Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Τα διδάγματα του Νοέμβρη

Ή αλλιώς, απλά μαθήματα πολιτικής φιλοσοφίας.

Ας δούμε κωδικοποιημένα τα πολιτικά συμπεράσματα-διδάγματα των ημερών, που προκύπτουν, όχι ασφαλώς με χυδαίο, εμπειρικό τρόπο, από την απεργιακή πείρα (αστεία πράγματα τώρα), αλλά από τη θεωρητική έκφραση και την πολιτική σκέψη διάφορων αναλυτών των ΜΜΕ, του τουίτερ, κτλ.

Μάθημα πρώτο
Η 24ωρη απεργία είναι μια ντουφεκιά στον αέρα κι έχει νόημα μόνο εφόσον είναι γενική, πολιτική και διαρκείας. Έχει αποδειχτεί ιστορικά εξάλλου πως οι μάζες που δεν έχουν οργανωθεί και πειστεί να απεργήσουν για κάποιες, οικονομικές διεκδικήσεις, ενάντια στην κατεδάφιση των κατακτήσεών τους, πχ στο ασφαλιστικό, κτλ, οι μάζες που φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους και να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τραβιούνται σαν την αρκούδα στο μέλι από την προοπτική μιας γενικής απεργίας διαρκείας κι είναι έτοιμες, ψημένες κι αποφασισμένες να την πάνε ως το τέλος.

Μάθημα δεύτερο
Καμία απεργία βέβαια, σε οποιαδήποτε μορφή και εκδοχή της, δεν πιάνει μία και δεν μπορεί να συγκριθεί με την απώτατη μορφή κινητοποίησης, την κατάληψη (για πάντα), όπου μπορείς να συμμετέχεις ολόψυχα σε μια σειρά πολύμορφες δραστηριότητες, άσε που δε ρισκάρεις κάτι και με τη δουλειά σου. Το ζήτημα λοιπόν, αυτό το κομβικό σημείο απ' το οποίο περνάει η τελική νίκη, δεν είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, κτλ, γιατί όλα αυτά είναι τίποτα χωρίς έναν κατειλημμένο χώρο. Το ζητούμενο των καιρών μας είναι να κάνουμε μία, δύο, χίλιες καταλήψεις.

Μάθημα τρίτο (και μακρύτερο):
Το ΚΚΕ διώχνει τους μετανάστες στη Λέσβο.
Μπορεί την ίδια στιγμή να περνάει στα ψιλά και χωρίς αντίδραση, η απεργοσπαστική επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς στα Γιάννενα. Μπορεί να μην υπάρχει το παραμικρό στοιχείο, βίντεο, φωτογραφία, αληθινή μαρτυρία που να δείχνει οτιδήποτε εναντίον τους -κι αν υπήρχε, θα το είχαν κάνει σημαία και θα είχε πέσει το ίντερνετ. Μπορεί τα αθώα μπαρμπάδια (που φαίνονται, η αλήθεια είναι, πολύ τρομακτικά) και βαφτίστηκαν εισβολείς να μην περνούσαν ούτε οντισιόν για μπαμπούλα, που θα έκανε ένα τρίχρονο να φάει το φαΐ του. Μπορεί ούτε το ίδιο τρίχρονο να μην πίστευε ότι οι πρόσφυγες έγραψαν κι υπέγραψαν μια ανακοίνωση που ασχολείται με τη θέση του ΚΚΕ για τον Άσαντ -κι αυτή διαστρεβλωμένη {γιατί ως γνωστόν τα πρώτα πράγματα που θα ψάξεις να μάθεις, όταν φτάσεις, πρόσφυγας, από την Τουρκία στην απέναντι όχθη, είναι: πού θα στεγαστείς, με τι θα τραφείς και ποια είναι η θέση του ΚΚΕ. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι τόσο γαμάτο κόμμα, που φταίει επειδή στηρίζει τον Άσαντ, αλλά και για τις ίσες αποστάσεις, που ευνοούν στην ουσία τον ευρωνατοϊκό ιμπεριαλισμό ενάντια στον Άσαντ}. Μπορεί η Ανταρσυα Λέσβου να έσπευσε να πάρει αυτονόητα το μέρος των μαύρων, αναπαράγοντας μέχρι και κιτρινίλες για συνεργασία κόκκινων δημοτικών συμβούλων με χρυσαυγίτες, κι αγνοώντας σκόπιμα την απάντηση,...
Μπορεί λοιπόν όλα αυτά να μην έχουν καμία λογική σύνδεση, αλλά δε θα αφήσουμε τώρα μια μικρή λεπτομέρεια να μας χαλάσει μια τόσο βολική ιστορία για ένα τόσο έτοιμο συμπέρασμα. Το οποίο μπορούμε πάντως να εμπλουτίσουμε.

Μάθημα τέταρτο:
Το ΚΚΕ στην Ελλάδα διώχνει τους μετανάστες, ενώ στην Πορτογαλία ρίχνει τη δεξιά. Μας το έκανε και πιο λιανά η εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΕφΣυν), με τον ειδικών αποστολών αρθρογράφο της.

Κι αν υπάρχει κάτι ανησυχητικό σε όλα αυτά, είναι πως μετά από εννιά μήνες με πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά, πολύς κόσμος αρνείται να βγάλει συμπεράσματα, γαντζώνεται από τις αυταπάτες του κι είναι πρόθυμος να τις ξαναζήσει από την αρχή ή να τις χάψει ξαναζεσταμένες, εφόσον αφορούν μια άλλη χώρα του εξωτερικού, σα να ήταν κάτι εντελώς καινούριο, που δεν το έχουμε δοκιμάσει. Το 81' και η κατάληξη της αλλαγής, το καλοκαίρι του 15' κι ο διαχρονικός, βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας δεν υπήρξαν ποτέ. Κάθε φορά μηδενίζουμε το κοντέρ  και ξεκινάμε από την αρχή, το μαρτύριο του Σίσυφου.

Σοσιαλδημοκράτης, παρεμπιπτόντως, είναι κι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με την κοινωνική του ευαισθησία και θα έπρεπε κανονικά να τον χορέψουν οι Παμίτες συνδικαλιστές κι αυτόν καλαματιανό (απλή συνωνυμία).

Μάθημα πέμπτο:
Αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε, για να έχουμε κάτι να σκίζουμε, να περνάει η ώρα μας.
Αν δεν υπήρχε Σύριζα, το σύστημα θα έπρεπε να εφεύρει μια καινούρια σοσιαλδημοκρατική εκδοχή, για να αναπληρώσει το κενό του.
Κι αν δεν υπήρχε ΠΑΜΕ να οργανώσει την απεργία και τους ταξικούς αγώνες, θα έπρεπε να το φτιάξουμε. Ευτυχώς που υπάρχει όμως και δε χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν.

Κλείνω με ένα παραλειπόμενο από τη μέρα της απεργίας και την αποστροφή από τον χαιρετισμό ενός ομιλητή στο Σύνταγμα.
Αφού αυτοί παίρνουν τα μέτρα τους, να πάρουμε κι εμείς τα δικά τους...
Εεε... τα δικά μας, εννοώ...
(Όχι, δεν το είπε έτσι, αλλά όταν έκανε μια στιγμιαία παύση, ο συνειρμός ήταν σχεδόν αυτονόητος).

Υγ: άστοχο το κείμενο του Ρωμανού, που με όσα λέει για το Γρηγορόπουλο δίνει σχεδόν πάτημα υπεράσπισης στο δολοφόνο Κορκονέα. Ωστόσο η υστερική αντιμετώπιση των αστικών ΜΜΕ τα ξεπερνάει όλα, καθώς ανακάλυψαν ως και σαμποτάρισμα των Χριστουγέννων (κλέψανε τον Άγιο Βασίλη, μαζί με το κουνελάκι του Πάσχα, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες).

66 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο λάθος η επιλογή του ΠΑΜΕ ότι "πρέπει να γίνει ενέργεια", από κει και πέρα μόνο οι ντόπιοι ξέρουν τις λεπτομέρειες που είναι δευτερεύουσες.

Αυτά είναι θέματα που λύνονται πολιτικά αν υπάρχει ενιαίο κίνημα αλληλεγγύης, στην συνέλευση της κατάληψης πχ και όχι με "ενέργειες".

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Μάθημα έκτο:
Τα πραγματικά (true) παραμύθια πρέπει να έχουν δράκο.
Συγκεκριμένο δράκο.
To KKE!
(μη ρωτήσει κανείς να εξηγήσω "λεπτομέρειες". Αυτές είναι δευτερεύουσες)

Neophyte_commie είπε...

Μάθημα έβδομο: Αν θέλεις να μπαχαλέψεις ένα μπλογκ σε σημείου να μην διαβάζονται πλέον τα σχόλια, στείλε δυο-τρία καλά τρολ να λένε τα ίδια και τα ίδια με διαφορετικό (κάποιες φορές) περιτύλιγμα, μην αφήνεις νήμα για νήμα που να μην διαλύσεις, και τράβα αυτή τη διαδικασία εσαεί.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το τελευταίο σχόλιο μετά το Νεόφυτο, αφαιρέθηκε εκ παραδρομής και πριν καν προλάβω να δω ποιος το έγραφε και τι έλεγε. Όποιος το άφησε, ας κάνει, αν θέλει, έναν κόπο να το ξαναγράψει.

skatopsyxos είπε...

Ενώ η κατάληψη δεν ήταν "ενέργεια",ε Κώστα;Την κατάληψη για να την κάνουν ρώτησαν κανέναν;Ρώτησαν το Εργατικό Κέντρο;Έκαναν καμιά συνέλευση με τους συνδικαλιστές ώστε να αποφασίσουν από κοινού δράσεις;Φτάνει,όχι άλλο κάρβουνο.

skatopsyxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εννοείται δεν ρώτησαν skatopsyxe και εννοείται καλά έκαναν. Δηλ αν ήταν πασκοδακίτικο έπρεπε να ρωτήσουν ? Δεν είναι δεδομένη η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ? Το θέμα είναι να "ρωτάμε" το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να είναι στο ΕΝΙΑΙΟ κίνημα για να συνδιαμορφώνουν ? Άσε που απ'ότι έχω διαβάσει δεν είναι καν ιδιοκτησία του ΕΚ το κτήριο είναι του δημοσίου γενικά, της καταργημένης Εργατικής Εστίας. Να ρωτήσουν και την κυβέρνηση αν το πάμε έτσι. Την αστυνομία ξέρω γω, να ειναι τα πράγματα τακτοποιημένα. Άκου ρε φίλε τι λένε οι άνθρωποι, αν ρώτησαν το ΕΚ!! Τι είναι ρε παληκάρι το ΕΚ, κάποια υπηρεσία, παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και κάποτε κοιτάνε το θέμα σου ?

Κώστας

Ιστρολλικός είπε...

Το 'Κίνημα' δεν πρέπει να ρωτάει το ΚΚΕ, το ΚΚΕ πρέπει να ρωτάει το 'Κίνημα' το οποίο είναι και ενιαίο τρομάρα του, αλλά προφανώς δεν ταυτίζεται με το εργατικό κίνημα θεσμός του οποίου είναι τα ΕΚ. Κίνημα να'ναι και ότι να'ναι στρακαστρούκες να βαράνε.

Κατά τα άλλα ο Κώστας προειδοποιούσε χτες τους φίλους του ΚΚΕ να προσέχουν τι λένε γιατί μπορεί να μιλάνε σε κανονικούς εργάτες και όχι φοιτητές.

skatopsyxos είπε...

Σωστά.Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι το κράτος ή πασκοδακίτες και θα σου πουν "όχι μάγκα εμείς δεν θέλουμε να φιλοξενήσουμε κανέναν".Ποιο ενιαίο κίνημα που με αυτά που κάνετε ήταν προδικασμένο πως κάποια στιγμή που θα χρειαστεί το ΕΚ να χρησιμοποιήσει το κτίριο θα υπήρχε αντιπαράθεση.Γιατί(αφού τα μαθαίνεις και όλα ατιμούτσικο)θα διάβασες πως το ΕΚ χρησιμοποιούσε το κτίριο για να παρέχει βοήθεια σε πρόσφυγες.Οπότε θα ήταν άμεση η ανάγκη χρήσης του.Και με κατάληψη δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κτίριο.Για να στεγάσετε κάποιους πρόσφυγες(και μάλιστα είχατε κι ένα φετίχ σε Σύριους και Ιρανούς,οι άλλοι να πα να γαμηθούν,ε;)θα κόβατε την όποια βοήθεια από πόσους άλλους.Τους έδιωξε κανείς;Όχι!Τους είπαν να κάτσουν απλά χρειάζεται να χρησιμοποιούν κι αυτοί το κτίριο;ΝΑΙ!Ποιους μπλοκάρατε;Το κράτος;Την αστυνομία;Όχι!Εργαζομένους που δίνανε την όποια βοήθεια μπορούσαν να δώσουν μπλοκάρατε.

Άκου εκεί για να καλέσουν συνέλευση με τους εργαζομένους πρέπει πρώτα να πρωτοκολληθεί.Καμία επαφή.

skatopsyxos είπε...

Σοβαρά απορώ αν ο Κώστας έχει ιδέα σε τι πάστα ανθρώπων απευθύνεται ή απλά είδε φως και μπήκε για να μας λέει πως το ΠΑΜΕ είναι στην ίδια συνομοταξία με το κράτος οπότε δεν μπορεί ο "αλληλέγγυος" να συνεννοηθεί ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όμορφα κι ωραία.Έχετε ανάγει την μορφή σε αυτοσκοπό πανάθεμα σας.

zoot horn rollo είπε...


Κι η "λυσσα κακια" συνεχιζεται...

Poe είπε...

Νεοφυτε... εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο που λες για το μπαχαλεμα, δεν ξερω σε τι ακριβως αναφερεσαι αλλα γενικα συμφωνω!

Σφυροδρεπανε, θα το παρει κανεις απο αυτους για αντι-κκε το αρθρο και θα αρχισουν να το αναδημοσιευουν:)

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω το τρολλ μας την ξέρει καλά την λειτουργία στις δημόσιες υπηρεσίες. Ώρα είναι να βγει ότι δουλεύει σε καμία από αυτές με τέτοια λυσσαλέα επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα..

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"Εννοείται δεν ρώτησαν skatopsyxe και εννοείται καλά έκαναν. Δηλ αν ήταν πασκοδακίτικο έπρεπε να ρωτήσουν ? Δεν είναι δεδομένη η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες ? Το θέμα είναι να "ρωτάμε" το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να είναι στο ΕΝΙΑΙΟ κίνημα για να συνδιαμορφώνουν ? Άσε που απ'ότι έχω διαβάσει δεν είναι καν ιδιοκτησία του ΕΚ το κτήριο είναι του δημοσίου γενικά, της καταργημένης Εργατικής Εστίας. "


Αν το ΠΑΜΕ πάει και κάνει μια κατάληψη λχ στη Λέλας Καραγιάννη ή όταν υπήρχε στη Βίλλα Αμαλίας, για να στεγάσει γραφεία συνδικάτων, τι θα έλεγε ο απεργοσπάστης:

"Εννοείται δεν ρώτησαν skatopsyxe και εννοείται καλά έκαναν. Δηλ αν ήταν γραφεία του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να ρωτήσουν ? Δεν είναι δεδομένη η αλληλεγγύη στους εργάτες ? Το θέμα είναι να "ρωτάμε" τη Λέλα και τη Βιλα ή η Λελα και η Βιλλα να είναι στο ΕΝΙΑΙΟ κίνημα για να συνδιαμορφώνουν ? Άσε που απ'ότι έχω διαβάσει δεν είναι καν ιδιοκτησία της Λέλας το κτήριο είναι του δημοσίου γενικά, του Δήμου Αθηνων. "

Αν και νομίζω οτι σε αυτή τη περίπτωση πάλι το ΚΚΕ θα έφταιγε. Θα μπορούσαμε να πούμε οτι κάποιοι είναι ικανοί να στηρίξουν οτιδήποτε αρκεί να φταίει το ΚΚΕ; Καλό ερώτημα.




Σ.

Ανώνυμος είπε...

skatopsyxe πάμε άλλη μια.

το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει ΕΝΙΑΙΟ κίνημα αλληλεγγύης έχει δημιουργήσει την αντικειμενική βάση για να λέμε

-έγινε κατάληψη χωρίς συνεννόηση για να προβοκαριστεί το ΠΑΜΕ και δεν έγινε καμία βίαιη επανακατάληψη
-έγινε βίαιη επανακατάληψη γιατί το ΠΑΜΕ δεν συζητάει με κανέναν.

Αν το ΠΑΜΕ ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμο να συμμετέχει σαν τάση σε ΕΝΙΑΙΕΣ συνελεύσεις αλληλεγγύης όπου τα πάντα θα συνδιαμορφώνονταν ανοιχτά και δημόσια δεν θα συζητάγαμε καν.

Δεν είναι δυνατόν στα σοβαρά να λέμε ότι και το ΕΚ για τον ίδιο σκοπό το θέλει το κτίριο, αλλά το θέλει μόνο του, και όχι για να στεγάζει κόσμο αλλά για να φτιάχνουν λέει ... ζεστά ροφήματα. Και δεν είναι και καλό λέει το κτίριο οπότε να μην φιλοξενήσει καθόλου ? Μετά αρχίζουν οι αλληλοκαταγγελίες, είχαν λέει τα πρωτεία οι Σύριοι, πως να βγάλω άκρη εγώ σε αυτά ? Ή το ΠΑΜΕ έχει σχέση με ακροδεξιά τοπικά στελέχη, δεν ασχολούμαι με αυτά με νοιάζει η ουσία. Τι να κάνω δηλ, να πάω στην Λέσβο να κάνω έρευνα ?

Ενιαίο κίνημα αλληλεγγύης με συνδιαμόρφωση-ομοφωνία. Έτσι γίνονται αυτά μέσα από μια συνέλευση και όχι από το ... ΔΣ του εργατικού κέντρου γιατί είναι ΠΑΜΕ. Γιατί όχι από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ? Θα πει κάποιος ... Χρειαζόμαστε μια μέθοδο για να τα απαντάμε αυτά, να μένει μια ορισμένη οργανωτική πείρα, όπου δεν είναι ΠΑΜΕ το ΕΚ δηλ να μην γίνει τίποτα ?

Κώστας

skatopsyxos είπε...

Μπα όχι ο Κώστας είναι τόσο ριζοσπάστης που δεν θα ζητάει την γνώμη εργαζομένων για να μπουκάρει σε έναν χώρο που φυλάνε πράγματα που βοηθάνε στους αγώνες τους,αλλά ζητάει την γνώμη από το αφεντικό του για να απεργήσει.Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε διδάγματα επαναστατικότητας τώρα ανίδεοι ΚΚΕδες!

skatopsyxos είπε...

Ρε δεν θα συμμετάσχω σε ασφαλιτοχώρους,το έπιασες;Τι θαρρείς πως επειδή κάποιοι συντασσόμαστε με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είμαστε ανίδεοι με το πως λειτουργεί ο α/α χώρος και όλες αυτές οι "ενιαίες συνελεύσεις";Περάσαμε και από κει όταν ήμασταν μικρότεροι,είδαμε τι παίζει,αγανακτήσαμε και καταλάβαμε τι πάει να πει οργάνωση και όχι μπάτε σκύλοι αλέστε.Καταλάβαμε τι πάει να πει Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός και όχι "μαζευόμαστε και λέει ο καθένας την αποψάρα του".

Ιστρολλικός είπε...

Ναι ρε Σκατόψυχε, αλλά άμα δεν πάει το ΠΑΜΕ στις συνελεύσεις και τις πρωτοβουλίες πως θα έχουμε Ενιαίο Κίνημα;

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, άμα δεν αφουγκραστούμε τον παλμό της νέα βάρδιας της εργατικής τάξης που κατοικοεδρεύει στα Εξάρχεια, θα αποκοπούμε από τις μάζες.

skatopsyxos είπε...

http://www.pandiera.gr/%CE%B8%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83/

Ενιαίο κίνημα!Που είχε σαν αρχικό σκοπό να κοπανήσει ΚΝίτες(όχι τόσο ενωμένοι ρε μαλάκες!) αλλά επειδή τους έφαγε κι η ενότητα κατέληξε να κοπανάει "συντρόφους" του!

Αναυδος είπε...

ενιαιο κινημα αλληλεγγυης δεν μπορει να υπαρξει γιατι οι περισσοτεροι ανρχοανταρσιοσυριζεοι αλληλεγγυοι ειναι υπερ της ιμπεριαλιστικης επεμβασης στη Συρια ειτε ανοικτα (δηλώσεις δουρου, κωνσταντινου κλπ) ειτε εμεσα στηριζοντας ενοπλες ομαδες που εξοπλιζονται απο τις ΗΠΑ

οι κομμουνιστες οντας εναντια σε καθε ιμπεριαλιστικη επεμβαση δεν μπορουν να εχουν ενοτητα δρασης με το λιγοτερο υποπτες οργανωσεις δηθεν αυοδιαχειριζομενες κλπ. που κανεις δεν γνωριζει απο που κραταει η σκουφια τους

Ανώνυμος είπε...

Skatopsyxe αν είναι ασφαλιτοχώρος,αν αυτό πιστεύετε, πάει να πει πως υπήρξε βίαιη εκκένωση από το ΠΑΜΕ.

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Όταν διαβάζω αυτά που γράφουν οι διάφοροι της "αριστεράς" μου σηκώνεται η τρίχα για το τι κάζο θα είχε πάθει το ΚΚΕ αν έμπαινε σε "Μέτωπο" με αυτούς.
Κάνω το σταυρό μου κι ευχαριστώ τον Αη Σήφη που μας φώτισε και κρατηθήκαμε μακρυά!

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε αυτό είναι μεγάλο θέμα πάντως σε καμία περίπτωση δεν βάζει γραμμή το ΣΕΚ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα διεθνή, αν και δεν με αφορά προσωπικά το θέμα. Και το ΚΚΕ πάντως δεν έχει την στάση που είχε πχ το 99, να τα λέμε όλα, έχει τσιμπήσει στο "μα με τον Άσσαντ ?" ή το "ίσες αποστάσεις από ευρωατλαντισμό και Ρωσία" όπως στο πολύ σπουδαίο θέμα της Ουκρανίας.

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα, μου αρέσει ο τρόπος που βγάζεις τα συμπεράσματά σου.
.....ούτε φοιτητής να ήσουνα!

skatopsyxos είπε...

Κι αυθαίρετες ερμηνείες...Κώστα,είσαι ένας γλοιώδης προβοκάτορας.1-2-5-10,έχεις δώσει δείγματα πολλά.Και το λήγω εδώ από μεριάς μου.

Αναυδος είπε...

oι γνησιοι αγωνιστες, η παστα του μετωπου, η συγκολλητικη του ουσια

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/blog-post_6.html

Neophyte_commie είπε...

Λαθραναγνώστη, σε είκοσι χρόνια από τώρα, όταν θα 'χουν τελειώσει όλα και οι της «αριστεράς» θα είναι με τους της «δεξιάς» εκεί που θα είναι, θα ευχαριστούμε και την αγια-Αλέκα που στέριωσε το κόμμα και είπε «δεν θα περάσει» στον κρίσιμο μήνα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2012, τότε που παίχθηκαν όλα. Μέχρι τότε έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, να τους αποκαλύπτουμε στον κόσμο από τα ψέματα περί διαπραγμάτευσς κλπ μέχρι τις προβοκάτσιες τύπου Λέσβου και Γαλλίας, στις γειτονιές και στους τόπους δουλειάς. Όσο για την κόντρα μπάχαλων και οπορτουνιστών, θέλει δεκατέσσερα μάτια στην περιφρούρηση της Αθήνας μεθαύριο. Η μαζικότητα της απεργίας μπορεί και να τους ξάφνιασε και μαζί με τα alter ego τους τούς μπατσαυγίτες (οι διπλοθεσίτες βέβαια δεν ξέρω πού θα χρεωθούν, στον αγγυλωτό σταυρό ή στην κουκούλα) κάτι θα ετοιμάσουν.

Άσε σε Πο, μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τουλάχιστον η Βιτάλη έχει το ακαταλόγιστο.

Ανώνυμος είπε...

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/11/blog-post_74.html

ψιλοαπόντες και από αυτό είστε Άναυδε, εκτός αν βγάλατε ανακοίνωση, αλλά έπρεπε να είστε στην κοινή έτσι κι αλλιώς.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

ρε απεργοσπαστη τουλαχιστον βουλωστο, οταν ξεπερασεις λιγο το φοβο σου ελα κουνα μας το δαχτυλο μεχρι τοτε απλα σκασε

ουγκ

zoot horn rollo είπε...

Πολυτεχνείο, Βελισσαράτος,Βλασόπουλος,Κυριακίδης...τι πάω και θυμάμαι...

zoot horn rollo είπε...

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/blog-post_6.html
Ο τίτλος τα λέει όλα.

Αναυδος είπε...

κωστα πιθανολογω οτι οκδε εεκ και ροσιναντε λειτουργησαν σαν μπατσοι και πηγαν να περιφρουρησουν το πολυτεχνειο αφηνωντας απεξω τους γνησιους απογονους των εξεγερθεντων (ετσι δεν ελεγες για το ΠΑΜΕ στις 20/11/2011?) Ανεκοψαν την οργη του εξεγερμενου πληθους που ηθελε να καταλαβει το πολυτεχνειο εναν απο τους θεσμους του αστικου κρατους και θα το χρησιμοποιουσαν ως ορμητηριο για την καταληψη της εξουσιας σε περιπου χιλια χρονια απο τωρα

zoot horn rollo είπε...

Επίσης, τα ενδοοικογενειακά σας να τα λύσετε μεταξύ σας...

kolokotronis είπε...

@ Κώστας

αντιγράφω από το σχόλιό σου στις antigeitonies:
"Έχει παραγίνει, υπάρχει πλέον θέμα αυτοάμυνας της αριστεράς, περιφρούρησης των αγωνιστών και της ταυτότητας της..."

Εάν εσάς σας πήρε κάποιες δεκαετίες, μέχρι να καταλάβετε τι ρόλο βαράει η αναρχοαυτονομία (κι αν το καταλάβατε κιόλας, που πολύ αμφιβάλλω), μετά από συμπόρευση χρόνων... τότε με τις υγείες σας.

Εν τω μεταξύ, το πράγμα έχει συνέχεια:

-πρώτη ανακοίνωση: "Για την Γκαιμπελική προπαγάνδα της ΟΚΔΕ"
https://athens.indymedia.org/post/1551384/

-δεύτερη (βραδυνή), γραμμένη από 15χρονα, με την προτροπή καμουφλαρισμένου "μεγάλου", προφανέστατα της "Υπηρεσίας". Γεμάτη μυξοκλάματα για το "λάθος":
https://athens.indymedia.org/post/1551394/

Βρώμα και δυσωδία...
Και εσύ ζητάς κοινές ανακοινώσεις μετά από κάλυψη χρόνων, που τους δίνατε...

Ανώνυμος είπε...

Παιδες μολις το ειδα και ξερασα. Καποιοι αναρχικοι ανεβασαν κειμενο στο indy οπου λενε οτι ηθελαν να σακατεψουν τους κνιτες στο πολυτεχνειο σημερα αλλα μπερδευτηκαν και δειρανε τους οκδιτες και αλλους. Το κειμενο εδω

https://athens.indymedia.org/post/1551394/

Ψυχραιμια τις επομενες μερες. Οι ανυρωοι ειναι μαλακες, δεν καταλαβαινουν που παταν και που βρισκονται. Τα λεγε ο LR και τον ελεγα υπερβολικο ο καραγκιοζης. Ανεβαζω το ιδιο σχολιο και σε αλλα δυο blog

Παναης

zoot horn rollo είπε...

Κωμικοτραγικοί και ρουφιάνοι.
Αφιερωμένα τα κειμενάκια σε όσους κάνουν ακόμα το χαζὀ και τον ανήξερο.
Μόνοι τους τα γράφουν, τι άλλο να πεις.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Kωστάκη, όπως στρώσατε πλαγιάζετε!
Και δε θα μας αφορούσαν τα οικογενειακά σας, αν δεν ήταν προανάκρουσμα μεθόδευση για ευρύτερο χτύπημα το λαϊκό κίνημα.
Αλλά μέτρα θα λάβουμε. Θα λαβαίναμε έτσι κι αλλιώς, χωρίς να σας υπολογίζουμε.
Α, και κάτι άλλο:
Θα προκαλούσε κόσμο να "φιγουράρει" και η ...ΚΝΕ(!), σε κείνον τον ανεκδιήγητο κατάλογο, που και μόνο να τον διαβάζεις, λύνεσαι στα γέλια!

Αναυδος είπε...

δεν ειναι απλως ηλιθιοτητα και κρετινισμος ειναι συμμετοχη στους παρακρατικους μηχανισμους του αστικου κρατους
πρακτορες, χαφιεδες, εμμισθοι, αμισθοι, κρετινοι λιγη σημασια εχει εχθροι του λαου και του εργατικου κινηματος αυτοι ειναι οι αναρχοφασιστες,

υποθετω οτι οι επισημοι μπατσοι αφησαν ανενοχλητα τα μαυροντυμενα ξαδελφια τους

Ανώνυμος είπε...

το σκηνικο μυριζει προβοκατσια.αν δεν ειναι προβοκατσια καποιοι ας αναλαβουν τις πολιτικες τους ευθυνες.αν δεν κανω λαθος ο "χωρος" πλεον εχει αποκτησει οργανωμενες μορφες και δρασεις.Αναρχικη Πολιτικη Οργανωση,Αναρχικη Ομοσπονδια,Ροσιναντε,ΑΚ δεν ξερω γω τι.ας βγουν λοιπον επωνυμα και να καταδικασουν η επικροτησουν την ενεργεια και τις στοχευσεις τους.

αν θεωρουν οτι ειναι οργανωμενος πολιτικος χωρος και οχι ενα σκορποχωρι ανοιχτο σε ασφαλιτικες προβοκατσιες,η τραγικα τακτικα λαθη.

τι παει να παει μια ανυπογραφη αναρτηση στο ιντυμιντια με συγγνωμες και "φωτογραφιες"?

ποιος ειναι ο "@"" που αναλαμβανει ευθυνη εν ονοματι του "χωρου"?

αν ποτε ο "χωρος" θελησει να θεωρηθει σοβαρη πολιτικη δυναμη και να πραγματοποιησει σοβαρη πολιτικη απευθυνση θα πρεπει να αυτοπροστατευτει αλλιως θα θεωρειται και πολλες φορες θα ΕΙΝΑΙ ενα ερμαιο και εργαλειο της ασφαλειας.

Θωμα'ι'ς Απεργη

AGIS είπε...

"Σας δείραμε, συγγνώμη, σας περάσαμε για κνίτες".
- Μα όχι, καμία σχέση, εμείς...
-Έτσι μπράβο. Είπαμε, να είστε αριστεροί, όχι όμως και Κάπα Κάπα.

Ο παραπάνω, εν μέρει φανταστικός, διάλογος αποτελεί και το νόημα-μήνυμα της συγκεκριμένης παρακρατικής "δράσης" (τραμπουκισμός, πρώτη ανακοίνωση, δεύτερη ανακοίνωση).
Δεν ειναι η πρώτη φορά, άλλωστε που το ίδιο "μήνυμα" δίνεται με λίγο-πολύ παρόμοιους τρόπους...

λαθραναγνώστης είπε...

Πρόλαβα και έκανα ένα copy. Tο λινκ που μας έστειλε ο Παναής μάλλον μπλοκαρίστηκε.


Σχετικά με τα γεγονότα στις 15/11 στο Πολυτεχνείο.

1551394
από @ 15/11/2015 8:38 μμ.,

Περίληψη
Σχετικά με τα γεγονότα στις 15/11 στο Πολυτεχνείο.

Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη καθότι ουδέποτε είχαμε πρόθεση να επιτεθούμε σε μπλοκ αριστερών σχημάτων και αναρχικών(προφανώς).
Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ και διεκπαιρεώθηκε από κομμάτια της βάσης της όσον άφορα για το μεταναστευτικό και προφυγικό ζήτημα στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης οπού τα ΚΝΑΤ εισέβαλαν και στην ουσία έκαναν ‘’έξωση’’ τόσο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους. Η απόφαση ήταν σαφής.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα εμποδίζαμε, και πώς θα μπορούσαμε άλλοστε, μέλη αριστερών σχημάτων να προσεγγίσουνε το χώρο του Πολυτεχνείου. Παρ’όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες, τα σχήματα αυτά για εμάς αποτελούν οργανικό κομμάτι του ευρύτερου ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού κινήματος, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε απέναντί τους. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν συγκεκριμένη. Το μπλοκ της ΚΝΕ βρίσκεται στην λοκομοτίβα και κατευθύνεται με αλυσίδες και συνθήματα στην πύλη της Στουρνάρη.
Γνωρίζαμε πως το μπλοκ της ΚΝΕ προσεγγίζει το Πολυτεχνείο από την Πατησίων, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τονίσαμε να επιβεβαιωθεί διπλά και τριπλά ότι το εν λόγο μπλοκ ήταν όντως της ΚΝΕ. Η τραγική ‘’επιβεβαίωση’’ ήρθε και κινηθήκαμε προς το μπλοκ. Η τραγική κατάληξη ήταν να βρεθούμε απέναντι στο μπλοκ των αριστερών σχημάτων και να διαπιστώσουμε αργά, ενώ η συμπλοκή είχε ήδη συμβεί, ότι αυτό το μπλοκ δεν ήταν της ΚΝΕ.
Όταν καταλάβαμε ποιοι ήταν απεναντί μας μέσα σε αυτή τη συνθήκη της συμπλοκής αρχίσαμε να φωνάζουμε στον κόσμο να σταματήσει αλλά ήταν αργά γιατί ήδη σύντροφοι και συντρόφισσες είχαν τραυματιστεί. Εμείς τους είχαμε τραυματίσει. Κάποιοι από εμάς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην χτυπηθεί κόσμος με αποτέλεσμα να χτυπηθούμε οι ίδιοι. Αφού αντιληφήκαμε αυτό το πραγματικά τραγικό λάθος επιστρέψαμε στο Πολυτεχνείο για να απολογηθούμε και να θέσουμε στη διάθεση των συντρόφων και συντροφισσών την παρουσία μας. Σπεύσαμε εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΝΑΡ, όπου είχαν επιστρέψει αρκετοί από το αριστερό μπλοκ, για να τους ζητήσουμε συγγνώμη και να ρωτήσουμε για τους τραυματίες. Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας καθώς και να επιστρέψουν στο Πολυτεχνείο. Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε από κοινού μαζί με το σχήμα του ΝΑΡ πίσω στο Πολυτεχνείο.

λαθραναγνώστης είπε...

(συνέχεια)
Παράλληλα επιστρέψαμε στην πύλη όπου βρίσκονταν οι σύντροφοι της Ροσινάντε για να απολογηθούμε εκ νέου και σε αυτούς. Κατόπιν φύγαμε για το νοσοκομείο προκειμένου να συναντήσουμε τους τραυματίες και να κάνουμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας προκειμένου να βοηθήσουμε.
Το να ζητούν σχήματα να καταδικαστεί αυτή η επίθεση είναι κάτι αυτονόητο όσο και δεδομένο. Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε σφοδρότατα την πράξη μας αυτή και ζητάμε εκ νέου και δημόσια μία ειλικρινή συγγνώμη από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.
Μείναμε και αναλάβαμε εκείνη τη στιγμή, όπως και τώρα, την πλήρη ευθύνη αυτού του τραγικού περιστατικού. Είπαμε τόσο το πρωί όσο και τώρα ειλικρινώς πως αυτή η κίνηση σε βάρος τους ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Αυτή η κίνηση αναλογεί να απολογισθεί δημόσια όπως πρέπει να γίνεται η σκληρή αυτοκριτική μακριά από υπεκφυγές, ωραιοποιήσεις και δικαιολογίες.
Αυτό το τραγικό λάθος το τοποθετούμε στη δημόσια σφαίρα, όπως και τη σκληρή αυτοκριτική με τον ειλικρινή απολογισμό ως το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε.
Κλείνοντας, δεν βλέπουμε ούτε φιλοδοξούμε προφανώς να προκληθεί <> και << εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του κινήματος>>. Είμαστε μακρία και απέχουμε από τη λογική της ύπαρξης ή δημιουργίας εμφυλίου ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και στο αναρχικό κίνημα. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και σε ένα κοινό μέτωπο. Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό το περιστατικό καθώς και για τους τραυματίες που υπήρξαν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί παραθέτουμε αυτή τη δημόσια δήλωση κάποιων από εμάς που συμμετείχαμε στο πρωινό περιστατικό.


O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί

Ανώνυμος είπε...

καλά κάναμε και τις φάγαμε μου λένε kolokotronis και σεχτάρ, εγώ δεν το είπα όμως για τις 20/11, ούτε είπα αυτά που μου χρεώνει ο άναυδος. Και στάνταρ ο χώρος έβγαλε ανακοινώσεις υπέρ του ΚΚΕ τότε.

σε ότι αφορά την "κάλυψη που τους δίναμε για δεκαετίες" δεν ισχύει, αν το να μηδενίσουμε την πιθανότητα να μπουν τέτοιοι στα μπλοκ σημαίνει να αφήνουμε κόσμο ακάλυπτο, αγωνιστές, ΚΑΙ του α/α χώρου, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, ε τότε δεν θα μηδενίσουμε την πιθανότητα.

η περιφρούρηση έχει σχετική αποτελεσματικότητα. Εσείς πάντως δηλώνετε πως δεν σκοπεύετε να κάνετε κάτι, δεν σας αφορά η ανάγκη αυτοάμυνας και περιφρούρησης. Και είναι συλλογική η ανάγκη ,δεν είναι δικιά μας και δικιά σας, οπότε λίγο ψυχραιμία, δεν μπορεί να φταίω εγώ για τα πάντα, ή ο χώρος επειδή φάγαμε ξύλο, επειδή και καλά μας πέρασαν για σας, λες και το ένα μετά τα πάρτι των ΕΑΑΚ που δέχονται επίθεση τα περνάνε για πάρτυ του ΜΑΣ.

είναι ένας μηδενιστικός χώρος με κοινωνική κάλυψη όμως, δεν είναι απλό. Χρειαζόμαστε και αυτοαάμυνα αλλά και άλλα πράγματα, άλλη σύνδεση με την νεολαία, την ανεργία, την επισφάλεια, πολιτιστικές πρακτικές κλπ.

κυρίως να ανοίγουμε την συζήτηση

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Σιγα μη δε το 'σβηναν, εχουμε και screenshot αν θελει κανεις.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σχετικό-άσχετο και το παρακάτω κείμενο, στελέχους της Ανταρσυα, εν όψει Πολυτεχνείου

http://www.pandiera.gr/πανσπουδαστική-νο-8-θα-μιλήσει-κανείς-ε/

Μα γιατί δε μιλάει κανείς; Δε μιλάμε ποτέ για αυτό πια...

Poe είπε...

Απόσπασμα απο σχολιο αντιεξουσιαστη φιλου των "αλληλεγγυων" στο redflyplanet(για οσους δεν το ειδαν)

"Ανώνυμος10 Νοεμβρίου 2015 - 10:12 μ.μ.

Ενημερωσου κ λιγο ρε μπαγλαμα..Το κτηριο του ΕργΚεντρου εχει εγκαταλειφθει δυο χρονια τωρα..κ το πηραν οι τοπικοι κνιτες να το κανουν κ καλα πολιτιστικο στεκι(χωρις αδεια) και εχουν να πατησουν δυο μηνες κ βαλε..

"Οι αναρχικοι που γνωριζω.." σιγα ρε ποε ..σε λιγο θα μας πεις οτι εχεις κ φιλους αναρχικους κ πηγαινετε για καφε καθε Σαββατο...Ποιος ψηφισε Συριζα ρε ? Οτι θες λες..Επισης ξερεις υπαρχουν και αλλες ιδεολογιες περαν της δικιας σου..Υπαρχουν αναρχικοι στην Ελλαδα,και μαλιστα πολλοι.Επισης ξερεις, υπαρχει και εξω κοσμος απο τον Περισσο..βγες λιγο εξω,μην ακους μονο αυτα που σου λενε εκει μεσα...σε λιγο θα σε βαλουν να κανεις και μπεεε !

Ασφαλιτικο το ιντιμιντια? Χαχα μιλατε και εσεις που στην κεφαλη καθε σας πορειας υπαρχει παντα αξιωματικος και διπλα του "διαφοροι με απλο ντυσιμο" και ασυρματους..Πολυ γελιο ρε ρουφιανακια..Εσεις που εχετε δωσει τοσα ατομα στην αστυνομια (Πολυτεχνειο98,Συνταγμα κλπ)..Α και σας προτεινω την Πεμπτη να εχετε καλες αλυσιδες γιατι ποτε δεν ξερεις!
Προβοκατωρ"

λαθραναγνώστης είπε...

Είναι φανερό ότι έχουν ενοχληθεί πολύ από τη μαζικότητα της συγκέντρωσης στις 12/11 και αρχίζει μπαράζ επιθέσεων.
Μέχρι τις 17 Νοέμβρη που θα ξαναπάρουν πάλι την απάντηση, θα ακούσουμε για πολλά.
Πράγες, Βουδαπέστες, Γκουλάγκ,Γιαρουζέλσκι, Αφγανιστάν, αυνανιστάν.
Τα θύματα του Στάλιν θα αγγίξουν το δισεκατομμύριο!

Poe είπε...

Και ακομη μια χαζη ερωτηση
ολοι αυτοι οι "αντιεξουσιαστες" γιατι το εχουν μανια να χτυπανε το ΠΑΜΕ μονο;
Νταξ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ειναι συστημικα να το δεχθουμε
με τη ΓΣΕΕ δεν εχουνε προβλημα;

kolokotronis είπε...

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν σβήσει τις ανακοινώσεις. Είναι και οι δύο αναρτημένες.
Επειδή, όμως, είναι πιθανόν να τις σβήσουν (και αφού παρέθεσε ο λαθραναγνώστης την δεύτερη, τη βραδυνή, εκείνη που είναι γεμάτη σάλια και συγγνώμες για το "λάθος")
ας παραθέσω και εγώ την πρώτη, τη μεσημεριανή, που είναι σε τελείως άλλο κλίμα, επιθετική, έτσι για να θυμόμαστε τον κακό και τον καλό μπάτσο (κυριολεκτικά;)


Για την Γκαιμπελική προπαγάνδα της ΟΚΔΕ

1551384

από Εναντια σε κάθε εξουσία. 15/11/2015 3:25 μμ.,

Για τα ψεύδη των εξουσιαστών τραμπούκων της ΟΚΔΕ

Αναρτήθηκε στο μέσο μια εμετική ανακοίνωση τωνς εξουσιαστών της ΟΚΔΕ. Αυτή η ανακοίνωση πέρα ότι τσουβαλιάζει και ρίχνει λάσπη στο σύνολο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, για το λόγου το αληθές παραθέτω την φράση που έχει "50-60 τραμπούκοι του λεγόμενου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού" έχει ένα σωρό ανακρίβειες .

Καταρχάς δεν αναφέρει τις προκλήσεις που έκαναν μεμονομένα άτομα του αριστερίστικου γκρουπούσκουλου προς άτομα που βρισκόντουσαν πέρι του χώρου του συμβάντος. Όσο για τις άλλες ομάδες που ερχόντουσαν καταρχάς και ολιγομελής ήταν και μπορούσαν άνετα και πόσο βαρειά οπλισμένοι που ήταν να τους πάρουν κυνήγι, οι επιτεθόμενοι. Τά άτομα που πήγαν, είχαν σαν σκοπό να μπουν στο Πολυτενχείο και οι καθεστωτικοί τραμπούκοι της ΟΚΔΕ, λειτουργώντας σαν γνήσιο παρακράτος ήθελαν να εμποδίσουν μεμονομένα άτομα να μπουν στο Πολυτεχνείο. Για την ιστορία το Πολυτεχνείο είναι κλειστό απο χτές και μόνο σήμερα θα άνοιγε.

Αυτό που δεν αναφέρουν οι ΔΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗς ΟΚΔΕ είναι την παρέμβαση τρίτων για να λήξει το συμβάν. Και για να σοβαρευτούμε μην τσουβαλιάζουν τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, χύνοντας το δηλητηριο τους οι ανύπαρκτοι κινηματικά υποστηριχτές του συστήματος Μέσα απο την κατάπτιστη ανακοίνωσης τους έχουν σαν σκοπό να θίξουν την αναρχία και να στηλιτεύσουν τους αγώνες και τις θυσίες της.



Υ.Γ. Επειδή απενεργοποίσαν τα σχόλια , μην αντέχοντας σε διάλογο , απαντάμε με την ίδια τους την λογική

zoot horn rollo είπε...

Περιεργα τα λες, κι ακομα κανεις το χαζο μαλλον.

Ανώνυμος είπε...

μια βολτα στο Indymedia.θετικο το κλιμα.οι ανακοινωσεις εχουν κατεβει και τα σχολια στα κρυμμενα δειχνουν σκεπτικισμο.που σημαινει πως καποιοι εχουν ανασκουμπωθει και επεξεργαζονται το γεγονος.

πολιτικη ευθυνη μαγκες.

ενας απο τους εχθρους ειναι και ο ασφαλιτισμος.

μπεκας

zoot horn rollo είπε...

Πραγματι,κι εγω εχω αγανακτησει, ολα στο φως ρε!!!!! : Ρ

kolokotronis είπε...

@ Κώστας,

όσες φορές έχω διαβάσει σχόλιο δικό σου, ήταν τουλάχιστον γλωσσικά και συντακτικά σωστά γραμμένο, ασχέτως των διαφωνιών μου επί της ουσίας.

Το τελευταίο σου, όμως σχόλιο (εκτός και εάν γράφεις από κανένα παλιό κινητό υπό πίεση χρόνου ή εάν έχεις πιεί κανά δυό μπύρες παραπάνω - απολύτως δεκτά και τα δύο)
λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί παραληρηματικό.

Για παράδειγμα, σου γράφει ο Σεχτάρ:
"...Αλλά μέτρα θα λάβουμε. Θα λαβαίναμε έτσι κι αλλιώς..."
Κι εσύ απαντάς:
"...Εσείς πάντως δηλώνετε πως δεν σκοπεύετε να κάνετε κάτι, δεν σας αφορά η ανάγκη αυτοάμυνας και περιφρούρησης..." !

Τι να πώ!
Είσαι μπερδεμένος και το δείχνεις.

Ανώνυμος είπε...

Συλλογικά λέω Kolokotroni, δεν είναι θέμα που σηκώνει ξεχωριστές στάσεις από ΚΝΕ-εξωκοινοβούλιο.

Αλλά είστε αλαζόνες, μιλάμε για ένα κείμενο υπογεγραμμένο από όλο το εξωκοινοβούλιο και ο Σεχτάρ λέει για ανεκδιήγητο κατάλογο.

Δεν είναι έτσι, ούτε το 99 είναι τόσο πολύ παλιά με τον Κλίντον, ούτε το 2007, θέλω να πω δεν είναι πως δεν είναι ότι δεν έχουμε βρεθεί και ποτέ, εμείς οι ανεκδιήγητοι και σεις.

Και επιμένω, η κοινωνική συνθήκη της νεολαίας και το πλήγμα απο το μνημόνιο της πρώτης φορά αριστεράς δίνουν καύσιμα στον μηδενισμό που θέλουν απέναντι τους και αυτοάμυνα αλλά και αγωνιστικές πρακτικές.

Και το πως θολώνουν τα νερά, το "εμείς την ΚΝΕ θέλαμε" είναι χαρακτηριστικό, πρέπει να μας καθοδηγήσει και εμάς και εσάς να μην αναπαράγουμε αυτό το πράγμα.

Εσείς όμως μου λέτε πως εμείς είμαστε με αυτούς. Ε όχι κι έτσι. Η πολιτική απονομιμοποίηση των μαύρων έχει να κάνει και με το αν βρίσκουν απέναντι τους τις αριστερές νεολαίες.

Κώστας

AGIS είπε...

Ωραίος ο Παπαδάκης. Αλλά τι σου είναι κι οι συμπτώσεις. Από την μια μεριά ψάχνει την αλήθεια για τους "350 προβοκάτορες" του 73 κι από την άλλη, την ιδια ακριβώς στιγμή, ο χώρος του πλαγιοκοπείται κι επί της ουσίας εκβιάζεται πολιτικά ("συγγνώμη λάθος" κλπ) από τους "50-60 προβοκάτορες" του 2015.
Καλό θα ήταν, πιστεύω, να προβληματιζόταν ο Παπαδάκης (και ο χώρος του) περισσότερο για τις βαθύτερες στοχεύσεις και μεθοδεύσεις της δράσης των σημερινών 50-60 προβοκατόρων, μες στις οποίες εντάσσονται και τα γεγονότα στη Λέσβο (που με χαρακτηριστική επιπολαιότητα αναφέρει κι ο Παπαδάκης) ως γεγονότα σχετιζόμενα με επιδιώξεις "βαθιού κράτους" σε έναν χώρο διεθνώς νευραλγικό όπως είναι ο χώρος της υποδοχής των προσφύγων που περνάνε από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του αιγαίου...
Το ξανάγραψα και σε άλλο ποστ, καλό θα ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι συνιστώσες της, αντί να βγάζουν δεκάρικες ανακοινώσεις, να προβληματιστούν για το πώς σύρθηκαν στο να αναμιχθούν σε ενέργειες σαν κι αυτήν - και αν αυτό το σαν κι αυτήν δεν το κατανοούν νομίζω εύκολα μποπρούν να το κατανοήσουν από το όλο υλικό που βγήκε στο διαδίκτυο γύρω από τα γεγονότα.
Καπάκι σε αυτά και η σημερινή (χθεσινή πια) επίθεση στους του χώρου, που τους "πέρασαν για κνίτες" και θέλαν να τους εκδικηθούν για τη Λέσβο...
Ας προβληματιστούν λοιπόν, γιατί όσο δεν προβληματίζονται βαθύτερα για τις μεθοδεύσεις μέσω των 50-60, αποδεικνύουν πως ούτε για τους 350 ούτε για τους 1350 έχουν κάτι να πούνε...


Όσο για την Πανσπουδαστική Νο 8 το μόνο πραγματικό ερώτημα είναι ποια αντικειμενική ή υποκειμενική αναγκαιότητα της στιγμής εκείνης (Γενάρης - Φλεβάρης του 74) είχε ωθήσει τους συντάκτες της να κάνουν κεντρικό θέμα την υπεράσπιση του πολυτεχνείου ως αυτό που ήταν τελικά, σε αντιπαράθεση με το τι θα ήταν αν τα μεγάφωνα μέναν στα χέρια των "350 προβοκατόρων", αν επικρατούσαν τα δικά τους συνθήματα κλπ.
Γιατί αυτό -πέρα από κάθε διαστρέβλωση- είναι το νόημα του φύλλου, το πολυτεχνείο όχι ως έργο προβοκατορων αλλά ως κινητοποίηση που απέκτησε περιεχόμενο παρά τις επιδιώξεις προβοκατόρων. Και το μόνο ερώτημα βρίσκεται στο αν ήταν εύστοχη ή άστοχη επιλογή η τοποθέτηση των γεγονότων από αυτή την οπτική γωνία αντί, πχ, από την οπτική γωνία μιας κορυφαίας αντιδικτατορικής εκδήλωσης και μόνο. Κι αυτά μέσα σε ένα κλίμα προσωρινά αντεστραμμένο, όπου μετά το πραξικόπημα Ιωαννίδη έμοιαζε ότι την κορύφωση της πάλης την είχε απότομα διαδεχθεί ένα σκοτάδι ακόμα πιο βαθύ κλπ κλπ.
Αυτά γιατί (όπως και στην περίπτωση του Λένιν και της ψυχολογίας) η πολεμική με ανθρώπους που μόνη τους έγνοια είναι ο αντικουκουεδισμός προκαλεί, ενδεχομένως, διάσταση ανάμεσα σε αυτά που λέει κανείς στο πλαίσιο της πολεμικής και σε αυτά που θα έλεγε αν ανέπτυσσε ένα θέμα από μόνος του.
Αποτελεί άλλωστε αυτή ακριβώς η διάσταση κι έναν από τους στόχους της πολεμικής αυτού του είδους, της πολεμικής με αυτή τη μοναδική "έγνοια" δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1551394/
Xamogelo

Ανώνυμος είπε...

@ Κώστας
Συλλογικά μέτρα να πάρει το ΚΚΕ με ένα χώρο που δεν έχει κάν εκπροσώπηση και που δεν ξέρεις κάν ποιοι υπογράφουν τα κείμενα του; Ας αφήσουμε τις διαφωνίες, και δεν πάω καν στο θέμα για το ποιοι είναι εκεί μέσα που έχει ήδη αναλυθεί...

Οι Αναρχικοί έχετε το παρακάτω μεγάλο πρόβλημα, που όπως είναι τα πράγματα, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το προσπεράσετε.
Εννοώ το γεγονός ότι όποιος θέλει, μπορεί να βγει και να κάνει ή να πει κάτι στο όνομα του αναρχικού χώρου, και κανένας δεν θα μπορεί να τον ταυτοποιήσει, να απαντήσει ή να συνεννοηθεί μαζί του, γιατί η ομαδούλα που μπορεί τελικά να το έκανε, πιθανότατα να μην είναι αυτή στην οποία απευθύνεσαι, παρόλο που και οι 2 είναι σχεδόν στάνταρ ότι δεν είναι για κανένα λόγο κάτι συγκεκριμένο ή οργανωμένο!
Άν ήταν αλλιώς τα πράγματα βέβαια, δεν θα ήσασταν αναρχικοί.
Γι' αυτό όσοι τίμιοι είχαν μείνει την κάνουν σιγά σιγά, και όσοι είναι ακόμα μέσα και πιστεύουν στην οργάνωση του κινήματος, βλέπουν το χάλι και ταλαντεύονται.

Όταν λοιπόν καταφέρετε ή αποφασίσετε να γίνεται κάτι συγκεκριμένο πρώτα από όλα, μετά εμείς θα μάθουμε τους στόχους και τους σκοπούς σας, και θα δούμε και ποιές διαφωνίες μας θα βάλουμε στην άκρη, ώστε να μπορέσουμε υπο συνθήκες και για πολύ συγκεκριμένα πράγματα να συνεργαστούμε όπως λές.
Μέχρι τότε θα θεωρίστε και θα είστε η χαρά του προβοκάτορα, του πράκτορα και του ασφαλίτη.

Κοστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

οχι τιποτα αλλο "χαθηκε" και ο Κουιντο να μας φωτισει ..συνηθως εχει "ΑΣΦΑΛΕΙΣ" ..."πληροφοριες" απο την ..."ΠΗΓΗ"

παραδερνει μονος του ο καψοκωστας

Οποιος ΔΕΝ καταλαβε και ΤΩΡΑ με τι ΤΑΞΙΚΗ σαββουρα εχουμε να κανουμε (ολοκληρο το εργατικο κινημα και το κομμα του) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ !!!

Unknown είπε...

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Απόφαση της Έκτακτης Συνδιάσκεψης της Κ.Ο. ΜΑΧΗΤΗΣ που έγινε το Δεκέμβρη του 1973 στην Αθήνα. Πρωτοδημοσιεύτηκε στην πολυγραφημένη εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» Νο2, που κυκλοφόρησε μετά τη Μεγάλη Εξέγερση του Νοέμβρη, αφιερωμένη στα θύματα του αγώνα
http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_16.html

Αναυδος είπε...

Να προσθεσω εδώ τις αποκαλυφθείσες συνομιλίες (με αφορμη την υποθεση Πανουση) των δηθεν αντι-εξουσιαστων με την εξουσία παζαρευοντας την καταληψη της πρυτανειας με το υπουργειο προ-πο . Τηρησαν λενε την υποσχεση τους και αφησαν μεσα μονο 12 (πιθανα αυτους που δεν γουσταρουν για να τους συλλαβουν οι μπατσοι).

Το συστημα καταστολης απαιτει δυο για να παιχθει το παιχνιδι σωστα με σκοπο να τρομοκρατηθει ο κοσμος, να εξοπλιστει ακομη περισσοτερο το κρατος των αφεντικων και να αλλαχθει επι το φασιστικοτερο το νομικο πλαισιο. Από τη μια οι κουκουλες και απο την άλλη ο νομος και η ταξη και στη μεση οι χρησιμοι ηλιθιοι που τους χειροκροτουσαν τον Οκτωβριο την επιθεση στο ΠΑΜΕ (αρκετοι) και συμπορευονται καθηνερινα στο δρομο με τους κουκουλοφορους τζαμοσπαστες

Τελος τη διαφορα ειχε η επιθεση της κυριακης από τις αντιστοιχες επιθεσεις χρυσαυγιτων δυσκολευομαι να καταλαβω. Καρτερι και δολοφονικη προθεση

Neophyte_commie είπε...

«…ευρύτερου ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού κινήματος…»

Ήθελε να πει «αγωνιστικού» και μπερδεύθηκε ή τρολάρει ότι ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον στη μαλακία;

«…Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας…»

ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ. Ούτε στο Game of Thrones. Έκανα μαλακία και σε βάρεσα, συγνώμη, βάρα με εσύ τώρα να πατσίσουμε. Αν είναι πραγματικά αυτή η πρακτική του χώρου, τότε ο μέσος α/α (πλην καθοδήγησης, προφανώς) είναι ο κομμένος λόγω ανεπαρκούς νοημοσύνης μπάτσος.

Άσχετο τώρα, από το σημερινό πόρταλ:
http://www.902.gr/eidisi/diethni/79699/ompama-poytin-i-syria-sto-epikentro-synomilias-toys-sto-perithorio-tis-synodoy
««Οι πρόεδροι Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, της οποίας θα προηγηθούν διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και του καθεστώτος, καθώς και μια εκεχειρία», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλουν όλες οι χώρες για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνοντας τη σημασία που έχουν οι στρατιωτικές προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία που επικεντρώνονται σε αυτήν την οργάνωση.»

Δηλαδή οι δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μαζί δουλεύουνε. Τον Άσαντ θα τον φάειη μαρμάγκα (και μαζί τους Συρίους κομμουνιστές που πήρανε θέση υπέρ της δικής του αστικής τάξης, 100% αντιλενινιστικά), αλλά υπέρ των μονοπωλίων των διαφόρων δυνάμεων και όχι υπέρ του εργαζόμενου λαού, και βάσει της όποιας συμφωνίας έγινε ή θα γίνει (35 λεπτά τα λέγανε). Δίδαγμα όγδοο: Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, σε τρώνε οι κότες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Άναυδος.

Στην ανακοίνωση που παραπέμπουν κάποιοι στο indymedia, διαβάζω ανάμεσα στα άλλα:
"Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας"
Αν εννοούν αυτό που νομίζω (δε βλέπω τι άλλο μπορεί να εννοούν) πρόκειται καθαρά για υπόκοσμο του κοινού ποινικού δικαίου ή για άτομα που είναι πραγματικά για το ψυχιατρείο.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Εγω θελω να βαλω εναν προβλατισμο.
Εκ πρωτης οψεως ερχεται στο μυαλο μας το οτι προκειται περα απο θρασηδειλο πεσιμο παρακρατους και ηλιθιοτητα να την πεσουν σε λαθος μπλοκ.
Ειναι αραγε ετσι?
Ειναι πασιγνωστο οτι η ΚΝΕ παντα ερχεται απο Πατησιων. Ποτε απο Στουρναρη... Ποιος εδωσε και 2η επιβεβαιωση οτι προκειται για μπλοκ της ΚΝΕ?
Εγω λεω οτι πιθανον η στοχευση να ηταν ακριβως αυτη που εγινε.
Και εξηγουμαι.
Ολοι ξερουμε οτι 50-60 ατομα δεν θα ειχαν καμια τυχη απεναντι στα μπλοκ της περιφρουρησης της ΚΝΕ. Σιγουρα το ξεραν και οι ιδιοι. Οποτε πηγαν εκει που τους επαιρνε και κατοπιν ειπαν οτι τους περασαν για την ΚΝΕ. Δημιουργωντας (ετσι μαλλον νομιζουν) φοβο για την αυριανη συγκεντρωση στον κοσμο μας...

ratm

skatopsyxos είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1551398/

Θαυμάστε εδώ τι λένε κάποια "καμάρια".
Και μετά έρχεται ο Κώστας και ο κάθε Κώστας και μου λέει για την Λέσβο,για το '11,για το '98 κ.λπ. και εγώ πρέπει να συνεργαστώ και μαζί τους σε κάποιο "μέτωπο" ενώ παράλληλα να σέβομαι και τα συμπεράσματα που βγάζουν για "τραμπούκους του ΚΚΕ"(από ένα βίντεο που δείχνει κάτι τρόμπες να βρίζουν 5 μπαρμπάδες στην είσοδο ενός κτιρίου για παράδειγμα,ε;).Οι τύποι που σου λένε "αυθορμητισμός" μεταφράζοντας το σε "πρώτα πυροβολάμε,μετά ρωτάμε".Κάπου κάποιος λέει και για πέσιμο μέσα σε πορείες από άτομα που κάτι δεν τους άρεσε στην φάτσα κάποιου και τελικά δεν ήταν ασφαλίτης.Έχω βρεθεί μπροστά σε τέτοιο σκηνικό.Ουρτ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μας ξέρουμε ότι σε αυτές τις ημερομηνίες η περιφρούρηση είναι μαζική και πολύ καλά οργανωμένη.Ποτέ δεν έχουν καταφέρει τα Εξάθλεια ούτε κανένας άλλος (sic) να μας απαγορεύσουν ή να καθυστερήσουν την είσοδο μας το πρωί. (το βράδυ του 95 είναι άλλη περίπτωση) 60 άνθρωποι δεν θα είχαν καμιά τύχη, θα ήταν όλοι νοσοκομείο.Αυτό είναι απλά μαθηματικά και όχι καποιου είδος κομπασμός ή μαγιά εκ του ασφαλούς. Επιπλέον μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τα μπλοκ από τη μαζικότητα, τα συνθήματα κλπ και ΔΕν είναι δυνατό να μπερδέψεις ένα μπλοκ εκατοντάδων ανθρώπων με 20-30 ανθρώπους που φτιάχνουν τραπεζάκια.Ούτε είναι δυνατό να μη γνώρισαν τους φίλους απο την ΟΚΔΕ και το ΕΕΚ , τις δυο πιο φιλοαναρχικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ακόμα πιο απίθανο είναι να μην κατάλαβαν ότι είχαν απέναντι τους τη Ροσινάντε, την οποία από ότι φαίνεται οι μηδενιστές αναρχικοί αποκαλούν ... αναρχοκνε!Όλοι αυτοί γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και πολιτικά και προσωπικά ακόμα. Υπόψιν ότι ανεξάρτητα από που μπαίνει η ΚΝΕ στο ΕΜΠ (έχει μπει και από την Στουρνάρη δεν είναι εκεί το θέμα), δεν στήνει ποτέ τραπεζάκια στη Στουρνάρη, το συγκεκριμένο δε σημείο θεωρείται αποκλειστικά χώρος των αναρχικών και του εξωκοινοβουλίου. Αν η κατάσταση είναι εκρυθμη οι σύντροφοι δεν περνάνε ούτε από δίπλα Η σημερινή επίθεση μάλλον εντάσεται στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ μηδενιστών και κοινωνικών αναρχικών παρά σε οτιδήποτε άλλο. Φαίνεται άλλωστε και από την πρώτη ανακοίνωση, στην οποία προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στα θύματα της επίθεσης. Τα υπόλοιπα είναι για κάλυψη και κατανάλωση στον μικρόκοσμο των Εξαθλείων, ένας συνδυασμός ανευθυνότητας (μια μαλακία έγινε... κλπ) και αντικομμουνισμού.

ΥΓ Αυτά ισχύουν υπό την προυπόθεση α)ότι δεν μαζέψανε 50-60 τοξικούς από την πλατεία και τους είπαν πάμε να τις παίξουμε β) ότι δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις να παίξουν ξύλο με αναλογία 1 προς 4 το λιγότερο, γ) ότι δεν τους έστειλαν για να φάνε ξύλο και να δημιουργήθεί κλίμα.(αυτό συνήθως το κάνουν με μικρότερες ηλικίες και με κοπέλες)

Leather and Denim

Ανώνυμος είπε...

Μια απο τις πολλες απαντησεις που μπορουν να δοθουν σ αυτο που εβαλε ο ratm, ειναι οτι πλεον στα μπλοκ των "παιδιων" υπαρχουν φασιστες με τη βουλα. Κανονικοτατοι ωραιοτατοι χρυσαυγιτες πρακτορες που βολοδερνουν στις ανυπαρκτες, τρυπιες απο παντου "οργανωσεις" τους και δερνουν και τραμπουκιζουν αδιακριτως. Υπαρχουν και ντοκουμεντα απο την 20/10/11 που το αποδεικνυουν. Και ειναι δυσκολο και να βρεθουν και να πεταχτουν εξω απ αυτες, γιατι αμα καποιους τους ενωνει η αντικκε τζιχαντ, ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα ζητηματα.

ΥΓ. Ειναι ωραιο να μπορω να διαβαζω ξανα τα σχολια.

sniper