Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αχ κυκλωπάκι μου

(Σκέψεις πάνω στο συνειδητό και το αυθόρμητο)

Ζούμε σε ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ μας, με ρηχές σχέσεις και προβλέψιμες αντιδράσεις. Σα μαριονέτες που δουλεύουν. Ή στην καλύτερη ομιλούντα εργαλεία.

Στα ρώσικα αυτό λέγεται ραμπότ κι αν σας θυμίζει κάτι από την τέχνη του ασίμοφ καλώς το κάνει. Η ίδια ακριβώς λέξη στα ρώσικα περιγράφει και τη δουλειά. Που στην ελλάδα το κόμμα παραδοσιακά την γράφει με γιώτα για να μην γίνεται ο συνειρμός με τη δουλεία και τα ρομποτάκια.

Αλλά η ουσία δεν αλλάζει ούτε κατά ένα γιώτα στο λεκτικό. Το θέμα είναι να μιλήσεις για την εργασία (τρουντ είναι στα ρώσικα) και τον χειραφετητικό χαρακτήρα της. Κι ύστερα να ξεφύγεις από τον τρουντγιονισμό και να τον κάνεις πολιτική συνείδηση που φτάνει στο σοσιαλισμό.

Άντε τώρα να βρεις όμως τον παλμό μιας μαριονέτας. Δε θέλει κόμμα αλλά θαυματουργούς τζεπέτο(υς).
Ο κόσμος ζει και τρέφεται με ψέματα. Αναπτύσσει ψευδή συνείδηση κι απολίτικο, ξύλινο τρόπο σκέψης που τον προβάλλει εξ αντανακλάσεως στο λόγο μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Παρακολουθεί καθημερινά τηλεόραση γεμάτη πινόκιο(υς) εκπαιδευμένους να του γανιάζουν το μυαλό με ψεύτικες αταξικές αλήθειες χωρίς να μεγαλώνει η μύτη τους.

Στη σημερινή τραγική συγκυρία ελλείψει αυθόρμητου το συνειδητό καλείται να παίξει και τους δυο ρόλους (χωρίς απαραίτητα να έχει το ταλέντο για να το κάνει). Και καταλήγει στη σχιζοφρένεια του ισοβίτη που αρχίζει στην απομόνωση να μιλάει στον εαυτό του.
-Γεια σου τι κάνεις; Επί τόπου στροφή 180°.
-Καλά ευχαριστώ, εσύ; Στροφή 180°.

Η πασυ χαιρετίζει το παμε κι η γραμματεία νέων του το μας και τη νδε. Οι ίδιοι σύντροφοι με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο.
Μου έλεγε κι η μπρέζνιεβα τα δικά τους. Παρεμβάσεις, ναρ, ανταρσύα εκπαιδευτικών... Διχασμένο υποκείμενο με πολλαπλή ταυτότητα. Κι άντε να βρεις ποιος είναι ο χάιντ και ποιος ο τζέκυλ.
Στο τρελάδικο να ζητήσουμε ειδική πτέρυγα για πολιτικούς κρατούμενους.

Κι έτσι μοιάζουμε κάποιες φορές περιφερόμενος θίασος. Τα ίδια άτομα που τρέχουν παντού σαν τρελά ηλεκτρόνια και δεν έχουν χρόνο να κάνουν πυρήνες και όβες. Να κάτσουν να σκεφτούν και να συνθέσουν. Να χωνέψουν τα γεγονότα, να βρεθούν μεταξύ τους, να δουν τους δικούς τους, τον εαυτό τους, να συζητήσουν μαζί του.
Πόσο μάλλον να κάνουν όλα τα υπόλοιπα. Και την πληρώνει πάντα η θεωρία. Κι όμως το διάβασμα ενώνει.

Κι η πρωτοπορία συνηθίζει το ρόλο της. Κι όταν οι μαριονέτες σωρεύσουν κρίσιμη ποσότητα ενέργειας, αλλάξουν ποιότητα και γίνουν άνθρωποι, μένουμε πίσω με τα κομμένα σχοινιά ανά χείρας, γιατί δεν αναπτύξαμε αρκετά ισχυρούς δεσμούς μαζί τους όσο είχαμε νηνεμία.

Φεύγουν καράβια στο γιαλό κι εγώ τους γνέφω στο καλό.
Καράβι ακυβέρνητο, χωρίς καπετάνιο, δαρμένο από νέα κύματα κι ουτοπίες για ατλαντίδες και ακυβέρνητες πολιτείες. Καράβι παλιό σαπιοκάραβο με κατάλοιπα απ' τον καπιταλισμό και το παλιό που σαπίζει, σα βυθισμένες άγκυρες επάνω στο σκαρί του (δεν ξέρει ποιον παλεύει να νικήσει). Και τα παπαγαλάκια να λεν: τους ξεφύγαμε! και να του ανοίγουν δρόμους φυγής απ' την πραγματικότητα χωρίς πραγματική διαφυγή.

Κι ίσως καταλήξει σε καμιά ξέρα, στο μουσείο με τα ναυάγια της ταξικής πάλης και τότε νιώσουμε δικαιωμένοι. Πλάι στο παγοθραυστικό της σοβιετίας που έσπασε τον πάγο, αλλά χάραξε δρόμο σαν τιτανικός πάνω στο παγόβουνο της περεστρόικα.
Ο καπετάν γιώτης έμεινε πάνω στη φουρτούνα, αλλά οι μούτσοι και τα ποντίκια σαν τον ανδρουλάκη το εγκατέλειψαν και βούτηξαν σε πρασινογάλαζα νερά.

Κι είναι κι οι άλλοι οι σύντροφοι, μια χούφτα σαν κι αυτούς του οδυσσέα, που πιάσανε αντανακλαστικά χωρίς σχέδιο τη σχεδία του, φτερά στον άνεμο και τον ασκό του αιόλου, βαυκαλίζονται ότι είναι η προπέλα που του δίνει κίνηση όπισθεν.
Αλλά σέρνονται ως ουρά και βουλιάζουν μαζί με το καρυδότσουφλο μόλις πάψει η θύελλα. Κι όσοι βγαίνουν σώοι απ’ την χάρυβδη της ιδιώτευσης τους ξεβράζει το κύμα στη σοσιαλιστική νησίδα της κίρκης που τους μαγεύει με αντιθεσμούς και τους μεταμορφώνει σε μεταμοντέρνους.
Κάνε λοιπόν τον κύκλο σου οδυσσέα…

Η ταξική πάλη είναι απρόβλεπτη σαν τα όνειρα. Δεν έχει πάντα ειρμό αλλά στο τέλος οι μάζες αφυπνίζονται.
Τα όνειρά μας δε μπαίνουν σε λιμάνι –εκτός κι αν τα περιφρουρούν απεργοί λιμενεργάτες. Βγαίνουν στο αρχιπέλαγος (γκούλαγκ), πηγάζουν απ’ το ασυνείδητο κι έρχονται σα σκηνή από ταινία με σκηνοθέτη το μορφέα και την ιστορία.
Κάποια από αυτά εξελίσσονται σε εφιάλτες. Κάποιοι θεωρούν τέτοιον τη σοβιετία. Ούτως ή άλλως το α-συνείδητο αυθόρμητο είναι πάντα ευάλωτο σε εφιάλτες που τρυπώνουν και το προβοκάρουν.

Στον αντίποδα το συνειδητό φέρνει την εξουσία στη φαντασία.
Που λέει σε μια φάση και στα σπουργίτια του αρκά, τρέχαμε μικροί καβάλα σε σκουπόξυλα και φανταζόμασταν ότι ήμασταν πάνω σε σκουπόξυλα και τρέχαμε. Φαύλος κύκλος.

Χρειάζεται διαλεκτική. Διαπαιδαγώγηση του κινήματος. Ενότητα και πάλη των αντιθέτων.
Θέλει κάτι άλλο πέρα απ' το χάιδεμα του αυθόρμητου. Ούτε χτύπημα, το ξύλο είναι αντι-παιδαγωγική μέθοδος. Αποτυχία όμως είναι και τα χαϊδεμένα της δασκάλας, σαν τον ανιάν.
Δε μπορείς να με χτυπήσεις, γιατί φοράω κουκούλα.

Το συνειδέναι σε πρώτη φάση το οφείλω λοιπόν στο αυθόρμητο. Σε κάτι αναμνήσεις, στον άβερελ, τον θηλυκό μου γονιό, τον τσε και την κούβα. Αλλά το ευ συνειδέναι το οφείλω στη θεωρία και την οργάνωση που με έμαθαν να σκέφτομαι ταξικά και να εμβαθύνω πίσω από τη βιτρίνα.

Έρχονται όμως οι ασυνείδητοι να σπάσουν τη βιτρίνα του συστήματος κι αφήνουν άθικτη την ουσία του. Φόρεσαν την κουκούλα ανάποδα κι ασκούν τυφλή βία κλείνοντας τα μάτια στη θεωρία που φωτίζει πέρα απ' την επιφάνεια.

Κόντρα στους ανεγκέφαλους, χρειάζεται ένα κεφάλι για ιθύνων νους. Ένας συλλογικός εγκέφαλος ως ανώτερη μορφή οργάνωσης της ύλης και των επαναστατών. Αρκεί να μην πάθουμε μαλάκυνση εγκεφάλου και πέσουμε (απ’ το κόμμα) σε κώμα. Τη γεροντική άνοια για την οποία μας προειδοποιεί ο πράσινος ντάνι.
Και να υπάρχουν όργανα σχετικά αυτόνομα, όχι μόνο εκτελεστικά, που θα αλληλεπιδρούν με το κεφάλι και θα εξειδικεύουν.

Αλλιώς καταλήγουμε στην αναπηρία. Πνευματική στην χειρότερή της μορφή. Κι οι άλλες όμως δεν πάνε πίσω. Καθηλωμένος σε καροτσάκι να περιμένεις απ' έξω μια ώθηση από την ταξική πάλη που είναι κινητήρια δύναμη της ιστορίας και να εφαρμόσεις το έτοιμο σχήμα που έφτιαξες εγκεφαλικά.
Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Αλλά αν δεν τα έχεις και τα δυο μαζί δε γίνεται. Σα να βαδίζουμε με ένα πόδι, που θα έλεγε κι ο μάο.

Χωρίς μυαλό, με επιμονή και τόλμη μόνο, δε γίνεται. Κοπανάμε απλώς το κεφάλι μας στον τοίχο. Τουλάχιστον δεν έχουμε κάτι ζωτικό μέσα να κινδυνεύει.
Κι η πάπια αν της κόψεις το κεφάλι τρέχει για κάποια δευτερόλεπτα, αλλά χωρίς αυτό είναι καταδικασμένη. Κάνει μόνο σπασμωδικές κινήσεις. Που για κάποιους είναι το παν αλλά καταλήγει εγγυημένα στο τίποτα. Και μένουμε χωρίς παρηγοριά και παπάκι να μας κάνει πα-πα-πα.

Κι έτσι στους τυφλούς κι ακέφαλους βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Και στα ταξικά ναυάγια οι πειρατές κι ο μπαρμπαρόσα.
Κάποτε τα είχαμε δεκατέσσερα κι αποκρούσαμε την επιχείρησή του στον βήτα παγκόσμιο. Μετά όμως πήγαμε και βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας με τους ρεβιζιονιστές.
Και μείναμε ορφανοί να τραγουδάμε για το κόμμα. Ενάντια στους εαμοβουλγαροκτόνους και τις αστικές σειρήνες.
Αχ βρε κυκλωπάκι μου, λες κι είσαι η ιθάκη μου…

http://www.youtube.com/watch?v=8XzUTaPGtU0&feature=related

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απολιθωμα : μηπως ξερεις που πηγαν οι 4 ποδοσφαιριστές της ΛΔ Κορέας ;

Τι έγινε ; Δεν τους αρέσει ο πρωιμος σοσιαλισμος μαλλον ε ;

για παρε κανενα τηλεφωνο στον Μακη Μαϊλη μπας και ξερει. Μπας και ξερει τιποτα ο Ομιλος ; Γιατί έχει και σημαιουλα με την πρωιμα σοσιαλιστικη χώρα .
http://www.ilhs.tuc.gr/kr/index.htm

Πάντως μπορείτε να κάνετε μια αλλαγη ρε παιδι μου. Να έρθουν αυτοί οι 4 εδώ και να πάτε 4 εσεις εκει. Θα ειναι ωραία.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοίτα, αν παίζει καμιά δουλειά εκεί εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, γιατί εδώ δε βλέπω φως στο τούνελ. Για κούβα ακόμα περισσότερο. Κι αν υπήρχε σοβιετία έφευγα τρέχοντας.
Με ηρωική απόδραση από το δυτικό βερολίνο στο ανατολικό, περνώντας το τείχος με κίνδυνο της ζωής μου.
Δώσε μου μόνο το τηλ του μάκη αν θες γιατί άλλαξα συσκευή.

raskolikas είπε...

Απολίθωμα, από τον ίδιο δίσκο το τραγούδι είναι ένα:

http://www.youtube.com/watch?v=h_sy-Mq5SUM

Δώσε βάση στο στίχο, είμαι σίγουρος ότι θα το αγαπήσεις!

raskolikas είπε...

@Trollάκι της κακιάς ώρας (Ανώνυμος):

Με την Β. Κορέα έχει πέσει η προπαγάνδα όλου του αιώνα συσσωρευμένη τώρα στο μουντιάλ.
http://blogs.timeslive.co.za/common-dialogue/2010/06/18/lost-north-korean-players-found/comment-page-1/
Οι παίκτες δεν "εξαφανίστηκαν" ποτέ.

Ομοίως, τα δυτικά ΜΜΕ μιλούσαν για "πειρατεία" στην προβολή των αγώνων από την Β. Κορέα, που δήθεν υπέκλεψε το σήμα για να το προωθήσει, και τελικά η ίδια η ένωση τηλεοπτικών της Ασίας με επίσημη δήλωση απάντησε ότι έχει αφήσει μια συχνότητα ανοιχτή για τη Β. Κορέα.
http://contra.gr/Soccer/World/WorldCup/SAfrica2010/NorthKorea/277461.html

Συνέχισε λοιπόν να καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ. Παπαγαλάκι!

Ζήτω ο μεγάλος Τιμονιέρης! είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο φίλε δρέπανε... Ειδικά το πρώτο σκέλος, με τις υποτιθέμενες συσπειρώσεις, μέτωπα κτλ που όλοι το ξέρουμε για όλους και κανείς δεν το παραδέχεται από κομματικό πατριωτισμό...
Έντάξει μάγκες μην ανυσηχείτε για το μέλλον του Βασιλευόμενου juche. Έχει ήδη επιλεχθει ο διάδοχος Γιονγκ Ουν που θα πάρει την θέση του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, που πήρε την θέση του πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Μάλλον και ο καινούργιος ηγέτης σύντομα (γιατί ο κοντός από τα πολλά Ράμπο που βλέπει και το αυτόγραφο του Jordan τον βάρεσε και ένα εγκεφαλικό) θα συνεχίσει το επαναστατικό έργο του πατέρα του...Θέλω να καταγγείλω τους πράχτορες της CIA που τα έχουν πάρει χοντρά για να χτυπάνε τον παράδεισο της Β. Κορέας.
Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα καλό σάουντραγκ για το ποστ...
http://www.youtube.com/watch?v=3lw0F5FUtwo
Επειδή σε έχω συμπαθήσει αρκετά δρεπανάκο,θα σου κάνω δώρο ένα αριστούργημα που σίγουρα δεν θα έχεις ανακαλύψει...
Breaking With Old Ideas
κινέζικη ταινία του 75 για την πολιτιστική επανάσταση!Έχει αγγλικούς υπότιτλους, συλλεκτικό κομμάτι!
Η ταινία είναι ανεβασμένη σε 15 μέρη, και είναι όλα ανεβασμένα.
http://www.youtube.com/watch?v=3F1b3I3k8Vk&feature=related

haridimos είπε...

Four players from North Korea's team put to rest questions about their whereabouts Friday by arriving for practice.

Speculation about the players' locations began building after they missed North Korea's first World Cup match Tuesday against Brazil.

FIFA denied that the players were missing, and video shot Thursday night by broadcaster AP Television News showed three of the four players sitting on the team bus.

All four - Pak Sung Hyok, An Chol Hyok, Kim Kyong Il and Kim Myong Won - were on the field for training as usual Friday at Makhulong Stadium in the township of Tembisa. They could be seen stretching, jogging and kicking soccer balls alongside their teammates.

FIFA said the confusion arose after North Korea handed in a squad list Tuesday with only 19 names, not the usual 23. North Korean team officials explained that they omitted the names of players who were going to sit out the game, FIFA media official Gordon Watson said.

Read more: http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2010/06/19/SPRH1E1KN0.DTL#ixzz0rIbiTU1j

KOMMANTO είπε...

Σόρρυ αλλά ο Αντρέας δε χωνεύεται με τίποτα. Ούτε καν μαζί με Ρασσούλη.

Ας ανεβάσουμε το επίπεδο...

http://www.youtube.com/watch?v=JTAZbgr2bcg&feature=PlayList&p=813862904E1A65D1&playnext_from=PL&playnext=1&index=1

Ανώνυμος είπε...

"Συνέχισε λοιπόν να καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ. Παπαγαλάκι!"

ναι ναι ειναι προπαγάνδα της CIA που εχει βάλει στο στοχαστρο το σοσιαλιστικο παραδεισο της Β.Κορεάς. ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Άντε ρε νούμερο πάρε μάζι σου το απολίθωμα και πηγαίνετε για δουλεια για να οικοδομήσετε το σοσιαλισμο του Κιμ. Α και που'στε δεν έχει έκει αδειουλες για διακοπές και μαλακιουλες τετοιες οπως στην ψωροκωσταινα την ελλαδιτσα που μαστιζεται απο ανεργια (ωχ τι κακο μας βρήκε) εκεί δουλευουνε όλη την ώρα όλες τις μέρες και όλους τους μήνες.

Αυτά εχει ο πρωιμος σοσιαλισμος.
Πάρτε και τους μπαμπάκες σας τους απογοητευμενους κκεδες μαζι θα έχει έξτρα πλακα. Μην ξεχάσετε τα CD με Φαραντούρη και Θεοδωρακη, θα είναι μια παρηγορια τουλαχιστον αυτά.

Βαπτίσαν και οι αποφοιτοι του Λομονοσοφ πρωιμο σοσιαλισμο τη ΛΔ Κορεα και τη Κουβα , τόσο κατάλαβαν από μαρξισμό (τρομαρα τους). Ήρθαν και οι μεταπτυχιακοί τους με το ηλιθιο τους χιουμορ και έδεσε το γλυκο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστώ για τη συμπάθεια και την αφιέρωση αλλά το λαϊκό δεν είναι το στιλ της κε του μπλοκ.
Ο μανώλης δεν χωνεύεται ούτε καν με μικρούτσικο. Αλλά οι στίχοι είναι ωραίοι. Κι η αναφορά στη δημητριάδη αφήνει ένα δάκρυ να κυλά στο μάγουλο. Να πάρουμε και δικό της cd όταν πάμε κορέα.

Αρχηγέ είπες κάτι, αποδείχτηκε μαλακία, οπότε πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα. Δικαίωμα. Εξάλλου δημοκρατία έχουμε ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι άνεργος.

Αν μου έχεις βρει μεταπτυχιακό πες μου και μένα. Όλα τελευταίος τα μαθαίνω γαμώτο.
Έψαχνα για δουλειά κι ούτε πτυχίο δε μου ζητούσαν. Τι να το έκανα ένα ακόμα κωλόχαρτο; Κι άντε να το βρεις δωρεάν στον παράδεισο που είμαστε.

raskolikas είπε...

@Ανώνυμο παπαγαλάκι:

[στη Β. Κορέα] δεν έχει έκει αδειουλες για διακοπές και μαλακιουλες τετοιες οπως στην ψωροκωσταινα την ελλαδιτσα που μαστιζεται απο ανεργια (ωχ τι κακο μας βρήκε) εκεί δουλευουνε όλη την ώρα όλες τις μέρες και όλους τους μήνες.

Εσύ πού το ξέρεις? Πού το διάβασες?
Τα διάφορα ντοκυμαντέρ των αστικών ΜΜΕ τα έχω δει κι εγώ αλλά δεν με αγγίζουν. Αυθεντικές πηγές περιμένω να δω...

Είτε σου αρέσει είτε όχι (εμένα πολύ!) η Β. Κορέα είναι μια τρύπα στο χάρτη που χορεύει στο ταψί ολόκληρες ιμπεριαλιστικές πυραμίδες (ΗΠΑ και υποτακτικοί τους). Καταφέρνει και επιβιώνει, με τα χίλια προβλήματα, και δεν έχει υποταχθεί στις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού. Περικυκλωμένη από τους πάντες και υπό διαρκή απειλή καταφέρνει και επιβιώνει. Αυτό και μόνο είναι αξιοθαύμαστο. Η όποια κριτική γίνεται συντροφικά και όχι σε μικροαστική-μηδενιστική βάση.

Το ζήτημα είναι ότι όταν οι ΗΠΑ λένε μια κουβέντα, όλη η υφήλιος στέκει σούζα, και 2-3 τέτοιες τρύπες του χάρτη τους γράφουν στα @@ τους.

Ανώνυμος είπε...

"Εσύ πού το ξέρεις? Πού το διάβασες?
Τα διάφορα ντοκυμαντέρ των αστικών ΜΜΕ τα έχω δει κι εγώ αλλά δεν με αγγίζουν. Αυθεντικές πηγές περιμένω να δω..."

ναι λεμε όλοι έχουν βαλθεί να κακολογήσουν και να συκοφαντήσουν αυτό το μαργαριτάρι του σοσιαλισμού, τη ΛΔ Κορεα.

Μπορείς να δεις το βιντεο του Π.Π. για την Κίνα : σύνταξη μηδεν εκεί. Φαντάσου τι γίνεται παραδιπλα.

Είσαι τόσο αφελής και δεν καταλαβαίνεις πως υπάρχει κάποιος λόγος που είναι terra incognita η ΛΔ Κορεας ; Βάλε το μυαλουδακι σου να λειτουργήσει. Ειδάλλως φέρε μας εσύ κανένα ντοκιμαντερ του Ριζοσπαστη για τη ΛΔ Κορεα να γελάσουμε και λιγο και να δουμε τα πρωιμα σοσιαλιστικά επιτευγματα.


"Είτε σου αρέσει είτε όχι (εμένα πολύ!) η Β. Κορέα είναι μια τρύπα στο χάρτη που χορεύει στο ταψί ολόκληρες ιμπεριαλιστικές πυραμίδες (ΗΠΑ και υποτακτικοί τους)."

Ωραία τρύπα ! Να την χαίρεσαι τη κουφάλα σου. Την πρωιμα σοσιαλιστική σου κουφάλα για να μην ξεχνιόμαστε. Τελικώς από το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα γυρίσαμε στο βαρβαρότητα ή κουφάλες τύπου ΛΔ Κορέας ή στο πιο ισλαμικο Ιράν κλπ.
. Είναι μετά να μην ακους Δημητριαδη Φαραντουρη και Μίκη ; Μόνο έτσι ξεχνιούνται και παρηγορούνται μερικοί ενώ ταυτοχρόνως θυμούνται τα ααααχ βαααααχ μακρονήσεια των παππουδων τους.


Η πρόσκληση είναι ανοιχτή παντως , είμαι σιγουρος πως θα σε υποδεχτουν με ανοιχτές αγκάλες στη ΛΔ Κορέας για να οικοδομοσεις το πρωιμο σοσιαλισμο τους. Εκεί δεν θα εχεί Blog και τετοιου ειδους εξυπνάδες όμως. Καταλαβαίνεις...

Ρώτα και για άλλα παρεμφερη καθεστώτα όπως τη Χοτζικη Αλβανία (άλλη κουφάλα στον αμερικανικο ιμπεριαλισμο αυτή) να δεις πως ηταν ο πρωιμος σοσιαλισμος.


Πάντως είναι ευτύχημα πως έχεις αυτογνωσία ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ απλώς διασκεδαζεις αυτό το γεγονός με καλαμπούρια, μήπως να μεγάλωνες κάποτε ;

raskolikas είπε...

@Ανώνυμο παπαγαλάκι:

Η τελευταία απάντηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα, εκτός από άλλη μια επιβεβαίωση της άγνοιάς σου.

Ζήτησα συγκεκριμένα στοιχεία και μου είπες "δες τι γίνεται στην Κίνα και φαντάσου τι γίνεται παραδίπλα". Μόνο στο δικό σου κεφάλι μπορεί μια τέτοια συλλογιστική να αποτελεί πολιτική τοποθέτηση.

Να σημειώσω ότι τον όρο "πρώιμος σοσιαλισμός" που υιοθετεί ο Όμιλος δεν τον χρησιμοποιώ γενικά, καθώς δεν έχω τα εργαλεία για να κρίνω κατά πόσον είναι ορθός. Πάντως δεν είμαι και εχθρικός απέναντί του, ενώ αντίθετα π.χ. απορρίπτω τον όρο "σοσιαλιμπεριαλισμός" που χρησιμοποιούν οι μου-λου.

Μπορώ να φανταστώ αρκετούς λόγους για τους οποίους η ΛΔ Κορέας είναι terra incognita για το δυτικό κόσμο. Εσύ είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι ως κράτος βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών ιμπεριαλιστών?
Η κορυφή της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας (ΗΠΑ) την ενέταξε άνευ λόγου και αιτίας μια ωραία πρωία στον "άξονα του κακού", παίζουν διαρκώς παιχνίδια μαζί της (π.χ. υπόσχονται ενεργειακή βοήθεια με όρο να σταματήσει την ανάπτυξη πυρηνικών, η ΛΔ σταματάει τα πυρηνικά, και μετά την κρατάνε όμηρο καθυστερώντας συστηματικά το πετρέλαιο που υποσχέθηκαν), δημιουργούν προβοκάτσιες (π.χ. βύθιση της νοτιοκορεάτικης Cheonan από υποβρύχια των ΗΠΑ, την οποία χρεώνουν στην Βόρεια Κορέα) και άλλα τέτοια παρόμοια.

Μπορείς να καταλάβεις ότι στην κορεάτικη χερσόνησο ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζεται μονομερώς?

Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την ΛΔ Κορέας σοσιαλιστικό κράτος. Με τις λίγες γνώσεις που έχω (φιλτραρισμένες σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά αστικά ΜΜΕ) και με βάση σκόρπια διαβάσματα κειμένων βορειοκορεάτικης προέλευσης, τείνω στο συμπέρασμα
ότι πρόκειται για οικονομία με βάσεις κρατικο-καπιταλιστικές (διευρυμένος κρατικός έλεγχος στην οικονομία, συνεργασία με ντόπια αστική τάξη, προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, διακρατικό εμπόριο με Κίνα) που στο πολιτικό εποικοδόμημα έχει κυριαρχίσει το μονοκομματικό σύστημα, με κατεύθυνση αντιιμπεριαλιστική - εθνικοανεξαρτησιακή, και σοσιαλιστικές αναφορές και επιδιώξεις, που όμως η ηγεσία αναγνωρίζει ότι δεν είναι υλοποιήσιμες στην παρούσα συγκυρία. Σε γενικές γραμμές η πολιτική ηγεσία δείχνει να προσπαθεί να ισορροπήσει, αναγνωρίζοντας μεν το ανέφικτο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην παρούσα συγκυρία, αλλά μη επιθυμώντας να αποσυνθέσει το στέρεο κρατικό εποικοδόμημα, που κληρονόμησε από τις δεκαετίες '70 και '80.

(συνεχίζεται...)

raskolikas είπε...

(συνέχεια...)

Θεωρώ πως η δημιουργία ενός γερού, νέου κομμουνιστικού κέντρου κάπου στον πλανήτη (όταν λέω γερού εννοώ με την δυναμική της ΕΣΣΔ, με δυνατότητες αυτάρκους ανάπτυξης και εξαγωγής βοήθειας) θα επιτρέψει την απεμπλοκή της ΛΔ Κορέας από τη στάσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία, και θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Την αισιοδοξία μου για την "καλή" έκβαση της υπόθεσης την αντλώ από την ίδια την πραγματικότητα: Με βάση αυτό που σου έγραψα παραπάνω, φαίνεται ότι η ηγεσία της ΛΔ (και δεν εννοώ τον Κιμ Γιόνγκ Ιλ αλλά το σύνολο της κομματικής δομής) αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Έχουν περάσει 22 χρόνια απ' τις ανατροπές και το καθεστώς επιβιώνει ακόμα, αυτό δείχνει ότι είναι καλά ζυμωμένο στις λαϊκές μάζες, δεν είναι όσο "παρασιτικό" και "καταπιεστικό" προσπαθεί η δυτική προπαγάνδα να το εμφανίσει. Εν αντιθέσει με άλλες λαϊκές και σοσιαλιστικές δημοκρατίες της Ευρώπης, που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ μέσα σε μια νύχτα εξαφανίστηκε κάθε ίχνος σοσιαλιστικής βάσης και μετατράπηκαν σε καπιταλιστικές οικονομίες, με πολιτική εξουσία νεοφιλελεύθερων τάσεων στην πλειοψηφία τους. Αυτά είναι στοιχεία που δεν μπορείς να τα παραβλέψεις στην ανάλυσή σου.

Τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ η δική μου άποψη, που σαφώς και δεν την προσφέρω ως κάποια "απόλυτη αλήθεια", ενδεχομένως να είναι ολοκληρωτικά λανθασμένη. Πολύ ευχαρίστως να τη συζητήσω, αρκεί ο συνομιλητής να έχει διάθεση να κάνει κουβέντα παραγωγική, και όχι άναρθρες κραυγές.

Το σίγουρο είναι πως οι εξωραϊσμοί, οι εξιδανικεύσεις, και οι παραδεισολογίες (όπως και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: δαιμονοποίηση, καταστροφολογία, καθολική απόρριψη) είναι ξένες προς τη μαρξιστική σκέψη, και χαρακτηρίζουν σκέψη μικροαστική μέχρι αηδίας. Σε κάθε περίπτωση εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη ΛΔ Κορέας μπορείς να ερευνήσεις, αφήνοντας τις ετοιματζήδικες ερμηνείες των δυτικών ΜΜΕ κατά μέρους. Σου υπενθυμίζω ότι δεν έχεις κανένα απολύτως στοιχείο, σε όλη την κουβέντα εκτός από ειρωνίες και "φαντάσου τι γίνεται παραδίπλα" δεν έχεις φέρει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απολύτως πηγή. Εκτός από τα δήθεν "προφανή" και τα "όλοι γνωρίζουν" τίποτα πιο έγκυρο έχεις?

(Προβληματίσου πάνω στο γκεμπελισμό: Μα "όλοι γνωρίζουν ότι οι εβραίοι φταίνε για τα δεινά τις ανθρωπότητας", δεν είναι "προφανές"? Απορώ που δεν το βλέπεις! "Όλος ο κόσμος το ξέρει", αφού "είναι κατώτερη ράτσα".
Η γκεμπελική προπαγανδιστική μέθοδος είναι ακριβώς αυτό, η διαρκής επανάληψη θέσεων, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ώστε τελικά να υιοθετούνται ως "προφανείς", χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.)

sniper είπε...

Μπραβο Ρασκωληκα.... Ειδες τι εκανες τωρα? Του εδωσες σημασια, τον ειπες παπαγαλακι και αυτος αρχισε να χαιρεται σα γυφτικο σκεπαρνι και να περηφανευεται που νομισε οτι τον ειπες πρακτορα και του εδωσες αξια. Και τωρα να... Θα ανοιγω το μπλογκ του Απολιθωματος να διαβασω κειμενα και σχολια και θα βλεπω ενα σωρο βλακειες και χαχανα. Σ' ευχαριστω πολυ Ρασκωληκα... Σ' ευχαριστω παρα πολυ............ Φευγω, παω στη ΛΔ Κορεας να δω βιντεοκασετες με τον κολλητο μου τον Κιμ. Σημερα εχει μαραθωνιο Ραμπο εμαθα. Ο πρωιμος σοσιαλισμος μπορει να περιμενει καμια εκατοστη χρονια ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά λύθηκε το μυστήριο με τους τέσσερις παίκτες της Εθνικής Β. Κορέας για τους οποίους είχε σημάνει συναγερμός με την υποψία ότι είχαν αυτομολήσει.

Οι φήμες άρχισαν να διαδίδονται όταν οι τέσσερις παίκτες έχασαν το πρώτο παιχνίδι της Β. Κορέας με τη Βραζιλία. Όμως η FIFA διέψευσε από την αρχή τις φήμες και την Πέμπτη το βράδυ το Associated Press μετέδωσε ρεπορτάζ που έδειχνε τρεις από τους τέσσερις παίκτες να κάθονται στο λεωφορείο της ομάδας.

Την Παρασκευή μάλιστα προβλήθηκε και νέο ρεπορτάζ που τους έδειχνε και τους τέσσερις να προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα.

Το μπέρδεμα όλο δημιουργήθηκε γιατί η αποστολή της Β. Κορέας είχε δηλώσει στη FIFA τα ονόματα 19 παικτών και όχι 23, όπως συνήθως. Η επίσημη πάντως εξήγηση είναι ότι έδωσαν τα ονόματα μόνο όσων παικτών θα χρησιμοποιούνταν στους αγώνες.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=49335

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κάνοντας έμπρακτη αυτοκριτική κι ως ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να μεγαλώσω λέω να κόψω εδώ τις επαφές με το ανώνυμο παπαγαλάκι και να βρω κανα άλλο που να λέει: τους ξεφύγαμε.
Πχ σαν αυτό του κρεμλίνου.

Θεωρώ καίρια την επισήμανσή του για το χιούμορ της κε του μπλοκ. Αφού το κατάλαβε πιστεύω ότι είναι αρκετά ώριμο ώστε να μας αδειάσει τη γωνιά κ να αρχίσει να διαβάζει άλλα πράγματα που να το εκφράζουν και να το διασκεδάζουν πιο πολύ.
Εκτός κι αν κάνει την ψυχοθεραπεία του και κατά βάθος τη βρίσκει.

Είναι από τις λίγες φορές πάντως που θεωρώ τη σοβαρή αντιμετώπιση σαν αυτή του ρασκώληκα καλύτερη από τη δική μου.
Το πρώιμος στο βαθμό που μπορώ να το εκλαϊκεύσω έχει να κάνει με το σοσιαλισμό που αναπτύσσεται σε αντίστοιχη του κομμουνισμού παραγωγική βάση -που είναι η αυτοματοποίηση. Επομένως έχει μια σειρά κατάλοιπα κι αντιφάσεις του παρελθόντος που δεν έχει νικηθεί οριστικά και μπορεί να επικρατήσει εκ νέου.
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό μπορούμε ίσως να το σκεφτούμε σε συνάρτηση με την πρώιμη εμφάνιση του καπιταλισμού στη βόρειο ιταλία και τη φεουδαρχική παλινόρθωση.

Προσωπικά προτιμώ το υπαρκτός για τη σοβιετία και για κάτι άλλες λδ τρέχα γύρευε...

partydog είπε...

Ο τιμονιέρης είναι ο Ανώνυμος; Γιατί μόνο κάποιος τέτοιος θα έλεγε "Ειδικά το πρώτο σκέλος, με τις υποτιθέμενες συσπειρώσεις, μέτωπα κτλ που όλοι το ξέρουμε για όλους και κανείς δεν το παραδέχεται από κομματικό πατριωτισμό..."
Καταρχάς που το είδες το πρώτο σκέλος! Σε 5 σειρές το αναφέρει. Κατά δεύτερον μην μπερδεύεις την δικιά σου ανάγκη να υποτιμήσεις ότι έχει σχέση με το ΚΚΕ με την πραγματική αγωνία κάποιον ανθρώπων να δουν βήματα στη συνείδηση πλατιών μαζών και όχι μόνο στα κομματικά πλαίσια.
Το επιχείρημα "αν δεν σας αρέσει εδώ να πατε εκεί που σφάζουν, κατασκοπεύουν και κλείνουν το ιντερνετ(τα ξέρω εγώ τα είδα στην τηλεόραση!)" για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου θυμίζει Αδωνη. Τι ποιον Αδωνη; Ενας είναι ο Αδωνης!

Υ.Γ.1 Ειλικρινά συγγνώμη στο σύντροφο φάντασμα που μαζί με τον raskolika τον αναγκάζουμε να μετοικήσει στην Λ.Δ. Κορέας απαντώντας σε τρολάκια.
Υ.Γ.2 Απολιθωμα το φαντασμα φταιει που δεν κανονισαμε για εξω παρε να τον βρισεις. Και οταν βρεθούμε από κοντά θα σου δώσω και το τηλ του Μάκη (και του Αδωνη αμα θες...)
Υ.Γ.3 haridimos σε έχω ήδη συμπαθήσει γιατί η βασσίλισα είναι πάντα βασσίλισα!

Ζήτω ο μεγάλος τιμονιέρης! είπε...

κοίτα μαγκάκο, αν ήθελα να γράψω κάτι, θα το έγραφα και θα έβαζα κάτι που έχει σχέση με τον Μαο όπως υπογράφω στις αναρτήσεις μου. Δεν γνωρίζω και πολλά από μπλογκ, αλλά μπορεί να υπάρχει δυνατότητα να το επιβεβαιώσει ο δρέπανος, ότι η αναρτήσεις δεν είναι από τον ίδιο υπολογιστή. Δεν είμαι ο ανώνμος, και μην μπαίνεις στον κόπο να παριστάνεις την Αγκάθα Κρίστι. Κατα δεύτερον (που γράφεις και συ), δεν έγραψα μόνο για τους κνίτες του Περισσού αλλά για όλο το φάσμα των εντός και εκτός εισαγωγικών κομμουνιστικών οργανώσεων.
Τώρα για το ΛΑΟΣ θα τα άκουγες, αλλά καλύτερα ψαχτω μόνος σου. Ρώτα και την συντρόφισσά σου την Λιάννα που είναι κολλητή με τον Αϊβαλιώτη.
Αν ο δρέπανος πιστεύει ότι με τα γραφομενά μου, τρολλάρω και ότι οι απόψεις μου δεν του είναι αρεστές στον βαθμό του να ανατρούνται στα σχόλια, το σέβομαι και δεν ξαναγράφω.

haridimos είπε...

@ partydog
η Βασίλισσα μπορεί να είναι πάντα Βασιλισσα αλλά το 2010/11 βλέπω να παίζει στη Β' Εθνική και αν... Anyway
Στις 25/6 η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κάνει συνέλευση
http://www.aek.gr/news_detail.asp?id_qu=1807
(και να σημειώσω προς την ΚΕ του μπλογκ πως μετά την 'απόσυρση' του σ. Δ.Μουρίκη που πλέον μόνο πρόεδρος της ΓΣ αναλαμβάνει, το κόμμα δεν εκπροσωπείται σε αυτές ενεργά)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το επιβεβαιώνω ότι δεν είσαι, όχι τεχνικά (και να ήθελα δηλαδή) αλλά πολιτικά.

Τρόλαρες μόνο με αυτό που είπες για τη λιάνα. Και γενικώς όλοι μας όταν παρεξηγιόμαστε κι αρχίζουμε ιστορίες κλέβοντας τη δόξα από τα πραγματικά τρολ.

Ο κάσπερ δεν τη γλιτώνει χωρίς κέρασμα κι εμείς χωρίς δώρο. Πρώτα όμως πρέπει να βρούμε μέρα χωρίς μουντιάλ. Δηλ μετά τις 29 ιούνη.

Όλοι σε μία ώρα κολλημένοι στους δέκτες για την εκδίκηση απέναντι στους πορτογάλους που μας έκλεισαν το 66 το δρόμο για τη δόξα.
Αν δεν είχαν τον εουσέμπιο κ τους άλλους άποικους...

Υγ: ρε χάρη δεν τα ξέρω πολύ καλά αυτά. Δε θες να κάνεις μια ειδική ανάρτηση να ρίξεις λίγο φως;

haridimos είπε...

η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (εντυπωσιάσθην που ο ΕΡΤσπηκερ την έλεγε έτσι και όχι απλά Βόρειο Κορέα) επηρεασμένη από την παραφιλολογια των καπιταλιστικών/αστικών μέσων για την διαρροη 4 παικτών, χάνει με 5-0 στο 85'.

@ απολιθωμα
τι να πω ; Πως δεν υπάρχει ΚΚΕ στις ΓΣ, με συνέπεια στο ΔΣ της Ερα να υπάρχουν μέλη μόνο από Ταξική Πορεία (μλ πίσω), Ανταρσυα & Συν ;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι οι δύο εκφωνητές μάλιστα και κάναν μισή ώρα να το πουν ολόκληρο αλλά επέμεναν. Ταξική περηφάνεια για τη λδ που είτε του ύψους είτε του βάθους ξεχωρίζει πάντα.

Γράψε ό,τι θες. Για μένα καινούρια πληροφορία θα είναι ούτως ή άλλως.

Ανώνυμος είπε...

ρε χαρίδημε καλό παιδί,αλλά άλλη δουλειά δεν έχεις από το να γράφεις σε αριστερά μπλογκσ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; είσαι συνομιλητής σε μπλογκσ από ανανεωτική πτέρυγα μέχρι κκε,ηρέμησε λίγο.
σου συστήνω 1.δούλεψε και λίγο
2.επέλεξε με ποιους θέλεις ενότητα
3.μη γράφεις και ως ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

"Το πρώιμος στο βαθμό που μπορώ να το εκλαϊκεύσω έχει να κάνει με το σοσιαλισμό που αναπτύσσεται σε αντίστοιχη του κομμουνισμού παραγωγική βάση -που είναι η αυτοματοποίηση. Επομένως έχει μια σειρά κατάλοιπα κι αντιφάσεις του παρελθόντος που δεν έχει νικηθεί οριστικά και μπορεί να επικρατήσει εκ νέου."

ο χαρακτηρισμος ως πρωιμος σοσιαλισμος των γνωστων καθεστώτων δεν είναι μαρξιστικός.
Δικαιωμα του καθενος να βγαλει το σοσιαλισμο του (από το 1848 ακομα μπορει κανεις να διαβασει στο μανιφεστο πως είχαμε πολλους σοσιαλισμους) απλώς μην αξιωνει να τον παρουσιάζει ως συμφωνο με το μαρξικό έργο.

Δυστυχώς ο Ομιλος δεν το έχει ξεκαθαρίσει με αποτέλεσμα απόψεις σαν του Απολιθώματος που συμβάλλουν στην συσκοτιση : Με κκεδιστικη ορολογα "αποπροσανατολιζουν το κινημα από την ουσια του σοσιαλισμου".

@Raskolikas πιστεύει ακόμα πως υπάρχει μια σιωπη συνενοχης και γκεμπελισμου για τη ΛΔ Κορέας. Raskolika κάνε ένα τεστ : Μπες στα επίσημα site (αν δουλεύουν) του κράτους της ΛΔ Κορέας και θα καταλάβεις γιατι μιλάμε.

Επίσης δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφια ώστε να ξέρεις πως η Κινα είναι 10 φορές πιο αναπτυγμένη (με οποιος ορους και να το παρεις) και εξακολουθεί να αναπτυσσεται. Άρα όταν στην ΛΔ της Κινας υπάρχουν καποιες εκατονταδες εκατομμύρια αγρότες που δεν παίρνουν σύνταξη και προφανως δεν ξύνουν τα αρχιδια τους αλλά τους βγαινει το σκατο από τη δουλεια όπως έχουν αναφέρει αριστεροί άνθρωποι , ένας μπορεί μόνο να φανταστεί το τι γίνεται στην πάμπτωχη Β.Κορέα. Επίσης , ιστορικές έχουν μείνει οι αφηγήσεις αριστερών που έχουν πάει στη Β.Κορέα. Περιγράφεται μαλλον καλύτερα με τον όρο "πολιτιστικό σοκ".


Να φανταστεί ; Γιατί να φανταστεί;

Επειδή και καλά όπως θέλει να μας πει ο raskolikas υπάρχει ένα σύστημα παραπληροφόρησης και γκεμπελισμού ; Ναι υπάρχει και αυτό , μόνο που ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ είναι άλλος.

Ο κύριος λόγος είναι πως το κράτος της ΛΔ Κορέας έχει αποσπαστεί πλήρως από την κοινωνία και διοικείται από μια σάπια απολυταρχική μονοκομματική δομή που δεν επιτρέπει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα , λόγου έκφρασης και ενημέρωσης.


Αυτά τα στοιχειώδη που έχουν κατακτηθει μεσω της ταξικής παλης σε άλλες χώρες (όχι σε όλες μην παρεξηγηθω) και είναι όπως είναι αλλά μια φορά δεν είναι αυτό το κωμικό για εμάς θέαμα της ΛΔ Κορέας.


Τέλος αν περιμένεις από το κόμμα της ΛΔ Κορέας είναι σαν να περιμένεις από το νεκροθάφτη να σε σώσει. Το κομμα αν δεν το εχεις πάρει χαμπάρι ξέρει πως είναι πτώμα και αυτό που έχει πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιου του είναι (οταν γίνει επανενωση) να αποφυγει επανενωση τύπου Γερμανίας (αν και δεν ειναι τιποτα αλλο παρα τομαρια τυπου Χονεκερ). Το τελευταίο επίσης που θέλει είναι μια επανάσταση ή ένα ξεσηκωμο του κοσμου , αφού η επανάσταση αν όντως είναι επανάσταση τους πρώτους που θα ανατρέψει θα είναι αυτούς.


Κλείνω και δεν ξαναέρχομαι(ίσως μόνο αν έχω όρεξη να βρισω ή να δω πόσο cult μαλακιες θα γραψει ακομα ο απολιθωμας) παραφραζοντας τη γνωστη φράση του βουλευτη της λαϊκης δεξιας:

Τέτοιοι μ@@@ες σαν εσας έχουν γα@#@#σει το σοσιαλισμο.

Y.Γ. Εγώ μια ερώτηση έκανα ρε παιδια , αφού και ο Ομιλος έχει κονε με τη σοσιαλιστική πατρίδα , μήπως ξέρουν τίποτα.

Υ.Γ.2 Το άλλο το ακούσατε ;Λένε πως επιτράπηκε για πρωτη φορα να δουν το ματς στη Β.Κορέα και φάγανε την 7αρα από τη Πορτογαλια. Γιατί δεν ακολουθούν πρότυπα τυπου DDR ;

Ανώνυμος είπε...

Ή τύπου ΗΠΑ με το live delay για να μην κράξουν ζωντανά τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

"Τέτοιοι μ@@@ες σαν εσας έχουν γα@#@#σει το σοσιαλισμο"

Ευτυχώς έχουμε καπότες σαν και σένα και μας προστατεύουν

raskolikas είπε...

@Ανώνυμο παπαγαλάκι:

Εξακολουθείς να μην φέρνεις κανένα στοιχείο, καμία πηγή.
Παπαρολογείς ασταμάτητα. Απάντηση θα πάρεις μόνο όταν παρουσιάσεις άποψη βασιζόμενος σε έγκυρες πηγές. Συγκεκριμένα ΕΔΩ διάβασα ΑΥΤΟ, ενώ ΕΚΕΙ είδα ΤΟΥΤΟ.

Τα @@ και τα ## γιατί τα βάζεις? Ξεπλένεις μήπως τη μισή βρισιά αν την κρύψεις πίσω από παπάκια και διέσεις?
Α ρε μικροαστική υποκρισία....

ΛΔ Κορέας είπε...

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΛΔ Κορέας:

http://www.korea-dpr.com/

FAQ: http://www.korea-dpr.com/faq.htm

haridimos είπε...

@ Ανώνυμος (22 Ιουνίου 2010 3:06 μ.μ.)
1/Δεν ψάχνω την ενότητα για την ενότητα . To σε ποια μπλογκς σχολιάζω, είναι μη γραμμική εξίσωση .
2/Δουλεύω αρκετά καμιά 20ριά χρόνια τώρα, και μια που η δουλειά μου είναι να κάθομαι κατά βάση σε ένα pc, είναι λογικό να έχω αρκετό online χρόνο .
3/Δεν γράφω πουθενά ανώνυμα, και είναι τουλάχιστον οξύμωρο να προσάπτει κατηγορίες για ανωνυμία ένας που υπογράφει ως ανώνυμος..

Ανώνυμος είπε...

χαρίδημε το αν κάνεις τον μισθωτό σκλάβο τόσα χρόνια δεν μειώνει το γεγονός της χαμηλότατης παραγωγικότητας σου.
θυμίζεις αρμένιο σερβιτόρο ή τατζίκο ανθρακωρύχο στην σοβιετία που με τη σοφία χιλιάδων χρόνων έκανε φιλοσοφία καθισμένος και παίζοντας με τα δάχτυλα του.Ο σοσιαλισμός ή θα ξεπεράσει σε παραγωγικές δυνάμεις τον καπιταλισμό ή αλλιώς θα είναι σοσιαλισμός των ηλιθίων και των τεμπέληδων

haridimos είπε...

Eυτυχώς την παραγωγικότητά μου δεν την κρίνεις εσύ .
Και θέλω να ελπίζω πως ο σοσιαλισμός δε θα οικοδομηθεί από ανώνυμα άτομα σαν και σένα με τέτοιες στερεοτυπικές αντιλήψεις .

Απάντηση δεν έδωσες πάντως η λάσπη να πέφτει και όλα καλά.