Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Δεν είσαι έρωτας εσύ

Θέλεις να γαμιέσαι στη δουλειά για ένα μισθό, που δεν προλαβαίνεις να τον ξοδέψεις, αλλά ποτέ δε σου φτάνει, και να μην έχεις ζωή, αφού ακόμα και τα... ερωτικά-σεξουαλικά σου, κατά μία έννοια εδώ που σε πηδάνε τα εκδηλώνεις; (Και η πλάκα είναι πως πολλοί αγαπάνε τον εργοδότη τους, κατά το σύνδρομο της Στοκχόλμης, με το βιαστή. Και να έπαιρναν τουλάχιστον μισθό Στοκχόλμης, να πεις δε γαμιέται. Αλλά ο μόνος που γαμιέσαι είσαι εσύ στη δουλειά, από το βιαστή που έμαθες ν' αγαπάς)
Αν θέλεις κάτι τέτοιο λοιπόν, χρειάζεται μέσο.

Μήπως προτιμάς μία θεσούλα τρεις και εξήντα, όπου να μην κάνεις βασικά τίποτα, να καλλιεργείς επιμελώς αυτό το τίποτα, να σου απορροφά όλη τη δύναμη, τη ζωντάνια, την όρεξη για δημιουργία;
Και αυτό χρειάζεται μέσο. Και ενίοτε, ένα χαρτί που να πιστοποιεί πως ειδικεύεσαι στο τίποτα, γιατί τώρα με την ΕΕ, θεσπίζονται αυστηροί κανόνες, τα δικαιώματα είναι τίποτα, το πήδημα είναι το παν, αλλά πρέπει να είσαι πιστοποιημένη πόρνη, για να σε πηδάμε, να φτάσεις να μας παρακαλάς κιόλας, κι αν δε σου αρέσει, εκεί είναι η πόρτα για την ανεργία.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως σου λείπουν κάποια προσόντα, για να μπορείς να πηδιέσαι, όπως η εμπειρία σε άλλα μπουρδέλα, ή μάλλον η βεβαιωμένη εμπειρία, γιατί δε μας νοιάζει η πρακτική σου, τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, κι αν πηδιέσαι για τη δική σου ευχαρίστηση. Από την άλλη όμως έχεις υπερβολικά προσόντα, για να χωρέσεις σε κάποια άλλη θέση, όπου δεν πρέπει να κάνεις τίποτα, κι η ανικανότητα είναι στα προαπαιτούμενα.
Στο πτυχίο σου δε χωράει, στις ΔΕ θέσεις κολυμπάει.

Το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες άνεργοι νιώθουν πως είναι ανίκανοι, εσωτερικεύουν το πρόβλημα, το φταίξιμο και πιστεύουν πως είναι δικό τους, ότι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάστασή τους. Χώρια που στην πορεία μπορεί να αποκτήσεις όντως πρόβλημα στύσης, με τόσο άγχος και τα ψυχολογικά κουσούρια που σου αφήνει το θέμα.

Η άλλη όψη του προβλήματος είναι πως και όσοι γαμιούνται στη δουλειά πχ, θεωρούν πως το πρόβλημα δεν είναι ο (εκ)βιασμός αυτός καθαυτός, δούλεψε με αυτούς τους όρους ή αλλιώς ψόφα, αλλά η αξιοκρατία: αν παίρνουν καλά λεφτά, καθώς εκδίδουν την εργατική τους δύναμη στην αγορά εργασίας, ψάχνοντας τα προς το ζην και τον αγοραίο έρωτα, τόσα δίνω πόσα θες, κι αν τους ρίχνουν στη μοιρασιά, σε σχέση με άλλους συναδέλφους, αν κάποιοι άλλοι πληρώνονται, για να μην κάνουν τίποτα, χωρίς να πιάνουν στόχους, πελάτες, να ικανοποιούν τα βίτσια του αφεντικού, τη στιγμή που εσύ δεν προλαβαίνεις να κλείσεις πόδι από την πολλή δουλειά.

Το πρόβλημα, σου λέει ο υποψήφιος εργοδότης, προτού σε απορρίψει και προχωρήσει στο επόμενο θύμα, είναι πως δεν κάθεσαι να το απολαύσεις, για να περάσεις καλά και να φανεί αυτό στο γύρισμα, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, να είσαι πρόθυμος και να του το δείχνεις σε κάθε ευκαιρία, με ένα καρφιτσωμένο χαμόγελο επιτυχίας, και βασικά του μαλάκα, που δεν αντιδρά ποτέ και για τίποτα, όλα θα παν καλά, δες τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ναι μεν έχεις αποφασίσει να εκδοθείς και να πουλήσεις ό,τι πολυτιμότερο έχεις (την εργατική σου δύναμη, την ικανότητά σου να δημιουργείς αξίες (που για σένα είναι σημαντικές όταν είναι χρήσης ή ηθικές, ενώ για τον άλλο μόνο ως ανταλλακτικές), αλλά δε ντύνεσαι πρόστυχα, δε φτιάχνεσαι πολύ, δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου, δε χαμογελάς, δε φτιάχνεις καφέδες, δε συναινείς στην υποταγή και δε σου αρέσει το πυγοράπισμα, όπως στον Τσάντλερ.



Άσε που στυλώνεις τα πόδια καμιά φορά αντί να τα ανοίγεις κι αντί να απεργείς φορώντας πχ κάτι στο πέτο ή ακόμα καλύτερα, μια σέξι ζαρτιέρα, ασορτί με το πήδημα στη δουλειά. Ή να παίξεις λίγο με BDSM, να σου φορέσουν ένα κολάρο, μια αλυσίδα (που μόνο αυτή έχεις, οπότε πρόσεχε να μην τη χάσεις) ή ένα πάμπερ για να τα κάνεις πάνω σου και να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο στην τουαλέτα.

Κατά βάθος είσαι πουριτανός, συντηρητικός, δεν απελευθερώνεσαι μαζί με την αγορά εργασίας, έχεις ταμπού κι αγκυλώσεις (άδειες, επιδόματα). Άσε που κάποιες γυναίκες έχουν συνδέσει το σεξ με την τεκνοποίηση, αραδιάζουν ένα σωρό κουτσούβελα και τρέχα-γύρευε να περιμένει μετά 1,5 χρόνο το αφεντικό μέχρι να μπορεί να τις απολύσει.

Και εσύ μου λες πως ο έρωτας και η δουλειά πρέπει να είναι αυτοσκοπός, χωρίς καταναγκασμό (ναι αλλά τι πλάκα θα έχει τότε;), να σε γεμίζει (μα και το πήδημα αυτό δεν κάνει, στην κυριολεξία;), σαν ένα παιχνίδι (μα και το αφεντικό αυτό λέει).
Let's play master and servant



Κι αντί για πήδημα, ονειρεύεσαι ένα επαναστατικό άλμα, την έφοδο στον ουρανό, σάλτα μάνα και θα γίνει το μεγάλο πήδημα.
Αλλά ξέρεις, δεν μπορεί να γίνει έτσι από μόνο του, αν δεν πάρουμε εμείς μέτρα για αυτό (όχι σαν του Τσίπρα, που απαγγέλλει Μπρεχτ). Γιατί αν μείνεις με σταυρωμένα χέρια, θα είμαστε σαν εκείνο το ανέκδοτο με το γαμπρό που δεν ξέρει τι να κάνει την πρώτη νύχτα του γάμου, ακούει τη μάνα του  που το συμβουλεύει να κάνει ό,τι κι η γυναίκα του και μένει δίπλα της με ανοιχτά τα πόδια, οπότε τη φέρνει στο αμήν:
άντε να δούμε μήπως περάσει κανείς και μας απαυτώσει..

Και ξέρεις ποιος θα είναι αυτός, ε; Ο εργοδότης. Αλλά μόνο αν είσαι χαμογελαστός κι υπάκουος, όχι σαν κάτι ξενέρωτους κομμουνιστές...

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίδες

Να συμπληρώσω με μέρος από το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (*)

http://zbabis.blogspot.gr/2014/05/1848.html


«Η αστική τάξη αφαίρεσε το φωτοστέφανο απ' όλα τα ως τότε αξιοσέβαστα επαγγέλματα που τα αντίκριζαν με θρησκευτική ευλάβεια. Το γιατρό, τo νομικό, τov παπά, τον ποιητή, τον άνθρωπο της επιστήμης, τους μετέτρεψε σε μισθωτούς εργάτες της. ».

Στο “παιχνίδι” των αυταπατών: Οι “προοπτικές” που ΘΑ είχαν ή ΘΑ έχουν ΑΝ τα πράγματα πήγαιναν ή πάνε καλά. Και το εξωτερικό όπου κάποιοι νομίζουν πως τους περιμένουν με κόκκινα χαλιά.


#################
Κόκκινα χαλιά; Παραγωγικότητα.

Chicago company penalized employees for excessive bathroom use, says union
https://www.rt.com/usa/172784-chicago-employees-penalized-bathroom-use/

Με κάρτα ΚΑΙ για τις φυσικές ανάγκες.

#################

Πάλι δεν έκαναν τίποτα το ΠΑΜΕ -ΚΚΕ μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου

Εκτός συνεδρίου του ΕΚΑ χρυσαυγίτικο σωματείο
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8887352
Πρόκειται για σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής και οι σχέσεις του με τη φασιστική οργάνωση βγάζουν μάτι, όπως κατήγγειλαν με συγκεκριμένα στοιχεία οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΕΚΑ. Σημειώνουμε ότι η ομοσπονδία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του εν λόγω σωματείου, αποκλείστηκε από το συνέδριο της ΓΣΕΕ και η προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκε. Υπέρ της μη νομιμοποίησης των αντιπροσώπων του στο συνέδριο ψήφισαν όλες οι παρατάξεις (συνολικά 28 μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ), ενώ τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΑ υπερασπίστηκαν το αίτημα του συγκεκριμένου σωματείου να εκπροσωπηθεί στο συνέδριο, καταφεύγοντας σε αντικομμουνισμό.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ. Απαλλάσσονται τελικά από την τήρηση βιβλίων
Η αγωνιστική πίεση του Συνδικάτου ΟΤΑ και σωματείων της Αττικής έφερε αποτέλεσμα
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8887023

Τα παραπάνω είχαν προκαλέσει την αντίδραση εργαζομένων και σωματείων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και σωματείων εργαζομένων σε Δήμους στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Το θέμα έφερε επίσης στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, ζητώντας να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τις φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται για τους επιχειρηματίες, αλλά και να μη στερούνται οι συμβασιούχοι με «μπλοκάκι» κανένα από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.


Ποιο ΠΑΜΕ; Ποια Στικούδη; Ποια Amstel;

#################

Για επιδόρπιο.

Το τραγούδι με το σχετικό video για τις 9 Μαΐου "Η Καταστροφή της τυραννίας".
http://gekoudi.blogspot.gr/2016/05/blog-post_11.html

#################

(*) Ελπίζω, η μετάφραση να είναι πρέπουσα, ώστε ο Παρατηρητικός να μην δώσει..κάρτα που χρησιμοποίησα μέρος από τους Κλασσικούς!

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

ωχ πήρανεχαμπάρι τηναπάτη του ΚΚΕ που χάλκεψε στοιχεία προκειμένου να εμφανίσει πτώση των Παρεμβάσεων.

Η «δημιουργική» αριθμητική του ΚΚΕ και της ΚΟΜΕΠ και η λαθροχειρία των συμπερασμάτων τους

Αλχημείες και λαθροχειρία σε βάρος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, από την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», θεωρητικό όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ (στο τεύχος 2/2016) προκειμένου να «αποδειχτεί» δήθεν πτώση των «Παρεμβάσεων» στα συνδικάτα… Ο λόγος για το άρθρο με τίτλο «Στοιχεία για το συσχετισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα» που υπογράφεται από το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά.

Με «πειραγμένους» πίνακες για τους συσχετισμούς και τα εκλογικά αποτελέσματα στα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να βγάλουν …συμπεράσματα. Η πραγματικότητα όμως δεν συμφωνεί: οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» Δημόσιου τομέα στο τελευταίο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ διπλασίασαν τις έδρες τους. Ωστόσο, στο άρθρο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά που δημοσιεύεται στην ΚΟΜ.ΕΠ., οι ψηφίσαντες αντιπρόσωποι στο προηγούμενο-34ο συνέδριο -«αυξάνονται» λάθρα κατά 46, που μαζί με μικρότερα ψηφοδέλτια, άκυρα και λευκά, αποδίδονται στις Παρεμβάσεις και «μαγικά» υπερδιπλασιάζουν τις ψήφους τους! Έτσι, η … απλοχεριά των «θεωρητικών» του ΚΚΕ για το 34ο συνέδριο καταλήγει να εμφανίζει αντί για άνοδο για τις Παρεμβάσεις από 43 στους 68 ψήφους, να καταγράφει πτώση κατά 28 ψήφους, από 96 στους 68 στο 35ο συνέδριο. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία της ΚΟΜ.ΕΠ., το άθροισμα των παρατάξεων είναι 105,4%…

Βεβαίως, Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί κανείς να τα βρει, μεταξύ άλλων και στο Ριζοσπάστη (εδώ), στις ανακοινώσεις μετά τη διεξαγωγή των συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ. Ούτε τους δικούς τους πίνακες δεν συμβουλεύτηκαν;
[..............]
Ενοχλείται μάλλον πολύ το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά από την παρουσία και την εκλογική άνοδο του ρεύματος των «Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων» και του ταξικού συνδικαλισμού που εκφράζει. Αυτό εξάλλου φαίνεται συνολικά από όλο το κείμενο-άρθρο της ΚΟΜ.ΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι παρατάξεις που αναφέρονται στο κείμενο, από το χώρο του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) έως και το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ, ΕΜΕΙΣ, Αυτόνομη Παρέμβαση), αλλά και τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ) ή άλλες παρατάξεις, όπως η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή, η Συμφωνία Εργαζομένων, το Δίκτυο Εργαζομένων (ΔΗΜΑΡ) κ.ά. αναφέρονται με τον πλήρη τίτλο τους. Μόνο οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» αναφέρονται ως «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», «Οπορτουνιστές», «Αριστ.» (μάλλον εννοεί «Αριστεριστές») και… «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΑΡ».

Είναι γνωστό βέβαια ότι στις «Παρεμβάσεις» συμμετέχουν οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ και πολλών άλλων πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων, και κυρίως ένα μαχόμενο δυναμικό ανένταχτων εργαζόμενων και αγωνιστών της Αριστεράς και όλοι μαζί δίνουν σε αυτό το ταξικό ρεύμα χαρακτήρα μαχητικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό, ανεξάρτητο από κράτος, την εργοδοσία, και την αστική πολιτική, αλλά και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό και ελεγχόμενο κομματικό συνδικαλισμό. Με πολλές ακόμα αδυναμίες, με επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά κυρίως με επίπονη και επιμονή δουλειά και παρέμβαση, με οδηγό τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του κινήματός τους, με ανιδιοτέλεια και προσφορά στους ταξικούς αγώνες.

Το μένος δεν είναι οδηγός για την αλήθεια και η «δημιουργική αριθμητική» βγάζει λάθος συμπεράσματα και λαθεμένη πολιτική γραμμή. Μόνο η αλήθεια παραμένει επαναστατική…

Εργατική επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

http://www.pandiera.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1/

thanos

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Έστω ότι δεν μπορούσες να αφήσεις μόνο το σύνδεσμο και έπρεπε να κοτσάρεις βασικά όλο το κείμενο.
Έστω ότι δεν είδες ότι ένας σφος σου πόσταρε τον ίδιο ακριβώς σύνδεσμο το μεσημέρι κι έκρινες σκόπιμο να τον ξαναβάλεις.
Είναι τόσο δύσκολο να το βάλεις στο σχετικό κείμενο; Σου είπαν απλά πήγαινε βαλ' το και δεν έψαξες καν να βρεις πού πρέπει να μπει;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΕΧουνε παθει πλακα Σφυροδρεπανε ..
ψαχνουν εναγωνιως ΤΙ ψηφισε ο τριτος τους στην ΕΙΝΑΠ !!

zoot horn rollo είπε...

Παράκρουση, και διαρκώς χειρότεροι.

zoot horn rollo είπε...

"Μόνο η αλήθεια παραμένει επαναστατική…"
Μόνο που σε μεγάλο βαθμό είναι μαλωμένοι με τη αλήθεια, από χρόνια.
Εξαπτέρυγα.

Ανώνυμος είπε...

@ Ο 4:14

Το μόνο που είπα, λέω και θα λέω είναι ότι ό,τι είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά δεν χρειάζεται να ξαναμεταφράζεται ή ―το χειρότερο― να παρατίθεται στα αγγλικά. Αυτό προϋποθέτει ν’ αφήνουμε το copy-paste του διαδίκτυου και ν’ ανοίγουμε κάνα βιβλίο…

Παραθέτεις το απόσπασμα από το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» κατά την έγκυρη κι έγκριτη μετάφραση: Κ. Μαρξ και Φ. Ένγκελς, Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα Δεκέμβρης 1984, σελ. 22‒23 και πολύ καλά κάνεις.

Τώρα για τους και τις γερμανομαθείς ή όσους κι όσες λατρεύουν το πρωτότυπο το απόσπασμα έχει ως εξής:

Die Bourgeoisie hat alle bisher ehrwürdigen und mit frommer Scheu betrachteten Tätigkeiten ihres Heiligenscheins entkleidet. Sie hat den Arzt, den Juristen, den Pfaffen, den Poeten, den Mann der Wissenschaft in ihre bezahlten Lohnarbeiter verwandelt.

(πρβ. Karl Marx/Friedrich Engels, Werke, Band 4, Dietz Verlag, Berlin/DDR1959, σελ. 465).

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

@thanos
Ναι το ΚΚΕ δεν τι άλλο να κάνει, από το να ασχολείται με το πως θα δείξει ένα μάτσο απεργοσπάστες και συριζοχαρούμενους που έχουν ξεφτιλίσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ότι έχει λιγότερες ψήφους...
Και η ψήφιση του ασφαλιστικού κύριε ΝΑΡίτη;

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ

ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@thanos,
Επειδή είσαι από αυτούς που κρατούν στοιχειώδη σοβαρότητα, μια επισήμανση να κάνω. Τα αριθμητικά στοιχεία, ακόμα κι αν παρατίθονται λαθεμένα, δεν αλλάζουν την ουσία του κειμένου της ΚΟΜΕΠ. Καλό είναι ο καθένας να τοποθετείται στην ουσία και όχι σε δευτερέυοντα που δεν αλλάζουν το κύριο. Άλλωστε αν κάνεις τον κόπο να παρακολουθήσεις αποτελέσματα αρχαιρεσιών από μιά σειρά κλάδους του δημοσίου που διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις οι "Παρεμβάσεις" (ΟΤΑ, ΕΛΜΕ, Δάσκαλοι, Ιατροί κ.α.) τότε θα δείς την μεγάλη μείωση που έχουν σε ψήφους.
Για παράδειγμα οι "Παρεμβάσεις" στις εκλογές 60 συλλόγων δασκάλων είχαν μείωση πάνωα από 600 ψήφους και μείωση ποσοστού, -1,5%. Στην Αττική δέ, μείωση 597 ψήφοι και -2,5% (στην Αττική είναι πρώτη δύναμη). Σε 62 ΕΛΜΕ μείωση περίπου 415 ψήφοι και -0,6%. Στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ -10 αντιπρόσωποι. Και να μην πάμε στην ΕΙΝΑΠ ξανά!
Το δευτέρο και σημαντικότερο είναι ότι η ανακοίνωση του ΝΑΡ καταπιάνεται "δημιουργικότατα" με την παράθεση των στοιχείων, για να αποφύγει να τοποθετηθεί επι της ουσίας. Και αυτό γιατί; Γιατί είναι δύσκολο να πείσεις στα σοβαρά για υτό που η ανακοίνωση του ΝΑΡ αφήνει στο τελος ως δευτερεύων, ότι δηλαδή "Ενοχλείται μάλλον πολύ το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά από την παρουσία και την εκλογική άνοδο του ρεύματος των «Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων» και του ταξικού συνδικαλισμού που εκφράζει...Μόνο οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» αναφέρονται ως «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», «Οπορτουνιστές», «Αριστ.» (μάλλον εννοεί «Αριστεριστές») και… «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΑΡ»..." Για να μας πεί παρακάτω "Είναι γνωστό βέβαια ότι στις «Παρεμβάσεις» συμμετέχουν οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ και πολλών άλλων πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων, και κυρίως ένα μαχόμενο δυναμικό ανένταχτων εργαζόμενων και αγωνιστών της Αριστεράς". Ξεχνώντας βέβαια να μας πεί ότι είναι τόσο "ταξικός" ο συνδικαλισμός τους που χωρούσε πάντα σε κοινά ψηφοδέλτια με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με τη ΛΑΕ (που φυσικά αποφεύγει να κατανομάσει).
Υ.Γ. Σφυροδρέπανε, αν εκτιμάς ότι δεν χρειάζεται να δημοσιευτεί, δεν χρειάζεται να δημοσιεύσεις το σχόλιο μου!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την παρέμβασή σου Παρατηρητικέ. Είναι πάντα χρήσιμη.

Καταλαβαίνω πως η μετάφραση της μετάφρασης γίνεται ω μετάφραση και πάντα θα χάνεται κάτι. Το οποίο κάτι μπορεί να είναι πολύ ουσιώδες.

Για το marxist.org ως πηγή είχα τις αμφιβολίες μου. Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι από σοβαρό blog.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το άκουσα Θερσίτη.
Άκουσε το τραγούδι στο σχόλιο μου -14 Μαΐου 2016 - 4:24 μ.μ.-

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΦΙΛΕ Ο4-14 ΟΙ SABATON ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΝΕ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΜΟΝΟ "ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ"

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Ναι, αλλά δες τις πρώτες αντιδράσεις εδώ:

https://erodotos.wordpress.com/2016/05/15/%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-eurov/

κι εδώ:

https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/05/15/eurovision-%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%82-euromaidan/

κι εδώ:

http://fadomduck2.blogspot.de/2016/05/blog-post_15.html#comment-form

@Ο 4:14

Κι εδώ κάποιος που μάλλον συμφωνεί με τον Θερσίτη για τους Sabaton:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7728739196333524755&postID=7840960375019742606&isPopup=true&bpli=1

Θεομπαίχτης

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΝΚΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ.

ΑΦΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΠΕΝΕΒΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΗΜΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΠΟ ΧΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ "ΣΤΑΛΙΝΙΕΣ".

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Θερσίτη Θεομπαίκτη

Δεν τους θεωρώ αντιφασίστες, ενώ κάποιοι από τους στίχους τoυ τραγουδιoύ παραείναι απλοικοί(give me Berlin on the plate, the city is our to take).

Το συγκεκριμένο τραγούδι, με την συγκεκριμένη οπτική και επένδυση της εικόνας που έκανε το gekoudi, μου αρέσει!

Ο 4:14




Παπουτσωμενος Γατος είπε...

H αληθεια ειναι οτι δυστυχως οι περισσοτεροι που γνωριζω ανεχονται τα παντα αρκει να χουν μια δουλιτσα,και δεν μπορει να τους κατηγορησει κανεις εν τελει.

Το χειροτερο ομως ειναι οτι δεν το βλεπουν ολο αυτο σαν αναγκαιο συμβιβασμο αλλα θεωρουν οντως οτι τους αξιζουν τοσα.

Geo είπε...

Ειναι τουλάχιστον ύποπτο το πως βγηκε πρωτο το κομματι της Ουκρανίας και μάλιστα απο τους ψήφους των επιτροπων. Επεσε πολυ σπρωξιμο σιγουρα.
Απο την αλλη, δεν χτειαζεται τοση υστερια για ενα τραγουδι που λεει μισες αληθειες και απο τις 2 πλευρες. Οι Ταταροι σαν μουσουλμανοι και τουρκομογγολικο φυλο, παντα αντιμετωπιζαν τους Ρωσσους αν οχι εχθρικα, τουλάχιστον με αρνητικη διαθεση. Κατω απο την σοβιετική εξουσια η μειονότητα της περιοχης, παρεμενε καταπιεσμενη. Πολυ πριν τον ΠΠ2, την δεκαετια 1925-35 ειχαν υποστει διωξεις απο τους ρωσσους.Το λαθος τους ηταν οτι στον Μεγαλο Πατριωτικό πολεμο, διάλεξαν δυναστη. Απο την καταπιεση των Ρωσσων προτιμησαν την καταπιεση των Γερμανων. Ο Σταλιν σαν νικητης, ειχε δικαιωμα να τους τιμωρησει για αυτο, αλλα και εκεινοι ειχαν δικαιωμα να επιλεξουν την συμμαχία που πιστευαν οτι ειναι η καλυτερη για τα συμφεροντα της μειονότητας τους. Προφανως και κανενας λαος δεν γεννιέται φασιστας, ολα ειναι θεμα πολιτικης και ιστορικων περιστάσεων.

Με το ιδιο σκεπτικο, θα πρεπει να καταδικασουμε και τους Κουρδους και τις μειονοτητες τους, που εγιναν πιστοι συμμαχοι των αμερικανων, κοντρα στους Τουρκους καταπιεστές τους;

Δεν δικαιολογω την συστράτευση των Ταταρων διπλα στους Ναζι, λεω ομως οτι οταν καταπιεζεται καποιος, ειναι ικανος να συμμαχίσει και με τον διάβολο για τα συμφεροντα του λαου του. Και αυτοι το εκαναν και το πλήρωσαν. Ολα τα αλλα ειναι ηθικολογιες χωρις ιστορικο αντικρισμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΝΙΚΗΤΗΣ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΝΑΖΙ. ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚΕΙ. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ. ΙΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ.

ΤΑ ΕΣ ΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ, ΑΠΛΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΝΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Geo,
Πολύ απλά αυτά που γράφεις λέγονται φιλοΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Ποιός φταίει λοιπόν...;;;;Μα ο Στάλιν και οι μπολσεβίκοι που...τους καταπίεζαν. Και μετά από αυτά χρησιμοποιείς το απίθανο επιχειρημα που θυμίζει το γνωστό μπλέξιμο με τη βούρτσα και μας ρωτάς αν "θα πρεπει να καταδικασουμε και τους Κουρδους και τις μειονοτητες τους, που εγιναν πιστοι συμμαχοι των αμερικανων, κοντρα στους Τουρκους καταπιεστές τους".
Κατ΄αρχήν δεν συμμαχούν γενικά οι Κούρδοι, αλλά οι Κουρδικές οργανώσεις. Και φυσικά θα καταδικάσουμε τις Κουρδικές οργανώσεις για αυτήν τη συμμαχία γιατί πουλούν τα συμφέροντα του Κερδικού λαού εξυπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Μάλλον σου ταιριάζει ο γραικυλισμός, αφού οι δικές σου αναζητήσεις περιορίζονται σε επιλογή καταπιεστή. Οπότε γιατί να μην καταδικάζεις και την ΕΣΣΔ; Αφού εσύ ψάχνεις για καταπιεστή και η ΕΣΣΔ τους είχε εξαφανίσει!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

“Απο την αλλη, δεν χτειαζεται τοση υστερια για ενα τραγουδι που λεει μισες αληθειες και απο τις 2 πλευρες. ”

“Το λαθος τους ηταν οτι στον Μεγαλο Πατριωτικό πολεμο, διάλεξαν δυναστη. Απο την καταπιεση των Ρωσσων προτιμησαν την καταπιεση των Γερμανων. ”

“ Ο Σταλιν σαν νικητης, ειχε δικαιωμα να τους τιμωρησει για αυτο “

Δεν ήταν Ρώσοι αλλά Σοβιετικοί. Ο τότε Γενικός Γραμματέας ήταν Γεωργιανός. Ο πόλεμος το 1944 ακόμα μαινόταν για να “ να τους τιμωρήσει" σαν νικητής. Τελείωσε το 1945. Δυνάστες δεν λέγονται εκείνοι που ένα από τα πρώτα διατάγματα τους ήταν η ισότητα των λαών και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Περισσότερα στα σχόλια του Μη Απολιθωμένου στο

http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/05/blog-post_15.html

και σε σύντομο ιστορικό
Ο Στάλιν, οι Τατάροι της Κριμαίας και η Eurovision

https://erodotos.wordpress.com/2016/05/15/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-eurov/

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ 04:14 Ο ΣΤΑΛΙΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1922 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΟΝΟ... ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΒΑΛΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΟ 1944. ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΑΝ (ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ), ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΕΨΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΖΑΜΑΛΑ!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΥΠΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Geo είπε...

"Πολύ απλά αυτά που γράφεις λέγονται φιλοΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...Μα ο Στάλιν και οι μπολσεβίκοι πουτους καταπίεζαν."

Καλα, μερικοι μαλλον ή δεν διαβαζουν καλα ή πετανε χαρακτηρισμους ετσι για να εκτονωθούν.

-Εγραψα με σαφήνεια οτι οι Ρώσοι με τους Ταταρους ηταν παντα σε αντιπαλοτητα. Αυτο δεν αλλαξε ουτε κατω απο την σοβιετικη εξουσια. Αν μου βρεις μια περιοδο της ιστοριας που οι Ταταροι και οι Ρώσοι ζουσαν μονιασμενοι και αγαπημενοι, τοτε και εγω θα παραδεχθω οτι γραφω λαθος. Ιστορικα επιχειρηματα θελω, οχι αυτοσχεδιασμό

-οι Ταταροι ξαναλεω, θες επειδη ηταν μουσουλμανοι, θες ιστορικα, θες απο θεμα κουλτουρας, δεν μπορουσαν να προσαρμοστουν με την συμβιωση με Ρώσους. Ποτε δεν ισχυσε η κορενιζατσια για αυτους και πολυ πριν τους ναζι, δεν καθονταν ησυχοι και -δικαιολογημενα- υπέστησαν διωξεις την δεκαετια που ανεφερα.

-το γεγονος οτι συνεργαστηκαν απλοχερα με τους ναζι, σκοτώνοντας χιλιαδες ρωσους, ουκρανους, εβραιους, ελληνες της περιοχης, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ οτι οι Ταταροι δεν ειχαν γινει ποτε κοινωνοι της σοβιετικης κοινωνιας και του σοβιετικου πνευματος. Που διαφωνεις;Εκτος και εαν πιστευουν μερικοι οτι καποιοι λαοι εχουν στο dna τους τον φασισμο, και μια μερα ξυπνησαν οι Ταταροι και ειπαν να συμμαχισουν με τους ναζιστες, χωρις προφανη λογο.Δουλευομαστε; Και γιατι εγιναν οι Ταταροι στενοι συμμαχοι με τους ναζι και οχι αλλες μειονοτητες της περιοχης;

-γραφω για αντιπαλοτητα Ρώσων- Τατάρων και οχι για σοβιετικούς, επιτηδες για να ειμαι σωστος ιστορικα. Ο σοβιετικος μηχανισμος στην περιοχη, καλως ή κακως αποτελουνταν απο πλειοψηφία ρώσων γραφειοκρατων, κάτι που οι Ταταροι ηταν δυσκολο να το δεχτουν.Η συμμαχια με τους ναζι ηταν αποτελεσμα της εχθροτητας ταταρων-ρωσων και οχι αφορμη για την μαζικη απομάκρυνση τους.

-Τελος για τους Κουρδους: είναι πολύ ευκολα να απαξιωνει καποιος τον αγωνα ενος ολοκληρου λαου που ψαχνει να αποκτησει μια πατριδα, επειδη "συνεργαζεται με ιμπεριαλιστες". Και που ξερεις οτι οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονται τους Κουρδους και οχι το αντιστροφο; Να μου λείπει τετοια "καθαροτητα" και υπεράνω κριτικη, για εναν λαο που επιζει χωρις πατριδα περιτριγυρισμενος απο εχθρους... Οχι θα επρεπε να αφανιστουνε, αντι να βρουν συμμαχους να φτιαξουν την χωρα τους. Και οι Συριοι, επρεπε να αυτοκτονησουν ,αντι να δεχθουν την πολύτιμη βοηθεια του ιμπεριαλιστη Πουτιν.

Ελεος, οχι αλλη υπέρορθοδοξία

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω που λέτε μια συμπαθητική ευρωπαϊκή ταινία του 2010 (συμπαραγωγή Δανίας - Νορβηγίας - Σουηδίας - Γαλλίας - Πολωνίας), με τίτλο "η γυναίκα που ονειρευόταν έναν άντρα" : http://www.imdb.com/title/tt1239290/

Και ενώ πρόκειται για την ιστορία μιας παθιασμένης και ψυχαναγκαστικής σχέσης, στα καλά καθούμενα λαμβάνει χώρα ο εξής διάλογος (που είναι και ο μόνος "ξεκάρφωτος" σε όλη την ταινία)¨

Μπαμπάς: αυτό είναι το ανάκτορο τάδε, δώρο του "συντρόφου" (ειρωνικά) Στάλιν στον Πολωνικό λαό
Κοριτσάκι: τι είναι ο Στάλιν;
Μπαμπάς: ένας κακός δικτάτορας που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους.

Χωρίς άλλο σχόλιο.
HNB

Ανώνυμος είπε...

Ε πες τα ΘΕΡΣΙΤΗ αντικειμενικά και σταράτα!
Δεν είναι αυτό που νομίζουμε! Μας το έγραψε ο Geo.

Ο Αδόλφος κάθε πρωί ρωτούσε για τους Τατάρους! Καραέγκυρη πηγή! Αν δεν μάθαινε νέα τους, έπεφτε σε κατάθλιψη και δεν επιτελούσε τα συζυγικά του καθήκοντα -και ας μην ήταν τότε παντρεμένοι- στην Εύα Μπράουν. Το ίδιο και ο Γκέρινγκ. Κάνα δύο φορές που νοσηλεύτηκε σε κλινικές αποτοξίνωσης από αυτό τον καημό ήταν.

Η Συμφωνική ορχήστρα του Τορόντο ακύρωσε συναυλίες με την Ουκρανή πιανίστρια ρωσικής καταγωγής Βαλεντίνα Λισίτσα. Τόλμησε μέσω twiter να ...αποκαλέσει τους φασίστες...φασίστες! Η δημοκρατία θριαμβεύει και στον Καναδά.
Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζουμε.
http://www.theglobeandmail.com/arts/music/ukrainian-born-soloist-dropped-from-tso-for-her-political-views/article23812295/

Ο 4:14

Υ.Γ.
Ξεκινάει αύριο και ο κ.Λαζόπουλος. Άραγε Θα ξανακαλέσει στην εκπομπή του καμία από τις Femen;

Να τις ρωτήσει αν αυτά που είδαμε προ διετίας στην Ουκρανία π.χ. σε κάποια video, φωτογραφίες αν είναι ή δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Σαν τους πανηγυρισμούς των έξω όταν το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας με 100 άτομα μέσα φλέγονταν. Και μία ακτιβίστρια των Femen από έξω να παίρνει πόζα και να πανηγυρίζει.

Στο http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/05/2-2014.html
μαζί το video και τα link από τα σχόλια των σχολιαστών

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΕΣ ΤΟ. ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ!!

ΤΙ ΣΤΑΛΙΝ ΤΙ ΧΙΤΛΕΡ; Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΔΥΝΑΣΤΗ. Η ΕΣΣΔ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΤΑΝ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΣΤΟΝ "ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ" ΤΟΥΣ;

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΘΣ ΝΑΖΙ.

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

"Ελεος, οχι αλλη υπέρορθοδοξία": Το βρήκαμε τώρα...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

οταν προσπαθεις να εξηγησεις την ιστορια με εθνοτικα κριτηρια ,εισαι με τα μπουνια καταμεσης στην φασιστικη ιδεολογια ,απλα δεν το ξερεις ακομα !

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Οι Τατάροι δεν χώνευαν τους ρώσους, κι από θέματα κουλτούρας δεν τα πήγαιναν καλά με την σοβιετική εξουσία. Προφανώς οικονομικοί λόγοι δεν θα υπήρχαν, αυτά τα λένε οι κολλημένοι υπερορθόδοξοι.

Και ανάμεσα στους κούρδους δεν υπάρχουν κομμουνιστές, μόνο συνεργασία με τους αμερικάνους υπάρχει (ναι, τους ίδιους που στηρίζουν κάθε κίνηση της συμμάχου τους -- ελέω νατο -- τουρκίας, που σφάζει κανονικότατα τους κούρδους). Καταραμένη υπερορθοδοξία, τίποτα δεν πιάνεις.

Ijon Tichy

Αναυδος είπε...

Ο ‘’φιλος’’ geo δεν είναι εθνικιστης αλλα πολύ πιθανοτητα τροτσκιστης
Η αρνηση τους για τη δυνατοτητα οικοδομησης του σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ τους κανει να ανακαλυπτουν γραφειοκρατες ρώσους που καταπιεζουν ταταρους οι οποιοι αποκτουν δικαιωμα αυτοδιαθεσης και συνεργασιας με τους ναζι

Η πραγματικοτητα είναι ότι οι ταταροι με την πατριαρχικη δομη της μειονοτητας τους αντεδρασαν στη δικτατορια του προλεταριατου και για να απαλλαγουν από αυτή συμμαχησαν με την πιο επιθετικη μορφη του καπιταλισμου τους ναζι. Όλα τα υπολλειματα της φεουδαρχιας και του καπιταλισμου στην ΕΣΣΔ ακολουθησαν αυτό το δρόμο (εθνικιστες ουκρανοι, εσθονοι, λευκορωσοι, λιθουανοι, λεττονοι, τσετσενοι κλπ)

Η αναλυση του geo δειχνει και τον δρομο που οδηγησε τους τροτσκιστες στην αγκαλια των ναζι τη δεκαετια του 1930.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο ωραίο από όλα είναι αυτό:
"είναι πολύ ευκολα να απαξιωνει καποιος τον αγωνα ενος ολοκληρου λαου που ψαχνει να αποκτησει μια πατριδα, επειδη "συνεργαζεται με ιμπεριαλιστες". Και που ξερεις οτι οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονται τους Κουρδους και οχι το αντιστροφο;"!!!!!!!!
Προφανώς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορούν να προσφέρουν "ελευθερία" στους λαούς....Όπως και το ΝΑΤΟ προστατεύει το Αιγαίο... Η αξιολόγηση και η καπιταλιστική ανάπτυξη θα οφελήσουν το λαό κλπ κλπ.
Το μοίρασμα των αγορών και των δρόμων του πετρελαίου το ονομάζουμε "απόκτηση πατρίδας". Στους Κούρδους δεν υπάρχει αστική τάξη που προωθεί τα δικά της συμφέροντα πηγαίνοντας πότε με τον ένα και πότε με τον αλλον...Όχι ο κουρδικός λαός...
Να σου θυμίσω λοιπόν ότι η Κουρδική αστική τάξη στην Τουρκία και οι οργανώσεις της για μεγάλο διάστημα τα είχαν βρεί με τον Ερντογαν (για αυτο στελέχη της συμμετείχαν στο κόμμάτου και τώρα μεταπήδησαν στο HDP, που στηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ),είχαν κάνει ανακωχή. Μόλις άλλαξαν οι συμμαχίες και ήρθε η κρίση τα έσπασαν. Σου θυμίζω επίσης ότι το Ισραήλ στήριζε το PΚΚ στα πλαίσια του ανταγωνισμού του με την Τουρκία. Φυσικά,όλοι για το "καλό" του Κουρδικού λαού ενδιαφέρονται....Είναι σαν να επιλέγεις μεταξύ Λύκων και τσακαλιών για το ποιός θα φυλλάξει καλύτερα τα πρόβατα!
kk-1

Eriugena είπε...

Δεν έχω την πρόθεση να τα χαλάσουμε τώρα, αν και τα "διεθνοπολιτικά" είναι "ιδανικά" για άσκοπους καυγάδες που στην παρούσα φάση είναι άσκοποι και αποπροσανατολίζουν από το βασικό που είναι η συσπείρωση γύρω απο το κκε.
Οι επισημάνσεις του κκ-1 και του Ζουκώφ είναι ορθές απέναντι σε μια ρομαντική ή ψευδορομαντική υπεράσπιση του Κουρδικού αγώνα, όποιον χαρακτήρα κι αν έχει, που σίγουρα δεν είναι κομμουνιστικός ούτε κάν γενικά αντι-ιμπεριαλιστικός με την ευρύτερη ακόμα και θολότερη έννοια. Είναι πραγματικά ανόητη η "εξαρχειώτικη" αριστερίστικη και αναρχική εξιδανίκευση του ρκκ, και γενικά του κουρδικού εθνικιστικού κινήματος (όπου εθνικισμός ας πούμε πως είναι αστικός και μικροαστικός αλλά όχι φασιστικός, πολύ σχηματικά μιλωντας). Από την άλλη υπάρχουν ευθύνες του (παλαιού) τκκ, το οποίο ήταν ουρά του κεμαλισμού και άφησε κενό χώρο στην ανάπτυξη του κουρδικού αστικού εθνικισμού, αλλά αυτό μην το πάρετε σαν ιδεολογική πρόκληση, η συζήτηση είναι τεράστια και υπάρχουν διαστάσεις που όσο τις ψάψνεις βρίσκεις ένα χάος από αδιευκρίνιστα πράγματα. Έχω άποψη επι του θέματος αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος να σας κάνω παράθεση στοιχείων, υπάρχουν πολλά ακόμα να βρεθούν.
Το πραγματικό ζήτημα είναι πως σε ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό πλαίσιο ένα κίνημα στην μέση ανατολή δεν θα υπαχθεί στον ένα ή άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο (και τον ρωσικό σημερα) αλλά έχοντας δύναμη να υπερασπιστεί τα δίκια του λαού του και κάθε λαού. Αυτό δεν είναι σχέδιο επι χάρτη ούτε θα είναι αποτέλεσμα κάποιων ιδεολογικών διακηρύξεων, αλλά αποτέλεσμα μακροχρονης ιδεολογικής και πολιτικής πάλης μέσα σε κάθε λαό εργατική τάξη κ.λπ Μέχρι τότε υπάρχει εγκλωβισμός ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο. Θα πείτε βέβαια πως το "στρατιωτικό" επίπεδο δεν είναι ΄άσχετο από τους ταξικούς συσχετισμούς κ.λπ κ.λπ αλλα αυτά καλύτερα να μην μας συμβουν και εδώ, που μακροχρόνια πιθανόν θα συμβούν, και τότε θα δούμε όλοι (δεν το παίζω έξυπνος) πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Και κάθε περίπτωση βέβαια, αναλόγως των συγκεκριμένων συσχετισμών παραλάσσει και έχει τις ιδιομορφίες της που δεν είναι "εθνικές", καθόλου, έχουν να κάνουν με την συγκεκριμένη δομή του ιμπεριαλιστικού συστήματος κ.λπ.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτά έχει το ίντερνετ, και κάθε φορά κινδυνεύουμε να πιαστούμε χωρίς λόγο, αλλά πραγματικά απορώ με τον παρεμβαίνοντα, ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΓΕ η αναφορά στους Κούρδους, εμένα μου φαίνεται κάπως ας πούμε ειδικά προκλητική και με κάνει να γίνομαι πάλι καχύποπτος.
Ή για να το πω λαϊκότερα: ότι και διαφωνία κι αν έχουμε (εχω) στηρίζουμε κκε, και δεν τσιμπάμε, ή μάλλον μη τσιμπάτε γιατί οι καιροί είναι πονηροί..

Eriugena είπε...

Υπάρχει θέμα τελικά με το ίντερνετ, αυτό ας το προσέξουμε. Δεν θέλω να μπούμε σε μια ας πούμε "παρανοϊκή" αντίληψη, ούτε θέλω να σπείρω υπόνοιες για το πρόσωπο του παρεμβαίνοντα για το θέμα της Κριμαίας, αλλά έχω να του πω πως αν μη τι άλλο ας προσέχει τους διεμβολισμούς του, γιατί είμαστε και παλιές καραβάνες (για να μη πω τίποτα άλλο και μας κατηγορήσουν για "ετεροκανονικότητα" και σεξισμό) και κάπου μερικά πράγγματα μας βαζουν σε καχυποψία τελικά, ίσως αδίκως ίσως δικαίως, αλλά δεν είναι ωραία καλουπιασμένα.
Εσείς αγαπητοί φίλοι του κκε, φίλοι και μέλη, μη μασάτε! δεν μασάμε, δεν μασάμε, δεν μασάμε.
Όποιες διαφορές μας, που είναι τεράστιες, δεν κρύβομαι εγώ τουλαχιστον, δεν πρόκειται να μας διεμβολίσουν, όχι δεν πρόκειται. Και προσοχή στο ίντερνετ, το λέω ως ήδη εκτεθειμένος σε αυτό, συνειδητά..

Eriugena είπε...

Κουραστικά θα το λέω και θα το ξαναπω, σε μερικούς, που "παρακολουθουν" ή απλά παρακολουθούν:
στηρίζουμε κκε, δεν μασάμε δεν μασάμε δεν μασάμε.
Ακόμα κι αν πεφταμε εδω σε έναν καυγά με τους φίλους του κκε, για ένα θέμα που μπορεί να μας "καίει" (ο καθένας έχει ένα θεματάκι) πάλι κκε θα στηρίζαμε:
δεν μασάμε δεν μασάμε
κκε στηρίζουμε
δεν μασάμε!
ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

η άκρα αριστερά ειναι αυτή που χτυπάει εξαρχής το φλερτ με το κεμαλισμο του ρεβιζιονισμού jonhy και θέτει το ζήτημα της αυτοδιάθεσης των κούρδων σε επαναστατική διάσταση, συνδεδεμένο με την αντι-ιμπεριαλιστική πάλη και την επαναστατική αντικαπιταλιστική πάλη.Ο Ιμπραήμ (ιμπο) Καϊπάκαγια έκανε την αρχή.
Εδώ και σημειώσεις του για το κουρδικό ζήτημα.
http://www.bannedthought.net/Turkey/TKP-ML/EarlyDocs/Kaypakkaya-KurdishQuestion-1972.pdf
Διαβασε τες ειναι διαφωτιστικές.

Συν τοις άλλοις πολλοι ηγέτες της άκρας αριστεράς ήταν κούρδοι και το αντάρτικο της άκρας αριστεράς αναπτύχθηκε αμέσως στο Ντιγιάμπαρκιρ. Μιλάμε για μαζικο αντάρτικο ενάντια στη καταπίεση του τουρκικού κράτους. Οταν το PKK πρωτοιδρύθηκε αρχισε να χτυπάει ύπουλα τους κομμουνιστες ακροαριστερούς κούρδους ως κεμαλιστες, επειδή δεν υιοθετούσαν το σύνθημα περί ανεξαρτησίας, αλλα ζητούσαν αυτονομία. Πρόσεξε λοιπόν.

Το τουρκικο κράτος χτύπησε πολυ σκληρα την άκρα αριστερά εκεινη την περίοδο, ειδικά μετά την χούντα του Εβρεν. Ιστορικά στελέχη δολοφονήθηκαν νωρίτερα. Το κενό βρήκε να το καλύψει το PKK στο τουρκικο κουρδιστάν. Το PKK ήταν εξαρχής μια μικροαστικο-εθνικιστική δύναμη με κομμουνιστική προβιά προκειμένου να προσεκλύσει τους ακροαριστερούς νεολαίους κούρδους. Σήμερα...μιλάνε για...αυτονομία και βέβαια έχουν συνεργαστεί με οτι αστικο κινειται απο ισλαμιστές του ΕΡντογάν μέχρι αστους και φεουδάρχες κούρδους.

broher

Eriugena είπε...

Σωστά μπράδερ, σε γενικές γραμμές. Απλά προτείνω να μην το ανάψουμε το θέμα αυτό εδώ, όχι γιατί έχω κανένα πρόβλημα, απλά εντοπίζω ένα πρόβλημα "περικύκλωσης" του μπλόγκ αυτού (αναμενόμενο) (που δεν έχει σχέση με εσένα, παρά τις ομηρικές διαφωνίες σου εδώ με τους φίλους του κ.κ.ε, νομίζω έχεις ξεκάθαρα αγνά κίνητρα), και ένα γενικότερο πρόβλημα στην συζήτηση ειδικά για τα "διεθνοπολιτικά", που είναι κάπως μακριά από το οικείο σκηνικό της πάλης εδώ και είναι ιδανικά για να τα εκμεταλλεύονται οι διάφοροι του "χώρου" (από εξάρχεια μέχρι συριζαίους φιλάνθρωπους). Αυτό που θα είχε μια αξία είναι να επισημάνουμε (και συ το έχεις κάνει, με πολλά λάθη για μένα αλλά τίμια νομίζω) στους διάφορους εθνικιστές, αναρχικούς νεοφώτιστους, συριζαίους κ.λπ, πως όλο το τουρκικό και κουρδικό λαϊκό κίνημα, αυτοί οι ήρωες με τα όποια λάθη τους κ.λπ, πρώτον είναι ένα βασανισμένο κίνημα (αγώνες, θυσίες, μαζικές δολοφονίες, αντιθέσεις, μια εποποιϊα) που δεν έχει σχέση με καφεποσίες και οινοποσίες στην πλατεία ναούμ) και δευτερον όλο αυτό το κίνημα (οι περισσότεροι ειλικρινά άλλοι καιροσκοπικά) ήταν μόνον μ-λ και μόνον "σταλινικής" αναφοράς όταν θεμελιώνονταν. Δεν υπήρχε άλλο "σύστημα αναφοράς" γι'αυτό και είχαμε ήρωες, γι'αυτό οι άνθρωποι άντεξαν σε συνθήκες που μερικοί εδω της "δημοκρατικής αριστεράς" και της "αναρχίας-αυτονομίας" θα είχαν γίνει αλοιφή..
Να το ανοίξουμε αλλού, είναι θέματα που καίνε, πονάνε.,