Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το ΚΚΕ είναι γαμάτο

Αντικειμενικά μιλώντας. Σκέψου μόνο τι έχεις ακούσει κατά καιρούς γι' αυτό, πόσο αντιφατικά είναι όλα αυτά, ποια στοιχεία καταφέρνει να συγκεντρώνει ένας μόνο φορέας...
Έχουμε και λέμε.

Το ΚΚΕ είναι εθνοπροδοτικό, υποχείριο της Μόσχας, αλλά ταυτόχρονα και εθνοπατριωτικό, που υποτάσσει το ταξικό στις εθνικές επιδιώξεις της αστικής τάξης, γι' αυτό κι έχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ παλιότερα είχε συνεργαστεί και με τον πυρίκαυστο Ζουράρι, που τώρα είναι στους Ανελ.

Το ΚΚΕ ήταν με το δικτάτορα Μιλόσεβιτς, στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, στο όνομα ενός αντινατοϊκού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Σήμερα όμως αθωώνει τον ευρωνατοϊκό και βασικά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τηρώντας εγκληματική στάση των ίσων αποστάσεων στη Συρία, την Ουκρανία, κτλ.

Το ΚΚΕ είναι ρωσόδουλο, στην κλίκα του ιμπεριαλιστή Πούτιν, αλλά θεωρεί τελείως λανθασμένα τη σημερινή Ρωσία ιμπεριαλιστική δύναμη.

Το ΚΚΕ παραλύει τη χώρα με απεργίες και πορείες, αλλά δεν κάνει τίποτα πέρα από κάποιους εθιμοτυπικούς, υγιεινούς περιπάτους, για να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.

Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού, αλλά έχει μόνο οικονομίστικα αιτήματα και στόχους πάλης, που δε ριζοσπαστικοποιούν τις συνειδήσεις.

Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει και δεν μπήκε σε μια κυβέρνηση της αριστεράς να βάλει πέντε όρους για να συνεργαστεί (ιστορική χαμένη ευκαιρία). Αλλά δεν ξεχνάμε το 89' και τη συνεργασία με τη Δεξιά.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα ολοκληρωτικό και αντικοινοβουλευτικό, αλλά περιφρουρεί το αστικό κοινοβούλιο.
Το ΚΚΕ είναι στα όρια του συνταγματικού τόξου και της νομιμότητας, αλλά έχει υπογράψει ότι θα σεβαστεί και θα τηρήσει το αστικό σύνταγμα, συνεπώς...

Η ιδεολογία του ΚΚΕ είναι η μήτρα (ούτε καν μαμή) της βίας, που είναι η μαμή της ιστορίας (κι όχι ποντικομαμή, σαν τις στρακαστρούκες των μπαχαλάκηδων και τον κλεφτοπόλεμο με τους μπάτσους) αλλά είναι με το ειρηνικό πέρασμα, το λεγκαλισμό και λέει ότι στην επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Ενώ ως γνωστόν δε θα μείνει τζάμι για τζάμι, να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε...

Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τις γυναίκες και θα διαλύσουν την οικογένεια, αλλά είναι συντηρητικοί πολέμιοι της σεξουαλικής επανάστασης, των ομοφυλόφφιλων κι υπέρμαχοι της πυρηνικής οικογένειας.

Το ΚΚΕ είναι σεχταριστικό, με απογειωμένους στόχους, αλλά κι οπορτουνιστικό, ενσωματωμένο στα όρια του συστήματος. Αυτό το περιβόητο δίπολο σεχταρισμού-οπορτουνισμού νομίζω πως το 'γραψε πρώτος ο ευρωκομμουνιστής Ελεφάντης στην επαγγελία της αδύνατης επανάστασης (που γιατί να το παλεύουμε, άμα είναι εξ αρχής αδύνατη;) για το ΚΚΕ στην περίοδο του μεσοπολέμου. Κι από εκεί το αντέγραψαν όλοι (πχ Μπιτσάκης) για να βγαίνουν πάντα από πάνω, είτε έτσι είτε αλλιώς. Αν το ΚΚΕ είναι πολύ αριστερό για τα γούστα τους, τότε είναι σεχταριστικό, αλλιώς είναι οπορτουνιστικό, μία ή η άλλη, φράγκο δύο, κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω. Ενώ αυτοί έχουν πάντα δίκιο, καλή ώρα ο Μπιτσάκης, και το 89' που καταγγέλλει τον αριστερό κυβερνητισμό και τώρα που τον υποστήριζε αναφανδόν (κράτα Αλέξη γερά).

Το τελευταίο που μάθαμε και προστέθηκε σαν κρίκος στην αλυσίδα είναι πως το ΚΚΕ θέλει να γεμίσει η χώρα "λαθρομετανάστες", για να μας αφελληνίσουν, αλλά είναι ενάντια στους αλληλέγγυους μη σου πω και στους μετανάστες γενικότερα (θυμήσου πχ σφε αναγνώστη πώς πήγαν να πλασάρουν την περίπτωση στη Λέσβου, με το κτίριο του Εργατικού Κέντρου). Και να πεις ότι καταφερόταν ενάντια σε αυτούς. Στις ΜΚΟ αναφερόταν, που βαφτίζονται αλληλέγγυοι για να κάνουν μπίζνες.

Έλα τώρα που δεν το είπε ο Κουτσούμπας, αφού όλοι το ακούσαμε...
Δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα και από την ασύδοτη και ύποπτη δράση των δεκάδων ΜΚΟ που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια έξω και μέσα στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, αλλά και εκεί που κατασκηνώνουν χωρίς άλλες δομές οι πρόσφυγες όπως στην Ειδομένη, στον Πειραιά κ.α.
Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει το ζήτημα.
Αυτό όντως δημιουργεί σειρά ζητημάτων. Είναι και αυτό μέγιστο θέμα και ασφάλειας. Παίζουν επικίνδυνο ρόλο.
Μπορεί να βρεθεί ανάμεσά τους κάθε καρυδιάς καρύδι. Από καλοστημένες επιχειρήσεις, από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών όλων των ηπείρων, μέχρι λαθρέμποροι, διακινητές ναρκωτικών, όπλων, εμπορίου οργάνων, λευκής σαρκός και δεν συμμαζεύεται.
Φοράνε τη μάσκα πότε του αναρχοαυτόνομου αλληλέγγυου, πότε του καλυμμένου φασίστα ναζιστή. Και τέτοιοι βρίσκονται ανάμεσά τους από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης και από όλον τον κόσμο
.
Α δεν το είπε. Έλα μωρέ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Εκτιμήσεις - Απορίες

Σχεδόν κανείς δε θα δει τι πραγματικά είπε ο ΓΓ. Θα πάρουν όμως έτοιμο το συμπέρασμα (το ΚΚΕ είναι ενάντια στους αλληλέγγυους) να το αναμασήσουν και να το πετάξουν θριαμβευτικά σε κάποια συζήτηση. Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς άραγε για την κριτική ικανότητα του μέσου καταναλωτή ειδήσεων, στην "εποχή της πληροφορίας", σε μια "κοινωνία της γνώσης";
Ποιος ένιωσε να θίγεται από την επίθεση στις ΜΚΟ και ενορχήστρωσε την οργανωμένη ηλιθιότητα;

Το ωραίο της υπόθεσης δεν είναι ότι υπάρχουν αντιφατικές εκτιμήσεις για το ίδιο πράγμα (αυτό είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό). Το πραγματικά γαμάτο είναι να ακούς το ίδιο ακριβώς πρόσωπο να λέει πότε το ένα και πότε το άλλο ως καταναλωτής και φορέας κλισέ, που αποδεικνύει πως το μυαλό του έχει χτυπηθεί στο μίξερ των ΜΜΕ (δε λέω τηλεόρασης, γιατί υπάρχουν κι αυτοί που απέχουν περήφανα από την τηλεθέαση, και πιστεύουν πως για αυτό ακριβώς δεν τρώνε σανό).

Κι ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα: πόσο γαμάτο είναι ένα κόμμα που καταφέρνει να είναι τα πάντα και τα αντίθετά τους;
Αντικειμενικά μιλώντας...

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ΚΚΕ θελει να καψει τη βουλη
ΑΛΛΑ
το ΚΚΕ προστατεψε τη βουλη

το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει
ΑΛΛΑ
το ΚΚΕ ειναι ολοκληρωτικο και θελει ολες τις εξουσιες

το ΚΚΕ ειναι κολλημενο σε δοξασιες ( το μαγαζι εκλεισε, η θυγατρικη εμεινε)
ΑΛΛΑ
για να γινουν αυτα που λεει το ΚΚΕ πρεπει ο κοσμος να ξυπνησει, ειναι ουτοπικα

πως ειναι ετσι ντυμενη η Παπαρηγα
ΑΛΛΑ
κομμουνιστρια με πραντα???? (σπιτι στην Εκαλη, κινητο apple κλπ)


Η μαλακια που τραβανε, δεν εχει τελειωμο

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Πουστης, κομμουνιστης και εβραιος, τα τρια κακα του πλανητη, μαζι με τον Βελουχιωτη που ηταν πουστης και παιδοφιλος, αλλα μαλλον οι κομμουνιστς ειναι κρυφες, οποτε ειναι κατα των ομοφυλοφιλων.

Οι κομμουνιστες συμμοριτες, αλλα και πειθαρχημενα προβατα ενος κομματικου στρατου...
που σαν βαση (προβατα 2 λεπτα πριν) εχουν δικαιο και ειναι καλοι πολιτες, αλλα η ηγεσια (στην οποια πειθαρχουν απολυτως σαν προβατα και οχι ενεργητικα) τους προδιδει

Παραλογικος υλισμος φιλε. Οι κομμουνιστες ως μοναδες και συνολα περικλειουν αντιφασεις που δεν μπορουν ποτε να αποτελεσουν ολοτητα.
Ειναι σωματα, ειναι και κυματα.
Μιλαμε για κβαντικες δομες. Αυτο ειναι ολο. Κομμουνιστες=κβαντα

σαπορ τουτουρκι

zoot horn rollo είπε...

"...το ίδιο ακριβώς πρόσωπο να λέει πότε το ένα και πότε το άλλο ως καταναλωτής και φορέας κλισέ, που αποδεικνύει πως το μυαλό του έχει χτυπηθεί στο μίξερ των ΜΜΕ (δε λέω τηλεόρασης, γιατί υπάρχουν κι αυτοί που απέχουν περήφανα από την τηλεθέαση, και πιστεύουν πως για αυτό ακριβώς δεν τρώνε σανό)"

Μεγάλη,τεράστια,αναμφισβήτητη αλήθεια.

Δημήτρης είπε...

Απλά το ΚΚΕ δεν είχε πάντα την ίδια γραμμή. Όποιος λέει ότι το ΚΚΕ λέει πάντα "τα ίδια και τα ίδια" δεν έχει διαβάσει ούτε πέντε γραμμές από τις θέσεις του.

Υπόψη, κάποιες από τις αντιφάσεις που περιγράφεις, τις έχει σήμερα το Κόμμα. Αλλά δεν αναιρείται η ουσία του άρθρου.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αμα δεν έχεις "διαλεκτική σκέψη", Κάπταιν, όλο τέτοιες απορίες θα σου βγαίνουν.

Η Διαλεκτική ήταν η σατανική εφεύρεση των αστών, που λύτρωσε τα μικροαστικά μυαλά από την τυραννία της Τυπικής Λογικής....
....Κι "έτσι και γκιουβέτσι", ρε δόγματα!
Αλλά, που να καταλάβετε εσείς....

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά τα είπες όλα!mt

Ανώνυμος είπε...

Απλά γαμάτο άρθρο!
Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι όταν κάποιος από τους "πλυμένους" από τα ΜΜΕ (που νομίζει ότι η άποψη που έχει είναι δικιά του, και ότι δεν του έχει επιβληθεί από χίλιες διαφορετικές μεριές), διαβάσει αυτό το άρθρο, απλά θα το χρησιμοποιήσει για να πει ότι έχει δίκιο!
Κορόνα χάνεις, γράμματα κερδίζω όπως σωστά είπες!
Άμα ο άλλος δεν θέλει να δει κάτι, δεν θα το δει ακόμα και αν του το τρίψεις στη μούρη!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Τις ρητορικές και μη ερωτήσεις τις βαζεις εσυ ο διαχειριστής του μπλογκ, και εσυ τις κρινεις. Μετά όμως την «ρητορική» σου, τα ερωτήματα παραμενουν και δεν είναι αυτά που βαζει ο κάθε αριστεριστης της κακιάς ώρας, αλλά ο λαός!. Και ο λαός δεν το βλέπει όπως εσυ, που προσπαθείς μέσα από μια ρητορική να αποσαθρώσεις τα όποια «επιχειρήματα» των παραπάνω, γιατι όλα αυτά τα «επιχειρήματα» δεν τον αγγίζουν», δεν τα ακούει, γιατι και αυτά είναι «επιχειρηματα» του περιθωρίου μη αφορώντα τα εκατομμυρια των μαζων αλλά μια μικρη μειοψηφια, μερικών αντε χιλιάδων, κυρίως μικροαστων.
Η αλήθεια λοιπόν ειναι διαφορετική και έξω από αυτές τις «λογικες» οι οποίες δεν μπορουν να αναδειξουν σήμερα το ΚΚΕ ως ..….."γαματο". (μακαρι να’ταν).

Το ΚΚΕ έχει χάσει την επαφη του με τις μάζες, περιθωριοποιειται συνεχως και δεν παρεμβαινει στο πολιτικο πεδίο, ουτε στην κοινωνία όσο θα έπρεπε. Κανει κάτι αλλά δεν είναι αρκετό, δεν πειθει τις μάζες, δεν τραβα τον κόσμο στην πάλη, δεν βαζει σε κίνηση τον τροχο της ταξικης πάλης σημερα που διαλύθηκε σχεδον το αστικο εποικοδόμημα, κυρίως η σοσιαλδημοκρατια.
Το ΚΚΕ από 3ο κομμα, με δικα του ΜΜΕ, ισχυρά οικονομικά, εκδοτικό συγκρότημα, επιρροη σε Δημους, κοινότητες, Κόμμα που επηρέαζε βαθιά την κοινωνια και το πολιτικό γιγνεσθαι, κατάληξε να ειναι παρίας της πολιτικης ζωής χωρις να «προβληματίζεται» το συστημα με την πολιτική του.
Η αλήθεια δηλαδη ειναι οτι: ειτε πει κατι ο Γ.Γραμματέας του, είτε όχι, .."έσταξε η ουρά του γαϊδάρου" που θάλεγε και ο χαρίλαος!!. Δεν αφορά την κοινωνια αυτο που λέει και κάνει, αλλά μερικους περιθωριακούς, αριστερους, αριστεριστες, αναρχικους κλπ δηλαδη το περιθώριο οι οποίοι το "ανταγωνίζονται".
Την συντριπτική πλειοψηφια του λαού, ή, ένα μεγαλο τμημα της, δεν το απασχολει η πολιτικη του και η θεσεις του, όπως γινόταν πριν αρκετά χρόνια πριν.
Το μικροαστικο στοιχειο και ο πλήρης επαγγελματικός προσανατολισμός του κομματικου του δυναμικού, αναλώνονται σε μια πολιτικη αριστερης λογοκοπίας – ίδιον του μικροαστικου τυχοδιωκτισμού όπως έλεγε ο Λενιν - αντανακλώντας την σημερινη του πορεία.
Το πρόγραμμα του τσακιστηκε ηδη στα αγροτικά μπλοκα όπου η ΠΑΣΥ "εξαφανιστηκε", η ΠΑΣΕΒΕ στα συλλαλητηρια των αυτοαπασχολουμενων, το ΠΑΜΕ στα εργοστάσια, κλπ.
Οι "μετωπικες", δηλαδη οι κομματικες εκπροσωπησεις του, με την μορφη των ΠΑΣΥ/ΠΑΣΕΒΕ/ΠΑΜΕ κλπ εν μέσω τεράστιας καπιταλιστικης κρισης/ τσακισματος της εργατικης ταξης και των λαικών στρωμάτων, δεν εχουν κανενα λόγο ύπαρξης, δεν καθοριζουν τις εξελίξεις πουθενα!!.
Τωρα κάποιοι θεωρουν τις ιδέες τους ως σωστές και επιμενουν να διαχωριζουν τους "άλλους" με βαση τις ιδέες τους. Ελα όμως που οι "ιδέες" δεν εκφράζουν τους Κομμουνιστες, αλλά η ΠΡΑΞΗ!.
Και εκει κρινεται ο Κομμουνιστης από τον αριστερό λογοκόπο- μικροαστό ..
Αυτα για προβληματισμό ..

Γιάννης Κ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Τελικα ολους τους σαλιγκαρους επιδιωξες και εβγαλες εξω με το αρθρο ,μεχρι και τα "δολωματα " του εργατικου "τρυγωνα" (εκ του τρυγου) και τους "πωλητες απογοητευσης" των "δικαιων"

"το ΚΚΕ εχει χασει την επαφη του με τις μαζες "
...αφου εχει κολλησει στις 15 εδρες ,στο 4,5% στην Δουμα και τα σοβιετ .Ολοκληρη επανασταση μπροστα κι εκεινος ο Λενιν ...παλτο σκετο σαν τον Μαιλη ...Αλλαξτε τον ρε και βαλτε τον Κερενσκυ ,αμπαλοι ε αμπαλοι ..

Ανώνυμος είπε...

Τι κανεις Γιαννη?
-Κουκια σπερνω.

Ευτυχώς που ο καθε Γιαννακης ξέρει τι λενε οι μάζες, τι αποψη εχει ο λαος για το ΚΚΕ, αν τον απασχολεί τα οσα λεει.
Τα ανακαλυψε ο μη μικροαστος (εδω γελαμε) Γιαννακης αναμεσα στο τριγωνο διαδικτύου - Φλοραλ και Λαφαζανη....
Ασε ρε Γιαννακη, προβληματιζομαστε και χωρίς εσενα...

Υγ. Ετσουξε πολύ τελικά η σφραγιδα του ΚΚΕ στις αγροτικες κινητοποιησεις.


ratm

Ανώνυμος είπε...

Αν και είναι σαν να κλέβεις παγκάρι, θα απαντήσω και εγώ.
Ρε Γιάννη φαντάζομαι η γενική άνοδος της επιρροής των μετωπικών σχημάτων όπως τα λες (ΠΑΜΕ κλπ.), έχει να κάνει με την αποστασιοποίηση του ΚΚΕ από τις μάζες;
Βέβαια εδώ πάλι θα παίσεις σε μία από τις αντιφάσεις που περιγράφει και το άρθρο, και θα μας πεις ότι δεν είδαμε πολύ την ΠΑΣΥ στα μπλόκα (παρόλο που την είδαμε απλά όχι σαν λογότυπο), άρα το ΚΚΕ δεν έχει επιρροή. Άμα την βλέπαμε όμως θα έλεγες και εσύ και το συνάφι σου, ότι το ΚΚΕ και η ΠΑΣΥ καπελώνουν αγώνες...

Τεσπα ο καθένας με τα βίτσια του.
Την επόμενη φορά όμως να μας πεις και για τον διασπαστικό χαρακτήρα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που δεν πάνε με την "συσπειρωτική" ΓΣΕΕ, που έκανε άλλο ένα πέτσινο συνέδριο, στο οποίο μόνο το διασπαστικό και απομακρυσμένο από τον λαό ΠΑΜΕ, έδωσε το παρόν και ξεσκέπασε την σαπίλα μπας και καταλάβει κανένας τι γίνεται.
Για πες το πάλι αυτό με την πραγματικότητα να δω κάτι...

Ιβάν Τζόνι

zoot horn rollo είπε...

Και πολύ άργησε να εμφανιστεί τέτοιο σχόλιο.
Αυτά τα "true" κλισέ τα ξέχασες Απολίθωμα, στη πραγματικότητα σου συμπληρώνει την ανάρτηση ο παραπάνω. Πες του ένα "ευχαριστώ".

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Επισης
"ολοκληρο Δημαρχο βγαλατε στην Πατρα και στο Σωματειο των εργαζομενων του ειστε ..πατος "

"Εκλογές στο Σωματείο την εργαζόμενων του Δήμου Πάτρας ...
Η παράταξη που υποστήριξε το ΠΑΜΕ ...
Πήρε 188 ψήφους (από 98) ...
Πήρε 5 έδρες στο ΔΣ (από 2) ...
Και βγήκε πρώτη δύναμη (από τελευταία) ..."


απομονωμενο το κκεδικο ....να γιατι εκανε την πορεια ο Πελετιδης ... κατι τους εταξε για την Δευτερα παρουσια ο μπαγασας

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο αθώος συμπολίτης - συνάνθρωπος και πάνω από όλα Έλληνας Γιάννης Κ. είναι.
Παλιότερα είχαμε δήμους. Τώρα ο Δήμος Πατρέων και άλλοι είναι αντι-δήμοι.
Ξέρω ότι ήδη δυσκολεύει ο λόγος μου. Χρειάζονται γνώσεις φυσικής για να καταλάβετε την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας. Μιλήσαμε για παραλογικό υλισμό, για κβάντα. Τώρα θα μιλήσουμε για αντιύλη.

Συνέλληνες,
αυτός ο αντι-δήμαρχος Πατρέων, ο μη-κομμουνιστής, πιάστηκε από μια μη ανεργία και με αντι-συνθήματα κάλεσε τον λαό της Πάτρας να μην διαμαρτυρηθεί με μια μορφή αντι-πάλης που είχε δεκαετίες να φανεί στην αντι-Ελλάδα. Ο λαός της Πάτρας μη ανταποκρινόμενος έφτασε όντως στην Αθήνα περνώντας από τον αντι-δήμο Χαϊδαρίου που τον διοικούν οι μη-κομμουνιστές.

Οι δε αγρότες της ΠΑΣΥ, κομματικά στελέχη επαγγελματικά μικροαστούληδες, άφαντοι, ενώ οι μόνοι που ασχολήθηκαν λιγάκι κάποιοι αντι-Μπούτες κλπ, που δεν φάνηκαν ιδιαίτερα μετά το γκολ. Οι φάσεις που προηγήθηκαν και το αρχικό πρέσινγκ ψηλά δεν έφεραν αποτέλεσμα και η ομάδα έκατσε αμέσως μετά το δεκάλεπτο. Από τύχη και μόνο κράτησε το μηδέν στην άμυνα, μέχρι το 30 λεπτό, όπου ο Γιάννης Κ. με δυνατή σέντρα-σουτ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ψαράκι.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος που (υποθέτω) αποκαλεί εαυτόν αντικαπιταλιστή -για παραπάνω κολώνεις- κατηγορεί το ΚΚΕ επειδή η οικονομική κρίση έπληξε τον 902 και την Τυποεκδοτική...

"Ούτε μια επιχείρηση δεν μπορείτε να διαχειριστείται ρε.Θα πάρετε και την εξουσία;"
Κατευθείαν παρμένο από τον Τζιμάκο τον Πανούση.Αλλά αν το πρόβλημα σου είναι το ΚΚΕ και όχι το σύστημα που γεννά κρίσεις και φτώχια...τι συζητάμε.

Το αστικό εποικοδόμημα που κατέρρευσε και η εκλιπούσα πλέον σοσιαλοδημακρατία είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει.Άμα έχεις την ριζοσπαστική αριστερά στην κυβέρνηση είδες πόσο γρήγορα ανατρέπονται οι ισορροπίες.

Υ.Γ.Μαζευτείται ρε παιδιά εσείς που έχετε καλύτερη επαφή με τον κόσμο από το απολιθωμένο και σεχταριστικό ΚΚΕ ,που ο λαός σας ξέρει σας εμπιστεύεται και ακούει τις προτάσεις σας,και οδηγήστε τον προς την τελική έφοδο.Είναι τόσο απλό.Σας καλούμε να μας εκθέσετε.Στην πράξη.Εκεί που κρίνονται όλα...

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ;

Οι "μετωπικες", δηλαδη οι κομματικες εκπροσωπησεις του, με την μορφη των ΠΑΣΥ/ΠΑΣΕΒΕ/ΠΑΜΕ κλπ εν μέσω τεράστιας καπιταλιστικης κρισης/ τσακισματος της εργατικης ταξης και των λαικών στρωμάτων, δεν εχουν κανενα λόγο ύπαρξης, δεν καθοριζουν τις εξελίξεις πουθενα!!.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;

ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ
Πολύ καλό το νέο για τς εκλογές στην Πάτρα!
Να σαι καλά στρατηγέ!

Ιβάν Τζόνι

Unknown είπε...

τεραστιας σημασιας ανατροπη γιατι αυτοι ακριβως οι εργαζομενοι είχαν πάει με τον Πελετίδη κι έφτιαξαν τσαμπουκά την παραλία (αυτή που βρωμούσε και που το λιμενικό ταμείο θέλει να πουλήσει στην Cosco) ...
Αυτούς έπαιρνε "μέσα" το λιμενικό κάθε φορά ... και τους έβγαζε έξω ο δήμαρχος ...
Αυτοί δούλεψαν για να γίνει το έργο στην άλλη παραλία με 1000 ευρώ (αντί 300.000 που προέβλεπε η μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής) ...
Αυτοί στήριξαν έμπρακτα τη μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία ...
Αυτοί άκουσαν τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τον Πελετίδη ...
Μεγαλο σχολειο το καμινι των ταξικων αγωνων ...αποκτα αλλο νοημα μετα ΚΑΙ η ψηφος σου ,γινεται ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ στα χερια του εργατη ...και ειναι να μην παρει μπροστα η "μπολσεβικικη στοφα " του...
ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

(βεβαια η ΠΑΣΚΕ πηρε 4 εδρες και το ΜΕΤΑ 2 αρα στις 11 μαλλον θα κανουν κολλεγια ,αλλα αλλαξε αρδην πλεον η δυναμικη στο σωμα )

στο προηγουμενο ποσταρισμα γραψε λαθος "απωλιθωμα " εγω ημουν

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Ποιος ένιωσε να θίγεται από την επίθεση στις ΜΚΟ και ενορχήστρωσε την οργανωμένη ηλιθιότητα;"

να ενας
https://avantgarde2009.wordpress.com/2016/04/22/se-poious-kleinei-to-mati-kke-kai-lae/


βαζει και ΛΑΕ για ξεκαρφωμα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΚΙ ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ :

«δεν αιθεροβατούμε στην παράταξη, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, συνολικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, παραμένει δύσκολη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αναμετρηθούμε με την κυβερνητική πολιτική».
Θεωρεί πως «οι συνάδελφοι αρχίζουν να κατανοούν ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση και ο προβληματισμός για τα εργασιακά δικαιώματα και για την εμπορευματοποίηση της υγείας, γιατί μας αφορά όλους και ως εργαζόμενους και ως ασθενείς». Η πρωτιά της ΔΗΠΑΚ αποτυπώνει, κατά την κυρία Ρέτζιου, το σαφές μήνυμα των νοσοκομειακών γιατρών για διεκδίκηση και πάλη μέσω των νέων εκπροσώπων τους, αλλά και το «μαύρο» στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
«Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ προκήρυσσε απεργίες μέσω email. Είχε διαλύσει την έννοια του συνδικαλισμού. Από τον Ιανουάριο του 2015 είχε μετατρέψει την ΟΕΝΓΕ σε γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας», λέει αναφερόμενη στα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Βαρνάβα, τονίζοντας ότι τέτοιες εποχές και πρακτικές πρέπει να παρέλθουν για το καλό του συνδικαλισμού.

«Τώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης σε κάθε νοσοκομείο, να δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να συγκροτηθούν νέες όπου δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης και όρος για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής», περιγράφει με ήρεμη, αποφασιστική φωνή την επόμενη μέρα στο συνδικαλιστικό νοσοκομειακό κίνημα των γιατρών.


http://www.protothema.gr/Stories/article/572126/-h-psuhiatros-tou-kke-pou-katatropose-ton-suriza-/

Ανώνυμος είπε...

Η πειθώς, της πειθούς την πειθώ ωωωωωω πειθώ.

Έλα, να συγκεντρώνονται τα πυρά εκεί που πρέπει...Μην είστε ανελέητα τυφλοί!

Αποτέτοιος
(Κλαυσίγελος)

Φώντας Φ. είπε...

Δίκιο έχει σε όλα όσα αναφέρει η ΚΕ
δεν είναι καν τωρινή κατάσταση
το ΚΚΕ -εντίμως- έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να έχει μια ισσοροπία στην πολιτική του, να παράγει ριζοσπαστικό λόγο -με τα εργαλεία που έχει- χωρίς να απομονώνεται από τις μάζες ή να πέφτει σε αυτοαναφορικότητα.


Ωστόσο εξακολουθώ να βλέπω αρκετά προβληματική την αναφορά σε "μάσκες αναρχοαυτόνομων" που δυστυχώς δίνει πάτημα σε ερμηνείες τύπου: να μην αναγνωριστεί η συνεισφορά του α/α χώρου στο προσφυγικό και κυρίως να μην αναγνωρίζεται ως πολιτικός χώρος καν ο α/α.

Ανώνυμος είπε...

@Ζούκωφ: Α, έκραξαν οι της avantgarde. Οι άνθρωποι που μπήκαν στον συριζα κάπου το 12, μετά φύγανε, και μετά ξαναγύρισαν "κριτικά" μόλις πριν κανα χρόνο (όταν γράψανε αυτό: https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/01/11/7129/ ), για να βρεθούν στα χαρακώματα του δημοψηφίσματος αργότερα και να πουλήσουν το κυβερνητικό σανό ( https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/27/oxi/ ).

Τώρα έχουν αναλάβει και το προσφυγικό. Εκεί όλοι χωράνε όποιοι κι αν είναι, παρά την σωρεία καταγγελιών από χίλιους δυο φορείς, και τα αμέτρητα περιστατικά εκμετάλλευσης ταλαιπωρημένων και κατατρεγμένων ανθρώπων (αφού νόμπελ λέμε). Βέβαια λίγους μήνες πριν στις αγροτικές κινητοποιήσεις είχαν βγάλει το χρυσαυγιτόμετρο (όπως κι όλος ο α/α χώρος):

https://avantgarde2009.wordpress.com/2016/02/08/gravates-megaloagrotes-ethnikos-kormos-edo-o-fileledikos-kanivalismos/

Η τελευταία αυτή λαθροχειρία για αυτά που είπε ο Κουτσούμπας για τις ΜΚΟ αποτελεί άλλο ένα μνημείο γκεμπελισμού των μάγων των σόσιαλ μήντια (από τον μετανοημένοσυριζαίο δρομογράφο ξεκίνησε το πανηγύρι).

@Ούτε Καν: Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει ο α/α ως πολιτικός χώρος, τι να κάνουμε. Τυρί είναι σε μεγάλο βαθμό, κι οι προσπάθειες να μην είναι έτσι είναι είτε αστείες είτε αντιφατικές. Κλασσικό παράδειγμα ότι όλος ο χώρος έβριζε το κκε για χρόνια όταν μιλούσε για προβοκάτορες στα επεισόδια στις πορείες, κι έκανε αστειάκια για τις αλυσίδες κτλ, κι όταν έκαναν πορεία για την βίλα Αμαλίας είχαν περιφρούρηση... Ναι υπάρχουν κι υγιή στοιεία (που ξέρουν πολύ καλά σε ποιούς αναφερόταν ο Κουτσούμπας γιατί κι αυτοί απεναντί τους τους βρίσκουν) αλλά πόσα είναι; Τώρα έχουν βρει την μόντα κάποιοι από αυτούς, αν και λόγω μεγέθους η ουσιαστική βοήθεια που παρέχουν είναι μικρής κλίμακας, υπάρχει στρατός στα σόσιαλ μήντια για να τους κάνει να φαίνονται γίγαντες. Αναπόφευκτα εκεί τα φαινόμενα κατσαπλιαδισμού και, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσφυγικό, η ιδιοκτησιακή λογική. Και την Λέσβο θυμόμαστε (που έβγαζαν ανακοινώσεις εκ μέρους των προσφύγων), και την γελοιότητα με το βανάκι του Λιντλ (πήγε το σωματείο με το βανάκι του, ο μον ντιε τι τσάτσοι των πολυεθνικών αυτοί του παμε), και το τι έγινε στον Πειραιά με την Λαϊκή Συσπείρωση (εκεί συνεργαζόμενοι ανοιχτά με συριζαίους) και άλλα πολλά.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν κάποιες αντιδράσεις ανθρώπων φιλικά προσκείμενων στο κκε, που επειδή ίσως έχουν χαλαστεί σε κάποια επιμέρους θέματα σιγόνταραν σε αυτήν την φαρσοκωμωδία, εκφράζοντας το λιγότερο απίθανες απόψεις (αυτό που ξεχώρισα ήταν το ότι δεν έχει νόημα να ζητάμε από το κράτος να κάνει πράγματα, λες και το κκε είναι ποτάμι ξέρω γω και πρέπει να ζητάει να περνάνε τα πάντα στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά με άλλο σκεπτικό από αυτό του ποταμιού -- γιατί το αστικό κράτος είναι σάπιο κι άρα τι να κάνουμε).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

"Πάντως το φαινόμενο του σεβασμού προς το ΚΚΕ, ειναι απο τα πιο νοσηρά στοιχεία της κοινωνίας μας και δεν είναι μόνο το εκλογικό του ποσοστό, έχει πολύ μεγάλη δημοτικότητα. Οι άνθρωποι μπορεί να μην φτάνουν στο σημείο να το υποστηρίζουν ανοιχτά η να το ψηφίζουν, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που δεν έχει καταλάβει τίποτα σχετικά με τον ολοκληρωτισμό"

Ας ακούσουμε λοιπόν έναν εκπρόσωπο της αστικής τάξης, για το ΚΚΕ, που είναι "ακίνδυνο" για το σύστημα.


https://www.youtube.com/watch?v=pbTrOV2FLh4

για ΚΚΕ 09:00 - 15:00


ημιαγριος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Απλώς σημειώνω εκ των υστέρων μια μικρή (τόση δα να) λαθροχειρία. Εγώ δεν έγραψα ότι το ΚΚΕ είναι γαμάτο, χωρίς αδυναμίες. Αλλά ότι είναι γαμάτο, γιατί καταφέρνει να είναι τα πάντα και τα αντίθετά τους, με βάση όσα του καταλογίζουν, πολλές φορές τα ίδια ακριβώς πρόσωπα (κι όσοι επηρεάζονται από διάφορα αήττητα στερεότυπα, που έχουν πάντα δύο όψεις κι όχι μόνο μία, αριστερίστικη).
Από αυτό κρίνεται, κατά τη γνώμη μου, κι η καλή προαίρεση του λαθρόχειρα σχολιαστή. Τα όσα μας λέει στη συνέχεια "για προβληματισμό..." απέχουν χιλιόμετρα από μια καλοπροαίρετη κριτική. Και η απόσταση που τα χωρίζει λέγεται πραγματικότητα, κι οι ευσεβείς πόθοι του που τη στρεβλώνουν.