Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Προλετάριοι όλων των ομάδων ενωθείτε

Η μεταγραφή του Ένγκελς στον Ολυμπιακό, το τρολάρισμα από ταξική σκοπιά, ο Μαρξ-Λένιν της Φλαμένγκο και ο Κολομβιανός άσος, Στάλιν Μόττα.

Αναδημοσίευση από Κατιούσα (ξέχασα όμως να βάλω κάτι για τις χαμένες ευκαιρίες, τους οπορτουνιστές -που στην Ευρώπη, ποδοσφαιρικά μιλώντας, σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό- και τους Οφορτουνιστές, που τα βάζουν με το Φορτούνη).


Ο ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο πήρε μεταγραφή τον Τσάβες. Ο Ολυμπιακός έκανε ρελάνς παίρνοντας τον Ένγκελς από την Μπριζ -που απέκλεισε η ΑΕΚ στα πλέι-οφ του Europa League. Κάποιοι ρεπόρτερ άρχισαν να τον λένε Ένχελς (με χι) αλλά ακόμα και αν έτσι προφέρεται, ήταν πλέον πολύ αργά. Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον αναπόφευκτο συνειρμό για όσους γνωρίζουν το φίλο και σύντροφο του Μαρξ.


Κι ύστερα το νερό κύλησε σαν καταρράκτης στο αυλάκι κι έφτασε πολύ μακριά.

Ο Ένγκελς ντύθηκε στα κόκκινα και θα βλέπει κάθε κόκκινη κάρτα, σαν το κομματικό του βιβλιάριο.
Αλλά αν πήγαινε στον Παναθηναϊκό, θα έγραφε το “Αντι-Τζίγκερ” -ως συνέχεια του Αντι-Ντίρινγκ.
Και ως κλασικός του μαρξισμού, θα δίνει άλλη διάσταση στην έννοια του clasico, στα ντέρμπι των αιωνίων.

Στην παρουσίασή του, οι δημοσιογράφοι θα τον ρωτήσουν αν πιστεύει ότι χρειάζεται επικαιροποίηση η Διαλεκτική της Φύσης, μετά από τόσες επιστημονικές ανακαλύψεις.
Αυτός όμως θα τους μάθει τη Διαλεκτική του Ποδοσφαίρου, όπου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Και θα γράψει, μελετώντας τους χούλιγκαν των ομάδων, την “κατάσταση του λούμπεν προλεταριάτου στην Ελλάδα”.


Θα τον καλέσουν στην “Αθλητική Κυριακή” για ανάλυση των φάσεων και θα τους εξηγήσει πως “σε τελική ανάλυση” τον καθοριστικό ρόλο τον παίζει η οικονομική βάση και τα κεφάλαια του Μαρινάκη που επιδρούν στο ποδοσφαιρικό εποικοδόμημα.
Και θα τους αναλύσει τη δομή της παράγκας και της “Αγίας Οικογένειας” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα προβλέψει πως οι συνθήκες θα ωριμάσουν απότομα, όταν ο Ολυμπιακός μείνει τρία χρόνια σερί χωρίς εγχώριο τίτλο.
Και θα εξηγήσει πως κάθε αναμέτρηση είναι μια μορφή δυαδικής εξουσίας, με σχετική ισορροπία, όπου η μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω και μπαίνει στα δίχτυα, όταν οι πάνω δεν μπορούν και οι κάτω δε θέλουν.


Ο Βαγγέλης Ιωάννου θα τον χαρακτηρίσει “βελούδινο σφυροδρέπανο”, μετά το βελούδινο σφυρί του Λοτζέσκι και τα “βελούδινα δρεπάνια” άλλων αμυντικών, που θερίζουν πόδια στο διάβα τους. Αρκεί να μην υπάρχουν αυταπάτες ότι θα είναι βελούδινη η επανάσταση.
Οι αντίπαλοι οπαδοί θα φωνάζουν αντικομμουνιστικά συνθήματα, κι οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού θα απαντάνε με το δόγμα No Politica.

Αν ο Ένγκελς ασχολούνταν όντως με το ποδόσφαιρο, ίσως του ταίριαζε να είναι βοηθός προπονητή, στο επιτελείο του Μαρξ, ή χορηγός του Κάρολου, για να συγγράψει αυτός απερίσπαστος το “Κεφάλαιο”.

Κι αν κάποιος -πχ ο Ολυμπιακός- ενδιαφέρεται να συμπληρώσει την τριάδα των κλασικών (μια ετεροχρονισμένη αλλά πληρωμένη απάντηση στην τριάδα των Ολλανδών που είχε κάποτε η Μίλαν) μπορεί να κυνηγήσει το wonder kid, Μαρξ-Λένιν, που παίζει στους μικρούς της Φλαμένγκο, ή τον Στάλιν Μόττα, για να φτιάχνει παιχνίδι και να κάνει μικρό, απόρθητο Στάλινγκραντ την εστία του.


34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά άσ'τα αυτά για τον Ένγκελς (που με τόσα μύρια για την μεταγραφή αποδεικνύει την αγαπημένη θεωρία των αριστερών με τις δεξιές τσέπες) και πες μου κάτι άλλο μιας και είσαι μπαρτσελονικός: πέρσι 70+ εκ. για Γκόμες και Αλκάθερ (καλοί παίκτες γενικώς, αλλά παλταδούρες για μπαρτσελόνα όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα) από Βαλένθια, φέτος ακουγόταν πολύ για Παρέχο (που δεν ταιριάζει καθόλου στο στυλ της μπάρτσα) αφού δεν τσούλαγε του Κουτίνιο, μήπως ξέρεις το όνομα του λαδέμπορα που δουλεύει στο τμήμα μεταγραφών;

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

http://provocateur.gr/out-about/14890/apokleistiko-poia-tha-einai-ta-nea-metagrafika-xtyphmata-toy-olympiakoy-meta-ton-engkels

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

κρυάδες

Ανώνυμος είπε...

Και άλλη ανάσταση στην ΠΙΟΝΓΚ-ΓΙΑΝΓΚ
Η "δολοφονημένη" για κάποια από τα διεθνή μμε όχι μόνο είναι ζωντανή αλλά ΄γέννησε και το τρίτο παιδί του Κιμ
Οι ειδικοί προβληματίζονται γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ ανασταίνει γυναίκα και μετά η γυναίκα γεννά το παιδί της.
Μετά τους δολοφονημένους στρατηγό Kim Rak-gyom, και ο αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών Kim Won Hong που αν και "δολοφονημένοι", αναστήθηκαν και προάχθηκαν θα ιδρυθεί το μνημείο θαυμάτων στην ΠΙΟΝΓΚ-ΓΙΑΝΓΚ

Ο αντι-λαικοκορεατικος αγώνας καλά κρατεί.
Βρέθηκαν 100 μερσεντές στο σπίτι του Κιμ, από τις ίδιες πάνω-κάτω "αξιόπιστες" πηγές που τόσα χρόνια και τόσο αξιόπιστα πληροφορούσαν για "δολοφονίες του Κιμ" σαν τις προηγούμενες.

Εκνευριστικό πράγμα μία μικρή χωρά να έχει δική της υπερήφανη πολιτική και να μην "κατεβάζει τα βρακιά της" μπροστά στον Αμερικάνο Ιμπεριαλιστή .
Λογικό να σύρει τη μήνη τόσων και τόσων

17-57

Ανώνυμος είπε...

Από εύστοχο σχόλιο στο
http://www.katiousa.gr/epikairotita/touiter-apanta-sta-mathimata-istorias-opadon-tou-fileleftherismou/#comment-146

" Άσχετο,αλλά οφείλω να το αναφέρω
…Η Νέα Δημοκρατία πήρε το όνομα της από βιβλίο του Μάο ονόματι ‘Νέα Δημοκρατία’! "

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Όσοι συριζαίοι εμφανίστηκαν σήμερα στην πρωινή TV, διέλυσαν την ψευδαίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείτε απο τον ριζικό αντικομμουνισμό της ΕΕ."

https://twitter.com/redflyplanet/status/900024446114836480

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σφυροδρέπανο - https://twitter.com/sfyrodrepano/status/903998301095288832

Τεράστιος παίκτης ο Πρίντεζης. Το είχα γράψει και σε σχόλια στο
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/05/12.html

Έχει άλλα καλά ο Μπουρούσης όπως πλέι μέικερ ρακέτας, κανένα απαραίτητο(άλλες φορές όχι και τόσο απαραίτητο) τσαμπουκά στον αντίπαλο σέντερ, σκοράρισμα, αλλά πολύ καλά πικ εντ ρολλ, ή πολύ καλή άμυνα στα πικ εντ ρολλ των αντιπάλων μην περιμένετε με τον Μπουρούση μέσα στο γήπεδο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλάει για "επιστροφή", για "ένωση" όλης της σοσιαλδημοκρατίας, ή έτσι φαίνεται στον καχύποπτο τρόπο σκέψης μου;

Κουρουμπλής: Εάν ήταν ο Ανδρέας, η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια - BINTEO
http://www.enikos.gr/politics/533889/kouroumplis-ean-itan-o-andreas-i-ellada-den-tha-eixe-bei-se-afti-

Αυτό το "Εάν ήταν ο Ανδρέας, η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια" δεν είναι υποτιμητικό, έστω και έμμεσα, και για τον Αλέξη από τον υπουργό της κυβέρνησης του ή πάλι έτσι φαίνεται στον καχύποπτο τρόπο σκέψης μου;

17-57

Ανώνυμος είπε...

«ΚΟΧΛΑΖΕ ΤΟ ΑΙΜΑ…Ο ΑΡΗΣ ΕΙΠΕ: ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΓΑΤΙ ΖΩΝΤΑΝΟ…ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ». ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ. 73 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

http://www.makeleio.gr/uncategorized/%ce%ba%ce%bf%cf%87%ce%bb%ce%b1%ce%b6%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%b9%cf%80%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b5/

ΜΠΕΙΤΕ-ΒΑΛΤΕ ΣΧΟΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

@( 5 Σεπτεμβρίου 2017 - 11:34 μ.μ. )


1) Τι δουλειά έχουν αριστεροί, κομμουνιστές και περίγυρος σε τέτοια site για να αφήσουν σχόλια; Καμία δουλειά γράφω εγώ.

2) Μήπως ψάχνεις για ηλίθιους να αφήνoυν σχόλια στην εφημερίδα - www.makeleio.gr - ;

3 ) Εκεί που "μπαίνουν" φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, είναι οι πορείες, οι απεργίες, οι λαϊκές επιτροπές.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω με ποιον να είμαι στο Ευρωμπάσκετ.

Από τη μια έχεις τον αντβεντουριστή Σβεντ να σουτάρει τρίποντα από τα 9 μέτρα και να χαλάει τον σταχανοβίτικο μόχθο των συμπαικτών του (Μοζγκόφ, Κουρμπάνοφ κλπ).

Και από την άλλη είναι οι Λετονοί. Που μπορεί πολλοί εδώ μέσα να βιαστούν και να πουν βουλησιαρχικά και αντιδιαλεκτικά ότι είναι όλοι ναζί και αντικομμουνιστές, αλλά οι τυφεκιοφόροι του Βατσέτις ήταν αυτοί που κράτησαν την επανάσταση ζωντανή στην πιο δύσκολη ώρα το 1918, οπότε δε μπορώ να τους κακοκαρδίσω εντελώς. Και είναι και ομάδα οι άτιμοι. Ο ορισμός της ομάδας. Ρολόι δουλεύει η επίθεσή τους. Όπως στόχευαν οι τυφεκιοφόροι το '18 έτσι στοχεύουν κι αυτοί τα τρίποντα φέτος.

Είμαι σε δίλημμα. Μπρέζνιεφ μπορείς να με συμβουλεύσεις;

Gayoz Nisharadze

zoot horn rollo είπε...

Πόζερ.

Ανώνυμος είπε...

" Δεν είχες διαβάσει το Μάαστριχ το '93 μάλλον Ε; Ακου λέει χωρίς να το καταλάβουμε το ξεφτέρι μας! "
https://twitter.com/FotiosDaglis/status/906020884338454529

όχι ρε σχολιαστή, τον αδικείς! Μπορεί και να μην το ήξερε!
Αφού στην Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, νομίζω πως δήλωσε πως δεν υπόγραψαν το Μάαστριχ ή κάτι παρόμοιο!

Όπως άλλοι είχαν διάβασμα και δεν ήξεραν τι συμβαίνει γύρω τους, άλλοι εξεταστική και δεν συμμετείχαν σε αντι-Ιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, έτσι υποθέτω πως μάλλον θα ήταν σε κατάληψη και δεν είχε καιρό για διάβασμα έστω και της "Αυγής", ή του site του Συνασπισμού.

18/07/1992
"...Γι' αυτούς τους λόγους ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας του Μάαστριχτ.
Ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και θα επιδιώξει να την μετατρέψει σε αφετηρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας..."

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12275

17-57

Ανώνυμος είπε...

Η γυναίκα που απέδρασε από τη «Βόρεια Κορέα».
The woman who escaped from North Korea
https://www.youtube.com/watch?v=2LDOaQOd5XE&t=0s

Το video δημοσιεύτηκε στις 5 Απρ 2015 για λόγο του 2014. Την ίδια κοπέλα, ή άλλη που της μοιάζει, την είδα χθες σε δύο απογευματινά Δελτία Ειδήσεων .

Μερικές απορίες για το video από το καχύποπτο μυαλό μου:
To « γλυκό κοριτσάκι » του Video μήπως ονομάζεται Yeonmi Park 22 ετών και είναι διάσημη ηθοποιός - celebrity της Νότιας Κορέας; Αν ναι, πως αυτό διέφυγε από την «αδέσμευτη δημοσιογραφία» ;

Υπάρχει «αμφισβήτηση» με την «ιστορία» της
The Strange Tale of Yeonmi Park. A high-profile North Korean defector has harrowing stories to tell. But are they true?
http://thediplomat.com/2014/12/the-strange-tale-of-yeonmi-park

«..So what to make of all this? Are the inconsistencies in Park’s story merely memory lapses or lost in translation moments or is there something else at play?..»

Η εκτέλεση της Αλήθειας: Πως ο διεθνής τύπος γράφει για τη Βόρεια Κορέα
http://www.huffingtonpost.co.uk/fragkiska-megaloudi/north-korea_b_7288988.html
https://www.thepressproject.gr/article/77178/I-ektelesi-tis-Alitheias-Pos-o-diethnis-tupos-grafei-gia-ti-Boreia-Korea

Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Pyongyang
https://www.youtube.com/watch?v=ajp5ZKibyXo

Και κάτι τελευταίο, γιατί το καλύτερο είναι για το τέλος. Μία απορία ενός σχολιαστή του πιο κάτω video που πάνω - κάτω περνάει από το καχύποπτο μυαλό μου.

https://www.youtube.com/watch?v=7B7myitaGvk

" Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί ένα απόσπασμα από ταινία του 2014 εμφανίστηκε σε δυο δελτία ειδήσεων την ίδια μέρα. Υπάρχει κάποιος που σερβίρει βίντεο στα Δελτία Ειδήσεων; "

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αθάνατος
http://www.katiousa.gr/istoria/prosopa-istoria/o-kommounistis-kostas-kappos-anike-sto-lao/

«.. Η στάση απέναντι στον Στάλιν είναι Λυδία λίθος για να κρίνουμε αν ένας είναι κομουνιστής ή όχι. Όποιος τάσσεται εχθρικά προς τον Στάλιν είναι δειλός αντικομουνιστής.
Θυμάμαι γι’ αυτό το φίλο μου τον Νίκο Κοτζιά. Κριτική και αυτοκριτική για τον Στάλιν είναι δεκτή, αλλά όχι ξεθεμέλιωμα των πάντων και ταύτιση με τον Χίτλερ. Αν δεν υπήρχε ο Σοβιετικός Λαός με επικεφαλής τον Στάλιν η γερμανική σημαία μπορεί να κυμάτιζε ακόμα στην Ακρόπολη. Αυτά και καλά κρασιά! ..»



«..Τα φαινόμενα «ανανέωσης» παρουσιάζονται όταν το εργατικό κίνημα αντιμετωπίζει δυσκολίες ή υποχωρεί. Απ’ αυτή την άποψη είναι ενδεικτικό, αν και τραγικό, το εξής περιστατικό, που έλαβε χώρα στη διάρκεια της χούντας: Μια ομάδα κρατουμένων, που είχαν αναγκαστεί να κάνουν «υποχώρηση», συζητούσαν και αποφαίνονταν ότι δεν ισχύει πια ο μαρξισμός. Ένας εργάτης, όμως, που είχε κι αυτός κάνει «υποχώρηση», δεν μπόρεσε να αντέξει αυτές τις φλυαρίες και παρατήρησε:
«Επειδή δειλιάσαμε εμείς, μας φταίει ο Μαρξ και ο μαρξισμός; Δεν ντρεπόμαστε λίγο;» ..»



«.. Για παράδειγμα το Κυπριακό. Είναι γνωστό και από την ανάκριση που έγινε για το φάκελο της Κύπρου και ειδικά από την κατάθεση του Παπαδόπουλου ότι η δικτατορία το ’67 έγινε για να διχοτομηθεί η Κύπρος και επειδή σε μια πορεία ο Παπαδόπουλος κατάλαβε ότι άμα πάει να κάνει αυτό είναι μετρημένη η ζωή του τα’ στριψε. Φέραν τότε τον Ιωαννίδη για να κάνει το πραξικόπημα στην Κύπρο.

Δημ.: Τι όφελος θα είχαν οι ΗΠΑ από μια διχοτόμηση της Κύπρου;

Κ. Κάππος: Α, είχαν μεγάλο. Γιατί εκεί υπήρχε ένα δυνατό αριστερό κίνημα. Δεν λέω με τις σημερινές συνθήκες με την αντεπανάσταση στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά τότε υπήρχε η περίπτωση η Κύπρος να περάσει σε σοσιαλιστική κατεύθυνση και να μην έχουν οι ΗΠΑ εκεί βάσεις και στηρίγματα. ..»



«.. Είναι μια φράση του Λένιν: «Οποιος έμαθε κάτι από το μαρξισμό, ξέρει ότι όλες οι αναλύσεις πρέπει να ξεκινάνε από την ανάλυση των τάξεων». ..»



«.. Αυτά περί δογματισμού είναι αστεία. Άμα λες ναι στο ΝΑΤΟ, ναι στην ΕΟΚ δεν είσαι δογματικός. Άμα παραδέχεσαι την αστική ιδεολογία η οποία βέβαια είναι 200 χρόνων είσαι ανανεωτής και η ιδεολογία της εργατικής τάξης, που είναι 100 χρονών, είναι παλιά. Εν πάση περιπτώσει υπάρχει θέμα ανανέωσης της ιδεολογίας, της τακτικής, της στρατηγικής αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με την ταξική ανάλυση.

Κοιτάξτε, επινοούν διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, προκειμένου να δυσφημίσουν τους κομμουνιστές. Αυτοί που κατηγορούνται ως δογματικοί είναι οι πιο συνεπείς και πάνω τους έχει στηριχτεί το επαναστατικό κίνημα. Αλλά εγώ, όταν μου βάζουν αυτό το ζήτημα, λέω κάτι άλλο: Αν είμαστε με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, δεν έχουμε παρωπίδες, κι όταν είμαστε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, έχουμε παρωπίδες; ..»



«.. Ο Στάθης Καλύβας (Σ.Κ.) και Ν. Μαρατζίδης (Ν.Μ.) στα ΝΕΑ (16-17/10/2004) υποστηρίζουν έμμεσα ότι ο «δωσιλογισμός» οφείλεται στην δράση του Ε.ΑΜ. ΕΛΑΣ και την αριστερή βία.

Δεν κατάλαβα ο στρατηγός Τσολακόγλου που υπόγραψε την συμφωνία συνθηκολόγησης και παράδοσης των όπλων του Ελληνικού στρατού στους Γερμανούς στις 21 Απριλίου 1941, επηρεάστηκε από τη δράση του ανύπαρκτου τότε ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Οι τότε κρατούντες γιατί παρέδωσαν 1.600 πολιτικούς κρατούμενους κομμουνιστές και άλλους δημοκράτες στους φασίστες κατακτητές;

Έτσι ενώ έχουμε ενώπιο μας τον ίδιο το λύκο ψάχνουμε να βρούμε τα ίχνη του. Ενώ δηλαδή έχουμε τον Τσολάκογλου που εκπροσωπούσε το δωσιλογισμό, την ιδεολογία της συνεργασίας με τους κατακτητές, με τον ιμπεριαλισμό, ψάχνουμε να βρούμε γιατί αρκετοί πολίτες του 1943-44, πήγαν στα Τάγματα Ασφαλείας! ..»


17-57

Ανώνυμος είπε...

Το τουίτ της χρονιάς!
https://twitter.com/flery72/status/906621506247065602
" Ήσουν μπροστά βρε φωτεινε παντογνώστη? Μάλλον θα ψαρευες στη διπλανή βάρκα! "

Και λίγο "δούλεμα" προς τα αμόρφωτα συριζόπουλα

"ήταν γραμματέας του Όμηρου κ ακριβώς έτσι της τα υπαγόρευε"

"Μάλλον θα αρκεστεί στην μαρτυρία του Τσίπρα. Να γελάμε ή να κλαίμε?"

"έχουμε παραμορφωμένους κουκουέδες,τι τους θέλουμε τους μορφωμένους?Να τα βάλετε και με τον Κάφκα κι αυτός αμόρφωτος..."

"Εχμ.. ο Όμηρος μάλλον γνωρίζει περισσότερα"

"Ικανό το χω ν κάνει την ίδια ερώτηση κ στον Όμηρο"

" Μα αν πει ο Τσίπρας ότι ο Ομηρος ήταν σκηνοθέτης αυτοί οι ζαιοι θα μιλάνε για Όσκαρ"

"έλα,σου χω φωτογραφία εποχής"


"Λυπάμαι κ.πρωθυπουργέ, ο Οδυσσέας δεν "έκλεισε" τα αυτιά του. Μετά το "σκίσιμο" Μνημονίων δεν χρειάζεται να... "σκίσετε" και τον Όμηρο."
https://twitter.com/NMpogiopoulos/status/906539525660401664

17-57

Ανώνυμος είπε...

«αποσύρθηκε προσωρινά».

7/9/17
Βουλή: Φωτιές άναψε η «προσωρινή απόσυρση» του άρθρου 45 από το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου
https://makthes.gr/βουλή-φωτιές-άναψε-η-προσωρινή-απόσυ

"..Νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση πυροδότησαν οι νομοτεχνικές αλλαγές αλλά και η απόσυρση εκ μέρους της υπουργού Εργασίας, του άρθρου 45 του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων, το οποίο αφορά στις διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης μεταξύ των εργαζόμενων και των εργοδοτών...."

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"
http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_17.html

«.. "Η καθημερινή εφημερίς των Αθηνών Δημοκρατία ανέγραψε την 11 Ιανουαρίου 1945 υπό τον τίτλον " Εκατόν νέα πτώματα ανεκαλύφθησαν χθες πλησίον του Σκοπευτηρίου." Παρά τη θέσιν όπου το παλαιόν Σκοπευτήριον της Σχολής των Ευελπίδων, ανευρέθησαν προχείρως κεκαλυμμένα 105 μέχρι στιγμής πτώματα εκτελεσθέντων υπό των ελασιτών."

Πρόκειται για το πρόχειρο νεκροταφείο του ΕΛΑΣ που σκέπασε με το χώμα του άνδρες του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιδρομές των χωροφυλάκων και των "μπουραντάδων" στην Καισαριανή.

Από την αγιοποίηση των Γερμανών στο κεφάλαιο για τη σφαγή των Καλαβρύτων, ο αναγνώστης εύκολα θα καταλάβει για την αντικειμενικότητα του γράφοντος, αλλά το ζήτημα δεν είναι εδώ. Φυσικά υπάρχει αξία στην ανάγνωση της αστικής προπαγάνδας του Εμφυλίου, όμως το ερώτημα είναι το εξής: Από όλα τα ανέκδοτα έγγραφα και βιβλία της εποχής, γιατί επιλέχθηκε αυτό; ..»

Ανώνυμος είπε...

Από το 25ο - 31ο λεπτό
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
https://www.youtube.com/watch?v=Dwq5huiUSh8

17-57

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/kosmos/138836/symvoylio-asfaleias-apofasise-tin-epivoli-neon-kyroseon-sti-voreia-korea

Για άλλη μια φορά οι ατσάλινοι πέσαν μέσα.
Ομόφωνες οι κυρώσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Εκτός θέματος με αφορμή το σημείωμά σου στην «Κατιούσα» για την συμπλήρωση 41 χρόνων από τον θάνατο του Μάο Τσετούνγκ («Οι πολλές αποχρώσεις του Μάο Τσετούνγκ», http://www.katiousa.gr/istoria/prosopa-istoria/oi-polles-apochroseis-tou-mao-tsetoungk/).

Επειδή το σημείωμά σου δεν είναι κι από τα πιο πετυχημένα, σου υπενθυμίζω παλιότερο σχόλιο σε νήμα αυτού του ιστολογίου από τον «Παρατηρητικό» που ήξερε κινέζικα:

https://sfyrodrepano.blogspot.com/2016/03/blog-post_2.html?showComment=1457107536131#c3460534207457267777

https://sfyrodrepano.blogspot.com/2016/03/blog-post_2.html?showComment=1457107614155#c2823615766586531553

https://sfyrodrepano.blogspot.com/2016/03/blog-post_2.html?showComment=1457107759648#c2808448529919631665

Το αντιγράφω και το ξαναποστάρω ελπίζοντας να το διαβάσουν όσο περισσότεροι και περισσότερες μπορούν γιατί είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαίρετο.

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

(1/3)

Αύριο συμπληρώνονται 63 χρόνια από το θάνατο του Ι. Β. Στάλιν και τον περασμένο μήνα συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Με ευκαιρία λοιπόν αυτές τις δύο επετείους, αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα μεταφραστική πρωτοβουλία του Άναυδου είπα να μεταφράσω κι εγώ κάτι που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους μύθους του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος του 20ού αιώνα, ότι δηλαδή ο Μάο Τσετούνγκ κι ο Εμβέρ Χότζα δήθεν βρέθηκαν ευθύς εξαρχής στην πρώτη γραμμή του «αντιρεβιζιονιστικού» αγώνα υπερασπιζόμενοι το πρόσωπο και το έργο του Ι. Β. Στάλιν και καταδικάζοντας το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ και τον «χρουστσοφικό ρεβιζιονισμό» ― μιαν απίθανη μυθολογία με την οποία «γαλουχήθηκαν» ανά την υφήλιο τουλάχιστον δυο γενιές «αντιρεβεζιονιστών» «μαχητών» μαοϊκής και χοτζικής κοπής και η οποία δεν παύει να «πλασάρεται» αναίσχυντα ακόμα και στις μέρες μας. Θ’ αρχίσω σήμερα με τον Μάο Τσετούνγκ και επιφυλάσσομαι να συνεχίσω αργότερα με αποσπάσματα από την Έκθεση Δράσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος από τον Ενβέρ Χότζα στις 25 Μαΐου 1956. Το κείμενο που ακολουθεί στο πρωτότυπο στην κινεζική και σε δική μου μετάφραση στα ελληνικά αποτελεί απόσπασμα από συνομιλία του Μάο Τσετούνγκ με την αντιπροσωπεία της Ένωσης Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας στο 8ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (Πεκίνο, 15–27/9/1956)· φέρει ―ο νοών νοείτω― τον τίτλο «Να βγάζουμε ιστορικά διδάγματα, να αντιτασσόμαστε στο μεγαλοκρατικό σοβινισμό» (吸取历史教训,反对大国沙文主义). Πηγή είναι τα στενογραφημένα πρακτικά της συνομιλίας από την επίσημη έκδοση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας· εναλλακτικές μεταφράσεις λέξεων και φράσεων του πρωτότυπου ή αναγκαίες συμπληρώσεις δίνονται μέσα σε ορθογώνιες αγκύλες ([ ]), ενώ οι αριθμοί που παραπέμπουν στις σημειώσεις του πρωτοτύπου έχουν μπει μέσα σε πλάγιες παύλες (/ /). Σημειωτέον ότι πέρα από την πραγματικά αήθη επίθεση του Μάο στον ήδη τρία χρόνια νεκρό Στάλιν, σε άλλα σημεία της συνομιλίας ο Μάο ζητάει από τους Γιουγκοσλάβους και τον Τίτο συγνώμη (!) γιατί το ΚΚΚ συντάχθηκε με το σοβιετικό κόμμα στην «άδικη» εκστρατεία εναντίον τους…


斯大林提倡辩证唯物主义,有时也缺乏唯物主义,有点形而上学;写的是历史唯物主义,但做的常是历史唯心主义。他有些做法走极端,个人神化、使人难堪等等,都不是唯物主义的。

我在见到斯大林之前,从感情上说对他就不怎么样,我不太喜欢看他的著作,只看过《论列宁主义基础》、批判托洛茨基的一篇长文章〔149〕、《胜利冲昏头脑》等。他写的关于中国革命的文章我更不爱看。他和列宁不同,列宁是把心给别人,平等待人,而斯大林则站在别人的头上发号施令。他的著作中都有这种气氛。我见到他以后就更不高兴了,在莫斯科的时候和他吵得很厉害。斯大林有脾气,有时冲动起来,讲一些不大适当的话。

Παρατηρητικός

4 Μαρτίου 2016 - 6:05 μ.μ.

Αντέγραψε ο Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

(2/3)

我曾写过一些歌颂斯大林的文章,一共三篇〔150〕:一篇是在延安庆祝他六十寿辰时写的,第二篇是在莫斯科的祝词,第三篇是他死后《真理报》要我写的。我向来不愿祝贺人家,也不愿人家祝贺我。但到莫斯科去祝寿,不歌颂他,还能骂他不成?他死后,苏联需要我们的支持,而我们也要支持苏联,就写了那篇歌功颂德的文章。这不是对斯大林个人的,而是对苏联党的。延安的那篇文章,我抛掉了个人感情,把他当做社会主义国家的领袖。那篇文章还比较有生气,其他两篇不是出于内心意愿,而是出于需要。人的生活就是这样矛盾的,感情上不愿写,但理智上不这样不行。

注释

149 指斯大林《托洛茨基主义还是列宁主义?》一文(见《斯大林全集》第6卷,人民出版社1956年版,第281—309页)。 ——第259页。

150 这三篇文章指一九三九年十二月二十日在《新中华报》发表的《斯大林是中国人民的朋友》、一九四九年十二月二十一日《在莫斯科庆祝斯大林七十寿辰大会上的祝词》和一九五三年三月九日为悼念斯大林在《人民日报》发表的《最伟大的友谊》。 ——第259页。

吸取历史教训,反对大国沙文主义*(一九五六年九月)

* 这是毛泽东同南斯拉夫共产主义者联盟代表团的谈话。根据谈话记录稿刊印。

中华人民共和国外交部、中共中央文献研究室编:《毛泽东外交文选》,北京,人民出版社一九九四年十二月版第258—259、631页。


Ο Στάλιν επικαλείτο το διαλεκτικό υλισμό κι όμως μερικές φορές του έλειπε ο υλισμός, είχε πλευρές που έτειναν [ή: άγγιζαν τη/έμοιαζαν με τη] προς τη μεταφυσική θεώρηση [ή: τη θεώρηση που είναι υπεράνω και πέραν της γνωστικής διαδικασίας]· ό,τι έγραφε ήταν ιστορικός υλισμός, αλλά παρ’ όλα αυτά ό,τι έκανε βασιζόταν συχνά στον ιστορικό ιδεαλισμό. Μερικές ακραίες μέθοδοι εργασίας που ακολουθούσε, η θεοποίηση του προσώπου του, ο αφόρητος τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόταν τους ανθρώπους κι άλλα παρόμοια δεν ήταν καθόλου υλιστικά.

Εγώ, προτού δω τον Στάλιν, από πλευράς συμπάθειας δεν αισθανόμουν απέναντί του και πολλά-πολλά, δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα έργα του που διάβαζα· απ’ αυτά είχα μόνο διαβάσει τις «Βάσεις του Λενινισμού», ένα εκτενές άρθρο κριτικής του Τρότσκι/149/, το «Ίλιγγος από τις επιτυχίες» κ. ά. Τα γραπτά του που αφορούσαν την κινέζικη επανάσταση δεν μου άρεσαν ακόμα περισσότερο όταν τα διάβασα. Αυτός [δηλ. ο Στάλιν] και ο Λένιν ήταν διαφορετικοί: ο Λένιν ήταν εγκάρδιος προς τους άλλους ανθρώπους, τους συμπεριφερόταν σαν ίσος προς ίσους, ενώ ο Στάλιν στεκότανε αφ’ υψηλού απέναντί στους άλλους μοιράζοντας διαταγές προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα στα έργα του υπάρχει σε κυρίαρχο βαθμό αυτή η ατμόσφαιρα. Αφού τον είδα με δυσαρέστησε ακόμα περισσότερο, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μόσχα είχα μαζί του μιαν εξαιρετικά δριμεία φιλονικία [ή: έναν πολύ φοβερό καβγά]. Ο Στάλιν είχε κακή ιδιοσυγκρασία, κάποτε θύμωνε [ή: ερεθιζόταν] κι έλεγε μερικές όχι και πολύ πρέπουσες κουβέντες.

Παρατηρητικός

4 Μαρτίου 2016 - 6:06 μ.μ.

Αντέγραψε ο Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

(3/3)

Έχω γράψει στο παρελθόν ορισμένα άρθρα που εξυμνούσαν τον Στάλιν, τρία συνολικά/150/: ένα άρθρο γράφτηκε στο Γιενάν με αφορμή τον εορτασμό για τα εξήντα χρόνια από τη γέννησή του, το δεύτερο ήταν ένας συγχαρητήριος λόγος στη Μόσχα, το τρίτο γράφτηκε μετά το θάνατό του κατά επιθυμία της «Πράβντα». Εγώ πάντα δεν επιθυμώ να δίνω συγχαρητήρια σ’ άλλους, ούτε επιθυμώ να μου δίνουν άλλοι συγχαρητήρια. Όμως άμα πηγαίνει κανείς στη Μόσχα να τον συγχαρεί για τα γενέθλιά του, γίνεται να μην τον εξυμνήσει ή και να τον εξυβρίσει; Δεν γίνεται. Μετά το θάνατό του, η Σοβιετική Ένωση χρειαζόταν την υποστήριξή μας, και εμείς επίσης θέλαμε να υποστηρίξουμε τη Σοβιετική Ένωση, κι ακριβώς γι’ αυτό γράφτηκε εκείνο το εγκωμιαστικό άρθρο. Εκείνο [δηλ. το άρθρο] δεν απόδιδε εγκώμια στο άτομο του Στάλιν, αλλά στο σοβιετικό κόμμα. Σ’ εκείνο το άρθρο του Γιενάν, εγώ πέταξα μακριά τα προσωπικά συναισθήματα, τον αντιμετώπισα σαν ηγέτη ενός σοσιαλιστικού κράτους. Μολαταύτα εκείνο το άρθρο είχε συγκριτικά δυναμικότητα [ή: πνοή], τα άλλα δύο δεν ήταν προϊόν εσώτερης [ή: εγκάρδιας] επιθυμίας, αλλά προϊόν ανάγκης. Γιατί τέτοιες είναι οι αντιθέσεις στη ζωή του ανθρώπου: σύμφωνα με το συναίσθημα δεν επιθυμείς να γράψεις, αλλά σύμφωνα με τη λογική δεν σου επιτρέπεται να κάνεις τέτοιο πράγμα.

Σημειώσεις

149 Αναφέρεται στο άρθρο του Στάλιν «Τροτσκισμός ή λενινισμός;» (βλ. «Στάλιν Έργα», τόμος 6ος, Λαϊκές Εκδόσεις, [Πεκίνο] 1956, σελ. 281–309). ― σελ. 259.

150 Τα τρία άρθρα στα οποία γίνεται αναφορά είναι: το άρθρο «Ο Στάλιν είναι ο φίλος του κινέζικου λαού» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Σιντσουνχουά Πάο» [«Ειδήσεις της Νέας Κίνας»] στις 20 Δεκεμβρίου 1939, ο «Συγχαρητήριος λόγος στη συγκέντρωση για τον εορτασμό των 70ών γενεθλίων του Στάλιν στη Μόσχα» στις 21 Δεκεμβρίου 1949 και το άρθρο «Η πιο μεγάλη φιλία» που δημοσιεύτηκε στη «Λαϊκή Ημερησία» στις 9 Μαρτίου 1953 προς έκφραση πένθους για το θάνατο του Στάλιν. ― σελ. 259.

Να βγάζουμε ιστορικά διδάγματα, να αντιτασσόμαστε στο μεγαλοκρατικό σοβινισμό* (Σεπτέμβριος 1956)

* Συνομιλία του Μάο Τσετούνγκ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας. Δημοσιεύεται με βάση τα πλήρη πρακτικά της συνομιλίας.

[Πηγή:] Μάο Τσετούνγκ, Εκλογή Κειμένων σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική, Συντάχτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Τμήμα Μελετών Κομματικής Φιλολογίας της ΚΕ του ΚΚΚ, Πεκίνο, Λαϊκές Εκδόσεις, Δεκέμβριος 1994, σελ. 258–259 [για το απόσπασμα του κειμένου], 631 [για τις σημειώσεις].

Παρατηρητικός

4 Μαρτίου 2016 - 6:09 μ.μ.

Αντέγραψε ο Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ; ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙΟΥΣΑ;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με τον Θερσιτη.Ο λαος χρειαζεται την ψυχοθεραπεια του.Σκοπευω να μαζεψω υπογραφες για την πιο τακτικη ανανεωση του μπλοκ.Θα κανω παρασταση διαμαρτυριας στα γραφεια της κεντρικης επιτροπης του μπλοκ και θα θυροκολλησω ψηφισμα με την λαικη απαιτηση να λειτουργει το μπλοκ οπως παλια.

Κανενα μπλοκ στο κρεβατι του Προκρουστη
Νομος ειναι το δικιο του αναγνωστη

Εντσξει, βγηκε μαλακια το συνθημα, αλλα ας ειναι , θα ζητησω την κατανοηση της λαικης βασης του μπλοκ.


Προλεκαλτ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Επειδή τίποτε δε μπορεί να είναι αιώνιο, από εμένα ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τα σχεδόν οχτώ χρόνια, που γνώρισα το "Σφυροδρέπανο"!
Στον οικοδεσπότη και τους πολλούς καλοπροαίρετους, συμφωνούντες και διαφωνούντες συσ-σχολιαστές.
Το ραντεβού, είναι πάντα στους δρόμους του αγώνα.

experience είπε...

Αυτά τα συμβούλια του ΟΗΕ που είναι ουσιαστικά μαγαζάκια των ΗΠΑ τι προσφέρουν πλέον;

Γιώργος είπε...

Σφυροδρεπανε, ειναι δυνατη η ανανεωση των άρθρων με αναδημοσιευση απο κατιουσα; Ετσι παίρνεις κλικς για το σαιτ και εμεις θα συνεχισουμε να σχολιαζουμε και εδω τα ομορφα κειμενα της κατιουσα. Win-win που θα ελεγε και ενας συνονόματος Γιωργακης

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν είναι αιώνιο το ιστολόγιο, ούτε είναι και υποχρεωμένη ξη ΚΕ να μας ανέχεται στον αιώνα τον άπαντα, ας μη βιαζόμαστε όμως για αποχωρισμούς προτού η ΚΕ μιλήσει. Όχι τίποτε άλλο αλλά θυμάμαι μια περίπτωση που λέγαμε "βίον ανθόσπαρτο" και ήταν τελείως false alarm :)

ρα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Tι ειναι αυτα που λετε ρε παιδια?

Δηλαδη τερμα το μπλογκ?

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Mήν το χάσετε:
Ο Αριστερισμός. Μέρος 3ο. Οι Μικροί (και θαυματουργοί)
...ιδίως, τώρα, που τα "κόκκινα" blogs έχουν αποδεκατιστεί τελευταία!
Ο Τσίπρας μας λιάνισε;

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρεπανε οφείλεις να πάρεις θέση! :-)
Πάντως οποία κι αν είναι η απόφαση σου, προσωπικά κατανοώ και τις δύο πιθανότητες. Αλλά περισσότερα εν καιρώ, ίσως από κοντά στο Φεστιβάλ.

ΡΓ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Νοιωθω αναλογα με τις ανατροπες στην ΕΣΣΔ, ξανασκεψου το ...