Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πώς πήραμε το ΣΜΤ

Μερικές εντυπώσεις από την προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση.
Η συμμετοχή ήταν σχετικά πεσμένη. Όλοι μαζί οι άλλοι άντε να ‘ταν καμιά τρεις χιλιάδες κι ο κούκος της γσεε, μονός και μόνος του. Ο ήλιος του κοινωνικού πασόκ οδεύει προς την δύση και τα ποντίκια εγκαταλείπουν με σχεδίες το κατάστρωμα και καταστρώνουν σχέδια για το καινούριο πασοκ και τις ενσωματώσεις της νέας εποχής. Κήρυξαν και μια εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμό, που δεν την έτρεξαν καν, και δεν έπεισαν ούτε τους δικούς τους στις δεκο, για να δικαιολογήσουν κάπως την ύπαρξή τους. Και τιμωρήθηκαν σε απομόνωση.

Εμείς κινηθήκαμε σε γνώριμα επίπεδα, χωρίς μέγα πλήθος και πάθος, αλλά με σταθερούς δεσμούς σε κάποιους χώρους και καινούρια πρόσωπα σε κάποιους άλλους. Πχ όπως στο μπλοκ των μισθωτών τεχνικών, όπου η μεγάλη είδηση ήταν η ειρηνική συνύπαρξη και συμπόρευση με την λαϊκή βάση του αριστερισμού στην πορεία του παμε. Που ήρθε μαζί μας υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας συνέλευσης του σωματείου του (σμτ), σε μια σκηνή από την ενότητα του μέλλοντος.

Τι είναι όμως αυτό το σου μου του; Γιατί έχασαν τη συνέλευση οι αριστεριστές; Και γιατί είναι τόσο μεγάλη υπόθεση που την πήραμε εμείς; Ας τα δούμε ένα-ένα.

Καταρχάς, σχετικά με το αποτέλεσμα της συνέλευσης. Που ήταν 87-72, με οριακή απαρτία, δύο ψήφους κάτω απ’ τον απόλυτο συμβολισμό του 89’. Μία άποψη –ενός δικού τους- το αποδίδει στην –ελαφρώς- μικρότερη συμμετοχή και τη διασπορά δυνάμεων στο μέτωπο της κατάληψης της δεη στον χολαργό, που γινόταν ταυτόχρονα. Αλλά η διασπορά αυτή αφορά εξίσου και εμάς. Πολλοί δικοί μας δε μπόρεσαν για διάφορους λόγους να δώσουν το «παρών» στη συνέλευση –μεταξύ άλλων κι ο μάκης παπαδόπουλος, που είναι συνήθως ο κεντρικός μας ομιλητής.

Μία άλλη άποψη –δικού μας- λέει ότι τη συνέλευση την πήραμε, επειδή για πρώτη φορά στα χρονικά τελείωσε νωρίς, δηλ στην ώρα της και δεν τράβηξε όπως οι άλλες ως τα μεσάνυχτα, κατά τα συνήθη φοιτητικά πρότυπα.
Και μία τρίτη –δικού τους πάλι- υπενθυμίζει τη διδακτική παραβολή με εκείνο τον τσοπάνη που έλεγε ψέματα στους συγχωριανούς του και στο τέλος δεν τον πίστευε κανένας. Ελάτε στη συνέλευση, γιατί αλλιώς θα την πάρει το κουκουέ, έλεγαν στους δικούς τους. Κι αυτοί τους πίστευαν και ερχόντουσαν να ψηφίσουν. Μια, δυο, τρεις, ώσπου κάποιοι κουράστηκαν και δεν πήγαν. Και όταν τελικά ήρθε ο λύκος του παμε, καλούσαν απεγνωσμένα οι βοσκοί σε βοήθεια, αλλά το ποίμνιο δεν ήταν εκεί, για να ψηφίσει. Κι έτσι χάθηκε το σου μου του.

Τούτες οι απόψεις περί ποιμενικής είναι δικές τους και δικές μας. Δε μπορεί κανείς να μας τις πάρει. Υπάρχει όμως κι η παράμετρος του εργατικού κέντρου όπου έγινε εκτάκτως η τελευταία συνέλευση κι έπαιξε το ρόλο της. Η μία πλευρά λέει ότι ο χώρος δεν ήταν αμφιθεατρικός, ώστε να αντιληφθούν με το μάτι τους συσχετισμούς της αίθουσας και να κάνουν εγκαίρως τις απαραίτητες ειδοποιήσεις. Ενώ η άλλη είναι λιγότερο (μισθωτή) τεχνική και προτιμά να σταθεί στον ιδιαίτερο συμβολισμό του χώρου. Το σωματείο προσέγγισε την εργατική τάξη, αρχικά χωρικά με τη διεξαγωγή της συνέλευσης στο εργατικό κέντρο και στη συνέχεια πολιτικά με την απόφαση που πήρε. και το συνεπές ρεύμα της

Πάμε σε ερωτήματα γενικότερης φύσης. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σου μου του; Θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε δύο στοιχεία.
Πρώτο χαρακτηριστικό. Ο πιο δεξιός χώρος που δραστηριοποιείται στο σωματείο είναι ο συνασπισμός –που κι αυτός μέχρι πρότινος δεν υπήρχε. Όλες οι άλλες δυνάμεις εντάσσονται, με την αρχή του αυτοπροσδιορισμού, στην κομμουνιστική και την επίδοξη (wanna be) αριστερά. Έτσι κάθε συνέλευση θυμίζει αμφιθέατρο του πολυτεχνείου στους ρυθμούς, το περιεχόμενο, τη λειτουργία κτλ.

Δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι φορείς του πολυκέφαλου οπορτουνισμού (sic) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνασπίζονται σε ένα κοινό πλαίσιο, για να υπερκεράσουν το πάμε. Συνήθως το καταφέρνουν. Όλοι εναντίον λακεδαιμονίων.

Γι’ αυτό κι είναι σημαντικό που πήραμε την συνέλευση. Κι επιπλέον γιατί την πήραμε σε ένα κάστρο του εξωκοινβουλίου, που είναι το βασικό στήριγμα του συντονισμού των πρωτοβάθμιων, μαζί με το σωματείο βιβλίου-χάρτου. Αλλά στο ένα έχασαν τη συνέλευση, ενώ το άλλο αλληθωρίζει προς την αναρχία κι είναι φορές που μοιάζει να κινείται με το ένα πόδι εκτός συντονισμού.

Κατά τα άλλα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αν θέλαμε τους συσχετισμούς στο σωματείο, θα μπορούσαμε πιθανότατα να τους έχουμε υπέρ μας. Αλλά η βασική μας επιλογή είναι να φτιάξουμε περισσότερο «κλαδικά» σωματεία και να γράψουμε κόσμο λχ στο σετηπ, που πιάνει όλο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Στην πορεία της πέμπτης κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί τηρώντας το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, που δεν ισχύει κατά βάση στις περισσότερες οργανώσεις του χώρου, υλοποίησαν την απόφαση του σωματείου κι ήρθαν στη συγκέντρωση του παμε, πίσω απ’ το πανό του σου μου του. Μπορεί να μην ήρθαν βασικά στελέχη, όπως ο πι μαυροειδής κ.ά., αλλά το κλιμάκιό τους ήταν εκλεκτό κι ευάριθμο.

Μπήκαμε προτελευταίο μπλοκ, μπροστά από τους οικοδόμους –αν και τιμής ένεκεν έπρεπε να μπει πρώτο- συνυπήρξαμε ειρηνικά και συμπορευτήκαμε ως το σύνταγμα. Σταματήσαμε για πέντε λεπτά μπροστά στο μεγάλη βρετανία και προλάβαμε να κάνουμε τον αναπόφευκτο συνειρμό με το διήμερο του περασμένου οκτώβρη. Αν ερχόταν κανείς πίσω μας και γινόταν καμιά στραβή, εμάς θα έπαιρναν πρώτους τα σκάγια. Κι οι αλυσίδες του ηρωικού σου μου του θα ‘ταν αυτές που θα είχαν κλείσει στα παιδιά το δρόμο για την έφοδο στη βουλή και τα χειμερινά ανάκτορα.

Παλιότερες ενωτικές στιγμές της κε του μπλοκ μπροστά από τη βουλή

Τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δε συνέβη. Προχωρήσαμε και διαλυθήκαμε συγκροτημένα, ενώ οι φίλοι μας έμειναν πίσω να περιμένουν τους δικούς τους –αν κι οι πιο πολλοί είχαν ήδη φυλλορροήσει στη διαδρομή. Φεύγοντας πετύχαμε τους έλληνες γιουτιούμπερς κι έναν δημοσιογράφο του αλ τζαζίρα, που έπαιρνε δηλώσεις από τους διαδηλωτές. Ο οποίος μου θύμισε μια ιστορία που μου είπανε στο πολυτεχνείο, για έναν έλληνα ανταποκριτή της ελληνικής τηλεόρασης, που του έκοβαν το 90% των ρεπορτάζ που τους έστελνε. Κι όταν ρώτησε να μάθει το λόγο η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Επειδή στα πλάνα φαίνοhttp://www.blogger.com/img/blank.gifνταν γυναίκες ακάλυπτες.

Την ίδια μέρα μάθαμε και τους επόμενους σταθμούς για το κίνημα. Συλλαλητήριο ανέργων -που είναι ανάγκη των καιρών, καθώς η κατάσταση με την κρίση έχει γίνει εκρηκτική. Απογευματινή πορεία στη δεη, στις 6 δεκέμβρη, που θα συμπέσει χρονικά –κι ίσως όχι μόνο- με αυτή για τον γρηγορόπουλο. Κι αύριο κυριακή συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το σωματείο των απεργών της χαλυβουργίας.

Για τον ίδιο σκοπό σήμερα, το αδελφό blog Γκράνμα διοργανώνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης, στον χολαργό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Υγ: ο Χ.Μ. προσφέρει μέσω της κε του μπλοκ 5 ευρώ για τους απεργούς της χαλυβουργίας.

42 σχόλια:

tsimarasm είπε...

Ολυμπιακός-Νανσί 87-72 με κορυφαίο τον Σπανούλη!
Μια μάχη χάθηκε, για τους αριστεριστές, αλλά όχι ο πόλεμος!

haridimos είπε...

η ΚΕ του μπλοκ ας αναρωτηθεί γιατί στις (νιοστές) προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρχε όχι ευάριθμο αλλά όυτε καν δείγμα μελών της ΕΣΑΚ εκεί όπου καλούσε η απόφαση της ΓΣ του ΣΜΤ :-)

Ανώνυμος είπε...

ΕΕ με το παιδί που είσαι μαζί στην φωτογραφία, πήγαμε μαζί σχολείο...Αλλά δεν μπορώ με τίποτα να θυμηθώ πως τον λένε ρε..Θρυλικό σχολείο ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος..Έχει τροφοδοτήσει το εξωκοινοβούλιο με πολλά στελέχη τεραστίου διαμετρήματος θα έλεγα...Μόνο εγώ βγήκα ορθόδοξος απο κει μέσα...

haridimos είπε...

Α και για να μπω και λίγο περισσότερο στην ουσία της ανάρτησης..

1/ Δεν μπορεί να γίνεται συσχέτιση ΣΜΤ και ΣΕΤΗΠ . Οκ στον δικό μου εργασιακό χώρο μια που δουλεύω σε εταιρεία πληροφορικής, το ΣΕΤΗΠ καλύπτει όλο το προσωπικό ενώ το ΣΜΤ μόνο τεχνικούς και όχι γραμματείς κλπ. ΟΜΩΣ, το ΣΕΤΗΠ δεν μπορεί να καλύψει τους μηχανικούς, σχεδιαστές κλπ που δουλεύουν σε εργοτάξια, κατασκευαστικές κλπ . Το ΣΜΤ δεν είναι μόνο πληροφορική-τηλεπικοινωνίες . Πληροφορική-τηλεπικοινωνίες είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των μελών του ΣΜΤ .

2/ Γράφεις
Δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι φορείς του πολυκέφαλου οπορτουνισμού (sic) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνασπίζονται σε ένα κοινό πλαίσιο, για να υπερκεράσουν το πάμε. Συνήθως το καταφέρνουν. Όλοι εναντίον λακεδαιμονίων.

Μόνο που η αλήθεια είναι λιγάκι διαφορετική... Με την Αριστερή Πρωτοβουλία να έχει στις εκλογές από 48 (παλιότερα) μέχρι 51-52% μόνη της (στις τελευταίες 3 αρχαιρεσίες) , και την ΕΣΑΚ να κυμαίνεται από 32-39% μάλλον όσα λες πάσχουν λιγουλάκι..

Ανώνυμος είπε...

Και τι σχέση έχει ρε Χαρίδημε το εκλογικό ποσοστό; ο απολίθωμας σου λέει ότι κάνετε όλοι κοινά πλαίσια για να υπερκεράσετε το πάμε, δηλαδή αναφέρεται (υποθέτω) στις συνελεύσεις του σου-μου-του... Εκεί δεν έχει σταθερούς συσχετισμούς, έτσι δεν είναι;; Ή κάνω λάθος και η "αμεσοδημοκρατία" συμπίπτει πάντα με την κάλπη;;;

haridimos είπε...

Και ποιος σου είπε πως δεν κατεβάζει πολλές φορές χωριστά πλαίσια πχ η ΚΟΕ στις ΓΣ του ΣΜΤ δηλαδή ??
Όταν κάποιος δεν έχει τη σχετική πλειοψηφία σε ένα χώρο, να διατείνεται πως μαζεύονται οι άλλοι για να του πάρουν την πρωτοκαθεδρία είναι λιγάκι οξύμωρο (όταν κάποιοι από τους άλλοι έχουν μόνοι τους την πλειοψηφία κι όχι τη σχετική..)

haridimos είπε...

και η αντιστοιχία στις συνελεύσεις με τις εκλογές, μόνο για τον σκέτο Συν πρέπει να είναι δραστικά διαφορετική (με την έννοια ότι πατάνε στις ΓΣ λιγότεροι αναλογικά από όσοι έρχονται στις εκλογές)

Ανώνυμος είπε...

1)Λάθος παράδειγμα: ο Μάκης Παπαδόπουλος έχει πολύ καιρό να μας κάνει την τιμή να έρθει σε Συνέλευση του ΣΜΤ.

2) "Άμα θέλαμε μάλλον θα παίρναμε τους συσχετισμούς στο ΣΜΤ", θυμίζει την άλλη παραβολή με την πονηρή αλεπού που αφού διαπιστώσει ότι πηδώντας δεν φτάνει τα σταφύλια, τα απαξιώνει αποκαλώντας τα αγουρίδες.

Όπως θα έλεγαν και οι Ρωμαίοι στον Αστερίξ: Hic Rhodus, hic saltus!

faros είπε...

Αν κατάλαβα καλά, από κάποια σχόλια, σε κάποιους δεν πολυάρεσε αυτή η απόφαση ...

Και θα ήθελαν να ... ρεφάρουν !!!

Μην γίνει και ... συνήθεια !!!

kontoxontros είπε...

1) Δηλαδή σήμερα το ΣΜΤ το αφήσατε να διαδηλώσει μπροστά στην Βουλή? Γιατί 19 Οκτώβρη του το είχατε απαγορέψει απότι θυμάμαι... (ναι ναι ξέρω όποιος ήθελε μεμονωμένα περνούσε)


Ο από πάνω είναι ένας λόγος που οποιαδήποτε προοδευτική δύναμη μπορεί να κάνει κοινό πλαίσιο χωρίς εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ κοντόχοντρε είσαι ένας απο τους λόγους που εμείς δεν θέλουμε ποτέ να κάνουμε κοινό πλαίσιο μαζί σας...


Άλεξ!.

Ανώνυμος είπε...

βασικα το βιβλιου-χαρτου εχει αποχωρησει απο το συντονισμο πρωτοβαθμιων σωματειων...

Σαδο Μαζο είπε...

ΣΜΤ σημαινει σαδο-μαζο-τ...
το τ τι σημαινει; χα χα χμμμμ. συγνωμη δε μπορουσα να κρατηθω.

Ανώνυμος είπε...

Tην επομενη φορα που θα παρετε συνελευση στο σμτ,να το κανετε και εξωφυλλο στο ριζοσπαστη...

Το γαρ πολυ της θλιψεως...

Ανώνυμος είπε...

Το σωματειο Βιβλίου Χάρτου είναι στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ κανονικά!

Στο ΣΜΤ θα την πάρουν οι ταξικές δυνάμεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας την επόμενη συνέλευση! Δεν είναι εκεί το θέμα.

Το θέμα είναι πως στην τελευταία απεργία, το ΠΑΜΕ είχε 10-15 χιλιάδες κόσμο, άλλους τόσους είχε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ (δεν ισχύουν οι αριθμοί που δίνει η ΚΕ του μπλοκ), δείγμα των σκαμπανεβασμάτων του λαϊκού κινήματος συνολικά.

Ανώνυμος είπε...

1. Το θέμα με τη συνέλευση και το αποτέλεσμα έχει απλώς πλάκα, όπως και γενικότερα ο μαγικός κόσμος του σμτ. Μια βόλτα από μια γσ είναι ένα ταξίδι στο φοιτητικό μας παρελθόν αλλά αυτό μάλλον δεν είναι και ευχάριστο για τον κάθε εργαζόμενο και γι αυτό συνήθως οι γσ αφορούν τους αρκετούς οργανωμένους ή φίλα προσκείμενους της κομμουνιστικής,ρεφορμιστικής,ανανεωτικής ή ό,τι άλλο αριστεράς και του συνασπισμού (που στους μηχανικούς δεν μπορω να τον κατατάξω στην αριστερά όσο κι αν έχει νερωθεί η έννοια)
2. Αν η ΕΣΑΚ έπαιρνε συνέχεια τις συνελεύσεις αυτό το ενωτικό είναι δεδομένο ότι δε θα συνεχιζόταν και σωστό θα ήταν γιατί είναι γνωστές οι διαφορές στην προσέγγιση στο εργατικό κίνημα. Άλλωστε από πότε υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός στα σωματεία που να επιβάλει το που θα πηγαίνει η κάθε παράταξη. Άσε που αν εξαιρέσεις τις συγκεντρώσεις των απεργιών σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις του σωματείου (περιφρουρήσεις όποτε γίνονται ή άλλες κινητοποιήσεις) η ΕΣΑΚ (και η αριστ. πρωτοβ αντίστοιχα) συμμετέχει κανονικότατα. Δηλαδή, η πρωτοβουλία οικοδόμων που κατεβάζει πολλές φορές δικό της πανό κόντρα στο συνδικάτο, όπου μάλιστα οι συσχετισμοί είναι και 98%-2%, είναι διασπαστές;
3. Αυτό με τα ποσοστά δεν έχει καμία σχέση με τις συνελεύσεις. Άσε που έτσι κι αλλιώς μιλάμε για λίγες σχετικά ψήφους διαφορά.
4. Στο 95% των συνελεύσεων (πάλι ποσοστά :) ) η αρ.πρωτ. κατεβάζει κοινό πλαίσιο με όλους τους άλλους κόντρα στην ΕΣΑΚ. Αυτό είναι γεγονός. Και το να κατεβάζεις κοινό πλάισιο με το συνασπισμό των μηχανικών είναι ζήτημα. Ας ρωτήσεις κοντόχοντρε κανένα σύντροφο σου τι είναι ακριβώς η ΑΠ των μηχανικών και τι προδοτικό ρόλο έχει παίξει. Αλλά αν είναι τέτοιες οι διεργασίες στην αριστερά, άστο καλύτερα.
Άλλωστε, για τους παροικουντες το σμτ υπάρχουν παραδείγματα όπου και η εσακ έχει καλέσει σε κοινό πλαίσιο αλλά κάποιοι προτίμησαν το πλην λακεδαιμονίων.
5. Εκτός του ΣΕΤΗΠ που έχει αποκτήσει μια δυναμική υπάρχειπχ και το κλαδικό της ενέργειας ή το παράδειγμα του συνδικάτου οικοδόμων της πάτρας που έγινε όλων των κατασκευών και καλύπτει και τους μηχανικούς. Μια ματιά πχ στα συγκριτικά αποτελέσματα του ΣΜΤ στην πάτρα μπορεί να το αποδείξει. Με αυτή την έννοια λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όντως αν θέλαμε το σμτ θα το παίρναμε. Το πρόβλημα είναι τι είναι το σμτ, τι δυναμική εμφανίζει, αν υπάρχει στους χώρους δουλειάς, αν είναι κλαδικό ή κάτι άλλο κλπ.Και σε αυτά οι έχοντες την απόλυτη πλειοψηφία δεν έχουν δώσει απάντηση.
6. Το ΣΜΤ κοντόχοντρε στις 20/10 καλούσε 9 το πρωι οθωνος και αμαλίας, αν ήθελε να πάει στη βουλή και να την περικυκλώσει μπορούσε να το κάνει. Επέλεξε να μείνει εκεί. Γιατί έπρεπε μετά να περάσει μέσα από το παμε; Είναι μεσημεριανοί τύποι αλλά όχι κι έτσι.
7. Και για το τέλος, λίγο ιστορία. Τι ακριβώς έκανε η πλειοψηφία του σμτ στις 17/12/2009 στην περίφημη απεργια του παμε και γιατί δεν ήθελε κοινό πλαίσιο; Και γιατί δεν αποφάσισε 48ωρη απεργία τον απρίλή του 2010;

Καλά για τις 10-15000 του συντονισμού δε θα το σχολιάσω γιατί δεν είναι εκεί το σημαντικό.

mariori

haridimos είπε...

Στις 17/12, η οπορτουνιστική-ρεβιζιονιστική-αριστερίστικη πλειοψηφία απέργησε και καλούσε στο Μουσείο
Προσυγκέντρωση 11.00 π.μ. Μουσείο μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και διαδήλωση ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ


και μια φωτό από την πορεία

Ανώνυμος είπε...

Μαριορή δεν ήσουν στη συγκέντρωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για να λες αυτά που λές, προφανώς!

Οταν η κεφαλή έφτασε στην Ομόνοιαστο ύψος της Πανεπιστημίου, η ουρά ήταν ακόμα Μουσείο.

Μάλλον λοιπόν δεν είναι 3.000 που ισχυρίζεται ψευδώς η ΚΕ του μπλογκ!

Από την άλλη, αντί να τρώγεται με μια ρημαδοσυνελευση του ΣΜΤ που πήρε για μια φορά το ΠΑΜΕ, ας αναλογιστεί η ΚΕ του ΜΠΛΟΓΚ, γιατί στις εκλογές του συνδικάτου οικοδόμων αθήνας που έγιναν πριν λίγο καιρό, οι ψηφίσαντες από 8.500 έπεσαν στις 2.950!!!

Σε λίγο, το συνδικάτο οικοδόμων αθήνας θα μοιάζει με το ΣΜΤ σε μαζικότητα!!

Επίσης, στις ΓΣ του συνδικάτου οικοδόμων αθήνας, (οι οποίες κατά την ΚΕ του μπλογκ μάλλον δεν μοιάζουν με τις.... φοιτητικού αρώματος ΓΣ του ΣΜΤ που αποθαρρύνουν τους εργάτες) μπορείς να εξηγήσεις γιατί πατάν δε πατάν 200-250 οικοδόμοι;;

ΥΓ: Η αναφορά της ανεργίας στους οικοδόμους ή των 4-5 ημερών εκλογών (αντί του...ενάμισυ μήνα (!!!) που κράταγαν τα προηγούμενα χρόνια) δεν αρκούν, διότι πολύ απλά, υποτίθεται πως το ΠΑΜΕ -σε αντιδιαστολή με τους μαλθακούς υποτίθεται ΝΑΡίτες ή ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ- οργανώνει και τους ανέργους...

tsimarasm είπε...

Αν και αρχικά πίστευα ότι αυτή η ανάρτηση θα περνούσε στο ντούκου και πως είχε πυροσβεστικό χαρακτήρα(ύστερα από τις προηγούμενες δύο που συγκλόνισαν τον κόσμο), τελικά βγάζει το γέλιο της!
Φλας μπακ στο φοιτητικό μας παρελθόν!Και αναφέρομαι στα σχόλια και όχι στο αρχικό κείμενο!

ΠΑΜΕ εναντίον όλων και όλοι εναντίον ΠΑΜΕ. Η μάχη τον αριθμών είναι η ¨δική¨μας μάχη των χαρακωμάτων!!! Σταθερό θέμα αντιπαράθεσης ποιός την έχει πιο μεγάλη!
10-15.000 ο συντονισμός που εμείς το λέμε σηλήβδην ΓΣΕΕ. Και γιατί οι οικοδόμοι έχουν μείωση συμμετοχής στις εκλογές;!Από την μια ο παραμορφωτικός φακός(μεγενθυντικός,)του οποίου τα μπλονζέ πλάνα στις διαδηλώσεις αγαπήσαμε όλοι στα φοιτητικά μας χρόνια, και από την άλλη το αδυσώπητο ερώτημα ¨που βαδίζει το συνδικάτο;¨
Τα ξαναλέμε και τα ξανακούμε χρόνια για να λάβουμε μια εξίσου χιλιοειπωμένη απάντηση που δεν μας ικανοποιεί αλλά είναι μια αρχή για να μπούμε στο κυρίως θέμα του πολιτικού ξεκατινιάσματος!
Ξεχωρίζει όμως με την διακριτικότητά του το σχόλιο στις 4 Δεκεμβρίου 2011 11:56 μ.μ. του Χαρίδημου. Παραθέτω την ματια στο μέλλον της οπορτουνίστικης-ρεβιζιονιστικής-αριστερίστικης πλειοψηφίας: ¨Στις 17/12, η οπορτουνιστική-ρεβιζιονιστική-αριστερίστικη πλειοψηφία απέργησε και καλούσε στο Μουσείο¨.

ΥΓ: Χαρίδημε, μη μου θυμώνεις. ήταν μια ευχάριστη παραδρομή που απογείωσε το θέμα! Είμαι ευγνώμων σε σένα και τον γνωστό δαίμονα!!!

Γεια και αντίο!!!

haridimos είπε...

@ εμου του ιδίου

Δεν υπάρχει κανένας δαίμονας..
Αναφέρομαι στην απεργία της 17/12/2009 στην οποία αναφέρθηκε παραπάνω η Mariori

Ανώνυμος είπε...

" Μπορεί να μην ήρθαν βασικά στελέχη, όπως ο πι μαυροειδής κ.ά., αλλά το κλιμάκιό τους ήταν εκλεκτό κι ευάριθμο".

Το ευάριθμο σημαίνει ολιγάριθμο. Σε περίπτωση που υπάρχει παρανόηση επί της ένοιας αυτής. Βεβαίως υπό τη διαλεκτική λογική για να χαρακτηριστεί κάτι εκλεκτό πρέπει να είναι ολιγάριθμο...

Ανώνυμος είπε...

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/381372_119451978170304_100003165067873_101498_1596562414_n.jpg

Ανώνυμος είπε...

ταλαιπωρείται η ΚΕ του μπλογκ με παπαροαναρτήσεις σαν και αυτή και ταλαιπωρεί και τους συντρόφους αναγνώστες!

Για μια συνέλευση λοιπόν για μιαν Ελένη...

Και δεν ασχολείται ο ΓΓ της ΚΕ του μπλογκ με πολύ πιο σοβαρά θέματα από το αν πήρε μια συνέλευση το ΠΑΜΕ στις τόσες που έχει κάνει το ΣΜΤ.

Πιο σοβαρά θέματα όπως αυτό που τέθηκε παραπάνω: Από τους 8.500 ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές στο συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, φέτος ψήφισαν 2950 μόνο, δλδ 5.500 λιγότεροι!!

Και αυτό προφανώς δεν εξηγείται μόνο από την ανεργία ή τις 4-5 μέρες που διήρκεσαν οι εκλογές, όσο και αν αυτά έπαιξαν ρόλο.

Περιμένουμε με αγωνία την εκτίμηση της ΚΕ του μπλογκ για το αποτέλεσμα ΚΑΙ της λογικής/αντίληψης του ΠΑΜΕ που σε λίγο θα οδηγήσει με συνέπεια το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας σε επίπεδα μαζικότητας ΣΜΤ (το οποίο είναι ούτως ή άλλως ταξικό σωματείο, το ίδιο και η Αριστερή Πρωτοβουλία ταξική δυναμη).

Οπως επίσης περιμένουμε με αγωνία την τοποθέτηση της ΚΕ του μπλογκ για τις αρχαιρεσίες στα νοσοκομεία (όπου ανεβαίνει πολύ η αντικαπιταλιστική Αριστερά) και για μια σειρά άλλα σωματεία (πχ σωματείο εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας).

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος 4:14
Καλό αυτό με τα νοσοκομεία...
Αλλά από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντικαπιταλιστική Αριστερά?

Ανώνυμος είπε...

καταρχην αυτο το πραγμα που εκανε το σμτ δεν ειναι συνελευση εργαζομενων, ειναι "λεω παπαρολογιες μεχρι να τελειωσουνε τις μπυρες οι αλλοι μπας και ερθουν και παρουμε την συνελευση". ασε που καποια στιγμη πρεπει να ψαχτουμε για το ποιος ειναι μισθωτος και ποιος αλλη κατηγορια.
ναι μαστορα το γεγονος οτι δεν υπαρχει οικοδομη στην αθηνα (που λεει ο λογος, ελαχιστες δουλευουν) ειναι λογος μειωσης ψηφισαντων. και αντι να κοιτας την καμπουρα σου γιατι στα "ορια" του ΣΜΤ ειναι δυνητικα οι κατι δεκαδες χιλιαδες και μελη του σμτ ποσα ειναι; ποσοι ψηφισαν πανελλαδικα;
οσο για το ποια δυναμη ειναι ταξικη αστο καλυτερα, απο ποτε ειπατε οτι σταματατε να ειστε νεροκουβαλητες της ΓΣΕΕ; απο ποτέ;;
με τις αλλαξοκολιες (πολιτικες) τελειωσατε ή λετε αλλα Δ-Τ-Π και αλλα Τ-Π-Σ.
οσο για τις αρχαιρεσιες στα νοσοκομεια και αλλου. μην μπερδευετε τις μετακινησεις πασοκων πρωην συνδικαλιστων της πασκε με πραγματικη δυναμη.
επισης μαθετε επιτελους να μετρατε. δεν τραβαμε κανα ζορι ιδιαιτερο με τα νουμερα, εμας η πολιτικη μας δεν ετεροκαθοριζεται σε σχεση με το ποσα ψηφαλακια θα μαζεψουμε για να κανουμε τα κομπρεμι μετα με τους πασοκους.
οσο για την επομενη συνελευση του ΣΜΤ ειμαι σιγουρος οτι θα την παρετε. θα ταξετε μπυρες και κατα την διαρκεια της συνελευσης κατι θα κανετε και θα μαζεψετε ολα τα "μελη" του ΣΜΤ για να ψηφισουν και να την παρετε για να φερετε την σφραγιδα στα πρωτοβαθμια και στον τριτο δρομο του συνδικαλισμου, οχι στο Π.Α. οχι στην ομονοια...στο μουσειο...
προσεχτε ομως γιατι οι αναρχικοι τα εχουν παρει με το γλυψιμο που μας κανετε....αληθεια ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 20/10 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ;;;; ετσι για να ξερουμε και ποιοι υλοποιουν την ενοτητα και συννενοουνται μεταξυ τους....

Ανώνυμος είπε...

απο πάνω ανώνυμε:

1. Εξήγηση για την μεγάλη πτώση στη συμμετοχή στις εκλογές του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας μηδέν!! Και μιλάμε για 5.500 ωηφίσαντες λιγότερους!!

Αλλά εστω κι έτσι! Που είναι η δουλειά που τάχατες κάνει αποτελεσματικά το ΠΑΜΕ στους ανέργους;

2. Στους νοσοκομειακούς γιατρούς η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ τσακίζεται και τα ψηφοδέλτια που απο κοινού στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ (και πολύ καλώς λέω εγώ) ανεβαίνουν πολύ με το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ να μένει στάσιμο! Ούτε κι εδώ εξήγηση απο μεριάς ΚΚΕ παρά μόνο βρισιές και ψέμματα!

3. Δεν κάνουμε κανένα γλύψιμο στο ΚΚΕ. Η δολοφονική επίθεση από οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε τμήμα του κινήματος είναι εχθρική ως προς το κίνημα και καταδικαστέα. Καθαρά πραγματα! Εστω κα ιαν η επίθεση γίνεται στο ΚΚΕ το οποίο γέννησε και αυτές τις τυχωδιωκτικές λογικές (πετάω λάσπες και ψέμματα και τραμπουκίζω κιόλας! πχ ΕΚΟΦ η ΕΑΑΚ, χαφιέδες τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ) και άλλα τέτια φαιδρά!

2.

kontoxontros είπε...

Λοιπόν, το κοινό πλαίσιο με ΑΠ που λες μαριορί φαντάζομαι ότι θα είναι ένα πλαίσιο με καθαρά δικιά μας ηγεμονία, επομένως, καλά κάνουμε και το πράττουμε.
Για να στο θέσω και αλλιώς, Εάν έλεγε στα μπούλετς εμπρός λαέ μέσα στην ΕΕ , τότε ναι δεν θα έπρεπε να το κάνουμε.

Όσο για το ΣΜΤ που δεν πήγε, βουλή μπορεί να τα διηγηθεί καλύτερα ο ΚωσταςΜίχος που λέει ότι δεν τους αφήνατε να περάσουν.


Όσο για το ΣΜΤ, που θα παίρνατε άνετα την πλειοψηφία, μου φαίνεται εξίσου μακρινό με το να πάρετε την πλειοψηφία στους φοιτητές. Πριν 6 χρόνια σε κάθε απεργία παίρνατε 50 συνελεύσεις. Φέτος παίρνετε 6.678 επιτροπές αγώνα που συνιστούν ΜΑΣ και ΚΑΜΙΑ συνέλευση.

Δεν χάνετε τις συνελεύσεις επειδή αλλάξατε γραμμή αλλά αντίθετα αλλάξατε γραμμή επειδή χάνετε τις συνελεύσεις. Και αυτή σας η πτώση έχει πολιτικά αίτια...

Άλεξ σευχαριστώ, μεγάλη αξία δίνεις σε έναν απλό αριστεριστή

Ανώνυμος είπε...

..ωραία, η ατμόσφαιρα θυμίζει όλο και περισσότερο συνέλευση ΣΜΤ..και by the way υποκλίνομαι στην ΚΕ του blog που με σειρά άρθρων (πχ σιδεροκέφαλη) αγγίζει τις ευαίσθητες χορφες μας.. Σχετικά με την συζήτηση (και σε ατμόσφαιρα καφρίλας):
1. Δόθηκε μια εξήγηση για το συνδικάτο οικοδόμων, αλλά υποθέτω ότι θα συνεχίσει η "πλειοψηφία" να ρωτάει μπας και ομολογήσουμε ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ..προφανώς υπάρχουν κι άλλοι λόγοι αντικειμενικοι (τεχνολογικες εξελίξεις στην οικοδομή,μεγάλος αριθμός μεταναστών κτλ) και υποκειμενικοι. Πάντως το οικοδομικό κίνημα ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα (σε μαζικότητα,αγωνιστικότητα και ταξικότητα) υπο πολύ ειδικές συνθήκες και κακώς θεωρείται δεδομένο..
2. Όσον αφορά το ΣΜΤ, και μέχρι την επόμενη Συνέλευση,έχω το δικαίωμα να πιστεύω ότι η πλειοψηφία πλήρωσε μια σειρά απο αντιφάσεις και φτήνιες που έχει στον λόγο και στην δράση της, όπως
α. Τα ίδια άτομα που στην αρχιτεκτονική έβγαζαν πύρινους λόγους για το κακό ΔΣ που δεν πρέπει με τίποτα να υπάρχει, τώρα είναι στο..ΔΣ του σωματείου
β. Οι δυνάμεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πάντα "φωνάζουν" για περισσότερους αγώνες , στην 48ωρη του απρίλη 2010προτίμησαν το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ και την 24ωρη..
γ. Έφεραν συνδικαλιστή- απολυμένο απο την WIND να βυσσοδομήσει ενάντια στο ΣΕΤΗΠ, μη σεβόμενος καν την συνδικαλίστρια απο το ΣΕΤΗΠ που έχε επίσης απολυθεί στις ίδιες κινητοποιήσεις..
δ. Δεν συζητώ τα μαργαριτάρια που ακούγονται απο το συνοθέλευμα που κατεβάζει κοινό πλάισιο (και ειλικρινά δεν με νοιάζει σε ποια γκρούπα είναι ο καθένας..) όπως ότι η λύση είναι να "γίνουν δημόσιες επενδύσεις" ή "η ΓΣΕΕ ξεγελάστηκε" κι αυτό θεωρώ ότι απαντά σε αυτούς που επιχαίρουν για την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για χάρη των ψηφαλακίων..
ε. Η δε στάση της πλειοψηφίας για τα γεγονότα της 48ωρης είναι αισχρή..΄βγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και μετά την έθαψαν για να μην προκαλέσουν τα συστημικά αντιΚΚΕ αντανακλαστικά που τόσο καλά εκμεταλλέυονται..μίλησαν για δολοφονική στάση μερίδας κουκουλοφόρων που δεν μπορει να κριθεί πολιτικά,λες και η ΑΚΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση που ξεκάθαρα δικαιολογούσε και υιοθετούσε τα γεγονότα..
στ.Γουστάρω πολύ τους αριστεριστές γιατί πέρα απο την αναισθησία που δείχνουν στα παραπάνω, δεν τους πιάνεις πουθενά: ασχολείσαι μαζί τους, δεν κάνεις αυτοκριτική, δεν ασχολείσαι, φοβάσαι την αντιπαράθεση..ανεβαίνουν κάπου σε ψήφους,πρέπει να τους αναγνωρίσεις και να υποκλιθείς..είναι απόντες στους περισσότερους χώρους που εσύ λίγο πολύ έχεις παρουσία, τότε σε νοιάζει μόνο να αυξήσεις την δύναμη σου..είναι δε τόση η διεστραμμένη γοητεία αυτού του χώρου που η ΕΣΑΚ, σε αυτήν την συλλεκτική φορά που πήρε Συν΄λευση, έφτιαξε πανώ με την δική τους αισθητική..

Ανώνυμος είπε...

καλά από μαργαριτάρια στις συνελεύσεις άλλο τίποτα...
εδώ στην τελευταία γς (αλλά και στη 48ωρη 19-20/10) η ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ έλεγε κάτι αριστερισμούς/οπορτουνισμούς για έξω απο την ΕΕ και για διαγραφή χρέους ..

Ανώνυμος είπε...

Ο σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αττικής έχει αποχωρήσει απο τον "συντονισμό", με απόφαση συνέλευσης, όπου τονίζεται η ανάγκη για πραγματικό συντονισμό αβάθμιων σωματείων. Αντιθέτως στηρίζει τις δράσεις και του "συντονισμού" αλλά κι άλλων προσπαθειών όταν αυτές βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

Τωρα αν αληθωρίζει δεν ξέρω, πάντως κοιτά κατάματα την αλήθεια, είναι πραγματικό σωματείο με αγώνες και νίκες, και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με τ΄όνομα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου/χάρτου, συμμετέχει κανονικά στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ.

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαφτε στον παραπάνω ανώνυμο.

haridimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ύστερα από πρόταση της ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στο κτίριο του ασφαλιστικού τους ταμείου ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Με αιχμές την άμεση ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων και την αποτροπή της ληστείας των αποθεματικών του Ταμείου μέσα από το κούρεμα των ομολόγων οι μισθωτοί τεχνικοί, με κυρίαρχο σύνθημα «Ανατροπή της πολιτικής ΕΕ - πλουτοκρατίας», διαδήλωσαν και ενημέρωσαν δεκάδες ασφαλισμένους.

Βασικοί άξονες του πλαισίου διεκδίκησης του δημόσιου καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, η απόσυρση του Ταμείου από το χρηματιστήριο και την Τράπεζα Αττικής, η κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσης παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Οι μισθωτοί τεχνικοί έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στις κατά τόπους κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ που θα γίνουν σήμερα.

Ριζοσπάστης 6/12/2011

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα ναξερα πως στο διάολο σκέφτονται και πως λειτουργούν εκεί στο ΚΚΕ ( ασε ο ΣΥΡΙΖΑ καφενείο είναι). Καλά μωρέ μπητη μυαλο δεν έχετε , δεν καταλαβένετε αυτό που καταλαβένει και ο τελευταίος φίλος και οπαδός του ΚΚΕ . Τί κάθεστε μωρέ στην Βουλή και κουβεντιάζετε με τον Παπαδήμο, και τον αντιμετωπίζετε ( σαν ισότιμο με σας που είστε εκλεγμένοι) και σαν σοβαρή προσωπικότητα (σιγά το μαλάκα), αντί να του πείτε, Αι σιχτίρ ρε καραγκιόζη , ποιός είσαι εσύ που μας το παίζεις και σπουδαίος , απο και ως που εσύ πρωθυπουργός της Ελλάδας, εγκάθετος των Τραπεζών και του κεφαλαίου είσαι , τι κάθεστε και τον νομιμοποιείτε κιόλας; , σηκωθείτε και φύγετε απο την Βουλή και βγέστε στον κόσμο και οργανώστε τον ,απο ποιόν περιμένετε ; απο τον Άρη ; πάει αυτός . Έτσι θάρθει η λαική εξουσία; απο μόνη της;
Κάτσε στην Βουλή και τσακώσου με τον Παπανδρέου πενήντα χρόνια καθόλου δεν θα με πειράξει , στο κάτω -κατω είναι εκλεγμένος , αλλά με τον Παπαδήμο τί δουλειά έχεις και ανoίγεις μαζί του νταραβέρια ;
Εκτός άν (λέω αν) ξανακάνεις πάλι παρόμοια μαλακία με αυτήν του 89 ( μην ξεχνιόμαστε τόβαλες τότε το χεράκι σου να ξεπεράσει το αστικό σύστημα τα αδιεξοδά του ) ελπίζω να μην το κάνεις και τώρα , γιατί ναι μεν μπορεί να μην συμετέχεις στην Κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά τον ανέχεσαι και τον νομιμοποιείς. Γκέκε.

raskolikas είπε...

Την ώρα που οι αμερικάνικες ναπάλμ κατέκαιγαν χωριά με αμάχους γυναικόπαιδα στο Βιετνάμ, οι απεσταλμένοι του Χο Τσι Μινχ ήταν στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ και ξεφτίλιζαν τους φονιάδες. Ήταν εκεί, δεν "τους έφτυσαν" και δεν σηκώθηκαν να φύγουν.

Η ταξική πάλη διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα επίπεδα, με κάθε τρόπο και μέσο, εντός ή εκτός μηχανισμών και θεσμών.

Ανώνυμος είπε...

για να μην ξεχάσουμε και τη σημερινή μέρα
http://www.youtube.coμ/watch?v=hrKVTftnz54&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hrKVTftnz54&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

@ Raskolikas

Η απάντηση σου στον ανώνυμο 6.58 μ.μ. είναι εκτός θέματος.
Εντελώς άλλη κατάσταση στο Βιετνάμ, όπου ο τακτικός Βορειο-Βιετναμικός στρατός και οι αντάρτες Βιετκόγκ του Νότου δίναν έναν σκληρότατο ένοπλο αγώνα και παράλληλα αξιοποιούσαν τα διεθνή φόρουμ (Ο.Η.Ε.) για την προώθηση της υπόθεσης τους.
Βέβαια δεν ξέρω αν επιβάλλεται τακτικά η αποχώρηση του Κ.Κ.Ε. από το Κυνοβούλιο και με πιό τρόπο θα ήταν αποτελεσματικότερη, πλην όμως είναι πλέον μια από τις επιλογές που πρέπει να μελετούνται σοβαρά από την ηγεσία του κόμματος.

Taliban

Ανώνυμος είπε...

τώρα αν ο ΣΥΒΧΑ μετέχει ή όχι δεν θα το μάθουμε απο το σφυροδρέπανο..
θα πάρουμε τηλέφωνο και θα ρωτήσουμε.
προφανώς εξαρτάται και σε ποιον θα πεσουμε.

Αλλα δεν φταίει κανεις, οι ίδιοι φταίνε που δεν το κάνανε ΒΟΥΚΙΝΟ ότι πια δεν συμμετέχουν και μάλιστα με απόφαση έχουνε να πατήσουνε και κάτι μήνες..

λίγη σοβαρότητα άλλε ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ, ο ΣΥΒΧΑ δεν πήρε απόφαση για αποχώρηση απο τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ!

Ο ΣΥΒΧΑ αν θες να ξέρεις -αν θές λέω γιατί μάλλον δεν θες- έχει πάρει απόφαση να συμμετέχει στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ασκώντας κριτική για τις υπαρκτές αδυναμίες του.

Για αυτό και δεν χρειάστηκε να γίνει καμμία ανακοίνωση δημόσια!

Ο ΣΥΒΧΑ συμμμετέχει κανονικά στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση αν κανεις ξέρει, πόσοι συνολικα ήταν στο μπλοκ του ΣΜΤ που συμμετειχε στο ΠΑΜΕ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε δεν ξέρω να απαντήσω ασφαλώς στην ερώτησή σου. Στη συγκέντρωση στην ομόνοια ήταν μερικές δεκάδες, -κάποιοι λένε ότι παρευρέθη τελικά κι ο μαυροειδής.
Στην πορεία μετά, το νούμερο έπεσε κάτω από τη δεκάδα νομίζω.