΑΔΕΔΥ δεν ελαβα. Ουτε και για τις "νομιμες" απολυσεις, οταν καποιος δεν καλυπτεται απο το σωματειο του. Μεταξυ του δικιου του εργατη και αυτου του εργοδοτη, προτιμαμε το δικιο του Σωματειου μαλλον ε?. Κατι ειναι κι αυτο....

Δευτερον: οταν σου τελειωσαν τα επιχειρηματα, ξεκινησες να χρησιμοποιεις το κληρονομικο χαρισμα. "Ο κοσμος δεν εχει πειστει να απεργησει" (απαισιοδοξια ή σταυρωνουμε τα δαχτυλα μας?), "μετα την απεργια το ΠΑΜΕ θα τη βγει πιο αγωνιστικο" (ΣΤΗΝ απεργια το ΠΑΜΕ βγαινει καθε φορα πιο αγωνιστικο), "θα μας πεις τα ποσοστα συμμετοχης στη 48ωρη σου?" (ναι, ειναι δικια μας η 48ωρη, δεν ειναι και δικη σου, θα πας πολυ μπροστα διαλεκτικα ετσι). Μετα βεβαια πεταξες κι ενα "κοντος ψαλμος αλληλουια για να το σωσεις, αλλα μπα...

Τριτον: με το φτωχο σταλινικο μυαλο μου, αδυνατω εδω και ωρες να καταλαβω γιατι ειναι διαλεκτικη μια σκεψη που κανει σαρανταπεντε "λογικα" αλματα για να αποδειξει στο τελος οτι το ΠΑΜΕ μετετρεψε σε 24 τη 48ωρη του, αφου δεν εβαλε πορεια και την Τεταρτη. Τι να σου ξαναπω εδω? Οτι ειναι το μεγαλυτερο τολμημα απο καταβολης ΠΑΜΕ (που σημαινει οτι ειναι και τεραστιο ρισκο με πιθανοτητες αποτυχιας)? Οτι δεν πρεπει οι δυναμεις να ειναι σκορπιες, αλλα συγκεντρωμενες? Οτι εχει ερθει η ωρα σιγα σιγα να "σηκωνουμε" τετοια εγχειρηματα και να διδασκομαστε απο τα λαθη μας? Πραγματικα, πιο απλα δεν μπορω να στο πω. Το μονο καινουριο που ξερω απο χτες, ειναι οτι στα πλαισια των εορτασμων απο την επετειο της "επαναστασεως", το ΠΑΜΕ εχει ετοιμασει διαφορα πραγματα, οποτε και αυριο θα υπαρχει δραση παρα τους "φοβους" σου για το αντιθετο.

Τεταρτον: για τις διαγραφες πραγματικα εχεις κουρασει (οχι οτι δεν διασκεδαζω που ασχολειστε ολη μερα με το τι συμβαινει στο ΚΚΕ και ψαχνεστε μετα με κιτρινισμους να αναδειξετε πτυχες που θα θελατε να υπαρχουν). Εχω μαθει καποια πραγματα, οχι ολα και δεν προκειται να μιλησω εδω γι αυτο. Μπορεις να το παρεις σαν υπεκφυγη αν θελεις, δικαιωμα σου.

Στην τελικη, δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση αμυντικη σταση απεναντι στη 48ωρη του ΠΑΜΕ. Μου διαφευγει κατι? Τελος παντων, απο τα τοσα που αναγκαστηκα να γραψω καταλαβα γιατι το Απολιθωμα σκυλοβαριεται να μιλαει μαζι σου. Και δεν τον αδικω καθολου μπορω να πω.

Διαλεχτικάρια είπε...

@ Ανώνυμε
Δεν έπιασες μάλλον το πλαίσιο στο οποίο μιλάω, το πλαίσιο στο οποίο μιλάει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Ή δε θες να το πιάσεις,αλλά δε θα προκαταλάβω τη συζήτηση δεχόμενη κάτι τέτοιο.
Όσο εσύ μιλάς για νόμιμη και παράνομη απεργία, δηλαδή για απεργία κηρυγμένη από το σωματείο και μη ψηφισμένη από σωματείο αντιστοίχως, εγώ σου μιλάω με βασική αρχή ότι καμία απεργία, ούτε 10 ούτε 1 μοναχικού εργαζομένου στην επιχείρηση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Το νόμιμο και το παράνομο των αστών το γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Κάποτε φίλε η απεργία διωκόταν ποινικά όπως κι αν γίνόταν, ακόμα κι αν έλειπε σύσσωμο το εργοστάσιο, κάποτε οι οργανώσεις των εργατών ήταν παράνομες. Οι εργάτες δεν περιορίστηκαν στα αστικά πλαίσια, γι αυτό προέκυψαν οι νόμοι-κατακτήσεις που εσύ τώρα μου επικαλείσαι.
Αλλά ακόμα κι αν σήμερα το νομικό πλαίσιο είναι προοδευτικό (συγκριτικά με το φασιστικό χθες και μόνον), ακόμα κι αν υπάρχουν οργανώσεις, οι εργοδότες έχουν τους ξεπουλημένους-δοτούς στην ηγεσία των οργανώσεων αυτών να αποφασίζουν για τον σκλάβο εργαζόμενο και η πλεινότητα των σκλάβων όπως παρατήρησες απέχει από τα συνδικαλιστικά της όργανα. Αυτό τι σημαίνει;; ότι ο κομμουνιστής, που στέκει πρότυπο αγωνιστικής συμπεριφοράς και καθοδηγεί την πάλη των συναδέλφων του, θα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τον πουλημένο συνδικαλιστή ή την συγκρότηση ταξικής πλειοψηφίας σιγά σιγά από τον απεγκλωβισμό του σκλάβου;; ΟΧΙ ανώνυμε. ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Όσον αφορά την κινητοποίηση στις 21, ξαναγράφω πως είναι θέατρο του παραλόγου να απολογούμαι εγώ που δεν κάνω σε όλες τις πόλεις παρά σε κάποιες πορεία, και όχι εσύ.
Επίσης, ο αγώνας για την επιτυχία μιας απεργίας, δεν περιφρουρείται κάνοντας πορεία ώστε να συσπειρώσεις, αυτό είναι φοιτητική τακτική Μαιούνη. Καλή, χρυσή, αλλά εδώ μιλάμε για τον χώρο της δουλειάς. Εκεί περιφρουρείται η απεργία, και το ΠΑΜΕ ξέρεις θα περιφρουρεί περισσότερες ώρες στις εισόδους των τόπων δουλειάς, μην κάνοντας πορεία. Πχ εγώ από αύριο θα περιφρουρήσω 40 ώρες αν σου λέει κάτι. Με διαλείμματα ύπνου σε αμάξια. Και δεν ευλογώ την πάρτη μου, τον σχεδιασμό "ευλογώ".

Όσο για τον αν λαμβάνει υπόψιν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τις δυσκολίες, την μερική μόνο συμμετοχή στο εργατικό κίνημα, εννοείται ότι την λαμβάνει και μάλλον δεν παρακολουθείς καλά τον πολιτικό μας λόγο. Ούτε την πρόσφατη απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα,

Τέλος, επειδή έκλεισες με το ότι θα κριθούμε μεθαύριο , αντίκρουσε τα παραπάνω, λάβε κι εσύ υπόψιν σου την δυσχερή κατάσταση του εργατικού κινήματος που εμάς κατηγορείς ότι ξεχνάμε, και μετά κρίνε την απεργία που θα έχουμε φέρει σε πέρας.

Τέλος του τέλους, σύγκρινε το εργατικό μας κίνημα με άλλων ευρωπαικών χωρών και αν δεν αναγνωρίσεις συμβολή των κκέδων στη δράση, τους στόχους πάλης και την στρατηγική των συνδικάτων, κάτι δεν πάει καλά....

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε φάντασμα, όπως μου μιλάν μιλάω...Σεντόνια χλευαστικής κριτικής στο ΝΑΡ (που ξαναλέω σε πολλά είναι σωστές παρατηρήσεις) γεννούν σεντόνια ειρωνικής απάντησης...

Αν δεν σε χαλά το ειρωνικό φοιτητουλιάρικο υφάκι της Βιργινίας και σε χαλά μόνο η επίσης ειρωνική απάντησή μου, πρόβλημά σου....

Η όλη διαφωνία μας, έγκειται στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον ρόλο του κόμματος και τη σχέση του με την τάξη, όπως και στην εκξτίμηση για την συγκυρία και τον συσχετισμό. Να το πω πιο απλά: Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι τέτια, που κανονικά απιτεί ως απάντηση του εργατικού κινήματος, απεργία διαρκείας! Αυτή είναι η πρέπουσα τακτική... Αϊντε βαλε την στη ζωή να σε δω...

Ο κομμουνιστής φάντασμα δεν είναι ούτε υπογειωμένος, ούτε απογειωμένος αυτό πρέπει να το καταλάβεις κάποτε... Όταν φάντασμα κάνεις συνέλευση σωματείου (πχ διδασκαλικος σύλλογος Περιστερίου) με 750 μέλη, μαζεύονται 50 και στην απόφαση μένουν να ψηφίσουν 18 τι στο λύκο 48ωρη πας να κάνεις;;;

Όταν φάντασμα η Ενωση λογιστών Αθήνας κάνει συνέλευση 70 ατόμων μένουν στο τέλος για να ψηφίσουν 40 σε σύνολο 1500+ ψηφισάντων, ΤΙ 48ωρη θα βγάλεις μωρέ;;;

Όταν φάντασμα και διαλεκτικάρια (και εγώ την Πέμπτη μην ανησυχείς από περιφρούρηση άλλο τίποτα) στην Ομοσπονδία Φαρμάκου ξεκλήρισες το ΠΑΜΕ ΤΙ 48ωρη πάς να κάνεις;;;; ΤΙ πας να περιφρουρήσεις;;; Αφού είχες αξιολογες δυνάμεις ΑΠΟ ΜΕΣΑ και τις διέγραψες....

Η συνειδητοποίηση της κρισιμμότητας της κατάστασης όταν παίρνει υπ'όψη της ΜΟΝΟ την επιθετικότητα του κεφαλαίου και όχι την κατάσταση της εργατικής τάξης στο σχεδιασμό της, είνα καταστροφική... ΤΙ εννοώ;; Να σας πω: Εάν τα ποσοστά συμμετοχής μάγκες μου στην 48ωρη είναι χαμηλά, τότε, όσες κορώνες και να βγάλετε (και ο οποιοσδήποτε άλλος) για την ανάγκη παραπέρα κλιμάκωσης, θα ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...Αυτό δεν το καταλαβαίνετε;;;

Συνεπώς εάν εκτιμάς πως ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ δεν έχει ορατό αποτέλεσμα καταρχήν σε συμμετοχή η 48ωρη, κυρήττεις 24ωρη και παλεύεις για να έχει αυτή αυξημένη συμμετοχή...Όλα τα περί "απεργοσπασίας", "μεμψιμοιρίας" κλπ που σαν νεοφώτιστοι και οι δυό σας λέτε εδώ μέσα, απλά είναι αλλού για αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Διαλεκτικάρια όταν το σωματείο σου κηρύξει απεργία και αυτή βγει παράνομη και καταχρηστική προχωράς κανονικά και την κάνεις ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ..Αντιθέτως όταν καλείς τους εργατες ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να απεργήσουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ -και ειδικά τους συντρόφους σου- τότε κορίτσι μου απλά τους καις... Το κατάλαβες αυτό;;; Γιατί ειδικά στον ιδιωτικό θα απολυθούν και πάπαλα η συνέχεια στην πάλη που θες να δώσεις... Πόσο πιο απλά να στο πω;; Αυτό έγινε στην ΟΙΕΛΕ και διεγράφη ο Λιόσης που αμέσως χωρίς τσίπα του κόλλησε το ΚΚΕ τη ρετσινιά του απεργοσπάστη... Αυτά ου λες περί "ο εργάτης δεν ρωτά το σωματείο του πότε θα απεργήσει" ή "δεν μας ενδιαφέρει η νομιμότητα" είναι σαχλαμάρες... Ο εργάτης παλεύει να φτιάξει ταξικό σωματείο, να το αλλάξει σε ταξική κατεύθυνση αν είναι εργοδοτικό, να το διασπάσει-ενίοτε- αν χρειαστεί και σαφώς το ρωτά πότε θα απεργήσει, εκτός και αν έχεις καταργήσει μαζί με τη διαλεκτική και την ιστορία του εργατικού κινήματος... Και η νομιμότητα όσον αφορά το ΑΝ απεργείς χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη -ειδικά τώρα- τι να σου πω... Θυσία τους αγωνιστές να τους απολύσουν επειδή απέργησαν χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, εγώ ΔΕΝ τους δίνω... Αλλά για την νομιμότητα, απλά θα σου θυμίσω τον περσινό Δεκέμβρη οπότε, ας το καλύτερα να μιλήσει κανας άλλος αριστερός που ήταν και στο δρόμο....

Για την ΑΔΕΔΥ: Εμείς έχουμε συγκέντρωση στα Προπύλαια και θα πορευτούμε -με δικά μας μπλοκ και συνθήματα- σε κοινή πορεία με την ΑΔΕΔΥ... Όποιος νομίζει πως η χωροταξική διαφοροποίηση συνιστά επιβεβαίωση και πολιτικής διαφοροποίησης, τότε έχει λάθος.... Πολύ παιδικό μου φαίνεται...

Τέλος, διαλεκτικάρια μου σόρρυ κιόλας, αλλά αν δεν το κατάλαβες, απεργώ την Πέμπτη και είμαι και σε απεργιακή φρουρά...Οπότε αυτά περί "...ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ", που λές προφανώς είναι και χαρακτηριστικό και των απεργών της 24ωρης έτσι;;

Επίσης, να δούμε και κανα ποσοστό συμμετοχής στην 48ωρη συντρόφια οκ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ας μου επιτραπεί να επισημάνω μια αδυναμία της συζήτησης ως τώρα, όπως την κατάλαβα. Τι θέλω να πω, σύντροφοι: η συζήτηση για τη μορφή πάλης (οφείλει να) έπεται της συζήτησης για το περιεχόμενο, για το πολιτικό σύνθημα του αγώνα. Από θέση αρχών, καμιά μορφή πάλης δεν είναι απορριπτέα – το ζήτημα είναι για ποιο πράγμα παλεύεις. Αφού συζητήσουμε για το θέμα αυτό, μετά τα βρίσκουμε και για τη μορφή και το τι εστί κλιμάκωση.

Διαπίστωση πρώτη. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι αγαναχτισμένη με τα μέτρα. Κανέναν – ή, τελοσπάντων ελάχιστους – δεν χρειάζεται να πείσουμε ότι η πολιτική αυτή τον στραγγαλίζει, τον εξαθλιώνει σχετικά, ακόμα και απόλυτα σιγά-σιγά.

Διαπίστωση δεύτερη. Η απάντηση του εργατικού κινήματος παραμένει αναντίστοιχη προς την ένταση και τα χαρακτηριστικά της επίθεσης. Αντί, όμως, να αναμασάμε χιλιοειπωμένες αλήθειες ότι «οι εργάτες είναι φοβισμένοι», ότι «η εργοδοσία διασπά και τρομοκρατεί τους εργάτες», ότι «οι εργάτες διστάζουν να ρισκάρουν το μεροκάματο και το ψωμί των παιδιών τους και δύσκολα απεργούν» κλπ. – λες και υπήρχε ποτέ καιρός που οι εργάτες είχαν την απεργία για πασατέμπο και οι εργοδότες φρόντιζαν να καλλιεργούν την ταξική ενότητα των υπαλλήλων τους – είναι πολύ καλύτερο να σκεφθούμε και να απαντήσουμε στο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία;

Για όποιον, λοιπόν, έχει μια στοιχειώδη επαφή με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ κι όχι την παλιά φοιτητοπαρέα του, είναι ολοφάνερο ότι η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο ότι η πλατιά εργατική μάζα δεν έχει πειστεί στο σύνολό της ότι υπάρχει διέξοδος τέτοια για την οποία αξίζει τον κόπο να θυσιάσει «το μεροκάματο και το ψωμί των παιδιών της». Κοινώς, όταν απευθύνεσαι στους εργάτες με το σύνθημα «να μην περάσουν τα μέτρα και το σύμφωνο σταθερότητας», είναι φυσικό ότι ελάχιστοι εργάτες θα έμπαιναν σε τέτοιον κίνδυνο, μόνο και μόνο για να κερδίσουν το επίπεδο ζωής... ενός χρόνου πριν ή μια ακόμα κυβερνητική εναλλαγή από το Γιωργάκη στον Αντωνάκη ή σε κάποιον παρόμοιο κερατά – λες και πριν το σύμφωνο σταθερότητας του Γιωργάκη ζούσαν με χρυσά κουτάλια. Σου λένε, αν είναι να κινδυνέψω να απολυθώ και να πεινάσω προκειμένου να είμαι μερικά εκατοστά πιο ψηλά στο βούρκο σε σχέση με τώρα, καλύτερα να προσπαθήσω ατομικά να σώσω ό,τι μπορώ και όπου με βγάλει – τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αυτή την πλατιά, την πολύ πλατιά εργατική μάζα, λοιπόν, δεν την κρατά μακρυά από τους απεργιακούς αγώνες το ότι αυτοί είναι «πολιτικοποιημένοι» και βάζουν «προωθημένους πολιτικούς στόχους» όπως κατηγορούν εν συγχορδία οι οπορτουνιστές το ΚΚΕ, αλλά για τον περίπου αντίθετο λόγο: γιατί δεν έχουν δει να κυριαρχεί ένα πολιτικό πρόταγμα ικανό να τους πείσει ότι αξίζει να τα ρισκάρουν όλα, για να ζήσουν πραγματικά καλύτερα. Αν υπάρχει – και πιστεύω ότι υπάρχει και είναι σοβαρή – μια πιθανότητα να τραβηχτούν αυτές οι μάζες ορμητικά στην ταξική πάλη, είναι η αποφασιστική και βαθιά πολιτικοποίηση του κινήματος. Το μπόλιασμά του με την αντιιμπεριαλιστική γραμμή, που βάζει ξεκάθαρα το στόχο διεξόδου όπως τον βάζει το Κόμμα: αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις με το λαό στην εξουσία κι όχι θεατή και ψηφοφόρο στη γωνία των ενδοαστικών πολιτικάντικων παιχνιδιών. Αυτός είναι ο στόχος που μπορεί να εμπνεύσει τους εργάτες για να υποστούν τις θυσίες του μακρόχρονου, σκληρού, αδυσώπητου αγώνα που ξεκινά, παλεύοντας για τη ριζική επίλυση των προβλημάτων τους κι όχι εφήμερα – και γι αυτό ουτοπικά – μερεμέτια εντός συστήματος, όπως είναι οι ταχυδακτυλουργίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει λύση μέσα στην ΕΕ, τις οποίες σιωπηρά μηρυκάζει ο «χώρος» με τα περί «συμφώνου σταθερότητας» και «ιστορικής ήττας με την επέλαση του ΔΝΤ»...

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Διαπίστωση τρίτη. Ήδη, παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν δείγματα ότι με την επιμονή του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να ζυμώνουν αυτή τη γραμμή, κάποια πρώτα θετικά δείγματα υπάρχουν. Στις 17 Δεκέμβρη, δεν είναι δα και λίγο πράγμα το να μην φύγει ούτε μισό καράβι από τον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι δεν απεργούσε καν το σύνολο των ναυτεργατικών σωματείων (παρά μόνο τα δυο του ΠΑΜΕ, η ΠΕΜΕΝ και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»). Μια σειρά μεγάλα εργοστάσια «νέκρωσαν» (Χαλυβουργία, Τσιμέντα, Τρόφιμα-Ποτά κλπ.). Μια σειρά σωματεία στα οποία το ΠΑΜΕ δεν είναι απόλυτη – σε κάποια ούτε καν σχετική – πλειοψηφία, αποφάσισαν να κατέβουν στις απεργίες που κάλεσε, ενάντια στη γραμμή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτά τα, λίγα ίσως σε σχέση με τις ανάγκες αλλά πολλά σε σχέση με λίγους μήνες πριν – δείγματα και αποτελέσματα είναι που έσυραν τις ηγεσίες του εργατοπατερισμού στο σημείο να προκηρύξουν κάποιες καρικατούρες «κινητοποιήσεων», φυσικά με στόχο να τις ευνουχίσουν και να τις υπονομεύσουν κι αυτές με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι σε μια σειρά χώρους, από τις 17 Δεκέμβρη ως τα μέσα Απρίλη, εδώ και τέσσερις μήνες έχει διαμορφωθεί ένα κάπως σταθερό αγωνιστικό κλίμα – όχι τίποτα εξωπραγματικό, αλλά πάντως μια γενικά ανοδική τάση στις διαθέσεις. Είναι αυτονόητο ότι δε θα μπορούσε – και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ – ομοιόμορφη αυτή η τάση. Σε αρκετούς, κρίσιμους χώρους τα πράγματα είναι ακόμη «καθισμένα». Όμως οι όροι για τη διαμόρφωση μιας κρίσιμης, πρωτοπόρας μάζας εργατών που ξεπερνάει σε όγκο την παραδοσιακή ομήγυρη των κινητοποιήσεων της προηγούμενης 5ετίας (ακόμα και στις μαζικότερες στιγμές της) και δίνει τη μάχη δίπλα στις οργανωμένες δυνάμεις των κομμουνιστών και του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς με μεγαλύτερη σταθερότητα και πολιτικό βάθος προοπτικής, έχουν τεθεί. Αυτό εκφράζεται και σε επίπεδο βελτίωσης της συνδικαλιστικής συσπείρωσης γύρω από τα ταξικά συνδικάτα: για παράδειγμα, στις πρόσφατες εκλογές στο συνδικάτο Κλωστουφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, υπήρξε αύξηση συμμετοχής κατά 470 εργαζόμενους και συντριπτική επικράτηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στο συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, αύξηση μαζικότητας κατά 231 εργαζόμενους, με μείωση της ΠΑΣΚΕ κατά 70 ψήφους και αύξηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κατά 338 ψήφους.

Αν λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, τότε ποια θα μπορούσε να είναι μια ορθή τακτική κλιμάκωσης στις σημερινές συνθήκες; Μήπως μια ακόμα 24ωρη; Μα τι μήνυμα κλιμάκωσης θα έδινε κάτι τέτοιο στους χώρους εκείνους που ήδη έχουν κατακτήσει εδώ και τέσσερις μήνες υψηλά ποσοστά συμμετοχής; Τι μήνυμα θα πέρναγε λ.χ. στους ναυτεργάτες (που ας σημειωθεί ότι έχουν απέναντί τους το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το πιο κοσμοπολίτικο και διαπλεγμένο με τα ιμπεριαλιστικά γεωστρατηγικά σχέδια, κύρια των ΗΠΑ, τμήμα της αστικής τάξης) οι οποίοι ήδη από το Δεκέμβρη δεν αφήνουν καράβι να φύγει; Εκεί που η συμμετοχή ανεβαίνει από απεργία σε απεργία (και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι χώροι) τι μήνυμα θα έδινε; Ότι ενώ η κυβέρνηση επιτίθεται κι άλλο, το κίνημα υποχωρεί, κάνει αγώνα οπισθφυλακών. Έτσι, σύντροφοι, δε συγκροτείται ούτε ατσαλώνεται καμιά πρωτοπόρα στρατιά – απλώς διαπραγματεύεσαι την ήττα.

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε σαν Κόμμα, ούτε για τις δυσκολίες, ούτε για το ότι θα υπάρξουν χώροι που στην πράξη δε θα περπατήσει πολύ η απεργία. Το ξέρουμε. Όμως, δουλειά της πολιτικής πρωτοπορίας δεν είναι μόνο να μετρά, ούτε να υποτάσσεται στις διαθέσεις, αλλά και να δημιουργεί τέτοιες. Να οξύνει την αντιπαράθεση, να την πυροδοτεί. Η 48ωρη δίνει τη δυνατότητα: πρώτον, στους χώρους που ήδη υπάρχουν ανεβασμένες διαθέσεις και μεγάλη συμμετοχή, αυτές να εκφραστούν, να μαχητικοποιηθούν και να σταθεροποιηθούν οι μάζες που συμμετείχαν και συμμετέχουν στους αγώνες, να βαθύνει η πολιτικοποίηση και ο προσανατολισμός τους. Δεύτερον, εκεί που οι δυνάμεις είναι λιγότερες και πιο ασταθείς, να αξιοποιηθεί η πρώτη μέρα, με μαζικές και μαχητικές απεργιακές φρουρές, ώστε να οξυνθεί η κατάσταση και να τραβηχθούν κι άλλες δυνάμεις στην πάλη. Να γιατί την Τετάρτη το κύριο ΔΕΝ ΗΤΑΝ να γίνει συγκέντρωση. Η μάχη της Τετάρτης είναι πολύ κρίσιμη, είναι η μάχη της περιφρούρησης, να αυξηθούν οι χώροι που θα κλείσουν εντελώς, ή θα δυσκολέψει πολύ η λειτουργία τους. Να «νιώσει» η αστική τάξη – έστω και σε κάποιους χώρους – ότι το πράγμα ζορίζει. Και την Πέμπτη, ένα μεγάλο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο να δώσει το στίγμα ότι μόλις ξεκινάμε τον αγώνα, να εμπνεύσει, να δώσει αέρα ενθουσιασμού, ώστε τα κέρδη σε όλους τους χώρους να σταθεροποιηθούν, να κάνουμε ένα πιο μόνιμο βήμα μπροστά.

Και τώρα μπορεί να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το μέγεθος της προστυχιάς του εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αν τη μάχη την έδινε όλη η εργατική τάξη, σε όλους τους χώρους, με όλες τις δυνάμεις τι αποτέλεσμα θα μπορούσε να έχει, ακόμα και σ’αυτές τις συνθήκες! Δεν είναι απλά προδότες, είναι εχθροί μας, ως το μεδούλι! Και οι κινητοποιήσεις που προκηρύσσουν έχουν πλαίσιο «επαιτείας» και στήριξης της κυβερνητικής προπαγάνδας, που τάχα δέχεται την επίθεση των «αγορών» - ο καημένος μας ο Γιωργάκης, που τον χτυπά αυτή η κακούργα η Merryl-Lynch κι αυτός αντιστέκεται κι εμείς μαζί του...

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Και να γιατί είναι ελεεινή η τακτική των ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το ανέκδοτο του «συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων». Από πολιτικό στόχο; αντί για ένα βήμα μπροστά στην πολιτικοποίηση, δυο βήματα πίσω στο θολό αντικυβερνητισμό και γενικώς ενάντια στα μέτρα, λες και – ξαναλέω – πριν τα μέτρα περνούσαμε καλά. Πάντα η ίδια, γνωστή τακτική του οπορτουνισμού: αγώνας ενάντια στο χειρότερο με σημαία το απλά «κακό», τάχα για να έχουμε «νίκες» - που δεν έρχονται ποτέ. Από πρακτική; Η αποθέωση της υποκρισίας. Παλιά, μας έλεγαν ότι το ΠΑΜΕ «συμπεριφέρεται σαν άλλη ΓΣΕΕ» και «καπελώνει». Τώρα που το ΠΑΜΕ κάλεσε τα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια συνδικάτα να μπουν μπροστά και στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν 12 Εργατικά Κέντρα, 11 Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, πολλά από αυτά με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, γιατί είναι προτιμότερος ο «συντονισμός» μιας ομάδας ελάχιστων πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν ξεπερνούν σε 20 τον αριθμό; Όσο για το ψυχαγωγικό «επιχείρημα» περί διάσπασης, ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι το ΠΑΜΕ δεν αποχώρησε από τα πρωτοβάθμια σωματεία (εκτός από εκείνα που αποδείχθηκαν εντελώς εργοδοτικά) και, πάντως, πουθενά για λόγους συσχετισμού. Έδωσε και δίνει τη μάχη στις μαζικές διαδικασίες τους, εκεί που είναι μειοψηφία, για να διαμορφώσει όρους να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Αυτό είναι η ταξική ενότητα – στη βάση, με τους εργάτες κι όχι στα προεδρεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπως η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ και των λαλίστατων Στρατούληδων, Καλύβηδων και άλλων «αγωνιστών», με τους οποίους εσχάτως οι «αντικαπιταλιστές» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συναντήθηκαν στο κοινό «συντονιστικό». Το δε απόγειο της υποκρισίας φαίνεται στο εξής: ενώ στα αιτήματα σχεδόν αντιγράφουν εκείνα του ΠΑΜΕ – και πάντως είναι πολύ πλησιέστερα προς αυτα σε σχέση με το πλαίσιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» εκεί που έχουν δυνάμεις να συγκλίνουν σε αποφάσεις για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. «Δε τις συνδιαμορφώσαμε» είναι η απάντηση, λες και με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις πορείες των οποίων «σεμνά και ταπεινά» συμμετείχαν, τους δόθηκε βήμα να μιλήσουν! Σε ποια από τις ανοικτές συσκέψεις σωματείων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, συμμετείχαν σωματεία που επηρρεάζει ο χώρος αυτός, ζήτησαν να τοποθετηθούν και δεν τους δόθηκε ο λόγος; Εκτός και αν συνδιαμόρφωση σημαίνει τα 12 Εργατικά Κέντρα, οι 11 Ομοσπονδίες και τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα να αποδεχθούν τις απόψεις των πολιτικών σας ομάδων που εκπροσωπούνται από μια 20αδα το πολύ σωματεία! Την έννοια της πολιτικής ηγεμονίας στο κίνημα την έχετε ακουστά ή ήρθατε από κανένα χωριό; Και, τελοσπάντων, αν λέγατε «το ΠΑΜΕ μας καπελώνει μεν, καταδικάζουμε αυτή την πρακτική, αλλά με κριτήριο το πλαίσιο που είναι πλησιέστερο στο δικό μας επιλέγουμε την οδό της κριτικής συμπόρευσης διατηρώντας το δικαίωμα της κριτικής εκεί που θεωρούμε ότι κάνει λάθη», θα θεωρούσα τη στάση αυτή όχι ορθή πολιτικά, αλλά αν μη τι άλλο έντιμη. Αλλά, πως να αποκαλέσω τη στάση σας, που προτιμάτε τις κοινές πορείες με τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με των οποίων τα αιτήματα φαινομενικά σας χωρίζει βαθύ χαντάκι και σας «καπελώνουν» (με βάση τη δική σας αντίληψη) τουλάχιστον εξίσου με το ΠΑΜΕ, αν όχι και περισσότερο;;; Να την πω βλακώδη και εμπαθή, είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός. Δυστυχώς, είναι πολύ βαθύτερο το πρόβλημά σας, αλλά δε θα σας το λύσουμε εμείς. Θα το κάνουν οι εργαζόμενοι με την κρίση τους.

Καληνύχτα και κακή σας τύχη.

Μαξιμιλιανός

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε ανώνυμε αν είναι τόσο χάλια που τα λες να μη γίνει ούτε 24ωρη. Τι ποσοστά συμμετοχής θα έχει εξάλλου;

Κατά τα άλλα. Το δικό μου σεντόνι που ήταν και το θέμα της ανάρτησης το πνίξαμε και το δώσαμε στον κάσπερ για να κάνει το φάντασμα.
Τις δικές σου τις ειρωνειούλες -που δεν τις κατάλαβα για τέτοιες, απλώς πετούσαν τη μπάλα στην κερκίδα τις συζητάμε εδώ και 60 σχόλια πολύ σοβαρά όπως βλέπεις.
Ουσιαστική διαφορά δε νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΚΚΕ ανώνυμε, μην αντιγράφεις αυτά πο έχω ήδη αναρτήσει ως μέλος του ΝΑΡ για την τακτική του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Το ΝΑΡ όπου μπορεί καλεί σε 48ωρη (στους γιατρούς πχ), και οπου εκτιμά πως οι διαθέσεις δεν είναι ανάλογες, πάμε για 24ωρη..Συνεπώς αυτά που καταγγέλεις για το ΝΑΡ είναι στον αέρα... Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνουν τη μάχη για να πετύχει η απεργία στις 22 (αλλά και στις 21-22 για τους γιατρούς), δίνεουν τη μάχη για απεργιακές φρουρές, οπότε όλα τα άλλα που λεν οι κουκουέδες εδώ μέσα, είναι για αγρίους...

Από κει και πέρα, ποσοστά συμμετοχής συντρόφοι μου, ποσοστά συμμετοχής!

Γιατί έρχονται και δημοτικές και το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ αρέσκεται να χρησιμοποιεί ότι ελέγχει από το κίνημα, για να ψηφομαζώχνει μόνο, αδιαφορώντας εάν λχ η απεργία έχει συμετοχή! Αρκεί να φανεί ως πιο μαχητικό στα μίντια, το ΚΚΕ...Παλιά η τακτκή κουκουεδάκια, πολύ παλιά, αλλά πλέον δεν πιάνει ωρέ..

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε νοήμων και απροκατάληπτος αναγνώστης θα κρίνει αν και τι ποιότητας "απαντήσεις" δόθηκαν από τον εκλεκτό εκπρόσωπο του "χώρου" στην ηλεκτρονική μας ομήγυρη...

Θα σταθώ μόνο στο εκπληκτικού βάθους "επιχείρημα" για τη 48ωρη των γιατρών και την 24ωρη αλλού. Σύμφωνα με την αληθινά απίθανη συλλογιστική του προλαλήσαντος, ποτέ δεν πρέπει να προκηρύσσεται ενιαία πανελλαδική κινητοποίηση, παρά μόνο στην περίπτωση που σε όλους τους κλάδους οι διαθέσεις προδικάζουν ανεβασμένη συμμετοχή. Αλλά, ποια είναι αυτή η ανεβασμένη συμμετοχή; Πείτε μας, σοφέ μας αναλυτή, ποιο είναι το όριο; το 40%; το 50%; το 55%; και γιατί κάποιο απ'αυτά κι όχι κάποιο άλλο; γιατί το 80% π.χ. κι όχι το 82%; ή το 78%; Όταν η μπακάλικη απολογητικη υποκαθιστά την πολιτική συζήτηση, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Μας πείσατε, όχι άλλο!

Άλλωστε, μ'αυτή την έννοια, το Δεκέμβρη πέρυσι όχι 24ωρη δεν έπρεπε να γίνει, αλλά ούτε 4ωρη στάση με βάση τον πανελλαδικό "μέσο όρο" των διαθέσεων σε όλους τους κλάδους. Να πως η "αριστερή ρητορεία" καταλήγει στο απόλυτο μηδέν, στην αδράνεια. Αλήθεια, τι διαφορετικό από σένα λέει η ΓΣΕΕ όταν αρνείται να προκηρύξει κινητοποιήσεις; Κι αυτή, τις διαθέσεις που "δεν τραβάνε" επικαλείται. Στην "αριστερή γαρνιτούρα" που προσφέρεις, θα τα χαλάσετε; σιγά τα ωά, οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, δεν ενδιαφέρονται για το περιτύλιγμα, αν είναι να πουληθεί το "προιόν" τους. Κι απ'ό,τι βλέπω, το μέλλον σας ως πωλητές προοιωνίζεται "λαμπρό". Και εις ανώτερα, λοιπόν...

Μαξιμιλιανός

ΥΓ. Όντως, οφείλουμε όλοι - και πρώτος εγώ που μακρυγόρησα και πάλι - μια συγγνώμη στον φιλόξενο οικοδεσπότη μας, που για άλλη μια φορά η συζήτηση ξεστράτισε από το θέμα που είχε θέσει...

Kokkinos-Dromos είπε...

Ρε φίλε, δεν τους πιάνεις πουθενά τους μπαγάσιδες. Άκου τι είπε ο Ναρίτης! Γιατί, λεει, καλείτε σε 48ωρη και δεν καλείτε σε 24ωρη αφού ο κόσμος δεν θα απεργήσει! Δεν θα κάτσω να σε πω "γιατί 48ωρη" όχι μόνο γιατί ο μαξιμιλιανός το ανάλυσε επαρκώς και καλύτερα από το από 'μένα, αλλά και γιατί δεν θα έχει νόημα γιατί εσένα όπως και τους λοιπούς του χώρου σου, δεν σας ενδιαφέρει το σωστό της υπόθεσης, σας ενδιαφέρει μόνο να κράξετε και να ετεροκαθοριστείτε από το ΚΚΕ. Άσπρο λέει το ΚΚΕ - μαύρο εσείς, μαύρο το ΚΚΕ - άσπρο εσείς. Το κακό για σας δεν είναι ότι είναι 48ωρη η απεργία, ο καημός σας είναι ότι την κηρύσσει το ΠΑΜΕ.

Και έτσι για να ξέρεις, στην πόλη μου παρά τους σημαντικά αρνητικούς συσχετισμούς έγινε και σήμερα πορεία (με μεγάλη επιτυχία), αφού προηγήθηκε κατάληψη δημόσιου κτηρίου και θα γίνει και αύριο πορεία.

Για πες μας όμως λίγο, γιατί καλά θα κάνεις εσύ και θα απεργήσεις, αλλά οι σύντροφοί σου οι εαακο-ναριτο-ανασιτο-αρανίρες της πόλης τι θα κάνουν;; Το λέω γιατί τις φορές που δεν πάνε στην "πορεία" της γσεε ή μάλλον τις φορές που δεν είναι (μαζί με τους συνασπισμένους) η "πορεία" της γσεε, αράζουν στους καφενέδες την πόλης και μερικοί από αυτούς δουλεύουν κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

μπακάλικη λογική το να θες να μετράς με υλικούς όρους το αν εχει και ΤΙ αποτέλεσμα έχει η τακτική σου;; Ξεπερνάς τον διαλεκτικό υλισμό αγόρι μου...

Το ΝΑΡ έχει συγκεκριμένη τακτική: Δεν αιθεροβατεί αλλά αγωνίζεται με πείσμα και με όσες δυνάμεις έχει, στο να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στην εργατική τάξη, προς όφελος της εργατικής πολιτικής και των εργατικών συμφερόντων!

Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ταυτόχρονα ένα μεταβατικό πρόγραμμα στόχων πάλης που να συνδέουν το επίπεδο της τάξης σήμαερα, με τον στόχο της αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής αύριο...

Με τα προβλήματά μας, που δε κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε αυτά, όπως κάνουν πολλοί άλλοι ευλογώντας τα γένια τους και μόνο....

Το αν θα κάνεις 24ωρη ή 48ωρη είναι καθαρά θέμα τακτικής και όχι στρατηγικής! Εκτιμήσαμε πως οι κλάδοι πρέπει να συνευρεθούν οποσδήποτε σε μια ενιαία απεργιακή διαδικασία, και γύρω από τις 22 Απρίλη, χτίσαμε την παρέμβασή μας! Οι γιατροί που εκτιμήσαμε πως μπρούν να κάνουν 48ωρη, αυτό έκαναν και συμβάλλαμε και μεις σε αυτό! Οι υπόλοιποι κλα΄δοι εκτιμήσαμε πως δεν μπορούν να σηκώσουν 48ωρη και παλεύουμε, την αυριανή 24ωρη..

Παράλληλα, προχωρά και η διαδικασία ενοποίησης των τοπικών συντονιστικών πρωτοβάθμιων σε ένα πανελλαδικό Συντονισστικό!

Αυτά, και κάτι άλλο! Η θυσία για τον κομμουνιστή σήμερα, δεν είναι να απεργεί ΧΩΡΙΣ συνδικαλιστική κάλυψη -αυτό το βλέπω μωρουδίστικο και αναποτελεσματικό. αντίθετα, η θυσία για τον κομμουνιστή είναι να παλεύει για ταξικό συνδικαλισμό, κόντρα στην εργοδοσία και τον κυνερνητικό συνδικαλισμό, χτίζοντας ταξικά σωματεία και επιδιώκοντας να ενώσει την τάξη γύρω από τ α συμφέροντά της. Αυτό και κάνουμε!

fragoulas είπε...

νταξει τωρα δε νομιζω ότι εχει νοημα να απολογηθει για αυτούς ο ανωνυμος ναριτης. αρκει να απολογηθει για τις πολιτικες του θεσεις με τις κινηματικες προκτασεις :Ρ

Παντως προσωπικα με ενοχλει πολυ που γραφεις ανωνυμε συνεχεια ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ή ΚΚΕ/ΠΑΜΕ γιατί όχι μόνο το πλαισιο του παμε δεν το στηρίζουν μόνο κκέδες αλλά κι εμεις στις εξορμήσεις μας ποτε δε μιλάμε για κκε ή μοιράζουμε φυλλάδιο κκε. άλλο το ένα άλλο το άλλο με την έννοια των στόχων, του λογου υπαρξης βρε αδερφε.

ο κακος ο λυκος είπε...

νατος τσιμπησε :-)

Διαλεχτικάρια είπε...

Λοιπόν,δε μου αρέσει να αντιπαρατίθεμαι εκνευρισμένη, καταλήγω σχετικά δηκτική. Πραγματικά όμως δεν αφήνεις περιθώρια, ΝΑΡίτη.
Στην πολιτική τοποθέτηση δεν γίνεται να απαντάμε με ατακαδόρικους όρους. Δεν απαντάς σε όσα ζητήματα σού έθεσα, δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με τον Μαξιμιλιανό, αυτό το βλέπει κάθε νοήμων άνθρωπος εδώ μέσα.

Όσον αφορά τα της απεργίας, συνέχισε να διαχωρίζεις σε νόμιμη και παράνομη, συνέχισε να αναγνωρίζεις ότι όταν σωματείο δεν έχει πάρει απόφαση πρέπει να περιμένουμε την επιτυχή ζύμωση που θα αλλάξει εντός αυτού του συσχετισμούς σε ταξική κατεύθυνση. Αν εγώ ρίχνω στο στόμα του αστού λύκου τους εργάτες που απεργούν ακάλυπτοι, αν εγώ διασκεδάζω και καταστρέφω εργατικές δυνάμεις, σκέψου πόσο το κάνεις εσύ που πρωτοπόρα στοιχεία που απεγκλωβίζουν και απεγκλωβίζονται, τα βάζεις στο ψυγείο και τα παγώνεις σε θερμοκρασία εργοδοτικού συνδικαλισμού, τους βάζεις να περιμένουν να απεργήσουν και να σηκώσουν το μπόι τους όταν θα ψηλώσει και η γύρω πλειοψηφία. Τη στιγμή που θεωρείς τον χώρο σου πρωτοπόρα μειοψηφία που δίνει την μάχη. Μάλλον όμως η μάχη εκτονώνεται στο μοίρασμα του φυλλαδίου και στο πεταγμα της πέτρας από τον αναρχικό που ανέχεσαι στα μπλοκ σου, μέχρι την απεργία δεν φτάνει η πρωτοπορία σου.

Το σπουδαιότερο από τα σωστά που παρατήρησε ο Μαξιμιλιανός είναι το ζήτημα που αφήσαμε εμείς στην μπάντα, εκείνο του περιεχομένου της δράσης, ενώ εμείς εστιάσαμε στην μορφή της. Δεν απαντάς, γιατί δεν έχεις να απαντήσεις τίποτα σε όσα έγραψε. Όταν εσύ καταφέρεις (γιατί είπες πως προσπαθείς) να δέσεις διαλεκτικά τακτική και στρατηγική (και ξέρουμε πολύ καλά τις σημασίες τους), εμείς θα είμαστε μίλια πιο μπροστά, γιατί αυτό ακριβώς είναι που ήδη προχωράμε. Δέσιμο της οικονομικής πάλης με την πολιτική. Όρος αναγκαίος και αργήσαμε και να τον υλοποιήσουμε αν θες. Πάντως τώρα μπαίνει στο προσκήνιο ζωτικότερος παρά ποτέ, ο ιστορικός του μέλλοντος, που θα είναι κομμουνιστής κατά νομοτέλεια, θα χαμογελά με την τακτική σας σήμερα. Είναι περίοδος οικονομικής κρίσης, τα βιβλία και η ζωή λένε ή ένα βήμα μπροστά ή δύο πίσω, κι εσείς προβάλλετε την ανατροπή του συμφώνου σταθερότητας ως άλμα. Ή τουλάχιστον ως πεδίο συσπείρωσης δυνάμεων πριν το άλμα. Και δεν μπορώ να ξαναδιαβάσω για τις διαθέσεις του κόσμου που τις λαμβάνετε υπόψιν ενώ εμείς όχι, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ. Και ο Μίμης Ανδρουλάκης λέει ότι είναι με τον σοσιαλισμό απλά ακόμα ο υποκειμενικός παράγοντας χωλαίνει. Την τακτική του το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα οφείλει να την χαράσσει με βάση κυρίως τους αντικειμενικούς παράγοντες, που ορίζουν τις υλικές δυνατότητες για την κατάκτηση, την ανατροπή, την οικοδόμηση της άλλης κοινωνίας. Ο υποκειμενικός παράγοντας βεβαίως και βαραίνει, βεβαίως και τον συνεκτιμάς. Δεν είναι όμως πρώτο κριτήριο όπως εσύ το παρουσιάζεις. Η συλλογική συνείδηση μπορεί να κάνει άλματα και με τέτοια συνήθως συγκρούεται με την κρατούσα ιδεολογία και το καθεστώς. Ύστερα, προφανώς γνωρίζεις την επίδραση στην συνείδηση αυτή, των οργανωμένων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων (αφού καθόσο συμπεραίνω από τα γραμμένα σου, το ΝΑΡ όλο αυτό κάνει, παρεμβαίνει στον κόσμο). Τέλος,στη συνείδηση αντικατοπτρίζεται η αντικειμενική πραγματικότητα και διαμορφώνεται από αυτήν. Αυτό που ένας κομμουνιστής οφείλει να πράττει είναι να απελευθερώνει συνειδήσεις μέσα από την συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας. Και για το ΚΚΕ αναγκαιότητα είναι ο σοσιαλισμός.

Διαλεχτικάρια είπε...

Για το τέλος κράτησα την αποτίμηση της 48ωρης απεργίας. Πρώτα από όλα θεωρώ προβοκάτσια του αγώνα να προκαταλαμβάνεις με χαιρεκακία την πρωτοβουλία της διήμερης απεργίας. Με αναγκάζεις να σταθώ στον κομπλεξισμό σου. Αλλά δε βαριέσαι, εδώ άκουσα από φίλο ΝΑΡίτη, "δεν θα κάνω εγώ την χάρη στο ΠΑΜΕ επειδή του ήρθε η καύλα" (σ.σ. καύλα για 48ωρη απεργία). Λοιπόν, κι εγώ φοβόμουν για την έκβαση της απεργίας. Η περιφρούρηση ήταν επιτυχής 100% καθόσο γνωρίζω. Ειδικά στο λιμάνι, που αψηφήσαμε και ακυρώσαμε στην πράξη την απόφαση της δικαστικής εξουσίας. Η πορεία στην Αθήνα ήταν ογκωδης, επιφυλλάσομαι για λεπτομέρειες. Αυτά. Και αρκετά αψηφήσαμε τη θεματική της ανάρτησης.

Εμπρος για τις νέες μάχες.

Ανώνυμος είπε...

Διαλεχτικάρια, τα'χεις μπλέξει!

Οι απεργίες δεν γίνονται με διατάγματα! Όταν δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ πόσες ΓΣ σωματείων έγιναν για να αποφασίσουν 48ωρη και ΤΙ συμμετοχή είχαν αυτές, τότε, δεν μπορώ να σου κάμω τίποτα....

Απλά σε ενημερώνω, πως έγιναν έλαχιστες ΓΣ σωματείων, όσες έγιναν ήταν άμαζες και η 48ωρη πάρθηκε κυρίως μέσα από αποφάσεις ΔΣ. Έτσι όμως δεν κλιμακώνεις και οι σχεδιασμοί σου παραμένουν μετέωροι...Για αυτό και απέτυχε η 48ωρη...

Για όλα τα άλλα που λες για τη νομιμότητα, τον Ανδρουλάκη κλπ κλπ ε, τι να σου πω;; Εάν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την αστική νομιμότητα από την απεργία χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, που είναι το πιο απλό άστα να πάνε...

Οι "άγριες" απεργίες που είναι μέσα και στη λογική του ΝΑΡ, απαιτούν πάνω απ'όλα εργατοδημοκρατικές μορφές λήψης των αποφάσεων (συνδικαλισμός βάσης) που από αυτές το ΚΚΕ απέχει έτη φωτός (ή όπως λές και συ, "μίλια μακριά"...

haridimos είπε...

Λόγω φόρτου δεν είχα απαντήσει τόσο καιρό...
Μερικές επισημάνσεις .
1/ Ο κοσμος ήταν έξω για να καπνίσει . Οι μη καπνιστές είμαστε μειοψηφία, οπόταν λογικό να έχει αρκετό κόσμο έξω .
2/ Μπορείς να είσαι μέλος στην τοπική συνέλευση Κορδελέ, και στην κλαδική συνέλευση ναυπηγών . Θα ψηφίζεις για αντιπροσώπους στη μια .
3/ Αν η ΟΒΑ λεγόταν Μάζωξη δεν θα είχε μέλη ? Στη γενική συνέλευση στις σχολές ποιοι ψηφίζουν ? τα μη μέλη ?
4/ "Πώς συμμετέχει σε δραστηριότητές της κάποιος που δε θέλει να είναι μέλος της;" Μαθαίνει που γίνεται/συνεδριάζει, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει. So simple .
5/ "Πώς και σε ποια βάση θα συσπειρώνονται φίλοι κι ανένταχτοι που δε συμφωνούν σε όλα, χωρίς να καπελώνονται και να έχουν συμπληρωματικό ρόλο γλάστρας." Αυτό είναι ένα από ΤΑ ζητούμενα.
6/ το χρονοδιαγραμμα την Κυριακή ήταν συγκεκριμένο, γιατί σε κάποια χρονική στιγμή έπρεπε να παραδοθεί το μαγαζί στον ιδιοκτήτη, να ξαναβάλει τα τραπεζάκια στη θέση του γιατί εκείνο το βράδυ είχε γάμο στον Κεραμεικό .
7/ Πιο εύκολα θα δείξει το Κατύν του Βάιντα ο 902 και θα το μοιράζει και σε dvd στον Κυριακάτικο Ρίζο, παρά θα ακουστεί σε ΜΜΕ της χώρας πως κάνει συγκεντρώσεις και κάποιος άλλος πέρα από τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ .

Ελπίζω στην εκδήλωση για το Σπόρτιγκ και την αντιφασιστική νίκη της 9ης Μάη, να γράψεις και για κάνα πέρασμα από τα κακόφημα στενα της Φυλής .

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το ένα είναι καλό άλλοθι αλλά το διαψεύδω από την εμπειρία μου.
Το τρία δεν είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα. Όπως δεν κατάλαβα γιατί να είναι κάποιος μέλος αφού θα ναι ανοιχτή για όλους -και για τα μη μέλη- μια συνέλευση.
Στο τέσσερα εννοώ δραστηριότητες πέρα από συνεδριάσεις. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσουν όλες οι συνελεύσεις κάτι τέτοιο.
Ούτε το τελευταίο το κατάλαβα. Στη φυλή είναι ο θρασύβουλος; Το αεκ-άρης; Οι τσιγγάνοι; Η άρεια φυλή; Το βρήκα; Βοήθεια από το κοινό;

Υγ: η ουσία της κριτικής πάντως άλλη ήταν. Απίστευτο καπέλωμα από τα πάνω και διαδικασία χωρίς νόημα σε στιλ γκρουπ θέραπι -μαζευόμαστε να τα πούμε και κρατάει ο καθένας ό,τι θέλει.