Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Fidel

Σόρι για την μακρά αποχή. Σήμερα που είναι η μεγάλη επέτειος του σωτήριου 20ού συνεδρίου και του 27ου μαζί (με 30 χρόνια διαφορά ο Γκόρμπι πήρε την σκυτάλη από τον ιδεολογικό του πατέρα και μέντορα) είναι η κατάλληλ στιγμή να επανέρθουμε.
Ένα σύντομο σχόλιο για την χαριτωμενιά που ακούστηκε κατά κόρον για την παραίτηση του Φιντέλ: "ο τελευταίος ηγέτης κομμουνιστικού καθεστώτος". Πότε θα πάψει αυτή η ασχετοσύνη; Δεν υφίσταται κομμουνισμός στην Κούβα, ούτε υπήρξε πουθενά αλλού στον 20ό αιώνα (εδώ είναι μέγα ζήτημα αν υπήρξε σοσιαλισμός). Και στο κάτω κάτω δεν μπορεί να κολλάνε μαζί οι λέξεις κι οι έννοιες κομμουνισμός (=αταξική κοινωνία) και καθεστώς. Είναι το ίδιο παράλογο με το λαϊκό κράτος που καυτηρίαζε ο Μαρξ (εκτός κι αν είναι μπρεζνιεφικό, παλλαϊκό, οπότε το συζητάμε. Αλήθεια, πόσοι μαρξιστές κατάπιαν τις γνώσεις τους και τα πτυχία τους για να λουστούν αυτοί την κενοτοπία. Δεν υπήρχε ένας ορθόδοξος κομμουνιστής, έστω χριστιανός, να θυμίσει το σχετικό απόσπασμα; Αλλά μετά θα τον περίμενε κι αυτόν απόσπασμα. Εκτελεστικό).
Στον Φιντέλ και στην Κούβα, θα επανέλθουμε άμεσα. Γιατί γράφτηκαν πολλά δροσερά από πολλούς τιμητές που τώρα τον υμνούν για να πάρουν κάτι από τον θρύλο του και τη γοητεία που ασκεί, ενώ γενικά τον βρίχζουν. Και το θλιβερό δεν είναι ότι τον κριτικάρουν (κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από την κριτική) όσο ότι το κάνουν από εντελώς αστική σκοπιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τιτοικο κατασκευασμα εδω φιλε.γραφω εδω για να μην διαβαστει απο αλλον.ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις εμ ες εν

Χοτζίκο κατασκεύασμα είπε...

Πονηρούλικο θέλεις να μείνετε μόνα σας;
τιτοικο κατασκευασμα έχεις κάμερα;
Ασε τον Απολιθωμά, ειναι πιασμένος και αν σε περιλάβει η Μπρεζνιεβα δεν θα σου αφήσει τρίχα για τρίχα.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!κολλεκτιβοποιησατε κιολασ το μπλοκ?μμμ το οτι απαντας εκ μερους του μπορει να ερμηνευθει σαν ιδιοκτησιακη αξιωση επι των κοινωνικοποιηθεντων μεσων παραγωγης.μπα τι καμερα να εχω,ειπαμε τριτος δρομος,οχι και ενδοτικοτητα στον δυτικο καπιταλιστικο εισοδισμο.
οχι χοτζεικο εθνικοτροπο απομονωμενο σοσιαλιστικο κατασκευασμα δεν ψαχνομαι,στο ζητημα του σεξουαλικου προσανατολισμου ειμαι ορθοδοξος πλεχανοφικος και δεν μου επιτρεπω παρεκκλισεις.απλα γουσταρω τρελα το στυλακι και το γνωσιακο κεκτημενο του απολιθωματος και η συνδιαλλαγη μεσω του μπλογκ δεν βολευει για κουβεντα,σε αντιθεση με το ρηαλ ταιμ του εμ εσ εν.για αυτο και η μυστικοτητα,μην το μαθει ολος ο κοσμος που παρακολουθει το μπλοκ.ειδικα οι πασοκοι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ διαψεύδει τα περί κολεκτιβοποίησης μπλοκ και χρήσης εμεσεν και καταγγέλλει την ύποπτη εξαφάνιση του τιτοϊκού κομήτη, που ποιος ξέρει αν θα αξιωθούμε να ξαναδούμε εν ζωή.
Μπορείτε πάντως να επικοινωνείτε μαζί της στο μέιλ που φαίνεται στο προφίλ.