Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δεν ταιριάζετε σου λέω

Για να μιλήσει κανείς για τα φοιτητικά και τις σημερινές εκλογές, που έρχονται χωρίς ανάσα μετά το συνέδριο, πρέπει να έχει διατηρήσει μια στοιχειώδη επαφή με τα αμφιθέατρα. Κι εγώ δε μπορώ να πω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

Ως εξωτερικός παρατηρητής λοιπόν παρακολουθώ με σχετική αμηχανία την παρακμή του φοιτητικού κινήματος την τελευταία πενταετία, χωρίς να είμαι σε θέση να δώσω συνολικά κάποια έγκυρη ερμηνεία για τα αίτιά της. {Αν και θα μπορούσα να πω παρενθετικά πως οι νίκες του προηγούμενου διαστήματος κι ένας συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισής τους, που τις πρόβαλλε αποσπασματικά ως τελεσίδικες, έφεραν μέσα τους το σπέρμα της ύφεσης και της ήττας, που ακολούθησε}.

Με αντίστοιχη αμηχανία, που προκύπτει πρωτίστως λόγω άγνοιας, παρακολουθώ κάποιες στιγμές (χρονικές και διαλεκτικές) της διαμόρφωσης της τακτικής μας, αλλά και την πολεμική που ασκείται εναντίον της. Η βασική μας ιδέα για το φοιτητικό κίνημα, όπως την καταλαβαίνω τουλάχιστον, είναι η δημιουργία του Μας, ως κάτι αντίστοιχο με το παμε, με συλλόγους και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στις γραμμές του. Κι οφείλω να πω ότι ως γενική ιδέα είναι καλή και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση –με την υποσημείωση πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαφορές κι οι ιδιαιτερότητες της σπουδάζουσας.
Αν κάποιος διαφωνεί και ρωτάει επιτιμητικά «δηλ τι θέλετε, ένα πάμε φοιτητών;» τραβώντας μακρόσυρτα τα φωνήεντα, για να τονίσει την απέχθειά του, έχει μάλλον κάποιο σύνδρομο ή αλεργία στο παμε συνολικά, παρά στη «μηχανιστική του μεταφορά στα πανεπιστήμια».

Το θέμα λοιπόν είναι πώς εφαρμόζεται στην πράξη αυτή η ιδέα. Εδώ υπάρχει συσσωρευμένη αρκετή πείρα, θετική και αρνητική, όπως παραδέχτηκε τις προάλλες και ο σοφιανός σε μια προεκλογική μας εκδήλωση στο πολυτεχνείο. Κι οι αδυναμίες αυτές έχουν να κάνουν κατά τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό με την απειρία των συντρόφων.

Τη δική μου γενιά μπορεί να τη συνοδεύει διαχρονικά το ερώτημα, γιατί δε μπήκε σε εφαρμογή εν μέσω κινήματος η λογική των αιρετών κι ανακλητών αντιπροσώπων από τις γενικές συνελεύσεις, όταν φαινόταν να υπάρχει η διάθεση και πιθανότατα οι συσχετισμοί να περπατήσει στην πράξη. Ήταν όμως κοινός τόπος ότι η υπάρχουσα κατάσταση ήταν αδιέξοδη και χρειαζόταν επιτακτικά μια διαφορετική μορφή συντονισμού του φ.κ.

Αυτό ακριβώς το σημείο έχει ως αφετηρία η συγκρότηση του μας, για την οποία πολλοί σφοι πιστεύουν πως έπρεπε να έχει ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα· κι αν ήταν ακόμα φοιτητές, θα ήξεραν πολύ καλά πώς και γιατί πρέπει να την προχωρήσουν. Ενώ αντίθετα οι σύντροφοι στη σημερινή σπουδάζουσα καλούνται να εφαρμόσουν μια λογική χωρίς να έχουν προλάβει να γευτούν από πρώτο χέρι την κατάσταση και τα αδιέξοδα που κατέστησαν απαραίτητη την εφαρμογή της.
Κι είναι λογικό στην αρχή να κάνουν κάμποσα λάθη από απειρία ή υπερβάλλοντα ζήλο, που θα τα διορθώσουν στην πορεία, προχωρώντας ψηλαφιστά προς τα μπρος –πχ η αποχή για ένα διάστημα από όλες τις γενικές συνελεύσεις συλλήβδην κι όχι από αυτές που παρουσίαζαν όντως εκφυλιστικά φαινόμενα. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές και κάποιο άλλο προηγούμενο να λειτουργήσει σαν μπούσουλας. Οπότε τα λάθη είναι περίπου μονόδρομος για την κατάκτηση της απαιτούμενης πείρας.

Ο αντίλογος απέναντι σε αυτό το σχέδιο, με τις όποιες αντιφάσεις κι αδυναμίες του, δε βασίζεται σε κάποια ουσιαστική αντιπρόταση, αλλά κατά βάση σε άναρθρες κραυγές και χοντρή παραποίηση της πραγματικότητας, ακόμα κι όταν αυτή φοράει το μανδύα έγκριτων αναλυτών του ακαδημαϊκού κύκλου. Μιλάει πχ για σεχταρισμό και «κόκκινους συλλόγους» με αφορμή το τει λαμίας –λες και το ενωτικό είναι να νομιμοποιήσεις τα όργια και το κράτος εν κράτει των τραμπούκων της δαπ. Ίσως μόνο η σοβαρή συνιστώσα να έχει μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη στο ερώτημα «τι συλλόγους και τι φοιτητικό κίνημα θέλουμε». Αλλά είναι ζήτημα –πέραν των άλλων αδυναμιών της- αν μπορεί να την προωθήσει στις τάξεις της εαακ –πόσο μάλλον στην πραγματική ζωή. Κι αν αυτό είναι το επίπεδο της αντιπαράθεσης, δε μπορούμε να θρέφουμε φρούδες ελπίδες για το ρόλο που θα παίξουν δυνητικά οι άλλες δυνάμεις για μια ανασύνταξη του φ.κ. που είναι και το ζητούμενο.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται και με μια σειρά άλλα ζητήματα, που είναι δύσκολο να αναλυθούν εν συντομία.
-την αντίληψη κάθε χώρου για το φοιτηταριάτο, τις προοπτικές και το ρόλο του στην κοινωνία. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν τους φοιτητές πρωτοπόρο κομμάτι του κινήματος και τους απόφοιτους ως το πιο δυναμικό κομμάτι της νέας βάρδιας εργαζομένων –εν μέρει για να καλύψουν την αδυναμία παρέμβασής τους σε μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης. Αν όμως λυγίσουμε το κλαδί από την ανάποδη, θα έχουμε μια τάση υποτίμησης των ειδικών, προνομιακών συνθηκών που προσφέρει ακόμα το πανεπιστήμιο (για μαζικό άνοιγμα, στρατολόγηση και ιδεολογική δουλειά), αλλά και εν γένει της διανόησης.

-Την αυτοτελή δουλειά της οργάνωσης, που έχει βάλει σε προτεραιότητα τα λαϊκά παιδιά των τει κι έχει θέσει πιο αυστηρά κριτήρια σε σχέση με τις στρατολογήσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτή η ιεράρχηση ωστόσο δε μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά μας να συσπειρώνουμε στο μαζικό κίνημα. Απεναντίας συμπληρώνεται διαλεκτικά κατά τη γνώμη μου από ένα πλατύτερο άνοιγμα σε ακόμα πιο ευρεία κλίμακα στο επίπεδο των συσπειρώσεων –κι εν προκειμένω του μας και της πανεπιστημονικής. Αν και η διαλεκτική στην πράξη δεν είναι κι από τα πιο εύκολα σπορ.

-Την πιθανή αλλαγή της κοινωνικής σύνθεσης του φοιτητικού σώματος τα τελευταία χρόνια. Και την εντελώς βέβαιη αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς των φοιτητών εν μέσω κρίσης. Ένα μεγάλο κομμάτι –σίγουρα μεγαλύτερο απ’ ό,τι στο παρελθόν- το ενδιαφέρει να πάρει απλώς το πτυχίο με έναν καλό βαθμό, για να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις –έτσι νομίζει δηλ- το ρευστό σκηνικό στο σκλαβοπάζαρο –κατ’ ευφημισμόν αγορά- μισθωτής εργασίας. Ενώ ένα άλλο κομμάτι που έχει αντικειμενικό συμφέρον να παλέψει πιο άμεσα για κάποια ζητήματα, αναγκάζεται πχ να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του κι αδυνατεί να πάρει ενεργά μέρος στις διαδικασίες του συλλόγου –όταν αυτές υπάρχουν.
Γενικώς το φοιτητικό παράδειγμα αναδεικνύει ανάγλυφα, γιατί η κρίση δεν αποτελεί αυτομάτως προνομιακό πεδίο για ριζοσπαστικές κινηματικές διεργασίες.

Κι αυτό είναι εν τέλει και το ζουμί της υπόθεσης. Η ελεγχόμενη κατάρρευση της πασπ θα τροφοδοτήσει πιθανότατα την άνοδο όλων των άλλων χώρων και μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια για τους πραγματικούς συσχετισμούς και τη δυναμική των πραγμάτων μες στις σχολές. Αλλά το φοιτητικό κίνημα παρέμεινε δυστυχώς ουραγός και σχεδόν παθητικός θεατής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της τελευταίας τριετίας. Φέτος ειδικά –πχ στη θεσσαλονίκη- έχουν βγει ελάχιστες συνελεύσεις στα τμήματα που δε θίγονται άμεσα από τις αλλαγές με το σχέδιο αθηνά. Ενώ η πιθανή πρώτη εμφάνιση των χρυσαυγιτών έρχεται σαν καμπανάκι κινδύνου, σε έναν χώρο όπου πριν από μια πενταετία κάτι τέτοιο θα έμοιαζε αδιανόητο.

Αυτά βέβαια θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε καλύτερα και στα σχόλια της ανάρτησης. Επειδή όμως η μέρα των φοιτητικών εκλογών δεν έχει μόνο αυτό τον χαρακτήρα, ας κλείσουμε με κάποια προλεκάλτ (προ)εκλογικά στιγμιότυπα που δίνουν άλλο χρώμα στην όλη διαδικασία.

-Η συγκρότηση φοιτητικής παράταξης με το όνομα «κώστας μήτρογλου» στο πολιτικό του απθ. Κι η αγωνία αν θα τους ξαναδούμε φέτος και αν θα έχουν ακολουθήσει τις επιταγές της μόδας που χαράζει ο ηγέτης.

-Η θρυλούμενη και θρυλική συνάμα είσοδος σφου κνίτη σε μάθημα στη φιλοσοφική του απθ, με μια μπανανόφλουδα ανά χείρας, που την πέταξε επιδεικτικά και έκλεισε με το σύνθημα της προεκλογικής αφίσας προς τους φοιτητές.

Μικρός θεούλης, που θα λέγανε και στο φάιτ κλαμπ –ε, αγιεκμπένι;

Κι η προλεκάλτ αφίσα από το πανεπιστήμιο πειραιά (παπει) με τον κάθετο/διαγώνιο διαχωρισμό του κινήματος από τα διάφορα πολύχρωμα τερατάκια των άλλων δυνάμεων και δυνατό επιμύθιο με τον στίχο που βλέπετε και στον τίτλο της ανάρτησης.
Για του λόγου το αληθές κι η φωτογραφική επιβεβαίωση από το πόρταλ του 902.

49 σχόλια:

Disdaimona είπε...

καλημέρα.

δεν γνωρίζω τίποτα για τις φοιτητικές εκλογές ούτε για το τί συμβαίνει στο φοιτητικό κίνημα.

το πανό όμως και η επιλογή του στίχου από το κακόγουστο και προσβλητικό για την αισθητική μας τραγούδι του επίσης κακόγουστου Παντελίδη ήταν ατυχής.

τί σχέση έχει η κομμουνιστική νεολαία με τα χιτάκια του κιλού και των μεσημεριανών εκπομπών;

Ανώνυμος είπε...

Ας λάβουμε υπόψη και τα κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά της σημερινής σπουδάζουσας, πέραν των ταξικών.
Παγιώνεται η γενιά των ιδιωτικών καναλιών, της ξυπνητζίδικης ατάκας των σχόλιων των μπλογκ, της "εύκολης και ατομι(στι)κής λύσης". Το τελευταίο μεγάλο κύμα κινήματος, του Αρσένη, δεν το θυμούνται. Ίσα που θυμούνται το 2006-07, αλλά κι αυτό βάρυνε λιγότερο, καθώς ήταν τότε για αυτούς, όταν διαμόρφωναν συνείδηση (δεν εννοώ ταξική), κάτι που έκαναν κάποιοι σε πιο μεγάλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Πρόσθεσε και το ότι το ριζοσπαστικό ταυτίζεται στα μυαλά τους περισσότερο με τον Χρυσαυγίτη, δεν έχει πια ούτε δύο όψεις (που και αυτές φυσικά ήταν λάθος).
Από αυτή την άποψη, έχουμε φτάσει σε μια γενιά, όπως πριν την επιβολή της ΕΟΝ, με τη μισή νεολαία (τότε, γυναίκες) στο σπίτι, χωρίς γνώση του ρόλου τους, ενίοτε με αυτοταπείνωση, και έντονες τις μεταφυσικές επιδράσεις (μεγαλοϊδεατισμός, ρατσισμός κλπ).
Αλλά για αυτό το λόγο ακριβώς, έπρεπε τα κριτήρια στρατολόγησης να χαλαρώσουν. Να αποκτήσει η ελληνική νεολαία μια νέα ΕΠΟΝ, ειδικά επειδή ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κινήματος αυτά τα 3 χρόνια ήταν η απουσία της νεολαίας, ή έστω, το ότι ήταν δευτερεύων ο ρόλος της,ίσως για πρώτη φορά.
Ναι, μια νέα ΕΠΟΝ. Όποιος δει το καταστατικό της, θα καταλάβει.

Ζαχ.

Poe είπε...

Μου ειχαν ποσταρει αυτο στο αρθρο μυο για το εαπ

http://alp.edu.gr/2013/04/05/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7-%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B4/


http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_1577.html



Εξηγει καποια πραγματα ετσι;

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά για αυτό το λόγο ακριβώς, έπρεπε τα κριτήρια στρατολόγησης να χαλαρώσουν"

Τέλειωσε το συνέδριο, θα συνεχίσετε πολύ ακόμα με τα ΕΑΜικά-ΑΑΔΜικά;


"το πανό όμως και η επιλογή του στίχου από το κακόγουστο και προσβλητικό για την αισθητική μας τραγούδι του επίσης κακόγουστου Παντελίδη ήταν ατυχής."

Το πανό προσωπικά μου άρεσε, το ότι το σύνθημα είναι από τραγούδι του Παντελίδη και ποιος είναι ο Παντελίδης εξακολουθώ να τα αγνοώ.

Αλλά το πανό ήταν ωραίο, είχε "μεράκι".


ΓΜ

λακης είπε...

και κάτι σχετικό...

εργατικος αγωνας + δαπ νδφκ = α και ου!!

http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8601.html

Ανώνυμος είπε...

Δεν ταιριάζετε σου λέω
Τόσο αντικειμενικά στο λέω
Κι ας τις φίλες σου να λένε το αντίθετο
Ξέρεις μάτια μου που μένω ( στον περισσό!)
Κι όσο δίνεσαι θα περιμένω
Απ' αντίδραση το ξέρω το 'κανες κι αυτό


Αυτό είναι το σκυλί του παντελίδη, νομίζω η αλληγορία είναι προφανής...
Κ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Η αφισα με τα τερατακια απο τη γνωστη (?) σειρα, ειναι ηδη μνημειο καλτιλας, τα επιπεδα της οποιας μονο μια κνε μπορει να πιασει, διαχρονικα. Το "δεν ταιριαζετε σου λεω", συμφωνω οτι ειναι κακογουστο, ειναι καλτιλα τυπου φλωρινιωτη. Παλια ειχαμε συνθηματα με το κκε και τους σεπουλτουρα (αλλη, ανωτερη κουλτουρα), σημερα παντελιδης στις αφισες? Ε οχι.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Ρε Disdaimona,
δε γνωριζεις τιποτα για τις φοιτητικες εκλογες κ το φοιτητικο κινημα...
Ομως τον Παντελιδη τον γνωριζεις!

...Και μετα μας φταιει η κομμουνιστικη νεολαια!

Τ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Έλεος. Δεν έχει σχέση το ΑΑΔΜ με την ΕΠΟΝ. Και μόνο, όμως, που μιλάς απαξιωτικά για το ΕΑΜ δείχνει πως είσαι μάλλον επηρεασμένος από Στίνα, ακόμα και χωρίς να το ομολογείς.
Τέλος πάντων.
Η δημιουργία της ΕΠΟΝ προϋπόθετε τη διάλυση της ΚΝΕ. Δεν είπα ότι αυτό ήταν σωστό. Όμως δεν είναι και τυχαίο ότι μετά η ΕΠΟΝ έγινε νεολαία του ΚΚΕ.Ακριβώς επειδή διαμόρφωνε επαναστάτες, λόγω πολιτικής γραμμής.
Εσύ μιλάς για τη σχέση ΚΝΕ-ΚΚΕ ή ΚΝΕ-ΠΑΜΕ και μου την πέφτεις μιλώντας για ΑΑΔΜ κλπ.
Εγώ μιλώ για τη σχέση μιας ΚΝΕ εντός της σημερινής νεολαίας με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα που ισχύουν ανεξαρτήτως (το είπα) ταξικής προέλευσης των νέων. Οργανωτικά-"στρατολογικά" μπορεί να είναι πλατιά, αλλά πολιτικά μπορεί να υπηρετεί την πολιτική του 19ου.
Η ΕΠΟΝ πώς γινόταν να είναι η πλέον επαναστατική και σταλινική νεολαία όλων των εποχών, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πλατιά;

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη, για το προηγούμενο σχόλιο ξαναβάλε την υπογραφή "Ζαχ."

Αναυδος είπε...

Η σεχταριστικη τροτσκιστικη αντι-λενινιστικη ηγεσια του ΚΚΕ προχωρησε σε νεο εγκλημα Αυξηθηκαν τα ποσοστα του ΜΑΣ σε ΑΕΙ (+2πμ) και ΤΕΙ (+3πμ)
Που θα σταματησει αυτη η κατηφορα + 1200 ψηφοι. αυτα ειναι απαραδεκτα πραγματα γιατι επι μηνες ο Αλχαλ ο βασλιο ο δημκαλ προεβλεπαν το θανατο της ΚΝΕ και τωρα πεφτουν εξω, Ειναι ντροπη να διαψευδει το ΚΚΕ με τη σεχταριστικη του και απομονωτικη γραμμη του τετοιους προφητες. Τι θα γραψει η νεα σπορα /εργατικος αγωνας τωρα ? Τοσοι συκοφαντες και λασπολογοι που θα βρουν ψωμι ?

Il Trovatore είπε...

Τον κακό τον γκαστρωτή τον αμποδάνε οι τρίχες

Ανώνυμος είπε...

Σε αριθμό ψήφων η ΠΚΣ υπέστη νέα μείωση, την 5η συνεχόμενη από το 2008

Τα εκατοστιαία ποσοστά συναρτώνται από συνολικό αριθμό και σχετικές αναλογίες.

"Εκλογικές αυταπάτες" λοιπόν.

ΝΚ

Ανώνυμος είπε...

α ρε κατακαημένε Αλ.Χαλ.
α ρε κατακαημένοι Χαρκοβίτες, Πρίαμοι και λοιποί "ανησυχούντες",
α ρε κατακαημένοι Σπορίτες, Κοψίδηδες,
α ρε κατακαημένα Τσιπράκια,
α ρε κατακαημένοι περί "αυτοκτονίας του ΚΚΕ, περιχαράκωσης, απομόνωσης κλπ...
ένα χαρτί, τι χαρτί; κωλόχαρτο δηλαδή είχατε και σεις, με την πτώση της ΠΚΣ στα Πανεπιστήμια, πάει και αυτό!
Ωχ, αμάν, αλί και τρισαλί,
αναμένουμε μεγάλη ανάλυση "μικροαστικού αγώνα" και "αλ.χαλ." για τα πραγματικά ποσοστά των φοιτητικών εκλογών με ειδικούς αποκαλυπτικούς αλγόριθμους...

Η πλάκα είναι, ότι ακόμα στα αποτελέσματα που δίνουν οι δαπ, πασπ, εαακ, αρεν, η ΠΚΣ έχει αισθητή άνοδο, και μιλάμε για την γελοιότητα του να δίνουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΦΑΝΕΡΑ αποτελέσματα όχι βάσει 280 Συλλόγων ΑΕΙ, αλλά βάσει όσων θέλουν, λέγοντας το απροκάλυπτα κιόλας.

Την ίδια ώρα οι στεναχωρημένοι Κούλογλου, διαπιστώνουν διαφωνία στα αποτελέσματα, λες και δε μπορούν να δουν ποιά παράταξη δίνει αποτέλεσμα από το σύνολο των σχολών.
Μέχρι χτες, Αυγή, LEft, ΤVXS και όλη η κουστωδία του Σύριζα πάλευε να παρουσιάσει "δικομματική πόλωση" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια...
αλλά τζίφος και εκεί!

Τι σου είναι η ρημάδα η πραγματικότητα καμία φορά ε....;

Τις καλημέρες μου.

@ψηρίς

Ανώνυμος είπε...

ο ΝΚ πρεπει να εχει διδακτορικο στα μαθηματικα γιατι πως αλλιως η ανοδος της ΠΚΣ κατά 1300 ψηφους σε σχεση με το 2012 μεταφραζεται σε πτωση
Αλλα φαινεται οτι όταν η ΑΠ δραπετευε στο Λονδινο !!! ο ΝΚ τελειωνε την ανωτατη χαφιεδικη με αριστα παρότι ειχε μολις χωρισει με τον εσατζη εραστη του

Χαριλαος Φλωρακης

Ανώνυμος είπε...

ψιτ αψηρις,

Ο Ριζος είναι προσεκτικός

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/4/2013&id=14549&pageNo=16&direction=1

Μιλάει για αύξηση ποσοστών που είναι πολύ διαφορετικό και κάπως πλασματικό αφού αυξήθηκε κατα πολύ η αποχή.

Όλες οι παρατάξεις σημείωσαν μείσωη στν απόλυτο αριθμό ψήφων

http://nka.gr/ekloges

ΥΓ δεν είμαι ναρίτης φυσικά

Κλούκος

Ανώνυμος είπε...

furthermore,

Στα ΤΕΙ Λαμίας έχουν δύο συλλόγους!? Ντόινγκ!

Θα μας τρελλάνουν οι συντροφοι.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/4/2013&id=14549&pageNo=16&direction=-1

Έκαναν εκλογές στις ...16 Απρίλη μόνοι τους! Νά, οι αυτοδυναμίες!

Κλούκος

zoot horn rollo είπε...

"α ρε κατακαημένε Αλ.Χαλ.
α ρε κατακαημένοι Χαρκοβίτες, Πρίαμοι και λοιποί "ανησυχούντες",
α ρε κατακαημένοι Σπορίτες, Κοψίδηδες,
α ρε κατακαημένα Τσιπράκια,
α ρε κατακαημένοι περί "αυτοκτονίας του ΚΚΕ, περιχαράκωσης, απομόνωσης κλπ..."
και λοιποί "έξυπνοι" εδω και αλλού δε σας χάλασε...
Η αποχή κάθε χρόνο δυστυχως είναι μεγαλύτερη, αλλά δεν είναι και ουρανοκατέβατη. Προσφέρετε κι όλοι εσείς σ'αυτό με κάθε τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

βρε, αν θέλεις κάποιος
να βρει μείωση, μπορεί να ψάξει να βρει μέχρι και αποτελέσματα σκακιστικού συλλόγου.
οποιαδήποτε αναφορά σε αποτελέσματα της νΚα, είναι αστεία, γιατί κι ίδιοι ομολογούν ότι ΔΕΝ δίνουν αποτελέσματα για το σύνολο των σχολών.
μόνο το ΜΑΣ δίνει συγκεντρωτικά όλων των σχολών σε Αει - Τει.
Δεν πειράζει παιδιά,
όλο και κάτι θα βρεθεί στο μέλλον.

@ψ.

Ανώνυμος είπε...

Έ ρε και να ζούσε ο Χαρίλαος... Θα σας περιλάβαινε με την γκλίτσα που φτιάχνετε "κόκκινους συλλόγους" όπως στα ΤΕΙ Λαμίας!

Κλούκος

Ανώνυμος είπε...

ωχ, ωχ,...
καλά βρε, πιείτε καφέ πρώτα!
από τώρα αρχίσατε την προσπάθεια;
βρε τι τραβάτε και σεις...
πληρώνει τον κατώτατο η δουλειά αυτή;
511 μεικτά; ή είστε άνω των 25;

η γραμμή λοιπόν θα είναι: "δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, έχει σημασία η αποχή, για την οποία ευθύνεται η ΚΝΕ και το σεχταριστικό ΚΚΕ;"
χμμμ...δεν είναι άσχημη.
λίγο χαζή βέβαια, δεν πολύπείθει,
αλλά τι να κάνεις;
ότι μπορεί ο καθένας ρε παιδιά.

άλλοι με την ΔΑΠ και τις σφραγίδες
και άλλοι με την ανασύνταξη του κινήματος.

ε ρε και να ζούσε ο Χαρίλαος, και να έβλεπε Δαπίτες να τον βάζουν στο στόμα του...

@ψηρίς

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρακτορακια της α' προκαταρκτικης, ελεος που νομιζετε οτι καποιοι δεν μπορουν να διαβαζουν πινακες...

http://ekloges.spoudastes.gr/

Μπειτε, δειτε και κλαψτε. Οι αριθμοι μιλανε και ξερνανε στα μουτρα σας. Και σιγα την ανοδο μας δηλαδη, για την οποια κλαιτε κι οδυρεστε και προσπαθειτε να βρειτε χιλιους δυο τροπους να μειωσετε. Τοσο πολυ κομπλεξ πια? Και θυμηθηκανε και τις εκλογικες αυταπατες, οι σημαιοφοροι του 4.5%. Ουτε πλακα δεν εχετε πλεον. Γινατε πιο γελοιοι κι απο φασιστες.

Και για οσους χαιρονται πραγματικα με την ανοδο της πκς: αυτη θα εχει νοημα μονο αν απο δω και περα το μας αρχιζει και συσπειρωνει μαζικα κοσμο. Για πραγματικες μαχες στο δρομο, οχι μονο στα αμφιθεατρα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

ψιτ ψηρί,

Θα πρέπει να προσέχεις όταν μιλάς για τον Χαρίλαο.

Δες εδώ τις σπονδές της Καθημερινής στην Αλέκα Παπαρήγα και "βγάλε τα συμπερασματά σου" !

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/04/2013_517735

Η κ. Παπαρήγα

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα εκπροσωπεί απόψεις και ιδέες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ως αρχηγός του ΚΚΕ καθιέρωσε πρακτικές διαμαρτυρίας που έκαναν ζημιά στη χώρα και τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς το γεγονός πως σε κρίσιμες στιγμές συμπεριφέρθηκε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, είτε στο Κοινοβούλιο είτε στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών. Η κ. Παπαρήγα ανήκει, άλλωστε, σε μια γενιά πολιτικών ηγετών που είχαν ζήσει ιστορικά επεισόδια της σύγχρονης Ελλάδας και αντιλαμβάνονταν πλήρως τους κινδύνους που δημιουργούν οι υπερβολές και οι ακρότητες. Υπ’ αυτήν την έννοια, η αποχώρησή της από την ηγεσία του κόμματός της αφήνει ένα κενό το οποίο θα φανεί στον δημόσιο βίο –παρά το ότι παραμένει μέλος της Βουλής– ο οποίος δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η σύγχρονη πολιτική ζωή του τόπου...

Κλούκος

Αναυδος είπε...

@ψηρις
Τα σεχταριστικα σου γυαλια δεν σε αφηνουν να δεις την πραγματικοτητα:
1. Το ΚΚΕ φταει και για το προπατορικο αμαρτημα.
2. Οποιαδηποτε αποτελεσματα εκλογων ειναι σαφως πιο ακριβη απο αυτα που δινει η ΠΚΣ (κι ας ειναι από σχεδον ολους τους συλλογους)
3. Οταν οι οικοδομοι εφυγαν απο την ομοσπονδια του Λυκιαρδοπουλου ηταν διασπαστες και σεχταριστες. Επρεπε να καθησουν με τυς χουντικους και ν βλεπουν τη ψηφο τους ναμετρα για μιση.
4. Οι 1300 επιπλεον ψηφοι της ΠΚΣ δεν μετρανε σαν ανοδος αφου ετσι διδσκουν διδασκουν οι εργατοσποριτο κοψιδο ναριτες προφεσορες

Ανώνυμος είπε...

βρε ψευταράδες

Η ΔΑΠ στο σάιτ της σε 168/194 ΑΕΙ δίνει στην ΠΚΣ δινει γενική συμμετοχή 53592 και στην ΠΚΣ 7771 ψήφους
http://ekloges.dap.gr/apotelesmata/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD

που συμφωνεί κάπως με την νΚΑ
http://nka.gr/ekloges

Μήπως γιατί όλοι είναι ΔΑΠΙΤΕΣ εκτός από σας;

Κλούκος

Ανώνυμος είπε...

με λύπη σας διαβάζω...

και θυμήθηκα πώς πανηγυρίζατε για την τελευταία εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΣΕΦ επειδή κατάφερε να μαζέψει 10-12 χιλιάδες κόσμο από όλο το λεκανοπέδιο σε εκδήλωση πανκινητοποίησης για τα 94χρονα

δεν μπορώ να καταλάβω αν:
1) είστε τόσο νέοι στο κόμμα/κίνημα και στην ηλικία που δε έχετε με τι να συγκρίνετε
2) ξεχνάτε τόσο εύκολα
3) συνειδητά παραπληροφορείτε

θα σας αντιγράψω μόνο ένα κομμάτι από την απάντηση ενός φίλου στο email μου πριν λίγο όταν του ζήτησα σχόλιο για τις εκλογές:

"...θυμήθηκα το ανέκδοτο με την Ποντιακή ομάδα waterpolo σε έναν αγώνα όπου οι αντίπαλοι τους είχαν διαλύσει.
Παρόλα αυτά η εξέδρα συνέχιζε απτόητη να τους αποθεώνει.
Ρώτησε κάποιος το διπλανο του, ρε φίλε αφού χάνετε 20-0 γιατί πανηγυρίζετε?
Και η απάντηση ήταν: τι και αν χάνουμε; εδώ στο προηγούμενο ματσ είχαμε 3 πνιγμένους...

Επί 5 χρόνια συντρίβεται η ΠΚΣ στις εκλογές, το φοιτητικό κίνημα είναι στον κόσμο του (και εγώ μόνο από ΚΝΕ-ΠΚΣ θα ζητήσω ευθύνες γιατί από όλους τους άλλους δεν είχα καμία προσδοκία)αλλά όταν φάνηκε ότι η πτώση ανακόπηκε προφανώς γιατί φτάσαμε σε κάποιον πάτο βγήκαν οι περήφανοι αρμόδιοι και οι γνωστή καλοθελητές να πανηγυρίσουν.

Και λέω "φάνηκε" γιατί ακόμα τελικά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα δεν έχουμε δει και φοβάμαι οτι δε θα δούμε.

Γιατί?

Επειδή οι σημερινοί καθοδηγητές της ΚΝΕ-ΜΑΣ κλπ κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να πετάξουν στα σκουπίδια ακόμα και το πιο στοιχειώδες: το ότι κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της ΠΚΣ γιατί έδινε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ τις ΣΧΟΛΕΣ. Και έτσι δεν τολμούσε ΚΑΝΕΙΣ να τα αμφισβητήσει.
Αυτό πια δεν το τηρεί αντίθετα βάζει και βγάζει σχολές κατα το δοκούν τόσο στον αριθμητή όσο και στον παρονομαστή των σχολών που έκαναν εκλογές χωρίς να δίνει λόγο και εξηγήσεις..."

αν και -που και που- περνάω να σας διαβάσω δεν έχω κάτσει μέχρι τώρα ποτέ να χαλάσω φαιά ουσία για να σας σχολιάσω. Αφού όμως το έτοιμο σχόλιο που είχα σας ταίριαζε γάντι, σας το χαρίζω και ελπίζω ο συγγραφέας να με συγχωρήσει...

Αντιγραφέας

Ανώνυμος είπε...

Πόπο...
μιλάμε για τεράστιες στεναχώριες.
καλά, ούτε μια μέρα σιωπής δεν επέτρεψε το "κέντρο";
πληρώνει 7ήμερο δηλαδή κανονικά!
Παιδιά, σύμφωνα με την λατρεμένη σας αστική νομιμότητα, άνω των 120 ωρών υπερωρία το χρόνο δεν επιτρέπεται.
Να το μεταφέρετε αυτό!

Σας αφήνω, καλό κλάμμα,
και δεν μπορεί, όλο και κάποιος σύλλογος, σωματείο, επιτροπή θα υπάρχει με υπαρκτή πτώση, κάτι θα βρείτε.
κι αν δεν βρείτε, δεν ανησυχώ για σας, δεν θα πάτε χαμένοι, έχει το σύστημα μπόλικη δουλίτσα ακόμα να σας αναθέσει.

@

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κλούκο, αν δε μπορείς μόνος σου να καταλάβεις τι αριθμούς διαβάζεις και ότι οι άλλοι βάζουν λιγότερες σχολές για να μαγειρέψουν τα αποτελέσματα όπως τους συμφέρει -εξ ου και λιγότερες ψήφους- ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο η νκα δίνει σε εμάς μεγαλύτερο ποσοστό απ' ό,τι το spoudastes.gr στην πκσ, και πως την ώρα που κλείνει ο ρίζος έχει εικόνα για τη γενική τάση που διαφαίνεται στα ποσοστά, αλλά όχι για απόλυτο αριθμό ψήφων, δε σου φταίει παρά το κεφάλι σου το κλούκο κι η κουτοπονηριά σου, να πεις κάτι κι όποιος τσιμπήσει.

Ψιτ κλούκο. Και κάτι άλλο. Πρώτη προειδοποίηση για το ύφος σου. Η επόμενη είναι αποβολή και μπάνιο στα αποδυτήρια, να φύγει η λάσπη που πετάς σε συσκευασία εξυπνάδων

Ανώνυμος είπε...

οταν ανεβαινει η ΠΚΣ δεν ανεβαινει γιατι δεν μας βολευει αρα τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα
θα παρουμε στοιχεια πο την ΔΑΠ (η ΧΑ ακομη δεν εμφανιζεται στα ΑΕΙ) απο τη νκα απο τον καθε κακομοιρη

Καπως ετσι γραφεται η ιστορια απο τους αποστατες με ψεμματα και διαστρεβλωσεις κανοντας το ασημαντο σημαντικο.

Η βλακεια εντελει ειναι ανικητη


Χ. Φλωρακης

Γράμματα από μακριά είπε...

Ξέρει κανείς τι συνέβη στο ΤΕΙ Πάτρας? Η ΠΑΣΠ δεν κατέβηκε και εμείς βγήκαμε πρώτη δύναμη, έχει κανείς υπόψιν πως προέκυψε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Το καλό με τ διαδίκτυο είναι ότι πίσω από την "ανωνυμία" του ο καθένας μπορεί να ξεδιπλώσει το όποιο ταλέντο του. Έτσι οι"νέες" διαδικτυακές περσόνες που αντιστοιχούν σε παλιά ξεφτισμένα "διαφωνούντα" στοιχεία αφήνουν λεύτερο το ταλέντο τους στο μαγείρεμα αριθμών, στη συνειδητή ανικανότητα να διαβάσουν αριθμούς, τελικά να πετάξουν όσο περισσότερη λάσπη μπορούν...
Η διακριτή άνοδος της Πανσπουδαστικής είναι ελπιδοφόρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα. Ακόμα πιο ελπιδοφόρα είναι η μη άνοδος της ΑΡΕΝ. Μακάρι να συνοδευόταν και από αντίστοιχα αποτελέσματα για το αδελφάκι της, κατά κόσμον ΕΑΑΚ. Όμως η σταθερότητα της ΔΑΠ δείχνει ότι υπάρχει δουλειά να γίνει, κατά τη γνώμη μου πιο έντονα πολιτικά και στον πυρήνα της αντιπαράθεσης. Γιατί ΔΑΠ δεν ψηφίζουν λόγω των πάρτυ κλπ, αλλά επειδή εκφράζει ακριβώς την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική. Άρα αξιοποίηση κάθε κρίκου, ανάδειξη της πρότασης για άλλη κοινωνία και προσπάθεια για οργάνωση και μαζικοποίηση του ΜΑΣ ως προϋπόθεση ανάπτυξης του φοιτητικού κινήματος. "Σεχταριστικό"; Για κάτι παραγοντίσκους μπορεί. Αλλά είναι ο μόνος δρόμος.

ΡΓ

ΥΓ. Οι 116 ψήφοι στο ΤΕΙ Λαμίας δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα πάντως... Και πολύ καλά κάναν οι σύντροφοι που προχωρήσαν σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Mισό για να καταλάβω...

Σε μια φάση που η ΠΚΣ έχει ξεκινήσει μια επενδυτική πολιτική (γενικά να ξέρετε, υπάρχει αυτό το πράγμα στη πολιτική, δεν είναι όλα για να κριθούν στο παρών) πριν λίγα χρόνια με το ΜΑΣ, που όπως είπε και ο Μπιλ, μέχρι να βρεί τον ρυθμό του έκανε και τις γκαζμαδιές του και λογικό, σε μια χρονιά που το φοιτητικό κίνημα είναι πολύ κάτω απο τις απαιτήσεις, και που οι εκλογές μαραζώσαν ακόμα παραπάνω...


υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν ήττα στο οτι η ΠΚΣ μάζεψε άλλο ένα χιλλιάρικο ψήφους και ανέβηκε και στα ποσοστά;




Και για να το στηρίξουν αυτό, φέρνουν σαν πηγή τη ΔΑΠ και το ΝΑΡ που δίνει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στη ΠΚΣ απο το ίδιο το site του ΜΑΣ;



Και επειδή δε βγαίνει ούτε αυτό, φέρνουν και τους φίλους τους για να μας πούν οτι "τελικά ούτε η ΠΚΣ είναι αξιόπιστη στα αποτελέσματα";





Με πιάνει ημικρανία μιλάμε...



metalorixos

Ανώνυμος είπε...

Τα νουμερα της νκα ειναι σωστοτατα,οποιος θελει ας τα κοιταξει σχολη προς σχολη.

Απλα λειπουν (λιγοι) συλλογοι για τους οποιους ειτε δεν υπαρχει ενημερωση (τει ληξουριου ξερωγω),ειτε συνειδητα δεν μετριουνται λογω νοθειας-παραβασεων κλπ (τεφα).

Με βαση αυτα τα νουμερα λοιπον,μια χαρα τα πηγε η πκσ,μια χαρα και τα εαακ,δυναμωνει ανησυχητικα η δαπ και δειλα δειλα το παει για νεα "γαλαζια γενια",πασπ διαλυεται,συριζα τον πινει λιγο,ενω η αποχη δεν ειναι τοσο μεγαλη οπως μας ζαλιζουν τοσα χρονια (διαχρονικα μικροτερη απο τις βουλευτικες,δεν συζηταμε για κατι τσιρκα ευρωεκλογες που γελαει ο κοσμος).Στην τελικη ποσοι ειναι οι ενεργοι φοιτητες στην ελλαδα?

Αυτα.

πιπης

θείος είπε...

Και για να σοβαρέψει το πράγμα, ποιο είναι το σύνθημα που λέει "πίσω από τον βόλγα, δεν υπάρχει γη"; Πως πάει; Πέρασαν τα χρόνια και δεν το θυμάμαι.

BraveYoungEagle είπε...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΓΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το "πίσω από το Βόλγα δεν υπάρχει γη". Γιατί δεν υπάρχει;
Αντισοβιετικό σύνθημα είναι;
Πέραν των άλλων, σχετικά με τα αποτελέσματα της ΑΡΕΝ, ακόμα και Συριζαίοι χάρηκαν.Σας το λέω γιατί κι εγώ Συριζαίος είμαι. Τα κωλόπαιδα της ν.ΣΥΝ την έχουν δει "στελέχη",έχουν αρπάξει επαγγελματικές καρέκλες, προσδοκούν σε περισσότερες, και έχουν αποκτήσει ένα ύφος, του κλασικού ξερόλα που διάβαζε τον τάδε κρατικοδίαιτο "ακαδημαϊκό" και το έπαιζε φιλόσοφος.
Από τα πιο καθυστερημένα τμήματα του Σύριζα.
Καλά να πάθουν, γιατί δεν κάνουν τίποτα. Όλα στο πιάτο περιμένουν να τα'χουν.Ούτε εξορμήσεις πατάνε, αλλά είναι και αγενέστατοι έναντι όλων. Ελπίζω να καταλάβουν σύντομα ότι το να πουλάνε εναλλακτικό λάιφ στάιλ τον καιρό της κρίσης, δε φτουρά..

Συριζαίος.

ΥΓ. Το αποτέλεσμα της ΠΚΣ το περίμενα χειρότερο και ευτυχώς διαψεύστηκα.Μακάρι μάλιστα να βρείτε ότι είναι και ποιοτικότερες-μονιμότερες-ταξικότερες ψήφους..

Ανώνυμος είπε...

2 ερωτήσεις για τον Απολίθωμα.

Η λογική και η συγκρότηση ΜΑΣ δεν ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Το Συντονιστικό συλλόγων, επιτροπών αγώνα... κλπ δοκιμάστηκε από το 2004 αν δεν κάνω λάθος. Προφανώς τα χαρακτηριστικά του δεν ήταν ταυτόσημα με το ΜΑΣ αλλά δεν μπορούσε να είναι καθώς απ'την μία έχεις αρκετά διαφορετική συγκυρία και απ'την άλλη δεν μπορούσες απ'την αρχή να έχεις μια σκληρή οργανωτική δομή κι αυτό έπρεπε να γίνει σταδιακά. Αρα, ποιες είναι οι γενιές εκείνες των σ/φων που δεν βίωσαν την εμπειρία του ΜΑΣ παρότι υπήρχε ανάγκη για συγκρότησή του;

Και 2, ποια θεωρείς ότι είναι η σοβαρή συνιστώσα της ΕΑΑΚ και με ποια κριτήρια;

Σκληρά Ν.Ζ

kolokotronis είπε...

@ Συριζαίε,

Το "πίσω από τον Βόλγα δεν υπάρχει γη", ήταν σύνθημα των μαχητών του Κόκκινου Στρατού στη Μάχη του Στάλινγκραντ.

...αλλά είναι πολύ σταλινικό για Συριζαίο, πού να το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Παντως, επειδη σπουδαζω στο ΑΠΘ, βλεπω οτι σε πολλες σχολες η νΚΑ δινει λαθος αποτελεσματα. Π.χ. στο Παιδαγωγικο (δασκαλοι) δεν μετραει μια ανεξαρτητη παραταξη που κατεβηκε με 45 ψηφους.
Επισης, δεν εχει τα αποτελεσματα απο συλλογους, πιθανον να μην εχει δυναμεις εκει, στους οποιους οι εκλογες εγιναν κανονικα. Εννοω χωρις νοθειες..
Πετραν

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ΣΥΡΙΖαίε, το "πίσω απο το Βόλγα δεν υπάρχει γη" ήταν σύνθημα του ΒΠΠ που ουσιαστικά έλεγε οτι οι σοβιετικοί πάνε και τα δίνουν όλα για όλα, σαν να μην υπάρχει γη πίσω απο το Βόλγα και είτε θα παλέψουν στην αντεπίθεση είτε θα πέσουν στο γκρεμό.



metalorixos

Disdaimona είπε...

Ρε Disdaimona,
δε γνωριζεις τιποτα για τις φοιτητικες εκλογες κ το φοιτητικο κινημα...
Ομως τον Παντελιδη τον γνωριζεις!


Οι ΚΝιτες τον γνωρίζουν, εγώ γιατί να μην τον γνωρίζω δηλαδή; Θέλει και πολύ ψάξιμο για να γνωρίζεις την υποκουλτούρα; Μέσα στα μουτρα μας είναι.

Ειπα δεν γνωρίζω για το φοιτητικό κίνημα γιατι οντως δεν έχω ασχοληθεί σε βαθμό ώστε να μπορώ να κανω μια ουσιώδη παρέμβαση. Συγνωμη κιόλας...

Τεσπα, πολλά συγχαρητήρια στους συντρόφους για το αποτέλεσμα! Χωρίς ακουστικές σαχλαμάρες..

Disdaimona είπε...

να πω κι αυτό....

δεν ξέρω πόσοι από σας γνωρίζουν για το κυπριακό φοιτητικό κίνημα και κατά πόσον αυτό είναι "έγκλημα"

είμαι σίγουρη πάντως πως οι δικές μας σαχλαμάρες και το "τα ριαλια, ριάλια τζαι πούντα" θα έχουν φτάσει στ΄αυτιά σας...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά από τη Σοβιετική Ένωση δεν κρατώ τα συνθήματα, αλλά άλλα πράγματα: τα βιβλία, συμπεριλαμβανομένου αυτών του Στάλιν, τις επιστημονικές και κοινωνικές επιτυχίες κλπ.
Τα συνθήματα, που μάλιστα τα φωνάζουμε(!), εμπίπτουν στη λογική του εναλλακτικού λάιφ στάιλ που αφορούν τη Ν.ΣΥΝ και τύπους σαν εσένα.
Στο βαθμό που απαλλαγεί και η ΚΝΕ από ένα τέτοιο λάιφ στάιλ, τόσο το καλύτερο για αυτή και την ελληνική νεολαία συνολικά.

Συριζαίος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι Σάββατο, έχουν περάσει 3 μέρες και ο "εργατικός" αγώνας μούγκα για τις εκλογές... Φανταστείτε να πέφταμε 10 ψήφους τι παραλήρημα περί σεχταρισμού και απομόνωσης θα διαβάζαμε! :-)

ΡΓ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δισδαιμόνα και εμένα με ξενίζουν τα χιτάκια του παντελίδη, αλλά το πανό έχει μια προλεκάλτ αισθητική και με κέρδισε.

Ενδιαφέρον αυτό που λες ζαχ, αλλά είναι μεγάλο θέμα για να το πιάσουμε εδώ στα σχόλια και δεν επιδέχεται μιας μόνο απάντησης.

ΝΖ

Έχει επικρατήσει εθιμικώ δικαίω στο μπλοκ να αποκαλώ ως σοβαρή συνιστώσα το ναρ -ασχέτως αν δικαιολογεί πλέον τον τίτλο. Στα φοιτητικά μπορείς να το δεις πχ στο ότι έχουν μια λογική -συμφωνεί κανείς ή όχι- για το τι θέλουν θεωρητικά και στην τούρλα του μαϊούνη συμφωνούσαν, θεωρητικά πάντα, με τη λογική των αιρετών κι ανακλητών αντιπροσώπων που βάζαμε κι εμείς, αλλά τελικά δεν πέρασε ποτέ.

Για το δεύτερο ερώτημα.
Αν έχω καταλάβει καλά -μπορεί και όχι- το συντονιστικό συλλόγων που φτιάξαμε τότε είχε παρόμοια λογική αλλά το αφήσαμε στην πιο κρίσιμη συγκυρία (τη διετία 06-07).
Κατά τα άλλα λέω κάτι διαφορετικό, κυρίως για τις καινούριες γενιές σφων που καλούνται να εφαρμόσουν ως λογική το μας.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στην σελίδα της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μην καταγράφονται σχήματα που δεν ανήκουν στην ΕΑΑΚ. Για αυτό και υπάρχουν οι κατηγορίες άλλα αριστερά, άλλα δεξιά και διάφορα, για να είναι κάπως πιο συγκεκριμένο το τι γίνεται χωρίς να μπαίνουν όλα στον ίδιο κουβά που λέγεται "Λοιπά". Εισαι σίγουρος ότι λείπουν 45 ψήφοι; Είναι δηλαδή λάθος τα νούμερα των ψηφισαντων, εγκυρων;

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε από την τρύπα του ο μικροαστικος αγώνας!

ΡΓ

ΕΑΑΚ ΗΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είπε...

Να πω και γω τα δικά μου, για τη πτώση της συμμετοχής ευθύνη έχουν όλοι, και εαακ δαπ πασπ κτλ κτλ και μασ-πκσ εννοείται. Εδώ (θεσ/νικη) είχαμε πτώση συμμετοχής μέχρι και 50% σε μεγάλα τμήματα.Το ζήτημα δεν είναι η άνοδος ποσοστών, ή 10 ψήφων σε σχέση με πέρσι (σε κάθε σύλλογο), εδώ υπάρχει το ζήτημα αν η σπουδάζουσα καταρχάς συνεχίζει να έχει την σημασία που της έδινε κάποιος μέχρι το 2008, ή πλέον οι φοιτητές Αει θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας ενδυνάμει κινηματίες κτλ κτλ. Ο εκφυλισμός ενός ικανοποιητικού μέχρι πρόσφατα φοιτητικού κινήματοςμπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα βέβαια. Ας πούμε όμως και κάποια χοντροκομμένα αίτια του εκφυλισμού αυτού. Τα ΕΑΑΚ, πχ τη μέρα των εκλογών έπαιρναν μπανανόφλουδες και πετώντας τες κάτω προέτρεπαν τους κνίτες να τις πατήσουν. Αστείο?? οκ. Το έκαναν βέβαια αυτό σε τμήματα όπου οι κν΄λιτες ναποτελούνταν από 1-2 άτομα. Τραμούκικο αστείο λοιπόν./Και η πραγμάτωση του ΕΑΑΚ-ΗΘΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, κατά τη διάρκεια των καταμετρήσεων, όπου πολιτικά συνθήματα τύπου γαμάμε το κώλο της δαπίτισας κτλ έδωσαν το στίγμα των νέων κινηματιών. Το υπερθέαμα βέβαια ήρθε με εαακιτες ναετάνε στους κν΄λιτες τις μπανανόφλουδες με το ένα χέρι, κρατώντας σφιχτά με το άλλο τη ρετσίνα-κόλα τους, και να φωνάζουν ρυθμικά, γαμήσαμε τη ΠΚΣ του ιστορικού. Νοοτροπία δευτάρας λυκείου, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι δεν κατεβαίνουν σε εκλογές για το 15μελές και ότι διακυβέβωνται πολλά περισσότερα από τη διοργάνωση της 5ήμερης. Προκάλτ ιστορίες φοιτηταριάτου που είναι γραφικές θα πείτε, αλλά όλα όσα γίνονται στα πανεπιστήμια χρίζουν μιας κάποιας σοβαρής αντιμετώπισης. Αντίθετα, τα εκ νέου μεταλλαγμένα ΕΑΑΚ χρίζουν πλέον σοβαρής ψυχιατρικής παρακολούθησης, καθώς από μεταλλαγμένοι κνίτες έχουν γίνει μεταλλαγμένα μπάχαλα, ένα αντίστοιχο la cosa που λέει και η ταινία

Ανώνυμος είπε...

Πώς είδε η ΑΡΕΝ τα αποτελέσματα των ψηφοδελτίων της στις φοιτητικές εκλογές;
Έτσι:
"Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα"!

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11647:%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&Itemid=48

Εκτιμώ την ειλικρίνειά τους με το χαρακτηρισμό των ψήφων τους ως ανεμομαζώματα.

Απλώς απορώ γιατί τους φταίνε οι ΠΚΣ, ΕΑΑΚ. Επειδή δεν τους έκαναν δώρο και τις δικές τους δυνάμεις για να τις κάνουν διαβολοσκορπίσματα στο βωμό του ευρωλάγνου ΣΥΡΙΖΑ;

ARGIE