Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Φωτιά στα Σαββατόβραδα

Είκοσι χρόνια έχουνε περάσει
Μα οι συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει
Το κόμμα νέου τύπου για να γίνει
Κι ούτε ρουθούνι αστού να μην τους μείνει

Για την ακρίβεια (που καλπάζει στις μέρες μας, και χωρίς ΑΤΑ), η Κόντρα έκλεισε τα 19 της χρόνια και τα γιόρτασε το Σάββατο στα γραφεία της, σε έναν ωραίο και ζεστό χώρο, με συναυλία των Υπεραστικών.

Έχουν κλείσει όμως είκοσι και βάλε χρόνια από τότε που η ΜαΛεΠ (μαρξιστική-λενινιστική επιθεώρηση) έριχνε στο εξώφυλλο του τελευταίου της τεύχους το σύνθημα για τη συγκρότηση του κόμματος της εργατικής τάξης. Κι αφού μπήκε και διακηρύχτηκε δημόσια ο στόχος, η ΣΑΚΕ -η μοναδική στα χρονικά οργάνωση που έχει στο όνομά της τον όρο "συνεπής", που αντιστοιχεί στο Σίγμα από το αρκτικόλεξό της, μετεξελίχθηκε στην εφημερίδα που γνωρίζουμε σήμερα (αν και κάποιοι αγνοούσαν την ύπαρξή της, μέχρι να εμφανιστεί στα σχόλια ο Κίντο.

Τι εστί λοιπόν Κόντρα;
Καταρχάς είναι μία από τις λίγες, τίμιες περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογήσουν ακόμα τον πολιτικό χαρακτηρισμό των "αριστεριστών", μετά από τη δεξιά μετάλλαξη σύσσωμου σχεδόν του εξωκοινοβουλίου. Δε συμμετέχουν στις εκλογές, θα έλεγα από θέση αρχής -αν και προσπαθούν να το στηρίξουν σε συγκεκριμένη ανάλυση- και τείνουν να φετιχοποιήσουν τη (λαϊκή αντι)βία, στηρίζοντας κριτικά κάθε ένοπλη ομάδα του χώρου της ατομικής τρομοκρατίας, από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις των περασμένων δεκαετιών*, μέχρι και τους πυρήνες συνωμοσίας της φωτιάς.

Ο αστυφύλακας ταυτότητα ζητάει
Μα εγώ την ψάχνω απ' τα δεκαεννιά

Σε αυτή τη βάση, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο είναι κάπως μπερδεμένο, ακόμα και για τους πιο μυημένους, που καταλήγουν να τους χαρακτηρίζουν αναρχοσταλινικούς (που μοιάζει αντίφαση εν τοις όροις), αν και θα ήταν πιο ακριβές το "αναρχομαοϊκοί" (γιατί είναι παρακλάδι του μ-λ ρεύματος) ή ακόμα καλύτερα το "αναρχότζες" (αν και δε νομίζω να δέχονταν τίποτα λιγότερο από το "κομμουνιστές"). Κι ας είναι κι αυτοί κάπως μπερδεμένοι, ανάμεσα στο μαύρο και το κόκκινο (που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια από το φύλλο της εφημερίδας, γιατί οι τριχρωμίες έχουν φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα).

Gallo rojo es valiente, pero el negro es traicionero

Υψώνουν λοιπόν (τη μαύρη και) την κόκκινη σημαία, όπως ο Άσιμος, και κινδυνεύουν να την πατήσουν όπως ο μαύρος γάτος με το χαφιεδότσουρμο (που αποτελεί τον εθνικό κορμό): τους είδε μαύρους, νόμιζε με φίλους πως θα κάνει. Γιατί ο κόκκινος πετεινός είναι γενναίος, αλλά ο μαύρος είναι προδότης.
Κι αυτό το τραγούδι, που μιλάει για τον ισπανικό εμφύλιο, το πήρε ο Αργύρης Κουνάδης μες στη χούντα και του φόρεσε στίχους για τον Μπελογιάννη, για να το πει σε πρώτη εκτέλεση η τρΕλενίτσα η Βιτάλη και ζωντανά, σαράντα χρόνια αργότερα, μια Κοντρίτισσα, επί της υποδοχής. Ενώ μια μεγαλύτερη σε ηλικία (και όχι μόνο) ερμηνεύτρια μας τραγούδησε α καπέλα για το Ζαχαριάδη: το μπουντρούμι δεν το λυγά.
Το πρώτο τραγούδι για τον Μπελογιάννη (Άι γαρούφαλό μου) μπορεί να το ακούσει κανείς και στην παράσταση της θεατρικής ομάδας Ανοικείωση, που ανεβάζει Μπρεχτ στο χώρο της Κόντρα (τα ντουφέκια της κυρίας Καράρ), μαζί με ένα καυστικό σχόλιο του Γκράμσι (που ήταν κομμουνιστής και όχι Συριζαίος ρεβιζιονιστής) ενάντια στον αδιάφορο.

Μαύρος γάτος, κόκκινος γάτος, το ζήτημα είναι να αγωνίζεται και να μην έχει αυταπάτες για ειρηνική συνύπαρξη με τα σκυλιά. Κι η μαυροκόκκινη Κοντρα είναι από τις λιγοστές συνεπείς περιπτώσεις, που δεν παρασύρθηκαν από την Πρώτη Φορά Αριστερά (Παύλο) και από το πανηγυρικό κλίμα για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (Παύλο, λέμε) ή από διάφορα μεταβατικά προγράμματα (Βουρνούπαυλε).

Η Κόντρα είναι πιθανότατα το πιο ενδιαφέρον έντυπο που μπορεί να βρει κανείς στον ευρύτερο μαυρο-κόκκινο, εξωκοινοβουλευτικό χώρο, με ένα ιδιαίτερο στιλ, χωρίς αστικές ευγένειες (υπάρχει πχ η στήλη "η παπάρα της εβδομάδας", όπου κερδίζει συνήθως η δήλωση κάποιου κυβερνητικού στελέχους), με ρέοντα, εκλαϊκευτικό λόγο, που πολλοί θα ζήλευαν, αποκαλύψεις και διάφορα μέτωπα (πχ με το Μελισσανίδη και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια), ενδιαφέρουσες, οικονομικές αναλύσεις και ψαγμένες κινηματογραφικές κριτικές. Ένα στιλ που θυμίζει κάπως, κατά τη γνώμη μου, τον παλιό (καλό) Φίλαθλο από τον αθλητικό τύπο. Και αντί για τον Αποδυτηριάκια στην τελευταία σελίδα, που τον έγραφαν από κοινού ή εναλλάξ ο Καραγιαννίδης με τον Καίσαρη, έχει το δίδυμο Γιώτη-Λιόντου (που μπορεί να γράφουν και μόνοι τους όλη την εφημερίδα) και τη στήλη Βαθύ Κόκκινο, από την οποία δανείστηκε αργότερα το όνομά της κι η γνωστή ιστοσελίδα.

Βασιλική δεν έπρεπε το Γιώτη να αγαπήσεις
Μόν' έπρεπε Βασιλική να τον απαρατήσεις

Εν πάση περιπτώσει, όπως έλεγε κι ο Τρας, πριν θυμηθούν το κοινό τους παρελθόν κι αρχίσουν να του την πέφτουν προσωπικά κι εμπαθώς, όταν δε μιλάνε για το ΚΚΕ (που το αναφέρουν πάντα ως Περισσό) καλά τα λένε (συνήθως).
Υπάρχει και μια ιστορία (που θα ταίριαζε κανονικά στο τρίτο μέρος του αφιερώματος του Λαϊκού Στρώματος για τον Αριστερισμό, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να στρωθεί για να το γράψει, οπότε...) για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας, που την προπαγάνδιζαν με συνθήματα στους τοίχους "Κόντρα κάθε Σάββατο", για να πάει ένα λαγωνικό που έκανε ρεπορτάζ για κόντρες και μηχανόβιους και να σταθεί αγανακτισμένη μπροστά σε έναν τέτοιο τοίχο, γιατί οι αθεόφοβοι κλείνουν πλέον ραντεβού θανάτου και μέσω συνθημάτων στους τοίχους!
Κι οι τοίχοι έχουν φωνή άλλωστε, όπως λέγεται και μια στήλη της εφημερίδας, άλλο αν κάποια έλλογα πλάσματα είναι ντιπ ντουβάρια και μας αφήνουν άφωνους.

Αν δεν κινδύνευε να ξεχειλώσει σε έκταση το κείμενο, θα έπρεπε να συμπεριλάβει μια παράγραφο και για την αειθαλή μπάντα των Υπεραστικών και την αφιλοκερδή παρουσία τους σε μια σειρά κινηματικούς σταθμούς. Αλλά θα κρατήσουμε καβάτζα την αναφορά, για να ξεδιπλωθεί το σχετικό εγκώμιο με κάποια άλλη αφορμή, που θα μας δοθεί, οπωσδήποτε, και για να συνεχίσουμε την ανταπόκριση από τη βραδιά.

Η οποία είχε μεταξύ άλλων, καλεσμένο το (σοβαρά άρρωστο) Χρήστο Τσιγαρίδα, *για να πιάσουμε εδώ το νήμα από έναν αστερίσκο που εκκρεμούσε από πάνω για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις συγκρότησης του λεγόμενου "αντάρτικου πόλης" που επιχείρησε τουλάχιστον να μαζικοποιηθεί, πριν σκοντάψει στα γνωστά αδιέξοδα του χώρου και των μεθόδων του. Κι ενώ καθόμασταν δίπλα στον Τσιγαρίδα, που είναι αρκετά σεμνή και συμπαθητική μορφή, ανεξαρτήτως άλλων διαφωνιών, ήταν αδύνατο να αποφύγω το συνειρμό και να μην παίζω από μέσα μου τη φωνή του Γιώργου Σαρρή σε μια παλιά επιτυχία του, από την εποχή των Ζιγκ-Ζαγκ.
Ήρεμα-ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης...

Είχε επίσης φτηνά ποτά (χωρίς το βλάκα δημιουργό τους) και μοχίτο με 3 ευρώ, αλλά με το ρούμι των αντικαθεστωτικών (Μπακάρντι) -αν και αυτά είναι ψιλά γράμματα μάλλον για το χώρο που κάνει λόγ ήδη από το 60' για χώρες του παλινορθωμένου καπιταλισμού. Είχε φωτορυθμικά (Αμέρικαν μπαρ το κάναμε) κι εντυπωσιακό φινάλε κατά τις 2μιση, που είχε τελειώσει η συναυλία κι είχε σπάσει ο κόσμος, με Άντζελα Δημητρίου (γιατί τέτοιοι είναι κατά βάθος) και το άσμα που δίνει και τον τίτλο στη σημερινή ανάρτηση. Είχε μικρά διαγγέλματα του Γιωτη, να καλησπερίζει με το "συντρόφισσες και σύντροφοι" και να αναρωτιέται αν τήρησε έτσι το αντισεξιστικό πρωτόκολλο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Και να μιλάει περισσότερο (όχι για τα δικά τους γενέθλια, αλλά) για μια άλλη επέτειο, 7 του Νοέμβρη, και τον μπολσεβικισμό της εποχής μας (και όχι, δεν εννοούσε τα γενέθλια του Τρότσκι). Είχε απαγγελίες και μπρεχτική αποστασιοποίηση, με την κατάργηση των ορίων μεταξύ (μουσικής) σκηνής και κοινού, με την εναλλαγή ρόλων.

Είχε μια ωραία στιγμή με τους Υπεραστικούς να τελειώνουν το "μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" και να λέει ο Κωστής πως θα συνεχίσουν στο δεύτερο μέρος με (πιο) πολιτικά τραγούδια (!) κι ενώ μας είχε εξάψει τη φαντασία, το επόμενο τελικά ήταν Μάλαμας.
Κι είχε τον Παύλο, που κάθε δοξαριά της λύρας του είναι ένα μεταβατικό καρφί στην καρδιά του συστήματος και που κάνει δημόσια πια την αυτοκριτική του για το Σύριζα, να ξεχνάει, όλως παραδόξως το τέλος του Μπεζαντάκου και να μην το λέει ολόκληρο.
Ζήτω το κόμμα μας το εργατικό... το εργατικό...
Μα ποιο να λέει άραγε; Ποιο να λέει;

130 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ωχ τώρα προβλέπω να σε κατατάσσουν οι του Περισσου στους συμφιλιωτικούς με τους οχτρούς της κατακόκκινης (και ουχι μαύρης και αναρχικής) Κόντρας.
καλήν εσπέραν κύριε σφυροδρέπανε

(μου αρέσει που μου άλλαξες το σύνθημα, εχεις δικιο, αυθόρμητα μου βγήκε ο Γκράμσι ήτανε κομμουνιστής και οχι Συριζαίος οπορτουνιστής, αλλα κολλούσε καλύτερα το οχι Συριζαίος ΕΥΡΩ-ρεβιζιονιστής, δεν μπορεις να πεις ομως εχω φωνή καμπάνα, ακούστηκα :-) )
οσο για τα σαββατόβραδα, την επομενη φορά θα πάμε κερατσίνι για φαι να μάθεις Σαλονικέ, γιατι μας τα έχετε πρήξει με το φαί στη πόλη σας.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε "συντροφια" ? τωρα σπατε και καταληψεις για στεγαση μεταναστων στη Λεσβο? λιγη τσιπα ρε!

Ανώνυμος είπε...

@el quinto

Εγώ έχω την εντύπωση οτί ήρθε απλά να δεί τι πίνετε εσείς οι ορθόδοξοι του μαρξισμού-λενινισμού και σας βγαίνει από μέσα σας ο αλέφαντος (μάθε μαρξισμό αγόρι μου- τα πάντα όλα ο el quinto κ.τ.λ). Προσωπικά δεν σας ήξερα, αλλά ούτε τρελάθηκα κιόλας. Δεν είστε ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι που πιστεύετε ότι θα κάνετε επανάσταση χωρίς υποκείμενο.

Β.Δ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ένα ψευδώνυμο ρε, δεν είναι δύσκολο.
Το τουίτερ τελικά έχει πολλή πλάκα. Μέχρι κι ότι το ΚΚΕ διώχνει τους μετανάστες μπορούσες να διαβάσεις. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί να κάνεις κατάληψη σε ένα χώρο, όπου μπορείς ούτως ή άλλως να δουλέψεις για τον ίδιο σκοπό, αλλά θα μου πεις, πρέπει να σεβόμαστε τα ιδεολογικά φετίχ του άλλου.

Η κε του μπλοκ δεν τρώει ψάρι, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του χωριού του Αστερίξ (αν αυτή είναι η γαστριμαργική πρόταση που θα βάλει τα γυαλιά στη λδ του βορρά). Κατόπιν αυτού του σημείου, το σχόλιο κατατάσσεται αυτομάτως στα ασόβαρα και δε χρήζει περεταίρω απάντησης.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

XAXAXAXAXAXAXA
H πλακα ειναι οτι στραβωσε τελευταια στιγμη το να ημουν κι εγω εκει παρεα , οποτε θα φκιαχνονταν το "μεγαλο το μετωπο της εργατιας" και θα περισοκρατειτο πληρως ο χωρος(και λογω ...ογκου των δυο μας ) .Χαθηκε η ευκαιρια να βγαζαμε σημερα την ειδηση "Ο ΠΕΡΙΣΟΣ ΑΛΩΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ "
Εν πασει περιπτωσει ΣΥΜΦΩΝΩ πληρως με το αρθρο.Τους θεωρω "ξαδερφακια" που στραβωσαν και που θα βρουν συντομα τον ...δρομο (χωρις να τους υποτιμω ,αντιθετα) Ως τοτε θελουν προσοχη !!! .Για εναν "προσεχτικο" των ..."κινηματικων" χωρων ,ειναι προφανης μια διαπιστωση ,που λεει οτι εχουν ΑΥΞΗΘΕΙ οι σοβαροι και διαβασμενοι Αναρχικοι (που μπορεις να κανεις κουβεντα ) και εχουν μειωθει τα "μπαχαλα" .Εγω το αποδιδω περαν της κρισης που καθαρισε απο τα μικροαστακια τον χωρο και στην "δουλεια " της Κοντρα στους χωρους αυτους ,οπου σπαει σιγα σιγα αυτο που θεωρω κλειδι για ολο το κομμουνιστικο κινημα για το μελλον ....τον τυφλο και συχνα καθοδηγουμενο και καλλιεργουμενο Αντισταλινισμο !!! Οσο υπερβολικο κι αν ακουγεται αυτο ..
Σταυρακι αν εισαι ασφαλιτης πες στα αφεντικα σου εκει οτι πυροβολαν τα ποδια τους μ αυτο ...Την πατησαν !Αν δεν εισαι ...συνελθε .."κομμουνιστες εκτος ΚΚ " ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ απο καταβολης μανιφεστου

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Η κε του μπλοκ δεν τρώει ψάρι, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του χωριού του Αστερίξ

Σωστο !! Τα ψαρια (τα μεγαλα) τα εχουμε για ...ροπαλα

Ανώνυμος είπε...

el quinto
αν απευθύνεσαι σε μένα πρόεδρε-μπρεζνιεφικέ, δεν εκανα σοβαρό σχολιο , ούτε καμια ανάλυση. Απλως σου ειπα για Κερατσίνι, δυτικά και πειραια, φωτιά στα σαββατόβραδα κτλ... (αλλα που να το πιάσεις :-))
μη φοβάσαι δεν εχει μονο ψάρι στο Κερατσίνι, ταλαίπωρε βόρειε, εργατική περιοχή ειναι με τελειο φαί (αρνάκι στη γάστρα κτλ..) και πάμφθηνο.

ναι το "τα πάντα όλα" σε πειραξε εσένα και η ποδοσφαιρική ορολογία :-), κύριε Β.Δ. Ασε ρε ψηλε που εκφράζεις το υποκειμενο εσύ.
αυτο ομως δεν σε χάλασε:
http://www.pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C/
Οι δικοι σου μονο βριζανε γιατι δεν ειχαν τι να πουν ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. Εκει που τον πόνεσα εγώ, ο κ. Μπελαντής βγήκε να μιλήσει και εισέπραξε πληρωμένη απάντηση.

υγ: αυτό το σχόλιο για την επιθεση στη κατάληψη που κολλάει; Μάλλον απευθύνεται στους κνίτες που διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
α, και πουστε ενα δωράκι στο σφυροδρέπανο. Για να μην ψάχνετε για Γκράμσι και σας πουλάνε διάφοροι παραμύθια οτι μεταφράζουν δήθεν μη μεταφρασμένα κειμενα

http://eranistis.net/wordpress/wp-content/uploads/2013/09/KEIMENA-POLITIKO-KAFENEIO-GRAMSI-ANTONI.pdf

σελ 141. Ολη επιστολή του Γκράμσι στη ΚΕ των μπολσεβίκων το 26 και μετά η ανταλλαγή απόψεων με Τολιάτι.

Α, και πολλά απο Γκράμσι εδώ:
http://eranistis.net/wordpress/2013/09/15/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD/

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε μα τον Τουτατί και την Μπελισάμα, το επόμενο σχόλιο που θα με λέει πρόεδρο, θα το κόψω.

Η Κόντρα περισσοκρατείτο ούτως ή άλλως, μπορεί να το βεβαιώσει κι ο Γιώτης. Εξάλλου συναυλία των υπεραστικών ήταν, όχι κάτι τυχαίο.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
εχουν πλάκα αυτα τα αστειάκια.
Ρε όταν ακουγα εγώ υπεραστικούς, εσεις δεν ξέρατε καν οτι υπάρχουν :-). Και στα μισοαναρχικα τους κομμάτια ;-),
https://youtu.be/pTGNNa4uLUc

τεσπα, ακολουθώντας το από τα κάτω "συμφιλιωτικό" σπίριτ, (αυτό το χώσιμο στον νεοφυτα κόμηta, ήταν καθαρά επί προσωπικού, πέταξα και διεθνη βιβλιογραφία μπας και σταματήσει τη σπέκoυλα)

παιδες η σύνθεση ήταν οντως ενιαιομετωπική αναρχικοι ολων των αποχρώσεων, κομμουνιστές ολων των αποχρώσεων και Κοντρίτες. Οι περισσικοι ήσασταν μειοψηφία , χα! απλως μου χατε μαζευτει πρώτο τραπέζι πίστα και χαιρόσασταν.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε Ζούκοφ, ειδικά αυτο με το μανιφέστο που είπες ήταν ολα τα λεφτά :-).
ξερεις ο μαρξ έλεγε εμεις οι 2 ειμασταν το κομμα, δεν ειχε σχηματιστει ακομη. απλά απαντώ στην ατάκα που μολις πέταξες.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επί των σοβαρών

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79404/proklitiki-epithesi-sto-pallesviako-ergatiko-kentro

και τελευταίο από την πλευρά μου επί των ασόβαρων.
Μα τι δουλειά είχαν οι αναρχικοί στην κατακόκκινη κόντρα;
Πρώτο τραπέζι ήμασταν, γιατί πήραμε τις θέσεις των υπεραστικών, όταν σηκώθηκαν να παίξουν. Λες να ήταν τυχαίο και να μην είχαμε πού αλλού να καθίσουμε;
Την Κόντρα τη διάβαζα (με τα καλά της και τα στραβά της) δεκαετία και βάλε πριν σκάσεις μύτη στο μπλοκ. Αν τη γνώριζα από σένα, μπορεί και να είχα άλλη γνώμη. Η μπροσούρα για το KPD και το μεσοπόλεμο, παρεμπιπτόντως, είναι λίγο απογοητευτική.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε η κριτική για μενα ειναι πάντα ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ, οσο σκληρή και αν ειναι (αναφέρομαι στη μπροσούρα) και σε οτιδήποτε άλλο.
ελα ήρθατε απο τους πρώτους...ωχου ..εξυπνάδες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79322/giannena-nea-epithesi-ton-mat-enantion-ton-apergon-tis-genikis#/0

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

για την Λεσβο και το ΕΚ κοιτατε τι εγραψε ενας ...."αλληλεγυος" στο Ρεντ Φλαι πριν λιγο :

""Α και σας προτεινω την Πεμπτη να εχετε καλες αλυσιδες γιατι ποτε δεν ξερεις!
Προβοκατωρ"

χοχοχοχο
αρχισαν τα "οργανα"

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ ελ κουιντο

"ξερεις ο μαρξ έλεγε εμεις οι 2 ειμασταν το κομμα, δεν ειχε σχηματιστει ακομη. απλά απαντώ στην ατάκα που μολις πέταξες."

απολυτα σωστο και απλα με επιβεβαιωνει ο Καρολος ,οποτε μετα καθε ενας που εμπαινε επαιρνε και τον τιτλο (ή οχι?) τυπικα .Δεν πιστευω να περνιεσαι για συγχρονος Καρολος που "χτιζει" το νεο κομμα γιατι θα τραβηξω τις ...κοτσιδες μου
...τις γαλατικες

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οχι απλως απάντησα σε ατάκα :-).

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μπα;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις μονάδες καταστολής του εργατικού κινήματος;
Ετσι νομίζει η μαδημένη κότα, πως θα ξαναμαζέψει τα πούπουλά της;
Θα χάσει και τα υπόλοιπα.....
Να βάλω στοίχημα πως θάναι και η Κόντρα;

-----------------------
Προχτές το σόου με τον Κουμουτσάκο...
....καπάκι την επομένη η "ποντιακές" φάπες στο αυγό της φτωχομάνας του Βορρά, που πήγε επί τούτου να τις μαζέψει...
...όλα στο επικοινωνιακό για να "περάσει" στο Λαό το μήνυμα πως "η Χ.Α. είναι εδώ, και είναι και εξουσία, αφού ελέγχει την Αστυνομία"...
...καρτεράτε λίγο, να δείτε και τι άλλο ελέγχει.....
Για να μπορεί και ο κάθε Γλειψι(χατζη)νικολάου την επομένη να κρατάει το ίσιο: "..όχι σε κάθε μορφή βίας", κλπ., κλπ..
Σήμερα (10/11) νάσου και οι τάχατες ..."άτακτοι", τα εφεδρικά τμήματα του ταχτικού στρατού καταστολής της αστικής εξουσίας, ντυμένοι τώρα "αλληλέγγυοι" (κάθε φορά και το ..."συνολάκι" της μόδας), να προσβάλουν με αραιά πυρά παρενόχλησης το ΠΕΚ.
Πολλή ένταση μαζεύεται εν όψει και της Πανεργατικής.
Είναι και ο Σόϋμπλε, που βιάζεται να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές του:
..."ακόμη οι πλειστηριασμοί;!;! Τις συντάξεις πότε θα τις κόψετε;!;!
Γρήγορα, έχουμε και το ....γκρέζιτ.... (raus!), δεν προλαβαίνουμε..."

Aν νομίζεις εργαζόμενε, πως θα σηκώσεις κεφάλι με τα ψέματα, κούνια, που σε κούναγε!

Ανώνυμος είπε...

@el quinto

1. Δεν είμαι ψηλός. Όχι δεν με πειράζει η ποδοσφαιρική ορολογία. Συζητώ με πολλούς που είναι πολύ πιο αντικκε από σένα και έτη φωτός πιο αντιδραστικοί. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Λαϊκός ήταν και ο Μακρυγιάννης αλλά τον Αλέφαντο δεν τον λες απλά λαϊκό. Τον λες και γραφικό.

2. Το πρόβλημα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλά οι λανθασμένες αναλύσεις, αλλά ότι αυτές τις ξερνά η ιστορία και όμως αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι στον ίδιο δρόμο. Κάθε φορά που το ενωτικό μέτωπο επιστρέφει απ' την πλατεία με ένα έξτρα μνημόνιο στην πλάτη, το συμπέρασμα γι' αυτούς είναι ότι κάποιος λάκισε και πρόδωσε. Στην παρούσα φάση ήταν ο Τσίπρας. Τόσο ενωτικό είναι το μέτωπο. Η ενότητα ή θα είναι ταξική ή θα είναι καταδικασμένη να πνιγεί στις αντιφάσεις της.

3. Όχι δεν είμαι εγώ το υποκείμενο. Πως θα μπορούσα άλλωστε να είμαι από μόνος μου; Δεν περιμένω όμως να έρθει το υποκείμενο να με βρει και να μου χτυπήσει την πόρτα. Πόσο μάλλον να κουβαλά μαζί του και μια εξέδρα για να βγάλω λόγο.

4. Αν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν αποτελούν σήμερα το πιο ριζοσπαστικό και ταξικό κομμάτι της κοινωνίας, τότε πιο είναι αυτό; Προφανώς ο Κουτσούμπας δεν είναι ο Λένιν, η Παπαρήγα ο Στάλιν και εμείς οι μπολσεβίκοι. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα στρατηγό που να έγινε μεγάλος και τρανός ή κάποιον στρατιώτη που να έγινε ήρωας χωρίς να υπάρξει μάχη. Αν εσύ ξέρεις που βρίσκεται ο σημερινός Λένιν ή ο Στάλιν, μη μας το κρατάς μυστικό. Τι συμβαίνει λοιπόν; Απλά μας τελείωσαν τα γαμάτα dna ή αυτά βρίσκονται μέσα στην κόντρα και οι υπόλοιποι αρνούνται να τα δουν; Δεν έχει να κάνει απλώς με το αν διάβασες ή πόσα διάβασες, αλλά να μην χαθείς και στην μετάφραση.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία, τι ωραία, θα προσέθετα εγώ.

Ρένα Μπουεναβεντούρα Δούρου-τι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ακολουθεί σε συνέχειες εκτενές κείμενο, που αλιεύτηκε μέσω τρίτου από το ΦΒ, για την ιστορία στη Λέσβο.

Ακολουθεί μεγάλο κείμενο για τα γεγονότα της Μυτιλήνης. Από φίλο που βρίσκεται στο Νησί. Όποιος θέλει να μάθει τι πραγματικά έγινε ας το διαβάσει και αν συμφωνεί ας το κοινοποιήσει
<<ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ
Θα το ακούσατε όλοι και τώρα πια με ιδιαίτερα γραφικά χρώματα:
Επιτροπή αποτελούμενη από πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έναν «άδειο χώρο», ένα «κλειστό κτίριο» που «τυχαίνει» να είναι το παλιό κτίριο του ΠΕΚ (Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο). Όπως γράφτηκε, ο χώρος καταλήφθηκε για να χρησιμοποιηθεί «ΚΑΤΑΡΧΗΝ» (ας το τονίσουμε αυτό) για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων αλλά και σαν χώρος οργάνωσης των δράσεων αλληλεγγύης κτλ.
Και ω της συμφοράς, εμφανίστηκε ο «δράκος», σήμερα, τα βλοσυρά ΚΝΑΤ που πέταξαν έξω πρόσφυγες και αλληλέγγυους επικαλούμενοι ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον χώρο. Τέτοια αναισθησία. Κάπου εδώ ο καθένας προσθέτει και κάποια ακόμα γλαφυρή περιγραφή του «δράκου», τα προαιώνια αντι-ΚΚΕ αντανακλαστικά να ‘ναι καλά.
Ας πιάσουμε τα ψέματα ένα-ένα
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ
Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες, χοντρικά το ιστορικό του διώροφου κτιρίου έχει ως εξής.
Ανήκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και στέγαζε μέχρι το 2008 (νομίζω από τη δεκαετία του ’70) το ΠΕΚ και κάποιες υπηρεσίες του ΟΕΚ ίσως. Λόγω της μεγάλης του αίθουσας στον δεύτερο όροφο ήταν κατάλληλο για τον σκοπό αυτό, όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία έκαναν εκεί τις συνελεύσεις τους. Έχει στεγάσει επίσης πάρα πολλές πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο το ΠΕΚ δεχόταν πιέσεις από τον ΟΕΚ λόγω των στατικών προβλημάτων του κτιρίου να το εγκαταλείψει προσωρινά για να γίνει πλήρης ανακαίνιση. Αρχές του 2009 νομίζω, το ΠΕΚ ενέδωσε τελικά κι αφού εξασφάλισε τη διαβεβαίωση ότι τα έργα θα ξεκινήσουν ΑΜΕΣΩΣ, μετακόμισε σε μισθωμένα γραφεία εκτός κέντρου της Μυτιλήνης, χωρίς αίθουσα και που φυσικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες του (ένα τριάρι διαμέρισμα).
Υπενθυμίζω ότι τα λειτουργικά έξοδα εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών καλύπτονται από εισφορές των εργαζόμενων στην αμαρτωλή Εργατική Εστία, που τα χειρίζεται επί δεκαετίες υπέρ εργατοπατέρων και των περίφημων «ταμείων» τους και το μόνο πράγμα που ουσιαστικά καταλήγει σε όφελος των εργατοϋπαλλήλων είναι η ύπαρξη και διατήρηση κτιρίων για τα συνδικάτα τους.
Τα έργα δεν ξεκίνησαν ή σταμάτησαν αμέσως, γραφειοκρατικά προβλήματα άρχισαν να προβάλλονται. Ήρθε μετά και η κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και το πέρασμα όλης της περιουσίας τους στον ΟΑΕΔ. Νέα γραφειοκρατικά προσκόμματα μέχρι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση και φυσικά άρχιζε να δρομολογείται η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια στιγμή έργα δεν γίνονταν στο κτίριο, με πρόσχημα τα στατικά προβλήματα, είχε αρχίσει να ερειπώνεται και να αποτελεί εστία μόλυνσης στη γειτονιά.
Πέρασαν δύο-τρία χρόνια και είχε αρχίσει να γίνεται φανερό ότι η εγκατάλειψη του κτιρίου δεν ήταν απλά τύχη ή ανικανότητα αλλά είχε σκοπό το ΠΕΚ να πάψει να ενδιαφέρεται για τον χώρο, να τον θεωρήσει ακατάλληλο, να γίνει ντε φάκτο ακατάλληλος και να πάρει την άγουσα για «αξιοποίηση». Αυτή η προοπτική θα άφηνε τη Μυτιλήνη μόνιμα χωρίς έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει πραγματικά τις δραστηριότητες των εργατικών σωματείων.
Το ΠΕΚ αντέδρασε, γνωστοποίησε στον ΟΑΕΔ ότι έχει σκοπό να κάνει το ίδιο βελτιώσεις στο κτίριο και με ίδια έξοδα και δουλειά εργαζόμενων από τα σωματεία, κυρίως των οικοδόμων σοβάτισε, έβαψε, το καθάρισε ολόκληρο, το εξόπλισε με κάποια υλικά και το έκανε απλώς ανθρώπινο, χωρίς φυσικά να παρέμβει στη δομή του. Έτσι το κτίριο, κάπου στις αρχές του 2012 (αν δεν απατώμαι) άρχισε δειλά-δειλά να ξαναλειτουργεί, κυρίως για εκδηλώσεις και συνελεύσεις. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με γεννήτρια που μετά βίας έφτανε. Και άλλες αυτοσχέδιες λύσεις, όχι μόνιμες, για νερό στις τουαλέτες. Να μετακομίσει εκεί το ΠΕΚ και πάλι δεν γινόταν, αυτό όμως ήταν μια έμπρακτη διεκδίκηση για επιστροφή του κτιρίου στους φυσικούς του χρήστες, στους εργαζόμενους.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αναγκαστικά, λόγω των συνθηκών, η λειτουργία του χώρου δεν είναι λοιπόν έκτοτε η κανονική, τα σωματεία όμως έκαναν πολλά για να τον ζωντανέψουν. Έγινε προσπάθεια να οργανώνονται εκδηλώσεις μια φορά τον μήνα, να γίνονται εκεί συσκέψεις σωματείων. Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα για εκδηλώσεις του Στεκιού εργαζομένων, ανέργων, σπουδαστών που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΕΚ (πολλοί πήγαιναν εκεί για Σαββατιάτικα δωρεάν μαθήματα τάγκο) και για κινηματογραφικές προβολές. Δεν παρουσιάζει βέβαια κανείς κάποιον «δημιουργικό οργασμό», κούτσα-κούτσα πήγαιναν οι προσπάθειες. Αλλά ποιος θα τολμούσε να το πει «άδειο»;
Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το ψέμα του παραμυθιού, περί «άδειου» και μη χρησιμοποιούμενου κτιρίου. Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό να καταλαμβάνεται κτίριο που τελεί –τεχνικά μιλώντας- υπό «λειτουργική κατάληψη» των συνδικάτων προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μείνουν μόνιμα χωρίς στέγη τα σωματεία στη Μυτιλήνη, και να πάψουν φυσικά να πληρώνονται χρήματα από το υστέρημα των εργαζόμενων για το νοίκι του ΠΕΚ στον ακατάλληλο μικρό χώρο που το στεγάζει τώρα.
Καταλαμβάνεται λοιπόν ένα κτίριο που αν υπάρχει όρθιο και δεν είναι γεμάτο ποντίκια οφείλεται στους προηγούμενους «καταληψίες» του, εργάτες και στην προσωπική τους εργασία… Κατά τα άλλα ήταν άδειο κι εγκαταλελειμμένο.
Τα λέω αναλυτικά με το ιστορικό και γιατί είδα απίστευτα πράγματα απόψε. Υπήρχαν καταρχάς τα φαιδρώς εξοργιστικά: πχ. γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου που σε μια κρίση «μικρομεγαλισμού» ενημέρωνε (σε «στατους» που μετατράπηκε πρόθυμα σε «είδηση» σε τοπικά σάιτ), ότι το ΠΕΚ είχε εγκαταλείψει τον χώρο και αποφάσισε να τον ξανανοίξει για να κάνει αντίπραξη στην φοβερή και τρομερή Εργατική Λέσχη που έχει στήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων…
Τα άλλα όμως δεν είναι ακριβώς φαιδρά, είναι σοβαρότατα. Δεν είναι να γελάς που «αντιεξουσιαστές» ωρύονται ότι το κτίριο δεν ανήκει στο ΠΕΚ αλλά στον ΟΑΕΔ, ή ακόμη χειρότερα στο …ΤΑΙΠΕΔ (!). Άρα όχι μόνο ήξεραν ότι το κτίριο το διεκδικεί το εργατικό κίνημα έμπρακτα από τις αρπακτικές διαθέσεις του κράτους, αλλά παίρνουν και τη θέση του κράτους στη διαμάχη για να θεμελιώσουν το «δικαίωμα» να το καταλάβουν. Αναρωτιέται κανείς, αν είχαν πάρει χαμπάρι ότι οι εργασίες που είχαν γίνει ήταν αυθαίρετες τι θα έκαναν; Θα φώναζαν την …Πολεοδομία;
Πέρα από την πλάκα, το ζουμί είναι ότι κάποιοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι, γι’ αυτή την σημαντική διάσταση του χώρου για το ΠΕΚ συνδικάτα, και παρ’ όλα αυτά τον έβαλαν στο στόχαστρό τους.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επίσης, κι αυτό είναι σημαντικό, καταλήφθηκε ένα κτίριο που ήδη χρησιμοποιείται σαν χώρος οργάνωσης της βοήθειας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ειρωνεία είναι ότι την Παρασκευή το μεσημέρι από το κτίριο αυτό ετοιμάστηκαν και ξεκίνησαν για το λιμάνι (ο χώρος προσφέρεται γιατί είναι κοντά) το τσάι, τα τρόφιμα και τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα από το ΠΕΚ και στο οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί.
Ειρωνικώς πως, την Παρασκευή έγινε η πιο επιτυχημένη και οργανωμένη μέχρι τώρα προσπάθεια που έγινε από το εργατικό κίνημα για συγκέντρωση και διανομή βοήθειας που κράτησε για ώρες στο λιμάνι και στην οποία συνέδραμαν μετανάστες εργαζόμενοι που μιλούν φαρσί και αραβικά.
Όχι ότι κοκορευόμαστε λες και είναι «κατόρθωμα» εμείς που συμμετείχαμε σε αυτό. Λίγα κάναμε και το ξέρουμε. Ξέρουμε τις αδυναμίες και την καθυστέρησή μας, και τώρα μαθαίνουμε κι εμείς να ανταποκρινόμαστε –έστω με απειρία- σιγά-σιγά σε αυτό το διαρκές απ’ ό,τι φαίνεται καθήκον της εργατικής τάξης, να σταθεί δίπλα στους ξεριζωμένους
Και αυτό φυσικά –την σημαντική προσπάθεια αλληλεγγύης του ΠΕΚ το ήξεραν κάποιοι που υπέδειξαν τον χώρο σαν κατάλληλο για κατάληψη κι έσπευσαν το ίδιο βράδυ να την υλοποιήσουν λες και το ΠΕΚ ήταν στόχος. (Το παλιό Δημαρχείο που είχαν καταλάβει το πρωί της επίσκεψης Τσίπρα-Σουλτς τους έπεφτε ίσως άβολο, δεν είχε τον συμβολισμό που επιθυμούσαν…)
Φυσικά θα πει κάποιος καλοπροαίρετα: βρε παιδιά για τέτοια θα μιλάμε; Το θέμα είναι, θα μπορούσε αυτό το κτίριο να ανακουφίσει κάποιους πρόσφυγες έστω προσωρινά;
Καταρχάς, το ποιος και πώς υπέδειξε έναν χώρο που χρησιμοποιείται και μάλιστα από το εργατικό κίνημα είναι σοβαρότατο ζήτημα και δεν μπορεί κανείς να το κρύβει με ψευτοψυχοπονιάρικα για τους πρόσφυγες. Ποιος προέτρεψε ανθρώπους να πάνε εκεί χωρίς να ρωτήσουν καν τους χρήστες και διαχειριστές του χώρου;
Αν ρωτούσαν πάντως, ίσως μάθαιναν ότι το ΠΕΚ, εκτός από την οργάνωση της βοήθειας στο λιμάνι και στη Μόρια είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ο χώρος και για στέγαση προσφύγων, μετά την τραγική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη μεγάλη βροχή. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση είχαν μάλιστα βρει πρόσκαιρο απάγγειο στο ισόγειο του κτιρίου μερικοί πρόσφυγες που ήταν εκεί.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι επειδή όταν συζητάς σοβαρά μια δυνατότητα τα δεδομένα μπαίνουν κάτω, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο χώρος δεν μπορούσε να φιλοξενήσει κόσμο σε ανθρώπινες συνθήκες –γιατί οι ανθρώπινες συνθήκες έχουν αξία όταν βοηθάς, όχι να πετάς ανθρώπους σε «χώρους» που σου φαίνονται άδειοι. Συζητιόντουσαν εντούτοις ακόμα τρόποι και υποδομές ώστε να παρέχεται τουλάχιστον προσωρινό καταφύγιο σε ανθρώπους όταν βρέχει. Κι αυτό βέβαια θα γινόταν με προετοιμασία και ευθύνη του ίδιου του ΠΕΚ και των συνδικάτων, όχι με κρυψίματα πίσω από τους μετανάστες και πρόσφυγες τους οποίους τους βαφτίζουμε «καταληψίες», άρα τους ρίχνουμε την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί… αυτό οφείλει να κάνει το ταξικό εργατικό κίνημα: να μπαίνει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας στους μετανάστες, όχι το αντίθετο!
Τα ξημερώματα Σαββάτου που ξεκίνησε η «κατάληψη», το προεδρείο του ΠΕΚ που μέχρι τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ήταν στη διανομή στο λιμάνι έμαθε το νέο σχετικά γρήγορα κι έσπευσε. Παρά το ότι ο σκοπός και η λογική της κατάληψης έκανε «νιάου νιάου» (και ήταν και στα κεραμίδια), δεν υπήρξε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, ειδικά εφόσον υπήρχε ζήτημα προσφύγων και κάμποσες οικογένειες είχαν μπει μέσα. Στη συνομιλία που έγινε ο αγωνιστικών περγαμηνών Σύρος που εμφανιζόταν να εκπροσωπεί την κατάληψη δήλωσε παντελή άγνοια για ποιον χώρο επρόκειτο, νόμιζε ότι είναι άδειο είπε. Του είπαν ότι δεν είναι άδειο, δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει.
Το ΠΕΚ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση αν το προσέξατε, δεν ήθελε να δημιουργηθεί αντιπαράθεση για το ζήτημα, περίμενε μάλλον να φανούν και οι προθέσεις.
Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε στα δημοσιεύματα ότι η κατάληψη γινόταν δήθεν με πρωτοβουλία των ίδιων των μεταναστών-προσφύγων (είδαν φως και μπήκαν περίπου…) και ότι θα μετατρεπόταν σε χώρο αλληλεγγύης κτλ κτλ. Η γάτα νιαούρισε δυνατότερα. Κουβέντα για την συζήτηση με το εργατικό κέντρο παρά τη διάθεση συνεννόησης και το γεγονός ότι διέθεσε όση από τη βοήθεια είχε απομείνει στους μετανάστες που είχαν καταλύσει εκεί. Ήταν φανερό ότι κάποιοι απλώς είχαν αποφασίσει να παίξουν το βρώμικο παιχνιδάκι τους, να βγάλουν απωθημένα στο εργατικό κίνημα και απωθημένες επιθυμίες για τον χώρο που εκείνο έμπρακτα επί χρόνια διεκδικεί. Κι όλα αυτά στην πλάτη των προσφύγων.
Το ότι η στέγαση των προσφύγων ήταν απλά ένα πρόσχημα άρχισε να φαίνεται από τη δεύτερη μέρα όταν χωρίς προφανή λόγο η επιτροπή του ΠΕΚ που πήγε στον χώρο τον βρήκε γεμάτο νερά και κατεστραμμένες τις πρόχειρες σωληνώσεις. Χωρίς καμιά ένδειξη ότι είχε κανείς “αλληλέγγυος” καμιά πρόθεση να οργανώσει τον χώρο ανθρώπινα και να τον προστατέψει προστατεύοντας και όσους διαβιώνουν εκεί. Οι ζημιές και τα προβλήματα βγαίνουν άλλωστε φυσιολογικά όταν ένας χώρος ακατάλληλος χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους… Οι οικογένειες των προσφύγων –που άλλαζαν έφευγαν κάθε μέρα φυσικά για Αθήνα- είχαν λιγοστέψει και θα λιγόστευαν σίγουρα ακόμη πιο πολύ, γιατί από έναν κλειστό χώρο που είναι αφόρητος συχνά προτιμάς την ύπαιθρο, ακόμη και με κρύο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σήμερα το ΠΕΚ απλώς έδωσε τέλος σε αυτό το παιχνιδάκι που ξεκίνησαν κάποιοι στην πλάτη των προσφύγων. Ήσυχα και χωρίς να ανοίξει μύτη απομάκρυνε –ω ναι, καροτσάκι, τι τρομερό!- τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα από τον χώρο. Κανένας πρόσφυγας δεν διώχτηκε, όλοι καθησυχάστηκαν ότι ήταν ευπρόσδεκτοι να μείνουν. Απλά ο εν λόγω, έχοντας το πλεονέκτημα της γλώσσας κατάφερε με τις φωνές του να φοβίσει και να πείσει τους ανθρώπους ότι απειλούνταν καθώς επίμονα και για ώρα τους καλούσε να βγουν. Για το τι ήταν ο συγκεκριμένος χώρος συνέχισε να παριστάνει τον ανήξερο.
Σκοπός του ήτανε απλά να βγει η φωτογραφία και να μπορούν κάποιοι να λένε ότι «διώξανε τους πρόσφυγες». Ένα χοντρό ψέμα δηλαδή…
Το ΠΕΚ από την πλευρά του είχε σκοπό θέτοντας τέρμα στο παιχνιδάκι να συνεχίσει τη στέγαση των προσφύγων που έστω κι έτσι, ντε φάκτο είχε πραγματοποιηθεί, κάνοντας ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί όσο έμεναν, έστω σε αυτό τον ακατάλληλο χώρο. Αλλά με ευθύνη δική του. Όχι εγωιστικά, ούτε εκδικητικά. Δεν είναι «διελκυστίνδα», δεν είναι «τρόπαιο», είναι απλώς μια ευθύνη που την έχει το ταξικό εργατικό κίνημα γιατί ο χώρος με δική του ευθύνη είναι ό,τι είναι σήμερα, δηλαδή ακόμη ζωντανός κι όχι σπίτι των τρωκτικών. Άγνωστη λεξούλα βέβαια η ευθύνη κι αλλεργιογόνος… για μερικούς που εύκολα κι απερίσκεπτα χρησιμοποιούν τις λέξεις «μετανάστης και πρόσφυγας» απλά σαν δικαιολογίες ώστε να κάνουν ό,τι έκαναν πάντα.
Το ταξικό εργατικό κίνημα και στη Λέσβο έχει δείξει ότι στέκεται ξεκάθαρα και με συνέπεια στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών στο δράμα που ζουν. Απαιτεί όποιος έχει προτάσεις και σκέψεις για το πώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικότερα να τις κάνει κι όχι φυσικά να οργανώνει προβοκάτσιες που ξεκάθαρα όπως είδαμε στρέφονται προς όφελος του κράτους.
Όσοι το ξεκίνησαν αυτό το παραμύθι, αν έχουν το παραμικρό νοιάξιμο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα το λήξουν εδώ. Αυτό ήταν και το νόημα της παρέμβασης του ΠΕΚ σήμερα, όχι να ανοίξει καμιά βεντέτα.
Την περιφρόνησή ορισμένων για το ταξικό εργατικό κίνημα την ξέρουμε, δεν θα τη μάθουμε τώρα. Αμοιβαία τα αισθήματα για τις φαντασιώσεις τους περί διεύρυνσης του κοινωνικού χώρου της «ελευθερίας» μέσω κατειλημμένων χώρων. Τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην τους ανακατεύουν όμως και να μην τους χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα σε τέτοιες αντιπαραθέσεις! Αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που είναι στο στόχαστρο κυβερνήσεων και φασιστών.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όσο για τον δράκο του παραμυθιού, είναι αυτός που είδατε όλοι: τα τρομερά «ΚΝΑΤ» στην αρρωστημένη ορολογία πολλών, είναι αυτοί που είδατε όλοι όταν βρίζατε χυδαία και τους πετούσατε αβγά: είναι άντρες και γυναίκες, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές άνεργοι και συνταξιούχοι, αχαμνοί και ψωμωμένοι, που τους ξέρει όλος ο κόσμος στην πόλη και στα χωριά. Πολεμικές τέχνες δεν σκαμπάζουν, ούτε από αυτοσχέδιες στρακαστρούκες, ζήτημα είναι οι περισσότεροι να έχουν σηκώσει ποτέ τους χέρι σε άνθρωπο. Μόνη τους δύναμη είναι αυτό που τους έμαθε η ζωή και ο αγώνας: να στέκεσαι οργανωμένα, αλυσίδα με τον διπλανό σου και να μην κάνεις πίσω από αυτό που δικαιούται η τάξη σου. Μόνη τους δύναμη ότι ξέρουν ότι αύριο θα απεργήσουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, βρέξει χιονίσει...
Δείτε όσους δράκους θέλετε, ανυπεράσπιστο το εργατικό κίνημα από τις κάθε λογής επιθέσεις δεν θα το αφήσουμε. Ούτε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα αφήσουμε στην τύχη τους. Βεντέτες δεν ανοίγουμε, αλλά πίσω από την αλήθεια και το δίκιο δεν θα κάνουμε

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ΒΔ το πρόβλημά σας είναι οτι δεν ξέρετε τι σημαινει διάλογος.
Θες την άποψή μου. Οχι σήμερα το μεγάλο κομμάτι του ριζοσπαστικου κοσμου, του κοσμου που μπορει να φέρει ανατροπές, ανακατατάξεις δεν τον ελέγχετε εσεις, ούτε κατά διάνοια. Το 89 ναι υπήρχε ενα τεράστιο ρεύμα και σε εργάτες και σε νεολαίους στον Περισσό που ήθελαν να παλαίψουν και σας εγκατέλειπε. Μεσολάβησε ομως το 91 και μεγάλο κομμάτι αυτού του κοσμου πήγε σπίτι του.
Το κομμάτι της νεας εργατικής βάρδιας που μπορει να σηκώσει κινημα σήμερα δεν το έχετε και ούτε θα το αποκτήσετε.
Κοιτα μην τελικά ο Κουτσούμπας γινει Φλωράκης και χαθούν ολες οι προσδοκίες που καλλιεργείτε πάνω στην τακτική στάση της ηγεσίας σας σήμερα ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Κατανοώ κάποιοι θέλουν μεγάλες παρέες. Δεν περιφρονώ κανέναν γι αυτό, αλλα επαναστατική πολιτική σημαινει επαναστατική πολιτική, σημαινει να μην απευθύνεσαι στο ψηφοφόρο αλλα να μιλάς για τα βασικά και τα χοντρα της σημερινης αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.
Δειτε τις 2 αφισες που κολλάτε και τη δική μας και κάντε σύγκριση. Σε εσάς κυριαρχεί το κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, σε μας η αντιασφαλιστική επίθεση αλλά και η ανάγκη η εργατική τάξη να κατανοήσει ότι αυτή παράγει ολο τον πλούτο, και οτι οι καπιταλιστές και το κράτος τους πρέπει να πληρώσουν αυτοι αποκλειστικά για την κοινωνική ασφάλιση
http://www.eksegersi.gr/
Εσυ νομίζεις Β.Δ. οτι αυτό ειναι μονο ζήτημα "διάνοιας". Οχι φιλε μου ειναι ζήτημα κατεύθυνσης και απεύθυνσης.

ο μπρεζνιεφικος μας λεει τα ΚΝΑΤ ειναι ταξικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι τι είναι; Και της ΕΣΑΚ οι οικοδομοι ταξικής καταγωγής ήταν αλλά έμπαιναν στην κατάληψη της Νομικής για να την σπάσουν, στέλνοντας τον κοσμο στο νοσοκομειο. Και στη τελική οχι δεν ειναι ολοι ταξικής καταγωγής στα σημερινα ΚΝΑΤ. Ελα εγω και εσυ μηχανικοι ειμαστε. Ας αφήσουμε τις παλαβομάρες.
Μη βαπτίζετε και τους φοιτητές σας εργάτες τώρα

zoot horn rollo είπε...

Λύσσα κακιά, όπως το γράφεις απολίθωμα, από πολλές αφετηρίες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων είκοσι χρόνων, την απεργία στη χαλυβουργία, η Κόντρα τη στήριξε στις πλάτες της.Η Κόντρα και οι αφίσσες της. Τι ΠΑΜΕ, ΚΚΕ και κουραφέξαλα.Η Κόντρα και οι αφίσσες της. Μάθετε μπαλίτσα και επαναστατική πολιτική κουκουέδες

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικά μαθήματα;

http://cliostraces.blogspot.gr/2013/08/blog-post_11.html


ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ ΕλΚουιντο

"Το κομμάτι της νεας εργατικής βάρδιας που μπορει να σηκώσει κινημα σήμερα δεν το έχετε και ούτε θα το αποκτήσετε."

Οντως το δικο μας το ...ΠΑΜΕ ειναι κουτσουλια μπροστα στο δικο σας !! Ασε που ουτε μια απεργια δεν μπορει να προκαλεσει ...οπως το δικο σας ...σιγα το κινημα

"Δειτε τις 2 αφισες που κολλάτε και τη δική μας και κάντε σύγκριση. Σε εσάς κυριαρχεί το κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, σε μας η αντιασφαλιστική επίθεση αλλά και ........η ανάγκη η εργατική τάξη να κατανοήσει ότι αυτή παράγει ολο τον πλούτο, και οτι οι καπιταλιστές και το κράτος τους πρέπει να πληρώσουν αυτοι αποκλειστικά για την κοινωνική ασφάλιση"

Ρε συ ΩΡΑΙΕΣ ιδεες !!! Ειδικα αυτο το " κατανοήσει ότι αυτή παράγει ολο τον πλούτο " θα το πω του Μαιλη (της αγαπης σας ) να το βαλει στο προγραμμα (τι μονο αφισες ?) και να το λεμε στους εργατες (πως δεν το σκεφτηκαμε τοσο καιρο ?) .Ασε εκεινο το "πρέπει να πληρώσουν αυτοι αποκλειστικά για την κοινωνική ασφάλιση " !!!! Φαντασου ....εμεις γραφουμε κατι ...για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ αυτης της ταξης και ...μαλκιες .ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΤΑ Ε ?

Κι επειδη μιλας για απευθυνση ,ΚΝΑΤ κλπ .Να δω ποτε θα καταλαβετε ρε μπαγασα οτι χρεος των κομμουνιστων ειναι μεν να εκπαιδευουν ,προετοιμαζουν την ΕΤ (κυριως) για να επιτελεσει το ιστορικο της χρεος ,αλλα αν δεν συμπεριλαβουν στην δουλεια αυτη και την τεραστια μαζα των μικροαστων (πολλοι τετοιοι ειναι ΚΑΙ εργατες) το εχεις χασει το παιχνιδι πριν κατσεις στο τραπεζι . Και ο μικροαστος για να φτασει να συγκρουστει αποφασισμενος πια πρεπει να μαθει τα ΒΑΣΙΚΑ πρωτα : Συμμετοχη στην συλλογικη ζωη (συνδικατα) και οργανωμενη μαζικη δραση ("παρελασεις" ) ...κοντολογης να κουνα τον κωλο του και ο ιδιος .
Ουτε το Α δεν εχετε μαθει ακομα απο τον Λενιν .Και οσο δεν το κατανοειτε αυτο ολοι οι αριστεριστες θα βολοδερνετε μια ζωη στους 4 τοιχους των ...Εξαρχειων

(να προσθεσουμε σε οσα γραφει ο φιλος απο πανω για τους Χαλυβουργους την αποφασιστικη συμβολη της Κοντρα και στους καταπελτες και τα αγροτικα μπλοκα .Για την Ζωνη δεν γραφω γιατι τα εχει πει αναλυτικα ο Κουιντο ...εκεινος ο "aeras kopanistos" ακομα σε περιμενει να του δωσεις ανακοινωση )










Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν (και όχι Πρόεδρε),
δες και εδώ, ένα σχετικό προφητικό σχόλιο του gdmn 1973!
Aντε τώρα, να μου πείς εμένα του συνομωσιολόγου, ότι δεν εκτυλίσσεται, όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλη την περιοχή μας, ένα γενικώτερο σχέδιο "αναμόρφωσής" της.
Και τι οργανικό ρόλο παίζουν σε αυτό οι διάφοροι "αντισυστημικοί" και "αλληλέγγυοι" καραγκιόζηδες, τύπου ....ας μη συνεχίσω.
Που έχουν γίνει θρασύτατοι, και μας κουνάνε και το δάχτυλο, ακόμη κι εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

@el quinto
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια σχέση με μηχανικούς(τμήμα αυτοματισμού ΤΕΙ), αλλά ουσιαστικά είμαι εργάτης παραγωγής (παραγωγή ειδικών δομικών υλικών) ως χειριστής μηχανημάτων (εργαλειομηχανές cnc, πνευματικές-υδραυλικές πρέσες, δισκοπρίονα κοπής κ.τ.λ.) Το ότι κάποιος είναι εργάτης δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει και ταξική συνείδηση. Καλός ο αντιπερισπασμός με το 89, αλλά ακόμα καλύτερο το τελείωμα. Ας αναλογιστούν αυτοί που ήθελαν να παλέψουν τι αγώνα θα δίναν μέσα από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. ΄΄Ριζοσπαστικός κόσμος που θα φέρει ανακατατάξεις-νέα εργατική βάρδια που θα σηκώσει το κίνημα΄΄. Τώρα άρχισες να μιλάς σαν αντάρσυος. Μόνο η επαναθεμελίωση λείπει για να δέσει το γλυκό.
Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ο καθεις το μακρύ του και το κοντό του.
ρε αθεόφοβοι πάτε σε μια ανάρτηση που γραφει για ένα σαββατόβραδο στα εικοσάχρονοα της Κόντρας να πειτε τι;
Θρασύτατοι ειστε και φαινεστε :-).
το δάκτυλο το κουνάτε μια ζωή εσεις. Αλλα αφου τα θέλει ο κώλος σας, παίρνετε και τις απαντήσεις σας. Τοσο απλά.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

...Kαι, μια και τώφερε η κουβέντα, ακριβώς στο κατάλληλο ποστ, δείτε και ένα καλό άρθρο, που αξίζει να ξαναδιαβαστεί.
Το ξαναθυμήθηκα σήμερα.
Υπάρχει κάποιος εδώ, στο Γιουνανιστάν, που χαλάει το σχέδιο "Μεγάλη Μέση Ανατολή".
Κόντρα και στα καραγκιοζάκια του.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι όπως είχα γράψει και πριν, άλλο που κάποιοι δεν το πήραν σοβαρά, το επόμενο σχόλιο που θα με λέει πρόεδρο, θα κοπεί μα την Μπελισάμα. Κι έτσι έγινε.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κατσε ρε πρ..ε, μπρεζνιεφικέ ήθελα να πω.
οχι και καποιοι ;-)
γι αυτό το έκοψες, ή για τα ΚΝΑΤ του 98;

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Σεκτάρ, ναι οπως τα λες ειναι ;-)
πάρε και την Πανσπουδαστική νο 8, σημαντικο ντοκουμέντο του κόμματός σου,
οπου δειχνει οτι η εξέγερση των φοιτητών το 73 στοχο ειχε την αποσταθεροποίηση της ελλάδας και της Μέσης Ανατολής :-). Tα λέει και ο Μπογδάνος, προσφάτως.

υγ: μην μας πεις οτι τότε δεν ήταν καλό το κόμμα σου γιατι εσύ και καλά ήσουν ζαχαριαδικος. Αυτα τα φούμαρα τα εισοδιστικά σε άλλους άσχετους.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΑΡΗΣ – ΦΛΕΒΑΡΗΣ 1974 – Αριθ. Φύλλου 8

Σαν υπεύθυνη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σ’ όλο το σπουδαστικό κόσμο, τη νεολαία και το λαό τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέψουν, απ’ την αρχή της μεγαλειώδικης εκδήλωσης μας του Πολ/χνειου, τη πορεία και το περιεχόμενο της. Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γέλια και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν έτσι ν’ απομονώσουν το κίνημα μας και την εκδήλωση μας του Πολυτεχνείου απ’ το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης που δεν έχει τη συμπαράσταση του λαού, να ξαναχρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του «επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος» για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι αμερικανοί, η CIA και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλουν, ύστερα απ’ τη παταγώδη αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της λαϊκής πάλης και τη φοβερά επικίνδυνη για τη τύχη της εξουσίας τους ανάπτυξη των πιο σύνθετων αντιδικ/κων αγώνων του λαού ενάντια στη πρωτοφανή καθίζηση του βιοτικού του επιπέδου και τη φασιστική σκλαβιά. Απόφαση που ενισχυόταν σημαντικά και από την άσχημη τροπή που πήρε το Μεσανατολικό πρόβλημα για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και ειδικότερα του αμερικανικού, κάτω από τα πλήγματα του αγώνα των αραβικών λαών, καθώς κι απ’ την όξυνση των αμερικανοευρωπαϊκών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στον οικονομικό αλλά και το πολιτικοστρατιωτικό τομέα από αφορμή το Μεσανατολικό και απ’ το βάθεμα της οικονομικής κρίσης.

Το σχέδιο όμως, των Ρουφογάλη, Καραγιαννόπουλου, Παπαδόπουλου, CIA απέτυχε παταγωδώς. Το οργανωμένο φοιτητικό μας κίνημα δίνοντας τη πιο αποφασιστική μάχη του απομόνωσε και συνέτριψε τους προβοκάτορες. Η επίθεση του συρφετού των χαφιέδων και των ψευτοεπαναστατών που σαν τα κοράκια πολιορκούν χρόνια τώρα να διαβρώσουν τις αντιδικτατορικές, φοιτητικές ιδιαίτερα, δυνάμεις (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να ομολογήσουμε εκεί όπου η απειρία, ο ανυπόμονος υπερενθουσιασμός και ο κάλπικος υπερεπαναστατισμός τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες) βρήκε αντιμέτωπο το σπουδαστικό κόσμο που κράτησε σταθερά τη συνεπή χαραγμένη πορεία του.

Έτσι τα συνθήματα μας: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, 20% για τη Παιδεία, Κάτω η Χούντα, Έξω οι αμερικανοί, Εργάτες Αγρότες και Φοιτητές, Όλοι Ενωμένοι, Λαϊκή κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία έπνιξαν τις ψευτοεπαναστατικές κραυγές της ΚΥΠ και των χαφιέδων της που αιφνιδιαστικά είχαν προβάλει με πανό και με τη τραμπούκικη κατάληψη δυο μεγαφώνων, συνθήματα όπως: Κάτω το Κράτος, Κάτω η Εξουσία, Μάης του ’68 και είχαν πρωτοστατήσει σε κάποιες ανεδαφικές εκκλήσεις για άμεση λαϊκή επανάσταση και άμεση γενική απεργία.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

μια ζωή ΚΝΑΤ, τραμπουκισμοι, ξεπούλημα, ιντριγκα και υπονόμευση αυτο ειναι ο ρεβιζιονισμος. Χαρείτε τον :-)
Ξαναδιαβάστε την Πανασπουδαστική νο 8 να θυμηθούμε πως χαρακτηρίζαν τους μαοϊκούς που ξεκίνησαν την κατάληψη στο ΕΜΠ την οποία δεν θέλατε, την πολεμήσατε λυσσαλέα, και τώρα την καπιλεύεστε!!!
Και τοτε για αποσταθεροποίηση μιλούσατε ρε τζιμάνια!!!

για να σε δω captain (χιχι) μπρεζνιεφικε θα το ανεβάσεις αυτο τώρα;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για αυτό. Τα άλλα ήταν παράπλευρα οφέλη. Γενικά αν θες να πηγαίνει έτσι η κουβέντα, θα σου έχω ένα κείμενο ανοιχτό, για να ξεδίνεις μέχρι να φτάνει στα διακόσια σχόλια. Αλλά όχι να κάνουμε κάθε φορά το ίδιο. Δεν είναι μόνο μήτηρ μαθήσεως τόση επανάληψη, αλλά και ανίας.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
Η προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA

ειναι η έναρξη της κατάληψης του Πολυτεχνείου από τους εκκετζήδες και φίλους. Αυριο θα γράψουμε και περισσότερες λεπτομέρειες. Πλησιάζει και η επέτειος. Σε 2 μέρες ειναι η έναρξη της κατάληψης. Για να μην μας πουλάτε φούμαρα ΚΝΑΤατζήδες (οσοι συμπεριφέρεστε ετσι).

υπάρχουν και νεοι ανάμεσά σας που εχουν νιονιο και σκέφτονται και δεν ειναι παρεάκηδες. Να δω αν θα αντέξετε την αντιπαράθεση, ή θα λακίσετε.

Ειπαμε, αυτά εντάσσονται στις ενιαιομετωπικές ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ εκκλήσεις για ντι-μπε-ιτ, που έβαζαν και οι γερμανοι κομμουνιστές στους σοσιαλδημοκράτες του μεσοπολέμου. Οι τελευταοι συνήθως λάκιζαν, εσεις;

χα χα!

Ανώνυμος είπε...

el quinto
βάζεις ενα στοιχημα οτι δεν θα μου δωσεις κειμενο ανοικτο για μένα οπως λες να "ξεδίνω";
Μολις σου έκανα πρόταση να γράψουμε για τα του Πολυτεχνείου. Αντιπαράθεση συγκεκριμένη.
Ελα δωσμου κειμενο ανοιχτο οπως λες.
Για να δούμε...
Αυριο τα λεμε

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Sí Coronel,
από τότε τους (και "σας") χαλάμε τα σχέδια!
Οπως και σήμερα, που σας τσουβαλιάσαμε, άλλη μια φορά, και πολύ καλύτερα από ποτέ, εκεί, με την "ΑΔΕΔΥ", την "ΓΣΕΕ", το αναρχομπάχαλο, τους "αλληλέγγυους", τους "αγκανάκτικος", την ....Ζωή(!), τον Πιλάφη, την ...Βαλαβάνη(!), τον "τΣύριζα-vs.-τΣύριζα", το "ΕΠΑΜ"(!), τις πορδο-μολότωφ σας, τα ...γυαλικά(!) σας, τον ....Χριστοδουλάκη(!), τον ...Πετρόπουλο, την "ΕφΣυν", κ.α., κ.α.,
κοντολογής, όλο τον θίασο,
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!
Περαστικά.
---------------------------
Με την ευκαιρία, ξαναδιαβάστε όλοι την "Π" Ν.8, σε σχέση και με τούτο, που επιμένω, αμφότερα ερμηνεύουν άψογα το παιχνίδι, που παίζεται ΚΑΙ στο Γιουνανιστάν, μετά τη χούντα.
Και κάθε μέρα και ώρα, που περνάει ωριμάζοντας η κρίση, θα επαληθεύεται, όλο και πιο τρανταχτά.
Είναι βαρειά η στολή του Μουστάκια, "σταλινο"πασόκια μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι αντιπαράθεση θα κανει,μεταξύ,, κοντρας και κνε ?



aeras kopanistos

zoot horn rollo είπε...

Έλα και η Πανσπουδαστική νο 8, δε το περίμενα με τίποτα.
Όλοι Κόντρα, φύγετε από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

και το ΚΚΕ την επίθεση στο Λιτόχωρο το 46 , ως προβοκάτσια την χαρακτήρισε ..Η συνέχεια ειναι γνωστη





zoot horn rollo είπε...

Βιβλιοφάγοι της κακιάς ώρας.

Ανώνυμος είπε...

Για να ήταν κάποιος μαοϊκός το Νοέμβρη του 1973, σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια μετά τη συνάντηση του Μάο με τον Νίξον, και να είχε το θράσος να το λέει κιόλας, μπορεί να σήμαινε πολλά πράγματα. Το λιγότερο που μπορεί να σήμαινε, είναι να ήταν ένας πολύ μεγάλος μαλάκας.


Ανώνυμος είπε...

https://erodotos.wordpress.com/2011/11/18/panspoydastiki-8/

Για την Πανσπουδαστική ν8--για να μη κάνουν κάποιοι ξερολες τον έξυπνο.

Προλεκαλτ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ρε συ Κουιντο εσυ δεν ελεγες οτι το ΕΚΚΕ ειχε πρωτοστατησει στο ξεκινημα του Πολυτεχνειου μετα την Νομικη ? Γιατι τωρα εγω συνδυαζοντας με οσα ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ μου στην Τσαμαδου το 78 ....μια χαρα δενει η Π Νο8 που μιλα για πρακτορες της ΚΥΠ !!! χαχαχαχαχα

Ευτυχως μετα ανελαβε η ΚΝΕ και οι οικοδομοι (λαικο κινημα ) και σας τα χαλασαν ολα

Ανώνυμος είπε...

el quinto

αρα δέχεστε τη πρόκληση, αυτή αφορά και τον κύριο erodotos (που δεν μπορει ολο και θα μας παρακολουθεί), αλήθεια εμμένει στις απόψεις του μετά το ξεπάτωμα από τον κύριο contageon;

Η κατάληψη του ΕΜΠ ξεκίνησε από τη συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ της Πανπολυτεχνικής (τότε το Πολυτεχνείο ήταν ένας σύλλογος). Οι κνίτες της εποχής αποχώρησαν από τη συνέλευση του συλλόγου, επειδή δεν ήθελαν κατάληψη, δεν περνούσε η γραμμή τους και ήθελαν να υπονομεύσουν την έναρξη της κατάληψης, αποσύροντας τις δυνάμεις τους. Η πλειοψηφία των φοιτητών ήθελε κατάληψη. Οι μπροστάρηδες της εποχής ήταν οι μαοικοι της εποχής, αυτοι έβαζαν και το ζήτημα της κατάληψης.

Ταυτόχρονα η συνέλευση του συλλόγου της Νομικής κάλεσε σε στήριξη της κατάληψης. Ετσι έγινε μαζική πορεία από τη Νομική προς το ΕΜΠ. Αυτα τα δυο γεγονόταν αποτελούν την αρχή του αγώνα.

Αυτη ειναι η αλήθεια και η αλήθεια ειναι επαναστατική.

Οταν συνεχίστηκε η κατάληψη, λαος μαζεύτηκε στο πολυτεχνείο, οι κνίτες αναγκάστηκαν να μπουν (οπως γινεται συνήθως, πρώτα ηττάται η γραμμή της υπονόμευσης της κατάληψης βλέπε 73, βλέπε 79, βλέπε 2006 και μετά μπαίνουν στις καταλήψεις με την ουρά στα σκέλια για να υπονομεύσουν).

Η Πανσπουδαστική νο 8 βγήκε το Γενάρη, τότε η Χούντα Ιωαννίδη φαινόταν κραταιά ακόμη γιατί δεν ειχε προβει ακόμη στην ανατροπή του Μακάριου στη Κύπρο, το γεγονός που έφερε τις ραγδαίες εξελίξεις της κατάρρρευσης του καθεστώτος των συνταγματαρχών.

Αρα το ρεβιζιονιστικό σας κόμμα, νόμιζε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αναμετρηθεί με την κατάληψη που δεν ήθελε ποτέ. Γι αυτό γράφτηκαν ολα αυτά τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι αλητείες. Την ίδια στιγμή καταγγέλλεται ως χαφιές και προβοκάτορας το στέλεχος του ΕΚΚΕ Μαυρογέννης, στέλεχος της Φαρμακευτικής. Αλητεία μια ζωή.

Με τις υγείες σας, και επανερχόμαστε
με περισσότερες λεπτομέρειες
αφού οπως λέτε δεν λακίζετε.

χαιρομαι που αποδέχεστε την πρόκληση

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Είναι τελείως εκτός θέματος το ζήτημα Πανσπουδαστική νο 8, κι αναρωτιέμαι γιατί δεν ανοίγει σε σχετικές αναρτήσεις ή σε άλλα μπλοκ που το έχουν ανοίξει.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οι πρωτοπόροι φοιτητές του μπλοκ της κατάληψης που ήθελαν ευθεια αναμέτρηση με τη Χούντα ( οι ρεβιζιονιστές κνίτες της εποχής δεν ήθελαν, παίζοντας αντικειμενικά το παιχνίδι του Μαρκεζίνη ) ποτέ δεν έγραψαν κάτω το κράτος σαν σύνθημα στη σύγκρουση του Πολυτεχνείου. Αυτα ειναι προβοκατορικα εμέσματα της ρεβιζονιστικής ηγεσίας που συνέγραψε την Πανσπουδαστική νο 8.

Τα συνθήματα ήταν κάτω η χούντα, κάτω η τυραννία, ζήτω η δημοκρατία, κάτω οι ΗΠΑ, έξω από το ΝΑΤΟ, εδώ θα γίνει Βιετνάμ, Σπυριδούλα εισαι δούλα (Σπυριδούλα ειναι ο Μαρκεζίνης), Μαρκεζίνη μασκαρά, τσουτσέκι των συνταγματαρχών , κτλ... Μια ελάχιστη μερίδα αγωνιστών μέσα στο Πολυτεχνείο έβγαζε συνθήματα αναρχικά. Ελαχιστοι.

η κλιμάκωση του αγώνα ειχε ως εξής: 5.000 τη πρώτη μέρα, 20.000 τη δεύτερη, 30.000 τη τρίτη μέρα μέσα στο Πολυτεχνείο. Ο φόβος έσπαγε, ο κοσμος συνέρρεε στο Πολυτεχνειο από όλες τις γωνιές της Αθήνας.

Ο Παπαδόπουλος γνώριζε ότι αν έκανε εξαρχής επίθεση στο Πολυτεχνείο θα σταματούσε τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος με μπροστάρη τη κυβέρνηση Μαρκεζίνη, θα έβαζε δηλαδή τέλος στο σχέδιό του για μια δημοκρατία αλά Τούρκα, όπου οι στρατιωτικοι θα έκαναν κουμάντο απο το παρασκήνιο ή το προσκήνιο όπως έγινε σε όλες τις αμερικανοκίνητες χούντες της Ν. Αμερικής, μετά το στάδιο της φιλελευθεροποίησής τους. Γι αυτό και δεν αντέδρασε αμέσως.
Τη τρίτη μέρα όμως το καθεστώς άρχισε να κατανοεί ότι δεν μπορούσε πια να ελέγξει την κατάσταση. Οτι υπήρχε κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Χούντα σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Γι αυτό πρώτα έβαλε μπρος τις αύρες και τους μπάτσους στην πλατεία Αιγύπτου από τη μια και προς την Ομόνοια από την άλλη. Προς το Πεδίον του Αρεως ξέσπασαν σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αγωνιστές και τους μπάτσους. ΣΤήθηκαν οδοφράγματα, έπεσαν πολλές μολότοφ και οι μπάτσοι δεν μπορούσαν να κάνουν ζάφτι το κόσμο. ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΙΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, όχι αναρχικοι.

Ετσι λοιπόν οι συνταγματαρχαίοι έβαλαν μπροστά το επόμενο σχέδιο που ήταν ανοιχτή κτηνωδία. Μπάτσοι εφόρμησαν από το Πεδίον του Αρεως πυροβολώντας στο ψαχνό. Στις οροφές των κτιρών της Πατησίων, στήθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές.
Η πύλη του πολυτεχνείου έκλεισε με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης για να αμυνθούν οι καταληψίες. Μετα έσκασαν τα τανκς, τα όποία εισέβαλλαν στο Πολυτεχνείο. Οι καταληψίες άρχισαν να απομακρύνονται απο το πολυτεχνείο κυνηγμένοι προς εξάρχεια και αλλού. Οι μπάτσοι ρίχναν σφαίρες στο ψαχνό, και συνάμα έσκασαν και τα ΛΟΚ.

Το πρωί της επομένης τα τανκ ειχαν αποχωρήσει και έσκασαν μικρότερα οχήματα που πυροβολούσαν παντού. Ολα τα αυτοκινητα γύρω απο το πολυτεχνείο ειχαν γινει πίτες.
Λίγες μέρες μετά την άγρια αυτή καταστολή, ο Ιωαννίδης αποφάσισε να κάνει πραξικόπημα για να ριξει τον Παπαδόπουλο, παρουσιάζοντάς τον στους αξιωματικούς ως ανίκανο να τα βάλει με μια "δράκα αναρχκοκομμουνιστών"/

Οπως καταλαβαίνετε κύριοι τις ιδιες παπάτζες που λέτε τώρα για τα κινήματα που συγκλόνιζαν τον αραβικο κοσμο και πάλευαν για δημοκρατία και περισσότερες ελευθερίες, λέγατε και για τη κατάληψη του Πολυτεχνείο. Ποτέ δεν ήθελε η ηγεσία σας την κατάληψη του Πολυτεχνείου και μετά τη καταστολή βρήκε το θάρρος να τα χώσει. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΘΛΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ νο 8. ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (αν δεν κάνω λάθος) δεν έχουν βγει να πουν τα ονοματάκι ατους. ΝΑ που ναι ρε εμεις το συγράψαμε το πόνημα.

ΥΓ: Ζούκοφ συνεχίζεις να λες παπαριές για το ΕΚΚΕ. Οι αποκαλύψεις περί ασφαλιτών μεγάλε πρέπει να γινεται επώνυμα. Αλλιως ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ μπούμεραγκ.
επειδή πριν με αποκάλεσες με το μικρό μου , εσύ εχεις ονοματάκ μεγάλε; ή το κρύβει επιμελώς λόγω θρασυδειλίας; και μην μας πετάξεις ξανα οτι ο παππους σου ειχε ψευδωνυμο στο αντάρτικο. Αλλο αντάρτικο, αλλα μπλογκινγκ. αλλο ο παππούς σου , άλλο εσύ.
Αντε γιατι στο μυαλο σας τα έχετε μπερδέψει ολα.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
μη φοβάσαι μπρεζνιεφικέ, αν δεν αντέχεις τις αποκαλύψεις για το Πολυτεχνείο του 73, υπάρχει και το ιντυ. απλως ειναι ολοφάνερο οτι πέφτεις σε αντιφάσεις.

Εσύ πρώτος προσπάθησες σε αυτή την ανάρτηση να βγάλεις λάδι την κνατική επιδρομή στη Μυτιλήνη και ο φιλαράκος σου Σεκτάρ που σε αποκαλεί και καπετάνιο


-και δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, εγώ θα ντρεπόμουν στη θέση σου, ειναι προσβολή σε πραγματικούς καπετάνιους , σε αγωνιστές που θυσιάστηκαν για τη λεφτεριά και την επανάσταση αλλά έχεις πρόβλημα με εμένα που σε εγκαλώ γιατί η σφυρίχτρα σου δινει πέτσινα φαουλ και μουφα κόκκινες και κίτρινες σαν αυτές της αθηναϊκής ΕΠΟ, αυτο ήταν το σχολιο που μου έκοψες, έτσι δεν ειναι;-

βγήκε να μιλήσει για Μέση Ανατολή και αποσταθεροποίηση.

Γι αυτό και εγώ λοιπόν σας απάντησα, αλλα σας πάτησα εκει που πονάει, στο κάλο της Πανσπουδαστικής νο 8 που εμμέσως πλην σαφώς πολεμά την κατάληψη του Πολυτεχνείου και αποδέχεται ολες τις αλητειες περι αποσταθεροποίησης και σχεδίου Ρουφογαλη, του ηγέτη της ΚΥΠ. ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ και ο κύριος Παπαχελάς. Ο τελευταίος έλεγε οτι ήταν ύποπτο που η χούντα δεν σταμάτησε αμέσως τη κατάληψη, ότι άφησε το σταθμό να εκπέμπει κι άλλες κοτσάνες. Λες και ειχαν τους σουπερ jammers τότε να ρίχνουν παράσιτα στις συχνότητες των AM.

πήγες νς γράψεις κάτι περί εκτόνωσής δικής μου και οτι θα μου έδινες και σχολια να γράφω, αλλα μετά το πήρες ολοφάνερα πίσω, γιατι ξέρεις οτι δεν αντέχεις τέτοια αντιπαράθεση.

Σε σκληρές αντιπαραθέσεις λακίζετε. Εγώ δεν λακίζω, γιατί δεν φοβάμαι κύριε Μπρεζνιεφικέ, δεν έχω ράμματα στη γούνα μου και τα λάθη μου τα παραδέχομαι δεν τα κρύβω.

Βλέπεις ο τρελος el quinto εχει φροντίσει να συγκεντρώσει αρκετο υλικό για ξεπάτωμα της ρεβιζιονιστικής ηγεσίας το 73 και πολύ σύντομα θα τα βάλει σε μια σειρα και θα ξεπατώσει τους μαρκεζινικούς κνίτες (όσους ακολούθησαν τη γραμμή της υπονόμευσης της αναμέτρησης με τη Χούντα) της εποχής.

Μάλιστα θα δειξουμε και ολες τις αντιφάσεις σας, σε ολα οσα λέτε κατά καιρους για την Πανσπουδαστική νο 8. Ειναι πολύ διασκεδαστικά.

Και θα αναγκάσουμε μέχρι και τον κύριο erodotos να πάρει θέση, αν δεν θέλει να φαίνεται οτι λακίζει. Γιατί θα αναφερθούμε στο πόνημά του εξαντλητικά, τόσο εξαντλητικά, που να γκουγκλάρεις Πανσπουδαστινή νο 8 και να βγαινει πρώτο.

τα λέμε λοιπόν σύντομα φίλτατε

Ανώνυμος είπε...

Ναι, βασικά ρε Λυσιέν δε πας απο κανα ιντιμιντια μπας και ξαναποκτήσει κανένα ενδιαφέρον η συζήτηση στο μπλόγκ ρε ψηλάκο; Το έχεις μαραζώσει τελευταία, μονίμως μια ροή σκατίλας αμφιθεάτρου όπου και να διαβάσεις. Αντε μάτια μου, ούτε απο κοινού επιμέλεια να σε είχαμε με τους ανάρχες. Μια απο εδώ, μια απο κει, τράβα να δώσεις τον αγώνα των "ζυμώσεων"(sic) στο φυσικό σου περιβάλλον, τα ιντερνετικά αντίστοιχα των μπαρ των εξαρχείων. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τρέχουν και ζητήματα και μονίμως μονοπωλείς τη συζήτηση σαν κλασσικό attention whoreάκι.



Σ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κίντο, νιώθω ότι μιλάω σε πεντάχρονο. Με πολλές γνώσεις για πεντάχρονο, αλλά πεντάχρονο. Και αν εσένα αυτό σε τρέφει, εμένα με κουράζει. Κι αν δε μου απευθυνόσουν συνεχώς στο β' ενικό, κ. πρόεδρε και μαλακίες, δε θα ασχολούμουν πρωτογενώς καθόλου. Κι αν είχα πρωτογενώς διάθεση, με τα τεχνάσματα του κώλου, "μη φοβάσαι, αν δεν αντέχεις" (με έπιασες στα πράσα, γιατί με είχε πιάσει πραγματικά κρύος ιδρώτας), θα μου έφευγε. Και ω ναι, "λακίζω" σε αντιπαραθέσεις, στις οποίες δε βρίσκω νόημα. Μακάρι να είχα το χρόνο ή την υπομονή άλλων, για να τις συνέχιζα, αλλά δεν τα έχω.

Αν έχεις πραγματική όρεξη να συζητήσεις (κι αυτό απαιτεί στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους συνομιλητές σου, το μπλοκ που σε φιλοξενεί, τους αναγνώστες του, κτλ), φρόντισε να το δείξεις στην πράξη. Αν θες απλά να ξεγκαβλώσεις, υπάρχει και το ίντι, που δεν έχει κρυμμένα ούτε λογοκρισία, ούτε τίποτα. Εγώ φοβάμαι την αντιπαράθεση, εμένα με ξεσκέπασες, με έκανες σκουπίδι. Πήγαινε να ξεσκεπάσεις και κάποιον άλλο, γιατί έχει ζέστη και θα ιδρώνει. Και μη μου απευθύνεις ξανά το λόγο, αν τα γράφεις για μένα, υπάρχει μέιλ να μου τα στέλνεις, ή θα τα βλέπω, αλλά δε θα δημοσιεύονται.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

εγώ δειχνω σεβασμο σε συνομιλητές. Αλλοι βριζουν , αυτο το attention whoreaki και τα άλλα τα ασφαλιτολογικά (Σταυράκι αν δεν ειναι ασφαλίτης) τι ειναι ρε μεγάλε; για πες μας;
Σβήστα όλα τα δικά μου. Αλλα μην μας παριστάνεις τον έντιμο συνομιλητή.
Αντε εχει και η πλακίτσα τα όριά της.

προφανως δεν περιμένω να το ανεβάσεις αυτό, απευθύνεται σε εσένα. ασε τη σπέκουλα της πλάκας, δεν πιάνει.

οπως βλέπεις λάκισες.
καλη συνέχεια

AGIS είπε...

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για το Νοέμβρη του '73 και για την ίδια του τη δραστηριότητα μέσα στην εξέγερση, βρίσκεται εδώ:
http://www.kke.gr/istoria/ekthesh_kai_symperasmata_gia_ta_gegonota_toy_noembrh_1973?morf=1
Τα υπόλοιπα, του κου κουίντου αποτελούν την επετειακή ρουτίνα της κάθε χρονιάς εκ μέρους όλων αυτών που πάσχουν στην παραγωγή αυτόνομης πολιτικής ικανής να υλοποιήσει την υποτιθέμενη στρατηγική τους και αντισταθμίζουν την ένδειά τους αυτή με πληθωρική αντί-ΚΚΕ ρητορία σαν να είναι αυτός ο κύριος λόγος της πολιτικής τους ύπαρξης. Μισές αλήθειες συμπληρωμένες στο άλλο τους μισό με κανονικά ψέμματα, η συνταγή είναι πολύ παλιά και χρησιμοποιημένη... Την κατέχει την πατέντα και ο κος κουίντο, που "δεν καιει κόσμο" αλλά είναι ικανός και για ακόμα χειρότερα: να κάψει κόσμο χωρίς καν να το πάρουμε και χαμπάρι, όπως ο ίδιος μας είπε. Πουλάει τρελλίτσα ο κος Κουίντο. Τόση μαγγιά.

Για τα γεγονότα με το ΠΕΚ και τους πρόσφυγες, ο κος κουίντο έσπευσε επίσης να πάρει θέση. Ποιος φταίει; Το ΚΚΕ! Δεν μας ξαφνιάζει.
Κατά τα άλλα, αν ήμουν η ανταρσυα, το ναρ κλπ, αντί να βγάζω ανακοινώσεις θα κοίταγα να εξακριβώσω ποιοι και πώς με παρασύρανε -λέμε τώρα- σε "δράσεις" οι οποίες με μαθηματική βεβαιότητα και για πολλαπλούς λόγους θα οδηγούσαν στην "εμπλοκή" όπου οδήγησαν, και οι οποίες μοναδικούς στόχους είχαν να "εκθέσουν", και καλά, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και να καπελώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους ίδιους τους πρόσφυγες κάτω απ' τα κέντρα που στη Συρία υποστηρίζονται από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να επιβάλουν ανάμεσα στους πρόσφυγες εθνικούς και πολιτικούς διαχωρισμούς και εκβιασμούς...
Βαθιά χυδαίο σχέδιο, δεν πέρασε ομως, ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του...
Δεν πρόλαβε να πει ο παπαγάλος του Ολάντ, ο Τσίπρας, ότι "το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να ειναι ο Άσαντ" (τι μεγάλος που είσαι μεγάλε) κι άρχισαν οι μηχανισμοί τη δουλειά τους.
Η ντροπή ανήκει σ' αυτούς που κουβαλάν νερό στο μύλο τους.



Neophyte_commie είπε...

Τί θυμήθηκα τώρα. Μού 'λεγε ένας σύντροφος, τον Γενάρη θαρρώ, ότι ήρθε στην κόβα τους ένας πρώην αντάρσυος. Μετά την πρώτη του συνέλευση, γυρίζει στον δικό μου και του λέει: «Με το που ορίστηκε το πεντάλεπτο ως χρόνος τοποθετήσεων, έχυσα.» Δηλαδή, ήταν τόσο κουρασμένος από το ασταμάτητο μπίρι-μπίρι των αριστεριστών. Έτσι κι εδώ… Καλή η Άντζελα Δημητρίου, αλλά εφ' όσον έχεις πιεις κάμποσο, και πάλι για καμιά ώρα. Όχι πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ, έλεος…

Ανώνυμος είπε...

el quinto
εσύ κύριε αγη ξεμυτάς, μονο όταν πάνε να με κόψουν ετσι; Ηδη ο μπρεζνιεφικος μου εχει κοψει δυο σχολια.
Εισαι και εσύ πάντα υπερ της αντιπαράθεσης, αλλά μονο σε πλαίσια που σε βολεύουν. Ακου φιλε μου, ποιες ειναι οι μισές αλήθειες που λέω; Για να δούμε τι λέει η έκθεση του 76 (κατόπιν εορτής κι αφού έχει πέσει η χούντα)
_______________________________________________________

Γραφει η έκθεση του 76:
Οι συνδικαλιστές του ΡΦ τάσσονται ενάντια στην κατάληψη και μαζί τους ορισμένοι συνδικαλιστές από άλλες συγγενείς του ομάδες. Η Σχολή Μηχανολόγων μάλιστα πήρε απόφαση, ύστερα από πρόταση τους, για αποχώρηση, και την πραγματοποίησε. Οι αριστεριστές, - κύρια συνδικαλιστές της ΑΑΣ ΠΕ από τη νομική και φυσικομαθηματική, - είχαν ταχθεί υπέρ της κατάληψης, χωρίς όμως να προτείνουν τι προοπτική θα είχε αυτή η ενέργεια, σε τι θα αποσκοπούσε. Ήταν φανερό πως ούτε η πρόταση τους αυτή ξεκινούσε από κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Η Α/Ε, σαν παράταξη, ταλαντεύεται και δεν παίρνει θέση ανοιχτά με κανένα συνδικαλιστή της. Πάντως, ορισμένα στελέχη της έβλεπαν θετικά την κατάληψη, πολλοί όμως είχαν σοβαρές αντιρρήσεις, γιατί είχαν υπόψη τους την έλλειψη προετοιμασίας γι' αυτή τη μορφή πάλης. Αλλά όλοι έμεναν εκεί, συμφώνησαν ότι δεν μπορούσαν να βρεθούν έξω από τα γεγονότα και ήσαν έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην εξέλιξη των γεγονότων.

Και τα γεγονότα επιβλήθηκαν, χωρίς καμιά απόφαση και σχέδιο. Η παραμονή τόσων εκατοντάδων φοιτητών (γύρω στους 800), ή συγκέντρωση στο μεταξύ κόσμου και έξω από το Πολυτεχνείο δίνουν, από τα πράγματα, την αίσθηση ότι η κατάληψη έχει αρχίσει. Αυτό γίνεται γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, η κατάληψη γίνεται «αυθόρμητα», μέσα στο γενικότερο κλίμα εκείνων των στιγμών, δηλαδή χωρίς προμελετημένο σχέδιο οποιασδήποτε παράταξης ή οργάνωσης, ούτε και των αριστεριστών. Το «αυθόρμητο», πάντως, πρέπει να περιορίζεται μόνο στη μορφή αυτή πάλης, -- την κατάληψη του Πολυτεχνείου, -- και κυρίως στη στιγμή που πραγματοποιήθηκε και όχι σε όλη την ανάπτυξη του αγώνα, που γίνεται, αν όχι με σχέδιο, τουλάχιστον με βάση τη γενική γραμμή του ΦΚ και των συνεπών του οργανώσεων (ΚΝΕ και Α/Ε) για ενεργό αγωνιστική αντιμετώπιση του χουντικού σχεδίου για εκλογές.


Ανώνυμος είπε...

el quinto (συνέχεια)

οι μαοϊκοι νεολαίαοι φοιτητές (ΑΑΣΠΕ-ΕΚΚΕΕ) λοιπόν ήθελαν τις καταλήψεις. Οι κνίτες της εποχής Αντι-εφεε (ΑΕ) ,δεν ήθελαν . ΤΑ υπόλοιπα που γράφει η έκθεση ότι και καλά δεν ειχαν σχέδιο οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου ειναι σοφιστείες. Το σχέδιο ήταν να συγκροτηθεί ένα κέντρο αγώνα κατά της Χούντας στην Αθήνα που να αποτελέσει πόλο έλξης για όλο το λαό, σπάζοντας το φόβο και οδηγώντας τον κόσμο σε σύγκρουση.

. Αυτο και έγινε στο βαθμό που μπορούσε να γινει μέχρι την καταστολή της κατάληψης στις 17 Νοέμβρη. Η καταστολή εγινε με σφαίρες. Η κατάληψη λοιπόν πέτυχε ως προς το να ξεμπροστιάσει εντελώς τη Χούντα , το Μαρκεζίνη και το φιλελεύθερο προσωπείο του και να τον ξεμασκαρέψει. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ που δεν καταλογίζεται σε εσάς, γιατί εσείς δεν θέλατε την κατάληψη. Συρθήκατε εκ των υστέρων, αφού η κατάληψη φούντωσε.

Το 76 δεν σας έπαιρνε να αναπαράγετε τις αλητείες της Πανσπουδαστικής νο 8, περί προχεδιασμένου συντονισμού με το Ρουφογαλη της ΚΥΠ, αυτά που λέγατε το Γενάρη του 73.
Το πόνημα αυτό που μας ανέβασες, με μια απλή συγκριτική μελέτη με τη Πανσπουδαστική νο 8, ξεμπροστάζει πλήρως τη ρεβιζιονιστική ηγεσία του 73. Τι λέει η Πανσπουδαστική νο 8; Λέει οτι στις 14 μπούκαραν χαφιέδες, πράκτορες του Ρουφογαλη στο Πολυτεχνείο με σκοπό να βάλουν το δικο τους αποπροσανατολιστικό σχέδιο στην "εκδήλωση του λαού" και αναφέρεται ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ στους ΑΑΣΠίτες, στους νεολαίες φοιτητές του ΕΚΚΕ, αφού στοχοποιείται και στέλεχός τους ο Διονύσης Μαυρογέννης (στέλεχος στη Φαρμακευτική). Οι Εκκετζήδες ειναι αυτοι που έβαζαν τότε τη μαγική λέξη κατάληψη για μέσο πάλης και οι κνίτες της εποχής απέρριπταν. Γι αυτό και η Πανσπουδαστική νο 8 γραφει τις γνωστές αλητείες για τους Εκκετζήδες.

Αυτα το πόνημα του 76 δεν τα δέχεται. Δεν δέχεται τις αλητείες της Πανσπουδαστικής νο 8. Τις ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ νο 8 ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ, αυτους που ήθελαν κατάληψη, δηλαδή τους Εκκετζήδες. Το πόνημα τουυ 76 βάλλει εμμέσως πλην σαφώς ενάντια στη Πανσπουδαστική νο 8:
______________

Δεν μπορεί, επίσης, να υποστηριχθεί ότι υπήρξε μελετημένο σχέδιο (προβοκάτσια) της αντίδρασης για να εξωθήσει σε μια τέτοια μορφή και να πετύχει ορισμένους, σκοπούς. Αυτό προκύπτει και από τη μελέτη υλών των στοιχείων, που ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί και μελετήθηκαν. Αλλά προκύπτει και λογικά. Το υπεύθυνο κέντρο λήψης αποφάσεων της αντίδρασης ήξερε τη δύναμη του ΦΚ, καθώς και το πνεύμα αγανάκτησης και έξαρσης που υπήρχε σ' όλο το λαό. Δεν μπορούσε, επόμενα, να εξωθήσει σε τέτοια μορφή αγώνα, που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι άλλο το θέμα, σε ποιο βαθμό η αντίδραση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με προβοκάτσιες τον αγώνα αυτόν. Και πραγματικά, αυτό το προσπάθησε, όσο της ήταν δυνατό.
_____________


Το 2004 (αν θυμάμαι καλά τη χρονιά) εσείς δεχόσασταν τη Πανσπουδαστική νο 8. Και τοιχοκολλούσατε παντού στη κατάληψη του Πολυτεχνείου την Πανσπουδαστική νο 8. Παλιότερα 2002-2003, λέγατε άλλα, διαδίδατε στα αμφιθέατρα ότι η Πανσπουδαστική ήταν όργανο ΟΛΗΣ της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του Πολυτεχνείου που έγραφε μέσα κι ο Λαλιώτης (ΠΑΚ, Τζουμάκας και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος). Αρα δεν μπορει να τα χρεώνεται το κόμμα σας αυτά. Πριν 2-3 χρόνια πήγατε να τα χρεώσετε στον μακαρίτη Τζιαντζή και στους ναρίτες (ο Τζιαντζής ήταν φυλακισμένος). Οτι, θέλετε λέτε και διαδίδετε ανάλογα με τη συγκυρία.
Εδώ ρε ολοι σύντροφοι σου Ζουκοφ , Σεχτάρ υπερθεματίζουν τη Πανσπουδαστική νο 8!!!

Αρα που καταλήγουμε; Εχω δικιο :-).

Αναυδος είπε...

Με το νουμερο που ανεχεσαι εδώ και μερικες εβδομαδες κινδυνευουμε να ξεχασουμε τα εκατονταδες μελη της ΚΝΕ και της αντι-ΕΦΕΕ που συνελληφθησαν στο Πολυτεχνειο βασανιστηκαν από τη χουντα και κατεληξαν σε φυλακες και εξορίες Η οργάνωση με το μεγαλυτερο αριθμό μελών της συντονιστικης επιτροπης του πολυτεχνειου ηταν η ΚΝΕ

Το μονο που μενει να διευκρινιστει είναι αν ο σακιτης είναι ρουφιανος κατ’ επαγγελμα ή λογω βλακειας . Βαλε τελος στο βοθρο εχει και η ανοχη τα ορια της

Ανώνυμος είπε...

el quinto
βρε βρε να και ο νεοφυτος κομης,
φιλε να σαι ευτυχής που ο κύριος μπρεζνιεφικος δεν θα ανεβασει μαλλον τιποτα. Βλέπεις ο Αργκους καταλάβαινει οτι δεν μπορει να σταθει με τίποτα η Πανσπουδαστική νο 8, σας χαλάει και πέταξε το πόνημα του 76. Εγώ λοιπόν έκανα αμέσως τη συγκριτική μελέτη , που ξεφτιλίζει όσους υιοθετούν την Πανσπουδαστική νο 8.
Αλλα αυτή δεν θα ανεβει απ' ότι φαινεται.
Δεν πειράζει ρε παιδιά. Ειπαμε αλλο παρεάκηδες, αλλο επαναστάτες
καλή συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

άναυδε δεν έχει καμία αξία γιατί αντι-ΕΦΕΕ και ΡΦ ήταν ένα ενιαίο μπλοκ σε όλα τα επίδικα της εξέγερσης (αν θα γίνει κατάληψη, αν θα έχει μόνο φοιτητικό χαρακτήρα, αν θα έχει αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΔΗΛ αν θα μπει η τελευταία παράγραφος στην διακήρυξη για την εθνική αντιδικτατορική ενότητα, αν θα πάει να προκαλέσει επέμβαση της χούντας ή όχι) αλλά ο ΡΦ είχε 8 μέλη και η αντι ΕΦΕΕ 7. 15/32 δηλ.

κοινή ήταν η στάση τους και μετά, καταγγελία της εξέγερσης, καπηλεία κλπ. Όχι βέβαια ότι σαν κόμματα της αριστεράς δεν είχαν συμμετοχή και δεν δικαιούνται κομμάτι της μνήμης του Πολυτεχνείου αλλά ήταν μια εξέγερση που έγινε πάνω στην πολιτική ήττα των 2 ΚΚ από την επαναστατική αριστερά.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και τώρα κάτι που προφανώς δεν ξέρετε.

Μετά την κασταστολή της κατάληψης, μπούκαραν χαφιέδες στο Πολυτεχνείο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά σκόπιμα, παρουσιάζοντας μετά εικόνες καταστροφής προπαγανδιστικά.

Ακολούθησε η γνωστή εκπομπή του Μαστοράκη στην οποία έδωσε το λόγο σε φοιτητές της κατάληψης, λέγοντάς τους ό,τι δεν πρόκειται ποτέ να πάθουν τιποτε. Ο στόχος τοτε των χουνταίων ήταν να ταυτίσουν τον αγώνα με τους "αναρχοκομμουνιστές", με την "αντεθνική μειοψηφία" όπως την αποκαλούσαν στη μαύρη προπαγάνδα που ειχαν εξαπολύσει από το 67 και ότι δεν ήταν απλοι φοιτητές αυτοί που πάλευαν για δημοκρατία. Γι αυτο και ο Μαστοράκης τους ρωτάει συνέχεια, πειτε εσεις δεν ειστε κομμουνιστές, ετσι δεν δηλώνετε κτλ..

Τα παληκάρια που πήγαν εκει προφανώς γνώριζαν οτι δεν υπήρχαν εγγυήσεις. Πήγαν να αξιοποιήσουν ένα δημόσιο βήμα για να χτυπήσουν τη Χούντα. Ηξεραν οτι θα φάνε βασανιστήρια μετά και φυλακές.
___________________________________________

κάποιος που γνωρίζει από φοιτητικές συνελεύσεις, και φοιτητικο κινημα κατλαβαίνει οτι ΚΑΤΑΛΗΨΗ ειχε παρθει ως απόφαση στο πολυτεχνείο. Η ΚΝΕ ειχε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ γραμμή, και η γραμμή ήταν υπονόμευση της κατάληψης. Δεν ακολούθησαν ολοι οι κνίτες την υπονόμευση, αλλά η ηγεσία προσπάθησε να αποσύρει το κόσμο από τη συνέλευση, προκειμένου να χτυπήσει τη κατάληψη στα σπάργανα. Απέτυχε οικτρά. Αυτα τα κάνετε συνέχεια άλλωστε, η πειρα υπάρχει και στους νεότερους.
____________________________________________

η φιλελευθεροποίηση σαν ιδέα ξεκινά μετά το δημοψήφισμα για τη βασιλεία. Ο Παπαδόπουλος κηρύσσεται Πρόεδρος της δημοκρατίας και σχηματίζεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Η κυβέρνηση αυτή βάζει την ιδέα για εκλογές. Προφανώς συμμετέχουν αστικά κομματα στις διεργασίες, συμμετείχε και ο Κύρκος.
Ενα από τα παραλειπόμενα της φιλελευθεροποίησης ήταν οι ελεύθερες φοιτητικές εκλογές. Οι διορισμένοι στα ΔΣ ξηλώθηκαν. Εμενε μονο η ΕΦΕΕ διορισμενη (νομίζω) εξού και η Αντι-ΕΦΕΕ σαν σχήμα που έφτιαξαν οι κνίτες της εποχής.

Ο φοιτητοκοσμος πλέον άρχισε να αψηφά το φόβο και έτσι άρχισαν οι μαζικές συνελεύσεις αρχικά για τα στενά φοιτητικα και μετά για τα γενικά πολιτικά. Η κατάληψη του ΕΜΠ ήταν επόμενο να έρθει αργά ή γρήγορα. Εκει ομως το κόμμα σας έπαιξε υπονομευτικό ρόλο, γιατί ήταν ρεβιζιονιστικό, δηλαδή μαρκεζινικοι στη πράξη, όπως ντεγκωλικοι στην πράξη ήταν οι ρεβιζιονιστές το Μάη του 68 στη Γαλλία που χτυπούσαν συνεχώς τις καταλήψεις των εργοστασίων και υπονόμευναν τον κοινό εργατικό και φοιτητικό ξεσηκωμό. Προφανώς δεν ακολούθησαν ολοι οι κνίτες τα κελεύσματα της ηγεσίας.

_______________________________________________________

προς τον κύριο Αναυδο οι σύντροφοι μου Σακίτες ολοι πιάστηκαν στη κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονική στην οποία ήσαν ολοι πρωτοπόροι. Μαζέψου λοιπόν και τη γλωσσίτσα να σου τη βάζεις πρώτα στο μυαλό σου και μετά να προσέχεις τι πετάς.

Αναυδος είπε...

Η συντονιστικη επιτροπη της καταληψης δεν ηταν μια αλλα πολες. αθροιστικα τα μελη της υπολογιζονται σε 33. Απο αυτά 8 ήταν μελη της ΚΝΕ ή επιρροη της. Οι υπολοιποι ητνα ΡΦ 8 αριστεριστες (τροτσκιστομαοικοι) 9 ανενταχτοι 7 πακ 1.

η καπηλεια της εξεγερσης εκτοςα απο πασοκους παλιους και οψιμους κυριως γινεται απο τους αριστεριστες καθε κοπης που εφτασαν στο σημειο να μας πουν οτι η ΚΝΕ μονο υπονομευε την εξεγερση, ηταν με τον μαρκεζινη και αλλα φαιδρα και συκοφαντικα.

συνεχιστε και ο γκεμπελς θα κοιμαται ησυχος με τους μαθητες που αφησε πισω του

zoot horn rollo είπε...

Βιβλιοφάγοι της κακιάς ώρας η συνεχεια

zoot horn rollo είπε...

Πολλή επανάσταση, φυλαχθείτε απ' τη κόντρα και την "επαναστατική αριστερά" γενικώς κι αορίστως.

AGIS είπε...

Κουίντε, εντάξει χαιρέτισες, ευχήθηκες καλή συνέχεια, και τώρα ξαναμπαίνεις στην κουβέντα, δεν είναι όμως ανάγκη να δικαιολογείσαι σε βάρος μου λέγοντας "εσύ κύριε αγη ξεμυτάς, μονο όταν πάνε να με κόψουν ετσι;"... Αν προσέξεις, ο αποχαιρετισμός σου έχει ώρα 3:50 και το "ξεμύτισμά" μου 3:55, που θα πει ότι όταν εσύ χαιρετούσες εγώ έγραφα. Άλλη φορά να προσέχεις πότε χαιρετάς και πότε δε χαιρετάς για να μην αποσπάται η θεωρία σου απ' την πράξη σου: Οι μάγγες όταν λένε κάτι το κάνουνε, κουίντο, δε σου φταίει κανένας που αυτό δε συμβαίνει μ' εσένα, κόψε αυτό το στυλάκι ότι για όλα σου φταίνε οι άλλοι, κάνε την αυτοκριτική σου, κοίτα ξανά όλη την κουβέντα από τότε που πρωτο"ξεμύτισες" εδώ χάμω, ξεχώρισε σε μια μεριά πόσα από όσα έχεις πει και πήρες απάντηση τα έχεις κάνει γαργάρα γιατί δε σε έπαιρνε να κάνεις αλλιώς, δες και σε πόσα πήρες απάντηση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά συνέχισες να στριφογυρνάς παίζοντας με τις λέξεις γύρω γύρω και μετά ξαναμίλα μου ότι σε θίγουν οι μισές αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
μάλλον εχεις δικιο άναυδε,
κατα καιρους πάτε να στήσετε συντονιστικά "δικά σας" οταν ξεσπάσει φοιτητικο κινημα, αλλα δεν σας βγαινει. Αυτο θα πήγατε να κάνετε και τότε, αλλα σας την έφερε ο λαός.
Ειναι αστείο: ΟΙ ΑΡΧΙ-ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ της κατάληψης του πολυτεχνείου, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ, μιλάνε σήμερα για την αποφασιστική δράση τους υπερ της...κατάληψης!!!

Τα ντοκουμέντα κυριε Αναυδε λένε άλλα.

Και η Πανσπουδαστική νο 8 και το πόνημα του 76 σας ξεπατώνουν. Αντε καλή ανάγνωση.
Και αλλη φορά να μη ζητάς λογοκρισια μεγάλε αναλυτή. Να εχεις τα κοτσια να λες την άποψή σου με αντιπαράθεση. Αλλιως εισαι δειλος.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε αγή ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΥΓΟΜΑΧΩ. Ποια αυτοκριτική να κάνω λοιπόν;

οπως καταλαβαινεις δεν γραφεις τιποτα, γιατί νομιζες οτι θα αλλάξεις τα πράγματα με το πόνημα του 76!! χα χα!! Ρε φιλε σορρυ, τώρα, το ειχες διαβάσει το πόνημα του 76; Εσυ τι λες εγω το χα διαβάσει; Σε πόσο χρονο βρήτα επίμαχα εδάφια;
Ρε σεις, πως την πατάτε πάντα; Η απάντηση ειναι πολύ απλή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΝΟΙΑΣ, απλώς δεν μπορειτε να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα. Ετσι λοιπόν θα πέσετε σε αντιφασεις και η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Ανώνυμος είπε...

άναυδε ελπίζω, γιατί με σας όλα τα περιμένω, να μην μου απαντήσεις ότι ο Πετρόπουλος λέει ... ψέματα για την σύνθεση της ΣΕ.

http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/history/312-i-eksegersi-tou-polytexneiou

αν μου πεις αυτό το πράγμα θα κάνω γκουγκλαρίσματα, θα το βρω και αλλού.

Κώστας

AGIS είπε...

Στο ξανάχω πει, κουίντο, δεν είμστε φίλοι, τίποτα δεν είμαστε, δυο άγνωστοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, και, κουίντο, στο ξαναλέω: συνεχώς φυγομαχείς και δεν το έχεις προσέξει ή απλώς πουλάς ξανά και ξανά την ίδια τρελλίτσα. Έχω εντοπίσει πλήθος σημείων που τα προσπερνάς σφυρώντας, δηλαδή φυγομαχώντας. Το ποια είναι αυτά τα σημεία, δες τις κουβέντες σου από την αρχή-αρχή να τα βρεις μόνος σου. Έτσι για να κάνεις κι ένα διάλειμα, να πάρεις μια ανάσα, που λένε, βρε άνθρωπε.
Φυγομαχείς και σ' αντιστάθμισμα καταφευγεις σε μερικά κόπι-πέιστ που δήθεν τα λένε "όλα", σε αυτά προσθέτεις και τις φοβερές ανακριβείς "ιστορικές" σου πληροφορίες για όσα "προφανώς δεν ξέρουμε", τα ανακατεύεις για λίγο με την κουτάλα σε δυνατή φωτιά και έτοιμο το καινούργιο ποστάκι.
Ρίχνε ρίχνε ποστάκια, θα τα διαβάζουν για χρόνια, θα τα εκτυπώσουν και θα τα βάλουν στη βιβλιοθήκη τους, υπάρχουν εδώ και κνίτες που διαβάζουν, η συγκυρία είναι η κατάλληλη, χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

και σόρυ που σπαμάρω τώρα αλλά τι σημασία έχει ρε άναυδε ? αν ήταν 32 ή 33 ? Ή πρέπει να συζητήσουμε για την στάση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που ήταν όχι κατάληψη, μόνο φοιτητικά, μόνο αντιδικτατορικά, ενότητα με ΕΡΕ και ΕΚ, απαγκίστρωση τύπου Νομικής ? Μήπως πχ το ΚΚΕ δεν είχε αναγνωρίσει με την γραμμή και για ΟΧΙ το δημοψήφισμα Παπαδόπουλου λίγους μήνες πριν ?

μήπως ήταν ειδικά ένα ελληνικό φαινόμενο ? Μήπως όχι ? Μήπως δεν ήταν ταυτισμένο το ΚΚΕ με την εχθρότητα των ΚΚΓ και ΙΚΚ απέναντι στις φοιτητικές και νεολαίστικες και εργατικές εξεγέρσεις ?

μήπως για να παριστάνετε ότι κάνετε κριτική από τα αριστερά στην ιστορία του δκκ και του ΚΚΕ πρέπει να φροντίζετε να διορθώνετε και κάτι τέτοια θέσεις ? Γιατί εκεί κρίνονται οι επαναστάτες όταν κινούνται οι μάζες, στο να μην γίνουν δύναμη καταστολής τους αλλά πυροδότης για ευρύτερες συγκρούσεις και ρήξεις.

Κώστας

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Για να καταλαβω,η ''Αντι-ΕΦΕΕ'' ηταν κατι σαν το σημερινο ΜΑΣ?
Παλιοτερα νομιζα οτι ηταν αυτο που λεει το ονομα της,δηλαδη το αληθινο ανωτερο συνδικαλιστικο οργανο των φοιτητων,με τη συμμετοχη διαφορων αριστερων παραταξεων αναλογα με τη δυναμη τους,σε αντιπαραθεση με τους διορισμενους της χουντας στην ΕΦΕΕ.

AGIS είπε...

Φυγομαχείς, συνεχίζω. Ακόμα και τη στιγμή που γράφεις "δε φυγομαχώ", τη ιδια ακριβώς στιγμή το κάνεις φυγομαχώντας, όταν "ξεχνάς" ότι ακριβώς πριν σου έλεγα: "κανείς δε σου φταίει που χαιρετάς αλλά δε φεύγεις, μην δικαιολογείσαι σε βάρος μου". Με έγραψες λοιπόν εκεί που δε σβήνει σε αυτό που σου είπα, το άφησες να αιωρείται, και κατόπιν μου απευθύνθηκες λέγοντάς μου και "φίλε".
Κατάλαβες, κουίντο, το πρόβλημα; Είναι ενα απλό, μικρό παραδειγματάκι, αλλά σε χαρακτηρίζει συνολικά, σε όλη τη ροή της κουβέντας. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Κι από την κόντρα πήγαμε στην ελευθεροτυπία. Πασοκ το μεγαλείο σου.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Βάλε τα στοιχεία και από αλλού Κώστα να τον ταπώσεις τον Άναυδο. Όσο για τον Πετρόπουλο (που αυθεντεία είναι μόνο για σένα, ειδικά τώρα που ως αρθρογράφος της εφ.συν. βγάζει και τα άπλυτα του Περισσού στην φόρα -- εγγύηση λέμε ο λόγος του) δεν διαψεύδει τον Άναυδο, καθώς ο τελευταίος ανέφερε κνε και επιρροές (και πολλοί ήταν τέτοιοι που αργότερα πήγαν στο κόμμα, και μετά ακολούθησαν πολύ διαφορετικές πορείες), εμ μου'σαι και αγράμματος μου το παίζεις και ξερόλας.

Είχε κι απεργία χθες έτσι, αλλά τι γράφω τώρα για τον δεδηλωμένο και περήφανο απεργοσπάστη, και τον τρόφιμο ψυχιατρείου. Πασοκιές κι άγιος ο θεός.

Ijon Tichy

Neophyte_commie είπε...

Λοιπόν, να πούμε ότι αυτό είναι το νήμα του Κουίντου και του Κώστα; Να μπουρδελεψουν αυτό (περισσότερο), να μπορούμε να διαβάσουμε τα άλλα τουλάχιστον;

Ανώνυμος είπε...

Ijon θα έπρεπε να είστε πάρα πολύ προσεχτικοί για κάποιους ανθρώπους, που προφανώς δεν είναι αυθεντία γιατί πάνε να δικαιώσουν το ΚΚΕ που είχε έναν ρόλο κατά της εξέγερσης όπως είπε το ίδιο το 76, όταν όλα είχαν κάπως κατασταλλάξει κλπ. Αλλά ότι είχε η αντι ΕΦΕΕ 8 μέλη και ο Πετρόπουλος λέει 7 για να ... χτυπήσει το Κόμμα, είναι λίγο γελοίο ρε φίλε.

Για το ότι ο Πετρόπουλος θα έλεγε ψέματα για τα εσωκομματικά δεδομένα στο ΚΚΕ, οψόμεθα.Έχουν όλοι δικαίωμα να πάρουν πολιτικές πρωτοβουλίες και να μην κάνουν φράξιες μέσα στο ΚΚΕ, καλό είναι που επιταχύνονται

Για το ότι κάπου δουλεύει και αυτός λέω να πω πως καλά κάνει, άλλωστε δεν ξέρω αν θα τον δεχόσασταν να δουλέψει έστω και με τα 600 ευρώ που δίνετε στους δημοσιογράφους ότι και να λέει η ΣΣΕ, και είχε το θράσος να τα αρνηθεί ο Μπογιόπουλος, που βγάζει και βιβλία σε ναρίτικες εκδόσεις, εφιάλτης σύντροφε, κανένας καλός και αξιόπιστος, όλοι "σπασμένοι" που λέγατε και στην παλαιοκομματική γλώσσα.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

¨Αντε να ξαναδούμε τους εκπροσώπους ολων των συνιστωσών του κινήματος να ξεμαλλιάζονται για το Πολυτεχνείο το 73 για να φανεί ποιος είχε την επαναστατική γραμμή...
Σε τί ρε παιδιά ;
Ο Νοέμβρης του 73 ήταν μια δημοκρατική-αντιϊμπεριαλιστικη εξέγερση που προέκυψε πρωταρχικά από το φοιτητικό κίνημα χωρίς επαρκή στρατηγική προπαρασκευή από κανένα χώρο (και πως θα μπορούσε να γίνει αφού όλες οι οργανώσεις ήταν βαριά χτυπημένες). Από όσο ξέρω καμιά αριστερή οργάνωση δεν τον έβλεπε σαν μια αντικαπιταλιστική εργατική επανάσταση (πλην κάποιων τροτσκιστών), άρα όλες οι πολιτικές στρατηγικές από άποψη αποτελέσματος και στοχοθεσίας δεν διέφεραν και τόσο, όσο και να ερίζουν οι νεότεροι και σύγχρονοι επίγονοι των οργανώσεων που έπαιξαν το ρόλο τους στα γεγονότα, φτιάχνοντας τις μυθοπλασίες τους για τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου, και να ήθελαν κάποιοι να μετατρέψουν το Νοέμβρη σε ταξική επανάσταση τίποτα δε θα γινόταν γιατί οι αντικειμενικές συνθήκες της συγκυρίας έφταναν μέχρι εκεί που έφτασαν (ίσως και ακόμα πιο πίσω καθώς η Χούντα έπεσε πρωταρχικά από το Κυπριακό).
Φυσικά, αξίζει τιμή σε όλους τους αγωνιστές των ημερών εκείνων, όμως ας πει κάποιος κάτι και για εκείνους που ρημάχτηκαν σε φυλακές, κρατητήρια κτλ. το 67. το 68, το 69, το 70, πριν τέλος πάντων από την άνοδο του φοιτητικού κινήματος.
Για να καταλάβω δηλαδή, ποιές ήατν οι στρατηγικές που έμπαιναν το 73 ; Α. επαναφορά του αστικού κοινοβουλευτισμού με αποδοχή της μαρκεζίνειας φιλελευθεροποίησης και σταδιακή διεύρυνση της (Εσωτερικάδικες)Β. λαϊκή πάλη με διαφορες μορφές αγώνα για άμεση επάνοδο στην αστική δημοκρατία με δυνατότητες περιορισμού ή αποτίναξης της αμερικανονατοϊκής κηδεμονίας (ΚΚΕ και μαοικοί)Γ. αγώνας για εργατική εξουσία (τροτσκιστικές εμμονές που ασκούσαν έλξη και σε νεολαίους ριζοσπάστες των λοιπών χώρων).
Εφόσον το επίπεδο οργάνωσης και συνείδησης του εργατικού κινήματος δεν είχε φτάσει μέχρι το ωρίμασμα της σοσιαλιστικής επανάστασης, αυτό που θα επικρατούσε αντικειμενικά ήταν οι δύο πρώτες παραλλαγές. Μόνη ουσιαστική κουβέντα κατά τη γνώμη μου, το γιατί στη διάρκεια της δικτατορίας και πριν δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για τη σοσιαλιστική επανάσταση (εδώ χωρά και η συζήτηση για το ρεβιζιονισμό, όχι όμως μόνο για αυτόν καθώς ούτε ο χώρος της Αναγέννησης μπορούσε να λειτουργήσει ωσ μπολσεβικικό κόμμα)και το να λέμε από τη άλλη ότι το κίνημα δεν ήταν από άποψη προγραμματικής στρατηγικής έτοιμο, μάλλον δείχνει ότι θεωρούμε τη ταξική πάλη αντικαθρέφτισμα ιδεολογικών επεξεργασιών, παρά τη στρατηγική σωστή εκτίμηση του συσχετισμού δυνάμεων για το προχώρημα της πάλης μέχρι το ανώτατο επίπεδο της.
(ποπό, πολλή θεωρητικολογία κάνω και εγώ, αλλά έχω χρόνο για σκότωμα και τσίγκλισμα)
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Κώστα; Δεν θα βγάλεις τις λίστες στην φόρα να ξεμπροστιάσεις τον Άναυδο; Πάλι καλαματιανός; Έγινε και εναντίον της εξέγερσης του κκε, πασοκάρα μου.

Το τι είναι η εφ.συν. και τι ρόλο βαράει το ξέρουν και τα τσιμέντα. Και ρόλο κουκουεδολόγου έχει εκεί μέσα, συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση των παπούλια και σβέρκου. Τι σου λέω τώρα θα μου πεις περήφανε απεργοσπάστη, θιασώτη της "εξέγερσης" και οπαδέ του λαφαζάνη.

Το λήγω εδώ από μέρους μου γιατί έχει κι η παπαρολογία τα όρια της, στην τελική αξιά δίνω και γω και άλλοι στα τρελοκομεία σαν και του λόγου σου που είστε δεξιοί ως το μεδούλι (και το δηλώνετε και ξεκάθαρα) και μου το παίζετε "επαναστάτες". Μεγάλη η κληρονομιά της πασοκάρας που έκανε την ελλάδα την χώρα του λαϊφστάιλ αριστερού.

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΓΡΑΦΩ :

Ρε συ Κουιντο εσυ δεν ελεγες οτι το ΕΚΚΕ ειχε πρωτοστατησει στο ξεκινημα του Πολυτεχνειου μετα την Νομικη ? Γιατι τωρα εγω συνδυαζοντας με οσα ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ μου στην Τσαμαδου το 78 ....μια χαρα δενει η Π Νο8 που μιλα για πρακτορες της ΚΥΠ !!! χαχαχαχαχα

Ευτυχως μετα ανελαβε η ΚΝΕ και οι οικοδομοι (λαικο κινημα ) και σας τα χαλασαν ολα

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ το μετατρεπει σε "υπερθεματιση " της Π Νο8 !!!!Πιο διαστρεβλωτης γινεσαι ανακριτης !! Θελει και ονοματα και αποδειξεις για το ΕΚΚΕ του 78!!! Σιγα ρε κουιντακο μη θυμαμαι 15 χρονων παιδακι τοτε που ψαχνοταν που να ξεσπασει την επαναστατικοτητα του και τις τρεις φορες που πηγαμε στα γραφεια τους στο 2 μηνο που κατσαμε και τα ματια του καθοδηγητη .Εκεινο που θυμαμαι ειναι οτι επανω απο τα γραφεια του ΕΚΚΕ στον 5ο ηταν μια εταιρεια-μαιμου .."Γενικων Μελετων" νομιζω, που μπαινοβγαιναν "κουστουματοι" και κατι μαλλιαδες (η μοδα της εποχης ) με τα γνωστα στρατιωτικα - φοιτητικα αμπεχωνα και ΟΛΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ηξερε τοτε οτι ηταν το "πολιτικο" της Ασφαλειας και τα γραφεια εταιρειας (ταχαμ) τα χαν για ξεκαρφωμα .Μαλιστα ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι ΕΚΚΕτζηδες "καθοδηγητες" το λεγανε αυτο , εξ ου και το ξαφνιασμα του μαλακα που τον πετχαμε να κατεβαινει απο πανω .Τραγουδα εσυ οσο θες για "αγωνισταραδες" του ΕΚΚΕ και λοιπες παπαριες ...Η ουσια για το Πολυτεχνειο ειναι αυτο που σου γραφω απο κατω οτι πηγαινατε (κατ επιταγη των αμερικανων ) για μια απλη σκαντζα βαρδια στη Χουντα και σας τα χαλασε η ΚΝΕ και το εργατικο και λαικο κινημα ...Και αν ακουγαν και το κομμα τοτε η Συντονιστικη ,τελειωναν την καταληψη στις 16 και απλωναν το κινημα στις γειτονιες και τα εργοστασια ...ΙΣΩΣ δεν θα μιλαγαμε σημερα απλως για πτωση της Χουντας και ομαλη διαδοχη σε αστικη δημοκρατια και καραμανληδες ....αλλα για ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ !!

Και οσο για την αφεντομουτσουναρα μας και τα ψευδωνυμα , οι ΕΛΑΣιτες δεν ειχαν τυχαια τα ψευδωνυμα τους ! Προστατευαν τους δικους τους ανθρωπους πισω και δεν διευκολυναν τον εχθρο να τους "χρησιμοποιησει" εναντιον τους . Εχουμε οικογενειες μποι ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? Γιατι αν ειχαν πολεμο τοτε ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ πολεμο εχουμε ! Πιο λυσσαλεο ,υπουλο και αδυσωπητο απο ποτε .Αν καιγεσαι να μαθεις ποιοι ειμαστε ρωτα τα "κομπιουτερ" σας και τα μηχανηματα σας στο Λανγκλει ...τα βρισκουν ΟΛΑ και το ξερεις ...Σιγα μη σας διευκολυνουμε κι ολας για να τρωτε τσαμπα το κουλουρακι σας ...Ιδρωστε ρε και λιγο .Εξ αλλου στους χωρους δουλειας μας ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ οι συναδελφοι μας και στις γειτονιες μας ολοι οι γειτονες σαν καλπικες δεκαρες ΕΚΕΙ ΜΕΤΡΑΕΙ να δειχνεις ποιος εισαι ,τι λες ,αλλα κυριως τι ΚΑΝΕΙΣ !
Οι ασφαλιτες ΜΟΝΟ δεν εχουν προβλημα να δειχνουν ταυτοτητα ...λογω παντοδυναμιας εξουσιας και αρα "αυτοπροστασιας " τους . Ψαξε αλλου για χαιβανια .

zoot horn rollo είπε...

"Τrue" ολων των αποχρωσεων ενωθειτε.
Να διαβαζετε Ελευθεροτυπια,ευαγγελιο.

Αναυδος είπε...

Κωστα ο φανατισμος και η μισαλαδοξια είναι κακιστος συμβουλος. Η συμμετοχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικο αγωνα τεκμερεται από τις συλληψεις τα βασανιστηρια τις εξοριες χιλιαδων μελων στελεχων και οπαδων του και δεν εχουν αναγκη από αγραμματους και ρουφιανους (ελπιζω να αντιλαμβανεσαι ότι δεν εννοω εσενα) να μας αποδοσουν πιστοποιητικα και να ξαναγραψουν την ιστορια

Το ΚΚΕ ήταν εναντια στο πειραμα της φιλελευθεροποιησης με το Μαρκεζινη (αντιθετα οι αναθεωρητες ηταν υπερ) και ποτε δεν καλεσε σε κοινη δραση με ΕΡΕ (σε αντιθεση με το ες). Για να πλουτισω τις ιστορικες σου γνωσεις η αναθεωρητικη ομαδα ειχε αποχωρησει από το ΚΚΕ το 1968 . Το δημοψηφισμα του 1973 το ΚΚΕ το αποκαλουσε ψευτοδημοψηφισμα. Η μη συμμετοχη λογω των εκλ. Βιβλιαριων οδηγουσε σε αμεσο σταμπαρισμα του κοσμου οποτε συνδυαστικα αποχη και όχι ηταν η γραμμη. Από το να χανεις την ωρα σου με αντικομμουβιστθκα εμεσματα διαβσε το κειμενο που προτεινει ο Αγης .

τελος ελπιζω να μην θεωρεις τον πετροπουλο τον παπα της ιστοριας
Στο θεμα της συντονιστικης κανει λαθος γιατι η αντι-εφεε ειχε 8 (μαζι με την επιρροη της) ο ρφ 8 οι οργανωμενοι αριστεριστες και οι επιρροες του ηταν 9 και οι ανενταχτοι 7 οι περισσοτεροι επιρροες του ΠΑΚ. Τα ονοματα υπαρχουν η ιστορια του καθενος γνωστη λιγο επιπλεον ψαξιμο από το αμασητο διαβασμα δεν εβλαψε κανενα

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε η εθνική αντιδικτατορική ενότητα ήταν με την ΕΡΕ και την ΕΚ και ήταν η γραμμή του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προφανώς συμμετείχαν στο αντιδικτατορικό κίνημα κεντρικά και όχι με βολικά απολίτικα σχήματα "βάσης-ηγεσίας".

Το ντοκουμέντο του 76 είναι ανατριχιαστικού κυνισμού για το ότι δεν θέλατε το Πολυτεχνείο, και όλα τα άλλα που είπα τόσες φορές (τελευταία παράγραφος διακήρυξης για ΕΡΕ και ΕΚ, απαγκίστρωση κλπ). Μάλιστα ο Ζούκωφ το λέει κιόλας, η κατάληψη κακώς δεν έληξε λέει, γιατί δεν του απαντάει κανένας.

Λέω ότι το ΚΚΕ καλούσε και σε ΟΧΙ το 73 και μου λες το έλεγε ψευτοδημοψήφισμα. Και ο Κύρκος έλεγε "δεν αναγνωρίζουμε το ψευτοσύνταγμα αλλά το εκμεταλλευόμαστε", το ίδιο είναι.

Ούτε για την διεθνή στάση του κκ σε τέτοιες εξεγέρσεις μου απάντησε κάποιος.

Η πραγματικότητα είναι πως η αδιαμόρφωτη, και για πολλά χρόνια ακόμα αριστερά του ΚΚΕ υπήρχε ήδη (πχ διαφωνία της ΚΝΕ το 74 με το χαρτί σεβασμού στο κοινωνικό καθεστώς) και μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιέξοδης παραμονής στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ και των αντιδραστικών πρακτικών που αυτό σήμαινε (πασοκισμός, καταστολή καταλήψεων) έδωσε την διάσπαση του 89. Σε αυτήν ακριβώς την ύπαρξη της αριστερής διαφωνίας στηρίχτηκε και η δυσκολία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να περάσουν γραμμή και στον ίδιο τους τον κόσμο στην εξέγερση.

Άλλη μια φορά να πω πως ο Πετρόπουλος δεν είναι αυθεντία γιατί αναπαράγει την κομματική εκδοχή για την εξέγερση, όχι την κανονική του 76, αυτήν για τους πανηγυρικούς λόγους, αλλά το αν η αντι ΕΦΕΕ είχε 7 μέλη ή 8 είναι προφανώς ασήμαντο και μια μη πολιτική λεπτομέρεια που προφανώς ο Πετρόπουλος έψαξε περισότερο από σένα πριν την γράψει.

Νομίζω εξαντλήθηκε, δεν παίζει να απαντήσεις άναυδε σε κάτι γιατί είναι το κομματικό στυλ, βρίζουμε, δεν απαντάμε σε τίποτα, δεν αναγνωρίζουμε συνομιλητές έξω από το κόμμα.

Κώστας

skatopsyxos είπε...

Κουίντο,κουράζεις ΠΑΛΙ.Και κουράζεις γιατί έρχεσαι και μας λες για την ΚΝΕ και το ΚΚΕ πως ήταν Μαρκεζινική.Ποιος ήταν έτοιμος να συμμετάσχει στις εκλογές επί Μαρκεζίνη;Το ΚΚΕ ή το ΚΚΕ εσ.(άλλο χαφιεδοπρακτόρικο,αντικομμουνιστικό τέχνασμα αυτό:Εσωτερικού ο ένας,Εξωτερικού δηλαδή ξενοκίνητος ο άλλος,βούτυρο στο ψωμί της χουντικής προπαγάνδας);Οπότε σταμάτα την παραχάραξη γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν για την Λέσβο και μάλλον δεν σας κάνει η ανακοίνωση του ΠΕΚ,ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου.Μαθαίνω λέει πως οι πρόσφυγες στην Λέσβο προτάσσουν σαν αίτημά τους την αυτοοργάνωση,σύμφωνα με ανακοίνωση που προφανώς έγραψαν οι ίδιοι και δεν τους επέβαλε κανείς καμιά γραμμή.Μμμμμμμίλα μου για καπέλωμα.Και ξαναπέρνα να τριφτείς στην γκλίτσα του τσοπάνη.

skatopsyxos είπε...

Κώστα,απήργησες εν τέλει ή λούφαρες γιατί θα έχανες τα ψίχουλα που αύριο θα σου πάρουν έτσι κι αλλιώς,ενώ ταυτοχρόνως απολύεται κόσμος και κοσμάκης καθημερινά και οι ΠΑΜΕίτες τραβιούνται σε δικαστήρια;Εγώ δεν παραδέχομαι συνομιλητές που έρχονταν να υπονομεύσουν την επικείμενη απεργία και τώρα έχουν και πατερναλιστικό ύφος καρδιναλίου απέναντι σε μέλη/οπαδούς/ψηφοφόρους.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης άναυδε το κείμενο της ΚΕ που μου λες να διαβάσω λέει ότι της Α/Ε ήταν ... 7 όπως λέω εγώ και ο Πετρόπουλος.

Ζήτα μια συγνώμη έστω σε αυτό το ασήμαντο λοιπόν.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κωστακη επειδη πολυ μας στα ζαλισες η εκτιμηση του 76 πουθενα δε λεει εναντιον της εξεγερσης αλλα βαζει τους προβληματισμους για τη μορφη που επιβεβαιωθηκαν με τραγικο τροπο. Ασφαλως και επρεπε να υπαρχει σχεδιο απαγκιστρωσης απο το Πολυτεχνειο και διευρυνση της εξεγερσης στις γειτονιες.
Εμεις θελαμε να νικησουμε Κωστακη οχι να γινουμε οσιομαρτυρες. Εσυ μαλλον προτιμησες την εικονα των εγκλωβισμενων φοιτητων και του αρματος μαχης στην πυλη.
Ο καθενας οπου ειναι ταγμενος...

ratm

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Ψηλέ (κνιτάκο 98)
πας να αλλάξεις το περιεχόμενο της κουβέντας που σας πονάει. Μίλησα πουθενά εγώ για το επίπεδο των συνθημάτων; Εγω σου λέω οτι αυτα που ακούστηκαν κατά βάσει ήταν τα σωστά. Ο στόχος ο άμεσος ήταν ο τερματισμος της μασκαράτας της φιλελευθεροποίησης. Απέδειξα εδώ οτι η Πανασπουδαστικη νο 8 γράφει αλητειες,αποδιδει συκοφαντιες στους πραγματικους κομμουνιστές της εποχής εκεινης. Και το απέδειξα και με δικά σας ντοκουμέντα του 76.

Για μενα λοιπόν εκει κρινεται η συνέπεια μιας οργάνωσης, συλλογικότητας, κομματος. Τι έκανε γι αυτό στο σχόχο; Αν οι κνίτες τότε υπονόμευσαν την έναρξη της κατάληψης, και εν συνεχεία εντάχθηκαν στο αγώνα για να υπονομεύσουν εκ των έσω την κατάληψη τότε σόρρυ, αλλά υπάρχει πρόβλημα ΤΕΡΑΣΤΙΟ, όπως καταλαβαινεις. Και ΠΡΟΒΛΗΜΑ υπάρχει ακόμη και στην κατασυκοφάντηση, και το χαφιεδισμο συντρόφων της εποχης εκεινης, οπως το Διονύση το Μαυρογέννη. Μεγάλη αλητεία.

Δεν θα βρεις κριτική από την άκρα αριστερά στο επίπεδο των συνθημάτων (αυτο ειναι πραγματικα χαζό), αντε να το βρεις απο τροτσκιστές ή αναρχικούς. Ολοι τότε αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα ορθότατα έβγαζαν , χτυπούσαν τη χούντα, ζητούσαν δημοκρατία κτλ..

Η επαναστατική αριστερά τότε ακολούθησε αυτό το στόχο ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ούτε οι κλασικοι ρεβιζιονιστές (Αντι-ΕΦΕΕ), ούτε οι ευρωρεβιζιονιστές (Ρήγας). Οι δυο τελευταίοι υπονόμευαν, ενεργώντας στη πράξη ως μαρκεζινικοι. Οπως ως ντεγκολικοι ενεργούσαν στη πράξη οι υπονομευτές του αγώνα των εργατών και των φοιτητών το Μάη του 68 οι ρεβιζιονιστές στο Παρίσι, και ως χριστιανοδημοκράτες στη πράξη οι ιταλοι ρεβιζιονιστές το 70 στην Ιταλία, όταν ξέσπασε το κινημα αναβρασμού στα εργοστάσια που πολιτογραφήθηκε ως "ιταλική αυτονομία".

Οι νέοι κομμουνιστές (ΟΜΛΕ, ΣΑΚΕ, ΕΚΚΕ, κ.α.), οι πραγματικοι κομμουνιστές της εποχής πάσχιζαν να αποκαταστήσουν μια σχέση με το επαναστατικο παρελθόν, με τους επαναστατικούς αγώνες των πρωτοπόρων εργατών και νεολαίων του επαναστατικου ΚΚΕ. Υπήρχε ένα τεράστιο κενο στη Χούντα και πιο πριν και το έφτιαξαν οι ρεβιζιονιστές και των δυο αποχρώσεων.

Μετά το 56-57, η διάλυση των παράνομων οργανώσεων, η αστικοποίηση του προγράμματος του ΚΚΕ, η ενσωμάτωση στην ιδεολογικοπολιτική χοάνη της ΕΔΑ, η σύμπλευση με την Ενωση Κέντρου, για την ακρίβεια η μετατροπη της αριστεράς σε ουρά της Ενωσης Κέντρου κατέστρεψε αυτη τη συνέχεια. Δεν υπήρχε επανασταστικο κομμα στην Ελλάδα. Αν υπήρχε, ισως να μην ειχαμε φτάσει στη χούντα :-)

διάβασε και αυτο:
http://www.eksegersi.gr/issue/798/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/22709.41-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC

Ανώνυμος είπε...

el quinto
παιδες μια συμβουλή. Δεν διαβάζετε μονο εσεις σφυροδρέπανο.
Οπως καταλαβαινετε αυτα τα "κουράζεις φιλε", "μας τα παν' κι αλλοι", "μπλα-μπλα" απλώς γελοιοποιούν κάποιους απο τους χαρακτήρες της συγκεκριμένες αντιπαράθεσης, προδίδουν έλλειψη επιχειρημάτων. Για την ακριβεια προδιδουν οτι τα έχουν χάσει, προσπαθώντας να στηρίξουν πράγματα που δεν στέκουν. Δεν πειράζει ξυδάκι.

Και ειπαμε ερχεστε συνεχώς σε αντιφάσεις. Απο τη μια λέτε : μην ασχολείστε με αυτόν ρεε, από την άλλη ασχολείστε. Εσεις μου δινετε τώρα αξία; Γιατί; Μήπως γιατ παρακολουθει οντως κοσμος και προσπαθείτε να κάνετε το τέχνασμα : αποδόμηση προσωπικότητας, στη τελική μπας και μαθαινετε και εσεις οι ίδιοι πράγματα και προσπαθείτε να αναπρόσαρμόσετε τη προπαγάνδα σας, να μην σας ξεφτιλιζουν οι ακροαριστεροι φιλοι σας; Πολλα μπορουν να συμβαινουν.

Ενα ομως ειναι σίγουρο

o quinto δεν φυγομαχεί. θα σας ταλανιζει εις τον αιώνα τον άπαντα :-)

AGIS είπε...

@Κώστας
Πρώτον, κακή η ημιμάθεια, η "εθνική αντιδικτατορική ενότητα", ή αλλιώς "εαδε" ήταν -όσο περίεργο (...) κι αν ακούγεται- η μεταδικτατορική γραμμή του "εσ".
Αντιγράφω από το λεξικό του Αλεξάτου:
"Εθνική Αντιδικτατορική Δημοκρατική Ενότητα (ΕΑΔΕ). Η πολιτική του
ΚΚΕ εσωτερικού, κατά την πρώτη μεταδικτατορική περίοδο (1974-78). Σύμφωνα με
τις εκτιμήσεις του κόμματος, η νεαρή μεταπολιτευτική Δημοκρατία βρισκόταν υπό
την απειλή αντιδραστικών κύκλων, χουντικών καταλοίπων στον κρατικό μηχανισμό
και κυρίως στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά συνέπεια, θεωρούνταν πως ήταν υπαρκτός ο
κίνδυνος νέας αντιδημοκρατικής εκτροπής, καθώς και η πιθανότητα πολεμικής εμπλο-
κής με την Τουρκία. Πίσω απ' αυτές τις απειλές κρινόταν πως βρίσκονταν οι αμερι-
κάνοι ιμπεριαλιστές. Στη βάση αυτής της εκτίμησης, κύριος στόχος έπρεπε να είναι η στερέωση και διεύρυνση της δημοκρατίας και η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτη-
σίας. Άρα ήταν αναγκαία η διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας των αντιδικτατορι-
κών δημοκρατικών δυνάμεων, όλων όσες είχαν τοποθετηθεί κατά της δικτατορίας,
απ' την Αριστερά μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά. Η ΕΑΔΕ, ως εκ τούτου, συμπεριλάμ-
βανε και το κυβερνόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που υποχρέωνε το ΚΚΕ
εσ. σε μια πολιτική κριτικής στήριξης των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και σε
συνεργασίες με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο μαζικό κίνημα. Η γραμμή της ΕΑΔΕ,
με κύριο εμπνευστή τον Λεωνίδα Κύρκο, διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974, με
απόφαση της ΚΕ, με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Οι στόχοι του έθνους", επικυρώθηκε
στο 1" (9") Συνέδριο του 1976 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε, για να
εγκαταλειφθεί λίγο μετά την εκλογική ήττα του 1977, καθώς εκτιμήθηκε πως προσέ-
διδε δεξιόστροφα χαρακτηριστικά στο κόμμα και το απέκοβε από ριζοσπαστικοποιη-
μένα τμήματα του λαού και κυρίως απ' το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της
κομμουνιστικής Αριστεράς."

Δεύτερον, η έκθεση της ΚΕ για το πολυτεχνείο είναι υπόδειγμα αντικειμενικής εκτίμησης χωρίς αυτοεξωραϊσμούς, καταγράφει στο σύνολό τους αδυναμιες, συγχύσεις και ταλαντεύσεις που παρουσιάστηκαν από την αρχή της κινητοποίησης - κατάληψης - εξέγερσης, και ταυτόχρονα μέσα από αυτή την καταγραφή αναδείχνει τόσο την προσφορά των κομματικών δυνάμεων στον προσανατολισμό και τη μαζικοποίηση της εξέγερσης, όσο και την προσπάθεια που καταβλήθηκε στην πορεία της προκειμένου να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της αντιφασιστικής αντι-ιμπεριαλισικής πάλης.

Το ότι για τις "συνδικαλιστικές" ανάγκες της σμμετοχής σου στην κουβέντα θες να τα χαρακτηρίζεις αυτά "κυνισμό", χαρακτηρίζει περισσότερο εσένα και καθόλου την έκθεση της ΚΕ.
Η ουσία βρίσκεται στο ότι αφετηρία, μες στο 1973, για το ξεδίπλωμα του αντιδικτατορικού κινήματος υπήρξε η κατάληψη της νομικής το Φλεβάρη, κι από εκει και πέρα όλη η διαπάλη (επίπονη και προφανώς -όπως γίνεται πάντα- με συνεχή διαδοχή προσαρμογών και αναπροσαρμογών, διαδοχή του σωστού και του ξεπεράσματος του σωστού από την ίδια τη ζωή, στη βάση μιας σωστής γραμμής)αφορούσε το πώς κάθε νέο βήμα θα έδινε προοπτική για το επόμενο.
Το πολυτεχνείο δεν θα υπήρχε χωρίς τον "αυθορμητισμό" που πολιτική του έκφραση είναι και ο "αριστερισμός" (ο οποίος εσφαλμένα θεωρεί δικό του έργο το ωρίμασμα μιας σειράς συνθηκών έως την εξέγερση "για την οποία αυτός πάντα μιλούσε"), και ταυτόχρονα δεν θα ήταν αυτό που ήταν χωρίς την προηγούμενη μακροχρονη καθημερινή δραστηριότητα και τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΚΚΕ από την πρώτη ως την τελεταία στιγή της εξέγερσης.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
λέει ο ρατμ
.... Ασφαλως και επρεπε να υπαρχει σχεδιο απαγκιστρωσης απο το Πολυτεχνειο και διευρυνση της εξεγερσης στις γειτονιες. ....


απαγκίστρωση απο το ΕΜΠ για γειτονιές, σήμαινε πάμε σπιτάκια μας κύριε ρατμ. Αχ τι διαβάζουμε θεε μου.

Ρε θεουληδες, επειδή αυτοσχεδιάζετε, σε όλα τα κινήματα όπου γης, υπήρχε μια σταθερά, λόγω συσχετισμών τοπικών μπορει να μην καταφέρεις να νικήσεις, οφείλεις ομως να τους αναγκάσεις να δειξουν το πραγματικό ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Οτι το αστικο κράτος ειναι ακριβώς αστικο και δειχνει το κνούτο και το μαστιγιο απάναντι σε νεολαίους, εργάτες που αγωνίζονται κτλ..., και πάντα στηρίζει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Αυτο εγινε στο Πολυτεχνείο. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου αναμετρήθηκαν με τους μπάτσους με τα όπλα που μπορούσαν τότε να έχουν διαθεσιμα, πέτρες, καρδόνια, μαρμαρα, μολότοφ. Οι χουνταίοι δεν μπορουσαν να τους κάνουν ζάφτι παρά μονο με ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ, βγάζοντας δηλαδή τη μάσκα της φιλελευθεροποίησης και εμφανίζοντας το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού της άρχουσας τάξης.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

ακου κει οσιομάρτυρες. Τι ακούμε ρε. Καλα οι μπολσεβίκοι πως κάνανε απεργίες, ξέρετε; Πως τέλειωναν οι απεργίες; οδοφράγματα και σύγκρουση με τους κοζάκους στις κεντρικές λεωφόρους της Αγ. Πετρούπολης.

Η. Τ. είπε...

"...η εθνική αντιδικτατορική ενότητα ήταν με την ΕΡΕ και την ΕΚ και ήταν η γραμμή του ΚΚΕ."
!!!!!!!!!!!
Kαλα, αν σε τέτοια παραπληροφόρηση έχεις βασιστεί, μάλλον ....θα σε στρατολογήσει εύκολα το ...ΚΚΕ!
Χρυσό μου αγόρι, η "εθνική αντιδικτατορική ενότητα", η περιβόητη ΕΑΔΕ ήταν η γραμμή του "εσωτερικού", των πολιτικών προγόνων του ΣΥΡΙΖΑ, και βασική αιτία, που μας έστειλε τότε κατά μάζες στην ΚΝΕ του "εξωτερικού", για να σε μπάσω λίγο και στο κλίμα της εποχής. Η άλλη αιτία ήταν ο αντισοβιετισμός, η ευρωκομμουνίλα, που τότε εκφράστηκε κύρια με την καταδίκη της διεθνιστικής βοήθειας των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία από τους "ρηγάδες" των Δρακόπουλου-Παρτσαλίδη. Θάλεγα πως αυτά τα δύο μας ανοίξανε τα μάτια, γιατί από θεωρητικά δε σκαμπάζαμε και πολλά τότε, και τον περισσότερο νεανικό κόσμο τον είχαν πλευρίσει αυτοί του "εσ", καθώς είχαν στα χέρια τους όλον τον οργανωτικό μηχανισμό, λόγω ΕΔΑ.
Ολο το μαζικό κίνημα τότε, από τέλη '71, το ξεκίνησε βασικά η ΚΝΕ σαν οργανωμένη δύναμη, και χάρη στην ΚΝΕ έγιναν όλες οι εκδηλώσεις και η Νομική και το Πολυτεχνείο και δεκάδες άλλες, διαδηλώσεις κλπ. Σε συνθήκες βαρειάς παρανομίας, γιατί τότε ίσχυαν όλοι οι νόμοι του εμφυλίου και του Μεταξά, Α.Ν.375/1936 που αφορούσε το αδίκημα της "κατασκοπείας" και ο Α.Ν.509/1947, που αφορούσε το ΚΚΕ. Οι τροτσκιστές δεν διώκονταν και μέσα στη χούντα οι "ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ" ήταν ορθάνοιχτοι εκεί στη Μαυρομιχάλη (και άντρο της ασφάλειας). Οι "ρηγάδες" λόγω της ΕΑΔΕ ακολουθούσαν μια συμβιβαστική γραμμή με πρόσχημα την "μαζικότητα" (κατι ανάλογο με τα "μεταβατικά", που υποστηρίζει σήμερα όλος ο Θίασος σας και τρώει συνεχώς τα μούτρα του). Οι ρηγάδες δεν μπορούσαν να ελέγξουν το κίνημα λόγω ΚΝΕ, και μετά την Νομική αυτοί, που κινούν τα νήματα από πάνω, άλλαξαν γραμμή και άρχισαν να πριμοδοτούν το προβοκατόρικο "υπερεπαναστατικό" στυλάκι, "κάτω το κράτος", "Μάης '68", κι άλλα τέτοια.
Οι μαοϊκοί αρχικά ήταν τελείως αντίθετοι με το μαζικό κίνημα στο εσωτερικό, γι αυτό και βραχυκυκλώθηκαν από το ΕΚΚΕ, που ήταν ένα γνήσιο δημιούργημα των "υπηρεσιών" για να ξεμπλοκαριστεί ο μαοϊκός, βασικά μικροαστικός, χώρος και να χρησιμοποιηθεί στο provoking. Αυτό έπιασε αρχικά, γιατί το ΠΑΚ (άλλο δημιούργημα της CIA αυτό) δεν είχε ούτε φύλλο στην Ελλάδα, και ο αντίστοιχος ιδεολογικοπολιτικός και κοινωνικός χώρος ήταν ορφανός. Να προσθέσω ότι η βαρειά παρανομία, που ανάγκαζε τους κνίτες τότε να είναι αυστηρά περιφρουρημένοι και να μην εκδηλώνονται (σε αντίθεση, με όλους τους άλλους, που είχαν περισσότεροι άνεση σε αυτό...) τους οδήγησε να εφησυχάσουν, πως δεν υπήρχε ΚΚΕ, γι αυτό και η λύσσα τους μετά, όταν ανακάλυπταν, ότι, αυτοί, που θεωρούσαν "δικούς τους" ήταν κουκουέδες! Στην Ασφάλεια αυτή η ίδια έκπληξη συνοδευόταν με απίστευτο μίσος, και βέβαια, την ανάλογη "περιποίηση", προφανώς γιατί αισθάνονταν εκτεθειμένοι στους προ"ισταμένους τους.
Αν σου πω ποιοί ήταν κνίτες τότε, θα σου σηκωθεί η τρίχα, γιατί οι περισσότεροι σήμερα έχουν αλλαξοπιστήσει, ανταμείφθηκαν γι αυτό, και δηλώνουν πως τότε "έλεγαν ανοησίες, κατ' εντολήν του κόμματος".
Μη σε παραμυθιάζουν οι Χάγιος-Σκαμνάκης και Σία, ότι τάχατες "διαφωνούσαν" κλπ. Ηταν φανατικοί "γραμμιτζήδες" και κέρβεροι, γι αυτά, που πολύ αργά αποφάσισαν να αποποιηθούν. Είναι άλλο πράγμα η αυτοκριτική (λάθη όλοι κάνουμε) και άλλο να αυτογελοιοποιείσαι καταδικάζοντας τα νειάτα σου για να πείσεις τον ταξικό εχθρό πως η μεταμέλειά σου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ανώνυμος είπε...

προβληματισμός για την μορφή: να είχε γίνει η εξέγερση χωρίς κατάληψη. Μην είμαστε ακραίοι, άσε που δεν κάνει να χάνουμε και μαθήματα.

ωραίος ο ratm.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με αυτόν τον δεδηλωμένο απεργοσπάστη δεν είναι μόνο η εμπάθεια του, ούτε μόνο το γεγονός ότι αναπαράγει προβοκάτσιες που τις έχει ξεράσει το κίνημα εδώ και δεκαετίες, αλλά το γεγονός ότι η κριτική γίνεται από πολλαπλές οπτικές χωρίς να έχει πολιτική ουσία εν τέλει. Κακό το ΚΚΕ να βγάλουμε δηλαδή και ας μην βγάζει νόημα αυτό που λέμε. Διότι από την μία κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν ήθελε την κατάληψη αλλά το πίεσε η βάση του που έφυγε το 89'(εδώ θυμίζω ότι η κνίτισσα εκφωνήτρια του Πολυτεχνίου ήταν γνωστή πολιτική αντίπαλος των διασπαστών του 89' εσωκομματικά και ότι η φράξια του 89' είχε ως βάση υποστήριξης την κομματική γενιά που ανδρώθηκε στην δεκαετία του 80' και όχι την αντιδιδακτορική γενιά η οποία παρά τις γνωστές διαρροές (κνίτισσα εκφωνήτρια και λοιποί συνασπισμένοι) που βίωσε το 91' παραμένει κατά μεγάλο μέρος στο ΚΚΕ). Από την άλλη μας λέει ότι "Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προφανώς συμμετείχαν στο αντιδικτατορικό κίνημα κεντρικά" παραδέχεται δηλαδή ότι αυτό που έλεγε πριν ήταν μία ανιστόρητη ηλιθιότητα με σκοπό εκ νέου να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι δεν κάνει το ίδιο σήμερα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Και ρωτώ καλοπροαίρετα την ΚΕ του μπλοκ: Έχει καμία βάση να δίνει βήμα σε ανθρώπους να ξερνούν την αντικομμουνιστική τους υστερία σε μία κομμουνιστική λέσχη συζητήσεων; Μπορώ να αρχίσω να αναδημοσιεύω τι έγραφε για την προχθεσινή απεργία ο τύπος που μας κατηγορεί σήμερα ότι εμείς μηδενίζουμε αγώνες για να αποδείξω τον ανοιχτό αντικομμουνισμό, αλλά νομίζω ότι δεν πέρασαν δα και τόσες μέρες...

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Χρυσό μου αγόρι Τ εγώ πιστεύω την ΚΕ του ΚΚΕ που λέει εδώ

http://www.kke.gr/istoria/ekthesh_kai_symperasmata_gia_ta_gegonota_toy_noembrh_1973?morf=1

Στην πρώτη Συνεδρίαση, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από θυελλώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμούς, η ΣΕ καταλήγει στην πασίγνωστη πια ανακοίνωση που καθόρισε το χαρακτήρα της εκδήλωσης σαν αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης. Υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρή διάσταση για την τελευταία παράγραφό της, κυρίως από αντίθεση των αριστεριστών. Αντιπροσωπεία της Γραμματείας διάβασε το κείμενό της στους δημοσιογράφους, χωρίς την παράγραφο αυτή. Τελικά, όμως, στον πομπό, υστέρα από συμφωνία μελών Α/Ε και ΡΦ, το κείμενο διαβάστηκε μαζί με αυτή την παράγραφο, που έλεγε: «Πιστεύοντας ότι αυτή τη στιγμή του αγώνα εκφράζουμε τη θέληση όλου του ελληνικού λάου για ενότητα, καλούμε όλες τις αντιδικτατορικές-αντιστασιακές δυνάμεις και όλα τα δημοκρατικά αντιδικτατορικά κόμματα ν' αγωνιστούν μαζί μας. Να κάνουν κοινό πρόγραμμα, βασισμένο οπωσδήποτε στις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, με βασικό στόχο την ανατροπή της δικτατορίας».

Μην το κουράζετε ρε παιδιά, φτάνει, πέφτουν τόσο εύκολα αυτά που λέτε από την απόφαση του ΚΚΕ το 76, ούτε πηγές, προφορικές μαρτυρίες, τίποτα. Σου λέει καταργήσαμε μαζί με τους τότε τσυριζαίους την απόφαση της ΣΕ και είπαμε για εθνική ενότητα, γιατί το συζητάμε ακόμα ?

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Καλά ρε Κώστα, δεν ξέρεις που δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, εκείνο όμως το "εθνική" που βγάζει μάτι δεν σε προβλημάτισε?
Έχεις δει ποτέ το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί αυτόν τον χαρακτηρισμό στους φορείς που φτιάχνει?

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε Η.Τ. ολους τους έβγαλες πράκτορες εκτος από τη καθοδήγηση του κόμματός σας.
Μα την αλήθεια ποιος πρακτόρευε καλύτερα τα συμφέροντα των μαρκεζινικών, όταν υπονόμευε την κατάλhψη του Πολυτεχνείου και χαφιέδιζε τον Διονύση Μαυρογέννη;

Την απάντηση την ξέρετε. Τοσο οι ευρωρεβιζιονιστές, όσο και οι ρεβιζιονιστές.
Ασε ρε Η.Τ., τα πρακτρολογιλίκια της φάπας, αλλου μεγάλε, να τα πετάς αυτά.

Εδω θα φάτε καλά με μένα που μπλέξατε.

Και οταν μιλάτε για ασφαλίτες, να λέτε και το ονοματάκι σας, αλλιως ειστε θρασύδειλα κουτσαβάκια που μαγκιες κάνετε μονο σε παράταξη ΚΝΑΤ, πουθενά αλλού. αιντε, εξυπναδούλες.

Ανώνυμος είπε...

κωστα απεργια εκανες;

ουγκ

Ανώνυμος είπε...

el quinto

ΞΑΝΑ κοπάνημα της Πανσπουδαστικής νο 8 παρακατω στο πονημα του 76:
3.4. Η τακτική των δυνάμεων του εχθρού

Ή τακτική της αστυνομίας και των άλλων δυνάμεων δίωξης και βίας δεν είναι ενιαία από την αρχή, έχει σημάδια σύγχυσης και αιφνιδιασμού από την έκταση των εκδηλώσεων.

__ Έχει γίνει ήδη η καταρχήν διαπίστωση πως δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η συγκέντρωση και ο εγκλεισμός των φοιτητών στο Πολυτεχνείο πρέπει να θεωρηθούν έργο προβοκατόρων. ______ (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ)

Οπωσδήποτε όμως η αντίδραση φροντίζει και να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά για να επισπεύσει την «αλλαγή φρουράς» στη χούντα, που της χρειαζόταν για πολλούς λόγους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, και πριν από το Πολυτεχνείο υπήρχαν πληροφορίες, που έφερναν τον Ιωαννίδη σε ριζική αντίθεση με τον Παπαδόπουλο, μιλούσαν μάλιστα για σχέδια πραξικοπήματος του Ιωαννίδη κατά του Παπαδοπούλου. Την Παρασκευή το πρωί στο Πολυτεχνείο δίνεται η πληροφορία ότι οι Ιωαννίδης και Ρουφογάλης ζητούν από τον Παπαδόπουλο να επέμβει στο Πολυτεχνείο, αλλιώς θα επέμβουν αυτοί. Η βίαιη επίθεση θα γινόταν, έτσι ή αλλιώς. Η διαφορά είναι ότι ο Ιωαννίδης ήθελε να τη χρησιμοποιήσει για την κάλυψη και πραγματοποίηση των δικών του σχεδίων.

______________________________________________________________________________-

αποκάλυψη για το μαγείρεμα της αρχικής Συντονιστής Επιτροπής απο την ΚΝΕ που τους τη χάλασαν οι καταληψίες αγωνιστές, κυνικά ομολογείται οτι η ΚΝΕ εβαζε ΑΡΧΙΚΑ στενά φοιτητικά αιτήματα, δεν ήθελε να προωθήσει την πάλη ενάντια στη Χουντα ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

Από τη νύχτα της Πέμπτης γίνονται γενικές συνελεύσεις, που εκλέγουν άμεσα νέα Συντονιστική Επιτροπή γιατί αμφισβητούνταν η εγκυρότητα της πρώτης, επειδή δεν είχε εκλεγεί στη διάρκεια των γεγονότων. Η κάποια ταλάντευσή μας, η κάπως μονοκόμματη προβολή, επί ένα διάστημα της γραμμής για τα φοιτητικά μόνον αιτήματα και μια ορισμένη αδράνεια, επειδή έλλειπε η ενιαία καθοδήγηση, δεν μας επιτρέψαν να επιλέξουμε την πλειοψηφία στη νέα ΣΕ από οπαδούς ΚΝΕ - Α/Ε. Οι εκλογές ευνοούν το ΡΦ και τους αριστεριστές. Από τα 32 μέλη της 7 είναι της Α/Ε,, 8 του ΡΦ, 3 - 4 αριστεριστές οργανωμένοι και άλλοι διάφορων τάσεων, βασικά αριστεριστές, ανοργάνωτοι. Υπήρχαν επίσης 2 εκπρόσωποι της «εργατικής συνέλευσης»
__________________________________________________________________________________.

και η ξεφτίλα της "απαγκίστρωσης", ομολογείται οτι ήθελαν σφύριγμα τα παιδια λήξης της κατάληψης από το μεσημέρι της Παρασκευής. Αυτα που λεει ο ρατμ περι διάχυσης της εξέγερσης στην Αθηνα ειναι ΠΑΡΑΜΘΥΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. Οι κύριοι συνεχως υπονόμευαν την κατάληψη. Κανεις δεν γνωριζε τι θα συμβεί Παρασκευή προς Σάββατο. Αυτα περι εντοπισμού σημάτων της αστυνομίας για επιθεση κτλ... ειναι ξανα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν από τη συνεδρίαση της ΣΕ, ο τότε Γραμματέας ΚΝΕ του Πολυτεχνείου συναντά μέλος της ΣΕ και του ανακοινώνει ότι λίγο πριν η καθοδήγηση του έβαλε ζήτημα για το πως θα κατορθώσουν να φύγουν από το Πολυτεχνείο. Ωστόσο, ο Γραμματέας του Πολυτεχνείου δεν είχε πειστεί για τη γραμμή αυτή, δεν την προώθησε συγκεκριμένα και άμεσα για εφαρμογή. Αλλά, φαίνεται, ότι και ο καθοδηγητής του επίσης, που του την είχε μεταφέρει λίγη ώρα πριν, δεν είχε καθαρή αντίληψη για το τι θα γινόταν, πως και με ποιο στόχο θα εφαρμοζόταν. Αυτή η γραμμή για απαγκίστρωση από το Πολυτεχνείο χάθηκε μέσα στις ανάλογες θέσεις που άρχισαν να διαμορφώνονται κείνες τις ώρες. Δεν έφτασε στα μέλη της ΣΕ, άλλα ούτε και στα μέλη του Γραφείου Σπουδάζουσας (πλην του συντρόφου που την είχε μεταφέρει, υστέρα από επικοινωνία του με το Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ), ούτε στο μέλος του Γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ, που κρατούσε τη Σπουδάζουσα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος ο κοντριτης. Κραταει αποκομμενα οσα τον βολευουν απο το κειμενο του 76 αλλα τα υπολοιπα τα βαφτιζει παραμυθια της Χαλιμας αφου δεν μπορει να αντιπαρατεθει.
Το πε και αλλος βρηκε ο Τυριμος το Μανιαδακη...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Kωστακη απεργοσπαστη. Οι κκεδες οχι μαθηματα αλλα πολυ περισσοτερα εχουμε θυσιασει.
Εσυ ο απεργοσπαστης απο αποψη, η ντροπη της εργατιας ασε το υφακι.
Οι μισοι απο τους συλυφθεντες της εξεγερσης του 73 ηταν ΚΝιτες γελοιε.
Οι οικοδομοι, οι μαθητες που συνερεαν στο χωρο απο ποιον παρακινουνταν απο το ΕΚΚΕ? Καραγκιοζη ακαπνε απεργοσπαστη που θα μου πεις για χασιμο μαθηματων.
Εμεις μαλακα απο τις ηττες μας διδασκομαστε εσυ τις αντιγραφεις γιατι αυτο θες. Να ηττατε παντα η εργατια.
Αν οι προβληματισμοι του ΚΚΕ τοτε ειχαν υοθετηθει το τανκ δε θα εβρισκε εγκλωβισμενους φοιτητες στο Πολυτεχνειο. Το πιο πιθανο να χρειαζονταν πολλα αρματα μαχης να πολεμησουν σε καθε γωνια της Αθηνας. Αλλα τι ηξερε το ηδη παρανομο απο τη δεκαετια του 30 ΚΚΕ. Τα ξερει ολα ο Κωστακης και ο Κοντριτης που οι μονες μαχες που χουν δωσει ειναι στο Call of Duty....

ratm

Ανώνυμος είπε...

el quinto
αυτο κυριοι ειναι ολα τα ΛΕΦΤΑ

__ Έχει γίνει ήδη η καταρχήν διαπίστωση πως δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η συγκέντρωση και ο εγκλεισμός των φοιτητών στο Πολυτεχνείο πρέπει να θεωρηθούν έργο προβοκατόρων. ______ (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ)

ειναι ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ οτι ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ καταληψη KAI THN ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ. Η Πανσπουδαστικη νο 8 (Γεναρης 74, οχι 73 που έγραψα λανθασμενα πριν) ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, εξήγησα γιατι, γιατι κανεις δεν περιμενε το Γενάρη του 74 οτι θα πέσει άμεσα η χούντα του Ιωαννίδη. Αυτο εγινε μετά την ανατροπή του Μακάριου, που τους ζήτησαν οι αμερικανοι, λέγοντας φούμερα στον Ιωαννίδη ότι θα σταματήσουν εισβολή των Τούρκων. ετσι άλλαξαν οι συσχετισμοί στη Μέση Ανατολή. Ειχε αλλωστε φτιαχτει το έδαφος απο παλια,από τη Συνθήκη Ζυρίχης Λονδίνου.

Οποτε η ηγεσια σας πήγε το Γενάρη του 74 να παρει τη ρεβανς απο οσους πυροδότησαν τη κατάληψη και στη συνέχεια ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΣΑΣ. Εξου και το μένοςσας ενάντια στους Εκκετζήδες που ήταν οι μονοι ως οργανωμένοι στην Αθήνα που πρότειναν εξαρχής κατάληψη. Στο πόνημα του 76 το παραδέχεχεστε ΕΥΘΕΩΣ, το ανέβασα παραπάνω.

Τα παραμυθάκια σας τελειώσανε. Από τουδε και στο εξής, θα εμπλουτίζουμε κάθε χρονο την επέτειο με περισσότερο στοιχεια, για να τελειώνουμε με την παραποίηση της ιστορίας. Σε αυτή τη συγκυρία το μπλοκ του αγώνα στα αμφιθέατρα έφαγε την μπανάνα του Σύριζα. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ. Η συνέχεια του αγώνα ομως στους φοιτητές θα ειναι πάντα σε αυτούς που δεν υπονομεύουν καταλήψεις και κινήματα ανατροπης. Οχι σε εσάς, που αυτός ειναι ο ρόλος σας από πολύ παλιά, εκει μετά το 56 και δεν προκειται να σταματήσει τώρα.

Οσοι δεν ειναι παρεάκηδες σε εσάς, σε καποια μελλοντική συγκυρία σύγκρουσης με τη κυβέρνηση Σύριζα, θα φύγουν απο τα αριστερά, οπως γινεται πάντα. Να θυμούνται ομως οτι το κομμα που επέλεξαν (τον Περισσό) ήταν εξαρχής αστικο. Να μην τα έχουν μπερδεμένα στο μυαλό τους.

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να υπάρχει η ευθυξία κάποιος να ρωτήσει "ποιος ρε ΟΧΕΠ δήλωσε απεργοσπάστης ? απόδειξε το για να το χειριστούμε όντως αλλιώς", είναι όντως θέμα κάποιος μετά από αυτό να έχει πχ αποψάρα για το Πολυτεχνείο, το ΚΚΕ κλπ.

απεργοσπάστης είναι ο έκτακτα προσλαμβανόμενος για να σπάσει μια απεργία και όχι κάποιος που δεν τον παίρνει (από άποψη μισθού, παιδιών, και συντάξεων παππουδογιαγιάδων) να απολυθεί, έτσι συνδικαλιστικά ακάλυπτο που τον έχουν αφήσει οι εργατοπατέρες. Δώσε μου μια απάντηση ρε ΟΧΕΠ, θα αναλάβεις τα παιδιά μου ?

τι ψάχνω θα μου πεις ε ?

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Το 76,το 36,το 46,το 56,το 66, το 666...
Τα πακμαν της βιβλιοθηκης ξαναχτυπουν κι απειλουν να φανε το γωνιακο βιβλιο για να κηνυγησουν κκεδες.

zoot horn rollo είπε...

Λυσσα κακια, το εγραψε το Απολιθωμα τις προαλλες κι ηξερε τι ελεγε...

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως τα λες είναι Κώστα. Τα παιδιά σου ποιός θα τα προσέχει αν απολυθείς. Και αν αρχίσει το ΠΑΜΕ τα μπάχαλα όπως προτείνεις, προφανώς και δε θα πάρεις μέρος- αν συλληφθείς, και φας προφυλακήσεις κτλ. ποιός θα τα προσέχει; Και αν αρχίσει το ένοπλο όπως επίσης "θες"- θεός φυλάξει, για τέτοια είμαστε, να σκοτωθείς και να μη μπορείς να θρέψεις τα παιδιά σου;

Ευτυχώς καμμιά 40ρια χιλλιάδες στην Αθήνα δεν έχουν παιδιά και μπόρεσαν να απεργήσουν και να διαδηλώσουν, γιατί τη γαμήσαμε δηλαδή αν κάνουν όλοι παιδιά. Αλίμονο στους άκληρους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που μαζεύουν τις μηνύσεις απο την εργοδοσία 15-15. Και ύστερα σου λέει υπογεννητικότητα...





Άκου αναφορά και στην ευθυξία. Lol.





Σ.

AGIS είπε...

Για να καταλάβεις τι θα πει κουραστικός:

Γράφεις στο 3:52 απάνω, εκεί που σε βολεύει σαν "κοπάνημα" της πανσπουδαστικής 8:
"...Την Παρασκευή το πρωί στο Πολυτεχνείο δίνεται η πληροφορία ότι οι Ιωαννίδης και Ρουφογάλης ζητούν από τον Παπαδόπουλο να επέμβει στο Πολυτεχνείο, αλλιώς θα επέμβουν αυτοί."

Γράφεις στο 3:52 κάτω, εκεί που σε βολεύει για να χαρακτηρίσεις "ξεφτίλα" την απαγγίστρωση:
"...Κανεις δεν γνωριζε τι θα συμβεί Παρασκευή προς Σάββατο. Αυτα περι εντοπισμού σημάτων της αστυνομίας για επιθεση κτλ... ειναι ξανα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑ..."

Στη συνέχεια, κάποιος από εμάς νιώθει υποχρεωμένος να εντοπίσει ότι άλλα γράφεις πάνω κι άλλα κάτω στο ίδιο σχόλιο.
Αυτό είναι κουραστικό, και ευθύνεσαι εσύ.
Κουραστικότερο γίνεται λόγω της υποχρεώσης που ανακύπτει νσ σε ρωτήσω, επίσης, πού το ξέρεις εσύ ότι αυτά ήταν παραμύθια της χαλιμάς; Να σε πιστέψουμε γιατί μας το λες εσύ; Στην τελική χρειάζονταν τα ραδιοσήματα απλώς για να "υποπτευθεί" κανείς ότι επίκειται η καταστολή;
Ο "προβοκάτορας" Στ. Κατσαρός την ώρα των γεγονότων, σε αντίθεση με εσένα 42 χρόνια μετά, όπως γράφει στο βιβλίο του συνειδητοποιεί οχι από την Παρασκευή αλλά ήδη από την Πέμπτη ότι πρόκειται να επέμβει ο στρατός κι αναρωτιέται αν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα τανκς...
Τέλος, η κούραση αυξάνεται κατακόρυφα, γιατί κι αυτές τις απαντήσεις εφόσον δεν σε βολεύουν θα τις αντιπαρέλθεις σιωπηρά και θα συνεχίσεις στο επόμενο παρόμοιο ποστ σαν να μη συνέβη τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Και οι δωσίλογοι στην κατοχή πρόδιδαν κόσμο για την ψυχή των παιδιών τους όπως έλεγαν. Λες και εμείς δεν έχουμε παιδιά δηλαδή. Λες και όσοι απεργούν έχουν ντε και καλά σωματείο και τους καλύπτει. Λες και το παμε δεν καλύπτει με περιφρουρήσεις χώρων αυτόν τον κόσμο ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις που οι φάτσες είναι γνωστές. Στον εργοδότη σκύβεις το κεφάλι για την "ψυχή των παιδιών" σου και εδώ έρχεσαι να μας κουνήσεις το δάκτυλο για το ΚΚΕ που δεν είναι επαναστατικό. Αυτός που δεν έχει ευθιξία είσαι εσύ που επιτίθεσαι με εμπάθεια σε ένα χώρο που έχει δώσει το αίμα του από την σιγουριά του καναπέ σου.

Ο.Χ.Ε.Π.

AGIS είπε...

Και πού'σαι, κουίντο;
Αυτό που γράφει η πανσπουδαστική νο 8, όσο κι αν το τραβάς από δω και το τεντώνεις από εκει, είναι ότι την Τετάρτη περίπου 350 προβοκάτορες μπήκαν στο πολυτεχνείο για να διαστρέψουν και να απομονώσουν "την εκδήλωσή μας" αλλά δεν τους πέρασε.
Όπως και να το πάρεις αυτό λέει κι όχι αυτό που λες ότι καταγγέλει τους φοιτητές που πήγαν απ' τη νομική στο πολυτεχνείο.
Καταγγέλει σε άλλη σελίδα και το Μαυρογένη. Δεν τον ξέρω κι η καταγγελία μπορεί να είναι και άδικη. Όμως κοίτα κι εσένα πόσοι σε έχουν καταγγείλει εδώ πέρα σχετικά πχ με την επίθεση στο ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 11. Μπορεί και άδικα, μπορεί να είσαι απλώς παραπλανημένο, άμισθο κι ασύνειδο όργανο Μην απορείς λοιπόν σχετικά με το Μαυρογένη. Θα έπρεπε πρώτα σχετικά με τον εαυτό σου να απορείς.

Ανώνυμος είπε...

Στο είπαμε 4 φορές ρε τζιμάνι και κάνεις τον ανήξερο. Συνεννοήσου με την λαϊκή επιτροπή της γειτονιάς σου να έρθει από έξω να κλείσει το χώρο. Τόσοι και τόσοι έτσι απεργούν. Ούτε που θα παίρναν μυρωδιά ότι απέργησες. Καμιά δεκαπενταριά χρόνια που θυμάμαι το πράγμα όλο έτσι λειτουργεί σε χώρους χωρίς σωματεία. Εσύ μόνο κροκοδείλια δάκρυα και αναφορές στα παιδιά σου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λαική επιτροπή στην γειτονιά μου, όπως δεν υπάρχουν και πουθενά δηλ, αν αναφέρεσαι στο γειτονιακό επίπεδο ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΣΑΣΑ-ΟΓΕ-ΕΕΔΥΕ.

Την άλλη φορά μου είχατε πει να πάω σε κάποιο ΕΚ ΑΝ ΟΜΩΣ ειναι του ΠΑΜΕ, να πάρω συμβουλές εργατικού δικαίου, τώρα το χειροτερεύεις κι άλλο.

Βασικά θα απολυθώ και θα πάω τα παιδιά μου στο ΠΑΜΕ.

Ούτε ένας δεν απεργεί έτσι, θα έπρεπε να εισαι πιο προσεκτικός γιατί μπορεί αναπάντεχα να μιλάς με πραγματικούς εργάτες και όχι φοιτητές.

Κροκοδείλια δάκρυα είναι υποκριτικά δάκρυα, εμένα με νοιάζει να μην κάνω τα παιδιά μου ήρωες της εργατικής τάξης, νομίζω ειναι παλιάνθρωπος όποιος το κάνει.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε Αγη, ο Κατσαρός ειναι μεγάλος φωστήρας εκ των υστέρων. Ξερω οτι πονάνε οι αντιφάσεις σας. Αλλα εγώ θα αξιοποιώ τα κειμενά σας για ξεβράκωμα. Δικαιωμά μου. Σε τιποτα δεν εχω πέσει σε αντίφαση. Ασε που μονος σου τα ξερνάς. Αλλωστε εχω άπειρες μαρτυρίες από ΕΚΚΕτζηδες (που ήταν εκει), μέλη της "εργατικής συνέλευσης", μέχρι και κνίτες οικοδόμους τότε, μετά συντρόφους μου που βρίσκονταν στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο το 73.Οι δικοι μου στο ειπα , ήταν στη θεσσαλονική, και για εκει τα ξέρω ολα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Οσο για τα άλλα που λες για τις 20 Οκτώβρη, εμένα δεν με πονάει τιποτα φιλε μου. εσεις ξεβρακωθήκατε τότε ως πραιτοριανοι του καθεστώτος, αντικαταστήσατε τα ΜΑΤ. εμένα τι να με πονάει; Εγώ σας τα έγραψα μπροστά σας και εσεις γράφατε βλακειες.
Ξέρω πολύ καλύτερα από σένα οτι η πολιτικη ειναι μαραθώνιος μεγάλε. Σε αυτη τη συγκυρία έχετε "τσιμπήσει" κάποιους λόγω σεκταριστικής τακτικής που φαινεται σε ορισμένους ως δήθεν επαναστατική.Οταν ομως αρχιζει το κινημα εκει συμπεριφέρεστε πάντα οπως οι κνίτες στο Πολυτεχνείο του 73, δηλαδή ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΑ.

Ξέρεις πολύ καλά λοιπόν ποιος ειναι ο στόχος μου, μες στο ακροατήριό σας να δημιουργήσω ρήγματα. Αυτο κάνω και δεν το κρύβω. Εσύ ομως απο ότι φαινεται ξεκάθαρα, περίμενες οτι θα την κάνω από την κουβέντα, αλλιως δε θα μετειχες. Γιατί τώρα όσο μιλάς επιβαρύνεις τη θέση σου μεγάλε . Πέφτεις συνεχως σε αντιφάσεις και κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Κοιτα τώρα να δεις τι θα συμβει.Μάντεψε, (για δες λιγο ιντυ :0)

https://athens.indymedia.org/post/1546653/

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη μας τα είπαν και άλλοι αυτά. Πες την περιοχή σου και θα στην βρω εγώ άμα γουστάρεις. Όχι ότι είναι κρυφές δηλαδή ένα γκουγκλάρισμα και το βρίσκεις.

Εδώ τελευταία κάνουν προσπάθειες να φτιάξουν μέχρι και στην Κομοτηνή που είναι η χειρότερη περιοχή από άποψη δυνάμεων.

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/72869/epitropi-laikis-allileggyis-sygkrotithike-stin-komotini

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Είναι διασκεδαστικό όλο αυτό πάντως.


Οι για-κάποιους-οχι-επαναστάτες, σήμερα καναν αυτά, μεταξύ άλλων.
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79647/kavala-maziki-parastasi-sto-soyper-market-marinopoylos-foto#/0

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79579/fthiotida-anoigma-ton-diodion-se-tragana-kai-mayromantila

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79612/eidi-protis-anagkis-paredose-sto-dimo-haidarioy-somateio-ergazomenon-tis#/0





Οι επαναστάτες των μπλόγκζ πάλι, καναν μια ποστάρα στο ιντιμίντια...μούρλια. Θα διαβάζεται για χρόνια. :P





Σ.

AGIS είπε...

"Κοιτα τώρα να δεις τι θα συμβει"
πώωωωωρε!


Κουίντο, ισχύει ό,τι σου είπα για σένα και το ποιό σου.

λαθραναγνώστης είπε...

@quinto
Καλά, έχεις την εντύπωση ότι μ αυτά που γράφεις, θα δημιουργήσεις ρήγματα στο "ακροατήριό μας"? Μακρυά νυχτωμένος είσαι φίλε!

@Κώστας
Εν τάξει, καταλαβαίνω ότι έχεις πρόβλημα να κάνεις απεργία. Τουλάχιστον όμως, μην την πέφτεις σε αυτούς που κάνουν.
Σίγουρα, μιας μέρας απεργία δεν είναι τίποτα. Αν δεν την κάνουμε όμως κι αυτή, τότε ο θεσμός ολόκληρος θα σβήσει.
Δεν είναι δυνατόν, επειδή ακόμα το εργατικό κίνημα δεν έχει διάθεση για απεργία διαρκείας, να μην κάνουμε ούτε μιας μέρας απεργία.
Αλλά κι αν ακόμα το εργατικό κίνημα ήταν διατεθειμένο για απεργία διαρκείας, αυτόματα θα έμπαινε το ζήτημα για ποιό σκοπό. Αν ήσουν ΣΥΡΙΖΑίος πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη, θα απαντούσες "για να φύγουν οι μνημονιακοί και να έρθουν οι αντιμνημονιακοί" Κι αν την "πατούσαμε" και συμφωνούσαμε, τότε θα είχαμε οδηγήσει τον κόσμο σε μια απεργία διαρκείας που το αποτέλεσμά της θα ήταν να μπουν ξανά οι "μνημονιακοί" από την πίσω πόρτα, την αριστερή.
Μερικά πράγματα, είναι σύνθετα και σαν τέτοια πρέπει να τα χειριζόμαστε. Η λυδία λίθος είναι η ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης. Απο κει και πέρα, τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους.

skatopsyxos είπε...

Κώστα διαστρεβλωτή δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά ότι έχεις παιδιά και τα συνάφη όταν αμολάς τέτοια ψέμματα.Αυτό που σου είχα πει ήταν να πας σε ΕΚ να ζητήσεις βοήθεια.Αν το έχει το ΠΑΜΕ θα γίνουν χαλί για να σε βοηθήσουν.Αν δεν είναι να βρεις το τηλέφωνο ή κάτι ώστε να έρθεις σε επαφή.Εκτός και αν υπάρχει κανείς σε αυτόν τον πλανήτη που πιστεύει πως ένα ΕΚ που μπορεί να το έχει η ΔΑΚΕ θα βοηθήσει εργαζόμενο να απεργήσει.Όχι να πας σε ΕΚ μόνο ΑΝ το έχει το ΠΑΜΕ επειδή οι εργατολόγοι που θα σου βρει το ΠΑΜΕ είναι πιο όμορφοι,που λέει ο λόγος!Συνέχισε να διαστρεβλώνεις.Είπα ήδη,το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα τα ποστ του σημερινού διαβρωμένου ιντυμίντια είναι χώρος πολιτικής παρέμβασης. Τι να πω πραγματικά μας ξεβρακώνουν και απόψε οι ντούροι επαναστάτες. Τις καληνύχτες μου. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε...

Ο.Χ.Ε.Π.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Σ. (6:39), μου προτείνεις να δώ την ποστάρα στο Σοροσ-site; Αξίζει το χαβαλέ;
--------------------------
Oι "αριστεριστές" έχουν πλάκα: Από το '73 "κατατροπώνουν" συνεχώς το ΚΚΕ!
"Κατατροπώνουν", λέμε τώρα, στη φαντασία τους, δεν έχει σημασία, έτσι θάναι, αφού έτσι νομίζουν.
Τώρα τι σόϊ "κατατρόπωση" είναι αυτή, όταν δεν αφήνει κανένα τρόπαιο στον "κατατροπωτή", είναι ένα ερώτημα, που ξεπερνάει το IQ τους.
Το αλήστου μνήμης ΕΚΚΕ ήταν μια χαρακτηριστική (και διδακτική) τέτοια περίπτωση. "Ξεβράκωσε" το Κόμμα το '73, το "ξεβράκωσε" και το '74, κ.ο.κ., αποκάλυψε πλατειά στις μάζες των ρεβιζιονιστικό του κλπ. χαρακτήρα, και ....το 1978 διαλύθηκε (το ....ΕΚΚΕ!), ενώ το ΚΚΕ, συγκριτικά, μεσουρανούσε!
Αμφιβάλλω αν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό, πως ακριβώς με την χαζο-πολεμική τους θρέψανε το ΚΚΕ, βοηθώντας το να ξεπεράσει και τις όποιες αδυναμίες του, στο ντούκου, χωρίς να εκτεθεί σε πραγματική κριτική!
Παρακολουθείστε και τον καϋμένο τον "πέμπτο" εδώ: Αγωνίζεται ώρες επί ωρών, για "να ανοίξει ρήγματα", και δεν του περνάει από το μυαλό, πως έτσι του δίνει αξία, αφού εδώ και μέρες (η μήπως και χρόνια;) έμμεσα παραδέχεται, με αυτό τον αρνητικό τρόπο, ότι το Κόμμα είναι κάτι πολύ σπουδαίο!
Σκεφτείτε: Ο Κάπταιν του άνοιξε ένα ποστ-πάσα, αυτό εδώ, για να προβάλει τα θετικά της "Κόντρας", μπας και μάθει και κανας χριστιανός ότι έχει και η Κόντρα (αν έχει)κάτι να συνεισφέρει, κι αυτός το χαράμισε, αφιερώνοντάς το όλο στο ....ΚΚΕ!
Επεισε κανέναν;
Που είναι τα "ρήγματα";
Εγώ είδα να ...χάνει και κάποιους, που πριν είχαν μια καλύτερη ιδέα για τον χώρο του!
Πως να μην αλωνίζουν οι μυστικές υπηρεσίες σε αυτούς τους χώρους;

Ανώνυμος είπε...

Κωστακη τα παιδια σου δεν θες να τα κανεις ηρωες της εργατικης ταξης. Δικαιωμα σου. Αλλα στο Πολυτεχνειο οποιος εψαχνε τροπο για απεγκλωβισμο απο το κτηριο και την καταληψη σε περιπτωση που γινοταν οτι εγινε ειναι προδοτης και εναντιον της εξεγερσης και δεν ηθελε να χασει μαθημα ομως ε?
Δε βαριεσαι εκεινδεν ηταν παιδια σου μεσα οποτε μια χαρα τους ηθελες οσιομαρτυρες και καταγγελεις με υφακι οσους τοτε προβληματιζονταν μηπως η μορφη τους εγκλωβισει σε μια παγιδα...

Κωστακη ναι εισαι παλιανθρωπος και παρτακιας. Οχι φοβισμενος. Φοβισμενοι ολοι εχουμε υπαρξει. Αλλα ποτε δεν υπηρξαμε ιταμοι απεναντι σε αυτους που ξεπερασαν τον φοβο μας...

ratm

Ανώνυμος είπε...

¨Οποιος ήθελε απεγλωβισμό ratm, μόνο φοιτητικά ή άντε αντιδικτατορικά συνθήματα και εθνική ενότητα (Α/Ε, ΡΦ) δεν ήταν προδότης, είχε συμμετοχή στο κίνημα, κόστος κλπ. Δεν είχαν στο σκεπτικό τους την πτώση της δικτατορίας όπως έγινε, δηλ με δυναμική αντιπαράθεση με το κίνημα (Πολυτεχνείο ΚΑΙ η ξεχασμένη, γιατί άραγε, εξέγερση των εφέδρων το 74).

Το πως βλέπανε τον αντιδικτατορικό αγώνα ανάγεται στον κρατικό ρεφορμιστικό ρόλο του δκκ σε ανατολή και δύση λόγω μιας ολόκληρης πορείας δεκαετιών, μιας ολόκληρης στρατηγικής απόληξης της πάλης των τάξεων.

Το αν θα απολυθώ εγώ για το γαμώτο, ή αν αυτοπυρπολυθώ, με την πολιτική και ιστορική μου άποψη για μια εξέγερση, ποιες γραμμές παίχτηκαν, ποιες δικαιώθηκαν, γιατί ο καθένας είχε αυτή την γραμμή, έχει μικρή σχέση.

Μην βρίζεις, θα νιώσεις καλύτερα αν απλά αρχίσεις να μιλάς με ανθρώπους που έχουν άλλη άποψη.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Φοβεροι οι "μη ρεφορμιστες" εδω μεσα κι αλλου.
Λυσσα κακια: Απολιθωμα, μεγαλη κουβεντα.

Ανώνυμος είπε...

Ρεφορμιστης ο κνιτης στο πολυτεχνειο και μη ρεφορμιστης ο κωστας ο απεργοσπαστης μονοημερης για την ψυχη των παιδιων του.

Ο.Χ.Ε.Π.

φ.μ είπε...

ΔΕΝ εχουν αξια μονο οι γραμμες .
Το βασικο ειναι οι συνθηκες.
Το 44εχασε την εουσια λογω λαθος γραμμης. Συμφωνοι. Το 73 επικρατησε λαοθος γραμμη με ευθυνη των συμμετεχοντων. Δεν μπορεσε να επικρατησει η γραμμη του κκε για λογους που αναφερετε. Συμφωνοι.

Τωρα τι γινεται? Το κινημα ειναι αναντιστοιχο με τις συνθηκες και φταιει γι αυτο η γραμμη οπως λενε οσοι κατηγορουν το κκε? Φταιει το συριζα που ξεγελαει με αυταπατες και κερδιζει χρονο για λογαριασμο του συστηματος?

Η φταινε οι συνθηκες που δεν ευνοουν την ριζοστικοποιηση μιας κρισιμης μαζας ικανης για αυτο που πρεπει να γινει?
Ενα (κατ εμε πολυ σημαντικο ρολο) παιζει και η ολη περιπετεια του υπαρκτου σοσιαλισμου. Οτι αφησε πισω του ειναι δυσκολο να δικαιολογηθει σε σχεση με αυτο που θυσιαστηκε.

Ανώνυμος είπε...

Μαοϊκός το 1973 σήμαινε να έχει κάποιος τη φιλοδοξία να τινάξει το τσσουτσούνι αυτού που σφούγγιζε τον κώλο του Νίξον και του Κίσσιγκερ. Να είσαι υπερασπιστής του Μάο, του καθάρματος που άφησε παντελώς αβοήθητους τους κομμουνιστές της Ινδονησίας έρμαια στη μεγαλύτερη σφαγή του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του τρίτου μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος στον κόσμο. Να είσαι γλείφτης του καθάρματος που έξι χρόνια μετά από αυτές τις σφαγές σουρνόταν πίσω από τον Νίξον και τον Κίσσιγκερ. Τόσο επαναστάτης ήταν κάθε μαοϊκός το 1973.

Επειδή γράφτηκε για πρακτορολογία και επειδή αυτός που το έγραψε τόλμησε να αναφέρει και το Ιράν να σημειώσω ότι ήταν επί δεκαετίες κάτι παραπάνω από κοινό μυστικό ότι στο πραξικόπημα στο ιραν του 1953 χρησιμοποιήθηκαν ευρέως πράκτορες κυρίως από τη Βρετανία (με την ανάμιξη του γνωστού μας Γουντχάουζ) και δευτερευόντως από τις ΗΠΑ. Πλέον υπάρχουν και ντοκουμέντα από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA
http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB435/

http://www.nytimes.com/library/world/mideast/041600iran-cia-index.html

Λίγα λόγια για το Tudeh, το χρουτσωφικό, μπρεζνιεφικό, ρεβιζιονιστικό ή ότι άλλο.

Μιλάμε για ένα κόμμα του οποίου η μη κατάκτηση της εξουσίας πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρότατης μελέτης (αντίστοιχη με το ελληνικό παράδειγμα).
Βέβαια αυτός που το έγραψε, παρέλειψε επιμελώς να γράψει ημερομηνίες χώρια που επικεντρώθηκε σε κομμάτι της ιστορίας του κόμματος κατά το οποίο το κόμμα είχε απωλέσει πια πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της δύναμης του. Για το κόμμα αυτό και την εξουσία όλα κρίθηκαν μεταξύ 1945 και αύγουστο του 1953 οπότε και έγινε το πραξικόπημα του Σάχη. Υπενθυμίζω ότι ο Στάλιν πέθανε τον Μάρτιο του 1953 (5 μήνες πριν το πραξικόπημα ενώ το 20ό συνέδριο του ΚΚΣΕ έγινε το 1956. Το 1979 στο οποίο κουτοπόνηρα επικέντρώθηκε ο γνωστός τύπος ήταν δυστυχώς πάρα πολύ αργά πια. Για το διάστημα 1945 -1953 αξίζουν να αναφερθούν τα ακόλουθα. Οι σοβιετικοί αποχώρησαν από ις περιοχές που ήλεχαν στο Ιράν. Το Tudeh ήταν το σημαντικότερο και το πιο οργανωμένο κόμμα στη χώρα. Και ένα κόμμα με σημαντική επιρροή μέσα στο στράτευμα. Το 1946 τα στρατεύματα του Ιραν επιτέθηκαν στο κομμουνιστικό κόμμα του ιρανικού αζερμπαϊτζάν μέσα στο οποίο είχαν διοχετευθεί και τα μέλη του tudeh. Η ήττα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην υπόλοιπη χώρα προς όφελος του εθνικισμού. Το 1948 κάποιες προσωπικότητες από το κόμμα έφυγαν και πήγαν και σχημάτισαν κόμμα που συμμετείχε στο εθνικό μέτωπο του Μοσσαντέκ. Η κριτική τους ήταν ότι το Ιράν πρέπει να είναι ουδέτερο απέναντι στη Δύση και την ΕΣΣΔ ενώ παράλληλα συντάσσονταν με αυτούς που αρνούνταν σε εταιρείες της ΕΣΣΔ να ερευνήσουν για κοιτάσματα πετρελαίου στις βόρειες περιοχές της χώρας (άραγε κάποιος Μάο χρησιμποίησε τέτοια επιχειρήματα λιγάκι αργότερα; Αυτοί μάλιστα που φύγανε κατηγορούσανε ηγετικά στελέχη του Tudeh ως ανθρώπους του Μπέρια). Το 1952 το κόμμα βρέθηκε ουσιαστικά να παίζει το ρόλο της ΕΔΑ στα Ιουλιανά του '65, έγινε ουρά του Μοσσαντεκ. Εκεί ουσιαστικά ηττήθηκε για να έρθει το 1953 (μόλις 5 μήνες μετά το θάνατο του Στάλιν) και να μπει τότε η σφραγίδα της μεγάλης ήττας. Τώρα πώς προλάβανε οι μαοϊκοί και βγάλανε αυτό το κόμμα ως χρουτσωφικό, ο Μάο κι η ψυχή τους το ξέρει.

Επειδή πιθανόν θα πουν ότι αυτό γράφτηκε επειδή όντως το 1979 ότι είχε απομείνει από το Tudeh δε μπόρεσε να παίξει ένα δυναμικό και διακριτό ρόλο κατά την ιρανική επανάσταση, τους αφιερώνω το ακόλουθο για να δούμε τι έλεγαν οι μαοϊκοί σύντροφοί τους για τον Χομεϊνί και την παρέα του (να μη μας διαφεύγει βέβαια ότι κατά την ιρανική επανάσταση ο σοβιετικός στρατός δρούσε ήδη στο Αφγανιστάν κόντρα στους βαλτούς από τη CIA σουνίτες φονταμενταλιστές, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανοιχτεί διμέτωπος αγώνας και με το Ιράν στα νώτα)

https://www.marxists.org/history/erol/ncm-5/cwp-3.htm
Εμετικό λιβάνισμα του Χομεϊνί οι τύποι που συνεχώς τολμούν και διαστρεβλώνουν τα πάντα.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγή παρανόησης εκεί που αναφέρv ήττα κατά την επίθεση των ιρανικών στρατευμάτων στο ιρανικό αζερμπaϊτζαν εννοώ ήττα των κομμουνιστών και νίκη του ιρανικού αυτοκρατορικού στρατού.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε απολίθωμα, διαφήμιση στους υποστηρικτές της ΣΠΦ;