Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η φάρμα των ζώων

Κι εναλλακτικός σατιρικός τίτλος ‘το μπουντρούμι δεν τον λυγά’, για τον αρχηγό της χρυσής αυγής που οδηγείται στον κορυδαλλό και γίνεται ο πρώτος αρχηγός πολιτικού σχηματισμού που μπαίνει στη φυλακή, όπως μας ενημέρωσαν κάποια κανάλια. Ο ζαχαριάδης δε μετράει, γιατί οι κομμουνιστές δεν είναι εθνικόφρονες. Συνεχίζουμε.

Οι αρχές λοιπόν έκριναν προφυλακιστέο το μεγάλο κεφάλι της χρυσής αυγής. Αλλά το φίδι του ναζισμού είναι σαν τη λερναία ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεις, δύο φυτρώνουν. Ένα κρατικό κι ένα παρακρατικό. Που συνθέτουν από κοινού το βυζαντινό δικέφαλο αετό της ελληνορθόδοξης αστικής εξουσίας. Ή μάλλον το δικέφαλο κοράκι της.
Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους και πέφτουν πάνω στην εργατιά, με ρόπαλα, λοστούς και συνταγματικά τόξα, συνδυασμός νόμιμης και παράνομης δουλειάς.

Κι έχει πλάκα να βλέπεις τα παλιά μέλη της επεν, πρώην ρέιντζερς και κενταύρους, που είναι από τη μέση και πάνω δημοκράτες κι από κάτω κτήνη, να κάνουν μαθήματα πολιτικού savoir vivre στους.. ακραίους χρυσαυγίτες, να μην επιβάλλουν τόσο απροκάλυπτα το νόμο της ζούγκλας, αλλά να επιδείξουν ένα φασισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και δημοκρατικό μανδύα.
Κι εμείς που τους ακούμε, καλά ζώα είμαστε και τους ανεχόμαστε. Γιατί ο φασισμός δεν είναι παρά ο πιο απροκάλυπτος, χωρίς προσχήματα καπιταλισμός. Κι αυτός όχι μόνο δεν εξανθρωπίζεται, αλλά όσο πάει κι αποκτηνώνεται.

Αχ φασιστάκι, φασιστάκι, ξύλο γιατί βαράς;
Πάνω σε ξένους μετανάστες μονάχα να ξεσπάς.
Μην τσαλακώνεις το προφίλ σου, γίνε πιο σοβαρός
Μη φτάνεις στα άκρα βρε παιδί μου, φυλάκα να μην τρως

Λαγοί που ντύθηκαν λιοντάρια. Από το ιστολόγιο του TRASH
Η τηλεοπτική εικόνα παίρνει κουνελάκια και Λαγούς και τους παρουσιάζει σα λιοντάρια που δε λύγισαν. Κι όλα αυτά θυμίζουν πολύ εκείνο το ανέκδοτο με το βασιλιά της ζούγκλας και τον πολιτικό λαγό της βασιλικής κυβέρνησης, που καθορίζει την ατζέντα της.
-Τι νέα λαγέ; -Να εδώ, λέμε καμιά μαλακία ότι είμαστε αντισυστημικό κόμμα να περνάει η ώρα.
Αλλά το ανέκδοτο ισχύει κι από την ανάποδη για το λιοντάρι της κυβέρνησης που βρυχάται σα γατάκι μπρος στους δανειστές της και στο μεγάλο κεφάλαιο. -Ε να εδώ, λέμε καμιά μαλακία ότι χτυπάμε το φασισμό, για να περνάει η ώρα.

Η κουκουβάγια της σοφίας όμως –όπως μας λέει ο χέγκελ- πετάει μόνο το βράδυ, μετά τα δελτία ειδήσεων και τις βραδινές πολιτικές συζητήσεις. Τότε που θα επεξεργαστούμε όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε και θα καταλάβουμε πως «είναι ο καπιταλισμός ρε μπούφο». Αυτός είναι η κότα που γεννά τα χρυσά αυγά κι αυτοί μετά στρατολογούν άλλες θρασύδειλες κότες, που αναπαράγουν το σύστημα και γίνονται ένα κουβάρι αξεδιάλυτο, που σε κάνει να αναρωτιέσαι: η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Το κοκοράκι κικιρίκι-κί, να σε σκοτώνει κάθε πρωί.

Του Κ. Ρουγγέρη από το ιστολόγιο Πλάκα Κάνεις
Κι αυτό το κοτέτσι τo φυλάνε σα μαντρόσκυλα οι χρυσαυγίτες, που είναι ο καλύτερος φίλος του συστήματος. Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι. Αλλά το σύστημα τους θέλει τώρα εξημερωμένα κατοικίδια με λουράκι κι εμβόλια, για να τους ξαμολήσει ξανά όταν θα τους χρειαστεί. Κι αυτοί υπακούουν πειθήνια, χωρίς να δαγκώνουν ποτέ το χέρι του εφοπλιστή που τους ταΐζει. Και όσο τους κρατάει χορτάτους, για να τρομοκρατούν τον εργατόκοσμο, έχει και την πίτα με τα κέρδη ολόκληρη.

Αυτά τα σκυλάκια λοιπόν είναι πολύ περίεργα, γιατί (σε αντίθεση με τη λαϊκή παροιμία) αν τα αφήσεις να γαβγίζουν ανενόχλητα, ξεθαρρεύουν και πάνε να σε δαγκώσουν. Αλλά όταν τα βρούνε σκούρα, γίνονται γατάκια, που τρέμουν σαν το ψάρι, εγκαταλείπουν το πλοίο που βουλιάζει σαν τα ποντίκια κι αρχίζουν να κελαηδάν σαν τα πουλάκια (σπιούνοι) για τους 'συναγωνιστές' τους και να τους στέλνουν στον κορυδαλλό με τις μαρτυρίες τους.

Ο άνθρωπος όμως είναι λίγο περήφανο ζωάκι, που θέλει να καταλάβει μόνος το λάθος του και να το επαναλάβει μετά με άλλον τρόπο. Κι αν του το υποδείξουμε άγαρμπα, θα μας πει ‘σασταλεγάκηδες’, που κουνάμε επιτιμητικά το δάχτυλο στο κοπάδι, όταν μας επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις.


Πρωτίστως όμως ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό και κοινωνικό. Δεν είναι άβουλο, τρομαγμένο κι αγελαίο. Κι αν του πήρε τόσα χρόνια να φτάσει ως εδώ, να περπατά στα δυο πόδια και να ονειρεύεται την έφοδο στον ουρανό, αγγίζοντας τις παρυφές του, θα είναι έγκλημα να λυγίσουμε στην αποκτήνωση και τη βαρβαρότητα της αστικής κοινωνίας και να τον αφήσουμε να γονατίσει ξανά στα τέσσερα, όπως είχε πει κάποτε κι ο λουντέμης…

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο. Πέθανε ο Σεργκέι Μπέλοφ.

ρα

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/547262/efyge-apo-ti-zoi-o-mpelof

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Συγκίνηση.
Ως μικρή αφιέρωση της κε του μπλοκ μια από τις τελευταίες αναρτήσεις (αν και αναφερόταν κυρίως στα πιο πρόσφατα, τα ύστερα του νέου κόσμου)

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2013/09/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

35 ακριβώς χρόνια νωρίτερα είχε πεθάνει και ο άλλος Μπέλοφ ο Αλεξάντερ.

Έγραψαν λαμπρές σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού...

ARGIE

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω στους νεότερους ότι ο καλύτερος λευκός παίκτης της εποχής του, όπως χαρακτηρίζονταν ο Σεργκέι Μπέλοφ, έπαιξε ως παίκτης της εθνικής ΕΣΣΔ και στο "Παλε ντε Σπορ" της Θεσσαλονίκης σε φιλικό αγώνα με την Εθνική Ελλάδας, εάν δεν κάνω λάθος το 1979
Ο ΜΟΔΝΙΤΗΣ

ζαχαριαδικός μαοϊστής - αντιναζιστής είπε...

«...Με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τάσσεται εναντίον του αιτήματος να τεθούν εκτός νόμου (σ.σ. οι ναζιστές) η ψευτοαριστερά, ψευτοΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, προβάλλοντας σαν κεντρικό επιχείρημά τους το ότι κινδυνεύει έτσι να βγει εκτός νόμου και η Αριστερά. Πρόκειται για έναν εντελώς στρεβλό και ανιστόρητο ισχυρισμό, αφού ποτέ στην ιστορία οι διώξεις και οι απαγορεύσεις φασιστικών συμμοριών δεν αποτέλεσαν τη βάση για τις διώξεις αριστερών, γιατί πάντα η Αριστερά είχε σαν κύριο εχθρό της το φασισμό. Άλλωστε πως μπορεί να κινδυνέψει ένα αριστερό κόμμα από την απαγόρευση ρατσιστών και ναζιστών; Μόνο φίλοι των ναζιστών θα μπορούσαν να φοβούνται μη βγουν εκτός νόμου μαζί με τους ναζιστές. Και αυτή η λεγόμενη Αριστερά είναι φίλη των ναζιστών. Γι αυτό έχει μαζί τους κοινές όλες τις μεγάλες στρατηγικές πολιτικές θέσεις, κυρίως το φιλορωσισμό, τον ανοιχτό ή καλυμμένο αντιευρωπαϊσμό, και την άρνηση της βιομηχανικής ανάπτυξης που κάνει τη χώρα ανεξάρτητη.

Κυρίως αυτή η «Αριστερά» όπως και οι ναζιστές έχει σαν κύριο εχθρό τον οικονομικό φιλελελευθερισμό την ώρα που στη χώρα και παγκόσμια δυναμώνει ο φασισμός που έχει ανοιχτά κρατικομονοπωλιακό χαρακτήρα. Ποτέ οι αριστεροί δεν ήταν πιο αντι-αστοφιλελεύθεροι από όσο ήταν αντιφασίστες και κυρίως ποτέ δεν ενώθηκαν με τους φασίστες και τους ναζιστές ενάντια στους αστοφιλελεύθερους όπως κάνουν στην Ελλάδα σε όλα τα δημαγωγικά τάχα αντι-μνημονιακά τους κινήματα.

Την τοποθέτηση αυτή της ψευτοαριστεράς τη διευκολύνει η προβοκατόρικη θέση των δήθεν δύο άκρων όποτε μπαίνει θέμα απαγόρευσης της «Χρυσής Αυγής». Αυτήν την προβάλλει ο Σαμαράς είτε ο ίδιος είτε μέσω στελεχών του όπως ο Λαζαρίδης. Αυτή η θεωρία επίσης μιλάει για τιμωρία όσων προκαλούν και εφαρμόζουν βία ανεξάρτητα από το χαρακτήρα αυτής της βίας, δηλαδή φασιστικής άδικης ή λαϊκής δίκαιης βίας και σαν ένα τέτοιο παράγοντα βίας ο Σαμαράς δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει την άδικη βία του σαν λαϊκή και δίκαιη. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει σαν όρο οποιουδήποτε πολιτικού μετώπου ενάντια στη «Χρυσή Αυγή», να καταγγείλει ο Σαμαράς τη θεωρία των δύο άκρων. Αλλά τίποτα δεν εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από την κυβέρνηση πρώτα την απαγόρευση των ναζιστών, και ταυτόχρονα να χτυπήσει τη θεωρία των δύο άκρων. Το ότι δεν το κάνει, σημαίνει ότι απλά χρησιμοποιεί το μπαλάκι που το πετάει ο Σαμαράς για να δώσει προστασία στους ναζιστές με ψευτοεπαναστατικά προσχήματα.

Τώρα πώς χειροκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώξεις των ναζιστών για εγκληματική συμμορία αφού δεν θέλει εκτός νόμου τη «ΧΑ» σαν κόμμα ή πώς ενώθηκε με ναζί στα «κινήματα» του «δεν πληρώνω» στα διόδια; (http://www.oakke.gr/na461/nazi_syn461.htm)

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ το ψευτοΚΚΕ υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε μέτρο κατά των ναζιστών δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό γιατί μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού μπορεί να ανατραπεί και η «Χρυσή Αυγή» που είναι όργανο των καπιταλιστών. Είναι όμως λογικό ότι φτάνεις πιο γρήγορα στην ανατροπή του καπιταλισμού όταν τσακίζεις τα πιο επιθετικά εργαλεία του. Το ερώτημα είναι γιατί το ψευτοΚΚΕ δεν θέλει να τσακίσει ένα βίαιο στρατό των καπιταλιστών; Δεν θα το βοηθήσει αυτό στην ανατροπή του καπιταλισμού; Από την άλλη πως να θέλει το ψευτοΚΚΕ εκτός νόμου τη «Χρυσή Αυγή» όταν για χρόνια δεν την αποκαλούσε ναζιστική ακόμα και πρόσφατα όταν το στέλεχος του ο Σιφωνιός καλωσόρισε τη συμμορία με επικεφαλής τον Κασιδιάρη στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου σα συμπαραστάτρια των απεργών;...»

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Καλά κάνει ο Μπογιό και πάει στο κοράκι να δουλέψει, οι καιροί είναι δύσκολοι και φωνές σαν τη δικιά του πρέπει να ακούγονται σε όλα τα στρώματα και με κάθε τρόπο. Μπορεί ο Χατζιαβάτης να κάνει τη δουλειά του παίζοντας τον αριστερό τον τελευταίο καιρό και ξεχνώντας τα κουμπαριλίκια του με τον " γιό του ταχυδρόμου", αλλά η απήχηση που έχει στον κόσμο είναι μεγάλη και ο Μπογιόπουλος είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά (αν του δοθεί η δυνατότητα).

Αναυδος είπε...

Αθανατος

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231267928

Ανώνυμος είπε...

Σαραντακε, για προχωρα και σε σημειολογικη αναλυση των λεχθεντων περι αγουριδας. Για να φανει πιο καθαρα ο λογος που σε ωθησε να κάνεις το σχόλιο. Η μήπως δεν έχεις την τόλμη να εκτεθεις με τις ..προβλέψεις σου και απλά προτιμας τις γκρίζες υποβολές?

vikar

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

O Παπασταύρου πλέον μαζί με το Λουκά και το υπόλοιπο δυναμικό της εφημερίδας θα φτιάξουν έναν Ριζοσπάστη όπως τον θέλει και αντέχει το Κόμμα και θα τον διαβάζουμε καθημερινά όσοι θέλουμε ενημέρωση από τη σκοπιά της τάξης μας.


Οι υπόλοιποι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να διαβάζουν τώρα Ρεαλ όπως δεν είχαν κανένα πρόβλημα πριν 5 χρόνια να διαβάζουν Ελευθεροτυπία για την αριστερή της οπτική. Αυτοί αν ποτέ σκουντουφλούσαν τυχαία πάνω στο Ριζοσπάστη δε φαινόταν να καταλαβαίνουν και πολλά ούτως ή άλλως. Τώρα τι τους έφταιγε και φταίει δε ξέρω, ξέρω πάντως πως καθόλου δεν θα πληγεί η διάδοση των ιδεών του ΚΚΕ, θα το φροντίσουμε όλοι.


ΥΓ Εγώ θα νόμιζα ότι το αγάλι αγάλι αναφέρεται σε κάνα αντιμνημονιακό κόμμα του Χατζηνικολάου. Έλα μωρέ, για την ρίαλ κάνεις έτσι; Υπερβάλλεις στην ανησυχία σου, ούτε τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος τέτοια αγωνία.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Μπα μαλλον δεν το παει καλα. Αν το πηγαινε καλα θα προσπαθουσε να μιμηθει την ΑΥΓΗ κ την αξιοζηλευτη αναγνωσιμοτητα της (εφημεριδα της αξ. αντιπολιτευσης γαρ). Κατανοητο κυριε Σαραντακο;

ρα

Αναυδος είπε...

Είναι συγκινητική η αγωνία του ΝΣ για το καλό του Ριζοσπάστη. Οταν ο εχθρός σου σου κάνει προτάσεις για το καλό σου πρέπει να είσαι ηλίθιος να μην τις ακολουθήσεις. Καλό βεβαια είναι η διεύθυνση της εφημερίδας να αναζητησει και άλλες προτασεις για το καλό του Ριζοσπάστη και από άλλους πολιτικούς χώρους πριν προχωρήσει σε αλλαγές. Ισως ένα συνεδριο αντικομμουνιστων φιλων του Ριζοσπαστη να είναι πιο δοκιμο.

Υγ
Η Ζαρουλια πηγε να περασει μια σφαιρα στον φυρερισκο μαλλον για να βγουν μετα να πουν ότι υπαρχει κινδυνος για τη ζωη του.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=243166&catid=4

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vikar είπε...

Σαραντακε, μπορεις να μου αναλυσεις την διαφορα των φρασεων, "δεν αποκλειεται ο Μπ. να μην ξαναγραψει στο Ριζοσπαστη" με την "δεν αποκλειεται ο Μπ. να ξαναγραψει στο Ριζοσπαστη". Εγω τη μονη διαφορα που βλέπω είναι οτι η πρωτη κανει πρόδηλη την επιθυμια του γραφοντος.

vikar

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για να γίνει κι ένα σχόλιο σχετικό με το θέμα της ανάρτησης, να προσθέσω σε όσα ήδη καταγράφηκαν την παρομοίωση με τους γορίλες μπράβους της νύχτας και τον αστικό κόσμο που τόσο καιρό έκανε την πάπια. Για να τιμήσουμε και τη διεθνή μέρα των ζώων που ήταν μια μόλις μέρα μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης.

Κατά τα άλλα το φιλοθεάμον κοινό μπορεί να διαβάσει για το σεργκέι μπέλοφ τα αφιερώματα που επιμελήθηκαν δύο ακραιφνώς μπασκετικοί δημοσιογράφοι όπως ο φιλέρης και ο σκουντής -αν και δεν είναι ακριβώς από τη δική μας πολιτική σκοπιά

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/547816/vios-kai-politeia-toy-sergkei-mpelof

http://www.sport24.gr/top-guns/fileris-top-guns/sergkei_mpelof_o_megaluteros_ths_epoxhs_toy.2440379.html

Για τον μπογιό μέχρι νεοτέρας θα συνταχθώ με το σχόλιο του αναρχοτέτοιου (ΑΜΜΤΣ)