Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Και που λες Σωτηρία...

…σωτηρία δε βρήκαμε.
Ούτε κι έναν τοίχο για να βάλουμε την πλακέτα σου.
Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Μα της κολόνας ακόμα μεγαλύτερο.
Κυκλοφορώ με την πλακέτα σου τοίχο-τοίχο, μην τους πετύχω. Γιατί οι περισσότεροι δεν σε ξέρουνε, αλλά τους φτάνει που ξέρουν για σένα που ανήκες.

Εμείς δεν τραγουδάμε σωτηρία για να σμίξουμε τον κόσμο, αλλά για να βάλουμε τείχη ανάμεσά μας. Κι όποιος θέλει να βάλει πλακέτα προς τιμήν σου, ας τη βάλει στη δική του πλευρά του τείχους. Αλλιώς να το περάσει από γενική συνέλευση, δσ κι επιτροπή αγώνα.
Κομμένη η πλάκα κι η πλακέτα.
Τους ήρωες μπορεί να τους χαρίζουμε, αλλά τις κολόνες ποτέ. Είναι ιδιοκτησία μας, η ψυχή μας.

Αλλά δεν πειράζει. Θα γίνουμε εμείς για σένα τοίχος, σωτηρία, σύντροφοι –και μη- μπετοναρισμένοι και θα την καρφώσουμε στην καρδιά μας την πλακέτα σου. Κι ίσως περπατάμε ενωμένοι σε αλυσίδες, με λάβαρα της ddr, σαν τείχος του βερολίνου (που ‘χε πει κι ο τόνι ριγκατόνι). Ή ίσως την επόμενη φορά να βγάλουμε μια αφίσα για σένα, για να κατεβαίνει πιο εύκολα (αλλά προσεκτικά, για να μη σκιστεί). Ή ίσως να τη βάλουμε πάνω σε παγοκολόνα, ώστε όποιος τη σπάσει, να μπορεί να φωνάξει περήφανα: ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε.
Κι έχω απορία να δω αν αυτοί που σε έζησαν κι έρχονται κάθε χρόνο με το στεφάνι, έχουν την ίδια γνώμη με τους μεταλλαγμένους συντρόφους δεύτερης γενιάς.

Μην ανησυχείς σωτηρία, δε σε βεβήλωσαν. Απλά σε αποκαθήλωσαν. Αλλά όπως την ξεβίδωναν, τους λάσκαρε μια βίδα και ξέφυγε λίγο. Κι ήταν σα να έρχεται το λεωφορείο με τους απεργοσπάστες και να σε πατάει δεύτερη φορά, τριάντα χρόνια μετά απ’ την πρώτη.

Κι είναι λοιπόν κι αυτοί που έρχονται κάθε χρόνο στο μνημόσυνο με ένα στεφάνι. Σαν κι αυτό που αφήσαμε κι εμείς στην κηδεία του γράψα, γιατί ήταν τίμιος σύντροφος και το αίμα νερό δε γίνεται.
Το θέμα όμως είναι πώς τιμάς τον άλλο στη ζωή με τις πράξεις σου. Κι εγώ δεν τους είδα ποτέ σωτηρία στην πύλη που έδινες προκηρύξεις, λίγο πριν δώσεις και τη ζωή σου, να ‘ρχονται να συνεχίσουν αυτό που έκανες. Να πάρουν τη σκυτάλη και να περιφρουρήσουν μια απεργία. Ας έρθουν έστω μια φορά να αφήσουν συμβολικά ένα στεφάνι και μετά να φύγουν. Κι αν ήρθαν ίσως κάποιες φορές, ήτανε λίγες, πολύ λίγες για να το κρύψουν λέγοντας πόσο λίγοι είναι.

Κι είναι κι η δική μας ανακοίνωση, που αρχίζει εκείνα τα παλιά για τους σοσιαλφασίστες και δε συμμαζεύεται. Κι εμένα που λες δε με βρίσκει σύμφωνο. Αυτά τα κρατάω για τις λέρες τους πασόκους, που είναι πέμπτη φάλαγγα μες στην τάξη μας και γι’ αυτό στο κίνημα είμαστε μακριά κι αλάργα και τους απομονώνουμε.

Αλλά η ουσία της ανακοίνωσης είναι αλλού ξέρεις. Εκεί που λέει ότι αυτά τα κάνουν μόνο οι απόγονοι των ες-ες στη βαλτική –κι αλλού- κι οι απόγονοι των συνεργατών τους εδώ στο γράμμο. Κι αυτό που σε χαρακτηρίζει δηλ σε τελική ανάλυση, είναι οι πράξεις σου. Δεν σε πειράζει να το κάνεις, αλλά σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι;

Κι άντε εσύ που είσαι πιο έξυπνος, ας πούμε κατάλαβες ότι οι δικοί μου το κάνουν για να με μπετονάρουν. Εσύ τι έκανες γι’ αυτό; Για να μην του δώσεις πάτημα να πετύχει αυτό που ήθελε; Κι από πού βγαίνει ότι ο άλλος είναι προβοκάτορας; Και γιατί είναι καλύτερο από αυτά που σου σέρνει αυτός;

Και το χειρότερο απ’ όλα σωτηρία, είναι ότι κάποιοι ανοίγουν την κουβέντα για το τι θα ήσουνα τώρα άμα ζούσες. Κι είναι απ’ τις απορίες που έχεις στην άκρη του μυαλού σου να το ζεματάνε. Βλέπεις τα στερνά της έλλης παππά κι αναρωτιέσαι τι εξέλιξη θα ‘χε ο μπελογιάννης. Σκέφτεσαι τους συντρόφους που μας άφησαν το 80', δέκα χρόνια πριν έρθουν τα πάνω-κάτω κι αρχίσουμε να ζούμε σα νυχτερίδες, σε έναν κόσμο με αναποδογυρισμένες αξίες. Και τρέμεις. Τι θα γινόταν η σωτηρία, ο ξυλούρης, ο λοΐζος; Θα άντεχαν να μείνουν όρθιοι σε όλα αυτά τα χτυπήματα; Βλέπεις και πώς κατάντησαν κάποιοι από αυτούς που έζησαν και λες ευτυχώς..

Αλλά το πιο πιθανό σωτηρία, αν ζούσες τώρα, είναι ότι θα σ’ έπαιρνε κι εσένα η μπάλα και θα μας έβριζαν όλους μαζί. Κι αν είχες τρόπο να τα δεις όλα αυτά και στόμα να μιλήσεις, θα τα έκλεινες όλα, να μη βλέπεις, να μη λες, να σε κουφαίνει η σιωπή. Εδώ είναι παίξε-γέλασε και σώπα.
Αλλά μην ανησυχείς σωτηρία. Την τελευταία λέξη θα την πούνε οι λαοί, το κίνημα, οι σύντροφοι με τον αγώνα τους. Όχι οι κολόνες..

Και τώρα στα σχόλια πάμε με φόρα για το βούρκο. Εγώ κυλίστηκα πρώτος εξάλλου, σα γουρούνι κι αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη. Το θυμικό νίκησε. Βουρ στη λάσπη! Αλλά με στιλ και πάνω απ’ όλα με αρχές.

Και ζητώ συγνώμη αν μπέρδεψα κανένα με τις αλλαγές προσώπου, που ήταν πολλές κι απότομες.

Και τώρα πάμε, όλοι μαζί, το ρεφραίν:
Γεια και χαρά σας βρε συντοπίτες
Κι εμένα οι παππούδες μου ήτανε κνίτες
Γεια σας!

241 σχόλια:

1 – 200 από 241   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ksekinaw prwtos a sxolia.

Apo enimerwsi pou exw idi simera stin athina (se volo egine xthes apo oti diavasa) ksekinaei auto gia to opoio egine oli auti i istoria apo tin arxi. Kai ekei einai to provlima.

Sunexizw na pisteuw oti einai koroidia na pisteuei kapoios oti mpike tuxaia se ekeino to simeio i plaketa. Alla dustuxws paiksame kai emeis to paixnidi.

Alla as stamatisei prwta edw i istoria gia na stamtisei kai eksw.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να επαναλάβω ακριβώς το σύνθημα που φωνάζαν ορισμένοι κνίτες ανήμερα των φοιτητικών εκλογών πριν καμιά πενταετία για το νεκρό πρώην γραμματέα της ΚΝΕ. Αλλά δεν βγήκε μετά η νΚΑ να βγάλει καταγγελία με ανάλογους χαρακτηρισμούς για όλη την ΚΝΕ και όλο το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

kai ti eiai auto? mia sou kai mia mas? Den simfonw me thn anakoinwsh ths KNE, alla opws kai na to kanoume, ta EAAK kanane xotri politiki vlakia, an thelane mporousane na vgaloun tin plaketa kai na tin valoune allou, alla den kanane auto. Oi prakseis exoun antiktipo, kathise gia mia fora na analavete to politiko kostos. H anakoinwsh ths EAAK gia emena aksizei mpoliki kritiki kathos den exei kouventa giati tin vgalane tin plaketa. Mathete kamia fora na analamvanete tis euthines sas.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό οτι πρόκειται για μια καλα μελετημένη ενέργεια της ΚΝΕ για να μπετονάρει ενα κόσμο της που έχει βαρεθεί τις πορείες-βόλτες, την απομονωτική λογική κτλ. ενόψει μεγάλων κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση και στα εργασιακά. Απο την άλλη τα ΕΑΑΚ την πάτησαν, αλλα δεν έχει και νόημα εκ των υστέρων να λέμε το τι θα έπρεπε να κάνουν τα ΕΑΑΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα περί ΕΚΟΦιτών,SS, χρυσαυγιτών, αντικομμουνιστών κτλ δεν θα μπώ καν στο κόπο να τα σχολιάσω. Τόσα έχει κανείς να καταλογίσει στα ΕΑΑΚ αυτές τις φαιδρότητες τι τις θέλανε ?
Billakos

kollaps είπε...

Αν είναι μια φορά προσβολή στη μνήμη της Σωτηρίας αυτό που έκανε το σχήμα στην Πάντειο (που δεν έχω ακούσει τη δική του πλευρά), είναι δυο φορές βεβήλωση το γεγονός οτι χριστουγεννιάτικα βρήκε η ΚΝΕ να την εκμεταλλευτεί για να στήσει σκηνικό ξύλου και να ακτιφάρει τον κόσμο της. Ντροπή ρε, αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Κι όποιος το αρνείται απλά δεν έχει περάσει απο φοιτητικό συνδικαλισμό.

Il Trovatore είπε...

Εκείνο τον καιρό δούλευα στο περιστέρι. Έβγαλα ανακοίνωση του σωματείου και την μοίραζα απο τις πέντε τα ξημερώματα στα γύρω εργοστάσια. Κόλλησα και μιά πάνω από τον πάγκο που δούλευα.

Ευχαριστώ για την υπενθύμηση.

Ανώνυμος είπε...

ντροπη: ειναι φανερό απο τα σημερινά ξύλα που στόχευε όλο αυτό.
απόσπασμα απο την πανελλαδική ανακοίνωση της εαακ:

"Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα είναι τα εξής: Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προέβησαν σε μια σειρά από προκλήσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ με στόχο τη φίμωση του σχήματος και την καταπάτηση του χώρου παρέμβασής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η επιλογή γίνεται σε μια σχολή που κυριαρχούν εμφανώς οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, χωρίς αυτό, όπως φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία της ΚΝΕ. Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής.

Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους.

Είναι φανερό ότι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί ντροπιαστική μεθόδευση και προβοκάτσια από τη μεριά της ΚΝΕ με στόχο την περαιτέρω περιχαράκωση των δυνάμεών της και στοχοποίηση της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια μεθόδευση που δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει, πέρα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ, την ίδια τη μνήμη της ηρωικής αγωνίστριας Σ. Βασιλακοπούλου και να την κηλιδώσει εντάσσοντας την στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς. Αγωνιστές όπως η Βασιλακοπούλου δεν έχουν θέση σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να τιμούνται και να μένουν ζωντανοί στη μνήμη του λαού δείχνοντας το δρόμο για ακόμη πιο αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που θα καταφέρνουν να δικαιώσουν τελικά την ίδια την οδυνηρή απώλειά τους. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η συγκεκριμένη στάση της ΚΝΕ δεν εκκινεί από μια προσπάθεια τέτοιας υπεράσπισης της μνήμης της Σ. Βασιλακοπούλου αλλά από την εμμονική συνέχιση της προσπάθειας της ΚΝΕ να απομονώσει τα μέλη της από κάθε αγωνιστική παρέμβαση πέραν του εαυτού της."

Ανώνυμος είπε...

απόσπασμα από την πανελλαδική ανακοίνωση της εαακ:

"Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα είναι τα εξής: Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προέβησαν σε μια σειρά από προκλήσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ με στόχο τη φίμωση του σχήματος και την καταπάτηση του χώρου παρέμβασής του. ... "Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής.
Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους.
Είναι φανερό ότι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί ντροπιαστική μεθόδευση και προβοκάτσια από τη μεριά της ΚΝΕ με στόχο την περαιτέρω περιχαράκωση των δυνάμεών της και στοχοποίηση της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια μεθόδευση που δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει, πέρα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ, την ίδια τη μνήμη της ηρωικής αγωνίστριας Σ. Βασιλακοπούλου και να την κηλιδώσει εντάσσοντας την στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς. Αγωνιστές όπως η Βασιλακοπούλου δεν έχουν θέση σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να τιμούνται και να μένουν ζωντανοί στη μνήμη του λαού δείχνοντας το δρόμο για ακόμη πιο αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που θα καταφέρνουν να δικαιώσουν τελικά την ίδια την οδυνηρή απώλειά τους."

S.E. είπε...

Για το συμβάν και όσα γράφτηκαν θα μπορούσε να πει κανείς πολλά. Όπως ότι το να ταυτίζεις το ΝΑΡ με τη Χρυσή Αυγή μετά την υπόθεση Κουσουρή είναι κάπως βαρύ. Ή επιπέδου ΟΑΚΚΕ (το έκανε, ταύτισε θύτη και θύμα εκείνο τον Ιούλη). Η ουσία όμως βρίσκεται στην απάντηση που δίνει κανείς στο ερώτημα: υπάρχει άλλη γραμμή εκτός από αυτή του ΚΚΕ, έστω και λάθος ή ακόμα και πολύ λάθος, στην αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα; Για το ΚΚΕ δεν υπάρχει. Όσοι δρουν οργανωμένα πέρα από τις γραμμές του είναι σε σχέδιο, σε ανοιχτή συνεργασία με την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της. Οι απόψεις τους δεν έχουν σχέση με την εμπειρία και τη δράση αγωνιστών του κινήματος, αλλά είναι υπαγορευμένες από τα κέντρα εξουσίας. Και όσοι από αυτούς δεν είναι συνειδητά στρατευμένοι στην υπόθεση της συντριβής της εργατικής τάξης, είναι αφελείς ή ανόητοι. Από την απάντηση που δίνει κανείς στο ερώτημα που αναφέρθηκε εξαρτώνται και τα συμπεράσματα που θα βγάλει για όσα έγιναν στο Πάντειο.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ανανδρα 25 εναντίον 2 επιτέθηκαν ΚΝίτες σε ΕΑΑΚίτες στο Βόλο.

Αυτό τιμάει τώρα την μνήμη της Σωτηρίας (ήταν φίλη και συντρόφισσα του πατέρα μου για όποιον μου πει γιατί τη λέω Σωτηρία);

Με τέτοια ηγεσία η Αριστερά δεν έχει να προσφέρει τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Τί θα γίνει σύντροφοι με την Ανοδο της Χρυσης Αυγής ; Στο σχολείο που υπηρετώ τα φασιστάκια αντιμετωπίζονται ως ήρωες απο τους συμμαθητές τους, παρά τις αυστηρές τιμωρίες του συλλόγου.

haridimos είπε...

Το Κόμμα δεν ασχολείται με Χρυσή Αυγή - προέχει η περιχαράκωση από τους ΕΚΟΦίτες, Αντικομμουνιστές της λεγόμενης Ανταρσύα ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε κνίτες λίγο τσίπα ρε...θες να κάνεις κριτική σε ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Κάνε όση θες... Θες να παίξεις ξύλο μαζί τους για να ακτιφάρεις τους δικούς σου στις σχολές που δε ξέρουν που να σταθούν με την παρανοϊκή γραμμή που πρέπει να υλοποιήσουν...Παίξε...

Αλλά γιατί ρε γαμώτο μπλέκεις τους νεκρούς αγωνιστές σε αυτά σου τα κόλπα? Μας οδηγούν όλους ρε...Και εμάς και εσάς και τους άλλους...Αφήστε τους ήσυχους...

Κάνατε ολόκληρη εκδήλωση για να πάτε να βάλετε σε 1 από τις 2 ολόκληρες κολώνες που έχουν τα ΕΑΑΚ πλακέτα με υπογραφή ΚΝΕ - ΚΚΕ και να τους πεις μετά εδώ δε βάζεις αφίσα...Πάνω από τα κεφάλια τους.Πάνω από το τραπεζάκι τους...Για να τους γελοιοποιείς και να τους εξευτελίζεις. Ε βέβαια αφού τώρα από ΠΑΣΟΚΟΙ μεταλλάχθηκαν σε ΕΣ - ΕΣ...Σε μια σχολή που εσύ ρε ΚΝΕ έχεις 3πλάσιους χώρους , κολώνες, τοίχους, κλπ. και η ΔΑΠΑΣΠ 10πλάσιους. Σε μια σχολή που έχει απέιρως πιο προβεβλημένα σημεία από το τραπεζάκι της ΕΑΑΚ...Ε όχι ρε γαμώτο...τόσο ξεφτίλα πια...Κι οι άλλοι τι να κάνανε? τη βγάλανε και στη παρέδωσαν να τη βάλετε σε άλλο σημείο...τόσο παράλογο είναι? Γιατί δε συνεννοείσαι μαζί τους? Αλλά που να συνεννοηθείς με τους ΕΚΟΦΙΤΕΣ...

ΥΓ:Άμα δείτε φωτογραφία από το σημείο θα θέλετε να κλάψετε και να γελάσετε μαζί...

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΪΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

προλετκουλτ

Ανώνυμος είπε...

Όντως μπρεζνιεφικό απολίθωμα είναι λάθος να αρχίζουν οι συζητήσεις για το που θα ήταν η Σωτηρία σήμερα. Όπως είναι λάθος να κάνει κάποιος ότι δε γνωρίζει που ήταν η Σωτηρία τότε...

Ήταν στη ΚΝΕ στην οποία όπως σημειώνει το 14ο συνέδριο του ΚΚΕ "τα προβλήματα στη σχέση του Κόμματος με τη νεολαία, στην πολιτική του επιρροή αρχίζουν να εμφανίζονται αρχικά στα τέλη της 10ετίας του ’70 και πιο έντονα μετά το 1983 και εκφράζονται με τη ρευστότητα στις γραμμές της, τη μείωση των ρυθμών ανάπτυξής της, τη δυσκολία παρέμβασης στις μικρές ηλικίες, που προσεγγίζουν με διαφορετικές πλέον εμπειρίες και τρόπους τη μαζική και πολιτική δράση…"

propagitor είπε...

κάποτε μας κατηγορούσαν σαν προβοκάτορες για την πυρπόληση ολόκληρων κοινοβουλίων..

σήμερα τους αρκεί έστω και μια κολώνα στη Συγγρού..

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε είναι δυνατόν να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί γίνονται όλα αυτά. υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι ΕΑΑΚιτες είναι ΕΚΟΦΙΤΕΣ που βεβύλωσαν μνημείο της Βασιλακοπούλου επειδή τρέμουν τους κομμουνιστές. Ας σοβαρευτούμε. Στημμένο από τα πριν ήταν το σκηνικό΄, σκηνοθετημένο πλήρως. Καμία μα απολύτως καμία ευθύνη δεν έχει το σχήμα της ΕΑΑΚ. Να μην το λέμε ούτε σαν σχήμα λόγου. Τους πήραν μια από τις δύο κολώνες και απλά γύρισε πίσω στα μέλη της ΚΝΕ την πλακέτα μετά από μέρες χωρίς καμία φθορά. Τι έπρεπε να κάνει. Την τιμή προς τη Σωτηρία θα την έδειχνε με το να έχει στον ελάχιστο χώρο του μια πλακέτα με υπογραφή ΚΚΕ- ΚΝΕ;Η μήπως εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί, για περιχράκωση του κόσμου του ΚΚΕ, για εμφυλίους στην αριστερά, που δεν διστάζει να καπηλεύεται τους νεκρούς του κινήματος. Ντροπή στην ΚΝΕ για τη στάση της, ντροπή και σε όποιον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και αναρωτιέται για τη μνημη των ηρώων. 5 ΕΑΑΚίτες του Βόλου πήγαν στο νοσοκομείο σήμερα.Μάλλον επειδή οι Κνίτες και οι ΠΑΜΙτες τιμούν πολύ τους αγωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Κνιτες σπερνετε ανεμους και θα θερισετε θυελλες.Ωραια επιλογη εχθρου κανατε και στην καταλληλη εποχη.Τι να πει κανεις,ελπιζω μονο να τους "μπετοναρατε" αρκετα τους πιτσιρικαδες γιατι οι λιγο μεγαλυτεροι μαλλον θα εχουν αρχισει να εχουν παλι τις γνωστες πολιτικες-υπαρξιακες ανησυχιες που κατα καιρους παιδευουν μελη της νεολαιας σας...

Τα γεγονοτα του βολου δεν προκειται να μεινουν αναπαντητα,να ειστε σιγουροι...

Ανώνυμος είπε...

Ωραια τιμη στη Σωτηρία απεδώσατε Κνίτες.

Τραμπουκισμούς...

Θα πέσουν πολλές σφαλιάρες.

kollaps είπε...

Με βάση τον αντίκτυπο του γεγονότος στον κόσμο (που φαίνεται κάπως και στην αλληλουχία των σχολίων), μάλλον κρίνεται ατυχής η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, όπως και το δακρύβρεχτο σε σημεία ύφος. Με κάθε σεβασμό απολίθωμα ε.

Εγώ έχω και την απορία εάν πράγματι μας θεωρούν τα απλά μέλη της ΚΝΕ εκοφίτες, χρυσαυγίτες, SS κλπ. Αν όχι, το θεωρείτε έτσι απλά ένα λάθος, μια υπερβολή, τρολάρισμα, τι ρε παιδί μου;

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι
κι όλοι να τρώνε δίκιο δεν είναι
έτσι το βρήκαμε κι έτσι το πάμε
κι ως να πεθάνουμε δεν το κουνάμε.

Παπάδες δάσκαλοι και χωροφυλάκοι
κι όλοι όσοι θέλουμε νόμο και τάξη
κι όσοι τ' αντίθετο θέλουν να γίνει
είναι απάτριδες, άθρησκοι, κτήνη.

Όλα τα δάχτυλα ίσα δεν είναι
κι όλοι να τρώνε δίκιο δεν είναι
τα κουκιά είναι μετρημένα, εκ Θεού κανονισμένα
Έθνος, Θρόνος, Οικογένεια
και τα δώδεκα Ευαγγέλια.

Δε μπορώ να γράψω κάτι άλλο

HIstoriasmarginales είπε...

… σήμερα τιμήθηκε η μνήμη σου, με το ξυλοδαρμό τεσσάρων «ΕΚΟΦιτών» της ΕΑΑΚ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΚΝΕ για τη δολοφονία σου.

http://historiasmarginales.wordpress.com/2010/12/20/kaipoules/

Ανώνυμος είπε...

αυτη τη μαλακια θα την σταματησουμε καποια στιγμη ή πρεπει να αρχισουμε το ξυλο σαν μαλακες;
τοση καφριλα δεν αντεχετε συντροφακο ..περασα απο την κνε και εχω φιλους και συντροφους εκει αλλα να αποκαλουν το χωρο μου εκοφιτη ή SS ;
αν όντως είναι σχεδιασμός του κκε αυτός ..τότε καλά θα κάνουν ως αριστερά να μας εξαφανίσουν , δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί η αριστερά με τέτοιες πρακτικές (ας φανταστούμε τι θα κάνει αν ποτέ πάρει την εξουσία)
κόφτε το συντροφάκια της κνε δεν κάνει καλό σε κανέναν και ούτε κανένας φοβάται.

δημητρης λαρισα

Αναυδος είπε...

Ωραία διαστροφή της πραγματικότητας
Πρώτα αποκαθηλώνεται η πλακέτα από έναν εσμό τραμπούκων και μετά κλαίγονται γιατί τους είπαν εκοφίτες.
Ας άφηναν την πλακέτα και ας έβαζαν και μία δική τους αν ήθελαν στην κολώνα τους
Αλλά τι να πείς για τους κολωνολάγνους επαναστάτες των ΕΑΑΚ

Ανώνυμος είπε...

Α, βρε Σωτηρία...

30 χρόνια συμπληρώνονται από την άναδρη δολοφονία σου από ένα τσιράκι'οδηγό της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ ονόματι Χαρίσης...

Σε πρωτογνώρισα μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα της ενιαίας ΚΝΕ το ¨86 όταν πρωτομπήκα σαν μαθητής στην ΚΝΕ...

30 χρόνια μετά, και το κόμμα στο οποίο πίστεψες, σε χρησιμοποίησε ελεεινά και τρισάθλια, για να προβοκάρει μια άλλη κομμουνιστική δύναμη: Την ΕΑΑΚ..

30 χρόνια είσαι απούσα και ούτε μια φορά δεν πρότεινε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στη συνέλευση της σχολής σου, να πάρει απόφαση για να μπει μια πλακέτα να σε θυμίζει...

30 χρόνια μετά κατέβηκε στο ΚΚΕ η άθλια ιδέα, να φτιάξει μια πλακέτα με την υπογραφή του και να την τοποθετήσει με το έτσι θέλω σε χώρο της ΕΑΑΚ. Για να σε τιμήσει;; Προφανώς και όχι!! Απλά, για να προβοκάρει την ΕΑΑΚ και να βγει μετά διαστρέφοντας την ίδια την πραγματικότητα να καταγγείλει με χυδαίο και παρανοϊκό τρόπο την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ...φασισμό, ναζισμό, κλπ κλπ κλπ... Και όλα αυτά ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ...

30 χρόνια μετά και την πλακέτα σου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ του (που έχει ΑΦΘΟΝΟ), αλλά χουλιγκανίστικα, και ετσιθελικά (φαντάσου Σωτηρία κα να χε την εξουσία που θα έστελνε το ΚΚΕ όλους τους άλλους κομμουνιστές), παρά πήγε και την έβαλε σε χώρο της ΕΑΑΚ. Ετσι! Για όπως ο σκύλος κατουράει για να ορίσει την επικράτειά του, έτσι και το ΚΚΕ-ΚΝΕ ασέλγησε πάνω στη μνήμη σου, ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΟΥ: Για να πει στην ΕΑΑΚ πως ¨εδώ είμαι εγώ, και εσείς δεν υπάρχετε επειδή το λέω εγώ¨...

Σωτηρία, εμείς οι κομμουνιστές δεν αγωνιζόμαστε για να υπάρχουν αυτές οι μισαλλόδοξες, παρανοϊκές και κανιβαλλικές λογικές... Το ξέρουμε και το μάθαμε καλά.... Το νέο μας κομμουνιστικό κίνημα, η νέα κομμουνιστική απόπειρα εφόδου στον ουρανό, θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον πολιτισμό της ανθρωποφαγίας του ΚΚΕ και όποιου άλλου συμπεριφέρεται έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία, δεν ξέρω εάν ζούσες που θα βρισκόσουν σήμερα, αυτό που ξέρω είναι πως το ΚΚΕ μεταλλάσεται ολοένα και περισσότερο, σε έναν ανθρωποφαγικό μηχανισμό.

Νιώθει πως φουντώνει η αριστερή αναζήτηση στις γραμμές του και προσπαθεί με κάθε τρόπο (με λασπες, συκοφαντίες, ξύλο, εξευτελισμό της μνήμης των ηρώων του κομμουνιστικού κινήματος) να ανακόψει αυτές τις διεργασίες στο εσωτερικό του και στο εσωτερικό της ΚΝΕ. Προσπαθεί το ΚΚΕ λυσσαλές, να μπετονάρει τα μέλη του, χτυπώντας στο συναίσθημα! Για αυτό και σε χρησιμοποίησε άθλια Σωτηρία μου.

Αλλά, δεν θα του περάσει! Σαν κομμουνιστές που είμαστε, έχουμε καθήκον, να υπερασπίσουμε τη στοιχειώδη λογική και την συντροφικότητα, κόντρα στον άθλιο κατήφορο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Και θα το καταφέρουμε Σωτηρία, να είσαι σίγουρη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε απολιθωμα απο τα περισσοτερα σχολια φαινεται οτι πληρωνεις τωρα τους κερασμενους καφεδες που επινες τοσο καιρο με τους ΕΑΑΚιτες. Δυστυχως με την αισχρη προβοκατσια που αναπαραγεις(αληθεια ποσο καλα ξερει να οργανωνει προβοκατσιες το κομμα της προβοκατορολογιας?) υποβαθμιζεις τη αξια των προηγουμενων κειμενων σου. Τωρα περιμενω πανηγυρικο λόγο για τα ανδραγαθηματα του Βολου

sosat είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΙ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΤΟ ΜΗΤΣΟ, ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ .... ?
Η ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ , ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ....
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΚΕ ΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η "ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ" ,
ΠΟΙΑ ΚΟΛΩΝΑ?
ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ?
ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΗΛΗΘΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΗΚΙΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ, Ή ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΡΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Βρε Τάσο, από πότε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ γινήκανε χουβαρντάδες με τις... κολώνες;;

Απάντησέ μου σε παρακαλώ!

2. Και γιατί το ΚΚΕ που δεν έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη (και καλά) για τις...κολώνες δεν έβαλε την πλακέτα σε δικό του χώρο που έχει άφθονο;; Απάντησέ μου καισε αυτό σε παρακαλώ πολύ!

3. Και γιατί το ΚΚΕ αφού δεν έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη (και καλά) δεν πήγε να βάλει την ταμπέλα σε χώρο της ΠΑΣΠ ή της ΔΑΠ που έχουν ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ χώρους απο την ΕΑΑΚ και είναι και οι φορείς της αστικής πολιτικής στα ΑΕΙ;; Απάντησέ μου και σε αυτό πλιιζ!!!

4. Τελευταίο: Τάσο, αφού δεν έχει το ΚΚΕ ιδιοκτησιακό πρόβλημα, να έρθω να βάλω και εγώ μια πλακέτα έξω από τα γραφεία της ΚΟΒας σου, στη μνήμη του Νικου Τεμπονέρα; Του Μ. Καλτεζά;; Ρητορικό βέβαια το ερώτημα, γιατί δεν θα σκύλευα την μνήμη των νεκρών του κινήματος για να παίξω μικροκομματικό παιχνίδι εις βάρος σου, όπως έκανε το ΚΚΕ στην Παντειο...

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδάκια των ΕΑΑΚ θα γυρίσουν στο σπίτι τους στις λαικές συνοικίες της Κηφησιάς και του Αμαρουσίου ετοιμάζοντας την επαναθεμελίωση του κομμουνισμού που από ότι έχω καταλάβει εδώ και κάμποσα χρόνια ανώτερο σημείο της είναι η δίλεπτη σύγκρουση με τα ΜΑΤ στα λουλουδάδικα. Μόλις γίνουν 25 θα πάρουν τη δουλειά του μπαμπά και θα θυμούνται τα παλιά(έχετε δει ποτέ 40αρη ναρίτη???εκτός των γνωστών που ""διωγμένοι" από το ΚΚΕ το 89 βρήκαν στέγη στο Έθνος και την Καθημερινή και διάφορες τεχνικές υπηρεσίες που λαμβάνουν έργα από το δημόσιο).Με τη Σωτηρία δεν είχαν, δεν έχουν και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν σχέση. Δεν είναι σύντροφοι, δεν είναι αγωνιστές, δεν μπορούν και δεν θέλουν να βγουν από τον μικροαστισμό που χαρακτήριζε εσαεί τους χώρους που γεννήσαν Τσουκάτους...Μόνο σαν μεταλλαγμένους Πασόκους μπορεί να τους δει κανείς και έτσι να τους αντιμετωπίζει.

αριστερός είπε...

Τάσο, αν θές πράγματι να χτυπήσεις την μικροϊδιοκτησία στις...κολώνες, πές το και στην ΚΝΕ η οποία κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο, κάνει τα πάντα για να έχει 5 κολώνες παραπάνω...

Εάν η ΚΝΕ θέλει να χτυπηθεί η μικροϊδιοκτησία στα αμφιθέατρα, να παραχωρήσει χωρο ΤΗΣ (όπως και η ΕΑΑΚ και η ΑΡΕΝ), για να γίνονται κοινές εκδηλώσεις! Τι λές;;

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε: Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά το ΝΑΡ, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πολλούς εργαζόμενους και πολλές κλαδικές ΟΒ.

Το δειχνουν αυτό οι αρχαιρεσίες στα συνδικάτα, πανελλαδικά!!

thai_hok είπε...

https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/06062007.3gp

Πως εξελίσσεται η ιστορία. Πριν τρία χρόνια δείτε “συναγωνιστές” της ΚΝΕ και “φίλε” Στάθη ποιοί σε υπερασπίστηκαν απέναντι στις ομάδες τραμπούκων που βρεθήκαμε μαζί αντιμέτωποι. Για να γίνεις τώρα ο επικεφαλής των τραμπούκων που στείλανε 4 αγωνιστές στο νοσοκομείο. Δεν πειράζει όμως γιατί δεν μετανιώνουμε. Όσο χαμηλά και να πέσετε αυτή τη στάση θα κρατούσαμε και αύριο και πάντα

kontoxontros είπε...

Λοιπόν σφυροδρέπανε, γιατί δεν απαντάς στην ερώτηση γιατί?? δεν μπήκε η ταμπέλα σε έναν χώρο της ΚΝΕ ή της ΔΑΠ αλλά σε έναν από τους λίγους χώρους που έχει το σχήμα εκεί για να γνωστοποιεί τις αντιλήψεις του?

Λοιπόν το πράγμα είναι φως-φανάρι, μπετονάρονται τα μέλη της επιτροπής αγώνα που λοξοκοιτάνε προς δυνάμεις του κινήματος (καθώς αυτοί είναι κάφροι αντικομμουνιστές) και επιπλέον σταματούν οι εσωτερικοί τριγμοί (ακόμα και μέσα στην ΚΝΕ) που στην συγκυρία των 90 καταλήψεων, μιλούσαν για αλλαγή πολιτικής και κοινά πλαίσια.

Έτσι λοιπόν από Ιανουάριο η απάντηση στην πρόσκληση για κοινό πλαίσιο, ελλείψει κάποιου σοβαρού επιχειρήματος, θα είναι "με ποιούς, με εσάς που παίζουμε ξύλο?"


ΥΓ Αν πάω να κολλήσω πλακέτα του Τεμπονέρα στον χώρο της ΚΝΕ στην σχολή μου α)Τι πιθανότητες έχω να μείνει εκεί και να βγουν οι αφίσες της ΚΝΕ
β) Σε πόσες πτώσεις θα κλίνεται το προβοκάτορας για την συλλογικότητά μου, στις ανακοινώσεις της ΚΝΕ?


ΥΓ2 και σημαντικότερο, ας μπει κάποιος από τις αγωνιστηκές κινήσεις να πει πως έγιναν τα πράγματα, σύμφωνα με το πως τα είδε ένα ουδέτερο μάτι.

Ανώνυμος είπε...

Ελα να σε δουμε Σφυροδρεπανε για απαντα γιατι επιλεξατε εν μεσω κινηματικης οξυνσης τον (πιο μικρο) χωρο των ΕΑΑΚ και οχι τον δικο σας ή τουλαχιστον των ΔΑΠ ΠΑΣΠ που ειναι πιο γνησιοι ΕΚΟΦιτες ή κυβερνητικοι συνδικαλιστες. Μπορει να εισαι διορατικος για ΚΝΙτης αλλα στην προβοκατσια δεν εχεις παρει καλα μαθηματα (αν και δημοσιογραφος).

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμο 11:28

εχω φτασει αισιος τα 41 χρονια και ειμαι ακομα στο ΝΑΡ παπαρα ανωνυμε και συμμετεχω σε σχημα του χωρου μου εδω και 10 χρονια ..διπλα μου υπαρχουν συντροφοι απο το κκε που δωσαμε και δινουμε μαχες για χρονια μαζι . εαν βλακουλη ειχες λιγο μυαλο και οχι κομματικη γαλοτσα στο κεφαλι θα προσεχες τι γραφεις αλλα μαλλον εισαι μπουμπουνας ο δυστυχης και ευχομαι να εισαι μειοψηφια στο κομμα σου
δημητρης λαρισα

Dimitrov είπε...

den ksero ti egine ston volo, pantos sto fusiko oi eaakites epidioksane na pesei ksilo, aneksartita pou tis fagne (an kai psiliazome oti afto eitan o stoxos tous eksarxis) kai an exoun autosevasmo tha prepei na to paradextoun...

oso to giati afti i kolona, einai i kentriki kolona tis piso plevras tis pantiou pou pernane oloi (foitites kai perastiki apo ton pezodromo)kai einai apo ta deksia tis kolanas ta trapezakia tis kne kai apo ta aristera tis kolonas ta trapezakia ton eaak (den einai toso ksemparko to simio lipon, oute sigoura epilegmeno gia na pasi ksilo, idika an simpsifisis afta pou ezisa sto fisiko einai ligo periergo gia to pios mpetonari pion)

kalo oxeto...

αριστερός είπε...

Δημητρόφ: Μην πάς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επιδιώκουν εμφύλιο και προσπαθούν να παρασύρουν την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο βούρκο αυτόν..

Εάν οι προγραμματικές θέσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κριτική αρχών που κάνουμε στο ΚΚΕ βαφτίζονται ¨αντιΚΚΕδισμός¨, οι χαρακτηρισμοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περί ¨ναζί¨, ¨φασιστών¨, ¨παιδιών του άδωνι και των ες ες¨για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΕΑΑΚ, ΤΙ είναι;

Η κοινή λογική, λέει πως είναι χειρότεροι από αντιΝΑΡ και αντιΕΑΑΚ μένος...

Είναι απλά, η αντίληψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον σοσιαλισμό: Εναν ¨σοσιαλισμό¨ όπου το ΚΚΕ θα κυβερνά σαν ένα μοναρχικό κόμμα. Με την εργατική τάξη, στο ρόλο του υπηρέτη.

Σύντροφοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (και υπάρχετε πολλοί), που σκέφτεστε κομμουνιστικά, απομονώστε μεσα στο κόμμα σας και την ΚΝΕ, αυτή την κανιβαλλική ανθρωποφαγική αντίληψη που συκοφαντεί τον κομμουνισμό και τον παρουσιάζει στα μάτια της νεολαίας και των εργαζομένων, σαν μια φεουδαρχική αστυνομική κοινωνία...

propagitor είπε...

Τι τεράστια προβοκάτσια η ΚΝΕ να αναρτά μια πλακέτα στη μνήμη του νεκρού της μέλους στο παν/μιο που ήταν φοιτήτρια!

Πόσο μεγάλη τιμή η κολώνα ΣΑΣ να φιλοξενεί μια ταμπέλα προς τιμήν μιας ηρωίδας όλων ΜΑΣ!

Τους δείχναν την ηρωίδα και κοιτούσανε το δάχτυλο..

Θλίψη!

χρυσαυγιτης,εκοφιτης,απογονος ss είπε...

Αφου ειστε τοσο λαρτζ με τους χωρους των σχολων λοιπον,θα ερθουμε απο τις αρχες του ετους σε καθε σχολη να βαλουμε στους τοιχους της κνε πλακετες του Νικου Τεμπονερα με αφορμη τα 20 χρονια απο το θανατο του με υπογραφη Ε.Α.Α.Κ...και οχι απλα θα ερθουμε,αλλα θα ειμαστε και 7πλασιοι και θα πουλαμε τσαμπουκαδες γιατι ειμαστε και πολυ μαγκες και αντρες...και αμα τολμησει κανας αντικομμουνιστης να τα βεβηλωσει θα σπασουμε στο ξυλο 5-6 ομοιδεατες του για παραδειγματισμο (εμεις βεβαια παλι θα ειμαστε 7πλασιοι γιατι αλλιως μπορει και να μη μας παιρνει).Ασε που θα βγαλουμε και μια γαματη και ντουρα ανακοινωση για κατι απογονους των ρειντζερ,των κενταυρων και της χουντας που προβοκαρουν το λαικο κινημα...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

κομμουνιστής πολύ άνω των 40 είπε...

Η ενέργεια της ΚΝΕ έχει προφανείς σκοπιμότητες που δεν αντέχουν σε σχολιασμό.
Προσωπικά με θλίβει απίστευτα η στάση του παιδιού που τρέχει το μπλογκ. Η επιμονή του στη χρήση του ονόματος της νεκρής σε άλλα κατάστιχα και γιά άλλους λογαριασμούς δεν είναι μόνο απόλυτα αναξιοπρεπής, δε στερείται απλά κάθε ίχνους κομμουνιστικής ηθικής αλλά είναι ευθέως πρόστυχη.

Αν βασανίζεται από, κατά πως φαίνεται ανυπέρβλητα, προβλήματα ενοχών και τύψεων, λύση δεν είναι ο βιασμός της συνείδησης με την αναπαραγωγή της τσογλανιάς και της προστυχιάς. Η αθλιότητα αυτής της ανάρτησης δεν ξεπερνιέται με καμία κουτοπονηριά ούτε με τάχα δήθε μελαγχολικά λεκτικά σχήματα.
Τον είχα σε υπόληψη, γιά αυτό και λέω κατάμουτρα ότι είναι γιά φτύσιμο. Στα μούτρα.

Dimitrov είπε...

afto einai to kako me ton diadiktiako dialogo... an thelei o allos kanei oti den diavase i oti den katalave afta pou eipes kai apla sinexizei na leei ta dika tou...

anaferomenos ston χρυσαυγιτης,εκοφιτης,απογονος ss apo pano...

Ανώνυμος είπε...

ΚΝίτες ειστε απαραδεκτοι.Αλλα αυτο το περιστατικο ειναι η απολυτη επιβεβαιωση οτι ο Σταλινισμος ζει και διαιρει στο κομμα σας.Οσον και να αρνειστε τον χαραχτηρισμο ''σταλινικοι'',με τετοια σικε σκηνικα τον επιβεβαιωνετε.Ολη σας Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.Ακομα και ο διαχειριστης αυτου του blog που φαινετε πιο σκεφτομενος απο τον μεσο ορο σας,υποννοει οτι οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τιμουνε την Θανουσα ηρωιδα της Ε.Τ. επειδη δεν ενεργουνε(δεν τον τεκμηριωνει αυτο πουθενα)με αναλογο τροπο με την ιδια.Το αποκορυφωμα της χυδαιοτητας...

Ανώνυμος είπε...

καμμένο μπατσικό δεν κάνει ίου ίου,ξυλώστε τις κολώνες στο χώρο της Παντείου...







ΑΣΟΒΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Noμίζω πας για ρεκόρ σχολίων ανα χρονικό διάστημα που τρέχει το κείμενο.Xτύπησες όμως το πιο καυτό θέμα της επικαιρότητας..

Και που λες Σωτηρία,σωτηρία δεν βρήκαμε..

Του indymedia γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Κριμα,πραγματικα κριμα βρε παπαρες,ειδικα τωρα που και εσας σας εχουμε αναγκη ολος ο εργαζομενος λαος...Αυτα τα αισχη πηγαινετε και κανετε....Αποκλειετε π.χ. να υπαρχουνε μελη της ΚΝΕ τα οποια να εχουνε υψηλοτερη ταξικη καταγωγη απο αντιστοιχα της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ?Ετσι,για να θεσω ενα ερωτημα χρησιμοποιωντας την λογικη σας...Να μην ρωτησω και εγω προβοκατορικα οποτε με συμφερει.....σαν εσας...?Η εργατικη ταξη μοναχη της θα σωθει οπως λεει και το τραγουδι,τα εργατικα κομματα ειναι οργανα υποταγμενα σε αυτο τον σκοπο,δεν υπαρχουν για να οικειοποιουνται την λαμπρη ιστορια των εργαζομενων της ανθρωποτητας για μικροπολιτικες σκοπιμοτητες.
ΞΕ-ΦΤΙ-ΛΕΣ!
Και οποιος ακομα ΚΚες ή ΚΝιτης καταλαβαινει στα αληθεια τι εγινε και ο οποιος κανει την παπια για κομματικο πατριωτισμο ειναι διπλα συννενοχος...

μπαγουδο είπε...

από νέο έτος (γιατί η ΚΝΕ πολύ καλά έκανε που διάλεξε να ακτιφαριστεί αυτή τη χρονική περίοδο) πρέπει να αναρτηθούν πλακέτες Γρηγορόπουλου με υπογραφή αλφάδι στα τραπεζάκια της ΚΝΕ (δημόσια δεν είναι κι αυτά), πλακέτες Τεμπονέρα με υπογραφή ΕΑΜ στα τραπεζάκια του ΜΑΣ, πλακέτες Σιδέρη με υπογραφή Κ.Ο. Μαχητής έξω από την ΚΟΑ, κι έτσι για να ανάψουν τα αίματα, πλακέτες Γράψα με υπογραφή ΝΑΡ στα (δημόσια) ταμπλώ της ΠΚΣ.

Τι θα γράφεις τότε διαλλακτικό απολίθωμα;

Τον αράπη σου κι αν πλένεις...

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΑΚ: "Εμείς δεν τιμούμε τη Βασιλακοπούλου κολλώντας αφίσες που την απεικονίζουν".

Σωστά. Τιμούν τη μνήμη της κατεβάζοντας τις εν λόγω αφίσσες.

http://www.youtube.com/watch?v=xwamCGQU7_s είπε...

kapote itane to AADM...einai akoma arage?
kapote itan to sintonistiko AEI-TEI
paei kai auto....paei kai i pks....
tora exoume to MAS.
Ti thelo na po?i krisi irthe kai mas
gamaei ta petala.barethika ta sxedia epi xartou.Ti kainourgio leei to komma auti ti stigmi me ta nea dedomena?oti kai kataktisis tha exoume tha einai proskeres kai oti i lisi einai i laiki exousia?oraia
as afisoume tis plaketes stin akri kai as pame gia ti laiki exousia kai meta kanoume se olous tous iroes tou kinimatos apo ena adrianta.
oso gia as eaakites ti na po?einai dinaton na simporeueste me to SEK,na iparxoun 5-6 grammes,na apaxionete pliros opiadipote morfi organomenis drasis?lipamai pou to leo kai prospatho na min ime midenistis alla mpros gremos kai piso remma...As stamatisei edo auti i istoria me tin Basilakopoulou.I kne ekane tin provokatsia kai to ekmetaleuetai kai oi eaakites klaigontai kai me ti seira tous to ekmetaleuontai.Kai vevaios i kne mallon to exei xasei.Alla Os Edo.

KOMMANTO είπε...

KAI BEBAIA ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ -που παρακαλάει να μην έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μέτωπο, το φοιτητικό, μετά τις γιορτές- ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΧΕΣΤΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει και πολυ σημασια αλλα για να μη λεμε και οτι θελουμε..

"Κι είναι λοιπόν κι αυτοί που έρχονται κάθε χρόνο στο μνημόσυνο με ένα στεφάνι. Σαν κι αυτό που αφήσαμε κι εμείς στην κηδεία του γράψα, γιατί ήταν τίμιος σύντροφος και το αίμα νερό δε γίνεται."


εεεε, ποιοι ειστε "εσεις" που αφησατε στεφανι στην κηδεια του γραψα??????? η κνε και το κκε παντως δεν αφησαν... οσον αφορα το επιμαχο ζητημα, απολιθωμα νομιζω οτι με το σημερινο ποστ ανεβασες την αναγνωσιμοτητα και τα σχολια στο μπλογκ αλλα εσυ επεσες πολυ στα ματια πολλων απο οτι φαινεται.και στα δικα μου βεβαια.

..."Κι άντε εσύ που είσαι πιο έξυπνος, ας πούμε κατάλαβες ότι οι δικοί μου το κάνουν για να με μπετονάρουν. Εσύ τι έκανες γι’ αυτό; Για να μην του δώσεις πάτημα να πετύχει αυτό που ήθελε; "...

μμμμμ ναι ρε θα κατσουμε και να μας γαμησουν για να μην τους κανουμε τη χαρη και μπετοναριστουν... τι ειναι αυτα ρε σοβαρευτειτεεεε

Αναυδος είπε...

1. Είναι τραγικό αυτοί που θελουν να μας απελευθερώσουν από τον κομμουνισμο (νΚΑ)να λατρευουν ετσι μία κολώνα. Και γύρω από την κολώνα να τσιρίζουν για την ενότητα της αριστεράς, για το μνημόνιο, για το ανθρωποφάγο κκε κλπ κλπ κλπ
2. Η κολώνα είναι η κεντρική κολώνα στον πεζόδρομο και αν θα έπρεπε να μπει κάπου μία αναμνηστική ταμπέλα εκεί θα έπρεπε να μπει. Που να μπει στα υπόγεια ?
3. Το να στέλνεις όμως 50-60 τραμπούκους για να ξηλώσουν την πινακίδα μετά από 5 μέρες αυτό ναι είναι φασισμός και από τα σχόλια στο μπλογκ μάλλον η ανακοίνωση της κνε δεν είναι υπερβολική.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα την λογική των ΕΑΑΚ να αποκαθηλώσουν την πλακέτα.
Ήταν θέμα χώρου ή ήταν θέμα να απαντήσουν με τσαμπουκά στον υποτιθέμενο τσαμπουκά της ΚΝΕ?
Το περιεχόμενο της πλακέτας τους προσβάλει?
Λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ορισμένοι πήραν θέση επί του ζητήματος. Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση ΤΩΡΑ 2 μήνες μετά...

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17605

Ούτε η φράση
ΔΕΝ ΚΑΛΩ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ από τους οργανωμένους συντρόφους μου. Αυτό που ελπίζω και καλώ καθέναν να κάνει είναι να πολεμάει ότι στραβό βλέπει επίμονα και θαρρετά, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που του δίνουν οι αρχές λειτουργίας του Κόμματος ακόμα και αν του φαίνεται οτι η προσωπική του συμβολή μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Σε μια γενικά κατά τα άλλα πολύ συναισθηματική δήλωση

κάποιος που ξερει.. είπε...

ήταν Βοναπάρτης στην κομματική του ζωή, και βοναπαρτικά αποχώρησε..

2 σελίδες κείμενο για να μας πει οτι είναι κομμουνισταράς, πιστός στις αρχές και το καταστατικό.

Ανώνυμος είπε...

O Αλέκος ήταν συμφοιτητής μου στο Φυσικό, σπουδαίο παιδί. Μόνο μειονέκτημα ότι ήταν πολύ προσηλωμένος στην οργανωτική πλευρά της πολιτικής πάλης. ¨Ηταν, είναι και θα είναι κομμουνισταράς και γι'αυτό δεν μπορούσε να κάτσει σε ένα κόμμα που έχει εκτραπεί από τον μαρξισμό-λενινισμό και λειτουργεί αντιδημοκρατικά.

καλό ξόδι! είπε...

όλοι γαμώ τα παιδιά στο φευγιό τους!

κάποιος άλλος που ξέρει είπε...

τσιμουδιά γιατί "το ΚΚΕ εγκατέλειψε το μαρξισμό λενινισμό"..
κατα τ'άλλα δε θέλει προβοκάτσιες, "απελθέτω" οι γνωστοί λασπολόγοι και τέτοια

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εγώ ο προβοκάτορας. Εγώ ο κατάπτυστος κι αναξιοπρεπής, που αναπαράγω την τσογλανιά και την προστυχιά. Που είμαι για να με δέσουν και να περνάει μπροστά μου ένας-ένας, όλο το συντονιστικό, να με κοιτάνε με σιχασιά και να με φτύνουν ομόφωνα. Που γράφω δακρύβρεχτα μελό ενάντια στη ροή του αγώνα και των σχολίων και χρησιμοποιώ τους νεκρούς σε άλλα κατάστιχα. Που από χτες πολλοί νιώθουν ότι έχω πεθάνει μέσα τους ως απολίθωμας και φροντίζουν για την τελευταία μου κατοικία.

Κι άμα δεις βρικόλακες, κόκκινους φιλάθλους
Ψήσ’ τους για να βάλουν σφυροδρέπανα στους τάφους

Εγώ, που ο συνδικαλιστής κοντόχοντρος είναι πολύ απασχολημένος για να με κεράσει καφέ (που ούτως ή άλλως δεν πίνω) αλλά βρίσκει πάντα χρόνο να μου κάνει ένα κάρο ερωτήσεις για την οργάνωση, από την πιο έξυπνη ως την πιο εξυπνακίστικη.

Ό,τι είχα να πω το έγραψα εισηγητικά και δεν έχω να προσθέσω πολλά στη δευτερολογία –ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά. Χαίρομαι που δυο σύντροφοι μου είπαν εκτός διαδικτύου ότι διαφωνούν με το κείμενο, αλλά τους φάνηκε τρυφερό και τους άρεσε. Χαίρομαι γι’ αυτούς που δεν τους άρεσε, αλλά κράτησαν τις αρχές τους και τη συνείδησή τους καθαρή. Ανταποδίδω τα συλλυπητήρια σε αυτούς που έκαναν το ίδιο με τα νύχια τους. Λυπάμαι για το σφο που δανείστηκε την ατάκα του χατζησωκράτη περί αυτισμού. Κι αναρωτιέμαι τι μπορεί να σημαίνει προβοκάτσια.

Στα ελληνικά μεταφράζεται πρόκληση. Αλλά γιατί είναι πρόκληση μια πλακέτα για μια συντρόφισσα, που όλοι τη νιώθουν και δική τους; Εκτός κι αν το πρόβλημα δεν είναι το περιεχόμενο, αλλά η υπογραφή. Κι επειδή θεωρητικά το πρόβλημα δεν είναι τίποτα από τα δύο, το πρόβλημα πρέπει να είναι η κολόνα, οπότε..

Νευριάζω με τον πόλεμο της κολόνας. Με τις ιδιοκτησιακές λογικές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Με το ξύλο που έπεσε –και σα μέσο γενικά, αλλά κυρίως για το λόγο ειδικά. Με το δίκιο του ισχυρότερου που είναι ο νόμος του φοιτητικού αμαζονίου με τα παρθένα ιδανικά. Με τα παιδιά στην πάντειο που δε βρήκαν ένα μίνιμουμ ανθρώπινης επαφής κα συνεννόησης. Στα μμε δεν είχαμε καμία κολόνα αλλά πάντα τα βρίσκαμε. Πού και πού χρειάζεται λίγος ρεβιζιονισμός κι ειρηνική συνύπαρξη.
Το ξύλο βέβαια είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα κι ίσως πρέπει να γράψουμε κάποτε το περί δικαίων κι άδικων ξύλων. Αλλά το ηλίθιο ξύλο είναι πάντα ηλίθιο κι άδικο, ανεξάρτητα από το ποιος επιτίθεται πρώτος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μένει να (προσπαθήσουμε να) εξηγήσουμε το γιατί. Και ποιος το έπιασε δηλ για να το βρούμε εμείς; Σίγουρα όχι πάντως όσοι έχουν έτοιμες απαντήσεις.

Γιατί έβγαλε ανακοίνωση με τέτοιους χαρακτηρισμούς η οργάνωση; Γιατί στην πολεμική ποτέ δεν είχε λεπτούς τρόπους, αλλά είχε πάντα ουσία. Κι αυτή είναι σε αυτό που έγραψα και στο κείμενο. Καθένας χαρακτηρίζεται απ’ τις πράξεις του, όχι απ’ αυτά που θα πουν οι άλλοι.

Γιατί έβαλε εκεί την πλακέτα; Στην χειρότερη περίπτωση επειδή έβαλε στο μάτι την κολόνα. Που αν ισχύουν αυτά περί κεντρικού σημείου, ή αυτό που λέει στο σχόλιό του ο ντιμιτρόφ, δε στέκει ούτε αυτό. Κι έχεις κι αυτούς που ρωτάν: τι θα ‘λεγες αν γινόταν το αντίθετο και βάζαμε εμείς πλακέτα του τεμπονέρα στο τραπεζάκι σας; Λες κι η πλακέτα μπήκε εκεί από καπρίτσιο και για τσαμπουκά, όχι επειδή η σωτηρία ήταν φοιτήτρια στην πάντειο.

Τι άλλες ερμηνείες υπάρχουν πάνω σε αυτό; Ότι ήταν λέει προβοκάτσια. Που στην κινηματική διάλεκτο, σημαίνει ότι κάνεις κάτι εσύ για να το φορτώσεις σε άλλους. Σα να λέμε ότι πήγαν οι κνίτες και κατέβασαν μόνοι τους την πλακέτα για να φτιάξουν σκηνικό.

Άστοχη ανακοίνωση, φτηνή προβοκατορολογία, αλλά εδώ δεν ενοχλήθηκε κανείς. Κι είναι μια ανακοίνωση πάνω στην ανακοίνωση, για την κατάπτυστη ανακοίνωση των άλλων, όχι για τα γεγονότα. Πιάνεται από τους χαρακτηρισμούς για να αποφύγει την ουσία και δε δίνει πειστική απάντηση στο γιατί κατέβηκε η πλακέτα. Γιατί όταν την κατεβάζεις (έστω και προσεκτικά) είναι σα να σε ενοχλεί ως σύνολο (υπογραφή και περιεχόμενο) και χάνεις το όποιο δίκιο είχες βάση εθιμικού δικαίου περί κολόνας.

Και πώς εξηγούν τα περί προβοκάτσιας; Με τι σκοπό έγινε;
Το έκαναν λέει για να μπετονάρουν τον κόσμο τους εν μέσω κινήματος και καταλήψεων. Είδε δηλ η κνε ότι δεν τραβάει η γραμμή της στα αμφιθέατρα και γι’ αυτό είπε να βάλει μια πλακέτα για τη σωτηρία στην κολόνα της εαακ στην πάντειο κι έστησε το σκηνικό για να μπετονάρει τους δικούς της. Απίθανο σκεπτικό.

Κι αν αναρωτηθώ κι εγώ με τη σειρά μου για ποιο λόγο έγραψαν αυτές τις αστειότητες στην ανακοίνωσή τους, το μόνο προφανές που μπορώ να πω –πέρα από το μία σου και μία μου- είναι ότι το έκαναν για να μπετονάρουν κι αυτοί τον κόσμο τους. Γιατί κάποιοι ίσως είχαν τις αμφιβολίες τους και σκέφτονταν ότι μ-λ κία παίχτηκε. Ας μας πει και κάποιος ουδέτερος από τις ΑΚ (αγων. κινήσεις) τη γνώμη του, για επιβεβαίωση.

Τώρα λοιπόν που έμεινε το μπετονάρισμα εκατέρωθεν, ευτυχώς μεσολαβούν τα χριστούγεννα και θα αγαλλιάσουν οι ψυχές μας με αγάπη. Κι από του χρόνου πάλι πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει επιτέλους με την ιστορία με τις κολόνες που καταντά τραγωδία (οιδίπους επί κολωνώ). Και φυσικά με την πλακέτα της Σωτηρίας. Μπας και δούμε τελικά σωτηρία.

Αυτά και τριτολογία δεν προβλέπεται από τις διαδικασίες (ούτε καν από το λεξικό του word). Πιθανόν να μην κάλυψα τους περισσότερους. Αλλά δε γράφω για να καλύψω κάποιον. Ούτε για να ανέβω στα μάτια τους, ή να ανεβάσω την αναγνωσιμότητα. Κι αν έπεσα στα μάτια κάποιων γιατί πιστεύουν κάτι από τα παραπάνω, τότε αμοιβαία τα αισθήματα και άστα σιέμπρε.

zhukov είπε...

ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ "μμμμμ ναι ρε θα κατσουμε και να μας γαμησουν για να μην τους κανουμε τη χαρη και μπετοναριστουν... τι ειναι αυτα ρε σοβαρευτειτεεεε"

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΗΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ (ΕΣΤΩ ΤΟ ΛΕΙΨΟ) ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ "ΓΑΜΑΝΕ"...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΝ ΑΝΕΜΕΛΑ..

Τους δείχναν την ηρωίδα και κοιτούσανε την κολώνα..

τι να πείς..

Il Trovatore είπε...

Αγαπητέ σφυροδρέπανε

Ο μεταμοντέρνος κνίτης είναι μαλάκας εκ φύσεως.
Δεν χρειάζεται να γραφτούν τόσα πολλά γιαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η ΚΝΕ δεν κάνει ό,τι κάνει για αυτοσυγκροτητικούς λόγους. Ίσως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει τους χώρους της ΕΑΑΚ στην ΑΣΟΕΕ παρουσία 40 μαντραχαλάδων.
Σύντροφοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, δεν πειράζει. Τραβάτε αλλού να ψαχτείτε για ξύλο, κι αν έχετε ανάγκη από αχτίφ ζητήστε το από την ηγεσία σας.
Η πλάκα με τα ΕΑΑΚ και τα ενδοαριστερά ξύλα έχει τελειώσει προ πολλού. Καλύτερα να το πάρετε χαμπάρι όσο είναι νωρίς, γιατί αλλιώς η κατρακύλα σας δε φαίνεται να έχει τελειωμό φέτος.
Υ.Γ:Πιο λυπηρό απ' όλα δεν είναι το ενδοαριστερό ξύλο, αλλά το γεγονός ότι φέτος σύντροφοι της ΚΝΕ δεν έχετε σηκώσει ούτε "μισό" χέρι στο κεφάλι ενός μπάτσου, ενός ΔΑΠίτη ή ενός ΠΑΣΠίτη, όταν έξω στην κοινωνία γίνονται αυτά που γίνονται, αλλά έχετε την "αυτοπεποίθηση" να το σηκώσετε σε βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται. Τουλάχιστον, παλιότερα ρίχνατε και καμιά "φάπα" στον κοινό αντίπαλο. Πλέον ούτε αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες...

Όταν δώσει χώρο η ΚΝΕ στα ΕΑΑΚ θα δώσουν και τα ΕΑΑΚ στην ΚΝΕ.

Όποιος πιστεύει οτι δεν ήταν προμελετημένο το "έγκλημα" είναι ηλιθιος.

Πολυ τιμητικός για τη Σωτηρία ο ξυλοδαρμός των ΕΑΑΚιτών στο Βόλο.

Τουλάχιστον όταν γινόντουσαν τέτοια πράγματα (ξυλοδραμοί)την εποχή της Σωτηρίας στην ΚΝΕ αποχωρούσαν 400 νοματαίοι και όσοι ξέρουν ιστορία ξέρουν και γιατί μιλάω.Τώρα οι αλλοτριωμένοι ΚΝίτες το έχουν και καμάρι ότι δέρνουν αλλους αριστερούς.Συμμορία φάση.

Δεν έχει ανάγκη από πλακέτες η Σωτηρία ζώα.

Ανώνυμος είπε...

ωρε αντικουκουεδιλα..... α ρε σφυροδρεπανε. Τους δινεις και βημα να λενε τα δικα τους. Καλα για τον αλεκο δεν θα σχολιασω. Δεν ειναι κληρονομικο το ειπαμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.
Η αλήθεια είναι πως από την "Ερωτογραφία της ΚΝΕ" και τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται μέχρι τώρα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Για όλους μας, όπως επίσης και για το απολίθωμα.
Πρακτικές όπως αυτές που ακολουθεί η ΚΝΕ (και δεν αναφέρομαι μόνο στα συγκεκριμένα στημένα γεγονότα), δε δείχνουν τίποτα παραπάνω από την απομάκρυνσή της από τις νεολαιίστικες μάζες, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα οξυμένα προβλήματα που αυτές βιώνουν. Θυμίζουν έντονα εποχές που η ΚΝΕ έχανε την επαφή της με τη νεολαία στο όνομα της δήθεν επαναστατικής πρωτοπορίας και αναλωνόταν σε τσαμπουκάδες στις σχολές με τη ΔΑΠ η οποία ανέβαινε.
Είναι φανερό πως η γραμμή που έκανε την ΚΝΕ να αναμετρηθεί με λαθεμένες αντιλήψεις και πρακτικές ,να ανασυγκροτηθεί, να πατήσει στα πόδια της και να αναπτυχθεί μαζικά, καθιστώντας την μια πραγματικά μαζική πολιτική Οργάνωση νεολαίας δεν υπάρχει πια.
Πώς φτάσαμε ως εδώ μετά από περίπου 20 χρόνια και βάλε θα απασχολήσει μια μέρα τον ιστορικό του μέλλοντος, σίγουρα πάντως δε θα αποκαλυφθεί άμεσα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ειστε αρρωστοι!

Στέλνετε 3 συντρόφους ΕΑΑΚίτες στο νοσοκομείο και ζητάτε και τα ρέστα γιατί βρίζουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Τι πρέπει να κάνετε δλδ για να τολμήσουμε να κριτικάρουμε, να σκοτώσετε κανέναν;

Βρωμάτε τη σαπίλα του συστήματος.Έχετε διαβρωθεί από το νόμο ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Ανώνυμος είπε...

sobara pigan 3 sto nosokomeio?
pou souy pousti kai ego eleipa! gamo to merokamato

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η κίνηση απο πλευρας ΚΝΕ είναι λάθος καθώς έπρεπε να γίνει κοντά στις εκλογές τις φοιτητικές. Τωρα δεν θα έχει αντίκρισμα. ΧΑΧΑ.

Παντως το βλέπω ρε αρχιΚνίτες κάποια στιγμή στο Παντειο απο τη μία θα σας βαράνε οι σύντροφοι απο το στέκι απο την άλλη οι εαακίτες και θα τρέχετε να κρυφτείτε πίσω απο τους φίλους σας τα ΜΑΤ. Εργαζόμενους στην καταστολή συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Ω ρε φίλε τι οπαδιλίκι είναι αυτό;;;

Γι αυτό είστε οι μεγαλύτεροι αιμοδότες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κάποτε τελειώνουν τα καφριλίκια και μετά από ουσία τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΚΝίτη που κάνει πλάκα με ανθρώπους που πήγαν σε νοσοκομείο μιλάω.

Κομιτατζής είπε...

Η ΚΝΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει την εντελώς λαθεμένη τακτική της στο φοιτητικό κίνημα ουσιαστικά να διαλύσει τις γενικές συνελεύσεις, υποβαθμίζοντας τες και βοηθώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο. Πως θα αντιμετωπίσει την άνοδο της ΕΑΑΚ; Κολλώντας μια πλακέτα για τη Σωτηρία που γράφει ΚΝΕ από κάτω στην κολώνα της ΕΑΑΚ. Η προκήρυξη ήταν γραμμένη από πριν και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί.

Ευρυτερος είπε...

Εσύ δεν μου έλεγες ότι συμφωνείς με την υποβάθμιση του θέματος; Πάντως τι υποβάθμιση, ο Ριζοσπάστης σήμερα αφιερώνει ένα δισέλιδο, η ιστοσελίδα της ΚΝΕ προφανώς σκοπεύει να το έχει μοναδικό θέμα μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα και ο ξυλοδαρμός των "απόγονων των S-S" σε Φυσικό και Βόλο αποδεικνύουν πόσο γρήγορα οι Κνίτες πέρασαν από τη θεωρία (τη νέα γραμμή του κόμματός τους) στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά καλά όλα αυτά αλλά για να την παραδώσετε στην ΚΝΕ, μαζευτήκατε από παντού και πέρα από τη σχολή;

Αυτό πως λέγεται;

Σαν περίεργα μας τα λέτε και δε μαζεύεται με τίποτα..

Ωραία ανακοίνωση τα ΕΑΑΚ. Πως μπορείς να γράψεις μια ανακοίνωση χωρίς να λες τίποτα..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευρύτερε υποβάθμιση δεν εννοούσα να κατεβάσεις εκείνο το κείμενο για να ανεβάσεις ένα άλλο πιο μεροληπτικό. Κι εν πάση περιπτώσει εννοούσα να το κατεβάσεις για τα σχόλια, με το ίδιο σκεπτικό που το είχες κάνει και σε άλλα παλιότερα κείμενα. ήταν κι αυτό που έβαλες ένα από όσα έκαναν τελικά το θυμικό να νικήσει.

ζαχαριαδικός μαοϊστής είπε...

Η ΟΑΚΚΕ συκοφάντη S.E. ήταν μέσα στη δίκη του ναζιστή Περίανδρου και πρωτοστατεί πάντα στο πολιτικό τσάκισμα του ναζισμού, πολύ περισσότερο από τον "αντικαπιταλιστικό" σου χώρο. 2 από τους τρεις αντιναζιστές που πρόσφατα σέρνονταν σε δίκη με μάρτυρα κατηγορίας τον αρχιναζιστή Κ. Πλεύρη είναι μέλη της ΟΑΚΚΕ.

Και φυσικά η ΟΑΚΚΕ δεν εξίσωσε τον Κουσουρή με τους χρυσαυγίτες τότε. Απλούστατα σημείωσε πως με εξαίρεση τον εθνορατσισμό, η πολιτική πλατφόρμα ΝΑΡ - Χρυσής Αυγής έχει τα ίδια βάθρα: αντιδυτικισμός, μικροαστικός αντικαπιταλισμός, κρυφοσυμπάθεια για τους ανατολικούς στρατοκρατικούς ιμπεριαλισμούς, υπεράσπιση του "κρατικού - δημόσιου" απέναντι στο ιδιωτικό κλπ.

Μη λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει ρε μάγκες...Άλλο η κριτική άλλο η συκοφαντία...

Ανώνυμος είπε...

re palikari.les oti kratas tin ousia apo thn praksh (to katevasma ths fwto), omws syneidhta apomononeis to gegonos ap th genikoterh kinhsh ths kne sthn panteio kai meta vgazeis apopsh-kataggelia gia tin eaak gia to skhniko. diastrevlonontas etsi thn alithia den boreis na kinitheis brosta.

raskolnikov είπε...

η θλιβερή πραγματικότητα με την ΚΝΕ και τους Κνίτες είναι ότι απλά δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα απέναντι στην ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην τοπική ΕΛΜΕ της Κέρκυρας η ΕΣΑΚ και οι Παρεμβάσεις υπερψηφίζουν από κοινού και τα δύο πλαίσια, στην Χίο μια πραγματική πορεία με ανέργους και εργαζόμενους με συνθήματα ενάντια στην ΓΣΕΕ, την ΕΕ, την Τρόικα πέρασε μπροστά από το ΠΑΜΕ, Αλλού οι παρεμβάσεις καθηγητών διαλύουν την φιέστα της Διαμαντοπούλου και τους καθηγητές του ΠΑΜΕ να κάθονται απέξω σαν κάτι αστείοι τροτσκιστές σε αμερικάνικες ταινίες, στο εργατικό κίνημα συγκροτείται μια πραγματική ταξική πτέρυγα με αγωνιστικά σωματεία αποφασισμένη να ανατρέψει τους νόμους... στο Πέραμα, εδώ εκεί σύντροφοι από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πλησιάζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλέπουν πως τα σύνθηματα και τα χρέη είναι σωστά και μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση, η Εποχή (προηγούμενης Κυριακής) χαιρετίζει την μετατόπιση του ΚΚΕ στο ζήτημα της ΕΕ, το ΚΚΕ που μια 20ετία είχε προμετωπίδα την έξοδο από την ΕΕ τώρα μασάει τα λόγια του,.... κάτι έπρεπε να γίνει... έτσι μπαίνει μια πινακίδα της Σωτηρίας τυχαία στην κεντρική κολώνα του Παντείου... τα επιχειρήματα των φίλων και συντρόφων από το ΚΚΕ είναι όχι μόνο αστήριχτα λογικά, αλλά γεμίζουν μόνο θλίψη. Λόγια που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα λειτουργούν ως μπετονάρισμα, λάσπη και ωέμματα, η ΕΑΑΚ μένει στην Κηφισιά, ας δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα στο Πέραμα σύντροφοι... Το ΚΚΕ έχτιζε έναν κομματικό πύργο πάνω στην κινηματική νηνεμία, τώρα που δυστυχώς και συνάμα καλώς τα πράγματα αλλάζουν και η άμμος κινείται... ο πύργος φοβάται...

zhukov είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΛΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΑΝΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Η ΚΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΚΑΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΟΥ:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΗΛΩΣΑΜΕ ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ?

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Κ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΑΝΕ?ΘΑ ΤΗ ΧΕΖΑΝΕ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΧΟΡΕΥΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ??

ΓΕΛΑΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Και εγω πιστευω οτι οποιος προβαινει σε ακραιες ενεργειες βιας προδιδει οτι ειναι πολιτικα εγκλωβισμενος(ή και χρεωκοπημενος). Και δεν εννοω μονο την ΟΒΑ Παντειου, που εχει μεγαλη οργανωτικη δυναμη αλλα δυσαναλογη επιρροη, αλλα και γενικα για την ΚΝΕ και το ΚΚΕ που ενω βλεπουν ανοδο του λαικου ριζοσπαστισμου (ακομα και την προσφατη εκλογικη ανοδο) δεν μπορουν να εγκολπωσουν αυτο τον κοσμο(ειδικα τη νεολαια) οσο το εχουν καταφερει οι εξωκοινοβουλευτικες δυναμεις και η αναρχια και ισως διαβλεπουν πιθανες φυγοκεντρες τασεις απο το εσωτερικο τους. Νομιζω οτι το γεγονος της Παντειου, μετα και το χτυπημα στο Βολο, πρεπει να εκληφθει ως κινηση αποφασισμενη
απο καποιο κεντρικο επιτελειο σε γνωση της ηγεσιας.



Οσο για σενα Σφυροδρεπανε δεν θα πω τιποτα... δρυος πεσσουσης πας ανηρ ξυλευεται.

zhukov είπε...

Η ΚΟΛΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ...
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ ΤΗΣ...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..(ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ)

Ανώνυμος είπε...

Να καούν, να καούν οι κολώνες στα ΑΕΙ
και να μείνουνε μονάχα οι κολώνες της ΔΕΗ...





ΑΣΟΒΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το παρόν ποστ έχει αναλωθεί σε μια συζήτηση φτωχού φοιτητικού συνδικαλισμού, που είμαι σίγουρος ότι ο διαχειριστής του blog δεν την επιθυμεί για κανένα λόγο.
Και εξηγούμαι:
1. Θέμα "ΞΥΛΟ - ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ κλπ."
Γιατί δεν αναφέρει κανένας ότι το μάθημα "Ξύλο" είναι ένα από τα πρώτα που παραδίδονται στους φρεσκοεγγεγραμένος ΚΝΙτες και ΕΑΑΚίτες; Ότι τα νεαρά μέλη γαλουχούνται με τις ιστορίες για θρυλικά ξύλα πότε στο Φυσικό, πότε στη Νομική, πότε στο Πολυτεχνείο; Με αυτήν την έννοια, όποιος διαμαρτύρεται γιατί τον έδειραν οι άλλοι (και συνήθως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι ΣΥΝασπισμένοι και οι ΕΑΑΚιτες, ενώ οι ΚΝιτες κλαψουρίζουν μόνο όταν τους δέρνουν αναρχικοί) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ για φοιτητικό συνδικαλισμό. Αν αναπαράγει εδώ πέρα αυτή την κλάψα "μαμά, μαμά, με έδειρε ο Γιωργάκης", το κάνει γιατί θεωρεί ότι απευθύνεται σε πρωτοετά κοριτσάκια που "απεχθάνονται" τη βία όταν αυτή είναι κάτι παραπάνω από σκαμπιλάκια στα κωλαράκια τους.
Επίσης, το να διαμαρτύρονται οι "αθώοι" ΕΑΑΚίτες για τραμπουκισμούς είναι σαν του βάζελους που κλαίνε για τον κακομοίρη το Φιλόπουλο που τον φάγανε οι γαύροι στη Λαυρίου. Όλοι ξέρουμε ότι τόσο ο Φιλόπουλος όσο και αυτοί που τον φάγανε είχανε βρεθεί εκεί για να σκοτωθούνε.
2. Αυτοί που φαίνονται να "πειράχτηκαν" από τη φρασεολογία της ανακοίνωσης της ΚΝΕ: Ας μου φέρουν έστω και μία (1) ΚΝίτικη ανακοίνωση που να μην χρησιμοποιεί ακριβώς αυτούς ακριβώς τους όρους για τα ΕΑΑΚ. Είναι σαν ένα αιώνιο copy-paste, που θα συνεχιστεί (πιστεύω) ακόμα και όταν εξαφανιστούν τα ΕΑΑΚ, από κεκτημένη ταχύτητα.
3. Μάγκες, ταμπέλα για τη Σωτηρία, ταμπέλα για τον Γράψα, ταμπέλα για το Φούντα (για τον Αλέξη έχω κάποιες ενστάσεις) ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Όποιος την αγγίξει, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.
Περιμένω την παραδειγματική καταδίκη των αυτουργών της αποκαθήλωσης από την οργάνωσή τους, τη διαγραφή τους και τη δημόσια διαπόμπευσή τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ποστ έχει ετικέττα Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Για να δούμε πόσο πραγματικά τιμάνε κάποιοι τη μνήμη των νεκρών αγωνιστών ή τη θυμούνται και την αξιοποιούν όποτε τους βολεύει. Αυτό το μπλογκ υπάρχει περισσότερα από δύο χρόνια. Πόσα κείμενα με την ετικέττα Σωτηρία Βασιλακοπούλου υπάρχουν συνολικά; Ένα, αυτό. Πόσα ποστ υπάρχει με τo label Ρούσης; 11. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Ανάγκη να ζητήσουν μια συγγνώμη φυσικά δεν έχει νιώσει η ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΊΑ ,και ας κόψουμε τiς πίπες ότι βρίσκονται κι άλλες δυνάμεις , ποιες άντε να είναι και το ΕΕΚ μέχρι εκεί. Αλλά οκ την κράτησαν την κολώνα και έκαναν τουμπεκί για την πλακέτα
Όταν φυσικά έγιναν ρόμπες από την αποκάλυψη της αλήθειας ξεκίνησε η δικαιολόγηση ''ας είχε άλλη υπογραφή και δεν θα είχαμε πρόβλημα '', ''ας πέρναγε από γενική συνέλευση πρώτα ''
Εντωμεταξύ με αφορμή το όλο γεγονός η ΕΑΑΚ επιτέθηκε εναντίον όλου του ΜΑΣ συνολικά από την πρώτη ανακοίνωση
Αυτό από μόνο του δείχνει το αντί-ΚΚΕ μένος και τον κομπλεξισμό
Δυστυχώς, αν και φαινόταν κάτι διαφορετικό το τελευταίο καιρό, καμία συνεργασία με τους καιροσκόπους υποταγμένους φίλο-ΓΣΕΕ ακόλουθους
Αυτούς που κατέκριναν το ΠΆΜΕ και μια ωραία πρωία αποφάσισαν ότι δν τους καλύπτει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και έκαναν το συντονιστικό
Αυτούς που έχουν πρακτικά διαλύσει την ΕΦΕΕ και τις συλλογικές διαδικασίες .
Που κάποια μέρα θα ανακαλύψουν την ανάγκη ''συντονιστικού σχολών '' και θα κάνουν και κατήχηση για την αναγκαιότητα του
Το αντί-ΚΚΕ παραμένει το καύσιμο για να συνεχίσουν , αλλά έτσι δεν hταν πάντα ??

Ανώνυμος είπε...

Εσεις εχετε αντιαριστερο μένος για όποιον δεν είναι στο ΚΚΕ, όχι εμείς αντι-ΚΚΕ.

Κριτική θα ασκούμε πάντα και σ όποιον αρέσει.Εδώ δεν λυγίσαμε σε χούντες και εξορίες, θα λυγίσουμε μπροστά στα φλωράκια κνιτάκια των Πανεπιστημίων (καμία σχέση με σοβαρούς εργαζομενους που βρίσκονται στις τάξεις του ΚΚΕ και έχουν ξεμείνει από προηγούμενες περιόδους).

Όσο και να θέλουν κάποιοι να το συμψηφίσουν καταστάσεις, τα πρόβατα στα ΕΑΑΚ δεν είναι στο ίδιο ποσοστό που είναι στην ΚΝΕ.

σιάντος επί κολωνώ είπε...

...Και που λές Σωτηρία, σκατά τα χουμε κάνει. Ούτε στους εαυτούς μας δεν μπορούμε να είμαστε πια ειλικρινείς.

Αυτό το θέατρο όπου όλοι παίζουν τις μωρές παρθένες το χω σκυλοβαρεθεί πάρα πολύ τόσα χρόνια.

Δείξτε λίγο έλεος στα μυαλά σας σύντροφοι.

ramon mercader είπε...

"Το κίνημα έχει και τη δύναμη και την πείρα να ξεχωρίσει κάθε τίμιο στοιχείο από τους πεμπτοφαλαγγίτες και εξ επαγγέλματος φραξιονιστές. Το ΠΑΜΕ δεν είναι μια παράταξη. Είναι κίνημα Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την ενότητα της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση και προοπτική. Οποιος πιστεύει σε αυτήν τη γραμμή πάλης βάζει πλάτη στους τόπους δουλειάς, στα Σωματεία και όχι με τη δημιουργία παραμάγαζων και υπονομευτική δράση σε βάρος του ΠΑΜΕ."
Gonitkas simera sto Rizo
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=21/12/2010&id=12961&pageNo=7&direction=-1

Ανώνυμος είπε...

re paidia 8a peis kaneis giati pigate tosoi nomataioi ap oles tis sxoles gia na katevasete omorfa tin tampela;

giati;

toso apli erwtisi

i anakoinwsi ek twn usterwn einai gia na mazepsei ta asumazeuta kai na tsimentarei

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ξερουμε ποσο ανανδροι ειστε...Βλέπε Βόλος.

Εσυ θα απαντήσεις στο ερώτημα γιατί φτιάχνετε ιστορίες με τα ΕΑΑΚ όταν ο κόσμος χάνεται;

Τόσο απλό ερώτημα

menomenos είπε...

Τελείωσε η χρονιά για την ΚΝΕ σύντροφοι, μην ανησυχείτε! Τώρα έχει φοιτητικές εκλογές...! Γι'αυτό γίνονται όλα!

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα τους κάνουν τους ψήφους ρε σύντροφε;

Ψωμί είναι να το φάνε;

Ανώνυμος είπε...

όποιος έχει την, έστω και μικρή, ιδέα για το πως δουλεύει το ΚΚΕ σε ανάλογες καταστάσεις, δεν μπορεί παρά να είναι σίγουρος για το στημένο του πράγματος. Για την χυδαία καπηλεία και την αισχρή προβοκάτσια που έστησε ο "μηχανισμός" στο όνομα μιας εκ των πιο ευγενικών μορφών του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας.
και είναι φυσικό ακόλουθο. όταν η σπουδαζουσά σου δεν μιλάει σε άνθρωπο και αποχωρεί απ'τις συνελεύσεις(που ακούστηκε!!) για να φτιάξει επιτροπές με τον εαυτό της, όταν διευρύνεται μια συζήτηση για το ΠΑΜΕ, την στάση στους αγώνες, τα αιτήματα κτλ τότε ξεκινάν τα στημένα, οι ανοιχτές προβοκάτσιες, τα δισέλιδα άρθρα του Γόντικα. τώρα θα τα μάθουμε?
ΥΓ1
σφυροδρέπανε η λογική των ίσων αποστάσεων δεν κάνει για την περίσταση.συντροφικά
ΥΓ2
αποτυχημένε ΦΜΣογιατρέ πολύ καλό το ύφος της ανακοίνωσης. άντε και σ'ανώτερα

Ανώνυμος είπε...

Οι ανακοινώσεις της ΚΝΕ και της ΠΚΣ έχουν το ίδιο ύφος τα τελευταία 10 χρόνια που θυμάμαι τουλάχιστον. Το ξύλο στο πανεπιστήμιο επισης γίνεται παραδοσιακά. ΕΑΑΚ-ΚΝΕ,ΕΑΑΚ-ΕΑΑΚ,ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που και που αναρχικοί με άλλους κλπ. Να το παίζει κάποιος αθώος είναι τουλάχιστον γελοίο. Αλήθεια, οι ανακοινώσεις ΑΡΑΣ και ΑΡΑΝ είχαν καλύτερο ύφος μετά την Πάτρα?
Αλλά τελικά γιατί κατέβηκε η πλακέτα απάντηση δε δόθηκε.
Εγώ πάντως απλώς θα αφισοκολλούσα από κάτω καλύπτοντας μόνο το ΚΚΕ-ΚΝΕ και αφήνοντας κανονικά την πλακέτα.
Αλλά αυτά τα σκέφτεσαι όταν πάρεις πτυχίο!
Αντε και καλά χριστούγεννα...

κομμουνιστής είπε...

1. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σκυλεύουν τη μνήμη της Σωτηρίας, για να μπετονάρουν τον κοσμο τους.

2. Το ΚΚΕ είναι μανούλα στην προβοκατορολογία: Συνέβαλε στη δολοφονία του Πλουμπίδη λέγοντάς τον χαφιέ! Συνέβαλε στη δολοφονία του Βελουχιώτη, λέγοντάς τον αποστάτη, προδότη και διαγραφοντάς τον!!!

3. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν σχέδιο: Βλέπουν την αριστερόστροφη διαμαρτυρία εντός των γραμμών τους να φουντώνει: Το κείμενο του Α. Χαλβατζή είναι ενδεικτικό της κατάστασης! Και επειδή μια ζωή στρατεύουν με ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ πολιτικό τρόπο τα μέλη τους εκμεταλλευόμενοι τον συναισθηματισμό των συμβόλων και ξεφτιλίζοντας τον μαρξισμό, ο μόνος τρόπος που έχουν για να μπετονάρουν τα όποια μέλη θέλουν να μπετοναριστούν είναι η χαφιεδολογία, η αστική βρώμα, το ψέμμα! Και χτυπουν ΕΑΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!! Το παρατηρήσατε; Δεν χτυπά το ΚΚΕ/ΚΝΕ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ! Χτυπούν την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

κομμουνιστής είπε...

4. Το αντιΕΑΑΚ και αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ μένος του ΚΚΕ/ΚΝΕ φαίνεται από την αρρωστημένη αντικομμουνιστική ανακοίνωση τους! Χωρίς καμμία τσίπα, φτύνουν, βρίζουν, λασπώνουν άλλους κομμουνιστές!!!!

5. Το ΚΚΕ/ΚΝΕ είναι έτσι, απόλυτα ΣΥΝΕΠΕΣ με την κοινωνία που ονειρεύεται να φτιάξει: Μια κοινωνία καπιταλιστική με φεουδαρχικό πολιτικό σύστημα, όπου τον ρόλο του φεουδάρχη θα τον έχει το ΚΚΕ. Ολοι οι άλλοι στο απόσπασμα (όπως έγινε και με τις ελεεινές χώρες του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ (ΕΣΣΔ κλπ), οι οποίες κατέρρευσαν -και ευτυχώς για την εργατική τάξη- γιατί είταν ένα μπαστάρδεμα με ηγεμονία την κρατική αστική τάξη και σε ρόλο βαστάζου την εργατική τάξη...

κομμουνιστής είπε...

Ενα τέτιο κόμμα σαν το ΚΚΕ, δεν μπορεί με την καμμία να συμβάλλει στην χειραφέτηση της εργατικής τάξης και στην υπόθεση του σοσιαλισμού/κομμουνισμού...

Η πολιτική του αντίληψη και η κουλτούρα του, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ....

Οι σύντροφοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που σκέφτονται κομμουνιστικά και όχι χουλιγκανίστικα όπως θέλει να σκέφτονται η κομματική ηγεσία, έχουν χρέος στο όνομα όλων των νεκρών -συκοφαντημένων ή μη από το ΚΚΕ- του κινήματος Ή να αλλάξουν αυτό το κόμμα, Ή να αποχωρήσουν από αυτό και να συμβάλλουν με βάση τις δικές τους απόψεις, στην ίδρυση νέου κομμουνιστικού κόμματος..

κομμουνιστής είπε...

Κείμενο του Αλέκου Χαλβατζή, δημοσιευμένο στο μπλογκ που έχει:

Ούτε κουράστηκα, ούτε βαρέθηκα.
Αποχώρησα από το ΚΚΕ γιατί είμαι πλέον βαθιά πεισμένος οτι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια σοβαρή έκτροπή του, από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, το Πρόγραμμα του και τις αρχές λειτουργίας του. Εκτροπή που εκφράζεται πλέον στην καθημερινή λειτουργία και δράση του Κόμματος, στην επικοινωνία του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στο ρόλο του στους αγώνες τους.
Ενάντια σε αυτή την εκτροπή, κατανοώντας βαθμιαία το βάθος της στην πορεία του χρόνου, προσπάθησα να κάνω ότι περνούσε από το χέρι μου σύμφωνα πάντα με τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος. Δηλαδή έλεγα ανοιχτά, θαρρετά, επίμονα και όσο πιο τεκμηριωμένα μπορούσα τη γνώμη μου εκεί που έπρεπε, με βάση το Καταστατικό ενώ παράλληλα εφάρμοζα μαχητικά όλες τις αποφάσεις ακόμα και αν διαφωνούσα.
Δεν θα αποχωρούσα από το ΚΚΕ αν η εκτροπή του ήταν απλώς και καταρχάς ιδεολογικοπολιτική, αποτέλεσμα των δυσκολιών της ταξικής πάλης, των πιέσεων του αντιπάλου. Αποδεικνύεται όμως πλέον μέσα από σωρεία παραδειγμάτων οτι η εκτροπή αυτή υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό μέσω και σοβαρών παραβιάσεων των αρχών λειτουργίας του, της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στη χειρότερη και κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του.
Ακόμα και έτσι δεν θα αποχωρούσα αν δεν εξαντλούσα όλα τα περιθώρια, φτάνοντας να απευθυνθώ έως και στην Κεντρική Επιτροπή για να εισπράξω μια ακόμα ατεκμηρίωτη και απόλυτη απόρριψη …και κάτι παραπάνω.
Βέβαια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η εξέλιξη αυτή δε με ξάφνιασε ιδιαίτερα.

http://alekosch.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

apoxoriseis,problimatismenoi knites,diaspaseis kai polla alla,profiteuoun kapioi edo mesa.
alla tha minoun me tin profitia sto xeri....
kalo kathe igies melos tou nap na egatalipsi to mixer pou legetai antarsya kai na erthei stis grammes tou sinepous epanastatikou marxistikou reumatos,to KKE.exei erthei i ora na gia olous na dialexoume.
Which side are you on boys?

Ανώνυμος είπε...

δύο είναι οι δρόμοι ή με το ΚΚΕ ή με το κεφάλαιο!άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
τώρα σύμφωνα με την στάση που έχεις επιλέξει στην ζωή σου επιλέγεις και την πλευρά με την οποία θα συμπορευτείς!Τα παραμάγαζα τύπου εαακ-ναρ απλά δίνουν χέρι βοηθείας στο κεφάλαιο διασπώντας το ταξικό αντιμπεριαλιστικό μέτωπο που πάει να στηθεί και οι σημερινές συνθήκες το επιβάλλουν!

ps:Ο Γόντικας μια χαρά τα λέει στο άρθρο του στον ρίζο, οι φοιτητές πρέπει ήδη να είχαν βγάλει τα συμπεράσματα τους για τα γκρουπόσκυλα των εαακ!Τόσα χρόνια ουρά της γσεε στις πορείες και τώρα που η ηγεσία της γσεε αποκαλύφθηκε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί τώρα άρχισαν να λένε ούτε με το ΠΑΜΕ ούτε με την γσεε!

KOMMANTO είπε...

αντε ρε καημενε τελευταιε ανωνυμε, ΠΉΓΑΙΝΕ ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΓΩΝΊΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΈΡΧΟΜΑΙ.. που θα μιλησεις για τα εαακ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ την εκπαιδευτικη αναδιάρθρωση να περάσει στην ελλάδα μέχρι και σήμερα!
Για αυτούς που παραλίγο να είχαν νεκρό από χρυσαυγίτες.
Μια ζωή στη ζούλα, και δε ξέρω και δεν είδα και δεν είχε κόσμο η συνέλευση.. μια ζωή στην υποταγή είστε.

Αμα οι χαφιέδες που έχετε στο ΚΣ νομίζουν πως θα κάνουν νέο Χημείο την χρονιά που έρχεται, πείτε τό τους να το ξέρουνε καλά:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΜΕ. ήρθεν η ώραν σας..
(σήμερα δεν είναι '79, σήμερα μπορούμε)

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ..

φιλαρακι εσυ το νου σου. είπε...

Μαγκα κομαντο του γλυκου νερου.
1)Και σοβαρος είμαι και κομουνιστής.
Τετοιες απειλές μου καναν στο στρατό τα χαφιεδάκια του επιλοχία και τωρα πλέον με άλλον τρόπο η ουρα στον οαεδ για την καρτα ανεργίας.
2)Αν νομίζεις οτι οι απείλες "ήρθεν η ώραν σας" αγγίζουν κανέναν κομμουνιστή είσαι γελασμένος.Οχι μόνο γιατί απλα δεν σας παιρνει αλλά ΚΥΡΙΩΣ διότι ενας άνθρωπος που διαλέγει τον δρόμο του αγώνα δεν τον πιάνουν οι απειλές και οι φοβέρες.
Θεωρώ πως δεν εκφράζεις καποιά αποφασή ή κάτι τέτοιο ενός χώρου.
Παρόλα αύτα φίλε είσαι τελείως ξοφλιμένος ,μια ανεμοδούρα του συστήματος,ένα τιποτένιο και σάπιο σκατοκέφαλο σκουλήκι.

Ανώνυμος είπε...

Περί τραμπουκισμού κάτι θα ξέρει η εαακ .
''Την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστήμιο Πατρών συντρόφισσες και σύντροφοι, μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα τραμπούκων της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ). Με πρόσχημα τη διαφωνία τους για τον τρόπο εκπροσώπησης του αριστερού φοιτητικού σχήματος «Αντίλογος» των Μηχανολόγων Μηχανικών, δεκάδες μέλη της ΑΡΑΣ που ανήκουν στη συγκροτημένη με απόφαση της καθοδήγησης της ΑΡΑΣ ομάδα κρούσης, που αναφέρεται ως «Ομάδα Περιφρούρησης», προχώρησαν, εξοπλισμένα με κράνη και ξύλα, σε πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση, καταδιώκοντας, χτυπώντας και τραυματίζοντας φοιτητές μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. ''

Εδώ πλακώνονται μετάξυ τους τα διάφορα σεχταριτιστικά γκρουπούσκουλα , όταν ξεκουράζονται βέβαια τότε
ΕΑΑΚ εναντίον της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Καταρχήν σε μια σειρά από σχολές (Φιλοσοφκή Αθήνας, Ρέθυμνο) τα σχήματα της ΕΑΑΚ και άλλες φοιτητικές παρατάξεις απαγόρευσαν στην ΑΡΕΝ να αναφέρει στα ψηφοδέλτιά της τις πολιτικές δυνάμεις που την απαρτίζουν. Θεωρούμε την πρακτική αυτή απαράδεκτη και αντιδημοκρατική. Κάθε πολιτικός χώρος έχει δικαίωμα να κατεβαίνει με οποιοδήποτε όνομα αυτός επιλέξει στις εκλογές. Αυτό πρέπει να θεωρείται αυτονόητο. Άλλωστε και για την ΕΑΑΚ αποτελεί παράδοση να κατεβαίνει σε πολλές σχολές μέσα από ενωτικά ψηφοδέλτια 2 σχημάτων. Πχ ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ στη ΦΛΣ Αθήνας, Camera Obscura- ΡΩΓΜΗ στην Αρχιτεκτονική Βόλου κλπ. Γιατί λοιπόν μας ενοχλεί να το κάνουν άλλοι; Η απάντηση είναι προφανής και δεν μας τιμά…
Μεγαλύτερη σημασία έχουν όμως όσα έγιναν στη Νομική Αθήνας το βράδυ των εκλογών και όσα ακολούθησαν. Το σχήμα της ΕΑΑΚ Νομικής Αθήνας συμμετείχε σε νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων εις βάρος της ΑΡΕΝ Νομικής, σκίζοντας ψηφοδέλτια της παράταξης αυτής. Αυτό δεν το αρνήθηκαν ούτε τα ίδια τα μέλη του σχήματος της Νομικής αλλά και αρκετοί σύντροφοι των ΕΑΑΚ πανελλαδικά. Η νοθεία είναι μέθοδος των αντιπάλων μας και όχι της αριστεράς, πολύ περισσότερο της επαναστατικής. Καταδικάζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τέτοιες ενέργειες.
Τα όσα ακολούθησαν της νοθείας: ξύλο το βράδυ των εκλογών ανάμεσα σε ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, ξυλοδαρμός του γραμματέα της ν. ΣΥΝ από μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΣ.......


τώρα τα έβαλαν και με τους νεκρούς

Ε όχι δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση , συνάντηση και διάλογο με τα φασιστοειδή των ΕΑΑΚ
Ας καθαρίσουν τον χώρο τους από την κοπριά πρώτα .

KOMMANTO είπε...

Ξαναλέω μπας και γλιτώσετε τη ξεφτίλα: AN οιεγκέφαλοι της Κ.Ε. και της ΚΝΕ έχουν στο μυαλό τους ΝΕΟ ΧΗΜΕΙΟ [γιατί το μίσος και η σαπίλα που σας ποτίζουν αυτό δείχνει] στις κινητοποιήσεις που έρχονται στον φοιτητικό χώρο ξανασκεφτείτε το.

ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ.

(αυτή τη φορά μπορούμε)

zhukov είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ.
ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟ ΝΑΡ.
ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΦΑΛΛΑΓΓΙ...
Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ...

Υ.Γ. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ... ΘΕΟΣ... ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΜΠΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΓΕ ΜΕ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ, ΛΕΓΕ ΜΕ ΑΛΗΤΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ... ΜΑ ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ !

(για να το ελαφρύνω)

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

"Σφυροδρέπανο" : Πόσο δίκιο έχει ο σ.Δ.Γόντικας στις εκτιμήσεις του για τον ρόλο των οπορτουνιστών,κάθε απόχρωσης,στις σημερινές συνθήκες ανάπτυξης του κινήματος...
Από τη μιά μεριά,ένα σχόλιό σου εξαιρετικά προσεγμένο σε νοήματα και προεκτάσεις, που θα προβλημάτιζε τουλάχιστον και θα φόρτιζε συγκινησιακά όποιον εξακολουθει να έχει τις ευαισθησίες ενός πραγματικού Κομμουνιστή..Σε αντίθεση,από την άλλη μεριά, ένας οχετός, μια χυδαιολογία και ένα υβρεολόγια από τους υποστηρικτές της "λογικής" των ΕΑΑΚ, σαν να ουρλιάζει ομαδικά ένα σκυλολόϊ σε αγέλη, να δείχνει τα δόντια του,να βρίζει ακατάπαυστα...Διάβασα και τα 98 σχόλια και νοιώθω απογοητευμένος και αηδιασμένος για το επίπεδο του "αντίλογου" που εκφράζουν νεολαίοι που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "κομμουνιστές" μέσα από τέτοιου είδους ΜΙΣΗΤΗ αντιπαλότητα και απροκάλυπτη εχθρότητα προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ... Οι ΕΑΑΚ δεν θέλουν να παραδεχτούν το αυτονόητο : Ακόμη και άν ήταν “δικός” τους ο χώρος (δηλ.”δική” τους κολώνα σε δημόσιο κτίριο ; ;) και προορισμένος για τη διακίνηση των ιδεών τους, θα έπρεπε να σ ε β α σ τ ο ύ ν το σ υ μ β ο λ ι σ μ ό της θυσίας της δολοφονημένης συντρόφισσας και να βγάλουν όσες ανακοινώσεις και “καταγγελίες” ήθελαν ενάντια στην “τρισκατάρατη ΚΝΕ” αλλά,σε κάθε περίπτωση, δεν έπρεπε καν να α γ γ ί ξ ο υ ν την αφιερωματική πλακέτα,ν α ι να την αφήσουν στη θ έ σ η της… Ετσι κάνουν αυτοί που πραγματικά σέβονται αγώνες και θυσίες αγωνιστών, όταν μάλιστα θέλουν να λέγονται “αριστεροί”. Είναι απίστευτα αυτά που διάβασα, είμαι συγκλονισμένος και πολύ στενοχωρημένος. Γιατί τόση χολή και τόσο μίσος για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μέχρι πού θα φτάσει αυτός ο αντιΚΚΕ φανατικός "ταλιμπανισμός" ; ; ; Δυστυχώς, φαίνεται να επιβεβαιώνεται,ότι ο αντικομμουνισμός έχει και πολλές παραλλαγές και πολλά προσωπεία...
Σπύρος

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

@ΚΟΜΜΑΝΤΟ

ναι έχετε την τεχνογνωσία πλέον γιατί ο αρχηγός στο χημείο (όχι ο γνωστός λόγω Τζιμάκου ο άλλος) άλλαξε στρατόπεδο

@Λεονίντ

είχε πέσει η ακροαματικότητα και άρχισες πάλι το ακτιφάρισμα των αναγνωστών με καυτές αναρτήσεις

KOMMANTO είπε...

@ΣΠΥΡΟΣ

πας καλά ρε μαστορα??
βγάζεις τη χειρότερη ανακοίνωση από καταβολής ΚΝΕ (μετα το θρυλικο φυλλο 8) αποκαλώντας ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ τον πλέον αγωνιστικό κινηματικό χώρο στα πανεπιστήμια και μετά μου κλαίγεσαι για "αντιπαλότητα και απροκάλυπτη εχθρότητα"!!!!????

Αφού αυτό ήθελες να γίνει απ'την αρχή. Γι' αυτό έβαλες τους φασιστικούς χαρακτηρισμούς στην ανακοίνωση. Μας δουλεύεις?

@Πρίσμα

ποιός είναι ο αρχηγός εσύ που τα ξέρεις τα μεγάλα νέα? Πες μας και σε μας να ξέρουμε.
Ο του Τζιμάκου πάντως είναι μανατζερ σε μεγάλη εταιρία κ καμμία σχέση δεν έχει πλέον με την αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία τα έμαθες τα νέα; ¨Εγραψε για σένα το απολίθωμα του Μπρέζνιεφ με τόση αγάπη. Οι μάζες συγκινούνται και ανταποκρίνονται. Φυσικά όχι για τις αδιέξοδος κοντρίτσες ΕΑΑΚ-ΚΝΕ οι οποίες αφήνουν παθητικά αδιάφορο τον κόσμο που διαβάζει. Ενδιαφέρονται για τον αγώνα σου, για την ανάγκη περιφρούρησης και παρέμβασης στα εργοστάσια. Αυτό είναι το καύσιμο που συγκινεί τους σημερινούς κομμουνιστές. ¨Οχι οι αντιπαραθέσεις αλλά η ουσία. Ενωμένοι όλοι μαζί κατά του μονοπωλιακού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Για μια πραγματική ελευθερία και δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογείτε ρε παιδιά?
συζητάμε ακόμη περί των καλών προθέσεων της ΚΝΕ να τιμήσει μια αγωνίστρια?
και επειδή το τεχνικό μέρος έχει εξαντληθεί νομίζω πως όποιος δεν βλέπει πως το ΚΚΕ, στις διευρυνόμενες τάσεις αναζήτησεις που γεννάει η πρωτοφανής κατάσταση που ζούμε και αφορούν ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ για το πως μπορεί η Αριστερα να γίνει δύναμη ανατροπής του κοινωνικού μεσαίωνα και να σταθεί στο πλάι του λαού, απαντάει με επίθεση στα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια και κανιβαλίζει ότι δεν συμφωνεί μαζί του είναι ή τυφλός ή εσκεμμένα ανίδεος.
Το χειρότερο βέβαια σ'όλο αυτό είναι πως φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν με ανοιχτά προβοκατόρικο τρόπο μια εμβληματική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. και μετά από αυτό, με εξώφθαλμα στημένο τρόπο, ξεκινάει ο οχετός της ανακοίνωσης της ΚΝΕ περί φασιστοειδών και αντι - κομμουνιστών και ολοκληρώνεται με το τουλάχιστον φαιδρό άρθρο της μούμιας του Περισσού που χαρακτηρίζει το ΝΑΡ πέμπτη φάλλαγγα του ιμπεριαλισμού!
Μάγκες για να τελειώνουμε
οι προβοκάτσιες έχουν κοντά ποδάρια
εκεί που θα κριθούμε όλοι είναι αν θα συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός αντίπαλου δέους απέναντι στην βαρβαρότητα των πάνω
εμείς δεν διεκδικούμε κανενός είδους αγωνιστικό μονοπώλιο. καλούμε κάθε μαχόμενη δύναμη σε ανατρεπτική κοινή δράση, στους δρόμους, ενόψει της ιστορικής αναμέτρησης που μοιάζει να πλησιάζει
το στοίχημα για μας βρίσκεται εκεί
και κάτι τελευταίο
δεχθείτε πως υπάρχουν και αλλού αγωνιστές, κόσμος που αγωνιά και δίνει τα πάντα για να αλλάξει η ζωή μας. υπάρχουν και αλλού Κομμουνιστές που εμπνέονται και αυτοί από την άδολη θυσία της Σωτηρίας και την βλέπουν σαν οδηγό για τους αγώνες του μέλλοντος

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

@ΚΟΜΜΑΝΤΟ

Ο άλλος είναι χημικός μηχανικός και είναι ακόμη στην αριστερά.

Για τον manager το ξέρω, είχαμε στη σχολή ένα ανηψιό του στη νεολαία Πλην

kollaps είπε...

Ο "χημικός μηχανικός" (μ'αρέσει που δεν τον αναφέρετε ονομαστικά, όταν θέλετε είστε πολύ ..διακριτικοί) έχει κάνει δημόσια πολιτική και προσωπική αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του, και στο Χημείο, και αλλού.

Κατά τ'άλλα, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την απορία κάποιων σχολιαστών για την πρακτική κατοχύρωσης χώρων παρέμβασης στις σχολές. Είτε δεν ήταν ποτέ συνδικαλισμένοι φοιτητές είτε κάνουν τις πάπιες.

Και όσοι μιλάτε για πέμπτη φάλαγγα, αστικούς σχεδιασμούς, Μπόμπολες-Λαμπράκηδες, Κηφισιές κλπ, να μας πείτε ποιό καμάρι ήταν αυτό που σφύριξε στον Καλαμούκη για το περιστατικό ούτως ώστε να αναφερθεί το γεγονός διαστρεβλωμένα το περιστατικό από το (κομμουνιστικό υποθέτω) ΣΚΑΙ και να σπιλωθεί η ΕΑΑΚ και από κει. Και δεν έχω θέμα με την Ελληνοφρένεια. Αλλά βουτήξτε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό σας πριν μιλήσετε για αξιοποίηση αστικών μέσων και τα ρέστα. Είναι άλλο πράγμα να αξιοποιείς όποια μέσα διαθέτεις για προβολή σου ή για προώθηση κινηματικών στόχων, και είναι άλλο (πουστιά λεγεται για την ακρίβεια) για ένα τέτοιο περιστατικό.

kollaps είπε...

Δηλαδή σοβαρά γελάω με τους "ανήξερους". Πριν 4 χρόνια η ΚΝΕ είχε σαπίσει στο ξύλο την ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο για δυο μέτρα χώρου που "ήταν δικά της" και τώρα ωρύεστε για το πώς "μπορεί να κατοχυρώνει κάποιος δημόσιο χώρο"; Σοβαρευτείτε να πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της ΑΡΑΣ για τα γεγονότα στο σχήμα Αντίλογος της Πάτρας

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί από την οργάνωση Αριστερή Ανασύνθεση μια κατάπτυστη ανακοίνωση, η οποία βρίθει συκοφαντιών και ψεμάτων ενάντια σε συντρόφους της ΑΡΑΣ, με αφορμή τα γεγονότα της 14 Σεπτέμβρη 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αν σταθεί κανείς μόνο στην ανακοίνωση της ΑΡΑΝ, τότε θα καταλάβει ως προς τα γεγονότα ότι μία οργανωμένη ομάδα της ΑΡΑΣ επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετικά βίαιο τρόπο σε φοιτητές της ΑΡΑΝ

Πρώτα απ’ όλα είναι σκόπιμο να αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα που αναδεικνύουν ότι η ΑΡ.ΑΝ. σχεδίασε σειρά προκλήσεων και αποτελεί τον ηθικό αυτουργό. Στο σχήμα των ΕΑΑΚ Αντίλογος στους Μηχανολόγους της Πάτρας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της ΑΡΑΝ και των μελών της ΑΡΑΣ, αλλά και ανένταχτων συντρόφων. Ενδεικτικές περιπτώσεις αυτών των πολιτικών διαφωνιών ήταν η διακριτή στάση κατά την περίοδο του Δεκέμβρη 2008, όσο και πρόσφατα εν σχέσει προς την απόπειρα ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ.

Η ΑΡΑΝ Πάτρας επέλεξε να επιλύσει τις πολιτικές διαφωνίες με οργανωτικό τρόπο και αποκλεισμό της αντίθετης άποψης ερχόμενοι πολλές φορές σε συνεργασία με καθεστωτικές δυνάμεις.

Ενδεικτικά, τον Οκτώβριο του 2009 στη συνεδρίαση του δ.σ. του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Πάτρας, που θα αποφάσιζε το μοίρασμα των καρτων για την ΕΦΕΕ, η ΑΡΑΝ επέλεξε να συγκεντρώσει το σύνολο της οργανωτικής της δύναμης στην Πάτρα (από διάφορες σχολές, φοιτητές και μη) προκειμένου να εκτοπίσει με αλυσίδες τα μέλη της ΑΡΑΣ στους Μηχανολόγους και τους ανένταχτους που παρίσταντο στη συνεδρίαση για να την ματαιώσουν, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του σχήματος Αντίλογος. Στην επόμενη δε συνεδρίαση του σχήματος μέλη της ΑΡΑΝ ξυλοκόπησαν συντρόφους της ΑΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της ΑΡΑΣ για τα γεγονότα στο σχήμα Αντίλογος της Πάτρας

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί από την οργάνωση Αριστερή Ανασύνθεση μια κατάπτυστη ανακοίνωση, η οποία βρίθει συκοφαντιών και ψεμάτων ενάντια σε συντρόφους της ΑΡΑΣ, με αφορμή τα γεγονότα της 14 Σεπτέμβρη 2010 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αν σταθεί κανείς μόνο στην ανακοίνωση της ΑΡΑΝ, τότε θα καταλάβει ως προς τα γεγονότα ότι μία οργανωμένη ομάδα της ΑΡΑΣ επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετικά βίαιο τρόπο σε φοιτητές της ΑΡΑΝ

Πρώτα απ’ όλα είναι σκόπιμο να αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα που αναδεικνύουν ότι η ΑΡ.ΑΝ. σχεδίασε σειρά προκλήσεων και αποτελεί τον ηθικό αυτουργό. Στο σχήμα των ΕΑΑΚ Αντίλογος στους Μηχανολόγους της Πάτρας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της ΑΡΑΝ και των μελών της ΑΡΑΣ, αλλά και ανένταχτων συντρόφων. Ενδεικτικές περιπτώσεις αυτών των πολιτικών διαφωνιών ήταν η διακριτή στάση κατά την περίοδο του Δεκέμβρη 2008, όσο και πρόσφατα εν σχέσει προς την απόπειρα ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ.

Η ΑΡΑΝ Πάτρας επέλεξε να επιλύσει τις πολιτικές διαφωνίες με οργανωτικό τρόπο και αποκλεισμό της αντίθετης άποψης ερχόμενοι πολλές φορές σε συνεργασία με καθεστωτικές δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεικτικά, τον Οκτώβριο του 2009 στη συνεδρίαση του δ.σ. του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Πάτρας, που θα αποφάσιζε το μοίρασμα των καρτων για την ΕΦΕΕ, η ΑΡΑΝ επέλεξε να συγκεντρώσει το σύνολο της οργανωτικής της δύναμης στην Πάτρα (από διάφορες σχολές, φοιτητές και μη) προκειμένου να εκτοπίσει με αλυσίδες τα μέλη της ΑΡΑΣ στους Μηχανολόγους και τους ανένταχτους που παρίσταντο στη συνεδρίαση για να την ματαιώσουν, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του σχήματος Αντίλογος. Στην επόμενη δε συνεδρίαση του σχήματος μέλη της ΑΡΑΝ ξυλοκόπησαν συντρόφους της ΑΡΑΣ.

Μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΑΡΑΝ επέλεξε μια πολιτική βίαιου αποκλεισμού των συντρόφων της ΑΡΑΣ και των ανένταχτων συντρόφων που δεν συμφωνούν μαζί της από το σχήμα του Αντιλόγου. Χωρίς να υπάρχει κανένας εμφανής λόγος σε συντονισμό με τις παρατάξεις του δικομματισμού, στα μέσα Ιουνίου προτείνουν συγκρότηση του δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων Πάτρας με ονομαστική κατάληψη θέσεων κάτι που γενικά τα ΕΑΑΚ, αποφεύγουν. Προτείνοντας μάλιστα και τις δύο θέσεις να τις καταλάβει μέλος της οργάνωσης τους καθώς και τον έναν αναπληρωματικό, ενώ μέλος της ΑΡΑΣ να καταλάβει τη θέση του ενός αναπληρωματικού. Εμεις από την πλευρά μας είχαμε την θέση ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει συγκρότηση του δ.σ. εφ όσον μεσολαβούσε το καλοκαίρι, και σε κάθε περίπτωση εάν δεν γίνει αποδεκτή μια δημοκρατική κατανομή των εδρών με βάση τον συσχετισμό στο σχήμα, θα μπορούσε να επιλεγεί η συλλογική παρουσία και εναλλαγή.

Για να επιβάλλουν την κατεύθυνση διάσπασης του σχήματος τα μέλη της ΑΡΑΝ ακολούθησαν μία πρακτική λάσπης, τραμπουκισμού και κομπρεμί με τις φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού. Συγκάλεσαν δ.σ. στις 21-06-2010 και επιχείρησαν να διορίσουν σε όλες τις θέσεις μέλη της οργάνωσης τους. Όταν τα μέλη της ΑΡΑΣ και ανένταχτοι αγωνιστές αντέδρασαν σε αυτή τη μεθόδευση στο δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων, τα μέλη της ΑΡΑΝ ανέπτυξαν τη συνηθισμένη πρακτική, λάσπης, σπέκουλας και τραμπουκισμών.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεικτικά, τον Οκτώβριο του 2009 στη συνεδρίαση του δ.σ. του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Πάτρας, που θα αποφάσιζε το μοίρασμα των καρτων για την ΕΦΕΕ, η ΑΡΑΝ επέλεξε να συγκεντρώσει το σύνολο της οργανωτικής της δύναμης στην Πάτρα (από διάφορες σχολές, φοιτητές και μη) προκειμένου να εκτοπίσει με αλυσίδες τα μέλη της ΑΡΑΣ στους Μηχανολόγους και τους ανένταχτους που παρίσταντο στη συνεδρίαση για να την ματαιώσουν, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του σχήματος Αντίλογος. Στην επόμενη δε συνεδρίαση του σχήματος μέλη της ΑΡΑΝ ξυλοκόπησαν συντρόφους της ΑΡΑΣ.

Μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΑΡΑΝ επέλεξε μια πολιτική βίαιου αποκλεισμού των συντρόφων της ΑΡΑΣ και των ανένταχτων συντρόφων που δεν συμφωνούν μαζί της από το σχήμα του Αντιλόγου. Χωρίς να υπάρχει κανένας εμφανής λόγος σε συντονισμό με τις παρατάξεις του δικομματισμού, στα μέσα Ιουνίου προτείνουν συγκρότηση του δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων Πάτρας με ονομαστική κατάληψη θέσεων κάτι που γενικά τα ΕΑΑΚ, αποφεύγουν. Προτείνοντας μάλιστα και τις δύο θέσεις να τις καταλάβει μέλος της οργάνωσης τους καθώς και τον έναν αναπληρωματικό, ενώ μέλος της ΑΡΑΣ να καταλάβει τη θέση του ενός αναπληρωματικού. Εμεις από την πλευρά μας είχαμε την θέση ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει συγκρότηση του δ.σ. εφ όσον μεσολαβούσε το καλοκαίρι, και σε κάθε περίπτωση εάν δεν γίνει αποδεκτή μια δημοκρατική κατανομή των εδρών με βάση τον συσχετισμό στο σχήμα, θα μπορούσε να επιλεγεί η συλλογική παρουσία και εναλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Για να επιβάλλουν την κατεύθυνση διάσπασης του σχήματος τα μέλη της ΑΡΑΝ ακολούθησαν μία πρακτική λάσπης, τραμπουκισμού και κομπρεμί με τις φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού. Συγκάλεσαν δ.σ. στις 21-06-2010 και επιχείρησαν να διορίσουν σε όλες τις θέσεις μέλη της οργάνωσης τους. Όταν τα μέλη της ΑΡΑΣ και ανένταχτοι αγωνιστές αντέδρασαν σε αυτή τη μεθόδευση στο δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων, τα μέλη της ΑΡΑΝ ανέπτυξαν τη συνηθισμένη πρακτική, λάσπης, σπέκουλας και τραμπουκισμών.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. στις 25-06-2010 η ΑΡΑΝ κάνοντας οργανωτική κινητοποίηση των δυνάμεων της οργάνωσης της στην Πάτρα (εργαζόμενων και φοιτητών) σε μία αναλογία 40 προς 12 επιτέθηκαν στους συντρόφους της ΑΡΑΣ των Μηχανολόγων αλλά και σε ανένταχτους αγωνιστές, ξυλοκοπώντας τους και τραυματίζοντας ορισμένους. Ιδιαίτερα στοχοποίησαν ανένταχτους αγωνιστές και πρωτοετή σύντροφο.

Στη συνέχεια, ανάρτησαν ανακοίνωση του «ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ» στο Ιντημήντια που αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτών των πρακτικών. Στην ίδια ανακοίνωση, που αποτελεί μνημείο προβοκατόρικης συμπεριφοράς και γραφειοκρατικής λογικής, ανακοινώνουν διαδικτυακά τη διαγραφή του μισού σχήματος.

Συνέχισαν επίσης τις απειλές προς τα μέλη μας και τους ανένταχτους αλλά και γενικότερα προς την οργάνωση μας διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μας επιτρέψουν να ξαναπατήσουμε στο Πανεπιστήμιο, ότι η ΑΡΑΝ στην Πάτρα θα τελειώσει την ΑΡΑΣ κ.α.

GIATI KAPOIOI MILANE LES KAI EINAI O LENIN KAI TA XEROUVIM TAUTOXRONA TA MEGALUTERA TRAMPOUKIA TO PAIZOUN DARMENOI KAI KLEGONTAI SAN MIKRES PAR8ENES BEBE LILY, NA THUMISO SKINIKO ME GNOSTH STELEXARA POU ESKAGE STIS EKLOGES ME AKTINOGRAFIES APO TO SPASMENO DAXTULAKI POU EKANE NTA MIA KNITISA!!HAHAHAHAHA

Ανώνυμος είπε...

Για να επιβάλλουν την κατεύθυνση διάσπασης του σχήματος τα μέλη της ΑΡΑΝ ακολούθησαν μία πρακτική λάσπης, τραμπουκισμού και κομπρεμί με τις φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού. Συγκάλεσαν δ.σ. στις 21-06-2010 και επιχείρησαν να διορίσουν σε όλες τις θέσεις μέλη της οργάνωσης τους. Όταν τα μέλη της ΑΡΑΣ και ανένταχτοι αγωνιστές αντέδρασαν σε αυτή τη μεθόδευση στο δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων, τα μέλη της ΑΡΑΝ ανέπτυξαν τη συνηθισμένη πρακτική, λάσπης, σπέκουλας και τραμπουκισμών.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. στις 25-06-2010 η ΑΡΑΝ κάνοντας οργανωτική κινητοποίηση των δυνάμεων της οργάνωσης της στην Πάτρα (εργαζόμενων και φοιτητών) σε μία αναλογία 40 προς 12 επιτέθηκαν στους συντρόφους της ΑΡΑΣ των Μηχανολόγων αλλά και σε ανένταχτους αγωνιστές, ξυλοκοπώντας τους και τραυματίζοντας ορισμένους. Ιδιαίτερα στοχοποίησαν ανένταχτους αγωνιστές και πρωτοετή σύντροφο.

Στη συνέχεια, ανάρτησαν ανακοίνωση του «ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ» στο Ιντημήντια που αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτών των πρακτικών. Στην ίδια ανακοίνωση, που αποτελεί μνημείο προβοκατόρικης συμπεριφοράς και γραφειοκρατικής λογικής, ανακοινώνουν διαδικτυακά τη διαγραφή του μισού σχήματος.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1208195

GIATI KAPOIOI MILANE LES KAI EINAI O LENIN KAI TA XEROUVIM TAUTOXRONA, TA MEGALUTERA TRAMPOUKIA TO PAIZOUN DARMENOI KAI KLEGONTAI SAN MIKRES PAR8ENES BEBE LILY, NA THUMISO SKINIKO ME GNOSTH STELEXARA POU ESKAGE STIS EKLOGES ME AKTINOGRAFIES APO TO SPASMENO DAXTULAKI POU EKANE NTA MIA KNITISA!!LAMOGIA SAN TOUS EAAKITES LIGA VRHSKEIS KAI APO THN PEIRA MOU STON FOITITIKO SUNDIKALISMO (MH XESO) EMATHA OTI APO AUTA POU LENE TO 80%EINAI PSEMATA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να επιβάλλουν την κατεύθυνση διάσπασης του σχήματος τα μέλη της ΑΡΑΝ ακολούθησαν μία πρακτική λάσπης, τραμπουκισμού και κομπρεμί με τις φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού. Συγκάλεσαν δ.σ. στις 21-06-2010 και επιχείρησαν να διορίσουν σε όλες τις θέσεις μέλη της οργάνωσης τους. Όταν τα μέλη της ΑΡΑΣ και ανένταχτοι αγωνιστές αντέδρασαν σε αυτή τη μεθόδευση στο δ.σ. του συλλόγου Μηχανολόγων, τα μέλη της ΑΡΑΝ ανέπτυξαν τη συνηθισμένη πρακτική, λάσπης, σπέκουλας και τραμπουκισμών.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. στις 25-06-2010 η ΑΡΑΝ κάνοντας οργανωτική κινητοποίηση των δυνάμεων της οργάνωσης της στην Πάτρα (εργαζόμενων και φοιτητών) σε μία αναλογία 40 προς 12 επιτέθηκαν στους συντρόφους της ΑΡΑΣ των Μηχανολόγων αλλά και σε ανένταχτους αγωνιστές, ξυλοκοπώντας τους και τραυματίζοντας ορισμένους. Ιδιαίτερα στοχοποίησαν ανένταχτους αγωνιστές και πρωτοετή σύντροφο.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1208195

GIATI KAPOIOI MILANE LES KAI EINAI O LENIN KAI TA XEROUVIM TAUTOXRONA, TA MEGALUTERA TRAMPOUKIA TO PAIZOUN DARMENOI KAI KLEGONTAI SAN MIKRES PAR8ENES BEBE LILY, NA THUMISO SKINIKO ME GNOSTH STELEXARA POU ESKAGE STIS EKLOGES ME AKTINOGRAFIES APO TO SPASMENO DAXTULAKI POU EKANE NTA MIA KNITISA!!LAMOGIA SAN TOUS EAAKITES LIGA VRHSKEIS KAI APO THN PEIRA MOU STON FOITITIKO SUNDIKALISMO (MH XESO) EMATHA OTI APO AUTA POU LENE TO 80%EINAI PSEMATA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα ένας σοβαρός ΕΑΑΚιτης να μας εξηγήσει γιατί έκαναν κινητοποίηση 60 άνθρωποι απ όλες τις σχολές για να κατεβάσουν μια ταμπέλα, υπάρχει;

Είστε και νούμερα και ψεύτες και ρουφιάνοι επαναστάτες της εικόνας

Φιλιά στο ΣΕΚ

Ανώνυμος είπε...

με ΑΓΩΝΕΣ τιμάμε τους αγωνιστές.

ΟΥΣΤ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ!

Αναυδος είπε...

1. Δείχναν στον ΕΑΑΚιτη την ηρωίδα και αυτός έβλεπε την κολώνα.
2. Η Αλαβανίαση δεν αφήνει σε ησυχία τα ΕΑΑΚ. Φαντασιώνονται νίκες κατά εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων πριν από 2-3 χρόνια για να καταλήξουν σε κομπρεμί με συγκλήτους το 2010.
3. Οι παρασυρμένες κορασίδες του Χημείου γλύφουν εκεί που έφτυναν κάποτε. Να φοβάσαι τον φανατικό βλάκα που δε βλέπει πέρα από την κολώνα.
4. Η ανάλυση για τις προθέσεις της ΚΝΕ ξεπερνά και τον Λιακόπουλο σε φαντασία (και σχέση με την πραγματικότητα).

A8lios είπε...

@ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Όλοι έχουν να αφηγηθούν ιστορίες περί τραμπουκισμών και περί "διεκδίκησης χώρων & άλλων μέσων οπτικής προπαγάνδας", από όλες τις πλευρές.

Δεν έχω λόγο να αρνηθώ πως μπορεί να προηγήθηκαν τέτοιοι της ανάρτησης της πλακέτας στην Πάντειο.

Η συσχέτιση όμως αυτών με την επιλογή της ΚΝΕ, η δημιουργία σεναρίων περί του γιατί η ΚΝΕ έβαλε μια πλακέτα,
είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Εκφράζει και ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει έτσι κι αλλιώς όλος ο κόσμος "της αριστεράς", αλλά ιδιαίτερα το εξωκοινοβούλιο.

Δεν ήρθαμε από το πουθενά παιδιά. Κάποιοι από εδώ είναι/έχουν υπάρξει μέλη και στελέχη (μεταξύ αυτών κι εγώ) της ΚΝΕ όχι σε κάποιο μακρινό παραλθόν αλλά τα αμέσως προηγούμενα χρόνια στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Και από τη προσωπική μου εμπειρία αυτά τα χρόνια γνωρίζω πως η ΚΝΕ, παρά το τί μπορεί να πιστεύετε εσείς, ΔΕΝ σκέφτεται έτσι, καθόλου.
Και είμαι 100% σίγουρος πως και πολλοί άλλοι εδώ ξέρουν πολύ καλά για τί πράγμα μιλάω.

Όχι, δε σκέφτηκε πως θα αντιδράσουν με τον τρόπο που αντέδρασαν τα ΕΑΑΚ στη σχολή, πως αυτό θα πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, πως έτσι θα μπετονάρει τον κόσμο της πανελλαδικά.
Γι αυτό είμαι 100% σίγουρος.

Στη συζήτηση για το πού θα μπει η πλακέτα μπορώ να φανταστώ πως επέλεξαν το συγκεκριμμένο χώρο ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα αψιμαχίες με τα ΕΑΑΚ στη σχολή.
Ναι, αυτό μπορώ να το φανταστώ.
Αδυναμία; Αδυναμία.
Νεοαιίστικη μαλάκυνση; Νεολαιίστικη μαλάκυνση.
Ναι, αυτά μπορεί να υπάρξουν.

Αλλά να είχαν προβλέψει, πόσο μάλλον να επιδίωξαν την συγκεκριμμένη αντίδραση από τα ΕΑΑΚ δεν υπάρχει περίπτωση.

Πρέπει να καταλάβετε πως ο αποτροπιασμός από πλευράς ΚΚΕ και ανθρώπων του είναι 100% αληθινός. Αν δε μπορείτε πρόβλημά σας, αλλά έτσι είναι.

A8lios είπε...

-synexeia-
Και ναι, ΚΑΙ για αυτό είμαι βέβαιος, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ -παρελθοντικός χρόνος- ΤΟΠΟΘΕΤHΘΕΙ ΠΛΑΚΕΤΑ λ.χ. του Τεμπονέρα σε χώρο που συνηθίζει να κάνει τραπεζάκι/να αφισσοκολλεί η ΚΝΕ ΔΕ θα την ξήλωνε, ΔΕ θα την πείραζε γενικότερα.
Άλλο το αν θα αντιδρούσε πριν γίνει αυτό η θα ζητούσε από όποιον την έβαλε να τη βάλει αλλού. ΑΠΟΚΛΥΕΤΑΙ να την ξήλωνε η ίδια.

Επίσης, σήμερα, ΔΕΝ είναι τακτική της ΚΝΕ επειδή έγινε το τάδε στη Χ σχολή της Υ πόλης με την Ζ παράταξη να πάει και να πλακώσει την Ζ παράταξη πανελλαδικά.
Φαντάζομαι τί εντύπωση έχετε πάνω σε αυτό, αλλά ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
Φυσικά και επιρρεάζει ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας την ψυχολογία των μελών σου παντού, πόσο μάλλον στη νεολαία.
Δηλαδή λόγω οργής που δημιουργήθηκε μπορεί κάλλιστα για ζητήματα ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ που υπό νορμάλ συνθήκες θα πεφτε κανα βρισίδι τώρα να έπεσε ξύλο κτλκτλ.
Αλλά το να έπεσε μετά το γεγονός της Παντείου ξύλο σε μια σειρά σχολές ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, είτε κεντρική είτε τοπική, είναι κάτι που δεν παίζει, απλά.

Και για να πάμε και στο πολιτικό, τις κατηγορίες προς το ΜΑΣ κτλ:

Γιατί λοιπόν η ΚΝΕ έβαλε την πλακέτα;
Μήπως, λέω εγώ, γιατί αυτό που τελικά συμβολίζει η Σωτηρία είναι τη σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα, με ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ το ρόλο του εργατικού;
Μήπως αυτό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η πολιτική που ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ -είμαι συγκεκριμένος- να χαράξει η ΚΝΕ στα πανεπιστήμια τα τελευταία 2-3 χρόνια;

Γιατί κατά βάση αυτό είναι το ΜΑΣ συνάδελφοι.
Προσπάθεια το μαζικό φοιτητικό κίνημα να αποκτήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το εργατικό (κυρίως θέματα σοβαρότητας στη συγκρότηση),
προσπάθεια να αναγνωρίσει σε μόνιμη βάση τον ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ-ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο του ταξικού εργατικού κινήματος και να συμπορεύεται σταθερά με αυτό (σήμερα συγκεκριμένα με το ΠΑΜΕ) κ.ά.

Εσείς έχετε ενστάσεις ως προς αυτή τη γραμμή ή ως προς τους τρόπους με τους οποίους επιλέγει η ΚΝΕ κάθε φορά να την υλοποιήσει;
Είναι 2 αρκετά διαφορετικά πράγματα.
Και τα δύο είναι συζητίσιμα, αλλά ξεκαθαρίστε με ποιό έχετε πρόβλημα.

Όσο για τον Αλ.Χαλβατζή και άλλα μέλη που μπορεί να φεύγουνε κατά καιρούς, μη προτρέχετε.

Ξέρω αρκετούς σ/φους που ενώ τα τελευταία χρόνια έφυγαν/διαγράφηκαν για διάφορους λόγους ο καθείς από ΚΚΕ/ΚΝΕ, παρ' όλα αυτά επιλέγουν να συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το ΚΚΕ ιδεολογικά αλλά και στο κίνημα.
(π.χ. και ο Μπρέζνιεφ) Νομίζω πως δεν είναι τυχαίο, δεν νομίζω (δε παίρνω κι όρκο) να ξανασυνέβαινε αυτό στο παρελθόν, και σίγουρα (εαν και άλλοι κρίνουν πως δεν είναι μεμονομενο) καλό θα ήταν να προβληματίσει όσους ισχυρίζονται πως η αποχώρηση οποιουδήποτε από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σημαίνει πως η δική τους τακτική/στρατηγική είναι ορθότερη.

Υ.Γ. Όχι δε σας θεωρώ ΕΚΟΦίτες, σε περίπτωση που ετοιμάζεστε να το ρωτήσετε...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ξεκαθαρίστε μεταξύ σας αν ήσαν 15, 30 ή 60 οι ΕΑΑΚίτες. Δεύτερον πως μιλάτε για τραμπουκισμούς όταν κάνατε κινητοποιήσεις για να σπάσετε κεφάλια; Αντίπαλος σας προφανώς είναι τα ΕΑΑΚ γιατί το ΚΚΕ-ΜΑΣ πάει άπατο. ¨Ολο το σκηνικό ήταν προμελετημένο από πριν και ακόμα και τις ανακοινωσεις είχατε έτοιμες. Συνεργάτες της κυβέρνησης είναι οι ρουφιάνοι που διαλύουν τις γενικές συνελεύσεις βοηθώντας ουσιαστικά τα σχέδια τους και προσπαθώντας να βάλουν εμπόδιο σε κάθε κινητοποίηση και αγώνα στις σχολές. Το ποιοί γλύφουν τους καθηγητές στις σχολές το ξέρουν όλοι. Σοσιαλισμός σύμφωνα με το Ριζοσπάστη είναι η Κούβα του Ραούλ Κάστρο! Τα ίδια λέγατε και για τον Γκορμπατσοφ παλιότερα.

Ανώνυμος είπε...

@ΔΕΝ είναι τακτική της ΚΝΕ επειδή έγινε το τάδε στη Χ σχολή της Υ πόλης με την Ζ παράταξη να πάει και να πλακώσει την Ζ παράταξη πανελλαδικά.

Xθες έγινε ακριβως αυτό σε δύο σχολες τουλάχιστον. ¨Εστειλαν άτομα στο νοσοκομείο.

κομμουνιστής είπε...

ΑΘΛΙΕ: Η ΕΑΑΚ αγωνίζεται εδώ καιχρόνια για τη σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα. Η λογιή της είναι η δημιουργία ενός κινήματος παιδείας/εργασίας/δημοκρατίας στις σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ με περιεχόεμνο που θα τιε συνδέει με την εργατική τάξη, διότι το μεγάλο κομμάτι των φοιτητών/σπουδαστών είναι η αυριανή νέα βάρδια της εργατικής τάξης!

Δεν πήγε ποτέ όμως η ΕΑΑΚ ή η ΝΚΑ να βάλει πλακέτα του εργαζόμενου κομμουνιστή Νίκου Τεμπονέρα σε χώρο της ΚΝΕ/ΜΑΣ, επειδή ...αγωνιζόμαστε για τη σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό...

Το να φέρνεις αυτή τη δικαιολογία "πως επειδή και η ΚΝΕ θέλει τη σύνδεση αυτή", βάζει πλακέτα της Σωτηρίας σε χώρο της ΕΑΑΚ δεν στέκει....

Είναι απλά, μια δικαιολογία που πλέον δεν πιάνει ούτε στον κόσμο και τα μέλη της ΚΝΕ που σκέφτονται κομμουνιστικά...

Ανώνυμος είπε...

@Αθλιος

sorry ψηλέ αλλά δεν έπεισες.
επιμένω πως το όλο σκηνικό ήταν στημένη προβοκάτσια. και αν έχεις(είχες?) σχέση με το ΚΚΕ θα ξέρεις πολύ καλά (εκτός όλων των άλλων) υπό την καθοδήγηση ποιών γίνεται το πογκρόμ ενάντια στον οπορτουνισμό, τίνος ύφος και έμπνευσης είναι η ανακοίνωση κτλ. Έχουν πολύ συγκεκριμένο παρελθόν και απορώ με την ευκολία με την οποία τα βλέπεις όλα άδολα

όσο για το ότι οι αποχωρήσαντες ή διαγραφέντες κινούνται γύρω απ'το ΚΚΕ, αυτό αποτελεί τίτλο τιμής? Δηλαδή αν ο Α.Χ. καταγγέλει δημόσια εκτροπή απ'τις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, απ'το πρόγραμμα και το καταστατικό του Κόμματος, καταγγέλει μια αρρωστημένη εσωκομματική ζωή και δεν του επιτρέπει η συνείδηση του να είναι πια κομματικό μέλος αλλά συνεχίζει να κατεβαίνει στο δρόμο με το ΚΚΕ για σένα όλα μέλι γάλα?

Ανώνυμος είπε...

Eίτε η υπόθεση ήταν καλά στημένη από τους Κνίτες, είτε όχι οι ΕΑΑΚίτες κάνανε μαλακία. ¨Επρεπε να κολλήσουν τις αφήσες τους γύρω γύρω από την πλακέτα και ας γράφει ΚΝΕ πάνω δεν πειράζει. Δεν θα τους έπεφτε και ο κώλος αν έμενε η πλακέτα της Σωτηρίας με το logo της ΚΝΕ. Οι Κνίτες θα διαμαρτύρονταν ότι οι ΕΑΑΚίτες μολύνουν το νεοκατακτημένο πρώην ΕΑΑΚίτικο...μνημείο της Σωτηρίας με τις αφίσες τους. (όπως είδατε έγραψαν και ΚΝΕ με πιο μεγάλα γράμματα από την πλακέτα) στην κολώνα εκτός από το να κολλήσουν την πλακέτα για να "κατοχυρώσουν το χώρο". Και θα είχαμε κάτι παρόμοια περιστατικά αλλά όχι ακριβώς το ίδιο.

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

Τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο άθλιος. Σιγά μη σπαταλούσε χρόνο και δυνάμεις το ΚΚΕ για να εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια στους ανύπαρκτους. Οι οποίοι όταν βγήκαν από το καβούκι τους το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις του 2006-7 και να στειλουν τον κόσμο σπίτι του.

Λοιπόν Εαακίτες, για καμιά κιθαρίτσα δίπλα στη φωτιά στο ποσείδι ή όπου αλλού καλοί είστε. Ξέρετε εσείς. Λίγο ούζο, λίγο Τσε κτλ. Για κίνημα αφήστε το. Είναι πολύ σοβαρή δουλειά ο αγώνας για να τον διεξάγουν κομπλεξικοί φοιτητάριοι που νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω από τη σχολή τους και το τραπεζάκι τους.

Εν τέλει ο Γόντικας τα είπε όλα: Δεν μπορείς είσαι ενάντια στο ΚΚΕ και υπέρ του λαού. Τον πρόλαβα βέβαια σε ένα από τα πρώτα σχόλια μου στο προηγούμενο κείμενο. Lol.

Προς τον οργισμένο εξεγερμένο φοιτητάριο που απειλεί: Η επανακατάληψη του Χημείου αποτελεί λαμπρή στιγμή του φοιτητικού κινήματος της μεταπολίτευσης.

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

Ο αγώνας χρειάζεται ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ - ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ πέραν όλων των άλλων. Και ποιός τα εξασφαλίζει όλα αυτά; Ναι, σωστά μαντέψατε: το ΚΟΜΜΑ.

Όταν θα αποκτήσετε κάτι από τα παραπάνω ελάτε να συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κουράστηκαμε όλοι ρε κνίτες ντουβάρια να παρουσιάζεται το άσπρο μαύρο.

Παντού έχετε δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο.

Δεν γυρίζει ο τροχός με τόση τύφλα και φανατισμό.

Δυστυχώς τις μαλακίες σας σε κάθε επίπεδο πάλι ο απλός εργαζόμενος και νεολαίος θα τις πληρώσει.

Ανώνυμος είπε...

mono auto...
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6010238

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιδέρης που παρακάλαγε για κοινο πλαίσιο με τα ΕΑΑΚ στην Πάτρα το 2006-2007.

Μας έλεγε σε κάποιες σχολές "οι ΕΑΑΚίτες είναι αδέλφια μας".Έπαιρνε τηλέφωνα.

Ξεφτιλισμένος...

Με ψέμματα πολιτική δεν κάνεις.Μπορεί να εξαπατήσεις κάποιους αλλά μόνο πρόσκαιρα.

Σιδέρη την ΠΙΠΠΑ (ανεξάρτητη παράταξη) που κάνατε κοινό πλαίσιο εναντίον των ΕΑΑΚ στην Ιατρική Πάτρας τη θυμάσαι;

Αυτοί ήταν με το ΠΑΜΕ;

Διαστρεβλωτές και οππορτούνια.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι τόσο απλά που δε σηκώνουν παρερμηνείες:
1) Το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική υποχώρηση στις μικρές ηλικίες. Χαρακτηριστικά αναφέρω τα σοβαρά προβλήματα στους μαθητές, την άσχημη κατάσταση στους φοιτητές, (βλέπε και Φοιτητικές Εκλογές) τη συνολική οργανωτική κατάσταση της ΚΝΕ.
2) Το τελευταίο διάστημα νέες εργατικές-λαικές μάζες συμμετέχουν στο κίνημα , οι οποίες είναι φανερό ότι δεν ακολουθούν το ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα το ΚΚΕ στέκεται αν όχι απέναντι, σίγουρα αμήχανα σε όποιο κλαδικό αγώνα ξεσπάει (εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, συγκοινωνίες και αλλού). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τίθεται, για πρώτη ίσως φορά, σε αμφισβήτηση το ΠΑΜΕ ως ηγέτιδα δύναμη του αγώνα της εργατικής τάξης. Μια αμφισβήτηση που δε φαίνεται να οφείλεται στις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της απεργίας 15/12, όπου τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποτελούσαν σαφώς τη μειοψηφία του συνόλου της απεργιακής διαδήλωσης.
3) Ακόμα είναι φανερό ότι η μαχητικότητα των μελών του Κόμματος, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που η κλιμάκωση της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική είναι μονόδρομος , βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αυτό άλλωστε εξηγεί τα πολεμικά καλέσματα του Γόντικα μέσα από το Ριζοσπάστη.
Μένω στα παραπάνω για να δώσω μια ερμηνεία για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
α) Το σκηνικό της Παντείου είναι στημένο και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται και από το άρθρο γραμμής του Γόντικα. Στόχος είναι το άνοιγμα της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις από τις οποίες φαίνεται το ΚΚΕ να πιέζεται.
β) Η επιλογή της ΣΩΤΗΡΙΑΣ δεν είναι τυχαία. Η ΣΩΤΗΡΙΑ αφενός έχει αναφορά σε παλιούς Κνίτες της δεκαετίας του 80 οι οποίοι είχαν προσεγγίσει ξανά το ΚΚΕ, αλλά τελευταία τραβιούνται από αλλού και αφετέρου είναι σημείο αναφοράς για την ίδια την ΚΝΕ και τη συσπείρωσή της.
γ) Οι χαρακτηρισμοί περί φραξιονισμού οι οποίοι απευθύνονται στο ΝΑΡ και το ΣΥΝ από το Γόντικα είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι στόχο έχουν τους συγκεκριμένους. Άλλωστε δεν χρησιμοποιείς αυτή την κατηγορία για άλλο πολτικό φορέα. Στόχος είναι να κατηγορηθεί κάθε εσωκομματική διαφωνία για τη γραμμή του ΚΚΕ ως φραξιονισμός. Είναι καλά μελετημένη κίνηση που στόχο έχει να επαναφέρει στα κομματικά μέλη ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Φαντάσματα άλλης μιας στημένης ιστορίας του μηχανισμού.....

Ανώνυμος είπε...

Κνάιτες σας πήραν χαμπάρι ρε.

Υπάρχουν διαφωνίες και θέλετε να σφίξετε λουριά;

Το να εξάγετε την κρίσης σας στο φοιτητικό και λαικό κίνημα ειναι πουστιά και προδοσία.

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

Τι σχέση έχετε με το λαϊκό κίνημα ρε εαακίτες;

(εννοώ πέρα από το να κουβαλάτε το θλιβερό σαρκίο σας στις μίζερες πορείες που κάνετε).

Ξυπνήσατε κάνα πρωί να περιφρουρήσετε απεργία; \

Στον αγώνα των ναυτεργατών που ήσασταν;

Και κάτι τελευταίο: Την αφίσα σας λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία τη θυμάστε;

Μήπως έλεγε: "Ο Μιλόσεβιτς δολοφονεί, ΗΠΑ-ΕΕ σιωπούν"!!!

Αυτοί είστε. Μπιστικοί του ΠΑΣΟΚ και των μονοπωλίων.

Σας σιχαθήκαμε θλιβερά γκρουπούσκουλα.

ΥΓ. Το χημείο ακόμα φοβίζει, ε;

Αναυδος είπε...

1. Με αναλύσεις στυλ Λιακόπουλου βλέπουν οι κολωνολάγνοι
πτώση της επιρροής της ΚΝΕ η οποία σατανικά σκεφτόμενη έβαλε μία αναμνηστική πλακέτα στην Παντειο παγιδεύοντας και προβοκάροντας τα ηρωικά ΕΑΑΚ. Με τον τρόπο αυτό συσπείρωσε ή θα συσπειρώσει αμμετρες μάζες γύρω της. Η ερώτηση είναι από πότε τα ΕΑΑΚ΄στράφηκαν στα ναρκωτικά και δη τα παραισθησιογόνα ?

2. Οταν στις 17/12 το συντονιστικό ανταρσυας συν είχε συγκέντρωση στα Προπύλαια εκτός από τους 3 και τον κούκο ποιος άλλος ήταν ?

κομμουνιστής είπε...

1. Η προβοκάτσια με τη Σωτηρία είναι σχέδιο της ηγεσίας του ΚΚΕ καιτης ΚΝΕ.

2. Το ΚΚΕ χάνει στο εργατικό λόγω της γραμμής του. Ακρατος σεχταρισμός και όχι πάντα αγωνιστικός λόγος και έργο (βλ καπιταλιστικότατες απολύσεις σε ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και 902, κλπ κλπ κλπ).


3. Το ΚΚΕ/ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ χάνει και στη νεολαία με σταθερούς ρυθμούς (βλ συνελεύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ).

4. Συνεπώς, με την μακιαβελλική κανιβαλική λογική που έχει ούτως ή άλλως το ΚΚΕ, έπρεπε να στήσει μια προβοκάτσια για να αντιστρεψει επικοινωνιακά το κλίμα, να χτυπήσει τις αριστερόστροφες διεργασίες στο εσωτερικό του, να μπετονάρει όποια μέλη του θέλουν να μπετοναριστούν.

5. Η προσπάθεια αυτή του ΚΚΕ θα αποτύχει!!!!! Το νέο κομμουνιστικό κόμμα που έχουμε ανάγκη (και σε αυτό θα συμβάλλει το ΝΑΡ, δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνάμεις που φευγουν από το ΚΚΕ, ανένταχτοι κλπ), ΔΕΝ θα έχει ούτε αυτόν τον κανιβαλικό πολιτισμό, όυτε την αντίληψη του ΕΝΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ επαναστατικού κόμματος. Γιατί αυτή η αντίληψη, είναι που γεννάει την εκτρωματική συμπεριφορά του ΚΚΕ/ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ/ΠΑΜΕ/ΠΑΣΕΒΕ/ΠΑΣΥ/ΛΑΣΥ και όλου αυτού του αδιέξοδου...

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή?
Κατ'αρχάς μλκια της ΚΝΕ που πήγε και έβαλε την ταμπέλα στον χώρο άλλων (λες και εμφανίζεται πρώτη φορά σε σχολή και δεν ξέρει τι γίνεται με τους χώρους).

Κατά δεύτερον, όσο προσεκτική και να ήταν η αφαίρεση της πλακέτας ( που ήταν) και η επιστροφή της στους ΚΝΙτες από το σχήμα, ήταν πολιτικό φάουλ τη στιγμή που δεν έχει γίνει προσπάθεια πολιτικής επίλυσης του θέματος.

Σε αυτά να κάνω την παρατήρηση πως η τοποθέτηση της πλακέτας είναι προκλητική συμπεριφορά από μέρους της ΚΝΕ και η αφαίρεσή της κωλοπαιδισμός από την ΕΑΑΚ.

Τρίτον, με την ανακοίνωση της ΚΝΕ ήταν φανερό που πήγαινε το πράγμα (γενικό κάλεσμα-σινιάλο για ξύλο ήταν). Φυσικά οι κατηγορίες της ΚΝΕ για εκοφίτες και διάφορα άλλα είναι απλά φαιδρά, και ναι, εδώ δείχνει προσπάθεια μπετοναρίσματος του κόσμου της με προβοκατορολογία ενάντια στους ενδοαριστερούς εχθρούς. ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η ανκοίνωση της κνε κάθε εικοσιτετράωρο που μπάινω στο σαιτ αλλάζει, δείχνοντας την πολιτική τους αλητεία για προσπάθεια απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από ένα γεγονός ελάσσονος σημασίας (στην αρχή έγραφε καταγγελία στην ΕΑΑΚ, μετά στην ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τώρα φυσικά ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ).

Επίσης το γεγονός ότι ένα όντως ελάσσονος σημασίας ζήτημα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την κομμουνιστική νεολαία ελλάδας και με συσπείρωση για ξύλο στην ΕΑΑΚ πανελλαδικά, οδηγεί όντως στην συνομωσιολογία ότι πιθανόν να ήταν σχεδιασμένο (απορρώ γιατί ορισμένοι αρνούνται να καταλάβουν και αυτή την άποψη, σωστή ή λαθεμένη).

Φυσικά και η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ ήταν αστεία μιλώντας για προβοκάτσιες και διάφορα άλλα ωραία.

Άποψή μου είναι πως εκεί οδηγεί αυτή η ακατάσχαιτη βωμολοχία και στάση του Κόμματος από τα όργανά του εναντίον των "αριστεριστών" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλωντάς τους ως χειροκροτητές κλπ της ΓΣΕΕ και διάφορα άλλα ωραία, που μπετονάρει τον κόσμο του εναντίον. Αυτό είναι πολιτικό και αξίζει να το συζητήσουμε, το πως βλέπουμε τη λογική μετώπου με άλλες αριστερές δυνάμεις τη στιγμή που η γραμμή του σεχταρισμού και της συκοφαντίας πρωτοστατεί.

Και τέλος, φυσικά το σκηνικό δεν δικαιολογεί το ξύλο της ΚΝΕ που οδήγησε ανθρώπους στο νοσοκομείο σε καμία περίπτωση. αρνούμαι να μπω στη λογική, που μπαίνει και σε κάποιο βαθμό η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ, απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από το ξύλο που φάγαν σύντροφοι, αλλά θεωρώ πως είναι τραγική αυτή η τακτική ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία.

ΥΓ. προς τους γνωστούς γκεμπελίσκους που ψάχνουν στα ιστορικά αρχεία να βρουν εκτροπές των ΕΑΑΚ στην Πάτρα για να δικαιολογήσουν την ΚΝΕ και ξύλα της ΚΝΕ σε προηγούμενα πολυτεχνεία για να βγάλουν λάδι τη γραμμή ΕΑΑΚ, είναι απλά φαιδροί και λίγοι.

ΥΓ2. το κείμενο του απολιθώματος δε με συγκίνησε ιδιαίτερα, έχει γράψει και καλύτερα. μη διαλλακτικό και μονόπλευρο θα το έλεγα εκτός αν γράφτηκε πριν το ξύλο

ΥΓ3. τα σχόλια των περισσότερων κνιτών και εαακιτών μου βγάζουν μία πολιτική σαπίλα που δεν παλέυεται με τίποτα!!

ΥΓ4. επιρροή ΝΑΡ για να μην ψάχνεστε...

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή?
Κατ'αρχάς μλκια της ΚΝΕ που πήγε και έβαλε την ταμπέλα στον χώρο άλλων (λες και εμφανίζεται πρώτη φορά σε σχολή και δεν ξέρει τι γίνεται με τους χώρους).

Κατά δεύτερον, όσο προσεκτική και να ήταν η αφαίρεση της πλακέτας ( που ήταν) και η επιστροφή της στους ΚΝΙτες από το σχήμα, ήταν πολιτικό φάουλ τη στιγμή που δεν έχει γίνει προσπάθεια πολιτικής επίλυσης του θέματος.

Σε αυτά να κάνω την παρατήρηση πως η τοποθέτηση της πλακέτας είναι προκλητική συμπεριφορά από μέρους της ΚΝΕ και η αφαίρεσή της κωλοπαιδισμός από την ΕΑΑΚ.

Τρίτον, με την ανακοίνωση της ΚΝΕ ήταν φανερό που πήγαινε το πράγμα (γενικό κάλεσμα-σινιάλο για ξύλο ήταν). Φυσικά οι κατηγορίες της ΚΝΕ για εκοφίτες και διάφορα άλλα είναι απλά φαιδρά, και ναι, εδώ δείχνει προσπάθεια μπετοναρίσματος του κόσμου της με προβοκατορολογία ενάντια στους ενδοαριστερούς εχθρούς. ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η ανκοίνωση της κνε κάθε εικοσιτετράωρο που μπάινω στο σαιτ αλλάζει, δείχνοντας την πολιτική τους αλητεία για προσπάθεια απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από ένα γεγονός ελάσσονος σημασίας (στην αρχή έγραφε καταγγελία στην ΕΑΑΚ, μετά στην ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τώρα φυσικά ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ).

Επίσης το γεγονός ότι ένα όντως ελάσσονος σημασίας ζήτημα έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρη την κομμουνιστική νεολαία ελλάδας και με συσπείρωση για ξύλο στην ΕΑΑΚ πανελλαδικά, οδηγεί όντως στην συνομωσιολογία ότι πιθανόν να ήταν σχεδιασμένο (απορρώ γιατί ορισμένοι αρνούνται να καταλάβουν και αυτή την άποψη, σωστή ή λαθεμένη).

Φυσικά και η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ ήταν αστεία μιλώντας για προβοκάτσιες και διάφορα άλλα ωραία.

Ανώνυμος είπε...

(συνεχεια)
Άποψή μου είναι πως εκεί οδηγεί αυτή η ακατάσχαιτη βωμολοχία και στάση του Κόμματος από τα όργανά του εναντίον των "αριστεριστών" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλωντάς τους ως χειροκροτητές κλπ της ΓΣΕΕ και διάφορα άλλα ωραία, που μπετονάρει τον κόσμο του εναντίον. Αυτό είναι πολιτικό και αξίζει να το συζητήσουμε, το πως βλέπουμε τη λογική μετώπου με άλλες αριστερές δυνάμεις τη στιγμή που η γραμμή του σεχταρισμού και της συκοφαντίας πρωτοστατεί.

Και τέλος, φυσικά το σκηνικό δεν δικαιολογεί το ξύλο της ΚΝΕ που οδήγησε ανθρώπους στο νοσοκομείο σε καμία περίπτωση. αρνούμαι να μπω στη λογική, που μπαίνει και σε κάποιο βαθμό η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ, απόσπασης πολιτικής υπεραξίας από το ξύλο που φάγαν σύντροφοι, αλλά θεωρώ πως είναι τραγική αυτή η τακτική ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία.

ΥΓ. προς τους γνωστούς γκεμπελίσκους που ψάχνουν στα ιστορικά αρχεία να βρουν εκτροπές των ΕΑΑΚ στην Πάτρα για να δικαιολογήσουν την ΚΝΕ και ξύλα της ΚΝΕ σε προηγούμενα πολυτεχνεία για να βγάλουν λάδι τη γραμμή ΕΑΑΚ, είναι απλά φαιδροί και λίγοι.

ΥΓ2. το κείμενο του απολιθώματος δε με συγκίνησε ιδιαίτερα, έχει γράψει και καλύτερα. μη διαλλακτικό και μονόπλευρο θα το έλεγα εκτός αν γράφτηκε πριν το ξύλο

ΥΓ3. τα σχόλια των περισσότερων κνιτών και εαακιτών μου βγάζουν μία πολιτική σαπίλα που δεν παλέυεται με τίποτα!!

ΥΓ4. επιρροή ΝΑΡ για να μην ψάχνεστε...

Ανώνυμος είπε...

Η κρατική βία

Τα αστικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προβάλλουν ως χαρακτηριστικό της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη τη βία, χρησιμοποιώντας το σκηνικό που ήταν στημένο για προβοκάτσια και που δεν ήταν τυχαίο: Ανάμεσα στους διάφορους «αγανακτισμένους», κυκλοφορούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία άνθρωποι της Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.

Είναι γεγονός ότι έχει ενταθεί η δράση της Αστυνομίας, της Ασφάλειας (αστυνομικοί με πολιτικά που παριστάνουν τους διαδηλωτές), που σε εντεταλμένη υπηρεσία των κρατικών μηχανισμών δρουν για το χτύπημα του ταξικού εργατικού κινήματος, προκειμένου να το αναχαιτίσουν. Εδώ είναι απόλυτη η ευθύνη κυβέρνησης - κράτους. Που χρησιμοποιούν και τη δράση των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, από τις γραμμές τους δρουν, γιατί τους βολεύει να προβοκάρουν.

Χτες ο «Ρ» δημοσίευσε φωτογραφίες κουκουλοφόρων που δρούσαν σε τέτοιες ομάδες, σε συνεργασία με τα ΜΑΤ και, μάλιστα, έκαναν και συλλήψεις. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά αυτή η κρατική κατασταλτική δράση, όπως και κάθε κατασταλτική δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και υπηρεσιών, στόχο έχει το λαό και το κίνημά του. Να γιατί το εργατικό κίνημα, ταυτόχρονα με τον αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, παλεύει ενάντια στην κρατική βία και καταστολή. Και επαγρυπνεί.

Ανώνυμος είπε...

gTo αντιΕΑΑΚικό σας μένος τα λέει όλα παιδιά καθώς και οι χαρακτηρισμοί για άλλους αριστερούς αγωνιστές. ¨Αξιος ο μισθός σας, δείχνετε ποιός είναι ο εχθρός σας και ποιοι είναι οι φίλοι σας. Οι επικοινωνιακές προβοκάτσιες δεν θα πιάσουν πάντως.

Ανώνυμος είπε...

to 2006-2007 o sideris file poion parakalage apo ta EAAK?thn aran h thn aras?
Mallon thn aran..h thn aras??
thn aran... wx mperdeytika twra...kapoios na me voithisei poia einai ta kala eaak??? poioi einai oi dhmokrates?? re gamwto mperdeutika...

Ανώνυμος είπε...

Σαπίλα είναι το Ναρ και οι υπόλοιπες γκρουπες μαλακιστήρι ανώνυμε που δεν έχεις μάθει ακόμα τι σημαίνει υπεραξία, τι σημαίνει κόμμα, δεν έχεις δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή σου και κάνεις μαθήματα.

κομμουνιστής είπε...

Ανώνυμε από πάνω, ΜΗΝ μας το παίζεις εργάτης γιατί και μεις εργάτες είμαστε, και όχι τόσο πανίβλακες σαν και σένα...

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Προτείνω σε όλες τις πλευρές ένα ιστορικό συμβιβασμό α λα Μπερλινγκουέρ. Συνθέτοντας τα 147 σχόλια έχω καταλήξει πως όλοι συμφωνούν πως είναι επαναστάτες και την έχουν μεγαλύτερη από όλους τους άλλους που είναι ψεύτες, προβοκάτορες, οπορτουνιστές και πάνω απ' όλα μικροτσούτσουνοι.

Επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η ΝΤΟΡΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Τρόικα, και πάει λέγοντας αυτή τη στιγμή είναι σε στύση άμα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικά μας πουλάκια μάλλον θα μας την φορέσουν για άλλη μια φορά, οπότε ας κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από το να ξεκατινιαζόμαστε στα διαδικτυακά πάνελ της κόκκινης Τατιάνας και της επαναστάτριας Λαμπίρη όπως έχει καταντήσει ο σχολιασμός της ανάρτησης.

raskolikas είπε...

Ήταν επιτέλους καιρός να αρχίσει η ΚΝΕ να αντιμετωπίζει σθεναρά το μικροαστικό συρφετό των ΕΑΑΚ, που ως εξ αριστερών συμπλήρωμα της ΔΑΠΑΣΠ εκφύλιζε το φοιτητικό κίνημα χρόνια τώρα, σπρώχνοντας τις φοιτητικές μάζες στην αδράνεια, στον καριερισμό και στη μαύρη αντίδραση.

Ας ελπίσουμε πως, αφανίζοντας απ' τον πολιτικό χάρτη τη λέρα, το δούρειο ίππο που λέγεται ΕΑΑΚ, θα ασχοληθεί αμέσως μετά και με εσωτερικές εκκαθαρίσεις, πετώντας έξω απ' τις γραμμές της τους άλλους ΕΑΑΚίτες, που βρέθηκαν εντός της λόγω κρίσης (πολιτικής) ταυτότητας - συνήθως επειδή στη σχολή τους η ΚΝΕ είχε ωραιότερες γκόμενες, και να μείνει η αποφασισμένη και ταξικά συνειδητοποιημένη εργατική νεολαία. Για τους άλλους, εάν πράγματι επιθυμούν να παλέψουν, υπάρχουν τα μέτωπα (ΜΑΣ, ΣΑΣΑ, ΠΑΜΕ κλπ)

Δε με στεναχώρησε ούτε στο ελάχιστο η εξέλιξη, από καιρό έπρεπε να είχε γίνει, αλλά τα αντανακλαστικά του Περισσού είναι γενικώς μειωμένα.

Το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι η επιροή του στις λαϊκές μάζες διακρίνεται από ποσότητα αλλά όχι από ποιότητα. Αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το μέλλον του κινήματος. Και δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του ΚΚΕ - αν το χωράφι είναι άγονο, πώς να σπαρθεί - αν και σίγουρα φέρει τεράστιο μέρος ευθύνης ως (η μόνη) συνεπής πολιτική δύναμη με επαναστατικό προσανατολισμό.

Βρίστε όσο θέλετε τώρα.

κομμουνιστής είπε...

raskolika, απλά, τραγικός!!!

Γιατί δεν πάς στην εκκλησιά να κάνεις τάμα (στην Τηνο με τα γόνατα), να έχει καλά τον πατήρ Ιωσήφ, τον υϊό Αλέκα καιτο άγιο πνεύμα τον γόντικα;;

Θα σου πήγαινε πολύ καλύτερα, από το να προσπαθείς να κάνεις πολιτικής (και δη εργατική τρομάρα σου), γιατί δεν το χεις βρε πουλάκι μου...

Τράβα κακομοίρη ρασκόλικα και χώσου στην τρύπα σου φουκαρά κρετίνε...

Ανώνυμος είπε...

ο αποπάνω είναι για τη ΣΕΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Φαινεται λοιπον και απο τα σχόλια των κνιτών η προσχεδιασμένη απόφαση της ΚΝΕ για επιθεση στα ΕΑΑΚ.

Προδοτικό στη συγκυρία που διανύουμε.

Όσο για το ποια είναι τα καλά ΕΑΑΚ, από το να είμαστε όλοι πρόβατα καλύτερα να έχουμε διαφωνίες.

Μακάρι και να μην φτάναμε ποτέ στο ξύλο αλλά εμείς ποτέ δεν υποστηρίξαμε οτι τα κάνουμε όλα σωστά και είμαστε το κόμμα της εργατικής τάξεις.Οι παθογένειες μας αντανακλούν σε ενα βαθμό και στο συσχετισμό δύναμης αυτή τη στιγμή εντός του λαικού κινήματος.

Αντίθετα το ΚΚΕ εχει διακόψει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ζει σε ενα συννεφάκι οπου τα κομματικά στελέχη καλοτρώνε και ο λαός πεινάει.

Ανώνυμος είπε...

"ταξης" και όχι "τάξεις" φυσικα.

ο απο πανω

Ανώνυμος είπε...

Συννεφάκι που τα στελέχη καλοτρώνε και ο λαός πεινάει? Και υποτιθεται από εαακίτη. Και πιο πάνω χαρακτηρισμοί τραγικοί και από τις δυο πλευρές. Και φυσικά και η γνωστή συνωμοσιολογία, απο τη μία ότι μπήκε η πλακέτα τη δευτέρα και κατέβηκε παρασκευή μέσω ενός ιδιοφυούς σχεδίου του κκε για να καλύψει τα προβλήματα. Και από την άλλη φασίστες κλπ. Καμία πρωτοτυπία. Αυτά γίνονταν πάντα και θα συνεχίσουν να γίνονται δυστυχώς. Πριν από ένα μήνα στο πολυτεχνείο ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, πριν δυο μήνες ΕΑΑΚ-ΕΑΑΚ,χθες ΚΝΕ-ΕΑΑΚ και η φοιτητική μαλάκυνση συνεχίζεται. Μήπως να κλείσουν τα σχόλια γιατί έχει παραγίνει το θέμα?

Κ.ορΚ.ονΕ. είπε...

ψιτ, εσύ ο πρίσμα, σωστό το κάλεσμά σου αλλά τα κνατ δεν καταλαβαίνουν από τέτοια.
μόνον άμα αρχίσει να διαλάει το μαγαζί α λα 89-91 θα καταλάβουν.
γιά τα εαακ θα δούμε...

επίσης δεν στερείται αληθείας η παρατήρησή σου περί μεγέθους του πέους. επ' αυτού πάντως οι κνιτάμπουρες είναι υποχρεωμένοι να βολεύονται με τον
φασιστοχριστιανολουμπενοφαλλό
της Λιάνας.
οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι όσο νάναι προκύπτει ένα άλφα ζόρι.
άντε να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι αγωνιστικές αντοχές της κάθε πορδής του Βισίνσκι.

υγ. κάνα αναμνηστικό γιά το φτωχό εργαζόμενο Κορκονέα που στάθηκε άτυχος και θύμα δε θα μπει;

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) είπε...

[...] Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις της ΚΝΕ στο Βόλο ενάντια σε μέλη των ΕΑΑΚ τόσο την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη όσο και την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 συναγωνιστών. Η επίκληση της μνήμης της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, μέλους της ΚΝΕ που έπεσε νεκρή στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ τον Ιούλη του 1980 από την δολοφονική μανία μπράβων της εργοδοσίας, δεν δικαιολογεί τις τραμπούκικες επιθέσεις αλλά επιβαρύνει τους εμπνευστές τους. Την μνήμη της Σωτηρίας και όλων των αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, που έπεσαν στην πάλη, την τιμάμε στους αγώνες που δίνει σήμερα η εργατική τάξη, η νεολαία και όλος ο λαός ενάντια στην επίθεση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. [...]

ΚΚΕ(μ-λ)

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος έβαλε την ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) αλλά ας την έβαζε ολόκληρη και όχι μόνο ένα κομμάτι. Ολόκληρη στον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://antigeitonies.blogspot.com/2010/12/blog-post_3189.html

Αναυδος είπε...

Εγω απλως αναρωτιέμαι αν τόσοι πολλοί διαβάζουν το συγκεκριμένο μπλογκ ή αν έδωσε γραμμή το ΝΑΡ να μπει ο πάσα ενας ν' απαντήσει στο δεύτερο σκέλος της αντι-ναρικής σκευωρίας της ΚΝΕ σκέλος που θα ήταν αδύνατον να ξετυλιχθεί αν ο οικοδεσπότης δεν ήταν και αυτός μέρος της.
Απλως αναρωτιέμαι αν ο οχετός αυτός με αφορμή μια κολώνα είναι στα πλαίσια του μετώπου της ευρύτυρης αριστεράς

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Άλλο πάλι και τούτο, ο Μπρέζνιεφ να κατηγορείται για αντι-μπρεζνιεφισμό.

Ανώνυμος είπε...

Τι μετωπο να φτιαχτεί ωρε;

Η ηγεσία της ΚΝΕ αποκαλεί όλους περα απο το ΚΚΕ ξεπουλημένους (οχι οτι το πιστεύει κιόλας- τη δουλεια τους κανουν τα παιδιά).

Γίνεται μέτωπο με δαύτους;;;

Στον εργασιακό τομέα υπάρχουν πιο σοβαροί άνθρωποι στο ΚΚΕ και μπορεί να γράψουν στ αρχίδια τους τους "κομματικούς" και να γίνουν απεργίες.

Για κάτι παραπάνω και πιο πολιτικό δεν μας βλεπω.Και αυτό αφορά όλη την Αριστερά.

μπεεεεε μπεεεεε είπε...

Ναι ρε 4.19 ανωνυμε,το βρηκες,εχει βαλει το ναρ λυτους και δεμενους (επι πληρωμει βεβαια) να μπαινουν στα μπλογκ και να βριζουν...Το ενδεχομενο να κανατε οντως μαλακια προφανως δεν σου περνα απο το μυαλο,ε?

Μπεεεε,μπεεεεε

Αληθεια,γιατι εξαφανιστηκατε χτες απο τα τραπεζακια σας στην αθηνα? Φοβοσασταν την οργη των εκοφιτων η προσπαθειτε να συμμαζεψετε τα ασυμμαζευτα?οχι τιποτα αλλο,αλλα πως να περασει η μερα χωρις νιαουρισματα?ασε που οι κολονες σας εμειναν απροστατευτες...αλλα ξεχασα,εσας δε σας ενδιαφερει ο χωρος των παραταξεων,εσεις υπαρχετε για να τιματε τους κομμουνιστες ηρωες...χαχαχαχαχα...α,και προσοχη μη το μπετοναρισμα γινει τσιμενταρισμα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όντως έχει παραγίνει το θέμα. Έχω σκεφτεί από χτες να απενεργοποιήσω τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση, αλλά αυτό δε θα εμπόδιζε κανέναν να το συνεχίσει στην πιο πάνω ανάρτηση και πάει λέγοντας. οπότε αντί να γίνει σε όλα τα κείμενα το ίδιο, προτιμώ να καεί μόνο ένα. Κι επαφίεμαι στην ωριμότητα και την αυτοσυγκράτηση του καθενός για να σταματήσει σύντομα το πράγμα.
Κι ύστερα σου λέει ότι δεν είμαστε ουτοπικοί. Τρίχες..

Το κακό είναι ότι μες στο σαματά χάθηκαν κι αρκετά σοβαρά σχόλια εκατέρωθεν.
Να πω επίσης ότι πολύς κόσμος ήρθε στο μπλοκ από την παραπομπή του ευρύτερου (έχει το μπλοκ ανταρσύα των μελών), δεν ήρθε τραινάκι από κάποιο επιτελείο.

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

@mpeeeee

Έχεις δίκιο. Προφανώς και το ΝΑΡ δεν έβαλε 150-160 άτομα να σχολιάσουν για τον πολύ απλό λόγο ότι τόση δεν είναι ολόκληρη η οργανωτική του.

kollaps είπε...

"ΥΓ. προς τους γνωστούς γκεμπελίσκους που ψάχνουν στα ιστορικά αρχεία να βρουν εκτροπές των ΕΑΑΚ στην Πάτρα για να δικαιολογήσουν την ΚΝΕ και ξύλα της ΚΝΕ σε προηγούμενα πολυτεχνεία για να βγάλουν λάδι τη γραμμή ΕΑΑΚ, είναι απλά φαιδροί και λίγοι."

Ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό "γκεμπελίσκος" (no bad feelings), ο μόνος λόγος που ανέφερα περιστατικά από παλιό Πολυτεχνείο ήταν για να απαντήσω σε κάποιους ανήξερους ή ξεχασιάρηδες που κάνουν οτι δεν ξέρουν τι γίνεται στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Είναι ένα πράγμα (και σεβαστό για έναν εργαζόμενο) να απορρίπτεις τη μαλακούρα του φοιτητικού συνδικαλισμού συνολικά και διαφορετικό να την επικαλείσαι μόνο για τη μία πλευρά.

Raskolika είτε δεν είσαι μέλος της ΚΝΕ είτε είσαι κοτάρα κι αυτά που γράφεις εδώ μέσα δεν τολμάς να τα πεις στην ΚΟΒ σου. Αλήθεια το πιστεύεις οτι έχετε λανθάνοντες ΕΑΑΚίτες στην ΚΝΕ που μπήκαν μόνο για τις γκόμενες; Να τα πεις στα όργανα φίλε μου! Πάντως μεταξύ μας, τα κόμπλεξ ορισμένων σας απέναντι στην ΕΑΑΚ μπορούν να εξηγηθούν μόνο με βάση τη Φροϋδική θεωρία. Περαστικά..

Φεύγω τώρα, πάω να καταγγείλω την ΚΝΕ στο ΣΚΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ελπιζω να ειναι το τελευταιο σχολιο στην αναρτηση και να ασχοληθούμε με την καταιγίδα που είναι σε εξέλιξη σε όλη την χώρα. συντροφοι εαν είναι να μας γράψει η ιστορία με τέτοιες μαλακίες ..καλύτερα να μην μας αναφέρει ποτέ.
για τους συντρόφους από το κκε-κνε που προσπάθησαν ή κράτησαν μια ψύχραιμη στάση περιμένω το επόμενο διάστημα να αποτελέσουν και την αιχμή του κόμματος τους στην κόντρα με το γιωργάκη και τα λοιπά λαμόγια της αστικής λέρας ..γιατί εκεί βρίσκετε ο εχθρός και είναι πανίσχυρος ..και από την εμπειρία μας μέχρι τώρα (δυστυχώς) κανείς δεν μπορεί μόνος του να τον τσακίσει. ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα πριν βρεθούμε στον άσσο ως αριστερά (κομμουνιστική).
δημήτρης λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Το βιντεο που τα αποκαλυπτει ολα...
http://www.myspace.com/video/vid/63031818
στο 34.52 εως 35.26
ο πραγματικος στοχος της τοποθετησης της πλακετας

και στο 08.36 εως 09.13
ποιος φταιει.

raskolikas είπε...

kollaps αποχώρησα από την ΚΝΕ πριν από 3 χρόνια για μια σειρά από λόγους και ένας από αυτούς ήταν οι διαρκείς ενοχλητικές αντιπαραθέσεις στα αμφιθέατρα με ΕΑΑΚίτες, οι οποίες κατά τη γνώμη μου αποπροσανατόλιζαν την οργάνωση. Μη φοβάσαι όμως δεν κρύβομαι, ανοιχτά παραδέχομαι ότι παραμένω ιδεολογικά στο ΚΚΕ και στις θέσεις του και το υπερασπίζομαι σαν να ήμουν μέλος του παρ' όλο που συνειδητά δεν είμαι. Επομένως όταν απευθύνεσαι σε μένα, απευθύνεσαι σε έναν πολύ στενό φίλο του ΚΚΕ, συνοδοιπόρο και μάχιμο υπερασπιστή των θέσεών του αλλά όχι στο ΚΚΕ το ίδιο, εγώ φέρω την αποκλειστική ευθύνη των όσων γράφω.

Στην ερώτηση που έκανες η απάντηση είναι καταφατική. Θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων, δηλαδή αντικειμενικά, η ευρεία ανασυγκρότηση που ξεκίνησε η ΚΝΕ μετά τις διασπάσεις είχε ως αποτέλεσμα να συρρεύσει μέσα στις γραμμές της κόσμος ανέτοιμος και ειδικά στις οργανώσεις της σπουδάζουσας όπου γίνεται παρέλαση. Κατά τη γνώμη μου η μαζική στρατολόγηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει τον καιρό της μεταρρύθμισης Αρσένη όταν η ΚΝΕ πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Εκεί θα έπρεπε να είχε γίνει "διάλειμμα" και η οργάνωση να αφιερωθεί στο ατσάλωμα των μελών που απέκτησε, προχωρώντας παράλληλα και σε αποβολή των ξένων στοιχείων. Η κομματική ηγεσία δεν είδε γρήγορα το πρόβλημα, αδράνησε (η αδράνεια θεωρώ πως είναι μεγάλο μειονέκτημα του Περισσού) με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της ΚΝΕ, και συγκεκριμένα η σπουδάζουσα, να μετατραπεί σε τσίρκο. Τα ποσοστά αποστράτευσης των ΚΝιτών μετά το πτυχίο, αν και μηδαμινά σε σχέση με ΕΑΑΚ και λοιπούς χώρους, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη "λανθανόντων ΕΑΑΚιτών" - σε ευχαριστώ για τη λέξη ήταν ακριβώς αυτή που έψαχνα. Όλα αυτά τα έχω πει πάρα πολλές φορές στην ΟΒ που ανήκα, αλλά νομίζω πως η πολιτική συγκυρία, που πάντα είναι σε αναβρασμό και με τεράστιες απαιτήσεις, δεν επέτρεψε επεξεργασία και χάραξη στρατηγικής για την επίλυση. Ενδεχομένως να μην είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα όσο φαίνεται στα δικά μου μάτια, πάντως τουλάχιστον για μένα ήταν κάτι με το οποίο δεν μπόρεσα να συνυπάρξω κι έτσι αποχώρησα.

Για να μη φεύγουμε από το θέμα όμως, για μένα τα ΕΑΑΚ είναι Δούρειος Ίππος στο φοιτητικό κίνημα, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

raskolikas είπε...

kollaps αποχώρησα από την ΚΝΕ πριν από 3 χρόνια για μια σειρά από λόγους και ένας από αυτούς ήταν οι διαρκείς ενοχλητικές αντιπαραθέσεις στα αμφιθέατρα με ΕΑΑΚίτες, οι οποίες κατά τη γνώμη μου αποπροσανατόλιζαν την οργάνωση. Μη φοβάσαι όμως δεν κρύβομαι, ανοιχτά παραδέχομαι ότι παραμένω ιδεολογικά στο ΚΚΕ και στις θέσεις του και το υπερασπίζομαι σαν να ήμουν μέλος του παρ' όλο που συνειδητά δεν είμαι. Επομένως όταν απευθύνεσαι σε μένα, απευθύνεσαι σε έναν πολύ στενό φίλο του ΚΚΕ, συνοδοιπόρο και μάχιμο υπερασπιστή των θέσεών του αλλά όχι στο ΚΚΕ το ίδιο, εγώ φέρω την αποκλειστική ευθύνη των όσων γράφω.

Στην ερώτηση που έκανες η απάντηση είναι καταφατική. Θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων, δηλαδή αντικειμενικά, η ευρεία ανασυγκρότηση που ξεκίνησε η ΚΝΕ μετά τις διασπάσεις είχε ως αποτέλεσμα να συρρεύσει μέσα στις γραμμές της κόσμος ανέτοιμος και ειδικά στις οργανώσεις της σπουδάζουσας όπου γίνεται παρέλαση. Κατά τη γνώμη μου η μαζική στρατολόγηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει τον καιρό της μεταρρύθμισης Αρσένη όταν η ΚΝΕ πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Εκεί θα έπρεπε να είχε γίνει "διάλειμμα" και η οργάνωση να αφιερωθεί στο ατσάλωμα των μελών που απέκτησε, προχωρώντας παράλληλα και σε αποβολή των ξένων στοιχείων.

(συνεχ..)

raskolikas είπε...

(συνεχ) Η κομματική ηγεσία δεν είδε γρήγορα το πρόβλημα, αδράνησε (η αδράνεια θεωρώ πως είναι μεγάλο μειονέκτημα του Περισσού) με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της ΚΝΕ, και συγκεκριμένα η σπουδάζουσα, να μετατραπεί σε τσίρκο. Τα ποσοστά αποστράτευσης των ΚΝιτών μετά το πτυχίο, αν και μηδαμινά σε σχέση με ΕΑΑΚ και λοιπούς χώρους, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη "λανθανόντων ΕΑΑΚιτών" - σε ευχαριστώ για τη λέξη ήταν ακριβώς αυτή που έψαχνα. Όλα αυτά τα έχω πει πάρα πολλές φορές στην ΟΒ που ανήκα, αλλά νομίζω πως η πολιτική συγκυρία, που πάντα είναι σε αναβρασμό και με τεράστιες απαιτήσεις, δεν επέτρεψε επεξεργασία και χάραξη στρατηγικής για την επίλυση. Ενδεχομένως να μην είναι τόσο τραγικό το πρόβλημα όσο φαίνεται στα δικά μου μάτια, πάντως τουλάχιστον για μένα ήταν κάτι με το οποίο δεν μπόρεσα να συνυπάρξω κι έτσι αποχώρησα.

Για να μη φεύγουμε από το θέμα όμως, για μένα τα ΕΑΑΚ είναι Δούρειος Ίππος στο φοιτητικό κίνημα, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Μην επιχειρηματολογείς πολύ σκώληκα και πάθεις τίποτα!

Τράβα να κρυφτείς στα λασπόνερα τώρα...

Σας αρέσει δε σας αρέσει τα ΕΑΑΚ είναι ΜΕΣΑ σε όσους αγώνες του φοιτητικού κινήματος έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια!

Αλήθεια το ΚΚΕ πότε πρωτοστάτησε σε έναν αγώνα του φοιτητικού κινήματος;;;;

Μόνο το 2007 που παρακαλούσατε για κοινά πλαίσια.

Ανώνυμος είπε...

για τον πουτσο καβαλα είστε κνιτάκια
σορυ που σας το λεω ετσι χυμα μα δεν γινεται αλλιώς
απο που κι ως που ρε καμενοι εγκέφαλοι έχετε το δικαίωμα να κοτσάρετε την υπογραφή κνε-κκε κάτω από την Σωτηρία και την κάθε Σωτηρία
Κωλόπαιδα
Γι αυτό σκοτώθηκε? Για να της κάνετε την τιμή να καπηλεύετε την μνήμη της?
Μαλακισμένα
Όποιος αγωνίστηκε και θυσίασε κάτι από την ζωή του το έκανε για τα ιδανικά του, δεν το έκανε για καμιά σημαία κανενός κωλοκόμματος είτε θέλει να λέγεται εργατικό κομμουνιστικό ήόπως αλλιώς
ανοιξτε κανένα βιβλίο ρεεεε
διαβάστε λίγο την ιστορία του ένδοξου κόμματος σας, μάθετε ποιος έφαγε τον Άρη, μάθετε για το πολυτεχνείο, για τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη... Δεν είναι κομμουνισμός αυτό που έχετε στο κεφάλι σας ρε, δεν στέλνουμε συναγωνιστές στο νοσοκομείο , δεν βαφτίζουμε όποιον δεν είναι μαζί μας εχθρό του εργατικού κινήματος, δεν είστε εσεις το εργατικό κινημα γαμώ τον θεό σας μια έκφρασή του είστε, δεν σας έδωσε κανείς πιστοποιητικό γνήσιας αντιπροσώπευσής του πόσο μάλλον όταν το έχετε πουλήσει όχι μια αλλά πάμπολες φορές
ΈΛΕΟς ΡΕ ΚΑΦΡΊΔΙΑ ανοίξτε λίγο το μυαλουδάκι σας

κομμουνιστής είπε...

Σχετικά με την επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ

Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται μια χωρίς αρχές επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικότερα την αντικαπιταλιστική, επαναστατική κομμουνιστική Αριστερά. Μια επίθεση που φιλοδοξεί να υψώσει τείχη μεταξύ των αγωνιστών της Αριστεράς και να δυναμώσει τον ενδοαριστερό εμφύλιο. Η επίθεση πραγματοποιείται με έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων από τις στήλες του Ριζοσπάστη (και με άρθρο μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ) αλλά και με τραμπούκικες επιθέσεις μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Αν και το ΚΚΕ μιλά για «κήρυξη πολέμου στην εργατική τάξη» από το κεφάλαιο, τελικά απαντά με τον πόλεμο που κήρυξε ο Περισσός εναντίον της επαναστατικής Αριστεράς.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, θορυβημένη από την άνοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ανεξάρτητου ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, κατρακυλά τόσο πολύ ώστε να χαρακτηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως «χώρο που κηδεμονεύεται και είναι υπονομευόμενος από διάφορα κέντρα». Συκοφαντεί το ΝΑΡ που προτείνει επίμονα (και στο ΠΑΜΕ) την κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς στο μαζικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ότι «πρωτοστάτησε στον πόλεμο ενάντια στο ΠΑΜΕ», με τις «θέσεις της ΠΑΣΚΕ, με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με τις θέσεις της εργοδοσίας»!
Η ηγεσία της ΚΝΕ φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει ΕΚΟΦίτες και «σύγχρονους φασίστες» τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, αξιοποιώντας με τον πιο χυδαίο τρόπο σε αυτή την απαράδεκτη επίθεση και την ηρωική μορφή της κομμουνίστριας και μέλος της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που άφησε την τελευταία της πνοή στις πύλες της ΕΤΜΑ τον Ιούλη του 1980.

Συνεχίζεται...

κομμουνιστής είπε...

...Το αμόκ της ηγεσίας του ΚΚΕ αποκαλύπτει τα βαθύτερα προβλήματα και αδιέξοδα της γραμμής του. Ενώ μιλά για πόλεμο με το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι βλέπουν να πέφτουν «άσφαιρα πυρά» από την πλευρά του ΚΚΕ. Αρνείται πεισματικά να συμβάλλει σε ένα μαζικό, ενωτικό και πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της επίθεσης, για να ανατραπεί η «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική επανάσταση προς τον κομμουνισμό της εποχής μας. Απ’ αυτό το επείγον καθήκον για όλη την Αριστερά αυταπατάται ότι μπορεί να δραπετεύσει η ηγεσία του ΚΚΕ υψώνοντας νέα τείχη στο «κομματικό φρούριο» του αλάθητου. Αρνούμενο την ανάγκη για ένα νέο, νικηφόρο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα επαναστατικής υπέρβασης της καπιταλιστικής κρίσης που θα ανταποκρίνεται στην εποχή μας, προβάλλοντας μια «λαϊκή εξουσία» χωρίς επανάσταση και μια αναπαλαίωση των ταξικά εκφυλισμένων καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού», γυρίζει την πλάτη στις αναζητήσεις των αριστερών και των κομμουνιστών που φουντώνουν, στην ανάγκη της κοινής δράσης και της μαχόμενης αυτοκριτικής του κινήματος.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς κρίνονται πολύ αυστηρά από τους εργαζόμενους: Θα μπουν στον πόλεμο, με ανατρεπτική αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή, συμβάλλοντας σε ένα ενωτικό κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου ή θα οδηγήσουν στον πολιτικό αφοπλισμό και την ήττα των εργαζομένων, είτε με τη λογική «πας μη ΚΚΕ βάρβαρος», είτε με την πρόσδεση στην ΕΕ, στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τη σοσιαλδημοκρατία άλλων δυνάμεων;
Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν θα κατρακυλήσουν στον ενδοαριστερό εμφύλιο. Καλούμε στην ψύχραιμη απόκρουση της χυδαίας επίθεσης της ηγεσίας του ΚΚΕ. Καλούμε τους σκεπτόμενους αγωνιστές της βάσης του ΚΚΕ να μην παρασυρθούν σε αυτή την επικίνδυνη λογική. Με συναίσθηση και των δικών μας αδυναμιών, επιμένουμε στην ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς ενάντια στο κοινό αντίπαλο.
Το ΝΑΡ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά έχουν διαλέξει χαράκωμα και στόχο. Η ηγεσία του ΚΚΕ προς τα που «πυροβολεί»;

Αθήνα, 22/12/2010

Ανώνυμος είπε...

gia thn plaketa pou katevike k thn kolwna pou THEOROUN diki tous kouventa to nar....


BRAVO POU EXETE TA KOTSIA K LETE STON KOSMO GIATI THN KATEVASATE...

WRAIO TO NAR... TOUBEKI GIA THN KOLWNISIA DIKAIOLOGIA...

XESTES NARITES POUTHENADES

κομμουνιστής είπε...

Αναλογες ανακοινώσεις για την καφρίλα του ΚΚΕ, εξέδωσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΝΚΑ:

http://www.antarsya.org/

http://www.nka.gr/

Αναυδος είπε...

Είπαν της γριάς να χέσει και αυτή ξεκωλιάστηκε αυτό όσο αφορά τις ανακοινώσεις ναρ και σια.
Μια φοβερή ικανότητα να μετατρέπουν την τρίχα σε τριχιά ακόμα κιόταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.
Βέβαια τα ίδια έλεγε και ο συν/συριζα στη διάρκεια της δικιάς του δημοσκοπικης ανόδου που προσγειωθεί εκεί οπου μας καλεί να κάτσουμε ένας ευγενικός ναριτης.
Από ένα σημείο και μετά το θέμα ξεφευγει από την πολιτική και μπαίνει στα χωράφια της ψυχιατρικής με σύνδρομο καταδίωξης (μας κηνυγά το ΚΚΕ) ναρκισσισμού (ανεβήκαμε στις δημοτικές εκλογές) και δυσλεξίας (το συντακτικό των ανακοινώσεων)

Ανώνυμος είπε...

Δειτε το λινκ για να καταλάβετε οι κνίτες πόσο λάθος είστε να αποκαλείτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΑΑΚ "ΕΚΟΦίτες", "ναζιστές" κτλ

http://nasosbratsos.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

Όσο νομιζετε οτι εχετε δίκιο σ όλα τόσο περισσότερα λάθη θα κάνετε.Δυστυχώς την πληρώνει ο λαός την ματαιοδοξία σας.

Μπορείτε να νικήσετε την παιδική αρρώστια σας!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ «επαναστάτες» η ουρά του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, κάνουν πρόταση ανατρεπτική σε μια δύναμη που τη γραμμή της τη χαρακτηρίζουν αδιέξοδη; Τόσο επαναστάτες είναι; Τέτοια αντίφαση από συνεπείς αντικαπιταλιστές; Δε φοβούνται μήπως ξεστρατίσουν και διολισθήσουν στη συστημική γραμμή του ΚΚΕ όπως τη λένε; Ποιον προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κοροϊδέψουν; Τους εαυτούς τους; Γιατί ως τώρα ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ στα συνδικάτα, ουρά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο όνομα της «ενότητας» των εργατών. Με τους ανθρώπους των εργοδοτών στα συνδικάτα ενότητα οι «επαναστάτες». Σηκώνουν αντιΠΑΜΕ μέτωπο (απομονωμένο, σεχταριστικό, άσφαιρα τα πυρά του λένε), επειδή ακριβώς αποκαλύπτουμε το ρεφορμισμό τους στο κίνημα. Επειδή ακριβώς το ΠΑΜΕ έβαλε την πραγματική διαχωριστική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στους εργατοπατέρες που οι ίδιοι καταδικάζουν στα λόγια και συμπλέουν στην πράξη. Μιλούν για κίνημα ακηδεμόνευτο, όντας ηγεσία πολιτικής δύναμης, συμβάλλοντας έτσι στον πολιτικό ευνουχισμό του, επομένως συμβάλλοντας να γίνεται έρμαιο της αστικής πολιτικής. Τόσο επαναστάτες. Μιλούν επίσης για κίνημα εξεγερτικό εκθειάζοντας το Δεκέμβρη της κουκούλας και της σπασμένης βιτρίνας, δηλαδή της προβοκάτσιας. Οσο για το χαρακτηρισμό των ΕΑΑΚιτών ως ΕΚΟΦιτών, αυτοί γκρέμισαν στην Πάντειο το μνημείο της «κομμουνίστριας και μέλος της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου» για να κρεμούν τις αφίσες τους και καλά θα κάνουν να μην την πιάνουν στο στόμα τους. Ας σεβαστούν και εκ των υστέρων τη μνήμη της. Τέλος, για το συγγένεμα με το ΠΑΣΟΚ, άντε με τμήμα του, μόνο και μόνο η άποψη περί «κατοχής» από την τρόικα φτάνει για να τους ταυτίσει. Και ο πρωθυπουργός κάνει όπως λέει «εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο».

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Πετσα που θελετε. Ουπς λαθος εμεις τον διαγραψαμε και αυτον.

Μετανοημενος Εαακιτης, συμπασχων Κνιτης, ερωτευμενος με μια ρεφομιστρια, συντηρητικων αποψεων.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στο ΚΚΕ. Ντροπή για τους νεκρούς του, την ιστορία του και τα μέλη του να "χρησιμοποιεί" τη Σωτηρία για να την πέφτει σε άλλους. Αυτό είναι η βεβήλωση, αυτό είναι η κατάντια του ΚΚΕ, αυτό είναι προσβολή για τη Σωτηρία...
Η Σωτηρία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματαος-πτώματος, ανήκει σε όποιον σκέφτεται αλλιώς κ θέλει μια άλλη κονωνία.
Όσο για τις ανακοινώσεις περί ουράς ΠΑΣΟΚ κ τα ρέστα, ας πάει η Αλέκα να συναντηθεί καμιά ακόμη φορά με τον ΓΑΠ κ ας πάρουν πάλι τίποτα συγχαρητήρια όπως τους έδωσε τις προάλλες ο Παπουτσής στη Βουλή (για την ησυχία στα μπλοκ τους) κ μετά ας μιλήσουν για Πασόκους...

HIstoriasmarginales είπε...

http://historiasmarginales.wordpress.com/2010/12/23/kaipoules2/

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

Η πάλη ενάντια στην αστική τάκη πηγαίνει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό. Αν δεν γίνει αυτό οι αποσπώμενες από την ιδεολογία της αστικής τάξης μάζες μπορεί να εγκλωβιστούν σε ανώδυνες για το σύστημα ατραπούς και να επιστρέψουν έτσι πάλι στο "μαντρί" των αστών.

Κοινώς η μη πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό θέτει το κόμμα σε ένα σισσύφειο μαρτύριο χωρίς τέλος.

Επαναστάτες της πλάκας μπορείτε να εγκαλείτε όσο θέλετε το αυτιστικό-δογματικό-σταλινικό-γραφειοκρατικό ΚΚΕ. Στο τέλος ο λαός θα σας στείλει εκεί που ανήκετε: Στο βούρκο σας.

κομμουνιστής είπε...

Ρε φελιξούλη βλακούλη πιθηκούλη το ΚΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!!!

Δεν έκανε ποτέ αυτοκριτική, γιατί ακόμα και τώρα το ΚΚΕ πιστεύει ΠΩΣ ΚΑΛΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ!!!!

Το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ φέλιξ πιθηκούλη τους διακρίνει κομμουνιστικό ήθος κατάλαβες;;;

Αλλά τι να καταλάβεις...

Θα καταλάβεις μόλις σηκωθείς στα δύο σου ποδια, και πάψεις να βελάζεις....

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελέσματα δείχνουν οτι ενισχύεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οχι το ΚΚΕ.

Το να πάρεις 100 000 ψήφους οταν υπάρχει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει οτι κάτι άλλο ψάχνει ο κόσμος στην Αριστερά πέρα από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα κενό.

Το αν τελικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα καταφέρει να γίνει μαζική πολιτική δύναμη μένει να κριθεί.

Αλλά όχι να μας λένε οι κνίτες οτι το κόμμα τα κάνει όλα καλά και 100 000 ανθρωποι ψηφισαν ένα καινούργιο εκλογικό κατέβασμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ενισχύθηκε το ΚΚΕ? Εντάξει μπαίνουμε στη ζώνη του λυκόφωτος. Μπορεί να γίνει εξαιρετικό ανθολόγιο από σχόλια εδώ μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μην κάνεις το βλάκα.

Καταλαβαίνεις οτι είναι άλλο να πας από τους 30 000 στος 100 000 και άλλο από τους 520 000 στους 590 000.

Αυτοί οι 70 000 παραπάνω θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είχαν ψηφίσει ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά πριν τις εκλογές ποιος την ήξερε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;Ειναι νέοι ψήφοι στην Αριστερά ( αφού ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μείναν πάνω κάτω στα ίδια) και άρα δεν τους εξέφραζε η Αριστερά που υπήρχε πριν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά ανέβηκαν και οι δύο 70000 ψήφους και μόνο το ένα μετράει.Και έμεινε το ΚΚΕ στα ίδια. Και τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ? Προφανώς κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε μικρότερο βαθμό ΚΚΕ λόγω των προβλημάτων του. Είναι σα να σου λέω ότι οι ψήφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αττική είναι το άθροισμα του ΣΕΚ και του ΜΛ στις προηγούμενες νομαρχιακές. Και άρα δεν έχει νέες ψήφους. Έλεος!

Felix Edmundovich Dzerzinski είπε...

@κομμουνιστής (λέμε τώρα..)

Ωστέ την ανταρσύα την διακρίνει κομμουνιστικό ήθος...

Έχεις καταλάβει ότι στο μόρφωμά σας συμμετέχουν ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (οι τροτσκιστικές και όχι μόνο)που υιοθετούν όλη την αντισοβιετική-αντικομμουνιστική προπαγάνδα των καισλερ, κονκουεστ, σολζενιτσιν και CIA;

Μιλάς για το 89 (προφανώς και είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ λάθος και είναι σωστή η μομφή προς το ΚΚΕ που δεν το συζήτησε ακόμα) όταν οι πολιτικοί προπάτορες του μορφώματός σου σχεδίαζαν να παραδώσουν την ουκρανία στους ναζί;

Και στο κάτω-κάτω το ΚΚΕ έχει κάνει απείρως σημαντικότερα λάθη από την "εθνική ενότητα του 89". Βάρκιζα, Δεκέμβρης κτλ. Απλά ασχολείστε με το 89 γιατί αυτό δικαιολογεί (επιφανειακά, όχι ουσιαστικά) την ύπαρξή σας.

Ουσιαστικά η ύπαρξή σας αντανακλά την βιασύνη του μικροαστού, την υποταγή στο αυθόρμητο, την ανοργανωσιά.

ΥΓ. Στις θέσεις για το δεύτερο (sic) συνέδριο του ΝΑΡ το πιο νόστιμο κομμάτι είναι αυτό που αποτιμά την δουλειά του ρεύματος με τα εξής λόγια "...απογοητεύουμε τον κόσμο και τον στέλνουμε σπίτι του..."

ΥΓ.2 Δεν μπορείς να είσαι κομμουνιστής χωρίς να είσαι μαρξιστής-ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ. Τράβα διάβασε τι λέει το "ρεύμα" σου για το κόμμα νέου τύπου και το επαναστατικό υποκείμενο και μετά πάνε άλλαξε ψευδώνυμο...

Ανώνυμος είπε...

Καλα εντάξει αν θες να κάνεις τον χαζό κάντον.

Τελευταίο παράδειγμα μπας και καταλάβεις.

Σε έναν φοιτητικό σύλλογο των 500 εμφανίζεται ένα νέο σχήμα ΕΑΑΚ και παίρνει 30 ψήφους. Και η ΠΚΣ ανεβαίνει αλλους 30 ας πούμε από τους 50 στους 80.

Θα θορυβηθεί από το νέο σχήμα ΕΑΑΚ η ΠΚΣ ναι ή ου;

Εγώ λέω οχι μονο οτι θα θορυβηθεί αλλά θα το πολεμήσει και λυσσαλέα.

Ευχαριστημένη πάντως δε θα ναι.

Το ίδιο έγινε και στις περιφερειακές.

Αν θες τη συνολική άποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των περιφερειακών διάβασε την ανακοίνωση της.Πάντως από κομπλεξισμό για την υπόλοιπη Αριστερά δεν διακατέχεται.

Ανώνυμος είπε...

Το 89 το αναφέρουν οι ΕΑΑΚίτες γιατί όλοι οι "κομμουνισταράδες" της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ τύπου Παπαρήγα, ψήφιζαν με χέρια και πόδια τη συγκυβέρνηση, την παράδοση των ΜΜΕ στους ιδιώτες με αντάλλαγμα τον 902 κτλ. Όλα αυτά τα πληρώνουμε σήμερα."Λερώθηκαν" τους αρέσει δεν τους αρέσει. Να βγουν να πουν κάναμε λάθος και να σταματήσουν να το παίζουν ως οι μόνοι που δικαιούνται να λέγονται κομμουνιστές.

Μόνος τίμιος ο Κάππος!

Ανώνυμος είπε...

Οι ολιγόμυαλοι που βεβήλωσαν τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, νομίζουν ότι είναι αριστεροί;

Αλλά όμως, γιατί και να μην το νομίζουν; ουδείς νόμος της φυσικής ή των θεών εμποδίζει έναν κρετίνο ή έναν μισάνθρωπο να νομίζει ότι είναι αριστερός.

[Αλλωστε και η ΠΑΣΠ κατακρατώντας τόσα χρόνια λάφυρο τη σημαία του Πολυτεχνείου, δεν νομίζει ότι είναι αριστερή; δεν νομίζει (έτσι) ότι ήταν κι αυτή «εκεί;»].

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=235675

Ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία

Νέος Πρωτοπόρος είπε...

90 χρόνια αγώνα και θυσία τα πουλήσατε όλα για τρία υπουργεία

O Στάθης αναφέρεται στους "κ"νίτες του Περισσού και όχι στους μεταλλαγμένους κνίτες. Το '89 ήταν μια οπορτουνιστική παρέκκλιση. Εντάξει κάναμε κυβέρνηση με τη ΝΔ αλλά ήταν το θέμα της κάθαρσης. Μετά κάναμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά ήταν το θέμα της εθνικής συμφιλίωσης. Μετα υποστηρίξαμε τους Ολυμπιακούς αλλά έπρεπε να πάρουμε χρήματα για τη διάσωση του αρχείου της ΚΝΕ από τις πλημμύρες καθώς το υπόλοιπο αρχείο και τα ιστορικά γραφεία τα πήρε η ΚΝΕ-ΝΑΡ.

Μετά κάναμε ιστορική αντιΠΑΣΟΚική συμφωνία στη Λάρισα με τη ΝΔ και βάψαμε γαλάζια τη Θεσσαλία. Και στους αστυνομικούς μας έσκαγαν τα λάστιχα και εμείς τους δίναμε λουλούδια! Είναι μέλη και του ΠΑΜΕ βεβαίως βεβαίως. Μετά συνεργαστήκαμε με κομμουνιστικες δυνάμεις όπως η ΑΚΟΑ, η ΚΟΜΑΝ, το ΔΗΚΚΙ και η Ποσαδιστική Διεθνής αυτές είναι συμμαχίες αριστερές μη οπορτουνιστικές. Αποκαταστήσαμε το Στάλιν μετά από μισό αιώνα καθώς δεν υπάρχει πια γκορμπατσοφ να μας μαλώσει όπως το '91 που έτρεξε η Αλέκα να πάρει γραμμή και τον υποστήριζε μέχρι το τέλος. Αποκαταστήσαμε και τον Τσαουσέσκου παρόλο που τον βρίζαμε παλιά γιατί είχε διαφωνήσει με τον Γκόρμπι.
Μετά απολύσαμε τα μη κομματικά μέλη από 902 γιατί ήταν οπορτουνιστές εκοφίτες και αυτοί. Αλλιώς θα είχαν γραφτεί στο κόμμα. Τώρα διαλύουμε τις γενικές συνελεύσεις για να κάνουμε μέτωπο με τον εαυτό μας. Πάμε για διάσπαση, μας έφυγε και ο Χαλβατζής κάτι πρέπει να βρούμε για να κάνουμε θόρυβο. χμ...

Ανώνυμος είπε...

Tο "κ"νίτες είναι όλα τα λεφτά. Να το γράψω κι άλλες 5 φορές να φτάσουμε τα 200 και να σπάσουμε όλα τα κοντέρ?

Ανώνυμος είπε...

Η Ανταρσύα πήρε συνολικά όσες ψήφους ήταν μόνο η άνοδος του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές. Από εκεί και πέρα κάθε συζήτηση για "φόβο και τρόμο" που νοιώθει το ΚΚΕ φάνει στα όρια του σουρεαλισμού.
Πάντως έχει πλάκα το πόσο γρήγορα μια "υπερεπαναστατική" δύναμη θεωρεί μέγιστη απόδειξη για την ορθότητα της γραμμής της μια άνοδο στις εκλογές όπως οι σύμαχοί της που θεωρούσαν ότι βγήκαν κυβέρνηση με τις δημοσκοπήσεις.Ουρές του ΠΑΣΟΚ ήσασταν πάντα και όσοι θυμούνται το 89 σε κάθε ευκαιρία ας θυμηθούν και ποιος τους υπεράσπιζε τότε. το πρωτοσέλιδο της Αυριανής "Κάτω τα χέρια απο την ΚΝΕ μας" έχει την αξία του για εξαγωγή συμπερασμάτων

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε ποσο διαστρέβλωση πια;Πόσο τυφλοί είστε;

Το ΚΚΕ έκανε συγκυβέρνηση και με ΠΑΣΟΚ και πας να βγάλεις ΠΑΣΟΚους αυτούς που έφυγαν καταδικάζοντας την συγκυβέρνηση...

Αυτό ειναι ψυχοπαθολογικό...

Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν εστω και τώρα αλλάζατε στάση (κοινούς αγώνες με την υπόλοιπη Αριστερά, πολιτικούς στόχους για το λαϊκό κίνημα), ο απλός εργαζόμενος θα σας τα συγχωρούσε όλα και θα σας ξαναεμπιστευόταν.

Αλλά αμα κρίνω από αυτά που γράφετε έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδειξε οτι μπορεί να απαντήση στην ανάγκη για μια πραγματική και μάχιμη Αριστερά.Τίποτα παραπάνω παρα δυνατότητα δεν είναι αυτή οι 100 000 ψήφοι.Πατάμε σε στέρεο έδαφος και δεν μασάμε σε προβοκάτσιες του τύπου "πήραν τα μυαλά σας αέρα".

zhukov είπε...

etsi kerdizontai oi sinidiseis... http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6012300

dialexte stratopedo...

mono auto...

zhukov είπε...

ena akoma...

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/12/2010&id=12963&pageNo=13&direction=1

etsi kerdizontai oi sineidiseis sintrofoi...

sto pezodromio...auto kanei to komma megalo...

mono auto...

zhukov είπε...

etsi kerdizontai oi sineidiseis sintrofoi...

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/12/2010&id=12963&pageNo=13&direction=1

sto pezodromio...

mono auto...

Ανώνυμος είπε...

το 100ο τα έχασα...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 241   Νεότερο› Νεότερο»