Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το χώμα βάφτηκε κόκκινο

Μάτια μου η ελλάδα, την πάει τη μανωλάδα
…και προσπαθεί να της μοιάσει. Να γίνει ολόκληρη μια εκφασισμένη οικονομική ζώνη, με ειδικό καθεστώς για τους μισθωτούς σκλάβους που πρέπει να είναι κι ευχαριστημένοι αν βρουν μια θέση στο παζάρι να πωληθούν. Μια εικόνα από τα προσεχώς και το φαρ ουέστ του μέλλοντός μας, με πινακίδες-επιγραφές στις εισόδους των πόλεων, σαν κι αυτές που βλέπουμε στα τεύχη του λούκι λουκ: ξένε είσαι ευπρόσδεκτος για σκλάβος, αλλά αν ήρθες να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου, σε περιμένει καυτό μολύβι, κανάγια.



Με αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν περίπου σαν καιρικό φαινόμενο, τις σφαίρες που… έπεσαν, γενικά κι αόριστα, σα μάννα εξ ουρανού –κι ενίοτε εξοστρακίζονται. Και θύματα τους πυροβολημένους τηλεθεατές που παρακολουθούν με απάθεια πυροβολημένους μετανάστες και περιμένουν στωικά τη σειρά τους, με θρησκευτική ευλάβεια. Σώσον Κύριε τον περιούσιο λαό σου με τις περιουσίες του και ευλόγησον την ιδιοκτησία του –και τις δολοφονίες που κάνει για να προστατέψει τα ιερά και όσια της αστικής κοινωνίας: τα κέρδη του.


Κοκκίνισε-κοκκίνισε-ε ολόκληρη η ελλάδα

Θα γίνει ένα κάτεργο, όπως η μανωλάδα…
Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη. Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από φράουλες και θάνατο και το αίμα των εργατών γης. Σα να λέμε κόκκινη από σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα. Και για να μην το καταλάβει ο κόσμος και πάει με τους κόκκινους, του λένε «πας μη έλλην βάρβαρος» και πως αυτή είναι η βαρβαρότητα που τον απειλεί. Κι αυτός υποδέχεται με το όπλο στο χέρι τους «βάρβαρους» από τα βάθη της ασίας, που ήρθαν να ζητήσουν «ψωμί κι ύδωρ», όχι σαν πέρσες κατακτητές, αλλά κυριολεκτικά ένα πιάτο φαΐ, για να μπορέσουν να ζήσουν στην χώρα του ξένιου δία και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Διέπραξαν όμως την ύβρη να τα βάλουν με τους τσιφλικάδες επενδυτές που ευεργετούν τον τόπο με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για εξελιγμένα μοντέλα εργαζόμενων που δεν χρειάζεται να πληρώνονται κιόλας. Μετά την ύβρη λοιπόν ακολουθεί η κάθαρση και έτσι ψηφίζουμε χρυσή αυγή, για να καθαρίσει (ξεβρομίσει) ο τόπος.

Η μανω(ελ)λάδα ανήκει στους έλληνες. 
Και στο φασισμό του μανωλιού, που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς μετά το 74΄και ντύθηκε δημοκρατικός πολίτης.
Οι βάρβαροι όμως είναι εντός των τειχών, από τη δική μας πλευρά. Είναι τα ελληνικά αφεντικά και το πολιτικό σύστημα που τους στηρίζει αλλά καμώνεται πως δεν είχε ενημέρωση και έπεσε από τα σύννεφα. «Ώστε υπάρχει δηλ ανασφάλιστη εργασία στις καλλιέργειες φράουλας;»
-Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; όπως αναρωτιόταν κι ο μοντεχρήστος στον ισοβίτη του αρκά.

Ο πραγματικός ρατσισμός δεν είναι φυλετικός, αλλά ταξικός. Ενάντια στους προλετάριους που δεν έχουν πατρίδα και στον ήλιο μοίρα και το κεφάλαιο τους θεωρεί αναλώσιμους. «Την εργατική τάξη πυροβολούν» όπως γράφει σήμερα και ο λεκάτης στο ριζοσπάστη. Και γενικώς όποιον τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι και να διεκδικήσει τα αυτονόητα που δικαιούται.


Ήρθε όμως ο καιρός να μπει ένα τέλος στο φαύλο κύκλο. Κι αντί να ψάχνουμε τις λέξεις να εκφράσουμε την οργή μας κάθε φορά μετά από τέτοια περιστατικά, να την κάνουμε δύναμη και να οργανώσουμε τον αγώνα μας να αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί το χρειάζεται, όπως γράφει κι ο μπρεχτ.

8 σχόλια:

Antonxxx είπε...

Φοβερος οπως παντα!

Και οπως γραφεις στην τελευταια παραγραφο, ηρθε ο καιρος, ηρθ ο καιρος...

Διαβασα αυτο στο πορταλ.

"Αυτοδυναμία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών», των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα στις εκλογές που έγιναν στις 18 Απρίλη ψήφισαν 285 με άκυρα 5 και λευκά 12.

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ» (ΠΑΜΕ) έλαβε 155 ψήφους και 5 έδρες.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» (ανεξάρτητοι μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 123 ψήφους και 4 έδρες.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μας γεμίζει ευθύνη και αισιοδοξία για τις μέρες που έρχονται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων που χειμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η αλματώδης άνοδος σε ψήφους που σημείωσε η παράταξη να αποκρυσταλλωθεί σε δράση ώστε να πάρει σάρκα και οστά η έννοια της ανασύνταξης του κινήματος, της αντεπίθεσης, που θα βγάλει από το βάλτο της αδράνειας και του συμβιβασμού το σωματείο. Όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά να φτιάξουμε με τη δράση μας ένα ταξικό σωματείο-πρότυπο. Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε»."

Αν καποιοι συντροφοι γνωριζουν λεπτομεριες, πως και γιατι φτασαμε στο θετικο αυτο αποτελεσμα, ειναι ισως μπορουσαν να γραψουν.

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετο άρθρο Camarada. Moυ επιτρέπεις να το προωθήσω!!!!

Sentic

Ανώνυμος είπε...

Για τους εργάτες γης της Μανωλάδας και όλους τους εργάτες γης του κοσμου με την φωνή του Αlfredo Zitarrosa.

https://www.youtube.com/watch?v=kN248FJqI30


η μετάφραση:

Kοίτα αφεντικό


Αφεντικό!!

Αυτή η σκιά που τουρτουρίζει πίσω από τα ζώα σου

ίχνος και κουρέλι ,τρώγοντας μερικές φορές

αφεντικό… για τα συμφέροντα σου

αυτός είναι ο κολίγας σου.

Αφεντικό

Αυτήν η σκιά που γεμίζει τις αποθήκες σου

ιδρώτας πλεγμένος, με άλλους κολίγους

Αφεντικό… για τις φιλοδοξίες σου

αυτός είναι ο κολίγας σου.

Αφεντικό

Αυτήν η σκιά ,κρέας στον ήλιο που σου οργώνει

με μισθό ψίχουλα ,την μαύρη Γη σου,

Αφεντικό…για να μπορείς εσύ να απολαμβάνεις.

Αυτός ειν ο κολίγας σου.


Αφεντικό

Αυτήν η σκιά όπως ένας καινούργιος Χριστός που βαδίζει

με πέτρα στο στήθος, και σταυρό στην πλάτη,

αφεντικό..,, που βήχει θυμό

Αυτός είναι ο κολίγας σου.

Αφεντικό

μια σκιά με άλλες φτιάχνουν καταιγίδα

και η θύελλα δεν έχει χαλινάρια

Αφεντικό… δεν έχει ποιος να την συγκρατήσει.

εκεί πάει ο κολίγας σου.

Αφεντικό

Αν αυτήν η σκιά εκραγεί σε φως και την δεις να ανεβαίνει.

σαν χαραυγή, και στο λαρύγγι σου

Αφεντικο….. γίνει στιλέτο.

Αυτός είναι ο κολίγας σου.


Sentic

Ανώνυμος είπε...

Κατι νεο; Στην απεργια της ΠΝΟ οι απαιτουντες τα δεδουλευμενα, επιστρατευτηκαν. Τζαμπα δουλια και στο φοντο ναυτοδικειο. Απλως δεν τους πυροβολησαν ακομα. ΑΑ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί τους σφους αναγνώστες για τα καλά λόγια και τις υπερβολές τους και τους απαγορεύει ρητά τις αχρείαστες ερωτήσεις για να πάρουν άδεια προώθησης, αναδημοσίευσης, κτλ.
Επίσης ευχαριστεί ειδικά τον sentic για την ως συνήθως εξαίρετη μουσική του αφιέρωση και σιγοντάρει στο αίτημα του αντονχχχ για λεπτομερές ρεπορτάζ από το νοσοκομείο της καλαμάτας.

Υγ: ΑΑ καλομελέτα κι έρχεται

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια,θα ηταν βιασμος της λογικης και των μαθηματικων αν δεν επαιρνε αυτοδυναμια ο νικητης των εκλογων με δυο υποψηφιους...(δεν κρατηθηκα)

πιπης


Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τι θές να πείς πίπη;
Πως αν οι του άλλου ψηφοδελτίου κατέβαιναν χωριστά, θα την κόβανε την αυτοδυναμία του ΠΑΜΕ;
Δεν το νομίζω! Πήγαν να επαναλάβουν έναν "Εύδηλο" αλλά μάλλον εξοργίσανε τον κόσμο, κατά πως φαίνεται. Μπήκαν όλοι τους, και μόνοι τους, στον σκουπιδοτενεκέ, εκεί, που είναι η θέση τους. Ας πρόσεχαν!
Ηταν θρίαμβος της πολιτικής και συνδικαλιστικής λογικής, και τα μαθηματικά δεν μπορούσαν παρά να το αποτυπώσουν, με την μορφή, που οι ίδιοι επέλεξαν. Κι έχει σημασία το αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά την απόπειρα των φασιστικών σκυλιών να τρομάξουν τον κόσμο - νομίζω σε αυτό το νοσοκομείο είχε γίνει η αποτυχημένη "έφοδος" των χρυσαυγητών, η κάνω λάθος;
Καλύτερα να κρατιόσουνα γιατί πικραμένος μου ακούγεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Oχι,πολυ μακρυα το πηγες,απλα οταν κατεβαινουν δυο ψηφοδελτια αυτο που θα βγει πρωτο παιρνει 50.1% και πανω,αρα αυτοδυναμια.