Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακό δελτίο

Σύντομη αναφορά σε μερικά γεγονότα και στοιχεία από τη χτεσινή ημέρα, πριν μπαγιατέψουν.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Η απόλυση μιας υπαλλήλου, δραστήριου μέλους του σωματείου, από τα ΜΙΚΕΛ στην Κάνιγγος, δηλ ανήμερα της απεργίας και μπροστά στη δική μας προσυγκέντρωση. Όχι και πολύ καλή επιλογή από την εταιρία που ενσαρκώνει το αναπτυξιακό πρότυπο του ελληνικού, καπιταλιστικού θαύματος, που θα ωφελήσει –υποτίθεται- τους εργαζόμενους, μόλις μεγαλώσει η πίτα των κερδών, για να κερδίσουν κάτι κι αυτοί.

Η εξέλιξη
Πολύς κόσμος στη δική μας συγκέντρωση, κάπως λιγότερος από την τελευταία απεργία, αλλά μάλλον περισσότερος από το αναμενόμενο, δεδομένου ότι κηρύχτηκε βιαστικά, μόλις την περασμένη βδομάδα. Οι απεργίες μπορεί να μην είναι ομάδες (όπως είχαν πει πρόσφατα κι οι Παρεμβάσεις), αλλά χρειάζονται οργάνωση και προετοιμασία για να πετύχουν και να μην είναι ντουφεκιές στον αέρα. Κι οπωσδήποτε δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά χρειάζεται ομαδική δουλειά για αυτό το σκοπό.

Η συγκέντρωση ήταν πολύ πρωινή (στις 10), κι έτσι, όταν εμείς τελειώναμε, οι άλλοι δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει. Και να φανταστείς πως περιμέναμε αρκετή ώρα στο Σύνταγμα, δίνοντας εύκολο στόχο στους άντρες του Έβερτ, λόγω της ημέρας, αλλά αυτή τη φορά δεν ακούστηκε κανείς πυροβολισμός κι η ιστορία δεν επαναλήφθηκε, όπως πριν από 70 χρόνια.
Και αυτοί που προσπαθούν να φανούν ως συνέχειά της και ιστορικοί απόγονοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ήταν απλώς μια φάρσα (και τραγωδία για το λαό).

Γιατί αν ο Σύριζα ήταν στη θέση του ΕΑΜ το Δεκέμβρη, θα έμπαινε μπροστά στο δίλημμα να επιλέξει τις αλυσίδες της τυραννίας ή τα όπλα, και μετά από 17 ολόκληρες ώρες πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, θα κατέληγε «αναγκαστικά» σε έναν (αν)έντιμο συμβιβασμό. Και θα έμενε ως ωραία βερμπαλιστική ανάμνηση εκείνο το «GO BACK κυρα-Μέρκελ» του Τσίπρα από τη Μυτιλήνη –ή μήπως ήταν στη Λέσβο;

Κατά τα άλλα, είδηση δεν είναι να δαγκώσει ο άνθρωπος έναν σκύλο, αλλά να μη γίνουν ρεζίλι των σκυλιών οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, με τη θλιβερή εικόνα της συγκέντρωσής τους.

Η επόμενη μέρα
Τα «παιδιά» ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Μαύρο Δεκέμβρη που «προανήγγειλε» ο Ρωμανός και την επετειακή πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Οι σύντροφοι από το ΜΑΣ λογικά θα απουσιάζουν φέτος, για να μη δώσουν εύκολο, ζωντανό στόχο στην εκδικητική μανία του… Μαύρου Δεκέμβρη. Αλλά αν είχαμε χιούμορ, θα είχαμε βγάλει ένα παραπλανητικό κάλεσμα-ανακοίνωση πως θα συμμετάσχουμε, για να ξεγελάσουμε τους ανιχνευτές, να μας μπερδέψουν με τους αριστεριστές και να φάνε άλλοι το ξύλο.

Μια βάσιμη υποψία πάντως είναι πως η ΓΣΕΕ κήρυξε άρον-άρον μια βιαστική απεργία (εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού), ίσα-ίσα για να αποτύχει και να βγει από την υποχρέωση να κηρύξει νέα απεργία εν όψει των αντεργατικών ανατροπών στο ασφαλιστικό. Οι οποίες τελικά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πηγαίνουν μάλλον για το Γενάρη –πιθανότατα η κυβέρνηση υπολογίζει στη χριστουγεννιάτικη ραστώνη, για να το φέρει πχ 2-3 Γενάρη, όπως είχε κάνει και με το τρίτο μνημόνιο. Αλλά οι φύλακες έχουν γνώση κι αγρυπνούν.

Η εικόνα της απεργίας
Η σεμνή παρουσία της Αλέκας (που συνέλαβε κι ο τηλεοπτικός φακός) με το καροτσάκι κι ένα μωρό, που δεν ήταν εγγόνι της, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βγει μια ωραία, «διασταυρωμένη» ιστορία στο διαδίκτυο –πχ ότι πηγαίνει σε ιδιωτικό, αμερικάνικο παιδικό σταθμό.


Εναλλακτικά (αλλά δεν πρόλαβα δυστυχώς να το φωτογραφίσω): το πανό της αδελφότητας κουρέων-κομμωτών και τα μέλη του, που αστειεύονταν μεταξύ τους: από εμάς θα ξεκινήσει η επανάσταση. Κι αν είχαν χιούμορ/φαντασία, θα έπρεπε να οργανώσει η αδελφότητά τους μια εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για τις «αναμνήσεις ενός κουρέα»…

Υστερόγραφα
Ο Κέρι δεν ήρθε παραμονές του Πολυτεχνείου, αλλά έρχεται σήμερα, έτσι για το συμβολισμό της υπόθεσης. Υπουργέ μου, ιδού η κυβέρνησή σας...

Κι όσο για τα "επεισόδια στα σύνορα"; Η είδηση για πιθανό γκρέξιτ κι αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, είχε λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα απ' το θάνατο ενός μετανάστη από ηλεκτροπληξία. Έχουμε συνηθίσει εξάλλου στο θέαμα..

28 σχόλια:

Cos είπε...

Μήπως, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας, πρέπει να κάνουμε συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά - αντιπολεμικά συλλαλητήρια; Οι πρόσφυγες συνεχώς αυξάνονται, η δυστυχία τους εξαπλώνεται, μετά από το Αιγαίο άρχισαν να αφήνουν τις ζωές τους και στα χερσαία σύνορα και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται. Όμως όλοι παρακολουθούμε απλώς τα γεγονότα, σχεδόν σαν να μην μας αφορούν!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφάτο(;)

Λέων

yannwind είπε...

Πραγματικα και εμενα αυτο το αδελφατο μου χτυπαει ασχημα,ετσι ονομαζεται το σωματειο τους;
Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

δεν συμμετεχω σε δυο κουβεντες ταυτοχρονα(μετα βιας σε μια),αλλα αυτο το "αδελφατο" μονο σε μενα θυμισε λιγο απο την "αξυριστη χηρα" του Φ.Κρανιδιωτη?
ΑΝ λεγονται ετσι αυτοσαρκαζομενοι,τοτε οκ!
Μπορουμε και εμεις να το χρησιμοποιουμε..
Αν οχι,ειναι μεγαλο ατοπημα

(θεωρω οτι υπαρχει λογικη εξηγηση για τον χαρακτηρισμο..περιμενω το Μ.απολιθωμα να μας την πει να ληξθει η παρεξηγηση)

ΝΦ

Ροκυ είπε...

Aυτό με το χρόνο προετοιμασίας της απεργίας έχει μια βάση αλλά χρησιμοποιείται πολλές φορές ως δικαιολογία,ακόμη και σε δικά μας σωματεία.Αν όλο το προηγούμενο διάστημα έχεις κάνει δουλειά,έχεις φτιάξει πυρήνες σε κάποιους χώρους,τότε μια εβδομάδα είναι αρκετή.Αυτή η απεργία άλλωστε αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης

modesto είπε...

συμφωνω, αλλα δεν εχεις παντου την ιδια οργανωση και δεν μπορεις να πας με λογικες και συνθηκες οικοδομων παντου, οποτε ο χρονος πρεπει να υπαρχει.
οσο για τα αδελφατα κτλ κτλ.
αυτα τα πολιτικαλι κορεκτ θα μας φανε.
οταν οι ιδιοι ομ/λοι χρησιμοποιουν τετοιους χαρακτηρισμους ειναι οκ, οταν "αλλοι" τους χρησιμοποιουν ειναι φασιτες ομοφοβικοι κτλ κτλ.
λιγο ψυχραιμια παιδια, μην φτανουμε στο αλλο ακρο, γιατι εξαιτιας της δαιμονοποιησης της καθομιλουμενης θα βγαλουμε φασιστες και ρατσιστες ολη τη χωρα.
οταν καποιος βλεπει καποιον να δουλευει πολυ, θα του πει "τι κανεις ρε μαυρε;" δεν σημαινει οτι ειναι φασιστας, οταν καποιος πει "ο ταδε μου εκανε πουστια" δεν ειναι ομοφοβικος ουτε ρατσιστης, ασε που τη φραση την λενε και πολλοι ομ/λοι οποτε δεν μπορεις να πεις και αυτους ομοφοβικους ετσι;
ψυχραιμια λοιπον

Ανώνυμος είπε...

Πιθανοτατα το σωματειο ονομαζεται/αυτοχαρακτηριζεται αδελφοτητα ορος ο οποιος αποδιδεται κ ως αδελφατο (ακομα κ σε θρησκευτικες εκδηλωσεις). Προφανως το χρησιμοποιουν οι ιδιοι οι κουρεις ως τρολια ('η κ να χρησιμοποιουνταν απο παλιοτερα). Αυτα χωρις να εχω ιδια γνωση της υποθεσης

ρα

Ανώνυμος είπε...

Μοντέστο, δεν είναι ομοφοβικό το να πεις "μου έκανε πουστιά", αλλά το να νομίζεις οτι μια επαγγελματική οργάνωση ονομάζεται "αδελφάτο" γιατί...αποτελείται απο γκέη(αναπαράγωντας το στερεότυπο του κουρέα "αδελφής"), είναι. Ο όρος προέρχεται απο το "αδελφός", όπως λέμε "αδερφέ μου", όχι απο το "αδερφή" όπως λέμε γκέη. Μάλιστα, υπάρχει και η ταινία των Monty Python με τον μετεφρασμένο τίτλο "Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης".


Έλεος δηλαδή, σε ποιά σπηλιά ζείτε κάποιοι;

Υγ. Με ένα γκουγκλάρισμα κάποιος βρίσκει αυτό.
https://chiosopinion.wordpress.com/2015/04/15/%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA/


Που δείχνει οτι γενικά το συνηθίζουν να λένε τις επαγγελματικές τους ενώσεις ως τέτοια.


Ανώνυμος είπε...

@Ανωνυμο 7:21 μ.μ.
Το Αδελφατο των Ιπποτων ειναι ελληνικη σκωπτικη μεταφραση του προτοτυπου "Knights of the Round Table"
Οσο σκωπτικο ειναι το "ελλεεινης",αλλο τοσο σκωπτικο ειναι το "αδελφατο".
Εκτος αν πιστευεις οτι το ελεεινης τραπεζης ειναι επισημη μεταφραση του αγγλικος ορου για το "round table" ή οτι το "αδελφατο" ειναι τοσο διαδεδομενο στην καθομιλουμενη,για να αποωδωσει το αντισοιχο συντροφια/ομαδα/ενωση κλπ

Το λινκ που παραθετεις ειναι σωστο,το εχω δει και εγω!
Αλλα δεν το συνηθιζουν,αποδειξη οτι εγω το βρηκα ΜΟΝΟ για αυτο το σωματειο στην Χιο και καμια αλλη αναφορα!
Εγω δεν βρηκα πουθενα κανενα αλλο σωματειο να αυτοαποκαλειται ετσι.
Αν υπαρχουν αλλα,βαλε λινκ.

Ας περιμενουμε να δουμε τι θα πει και ο συγγραφεας της επιμαχης προτασης!

ΝΦ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

απο ενα κειμενο 1000 λεξεων για την ΑΠΕΡΓΙΑ ,οι "ευαισθητοι" (πουθεναδες) ξυνισαν σε μια λεξουλα .... και ψαχνουν ξυγκι στη μιγα
Λογικο γιατι τι να πουν ?
την εμπειρια τους απο την απεργια ?
να σχολιασουν την απολυση της εργατριας ?
την φρουρα στο εργοστασιο που ουτε ξερουν που πεφτει αυτο ?
Παλι καλα που δεν βγηκε και ο αγωνισταρας ο Κωστακης (ως τωρα),ή ο Quinto o "κομμουνισταρας-σταλινικος" να μας πουν για το μωρο στη φωτο οτι ειναι ...του Μαιλη!

zoot horn rollo είπε...

Ζούκωφ πας γυρεύοντας να τους φέρεις να σχολιάσουν για τελευταία και πάλι φορά.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναλεω οτι το αδελφατο ειναι αρκετα κοινος ορος (νομιζω ως μια αλλη λεξη της αδελφοτητας) κ στην εκκλησια κ αλλου. Για παραδειγμα η διοικηση του βρεφοκομειου αθηνων ετσι ονομαζονταν (αδελφατο δημοτικου βρεφοκομειου). Ετσι θα oνομαζανταν απο παλια ο συλλογος κ θα τον διατηρουν με περιπαικτικη διαθεση.

Απο το κειμενο καταλαβαινω οτι ετσι εγραφε το πανο απλα ο σφυροδρεπανος δε προλαβε να το φωτογραφησει. Μη δημιουργουν καποιοι (εστω αθελα) ζητημα εκει που δεν υπαρχει. Αλλωστε ο σφυροδρεπανος εχει δωσει επαρκη δειγματα στο παρελθον ωστε να μην υπαρχουν τετοιες παρεξηγησεις.

ρα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν υπάρχει κάτι να ξεκαθαρίσω. Είδα το πανό των κομμωτών-κουρέων την ώρα που το δίπλωναν. Νομίζω ότι έλεγε αδελφάτο κομμωτών-κουρέων, εκτός κι αν έκαναν πουλάκια τα μάτια μου, οπότε έλεγε αδελφότητα κομμωτών-κουρέων, το θεωρώ αρκετά πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, το σημείωσα γιατί είτε ως αδελφάτο είτε ως αδελφότητα έχει ιδιαίτερο τίτλο (ούτε σωματείο, ούτε σύλλογος, κτλ) και θα το σημείωνα οποιοδήποτε κλάδο κι αν αφορούσε (όπως στο τελευταίο ρεπορτάζ είχα γράψει για τη συντεχνία των αρτοποιών). Οπότε λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι που να χτυπάει άσχημα, είτε όντως λέγεται έτσι το σωματείο τους, είτε εγώ είδα κάτι λάθος, στα βιαστικά

Ανώνυμος είπε...

Με λίγη αναζήτηση βρίσκει κανείς πως το σωματείο των κουρέων-κομμωτών αττικής έχει τον διακριτικό τίτλο/επωνυμία "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ". Επίσης κάποια από τα πρώτα σωματεία οικοδόμων ήταν αδελφότητες (μάλιστα κάποια ήταν και...τεκτόνων). Τελοσπάντων και εμένα στην αρχή μου χτύπησε περίεργα.
Υ.γ.1: Περίμενα από κάποιον που έχει γράψει τόσες ώρες στα καρνάγια και τις φάμπρικες (ή έστω έχει διαβάσει σχετικά...) να παίζει στα δάχτυλα τέτοια θέματα.

Λέων

zoot horn rollo είπε...

Πολλή "σοβαρότητα" έχει πέσει.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ πάλι Λέων δεν περίμενα τίποτα λιγότερο/περισσότερο από εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Απολίθωμα
Ή νυστάζεις ή δεν παρακολουθείς το ίδιο σου το μπλογκ τελευταία.
Καληνύχτα

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Κάθε περδίκης και κάθε λέων και κάθε κολλητάρι του περδίκη (επαγγελματίας απεργοσπάστης στα ιωάννινα μαθαίνω ε; και παντρεμένος με την κόρη του αφεντικού ο φίλος του περδίκη ε; ) ..... όλα αυτά τα παρτάλια λοιπόν, οι εργατοαγωνισταπεργοσπάστες-στηριζωανταρσυα-πουκαιπουνοιαζομαιγιατοκκε-κριμαπαειηανταρσυατιθακανουμετωρα-πασοκσαντονμπαμπα, ευκαιριακά θα βρούνε και σχόλια σε φιλοκκε μπλογκ και θα τα κάνουν σημαία ακριβώς για να χτυπήσουν τον εφηβικό τους έρωτα.

Ξεκολλάτε ρε από το ΚΚΕ. Ξεκολλάτε από την πολιτική ζωή. Απολαύστε καπιταλισμό. Οθόνες, ταξίδια, χρώματα, αρώματα. Ξεκολλάτε.

τσαφ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω απορία.. Ποιος έχει την προκατάληψη : αυτός που περιγράφει ένα πανό συλλόγου εργαζομένων με πολύ διαφορετικό όνομα απ τα υπόλοιπα, το οποίο έχει γι αυτό ακριβώς το λόγο ενδιαφέρον ή αυτός ο οποίος μ αφορμή το όνομα του συλλόγου κάνει πολλαπλά λογικά άλματα επειδή απ ο, τι φαίνεται έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για οοολο τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων και μάλιστα αντίληψη ως προς την σεξουαλικη προτίμηση, ενός κλάδου επαναλαμβάνω, εργαζομένων και βρίσκει και ομοιότητες και υπονοούμενα με σχόλια σιχαμερών φασιστοειδών αυτού του τόπου;; πουλους μαν, αρχίζεις να κουράζεις πολύ


Anorymous

Ανώνυμος είπε...

Τσαφ
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως αυτό το στυλάκι σου το έχω συναντήσει πολλές φορές και έχω δει που καταλήγει λίγο αφού (αναγκαστεί να) βγει στην παραγωγή. Αλλά, πιο πολύ από περιέργεια, θέλεις να μου πεις γιατί αγανάκτησες τόσο πολύ με την πάρτη μου; Γιατί το νιώθω το δίκιο που σε πνίγει αλλά δεν μπορώ και να το εντοπίσω.
Zoot
Έκανες μια προσπάθεια...
Απολίθωμα
; (υπόψιν κουβαλάω και μια κίτρινη, κάντη κόκκινη να ξεμπερδέυουμε ή εξηγήσου αν θες), πάντως τα "ενημερωτικά" του σχολίου μου ισχύουν.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

http://v1.akmon.edu.gr/synergasies-me-syllogoys-organoseis-kai-somateia-stin-katartisi-ergazomenon-mikron-epixeiriseon-1-25

http://www.omospondiaoikodomon.gr/default.html

Σοβαρά τώρα, αν κάποιος θεώρησε πως ειρωνευόμουν ή υπονοούσα κάτι προσπαθώντας να...βλάψω το ΚΚΕ με το σχόλιο μου και όχι να ξεκαθαρίσω το όποιο μπέρδεμα,χωρίς να μπει καν στη διαδικασία να το ελέγξει είναι διανοητικά και πολιτικά πρόβατο. Κ πολύ επικίνδυνος

Λέων (και περιμένω διευκρίνηση)

Poe είπε...

Λεων σορυ αλλα διακρινω μια αναγκη να θες να εισαι το επικεντρο και ο κοσμος να περιστρεφεται γυρω απο εσενα η κανω λαθος;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θυμώνει ο μισθωτός με τον απεργοσπάστη ρωτάς Λέων. Γιατί να θυμώνει ένας μαλάκας που τον τσούζει κάθε ευρώ με κάποιον βλάκα που την είδε τρολ;

Μήπως να μαζεύεσαι σιγά σιγά ρε Λέων εργαταρά; Τη μία χλευάζεις λες και μιλάς σε αστό (4 Δεκεμβρίου 2015 - 9:59 μ.μ.) και την άλλη λες και μιλάς σε 19χρονο κνίτη (5 Δεκεμβρίου 2015 - 3:22 μ.μ.), που το έχεις δεδομένο πως θα βγει στην παραγωγή... Ο κνίτης. Που ανάθεμα και αν ήξερες πόσοι κνίτες είναι ήδη στην παραγωγή... που σίγουρα περισσότερα προσφέρει κάθε κνίτης στο χώρο του από εσένα.

Ρίξε την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, πάρε όλο το μισθό και σκάσε.
Είπαμε. Εφηβικός έρωτας. Νεανικός. Είπες 5 μαλακίες στα αμφιθέατρα και έχεις μείνει εκεί και νομίζεις ακόμα πως μιλάς με τέτοιους.


"Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για την συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις; Για να ξαναδούμε το αν είναι ντουφεκιά στον αέρα αυτές οι απεργίες.
Υ.γ.1) Οι τουφεκιές στον αέρα δεν είναι επικίνδυνες για τον αντίπαλο, μπορεί να είναι όμως για αυτόν που τις ρίχνει. Έτσι, για να εξηγούμαστε
Υ.γ.2) Δεν νομίζω να είμαι ο μοναδικός που πιστεύω πως οι ηγεσίες ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ έχουν βρει το κόλπο...απεργίες θέλετε; πάρτε από 1-2 κάθε μήνα και κόψτε το λαιμό σας. Το ξαναέκαναν και το 2009-2011.

Λέων

4 Δεκεμβρίου 2015 - 10:03 π.μ."


Ε τον παίρνεις; Και βέβαια δεν τον παίρνεις... σοβαρά τον απεργοσπάστη. Τι να κάνουμε ρε απεργοσπάστη;



τσαφ

zoot horn rollo είπε...

Από ποστ σε ποστ χορτάσαμε "σοβαρότητα", καλά που είστε κι εσείς...τεράστια προσφορά όχι αστεία... Το τονίζω.

Ανώνυμος είπε...

Poe
κάνεις λάθος. Θα σταματήσω στο ότι απλά καθυστερούν να εμφανιστούν τα σχόλια και δεν φαίνονται ποια πέρασαν και ποια όχι, ο.κ.;
Όσο για τον Κνίτη που δεν έχει (χρειαστεί να) δουλέψει ακόμα και αποκαλεί κάποιον άγνωστο απεργοσπάστη...αυτά.
Βέβαια, το γεγονός πως εδώ η μπάλα έφτασε στο διάολο και όχι στην εξέδρα μάλλον είναι δευτερεύον

Καλή δύναμη
Λέων

zoot horn rollo είπε...

Μ'αρέσει αυτή η σιγουριά σας για διάφορα και διάφορους, δείγμα "σοβαρότητας".

Ανώνυμος είπε...

Αυτος που ποσταρει ολη μερα σαν να μην εχει δουλεια ειναι αλλος παντως... Κατα τα αλλα ουτε θα ξοδεψω φαια ουσια.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ο.κ. γιατί το πάρα κουράσαμε και ότι ώρα το δει καθένας...
"Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για την συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις; Για να ξαναδούμε το αν είναι ντουφεκιά στον αέρα αυτές οι απεργίες.
Υ.γ.1) Οι τουφεκιές στον αέρα δεν είναι επικίνδυνες για τον αντίπαλο, μπορεί να είναι όμως για αυτόν που τις ρίχνει. Έτσι, για να εξηγούμαστε
Υ.γ.2) Δεν νομίζω να είμαι ο μοναδικός που πιστεύω πως οι ηγεσίες ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ έχουν βρει το κόλπο...απεργίες θέλετε; πάρτε από 1-2 κάθε μήνα και κόψτε το λαιμό σας. Το ξαναέκαναν και το 2009-2011."

Λέων