Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Προεκλογική διακήρυξη

Οκτώ μέρες πριν τις εκλογές η κε του μπλοκ δημοσιεύει την προεκλογική της διακήρυξη προς το μέσο σφο αναγνώστη κι όσους τυχόν ανυποψίαστους διαβάζουν το μπλοκ, χωρίς να είναι πεισμένοι για την ψήφο τους.

Λες «να τα βάλουμε με το σύστημα». Τι σημαίνει αυτό όμως; Σύστημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, οι 300 στη βουλή, η διαφθορά και τα λαμόγια. Σύστημα είναι η εκμετάλλευση, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Με δυο λόγια, η σύμφυση κράτους- μονοπωλίων. Η αστική εξουσία κι ο καπιταλισμός. Όταν λες «κάτω το σύστημα» αυτά πρέπει να βάζεις στο στόχαστρο και τίποτα λιγότερο.

Λες «να τα πάρουμε από αυτούς που τα έχουν». Καλά τα λες, αλλά τι ακριβώς θα τους πάρουμε; Τις καταθέσεις, τις offshore; Να δημεύσουμε τις βίλες τους, να τους επιβάλουμε βαριά φορολογία; Μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε αρχηγέ. Αλλού πρέπει να στοχεύσουμε. Να τους πάρουμε τον πλούτο και τα μέσα που τον παράγουν. Να κάνουμε κτήμα τον καρπό της δουλειάς μας και να τον κοινωνικοποιήσουμε. Να γίνει δηλαδή λαϊκή περιουσία.

Λες «να πάμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς και κόμματα». Ναι αλλά τι σημαίνει «όλοι μαζί» άραγε; Όλοι μαζί, όπως λέμε «όλοι μαζί τα φάγαμε»; Όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι εκτός από αυτούς που τα έτρωγαν τόσα χρόνια, όχι (μόνο) παράνομα αλλά κανονικά και με το νόμο. Όλοι εκτός από μια χούφτα παράσιτα που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας και ζητάνε νέες θυσίες για να γλιτώσουν τα κέρδη τους. Όλοι όσοι πληρώνουν την κρίση του συστήματος και τους πνίγουν τα μονοπώλια.

Λες «οι προδότες στο γουδή». «Κάτω η διαφθορά και η γραφειοκρατία». Αλλά αυτό σημαίνει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Να ελέγχεις τον από πάνω σου κι αν τον βρίσκεις σκάρτο να τον σχολάς. Εργατικό έλεγχο με άλλα λόγια. Μην ξεχνάς ότι οι μόνοι που έστειλαν αριβίστες και γραφειοκράτες στη φυλακή –κι όχι μόνο- ήταν οι σοβιετικοί.

Σου λένε ότι έξω από τον ευρωμονόδρομο μας περιμένει «χάος κι απομόνωση». Αλλά το χάος το ζεις τώρα. Με τους μισθούς πείνας, τις κουτσουρεμένες συντάξεις, τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης. Η στρούγκα της εε είναι ταυτόχρονα λυκοσυμμαχία, όπου βάλαν τους λύκους να φυλάν τα πρόβατα. Οδηγούν τους λαούς στη σφαγή και τους λένε ότι τους σώζουν από τη χρεωκοπία. Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω.

Σου λένε ότι πρέπει να σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι για να πληρώσουμε το χρέος. Αλλά τα μέτρα που παίρνουν έχουν να κάνουν μόνο με τα κέρδη τους. Και στο τέλος της δεκαετίας το χρέος θα είναι μεγαλύτερο από τώρα.

Έχεις μια σειρά λόγους, σοβαρούς ή μη, για να ψηφίσεις το κόμμα σε αυτές τις εκλογές.
Γιατί είναι αυτό που φοβούνται. Και σε τρομοκρατούν με πλαστά διλήμματα για να κρύψουν το δικό τους φόβο.
Γιατί μουντζώνεις τη βουλή αλλά όταν σου λένε ότι το κουκουέ θα την καταργήσει και θα την αλλάξει με λαϊκούς βουλευτές από τους χώρους δουλειάς, το θεωρείς δικτατορία. Ναι, δικτατορία! Αλλά του προλεταριάτου.
Γιατί σου λένε ότι είναι δυνατό να ζήσεις με 400€ (κι αυτά όταν υπάρχει δουλειά), ενώ αυτά που σου λένε οι κομμουνιστές είναι «ουτοπία».
Γιατί σου είπαν ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές να σου πάρουν το σπίτι και τελικά σου το πήραν οι τράπεζες.

Γιατί είναι αποκούμπι για τις μάζες, νύχι-κρέας με το λαό και τους αγώνες του. Ενώ οι άλλοι είναι νύχι-κρέας με το κεφάλαιο ή παρανυχίδες μιας χρήσης, σε ένα πλατύ κι ενωτικό αντι-κκε μέτωπο.
Γιατί το κουκουέ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Ενώ όλοι οι άλλοι σου βάζουν χέρι, στην τσέπη και γενικώς.
Γιατί μόνοι οι κομμουνιστές μπορούν να τσακίσουν τον ανερχόμενο φασισμό της χρυσής αυγής.

Γιατί αν πιστέψεις αυτά που λένε, το κουκουέ φταίει για όλα. Για τα λιμάνια, τον τουρισμό που πέφτει, τα μαγαζιά που κλείνουν, τους μετανάστες. Φταίει γιατί επιδιώκει το χάος, που δε γίνεται επανάσταση, που τα έκανε πλακάκια με τους αστούς, που κρατά το όπλο παρά πόδα. Αφού λοιπόν το κουκουέ φταίει για όλα αυτά, ας του δώσουμε την ευκαιρία να τα διορθώσει, βγάζοντας το κυβέρνηση.

Γιατί το κόμμα έχει τη φιλοσοφία της μπαρτσελόνα (φουλ επίθεση) αλλά την άμυνα και τα αποτελέσματα της μπάγερν.
Γιατί έχει καλές ακαδημίες και νεολαία και δε βασίζεται σε μεταγραφές από το πασοκ για να κατεβάσει ομάδα και να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια.
Γιατί η βολή του μαυρίκου στο βενιζέλο με το  μνημόνιο ήταν προπόνηση για την έφοδο στον ουρανό. Την επόμενη φορά δε θα αστοχήσει. Θα του πετάξει μαζί και το γάντι.
Η έφοδος στον ουρανό ξεκίνησε
Γιατί έκανε τη λιάνα να μιλά και να σκέφτεται ταξικά και να βάζει τα ταξικά γυαλιά σε πολλούς αριστερούς υπερεπαναστάτες.
Γιατί η κόρη της αλέκας κοντεύει να μπει στην κλιμακτήριο κι ακόμα την ίδια λάσπη πετάνε για το αμερικάνικο κολλέγιο, τις σπουδές στο εξωτερικό κλπ.
Για να έχει κι αύριο ψωμί ο φώτης παπούλιας κι οι λοιποί σεναριογράφοι αντικομμουνιστικής φαντασίας.

Γιατί το κόμμα μιλάει τις ξένες γλώσσες στη γλώσσα του λαού. Crisis pay the plutocracy.
Γιατί έχει τους πιο αντιεποικοινωνιακούς εκπροσώπους τύπου: το μαίλη και το μεντρέκα. Τι άλλο να κάνει για να σου δείξει ότι το ενδιαφέρει η ουσία κι όχι το φανταχτερό περιτύλιγμα;
Γιατί έχει πάντα προεκλογικές διαφημίσεις υψηλής προλετ-καλτ αισθητικής. Το τρακτέρ με τον αγρότη, ο ταρίφας που πάει αγώνα και τώρα ο τοτέμ ντυμένος εργάτης να διώχνει με δυο κινήσεις το χρέος και την εε. Σε κάποιους θύμισε τον μπομπ το μάστορα και σε κάποιους άλλους τον χάρι πότερ.
Γιατί ο τοτέμ δεν είναι ο χάρι πότερ για να τα κάνει μόνος του. Αν δε σπάσουμε αυγά, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

Γιατί το κουκουέ δε θέλει να κυβερνήσει. Χωρίς εσένα.
Γιατί ψηφίσανε το μάαστριχτ (πλην λακεδαιμονίων), πληρώνει ο λαός.
Γιατί έχουμε αγώνες αύριο. Και χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.
Γιατί πραγματική αλλαγή δε γίνεται χωρίς το κουκουέ.

Γιατί μόνο αυτό έχει στο σήμα του γνήσιο σφυροδρέπανο χωρίς 4άρια, αστεράκια, παρενθέσεις, ανάποδα είδωλα και δε συμμαζεύεται.

Κι αν δεν έρθουν οι κομμουνιστές να σε βρουν, πήγαινε εσύ σε αυτούς. Μαζί τους και βουνά θα κινήσουμε

20 σχόλια:

faros είπε...

Συντρόφια, υποκλίνομαι !

Τα είπατε όλα !

ΟΛΑ, όμως !

Ανώνυμος είπε...

Ο Τοτέμ τον Χάρυ Πότερ? - Με τίποτα!
Εμένα μου θύμισε τον αρκούδο τον Μπαλού που προστατεύει τον μικρό Μόγλη!

λαθραναγνώστης

τρελαντώνης είπε...

"Είμαι 'ργάτης τιμημένος όπως όλη η έργααατιά.Σουτιέν!".Με σουτιέν έπρεπε να βγει, πιστεύω, ο Τοτέμ για να δείξει ότι το κόμμα υπερασπίζεται τους σκληρά εκμεταλλευόμενους Τραβεστί και να δημιουργηθεί ο αντίστοιχος συνηρμός στο μέσο Πρόβατο.
-Τοτέμ ζούμε Καβάλας να σε δούμε-

Υ.Γ Δες μία στο βλογγερ ρε απολίθωμα αν υπάρχει επιλογή όταν βάζεις λινκ να στο πετάει σε άλλη καρτέλα και να μη χάνεται το μπλογκ.Γκέγκε;;Δηλαδή κάνει πόση ώρα να μου ξαναφορτώσει μετα,έλεος!

Ανώνυμος είπε...

-Γιατί είναι ανεπιτήδευτα αντισυμβατικό.
-Γιατί στη λειτουργία του, είναι μακράν το πιο ευρωπαϊκό κόμμα που υπάρχει στην Ελλάδα.
-Γιατί, "πες μου τους εχθρούς σου να σου πω ποιος είσαι" (η φιλία μπορεί να είναι προσποιητή, ή έχθρα όχι!)
-Γιατί δεν του λέει πάντα "ναι" στο λαό.
-Γιατί κάνει τα φρικιά να φρικάρουν.
.
.
.
.
λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Δεξι κλικ, ανοιγμα συνδεσμου σε νεα καρτελα. Απλο? Ευκολο?

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ.Δεν θέλω να κρύβομαι. Θα ψηφίσω συριζα,και συγκεκριμένα υποψήφιο της ΚΟΕ, μιας και το όποιο μέτωπο δεν γίνεται μόνο με τον εαυτό μας, ούτε μόνο με συνεπείς.
Το ΚΚΕ χάνει αυτές τις ημέρες με το να επιτίθεται και με απολίτικους χαρακτηρισμούς στο συριζα.Πρόκειται για μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με το πιο πολιτικό ύφος αντιπαράθεσης που υπήρχε ως και πριν λίγο καιρό.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το συμπέρασμα (που συχνά βγαίνει και με πιο ρητές διαπιστώσεις) ότι δεν θέλει να κυβερνήσει.
Αυτά τα αναφέρω ως κάτι που ακούω από τον περίγυρο, είτε στη δουλειά είτε στη γειτονιά.Και συχνά μπαίνω στη φάση, πάνω στη συζήτηση, να υποστηρίξω και το ΚΚΕ.
Προσέξτε το.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ 9 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ-ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.ΚΑΖ

Ανώνυμος είπε...

Και μετά τα μπράβο και τα ζήτω, λίγη κριτική καλοπροαίρετη. Για οικονομία χρόνου ας κάνουμε τα στραβά μάτια ότι ταυτίζεις το "ΚΚΕ" με τους κομμουνιστές.

Λες μετά: "Να τους πάρουμε τον πλούτο και τα μέσα που τον παράγουν. Να κάνουμε κτήμα τον καρπό της δουλειάς μας και να τον κοινωνικοποιήσουμε. Να γίνει δηλαδή λαϊκή περιουσία."
Και παρακάτω λες: "Αφού λοιπόν το κουκουέ φταίει για όλα αυτά, ας του δώσουμε την ευκαιρία να τα διορθώσει, βγάζοντας το κυβέρνηση."

Δηλαδή για να καταλάβω η κοινωνικοποίηση θα γίνει μετά από εκλογές στο αστικό κράτος; Που είναι το προλεταριάτο σε αυτή τη διχτατορία; Ψηφίζοντας ένα κόμμα για κυβέρνηση θα έρθει η διχτατορία του προλεταριάτου; Με τον έλεγχο του μηχανισμού του αστικού κράτους; Ή μήπως το "ΚΚΕ" το θέμα είναι απλά η "κοινωνικοποίηση" (κρατικοποίηση στη γλώσσα σας) θα την κάνει καλύτερα από ότι το ΠΑΣΟΚ του 80;

Βάζεις ένα ζήτημα που δεν αφορά μια εκλογική αναμέτρηση μέσα στην αστική δημοκρατία.

Anonymous anonymous είπε...

Η φράση "Αφού λοιπόν το κουκουέ φταίει για όλα αυτά, ας του δώσουμε την ευκαιρία να τα διορθώσει, βγάζοντας το κυβέρνηση" που υπάρχει στο αρχικό κείμενο, αποτελεί καραμπινάτη διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος από το διαχειριστή του ιστολογίου.

Ελεος πια! Εστω και για λίγες μέρες κάνε ένα μορατοριουμ. Ξέρεις "φίλε", υπάρχουν χιλιάδες κομμουνιστές που τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ αυτές τις μέρες για να μεταφέρουν τη φωνή του Κόμματος στους εργαζόμενους. Δείξε έστω και την 11η ώρα λίγο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους -μην σαμποτάρεις την προσπάθειά τους τόσο ύπουλα.

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις Ηλιθιους Ηλιθιους υπαρχουν δεκαδες αντικομμουνιστες που γραφουν απο το πρωι ως το βραδυ στα μπλογκς, παριστανουν οτι ειναι κουκουεδες και παθαινουν τενοντιτιδα απο την πολλη προσπαθεια. Δειξε λιγο σεβασμο σε αυτους τους ανθρωπους και μη σαμποταρεις την προσπαθεια τους τοσο βλακωδως.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

1. Συμπληρώνοντας:
-Γιατί είναι το μόνο κομμουνιστικό και το μόνο κόμμα σε τελική ανάλυση

2. -Όχι, η κοινωνικοποίηση δε θα έρθει μέσω εκλογών, ούτε θα είναι μία από τα ίδια με τις "κοινωνικοποιήσεις" των προβληματικών του πασόκ. Η φράση απαντά βασικά στο "κοινό" αγοραίο επιχείρημα ότι το κουκουε δε θέλει να κυβερνήσει και δανείζεται τον λογικό-λεκτικό του πηρήνα. Ε ας το βγάλουν να δουν τι θα κάνει. Και να καταλάβουν ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα από τις εκλογές για να γυρίσει ο ήλιος.
Δείτε κάθε πρόταση στην πραγματική της διάσταση. Μην πάτε να βγάλετε από τη μύγα ξίγκι σε τέτοιο κείμενο

3. Λίγο μορατόριουμ στη βλακεία δε θα έβλαπτε αλλά τέτοιες μέρες με πιάνει το δημοκρατικό μου.

τρελαντώνης είπε...

Ευχαριστώ ρε ανώνυμε !Είσαι χαρισματικός...Ποτέ δε θα το σκεφτόμουν μόνος!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ήσουν ξεκάθαρος. Λες άσε να πάρουμε την εξουσία και μετά βλέπουμε. Πιστεύω όμως πως θα συμφωνήσεις ότι ένα κόμμα για να είναι κομμουνιστικό χρειάζεται πρώτα και κύρια να σέβεται τις διαθέσεις της μάζας και αν ποτέ πάρει την εξουσία θα είναι γιατί η εργατική τάξη με τους συμμάχους της παίρνει την εξουσία. Δεν μπορεί να βγεί πρώτα κόμμα και να επιβάλει την επανάσταση. Αυτό Μπρεζνιεφικό απολίθωμα δεν το λέει ξεκάθαρα ο Περισσός. Δεν μιλάει για επανάσταση αλλά για "λαϊκή εξουσία". Αυτό είναι αόριστο και δεν τρομάζει καθόλου τους αστούς που καλοβλέπουν το κόμμα σας.
Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, δεν θα υπάρξει ιδιωτική επιχείρηση; Ούτε μια "ΝΕΠ" για τους φίλους;

Ανώνυμος είπε...

o χαφιές κάνει τη δουλειά του.Αυτός που απαντάει στο χαφιέ κάνει μαλακία.

ο - όχι και τόσο αινιγματικός - φίλος του λαού που πολεμά τους σοσιαλδημοκράτες

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινη ταξική εργατική ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!

Αναυδος είπε...

τωρα εξηγειται η καουρα ορισμενων δηθεν κκεδων για το προγραμμα του κομματος

http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/kke/story/131517/kke-mas-horizei-hasma-me-to-syriza

η ξεφτυλα της ενωμενης αριστερας δεν εχει τελος

6 ΜΑΗ ΚΚΕ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοινωνικοποίηση για τα μονοπώλια και συνεταιρισμοί όπου δεν είναι τόσο αναπτυγμένος ο κοινωνικός χαρακτήρας των μέσων παραγωγής -πχ τα χωράφια.
Για τα υπόλοιπα ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε κι ας το αφήσουμε εδώ

Και δύο ενδιαφέρουσες δηλώσεις εκλογικής στήριξης

http://contramee.wordpress.com/2012/04/29/μπροστά-στις-εκλογές-της-6ης-μαϊου-στα/

http://yperboles.wordpress.com/2012/04/29/pax1/

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική αλλά ξεκάθαρη θέση του συντρόφου Σταύρου Μαυρουδέα υπερ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως το μικρότερο κακό νομίζω ότι κλείνει έναν κύκλο και γέρνει την ταξική πλάστιγγα οριστικά σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Καλό βόλι σε όλους και ελπίζω να είμαστε μαζί στις επόμενες πρωτομαγιές.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και πώς ξέρουμε ότι έκλεισε ο κύκλος και δε θα συνεχίσει να γυρίζει σαν τρελό ηλεκτρόνιο ο σταύρος;
Και μετά την πρωτομαγιά; Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε; Ή μήπως εκεί που ήμασταν ως τώρα;

proletlaw είπε...

Μαυρουδέας για εκλογές http://stavrosmavroudeas.wordpress.com/2012/04/29/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-6%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BF%CF%85/