Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Εν ψυχρώ

Αν κάποιοι έχουν αϋπνίες, μπορούν πλέον αντί για προβατάκια να μετράνε αλυσιδωτά περιστατικά, που μπορούν να σταθούν αφορμές μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης. Κι όταν καταλάβουν τι ακριβώς μετρούν, βλέποντας τους λαούς να βαδίζουν σαν προβατάκια στη σφαγή, μπορούν να χάσουν μια και καλή τον ύπνο τους.

Αν κάποιοι πιστεύουν πως όσα ζούμε έχουν ευθείες αντιστοιχίες με τον ψυχρό πόλεμο του περασμένου αιώνα, αναζητούν μάταια ένα αντίπαλο δέος στου απέραντου την ψύχρα, ενώ βλέπουν την ψυχρή εκτέλεση ενός προμελετημένου σχεδίου και τα ιμπεριαλιστικά γεράκια να καλύπτουν στην ψύχρα το συνέταιρό τους. Ο Ομπάμα είπε πως σε εκείνο το σημείο δρα η μετριοπαθής αντιπολίτευση (sic!) που δεν πρέπει να χτυπηθεί κι ο Ολάν υπενθύμισε (για να μην ξεχνιόμαστε) το βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από τον Άσαντ. Το ISIS πρέπει να νιώθει πραγματικά τρομοκρατημένο, βλέποντας τέτοιο άδειασμα από τους προστάτες του, που το εγκαταλείπουν στην τύχη του, τέτοια παγκινητοποίηση και πανστρατιά ενάντια στις δυνάμεις του.

Παρεμπιπτόντως, μπαίνουν και μερικά ενοχλητικά ερωτήματα. Γιατί λοιπόν έγινε το χτύπημα στο Παρίσι και σε τι αποσκοπούσε; Εκτός κι αν ο αντικειμενικός σκοπός ήταν να γίνουν στρατοκρατούμενα φρούρια οι πρωτεύουσες της Ευρώπης και να προετοιμάζονται ψυχολογικά οι λαοί για πόλεμο, στοιχιζόμενοι πίσω από τις αστικές τους τάξεις και τις ευρωπαϊκές αξίες. Κάτι που θα φανεί καλύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Και άραγε τώρα θα προσαρμοστεί η τριχρωμία των διαδικτυακών προφίλ πχ στα χρώματα της Ρωσίας (ειδικά το δημαρχείο του Βόλου έχει σχεδόν έτοιμη την προεργασία); Άραγε η κάλυψη των ΜΜΕ θα γινόταν με τον ίδιο τρόπο αν οι ρόλοι και οι θέσεις θύτη και θύματος ήταν αντεστραμμένες;

Επί του παρόντος βέβαια μαζεύεται απλά μπαρούτι, χωρίς να ανάβει ακόμα το φιτίλι, εφόσον η Ρωσία δεν μπορεί ούτε θέλει να σηκώσει μια ανοιχτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και δεν εμπλέκονται άμεσα οι κεφαλές του, αλλά παίζουν μπάλα δια αντιπροσώπων (Τουρκία, Ισλαμικό Κράτος, κτλ). Όμως το ποτήρι είναι γεμάτο, κάθε σταγόνα μπορεί να το ξεχειλίσει κι οι ισορροπίες είναι πιο εύθραυστες κι από το γυαλί με το οποίο είναι φτιαγμένο.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά από ποτέ και η «διεθνής, κοινή γνώμη» καλείται είτε να στοιχηθεί πίσω από τη «δημοκρατική Δύση» που τα χτυπά αφηνιασμένη, είτε στην καλύτερη να περιμένει σφυρίζοντας αδιάφορη, τάχα για να μην μπλέξει, ενώ βυθίζεται στο βούρκο ολοένα και περισσότερο. Δηλαδή κάπως σαν τις οδηγίες προς τους φαντάρους στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, όταν χτυπάνε τα τύμπανα των λαθρεμπόρων…

Υγ: κι εν τω μεταξύ η ΟΑΚΚΕ τερματίζει το κοντέρ για την ηρωική Τουρκία που τολμάει να αντιστέκεται σχεδόν μόνη της απέναντι στους Ρώσους Χίτλερ. Μιλάμε σχεδόν μόνη της, ούτε Νατοϊκές πλάτες, ούτε τίποτα…

Υγ2 (επί του πιεστηρίου): Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ, ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κετουκε.

78 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο πριν λίγες ώρες:

Russia is ready to create joing commend center with France, US and Turkey for delivering strikes against ISIL, Russian ambassador to France Alexander Orlov said Wednesday.

“There may be several kinds of coalition. First is coordination, which is a necessity, but we’re willing to take things further, to jointly plan strikes against ISIL. For that purpose, we could create a joint general headquarters together with France, the US and all other countries willing to join the coalition,” Orlov told Europe 1 radio.

In response to a question of whether Moscow would agree on Turkey’s participation in such a coalition, Orlov said “if they want to, of course we would be grateful to them.”

http://sputniknews.com/politics/20151125/1030710257/russia-us-france-turkey-joint-command-center.html

Γιατί τα ενδοιμπεριαλιστικά παζάρια ποτέ δε σταματούν, το ρώσο πιλότο που σκοτώθηκε στη Συρία ας τον κλαίει η μάνα του.

ρα

λαθραναγνώστης είπε...

"Όσο και να φαίνεται περίεργο, το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον της ειρήνης, κρίνεται, σε μεγάλο βαθμό στο αν θα μπορέσει η Τουρκία να υψώσει το ανάστημά της στους νέους Χίτλερ, ύστερα από την τρομακτικά γλοιώδη στάση που έδειξαν απέναντι στη νεοχιτλερική Ρωσία οι ευρωπαίοι μονοπωλιστές απόγονοι του Τσάμπερλαιν και του Νταλαντιέ."

Απλά παραληρηματικό!!

zoot horn rollo είπε...

Λαθραναγνώστη, η χαρά της "πρεσβείας".

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα λάθρα είναι τόσο σοβαρά που ούτε με την ανακοίνωση-τρολιά της "οα"κκε δε μπόρεσα να γελάσω...

BX

Ανώνυμος είπε...

το να κλιμακωθει η ενταση εκει νομιζω ειναι κατι που δεν το θελει κανεις,ισως περα απο τους Ισραηλινους που θα ηθελαν να δουν τους αραβες να αλληλοσκοτωνονται.
Η Ρωσια και οι ΗΠΑ δειχνουν οτι δεν θελουν να εμπλακουν παραπανω απο βομβαριδσμους και να αφησουν τους Κουρδους και τον Ασσαντ να βγαλει τα καστανα απο την φωτια στο εδαφος.
Οι πολεμοι by proxy ειναι συνηθες φαινομενο στην μετα τον ΒΠΠ ιστορια(αγκολα,κορεα) και απο τοτε εχουν καταλαβει καλα και οι δυο υπερδυναμεις την σημασια τους(πωληση οπλων,δοκιμες σε πραγματικες συνθηκες,ασφαλεια δικου τους προσωπικου).
Δεν νομιζω οτι θελει κανεις να κανει κατι παραπανω..
Η Ρωσια μαλλον θα ειχε κανει κατι,αν ηταν σαν αντιποινα.. Πιθανοτατα ο αρχηγος των "τουρκμενιων" (που ειναι τουρκος "γκριζος λυκος") να ειναι ενα καλο εξιλαστηριο θυμα.
Ηδη η Τουρκια θελει να αποκλιμακωσει την ενταση,οτι ειχε να κερδισει το κερδισε(εντος του ΝΑΤΟ και στην περιοχη).
Η Ρωσσια οσο επιμενει σε λυση Ασσαντ δεν θα διακινδυνευσει κλιμακωση που δεν μπορει να ελεγξει.
Ο ΙΣΙΣ προφανως χαιρεται(η Τουρκια εδειξε οτι παραμενει στο πλευρο του),αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο οτι θα συνεχισει και στο αμεσο μελλον.
Οσο δημιουργει περισοτερα προβληματα απο οσα "λυνει" η θεση του δυσχεραινει..επισης μην ξεχνατε οτι δεν μπορει να κανει κατι αποφασιστικο εναντιον του Ασσαντ,οποτε ο ρολος του σαν πιονι των αμερικανων αδυνατιζει.
Το ΝΑΤΟ δεν εχει κανει ακομα επισημη δηλωση και αυτο κατι δειχνει για την σταση που θελει να κρατησει(η Τουρκια εξαλλου εχει καιρο που "παιζει" μονη της εκει,θελωντας να κερδισει επιρροη και να τελειωνει με τους Κουρδους).
Η απαντηση της Ρωσσιας ισως ειναι οι S400 και απειλες προς τουρκικα αεροσκαφη,αλλα αυτο ειναι θεμα "διαπραγματευσεων".
Οσο οι ΗΠΑ,Ρωσσια,Ευρωπη δεν θελουν να στειλουν στρατο εκει να τελειωνουν(αν μπορουν) με το προβλημα,τοσο η κατασταση θα μεινει στο επιπεδο πολιτικων/στρατιωτικων κινησεων εντυπωσιασμου.
Οι υπολοιποι υποστηρικτες του ΙΣΙΣ(Σ.Αραβια) αφενος μπορουν να συνεχισουν να το υποστηριζουν,αφετερου πρεπει να βρουν εναν τροπο να απεμπλακουν και αυτοι απο εκει,μιας και ο πολεμος στην Υεμενη δεν πηγε οπως το θελανε και πλεον αρχιζει και χαλει την εικονα του καθεστωτος.Ηδη εχουν σταματησει να στελνουν δικα τους στρατευματα και νοικιαζουν ακομα και απο την..Κολομβια.

Η γνωμη μου λοιπον ειναι οτι η κατασταση θα παραμενει η ιδια,μεχρι να γινει κατι που θα γυρισει την πλαστιγκα προς τον ΙΣΙΣ(μεγαλες νικες επι Ασσαντ) ή απο τους αντιπαλους του(Κουρδους στον Βορρα,Ασσαντ και συμμαχοι στα δυτικα.)
Ανατολικα δεν νομιζω να τολμησει να παει το ΙΣΙΣ.
Φανατικοι ειναι,αλλα οχι τοσο ηλιθιοι να τα βαλουν με το σιιτικο Ιραν!

ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-25/the-u-s-is-the-most-unequal-developed-economy-outside-southern-europe

H Eλλάδα είναι νο3 στη κοινωνική ανισότητα, πιο μεγάλη και απο τη χώρα των μονοπωλείων και των γκέτο, τις ΗΠΑ. Δε μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται αυτό, αλλά έχει ενδιαφέρον σα δεδομένο.


Σ.

faros είπε...

Τηλεγραφικά:

1. Η Τουρκία κατέρριψε το ρωσσικό μαχητικό ΜΕΣΑ στην Συρία - δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι αυτό έγινε χωρίς την έγκριση ΝΑΤΟ - ΕΠΑ.

2. Το κατέρριψε ενώ αυτό δρούσε ενάντια στο ISIS - άρα ;;;

3. Το ΝΑΤΟ (ΚΑΙ η Ελλάδα φυσικά) δικαιολόγησε αυτήν την επιθετική ενέργεια.

4. Ήδη είχαμε την "απάντηση" της Ρωσσίας.

Που πάει το "πράγμα' ;;;

Νίκος παλιακνιτης είπε...

Είναι καταπληκτικό η οακκε νομίζει ότι η Ρωσία είναι ακόμα σοσιαλιστική, την χτυπάει ακόμη με την ίδια ζέση και μετά λένε εμένα νοσταλγο.
Τώρα η σκέψη μου για την Μ.Ανατολή είναι ότι η Ρωσία θέλει μερτικο του πλούτου και θα το πάρει, φυσικά όχι αναίμακτα, το ίδιο κυνηγά και η Τουρκία που ήδη παίρνει, μεγάλες ανακαυαταξεις θα γίνουν στην αστική τάξη σε Συρία & Ιράκ που <> με καταστροφή μέρους του κεφαλαίου τους, που συνιστάται σε καταστροφή κτιρίων, υποδομών απώλεια πλουτοπαραγωγικων πηγών (π.χ.πετρελαιοπηγες,εργατικά κ.λ.π.), αλίμονο μόνο στις μανάδες τους.όσο για τους αμερικάνουν την κάνουν με ελαφρά και κάνουν παιχνίδι δια αντιπροσώπων όσο για τους λαούς μακάρι οι κουρδοι όταν κάνουν το κράτος τους να ξεφύγουν από την <> ώστε το αίμα του λαού να πιάσει τόπο και όχι τραπεζικές θυριδες.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Η αναλυση του ΝΦ ειναι ολα τα λεφτα ! Η επιτομη του πως διαβαζει ενας οπορτουνιστης τα γεγονοτα και αρα την Ιστορια . Πουθενα αναφορα στο ρεζουμε του τι γινεται εκει κατω : ΑΓΩΓΟΙ ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και διαχειρηση τους ,γενικοτερη παγκοσμια καπιταλιστικη κριση και ενταση της διαρκως επιδεινουμενη μερα τη μερα .Και οταν χανεις ή αγνοεις την ουσια ,το "διαβασμα" σου ειναι επφανειακο (κοιτας τους "παππουδες" -εικονες- που λεγε ο πατερας μου ) .Αυτο που γινεται "εκει κατω " αν δεν ανοιξεις το καδρο και δεν βαλεις μεσα και Ουκρανια ,στρατοκρατια και εκφασισμο της Ευρωπης ,εκτος της μπαλλας που εχεις χασει φτανεις και σε επιδερμικα συμπερασματα .

(υγ.μια χαρα στρατευματα των Ρωσων πολεμουν εδω και τρια χρονια στο πλευρο του Συριακου στρατου καθως και 60.000 Ιρανοι )

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Οι αδίστακτες ελίτ κατασκευάζουν τους νέους εχθρούς

Ανώνυμος είπε...

@Ζουκωφ
Ολοι εδω μεσα περιμενουν μια κλιμακωση(αλλοι μιλανε για φοβο γενικευμενου πολεμου ) και σε πειραξε η δικια μου αναλυση που δεν παει τοσο βαθια?
Δεν θα υπερασπιστω την αναλυση μου,αλλα θες να κανουμε κατι αλλο?
Εγω με την χαζη/οπορτουνιστικη αναλυση μου δεν μιλαω για πολεμο και λεω οτι η Ρωσια ΔΕΝ θα απαντησει(αναλογα σκληρα ή αναλογα με το μεγεθος της).
Το θεμα θα τελειωσει σε ημιμετρα(οικονομικα,τουρισμο,ισως κανα καμενο κομβοϊ)
Εσυ και οι υπολοιποι που εχετε φοβο κλιμακωσης θες να μου πεις μεχρι ποτε να το περιμενω?
Αν πχ μου πεις στον επομενο 1 μηνα θα εχουμε κλιμακωση τοτε και η αναλυση σου ειναι προφανως σωστη.
Αν δεν υπαρξει γενικευμενη συραξη,τοτε μαλλον θα πρεπει να ξαναδεις τι λεω και να βγαλεις τις παρωπιδες.
Διαλεξε ενα χρονικο διαστημα ευλογο(οχι πχ 9 μηνες-1 χρονο..αυτο στην πολιτικη ειναι αιωνιοτητα) και υποστηριξε τον φοβο σου για κλιμακωση(οχι απαραιτητα εσυ ..εννοειται ειναι ανοιχτη προσκληση).
Δεν γινεται να μιλατε ολοι για φοβους κλιμακωσης,αντιποινα κλπ, να τολμαω εγω να λεω "οχι δεν θα γινει" και να εγκαλουμε για ελλειπη αναγνωση της καταστασης!
Ιδου λοιπον πεδιο δοξης λαμπρο:
ποτε θα ερθει η κλιμακωση?
Ποτε θα γενικευτει η συρραξη?
Πως?
Ας αφησουμε την πραγματικοτητα να μας δειξει ποιος εχει δικιο..

Θες?

ΝΦ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ΝΦ,
αν είναι να μην ξαναζήσω εκείνο το "Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία"...
...ας δώσω και μερικούς άκυρους συναγερμούς!
Είναι σίγουρο, πάντως, πως ο τελευταίος δεν θα είναι άκυρος!
Οταν δεν έχουμε πιο εξειδικευμένα επιτελικά εργαλεία, αναγκαστικά πάμε με τους γενικούς κανόνες.
Το κακό είναι πως κάποιοι, επωφελούνται από την αδυναμία επακριβών προβλέψεων, για να αμφισβητήσουν τους γενικούς κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

@Σεχταρ
επειδη η Ιστορια και η πολιτικη ειναι σαν την μπαλα του Οσιμ(μεγαλη π...η),δεν κανω προβλεψεις.
Θα διαψευστω οικτρα!
Αλλα επειδη ολοι εδω μεσα ειναι υπ`ατμον πολεμου και μαλιστα κατοπιν αναλυσης,εγω λεω "ας δουμε πως/ποτε θα φτασουμε εκει".
Το μονο που θετω ειναι ενα χρονικο οριο(συντομο οπως ειδες) και ζηταω στους "πολεμικους" να δικαιολογησουν την αποψη τους.
Ξερεις γιατι το λεω αυτο?
Γιατι δεν ειναι δυνατον ρε φιλε να βγαινεις να "προμηνυεις" καταστροφες,αλλα και αν δεν ερθουν να εισαι σωστος επισης!
Καλο παραμυθι με το να φωναζεις συνεχεια για λυκο στα προβατα,αλλα καποια στιγμη πρεπει να "απολογηθεις" αν δεν ερθει.
Ας παρει ο καθενας την ευθυνη της αναλυσης του,εγω την οπορτουνιστικη μου,ο Ζουκωφ ή οποιος αλλος την μαρξιστικη* του(αυτη υποθετω τον οδηγησε να περιμενει πολεμο) και να δουμε ποιον θα επαληθευσει η πραγματικοτητα.
Τιποτα παραπανω!

ΝΦ

*αν σου πω οτι η βαση της αναλυσης του Ζουκωφ με βρισκει συμφωνο,δεν θα το πιστεψουν πολλοι ε?
Απο εκει και πανω τα "χαλαμε".

Ανώνυμος είπε...

Η Συρία είναι ένα από τα 3 μεγάλα μέτωπα του ευρωατλαντισμού και όπως οξύνεται η επίθεση κρατικής αποσάθρωσης και ταξικής βίας στην Ελλάδα πάνω στον άξονα καπιταλιστική κρίση-κρίση χρέους-ΟΝΕ-συνθήκες της ΕΕ, έτσι ο ιμπεριαλιστικός παρεμβατισμός οξύνεται παντού για την διάσπαση της Ουκρανίας (την οποία την διασπά ο ευρωατλαντισμός και όχι το εργατικό αντιφασιστικό προοδευτικό και αντιφατικό αντάρτικο) και την διάλυση της Συρίας, το στήσιμο και την καταστολή του ισλαμοφασισμού, την χρήση του για κήρυξη έκτακτης ανάγκης παντού. Το αν θα γίνει μεγάλη πολεμική όξυνση δεν μπορεί να προβλεφθεί, η ασφαλής εκτίμηση πάντως συνήθως είναι προς το όχι όσο η καπιταλιστική κρίση δεν έχει φέρει κάποιο νέο πολύ χαμηλό σημείο για την οικονομία. Με το προσφυγικό να απειλεί την ύπαρξη της ΕΕ έτσι κι αλλιώς λογικά μια πολύ μεγάλη πολεμική όξυνση δεν είναι πρώτη επιλογή, αλλά αυτά δεν είναι και απόλυτα ευθύγραμμα, υπαρχουν και δευτερεύοντα σχέδια, απρόβλεπτες προβοκάτσιες, δεν ξέρεις τι γίνεται.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιαστής με το όνομα "Κώστας" πρέπει να φτιάξει δική του χιομοριστική σελίδα. Αστείρευτο ταλέντο, φωτεινό ξέφωτο στην μαυρίλα που ζούμε. Για τα παιδάκια μας ρε γαμώτο!

οπαδός του Κώστα.

κοκινος καπνας είπε...

Είναι τρομερό ότι, ενώ κατά την ανάλυση του κνιτισμού - ρεβιζιονισμού - σοσιαλφασισμού, η ΟΑΚΚΕ είναι στην καλύτερη περίπτωση μια γκρούπα "χαριτωμένων τρελλών" και στη χειρότερη "ασφαλίτες πράχτορες των Αμερικανώνε", υπάρχει κάτι που τραβάει όλο και περισσότερο σα μαγνήτης πολλούς από αυτούς στο σχολιασμό της θέσης την οποία λαμβάνει.

Κι αν στο συγκεκριμένο θέμα το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας, νομίζω ότι είναι κάτι βαθύτερο: η βάση του κνιτισμού έχει χοντρικά δύο αναλύσεις μπροστά της, που το πιο έξυπνο ή κάπως διαβασμένο κομμάτι της δεν το ικανοποιούν, λόγω της φτώχειας και της πασίδηλης ανεπάρκειάς τους.

Η μία είναι η γραμμή ηγεσίας ψευτοΚΚΕ, τύπου "όλοι καπιταλιστές είναι, όλα αυτά είναι αντιθέσεις καπιταλιστώνε". Αυτό είναι μια ταυτολογία η οποία μόνο σχέση με τον επαναστατικό λενινισμό και τη "συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης" δεν έχει.

Η άλλη είναι η γραμμή των "μετωπικών", των Lenin Reloaded, των Fadomduck2, των φλωρακικών - κρυφολαφαζανικών του Εργατικού Αγώνα, Κορδάτου κλπ., η οποία είναι χοντρικά "η Ρωσία, δε λέμε, καπιταλιστική είναι, αλλά εν πάση περιπτώσει αμύνεται στην επέλαση του δυτικού ιμπεριαλισμού, άρα είναι σύμμαχος των λαών και κάθε νίκη ή χτύπημα του Πούτιν πρέπει να τα χαιρόμαστε, είτε στην Ουκρανία είναι, είτε στη Συρία". Αλλά κι αυτή τη γραμμή πολλοί κνιτογενείς δε μπορούν να τη χωνέψουν, γιατί δικαιώνει σχεδόν ή απόλυτα την ΟΑΚΚΕ, που πάντα έλεγε ότι ο "αντιιμπεριαλισμός" αυτού του τύπου δεν είναι τίποτ' άλλο από επιλογή ιμπεριαλιστικού - στη συγκεκριμένη περίπτωση ρώσικου - στρατοπέδου και νιώθουν έκθετοι.

Η θέση της ΟΑΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα καθαρά στο πλευρό της Τουρκίας είναι σωστή, επαναστατική, είναι θέση αρχής απέναντι στον κύριο εχθρό των λαών, που δεν είναι οικονομικά ισχυρότερος, αλλά είναι πολιτικοστρατιωτικά ο πιο διψασμένος για αλλαγή του στάτους κβο και για κατάκτηση σφαιρών επιρροής ιμπεριαλισμός, γιατί ήρθε τελευταίος στο τραπέζι της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς (1956). Πρόκειται για το αντίστοιχο της χιτλερικής Γερμανίας της δεκαετίας του '30, εξ ου και η ιδεολογική γραμμή του καθεστώτος Πούτιν έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον ναζισμό - εθνικοσοσιαλισμό (έξαλλη σωβινιστική ρητορεία, θεοποίηση του φύρερ - ηγέτη, "αντιπλουτοκρατισμός" από τα δεξιά, αντιφιλελευθερισμός, αντισημιτισμός, εθνικό κόμπλεξ "όλοι εποφθαλμιούν και προσπαθούν να ταπεινώσουν την άγια Ρωσία", ανορθολογισμός, πολιτική βία σε αντιφρονούντες, πολιτικές δολοφονίες, εντελώς κατασκευασμένα γκεμπελίστικα ψέματα στα κρατικά ΜΜΕ κλπ.)

Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά... Ένας υπερσυντηρητικός κρυφομεσαιωνιστής σουλτάνος,ο Ερντιγάν, λόγω ακριβώς της ισλαμο-εθνικιστικής του ανεξαρτησίας από τις υπερδυνάμεις (Ρωσία - ΗΠΑ), να δίνει σκληρό μάθημα στα αυτοθεωρούμενα ως "επαναστάτες" τσιράκια μιας πυρηνικής υπερδύναμης (και κατά βάθος και στον σιχαμερό Ομπάμα - ΗΠΑ, που έχει ξελιγωθεί να καλεί τη Ρωσία σε μέτωπο κατά του ISIS) και να βρίσκεται μίλια πιο αριστερά και αντιιμπεριαλιστικά από αυτά!

Μερικά λεξοτανίλ στον Μπογιόπουλο, που "ανησυχούσε" στο ράδιο για τη μοίρα του Ρώσου πιλότου και έσταζε μέλι για την "απειλούμενη" Ρωσία να κεράσουμε;

Υ.Γ. Φυσικά και στη Λαττάκεια δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ISIS και φυσικά εκεί πολεμά η πατριωτική ανταρτική αντιπολίτευση στον Άσαντ. Αυτό και έναν απλό χάρτη από τη βικιπαίδεια να ανοίξει κανείς το βλέπει, δε θέλει επιστημονική διατριβή...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

σε κανα τερμηνο λεει η "μαρξιστικη" μου αναλυση ...(τοσο λεει και ο Παίσιος)
Να το αφηκω ?

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ασε που θα το καταλαβεις απο την κληση του ΓΕΣ

λαθραναγνώστης είπε...

Αυτό που ζητάει ο ΝΦ να του προσδιορίσουμε πότε θα γίνει ο πόλεμος, μοιάζει με την περίπτωση της ΕΟΚ-ΕΕ.
Επί πόσα χρόνια, το ΚΚΕ μόνο του, υποστήριζε ότι η ΕΕ είναι μηχανισμός του κεφαλαίου και λάκος λεόντων?
Κι εκεί που όλοι, προεξεχόντων των φυσικά των ρεφορμιστών, έλεγαν ότι τελικά αποδείχτηκε ότι το ΚΚΕ είχε λάθος εκτίμηση και ότι η ΕΕ είναι καλή και μας δίνει και λεφτά με ουρά, η ΕE έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

λαθραναγνώστης είπε...

@ Κόκκινε καπνά, αν πάρετε εσείς όσα λεξοτανίλ χρειάζεστε για την βαρύτατη ψύχωσή σας, δεν νομίζω ότι θα περισέψει τίποτα για τον Μπογιόπουλο!
Από τη μια "Ένας υπερσυντηρητικός κρυφομεσαιωνιστής σουλτάνος,ο Ερντιγάν, λόγω ακριβώς της ισλαμο-εθνικιστικής του ανεξαρτησίας από τις υπερδυνάμεις (Ρωσία - ΗΠΑ)......", αλλά από την άλλη η θέση της ΟΑΚΚΕ στο πλευρό αυτού του υπερσυντηρητικού κρυφομεσαιωνιστή σουλτάνου, είναι λέει,.....επαναστατική, γιατί έχει λέει "ισλαμο-εθνικιστική" ανεξαρτησία από τις υπερδυνάμεις!
Η εποχή της ψυχεδέλειας έχει περάσει "καπνά". Τα "ληγμένα" από τότε, καίνε εγκεφάλους!

zoot horn rollo είπε...

ΟΑΚΚΕ, η χαρά της "πρεσβείας", όπως και να'χει.

Ανώνυμος είπε...

ΝΦ νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο να παρουσιάζεις ότι το μόνο που έλειπε από τα σχόλια είναι να σου ανακοινώσουν την ώρα έναρξης του όποιου πολέμου. Δε σχηματίζω αυτή την εικόνα ούτε από την ανάρτηση ούτε από τα σχόλια (από την αρχή ως το τέλος). Το κλίμα αντιλαμβάνομαι ότι είναι της λογικής "τα σύννεφα πυκνώνουν, ας κρατάμε ομπρέλα". Ε, σε αυτή τη λογική, δε μπορεί να απαντάς "πέστε μου τι ώρα θα βρέξει, αν δε βρέξει στο επόμενο δίωρο-τρίωρο που θα είμαι έξω, είχατε άδικο να μου λέτε να κρατώ ομπρέλα και από εδώ και στο εξής δε θα τη παίρνω μαζί μου".

Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι αν θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως μια ιμπεριαλιστική (λυκο)συμμαχία στην οποία εντάχθηκαν και συμμετέχουν ιμπεριαλιστικά κράτη με βάση το βάρος που δίδει στο καθένα η οικονομικό-στρατιωτική του ισχύς και όχι ως απλές αποικίες σε απλή μονόδρομη σχέση εξάρτησης, τότε είναι θεωρητικά δυνατό ακόμα κι αυτό που σε μια πρώτη ματιά φαντάζει αδιανόητο. Η δράση ενός να μην έχει έρθει πάντα, κατόπιν προέγκρισης των υπόλοιπων. Eίναι θεωρητικά δυνατό, ένα κράτος-μέλος υπερτιμώντας τις δυνάμεις του να προχωρήσει χωρίς προέγκριση των άλλων (ή όλων των άλλων) σε μια εγκληματικά τυχοδιωκτική ενέργεια (κι αν υπάρχουν και ιδιοτελή συμφέροντα της κυβέρνησής του, τότε πιο εύκολα). Και σε μια τέτοια ενέργεια, πάλι θα ήταν αναμενόμενη η παροχή πλήρης κάλυψης ως πρώτη αντίδραση της "συμμαχίας", αν δεν το έκανε θα ήταν σα να αναιρεί τον ίδιο τον ιμπεριαλιστικό και εγκληματικό της χαρακτήρα.

Σήμερα νομίζω συναντάται ο Ολάντ με τον Πούτιν στα πλαίσια του ενδο-ιμπεριαλιστικού μεγάλου παζαριού που θα αφορά σίγουρα μια περιοχή από τη Συρία ως την Ουκρανία (και ίσως κι ακόμα παραπέρα). Μια συνάντηση που ίσως αποδειχτεί μεγάλης σημασίας στο επίπεδο των ευρω-ρωσικών σχέσεων.

Η κυνική δήλωση του ρωσου πρεσβευτή στη Γαλλία (ακόμα και τη Τουρκία θα καλωσορίζαμε στο συνασπισμό που επιδιώκουμε), δήλωση που σαφώς δεν ήταν για εσωτερική κατανάλωση, δείχνει την ένταση του ενδο-ιμπεριαλιστικού παζαριού από την οποία είναι δυνατό να προκύψουν ακόμα και κάποιες αναδιατάξεις συμμαχιών και δείχνει πού ακριβως γράφουν τους νεκρούς τους στρατιώτες οι ιμπεριαλιστές.

ρα

Ανώνυμος είπε...

1) Προς λαθραναγνώστη: το ΚΚΕ γιατί το ανακατεύεις με την "μαρξιστική" ανάλυση του Ζουκώφ και του κάθε Ζουκώφ; Έχει γραφείο τύπου.
2) Προς Ζουκώφ: σε "κάνα" τέρμινο εννοείς σε 1 ή σε περισσότερα; Γιατί εγώ λέω πως στα επόμενα 250 τέρμινα δεν θα κουνηθεί φύλλο και πάω στοίχημα 5 su-34 (τα καινούρια).
3) Προς λατρεμένο zoot μπλα μπλα: Βλέπεις πόσο γελοίο γίνεται όταν κάποιοι κουβεντιάζουν σοβαρά, να πετάγεσαι, να την αμολάς και να τρέχεις χαζογελώντας για την επαναστατική εξυπνάδα που έκανες;

Στα σοβαρά: προφανώς και δεν μπορεί να τεθεί χρονοδιάγραμμα εξελίξεων παρά μόνο να γίνουν γενικές εκτιμήσεις τόσο για τις αιτίες ή τις αφορμές όσο και για τις συνέπειες. Επίσης προφανώς δεν υπάρχει πολιτικός/κομματικός χώρος που διαχρονικά δικαιώνονται όλες οι προβλέψεις του, νομίζω δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, οπότε ας μην βασιστούμε μόνο στο ποιος την έχει μεγαλύτερη. Εκτιμώ πως το τουρκικό κεφάλαιο ξανοίγεται διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της περιοχής και ταυτόχρονα εξασφάλιση του χώρου του. Στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, ρισκάροντας πως λόγω ΝΑΤΟ και ανασφάλειας η Ρωσία θα περιορίσει τις αντιδράσεις της σε καμένα κομβόι και ίσως κάποιο χτύπημα των Τουρκμάνων. Από την άλλη αν η Ρωσία χάσει την Συρία μειώνεται πολύ ο δικός της ζωτικός χώρος, σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς "οι επαναστάτες" σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή-λόγω ΝΑΤΟ- της Ελλάδας στον πόλεμο...

Λέων

Konstantinos K είπε...

@ΝΦ
Ας δούμε πρώτα τη θεωρία: το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο βαθιά του κρίση υπερσυσσώρευσης από το κραχ του 1929, ίσως μεγαλύτερη και από εκείνο. Αυτό σημαίνει ότι ο καπιταλισμός έχει πέσει σε τέλμα. Το μέσο ποσοστό κέρδους για τους καπιταλιστές πέφτοντας ολοένα και περισσότερο έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν τους συμφέρει να συνεχίσουν να παράγουν με αυτούς τους όρους (δηλαδή χωρίς να σπρώξουν κι άλλο κάτω το εργατικό κόστος) και οι εργάτες-καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν τα αδιάθετα προϊόντα των καπιταλιστών. Έχουμε φαινόμενα καταστροφής των προϊόντων για να μην πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές, κτλ. Όμως δεν υπάρχει εύκολη καπιταλιστική λύση στο πρόβλημα. Αν μειωθούν κι άλλο μισθοί και εργασιακά δικαιώματα (κάτι που βλέπουμε να προτιμά η ΕΕ) η ικανότητα των εργατών-καταναλωτών να αγοράζουν θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να βαθύνει κι άλλο η κρίση. Αν από την άλλη ακολουθηθεί μια κεϋνσιανή επεκτατική πολιτική όπως τη λένε, και δοθεί αβάντα στους μισθούς και τα δικαιώματα για να "τονωθεί η αγορά" οι καπιταλιστές πάλι χαμένοι βγαίνουν γιατί το μέσο ποσοστό κέρδους καταβαραθρώνεται. Αυτό είναι ένα από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, που έχει εξελίξει την τεχνολογία σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι πολύ φτηνό να παράγεις, τόσο που δεν συμφέρει πια. Και αυτό το αδιέξοδο ξεπερνιέται μόνο με ένα τρόπο στα πλαίσια του καπιταλισμού. Με γενικευμένη καταστροφή κεφαλαίου, δηλαδή κατά κανόνα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο πόλεμος βοηθάει τον καπιταλισμό να ξεπεράσει την κρίση του με πάνω από ένα τρόπους, που δεν θα αναλύσω εδώ, όμως όχι μόνιμα. Μέχρι την εμφάνιση της επόμενης κρίσης. Και συνήθως όσο πιο μεγάλη η κρίση τόσο πιο γενικευμένος και ο πόλεμος.

Άρα είναι σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία αναπόφευκτο το να πάμε κάποια στιγμή σε γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο από τη στιγμή που έχουμε τόσο βαθιά καπιταλιστική κρίση η οποία μάλιστα δε φαίνεται να ξεπερνιέται μετά από 7 χρόνια. Γι αυτό οι κομμουνιστές "φοβόμαστε" αλλά και ταυτόχρονα προειδοποιούμε την εργατική τάξη, το λαό, για τον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πάμε να δούμε και μερικά ιστορικά παραδείγματα.

prolet (συνεχίζεται)

Konstantinos K είπε...

(συνέχεια)
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Β' Διεθνής θέτει το ζήτημα της στάσης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην περίπτωση του επερχόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου ήδη από το συνέδριο της Στουτγκάρδης το 1907, αποφασίζει την δράση των σοσιαλιστών ενάντια στην κήρυξη του πολέμου αλλά και την δράση για μετατροπή του πολέμου σε σοσιαλιστική επανάσταση σε περίπτωση που τελικά ξεσπάσει, και επικυρώνει τις αποφάσεις αυτές το 1910 και το 1912 στα συνέδρια της Κοπεγχάγης και της Βασιλείας. Επίσης είχαμε τους Α' και Β' βαλκανικούς πολέμους οι οποίοι ήταν κατά κάποιο τρόπο τα προεόρτια του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου, περιφερειακοί πόλεμοι στους οποίους όμως εμπλέκονταν και οι μεγάλες δυνάμεις (.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η κρίση του 1929 παρόλες τις προσπάθειες να ξεπεραστεί με επεκτατική πολιτική (βλ. Ρούζβελτ στις ΗΠΑ, Χίτλερ στη Γερμανία) δεν φαινόταν να υποχωρεί, μάλλον το αντίθετο. Το 1935 η Ιταλία εισβάλει στην Αιθιοπία (Αβησσυνία τότε). Το 1936 δημιουργείται ο άξονας Βερολίνου Ρώμης και το Αντι-κομιντέρν σύμφωνο με τη συμμετοχή και της Ιαπωνίας. Το 1936-1939 έχουμε τον ισπανικό εμφύλιο στον οποίο ο άξονας δοκιμάζει της δυνάμεις του στο πλευρό του Φράνκο. Το 1937 η Ιαπωνία εισβάλει στην Κίνα και καταλαμβάνει το Πεκίνο, τη Σανγκάη και την (τότε) πρωτεύουσα Νανκινγκ. Το Μάρτιο του 1938 η Γερμανία προσαρτά την Αυστρία και το Σεπτέμβριο με το σύμφωνο του Μονάχου μεταξύ Αγγλίας-Γαλλίας-Γερμανίας προσαρτά και τη Σουδητία. Το 1939 εισβάλει και στην υπόλοιπη Τσεχοσλοβακία. Τη συνέχεια την ξέρουμε λίγο-πολύ: η Γερμανία εισβάλει στην Πολωνία, η Ιταλία εισβάλει στην Αλβανία, η μία χώρα κηρύσσει τον πόλεμο στην άλλη κτλ.

Συμπέρασμα: Έχεις δίκιο, το διάστημα "9 μήνες - 1 χρόνο..αυτό στην πολιτική είναι αιωνιότητα". Κρίμα που δεν το ήξεραν οι σοσιαλιστές της Β' Διεθνούς και οι κομμουνιστές της Κομμουνιστικής Διεθνούς και ανησυχούσαν χωρίς λόγο χρόνια πριν ξεσπάσουν οι παγκόσμιοι πόλεμοι. Ας μείνουμε ήσυχοι λοιπόν μιας και τίποτα δεν μας προϊδεάζει για το τι μπορεί να συμβεί στα επόμενα δύο, πέντε, δέκα χρόνια. Για να είμαστε έγκυροι ας κάνουμε τις προβλέψεις μας μόνο για τον επόμενο μήνα.

prolet

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/11/2015&id=16033&pageNo=6

Εξαιρετικό (ως συνήθως) άρθρο του Ε. Βαγενά

ρα

Ανώνυμος είπε...

Κοκινε καπνα θελω κι εγω απ αυτο που πινεις ρε παλικαρι, ειλικρινα..

Ανακοινωση του ΚΚ Τουρκιας

https://t.co/ey1tkOccXf

no pasaran

zoot horn rollo είπε...

Λέωντα, μια χαρά βλέπω κι αντιλαμβάνομαι. Καμία "επαναστατική εξυπνάδα","χαζογέλια" κτλ. δε με/μας παίρνει για τέτοια κι ας το ελαφραίνω το πράγμα.
Δεν είμαι ο πιο σοβαρός, ούτε ο πιο καταρτισμένος και το παραδέχομαι πρώτος. Ξεφεύγω. Απλά δεν αντέχω κάποιους που το παίζουν σοβαροί και διασβασμένοι (ή όντως διαβασμένοι που χρησιμοποιούν "αλλιώς" τις γνώσεις τους) αλλά στη πραγματικότητα το "εύρος" τους είναι από ασόβαροι μέχρι ό,τι θες να φανταστείς. Κι όταν κάποιος γράφει π.χ. συνειδητά μπαρούφες-ψέματα ή σπέρνει επι μονίμου βάσεως αμφιβολίες και "ζιζάνια" (κι έχουν υπάρξει αρκετοί εδώ κι αλλού) δε τον ανέχομαι, ειδικά όταν συνοδεύονται από "σοβαρό" ύφος. Δε παλεύεται η δηθενιά.
Για τις εξελίξεις, κανείς δεν έχει τη κρυστάλλινη σφαίρα, ούτως ή άλλως παρακολουθείς, συνδυάζεις τα "κομμάτια",κι επαγρυπνείς. Προσεκτικά,μετρημένα.

Ανώνυμος είπε...

@pα
να ξεκαθαρισουμκε κατι..
Τα σχολια εδω μεσα και αποστροφες απο το κυριο αρθρο κανουν λογο για εντονο τον φοβο του πολεμου/γενικευμενης συραξης.
Αν θες σε επομενο σχολιο μπορω να κανω copy paste τα αντιστοιχα αποσπασματα.
Ο Ζουκωφ λοιπον που ειναι σε αυτο το κλιμα,συνεχιζει αυτη την ρητορικη και καλα κανει,αν την πιστευει.
Εγω απλα ζητησα μεχρι ποτε ισχυει αυτη η αναλυση.
Γενικα ναι,θα γινει καποια στιγμη πολεμος..
Αν στην περιοδο του Ψυχρου Πολεμου ελεγες περιμενω γενικευμενη συρραξη θα ειχες δικιο..Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η κατασταση ειναι μια,χωρις σκαμπανεβασματα,εντασεις και υφεσεις,σημεια(χρονικα και πραγματικα),τοπικα συμβαντα μεγαλυτερης ή μικροτερης βαρυτητας
Αυτη την "σουπα" κατηγορω εγω.
Μια αναλυση που τα βαζει ολα στο μπλεντερ και στο τελος σου σερβιρει "ερχεται πολεμος".
Ετσι αχρονα και γενικα.Ετσι φυσικα και εχεις δικιο.
Το θεμα ειναι να παιρνεις την ευθυνη οσων λες και να ζητας συγνωμη/αναθεωρεις οταν δεν γινεται.
Αλλα αυτο για να γινει,χρειαζεται ενα οριο.
Δεν μπορεις οσα λες να ισχυουν και να δεν ισχυουν,καντε υπομονη μεχρι..να ισχυσουν!
Για αυτο λοιπον εγω με την οπορτουνιστικη λογικη μου,εβαλα ενα οριο και μεσα σε αυτο μιλαω.
Αν νομιζει ο Ζουκωφ οτι εχω αδικο,ιδου πεδιο δοξης λαμπρο.
Ας επιλεξει τα στοιχιεα της αναλυσης του που λενε για πολεμο μεσα σε ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικο οριζοντα και ας τα παρουσιασει.
Οχι να φωναζει συνεχεια για λυκο στα προβατα με την "ελπιδα" οτι καποια στιγμη θα ερθει!

@λαθραναγνωστη
Δεν μοιαζει καθολου αυτο με την κριτικη για την ΕΟΚ απο το ΚΚΕ.
Συγκρινεις ανομοια πραγματα,αλλα θα βγουμε εκτος θεματος.
Μονο μια παρατηρηση..
Αν δεχτουμε οτι τωρα βλεπουμε τα κακα της ΕΕ,να υποθεσω οτι ο χρονικος οριζοντας που θετει ο Ζουκωφ(και ισως συμφωνεις) ειναι τα 20+ χρονια?

@Ζουκωφ
"τερμινα" και εξυπναδες, συγνωμη, αλλα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις?
Σε εχω για πολυ εξυπνοτερο, οπως και ολους εδω μεσα, για να το γυριζεις στην τρελιτσα!
Οπως και να εχει,αν πιστευεις τοσο στην αναλυση σου(που ξαναλεω ΔΕΝ ειναι λαθος..γενικολογη και αχρονη ειναι),παρουσιασε μας εδω τα επιχειρηματα σου.
Αν τα επαληθευσει ο χρονος(που εσυ θα ορισεις),τοτε πριν παω στο μετωπο,θα σου γραψω εδω ποσο δικιο ειχες!!

ΝΦ

λαθραναγνώστης είπε...

ΝΦ
20 χρόνια είναι πολλά, δεδομενης και της συμπίεσης του πολιτικού χρόνου που υππάρχει λόγω της κρίσης. Προσωπικά, περιμένω πόλεμο αμέσως μετά την επόμενη συγχρονισμένη κρίση οπότε θα ξεσπάσει και ο πανικός.2-5 χρόνια (?)
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει άλλη πιο πιθανή εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι, μα τον Τουτάτη, που μπορούμε να κουβεντιάζουμε.
Gracias Απολίθωμα

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η ανακοίνωση τόσο του ΓΤ του ΚΚΕ, όσο και του ΚΚ στην Τουρκία. Θα με κάλυπταν σχεδόν πλήρως, αν έβαζαν μετ'επιτάσεως το ζήτημα της άμεσης αποδέσμευσης των δυο χωρών από το ΝΑΤΟ (όχι ότι δεν είναι θέση των κομμάτων η αποδέσμευση, αλλά θεωρώ ότι σήμερα πρέπει να αποτελέσει αιχμή του δόρατος το συγκεκριμένο αίτημα).

Από εκεί κι ύστερα το θέμα της ανάλυσης για την πορεία των διεθνών εξελίξεων είναι μεγάλο θέμα και δε θέλω να επεκταθώ εδώ. Θα πω, όμως, ένα μόνο πράγμα: ανάμεσα στις μυριάδες ανοησίες (για να μην πω τίποτε βαρύτερο) του "Κόκκινου Καπνά", άθελά του, του "ξέφυγε" και κάτι πολύ σωστό που θα ήταν άδικο να αποσιωπηθεί μαζί με τις υπόλοιπες σαχλαμάρες. Είπε, λοιπόν (και έχει δίκιο) ότι καθήκον των κομμουνιστών είναι - προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις - να στρέψουν την κύρια αιχμή όχι ενάντια στον οικονομικά ισχυρότερο (ή ανερχόμενο, θα προσέθετα εγώ) συνασπισμό, αλλά στον πολιτικοστρατιωτικά πιο "διψασμένο" για ανατροπές και επεμβάσεις, γιατί αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος για την εργατική τάξη και τους λαούς και είναι η αιχμή του δόρατος σε αυτό που αποκαλούμε, σωστά, "αντιδραστική φύση του ιμπεριαλισμού σε όλη τη γραμμή". Φυσικά, ο ίδιος βιάζει κάθε έννοια λογικής με το να οδηγεί το κριτήριο που έθεσε στο συμπέρασμα που καταλήγει, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αρνηθούμε το κριτήριο.

Αυτά τα λέω ως σκέψεις, όχι για να αντιπαρατεθώ σε αναλύσεις για τα υπαρκτά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Συρία (το άρθρο του "Ρ" τα περιγράφει μια χαρά), αλλά για να σας καλέσω να σκεφτείτε πέραν αυτών. Και λοιπόν; επειδή η Ρωσία έχει οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στη Συρία (ή στην Ουκρανία κλπ.) και τα υπερασπίζεται, πάει να πει αυτό ότι εμείς πρέπει να καταγγείλουμε (όπως κάνει βλακωδώς π.χ. το ΝΑΡ στην ανακοίνωσή του http://www.pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA/) συλλήβδην την εμπλοκή στη Συρία ως εξίσου άδικη επέμβαση όπως και των ευρωατλαντικών;

Εγώ σε αυτό δε συμφωνώ - και για να είμαστε δίκαιοι, ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΚΚ Τουρκίας έκαναν κάτι τέτοιο και αυτό το χαιρετίζω, παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ στα θεωρητικά του κείμενα υιοθετεί αναλύσεις που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και έτσι (για τους Τούρκους δεν γνωρίζω). Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ το κείμενο του ΚΚ Τουρκίας πολύ καλό στην ουσία της πολιτικής του τοποθέτησης και ιδιαίτερης αξίας, επειδή ακριβώς διατυπώθηκε από τους Τούρκους κομμουνιστές που βρίσκονται και στο "μάτι του κυκλώνα", σήμερα.

RFB

Ανώνυμος είπε...

@λαθραναγνωστη
αν θα να συζητήσουμε σε αυτήν την λογική, κανένα πρόβλημα.
Προφανώς θα είμαστε κατά 99% λάθος, μιας και τέτοιες προβλέψεις δεν είναι προβλέψεις αλλά γενικολογες παρατηρήσεις.
Αλλά όπως ξαναλέω, δεν γίνεται στην ανάλυση του Ζουκωφ περί αμερικανικού/ιμπεριαλιστικου δαχτυλου πίσω από την επίθεση, να παραβλεπεις ότι το ΝΑΤΟ δεν ενεργοποίησε το άρθρο 5 και ότι ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση.
Αν αυτό δεν είναι αδειασμα της Τουρκίας τι είναι;
Αν αυτό δεν είναι έμμεση απόδειξη ότι η Τουρκία ό,τι έκανε το έκανε μόνη της, τι είναι;
Αυτό, λοιπόν ξαναλέω :
Καλύτερη ανάγνωση της πραγματικότητας και ΟΛΩΝ των στοιχείων, όχι μόνο όσων συμφωνούν με την προγενεστερη πεποίθηση μας
Όσο για το πότε/αν θα γίνει εκεί πόλεμος, αν δεν είναι εκτός θέματος, το συζητάμε σε επόμενα σχόλια

ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

@Κωνσταντινος Κ
(ειδα αργοτερα το σχολιο σου)
δεν αμφιβαλω σε τιποτα απο οσα λες..
Με μια παρατηρηση: τα παραδειγματα που δινεις αναφερονται σε παγκοσμιους πολεμους.
Οποτε σε ρωταω,βλεπεις στο αμεσο μελλον τη προοπτικη ενος παγκοσμιου πολεμου,πιθανοτατα του τελευταιου που θα δουμε σαν ανθρωπινο γενος?
Η μονη λογικη ειναι να ξεκινησει απο εκει,να εμπλακει η Ευρωπη με επιθεση εναντιον της Ρωσιας και μετα ..θα παιζουν, οσοι επιζησουν, στο πραγματικο Fallout.
Αυτο ειναι το ενα σεναριο(μακαρι να ΜΗΝ γινει).
Το αλλο ειναι ενας γενικευμενος(συμφωνα με τα παραδειγματα σου) συμβατικος πολεμος.
Αυτος ειναι ο μονος τροπος να βγει το συστημα απο το τελμα,αλλα να μεινει και καποιος απο το συστημα ζωντανος, για να δρεψει τα κερδη μετα(!).
Την πορεια και την πιθανοτητα μεχρι εκει εξεταζουμε(ή τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω), σε αυτο το αρθρο και τα σχολια.
Ειπα και στον "λαθραναγνωστη",αν θελετε να συζητησουμε την προοπτικη ενος Γ`Παγκοσμιου Πολεμου,ας το κανουμε.
Αυτα για να μην βγω εκτος θεματος.

Οσοι για τα υπολοιπα "ας μεινουμε ησυχοι για τα επομενα χρονια",δεν υπονοησα κατι τετοιο.
Απο ποτε η προσπαθεια για εμπεριστατωμενη αναλυση(οσο μπορουμε να κανουμε εμεις),σημαινει "ωχαδερφισμο" και εφησυχασμο?

ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ΝΦ, τη λογικη που αναπτύσσεις με τα σχόλια σου που αποκλείει απόλυτα ότι θα εξελιχθει πολεμική σύρραξη μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας, την εξέφρασε το στ΄λεχος της κυβέρνησης Ξυδάκης. Και ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη, όλο και περισσότερο βλέπω ότι σχολιάζεις με επιχειρηματολογία ΣΥΡΙΖΑ. Και όλη αυτη η περισπούδαστη ανάλυση σου μοναδικό στόχο έχει να κρύψει ενα βασικό θέμα που αναδεικνύει το ΚΚΕ:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως και σ' αυτά της εσωτερικής, έχει αρπάξει τη «σκυτάλη» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική.
Πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έτσι και τώρα παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ κατά των λαών της περιοχής.
Η κυβέρνηση είναι έκθετη μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που, με πρόσχημα τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ενεργοποίησε το άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ), που αναγνωρίζει το θεμελιακό ρόλο του ΝΑΤΟ, δηλαδή τον ηγεμονικό ρόλο των ΗΠΑ, και προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις....
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας»...
Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με εργατική - λαϊκή εξουσία.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Mια παρατηρηση μονο. Η δηλωση Ομπαμα ειναι πληρης καλυψη της Τουρκιας.
Κανενα αδειασμα απο τις ΗΠΑ δεν ειδα σε αυτη τη δηλωση ΝΦ.
Πιστευω οτι ειναι αφελες και τα στοιχεια δεν το επιβεβαιωνουν εξαλλου οτι η Τουρκια εδρασε ή δρα εντελως αυτονομα σε σχεση με τη Ρωσια. Σιγουρα εχει δικα της ιδιαιτερα συμφεροντα αλλα διχως το ΟΚ του Αμερικανου δε θα εριχνε Ρωσικο μαχητικο.

ratm

Ανώνυμος είπε...

http://www.cnbc.com/2015/11/25/islamic-state-riles-china-by-recognizing-taiwan-in-new-propaganda-video.html

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα και απο μενα

γνωμη μου ειναι πως πολυ δυσκολα εως ακατορθωτα θα δουμε γενικευμενο παγκοσμιο πολεμο.ολοκληρωτικο που λεμε.η διπλωματια των πυρηνικων το απαγορευει μιας και δεν θα υπαρξει νικητης.το συμβατικο οπλοστασιο ειναι δεικτης της ικανοτητας διεκδικησης η διατηρησης εθνικων η ιμπεριαλιστικων κεκτημενων.το παραδειγμα της αναδυομενης υπερδυναμης,της κινας,με το σχετικα μικρο πυρηνικο οπλοστασιο των 400 κεφαλων δειχνει οτι δεν χρειαζεται να τρεξεις σε μια κουρσα τετοιου εξοπλισμου οπως λανθασμενα εκανε η εσσδ.δεν εχει νοημα αν ο αντιπαλος γινει αμμος η απλα βοτσαλο.πολεμος πχ μεταξυ 2 πυρηνικων δυναμεων χωρις εμπλοκη πυρηνικων ειναι...αστειο σαν σκεψη.μα και να γινει πραγματικοτητα,μια πυρηνικη δυναμη εχει και πυρηνικους σταθμους ενεργειας ενεργειας(βασικα αυτο περιπλεκει και αλλο το σκηνικο γιατι πολλες χωρες χωρις πυρηνικο οπλοστασιο εχουν πυρηνικα εργοστασια).ενας κυριος στοχος στον πολεμο ειναι η καταστροφη των ενεργειακων υποδομων του αντιπαλου,αρα το πυρηνικο πληγμα εστω και εμμεσο ειναι καταδικασμενο να επελθει με τα αντιστοιχα αντιποινα

το φαντασμα της εσσδ ομως πλαναται ακομα εχοντας δωσει στην ανθρωποτητα το χαρτι της πυρηνικης διπλωματιας το 1949,αφαιρωντας πιθανοτατα το δυνατο χαρτι του καπιταλισμου να ξεπερναει τις κρισεις του μεσω γενικευμενων ιμπεριαλιστικων πολεμων-καταστροφης παραγωγικων δυναμεων σε μεγαλη κλιμακα.

τωρα οι proxy wars και οι μικρης κλιμακας πολεμοι σε μεση ανατολη,αφρικη κλπ,σχολιαζοντας κυνικα και παραβλεποντας το αιμα που τρεχει αφθονο,για τον καπιταλισμο ειναι σαν να προσπαθει με πυροσβεστηρα να σβησει φωτια σε δυιλιστηριο.

ισως και αυτη να ειναι η μεγαλυτερη αντιφαση του καπιταλισμου καθως εχει κοσμικες δυναμεις και ειναι αδυνατο να ξεπεραστει μεσω συγκρουσης παρα μονο με συνθεση.και αυτο το κλειδι το κατεχουν δυστυχως η ευτυχως οι "συντροφοι" κινεζοι που ελπιζω να αποδειχθουν σωφρωνες στην πορεια των χρονων.αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο και αλλο πεδιο συζητησης.

συνεχιζεται...

σαρτζεντ εκο

Ανώνυμος είπε...

η τοποθετηση του οακκιτη ειναι τελειως λαθος μιας και αντιμετωπιζει το γεγονος σαν μια κριση στις σχεσεις τουρκιας-ρωσιας ενω αυτο απεχει παρασαγγας.η συρια σπαραζεται εδω και 5 χρονια με εμφυλιο και με μπαλαντερ το ΙΚ.τα στρατοπεδα γνωστα και το τι αντιπροσωπευουν.χωρις καμια προθεση να ξεπλυνω κανεναν ασαντ,ολοι ξερουμε οτι ο εμφυλιος ξεκινησε στο πλαισιο της αμερικανοκινουμενης αραβικης ανοιξης ενω το ΙΚ εμφανιστηκε στο προσκηνιο με δικες του σκοπευσεις και συμφεροντα και εκμεταλλευεται πραγματιστικα τις καταστασεις που παρουσιαζονται.πολυ ευστοχη ειναι η επισημανση του πουτιν στον ΟΗΕ προς το ΝΑΤΟ,οτι "επειδη(οι τζιχαντιστες) εχουν διαφορετικες πολιτισμικες καταβολες απο τη δυση,δεν σημαινει οτι ειναι ηλιθιοι και σε πολλες περιπτωσεις δεν μπορεις να καταλαβεις ποιος χειραγωγει ποιον".το ζητημα ειναι οτι το αιμα τρεχει,τα κυματα προσφυγων αυξανονται οποτε η κατασταση πρεπει να λαβει γρηγορα τελος.καλως η κακως η κατασταση οπως εχει διαμορφωθει δειχνει οτι ο ασαντ με τη συνδρομη των ρωσων ειναι μια επιτυχημενη συνταγη.

η επικρατηση του ΙΚ δεν νομιζω να λαμβανεται σαν επιτυχια.

η τριτη περιπτωση,ο διαμελισμος της συριας ενω αρχικα δειχνει να μη συμφερει τους τουρκους λογω της πιθανης δημιουργιας ενος συριακου κουρδισταν το οποιο μπορει να οδηγησει σε ισσχυροτερες εθνοαπελευθερωτικες αποσχιστικες τασεις στο τουρκικο κουρδισταν,ειναι ομως και ενα πεδιο εδαφικης επεκτασης της τουρκιας προς οριστικη επιλυση του κουρδικου.πως γινεται αυτο?στο μη αναγνωρισμενο ιρακινο κουρδισταν δραστηριοποιουνται ηδη παμπολλες τουρκικες επιχειρησεις συμφωνα μαλιστα και με τη λιανα καννελη.ενα μεγαλο κουρδισταν υπο την ομπρελα της "ισλαμιστικης τουρκιας" του ερντογαν ειναι ευσεβης ποθος της τουρκικης αστικης ταξης.πεδιο σταθεροτητας και επιχειρειν.

ο ερντογαν αποδεικνυεται μεγαλος πραγματιστης με την καταρριψη του ρωσικου αεροσκαφους.ξερει οτι το ΝΑΤΟ ειναι ενας συνδεσμος λυκοφιλων και στην οιαδηποτε περιπτωση αρμοζει θα τον αδειασουν χωρις ενδοιασμους.εκμεταλλευομενος ομως τη λυκοσυμμαχια διεκδικει το ιμπεριαλιστικο μεριδιο του στην περιοχη και με την πραξη της καταρριψης εφερε το ΝΑΤΟ και τους ρωσους προ τετελεσμενων.real politiks

σαρτζεντ εκο

λαθραναγνώστης είπε...

σάρτζεντ, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι θέμα βούλησης και μόνο το ξέσπασμα κάποιου πολέμου. Καθυστέρηση, μπορεί να υπάρξει, με συσσώρευση φυσικά πολλών θεμάτων τα οποία θα εκτόνωνε ένας πόλεμος, αλλά πλήρης αποφυγή πολέμου.......
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον ratm. Το θεωρώ αδιανόητο να μην ήταν σε γνώση των Αμερικανών η ενέργεια της Τουρκίας. Τουλάχιστον σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.
Τώρα, το γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ΤΩΡΑ το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, αυτό είναι καθαρά θέμα κλιμάκωσης της ταχτικής του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.

Ανώνυμος είπε...

@ρατμ
Η δηλωση Ομπαμα(αν λεμε την ιδια) ειναι οτι η Τουρκια εχει δικαιωμα να υπερασιστει τον εναεριο χωρο της.
Περαν τουτου,ουδεν
Καμια ανοιχτη υποστηριξη,εστω στα λογια πχ "θα σταθουμε στο πλευρο της" ή κατι τετοιο.
Τζιφος δηλαδη..
Ειπε οτι επρεπε να πει για να μην αδειασει μια συμμαχο,αλλα το αρθρο 5 ουτε καν το ανεφερε,κατι που ηθελε/επεδιωκε η Τουρκια.
Αν το ηξεραν οι ΗΠΑ για την επιθεση? Ισως ναι..
Απο εκει και περα,τι ειπαν μεταξυ τους και τι πραγματικα εννουσαν(αν ειπαν κατι) δυσκολο να το ξερουμε.
Αυτο που μπορουμε να κρινουμε ειναι
α) το ΝΑΤΟ δεν ενεργοποιησε το αρθρο 5
β)οταν εγραφα το πρωτο σχολιο δεν ειχε κανει καν δηλωση
γ)καπου διαβασα για δηλωση των εκπροσωπων(ΝΑΤΟ) οτι ναι μεν παραβιασε το αεροπλανο τον τουρκικο εν.χωρο,αλλα η Τουρκια υπερεβαλε(!)
Μπορει ολα αυτα να ειναι με τις ευλογιες των ΗΠΑ να μετρησουν την αποφασιστικοτητα Ρωσσιας?
Μπορει να ειναι αδειασμα εκ των υστερων στην Τουρκια?
Ολα ειναι ανοιχτα.
Η Τουρκια,στα πλαισια της real politik που σωστα επεσημαινει ο σαρτζεντ εκο, κανει κινησεις και μετραει ποσο και μεχρι που μπορει να κινηθει.
Πχ ισως αυτο να ηταν μια προσπαθεια να αναβαθμιστει στα ματια των αμερικανων,να τους δειξει οτι μπορει αν χρειαστει να παρει πρωτοβουλιες στην περιοχη.
Ηθελε να εκβιασει καταστασεις? Επισης ανοιχτο σαν ενδεχομενο
Μην ξεχνας οτι τα προβληματα εκει την καινε περισοτερο(αμεσοτερα) απο τις ΗΠΑ,που δεν εχουν προβλημα να "περιμενουν",τουλαχιστον μεχρι τις αμερικανικες εκλογες.

Αν υπαρξει κλιμακωση στους επομενες βδομαδες/μηνες,μενει να το δουμε.
Εγω για το αμεσο μελλον λεω οχι,περιμενοντας φυσικα και τον ασταθμητο(απο μενα) παραγοντα..
Μια επιθεση του ΙΣΙΣ στην Δ.Ευρωπη/μια καθοριστικη νικη ή ηττα/ενας επιτυχημενος βομβαρδισμος που θα σκοτωσει ηγετικα στελεχη,μπορουν να αλλαξουν την πορεια του πολεμου.

ΝΦ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Επαναστατικος Λενινισμος" .....το ακουσαμε κι αυτο !
Αυτος ειναι ο καλος λενινισμος ρε "ψευτοκουκουεδες" ....ειναι συμβεβλημενος και με τον ΕΟΠΥΥ και δινει και τσαμπα γενοσημα ..

"Αναλυση Ζουκωφ" : Που ειδες την "αναλυση " ? Ουτε ουρων δεν μπορω να κανω ...Στοιχεια παρεθεσα που η οπορτουνιστικη σου οπτικη ΑΓΝΟΗΣΕ επιδεικτικα (ξαναδιαβασε ποια ) προφανως γιατι καποια σου ειναι ανεξηγητα

Γενικως πισω απο τις "οπτικες" σας βρωμα και ζεχνει η φοβια των μικροαστων πως θα χαλασει η ζαχαρενια τους παρα καποια σοβαρη αναλυση ,γι αυτο και προσαρμοζουν τα γεγονοτα και τις ενδειξεις σε αντεπιστημονικο πεδιο που παραπεμπει στο στυλ "ενταξει μωρε θα την βολεψουμε κατι θα γινει ".... "αμα ξαναπαμε στα μισθα του 09 μια χαρα θα μαστε" .... "το ΝΑΤΟ μας προστατευει και το Ευρω ειναι ο εχθρος ,με τη δραχμη μια χαρα ολα " ... "θα γυρισει ο τροχος και θα χουμε αναπτυξη παλι ,οι κρισεις περνανε παντα " ....Ολο αυτο το "σχολειο" σκεψης που καθοδηγουσε τα "ποταμια " σας επι 50 χρονια ,που σας εκανε να ακολουθατε μπλε , πρασινους και ροζουλι κοκκους και παντα στο τελος να νοιωθετε κοψωχερηδες γιατι η "μπουγαδα" σας δεν καθαριζε καλα κι εμενε παντα γαργιασμενη .Νομιζετε πως ετσι παλι θα κανετε ,θα ξαναβαλετε τα μισοβρωμικα ρουχα και θα πατε σε δεξιωσεις ξανα ...Παπαλα το παραμυθι αυτο παλληκαρια ...Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα και ΠΡΕΠΕΙ να διαλεξετε με ποιον θα πατε και ποιον θα αφησετε .Τερμα η παραμυθα .Η θα παλεψετε για καμμια συμμετοχη της Ελλαδας στα σχεδια του ΝΑΤΟ βγαζοντας φωτια τα ποδια σας (οπως των κουκουεδων)εξεγειρωντας τον λαο ..ή θα ντυθειτε στωικα στα "ηρωικα ΝΑΤΟικα χακι" να πεσετε υπερ των "βωμων και των εστιων" της Αστικης μας Ταξης !
Κι αυτο -το κατανοω- ειναι το δυσκολο για τις "οπτικες" σας

Ανώνυμος είπε...

@Zoυκωφ
Οταν λεω "αναλυση σου" εννοω οσα ειπαν οι αλλοι και ενστερνιστηκες και εσυ
πχ
"Πουθενα αναφορα στο ρεζουμε του τι γινεται εκει κατω : ΑΓΩΓΟΙ ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και διαχειρηση τους ,γενικοτερη παγκοσμια καπιταλιστικη κριση και ενταση της διαρκως επιδεινουμενη μερα τη μερα"
ή
".Αυτο που γινεται "εκει κατω " αν δεν ανοιξεις το καδρο και δεν βαλεις μεσα και Ουκρανια ,στρατοκρατια και εκφασισμο της Ευρωπης ,εκτος της μπαλλας που εχεις χασει φτανεις και σε επιδερμικα συμπερασματα.
Αν αυτα δεν ειναι αναλυση,τοτε ή εσυ ή εγω κατι δεν εχουμε καταλαβει καλα
Αν τωρα θες να κοροιδευομαστε,δεν το ηξερα και ζητω συγνωμη.
Δεν ειναι αναλυση αυτο που ανεφερες και δεν παιρνεις θεση,οκ?
Το `χουμε τωρα?

Οσο για τα υπολοιπα " βρωμα και ζεχνει η φοβια των μικροαστων" , "αμα ξαναπαμε στα μισθα του 09 μια χαρα θα μαστε" , "το ΝΑΤΟ μας προστατευει και το Ευρω ειναι ο εχθρος ,με τη δραχμη μια χαρα ολα " κλπ,συγνωμη αλλα δεν θα ακολουθησω..
Πες οτι θες,κανε οσε υποθεσεις θες,βρες οτι επιχειρηματα εναντιον μου σε βολευουν και πεστα.
Απο μενα το ελευθερο και δεν προκειται να σου απευθυνω τον λογο.
Καταλαβα οτι απλα δεν διαβαζεις τι γραφω,αλλα τι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι γραφω!

Τελος για σημερα και καλο βραδυ!
ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

στραταρχα μου

μιας και αναφερθηκες σε οπτικες γενικα ενω παραπανω ανεφερα και τη δικη μου,οφειλω να ξηγηθω.ναι πισευω πως δεν θα γινει γενικευμενος πολεμος και μαλιστα πυρηνικος.πως θα γινει,ειναι η αποψη μου και την υπερασπιζομαι συμφωνα παντα με τα δεδομενα που λαμβανω υπ οψιν μου.εδω δεν εγινε επι γερακιων και με σοβαροτερες αιτιες,πραγματικα πολιτικες.θα γινει τωρα στην εποχη της κυριαρχιας των λυκοφιλιων και του συνεχους παρε δωσε,πουλα αγορασε?και μη μου πεις για Α-Β ΠΠ γιατι τοτε δεν υπηρχαν πυρηνικα.τα πυρηνικα επιβαλλουν την υστατη λογικη καθως φαινεται μεσα στην ολη παρανοια.

επισης επεσημανα οτι ο ερντογαν κινειται σχετικα ανεξαρτητα πραγμα που οντως πρεπει να μας θετει σε εγρηγορση μιας και οπως διαφαινεται εχει μεγαλοοθωμανικες και δεσποτικες τασεις.το καθηκον μου το ξερω πολυ καλα σε τετοια περιπτωση και ποιος ειναι ο οργανισμος που πρεπει και θα το φερει σε περας.αλλιως θα εγραφα καπου αλλου.

δεν ειναι δυνατον να ευχομαι να γινει παγκοσμιος πολεμος μηπως επαναληφθουν οι συνθηκες που εκμεταλλευτηκε ο λενιν και οι μπολσεβικοι και οδηγησαν στην νικη.το 1905 για παραδειγμα δεν υπηρχε στον οριζοντα ο παγκοσμιος πολεμος.παρολαυτα πεδιο εξεγερτικης/επαναστατικης δρασης υπηρξε.δεν ψηνομαι και δεν νομιζω να πεσουν πυρηνικες πουθενα και για κανενα λογο ουτε σκοπο.γιατι κανεις δε θα ειναι σε θεση να διεκδικησει το δικιο του εργατη μετα απο αυτον το ολεθρο.παρολαυτα μικροτερου μεγεθους συρραξεις γινονται και θα γινουν.η ουκρανια δειχνει πως αυτο γινεται και στην ευρωπη αυτη τη στιγμη που μιλαμε.ο εμφυλιος της ουκρανιας ειχε και ακομα εχει χαρακτηριστικα που με τις καταλληλες υποκειμενικες δυναμεις και τακτικες θα μπορουσαν να οδηγησουν σε σοσιαλιστικη επανασταση.

στα δικα μας τωρα,εχουμε την επελαση της πρωτης φορας αριστερας οποτε εχουμε αλλα καθηκοντα αρχικα να διεκπεραιωσουμε παρα να κανουμε διαγωνισμους γνησιοτητας στην πολιτικη αναλυση.

υγ.τα γεγονοτα που τρεχουν σαν αστραπη παγκοσμιως δειχνουν οτι η αναγκη για μια νεα διεθνη ειναι πλεον επιτακτικη και μπραβο στην ηγεσια που λαμβανει πρωτοβουλιες και πρωτοστατει σε τετοιες κινησεις

σαρτζεντ εκο

Ανώνυμος είπε...

ΝΦ
Η κλιμακωση δεν φαινεται στρατιωτικα να ειναι πρωτη λυση για κανεναν προς το παρον.
Η κλιμακωση και η περιπτωση πιο γενικευμενης συραξης θα εξαρτηθει απο την πορεια της οικονομιας και της κρισης. Αν εχουμε νεα συγχρονισμενη κριση που θα αγγιξει το συνολο των ιμπεριαλιστικων κεντρων οπως φοβουνται τοτε θα μιλισουμε με αλλα δεδομενα για ενδεχονενο η πολιτικη να συνεχιστει με στρατιωτικα μεσα.

ratm

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αυτα που σου παραθεσα ειναι "στοιχεια" που αγνοησες πριν καταληξεις στο ΕΦΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟ σου συμπερασμα και δεν ειναι αναλυση .Αν αδυνατεις να τα συνθεσεις διαβασε το αρθρο του Ελισαιου που παραθεσε ο σφος παραπανω .Κι επειδη απαντηση επι του διληματος δεν ειδα (και μαλλον δεν θα δω ) ασε το ΚΚΕ να φωναζει "λυκος λυκος" και να προετοιμαζεται πυρετωδως προειδοποιωντας τον λαο και πουλατε εσεις εφησυχασμο στο ποπολο .Αυτο δεν κανατε και απο την αρχη της κρισης και φτασαμε να τρωμε σαν λαος στη μαπα το γιουσουφακι της σοσιαλδημοκρατιας με το Γ΄το μακρυτερο ?Και μια και ειπα "μακρυτερο".... μηπως διαφερετε απο τον ΟΑΚΚιτη που οταν μετρα τους ....ιμπεριαλισμους βρισκει μακρυτερο του πουτιν απο του ερντογαν και μας εγκαλει κιολας ο "επαναστατης λενινιστης"της πρεσβειας γιατι δεν διαλεγουμε κι εμεις ιμπεριαλιστικο στρατοπεδο.
Τουλαχιστον η ΟΑΚΚΕ μας "προσφερει" και μια "υπηρεσια" ...να γνωριζουμε απο πρωτο χερι τους "μυχιους ποθους" των αφεντικων , εσεις σπερνετε συγχιση ,αποπροσανατολισμο ,εφησυχασμο και αποσυντονισμο στον λαο ,πραγμα απειρως χειροτερο και εγκληματικο εδω και 5 χρονια της λαιλαπας .Και δεν εννοω βεβαια τα δυο σχολιακια σας σε ενα ιστολογιο (εχουν κι αυτα τον ρολο τους) αλλα την γενικοτερη σταση και νοοτροπια που παιρνατε σε συνδικατα ,γειτονιες ,σχολες και μαζικους χωρους ...σε μια εποχη που θα επρεπε ο λαος να ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ και να παλευει σαν μια γροθια .

@ ρε συντροφακο εκο εσυ τι τσιμπας ? αυτοι που εχουν την μιγα μια χαρα μιγιαστηκαν

Ανώνυμος είπε...

1) ΝΦ τα άρθρα 5 και 6 της Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού γράφουν:

"Άρθρον 5

Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι, ένοπλος εηίθεσις εναντίον ενός ή πλειόνων εξ αυτών εν Ευρώπη ή Βορείω Αμερική θέλει θεωρηθεί επίθεσις εναντίον απάντων και, συνεπώς, συμφωνούν ότι, εν περιπτώσει τοιαύτης ενόπλου επιθέσεως, έκαστον εξ αυτών, εν τη ασκήσει του υπό του άρθρου 51 του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών αναγνωριζομένου δικαιώματος της ατομικής ή συλλογικής αυτοαμύνης, θα συν-δράμη τα υφιστάμενα την επίθεσιν εν ή πλείονα Μέρη δια της αμέσου λήψεως, τόσον ατομικώς όσον και από συμφώνου μετά των ετέρων Μερών, των μέτρων άτινα θεωρεί αναγκαία περιλαμβανομένης της χρήσεως ενόπλου βίας προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της ασφαλείας της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού.

Πάσα τοιαύτη ένοπλος επίθεσις ως και παν μέτρον λαμβανόμενον συνεπεία ταύτης θα φέρωνται αμέσως εις γνώσιν του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τα μέτρα ταύτα θα λήξουν όταν το Συμβούλιον Ασφαλείας θα έχη λάβει τα αναγκαία μέτρα προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας.

Μιλά καθαρά για τη περίπτωση της ένοπλης επίθεσης. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το ρωσικό αεροπλάνο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο έστω και για κάποια δευτερόλεπτα, τότε αυτό δε συνιστά κατά κανένα τρόπο ένοπλη επίθεση και ούτε είναι δυνατόν κάποιος να το "πουλήσει" επικοινωνιακά ως τέτοιο. Δεν είναι δυνατό να μπει σε εφαρμογή το άρθρο 5 υπό τέτοιες συνθήκες. Η φράση που χρησιμοποιήθηκε περί δικαιώματος προστασίας των συνόρων είναι η φράση με την οποία δικαιολογούν οι αμερικάνοι όλα τα αντίποινα-επί δικαίων και αδίκων-των ισραηλινών, όταν πέφτει κάπου μέσα στο Ισραήλ κάποια ρουκέτα από το Λίβανο ή τη Γάζα. Τυπικά, είναι πλήρης κάλυψη, η Τουρκία δε μπορεί να δηλώσει δυσαρεστημένη από τη δήλωση.

2) RFB διαφωνώ. Καμιά αποστολή στρατού σε ξένη χώρα δεν είναι για το καλό οποιουδήποτε λαού όταν ο αποστολέας είναι κάποια αστική τάξη και όταν ο λαός, τα χώματα του οποίου πατάει ξένος στρατιώτης, δεν είναι αφέντης στο σπίτι του. Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο και επομένως δε βρίσκω κανένα λόγο για έκφραση οποιουδήποτε φιλικού αισθήματος ως προς τη ρωσική επέμβαση. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ίσες αποστάσεις σε ότι κι αν κάνει ο κάθε ιμπεριαλιστής. Και κάθε τακτική κίνηση θα πρέπει να γίνεται υπό το πρίσμα των λαϊκών συμφερόντων. Ένα παράδειγμα (μιλώ για τη προσωπική γνώμη για να μην υπάρξει παρεξήγηση); Σαφώς και δεν επικροτούμε και δε πανηγυρίζουμε για τις ρωσικές επεμβάσεις αυτής της περιόδου, δεν τις ωραιοποιούμε καθόλου όπως κάνουν διάφοροι και διάφοροι, δε θα κάνουμε όμως σε τέτοιες περιστάσεις και διαδήλωση στη ρωσική πρεσβεία ενώ θα στηρίζουμε/απαιτούμε την άρση από την Ελλάδα των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία που οι συριζαίοι αμερικανοτσολιάδες συνεχίζουν να εφαρμόζουν. Σαφώς και κύριος στόχος για μας αυτή τη στιγμή είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

ρα

λαθραναγνώστης είπε...


Για όσους υποστηρίζουν ότι το ΝΑΤΟ "δεν γνώριζε":

http://www.enikos.gr/international/355054,O-Poytin-kathgorei-tis-HPA-gia-diarroh-toy-sxedioy-pthshs-toy-maxhtikoy.html

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί πάντως, μετά τη χτεσινή συνάντηση Πούτιν-Ολάντ, ο γάλλος ΥΠΕΞ έκανε άνοιγμα συνεργασίας στον κυβερνητικό στρατό της Συρίας.

PARIS (Sputnik) – Ground forces are needed along with airstrikes in order to effectively fight the radical Islamic State, French Foreign Minister Laurent Fabius said Friday.

“We don’t want to send our forces, this would be counterproductive. This task could be handled by the Free Syrian Army, the Kurds, and even troops from the Syrian regime,” Fabius said on France’s RTL radio station.

http://sputniknews.com/middleeast/20151127/1030839180/fabius-isil-ground-forces.html

ρα

Ανώνυμος είπε...

@Ζουκωφ
ρε συ Ζουκωφ μας(με) δουλευεις?

Λεει ο σαρτζεντ εκο "δεν θα υπαρξει συραξη"..εσυ συμφωνεις!

Λεει ο λαθραναγνωστης "δεν θα υπαρξει κλιμακωση για 2-5 χρονια"..εσυ συμφωνεις!

Λεει ο ρατμ "δεν θα γινει κατι στο εγγυς μελλον"..εσυ συμφωνεις!

Λεω εγω "δεν νομιζω να υπαρξει πολεμος το επομενο διαστημα"..εσυ ξεκινας το στολισμα: " Εφησυχασμος,οπορτουνιστες,δεν λες κατι για ΝΑΤΟ,ζεχνει η φοβια των μικροαστων,ετσι ησασταν παντα"

Κανεις ενα σχολιο 150 λεξεων,οι 20 ειναι για το θεμα και οι υπολοιπες για την σοσιαλδημοκρατια,τους μισθους,τους με ποιους θα παμε(ποιοι;),ζεχνει ο φοβος μας(ποιανων;) κλπ.
Ολα αυτα γιατι?
Δεν νομιζω οτι εισαι πιτσιρικας(σαν τον zoot horn rollo)για να τρολαρεις σε ΚΑΘΕ αναρτηση με τον ΙΔΙΟ τροπο.
Γινεται μια κουβεντα εδω,καλη κακη δεν εχει σημασια, και εσυ πας να βρεις/φτιαξεις τον κακο(εμενα) ωστε να την πας σε θεματα ΑΣΧΕΤΑ απο οσα συζηταμε.

Δεν θες να πεις κατι για το θεμα?Σεβαστο.
Δεν συμφωνεις με οσα λεω?Ακομα περισοτερο σεβαστο.
Μην φτιαχνεις σκιαχτρα ομως για να τα πετροβολας στην συνεχεια.

Και φυσικα μην κανεις τον Τοτο στο ανεκδοτο με την εκθεση και το σκουληκι
(..οτι θεμα και να εβαζε η δασκαλα ο Τοτος εγραφε για το σκουληκι)

ΝΦ

Υγ: μου αρεσει που κλεινεις και τα σχολια σου "αθωονοντας" το σαρτζεντ εκο λεγοντας οτι "οποιος εχει την μυγα.."
Τρικυμια εν κρανιω,πραγματικα!

λαθραναγνώστης είπε...

ΝΦ
Δεν είπα "δεν θα υπάρξει κλιμάκωση για 2-5 χρόνια".
Είπα "...περιμένω πόλεμο αμέσως μετά την επόμενη συγχρονισμένη κρίση οπότε θα ξεσπάσει και ο πανικός.2-5 χρόνια (?)" Κλιμάκωση φυσικά υπάρχει και θα υπάρχει.
Ξεκίνησε ο ιμπεριαλισμός από μια σχετικά "απλή" επέμβαση στο Ιρακ, "αραβική άνοιξη" (που και καλά μόνο οι καχύποπτοι ΚΚΕδες δεν χαιρέτιζαν σαν αποκατάσταση της......δημοκρατίας),Ουκρανία (πάλι οι καχύποπτοι ΚΚΕδες βλέπουν σύγκρουση ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων) και αυτή τη στιγμή γίνεται της πουτάνας ακόμα και μέσα στην ίδια την Ευρώπη.
Αν αυτό δεν είναι κλιμάκωση τότε τι είναι?

Ανώνυμος είπε...

el quinto

πωπω χαμος στο ισωμα.
Πάμε για πόλεμο, ε; Α γι αυτο μου ήρθε τώρα συστημένο
το λευκο φυλλο πορείας από στρατολογία; (απολύθηκα το 13)
Nα ετοιμάζω τα μπογαλάκια μου για φυλάκα, ή μήπως
θα έχετε γραμμη τα όπλα αντίστροφα, οπότε
να βγάλω άλλα χαρτιά, να εμφανιστώ με πράσινο; Φαντάζομαι
αυτή ειναι η γραμμή σε άδικο πόλεμο ή οχι;

τσ.τσ.τσ.
η συνωμοσιολογία βαράει κοκκινο στο περισσό
ή νομίζω;
λοιπόν έχω μια απορία:
εσεις που εντοπίζετε παντού και πάντα πράκτορες
γιατί τώρα δε βλέπετε προβοκάτσια Πούτιν στη βόρεια Συρία;
Ρε παιδί μου να το εκανε επιτηδες, προκειμένου
να σταθεροποιήσει τη δύναμή του στη βάση του στη Συρία.

Περιμένω την απάντηση. Οταν απαντήσετε, λοιπόν,
σκεφείτε οτι θα πρέπει να ειστε συνεπεις και με την απάντηση
στην ερώτηση: ποιος έριξε το αεροπλάνο
στους Διδυμους Πύργους και γιατί.
:-))..

Ρε ΝΦ, τώρα σόρρυ δηλαδη, αλλα θα σε ερωτήσω οπως ρωτάει
κατα καιρούς ο διολακος της κομματικής-ρεβιζιονιστικής
συνείδησης zoot horn rollo,
μήπως εισαι μαζόχας;
Εδώ τα παιδιά χαζο-χαιρονται μονοι τους. Δε θέλουν παρέα.
Γράφε στο παντιέρα.

Εγω απλώς τα χώνω, εκτονώνομαι :-)

λεοντα: γουβ γουβ

αεροκοπανιστέ: τι διαβάζεις ακριβώς;

χα χα χα !!!

Ανώνυμος είπε...

el quinto

ρε συ ροτ φροντ κέμπφερμπουντ (RFB)

λες για τον αντιπρόεδρο της ΟΑΚΚΕ (κοκκινο κανπά": "Είπε, λοιπόν (και έχει δίκιο) ότι καθήκον των κομμουνιστών είναι - προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις - να στρέψουν την κύρια αιχμή όχι ενάντια στον οικονομικά ισχυρότερο (ή ανερχόμενο, θα προσέθετα εγώ) συνασπισμό, αλλά στον πολιτικοστρατιωτικά πιο "διψασμένο" για ανατροπές και επεμβάσεις, γιατί αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος για την εργατική τάξη και τους λαούς και είναι η αιχμή του δόρατος σε αυτό που αποκαλούμε, σωστά, "αντιδραστική φύση του ιμπεριαλισμού σε όλη τη γραμμή". Φυσικά, ο ίδιος βιάζει κάθε έννοια λογικής με το να οδηγεί το κριτήριο που έθεσε στο συμπέρασμα που καταλήγει, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να αρνηθούμε το κριτήριο."

χα χα χα!!! Ξέρεις τι ειναι αυτο μεγάλε που κάνεις και λες; Η θεωρία των 3 κόσμων, αυτά που λέει και η ΟΑΚΚΕ απο την ανάποδη.
Με τη δική σου λογική κάποιοι μενσεβίκοι στη Ρωσσία στον Πρώτο Παγκόσμιο στήριζαν τη πατρίδα στο πόλεμο, λέγοντας ότι οι γερμανοι ειναι... αποδεδειγμένα οι πιο επιθετικοι ιμπεριαλιστές. Ειναι κλασσικο παραμύθι στο οποίο φαινεται ειστε διαποτισμένοι ορισμενοι μέχρι το μεδούλι.

ντροπαλε μου οακκίτη. τι το θες το RFB σαν τιτλο;
Εχεις ιδέα τον όρκο μέλου του RFB?

Ανώνυμος είπε...

el quinto

στρατάρχα εχω και για σένα:
"
Τουλαχιστον η ΟΑΚΚΕ μας "προσφερει" και μια "υπηρεσια" ...να γνωριζουμε απο πρωτο χερι τους "μυχιους ποθους" των αφεντικων , εσεις σπερνετε συγχιση ,αποπροσανατολισμο ,εφησυχασμο και αποσυντονισμο στον λαο ,πραγμα απειρως χειροτερο και εγκληματικο εδω και 5 χρονια της λαιλαπας .Και δεν εννοω βεβαια τα δυο σχολιακια σας σε ενα ιστολογιο (εχουν κι αυτα τον ρολο τους) αλλα την γενικοτερη σταση και νοοτροπια που παιρνατε σε συνδικατα ,γειτονιες ,σχολες και μαζικους χωρους ...σε μια εποχη που θα επρεπε ο λαος να ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ και να παλευει σαν μια γροθια ."

ειναι γνωστο οτι ειστε πρακτορολολάγνοι, πέραν από συνωμοσιολολάγνοι. Αλλα να λες οτι οι οακκίτες ειναι υπάλληλοι της..πρεσβεία, ειναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Τους τρελούς βρε της ΟΑΚΚΕ θα εμπιστευτει η πρεσβεία;

Εσυ εισαι τώρα στην επαναστατική-ταξική επαγρύπνηση επί ποδός ιμπεριαλιστικού, αδικου πολέμου; Στράταρχα δώσε διαταγές, αν ειναι πράκτορες, πρέπει να τους λιανίσουμε, περιμένουμε εντολές :-)

ο σεκταρ ο μεγάλος που ειναι ρε παιδια; ΝΦ αυτον να τον προσέχεις, παριστάνει το ζαχαριαδικο (με τους δικούς του χαζοχαρούμενους βρίζει συνεχώς το Περισσό του 60, 70, 80. 90, κτλ..), αμα ομως τα χώσεις εσύ αντίστοιχα, μαύρο φίδι που σε έφαγε και μεταμορφώνεται σε ρεβιζιονιστή. Γνωστά εισοδικστικά κολπάκια το κώλου.

Βρε ατιμούτσικα μου λείψατε :0-

zoot horn rollo είπε...

Ήρθε κι ο άλλος να σχολιάσει ξανά για τελευταία φορά.
Προσφορά, όχι αστεία.

zoot horn rollo είπε...

Σφυροδρέπανε είτε είσαι μαζόχας, είτε τρισμέγιστος τρολλάς.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οχι zoot απλώς ήθελα να σου αποδειξω
οτι τελικά εσύ ψήνεσαι για καυγαδάκι.
οποτε ειπα να προσφέρω... μερικές ατάκες
τώρα που πάμε για ιμπεριαλιστικο αδικο πόλεμο
χα χα χα χα χα!!!!
ε, ρε γλέντια!
πολύ γέλιο παιδιά, ειδικά αυτη η συγκριση του Σεκτάρ
με τον τίτλο της Αυγής (δεν θα γινει δικτατορία)
ειναι ολα τα λεφτά!!!
πολύ γέλιο μιλάμε και το παρέχετε άφθονο.
Συνεχίστε τη καλή δουλειά

λαθραναγνώστης είπε...

Κι εσύ μας έλειψες "κουίντο".
Hello and good bye και να σε βλέπουμε σπανίως!

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως βλέπω λαθραναγνώστη
οτι τσιμπάς και εσυ. Ε, οχι ρε μεγάλε,
θα ακολουθώ και εγώ τακτική zoot.
εστω και μια σχολιο 2 γραμμών.

έρχεται..πόλεμος ..πολεμος
https://youtu.be/8S0I0J_fXLo


Es geht durch die Welt ein Geflüster:
Arbeiter, hörst du es nicht?
Das sind die Stimmen der Kriegsminister:
Arbeiter, hörst du es nicht?

Es flüstern die Kohle- und Stahlproduzenten,
es flüstern die Stimmen der Imperialisten,
es flüstert von allen Kontinenten:
Mobilmachung gegen die Bolschewisten!

quinto


Ανώνυμος είπε...

οπα νατος και ο σεκτάρ.

http://www.pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA/

Βρε, βρε. Θα πάρει την απάντησή του σε λίγο.
Σεκτάρ στην πλατεία Ταχρίρ ήταν πράκτορες το 2011 αυτοι που
αναμετριόνταν με τη μιλίτσια του Μουμπάρακ;
Στην Υεμένη;
Στη Τυνησία;
Αλλα τι να περιμένεις απο καποιον που υποστηρίζει
οτι η κατάληψη του πολυτεχνείου το 73 ήταν προβοκατόρικη πράξη
και κόστισε στο κινημα!

Λοιπόν κοιτάξτε τακτική Σεκτάρ. Πάμε τα χώνουμε ρεβιζιονιστικά
στο μπλοκ των εξωκοινοβουλευτικών για να φαινόμαστε στο κομματικο
ακροατήριο το δικο μας ως εχθροι των εθχρών μας και μετά
στο σφυροδρέπανο αρχίζουμε τα φραξιονιστικά στο ψου-ψου
Αμ δε θα σου περάσει
σεκταρούλη-εξυπνοπούλι. εχουν γνώση οι φύλακες.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

ελα και ο ορκος του μαχητή του RFB
η τρίτη πρόταση αφιερωμένη στους 3-οακκιτοκοσμικούς βελγοφιλους τύπου "RFB".
μεταφράζω:
Υπόσχομαι:
Ποτέ να μην ξεχάσω τα διδάγματα και τα δεινά της εργατικής τάξης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 4 Αυγούστου του 1914 και τη προδοσία του ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ.
Ακούς κύριε RFB;

„Ich gelobe:
Niemals zu vergessen, daß der Weltimperialismus den Krieg gegen die Sowjetunion vorbereitet.
Niemals zu vergessen, daß das Schicksal der Arbeiterklasse der ganzen Welt unlöslich verbunden ist mit der Sowjetunion.
Niemals zu vergessen die Erfahrungen und die Leiden der Arbeiterklasse im imperialistischen Weltkrieg, den 4. August 1914 und den Verrat des Reformismus. Stets und immer meine revolutionäre Pflicht gegenüber der Arbeiterklasse und dem Sozialismus zu erfüllen;
[Ich gelobe:]
Stets und immer ein Soldat der Revolution zu bleiben.
Stets und immer in allen Massenorganisationen, in Gewerkschaft und Betrieb ein Pionier des unversöhnlichen Klassenkampfes zu sein.
An der Front und in der Armee des Imperialismus [nur] für die Revolution zu wirken; den revolutionären Kampf für den Sturz der Klassenherrschaft der deutschen Bourgeoisie zu führen.
Die russische und chinesische Revolution mit allen Mitteln zu verteidigen;
Ich gelobe:
Stets und immer – für die Sowjetunion und die siegreiche Weltrevolution zu kämpfen.“

ΝΦ δεν εισαι μονος :-)

Ανώνυμος είπε...

@ρα

Είναι βεβαίως θεμιτή η διαφωνία, ούτε λόγος. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω το περιεχόμενό της.

Η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με φιλικά ή εχθρικά αισθήματα. Ούτε βέβαια μίλησα εγώ για τυμπανοκρουσίες και χαιρετισμούς. Επί λέξει έγραψα: "επειδή η Ρωσία έχει οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στη Συρία (ή στην Ουκρανία κλπ.) και τα υπερασπίζεται, πάει να πει αυτό ότι εμείς πρέπει να καταγγείλουμε (όπως κάνει βλακωδώς π.χ. το ΝΑΡ στην ανακοίνωσή του) συλλήβδην την εμπλοκή στη Συρία ως εξίσου άδικη επέμβαση όπως και των ευρωατλαντικών;". Τι προκύπτει από αυτό; Ότι δεν πρέπει να καταγγείλουμε τη ρωσική εμπλοκή (η οποία βεβαίως γίνεται πρωτίστως για να υπερασπίσει τα ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα της στην περιοχή) κι όχι ότι πρέπει να τη χειροκροτήσουμε. Το ίδιο, δηλαδή, με εσένα, που λες "...δε θα κάνουμε όμως σε τέτοιες περιστάσεις και διαδήλωση στη ρωσική πρεσβεία ενώ θα στηρίζουμε/απαιτούμε την άρση από την Ελλάδα των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία που οι συριζαίοι αμερικανοτσολιάδες συνεχίζουν να εφαρμόζουν. Σαφώς και κύριος στόχος για μας αυτή τη στιγμή είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ".

Το κυριότερο, όμως, πέρα από το τι λέμε εσύ κι εγώ, είναι το τι κάνει το ΚΚΕ. Στις ανακοινώσεις του, κάνει ακριβώς αυτό στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο: καταγγέλλει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκία-Σ. Αραβία κλπ. για την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία λόγω της αντιπαράθεσής τους "με τη Ρωσία και άλλα καπιταλιστικά κράτη", όπως επί λέξει λέει η τελευταία ανακοίνωση του ΓΤ της ΚΕ. Επομένως, το ΚΚΕ, εσύ και εγώ συμφωνούμε ότι κινητοποίηση πρέπει να γίνει στην αμερικάνικη και όχι στη ρώσικη πρεσβεία. Πολύ σωστά. Άρα, πού διαφωνείς;

Ωστόσο, είπα και κάτι ακόμα. Ότι το ΚΚΕ κράτησε αυτή τη στάση πολιτικά (την οποία χαιρετίζω) παρά το γεγονός ότι στα θεωρητικά του (κυρίως, αλλά όχι μόνο, δες π.χ. την τελευταία ανακοίνωση του ΠΓ μετά την επίθεση στο Παρίσι) κείμενα έχει υιοθετήσει αναλύσεις που μπορούν να ερμηνευτούν και διαφορετικά, π.χ. όμοια στο δια ταύτα με τη θέση του ΝΑΡ. Προσοχή: δε λέω ότι οι αναλύσεις αυτές οδηγούν μονοσήμαντα σε αυτή την ερμηνεία, λέω ότι δεν φράζουν το δρόμο σε αυτήν. Τώρα, με βάση αυτό το γεγονός, μου φαίνεται ακόμα πιο περίεργη η σπουδή σου να δηλώσεις ότι "διαφωνείς" μαζί μου, ενώ ολοφάνερα γράψαμε στο δια ταύτα το ίδιο πράγμα. Αν, δηλαδή, εγώ υποθέσω ότι εσύ θέλεις ακριβώς μια τέτοια ερμηνεία (σαν κι αυτή του ΝΑΡ) να δώσεις στις αναλύσεις του ΚΚΕ, αλλά δε μπορείς να το κάνεις ανοιχτά - μιας και οι θέσεις των οργάνων του Κόμματος δε λένε προς το παρόν ξεκάθαρα κάτι τέτοιο - δεν είναι, άραγε, λογικό να δηλώνεις ότι διαφωνείς μαζί μου που ζητώ από το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει τις αναλύσεις του, ώστε να μην αφήνει χώρο σε τέτοιες ερμηνείες; Θα μου πεις, από που το συμπεραίνω; Μα από τα λόγια σου "Καμιά αποστολή στρατού σε ξένη χώρα δεν είναι για το καλό οποιουδήποτε λαού όταν ο αποστολέας είναι κάποια αστική τάξη και όταν ο λαός, τα χώματα του οποίου πατάει ξένος στρατιώτης, δεν είναι αφέντης στο σπίτι του". Προφανώς, η άφιξη των αγγλοαμερικάνων στη Νορμανδία το '44 έπρεπε να καταγγελθεί από τους γάλλους κομμουνιστές (και ενώ η ΕΣΣΔ τη ζητούσε επίμονα!) γιατί έγινε από κάποιες αστικές τάξεις (και μάλιστα ιμπεριαλιστικές!) ενώ οι λαοί στις χώρες των αποστολών (Γαλλία, Γερμανία) δεν ήταν αφέντες στον τόπο τους. Τέτοιες θέσεις, έξω από χώρο, χρόνο και συνθήκες, είναι σε πλήρη συμφωνία με τις ερμηνείες για τις οποίες έκανα λόγο πριν και είναι λογικό οι φορείς τους να ενοχλούνται από κάθε φωνή που ζητά τα κομματικά ντοκουμέντα να κλείνουν το δρόμο σε τέτοιες ανοησίες, αντί να αφήνουν τις πόρτες μισάνοιχτες.

(συνεχίζεται)
RFB

Ανώνυμος είπε...

@quinto

Θα σου πω ακριβώς αυτό που έγραψα και για τον «Καπνά». Το να θέτεις ένα σωστό κριτήριο και να του αλλάζεις τα φώτα στην εφαρμογή, δεν καταδικάζει αυτομάτως και το κριτήριο. Ο Στάλιν και η ΚΔ εφάρμοσε σωστά το κριτήριο αυτό με τον ελιγμό του 7ου Συνεδρίου της ΚΔ. Ο Μάο, επικαλούμενος αυτό το κριτήριο, το εφάρμοσε άθλια και οπορτουνιστικά στην εποχή του, φτάνοντας στο έσχατο επίπεδο να τα βρει με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές ενάντια στην ΕΣΣΔ. Αυτό δε σημαίνει ότι το κριτήριο ήταν λάθος, αλλά ότι ο Μάο ήταν ένας παλιάνθρωπος, διόλου καλύτερος από τους χρουστσωφικούς αναθεωρητές. Το ίδιο και με τους μενσεβίκους: το ότι ισχυρίστηκαν το 1914-17 (κι όχι γενικά και εις τον αιώνα των αιώνων) ότι οι γερμανοί ιμπεριαλιστές ήταν «πιο επιθετικοί» από τους αγγλογάλλους δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι ήταν σοσιαλσωβινιστές, ενώ ο Στάλιν και η ΚΔ που to 1933 σωστά διέκριναν το φασισμό από την αστική δημοκρατία ως αντίθεση που έπρεπε να εκμεταλλευτεί αμυντικά το κίνημα στη δεδομένη στιγμή, έκαναν το επαναστατικό τους καθήκον. Τι δεν καταλαβαίνεις;

RFB

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/11/2015&id=16034&pageNo=5



λαθραναγνώστης είπε...

Εγώ πάντως, ήξερα ότι αυτά τα πράγματα συνέβαιναν μόνο στις "ανατολικές χώρες"!
.....και μάλιστα όχι μόνο για ένα δίευρω.....
http://www.enikos.gr/society/355205,Ellhnas-ka8hghths-stoys-Times-Nees-ths-Elladas-sthn-porneia-gia-ena-santoyit.html

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, ένα σχόλιο γενικού περιεχομένου με αφορμή ποικίλες τοποθετήσεις συνομιλητών (τελευταίο ήταν ένα σχόλιο του σ. ρα για τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ).

Καλό είναι να μη μπερδεύουμε το επικοινωνιακό με το πολιτικό. Για παράδειγμα, οι δηλώσεις Fabius περί της αξιοποίησης του Συριακού Στρατού στη μάχη κατά του ISIS επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως πρόταση συμβιβασμού στο θέμα του Άσαντ. Πέραν του ότι, αμέσως μετά τις δηλώσεις διευκρινίστηκε από το γαλλικό ΥΠΕΞ ότι μιλούν στο πλαίσιο της "πολιτικής μετάβασης", δηλ. της ανατροπής του Άσαντ, είναι σαφές ότι ο πόλεμος (ειδικά αυτή η μορφή του πολέμου που ζούμε) περιλαμβάνει και το διπλωματικό σκέλος: επαφές, χαμόγελα, δηλώσεις κλπ. Μόνο, όμως, ένας ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι η Γαλλία προτείνει στ'αλήθεια "μέτωπο" με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ κατά του ISIS ή ότι ο Πούτιν εννοεί πραγματικά να συνεργαστεί με την Τουρκία κατά των τζιχαντιστών. Καλό είναι να κατανοήσουμε - και να βοηθάμε και τους γύρω μας να κατανοούν - ότι αυτό που πλασάρεται (ενίοτε σκοπίμως και από τους πρωταγωνιστές κι όχι απλά από τα ΜΜΕ) ως "ενέργεια" δεν είναι παρά το περιτύλιγμα ή η συγκάλυψη της πραγματικής κίνησης των πραγμάτων. Ιδιαίτερα δε, όταν τέτοιες "ενημερώσεις" δημοσιεύονται σε συζητήσεις όπως η δική μας για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να υποστηριχθούν "σχήματα" ερμηνείας της πραγματικότητας που προφανώς δε μπορούν να σταθούν αλλιώς, παρά μόνο έτσι (δηλ. με εικονικά "γεγονότα"), το μόνο που φανερώνουν είναι τη φτώχεια των πραγματικών επιχειρημάτων...

RFB

Ανώνυμος είπε...

Τα γερμανικά του "εγωπαθή Δελαπατρίδη" είναι "να τραβάει ο διάβολος τα μαλλιά του και να κρύβει τα μάτια του" πούλεγε κι ένας καθηγητής μου στο γυμνάσιο. "Erfahrungen" δε θα πει βέβαια "διδάγματα" αλλά "εμπειρίες" και "Leiden" δεν είναι τα "δεινά" αλλά τα "παθήματα". Όσο για το "ich gelobe" δεν πάει να πει ακριβώς "υπόσχομαι" αλλά "υπόσχομαι με επίσημο τρόπο, δίνω επίσημη υπόσχεση" σημαίνοντας στην ουσία το δόσιμο πολιτικού όρκου σε αντίθεση με το "ich schwöre" που υποδηλώνει το δόσιμο θρησκευτικού όρκου, του όρκου που αθέτησή του επιφέρει "θεία τιμωρία" (δε γίνεται οι κομμουνιστές να δίνουν θρησκευτικό όρκο!), επομένως το "ich gelobe" κάλλιστα μπορεί να μεταφραστεί "ορκίζομαι".

Δεν μπορεί να μεταφράσει με ακρίβεια δυο γραμμές γερμανικού κειμένου και ποζάρει για γερμανομαθής ο αθεόφοβος, τρομάρα του…

Μικρός και τρελός (απ' όπου μαθαίνεις την αλήθεια)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ NΦ

Αναφερθηκα εγω πουθενα στην "προβλεψη - προφητεια " σου ρε ΠαΪσιε αυτη καθ εαυτη ?Εκανα εγω καμμια δικια μου (περαν της πλακας "να το αφηκω" )?
Εγω αναφερθηκα στα "εργαλεια" και τα στοιχεια που χρησιμοποιεις ΕΣΥ στο αρχικο σου σχολιο που ειναι περιπου αυτα που χρησιμοποιει ολο το οπορτουνιστικο σιναφι σας ...απο Δελαστικηδες μεχρι Ησυχακηδες ..και βεβαια αμα βαλεις στην ακρη αυτα που σου επισημανα εκει θα καταληξεις σε αντεπιστημονικα συμπερασματα και να σε ξεπερναν οι εξελιξεις τελικα . Κι το κανετε παγαποντικα ! Δλδ πρωτα διαλεγετε ΤΙ θελετε να περασετε στον κοσμο και μετα επιλεγετε τα στοιχεια και τις "αποδειξεις " .Ειναι αλλο πραμα να καταληξεις σε λαθος συμπερασμα γιατι χρησιμοποιεις λαθος δεδομενα ή τα αγνοεις και αλλο να προσαρμοζεις τις επιθυμιες σου σαν συμπερασμα ανακατεβοντας στη μαρμιτα οτι γουσταρεις παρουσιαζοντας τα σαν ενισχυτικα "στοιχεια" .Και βεβαια το προεκτινα γιατι το ιδιο κανει η κεφαλα σας σε ολα τα ζητηματα της ταξικης παλης .Αγνοειτε πχ επιδεικτικα την αστικη ταξη και τον ρολο της ,μεχρι να φτασετε να υπηρετειτε αμεσα ή εμεσα τους στοχους της . Το ιδιο αγνοειτε την εργατικη ταξη και τον ρολο της στην Ιστορια ...Κι αυτα τα κανετε γιατι εχετε μαθει να λειτουργειτε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ως αναχωματα και αποπροσανατολιστικα .

@quinto
Καλως τον ... Γιατι σε απασχολουν εσενα τα πρασινα και τα λευκα φυλλαδια δεν καταλαβαινω ...Μαζι με τον καπνα θα ειστε απαλλαγμενοι αφου μια χαρα τον ξεπλενεις δια της "απαξιωσης" ("οι τρελλοι της ΟΑΚΚΕ" ) γνωστο το κολπο .

Διαταγες εχω δωσει : ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ...αλλα μαλλον δεν το ακουσες γιατι ησουν απασχολημενος εκει που μπερδεψες τα παλληκαρια σου και δειραν λαθος ..."ΚΝιτες" και στην συμπρωτευουσα που πλακωθηκατε με κατι αφισσες ,υλικο και πανο και σας καναν τουμπανο απο το "ξυλο" ... αντε βρε παντα τετοια να κανουμε νεο συκωτι απο τα γελια ,"απαλλοτρωτες"

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι RFB εξακολουθώ να βλέπω ότι διαφωνούμε και μάλιστα το βλέπω περισσότερο από πριν. Ο αγγλοαμερικανικός στρατός στη Γαλλία το '44 ήταν για το γαλλικό λαό ακριβώς ότι και ο αγγλικός στρατός για τον ελληνικό λαό το Φθινόπωρο του '44. Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα στρέφονταν εναντίον του σε περίπτωση που ο γαλλικός λαός διεκδικούσε το δίκιο του. Ήταν αντίπαλος για το γαλλικό λαό και το ιδανικό θα ήταν μόλις ξεμπέρδευε με το γερμανικό στρατό στη γαλλία να είχε το λαϊκό κίνημα τη δύναμη και τη θέληση να πετάξει τον αγγλοαμερικανικό στρατό στη θάλασσα. Στο πώς θα χειριστείς έναν αντίπαλο και το πότε και πώς θα τα βάλεις μαζί του είναι ζήτημα τακτικών κινήσεων και των συσχετισμών της στιγμής. Ναι, πιθανότατα δε θα έπρεπε ο γαλλικός λαός να τους καταγγείλει τη μέρα της απόβασης αλλά ούτε και να τους υποδεχτεί ως ελευθερωτές όπως έγινε στην Ελλάδα. Τη στιγμή που θα θεωρήσεις έναν τέτοιο στρατό ως πραγματικό φίλο ή σύμμαχο έχεις ναρκοθετήσει την προοπτική να διεκδικήσει ο κάθε λαός να γίνει αφέντης στο σπίτι του. Αυτό ίσχυε στη Γαλλία του '44, αυτό ίσχυε στην Ελλάδα του '44 αυτό ισχύει ως αρχή και στη Συρία του σήμερα (με τους συσχετισμούς βέβαια στη Συρία του σήμερα να είναι πολύ χειρότεροι από ότι στην Ελλάδα και τη Γαλλία του τότε).

Για το φασισμό και την αστική δημοκρατία εμένα μου άρεσε το βιβλίο του Rajani Palme Dutt και σχετικά με τους ελιγμούς του Στάλιν αυτοί έγιναν με το λαό στην εξουσία και όχι ουραγό.

Στο θέμα των δηλώσεων προφανώς έχουμε τελείως διαφορετικά κριτήρια για το τι είναι το επικοινωνιακό και τι το ουσιώδες στις διάφορες δηλώσεις. Πάντως αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε γαλλικός βομβαρδισμός γίνεται στη Συρία, γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους Ρώσους (και το συνεννόηση είναι μάλλον ελαφρύς όρος, το έγκρισης ίσως αντικατοπτρίζει καλύτερα τα πράγματα). Αυτό ονόμασέ το όπως θες. Και θα διακινδυνέψω και μια πρόβλεψη. Ο Άσαντ ως πρόσωπο στη βιτρίνα της κυβερνητικής διαχείρισης είναι ήδη τελειωμένος για τους Ρώσους και το ξέρει και ο ίδιος. Οι Ρώσοι πλέον θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν ως πιόνι που θα το θυσιάσουν την κατάλληλη στιγμή (μέσα από συμφωνημένη εκλογική διαδικασία) στο παζάρι το οποίο κάνουν (αν βέβαια καταλήξει το παζάρι και δεν υπάρξει "ατύχημα" που κακώς κάποιοι το αποκλείουν ελαφρά τη καρδία) και ο ίδιος το ξέρει αυτό. Απλά προσπαθεί να διασφαλίσει πρώτα πρώτα την φυσική επιβίωση αυτού και της οικογένειάς του (πράγμα που δε θα είναι καθόλου μικρή επιτυχία γι' αυτόν αν δούμε τι έγινε σε άλλες περιπτώσεις) και δευτερευόντως μια έμμεση παρουσία του στα πράγματα (ώστε αργότερα αυτός ή κάποιος από την οικογένειά του να προσπαθήσει να διεκδικήσει επανείσοδο στο προσκήνιο). Μια άμεση παρουσία του στα πράγματα θα την έβλεπα κάπως δυνατή μόνο αν το ενδο-ιμπεριαλιστικό παζάρι καταλήξει σε διαμελισμό της Συρίας (ενδεχόμενο που βέβαια δε θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου).

ρα

zoot horn rollo είπε...

Τελευταιο κι αυτο το σχολιο; Παλι;
Ολοι κοντρα,τωρα,χτες.

Ανώνυμος είπε...

@RFB
" Ο Στάλιν και η ΚΔ εφάρμοσε σωστά το κριτήριο αυτό με τον ελιγμό του 7ου Συνεδρίου της ΚΔ. Ο Μάο, επικαλούμενος αυτό το κριτήριο, το εφάρμοσε άθλια και οπορτουνιστικά στην εποχή του, φτάνοντας στο έσχατο επίπεδο να τα βρει με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές ενάντια στην ΕΣΣΔ. "

O Στάλιν και η ΚΔ, ήταν η ΕΣΣΔ στο 1/6 του πλανήτη και τα τεράστια πραγματικά επαναστατικά κομμουνιστικά κομματα όπου γης. Καμια σχέση λοιπόν το σήμερα με το 1935, 7ο Συνέδριο, λόγο Δημητρόφ. Ασε που τότε ο φασισμός ήταν η πρώτη κυβερνητική επιλογή της αστικής τάξης σε όλη την ηπειρωτική ευρώπη και η γηραιά αλβιόνα στήριζε παντού τα φασιστικά κινήματα. βλέπε "200 οικογένειες" στο παρίσι που χτυπούσαν λυσσαλαία το Λαϊκό Μέτωπο και την αστική τάξη και τη φεουδαρχία στην Ισπανία που τάχθηκαν πλειοψηφικα με τη στάση των στατηγών τον Ιούλη του 1936, βάλε και στην Ελλάδα όλους τους βρετανόφιλους του Κέντρου που στήριξαν κοινοβουλευτικά κυβέρνηση Μεταξά.
Τα Λαϊκά Μέτωπα προωθούσαν την επανάσταση , δεν την φρέναραν, ο,τι και να λένε οι τροτσκιστές και νεοτροτσκιστές τύπου Μαίλη.


Με αυτα που λες επιλέγεις ιμπεριαλισμό.

Δεν ειμαι με το Μάο.

@Ζουκοφ,
ασε ρε στρατάρχα τώρα, που ξεπλένω τους τρελούς. Εσυ τους ξεπλένεις, που ασχολεισαι μαζι τους, εστω και εμμεσως λόγω πρακτορολογολαγνείας

@μικροτρελοπαλαβο αγορι
εσυ να μιλάς για εμπειρίες αντι για διδάγματα της εργατικής τάξης
και για πάθη-παθήματα αντί για δεινά, δικαιώμα σου
αυτο ομως εσένα κάνει δελαπατρίδη της συμφοράς κακομοίρη μου
αντε διάβασε κανένα ελληνικό συνέδριο του ΚΚΕ, και βρες αντίστοιχες εκφράσεις με αυτές που προτείνες.
μου θες να κάνεις και "πιστή μετάφραση", γαμώντας την ελληνική.
el quinto

zoot horn rollo είπε...

Ένα ακόμα τελευταίο σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

@Πεμπτοφαλαγγίτη

Ποιος γ*μ*ει την ελληνική, ρε άσχετε κοντά σ' όλα τ' άλλα και στην ελληνική γραμματική; Εγώ ή εσύ που δεν μπορείς να διακρίνεις ποιο ουσιαστικό είναι θηλυκό και ποιο ουδέτερο και γράφεις "μια σχολιο" ή δεν ξεχωρίζεις ότι άλλο το "παίρνω" κι άλλο το "περνώ" και γράφεις "νοοτροπια που παιρνατε σε συνδικάτα" ή δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ ονομαστικής και γενικής και γράφεις "της πρεσβεία"; Ε;

Αλλά δε φταις εσύ, φταίνε αυτοί που σ' αφήνουν να "ξεκαυλώνεις" εδώ μέσα σε βάρος της νοημοσύνης μας…

Και σύρε να μάθεις γερμανικά προτού μας παραστήσεις τον "επαΐοντα" στη γερμανική ιστορία, αγράμματε!

Μικρός και τρελός (απ' όπου μαθαίνεις την αλήθεια)

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε φιλε, τι μου λες, έκανα ολα αυτά τα λάθη; Μπορει.
Μονο που αυτα βρίσκονται ανάμεσα σε δεκάδες ποστ, που ειναι οντως
κακογραμμένα σε ένα φορουμ, που ο καθένας γράφει κατι στα γρήγορα.
Ετσι δεν ειναι; Απ' αυτό συνάγεται
ότι πρέπει να μάθω γερμανικά, και ότι ειμαι αγράμματος;
Τι λες; τσ. τσ. τσ.
Εχουμε λοιπόν ένα πρώτο συμπέρασμα, ασχολείσαι με τα πoστ ενός αγράμματου.
Γιατί; Μήπως γιατί σε πονάνε αυτά που γράφει ο αγράμματος; Προφανώς.
Αρα που καταλήγουμε, θα συνεχίζω να γράφω, κι άμα σε αρέσει εξυπνοπούλι. ΟΚ;
Κι εσύ συνέχισε να γράφεις για δελαπατρίδηδες...και για πιστές γερμανικές μεταφράσεις. Δεν πειράζει. Ο καθένας έχει νιονιό και καταλαβαίνει.
el quinto

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και με αυτά τα τρομερά ενδιαφέροντα (για παιδοψυχίατρο), τέλος η τόσο γόνιμη κουβέντα σε αυτό το κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, φαίνεται ότι είμαι εκπρόθεσμος, αλλά λόγω φόρτου μόλις σήμερα μπόρεσα να γράψω κάτι. Φίλε απολίθωμα, αν η συζήτηση έλαβε τέλος, τότε ενημέρωσέ με απαντώντας στο σχόλιό μου αυτό, για να μη στείλω ένα κείμενο που έχω γράψει. Αν δεν "εγκρίνεις" ότι ο διάλογος μπορεί να πάρει "παράταση", εγώ θα πειθαρχήσω (είμαι της γραμμής... χαχαχα) και δε θα στείλω τίποτε. Καλή καρδιά...

RFB

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

RFB, αν ήταν κάτι που δε θα χρειαζόταν απάντηση, θα σου έλεγα να το κάνεις έστω και εκπρόθεσμα, σαν υστερόγραφο. Αλλά εφόσον δεν είναι έτσι (που είναι και το πιο πιθανό δηλ), φύλαξέ το για κάποια άλλη φορά, φαντάζομαι θα ξαναδοθεί αφορμή για να το χρησιμοποιήσεις.

Κίντο, σε προηγούμενο νήμα είχα γράψει ότι κάνεις σαν πεντάχρονο, που δεν είναι και πολύ διαφορετικό από την μπηχτή για τον παιδοψυχίατρο. Και δεν είδα να σε ωφέλησε και σε τίποτα το διάστημα της απουσίας σου. Πέραν όλων των άλλων, μου είσαι μάλλον αντιπαθής πια και σε "προσωπικό" επίπεδο, από τη στιγμή που (κάνοντας πάντα σαν παιδάκι) υπονόησες ότι ένα σχόλιό σου σβήστηκε επίτηδες, αλλά το είχες προβλέψει και πήρες τα μέτρα σου, κτλ. Οπότε άστο να (μη) μείνουμε φίλοι. Κι όσο για χώρους να ξεγκαβλώνεις, άλλο τίποτα στο δίκτυο. Δε χάνει η Βενετιά βελόνι με ένα λιγότερο, (εφόσον αρνείσαι να ενηλικιωθείς και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να εκτονώνεις τα νεύρα σου εις βάρος των άλλων κι όχι να συζητήσεις).

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστόν, απολίθωμα. Από πλευράς μου κανένα πρόβλημα.

RFB