Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Απολιθωμένες αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Εμείς όμως δεν ανήκουμε στους νικητές που κατα-γράφουν την ιστορία και την επικαιρότητα κατά πώς τους βολεύει. Έτσι ενισχυθήκαμε με μια σπουδαία μεταγραφή, παίρνοντας τον Poe Χανιά, από το blog Αμπελοφιλοσοφίες, για να κάνει τη διαφορά.

Σε αυτήν τη δεύτερη απόπειρα, η θεματολογία ήταν κατ’ ουσίαν μια συνέχεια όσων είχαμε πει στην πρώτη εκπομπή: το αντεργατικό μπαράζ της κυβέρνησης, η απεργία στις 20 του μήνα, η δίκη των 35 συνδικαλιστών, το αστικό κράτος που νομοθετεί και τρομοκρατεί, κι οι πολιτικές διεργασίες στα «δύο άκρα», ροζ και μαύρο, όπως μας τα παρουσιάζει η κυρίαρχη προπαγάνδα
Όλα αυτά μέσα κι από το πρίσμα των red blogger και επιλεγμένων αναρτήσεών τους από την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο τελικός κριτής για το αν είμαστε παλτά ή αν βελτιωνόμαστε από εκπομπή σε εκπομπή είναι φυσικά το κοινό. Η ομάδα περιμένει τη στήριξη του κόσμου και τις κριτικές παρατηρήσεις των ακροατών-προπονητών της κερκίδας, που μας βοηθάνε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και στο μεταξύ κοιτάζει το επόμενο ματς και προετοιμάζεται για τον έκτακτο αγώνα μεσοβδόμαδα, τη μέρα της γενικής απεργίας. Ίδωμεν και στην πράξη..



Υστερόγραφο
Οι συντελεστές της εκπομπής ζητάνε εκ των προτέρων συγνώμη από όσους ακροατές-αναγνώστες περίμεναν κάποια αναφορά στο μείζον πολιτικό θέμα που προέκυψε με την τουρκική σειρά fatmagul και τελικά τους απογοητεύσαμε. Κάποια άλλη φορά ίσως..

13 σχόλια:

do.b4tool8 είπε...

Αισθητή πρόοδος! Ανυπομονώ ν’ ακούσω την εκπομπή για την απεργία.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη και με περισσοτερο "νευρο" η δευτερη εκπομπη.

Βγαινω εκτος θεματος τωρα, αλλα ειδα αυτο, ξερασα και ειπα να το μοιραστω μαζι σας. http://www.gazzetta.gr/showbiz/article/372241-apolaystikos-tzimis-panoysis-gia-ola

Ανώνυμος είπε...

ο τραβασάρος στον προσυνεδριακο έβγαλε όλη την ιστορια της ΚΔ οπορτουνιστικη. δες εδώ
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/2/2013&id=14429&pageNo=12&direction=1
συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

@ Ο/Η Ανώνυμος/η της 17ης Φεβρουαρίου 2013 ώρα 12:51 π. μ.

Δίκιο έχεις, είναι πραγματικά για να ξεράσεις, αλλά αυτός ήταν και είναι ο «Τζιμάκος», ας τα δουν αυτά όσοι (ευτυχώς, όχι εδώ, αλλά σ’ άλλα ιστολόγια) έσπευσαν να εκδηλώσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους με τους περίφημους «τέσσερις του Βελβεντού» που πολιτικοϊδεολογικά κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τον «απολαυστικό» αντικομμουνιστή προβοκάτορα…

Αντί-μικροαστός

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε που πόσταρες προσυνεδριακό,
ο τραβασάρος κριτικάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και επιλογές (ανάμεσα σε αυτές και την κυβέρνηση τζανετάκη που είναι κατά πολύ μεταγενέστερη), όχι συνολικά την πορεία της διεθνούς και λέει ότι δεν αποδείχτηκαν σωστές από τη ζωή, τον χαρακτηρισμό "οπορτουνιστικές" δεν τον είδα πουθενά. Αν θες να πεις κάτι επ' αυτού, έχει καλώς. Αν και θα προτιμούσα να μην το κάνεις εδώ, και ξεφύγει η μπάλα στα σχόλια για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.

Ευχαριστώ τους σφους αναγνώστες για τα καλά τους λόγια. Την είχα δει τη συνέντευξη πανούση, λογικά τα επίμαχα σημεία είναι ατάκες από το καινούριο του πρόγραμμα. Ε, δε νομίζω ότι θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο.

Singularity είπε...

Αισθητή βελτίωση! Τουλάχιστον 8 parsec μπροστά από το προηγούμενο! Το μουσικό χαλί, επαρκές. Μόνο που στην αρχή της κάθε ενότητας, δεν χρειάζεται να μας λέτε τί θα μας αναλύσετε πχ «Και τώρα θα πούμε για την απεργία». Μας χαλάει το σασπένς! Αφήστε μας να ζήσουμε με την αγωνία μερικά δευτερόλεπτα, θα το αντέξουμε. Μη μας στερείτε την χαρά της ανακάλυψης!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι, αλλά ξεχνάς πως το μεγαλύτερο σασπένς είναι όταν το ακούς από τη δουλειά, με την αγωνία μη σε πιάσουν στα πράσα.
Η εισαγωγή σε κάθε ενότητα γίνεται περισσότερο για εμάς τους ίδιους, να ξέρουμε γιατί θα μιλήσουμε και να οργανωθούμε λίγο..;)

Μπρεζινσκι είπε...

H εκδοση Beta πολύ καλύτερη της έκδοσης aleph...Πιο μεστη, με καλύτερη πλοκή και 100% καλύτερες ερμηνείες....Το PB της εκπομπής δεν σκέφτηκε τα έξοδα και προσέλαβε και εξτρά ηθοποιούς με αποτέλεσμα οι χαρακτηρες να διαπλέκονται με πιο ενδιαφέρον τρόπο μεταξύ τους, και η ψυχογραφια να ειναι πολύ πιο σφαιρικη.

Συμπερασμα: Αν η πρώτη εκπομπή ήταν ο ΝΟΝΟΣ 1, αυτή ήταν ο ΝΟΝΟΣ 2 (γιατι τα σικουελ δεν ειναι πάντα χειρότερα..)

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ, προσφέρει μαθήματα εγκεφαλικής λειτουργιας σε ανώνυμους λαθρεπιβάτες...Τιμές προσιτές

Redfly είπε...

Για όσους κατοικούν στην Γερμανία ή για κάποιο λόγο δεν παίζει το βιντεάκι του Youtube, υπάρχει και η έκδοση της Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/xxkop8_yyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyyyyy-yyyy-yyyyyyy-yyyyyyy-02_news

neophyte_commie είπε...

Μόλις σας άκουσα. Εύγε, υπέροχοι και οι τρεις!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επι τη ευκαιρία, η κε του μπλοκ θέλει να εξάρει και δημοσίως τον red fly για το τεχνικό χαμαλίκι που εγκωμίστηκε αγόγγυστα και με γνήσια προλεταριακή δουλειά μυρμηγκιού. Χωρίς αυτήν θα υπήρχαν μόνο καλές προθεσεις που θα έμεναν στη σφαίρα της φαντασίας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλοί όλοι. Μπάβο σας παίδες

Οικοδόμος είπε...

Σύντροφοι καλησπέρα.
Απόψε μπόρεσα να την ακούσω με την ησυχία μου.
Η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η μουσική έδεσε πολύ όμορφα με τον λόγο (εκτός αυτού, και τα κομμάτια ήταν σούπερ). Πολύ καλή ιδέα τα ηχητικά (Τσίπρας και φασίστας), «σφήνωσαν» όπως έπρεπε και με το κατάλληλο μουσικό σήμα. Να το κρατήσετε αυτό.

Στο προηγούμενο σχόλιό μου είχα προτείνει μισάωρο. Νομίζω πως με αυτή την μορφή που παρουσιάσατε σήμερα, με αυτόν τον ρυθμό που είχατε και τη μουσική επένδυση, μπορεί να σταθεί άνετα και σαράντα - σαρανταπέντε λεπτά. Τριανταέξι λεπτά δεν με κούρασαν σε κανένα σημείο.

Επί του περιεχομένου, πολύ διαφωτιστικός και χρήσιμος ο συσχετισμός των δεικτών ανάπτυξης του ΑΕΠ και της ανεργίας. Με λίγα και απλά λόγια ξεκλειδώνει τον μύθο για την μείωση της ανεργίας. Τέτοια σχόλια χρειάζεται η εκπομπή, σύντομα, απλά και ζουμερά, να βάζουν το μυαλό μας (εμάς των ακροατών) να δουλεύει.

Πόε το’ χεις, σιδεροκέφαλος. Αντρέα, άνετος, σταθερά καλός. Βασίλη, απελευθερώθηκες από το τρακ, παρουσιάζεις-συντονίζεις πολύ καλά, μόνο εκείνα τα άρθρα να μην τόνιζες. Δέσατε και οι τρεις, χωρίς να υπάρχει αλληλοκάλυψη και μπερδέματα. Σαν εκπομπή ραδιοφώνου.

Συνεχίστε γερά.
Καλή δύναμη!