Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Hellas Hotel στην Αθηνάς (Χαράματα Ομόνοια)

Η χτεσινή συγκέντρωση των ανταρτών στην ομόνοια έκλεισε το κομμάτι της αθηνάς φέρνοντας πελατεία στα έβερεστ. Ο έξοχος συμβολισμός των προκλήσεων που έχει μπροστά του το νέο εγχείρημα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το δώρο της αλέκας στο γκόρμπι το καλοκαίρι του 91. Τότε που του χάρισε μαζί με τον τριγάζη ένα αγαλματάκι του ηρακλή για το ηράκλειο έγο που επιτελούσε.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μερικές καλόβουλες διαπιστώσεις ενός κακόβουλου εξωτερικού παρατηρητή (ή μήπως αντίστροφα;) από την χτεσινή μέρα.

Είναι ωραίο να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος που ζει ακόμα στα 80'ς κι ας μη συμφωνώ στα υπόλοιπα με τους αντάρτες.
Αν το είχαν κρατήσει και στη μουσική θα ήταν πολύ καλύτερα.
Χίλια εννιακόσια ογδονταοκτώ
κι ακόμα σε αγαπώ, δε μπορώ να σε ξεχάσω...

Βιάστηκε η αδερφή της βίας λύση κι έπεσε μια χρονιά έξω απ' το να τραγουδήσει τον απόλυτο ύμνο του εξωκοινοβουλίου (λένε ότι έχει πέραση και στους σεκίτες).

Οι σεκίτες ήταν κι οι μόνοι που είχαν δικά τους διακριτικά (λάβαρα, πανό κλπ) ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν της ανταρσύα (η επίσημη γραμμή είναι ότι μένει άκλιτο, ενώ υπάρχει συμφωνία κι ως προς το γένος). Έδωσαν μόνοι τους και κέρδισαν τη μάχη της σημαίας. Θα ταίριαζαν καλύτερα στον σύριζα, αλλά θα είχαν σκληρό ανταγωνισμό στις συγκεντρώσεις του που είναι πατείς με πατώ σε. Όχι από κόσμο, αλλά από σημαίες σίγουρα.

Αρχές σεπτέμβρη στην έκθεση, που οι αντάρτες πορεύτηκαν κατά συνείδηση και με δικά τους διακριτικά ο καθένας, οι σεκίτες πήγαν στη γσεε και σήκωσαν πανό ανταρσύα. Ευέλικτη τακτική, καταπώς βολεύει κάθε φορά στο καπέλωμα.

Τη χαριστική βολή την έδωσε απ' το βήμα η σεκίτισσα που είπε για τη νίκη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ευρώπη. Του λαφοντέν στη γερμανία και του μπλόκου της αριστεράς στην πορτογαλία, που είναι και μέλος του κεα.
Τέτοιες νίκες (εκλογικές) και τέτοια αριστερά έχει ανάγκη ο τόπος!

Το σεκ τη δουλειά του κάνει και δουλεύει τον κόσμο. Το θέμα είναι οι άλλοι τι δουλειά έχουν με τις δουλειές του σεκ και λένε πως ένα άλλο σεκ είναι εφικτό.

Ίσως τους ενώνουν οι ανταρσίες του παρελθόντος.
Αυτή του 89, είκοσι χρόνια πριν, της κνε του γράψα ενάντια στον οικουμενισμό (sic).
Κι αυτή του 29, ογδόντα χρόνια πριν, των αρχειομαρξιστών και του πουλιόπουλου ενάντια στους κούτβηδες.
Την άλλη στην κροστάνδη δεν την πολυαναφέρουν, μη τυχόν ερεθίσουν συμμάχους τους στο κίνημα.

Το επαναθεμελιωτικό μπλοκ έκανε ρελάνς στο τέλος με δύο ομιλητές, έναν παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Το κόλπο είναι ότι βάζουν να μιλήσει κι ένας από τη νκα, ενώ οι άλλοι δεν έχουν νεολαία.
Απ' τους μεγάλους μίλησε ο μήτσος από το ευρωκοινοβούλιο κι απ' τους απελεύθερους ο μήτσος από το φυσικό (πάντα μεγάλος στις καρδιές μας).

Για το δεσύλλα διάβασα πρόσφατα ότι έφυγε απ' το κόμμα το φθινόπωρο μετά το ζολώτα κι όχι στην τούρλα του καλοκαιριού με τον τζανετάκη. Επειδή στο δικό μου μυαλό ο τζανετάκης είναι ένα λάθος που νιώθεται, ενώ ο ζολώτας όχι, είχα καλή προδιάθεση απέναντι στο δεσύλλα. Αλλά ο λόγος του ακολούθησε την πεπατημένη με τις ατάκες και δε δικαίωσε την αρχική μου εντύπωση.

Ο μήτσος απ' το φυσικό θα μας άρεσε ό,τι κι αν έλεγε.
Ξεκίνησε με κάτι ψαγμένο για τη νεολαία [που είναι] σε μετάβαση που συνειρμικά μου θύμισε σοβιετία, σοσιαλισμό και δικτατορία του προλεταριάτου (στα ναρίτικα λέγεται εργατική δημοκρατία).
Στην ουσία όμως, όλος ο λόγος ήταν απλώς ορεκτικό για τη φράση αγωνιστές της εαακ που ήταν δουλεμένη στην προπόνηση κι όπου -σε αντίθεση με την ανταρσύα- δεν υπάρχει συμφωνία ούτε για το γένος, ούτε για τον αριθμό.

Το αληθινό νόημα της ζωής ωστόσο το βρήκα στον ποσαδιστή που προσγείωσε η μοίρα δίπλα μου. Ήρθε στη συγκέντρωση της ανταρσύα να μοιράσει προκηρύξεις που καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει κκε στις 4 του οκτώβρη!
Τον ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα (από πολιτικής απόψεως) κι άρχισα να τραγουδάω από μέσα μου kelly family.
I' m in love with an alien....

Οι ποσαδιστές είναι το ελληνικό τμήμα της ποσαδικής 4ης διεθνούς κι υπογράφουν εκκ (τ-π), δηλ επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα (τροτσκιστικό-ποσαδικό). Η παρένθεση αλά μ-λ είναι για να ξεχωρίζουν από το σκέτο εκκ που στηρίζει ανταρσύα.
Ας δούμε ένα ποτ-πουρί με σημεία από την προκήρυξη.

Το πασοκ προκαλεί σωστά σαν μορφή τις εκλογές γύρω από την εκλογή του ΠτΔ, χωρίς όμως να δίνει ταξικό κι επαναστατικό, σοσιαλιστικό περιεχόμενο σε αυτή την κίνηση.
Τα σωστά στη μορφή λόγια του παπανδρέου (υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης) δεν έχει φανεί να έχουν σχέση με το σοσιαλιστικό περιεχόμενο ομιλιών που έκανε εκ του ασφαλούς (σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα).

Ο παπούλιας προέχεται από τη σοσιαλιστική αριστερά, με αγωνιστικό παρελθόν ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Όχι μόνο δεν πρέπει να αλάξει, αλλά πρέπει και μπορεί να αντιπροσωπεύσει τη μετάβαση από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, μέσα από τους νόμους που θα υπογράφει από εδώ και πέρα.

Ο χρήσιμος ηλίθιος για το σύστημα καραμανλής κάνει πρόωρες εκλογές γιατί θέλει να προλάβει, πριν υπάρξει στο αντίπαλο στατόπεδο επεξεργασία και προώθηση του σοσιαλιστικού μετώπου και πρότασης (εννοούν το πασοκ).

Ο σοσιαλισμός είναι μια αναγκαιότητα της ζωής (Χ. Ποσάδας).
Είναι τόσο ώριμες οι συνθήκες στην ελλάδα για να προωθηθεί αυτό το συμπέρασμα που ακόμα κι ο καρατζαφέρης πρότεινε κομμουνιστή πρόεδρο για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Για τον καπιταλισμό, το μικρότερο κακό είναι ένας κομμουνιστής πρόεδρος για να αποφύγει μια κομμουνιστική διέξοδο στην κρίση του.

Ο συν ήθελε να είναι ο πυρήνας μιας κυβέρνησης της αριστεράς, αλλά δεν είχε ξεκάθαρο σοσιαλιστικό προσανατολισμό. Αντιθέτως, υπήρχε μέσα σε αυτόν μια αντισοσιαλιστική, αντιμαρξιστική, αντικομμουνιστική ηγετική ομάδα που ταυτόχρονα ήταν και σεκτάρια!

H σοσιαλιστική και κομμουνιστική πρωτοπορία σε ελλάδα και πορτογαλία εμπόδισαν την τεράστια αύξηση της αποχής. Έτσι τα δεξιά και κεντρώα κόμματα περιορίστηκαν το πολύ σε ένα 40% που κοινωνικά είναι πολύ λιγότερο.

Ποιες είναι οι γνήσιες μορφές που ανταποκρίνονται στο σοσιαλιστικό περιεχόμενο πανευρωπαϊκά και παγκόσμια;
Το Ενιαίο Κοινωνικο-Πολιτικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, το Ενιαίο Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο και η Κυβέρνηση της Αριστεράς με ένα Πρόγραμμα, Στρατηγική, Τακτική, Πολιτική και Δράση Λαϊκή, που θα προωθεί την Κοινωνικοποίηση, τον Εργατικό Έλεγχο και τον προγραμματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας προς όφελος των μαζών κι όχι του κεφαλαίου, μέσα από την Άμεση, Συμβουλιακή, Συνδικαλιστική, Λαϊκή Δημοκρατία από κάτω μέχρι πάνω, και που θα προωθήσει τη Συντακτική Συνέλευση για ένα Σύνταγμα που, ενάντια στις αντιδραστικές συνταγματικές αναθεωρήσεις, το αντιδραστικό ευρωσύνταγμα και λοιπές συνθήκες, θα προωθήσει τη Συνταγματική Επανίδρυση Προοδευτικών, Λαϊκών, Δημοκρατικών, Επαναστατικών, Αλληλέγγυων και Σοσιαλιστικών Χωρών (ΣΕΠΛΔΕΑΣΧ).
(Τελεία, ανάσα, συνεχίζουμε).

Το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Κοινωνικό Μέτωπο και το Πρόγραμμα της Λαϊκής Οικονομίας και Λαϊκής Εξουσίας οδηγούν την χώρα όχι μόνο σε ένα Κοινωνικό, Λαϊκό, Δημοκρατικό κι Επαναστατικό Κράτος, όπως στη Βενεζουέλα, αλλά ήδη προς ένα Εγατικό Κράτος κι από το Εργατικό Κράτος στο Σοσιαλισμό, στο βαθμό που το ΚΚΕ και άλλα Κόμματα που στηρίζονται στον επιστημονικό σοσιαλισμό, το μαρξισμό-λενινισμό, θα αποκτήσουν την πλειοψηφία στην χώρα.
Το ΚΚΕ θα είναι ο Φάρος που θα φωτίζει αυτή την πορεία (στην οποία εν παρόδω οι ίδιοι βλέπουν την εφαρμογή του σχήματος της διαρκούς επανάστασης).
Τέλος. Τα πάντα τίποτα.

Επειδή μια τετρασέλιδη προκήρυξη είναι λίγη για να καλύψει τη ζήτηση (πόσο μάλλον ένα ποτ πουρί) αναζητήστε, διαβάστε και διαδώστε την κομμουνιστική ενότητα, όργανο του ΕΚΚ(Τ).

Σύντροφε αναγνώστη του εξωκοινοβουλίου.
Ίσως τα δικά μου επιχειρήματα δεν είναι ικανά να σε πείσουν για την αναγκαιότητα να ψηφίσεις το κόμμα σε αυτές τις εκλογές. Μπροστά στους ποσαδίστας όμως ο αντίλογος στερεύει.
Η κε του μπλοκ σε καλεί το απόγευμα της τετάρτης στη συγκέντρωση του κόμματος. Οι δύο πρώτοι αναγνώστες της αρεσκείας της κε που θα το ζητήσουν, θα παραλάβουν ως ανταμοιβή κι ένα αντίτυπο του ηρωικού τετρασέλιδου του εκκ(τ).

38 σχόλια:

κρουπσκαγια είπε...

απο τα κατεργα της μισθωτης σκλαβιας συπληρωνω για την ιστορια: ο συμπαθεστατος κυριουλης-ποσαδιστης (Κο μιχαλη τον λενε) που προσγειωθηκε διπλα σου, κανει πτησεις και στις εκδηλωσεις του κκε. συνηθως μοιραζει φυλλαδια κριτικης υποστηριξης του κομματος. δυστυχως, στις προηγουμενες βουλευτικες εκλογες εκανε το λαθος να μοιρασει προκυρηξη υπερ της ψηφου στον συριζα. εκει ανελαβε η περιφρουρηση του κομματος να λυσει τη παρεξηγηση...ο συμπαθεστατος ποσαδιστης βρεθηκε εκτος συγκεντρωσης και εκτος εαυτου βριζοντας τον σταλιν και τα παιδια του. απο τοτε επεστεψε δριμυτερος στις γραμμες του κομματος...τετοιοι ανθρωποι επιβεβαιωνουν την αναγκαιοτητα υπαρξης της περιφρουρησης!

ραντεβου σημερα στη συγκεντρωση..θα κραταω το "χρονικο του 91"

Rizobreaker είπε...

Εγώ το ζητάω το φυλλάδιο των ποσαδίστας! :p

Στείλε μου το τηλ σου με μειλ ρε να κανονίσουμε να βρεθούμε, γιατί αν περιμένουμε να 'ρθει η Χ. σωθήκαμε!

Ανώνυμος είπε...

απολιθωμα το γνωριζα το εκκ.δεν ξερω αν μπαινεις καθολου στο marxismoς.com,παντως οι τυποι εκαναν τουμπα κομανετσκι και εκει που λεω" να και οργανωμενοι τροτσκιστες που στηριζουν το κκε,δεν ειμαι εξωγηινος τελικα"αιφνης ανακαλυψαν σταλινολαγνεια στο κομμα και στηριζουν συμπαντες τσυριζα.με ολες τους τις δυναμεις μαλιστα.τι να πω.....και να φανταστεις πριν τις ευρωεκλογες αναθεματιζαν τον συν/συριζα με "ανοικτο γραμμα".
τελειως ασχετο,αλλα θελω να μοιραστω μερικες μου σκεψεις στο φιλοξενο μπλοκ σου
και ομως το θεμα τροτσκυ-σταλιν μπορει να θεαθει και με αλλο τροπο περα της μαρξιστικης.εγω φιλε πιστευω στον μηχανοκρατικο υλισμο των μαζων.αν υποθεσουμε πως οι υλικες συνθηκες,αρα και τα συνεπιφερομενα της ειναι σταθερες,η φυσιογνωμια και η παρουσια του ηγετη κανει την διαφορα
με πρωτοπορια του γυαλακια το πιο πιθανο ηταν να τον παιρνανε με τις πετρες,ενω με τον μουστακια σου λενε"οικοδομουμε σοσιαλισμο,μπε-μπεε,οικοδομουμε σοσιαλισμο"υπεραπλουστευμενο και οργουελικο-φτου-?ισως.δες ποσος κοσμος απο την αλλη αναπαραγει στα καφενεια(ναι,εργατικη ταξη και λαος δεν ειναι ενα συνολο απο ομοουσιες μοναδες,και δη κομματικεσ)τις ασυναρτησιες του καραμανλη και παλιοτερα του αντρεα,του τσοχατζοπουλου και πειθεται,σε βαθμο να αρχισεις να πιστευεις πως οι πληροφοριες που περισυλλεγουν καθεδραζονται αβιαστα στο συνειδητο τους χωρις καμια μα καμια αντισταση λογικης επεξεργασιας.το υπερεγω των λαων,βλεπεις....

Ανώνυμος είπε...

το κομμα ζηταει απο τον κοσμο που δεν το στηριζε πριν,τωρα να το στηριξει.
εδω ομως υπαρχει ενα θεμα.ποιον κοσμο?δεν ειναι ο κοσμος μια στιβα απο απογοητευμενους πασοκους,συνασπισμενους,κτλ.ειναι ο τακης,η μαρια,η παλομα,ο λελος κτλ.αυτους δηλαδη που σε προσωπικο επιπεδο οταν εκφραζουν την αποψη τους μπροστα σε μελος για τον μουστακια,το 89,τις ηγεσιες των κομματων ανα τον κοσμο και την εποχη,το Κομμα εν γενει,ειναι "λικβινταριστες,εχθροι του λαου,αντικομμουνιστες,φασιστες και μυστες της χιτλερικης ιδεολογιας,οπορτουνιστες,δεσμιοι καιυπηρετες της αστικης ιδεολογιας,μαλακες,βολεμενοι,δεκανικια του συστηματος,εχουν αγνοια της ιστοριας,χαφτουν ακριτα οτι τους λενε καποιοι παλιοι ανταρτες στα βιβλια τους-οι οποιοι ΟΛΟΙ ειναι ξεπουλημενοι καιεμμισθοι-και το σταματαω εδω,γιατι ηδη εγινα γραφικος,καταλαβες τι θελω να πω.
οχι δεν ανηκω σε αυτους που το αγαπημενο τους αναγνωσμα ειναι το αρχιπελαγος γκουλαγκ,και η αγαπημενη μου ταινια ειναι η Ελενη η το Κατυν-το οποιο οποιος διατηρει τις επιφυλαξεις του για το ποιος ευθυνεται ειναι σιγουρα κατι απο τα παραπανω,αντε εστω ανιστορητος.και ο βαιντα σιγουρα χρυσοπληρωθηκε σε δολλαρια για να το σκηνοθετησει-βλεπεις,η αληθεια ειναι σαν τα υγρα που παιρνουν την μορφη του δοχειου που τα φιλοξενει.η αληθεια βρισκεται μονο σε συγκεκριμενα εντυπα,σε συγκεκριμενο τηλεοπτικο σταθμο,σε συγκεκριμενο ραδιοφωνικο σταθμο.οποιαδηποτε παρεκκλιση δεν ειναι προιον ωριμης σκεψης και αποστασιοποιημενου στοχασμου πανω στα γεγονοτα,αλλα ειναι σιγουρα αποτελεσμα εσμου απο προπαγανδιστικα αντικομμουνιστικα οργανα.
θα μου πεις και με το δικιο σου¨ρε τιτοικο κατασκευασμα τι στο διαολο θες,αφου στο κατω κατω κκε θα ψηφισεις,τι προσπαθεις να πεις?"

jfragoulis είπε...

καλησπερα,
δεν ξερω αν όντως λέγεται μηχανοκρατικός υλισμός τούτη η θεωρία του ηγέτη αλλά σίγουρα έχει βάση αλλά και πάλι πρέπει να την κρίνεις εκ του αποτελέσματος στο τότε ιστορικό πλαίσιο. Για το τι είδους ηγέτης θα ήταν ο τρότσκι δε μπορούμε να ξέρουμε, μόνο να υποθέσουμε. Το ίδιο και για το τι θα ακολουθούσε ας πούμε αν ζούσε ο λένιν άλλα δέκα χρόνια. Υποθέσεις, ενδιαφέρουσες μεν αλλά υποθέσεις δε.
Όσον αφορά στους τροτσκιστές έχουν χωριστεί σε αυτές τις εκλογές. Όπως είδαμε ποσαδίστας θα στηρίξουν ΚΚΕ, μαρξιστική φωνή και ΔΕΑ από ότι είδα θα στηρίξουν ΣΥΝ.
Το ερώτημα που γενάται για όλους φυσικά είναι με ποια λογική κάνουν τις επιλογές τους. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ομάδες τροτσκιστών έχουν πιο πολλά κοινα με κάποια συνιστώσα του ΣΥΝ από ότι με το ΚΚΕ. Νομιζω είναι λογική αντίδραση στον "αντιτροσκισμό" "σταλινισμό" και άλλα επίθετα με τα οποία κοσμούν το ΚΚ. Και ο ΣΥΝ είναι λογική επιλογή για αυτούς που κοιτάνε να πάνε όσο πιο αριστερά γίνεται αλλά όχι με το ΚΚ το οποίο όπως λένε σεχταρίζεται κλπ.
Όπως και να έχει εμένα δε με καίει που 8α παέι αυτό το 0.5% που εκπροσωπούν στις εκλογές (και δεν το λέω ειρωνικά) αλλά συνδικαλιστικά που στέκονται, τι διεκδικούν. Αλλά τι λέω κιεγώ τέρα πρωι πρωι...

Ανώνυμος είπε...

Ενα προσωπο που στηριζει τελικα το κομμα,γινεται ενας απο τους τοσους,χ αριθμος"που εκαναν το μεγαλο βημα"
"μας εχουν εμπιστοσυνη"
"μας στηριζουν" "παλευουν μαζι μας",ειναι συντροφοι,συναγωνιστες,συναντιληπτορες,ειναι η καταπιεζομενη εργατικη ταξη,τα περηφανα γηρατεια,η δυναμογονα και η ελπιδοφορα νεολαια,οι ανθρωποι που θα θεμελιωσουν το αυριο που θα τραγουδαμε
αιφνης,οι λικβινταριστες και οι αλλοι περιεργοι που προανεφερα γινανε ολα αυτα τα θαυμαστα.συγγνωμη,αλλα κατι δεν μου κολλαει.
ας πουμε οτι τα θυματα της πολιτικης του πατερατουλη ηταν χ(δεν ανεφερω νουμερο,η προβοκατσια εχει και τα ορια της),και μιλαμε για πολιτικη,καθως ως γνωστον η δολοφονια,η ηθικη εξοντωση,ο βασανισμος, ειναι προνομια των εχθρων μας,ενω στα χερια ενος συντροφου αποκτουν αλλη υποσταση.μεσα στα 20 εκατομμυρια των νεκρων της σοβ.εν. σαφως και θα υπηρχαν ανθρωποι που μαλλον τσινησαν με τις καρατομησεις του πατερατουλη,και αν εκδηλωνονταν ισως τους κανανε παρεα.επειδη ομως τους προλαβαν αλλοι,ποναμε για αυτους και συνθλιβομαστε για το χαμο τους απο την ναζιστικη μποτα,ενω αν ειχαν ζησει,θα επρεπε να εκτελεστουν για"διαστρεβλωση του μαρξισμου"

-το εαμ χρωσταει την υπαρξη του στο Κομμα,χιλιαδες κομμουνιστες δωσαν την ζωη τους για τον αγωνα,ηταν ηρωες και αυτοι μας φωτιζουν
-βεβαιως,δεν διαφωνω,και στο εαμ μαλιστα ηταν ο Μαρκος βαφειαδης,που πρωτοστατησε στην εθνικη αντισταση με τις ΟΜΜ
-ασε μας μωρε με τον πουλημενο πασοκο,τον παρακτορα κτλ.
-μα ο ανθρωπος αφιερωσε ολη του την ζωη στα ιδανικα του κομματος,πολεμησε,κυνηγηθηκε,αυτο θα σου μεινει απο αυτον???πως την ιδια στιγμη τον λες ηρωα,απο τη στιγμη που θαυμαζεις του αγωνα του ελας,και απο την αλλη τον αποσκορακιζεις?δεν ειναι λογικο να του αφαιρεις τα "παρασημα"που ο ιδιος του τα δινεις
-εισαι......(κατι κακο σιγουρα)

Ανώνυμος είπε...

καλημερα φιλε φραγγουλη.οχι με τον μηχανοκρατικο υλισμο ηθελα να τονισω την προβλεψιμοτητα των μαζων,οταν λειτουργουν μεσα σε καποια πλαισια,
συγχωρα με αν βγηκε ασπονδυλο,δεν ειμαι και ο απολιθωμας στο να βγαζω μεστο νοημα απο τα κειμενα μου.λεμε τωρα:P

Ανώνυμος είπε...

το Κομμα εμενα προσωπικα δεν με πειθει πως "αναγνωρισε λαθη του παρελθοντος"στις θεσεις του για τον σοσιαλισμο στο συνεδριο του.
περισσοτερο μου μοιαζει σαν"αντε επειδη μας εχετε σπασει τα αρχιδια με τον σταλιν,ας κανουμε και καμια παραχωρηση,τυπου"ε εγιναν ΙΣΩΣ καποια ΛΑΘΗ,καποιες ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ,καποιες ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ,και πολυ σας ειναι"
ναι ενα κομμουνιστικο κομμα δεν μπορει να τα ισοπεδωσει ολα και βγει και να συμφωνησει με τους απεναντι,ναι θα υπερασπιστει καποια πραγματα,αλλα αυτο απεχει πολυ απο το να χαρακτηριστει ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.απεχει για την ακριβεια οσο το κειμενο μου απο το να χαρακτηριστει σοβαρη κριτικη.
φιλικα,τιτοικο κατασκευασμα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε σύντροφοι, τις διαδικασίες. Ένα σχόλιο τη φορά, γιατί χαώνεται.

Λευτεριά στους μισθωτούς κατεργάτες και στην κρούπσκαγια.

Ρίζο, η Χ. θα έρθει μαζί με το σοσιαλισμό. Το τηλ μου με μέιλ, το φυλλάδιο ετοιμοπαράδοτο στη συγκέντρωση κι οι καλύτερες μέρες μαζί με τις χειρότερες.

Μια χαρά τα λέει ο φραγκούλης (κι ας καλησπερίζει τους αναγνώστες πρωί-πρωί).
Και πάμε στα υπόλοιπα.

Δεν ξέρω πότε πρόλαβαν να κάνουν κωλοτούμπα στο εκκ, εγώ το φυλλάδιο προχτές το πήρα.
Η αντιπαράθεση τρότσκι-στάλιν έχει ελάχιστη σημασία για το παρόν κι ίσως μικρότερη απ' όσο πιστεύεται και για το παρελθόν ακόμη.
Αν ο στάλιν ήταν αυταρχικός, ο τρότσκι στον αντίποδα είναι αυτός που έλεγε ότι η δημοκρατία δεν είναι φετίχ, που υποστήριξε τη στρατιωτικοποίηση των συνδικάτων το 21, ζώντος του λένιν, ο οποίος στην περίφημη διαθήκη του που διαβάζεται πολύ επιλεκτικά ασκούσε στον τρότσκι κριτική για το διοικητικό γραφειοκρατικό του τρόπο στην άσκηση εξουσίας. Συμφωνούσε και με την κολεκτιβοποίηση διαφωνώντας απλώς με τους ρυθμούς της. Δε νομίζω να έκανε πολύ διαφορετικά πράγματα αν ήταν αυτός την εξουσία. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα διαχειριζόταν τα πράγματα το ίδιο καλά με το στάλιν που είχε μεγάλες τακτικές ικανότητες.

Ως προς την προσωπολατρεία είναι αρκετά εύγλωττη μια εικόνα της εποχής που παρουσιάζει τον τρότσκι άγιο γεώργιο πάνω σε άσπρο άλογο να τρυπάει με το δόρυ του το τέρας του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Λατρευόταν ως άγιος.
Τα αίτια της προσωπολατρείας (και κάθε είδους λατρείας γενικά) πρέπει μάλλον να τα αναζητήσουμε στον τρόπο ζωής των μαζών που τις κάνει να έχουν ανάγκη το θεό, παρά στον κακό ηγέτη και το ιερατείο του που τη δημιούργησε και την επέβαλε.
Παραμένει το ζήτημα βέβαια πώς διαχειρίζεται κανείς αυτή την κατάσταση, αν την καταπολεμά ή την αναπαράγει.

Τα υπόλοιπα μετά το φαγητό.

Rizobreaker είπε...

Δεν ήρθε μειλ ακόμα!
Ξαναστείλε μπας και κόλλησε πουθενά στο άπειρο του διαδικτύου.... :p

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεύτερο μέρος μετά την χώνεψη.

Μακάρι όλα τα μέλη να εξειδίκευαν το ίδιο μετωπικά τη γενική γραμμή που βάζει προεκλογικά η αλέκα. Αλλά θα μου πεις αυτοί πού ανδρώθηκαν κι έμαθαν να δρουν έτσι μετωπικά; Χμμ...

Πράγματι, η κριτική ψήφος δεν φαίνεται πουθενά. Ο άλλος το εισπράττει ως επιβεβαίωση κι αυτό είναι πρόβλημα.
-Ο πατερούλης δεν πρόλαβε κανέναν. Αν δεν υπήρχαν οι άλλοι, ο κλοιός θα χαλάρωνε και μαζί του τα πράγματα στη σοβιετία.
-Τα στερνά του βαφειάδη δεν τίμησαν τα πρώτα. Ήδη πολύ πριν γίνει πασόκος.
-Η αυτοκριτική δεν είναι μούφα. Σε αντίθεση με άλλους που πετάν στα σκουπίδια ελαφρά τη καρδία πείρα ενενήντα χρόνων ως εγκλήματα και προδοσίες, για το κόμμα αυτή είναι η ιστορία του και δε μπορεί εκ των πραγμάτων να την πετάξει αβασάνιστα.
Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως δεν εμβαθύνουμε και το πετάμε για να ξεμπερδέψουμε με τις κατηγορίες ότι δε στεκόμαστε αυτοκριτικά στο παρελθόν μας. Ενώ το σημαντικό είναι να βρεις ποια ήταν τα λάθη κι οι αδυναμίες, σε ποιο βαθμό ήταν αντικειμενικά και σε ποιο όχι, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ξαναγίνουν. Όποιος δε διδάσκεται απ' τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει.

Ανώνυμος είπε...

το περι 90 χρονων θυσιας και αγωνα και το δεν τα πεταμε στα σκουπιδια,ναι ενταξει πορωνει τον νεο μελος του κομματος,αλλα νεους συμμαχους δεν φερνει.εγω θεωρω τον εαυτο μου πολυ μικρο για να κρινω με μια λεξη-πασοκος-ενα απο τα μεγαλυτερα ΠΑΠΑΡΙΑ που εβγαλε αυτος ο τοπος.εχεις τοση μορφωση,τοσο μυαλο και περιμενω απο εσενα να με βαλεις κατω με μια σειρα απο επιχειρηματα(διαλεκτικα δεμενα,οπως λες)και οχι με αφορισμους.αν θεωρεις "τακτικη επιλογη"τις εκκαθαρισεις του τερατος,πως μετα μιλας για τις δολοφονιες του κεφαλαιου?και ποτε δεν ειδα σαν αγιο τον τροτσκι,οπως μου λες απο πανω.αλλα ξερω πως οτι και να πω εγω η ενας αλλος με μεγαλυτερη βαυτητα θα συνεχισετε να αποθεωνετε αυτους που απο γραφεια παιρναν αποφασεις ζωης (για αλλους).τσαμπα μαγκιες εκ του ασφαλους σαν το "οπλο παρα ποδα"παρα τους αγωνιστες πρωτης γραμμης.αυτοι στο κατω κατω ειναι αναλωσιμοι,ετσι?οι ζωες χωρανε σε εκφρασεις τυπου¨"λαθακια"η "υπερβολες"του χ,ψ ηγετισκου.η προσδεση στο ΚΟΜΜΑ,που υποκαθιστα τον θεο που φυσικα δεν πιστευουμε,γινεται το αποκλειστικο κριτηριο αξιολογησης ενος ανθρωπου.οσο ειναι μαζι μας,ειναι συντροφαρα,συναγωνιστης,και οταν φυγει φραξιονιστικο σκουληκι.
εσενα ισως σου ακουγονται πολυ γλυκερα και συναισθηματικα ολα αυτα,ησσονος σημασιας και προιοντα αντιδρασης.
δεν το αρνουμαι.αλλα ειμαι ενας απο τους πολλους εκει εξω που κατα τα αλλα με θες μαζι σου στον αγωνα σου

Ανώνυμος είπε...

στο τιτοικο κατασκευασμα ανηκει το πανω κειμενο,ζητω συγγνωμη για το σπαμινγκ

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Καραϊσκάκης λέει:

Χρόνια και ζαμάνια σύντροφε χαφιεδάκο! Πώς ΠΑΜΕ? Πολύ ωραίο το αρθράκι αλλά φάνηκαν οι καταβολές σου... Δεν είναι 'της' ΕΑΑΚ. Είναι ΄των΄ ΕΑΑΚ. Αν δε διορθωθεί αμέσως, τα μιλίτσια της ΑΡΑΣ, μαζί με το επίλεκτο ναυτικό της ΑΡΑΝ, θα εξαπολύσουν αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό και ανθρωποκρυφτό εναντίον σου...

A8lios είπε...

Εγώ δεν έχω ανάγκα από φυλλάδια ποσαδίστας γιατί στο Ηράκλειο (και φαντάζομαι και σε κάθε Ν.Ε.) στέλνανε το φοβερό από άποψη θεματολογίας και εμβάθυνσης περιοδικό τους!

Απλά στην Ν.Ε. Ηρακλείου βρισκόταν και κάποιος που έβγαζε τα αγαπημένα του φωτοτυπίες για το αρχείο.

Βέβαια χάθηκαν με τη μετακόμιση, αλλά η ποσαδίστικη γνώση που μου έχει μεταδοθεί μάλλον φτάνει για μια ζωή...

Επίσης να πω πως είναι προβοκάτσια οι αστήρικτοι ισχυρισμοί πως οι ποσαδίστας στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν 3-4 μέρες είχε και ο Ρίζος τη δήλωση στήριξής τους.

Και όπως είπε και ο προφήτης Ποσάδας: "ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ!"

Ανώνυμε:
1. Βάλε κανα ψευδόνυμο.
2. Λες μαλακίες :-D (έπεισα πάλι!)

haridimos είπε...

θα ψάξω το βιντεο απο τη συγκεντρωση (επαιξε σημερα στην ΕΤ1, 1.82GB στο δισκο) και θα σε πετύχω :-)

Ανώνυμος είπε...

και κατι εντελως ανεπικαιρο
με αφορμη τους καλτ (τπ) αλλα κι ενα κλιπ του τζακσον στο τυχαιο ζαπινγκ του μαντ.
Το κομμα (ενα ειναι) και ο ομιλος υπερασπιζονται επιστημονικα τοσο τον σοσιαλιστικο χαρακτηρα της σοβιετειας
απο 17 μεχρι το 89-91 παρα τις αντιφασεις οσο και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την πορεια εξισου αντιφατικη του τζακσον παρα τον πρωιμο "μαυρο" και υστερο "λευκο" τονο του.Σε αντιθεση φυσικα με πλευρες του εξωκοινοβουλιου που ισχυριζονται ότι επαψε να υπαρχει αυτος ο χαρακτηρας απο το 20 με 30 ΝΑΡ ΣΕΚ κλπ(και αντιστοιχα οσο ηταν ακομα μαυρος ο μιχαλακης) η με την λαθεμενη εκτιμηση για καπιταλιστικη παλινορθωση του 56 που υιοθετουν τα μλ (μπρος πισω) και την αντεπανασταση του "λευκου" μετασχηματισμου του τζακσον.Στην πραγματικοτητα ο τζακσον ανατραπηκε 25 ιουνιου του '09 παρολες τις αντιφασεις του.Υπερασπιζομαστε ολη την μακροχρονη πορεια του μεσα απο ζιγκ ζαγκ και πισωγυρισματα

Ανώνυμος είπε...

οι σοβαρες πλευρες του εξωκοινοβουλιου- ουσιαστικα μια ειναι- δεν ισχυριζονται αυτο που λες. Λενε βεβαια οτι στο συγκεκριμμενο πρωτοτυπο ιστορικα κοινωνικο καθεστως υπηρχανε εκμεταλλευτικες δομες και οτι τις καρπωνονταν οχι πια οι κεφαλαιοκρατες αλλα μια- κιαυτη πρωτοτυπη ιστορικα- συγκεκριμμενη κλικα η οποια εβγαινε,οσο κιαν δεν το θελουν καποιοι, απο το ιδιο το κκσε, το οποιο βεβαια ειχε διακλαδωθει στη κοινωνια και ηταν πλεον κατι διαφορετικο απο τους μπολσεβικους του φαλακρου δικηγορισκου με τη γραβατα που εφυγε νωρις...

Οπως και ναχει ρε συντροφοι, το θεμα δεν ειναι πως θα το ονομασουμε. το θεμα ειναι οτι δεν ειχε σχεση με την κοινωνια των ελευθερων συνεταιριζομενων παραγωγων. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Κρατικος σοσιαλισμος ητανε. σοσιαλισμος ναι.υπηρχε στη σοβιετια,δε διαφωνουμε. Αλλα υπηρχε και κρατος.Και επειδη υπηρχε κρατος υπηρχε και ιεραρχια και εκμεταλλευση. Και ο φαλακρος δικηγορισκος μπορει να εφυγε νωρις αλλα εχει τεραστια ευθυνη...



κομμάντο αλκυόνειας εντροπίας

Τιτοικο κατασκευασμα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=fMs0ylVYavs http://www.youtube.com/watch?v=0sImo6b7n5M
http://www.youtube.com/watch?v=KahenkE1vsw

Κωστας Καζακος

A8lios είπε...

"Κρατικος σοσιαλισμος ητανε. σοσιαλισμος ναι.υπηρχε στη σοβιετια,δε διαφωνουμε."

Kala, phgaine na ta peis kai sto 10lepto ths ANTARSYAS ayta kai ta leme meta...

Τιτοικο κατασκευασμα είπε...

Kala, phgaine na ta peis kai sto 10lepto ths ANTARSYAS ayta kai ta leme meta...

δεν ειναι το μελλον μας ο καπιταλισμος,αλλα ο τριτος δρομος,ο τιτοικος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Συγνώμη για την καθυστέρηση. Πάμε με σειρά εμφάνισης.

Φίλε τίτο, με γεια τη φωτογραφία.
Δεν γράφω για να πωρωθούμε. Την πείρα πρέπει να την μελετάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, όχι να τη μηδενίζουμε. Αλλά λόγω (οστεο)πώρωσης έκανα τα εβδομήντα χρόνια (της σοβιετίας) ενενήντα (του κόμματος).
Ούτε μπορώ, ούτε θέλω να βάλω κάτω κάποιον με επιχειρήματα. Δεν χρειάζεται πάντως να φτάσεις στο πασοκικό τέλος του βαφειάδη για να τον κρίνεις για την πορεία του. Η αποκατάστασή του (μαζί με τη δική σου) από τον χρουτσώφ προσφέρονται για προβληματισμό.
Μεγάλοι τακτικοί ελιγμοί ήταν το σύμφωνο μολότοφ-ρίμπεντροπ και το σύνθημα για σοσιαλισμό σε μία μόνο χώρα βάση των συνθηκών όπως είχαν διαμορφωθεί. Μπορούν να συγκριθούν με την ασυμβίβαστη κι επιζήμια στάση του τρότσκι για το μπρεστ-λιτόφσκ ως προς το τακτικό του ζητήματος.
Αν δεν υπήρχε ο ιμπεριαλιστικός κλοιός θα εξέλειπε η αντικειμενική βάση (αν όχι και αιτία) για την κόκκινη τρομοκρατία (εις βάρος και των ίδιων των κόκκινων) στα χρόνια του 30. Εφόσον δεν εξέλειπε, δεν είμαι σίγουρος ότι ο τρότσκι θα έκανε πολύ διαφορετικά πράγματα (πχ στο κομμάτι της κολεκτιβοποίησης). Ας μην ξεχνάμε ότι κάποια μέλη του πολιτμπιρό εξέλεξαν τον στάλιν γγ με το σκεπτικό να περιορίσουν τον τρότσκι και τις αυξανόμενες φιλοδοξίες του που τους τρόμαζαν.
Το παράδειγμα με τον τρότσκι άι-γιώργη το ανέφερα για να δείξω από πού ξεκινά η προσωπολατρία. Από το ρώσικο λαό, όχι από τους ηγέτες του. Οι τελευταίοι έχουν ευθύνες για το πώς διαχειρίστηκαν το θέμα. Να σημειωθεί σχετικά ότι πρώτα πήρε ρώσικη πόλη το όνομα του τρότσκι και μετά βαφτίστηκε το στάλιγκραντ.
Συνέχισε να "σπαμάρεις" ελεύθερα για το ενιαίο αντιγλυκερό μέτωπο.

Τι καταβολές ρε γεώργιε; Ρεπορτάζ είναι. Αφού "της εαακ" είπε, να το αλλάξω εγώ και να με λέτε σταλινικό;
Να παίξουμε και ανθρωποτσιγαροποτά.
Βότκα, πούρα αβάνας, κλπ.

Άθλιε, αν αγαπάς τους συντρόφους σου έστω και λίγο, οφείλεις να να μεταδώσεις τη σοφία που κέρδισες.
Κάνε αφιέρωμα.
-Ο ρίζος απλά ανέφερε τη δήλωση στήριξης. Το κείμενο δυστυχώς δεν το είδαμε ποτέ...

Χαρίδημε με έχω ξύσει από το βίντεο.
Ακόμα και στα κανάλια απέναντι μας βάλανε. Σαμποτάζ.

Ανώνυμε ο μιχαλάκης είναι πάντα επίκαιρος σαν τη σοβιετία.
Αλλά γιατί δεν αφήνεις το σχόλιο στο σωστό κείμενο; Προς το τέλος της σελίδας θα βρεις μια σειρά κοινούς προβληματισμούς για το προτσές απονέκρωσης του μιχάλη.

Για τη σοβαρή πλευρά του εξωκοινοβουλίου και την αόσβαρη άποψή της για το σοσιαλισμό περισσότερα στο αυριανό φύλλο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σύντροφε κομάντο θα χρησιμοποιήσω λίγη ειρωνεία, μην το παίρνεις προσωπικά, είναι για το ασόβαρο της προσέγγισης της σοβαρής συνιστώσας που ανέφερες.

Επειδή η εκμετάλλευση ανθρώπου από κλίκα δεν πολυστέκει επιστημονικά, τα περί ανέκδοτου κοινωνικού σχηματισμού καταντάν σκέτο ανέκδοτο. Αφενός έρχονται να ανακαλύψουν την αμερική του τρίτου δρόμου (γιατί όταν λέει πρωτότυπος σχηματισμός, δηλ ούτε σοσιαλισμός ούτε καπιταλισμός, σε κάτι τέτοιο οδηγούμαστε). Αφετέρου χρειάζονται θεωρητικά δάνεια για να σταθεί αξιοπρεπώς. Και τέτοια θα βρουν είτε από τους κρατικοκαπιταλιστές του κλιφ (να που βρήκαμε επιτέλους το συνδετικό κρίκο με το σεκ) είτε από τους αναρχικούς (με τους οποίους μένει πάντα ανοιχτός ο δίαυλος).

Ο κλιφ αποτυγχάνει παταγωδώς να αποδείξει ύπαρξη καπιταλιστικών δομών στη σοβιετία, τη συγκρότηση της γραφειοκρατίας σε τάξη τη στιγμή που δεν έχει ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ούτε κληροδοτεί στους απογόνους της τη θέση της στον κρατικό μηχανισμό. Σε μια κοινωνία χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια δε μπορεί να γίνεται λόγος για καπιταλιστική υπεραξία (αδυνατώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να είναι οι "εκμεταλλευτικές δομές που καρπώνονται" όπως γράφεις).

Οι αναρχικοί αντιστρέφουν το σχήμα βάση-εποικοδόμημα κι εστιάζουν στο δεύτερο. Η εκμετάλλευση είναι καρπός της ιεραρχίας και του κράτους κι όχι το αντίστροφο. Το λες κι εσύ με άλλα λόγια στο σχόλιό σου (επειδή υπήρχε κράτος υπήρχε ιεραρχία κι εκμετάλλευση). Το πρόβλημά τους δεν είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (και με ποιες διαμεσολαβήσεις θα οικοδομήσουμε μια νέα αταξική κοινωνία) αλλά η διακυβέρνηση ανθρώπου από άνθρωπο και σε επίπεδο παραγωγής η διεύθυνση ανθρώπου από άνθρωπο.
Πιστή σε αυτή τη μπακουνινική λογική η σοβαρή συνιστώσα στην οποία αναφέρεσαι, εστιάζει στις σχέσεις παραγωγής (πλην της ιδιοκτησίας που αν και βασική, δε συμφέρει για το συμπέρασμα που έχει βγει από πριν) για να πει ότι οι εργάτες δεν είχαν στα χέρια τους τη διεύθυνση της παραγωγής κι έτσι δεν υπήρχε σοσιαλισμός. Κάνουν εξω-ιστορική κριτική στη θέση του λένιν για μονοπρόσωπη διεύθυνση και λένε ότι οι παρεκκλίσεις είχαν αρχίσει ήδη από το 18. Είχε ευθύνη που λες κι εσύ.
Τι ωραία είναι να κρίνεις εξω-ιστορικά από θέσεις κομμουνιστικής καθαρότητας (μακριά από βρώμικους 89άρηδες...)

Υπάρχει βέβαια κι ο κρατικός σοσιαλισμός του μπιτσάκη, αλλά δεν είναι επίσημη γραμμή (η οποία μιλάει για ιδιότυπες, εκμεταλλευτικές κοινωνίες).
Δε γνωρίζω από πότε ο σοσιαλισμός βγαίνει και σε ακρατική συσκευασία. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι έχουμε μια εμπειρική -μη επιστημονική, ως προς τον όρο τουλάχιστον- απόπειρα να αποδοθεί ο ισχυρός κρατικός μηχανισμός της σοβιετίας (και πάλι ως σοβιετική ιδιομορφία όμως).

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το θέμα με το σοσιαλισμό δεν είναι πώς θα τον ονομάσουμε, αλλά τι καταλαβαίνουμε για αυτόν.
Αυτός που πρέπει να πάρει χαμπάρι ότι ο σοσιαλισμός είναι μια κοινωνία με αντιφάσεις κι όχι μια μικρή κομμουνιστική κοινωνία ελεύθερων συνεταιριζόμενων παραγωγών είναι πρωτίστως η σοβαρή συνιστώσα που επιμένει να περιγράφει το σοσιαλισμό ως ένα μικρό κομμουνισμό, χωρίς γραφειοκρατία κι εμπορευματικές σχέσεις κι οτιδήποτε λιγότερο το καταδικάζει ως παρέκκλιση από το δικό της καθαρό ιδανικό. Τι κρίμα που η πραγματικότητα δεν είναι τόσο καθαρή όσο τα ιδανικά τους.

Το ναρ είναι η πιο σοβαρή συνιστώσα, καρπός μετάλλαξης ενός κόμματος που είναι το σοβαρότερο κκ στην ευρώπη.
Αλλά και τα δύο είναι περίπου ελληνική αποκλειστική ιδιαιτερότητα. Το ναρ είναι η μόνη διάσπαση που δεν είχε αναφορές σε διεθνή ρεύματα και σχέση με εξελίξεις στη σοβιετία. Εκ των πραγμάτων δεν έχει σχηματισμένη δική του αντίληψη για τις εκεί εξελίξεις και παίρνει τα χειρότερα δάνεια από τροτσκιστές κι αναρχία για να καλύψει το κενό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι ο χώρος που έχει ασχοληθεί λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο με αυτό το ζήτημα (γράφτηκαν κάποια πράγματα στο πρώτο συνέδριο το 98 γιατί έπρεπε κι έκτοτε έχουν μείνει σε αυτά).

Σε ψυχολογικό επίπεδο θυμίζουν απατημένο εραστή που υπεραγαπούσε την κοπέλα του εξιδανικεύοντάς την (σοβιετία) και τώρα χωρισμένος και προδομένος ανακαλύπτει ένα σωρό ελαττώματα και πόσο πουτάνα ήταν κατά βάθος.
Στον έρωτα δε χωράν διαλεκτική και αντιφάσεις...

haridimos είπε...

@ μπρεζνιεφικό απολιθωμα
Τα βιντεο της συγκεντρωσης ειναι στο γιουτιουμπι


http://www.youtube.com/watch?v=3s8Qufa6pHE (#1)
http://www.youtube.com/watch?v=112HSOHSeKs (#2)
http://www.youtube.com/watch?v=atvZ-2uapLQ (#3)
http://www.youtube.com/watch?v=sVOo7ftPxxw (#4)
http://www.youtube.com/watch?v=kRPTATg-3Wo (#5)
http://www.youtube.com/watch?v=N00UzqabJLE (#6)

Ανώνυμος είπε...

κ των πραγμάτων δεν έχει σχηματισμένη δική του αντίληψη για τις εκεί εξελίξεις και παίρνει τα χειρότερα δάνεια από τροτσκιστές κι αναρχία για να καλύψει το κενό.

λαθος αδερφε.μαλλον δεν εχεις διαβασει την εκδοση του ναρ για τα 90 χρονια της επαναστασης.δεν εχω το γνωσιακο κεκτημενο για να στο αντιπροτεινω στα λεγομενα σου,αλλα πιστευω πως δεν μπορεις να το καταδικασεις συλληβδην το κομμα.θεωρω πως εχει γινει καλη δουλεια.και για να γινω καυστικος,δεν φτανει στο σημειο να ενσωματωσει σε μια αφηρημενη εκφραση οπως "λαθακια" τις φρικωδιες του τερατος.διαβασε το,και πες μου μετα οτι θες.
φιλικα ο γνωστος προβοκατερ του μπλοκ τιτοικο κατασκευασμα

Ανώνυμος είπε...

ωπα ενα λαθος!
εκει που λεω "αντιπροτεινω"προσθεσε ενα "ΠΛΗΡΩΣ" ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.σβησε το μηνθμα αυτο οταν το δεις για να μην πιανει χωρο.καληνυχτα φιλε και αυριο με το δεκαρι.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το έχω διαβάσει. Τόσο εμβριθής ανάλυση που φτάνει να τη συμπυκνώσει στα πεντάλεπτα της ανταρσύας στη φράση: ο σοσιαλισμός που θέλουμε δεν έχει καμία σχέση με τα εκμεταλλευτικά καταπιεστικά καθεστώτα της ανατολικής ευρώπης.

Σχόλια δε σβήνω δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Άντε με το δέκα το καλό (κατά την παπαρήγα την καλή).

Ανώνυμος είπε...

να σου κανω μια ερωτηση?τοσο καιρο εχουμε αναπτυξει πιστευω μια σχεση που βασιζεται στην,ελπιζω,αμοιβαια συμπαθεια.αν γυρνουσαμε τον χρονο πισω,πως θα αισθανοσουν αν με μαζευε η γκεπεου επειδη δεν χειροκροτησα τον λογο του τερατος?εχεις δει φανταζομαι τι γινεται πλεον στην μανα ρωσια απο τα ναζιστικα κατακαθια.το συτημα που με τετοιο παθος υπερασπιζεσαι,παρεδωσε στην αυγη του νεου αιωνα μια απολιτικ μαζα,με ιδια αναγκη για εναν ηγετη...ακομα και αν αυτος ειναι ο...πουτιν!εδω ακουω απο καποιους(που δεν εχουν ζησει φυσικα εκει και διηγουνται αντ'αλλων εν ειδει χαλασμενου τηλεφωνου),οχι απλα οτι ζουσαν καλυτερα,αλλα οτι ηταν επιγειος παραδεισος.ρωταω ο ανοητος-αφου ηταν ολα τοσο παραδεισενια,γιατι δεν αντεδρσαν στην αποδομηση του?τοσο μαστουρωμενοι απο την υπερβολικη δοση ευτυχιας ηταν?
aporhmeno titoiko kataskeyasma thw etairias klika tito rankovic omorythmh a.e

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αποκλείεται να σ' έπιαναν για αυτό το λόγο. Εμένα θα με είχε συλλάβει ήδη η τσε κα.
Τα ναζιστικά κατακάθαια είναι καρπός της σημερινής τάξης πραγμάτων, όχι της σοβιετίας.
Στο θέμα της προσωπολατρίας και της ωριμότητας των μαζών οι μπολσεβίκοι παρέλανβαν καμένη γη από τον τσάρο.
Επειδή δε θέλω να ξαναγράψω ακριβώς τα ίδια μία εβδομάδα μετά σε παραπέμπω σε μία συζήτηση στο μπλοκ του αστυάνακτα, όπου το θέμα ήταν αν και κατά πόσο αντιστάθηκε τελικά ο κόσμος για τη σοβιετία-αλεξάνδρεια που έχανε.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8967213548506364928&postID=4700730178695548085

JohnyQ είπε...

Τελικά έχετε γίνει επιτυχώς αυτό που ήθελε να κάνει το laiko strwma. Ανταποκρίσεις και ιστορίες του εξωκοινοβουλίου!

Καλή δουλειά! συνεχίστε!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, αλλά ένας είμαστε.
Συνεχίζει κι αυτός να εντρυφεί, αλλά κωλύεται να γράψει.

JohnyQ είπε...

συγγνώμη για το διπλό λάθος.

καλό κουράγιο στη μονομελή συντακτική επιτροπή του μπλοκ και όταν έγραφα "laiko strwma" είχα στο μυαλό μου τον sparilas!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι αυτός κωλύεται.
Όλη την άδεια στο ζάππειο την έβγαλε.
Πάει για τη στήλη ζαπ-ζαπ...

spiti tou laou είπε...

Κακίες...
Πάντως είμαι σχετικά χαρούμενος τον τελευταίο καιρό γιατί βλέπω ότι η σχολή των κουμμουνιστο-τρομπο-μπλογκινγκ βρίσκει συνεχως νέους συνεχιστές. Δες το odonitis.blogspot.com.
Κι εσύ απολίθωμα βλέπω έχεις ανέβει. Έχουμε βλέπεις όλοι πολύ υλικό...
Φιλάκια, καλό χειμώνα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το αυτό επιθυμώ και δι' εσέ.
Θα το κοιτάξω άμεσα.
Τρομποκομμουνιστής εγώ;
Ποιον είπες κομμουνιστή ρε;

Ανώνυμος είπε...

εαακ ρε μουνια!!!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Οκ, ρε αρχίδι...