Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά

Ανταπόκριση από το τριήμερο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο, ως γνωστόν, είναι η καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά, συγκεντρωμένα σε λίγα μόλις τετραγωνικά, όλα σχεδόν (γιατί κάποια απέχουν συνειδητά και δεν ευδοκιμούν αυτό το τριήμερο) τα κινηματικά φρούτα της Ελλάδας, (που έχει εύκρατο πολιτικό κλίμα κι ευνοεί την εμφάνιση διάφορων σπάνιων ειδών), να έρθει σε επαφή με τα υλικά τους και τις μπροσούρες τους, αν έχουν, και να μάθει τα τελευταία νέα για τις συλλογικές διαδικασίες κάθε χώρου: τι αποφάσισε η νιοστή συνδιάσκεψη του μ-λ, στα πόσα συνέδρια έχει φτάσει το ΕΕΚ, που κάνει κάθε χρόνο κι από ένα, ή σε ποιον αναρχικό δείχνουμε αλληλεγγύη φέτος (και το κακό είναι πως αν αναπτύξεις ανοσία σε τέτοιου είδους ερεθίσματα, μετά το δέκατο λευτεριά στον τάδε, (αποτυγ)χάνεις (να συγκρατήσεις) την ουσία για κάποιες σημαντικές υποθέσεις, όπως η περιπέτεια πέντε φοιτητών που τους προσήγαγαν νομίζω σε μια κινητοποίηση στην Ιταλία κι υπάρχει ένταλμα για την έκδοσή τους στη γείτονα χώρα (λατρεμένο κλισέ).

Είναι κατ' αντιστοιχία ένα είδος προλεκάλτ φεστιβάλ, που εν μέρει επαναλαμβάνεται, αλλά έχει κάθε χρόνο κάτι καινούριο, όπως πχ τα τραπεζάκια της ΛαΕ φέτος, με ένα κάλεσμα για πορεία ενάντια στη βιομηχανία ακριβώς πάνω τους -να το δει δηλ κάνας Οακκίτης και να δέσει μια για πάντα μέσα του τη θεωρία για παραγωγικό σαμποτάζ του ρωσόδουλου Λάφα (που σήμερα δεν έγινε και πολύ θερμά αποδεκτός από τους Κρητικούς αγρότες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα, και πρέπει να έριξαν κι αρκετές στους Ματάδες, προτού πέσουν τα πρώτα δακρυγόνα).

Αυτοί που δεν πέρασαν αντιθέτως, ούτε ξώφαλτσα από το χώρο, ήταν οι νεολαίοι του Σύριζα, που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα από απόσταση ασφαλείας, όταν δεν είχαν τη συνοδεία της Ασφάλειας- για να γλιτώσουν το ξύλο. Κι άφησαν πίσω τους ως γλυκιά, μακρινή ανάμνηση κάτι γραφικότητες του παρελθόντος, με στρατιωτικό βήμα και το σύνθημα: σεισμός-σεισμός-Συνασπισμός...

Η Γη να τρέμει, ο ήλιος να ανατέλλει, που φώναζαν κι οι Πασπίτες, που έκαναν φέτος δειλά-δειλά την επανεμφάνισή τους στο χώρο, με κίνδυνο όμως να τους βάλουν στόχο οι μπάχαλοι (ΠαΣοΚ δέρνουμε) και να τους πάρουνε τη ματωμένη, ελληνική σημαία, που έχουν κρατήσει καταχρηστικά μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ, να τη σκίσουν-κάψουν-πελεκήσουν, και μετά να απολογηθούν με γραπτή ανακοίνωση: συγνώμη, λάθος μας, την μπερδέψαμε με τη σημαία της ΚΝΕ, που έχει και παρόμοια χρώματα.

Θα μπορούσε επίσης να γίνει μια τελετή παραλαβής-παράδοσης της σημαίας στη νεολαία του νέου ΠαΣοΚ της εποχής μας. Αν βρίσκονταν εκεί δηλ, γιατί βλέπεις τα μέλη τους κολυμπάνε στις μάζες και νιώθουν πολύ άνετα μες στο πλήθος, σαν στο σπίτι τους, που θα το πάρει η τράπεζα και θα τους αφήσει μια γωνίτσα στο μνημείο, για να καταθέσουν κι αυτοί ένα στεφάνι, μετά από αλλεπάλληλα σκριν ασφαλιτών στον Τσίπρα.

Πόσο γαμάει η αριστερή κυβέρνηση, που στήνει όλο αυτό το σκηνικό κι έχει και το θράσος να πανηγυρίσει από την Αυγή για τον πρώτο πρωθυπουργό στα χρονικά που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο (κι εντάξει τα άλλα, όμως όταν ο Παπατζής Β' ερχόταν, αυτοί ακόμα πήγαιναν. Και διάλεξε αυτή τη μέρα, με την ιδιαίτερη σημειολογιία της, για να ανακοινώσει περήφανα το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών που χρωστάνε στις τράπεζες. Κι είναι τόσο αλαζόνες, που δε λουφάζουν διακριτικά σε μια γωνία, αλλά προκαλούν κιόλας φωνάζοντας το ανεκδιήγητο: "μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δε θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά". Και γιατί να ξεμπερδέψουν δηλ, τώρα που άνοιξαν χρυσές δουλειές;
Σεισμός-εμετός-Συνασπισμός...

Τελικά, παρά τις μεγάλες προσδοκίες και το πολύ δυνατό ξεκίνημα την πρώτη κιόλας μέρα, δε συνέβη το παραμικρό -με εξαίρεση το καθιερωμένο εθιμοτυπικό μετά από το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, όπου αν το κατάλαβα καλά, το επιτελικό σχέδιο των Ντιμπόν και Ντιμπόν, για να μη γίνουν οδοφράγματα σε κάποιους στρατηγικούς δρόμους, ήταν να απομακρύνουν όλους τους κάδους από την περιοχή, σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα, όχι όμως και τα σκουπίδια, που έμειναν αδέσποτα στις γωνίες, ως εύφλεκτη ύλη, για όποιον ήθελε να τα κάνει πυρανάλωμα του πυρός (όπως άκουσα κάπου ότι είναι το σωστό).

Η δήλωση του ΓΓ (και μια ανακοίνωση του κόμματος, αν θυμάμαι καλά) τελείωνε με το στίχο "λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί" και προετοίμαζε (το λες και τρόμαζε) τους σφους για κάθε ενδεχόμενο (και βασικά για τα χειρότερα). Τελικά δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια, καθώς η περιφρούρηση έκανε διάδρομο (όπου μόνο η αψίδα με τα κοντόξυλα έλειπε) στη Λουίζα Ράζου, για να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ, ενώ στην κατάθεση από ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και λοιπή λαϊκή συμμαχία, ήρθαν περί τα 350 άτομα, για να σκιάζονται οι εχθροί μας και να χλωμιάζει λίγο η μαύρη μαυρίλα από το θέαμα.


Το απόγευμα στην πορεία, οι συσχετισμοί ήταν, κατά γενική ομολογία, πολλά με λίγα, κι εμείς πιθανότατα διπλάσιοι από όλους τους πλην Λακεδαιμονίων, αθροιστικά, αλλά καταδικασμένοι να τους περιμένουμε να πάρουν μπρος να ξεκινήσουν, όσο αστείο κι αν φαίνεται να περιμένουν τα μπλοκ που είχανε προσυγκέντρωση στις 5, αυτούς που καλούσαν για συγκέντρωση πχ στις 3μιση. Κι έτσι χρειάστηκε να κάνουμε το συνήθη ελιγμό Γράμμος-Βίτσι από την Πανεπιστημίου, για να κινητοποιηθούν ως δια μαγείας κι αυτοί, λες και τους τσίμπησε μύγα, και να αρχίσει να τσουλάει το πράγμα.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα, τα... "παιδιά" αποδείκνυαν ποιος είναι στην πραγματικότητα ο εχθρός τους, γράφοντας το σύνθημα "ΚΚΕ-ντροπή" στην είσοδο του δημαρχείου. Γιατί είναι καιρός να το παραδεχτούμε. Ντροπή δεν είναι να είσαι μαύρος και να βαράς σαν βαθύ παρακράτος άλλες δυνάμεις (κι ούτε καν το Σύριζα), ούτε να είσαι ροζουλί κυβέρνηση και να αφήνεις χωρίς σπίτι μια σειρά οικογένειες, για να τα δώσεις στις τράπεζες -που ως γνωστόν δε χρωστάνε τίποτα και σε κανένα.
Μαύρος γάτος, ροζ γάτος, το ζήτημα είναι να κυνηγάει το ΚΚΕ, γιατί είναι ντροπή να είσαι κουκουές, κατακόκκινος από ντροπή, σε σχέση με άλλους, ανερυθρίαστα αντιδραστικούς. Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι σταλινικοί.

Κλείνουμε την ανταπόκριση του τριημέρου (αν και μένουν ακόμα πολλές ουρές, που μπορεί να τις ξαναπιάσουμε), με δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα.


Το πρώτο αναγγέλλει ουσιαστικά την ίδρυση της ΠΚ-ΛΜ, που θα μπορούσε να λέγεται και ΚΚΕ ΠουΛΚουΜε, κι είναι τα μέλη του Κορδάτου με το ψευδώνυμο Πρωτοβουλία Κομμουνιστών για τη Συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου. Το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ως πρώτη δόση: τον Εργατικό Αγώνα, τον Κορδάτο, την ΠΚ-(ΛΜ), την Μ-ΠΚ-Λ, το ΚΚΕ Μπουλκουμέ που από γκρουπ στο φέισμπουκ έγινε Ένωση Δικαίων, με ένα αληθινά σύγχρονο όνομα, τη Νέα Σπορά, κι άλλες οργανώσεις με τόσα μέλη και βαθιές ρίζες στο διαδίκτυο (και πουθενά αλλού). Κι αν είχαν χιούμορ οι μπάχαλοι, θα μπορούσαν να την πέσουν πχ στο μπλοκ και μετά να απολογηθούν: Συγνώμη, σας περάσαμε για την Ένωση των Δικαίων.


Δεύτερη φωτογραφία, για να τελειώνει κι αυτή η ιστορία με τους μπερδεμένους και τις συγχύσεις τους, η εικόνα από τις στήλες του Πολυτεχνείου, όπου αντί για "έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ, έγραψαν "γαμώ την ΚΝΕ, γαμώ τα ΕΑΑΚ". Το πρώτο καλύφτηκε με αφίσες, αλλά το δεύτερο όχι. Κι άντε, να σου πω ότι το Ροσινάντε και τους άλλους τους μπέρδεψαν με Κνίτες. Αλλά την/τα ΕΑΑΚ ως όνομα; Λες να την μπέρδεψαν με την ΠΚΣ και να νόμιζαν πως είναι η παράταξη της ΚΝΕ;

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία διόρθωση: η "πρωτοβουλία κλπ" μάλλον είναι ο Κορδάτος, η Ένωση Δικαίων και η Επαναστατική Ενοποίηση του Πατέλη. Οι σχέσεις όλων αυτών με τον ΕΑ είναι θολές. Αν έχω καταλάβει καλά, μόνο η Ένωση έχει κάποιες επαφές και μεμονωμένα ο Περδίκης από τον Κορδάτο. (Μιλάω πάντα σε σχέση με τη δημόσια παρουσία - φιλοξενία άρθρων σε σελίδες, συζητήσεις στο fb κλπ, δεν το παίζω... ασφαλίτης.)
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Χτεσινό στιγμιότυπο:

μπλοκ/τεφτέρι Κόντρας.
ο άνθρωπος που μας διαφώτισε συστηματικά με τις ιστορικοπολιτικές του αναλύσεις κρατάει τη ντουντούκα. κάποια στιγμή μία νεαρά συντρόφισσά του φωνάζει μονη της δυνατά συνθήματα. ο μέγας στρατηλάτης φωνάζει ενοχλημένος "εγώ δίνω συνθήματα" και στη συνέχεια σαν 5χρονο παραχωρεί την πολύτιμη ντουντούκα αφού πρώτα έκανε την αναλογη σκηνή. έτυχε να περνάω από δίπλα εκείνη τη στιγμή και έκατσα από περιέργεια. μετά απο λίγο το μπλοκ δεν ακολούθησε ένα σύνθημα. μια ειρωνική γκριμάτσα γέμισε το πρόσωπό του ικανοποίηση: ένα ανάμεικτο "σας τα λεγα εγώ" με "να τι καταφέρνετε δίχως εμένα".

τελικό πόρισμα: εγωπαθής δελαπατρίδης.

υπογραφή:
0.14

Ανώνυμος είπε...

Σημερα παιχτηκε μια απο τις τελευταιες πραξεις του δραματος σχετικα με τη διασωση των ελληνικων τραπεζων. Ανακοινωθηκε η τιμη των νεων μετοχων της eurobank. 1 λεπτο. Το 2013 ο ελληνικος λαος δανειστηκε 40 δις για να τις διασωσει. Για τη eurobank ειχαμε ως λαος πληρωσει 1.54 ευρω τη μετοχη με τη συμμετοχη του ΤΧΣ να φτανει στο 95% του μετοχικου κεφαλαιου (κ μαλιστα με περιορισμενα δικαιωματα ψηφο). Απο τα 1.54 ευρω αυτο που εμεινε ειναι το 1 λεπτο. Ολοκληρωτικη απωλεια κεφαλαιου το οποιο ομως ο λαος θα το πληρωσει στο ακεραιο κ με τοκο. Κ μαλιστα χωρις τον παραμικροτερο λογο στη διοικηση μιας κ με αυτη την ανακεφαλαιωση το ποσοστο του ΤΧΣ στη eurobank πεφτει στο 5%. Κ σε αλλες τραπεζες (πχ Πειραιως) μπορει τα μεγεθη να ειναι ακομα χειροτερα. Θυμαμαι περυσι το καλοκαιρι που οι συριζαιοι με το Βαρουφακη χαρακτηριζαν τεραστιο σκανδαλο τη δευτερη ανακεφαλαιωση τοτε που ιδιωτες αγορασαν νεες μετοχες της eurobank με 31 λεπτα. Σημερα δεν κουνιεται φυλλο. Δε θα μου κανει εντυπωση να το πουλησουν κ ως επιτυχια.
Συγγνωμη για το ασχετο αλλα ειναι ενα ακομη παραδειγμα οτι η αριστερη μας κυβερνηση οντως γαμαει κ δερνει. Ποιοι δεξιοι θα ηταν περισσοτερο αποτελεσματικοι απο αυτους τους ριζοσπαστες αριστερους κυβερνητες μας;

ρα

Αναυδος είπε...

η ΛΑΕ ετοιμαζεται για τους νεους μετωπικους αγωνες που ερχονται


http://www.newsit.gr/media/I-gymni-fotografisi-tis-Raxil-Makri/446581

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

εψαχνα κάτι αντι-Συριζικο, με αντι-ιμπεριαλιστική οπτική.......οταν δινεται ο ρυθμός , πρέπει να ακολουθείται σωστά....ειμαι της παλιας σχολής που λέει οτι το σύνθημα πρέπει να δινεται
παλλομενο, στο ρυθμο της εργατιάς,.... δεν προκαλούν ρήγματα συνειδησιακόα στο λαο που παρακολουθει.... ΔΕν προκαλούν αποστασιοποίηση, δεν βάζουν τον άλλο να σκεφτεί,...ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΣΜΟΣ και αποστασιοποίηση, αυτο που θα λάτρευα για το μπλοκ μου...

Ρε μαπς και εισαι ο Βλαχογιωργης ? Ο παλιος συγκεντρωσιαρχης του Αντρεα ?
(Ειχαμε ριξει ενα γελιο με τον Χρηστο τον Σταμουλο ενα βραδυ σε ταβερνα με την παρτη του αλλο πραμα ...τα ιδια ΧΟΥΓΙΑ μας ελεγε )

σιγα ρε μην ψαχνω 81 σχολια στην παπαρια σας

zoot horn rollo είπε...

Τι τον φερατε παλι εδω το πρηξα...μαζοχιστες ειστε μαλλον...

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οχι Ζουκοφ, απλως σας δουλευω ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
Θα σου έλεγα τώρα μια ιστορια για τον Σταμούλο
και κατι επαγγελματικά ταμεια στο κλάδο υγείας που λιγουρευόταν
(μαζι με τον Κολλά) -πρωτοπόροι και οι δυο γαρ-
, αλλα ασε που δεν τα κατάφερε (του τη χάλασαν τη δουλεια
καποιοι σταλινικοι της ΣΑΚΕ που συμμετειχαν ενεργά
στον αγώνα της ΕΑΣ),
και ειναι και μακαρίτης (λενε ο νεκρος δεδικαιωται,
οχι ομως η πολιτική του, αλλα δεν πειράζει τωρα)

κι αλλη φορά κυριε ανώνυμε :-) να σαι πιο...κιτρινιάρης
ριξε και λίγη σαλτσα παραπάνω ρε αδελφε

και εσυ κυριε ...ζουκοφ μην ρωτάς τον φάντομ
αυτος δεν ξέρει να ξεχωρίσει ενα κειμενο λιμπεραλ
φιλοομπαμικού, απο ένα κειμενο φιλοασαντικού
συνωμοσιολόγου. Ο,τι βρίσκει το ανεβάζει και γελάμε
μετά δακρύων.

καλη συνεχεια...

υγ: δεν ξαναγράφω σφυροδρέπανε,
ας τους να αλυχτάνε

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Θα το ξέρετε το παληό-γνωστό ανέκδοτο της Μεταπολίτευσης (που για όσους θυμούνται, καθόλου ανέκδοτο - απτή πραγματικότητα περιέγραφε):
Διαβάζει ο εκκετζής αγκιτάτορας από χαρτί τα συνθήματα "με παλλόμενο εμβατηριακό ρυθμό της ....εργατιάς(!)" (που οι εκκετζήδες την ξέρανε από τα βιβλία του Μαρξ!-τέσπα).
Πάνω στη φούρια του όμως ν' αποδώσει τον ...τόνο(!), χάνει την επαφή με το ...νόημα(!) (η ..."αποστασιοποίηση"!, που λέγαμε), και παίρνει σβάρνα και τις οδηγίες, που ήταν κάτω-κατω, εκφωνώντας τες κι αυτές, πάντα με τον ίδιο εμβατηριακό-εργατικό ρυθμό:
ΜΙ-Α Η ΝΤΟΥ-ΝΤΟΥΚΑ, ΤΈΣΣΕ-ΡΙΣ Ε-ΜΕΙΣ!
(σε άψογο τροχαϊκό μέτρο: Μακρά-βραχεία, η, τονισμένη-άτονη συλλαβή).
Κι από κάτω το μπλοκ ν' αποκρίνεται, μαχητικά-πειθαρχημένα και ...συνειδητά:
ΜΙΑ -Η ΝΤΟΥ-ΝΤΟΥΚΑ, -ΤΈΣΣΕ-ΡΙΣ Ε-ΜΕΙΣ!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Τωρα εσυ ή παιδι Εισαγγελεα εισαι και θιχτηκες τοτε γι αυτα που εσουρε στον μπαμπα σου, ή τσιρακι του Μητσοτακεικου που το φερνει βαρια απο τοτε με τις συγκοινωνιες (παιζει να εισαι και παιδι "νοικοκυραιων" που ριμαξαν την ΕΑΣ τοτε με το πλιατστικο τους )...οποτε ασε τους ΣΑΚιτες στην ακρη .ουτε νυχακι τους δεν υπηρχε στα λεωφορεια

Τι να ρωταω τον φαντομ ? Αφου τα ξερνας μονος σου ολα ο ..."ψιλογαζης" ...σαν κουτορνιθι

zoot horn rollo είπε...

Στο καλο "ηρωα".

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αναφέρω απλώς ότι ένα σχόλιο σβήστηκε κατά λάθος, κι εκ των υστέρων (όχι δηλ κατά τη διαδικασία της έγκρισης). Άτιμη ΕΤΕ, άτιμα κινητά επαφής...

Ανώνυμος είπε...

el quinto
σφυροδρέπανε το χεις στο μειλ σου, ξαναανέβασε το αν θες το διαγραμμένο στη θέση του. κατι μου έλεγε οτι θα υπάρξει πρόβλημα :-), οπότε στο έστειλα από χτες στις 8:30-9:00μμ. Τυχαίο; Μπορει :-) Ασε που εσυ ο ιδιος μου ειχες πρωτογράψει εδώ: να σου στειλω μειλ κτλ... Εγω ακολουθώ τους κανόνες. by the book.

φιλε Ζουκοφ δεν ξέρω αν εισαι/ησουν λεωφορειατζής, αλλα τα της ΕΑΣ τα ξέρω, οπότε πάλι λάθος πόρτα χτύπησες μπαγάσα για να μου την πεις. Βλέπεις τότε έπεφτε πολύ ξυλίκι στους απεργοσπάστες, ξεβράκωμα κ.α., επίθεση με σφεντόνες στους ιδιωτικούς λεωφοριατζήδες κτλ... αλλα ο Σταμούλος πάντα έβγαινε και έλεγε δημόσια: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ! οσοι τα κανουν αυτά.

_________εχει πλάκα να εισαι λεωφορειατζής..., μην νομίζεις οτι θα τη σκαπουλάρεις πολιτικά,
αν ανοιξει τέτοια κουβέντα, για τον αγώνα της ΕΑΣ. ΣΕ προκαλώ_____________________________

ρε συ horn rollo δεν ειναι μαζοχισμος, πιστεύω ειλικρινα οτι καποιοι ειναι κομπλεξάρες. Συμβαινει ξέρεις και με τους "ανεξέλεγκτους" της άλλης μπάντας. Ετσι συμπεριφέρονται, επειδη πονάνε οι αλήθειες, παλέυουν το κόλπο της ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ του αντιπάλου με κουτσομπολια. Δεν τους βγαινει ομως ρε φίλε.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

υγ: τι έγινε ρε παιδιά τον φάγατε και τον ΝΦ, έτσι; ΧΑΧΑ
Κατα τα άλλα θέλατε διάλογο πουλάκια μου με "ειλικρινείς" ρεφορμστές ΧΑ ΧΑ!

ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!!!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ο Σταμουλος ηταν το επισημο Συνδικατο και εκπροσωπουσε 8500 εργαζομενους που χασαν τη δουλεια τους σε μια νυχτα .Τι επρεπε να εχει ως επισημη θεση γι αυτα προκειμενου να αντιμετωπισει την λυσσαλεα επιθεση Κυβερνησης και τυπου και να εχει μαζι τους την κοινη γνωμη ? Εισαι τοσο ασχετος με τον Συνδικαλισμο τελικα ...Τοτε δοθηκε ενας περηφανος αγωνας ,καλα οργανωμενος ,αλλα ΔΕΝ ειχε την στηριξη πρωτον της αντιπολιτευσης (ΠΑΣΟΚ) ,των αλλων συνδικατων του χωρου (αλωνιζε η ΠΑΣΚΕ) και τελικα δοθηκε ΜΟΝΟ απο τους ΕΑΣιτες, το κομμα και τον εξω κοσμο που στηριζε .Το γεγονος οτι ανεφερες τα ταμεια και μονο δειχνει ή οτι εισαι ασχετος και ξερεις την τυφλα σου απο τα γεγονοτα ή οτι εισαι Μητσοτακουλας καργα .Τοτε πεθανε κοσμος ,οικογενειες διαλυθηκαν και χρεος του συνδικατου ηταν ΠΤΩΤΙΣΤΩΣ να στηριξει ΑΜΕΣΕΣ αναγκες των οικογενειων των συναδελφων !!!! Ακομα και τραπεζα να ληστευε λόιπον ηταν ιερος ο σκοπος .. Εξ αλλου ο Χρηστος παμφτωχος πεθανε και πανω στον αγωνα αν υπονοεις τιποτα ...Και ΟΧΙ δεν ειμαι λεωφορειατζης ,απλα καταναλωσα πολυ χρονο τοτε στις φρουρες στα αμαξοστασια και στις πορειες .Και μονο που επιασες την σπεκουλα για εναν ανθρωπο σαν τον Χρηστο που επεσε στον αγωνα για τους συναδελφους του δειχνει καθαρα τι κουμασι εισαι και ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ κανεις και διαδυκτιακα ...

Θανάσης είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Μόνο εμένα αηδιάζει αυτό το σούργελο που έχει καταλάβει το μπλογκ γελώντας με τα δικά του αστεία και πανηγυρίζοντας για το εύστοχο των επιχειρημάτων του; Η λάσπη που ρίχνει σε νεκρό, όχι για κάποια γνωστή πολιτική επιλογή του που μπορεί να κριθεί αλλά "επειδή λιγουρευόταν κάποια επαγγελματικά ταμεία στον κλάδο υγείας" (κι αυτό το ξέρει ο παντογνώστης, ή αρχιχαφιές είναι ή το 'absolute spirit" toy Hegel, παρών σε όλο το ξετύλιγμα της ανθρώπινης ιστορίας)πώς περνάει έτσι;

Ανώνυμος είπε...

προς quinto
ομολογω οτι τα ακουσα επι δικαιων και αδικων.
Ακομα και ο "λαθραναγνωστης" που συμφωνησαμε,σε μια απαντηση του με "εβρισε" και αυτος*
Απο κεκτημενη ταχυτητα μαλλον(!)

Αλλα οκ, ετσι ειναι στις ομαδικες ψυχοθεραπειες!

ΝΦ

*μετα ανακαλεσε,να το αναφερω και αυτο!

zoot horn rollo είπε...

Αποδομημενε,"τσουρεκια"...
Οι υπολοιποι,επιμενω,ειστε μαζοχιστες.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
Ζουκοφ , λες άσχετα πράγματα με αυτο που ειπα.
H συνδικαλιστική γραφειοκρατία αξιοποιήθηκε για μεγάλο
διάστημα μετά το 91 να περνάει αντι-ασφαλιστικές ρυθμίσεις
στα συνδικάτα. Ο πρώτος στόχος πάντα ήταν ο κλάδος υγείας.
Να φύγουμε από την κοινωνική ασφάλιση και να φτιάξουμε (ως κλάδος)
δικο μας ταμειο στην υγεία.

Εσύ τώρα αρχιζεις τις εξυπνάδες. Ναι ρε και οι δικοι μου ήταν
σε ολες τις περιφρουρήσεις και σε ολες τις πορείες της ΕΑΣ
και έπαιζαν κάθε 3 και λίγο (εγώ τοτε ήμουν στο δημοτικο)
ξύλο με τους Πασόκους τραμπούκους του Κολλά , ασταμάτητα.
Ασε λοιπόν τα υπόλοιπα για κανέναν άσχετο. Ο Οκτώβρης (η εφημερίδα
της ΣΑΚΕ) εχει αναλυτικά τα πάντα για ολους τους σταθμούς του αγώνα
της ΕΑΣ.

Κι αν μας πεις δεν τους ειδες στον αγώνα της ΕΑΣ,
τότε μάλλον ήσουν περαστικος
στον αγώνα της ΕΑΣ. Τα άλλα άστα για το κομματικό σου
ακροατήριο. Ο Σταμούλος προβοκάτορες αποκαλούσε
πάντα όσους τσάκιζαν τους νοικοκυραίους και τους απεργοσπάστες.
Ναι ή ου; Ετσι δεν έλεγε ρε Ζούκοφ; Λέω ψέματα;

Θανάση, τι γίνεται ρε φιλε, κοπιασες και εσύ για σπέκουλα;
Αντε αγορίνα μου περιμένουμε να μας πεις για τον Ρομπερτς
και το μοντέλο του; Τι έγινε, ξεχάστηκες; Δεν σου βγήκε
πριν η κοτσάνα που πέταξες; Τι κρίμα! Ξέρεις κι εσύ για την ΕΑΣ
για πες μας


zoot horn rollo είπε...

Και για την ΕΑΣ τα ξερει ολα η γενια του αρθρου 16, μπραβο...
Λουστειτε τον καμμενο βιβλιοφαγο,που θα σχολιαζε (κι αυτος) για τελευταια φορα.