Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σήκω απ’ τη θέση σου

Απ’ όσο είδα στην κόκκινη μπλογκόσφαιρα, το θέμα το ανέδειξε πρώτος ο trash με την ανάρτησή του «άρχισαν τα όργανα» -εξ ου και η συνέχεια του στίχου στον τίτλο της δικής μου.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: ο μπάτσος είναι όργανο κι η πλειοψηφία των μπάτσων είναι χρυσαυγίτες. Ο ριζοσπάστης είναι κι αυτός όργανο, που γράφεται κυρίως από κομμουνιστές και οργανωμένα μέλη. Και τα προς τρίτον ίσα είναι και μεταξύ τους ίσα. Συνεπώς, να σου το τσουβάλιασμα κι έτοιμη η θεωρία των δύο άκρων.

Ακραίο με είπες μια φορά, χωρίς καμιά αιτία
Μα του φασίστα η καρδιά, δε σου κρατά κακία

Το θέμα βέβαια δεν είναι αν οι αρχές πιάνουν τους χρυσαυγίτες –μπορούν εξάλλου να τους αφήσουν το ίδιο εύκολα με άνωθεν εντολή- αλλά με ποιες κατηγορίες στρέφονται εναντίον τους και πώς μπορούν να τις αξιοποιήσουν στο άμεσο μέλλον εις βάρος του άλλου ‘άκρου’.
Τους κατηγορούν πχ ότι έκαναν συγκεντρώσεις χωρίς την άδεια των αρχών· και να σκεφτείς για παράδειγμα πως το κόμμα είχε αγνοήσει το μάη του 12’ την απαγόρευση του μπουτάρη κι είχε χρησιμοποιήσει την αριστοτέλους για την προεκλογική του συγκέντρωση.
Λένε ακόμα πως απειλούσαν με κατάλυση το δημοκρατικό πολίτευμα και η χρυσή αυγή το έπιασε αμέσως στον αέρα κι έσπευσε να θυμίσει το βιντεάκι με την παρέμβαση του μαΐλη στο μέγκα, όπου είχε πει το αυτονόητο: πως το κουκουέ δεν είναι υποχρεωμένο να συμφωνήσει με αυτό το σύνταγμα {που και τα ίδια τα αστικά κόμματα καταπατούν και κουρελιάζουν κατά βούληση} κι ότι παλεύει να το ανατρέψει.

Βάση αυτών, σου έρχονται στο μυαλό εικόνες από το μέλλον. Φαντάσου πχ τις ασώματες κεφαλές στα δελτία ειδήσεων να μιλάνε για τον αυταρχικό δημοκρατικό συγκεντρωτισμό του κουκουέ και την αρχή του ενός ανδρός –ή της σιδηράς κυρίας παλιότερα. Εξάλλου και οι χρυσαυγίτες γγ δεν έχουν;

Σκέψου να συλλαμβάνουν συντρόφους, να διεξάγουν έρευνα στα σπίτια τους και να βρίσκουν φρικιαστικά επιβαρυντικά στοιχεία: άδεια μπουκάλια μπύρας, επιφάνειες εργασίας υπολογιστών με την κόκκινη σημαία στο ράιχσταγκ, αφίσες του ζαχαριάδη, ημερολόγια με αντάρτες. Και προπαντός το μουστάκι του στάλιν και έναν τόμο από τα άπαντά του. Κι αντί για λούτρινες τίγρεις, αρκουδάκια με το μίσα από τους ολυμπιακούς της μόσχας, που είναι η μασκότ του ολοκληρωτισμού. Και άντε να εξηγήσεις μετά στις ανακριτικές αρχές πως εμείς δε δεχόμαστε τον όρο «σταλινικός» και δεν το θεωρούμε επιστημονικό, χωρίς να φανεί πως τα διπλώνεις κι αποτάσσεις τις ιδέες σου.

{Σαν τους χρυσαυγίτες παλικαράδες της φακής, που από τη μια μιλάνε για πολιτικές διώξεις κι από την άλλη απαρνούνται στην ανάκριση όλες τις βασικές πολιτικές τους αρχές. Και αν τους είχαν φέρει να υπογράψουν μια δήλωση μετανοίας-φρονημάτων, θα το έκαναν με ευχαρίστηση, προκειμένου να ξαναβγούν έξω και να αρχίσουν τα ίδια –με χαλινάρι έστω. ‘Απεταξάμην τον εθνικοσοσιαλισμό’. Και βασικά το δεύτερο συνθετικό, γιατί τώρα δεν υπάρχει σοβιετική ένωση και ισχυρό εργατικό κίνημα για να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τέτοια ορολογία και να θολώνουν τα νερά.

Κι έχεις το φιλελφασίστα τζήμερο να σου λέει πως κομμουνισμός κι εθνικοσοσιαλισμός είναι πρώτα ξαδερφάκια, ξεχνώντας πως ο ίδιος έχει στενότερο βαθμό συγγένειας κι ότι η αστική δημοκρατία κι ο φασισμός είναι δίδυμα αδερφάκια (κατά την περίφημη αποστροφή του στάλιν) και ας μη μοιάζουν πάντα στην εξωτερική εμφάνιση. Κλείνει η παρένθεση}.

Αν ο κυρίαρχος δημόσιος λόγος αναγκάζεται αυτές τις μέρες να μιλά για ναζιστική συμμορία, για εμάς θα έχει ήδη έτοιμο από το παρελθόν τον όρο «κομμουνιστοσυμμορίτες» προσπαθώντας να ταυτίσει τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό, με τον υπόκοσμο. Εξάλλου κι οι χρυσαυγίτες δεν έλεγαν πως θέλουν να πάρουν τα όπλα για να βγουν στο βουνό; Ποινικοί οι χρυσαυγίτες (που δε διώκονται ως φασίστες), ποινικοί και οι εαμοβούλγαροι (που έδιναν παλιά αγώνα για να κρατούνται σε ξεχωριστή πτέρυγα. Γιατί αλίμονο αν μάθει να σκέφτεται πολιτικά ο κόσμος.

Φαντάσου επίσης σφε αναγνώστη να παίρνουν μαρτυρίες-καταγγελίες από παλιά μέλη του κόμματος ή της οργάνωσης που ανένηψαν και είδαν το φως το αληθινό. Και τώρα δηλ να κάνεις μια ανθολογία με τα μαργαριτάρια που έχουν γράψει κατά καιρούς διάφοροι πρώην, θα μαζέψεις τερατουργήματα με τόσα λουλούδια που άνθισαν στον κήπο μας.

Δεν ξέρω αν οι κρατικές αρχές θυμηθούν και κάνα ειδικό διάταγμα περί κατασκοπίας για να το επαναφέρουν. Οι κομμουνιστές πάντως έχουν πικρή και πολύτιμη πείρα από την εφαρμογή τέτοιων νόμων και συμφωνιών κατά το παρελθόν. Η αμνηστία της βάρκιζας πχ εξαιρούσε τα εγκλήματα της κατοχικής περιόδου, για να τιμωρηθούν οι δωσίλογοι κι οι συνεργάτες των ναζί. Αλλά οι μόνοι που διώχθηκαν τελικά ήταν τα μέλη του κκε και του εαμ, τα οποία στέλνονταν μαζικά στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Ναι αλλά τώρα έχουμε άλλες εποχές, θα μου πεις. Σωστά. Τώρα είμαστε τελείως άοπλοι, χωρίς καν το φόβητρο του ελας. Και το αστικό μπλοκ δε θα χρειαστεί παρά μόνο το νομικό του οπλοστάσιο για να μας βάλει στο στόχαστρο και να μας τσακίσει.

Ο σαμαράς λέει πως δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη βία σε καλή και κακή, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του ξεχωρίζει τον καλό (και νομοταγή) από τον κακό (και ακραίο) φασισμό. Και βασικά το καλό από το κακό άκρο. Και φαίνεται να έχει το γνώθι σαυτόν για τον πολιτικό του χώρο και τα στελέχη του, όταν λέει πως κάποιοι επιμένουν να φλερτάρουν πολιτικά με τα άκρα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η ‘παραδοσιακή δεξιά’ προβάλλει τη θεωρία του διμέτωπου κατά των άκρων, που την πρωτοδίδαξαν οι παπατζήδες του κέντρου στις διάφορες εκδοχές του και τώρα την χρησιμοποιούν από κοινού με το πασόκ του βενιζέλου, πάντα ανερυθρίαστα και κατά των ερυθρών.
Κι η θεωρία αυτή έχει πλούσιο παρελθόν με διάφορα παραδείγματα. Ταύτιση του κκε με το λαος του καρατζαφέρη για την απόρριψη του σχεδίου ανάν. Με τη συντηρητική σκοτεινή δεξιά για την αρνητική στάση στα διάφορα ναρκονομοσχέδια. Με την ακροδεξιά και τους «ευρωσκεπτικιστές» για την εναντίωσή του στην εε και το ευρώ. Ταύτιση του στάλιν και του κομμουνισμού με τον χίτλερ και το φασισμό στο σχολείο, στο μάθημα της ιστορίας και πάει λέγοντας.

Η πιο εκλεπτυσμένη προπαγανδιστική δουλειά όμως δεν είναι να κατασκευάζεις απλά τη θεωρία, αλλά να διαμορφώνεις κατά το δοκούν και συμφέρον τα δύο άκρα και τα χαρακτηριστικά τους. Βαφτίζεις πχ άκρο τους διεφθαρμένους συνδικαλιστές που τα παίρνουν, τη γενιά του πολυτεχνείου  που βολεύτηκε, την κυβερνώσα αριστερά που νοιάζεται για τις καρέκλες και τα υπουργεία και τσουβαλιάζεις σε αυτό το καλούπι κάθε μορφή αμφισβήτησης του κυρίαρχου πλαισσίου. Εντάξει, σας ξέρουμε κι εσάς τους αριστερούς…

Ή παίρνεις μια προσωπικότητα σαν τον τσε γκεβάρα (μες στη βδομάδα ήταν κι η επέτειος της εκτέλεσής του από τα όργανα της cia) και την ερμηνεύεις πότε με το ένα και πότε με το άλλο ‘άκρο’. Ρομαντικός κι ουτοπικός επαναστάτης σήμερα (που πρέπει να μείνει στη σφαίρα των συμβόλων, ένα άπιαστο όνειρο, για να μη φθαρεί με την πεζή πραγματικότητα και τους σύγχρονους επιγόνους του). Αλλά στυγνός κι επικίνδυνος τρομοκράτης, όσο ήταν εν ζωή. Ή συμμορίτης επί το ελληνικότερο.

Ακραίες διακυμάνσεις μπορεί βρίσκει κανείς και στην κάλυψη του θέματος από τα μμε. Που αρχικά αντιμετώπισαν την υπόθεση με την ελαφρότητα του δαλιανίδη: για δες τι κάνει το μαχαίρι στα τυφλά, βρίσκει και πιάνει την καρδιά και την χαλά.


Κι από την άλλη έσπευσαν με αντιφασιστικό ζήλο και σοβαροφάνεια να καταδικάσουν το φασισμό και το μαχαίρι απ’ όπου κι αν προέρχεται και να κρατήσουμε μόνο τα τηλεοπτικά που δεν κόβουν πολύ παρά μόνο αλείφουν βούτυρο στο ψωμί της κυρίαρχης προπαγάνδας. Η πολιτική βάση του δικού τους αντιφασισμού δε θα μπορούσε παρά να είναι απολιτίκ –που κι αυτό πολιτική στάση είναι.

Πάρε για παράδειγμα τις εκπομπές του θεοδωράκη –που νοιάζεται πρωτίστως για την εικόνα του, για να περνά κάτω από αυτήν το όποιο ρηχό μήνυμα- και τις συνεντεύξεις που πήρε από την οικογένεια και τους φίλους του παύλου φύσσα. Όπου πρόβαλε σε πρώτο πλάνο μια δήλωση του πατέρα, του μαστρο-τάκη, πως «κανένα κόμμα δε νοιάζεται για τα συμφέροντα του εργάτη» κι ότι αυτός έχει ξεκόψει δεκαπέντε χρόνια τώρα από αυτά. Αλλά κι ένα μικρό απόσπασμα από κάποιο τραγούδι του φύσσα, που ρίμαρε κι αντιπαρέθετε τις επαναστάσεις με τις προσωπικές αντιστάσεις.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως:
α. το μαχαίρι του φασισμού δεν χτυπά μόνο ‘ακραίους’ και πολιτικά συνειδητοποιημένους.

Και β. είναι αναγκαίες οι μαζικές επαναστάσεις, ακριβώς για να μη μένουν μόνες και ανίσχυρες οι προσωπικές αντιστάσεις απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Σαν την προσωπική αντίσταση του παύλου φύσσα..

18 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα,ασχολείσαι κι εσύ με κάτι πράγματα...
Αν κρίνω από τους "καλοπροαίρετους" που έσπευσαν στις αντίστοιχες αναρτήσεις του TRASH κ.α. λέω να κάνεις καμιά ανάρτηση ακόμα για Μπογιό να σπάσουν τα κοντέρ, σε λίγο θα έχει καμιά 100ρα η προηγούμενη. Φαίνεται ότι το ζητημα που θίγεις στην ανάρτηση εσύ αλλά και άλλοι πιο πριν δεν το θεωρούν αρκετά "σοβαρό" και "σημαντικό"...
Ελπίζω να διαψευστώ.

KokkinosApatsi είπε...

Η αστικη ταξη ξερει πολυ καλα τι κανει η θεωρια των ''δυο ακρων'' δεν θα μας βγει σε καλο, γενικα για ολο το κινημα. Το 2014 ερχεται και θα ειναι χειροτερο. προσωπικη μου αποψη, απ οτι το 2013. Η φουσκα της ΧΑ σιγα σιγα σπαει, σειρα θα παρουμε εμεις οταν αποδεικτουμε εστω και λιγο επικυνδινοι για τους αστους και θα αδραξουν την ευκαιρια με προσχηματα αυτα που αναφερε το απολιθωμα. Η ιστορια του 40-60 ξανα επαναλαμβανεται...

Karce είπε...

Ασχετο με την ανάρτηση ίσως και όχι με βάση όσα ακούσουμε μόλις είδα διαφημιστικό για την αυριανή εκπομπή του Πρετεντέρη. Συμμετέχουν: Πάγκαλος, Ρεπούση, Σώτη Τριανταφύλλου παρεμβαίνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Καλό κουράγιο στο Νίκο Σοφιανό.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα των "δύο άκρων" και οι προαναγγελθείσες απαγορεύσεις είναι πολύ σοβαρές εξελίξεις και καλό είναι να μην τις γελοιοποιούμε με μουστακότριχες του Στάλιν και καρτ-ποστάλ του Ζαχαριάδη.

Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ μόνο μέσα από την κομματική κλειδαρότρυπα ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΕ και το έχουν καταλάβει όλοι, εχθροί και φίλοι.

Άρα είναι μάλλον απίθανο να δεχτεί πλήγμα η λέσχη του ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση τα μουσεία και τα εκθέματά τους προστατεύονται από την UNESCO οπότε πάλι θα φάνε τα μούτρα τους οι αστοί.

ΥΓ. Παραπέμπω στην τελευταία διακήρυξη του ΠΓ.

hydraulics engineer

Unknown είπε...

Απολιθωμα, γραφεις "Βάση αυτών, σου έρχονται στο μυαλό εικόνες από το μέλλον. Φαντάσου πχ ...."
εγω παλι στις 30/9/13 γραφω για εικονες απο το παρελθον: " αν τα φερει ετσι ο λαος μπορει και συντομα-τηρουμενων των αναλογιων- να ζησουμε μερες σαν εκεινες του 1929 οταν κατα την ψηφιση του περιφημου Ιδιωνυμου ο Βενιζελος ελεγε οτι «Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς.».
Οπως και τοτε το ΚΚΕ δεν ηταν παρανομο αλλα τα λιγοστα μελη του κυνηγηθηκαν ανηλεως, ετσι και στο πιθανο μελλον το ΚΚΕ θα ειναι νομιμο αλλα τα μελη του θα διωκονται για πραξεις που θα χαρακτηριζονται παρανομες και γιατι οχι και εγκληματικες.
Βεβαιως εκεινη την περιοδο η ηγεσια του Νικου Ζαχαριαδη εδειξε στην πραξη τις ικανοτητες της και ατσαλωσε το Κομμα βαζωντας στην ουσια και τις βασεις για την εποποιϊα 41-49.
Ποσο ετοιμο ειναι το ΚΚΕ για τα νεα δεδομενα ενος οχι και τοσο ευφανταστου σεναριου το οποιο αν επαληθευθει θα σημανει και το τελος της "συμφιλιωσης" με τη νομιμοτητα οπως αυτη εκφραστηκε απο το 74 και εντευθεν παρα τις προσπαθειες που γιναν απο το 91 και μετα?" και νομιζω οτι αυτο πρεπει να ειναι και το μοναδικο ζητουμενο, εκτος και αν η επαναστατικοτητα εχει υπερκαταναλωθει τις προηγουμενες δεκαετιες της νομιμοτητας. Η παλη για τη λαϊκη εξουσια και το σοσιαλισμο-οπως εγραφαν και οι προκυρηξεις της 17Ν μεχρι το 88- αργα η γρηγορα δεν εχει αλλο δρομο.

spiral architect είπε...

Σύντροφε, μη βάζεις λινκ προς ΧΑ.

zoot horn rollo είπε...

Σάκη υδραυλικέ, δε το πιάνεις το μπλε κοκόρι. Αν ΕΣΥ προτιμάς ΕΕ και πας να το χρεώσεις σε άλλους, δικό σου ζήτημα.

κοσμοναύτης είπε...

μπράβο βρε απολίθωμα! Μας έχουν τρελάνει με αυτό το... "ελεύθερο πνεύμά" που... όμως γεννήθηκε και έζησε στο Πέραμα σε μεταβατική, για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, περίοδο.
Υγ: "Φουκαρά" τοτέμ εσύ δεν είσαι ελεύθερο πνεύμα! Ούτε τα άλλα παιδιά που έγραψαν το "μίσος ταξικό".

Ανώνυμος είπε...

Υδραυλικε, υπαρχει μια τεραστια, παχια, φωτισμενη διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στη σοβαροτητα και τη σοβαροφανεια, με μια πινακιδα απο πανω της που γραφει, με κεφαλαια γραμματα που αναβοσβηνουν, "Διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στη σοβαροτητα και τη σοβαροφανεια". Η πινακιδα μπαινει για να τη δουν ακομα και ανθρωποι που λενε με τη δεουσα σοβαροτητα, οτι το θεμα με τα δυο ακρα γελοιοποιειται οταν αναλυεται και με χιουμορ και στη συνεχεια υποστηριζουν οτι το ΚΚΕ ειναι υπερ της παραμονης της χωρας στην ΕΕ. Τελικα, μαλλον πρεπει να μπει ηλεκτροφορο συρμα.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος στόχος της θεωρίας των άκρων δεν είναι το ΚΚΕ. Το σημερινό κόμμα έχει αποδειχτεί πολύ εύκολος (και νομοταγής) αντίπαλος ο οποίος επιπλέον βρίσκεται σε κατάρρευση και ως ένα βαθμό το αναγνωρίζει (βλέπε και την τελευταία ανακοίνωση του ΠΓ).
Όσο για την ΕΕ το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα πως προκρίνει έξοδο από την ΕΕ μόνο με "σοσιαλισμό" δηλαδή αν γίνει ο Κουτσούμπας πρωθυπουργός δηλαδή στη Δευτέρα Παρουσία. Έως τότε οι πιστοί θα μείνουν στην ΕΕ και εμείς θα τους μαστιγώνουμε με τα λόγια μας που δεν ψηφίζουν ΚΚΕ και ας πρόσεχαν. Αν τολμήσουν να βγούν χωρις το ΚΚΕ, θα είναι σχέδιο των αστών.
Αρα λοιπόν το ΚΚΕ ουσιαστικά λέει βροντερό ΝΑΙ στην ΕΕ. Απλώς το κάνει με "τρόπο", δια της εις ατόπον απαγωγής.

hydraulics engineer

zoot horn rollo είπε...

"Αν τολμήσουν να βγούν χωρις το ΚΚΕ, θα είναι σχέδιο των αστών.": να μη το αποκλείεις.
Κατά τ'αλλα μη το κουράζεις υδραυλικέ,που τα λες και "ωραία" και "γόνιμα" κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Κουτσουμπας πρωθυπουργος=σοσιασισμος εν ελλαδι. Ψηφιστε κκε να σας φερουμε το σοσιαλισμο. Αυτο λεει το κομμα κι αν δεν το ξερατε, σας το λεει ο υδραυλικος. Εγω παντως βγαζω και κατι αισιοδοξο απ' αυτο: εισαι η ζωντανη αποδειξη οτι αυτο το συστημα αναδεικνυει ολο και πιο ανικανους τεχνοκρατες, ακομα και στο six feet under επιπεδο του αντικκε τρολλινγκ, καθως "καιγεστε" με παιδαριωδη λαθη, μεσα σε 2-3 σχολια πλεον. Καληνυχτα κι αντιο.

sniper

Ανώνυμος είπε...

πες τε του ναι του ανθρώπου να ησυχάσει.....

aeras kopanistos

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@zhr
και πού ξέρεις ότι δεν είναι το μπλε κοκόρι;

@Κarce
Και την ίδια ώρα στον χατζηνικολάου, τσίπρας με κοινό. Να δούμε αν θα 'ναι και με αυτόν το ίδιο επιθετικοί, όπως με την αλέκα
Καλό κουράγιο σε όλους μας. Αλλά έχει και τηλεοπτική ελληνοφρένεια πιο πριν

Σπειροειδή αρχιτέκτονα, καταλαβαίνω το σκεπτικό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεώρησα σκόπιμο να βάλω.

Υδραυλικέ, υπάρχει μια κατηγορία σχολιαστών, που και να υποθέσουμε ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που απλώς αλλάζει προσωνύμια, είναι σα να βγαίνουν από το ίδιο generator. Το κκε καταστρέφεται, διαλύεται και γενικώς τον παίρνει, οτιδήποτε και να κάνει. Ούτε καν μια 'καλυμμένη' πολεμική, πχ θα πήγαινε καλύτερα αν είχε άλλη πολιτική, αν είχε κάνει αυτήν ή την άλλη κίνηση. Ό,τι και να κάνει, άστα να πάνε.
Επειδή το μπλοκ δυστυχώς έχει πείρα από τέτοιους σχολιαστές, δεν νομίζω ότι έχει νόημα η αναμονή, να δούμε πού το πας. Αυτά ήταν όλα όσα είχες να μας πεις, και τα επαναλαμβάνεις μονότονα, χωρίς ιδιαίτερη φαντασία.
Δεν είναι καν θέμα δίκης προθέσεων, αν είναι καλόπιστα ή όχι. Δεν έχουν όμως να προσθέσουν απολύτως τίποτα στην πολιτική συζήτηση, συνεπώς δεν πληρούν ένα βασικό κριτήριο για τη δημοσίευσή τους. Άσε που εγώ στη θέση σου, εφόσον ό,τι σου απαντάνε είναι 'κομματικός πατριωτισμός' και βλακείες, δε θάθελα καν να σχολιάζω εδώ μέσα και θα πήγαινα αλλού να περιφέρω τον κομματικό διεθνισμό μου και την τόση εξυπνάδα μου.

Ανώνυμος είπε...

άρε κακόμοιρο απολίθωμα.
Αν τολμάς δημοσίευσε την απάντηση μου στον zoot. Θα φανεί αν πιστεύεις πραγματικά στο διάλογο ή αν είσαι "στημένος" από την ηγεσία του ΚΚΕ για να συλλέγεις απόψεις διαφωνούντων με το δήθεν κουκουρούκου στυλάκι σου
Με το αζημίωτο Βασιλάκη έτσι;

hydraulics engineer

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πού να τολμήσω ο κακομοίρης βασιλάκης (καΐλας). Αφού λες αλήθειες που καίνε και ζεματάνε εμίρη. Και αν τολμήσω να τις βάλω, δε θα με πληρώσει η ηγεσία. Τόσα ευφάνταστα ψευδώνυμα αλλάζετε, σε αυτό δε σας κόβει να γράψετε κάτι πιο πρωτότυπο;
Όταν όμως γράφεις αυτά που σου γράφω, μπορώ και εγώ να σε γράφω και να κάνω το ζωγράφο. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία για.. πραγματικό διάλογο

Ανώνυμος είπε...

και η αργομισθία στο δημόσιο που σου εξασφάλισε το κόμμα τί είναι απατεωνάκο; Λεφτά δεν είναι και αυτά;


hydraulics engineer

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άσε εξυπνούλη, ξέρεις πόσα νέα παιδιά ξεπουλήθηκαν στα κόμματα για μια θέση στα πεντάμηνα; Σεκίτες, ναρίτες, μια μου-λού, μέχρι κι έναν οκδίτη είχαμε, χώρια οι κκέδες. Όλοι αυτοί φυσικά με μέσο, χωρίς προσόντα και πτυχία, ούτε τίποτα. Κομματόσκυλα σκέτα.
Και με αυτή την παπαριά ολοκλήρωσες την καριέρα σου στο μπλοκ. Ελπίζω να πληρώθηκες καλά για αυτήν. Καλή τύχη με το καινούριο σου ψευδώνυμο.