Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα σβήσουμε το ΚΚΕ

Αν και το συγκεκριμένο θέμα έχει πιθανότατα εξαντληθεί (όχι με την έννοια πως λύθηκε), τόσο εισηγητικά, όσο και στα σχόλια, η κε του μπλοκ καταγράφει κωδικοποιημένα κάποια σημεία που μας έκαναν "σοφότερους" χτες.

-Οι χρυσαυγίτες βουλευτές τσίταραν χτες Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν (διάλογος με Τσέτκιν) και γενικά όλους τους κλασικούς του μαρξισμού. Που με βάση τους τρομερούς συσχετισμούς και τα άλματα λογικής τύπου μπάτσος=όργανο=μπάτσος (ενώ το σωστό θα ήταν =μπαγλαμάς) που παρακολουθεί κανείς στο διαδίκτυο, είναι πιθανότατα από ομοφοβικοί μέχρι φασίστες.

-Αν το απόλυτο κριτήριο είναι ποιος ψηφίζει τι και μαζί με ποιον, δείξε μου τι ψήφισες να σου πω τι είσαι κι η θεωρία των δύο άκρων από το παράθυρο, όπως λέει η Αλέκα, τότε πρέπει να επισημάνουμε (και να προβληματιστούμε επ' αυτού) πως υπέρ του συμφώνου (ΣΣ) ψήφισε σχεδόν όλο το μαύρο μνημονιακό μέτωπο, που ψάχνει να βρει αλλού τεκμήρια προοδευτικότητας.

Κι αν αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο για το ποιος είναι-θεωρείται δημοκρατικός (και ποιος ομοφοβικός φασίστας), τότε ας καλωσορίσουμε στο μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που μπορεί να αναδειχτεί και πρόεδρος της ΝΔ) και το μεγάλο δημοκρατικό πνεύμα του Θόδωρου Φορτσάκη -που είναι μάλιστα και υπέρ της κατοχύρωσης της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

-Ο κυβερνητικός λόχος ξαφνικά αναθάρρησε και βγήκε επιθετικά από τη ντουλάπα του, για να δείξει πόσο προοδευτικός είναι. Τόσο προοδευτικός που θεωρεί πχ ότι στη Σοβιετική Ένωση καταπιέζονταν οι ομοφυλόφιλοι και οι γυναίκες (Φίλης) ή πως το ΣΣ είναι πιο σημαντικό από το μνημόνιο (τάδε έφη Τσακαλώτος). Αλλά αυτοί δυστυχώς δε διαθέτουν το πολύ καλό μάρκετινγκ που έχει το ΚΚΕ, για να γίνουν κι οι δικές τους δηλώσεις ανάρπαστες και να τους περιλάβουν οι επαγγελματίες τουιτεράδες.

Μάθαμε επίσης (Καραγιαννίδης) ότι τα σήμαντρα του ΚΚΕ χτυπάνε πένθιμα, σαν αυτά του Αμβρόσιου στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα (γιατί χωρίς λίγη θεωρία των άκρων, η ζωή μας θα ήταν άχαρη, τσίχλα δίχως ζάχαρη). Και δε μου λες μεγάλε, πότε ακριβώς θα ψηφίσετε το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους; Πότε; Σόρι, δε σε ακούω πολύ καλά, γιατί χτυπάνε από το πρωί κάτι σήμαντρα πένθιμα και μας έχουν τρελάνει.
Σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες...

-Παρεμπιπτόντως, αν έχω καταλάβει καλά, τα φορολογικά ζητήματα αποσυνδέθηκαν και βγήκαν από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες. Με άλλα λόγια, ένα απ' τα βασικά θέματα που άνοιξε τη συζήτηση και υπαγόρευε θεωρητικά την ανάγκη να ψηφιστεί το ΣΣ, παραμένει ανικανοποίητο. Τότε γιατί ακριβώς φιλιέται και χαμογελά ο κόσμος πατέρα; Και δεν ήταν κάτι που έπρεπε να το αναδείξουμε επιθετικά, για να φανεί η υποκρισία και οι πραγματικές στοχεύσεις της πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά;

-Από χτες βγήκαν παγανιά από το σεντούκι (αν είχαν μπει δηλ ποτέ), σαν έτοιμα και ώριμα από καιρό, σα θαρραλέα, διάφορα σχόλια του στιλ "ΝΤΡΟΠΗ!!!", "ξεράστε ελεύθερα", με κεφαλαία, θαυμαστικά και υστερικές κραυγές, που δε διαφέρουν πάρα πολύ ως λογική και ύφος από διάφορους φαιούς σχολιαστές του διαδικτύου.

Είναι θεμιτό να διαφωνεί κανείς και να θεωρεί λάθος πχ αυτό το απόσπασμα από την πρώτη ομιλία του Γκιόκα
Ούτε προκύπτει από επιστημονικά τεκμηριωμένες σύγχρονες έρευνες πώς προκύπτει ο σεξουαλικός προσανατολισμός προς το ίδιο φύλο. Σε μεγάλο βαθμό, έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αποκλειστικά ατομική απόφαση, ανεξάρτητα από τον κοινωνικό περίγυρο
ή αυτό
Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής. Βασικό στοιχείο θα είναι η ισοτιμία της γυναίκας, η απελευθέρωσή της από τη σκλαβιά του ατομικού νοικοκυριού, η απαλλαγή της από την αποκλειστική ευθύνη στην ανατροφή των παιδιών, η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου για την ισότιμη συμμετοχή της στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής, με μέτρα προστασίας της υγείας της, παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν από τη μητρότητα.

Αλλά αυτό απέχει αρκετά από το "ντροπή", το "ξεράστε ελεύθερα" κι άλλα τινά παρόμοια και μάλιστα σε ένα λεπτό θέμα, όπου ελάχιστοι έχουν μια κατασταλαγμένη θέση ή μια επεξεργασία σε στέρεα, επιστημονική βάση.
Θα μπορούσα πχ κι εγώ να πω ότι ξερνάω (ελεύθερα) με όσους θεωρούν το φύλο κοινωνική κατασκευή κι ατομική επιλογή του καθενός, αλλά τι ακριβώς θα ερχόταν να προσθέσει αυτό και πώς θα ωφελούσε το διάλογο;

-Στον αντίποδα, είναι κρίσιμο να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί πως το ΚΚΕ έχει δικούς του εκπροσώπους και κρίνεται από αυτούς. Κι όχι από τα άστοχα σχόλια και τις χοντράδες που μπορεί να γράφει ο κάθε αυτόκλητος υπερασπιστής του στο δίκτυο (κι αυτό συμπεριλαμβάνει προφανώς κι εμένα). Από την άλλη, αν πολλοί οπαδοί του κόμματος έχουν κι εκφράζουν ανοιχτά τέτοιες (ας τις πούμε έτσι χάριν συνεννόησης) ομοφοβικές απόψεις, αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της σύμπτωσης και πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά.

-Εν πάση περιπτώσει, αν κάποιοι μισούν τόσο πολύ το (δογματικό, σεχταριστικό, ομοφοβικό, σταλινικό και δε συμμαζεύεται) ΚΚΕ από το χάρτη, ας παλέψουν όλοι μαζί για να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα τον κομμουνισμό, όπου δε θα υπάρχουν τάξεις, κόμματα και πολιτική (με τη σημερινή έννοια τουλάχιστον) και συνεπώς το ΚΚΕ θα καταργηθεί-απονεκρωθεί εκ των πραγμάτων.

Κατά τα άλλα, είδαμε-μάθαμε-ακούσαμε.
Μια πολύ καλή ομιλία της Αλέκας, που (είναι καλό να τη δείτε ολόκληρη από το βίντεο του 902 και όχι μόνο από τα αποσπάσματα του σημερινού Ρίζου, που δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικά, και) δείχνει (κατά τη γνωμη μου) τις βαθιές γνώσεις της πάνω στο ζήτημα των έμφυλων σχέσεων και κάθε άλλο παρά αμηχανία (την οποία διέκριναν κάποιοι αναλυτές στο δημόσιο λόγο του κόμματος).



-Την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής, της Αγίας Γραφής από το Νικολόπουλο. Είναι ζήτημα όμως αν το κείμενό της επιδέχεται τροπολογιών και συμπληρώσεων -όπως διαμορφώθηκαν εξάλλου, στο πέρασμα των χρόνων, και τα περισσότερα ιερά κείμενα.

-Το Ζουράρι να διαφοροποιείται από τους Ανελ και να υπερψηφίζει το ΣΣ στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα του και της πρωτοπόρας μελέτης του για τη σεξολογία -που κατατέθηκε κι αυτή στα πρακτικά.

-Τον Πειραιώς Σεραφείμ να αποφαίνεται ότι με το στοματικό έρωτα αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου του στόματος (να τι συμβαίνει όταν δε χρησιμοποιούμε σωστά τον οργανισμό μας). Υποθέτω πως με το ίδιο σκεπτικό, για τα αυξημένα κροιύσματα του καρκίνου του μαστού μπορεί να ευθύνονται πχ τα λεγόμενα ισπανικά (που στα ισπανικά πάντως λέγονται κουβάνο, νομίζω). Άλαλα τα χείλη των ασεβών (και στην κυριολεξία...)

Ενώ δεν είδαμε την ψήφο της Λιάνας Κανέλλη, που ήταν απούσα, καθώς στο τέλος της συνεδρίασης είχε μείνει μόνο ο Γκιόκας από την ΚΟ του ΚΚΕ.

132 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πειραιως σεραφειμ πρεπει να ακουει πολυ iron maiden. Αυτο περι στοματικου ερωτα και καρκινου το ειχε δηλωσει πριν μερικους μηνες ο bruce dickinson και "επαιξε" παρα πολυ στα σοσιαλ μυδια.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Το αρχικό ζήτημα είναι το σύμφωνο συμβίωσης και η θέση του ΚΚΕ για αυτό.Το ξεπετάς λέγοντας 'δεν είναι σωστή' για να ασχοληθείς με διαδικτυακά σχόλια επάνω σε αυτό.Τα διαδικτυακά σχόλια όμως γίνονται από ανώνυμους (ενδεχομένως κ εμπαθείς) και η ιστορική τους σημασία είναι μηδαμινή.Δεν ισχύει το ίδιο προφανώς για τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ.Πόσο μάλλον όταν αυτές προκύπτουν μέσα από ρατσιστικά ιδεολογήματα σχετικά με τους ομοφυλόφυλους κι από μία αντιδραστική θέση για την οικογένεια.
Για να το κάνω λιανά το ζήτημα δεν είναι απλώς η θέση του ΚΚΕ για το ΣΣ αλλά από που προκύπτει αυτή,σε ποια θεώρηση δηλ. στηρίζεται.Κι εφόσον οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τοποθετήθηκαν επάνω στο ζήτημα χρησιμοποιώντας τη ρητορική των 'προβληματικών και άρρωστων ομοφυλόφιλων'* (που δεν απέχει και τόσο αρκετά από το ξεράστε ελεύθερα) υπάρχει σίγουρα σοβαρό πρόβλημα.Πόσο μάλλον όταν στην αντιπρόταση για μία άλλη κοινωνία συμπεριλαμβάνει ένα πρότυπο σταθερής ετεροσεξουαλικής συμπεριφοράς.Αλήθεια τι θα σημαίνει αυτό για όσους παρεκκλίνουν από αυτή;

Το ότι το ΣΣ δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα συριζαίο νεοδημοκράτη καπιταλιστή γενικότερα δεν αναιρεί την εξόχως προβληματική βάση επάνω στην οποία στηρίχθηκε η θέση του ΚΚΕ για το ΣΣ.Κι αυτή η προβληματική βάση είναι η αναπαραγωγή από ένα ΚΚ ομοφοβικών αντιλήψεων και ρατσιστικών στερεοτύπων.Το πώς φτάνει εκεί ένα ΚΚ (ποια η συμβολή των μελών του ΚΚ στη διαμόρφωση θέσης επάνω στο ζήτημα και ποιος διάλογος προηγήθηκε;) είναι μία δεύτερη εξίσου σημαντική προβληματική

Ανώνυμος είπε...

http://www.oralcancerfoundation.org/hpv/hpv-oral-cancer-facts.php

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καταρχάς δεν ξεπέταξα τπτ ως σωστό ή λάθος.
Κατά δεύτερον, μίλησα κυρίως για επαγγελματίες τουιτεράδες - διαμορφωτές γνώμης.
Κατά τρίτον, η ποσότητα των δοαδικτυακών σχολίων διαμορφώνει επίσης γνώμη και ως προς αυτό υπάρχει κι ένα κομμάτι αυτοκριτικής για το τι γράφουν οι δικοί μας οπαδοί.
Κατά τέταρτον ξεπερνάς πολύ εύκολα το κομμάτι της αυτοκριτικής και ειδικά το προηγούμενο σχετικό κείμενο.
Κατά πέμπτον, αυτά που γράφεις για το ΚΚΕ (άρρωστοι ομοφυλόφιλοι, ρατσιστικά ιδεολογήματα) είναι ένα σκιλαχτρο που στήνεις για να κατατροπώσεις και δεν έχουν σχέση με τις θέσεις του, οπότε σε τι ακριβώς να απαντήσει κανείς..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι επισης ενα ψευδωνυμο, για να γινεται κουβεντα, αλλιως χανεται το νημα

Ανώνυμος είπε...

Πού αναφέρθηκαν ως άρρωστοι οι ομοφυλόφιλοι από το ΚΚΕ;Κ επίσης 2 βδομάδες τώρα που υπάρχει το θέμα έμπαινες σε αυτό ή σε άλλα "red blogs" για να δεις τι έχει γραφτεί;Εδώ είναι το 3ο σχετικό,αλλού υπάρχουν επίσης πολλά. Γενικά για το συγκεκριμένο θέμα κ ο τελευταίος κκες μπλόγκερ έχει πει άποψη.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς το ξεπέταξες.Δεν ασχολήθηκες καθόλου με το πώς προέκυψε αυτή η θέση
Κατά δεύτερον μίλησες πολύ για αυτούς αναντίστοιχα σε σχέση με το μέγεθός τους.
Κατά τρίτον σίγουρα 'διαμορφώνουν γνώμη' όπως γνώμη διαμορφώνουν και οι θέσεις
Κατά τέταρτον η 'αυτοκριτική' στην οποία αναφέρεσαι σε προηγούμενο κείμενο δεν είναι παρά γενικές διαπιστώσεις (να κάνουμε αυτό ή εκείνο συμβαίνει το άλλο) χωρίς να προκύπτει ευθεία κριτική για τη διατυπωμένη θέση
Κατά πέμπτον δεν στήνω κανένα σκιάχτρο.Η διατύπωση του Γκιόκα είναι σαφής.Η ομοφυλοφυλία 'σε μεγάλο βαθμό' σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ είναι 'αποτέλεσμα ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ.'Δηλαδή αν δεν είναι αυτό ρατσιστική και ομοφοβική αντίληψη τότε τι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Παντως αν αναδειχτηκε κατι περιτρανα αυτες τις μερες ειναι ο σκοταδισμος του κοσμοπολιτισμου του κεφαλαιου και του φιλελευθερισμου.
Βγαινουν διαφοροι χωρις να αρθρωνουν οχι σοβαρο φιλοσοφικό αντιλογο αλλα ουτε καν δομημενο με 3 επιχειρηματα της προκοπης και αφοριζουν ως νεοι παπες. "αντιμαρξιστικη η θεωρηση του ΚΚΕ", "αντιδιαλεκτικη η αναλυση του", "ελειπης η τοποθετηση της Παπαρηγα" κλπ
Γιατι? Ρωταω εγω και ο καθενας. Γιατι ετσι. Ουσιαστικα απαντουν.
Γιατι το λεει ο Ποταμις ή ο Λεβεντης ή ο Πρετεντερης ξερω γω.
Απο τη μια βλεπεις ομιλιες σαν της Αλεκας που πραγματι δειχνουν βαθια γνώση απο την αλλη αφορισμους της νεας νεοφιλελε ρωμαιοκαθολικης εκκλησιας.
Οκ. Σεβαστο αλλα το ποιος ειναι σκοταδιστης και συντηριτικος και ποιος προοδευτικος στο ζητημα θα μου επιτρεψετε να εχω τη δικη μου αποψη και να μη συμεριζομαι τη "μαρξιστικη" αναλυση του καθε Φιλη...

ratm

Ato είπε...

Πως προέκυψε δηλαδή αυτή η θέση του κόμματος; Έχει κάποιος σαφή απάντηση πέρα από ένα ασαφέστατο ''συντηρητισμός'' ή ''ανεπαρκής μαρξιστική ανάλυση'';
Δεν είναι εύκολο να διαπιστώνεις τους λόγους τέτοιων θέσεων, ειδικά από τη στιγμή που δεν προέκυψαν πρόσφατα αλλά παραμένουν από πολύ παλιά. Αν κάποιος θεωρεί ότι ξέρει να παραθέσει σαφέστατα τους λόγους ας το κάνει αντί να ζητά από άλλους. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουν όλοι γιατί στήριξαν το σύμφωνο εκεί που πριν καμιά δεκαετία θα ήταν κατά, απλά είναι το ρεύμα. (άσχετα αν είναι σωστό ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Πού ακριβώς αναφέρθηκε από τον Γκιόκα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας; Δεν το βρίσκω πουθενά.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Όλοι σχεδόν στα μπλογκς που στηρίζουν το ΚΚΕ στο διαδίκτυο τα κάνατε μούσκεμα σε αυτό το θέμα. Άσχετα αν είχατε τις επιφυλάξεις σας πάνω σε πλευρές της θέσης του Κόμματος, αυτό που λέμε εμπιστοσύνη στο Κόμμα είναι ανύπαρκτο. Τουλάχιστον να κρατάγατε μια πισινή και να λέγατε "κάτι ξέρουν αυτοί και τα λένε, δεν ρίχνουν χωρίς λόγο γροθιά στο μαχαίρι, είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής κομμουνιστικής σκέψης"... Με την στάση σας δώσατε άλλοθι στην επίθεση.
Κατά τα άλλα να ξανανοίξετε τους κλασικούς, και να μας πείτε αν από την αρχαία Αθήνα μέχρι σήμερα, η σεξουαλική συμπεριφορά καθόριζε τα νομικά κατοχυρωμένα κοινωνικά και ατομικά διακαιώματα στην οικογένεια. Αυτό λέει ο Ένγκελς; αυτά λέει πως καθορίζουν το περιεχόμενο, τη μορφή, τη λειτουργία της οικογένειας και της νομικής της έκφρασης το γάμο;

τριχωτός και αξυριστος

Ανώνυμος είπε...

Καλά, σε λίγο τύποι σαν τον ανώνυμο σχολιαστή θα μας πουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάποιο πρόβλημα με τη σεξουαλική συμπεριφορά του γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλοι και επομένως είναι ομοφοβικοί. Και για να μην είμαστε ομοφοβικοί, είμαστε και υποχρεωμένοι για παράδειγμα να δεχτούμε και το φλέρτ ενός ομοφυλόφιλου ή ακόμα και να κάνουμε σεξ μαζί του. Αν τους απορρίψουμε κινδυνευουμε να χαρακτηριστούμε ομοφοβικοί...Κι αν το απιδί μου αύριο με ρωτήσει γιατί δεν κάνω τα ίδια με τους ομοφυλόφιλους...να του πώ ότι είμαι καθυστερημένος και μ...κας. Να του πώ κιόλας ότι έχει οφθαλμαπάτες που με βλέπει σαν άντρα και τη μάνα του σαν γυναίκα...Όχι αυτά που βλέπει είναι "οφθαλμαπάτες" που έχει επιβάλει ο καπιταλισμός.
Τέλος πάντων!
Αυτή η σαχλή επιχειρηματολογία μου είναι αντίστοιχη της επιχειρηματολόγίας τύπων σαν του ανώνυμου...
Γιατί κανείς από δαύτους που κατα τα άλλα ξιφουλκούν ΜΕ ΘΕΡΜΗ ενάντια στο ΚΚΕ, δεν έχουν να πούν κάτι ουσιαστικό πέρα από ατακαδόρικές τετριμένες προπαγανδιστικές τοποθετήσεις. Κανείς από αυτούς δεν μπήκε στον κόπο να στηρίξει θεωτρητικά και επιστημονικά τις θέσεις τους. Γιατί και αυτά που εμφανίζουν ως επιστημικές απόψεις είναι ένα αναμάσημα ιδεαλιστικών τοποθετήσεων για την κοινωνία. Τοποθετήσεων το ίδιο αντιδραστικές με τις θρησκευτικές!
Και για να τελειώνω. Το ΣΣ δεν είναι τίποτα άλλο από την πιο εκχυδαϊσμένη μορφή της αστικής οικογένειας και το ίδιο σάπιο όσο και ο καπιταλισμός.
Το περίεργο με όλους αυτούς που από τα "αριστερά" κριτικάρουν το ΚΚΕ (με την γνωστή αναπαραγωγή των αστικών αντιλήψεων περι ελευθερίας)για το ΣΣ για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι οι ίδιοι θιασώτες των υποτίθεται ελέυθερων σχέσεων ανδρογυνων μακριά από συμβάσεις και νομικά σύμφωνα ή οικογένειες, που τα θεωρούν παρωχημένα...και μικροαστικές προκαταλήψεις. Μάλιστα θεωρούν ότι είναι δικαίωμα να μην κάνουν παιδιά...
Λοιπόν ας κοπεί η σπέκουλα και ας αποκτήσουν ενιάια αντίληψη για τη ζωή και την κοινωνία. Ή μήπως έχουν και δεν είναι άλλη από την αστική αντίληψη και δειλιάζουν να την υπερασπιστούν;
Εγώ πάντως έχω διαβάσειτο τι έχουν γράψει Μαρξ-Ενγκελς-Λένιν ...Ας σκύψουν κάποοι άλλοι να μελετήσουν,που μόνο τσιτάτα διαστρεβλωμένα πετούν, αδυνατώντας να επιχειρηματολογήσουν!
Όσοι με σοβαρό τρόπο παρακολουθούν το ζήτημα μόνο ένα μπορούν να παραδεχτούν, ακόμα κι αν διαφωνούν κάθετα με το ΚΚΕ: το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με απεριόριστο σεβασμό και ειλικρίνια τους ομοφιλόφυλούς. Πολύ περισσότερο είναι το μοναδικό κόμμα που δεν τους διαχωρίζει από την υπόλοιπη κοινωνία. Γιατί αυτό είναι ο πραγματικός σεβασμός, μακριά από ψηφοθηρικά παιχνίδια.
kk-1

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εικόνα από τη δουλειά, συνεργείο εργατών, σήμερα πρωϊ στον Πειραιά, συζητάει (μεταξύ τυρού και αχλαδίου...) το γ@^#^$νο ΣΣ.
Σχεδόν όλοι: "Ο κόσμος καίγεται και το mou#i χτενίζεται"!
...και ο χρυσαυγήτης: "Το ΚΚΕ(!!!) νομιμοποίησε τους φούstides"!
(Η σιδηρά εξίσωση: τΣύριζας => Μπολσεβίκοι => ΚΚΕ!!!)

Ετσι για να πάρετε μιαν ιδέα, πως προσλαμβάνει ο λαός τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς των εκπροσώπων σας στο γνωστό μπουρδέλο, που θέλατε να κάψετε αλλά σας εμπόδισε το ΠΑΜΕ....
Τελικά η Αντίδραση, δια του Τσίπρα, ξέρει πολύ καλά τι κάνει.
------------------------
Αντί να χάνετε τον καιρό σας, διαβάστε στο σημερινό "Ρ" το άρθρο του Γ. Μαργαρίτη, για την "Αραβική Ανοιξη".
Μην το χάσετε.

modesto είπε...

ποσο βλαμενος μπορει να ειναι ο κοσμος;;;;
μεχρι τωρα οσοι κραζουν το ΚΚΕ το κραζουν γιατι τολμησε να πει την γνωμη ως προς την υιοθεσια των παιδιων.
για τις θεσεις του οτι οποιος θελει κανει οτι θελει και εμεις ειμαστε εναντια στους διαχωρισμους και το να μπουν και ποιο αυστηρες ποινες σε οσους κανουν σεξιστικα σχολια και πραξεις γαργαρα, δεν μας νοιαζει αυτο. οχι μονο να κραξουμε.
ΚΑΝΕΙΣ δεν μου εχει εξηγησει ακομα γιατι καποιος που εχει αρνηθει την φυση του (τεκνοποιηση) θελει να υιοθετησει παιδι. στην τελικη ας το κανει κανονικα εκτος γαμου αν θελει. τι τους ωθει να θελουν παιδι απο την στιγμη που αρνουνται την πραξη, το ψαχνει η επιστημη, οπως επισης ψαχνει και το αν ειναι θετικο στην ανατροφη του παιδιου, δεν υπαρχει καμια τεκμηριωμενη αποψη, οποτε στου κασιδι το κεφαλι να μαθουμε με θυματα τα παιδια, ωραια αποψη.
οσο για τα διακιωματα.
κανετε γαργαρα οτι τα "δικαιωματα" που αναγνωριζει ο νομος τα καταργει με τα μνημονια η κυβερνηση και οτι θα μπορουν να λυθουν ακομα και σημερα με το νομικο πλαισιο που υπαρχει.
αλλα εκει που μενω αναυδος, ειναι η πρεμουρα των αντισυμβατικων ομ/λων να θελουν να βαλουν το κεφαλι τους στον ντορβα με τον ποιο αναχρονιστικο θεσμο του αστικου κρατους.
περαστικα σας!

Unknown είπε...

Να ρωτησω κι εγω με τη σειρα μου που ψηφιζω ΚΚΕ. Ποια ειναι η διαδικασια εσωκομματικα; Κατεβαινει ενα τετοιο θεμα στα μελη; και αν οχι γιατι; Συμφωνω ναι μεν οτι προτεραιοτητα ειναι το ταξικο κριτηριο, οχι ομως στην απαγορευση της υιοθεσιας γιατι τοτε σε πολλους θα πρεπε να απαγορευτει η τεκνοποιηση, ανεξαρτητως σεξουαλικου προσανατολισμου. Δηλαδη καποιος που εχει κανει οικογενεια και αποφασιζει ας πουμε στα 40 του να ζησει ως ομοφυλοφιλος, τι θα κανεις; Θα του παρεις τα παιδια του; Και για να επανελθω στο αρχικο ερωτημα, αν η βαση διαφωνει με τη θεση της ηγεσιας, τι γινεται;
Ναταλι

Saportoutourki είπε...

Ήταν η εποχή που το κόμμα κατά τη γνώμη μου έπρεπε να τρολάρει τους πάντες. Εκτος απο παππαδες κλπ.
Συμφωνώ με το μπρεζνιεφικο ξερατο ελευθερο για τις θεσεις του Γκιοκα. Οχι απλα συζητησιμες, αβασιμες και επιπλεον πολλοι κουκουεδες τις ασπαζονται δυστυχως.

Στο τρολαρισμα.
Αν το ΣΣ προβλεπει συμβιωση μεταξυ πρωτου βαθμου συγγενων, με συμφερει να χωρισω τη μανα μου απο τον πατερα μου για να μην καταπιεζεται και να συναψω ΣΣ με τον πατερα μου για να γλιτωσει ο εργοδοτικουκος μου τα ασφαλιστκα, να μου δωσει τα μισα στο χερι μαυρα και να τους παρω αυτη τη γαμημενη σομπα πελετ για να ζεσταθει το κωλαρακι τους και να σταματησουν να πληρωνουν στη δεη τα αλαλα κουλα τρελα ποσα. Να συμβιωσουν αυτοι στην ιδια στεγη χωρισμενοι, να ζησουμε επιτελους ολοι μαζι σαν οικογενεια.
Αν ο μπαμπας πει πως τον παρατησα, δεν στεκει, γιατι δεν υπαρχει εγκαταλειψη συζυγικης στεγης αλλα συμβιωση.

Επειτα, πιστευω οτι το ΣΣ πρεπει οντως να επεκταθει σε πολυγαμικα... ζευγαρια. Μαλλον. Πολυγαμικα...
Πολυγαμικες οικογενειες;
Πως θα το πουμε αυτο ρε παιδια;
Τελος παντων, να επεκταθει το ΣΣ σε πολυγαμικους, οπου ολοι μαζι, ανεξαρτητα απο το σεξουαλικο μας προσανατολισμο, αλλα ενταγμενοι σε ενα πιθανολογικο ΣΣ τυπου
προσανατολισμου, τυπου Beverly Hills, στο οποιο τη μια συμβιωνω στο δωματιο 1 με την μπρεντα και την αλλη στο δωματιο 2 με τον μπραντον, θα ειμαστε απο κοινου ασφαλισμενοι και φορολογουμενοι.
Π.χ. Νομος Αττικης : ΕΝΑ Συμφωνο Συμβιωσης, για ολους. Ολοι μπλεκουμε με ολους. Ολοι απο κοινου ταμειο. Εργοδοτικος κομμουνισμος. Μια εισφορα για ολους και τα υπολοιπα οποιους δουλευει απο το ενιαιο ΣΣ.
Μπορει να μην βγαινουν τα νοσοκομεια με τοσες λιγες εισφορες, αλλα θα δοθει ωθηση στην αγορα, η Ελλαδα θα γινει ανταγωνιστικη και θα εχουμε ολοι ασφαλεια.

Γενικα. Ολη η Ελλαδα μια παρτουζα, ενα ΣΣ, στο οποιο φορολογουμαστε απο κοινου.
Το θεμα ειναι, θα μας ανηκουνε ολα ή θα ανηκουνε παλι ολα σε λιγους; Δλδ θα ξεγελασουμε εμεις τους εργοδοτες και το κρατος ή αυτοι εμας;

Παλι κουκουεδικα μιλαω.

Παμε λιγο πιο προοδευτικα.
ΣΣ και με ανηλικους. Απο κοινου υϊοθεσια αλλων ανηλικων για να εχουνε να παιξουνε. Να μοιραστουν τα παιχνιδια τους. Αλλη στεγη, κοινα παιχνιδια, κοινη ασφαλιση με πληρη χρηματοδοτηση απο το πιθανολογικο ΣΣ. Και παλι, δουλευει ενας, ασφαλιζονται ολοι αυτοματα.

Και Συμφωνο Υπερπαραγωγη. Ολη η Ευρωπη μια αγκαλια. Πολυγαμια. Ενας δουλευει, ενας πληρωνει, ασφαλισμενοι ολοι.


Προβληματα τελος.

Ανώνυμος είπε...

@ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΑΤΟΥΝΑ,
Ορισμένα πράγματα:
-Φαντάζομαι ότι επιχειρήματα σαν αυτό "Συμφωνω ναι μεν οτι προτεραιοτητα ειναι το ταξικο κριτηριο, οχι ομως στην απαγορευση της υιοθεσιας γιατι τοτε σε πολλους θα πρεπε να απαγορευτει η τεκνοποιηση, ανεξαρτητως σεξουαλικου προσανατολισμου", μόνο ως γελοιότητα εκλαμβάνεται!
-Επειδή προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με το ΚΚΕ, μην μας μεταφέρεις σαν θεσφατο τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν στα άλλα κόμματα, που η βάση νομίζει ότι καθορίζει πολιτική και ηγεσία, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν ό,τι θέλουν οι ηγεσίες έχοντας τη βάση γραμμένη.
-Αν προσμετράσαι στην προπάθεια κτυπήματος του ΚΚΕ, τότε γελάστηκες! Απλά αποδεικνύεις ποιά είναι η καούρα όλων σας που δήθεν ενδιαφέρεστε για τα ναθρώπινα δικαιώματα.
-Αν νομίζεις επίσης ότι το ΚΚΕ χάνει από τη στάση του, τότε γελάστηκες διπλά!
kk-1

Saportoutourki είπε...

Διοτι, κοιταξτε να δειτε, που λεει και μια Αλεκα, εμεις ποτε δε διαφωνησαμε με τον συν-πουτσισμο κον-μουνισμο. Το αντιθετο. Η διαλεκτικη συνθεση Μαρκουζε και Μαρξ βρισκεται ακριβως στο ΣΣ που ειναι και το μελλον της ανθρωποτητας.

Ωστοσο, διαφωνω με το Κομμα στην προπαγανδιση του Συμφωνου Συμβιωσης ως σοσιαλιστικου πυρηνα. Διαφωνω με λιγα λογια πως ο συνπουτσιμος μπορει να εφαρμοστει σε μια μονο χωρα.

Πρεπει ΤΩΡΑ να το ξεκαθαρισουμε και να το προπαγανδισουμε, εχοντας ως κεντρικα συνθηματα:

Η Ευρωπη "ενωνεται". Η Ελλαδα προχωρα. Νεος τροπος συμβιωσης, νεες ανα-παραγωγικες σχεσεις.

Δεν υπαρχει τριτος δρομος. Υπαρχει ενας δρομος, τριων φύλων, σε μια ενιαια Ευρωπη, εδω και τωρα.

Συμβιωση, Πολυγαμια, Κοινοβιωση. Ολη η Ευρωπη αγαπα, ολη η Ευρωπη μια οικογενεια.

Συμβιωσε κι εσυ στην Ευρωπαϊκη Οικογενεια. Διεθνιστικος συν-πουτσισμος. Γινε ενα.

Ανώνυμος είπε...

Kαι κάτι ακόμα: όλοι εσεις οι χαρούμενοι "προοδευτικοί" επικριτές του ΚΚΕ,πως θα τοποθετηθείτε απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις για το ασφαλιστικό που έρχεται; Τι θα πέιτε για τους δήθεν προοδευτικούς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.α.; Ή μήπως αυτό δεν αφορά πλέον τα ομόφυλά ζευγάρια; Ή μήπως αυτοί πλέον είναι κατωχηρωμένοι; Ή μήπως τελικά πάλι θα σας φταίει το ΚΚΕ και θα μας λέτε ότι έχει συντηρητικές θέσεις; Ή μήπως τελικά μας δουλεύετε ψιλό γαζί και θα εφευρίσκετε πάλι άλλοθι για να συκοφαντειτε το ΚΚΕ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

"Ετσι για να πάρετε μιαν ιδέα, πως προσλαμβάνει ο λαός τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς των εκπροσώπων σας στο γνωστό μπουρδέλο, που θέλατε να κάψετε αλλά σας εμπόδισε το ΠΑΜΕ...."
"Kαι κάτι ακόμα: όλοι εσεις οι χαρούμενοι "προοδευτικοί" επικριτές του ΚΚΕ,πως θα τοποθετηθείτε απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις για το ασφαλιστικό που έρχεται;"

Δε ξέρω σε τι κόσμο νομίζετε ότι μιλάτε αλλά πολλοί απ' όσους διαφωνούμε με το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα, συμφωνούμε μαζί του σε όλα τ' άλλα. Απευθυνθείτε και σ' εμάς, όχι μόνο στους συριζαίους.


"αυτό που λέμε εμπιστοσύνη στο Κόμμα είναι ανύπαρκτο. Τουλάχιστον να κρατάγατε μια πισινή και να λέγατε "κάτι ξέρουν αυτοί και τα λένε, δεν ρίχνουν χωρίς λόγο γροθιά στο μαχαίρι, είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής κομμουνιστικής σκέψης"."

Αν ξέρουν περισσότερα απ' αυτά που λένε για το συγκεκριμένο να τα μοιραστούν. Εγώ ακόμη να καταλάβω τι λέει το κόμμα σε μια κνίτισσα που κάνει παιδιά. Πώς θα πρέπει να φέρεται για να μεγαλώσουν τα παιδιά της ομαλά και τι διαφορετικά θα πρέπει να κάνει ο κνίτης;


"Κατά τα άλλα να ξανανοίξετε τους κλασικούς, και να μας πείτε αν από την αρχαία Αθήνα μέχρι σήμερα, η σεξουαλική συμπεριφορά καθόριζε τα νομικά κατοχυρωμένα κοινωνικά και ατομικά διακαιώματα στην οικογένεια."

Εγώ ξέρω ότι τα καθόριζαν οι σχέσεις παραγωγής, όχι η φύση. Γι' αυτό και μεταβάλλονται. Γενικά ξέρω ότι το να θεωρούμε πως υπάρχει ένα πρότυπο συμπεριφοράς, σωστό και αναλλοίωτο εις τους αιώνας των αιώνων είναι ιδεαλισμός αλλά γενικά μπορεί να τα ξέρω και λάθος.


"Κι αν το απιδί μου αύριο με ρωτήσει γιατί δεν κάνω τα ίδια με τους ομοφυλόφιλους...να του πώ ότι είμαι καθυστερημένος και μ...κας. Να του πώ κιόλας ότι έχει οφθαλμαπάτες που με βλέπει σαν άντρα και τη μάνα του σαν γυναίκα..."

Νομίζω αυτά τα λογύδρια για τα παιδιά που κινδυνεύουν να... κάτι πράγματι κινούνται στα όρια της ομοφοβίας.
Όλοι μάθαμε τι είναι οι ομοφυλόφιλοι και κανείς μας δεν απέκτησε ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα.


"οπως επισης ψαχνει και το αν ειναι θετικο στην ανατροφη του παιδιου, δεν υπαρχει καμια τεκμηριωμενη αποψη, οποτε στου κασιδι το κεφαλι να μαθουμε με θυματα τα παιδια,"

Το ΚΚΕ δε λέει όμως ότι το ψάχνει ακόμα η επιστήμη και επιφυλασσόμαστε. Έχει ήδη άποψη και αρκετά απόλυτη.


ΓΜ

Ανώνυμος είπε...


Ομιλία Γκιόκα: "Ως ΚΚΕ, μάλιστα, στεκόμαστε απέναντι σε όσους και όσες προβαίνουν σε πρακτικές στιγματισμού, διακρίσεων σε βάρος τους. Εχουμε ψηφίσει, όλα αυτά τα χρόνια, διατάξεις που έχουν έρθει στη Βουλή για να τιμωρούνται αυστηρότερα τέτοιου είδους συμπεριφορές και φυσικά δεν αδιαφορούμε για μια σειρά ζητήματα που τέθηκαν και αφορούν τη διαβίωση, Υγεία, Ασφάλιση που τίθενται."


Αυτό για να θυμάστε μερικοί οτι η ομοφοβία σας δεν είναι κκε. Βρήκατε παπά και πάτε να θάψετε 5-6. Ουσιαστικά αναπαράγετε την προπαγάνδα που ρίχνει το σύστημα, απο την αντίθετη. Αντί να κρίνετε ψύχραιμα και λογικά, λέτε "α, είμαστε τέτοιοι ε; Ε καλά κάνουμε και είμαστε" και το τραβάτε στα άκρα. Ευτυχώς το κόμμα δε λειτουργεί με τέτοιες λογικές.



Άτριχος, φλώρος και θυληπρεπής

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέροντα τα όσα γράφει για το θέμα ο Θανάσης Αλεξίου σε ένα άρθρο στο "Ατέχνως":

"Αν εξαιρέσει λοιπόν κανείς την αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων, μέρος των οποίων είναι η επέκταση του γάμου και της υιοθεσίας σε όλους/όλες (ανεξάρτητα του σεξουαλικού προσανατολισμού), κάθε άλλο παρά συμβάλλει η «αγιοποίηση» ενός αστικού θεσμού (γάμος, οικογένεια κ.λπ.) στην κοινωνική χειραφέτηση. Ουσιαστικά τα άτομα προσδένονται ακόμη περισσότερο στην ιδεολογία του οικογενεισμού. Αντί λοιπόν να τίθεται στην ημερήσια διάταξη η κατάργηση της οικογένειας και του γάμου ενισχύεται η νομικοποίηση των προσωπικών σχέσεων, πράγμα που διευρύνει τον βιοπολιτικό έλεγχο πάνω στο κοινωνικό σώμα. Έτσι όμως παραβιάζεται μια βασική αρχή της αστικής νομιμότητας που θέλει το κράτος (ως δημόσια σφαίρα) έξω από την ιδιωτική σφαίρα των ατόμων. Ωστόσο αυτοί που αντιτίθενται στο Σύμφωνο Συμβίωσης υιοθετώντας τον προβληματική του κοινωνικού υποκειμένου (και νομίζω πως ορθά θέτουν το ζήτημα) και αποδέχονται, όπως το θέτει ο Φ. Ένγκελς, πως οι κοινωνικές σχέσεις και οι κοινωνικοί ρόλοι, επομένως και η οικογένεια, τα φύλα, οι σεξουαλικές πρακτικές κ.λπ., έχουν ιστορία και δεν είναι «φύση», οφείλουν, όταν απορρίπτουν το Σύμφωνο Συμβίωσης, να ζητούν και την κατάργηση της οικογένειας και του γάμου, κοντολογίς την αστική ηθική. Μόνο από αυτή την οπτική η εναντίωσή τους στο Σύμφωνο Συμβίωσης θα ήταν πειστική.

Επομένως η εισαγωγή του Συμφώνου Συμβίωσης δεν υποσκάπτει το θεσμό της οικογένειας, όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά τον ενισχύει, πόσο μάλλον όταν η οικογένεια ελέγχεται πλήρως μέσω του οικογενειακού δικαίου και άλλων προνοιακών μηχανισμών από το κράτος".

Στο ίδιο σάιτ (atexnos.gr) διάβασα και μια άλλη άποψη, του Νίκου Μόττα η οποία βέβαια είναι ταυτόσημη με όσα είπε στη Βουλή ο Γ.Γκιόκας. Ο Μόττας θέτει ορισμένα, κατά τη γνώμη μου σωστά πράγματα, όπως π.χ. "Τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, παρατηρείται μια προσπάθεια να διαχωριστεί η κοινωνία με βάση τα «ατομικά δικαιώματα». Πρόκειται για μια προσπάθεια διαχωρισμού εξαιρετικά βολική για το καπιταλιστικό σύστημα – τη θέση του ταξικού διαχωρισμού της κοινωνίας να πάρει ένας διαχωρισμός στη βάση «ατομικών δικαιωμάτων» και προσωπικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός του καθενός. Η ιστορία του καπιταλιστικού, εκμεταλλευτικού συστήματος βρίθει παραδειγμάτων όπου, σκοπίμως, ο ταξικός διαχωρισμός της κοινωνίας συσκοτίζεται με τεχνητούς διαχωρισμούς μέσα στις ίδιες τις κοινωνίες...". Πιο κάτω όμως, υπάρχει μια νομίζω αυθαίρετη διαπίστωση, την οποία αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποίησε σε συνέντευξη της και η Βιβή Δάγκα του τμ.δικαιωματων της ΚΕ ότι ...

"Η βιολογική σχέση άνδρα-γυναίκας, ως αποτέλεσμα της φυσιολογίας του ανθρώπου, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα για την ομαλή ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Σε διαφορετική περίπτωση, η αντίληψη που γεννά στο παιδί η συμβίωση με ομόφυλους γονείς έχει, εκ των πραγμάτων, χαρακτήρα ανορθολογικό και διαστρεβλωμένο. Ασφαλώς, στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσεται στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας σχετική συζήτηση και έρευνα, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε μια ενιαία, ευρείας αποδοχής επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη".

Δεν ξέρω, προσωπικά τουλάχιστον, κάποια επιστημονική μελέτη που να λέει ότι η βιολογική σχέση άνδρα-γυναίκας αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα για την ομαλή και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Εάν βρει κάποιος καλό θα είναι να μας το παραθέσει.

Νομίζω, ότι το όλο θέμα έχει πολλές παραμέτρους και είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Η κριτική από μεριάς ΚΚΕ, η γενικά από την Κουκουέδικη μαρξιστική-λενινιστική σκοπιά έχει αρκετά στοιχεία που πράγματι αξίζουν να ακουστούν, αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνει βαθύτερη έρευνα στα ζητήματα που άπτονται του φύλου, της κοινωνικής χειραφέτησης και του πως μπορούν οι LGTB να ενσωματωθούν πιο αποτελεσματικά στο ταξικό κίνημα.

Gorky

Ανώνυμος είπε...

Είμαι αυτός π έγραψα το αρχικό σχόλιο και επανέρχομαι θα χρησιμοποιήσω και ψευδώψνυμο μια που το ζήτησε και ο 'sfyrodrepano'.Πρώτα απ'όλα δεν πήρα καμία πολιτικά απάντηση στο βασικό ζήτημα που έθεσα.Δηλαδή στην θεώρηση ρατσιστική-ομοφοβική μέσα από την οποία προκύπτει η θέση του ΚΚΕ.Το ότι είναι αυτή η θεώρηση αποδεικνύεται συγκεκριμένα μέσα από τα λόγια του Γκιόκα τα οποία παραθέτει και ο σφυροδρέπανο.Οι ομοφυλόφιλοι κατά το ΚΚΕ(και κανείς δεν επιχειρηματολόγησε επ'αυτού) είναι αποτέλεσμα νοσηρών καταστάσεων (οικογενειακή βία προβληματικές σχέσεις) και στην 'ιδεατή κοινωνία' δεν θα χωρούν γιατί θα εκλείπουν αυτές οι καταστάσεις (το πρότυπο της ετεροσεξουαλικής σχέσης και αναπαραγωγής) κατά τον Γκιόκα
Ενώ λοιπόν στο πραγματικό ζήτημα δηλαδή στην αναπαραγωγή του ακροδεξιού ρατσιστικού και ομοφοβικού λόγου από ένα ΚΚ δεν πήρα καμία απάντηση πήρα άλλων ειδών απανατήσεις οι οποίες είναι τουλάχιστον απολίτικες και αρκετά ταιριαστές με την αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων.


Παραθέτω την πιο χαρακτηριστική η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες χρυσαυγίτικες κ θα το εξηγήσω
'σε λίγο τύποι σαν τον ανώνυμο σχολιαστή θα μας πουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει κάποιο πρόβλημα με τη σεξουαλική συμπεριφορά του γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλοι και επομένως είναι ομοφοβικοί. Και για να μην είμαστε ομοφοβικοί, είμαστε και υποχρεωμένοι για παράδειγμα να δεχτούμε και το φλέρτ ενός ομοφυλόφιλου ή ακόμα και να κάνουμε σεξ μαζί του. Αν τους απορρίψουμε κινδυνευουμε να χαρακτηριστούμε ομοφοβικοί'
Πρώτον αυθαίρετα ο σχολιαστής μιλάει για τη σεξουαλική συμπεριφορά μου -χωρίς να τη γνωρίζει-.Τυγχάνει να είμαι ετεροφυλόφιλος οπότε καταδεικνύεται αμέσως η γελοιότητα της 'τοποθέτησής' του η οποία επιχειρεί να διαστρεβλώσει ένα πολιτικο-κοινωνικό θέμα παρουσιάζοντάς το ως προσωπικό βίτσιο.Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι η απολίτικη γελοιότητα που ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα ζήτημα κοινωνικών δικαιωμάτων το μόνο που έχει να πει είναι καφενειακές ατάκες για τοιούτους που σε λίγο θα μας πηδήξουν κιόλας να ουμ'.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η απολίτικη και ακροδεξιά στην κοινωνική της φιλοσοφία γελοιότητα εξευτελίζει την ιδέα της ισότητας των ανθρώπων διαχωρίζοντάς τους σε υγιείς και αρρώστους με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.Το πρόβλημα είναι ότι ο πολύ-αντρας-ναουμ που φοβάται μην χρειαστεί να πάει με ομοφυλόφιλο ξεχνάει ότι οι εκστρατείες κατά των μειονοτήτων και ενάντια στις 'παρεκκλίνουσες συμπεριφορές' δεν είναι και τόσο μακριά από τις εκστρατείες 'κατά των αρρώστων κομμουνιστών και των 'άθεων' που επίσης 'δηλητηριάζουν τα υγιή κοινωνικά πρότυπα'
Στην τελική αν δεν σας ενοχλεί ορισμένους να ταυτίζεστε πολιτικά με τους Φαήλους ενοχλεί εμάς που το κάνετε στο όνομα του κομμουνισμού.

Ψευδώνυμο
Ο άεισιχτιρπια

Ανώνυμος είπε...

Την Αλέκα που ακολούθησε τον Γκιόκα την άκουσες;Είδες να αναπαράγει κάτι από αυτά που λες;Είδες να βγάζει κάπου ομοφοβία; Υπάρχει στο κείμενο, δεν κρατά κ πολύ. Λέει ας πούμε ότι δε σημαίνει ότι τα παιδιά των ετερόφυλων είναι καλά κ ευτυχισμένα ενώ τα παιδιά των ομόφυλων είναι προβληματικά.
Το ίδιο το κείμενο που λέει ότι ο κάθε αυτόκλητος υπερασπιστής του ΚΚΕ εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του το διάβασες;
Τελικά όλοι οι άλλοι είναι ανώνυμοι σχολιαστές που οκ ας λένε ότι θέλουν, ενώ οι κκεδες είναι επώνυμοι κ ότι λένε είναι τουλάχιστον απόφαση της ΚΕ;
Κ πραγματικά με φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση γιατί διαφωνώ με την άποψη του ΚΚΕ για το ΣΣ αλλά δεν μπορώ να ακούω κ βλακείες.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκιόκας επιχειρηματολογεί εναντίον της άποψης ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποκλειστικά ατομική απόφαση. Δεν λέει ωστόσο ότι είναι αποτέλεσμα νοσηρών καταστάσεων (εκτός κι αν όλα τα βιώματα μέσα στην οικογένεια που αναφέρει λογίζονται ως τέτοια).

Κι εγώ διαφωνώ με την ομιλία του αλλά να μην γράφουμε κι ό,τι θέλουμε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Δεν γράφω ότι θέλω Ijon Tichy.Ακριβώς αυτό λέει σου βάζω και σε κεφαλαία τα δύο κύρια 'αίτια της ομοφυλοφυλίας' κατά Γκιόκα.Δεν μιλάει γενικώς για τα βιώματα αλλά για τα βιώματα που προκύπτουν από χρόνια προβλήματα
ο σεξουαλικός προσανατολισμός προς το ίδιο φύλο ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ σε
A)χρόνια κοινωνικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, β)ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΕΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ.
Mariori
Πρώτον.To ότι το σημαντικό στο προκείμενο είναι η θέση και όχι τα σχόλια το έχω γράψει εξαρχής.Το ότι 'δεν μπορείς να ακούς κ βλακείες' θα ήταν προτιμότερο αντί να το απευθύνεις σε ένα σχολιαστή στο διαδίκτυο να το απευθύνεις στο κόμμα σου και στους συντρόφους σου που αναπαράγουν ομοφοβικές βλακείες.Εκεί δεν έρχεσαι σε δύκολη θέση.
Δεύτερον.Το να λέει κανείς 'διαφωνώ με αυτή τη θέση' δεν σημαίνει τίποτα.Μπορεί να είναι μια χαρά υπεκφυγή για να μην κρίνει τη θεωρητική βάση αυτής της θέσης.Την Παπαρήγα δεν την άκουσα δεν χρειάζεται από τη στιγμή που ο Γκιόκας δεν έκανε μία ατομική τοποθέτηση αλλά εκπρωσοπούσε το κόμμα.
Τρίτον mariori δεν ισχυρίστηκα ότι το σχόλιο του ανώνυμου στον οποίο απάντησα είναι επίσημη θέση.Το ότι εκφράζεται έτσι κι εσύ ως συντρόφισσά του δεν νιώθεις καμία ανάγκη να τον επικρίνεις δεν λέει κάτι;Το ότι η δική του θέση ταιριάζει με την επίσημη θέση επίσης δεν μας λέει κάτι;




Ο αεισιχτίρ πια

Ανώνυμος είπε...

Οκ, τέλος το ΣΣ, το ΚΚΕ είναι συντηρητικό κλπ. ή απλά νοιάζεται πολύ για το μεγάλωμα των παιδιών και δεν θέλει πειραματισμούς σε αυτό το θέμα! Άντε να πει και κάποιος ότι επειδή δεν είναι σίγουρο το θέμα, γιατί ΔΕΝ είναι, ο καθένας μένει με την άποψη του και είμαστε καλά!
Τα περί ρατσισμού είναι απλά λάσπη και συκοφαντία για όσους δεν έχουν επιχειρήματα!

Εγώ θέλω να δω τώρα ποιος θα βγει να στηρίξει τα διακαιώματα (ασφάλιση, εργατικά κλπ κλπ), και των ομοφυλόφιλων και των υπόλοιπων, που μάλιστα για τους ομοφυλόφιλους τώρα "κερδήθηκαν", είναι φρέσκα ρε παιδί μου!
ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΊ!!! Μέσες άκρες αυτά είπε και ο Γκιόκας!
Όλοι οι άλλοι (μαζί και οι λαλίστατοι τουιτεράδες), θα κάνουν τώρα πάλι τουμπεκί ψιλοκομμένο και θα σφάξουν (ή θα συνεναίσουν στην σφαγή) τους λαούς ή με το ΝΑΤΟ ή με την ΕΕ.
Καλές γιορτές, και καλό βόλι στο μπουρλότο που θα βάλουν οι ιμπεριαλιστές! Σύντομα και στην γειτονιά σας!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Η Παπαρήγα εκπροσωπούσε την Αλέκα; Για δοκίμασε κ πες τι στραβό έχει. Αν ήθελες να ακούσεις την άποψη του ΚΚΕ θα την άκουγες ολοκληρωμένη με τα καλά της κ τα στραβά της. Το αν εγώ υπεκφεύγω δεν ενδιαφέρει κ κανέναν, αλλά εσύ προφανώς θα κάνεις δίκη προθέσεων σε όποιον είναι ΚΚΕ γιατί έπρεπε ήδη να αυτοπυρπολείται έξω από τον Περισσό ή να ουρλιάζει στο ίντερνετ. Αν ας πούμε κάνει κριτική στο κόμμα αλλά μπορεί να συμφωνεί στην πλειοψηφία των υπολοίπων είναι για θάνατο. Εγώ προσωπικά δε θεωρώ συντρόφους μου αυτούς που λένε ομοφοβικές βλακείες για ανωμαλίες, κτηνοβασίες κλπ, οπότε απλά δεν τους απευθύνω το λόγο. Στην τελική δεν τους τροφοδοτώ. Αντίθετα θα συζητήσω με αυτόν που έχει προβληματισμούς για την υιοθεσία κ δεν τον θεωρώ κατ ανάγκην ομοφοβικό.

mariori

Ato είπε...

α) Ποια είναι λοιπόν αυτή η αιτία της λανθασμένης αντίληψης του ΚΚΕ; Αφού εμείς, αν και διαφωνούμε με την θέση του, δεν ξέρουμε τις αιτίες όπως λες, τότε πες μας τες να τις μάθουμε.

β) υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και καλά κάνει και υπάρχει. η διαφωνία σε μια θέση δεν σημαίνει τα αναποδογυρίζω όλα. Σημαίνει διατυπώνω την διαφωνία μου στα πλαίσια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει κόμμα.

Ato είπε...

Επίσης αν θέλω να αλλάξω τις απόψεις κάποιου δεν τον στήνω στην γωνία και τον αποκαλώ ρατσιστή και ξέρω γω λες και είναι ο Κασιδιάρης. Του τις εξηγάω, ακριβώς γιατί υπάρχουν λόγοι για τους οποίους καλλιέργησε αυτές τις απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι αυτά είναι τα κύρια προβλήματα είναι εντελώς δικό σου συμπέρασμα, ούτε με αυτή την σειρά είναι στο παράθεμα, ούτε τα ιεράρχησε ο ίδιος o Γκιόκας. Επίσης μιλάει γενικά για βιώματα στην οικογένεια, και για τον ευρύτερο φιλικό, σχολικό και οικογενειακό περίγυρο.

Οπότε κακή είναι όντως η τοποθέτηση, αλλά απ'την άλλη ό,τι θες γράφεις κι ό,τι θες συμπεραίνεις για να τον ταυτίσεις σώνει και καλά με τον Φαήλο.

Ijon Tichy

Poe είπε...

Αλλο η διαφωνια
και αλλο καποιος να ψαχνει αφορμη για να κραξει
αυτος που ψαχνει αφορμη για να κραξει, δεν νοιαζεται ουτε για την ορθοτητα της εκαστοτε θεσης ουτε για το κομμα ενδιαφερεται.
Απο τετοιους εχουμε δυστυχως χορτασει, εξου και καποιες φορες ειμαστε και εμεις αποτομοι, διοτι παντα, σε καθε αποφαση του κομματος, σωστη η λαθος, θα βρεθουν τα γνωστα τρολ να πουνε τα δικα τους.
Πχ βαζουμε ή γραφουμε ενα αρθρο εναντια στις κατασχεσεις, θα βρεθουν καποιοι να μας πουν οτι το κανουμε για να προστατευσουμε τους νοικοκυραιους, και οτι δεν νοιαζομαστε για οσους μενουν στο νοικι.
Κανουμε μια απεργια, θα βγει καποιος να πει "αυτα δενε χουν αποτελεσμα, το κανετε για να εκτονωσετε την αγωνιστικοτητα του κοσμου"
και παει λεγοντας...

Απο την αλλη διαβασα αρκετα πραγματα απο ατομα που ισχυριζονται οτι ειναι δικοι μας που με στεναχωρησαν... βεβαια εδω μεσα ο καθενας την αποψη του λεει, αλλα καλως η κακως στους τριτους γινεται συνδεση αυτων που λεει οποιοσδηποτε δηλωσει κκε με το κομμα, ειτε υποσυνειδητα ειτε ηθελημενα και εκ του πονηρου, και πρεπει να το εχουμε υποψη μας αυτο οταν γραφουμε ακροτητες.

Saportoutourki είπε...

Μια πιο σοβαρη αποψη απο τα υπολοιπα σοβαρα που εγραψα για μενα και τον μπαμπα.

Το ΣΣ μπορεσα να το δω μονο ως τον μεγαλεξανδρειο ταφο της δευτερης φορας αριστερα. Δλδ τον ιδιο λαϊκισμο που εκανε ο Σαμαρας με το εθνικιστικο ενστικτο των ψηφοφορων του,.κανει και ο Τσιπρας με το ενστικτο προστασιας μειονοτητων που χαρακτηριζει σε ενα βαθμο τους ψηφοφορους του.

Γιατι το λεω αυτο; Γιατι τελικα δεν πιστευω πως στη ζωη του ομοφυλοφιλου-αμφιφυλοφιλου πολιτη θα αλλαξει κατι. Εντελως πρακτικα, ατομα που στην εφηβεια τους εκφραζονται οπως νιωθουν, θα συνεχιζουν να αποκληρωνονται και να περμουν στο περιθωριο, ενω απο την αλλη, ατομα του περιθωριου θα συνεχισουν να εγκαταλειπουν βρεφη. Δεν βλεπω να κερδιζουν οι ηδη αποκληρωμενοι απο την κοινωνια.

Κερδιζει ομως ο αστικος δικομματισμος, οπως τον ξερουμε τοσα χρονια. Ιδια πολιτικη, διαφορετικη σταχτη στα ματια. Εκτος αν πιστευει καποιος οτι ο Ομπαμα φροντιζει λιγοτερο το κεφαλαιο με το νεο εμποριο υγειας απ ο,τι θα φροντισει ο Τραμπ το κεφαλαιο με το εμποριο ασφαλειας-οπλων. Διαφορετικα τμηματα του κεφαλαιου, διαφορετικη μπιζνα, διαφορετικος λαϊκισμος.

Τελος, θα θυμισω τον λογο της Αλεκας στο 19ο, οπου αναφερει τον "περιβοητο Μαρκουζε" και τα "ατομικα δικαιωματα". Το κομμα ηξερε τι θα μπει για συζητηση απο τα πανω. Το θεμα ειναι να εκλαϊκευσει, γιατι προς το παρον ο κοσμος δεν καταλαβαινει τα ΓΙΑΤΙ των προτασεων του. Το ιδιο κ εγω.

Πχ ειναι δυσκολο να λες πως με τον αλφα ή βητα τροπο θα εξελιχθει η οικογενεια.


Παρ ολα αυτα η Αλεκα ειπε χθες πολυ σωστα πραγματακια, πολυ ενδιαφεροντα και θα την καλουσα αποκλειστικη καλεσμενη σε εκπομπη αν εστω ψηλαφουσα τα ψιχουλα γνωσεων που εριξε στο μενου.

Επιστροφη στο λογο της στο 19ο. Ψαξτε τον σε βιντεο οσοι απογοητευτηκτε.

zoot horn rollo είπε...

Καλη αναρτηση Απολιθωμα. Ξερουν δε ξερουν επαρκως για το θεμα: γιαολαφταιειτοΚΚΕ. Ιβαν τζονι, μαζι σου. Θελω να δω την ιδια θερμη για αλλα πιο "πεζα" ζητηματα και να διαψευστω για οσα νομιζω για καποιους.

Ανώνυμος είπε...

@σαπόρ τουτούρκι
Νομίζω αφού άκουσες την ομιλία της Αλέκας, κατάλαβες και γιατί είναι αυτή η στάση του ΚΚΕ, μπορώ να το αναλύσω αλλά έχει γίνει πάρα πολλές φορές και δεν θέλω να κινδυνεύσω να γίνω γραφικός.

Ιβάν Τζόνι

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Είναι λίγο ανέκδοτο το εξής: Οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν φαγωθεί πως "ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζεται από κοινωνικά αίτια" και ορθώς, ενοχλούνται από τη τοποθέτηση του σφου που λέει ακριβώς αυτό. Εκτός κι αν τα κοινωνικά αίτια δεν είναι η οικογένεια, οι σχέσεις κι εμπειρίες του καθενός, αλλά ο ...ήλιος και τα ψηλά βουνά. Και ακριβώς επειδή τα αίτια είναι κοινωνικά, ο σφος κάνει και μια εκτίμηση για την εξέλιξη της σεξουαλικότητας και της οικογένειας στο σοσιαλισμό. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος νοιώθει απειλή με μια εκτίμηση, την ώρα μάλιστα που τονίζεται δεκάδες φορές ο σεβασμός στη σεξουαλική ζωή που έχει επιλέξει ο καθένας. Έχετε σκεφτεί μήπως έχετε κομμουνιστοφοβικές τάσεις;

skatopsyxos είπε...

Επειδή κάποιοι μιλάνε για ισότητα και τα συναφή,εγώ θα παραθέσω λίγο τα λόγια του Καρόλου από το "Μισθός,τιμή και κέρδος"

"Το να κραυγάζεις για ίση ή ακόμα και για δίκαιη αμοιβή πάνω στη βάση του μισθωτού συστήματος,είναι το ίδιο σαν να φωνάζεις για λευτεριά πάνω στη βάση του συστήματος της δουλείας.Το ζήτημα δεν είναι τι θεωρείτε εσείς σωστό ή δίκαιο.Το ζήτημα είναι είναι:Τι είναι αναγκαίο και αναπόφευκτο σ'ένα δοσμένο σύστημα παραγωγής".

Οπότε συνεπακόλουθα το να κραυγάζεις για ίσα δικαιώματα πάνω στη βάση ενός εκμεταλλευτικού συστήματος είναι μια παπάτζα.Για τις γυναίκες εξακολουθούν να υπάρχουν γιγάντιες ανισότητες.Πάντα πας με ορίζοντα το παρακάτω.Γι αυτό ακριβώς πρέπει να παλεύεις με έναν μακροπρόθεσμο στόχο στο μυαλό.Το ΣΣ,ακόμα και ο πολιτικός γάμος,στον οποίο βασίζονται οι επιδιώξεις του ΛΟΑΤ κινήματος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ζήτημα διαχείρισης της καπιταλιστικής κοινωνίας(ίσως και της αστικής εξουσίας;).Το κακό με αυτό είναι πως είναι κοντόφθαλμο και ως τέτοιο θα οδηγήσει και σε εγκλωβισμό συνειδήσεων.Αυτά για όσους ελπίζουν πως με κάποια υποτιθέμενη στήριξη θα βοηθήσουν να ξεπηδήσει μια κρυμμένη επαναστατική φλόγα των ΛΟΑΤ.Όσοι ΛΟΑΤ μπορεί να έχουν και δέκα πράγματα στο μυαλό τους παραπάνω δεν τα έχουν επειδή πάνε με κριτήριο τα "ίσα δικαιώματα".Αυτά είναι απλά πασπάλισμα με γκλίτερ και χάιδεμα αυτιών της πλειοψηφίας.Να μας πουν οι παραπάνω τι δουλειά ζύμωσης έχουν κάνει γι αυτό το "παρακάτω" στον κόσμο που χθες πανηγύριζε.Αν είχαν αυτό στο νου τους ή απλά μιλούσαν μόνο για το ΣΣ.

Άντε γιατί πολλοί αντάριζοι μαζευτήκατε.Οι τακτικές σας πάντα ίδιες.

Θανάσης είπε...

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει άλλη φάμπρικα με την υποτιθέμενη κάλυψη του Στουρνάρα από τον Παφίλη για τη Siemens. Τόγραψε ο Χαραλαμπόπουλος στο Unfollow, το αναπαρήγαγε (φυσικά) το "βαθύ ροζ" (με καλές απαντήσεις στα σχόλια) και το είπε προ ολίγου ο βλάκας ο Κουφόπουλος. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχουν κρυφές καλές δημοσκοπήσεις ...

Poe είπε...

Θαναση
Γνωστη η αποπειρα των οργανων των αστων
να θελουν να κρατουν τις μαζες με την ψευδαισθηση
οτι ο καπιταλισμος μπορει να ειναι και καλος

Αυτο που λεει ο παφιλης δηλαδη, οτι δεν μπορεις να εισαι και με τον κλεφτη και με τον νοικοκυρη, δηλαδη οτι δεν μπορεις και να εισαι στην εε και να κανεςι και φιλολαικη πολιτικη
αυτοι το μεταφραζουν οπως θελουν...

...γιατι ο λαος πρεπει να συνεχιζει να εχει αυταπατες...

Poe είπε...

Τωρα αυτο με τις δημοσκοπησεις
εγω δεν το πιστευω:)

TRASH είπε...

Εντωμεταξύ και στην ζούλα, καταργούνται και νόμοι που καμμία σχέση δεν έχουν με την ελευθερία συναινετικής σεξουαλικής συνεύρεσης μεταξύ ανηλίκων:

http://news247.gr/eidiseis/politiki/se-mia-symvolikh-kinhsh-o-paraskeyopoylos-katargei-diataksh-gia-aselgeia-para-fush-metaksu-arrenwn.3826636.html

Από ότι φαίνεται η κοινωνία μας προόδευσε αρκετά για να δικαιώσει εταιροχρονισμένα τον ...Σεΐζη για το γιοσουφάκι!

Και εις ανώτερα...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΠΡΟς "προοδευτηκαριους" ,κομμουνιστοφοβικους , "αριστεροισκιωτους" (κατα το ελαφροισκιωτους) απο την σ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Μ. και το ΦΒ :

"Η οικογένεια πρέπει να απαλλαγεί από κάθε καταναγκασμό, συμφέρον και ιδιοτέλεια, θα πρέπει να βασίζεται μόνο στην αγάπη και την αλληλοεκτίμηση. Η ταξική πάλη δεν ξεχωρίζει ομάδες σεξουαλικού ή θρησκευτικού ή φυλετικού ή κάθε άλλου προσδιορισμού αλλά εμπεριέχονται στην πάλη μας όλες αυτές οι ομάδες σαν εκμεταλλευόμενοι άνθρωποι, όπως όλοι οι άλλοι και είναι αισχρή υποκρισία αυτοί που ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ κάποιους ανθρώπους να καταφεύγουν σε σύμφωνα και γάμους από ανάγκη για οικονομική αποκατάσταση ,να κορδώνονται ως προοδευτικοί και είναι λυπηρό που κάποιοι άνθρωποι τους πιστεύουν ακόμα και δεν ορθώνουν το ανάστημα τους ,αλλά αντί γι' αυτό βλέπουν με μισό μάτι αυτούς που αγωνίζονται για να καταργήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και που τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματά τους θα δικαιωθούν μέσα από ταξικούς αγώνες και όχι με συμβάσεις και μικροαστικό βόλεμα του εαυτούλη τους."

Το ΚΚΕ καταψηφισε ΚΑΙ το ΣΣ το 08 ,.....εκει γιατι βγαλατε το σκασμο ?

Ανώνυμος είπε...

"ακόμα και ο πολιτικός γάμος,στον οποίο βασίζονται οι επιδιώξεις του ΛΟΑΤ κινήματος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ζήτημα διαχείρισης της καπιταλιστικής κοινωνίας(ίσως και της αστικής εξουσίας;)"

Άρα κακώς ζήτησε το ΚΚΕ τροποποίηση και επέκταση του πολιτικού γάμου.

"Το κακό με αυτό είναι πως είναι κοντόφθαλμο και ως τέτοιο θα οδηγήσει και σε εγκλωβισμό συνειδήσεων.Αυτά για όσους ελπίζουν πως με κάποια υποτιθέμενη στήριξη θα βοηθήσουν να ξεπηδήσει μια κρυμμένη επαναστατική φλόγα των ΛΟΑΤ"

Άρα κακώς στήριξε στο παρελθόν το ΚΚΕ την κατάργηση της προίκας.

ΓΜ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Θαυμαστε αντιληψη :

Λεει ο Γκιοκας :

Σε μεγάλο βαθμό, έχει τις ρίζες του σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, στα βιώματα των παιδιών μέσα στην οικογένεια, στο ευρύτερο οικογενειακό, φιλικό, σχολικό περιβάλλον, στην ενδοοικογενειακή βία. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αποκλειστικά ατομική απόφαση, ανεξάρτητα από τον κοινωνικό περίγυρο

Και μεταφραζει το αστροπελεκι :

Η διατύπωση του Γκιόκα είναι σαφής.Η ομοφυλοφυλία 'σε μεγάλο βαθμό' σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ είναι 'αποτέλεσμα ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ.'Δηλαδή αν δεν είναι αυτό ρατσιστική και ομοφοβική αντίληψη τότε τι είναι;

Βασικα ειναι ανεπαρκεια του Φιλολογου που ειχες στο Λυκειο ...ή δεν σου μαθαν καλα την τεχνικη της διαστρεβλωσης στα ...μεταλυκειακα που πηγες

Ανώνυμος είπε...

@ατο πετυχες διανα

τι εγινε ρε παιδια απευθυνομαστε σε συντροφους η σε εχθρους?μεταξυ μας αναγνωριζουμε τον εχθρο?λιγη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα δεν εβλαψε κανεναν.δε λεω,ο καθενας απο το μετεριζι του...

εντωμεταξυ πλακα εχει που καποιοι σπευδουν σε ηθικισμους μιλωντας για τα "προβληματα" που μιλησε ο Γκιοκας.η θεση της γυναικας στην κοινωνια διαχρονικα δεν παρουσιαζει "προβληματικες"?αηδιαζω με τον εαυτο μου που αναφερομαι τοσο εγκυκλοπαιδικα για ενα ζητημα που πανω απο ολα αφορα συνανθρωπους μας...αλλα,παρακαλω πολυ.διαβαζουν και γυναικες.

colibri

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτό με τον Στουρνάρα απλώς δεν τσουλάει, γελάνε και τα τσιμέντα. Ωστόσο υπάρχει ουσία στο ζήτημα, το ότι πάει να βγει λάδι η Siemens με τον Στουρνάρα τον μόνο φταίχτη στην όλη ιστορία. Είχε γίνει μια ωραία τοποθέτηση στο παρελθόν του Μάκη Παπαδόπουλου σε ερώτηση του Πρετεντέρη με αφορμή τα σκάνδαλα του Τσοχατζόπουλου, και είχε εξηγήσει το πώς πρέπει να εστιάζει κανείς στο συτημικό πρόβλημα και να μην μένει (χωρίς να τις αγνοεί βέβαια) στις ευθύνες προσώπων (παρά την επιμονή του Πρετεντέρη για τις προσωπικές ευθύνες).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ θέλω να δω τώρα ποιος θα βγει να στηρίξει τα διακαιώματα (ασφάλιση, εργατικά κλπ κλπ), και των ομοφυλόφιλων και των υπόλοιπων, που μάλιστα για τους ομοφυλόφιλους τώρα "κερδήθηκαν", είναι φρέσκα ρε παιδί μου!
ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΊ!!! "

Αυτό έχει τεράστια σημασία. Το ΚΚΕ θα είναι εκεί για να στηρίξει τα δικαιώματα που τους έδωσα μόνο και μόνο για να τους τα πάρει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ.


Σ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ "τριχωτός και αξυριστος"

Επικροτω απολυτως αυτο που γραφει για την σταση ορισμενων μπλοκ μας και αναλαμβανω τις ευθυνες για το δικο μου και τις παρεμβασεις μου σε αλλα .
Ειναι σημαντικο αυτο που γραφει για ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο κομμα .
Οποτε το κομμα χρειαστηκε να παρει "αντιδημοφιλεις" θεσεις ,ανεξηγητες για πολλους απο εμας ,κοντρα στο ρευμα , ή βαρεσε γροθια στο μαχαιρι, η ζωη το δικαιωσε απολυτα και σχετικα συντομα . Υπαρχουν και καποια δεδομενα που τα γνωριζει μονο ο "νοικοκυρης" ,που δεν ειναι προς "δημοσιοποιηση " ....και ω του θαυματος ! Ακουσα σημερα σχετικα σοβαρους ομοφυλοφιλους στην τιβι να μιλουν γι "ανθρακες αντι για θησαυρο" και κωλοβο νομοσχεδιο αντι να πανηγυριζουν σαν χαζοζαρουμενοι οπως ο συρφετος .Και οι ενστασεις τους ηταν ακριβως αυτες που εθεσε επι της ουσιας της νομοθετικης καρικατουρας το κομμα ! Κι αν θελετε και μια προσωπικη πειρα ,οσες φορες ειχα αμφιβολιες εδω και 40 χρονια σε ζητηματα πολιτικης μας ,ή και αντιρρησεις ,ερχοταν αργα ή γρηγορα η ζωη και οι εξελιξεις και δικαιωναν το κομμα .Ξεχναμε καμμια φορα οτι προκειται για ΤΟ Κομμα ! Για συλλογικη επεξεργασια δεδομενων και σκεψεων απο ολα τα κυταρα του (τις ΚΟΒ/ΟΒ ) και συλλογη τους απο εναν "κεντρικο υπολογιστη" που λεγεται ΚΕ και ΠΓ που μπολιαζονται εκει και με την επιστημη !.Πολλα κανταρια δλδ πιο ολοκληρωμενη σκεψη απο την ατομικη μας οπτικη σε διαφορα ζητηματα .Λαθη εκανε το κομμα ,οταν το χτυπαγαν σαν το χταποδι και παλευε για την επιβιωση του (τα μισα του χρονια-της παρανομιας) και οταν χαλαρωναμε κι επιτρεπαμε ρηγματα στην ενοτητα μας ή σφιχταγκαλιασματα με τον οπορτουνισμο .Κι επειδη τα χτυπηματα αποπροσανατολισμου θα ειναι συνεχη φοβαμαι απο εδω και περα (δεν περνανε αλλιως τα "μετρα" τους) ,το κεφαλι κατω και δουλεια στο εργατικο κινημα .Εκει θα κριθει το παιχνιδι και το ξερει κι αντιπαλος .

(Την τροπολογια μας για τα "αγροτοδικεια" μεσα στο ΣΣ την καναν γαργαρα τελικα ?http://www.902.gr/eidisi/voyli/83585/na-ginei-dekti-i-tropologia-toy-kke-gia-tin-katargisi-ton-agrotodikeion-video)

skatopsyxos είπε...

@ΓΜ

Μπουζούκι=όργανο=μπουζούκι όπως λέει και η εισήγηση από πάνω.Γενικά τι το παλεύεις ρε αγόρι μου;Αφού βλέπεις πως δεν σου κάθεται.Cherry picking.Σου το είπα και στο άλλο άρθρο.Καταντάς βαρετός.Ασυνείδητα παντελώς-αφού δεν είχα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή να κάνω αυτό-πρόλαβα ήδη παρακάτω στο σχόλιο μου με αυτά που έγραψα τυχόν αρλούμπες σαν και την δική σου.Πίσω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σου.

zoot horn rollo είπε...

Ζουκωφ, το σχολιο που ανεβασες 11:56 ολα τα λεφτα. Ξαναγραφω, θελω να δω ολους αυτους να βγαινουν μπροστα για ζητηματα που δε τα λυνει κανενος ειδους ΣΣ με την ιδια θερμη. Αμφιβαλλω για τους περισσοτερους, μη πω τιποτα χειροτερο, και θελω να με διαψευσουν πανηγυρικα.
Δε τσουβαλιαζω σχολια εδω με τις βρωμιες που αναπαραγονται αλλου.

modesto είπε...

νομιζω οτι το σχολιο απαντηση του ζουκωφ στις 1:56 ειναι ολα τα λεφτα.
εγω δεν εχω μιλησει με τους φυσιολογικους ομ/λους που ξερω ακομα (φυσιολογικους εννοω εργαζομενους και οχι του Lifestyle) οπτε δεν εχω αποψη, αλλα αν κκρινω με το παρελθον οτι παντα αυτοι (οι νορμαλ) ειναι απεναντι σε βαλιανατους γιατι τους δυσφημουν το ιδιο φανταζομαι θα ισχυει και τωρα!
και κατι ακομα, το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που εχει τιμησει τον Χατζιδακι, ο οποιος δεν ηταν καν ΚΚΕ αλλα το εκτιμουσε, και ειναι επισης το κομμα που διαφοροι κατηγορειτε βουλευτη του ως ομ/λη και οχι με τα καλυτερα λογια και κυριως εσεις οι προοδευτικοι (το τι εχω ακουσει απο ναριτες/εαακιτες κυριως και αναρχικους δε λεγεται), τον οποιο βουλευτη το ΚΚΕ εκλεγει και μαλιστα πρωτο χρονια τωρα.
κατι δεν παει καλα με την λογικη σας ή μου φαινεται ή απλα ειστε τοσο αντικκε που αν το κομμα ελεγε ναι, θα λεγατε οχι;

ειδικα τα τελευταια 7 χρονια σε ολες σας τις εκτιμησεις πεφτετε πανηγυρικα εξω, δεν εχετε βαρεθει; (γεγονοτα γρηγοροπουλου περι εξεγερσης, πλατειες, βιομε, πατατες, αραβικες ανοιξεις -επικο fail, πρωτη φορα αριστερα) ποσο ξεφτιλα;;;;;

Cos είπε...

Διαφωνώ με τον γάμο και με το ΣΣ ως έννομες σχέσεις εν γένει. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτών των έννομων σχέσεων είναι η αφορολόγητη ή έστω με μικρότερη φορολογία, μεταβίβαση περιουσίας. Ο θρησκευτικός γάμος δεν θα έπρεπε να παράγει οποιαδήποτε έννομη σχέση. Είναι ευλογία που ζητάνε οι συμμετέχοντες σε αυτόν, από τον θεό.
Αν ένα αστικό κράτος θέλει να επεκτείνει την μεταβίβαση περιουσίας με ευνοϊκούς όρους και πέρα από το σύνηθες και γενικά αποδεκτό σχήμα της οικογένειας (μητέρα - πατέρας- παιδί), τότε θα πρέπει να το κάνει με συνέπεια. Π.χ., υπάρχουν άνθρωποι με ετερόφυλο σεξουαλικό προσδιορισμό που δεν αποκτούν οικογένεια και δεν κάνουν παιδιά. Γιατί να μην μπορούν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους με ευνοϊκούς όρους σε άλλα αγαπητά τους άτομα; Επειδή δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους; Το αναφέρω σαν παράδειγμα, υπάρχουν και πολλές άλλες ανάλογες περιπτώσεις.
Το ζήτημα της ετεροφυλοφιλικής ή ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής επιλογής είναι προσωπικό ζήτημα και δεν χρειάζεται να το ρυθμίσει κανένα κράτος. Το ζήτημα της υιοθεσίας ή θα ρυθμιστεί πάνω στην βάση του κλασικού κοινωνικού σχήματος της οικογένειας ή θα ρυθμιστεί περιλαμβάνοντας και ευρύτερα σχήματα όχι μόνο ομοφυλοφιλικών αλλά και ετεροφυλοφιλικών σχέσεων.
Μου αρέσει το κείμενο της Αναστασίας που ανέβασε ο Ζούκωφ. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και η τοποθέτηση του Γκιόκα.

Ανώνυμος είπε...

"που διαφοροι κατηγορειτε βουλευτη του ως ομ/λη "


Δηλαδή είναι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ να είσαι γκεη λοιπόν. Μάλιστα. "Δεν είμαι εγώ ομοφοβικός, αυτοί είναι γκέη".

Ανώνυμος είπε...

προσέχτε τι γίνεται.

ΚΚΕ: η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική γιατί δεν οδηγεί στην αναπαραγωγή, την δημιουργεί ο καπιταλισμός αλλά εννοείται πρέπει να αντιμετωπίζονται οι επιθέσεις κλπ. Στον σοσιαλισμό/κομμουνισμό θα έχουμε ετεροφυλα ζευγάρια και σχετικά σταθερά

διάφοροι: ε, όχι και μη φυσιολογική ρε ΚΚΕ. Και από πότε ρε ΚΚΕ στον σοσιαλισμό/κομμμουνισμό η οικογένεια θα μείνει ως έχει ?

ΚΚΕ: εεεεεε, βοήθεια, θεωρία των άκρων, αντικομμουνισμός, αρκουδέηδες !!!

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Ανεξαρτητως σεξουαλικων προτιμησεων, η μαλακια παει συννεφο ανωνυμε 12:14.
Ειδαμε αλληλεγγυη και τοτε με το φασιστα: απο μουγκα εως "καλα της εκανε".
Αντε και καλο πασχα.

Ανώνυμος είπε...

ερωτηση γιατι η ΕΕ δεν μας εχει καταδικαση ποτε που δεν εχει γινη διαχωρισμος κρατους εκκλησιας? ΑΓΡΟΤΗΣ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Δηλαδή είναι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ να είσαι γκεη λοιπόν."
;;;!!!;;;!!!
Θες να πείς, δηλαδή, ότι το λέγανε ....κολακευτικά!!!!!!
Λοιπόν να σου εξηγήσω:
"Οι ελευθεριακοί είμαστε γενικώς υπέρ των γκέϊ και των γκεϊσών.
Εκτός άν είναι κομμουνιστές.
Τότε είμαστε κατά."
Τώρα, (λέω εγώ) το "κατά" μπορεί να κολλάει είτε στην (φερόμενη ως) ..."γκέϊσα"(! - για την περίπτωσή μας...), είτε στην κομμουνίστρια, είτε, κατά τη γνώμη μου, και στα δύο μαζί.
Τι δεν κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

@Κώστας
Ρε παλικάρι, άστο να πούμε!
Το κείμενο είναι ξεκάθαρο και υπάρχει και βίντεο στο youtube και ο καθένας μπορεί να πάει να δει τι ειπώθηκε από το ΚΚΕ, όπως μπορεί και να δει την θέση του γενικά για το θέμα!
Το αν εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις ή να καταλαβαίνεις ελληνικά, ή αν έρχεσαι εδώ να μας κοροϊδέψεις μες στα μούτρα μας ότι άλλα είπε και ότι άλλη είναι θέση του ΚΚΕ γιατί σε βολεύει να είναι άλλη, είναι άλλο θέμα και πρέπει να το δεις, γιατί μπορεί και να πάσχεις από κουμουνιστοφοβία, και αυτό ρατσισμός είναι...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

"Ακουσα σημερα σχετικα σοβαρους ομοφυλοφιλους στην τιβι να μιλουν γι "ανθρακες αντι για θησαυρο" και κωλοβο νομοσχεδιο αντι να πανηγυριζουν σαν χαζοζαρουμενοι οπως ο συρφετος .Και οι ενστασεις τους ηταν ακριβως αυτες που εθεσε επι της ουσιας της νομοθετικης καρικατουρας το κομμα !"

Ότι ανοίγει το δρόμο για την υιοθεσία;


"Η οικογένεια πρέπει να απαλλαγεί από κάθε καταναγκασμό, συμφέρον και ιδιοτέλεια, θα πρέπει να βασίζεται μόνο στην αγάπη και την αλληλοεκτίμηση. Η ταξική πάλη δεν ξεχωρίζει ομάδες σεξουαλικού ή θρησκευτικού ή φυλετικού ή κάθε άλλου προσδιορισμού αλλά εμπεριέχονται στην πάλη μας όλες αυτές οι ομάδες σαν εκμεταλλευόμενοι άνθρωποι, όπως όλοι οι άλλοι και είναι αισχρή υποκρισία αυτοί που ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ κάποιους ανθρώπους να καταφεύγουν σε σύμφωνα και γάμους από ανάγκη για οικονομική αποκατάσταση"

Πάρα πολύ σωστά αυτά.


Σκατόψυχε, γράφεις, γράφεις και δεν έχεις πετύχει ούτε το λήγοντα.


ΓΜ

zoot horn rollo είπε...

"Ωραια που τα λες μα ελα που σε ξερω" Κωστα. Αντε καλο πασχα και σε 'σενα.

zoot horn rollo είπε...

Τωρα και "σοβαρα" μαθηματα, τυχεροι ειμαστε. Αϊ Βασιλη εσυ;

skatopsyxos είπε...

@ΓΜ

Σωστά πρέπει να γίνω μάντης για να βρω ποια από όλες τις "αριστερές" γκρούπες είναι η δική σου.Μετά θα τα πετύχω όλα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι η θέση της ΛΑΕ για το ΣΣ και για την ομοφυλοφιλία εν γένει; Υπάρχει κάπου να την δούμε; Τα ακροδεξιά παππούδια που γράφουν στην ίσκρα την ξέρουν; Οι ματσό αρανοαρασίτες του "ο εθνάρχης ήταν μια παλιαδερφή κτλ" και του "η καλή η γκόμενα πρέπει να τσιμπουκώνει κτλ" την γνωρίζουν επίσης ή πλακώνονται ακόμη μεταξύ τους και δεν έχει βγει απόφαση;

Ας μας φωτίσουν τα τοπικά τρολλς, αν και φαντάζομαι ότι έχουν και πιο σημαντικά θέματα όπως το να πανηγυρίσουν για την εβγα και την forthnet, να κάνουν λίγο γαργάρα την frontex, και να παλέψουν να την βγάλει λάδι η siemens με αντικκε λάσπη για νηπιαγωγείο (αφού ο στουρνάρας λέμε).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Όποιος τώρα μας τα έκανε ούμπαλα με το ΣΣ και το ΚΚΕ, δεν βγάλει κουβέντα για τα εργατικά κλπ. θέματα που έρχονται, θα είναι με την βούλα και ομοφοβικός πέρα από αντιδραστικός, αφού δεν θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα (και) των ομοφυλοφίλων. Για να ξηγιόμαστε!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

φοβερή η γραμμή άμυνας ρε συντρόφια, το ΚΚΕ μπορεί να θεωρεί μη φυσιολογικούς τους ομοφυλόφιλους αλλά θέλει να έχουν εργασιακά δικαιώματα.

ποιος είναι ο ρόλος της ετεροκανονικότητας, της πατριαρχίας του σεξισμού και της ομοφοβίας στην αναπαραγωγή της καπιταλιστικής σχέσης σε βάρος και των ετεροφυλόφιλων συζητάμε όμως συντρόφια.

καλά χριστούγεννα

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

"Κωστας": Μη φυσιολογικη περιπτωση γενικως. Ξανα καλο πασχα.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους σχολιαστές:
Άνεργος ανασφάλιστος,αναζητά εργασία ή οικογένεια να τον υιοθετήσει(Δεκτός κάθε συνδυασμός μπαμπά και μαμάς, αρκεί να υπάρχει φαγάκι.)
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ!

(για τη μεταφορά)Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι ενχληθηκαν απο αρχικο σχολιο μου. Ημουν σαφης στο οτι χρησιμοποιησα σαχλη και προκλητικη επιχειρηματολογια. Και το εκανα για να καταδειξω ποσο σαχλότητα εχουν οσοι ξιφουλκουν εναντια στο κκε. Κατα τα...αλλα δειτε σχολια σαν του κωστα για να καταλαβετε τι εννοω...πολλοι βλεπω οτι δεν εχουν και παιδια και ισως τους φαινονται παραξενα καποια πραγματα. Αλλα συκοφαντιες εναντια στο κκε δεν ανεχομαι. Δεν μιλω για διαφωνια. Ξερω πολλους που διαφωνουν με τη θεση του κκε, αλλα δεν λενε αθλιοτητες.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπάρχει κριτήριο για το ποιος δικαιούται να κάνει οικογένεια: Εξαρτάται από το τι κάνει για να εξασφαλίσει το γαλατάκι των παιδιών του.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

3-4 Διευκρινήσεις σχετικά με τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΚΚΕ (εφοσον υπάρχουν και για όποιον τις γνωρίζει):
1: τα δικαιώματα (συνταξιοδοτικα, ασφαλιστικά κλπ) δεν πρέπει να πηγάζουν από σχέσεις συμβίωσης (ετεροφυλικές ομοφυλικές) αλλά πρέπει να είναι καθολικά. Πιστεύω όλοι συμφωνούμε σε αυτό ΑΛΛΑ στο ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αυτή τη στιγμή τα "απολαμβάνει" μονο ένα ετερόυφυλο ζευγαρι γιατι όχι και ένα ομόφυλο?
2: εφόσον ζητήματα γραφειοκρατικής διευκόλυνσης (κληρονομικά, φορολογικά, μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ) των ομόφυλων ζευγαριών μπορούσαν να λυθούν με τροποποιήσεις του αστικού κώδικα και μάλιστα πολύ πιο εύκολα, γιατι τόσα χρόνια δεν τα διεκδίκησε το Κομμα όπως έχει κάνει με το Γυναικέιο Κίνημα (δικαίωμα ψήφου, επώνυμο κλπ)?
3: Έχει ειπωθεί και σε άλλα μπλογκ (από σχολιαστές που δηλώνουν υποστηρικτές-μέλη του Κομματος) πως το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας (όπως και της πορνείας) είναι φαινόμενο της Πατριαρχικής κοινωνίας που ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΘΗΚΕ στον Καπιταλισμό και θα περιορισθεί μετά την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Μπορεί να θεωρηθεί Θεση του Κομματος ή απλα είναι τρολιά?
4: οι ομοφυλόφιλοι-ες θεωρούνται μια ιδιαίτερη ομάδα (όπως οι γυναίκες, μετανάστες-τριες,φοιτητές-τριες κλπ) που έχουν λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού είναι θύματα διακρίσεων και ΠΡΕΠΕΙ να ΄διεκδικούν δικαιώματα στα πλαίσια του ΛΑΙΚΟΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ?
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Γνωρίζω ότι ο συγχρονος ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΟΣ τρόπος ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ χαρακτηρίζεται πολλές φορές (αν όχι πάντα) από σχέσεις εξουσίας, οικονομική συναλλαγή, καταπίεση της γυναίκας και υποκρισία ΠΑΡΟΛ'ΑΥΤΑ είναι ακόμα ο πιο διαδεδομένος τρόπος συμβίωσης (στις Δυτικές κοινωνίες) ανάμεσα στα ζευγάρια και τον ίδιο τρόπο συμβίωσης επιλέγουν και τα μέλη του Κομματος. Τα ομοφυλα ζευγαρια δεν έρχονται να αμφισβητήσουν ουτε τα βασικά αρνητικά χαρακτηριστικά στοιχεία αυτης της συμβίωσης ΑΛΛΑ ουτε και τα θετικά (συναισθηματικός δεσμός, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, πίστη)
Αν το Κομμα αρνείται αυτού του τύπου τη συμβίωση στα ομοφυλα ζευγάρια θα έπρεπε να σταματήσει να την αναγνωρίζει ΚΑΙ στα ετερόφυλα ως ιστορικά ξεπερασμενο και αναχρονιστικό μηχανισμό καταπίεσης.
Για το ζήτημα της τεκνοθεσίας θα μπορούσα να μιλήσω σε αλλο σχόλιο.
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα σε μεταθέσεις και αποσπάσεις; Γελάω ρε με κάποιους. Στον Έβρο και στη Γαύδο λοιπόν όσοι δεν εχουν ταίρι ή έχουν αλλα άνευ κρατικής σφραγίδας. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσοι έχουν ταίρι με κρατική ευλογία. Κλαψουρίστε πάνω από κανένα νέο τάφο να λάβετε και επίδομα ψυχικής οδύνης. Τα περισσότερα από αυτά που ονομάζετε δικαιώματα αφορούν κίνητρα και παροχες για απόκτηση και ανατροφή παιδιών. Μην κρυβόσαστε πίσω από παπαριές. Το επίδικο είναι ένα. Τα παιδιά. Κληρονομιές, εντατικες και άλλα δεν είναι θέματα που αφορούν μόνο ομοφυλόφιλους. Όποιος διεκδικεί σύνταξη για το ταίρι του στη βαση οτι είναι ταίρι του και όχι στη βάση οτι είναι άνθρωπος, όποιος ζητάει για τον εαυτό του σύνταξη επειδή ήταν συμβίος σφραγιδωτός κι όχι ως άνθρωπος, όποιος πάνω απο το κιβούρι του αγαπημένου του αναφέρει τον ΕΝΦΙΑ από τον πολύ τον πόνο του, δεν έχει τον σεβασμό μου. Μην είστε τόσο επαναστάτες κάποιοι. Εσείς όχι μονο την οικογένεια θα καταργησετε με σύμφωνο αλλά και την ταξική πάλη με νομοθέτημα.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος παντως μιλα για κινηνα ΛΟΑΤ στα προτυπα του γυναικείου κινηματος είναι τουλάχιστον εκτος τοπου και χρονου.
Αλλιως ας μας καταδειξει που έγκειται η διπλη εκμεταλευση των ομοφυλοφιλων που υπαρχει στην περιπτωση της γυναίκας.

ratm

Poe είπε...

Ειναι η καπιταλιστικη εκμεταλλευση αφενως,
και αφετερου οι διακρισεις που αντιμετωπιζουν οι οποιες τους εμποδιζουν σχεδον σε ολο το φασμα της κοινωνικης τους ζωης, αρα και στο επαγγελματικο.
Τα χαρακτηριστικα ειναι ιδιαιτερα, και οχι τα ιδια με τις γυναικες, οπως δεν ειναι τα ιδια των γυναικων με τους μεταναστες, αλλα οχι οτι δεν υπαρχουν.
Το οτι τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της καταπιεσης τους δεν εχουν να κανουν ευθεως με την εκμεταλλευση πανω στην παραγωγη, δεν σημαινει οτι αυτη η καταπιεση δεν υπαρχει η οτι δεν εχουν στοχους παλης ξεχωριστους και διακριτους, οπως ακριβως εχει το γυναικειο κινημα. Ουτε στο γυναικειο κινημα δεν ηταν ολοι οι στοχοι παλης αμεσα πανω στην καπιταλιστικη εκμεταλλευση, συχνα ηταν αμιγως πολιτικοι και αλλες φορες στοχοι που ειχαν να κανουν με κοινωνικη αναγνωριση.

Την καπιταλιστικη εκμεταλλευση την καταργεις με στοχο να καταργησεις και τα οσα στραβα και αναποδα αναδυονται στο εποικοδομημα, πχ διακρισεις, περιθωροιοποιηση, ρατσισμος κλπκλπ.

skatopsyxos είπε...

Η Κανέλλη μια χαρά λεσβία είναι με υιοθετημένο παιδί.Ούτε την είδα να τσιρίζει ούτε τίποτα.Αντιθέτως είδα κάτι Βαλλιανάτους και σια.Τα συμπεράσματα δικά σας σχετικά με το τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί το ΣΣ.

"Οι αστικές φλυαρίες για την οικογένεια και τη διαπαιδαγώγηση, για τις προσφιλείς σχέσεις των γονιών με τα παιδιά, γίνονται τόσο πιο αηδιαστικές, όσο περισσότερο, εξαιτίας της μεγάλης βιομηχανίας, σπάνε όλοι οι οικογενειακοί δεσμοί για τους προλετάριους και τα παιδιά μεταβάλλονται σε απλά εμπορικά είδη και όργανα εργασίας."

Και ο Μαρξ με τον Ένγκελς με το παπαδαριό ήταν;Οι οικογενειακοί δεσμοί στην εργατική οικογένεια όσο πάει και αποσαθρώνονται ενώ βρίσκουν έδαφος καινούργιες αστικές μπουρδολογίες σχετικά με τα παιδιά και την διαπαιδαγώγηση τους(δεν χρειάζονται μητέρα-πατέρας,μόνο "αγάπη" πλέον,αλλάξανε οι επιδιώξεις της αστικής τάξης βρήκε και καινούργιο πεδίο δόξης λαμπρό ώστε να πλουτίσει).Για το πραγματικό επίδικο δεν μιλάει κανείς.Πατάνε πάνω σε μικροαστικά αντανακλαστικά σας που εδράζονται κάπου στον "ανθρωπισμό"(όπως τον διατύπωσε η αστική τάξη στην αυγή της εξουσίας της που ήταν όντως προοδευτική δύναμη και που σήμερα στην σαπίλα της τον έχει κάνει λάστιχο) και περνάνε τις αηδίες τους.Τα παιδιά γίνονται εμπορικό είδος το οποίο πας και το αγοράζεις από ορφανοτροφεία καθώς και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή γίνεται ακριβό εμπόρευμα το οποίο δεν θα λύνει τα ιατρικά προβλήματα αλλά θα αντικαθιστά την ανυπαρξία αναπαραγωγικής δυνατότητας ευθύς εξαρχής.Γίνονται πειράματα ούτως ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί έμβρυο στο λεπτό έντερο του άνδρα.Να σας δω όταν θα γίνει ευρεία πρακτική αν θα το αποδεχτείτε εν ονόματι κάποιοι κενού και καινού "προοδευτισμού" από φόβο μην σας πουν κλειστόμυαλους.Να δω αν οι σημερινοί "προοδευτικοί" θα ανεχτούν να τους αποκαλούν-και 1000% δικαιολογημένα-μισογύνηδες τότε.

skatopsyxos είπε...

http://www.stontoixo.com/2015/12/blog-post_29.html

Πάρτε και την άποψη μιας αναρχικής για το ΣΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι πολιτης και αντιμετωπιζεις διακρισεις στην επαγγελματικη και κοινωνικη σου ζωη;
No more problems
Εχουμε τη λυση για σενα.
Ντυσου γαμπρος.

Φιλοπροοδος συλλογος συνοικεσιων
"Ο συγχρονος προλεταριος"

Neophyte_commie είπε...

Ρατμ, η διπλή εκμετάλλευση υφίσταται στις διακρίσεις (αυτο που είπε ο Πόε). Όσοι είστε στρέιτ ή δεν τις ξέρετε ή βλεπετε την κορυφή του παγόβουνου και τις θεωρείτε και λίγο φυσιολογικές (γιατί έτσι μάθατε). Κι αν θέλεις, η δική μας γενιά και δη στις μεγάλες πόλεις μπορεί να μην τις γνώρισε, όμως οι παλαιότερες γνωρίζουν ότι άμα ήσουν «πούστης» δεν σε έπαιρναν πουθενά, δεν σε πλήρωναν, σε φτύνανε στον δρόμο κλπ, ιδίως στα χωριά. (Βάλε στο youtube τον Αχιλλέα από το Κάιρο, επί παραδείγματι.)

Έχω στο σπίτι τόμο από το Κράξιμο (πρωτοπόρο επαναστατικό λοαδ περιοδικό της δεκαετίας 1970), να διαβάσεις να φρίξεις. Γνωρίζω διεμφυλική (τρανστζέντερντ) γυναίκα, που στη Γερμανία ως άντρας δούλευε οικοδομή υπέφερε σε έναν γάμο, γύρισε στην Ελλάδα και έζησε ως γυναίκα, και αναγκαστικά δούλευε πουτάνα (συγνώμη για τη λέξη) επειδή δεν έβρισκε, όχι οικοδομή, ούτε καθαρίστρια. Τα παιδιά της ακόμη δεν της μιλάνε (βέβαια αυτή είναι ογδόντα χρονών σήμερα). Εκεί είναι η διπλή εκμετάλλευση, στην περίπτωσή της τριπλή: ως εργάτης/-τρια, ως ομοφυλόφιλος άντρας, ως διεμφυλική γυναίκα. Και έχε υπόψη ότι αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να πάει να γραφτεί στο σωματείο οικοδόμων! Ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των τρανς γυναικών δεν βρίσκουν άλλη δουλειά!

Θέλεις κάτι πιο οικείο; Γκέι άντρας στην εκπαίδευση, με τους λανθασμένους συνειρμούς να δίνουν και να παίρνουν.

Λοιπόν, υπάρχει λόγος που ο οπορτουνισμός έχει προνομιακή θέση και στους λοαδ. Το λόαδ κίνημα, ως γνωστόν, μπόρεσε και βρήκε κάποια (μικρή και σε βεβαιώ υποκριτική) υποστήριξη από το τότε Εσωτερικό (αλλά δεν βρήκε σ' εμάς). Και ως λαϊκό κίνημα ξεπήδησε από το εργατικό, ανεξάρτητα από τη λάθος προοπτική, ανεξάρτητα από τη μετέπειτα άλωσή του από την αστική τάξη.

Κατά τη γνώμη μου, το λόαδ κίνημα μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με το εργατικό. Αλλά πώς θα γίνει αυτό, όταν το κόμμα το υποβιβάζει σε ατομική «επιλογή» (καμιά επιλογή δεν υπάρχει), όταν αρνείται την αναγνώριση των οικογενειών των λόαδ; Δεν μπορείς να πάρεις, όταν δεν δίνεις.

Τώρα, θέλω να πω το εξής: Με εξαίρεση ορισμένες κραυγές συντηρητισμού (για τις οποίες δεν φταίνε οι φέροντές τους αλλά η απίστευτη άγνοια σε συνδυασμό με τα ψέματα που τους έχουν ειπωθεί), οι περισσότεροι σχολιαστές και εδώ και αλλού έχουν λιγότερο ή περισσότερο καλές θέσεις. Αυτές ακόμη δεν απεικονίζονται στο Κόμμα, αλλά πρέπει να απεικονιστούν. Επίσης στον δημόσιο λόγο μας, γιατί όλοι ξέρουμε ότι κανείς δεν μιλάει έτσι στον ιδιωτικό του λόγο (λχ στους λοαδ φίλους μας έτσι μιλάμε; όχι). Είναι άλλο πράγμα βέβαια η απόκρουση του οπορτουνισμού, που εξ ορισμού είναι κακοπροαίρετος. Άλλο αυτό κι άλλο η καλοπροαίρετη κριτική, που στόχο έχει την διόρθωση μιας λανθασμένης θέσης.

Αναυδος είπε...

@neophyte
Ακουσε και την άλλη πλευρα
Σε πολλές μεγαλες πολυεθνικες (made in usa) η δομη πρεπει απαραιτητα να περιλαμβανει αυτό που οι αμερικανοι οριζουν σαν διαφοροποιηση. Αν και δεν υπαρχουν συγκεκριμενα ποσοστα πρεπει να αντιπροσωπευονται οι γυναικες και οι ομοφυλοφιλοι και των 2 φυλων stiw dioikhseiw . Μαλιστα ενδοοργανωτικα υπάρχει ομαδα στηριξης των ΛΟΑΤ που απολαμβανει τη στηριξη της διοικησης.
Ο ρεφορμισμος (και όχι οπορτουνισμος) του λοατ κινηματος εδραζεται ακριβως στο γεγονος ότι η αντιθεση αυτή λυνεται στα πλαισια του συστηματος και μαλιστα με την καλυψη του ιδιου του συστηματος. Ακομη και το ρεπουμπλικανικο κομμα εχει ομαδα λοατ

http://www.logcabin.org/

αρα το προβλημα του οποιου λοατ κινηματος είναι ότι είναι διαταξικο και παιζει το παιχνιδι του κατεστημενου αφαιρωντας από το ταξικο κινημα εκεινους που ταξικα είναι εργατες/εργαζομενοι αλλα λογω του σεξουαλικου τους προσανατολισμου συντασσονται με συριζα/ποταμια κλπ κομματα της αστικης ταξης

Neophyte_commie είπε...

Άναυδε, έχεις απόλυτό δίκιο σ' αυτό που λες. Πράγματι, η ποσόστωση είναι ένα μέτρο που στόχο έχει να κρύψει το ζήτημα κάτω από το χαλί, να υποκρυθεί ότι το λύνει εντός του καπιταλισμού. Πράγματι το ΛΟΑΔ κίνημα αλώνεται από μερίδες της αστικής τάξης, αντί να συντάσσεται με το εργατικό. Σ' αυτό όμως δεν φταίνε οι ΛΟΑΔ, φταίει το εργατικό κίνημα. Καταλαβαίνω την επιφυλακτικότητα που υποννοείς. Όμως σε βεβαιώ ότι δεν είναι όλοι οι ΛΟΑΔ ταξικώς τυφλοί. Για να πάει κάποιος κάπου, πρέπει να ξέρει ότι τον θέλουν. Όταν ήμουν εγώ έφηβος, μαθαίναμε για τις διαγραφές των ΛΟΑΔ από το ΚΚΕ (της Πετροπούλου και του Χατζητρύφωνα, επί παραδείγματι), μαθαίναμε για το ιδεολόγημα της «αστικής παρέκκλισης», τις απελάσεις ομοφυλοφίλων από τη σοσιαλιστική Κούβα κλπ. Τα μισά είναι ψέματα και τα άλλα μισά διαστρεβλωμένα, το ξέρω (τώρα το ξέρω, όχι τότε). Και τώρα το «θα σας εξαφανίσωμεν» που θα μείνει στον κόσμο από την ομιλία του Γκιόκα.

Προσπαθώ να σου πω ότι το πρόβλημα δεν είναι του ΛΟΑΔ κινήματος (βγάλε το «όποιου», σε παρακαλώ), αλλά του εργατικού, που ντρέπεται (ελπίζω να είναι αυτό) να το εντάξει και, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, λέει τα αδικαιολόγητα. Πρωτοπορία της εργατικής τάξης (άρα και του κινήματος) όμως είναι το ΚΚΕ. Άρα σ' αυτό βρίσκεται η πρωτοβουλία και η ευθύνη.

Poe είπε...

Ερωτηση προς οσους υποστηριζουν οτι επειδη(και αν) το ζητημα των lgbt ειναι διαταξικο δεν εχει θεση μεσα στο εργατικο κινημα.

Ο αγωνας εναντιον των φυλλετικων διακρισεων εχει θεση μεσα στο εργατικο κινημα;
Αν οχι γιατι οχι
Αν ναι
γιατι δεν εχει θεση μεσα στο εργατικο κινημα ο αγωνας εναντια στις διακρισεις οσον αφορα στους LGBT

Επισης αυτο που γινεται στην αμερικη, γινεται ως κρατικος καταναγκασμος για να περιοριστουν λιγο οι διακρισεις στους χωρους δουλειας, επειδη προφανως το προβλημα ηταν εντονο. Τι θες να πεις δηλαδη οτι ειναι και καλυτερα οι μαυροι και οι γκει στις ΗΠΑ απο τον γενικο πληθυσμο;

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο κάποιοι θα φτάσουν να κάνουν λόγω και για τα γκέτο των απόκληρων γκέι στις ΗΠΑ. Κανονικα θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι να συγκρίνουν τους μαύρους στις ΗΠΑ με τους gay των ΗΠΑ αλλά ζούμε σε χαζοχαρούμενες εποχές που οτι του φανεί του λωλοστεφανή.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Να προσθέσω, Αναυδε (26 Δεκεμβρίου 2015 - 4:20 μ.μ.)
την ακόλουθη εμπειρία από φίλη, που δούλεψε πολλά χρόνια στην Αμερική, σχετικά με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις νέγρων στους τόπους δουλειάς: Υπήρχαν κάποιοι (ένας η δύο) νέγροι που "σουλατσάρανε" μέσα στη δουλειά, δε δούλευαν και απλά παίρνανε τον μισθό τους. Κι αυτό γινότανε, μου έλεγε, κατά σύστημα σε όλες τις επιχειρήσεις, που υπάγονταν στην υποχρεωτική ποσόστωση.
Το αποτέλεσμα: Υπήρχε μια ένταση στις σχέσεις με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Νάτο το "διαίρει και βασίλευε"!
Ο Καπιταλισμός με μια μικρή οικονομική αβαρία στο μέρος του κόστους, που αφορά το manpower, τρίχες δηλαδή, εξασφαλίζει την πολιτική του ευστάθεια, φτειάχνει το ψεύτικο image της "σύγχρονης-ανοικτής κοινωνίας" και συναφείς παπαριές, προκαλεί έριδες ανάμεσα στους εργαζομένους, υποδαυλίζει έντεχνα τον ρατσισμό μέσω του "τεμπέλη μαύρου" κ.ο.κ.
Αυτός είναι ο ρόλος των (υποβοηθουμένων...) "κινημάτων" στην "σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία" μας, που ...."σπάει τα ταμπού"!
"Κινήματα" εναντίον ΤΟΥ (εργατικού) ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ....

Αναυδος είπε...

Το ιδιο ισχυει ποε και για τους μαυρους στις ηπα
Τυπικα δεν υπαρχει πλεον καμια διαφορα στα αστικα και αλλα δικαιωματα αντιθετα υπαρχει ενισχυση της συμμετοχης τους σε ορισμενες θεσεις. Ωστοσο οι διακρισεις συνεχιζονται, διαφορα εισοδηματος , μεγαλυτερη ανεργια, προσδοκιμο ζωης κλπ Ωστοσο όλα αυτά είναι αποτελεσμα της αναπαραγωγης των ανισοτητων στον καπιταλισμο και όχι πλεον νομικων διακρισεων
Με μαυρο προεδρο, αρχηγο των ενοπλων δυναμεων κλπ γινεται κατανοητο η αστικη ταξη της χωρας εχει απαλλαγει από τετοιες προκαταληψεις που τις εχει αφησει στους φτωχους και την εργατικη ταξη
οι πλουσιοι μαυροι ταυτιζονται με τους wasp στην προωθηση του αμερικανικου ιμπεριαλισμου.
Το κινημα των μαυρων εκφυλιστηκε ήδη από τη δεκαετια του 70 (και με τη βοηθεια των δυναμεων καταστολης) χανοντας τον ταξικο προσανατολισμο του με αποτελεσμα σημερα να είναι παιχνιδι των αστων

Το συμπερασμα είναι ότι τα οποια κινηματα ξεχωριστων δικαιωματων πρεπει να συνδεονται με το ταξικο κινημα και το κομμουνιστικο κομμα αλλιως η μοιρα τους είναι η συνθηκολογηση και η ενσωματωση.

Υγ
Αναφορικα με τα δικαιωματα των ΛΟΑΤ στη χωρα μας η πραγματικοτητα είναι ότι δεν υπαρχει καποια νομοθεσια που να προβλεπει διακρισεις (π.χ. μικροτερους μισθους, απαγορευση εργασιας κλπ) Μάλιστα επειδη οι περισσοτεροι ‘κρυβονται’ (σχεδον υποχρεωτικα) δεν αντιμετωπιζουν ιδιατερες διακρισεις στο χωρο δουλιας. Εχουμε επισης έναν θεσμο (εκκλησια) που αποτελει το καταφυγιο καριερας για ένα μεγαλο μερος τους που είναι συντηριτικων αποψεων. Δεν παραγνωριζω ότι ορισμενες φανερες περιπτωσεις βασανιστηκαν και βασανιζονται σημερα αδυνατοντας να βορυν μια δουλια και καταφευγοντας στην πορνεια οι περισσοτεροι (όχι όμως ολοι)
Το επιδικο των ημερων ηταν να αποκτησει η συμβιωση ομοφυλων ζευγαριων τα ιδια αστικα δικαιωματα που εχει ο γαμος των ετεροφυλων.

Ανώνυμος είπε...

Poe
Νομιζω τα εχεις αρκετα μπερδεμενα. Ολο για διακρισεις γινεται λογος, προσπαθω να καταλαβω ποιες ειναι αυτες. Τιθεται καπου ως προυποθεση για νακανεις ο,τδηποτε, το να μην εισαι ομοφυλοφιλος; πουθενα! Λοιπον γιατι συζηταμε; απαιτησε κανεις να δηλωνουμε τις σεξουαλικες μας δραστηριοτητες; οχι! Τοτε;
Αντιθετα κατα παραδοξο τροπο εχουν γεμισει διαφοροι εργασιακοι χωροι με προισταμενους διαφορα σουργελα και ανικανους, μεμοναδικο κριτηριο καθως φαινεται το οτι ομοφυλοφιλοι.
Και τελος παντων ας σταματησει η ισοπεδωση. Γιατι ξαφνικα μαθαινουμε οτι δεν υφισταται ουτε γυναικειο ζητημα...
Τα εχεις πολυ μπερδεμενα και μηνυιθοτεις με ευκολια λογια της σειρας.
kk-1

Poe είπε...

Ποιος ειπε οτι δεν υπαρχει γυναικειο ζητημα; Εμενα εννοεις;
Πες μου που ακριβως το ειπα και πως ακριβως εβγαλες τετοιο συμπερασμα

Τεσπα, εσυ εδω σε λιγο θα μας πεις οτι οι γκει ειναι και ευνοημενοι κκ1- η μας το λες κιολας... καθε αλλο παρα ευνοημενοι ειναι

Και προκαταληψη υπαρχει
Και περιθωριοποιηση
Και ρατσισμος απεναντι τους

Ισως αν ηθελε ο Neophyte να επεκταθει να σου εξηγησει μερικα πραγματα

Μια χαρα εχω καταλαβει και καθολου μπερδεμμενος δεν ειμαι

Poe είπε...

Επισης ο λογος που κανουν κλικες και "περιχαρακωνονται" σε καποιους τομεις που μπορουν και αλληλουποστηριζονται,(πχ στον καλλιτεχνικο χωρο) ειναι η αποδειξη της καταπιεσης που δεχονται. Οταν μια κοινωνικη ομαδα την καταπιεζεις αυτη περιχαρακωνεται, το ιδιο εκαναν και οι Εβραιοι, το ιδιο εκαναν και οι μαυροι, το ιδιο κανουν και οι μουσουλμανοι στη Γαλλια,το ιδιο και οι τσιγγανοι στην Ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι τσιγγάνοι στην Ελλάδα,τι γκέι στην Ελλάδα. Έχει χαθεί κάθε μέτρο

Ανώνυμος είπε...

Poe,
Η συλλογιστικη που υιοθετεις αμφισβητει την ουσια του γυναικειου ζητηματος. Ρατσισμος και απαραδεκτη αντιμετωπιση υπαρχει. Εκεινο που δεν υπαρχει ειναι διακρισεις βασει νομου. Με εξαιρεση το στρατο. Στο στρατο ομως διαφοροι ομοφυλοφιλοι μια χαρα το χρησιμοποιουασν για να μην πανε. Μιλαμε για εξαιρετικες περιπτωσεις και πολυ κραγμενες. Αφηστε αυτα με τις διακρισεις. Στην Αθηνα ζουμε και βλεπουμε....
kk-1

Poe είπε...

kk-1 με στεναχωρει παρα πολυ που θα το πω
αλλα αυτα που λες μου θυμιζουν τις αντιληψεις καποιων που
οτι οι μεταναστες ειναι ευνοημενοι στην ελλαδα επειδη δεν πληρωνουν φορους και επειδη τα μεταναστοπουλα τα παιρνουν στους παιδικους σταθμους αλλα τα ελληνοπουλα δεν τα παιρνουν...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΟΥ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΙΣΩΣ.
ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΜΕ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΜΕ ΒΥΣΜΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΝΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αλλους τους στενοχωρει το ξεχειλωμα της καταπιεσης με τον τροπο που ο γιωργος παπανδρεου δηλωνε οτι εχει βιωσει την καταπιεση ως μεταναστης καποτε στη στοκχολμη. Το ξεχειλωμα που λειτουργει ως φτυσιμο στους πραγματικα καταπιεσμενους και ως μεθοδος συσκοτισης.

Poe είπε...

Απο προσωπικη εμπειρια μιας και αναφερθηκε ο στρατος
στην κορινθο που ημουν στο κεντρο
στο λοχο μας υπηρχε ενα παιδι πυο ηταν ομοφυλοφιλο
ε οι αξιωματικοι στις αναφορες τον βαζανε συνεχεια να αναφερεται για να μιλαει με αυτην την "αδερφιστικη" φωνη και να γελαμε 150 ατομα εμεις απο κατω...
ας κρινει ο καθενας εστω και απο αυτο το παραδειγμα, αν υπαρχουν η οχι διακρισεις και ποσο ευκολη θα ηταν η θητεια αυτου του παιδιου για 16 μηνες, ξεκινωντας απο την πρωτη μερα στο κεντρο...

Neophyte_commie είπε...

Κάτι έγραψα πριν και χάθηκε.

Ορισμένοι μπερδεύονται. Άλλο πράγμα η νομική διάκριση (που δεν υπάρχει πλέον καμία, ευτυχώς, ούτε στον στρατό· όσοι δεν ξέρουν να μην μιλάνε γιατί εκτίθονται), άλλο η κοινωνική διάκριση. Κοινωνικές διακρίσεις υπάρχουν και πολλές, τις αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, ορισμένοι να ξαναδιαβάζουν τα κείμενά τους με λίγη αυτοκριτική. Οι νόμοι όλων των σύγχρονων (καπιταλιστικών) κρατών ψεύδονται ότι αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις διά της εισαγωγής θετικών μέτρων (ποσοστώσεων κλπ). Να μην ξεχνάμε ότι η πενταετία στις συντάξεις των γυναικών είναι ένα τέτοιο θετικό μέτρο, που πολύ ορθώς υποστηρίζουμε. Ένα άλλο είναι (μου φαίνεται παραμένει) στους πολυτέκνους και στους τριτέκνους, που επίσης υποστηρίζουμε (και μάλιστα η κριτική μας στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ορθώς ότι δεν εξομοιώνει τους τριτέκνους με τους πολυτέκνους, αλλά τους δίνει κατά τι μικρότερα θετικά μέτρα). Θετικά μέτρα έχουν ακόμη και σήμερα (δείτε οποιαδήποτε προκήρυξη, έστω και για την κοινωφελή εργασία) οι Κύπριοι στην Ελλάδα (ελέω '74), οι επιζώντες και οι συγγενείς από διάφορα ατυχήματα (λχ κάτι μαθητών σε μια ημερήσια εκδρομή το 2003 θαρρώ) κλπ.

Και ναι, αυτά τα πράγματα χρησιμοποιούνται από την αστική τάξη αφ' ενός για να αμβλύνουν κάποιες άγριες αδικίες, αφ' ετέρου για κοινωνικό αυτοματισμό (δημόσιος υπάλληλος μού έλεγε τότε όχι έχασε την οργανική του θέση από τρίτεκνο, τους τέτοιους, τους άλλους, μας τρώνε τις δουλειές κλπ).

Και λοιπόν;

Ξαναλέω: Για να μπει το ΛΟΑΔ κίνημα (χωρίς «όποιο») στο εργατικό, πρέπει η πρωτοπορία του εργατικού κινήματος να αναγνωρίσει τουλάχιστον τα αυτονόητα (η οικογένεια είναι εκ των ων ουκ άνευ). Καλά λέει ο Πόε, και οι γυναίκες ειναι διαταξικές και οι μετανάστες/πρόσφυγες (ορισμένοι εκ των οποίων έχουν λεφτά να δίνουν εισητήρια για καράβια, εισητήρια για τραίνα κλπ). Σημαίνει ότι θα τουςυπερασπισθούμε λιγότερο; Όχι, θα βρούμε όμως το αίτημα-κρίκο που βοηθά στη ριζοσπαστικοποίηση και στην αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλισμού, για να τους πάρουμε μαζί μας.

ΥΓ: Οι τσιγγάνοι είναι πολύ παραπλήσιο παράδειγμα, σωστά το είπε κάποιος (γιατί όλοι καταλαβαίνουμε πότε έχουμε λάθος, απλά μερικοί δυσκολεύονται ακόμη να απαγκιστρωθούνε από αυτό). Γενικά κατά τη δική μου εκτίμηση, το ΛΟΑΔ ζήτημα έχει πολλές κοινές ομοιότητες με το εθνικό, για το οποίο έχουμε το βιβλίο του Στάλιν, που είναι ολόσωστο. Το διάβαζα τις προάλλες που το είχε ανεβάσει ο αντίβαρος και η ομοιότητα με χτυπούσε στο πρόσωπο διαρκώς.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ;

ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κάποιος, περίεργο πράγμα, δεν σου ανέφερε ανέφερε τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ούτε των εργαζομένων, ούτε του αφεντικού. Σκέψου το και πήξε. Στην αμερικη μπορει να σκοτώσει η αστυνομία γκέι. Αν είναι μαύρος ο γκέι, όχι επειδή είναι γκέι. Ας πάει κανένας απο το gay parade να πει σε τσιγγάνικο καταυλισμό πόση καταπιεση έχει νιώσει. Να ζητήσει και ανταλλαγή προσδόκιμου ζωής και ασφαλιστικής κάλυψης. Μετά να πιάσετε και την καταπίεση και ρατσισμο που βιώνουν οι ξανθιές

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το ίδιο ισχύει και για εδώ.
Δε θα δημοσιευτεί το επόμενο σχόλιο δε θα δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ;

ΔΕΝ ΕΠΗΞΑ, ΕΦΡΙΞΑ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΙ Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ.

ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.

ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΩΣΤΑ; Ε ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ.

ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Neophyte_commie είπε...

«Ας πάει κανένας απο το gay parade να πει σε τσιγγάνικο καταυλισμό πόση καταπιεση έχει νιώσει.»

Δεν χρειάζεται. Έχει και γκέι τσιγγάνους, που τρώνε ξύλο και τους πετάνε έξω από τον καταυλισμό. Έχω πάει σε καταυλισμό. Μου βγάλανε καρέκλα και με κέρασαν αναψυκτικό. Εσύ δεν έχεις περάσει ούτε απ' έξω.

Αναδεικνύεις πάντως ένα ωραίο ζήτημα. Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι τόσο ο τσιγγάνος όσο και ο ΛΟΑΔ υφίσταται φυλετισμό, δηλαδή ρατσισμό βάσει βιολογικών χαρακτηριστικών. Δεν ξέρω αν το ξέρεις, πιθανότατα δεν το υποψιάσθηκες ποτέ, αλλά οι ναζί μάς φορούσαν ροζ τρίγωνα στο Άουσβιτς. Δίπλα στους Εβραίους, στους τσιγγάνους, στους κομμουνιστές και στους μαύρους ήμασταν, στα ίδια στρατόπεδα. Τι σε νοιάζει εσένα όμως, μήπως πήγες ποτέ; Ο Ζαχαριάδης πήγε όμως… Την επόμενα φορά που θα κλάψεις ακούγοντας το «Κοπέλες του Άουσβιτς» σκέψου το.

Γουρούνι.

Αναυδος είπε...

@neophyte
Μαλλον εκ παραδρομης δεν διαβασα το σχολιο σου (26 Δεκεμβρίου 2015 - 5:34 μ.μ.)
Πολύ συνοπτικά
1. ιστορικα το κινημα των λοατ εμφανιστηκε αργα και δεν συνδεθηκε με το εργατικο/κομμουνιστικο κινημα. Επιπλεον μεχρι περιπου τα μεσα του 1970 η ομοφυλοφιλια θεωρουταν καποιας μορφης διαστροφη με αποτελεσμα εκ των πραγματων η προσεγγιση να είναι αδυνατη. Επισης επειδη στις περισσοτερες φορές η ομοφυλοφιλια κρυβοταν μετατρεποταν σε προσωπικη και όχι κοινωνικη υποθεση. Τελος η αργη δημιουργια του κινηματος το εριξε από τη γεννηση του στις αγκαλιες του αστισμου Το ιδιο το κινημα των λοατ δεν ειχε ποτε ευρυτερο κοινωνικο προταγμα όπως ειχε π.χ. το κινημα των γυναικων ή των φυλετικων διακρισεων στα πρωιμα τους χρονια . Για τα κινηματα αυτά ο καπιταλισμος ηταν ο ενοχος.
2. αναφορικα με τη συμμετοχη ομοφυλοφιλων στο κομ κινημα η αληθεια είναι ότι το κομμα ηταν πολύ προσεκτικο απεναντι τους για έναν διαφορετικο λογο από τις οποιες προκαταλειψεις (που δεν ελειπαν κι αυτές). Ο λογος είναι η περιφρουρηση του κομματος και η γνωση ότι αν καποιος ομοφυλοφιλος επεφτε στα χερια της ασφαλειας ειχαν ένα χαρτι που στις περισσοτερες φορες ήταν αποτελεσματικοτερο από κάθε ειδους βασανιστηριο.
3. Η προσωπικη μου γνωμη είναι ότι σημερα δεν είναι απαραιτητο ένα λοατ κινημα (προσωπικα εχω σοβαρους ενδοιασμους για τα 2 τελευταια γραμματα της λεξης) Ο λογος είναι ότι διαφωνω με την τεκνοθεσια των ομοφυλων ζευγαριων. Για τα υπολοιοπα δικαιωματα πιστευω ότι το εργατικο κινημα παλευει για δικαιωματα για ολους ανεξαρτητα από φυλο ρατσα σεξουαλικο προσανατολισμο και αυτό είναι αρκετο χωρις να χρειαζεται καποιος επιπλεον διαχωρισμος. Πιστευω ότι είναι μια προσωπικη υποθεση και το μονο που χρειαζεται είναι η εξαλειψη της προκαταληψης. Το πραγματικο ερωτημα για εμενα δεν είναι αν εισαι ετεροφυλοφιλος, ομοφυλοφιλος, μαυρος ασπρος κιτρινος αλλα αν το χαρακτηριστικο το θεωρει καποιος υπερτερο της ταξης που ανηκει. Αν ναι τοτε είναι λαθος

Υ.γ εχω γνωστους ομοφυλοφιλους που χαιρουν την εκτιμηση ολων στο χωρο δουλιας τους γιατι ακριβως παρα τις δυσκολιες επικρατησαν και επεβαλαν τον εαυτο τους. Και μιλω για μπλε κολλαρα με εμφανη το σεξουαλικο προσανατολισμο τους.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι αλλο η διακριση αλλο η διπλη εκμεταλευση.
Το γυναικείο ζήτημα και η συνδεση τουβμε το εργατικο εδραζεται στη διπλη εκμεταλευση της γυναικας απο την πατριαρχικη καπιταλιστικη κοινωνια. Εξηγηται με ορους φιλοσοφιας και πολιτικής οικονομιας.
Τετοιο πράγμα δεν υφισταται ουτε στους ομοφυλοφιλους, ουτε ακόμα και στους μεταναστες. Το προσφυγικο ειναι αλλο ζητημα.
Διακριση και ρατσισμο υφιστανται στη σαπια κοινωνια του καπιταλισμου μια σειρα ανθρωποι.
Οι παχυσαρκοι, οι κοντοι, οι ανθρωποι πιο χαμηλων τονων ανθρωποι, αυτοι που φορανε σιδερακια κλπ
Νομιζετε ειναι λιγοι αυτοι που δεν βρισκουν ευκολα εργασια λογω παχυσαρκιας ή απλα επειδη εξωτερικα δεν πληρούν τα κριτηρια που επιβαλει το lifestyle?
Μπορούμε να δουμε κάθε μια απο αυτες τις περιπτωσεις ξεχωριστά? Σαν αυτοτελες κινημα?
Καλα δε μιλαω για το διαταξικο ζητημα καθως αυτο δεν υφισταται ουτε στο μεταναστευτικο, ουτε στο προσφυγικο, ουτε στο γυναικείο, ουτε στο νεολαιιστικο κινημα.

ratm

Neophyte_commie είπε...

Άναυδε, χαίρομαι πολύ που έχεις λοαδ φίλους. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να το δεις ακόμη, αλλά πιστεύω ολόψυχα ότι θα το δεις μόλις μπορέσεις: και ξέρεις, δεν σε πιέζω να το κάνεις, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο αληθές: Ο λόγος για τον οποίον «διαφωνείς» με την αναγνώριση των οικογενειών των λοαδ είναι ακριβώς οι προκαταλήψεις τις οποίες ανέφερες. Στο κόμμα αυτές οι προκαταλήψεις έμειναν και πολύ μετά την λήξη της παρανομίας (κάτι είπα κάποια στιγμή για τις διαγραφές), ωστόσο έχουν πάρει να περιορίζονται. Και επειδή σε σέβομαι πολύ, δεν θα σχολιάσω την δικαιολογία για την παρανομία.

Εν πάση περιπτώσει, ξαναλέω το εξής: Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει αποδοχή αυτής της θέσης, και ορθώς. Οι προκαταλήψεις αυτές έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν το λέω ούτε από άποψης ψήφου ούτε από άποψης επιρροής. Δεν μετράω την ποσότητα, αλλ'την ποιότητα. Αν οι αποφάσεις του 19ου ήταν τεράστιο ποιοτικό άλμα, η υιοθέτηση ομοφοβικών απόψεων και δη η προσπάθεια δικαιολόγησής τους με τις φράσεις, που παρέθεσε ο Σφυροδρέπανος στην αρχή της ανάρτησης (σε συνδυασμό με κάτι που είπα αμέσως πριν), συνιστούν τεράστια ποιοτική οπισθοχώρηση. Αυτά όμως όχι εδώ, για να μην δίνεται τροφή σε στόματα.

Ας γίνει, σε τελική ανάλυση, δεκτό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ακόμη, και ας (προσπαθήσουμε να) το μαζέψουμε.

Τον Γενάρη απεργία.


Ρατμ.
«Το γυναικείο ζήτημα και η συνδεση τουβμε το εργατικο εδραζεται στη διπλη εκμεταλευση της γυναικας απο την πατριαρχικη καπιταλιστικη κοινωνια. Εξηγηται με ορους φιλοσοφιας και πολιτικής οικονομιας. »

Ακριβώς. Η φράση ισχύει στο ακέραιο επίσης βάζοντας «λοαδ» στη θέση του «γυναικείου».

Ανώνυμος είπε...

Poe
Σου ειχα γραψει σε δικη σου αναρτηση οτι μεσω σχολιων δεν μπορουμε να κουβεντιασουμε ουσιαστικα. Απο εκει και περα νομιζω οτι ακριτα υιοθετεις καποια επιχειρηματα. Μπερδευεις διαφορετικης φυσης ζητηματα που τελικα στο μονο που μπορουν να καταληξουν εναι στο να τα θεωρησουμε και αυτα εφευρηματα. Τελος παντων...και επειδη χωνονται διαφοροι ηλιθιοι, ας το σταματησουμε. Παντως προφανως και δεν εννοουσα αυτο που παρουσιασες. Παρε ομως υποψη μια σειρα πλευρες που εχουν γραψει αρκετοι.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟ.

ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΑΤΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΙΝ PRIVATE ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΡΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Σ' ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Νεοφυτε δεν κατανοω που ακριβως, σε ποιο πεδιο της κοινωνικης ζωης εδραζεται η διπλη εκμεταλευση ανθρωπων ομοφυλου σεξουαλικου προσανατολισμου. Ξαναλεω θεωρω αλλο πραγμα τον ρατσισμο και τη διακριση και αλλο το ζητημα της διπλης εκμεταλευσης. Δεν αμφισβητώ το ρατσισμο και τις διωξεις που εχουν υποστεί ομοφυλοφιλοι. Εχω εξαλλου και εγω 1 ζευγαρι ομοφυλοφιλους φιλους το πα από την πρωτη αναρτηση. Οι οποίοι οχι απο ιδια ακριβως αφετηρια αλλα συμφωνούν με την αποψη της μη τεκνοθεσιας απο ομοφυλοφιλους παρολο που και αυτοι ηταν υπερ του ΣΣ και συζητησαμε ωρα το ζήτημα.
Παντως δε νομιζω οτι η αρνητικη αποψη ως προς την υοθεσια κρυβει προκαταληψη στο βαθμο που σε 3 αναρτησεις καιβεγω και αλλοι εξηγησαμε που βασίζεται αυτη μας η αποψη.

ratm

Neophyte_commie είπε...

Ρατμ, αν σε πρόσβαλα, δεν ήταν στόχος μου και ζητώ συγνώμη. Είναι δύσκολο να κρατήσεις επίπεδο σε συζητήσεις, όπου κατηγορείσαι ως βλαπτικός για τα παιδιά σου (κάποτε ήταν τα χρηστά ήθη) επειδή υπάρχεις. Η πραγματικότητα λέει ότι τα παιδιά των λοαδ είναι μια χαρά. Εσύ το αμφισβητείς, δεκτό. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ας περιμένουμε άλλα είκοσι χρόνια για να λύσουμε ένα υπερωριμο πρόβλημα, ας έρθουν κι άλλες μελέτες για να πεισθούμε. Εντάξει. Όμως το «δεν μου κάθεται ρε παιδί μου λοαδ να μεγαλώνει παιδί», το οποίο αποτελεί διαισθητικό έρεισμα αναζήτης νέων ερευνών, είναι ακριβώς ο ορισμός της προκατάληψης. Και σε τελική ανάλυση, η πλειοψηφία της κοινωνίας το βλέπει έτσι. Δεν πειράζει, δεν χαλάμε τις καρδιές μας, θα έρθει σιγά-σιγά. Βέβαια εγώ θέλω να έρθει γρήγορα, αλλά….

Η διπλή εκμετάλλευση τώρα. Ας το πάρουμε με τις γυναίκες, όπου το βλέπεις. Σ' αυτές, η διπλή εκμετάλλευση έγκειτο στις αρχικώς νόμιμες διαφορές στις απολαβές και στις γενικότερες συνθήκες εργασίας, το ξέρουμε ήδη από τον Ένγκελς. Πηγή της εκμετάλλευσης είναι αφενός η ανάγκη του κεφαλαίου να βγάλει παραπάνω κέρδος, αφετέρου να βάλει την εργατική τάξη να μαλώσει μεταξύ της για να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης συλλογικά. Όμως δεν ζούμε πια στην εποχή του Ένγκελς. Μέσω των αγώνων της, η ΕΤ έχει πετύχει την τυπική ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Όμως η διπλή εκμετάλλευση παρέμεινε, διότι η ΑΤ βρήκε άλλους κρυφούς τρόπους να παρακάμπτει την τυπική ισότητα. Ως ιδεολογική βάση χρησιμοποίησε τη βιολογική διάκριση των φύλων («η γυναίκα κουράζεται ευκολότερα, άρα κάνει πιο ελαφρές δουλειές, άρα παράγει λιγότερη αξία, άρα η τιμή της εργατικής της δύναμης είναι μικρότερη», για παράδειγμα) ή τις θρησκευτικές ή γενικότερες πατριαρχικές προκαταλήψεις («η γυναίκα έδωσε το μήλο στον άνδρα», «η γυναίκα γεννάει άρα να μείνει στην κουζίνα» κλπ). Ακόμη και στο Αλάτι της γης τα βλέπεις, μεταξύ εργατών δηλαδή.

(Υπόψη ότι κι εμείς λέμε ότι η γυναίκα γεννάει και κουράζεται πιο εύκολα, αλλά για τον αντίθετο λόγο, για να της αναγνωρίσουμε αξία, άρα να επιτύχουμε θετικά μέτρα.)

Με τους λοαδ, τους μετανάστες κλπ γίνεται το ίδιο. Χρησιμοποιώντας πατριαρχικά, εθνικιστικά κλπ επιχειρήματα («ποιος θα σε πάρει, π**στη, με πλήρες μεροκάματο; χάρη σου κάνω που σου δίνω το μισο», «θα πας στην επιθεώρηση εργασίας να πεις ότι κάνω διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού», που είναι παράνομη παρεμπιπτόντως, «πάνε αν σου βαστάει» κλπ ή «δεν σου νοικιάζω το σπίτι να το κάνεις άντρο ακολασίας, άντε καλά δώσε τα διπλά όμως» ή «δεν παίρνω τρανς σε τράπεζα να τρομάζεις τους πελάτες που είσαι φρικιό, να πας να γίνεις πόρνη» κλπ). Σε κάθε περίπτωση, μειώνεται η τιμή της εργατικής δύναμης, δημιουργούνται, διατηρούνται και ενισχύονται στερεότυπα («θα γίνουν τα παιδιά τους εγκληματίες, πρεζόνια, εκείνος ο τύπος στο δρόμο με τις λεύκες» κλπ).

Έτσι, έχεις διπλή εκμετάλλευση ως λοαδ και ως εργάτης. Η διάκριση είναι αποτέλεσμα και ταυτόχρονα δικαιολογία αυτής της εκμετάλλευσης. Δεν μπορώ να το κάνω πιο καθαρό.

Να ξεκαθαρίσω μόνο γιατί μάλλον δεν φάνηκε: Κανείς δεν κατηγορεί αυτόν που δεν μπορεί ακόμα να απαλλαγεί από την προκατάληψη, σε αντίθεση φυσικά με αυτόν που τη δημιουργεί συνειδητά. (Κι αν κάποιος το κάνει, κακώς και κάκιστα, εγώ δεν το κάνω!) Άρα ούτε σ' εσένα τη λέω, ούτε στον Άναυδο, ούτε σε κανέναν (με εξαίρεση τον Σκαθαροζούμη, που έχει καιρό να γράψει, που του τη λέω).

Ανώνυμος είπε...

Η διπλή καταπίεση των γυναικών αφορά στο ένα μέρος την εργασία και στο άλλο μέρος το σπίτι. Ισχύει για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ακόμα και εκεί που το θεσμικό πλαίσιο έχει κατακτήσει την τυπική ισότητα. Το γυναικείο ζήτημα είναι διαφορετικό ζήτημα από το ζήτημα των μεταναστών. Δεν υπάρχει διπλή καταπίεση στους μετανάστες. Μεγαλύτερος βαθμός εκμετάλλευσης σε σχέση με τους ντόπιους υπάρχει για πολλούς μετανάστες, όχι όμως διπλή καταπίεση. Δεν μπλέκονται αυτά τα θέματα, είναι διακριτά. Το κίνημα των γκέι δεν είχε ποτέ σχέση με το εργατικό κίνημα. Ήταν ακόμα και εχθρικό στο εργατικό κίνημα. Λογικό αφού γεννήθηκε ως τέτοιο στα μονοφυλετικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που έστελνε τα παιδιά της η ελίτ. Λογικό αφού το εργατικό κίνημα έχει σημαία του την ενότητα ενώ το κίνημα των γκέι έχει σημαία του την διαφορετικότητα. Χρήσιμο είναι οι μετανάστες να οργανώνονται ως εργαζόμενοι, όχι ως μετανάστες. Άστοχη η σύγκριση μεταξύ τσιγγάνων, κούρδων και γκέι. Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα ήταν μια σύγκριση με τους παχύσαρκους, τους όμορφους, τους άσχημους, τους μοναχικούς και άλλους.

κχγ

Saportoutourki είπε...

Εμμ. Πολυζόπουλος

Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτής



Τα προβλήματα έχουν κυρίως να κάνουν με την διαντίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο έχει ακόμα συγκρατημένη ανοχή σε περιπτώσεις οικογενειών με ομοφυλόφιλους γονείς.

Αυτή η διαντίδραση και τα υπάρχοντα στερεότυπα είναι που συνήθως δημιουργούν εντάσεις και δυσκολίες στις οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς, που πιθανά μπορούν να επηρεάσουν και την ψυχολογική κυρίως εξέλιξη των παιδιών τους. Σίγουρα μια πολύ κακή τακτική είναι η εσωστρέφεια που συχνά υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι γονείς ως μέθοδο άμυνας έναντι της μη ανεκτικής κοινωνίας και πολύ εύκολα μεταδίδεται και στα παιδιά.

Τα ίδια τα παιδιά, παρόλο που μπορεί να έχουν από νωρίς εξοικειωθεί με την ιδέα των «δύο μαμάδων» ή «δύο μπαμπάδων», αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες όταν αρχίσουν να κοινωνικοποιούνται και κυρίως στο σχολείο. Εκεί έρχονται αντιμέτωπα πρώτη φορά με την διαφορετικότητα της δικής τους οικογένειας, σε σχέση με τις οικογένειες της μεγάλης πλειοψηφίας των συνομιλήκων τους. Αν λοιπόν τελικώς δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στις οικογένειες των ομοφυλόφιλων γονέων, είναι στην πλημμελή προετοιμασία και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους, ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να διαχειριστούν την διαφορετικότητα στις δικές τους οικογενειακές συνθήκες, έναντι των άλλων παιδιών. Η ψυχολογική προετοιμασία πρέπει να αρχίσει από πολύ νωρίς, κυρίως με την απενοχοποίηση των ίδιων των ομοφυλόφιλων γονέων ένεκα του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και ακολούθως στην συμβουλευτική που θα έχει να κάνει με τα παιδιά τους.

Η σημαντική παράμετρος της εξάλειψης του κοινωνικού στίγματος που προκαλεί η διαφορετικότητα, θα ήταν σίγουρα η πιο αποτελεσματική λύση όχι μόνο στα προβλήματα των οικογενειών με ομοφυλόφιλους γονείς, αλλά και σε μια σειρά άλλων καταστάσεων, που ενεργοποιούν στερεότυπα αιώνων. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει άλλες λύσεις, βασιζόμενες κυρίως στην Παιδεία της κοινωνίας και που σίγουρα δεν θα έχουν άμεσα ή βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, παρά μόνο σε πάροδο χρόνου και ίσως ανθρώπινων γενεών.

Υ.Γ.: Αυτη τη στιγμη, ακριβως επειδη μεγαλο μερος του πληθυσμου στην Ελλαδα θεωρει την ομοφυλοφιλια "ανωμαλια" και χλευαζει οπου σταθει τους ομοφυλοφιλους, θεωρω επικινδυνο τον σχηματισμο οικογενειων απο ατομα ιδιου φυλου. Επικινδυνκ για τα παιδια και οχι εν γενει επικινδυνο.

Πρεπει πρωτα στην Ελλαδα να γινει αποδεκτη αυτη η διαφορετικοτητα, να μπει η σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στα σχολεια, να υπαρχουν ψυχολογοι και κοινωνιολογοι διαθεσιμοι για τα παιδια και τους γονεις δωρεαν. Και τοτε ας μιλησουμε για ο,τι θελετε.

Διοτι αν οι ιδιοι οι ομοφυλοφιλοι κλπ δεν εχουν γινει αποδεκτοι μεσα στην κοινωνια, πραγμα που δε θα επιτευχθει με κανενα καραγκιοζιλικι τυπου γκει πραιντ, αν οι μελλοντικοι γονεις ειναι οι ιδιοι περιθωριοποιημενοι, τοτε μην περιμενουμε υγιη παιδια. Και φυσικα το περιθωριο ξεκινα απο βασικα δικαιωματα που εθεσε ο νεοφυτος κομ. Στεγη, εργασια κλπ.

Neophyte_commie είπε...

«γεννήθηκε ως τέτοιο στα μονοφυλετικά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που έστελνε τα παιδιά της η ελίτ»

Κχγ: Το ΛΟΑΔ κίνημα γεννήθηκε στον δρόμο, από τα γεγονότα του Στόουνγουολ της Νέας Υόρκης του 1969[1] και δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το λάθος δεδομένο που έχεις υπόψη σου (είδες πώς μπαίνει η προκατάληψη στην κουβέντα;) Επίσης, ένα γνωστό σύνθημα είναι «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Η ισότητα δεν έχει καμιά σχέση με τον σεπαρατισμό. Επίσης, το λοαδ κίνημα υπήρξε θύμα του αντικομμουνισμού και όχι φορέας του. Λίγη γνώση δεν έβλαψε κανέναν και σπάει και τις προκαταλήψεις.

Οι γυναίκες και τα παιδιά εισήλθαν (μαζικά) στην αγορά εργασίας με την αντικατάσταση της μανιφακτούρας από τη μεγάλη βιομηχανία, όπου η ανάγκη μυικής δύναμης περιορίσθηκε αισθητά. Παίρνοντας το μισό και βγάλε μεροκάματο από του άντρα (και μάλιστα του τεχνίτη), άφησαν άνεργους πολλούς από αυτούς, επιτυγχάνοντας μετά το ρίξιμο των ημερομισθίων τους (πρώτος τόμος Κεφαλαίου).

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Stonewall_riots

σαπόρ τουτούρκι: Καλά τα λέει ο γιατρός. Υπάρχει κοινωνικό στίγμα. Επίτρεψέ μου όμως να σου (του) πω ότι κοινωνικό στίγμα υπάρχει και σε άλλες κοινωνικές ομάδες υφιστάμενες ρατσισμό. Εδώ οι πρόσφυγες/μετανάστες και οι τσιγγάνοι σπάνε τα ρεκόρ θύματος, και η ΚΝΕ κάνει τρελή δουλειά στα σχολεία (αναλόγως των δυνάμεών της) και σε αυτό το ζήτημα. Με την ίδια λογική, οι μετανάστες δεν πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά τους γιατί αυτά θα υποστούν κοινωνική περιθωριοποίηση στο σχολείο… Είναι προφανώς εσφαλμένο το επιχείρημα. Υπόψη ότι το Κόμμα μιλά για ίδια σχολεία (ακόμη και στο έδαφος του καπιταλισμού), με αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση.

Όσο για τις παρελάσεις και συνολικά εκδηλώσεις υπερηφάνειας, με τα όποια προβλήματά τους, σε διαβεβαιώ ότι βοηθάνε πάρα πολύ στην ορατότητα, άρα και στην αποδοχή. Δεν θα γινόταν αυτή η συζήτηση πριν είκοσι χρόνια. Καλώς ή κακώς, πρέπει κάτι να σε χτυπήσει στο πρόσωπο για να αναγκαστείς να σταματήσεις να κάνεις πως δεν το βλέπεις.

Υπόψη ότι το Κόμμα μιλά για ίδια σχολεία (ακόμη και στο έδαφος του καπιταλισμού), με αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση.

Ανώνυμος είπε...

Το κίνημα των γκέι ξεκίνησε εκεί ακριβώς που έγραψα. Στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ. Η δεκαετία του '20, μετα τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, θεωρείται η πρώτη χρυσή εποχή. Τότε πρωτομπήκε η διάσταση του pride στην ομοφυλοφιλία. Οι συνθήκες ζωής (και θανάτου) στα χαρακώματα ευνόησαν το κλίμα μιας κάποιας ελευθεριότητας ως και αποδοχής. Σε αυτα τα ιδρύματα η ομοφυλοφιλία ήταν αρκετά διαδεδομένη δεκαετίες πριν και σχετικά φανερή. Ακόμα και ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές ή φοιτητές. Υπήρχει εξιδανίκευση της ομοφυλοφιλίας ως και μισογυνισμός. Αδελφότητες όπως οι apostles με μέλη όπως ο Κέινς δεν κρύβονταν. Εσύ αναφέρεσαι σε πράγματα που έγιναν σαράντα χρόνια μετά. Στη δεύτερη φάση ανάπτυξης. Που βέβαια συμπίπτει με την είσοδο σε βαθειά παρακμή του εργατικού κινήματος. Πράγμα που εξηγεί γιατί η αστική τάξη αγκαλιάζει αυτού του είδους τα κινήματα. Αυτά που διαιρούν και δεν ενώνουν.
Για τις γυναίκες δεν καταλαβαίνω τι γράφεις. Η διπλή καταπίεση αναφέρεται στην εκμετάλλευση στην εργασία και το βάρος που πέφτει στις πλάτες τους στο σπίτι. Είναι κατανοητό αυτό; Η διπλή καταπίεση αφορά μόνο τις γυναίκες.
KχΓ

Neophyte_commie είπε...

ΚχΓ: Δεν καταλαβαίνεις τι γράφω γιατί δεν προσπαθείς. Ομοφυλοφιλία υπήρχε από τους αρχαίους χρόνους. Σε διάφορες στιγμές της ιστορίας υπήρχαν πιο ευνοϊκές συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να μην κρύβονται. Σωστά. Παραδείγματα ειναι η Ακαδημία του Πλάτωνα, η αδελφότητα της Σαπφούς κλπ. Ωστόσο εγώ μιλώ για πολιτικό κίνημα, με αιτήματα, με δομή, με διεκδικήσεις κλπ. Τέτοιο πριν το Στόουνχετζ δεν υπάρχει. Ένα αυτό.

Δεύτερον, η αστική τάξη δεν αγκαλιάζει τίποτε. Αν αγκάλιαζε η αστική τάξη το ΛΟΑΔ κίνημα, τότε τα αιτήματά του θα είχαν ικανοποιηθεί από το 1969, πολύ παραπάνω δεν θα υπήρχε ανηλεές κυνήγι ΛΟΑΔ. Άτοπο. Είναι άλλο πράγμα αν το ΛΟΑΔ κίνημα κατάφερε να συνδεθεί με το εργατικό, το ίδιο όμως ισχύει γενικότερα για το αντιρατσιστικό κίνημα. Όμως αυτό δεν είναι ευθύνη των ΛΟΑΔ είναι ευθύνη του εργατικού κινήματος να πάρει μαζί του όλη την εργατική τάξη. Δεν θυμάμαι αν το διάβασα εδώ ή αλλού: οι ΗΠΑ έχουν μαύρο πρόεδρο, όμως σε συγκεκριμένη πόλη δολοφονούνται μαύροι εργάτες καθημερινά. Είναι άλλο πράγμα τι κάνουν οι αστοί κι άλλοι τι κάνουμε εμείς. Οι αστοί, ως τάξη αντιδραστικοί, δεν θέλουν να σταματήσουν τον ρατσισμό, αντιθέτως τον χρησιμοποιούν για να αυξάνουν την εκμετάλλευση. Εμείς το θέλουμε, γιατί πρόκειται για πάλη μείωσης της εκμετάλλευσης και κυρίως για συσπείρωση της εργατικής τάξης, συλλογή δυνάμεων για την επανάσταση. Δεν μπορείς να τα συγχέεις αυτά τα πράγματα.

Τρίτον, δεν ζούμε στο 1850. Η διπλή εκμετάλλευση της γυναίκας είναι πρώτα και κύρια στον τόπο δουλειάς, το σκούπισμα και τα σφουγγάρισμα είναι δευτερεύοντα. Η ΕΣΣΔ δεν εξάλειψε τη διπλή εκμετάλλευση της γυναίκας επειδή τους έδωσε ηλεκτρικές σκούπες! Αλλά επειδή εξίσωσε τα μεροκάματα, εξάλειψε την ανεργία, ανέδειξε τις γυναίκες σε διοικητικές και κυβερνητικές θέλεις κλπ, και δευτερευόντως επειδή δημιούργησε δομές προστασίας του παιδιού και των υπερηλίκων. Σκέψου να δημιουργούσε τέτοιες δομές, αλλά να άφηνε τα μεροκάματα στο μισό του άνδρα! Θα μιλούσαμε για εξάλειψη σήμερα; όχι βέβαια!

Saportoutourki είπε...

Neophyte_commie δυο πραγματακια.
Πρωτο, μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι γιατι με βαζει να σκεφτομαι κ εγω. Δεν ειναι ξερα τσιτατα αλλα δημιουργικος λογος αυτα που διαβαζω.
Δευτερο, ακριβως λογω του πρωτου, ειμαι περηφανος που εισαι κοντα στο κκε οπως κ εγω.

Ειναι αληθεια πως εχω ακουσει πραγματα απο διαφορους κουκουεδες για τους λοαδ, που με κανουν και ντρεπομαι. Και συμφωνω μαζι σου πως τα αιτηματα και τα κινηματα πρεπει να ενωνονται, εφοσον αποσκοπουν στην ενωση των εκμεταλλευομενων μαζων κατα του κοινου εχθρου, του ιμπεριαλιαμου. Και ενα βημα ειναι να ξεσκισουμε το ρατσισμο αναμεσα μας.

Τωρα οσον αφορα τον σκληρο κοσμο των παιδιων και τον ρατσισμο που θα αντιμετωπιζε ενα παιδακι δυο ομοφυλων, θα επιμεινω πως υϊοθεσιες χωρις σεξολογους, ψυχολογους, κοινωνιολογους δωρεαν για ολους και μεσα στα σχολεια, βαζουν ενα καλο θεμελιο στο να δεχτουν ρατσιστικη συμπεριφορα τα παιδακια αυτων των καινουριων τυπων ζευγαριων.

Για τσιγγανους το θεμα των Ελληνων δεν ειμαι ο ρατσισμος απαραιτητα. Ισα ισα. Ειμαστε αρκετα αποδεκτικοι σε σχεση με αλλες χωρες. Το προβλημα ειναι οτι ο πληθυσμος τους βολευει να ειναι στο περιθωριο ως δεξαμενη ψηφων και ως αποθηκη παρεμπορων, μικρομαφιοζων κλπ.

Οι μεταναστες εχουνε πανω απο 20 χρονια στα σχολεια. Καμια αλλαγη δε βλεπω απο την αποψη αποδοχης. Ισα ισα ο ρατσισμος στα σχολεια ενταθηκε με την κριση.

Neophyte_commie είπε...

σαπόρ τουτούρκι: Ναι, έχουν πάνω από είκοσι χρόνια οι μετανάστες στα σχολεία, και οι φασίστες πολλά περισσότερα (στο παρελθόν ντυμένοι πασοκτσήδες και νεοδημοκράτες). Όμως σχεδόν πενήντα χρόνια (βάσανα και διωγμοί) έχουν και οι κνείτες. Άμα τις βγάλεις να τις μετρήσεις, κερδίζουμε κάθε φορά.

Έχεις δίκιο για τα παιδιά, απλά δεν μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Αν πεις ότι πρώτα θα χτίσεις τις προϋποθέσεις και μετά θα κάνεις κάτι, απλά δεν θα γίνει ποτέ, γιατί πάντα κάτι θα βγαίνει. Τα στάδια απέτυχαν…
Αντιμετωπίζεις λοιπόν τα προβλήματα ένα-ένα, όσο καλύτερα μπορείς, αλλά ταυτόχρονα ζεις μέσα σε αυτόν, τον πολύ προβληματικό κόσμο μέσα στον οποίον καλούμαστε να ζήσουμε, μέχρι βεβαίως να τον αλλάξουμε. Βεβαίως η πέτσα σου χοντραίνει, αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις ποιός φταίει γι' αυτό, ποιό είναι το πρόβλημα, για να μην πας σε λάθος ατραπούς. Και ξέρεις, το παιδί θα φάει καζούρα (ώς και ξύλο για χίλιους λόγους: είναι κοντό, είναι ψηλό, είναι αδύνατο, είναι χοντρό έχει δυο μαμάδες, είναι από τη Νιγηρία, το ρούχο του είναι φθαρμένο, είναι από χωριό, είναι από πόλη, οι γονείς του είναι κουκουέδες, είναι αριστερόχειρας, είναι, είναι. Δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Αλλοίμονο αν πεις «το παιδί πρέπει να μάθει να γράφει με το δεξί για να μην το κοροϊδεύουνε». Όχι. Θα μάθει να επιβάλλει τον εαυτό του. Θα 'χει βοήθεια φυσικά, θα δυσκολευθεί αλλά θα μάθει. Τα παιδιά είναι πολύ πιο ικανά από όσο νομίζουμε. Δεν τα τιμάμε με το να τους συμπεριφερόμαστε σαν μαμόθρεφτα.

Λοιπόν, εγώ δεν άκουσα ποτέ τίποτε. Φρόντισα να αυτοπαρουσιασθώ με το που γνώρισα κουκουέδες. Αυτοί το είπαν στην καθοδήγηση, η καθοδήγηση το είπε στην κοβ, το είπε στο παραπάνω, δεν ξέρω τι έκανε, αρνητική λέξη δεν άκουσα. (Μια φορά, από άλλον οπαδό, το μετέφερα, την επομένη μόνο συγνώμη που δεν μου ζήτησαν.) Δεν ξέρω, ίσως η μεγάλη πόλη, ίσως η ηλικία. Γι' αυτό νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της λάθος θέσης. Κι αν όχι σήμερα, αύριο. Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος. Θα δείξει.

Ευχαριστώ, την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

1) Ομοφυλοφιλία υπήρχε βέβαια και πιο παλιά. Η οργάνωση όμως έγινε στο τόπο και την εποχή που σου γράφω. Δεν είχε "πολιτικά" αιτήματα με το νόημα που τους δίνεις ή το βλέπει κανείς στη δεύτερη φάση, η πρώτη φάση αφορούσε το στοιχείο του pride. Δεν είχε ανάγκη να έχει τέτοια. Τα μέλη του κινήματος ήταν μέλη της ελίτ. Υπήρχε ανάμεσά τους και μισογυνισμός και αντικομμουνισμος. Ο τελευταίος είχε και αντιρωσισμό στα όρια του ρατσισμού. Ο Κέινς που ήταν πρόεδρος των apostles έλεγε πραγματα για τη Ρωσία και την ΕΣΣΔ καθαρα ρατσιστικά και αντικομμουνιστικά. Έκανε την αδελφότητα σχεδόν αποκλειστικά σαρκικών ενδιαφέροντων λέσχη. Δεν είχαν τίποτα να φοβούνται. Ήταν out of the closet και περήφανοι γι' αυτό. Εκεί μπαίνει η αρχή του κινήματος των γκέι.

Δεύτερο. Η αστική τάξη αγκαλιάζει τα πάντα αρκεί να μη θέτουν εν αμφιβόλω την εξουσία της. Ο τρόπος, ο βαθμός και ο χρόνος που θα το κάνει έχει να κάνει με τις συγκυρίες και τα πρόσωπα που επιλέγει να προωθήσει αλλά και τις διάφορες αντιστάσεις, όχι πάντα προοδευτικού χαρακτήρα, που πρέπει να ξεπεράσει κάθε φορά για να προωθήσει τη στρατηγική της. Ο Μιλκ στις ΗΠΑ που χαρακτήριζε τις πολιτικές του απόψεις left wing ήταν δραστήριος υπέρ του γκολντγουότερ. Ξέρεις τι θεωρείται ότι υπήρξε ο γκολντγουότερ στην πολιτική ιστορία της αμερικής; Ο ίδιος ο Μιλκ χαρακτήριζε τις πολιτικές απόψεις των γκέι ως συντηρητικές και την κοινωνική τους αναφορά μακριά από το εργατικό κίνημα, μέσα στα υψηλά και μέσα στρώματα που αναδείχθηκαν στη χρυσή μεταπολεμική εποχή. Τραπεζικοί, ασφαλιστές, διαφημιστές, καλλιτέχνες και λοιποί. Κοινωνική αναφορά εχθρικη στο εργατικό κίνημα. Δεν έτυχε, πέτυχε. Ανάλογα εξελίχτηκε και το αντιρατσιστικό παρόλο που είχε καλύτερη αφετηρία
3) Μπορεί να τοποθετείς τη διπλή καταπίεση των γυναικών όπου θες. Μην το κανεις όμως στο όνομα αυτών που ήταν ξεκάθαροι στο τι εννοούσαν. Η θέση της γυναίκας στην σοβιετικη ένωση καλυτέρευσε γιατί μόνο σε αυτό το σύστημα η γέννηση και η ανατροφή παιδιών δε θεωρείται βάρος και αρχίζει να σταματά να θεωρείται ιδιωτική υπόθεση που το βάρος της να πέφτει περισσότερο στις γυναίκες. Αυτό εννοούσαν και όχι αυτό που ισχυρίζεσαι. Φυσικά δεν είμαστε στο 1850 αλλα δεν έχουμε παιδικούς σταθμούς, βοήθεια στη γυναίκα πριν τη γέννα και μετά από αυτήν, οι γυναίκες που μπορεί να μείνουν έγκυες θεωρούνται βάρος και κίνδυνος για τις επιχειρήσεις και άλλα αρκετά.

ΚχΓ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Προς Νεοφυτο

1) Η συγκριση με τις αλλες μορφες Μπουλινγκ στα σχολεια ειναι ατοπη και αστοχη γιατι ΟΛΕΣ οι αλλες ,αφ ενος ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ φυσικα (χοντρος ,λιγνος ,ασχημος ,μεταναστης κλπ) ,και αρα ειναι σχετικα ευκολα αντιμετωπισημες απο την κοινοτητα αλλα και το θυμα ,αφ ετερου σπανια βρισκει προεκταση σε αλλη κοινοτητα περαν της σχολικης (σοι, γειτονια κλπ) .Στην περιπτωση της Υιοθεσιας (για αυτην μιλαμε ) ομως, απο ομοφυλα ζευγαρια ,μιλαμε για ενα προβλημα που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ σε μια νεα ζωη ΑΠΟ το ιδιο το ζευγαρι ,για ποιο λογο αραγε ...? Την ικανοποιηση καποιου βιτσιου ? καποιου φετιχ? Οπως ας πουμε παιρνουμε ενα σκυλακι για συντροφια ? Μιλαμε για ενα προβλημα που θα αντιμετωπιζει αυτη η νεα ζωη ,απο την στιγμη που θα πρωτορωτησει τους "γονεις του" πως γεννιουνται τα παιδια (εκει θα φαει την πρωτη "φλασια") ως τα βαθια γεραματα και απο παντου οπου κυκλοφορει και συμβιωνει !Να τα αφησουμε στα "ιδρυματα "? θα πει καποιος ....εχω απαντησει και παλιοτερα ,η λυση της χαρυβδης δεν ειναι ποτε η σκυλα .Τελικα πολυ φοβαμαι οτι προσπερναμε στα γρηγορα αυτα που λεν οι ειδικοι (οπως ο γιατρος παραπανω) ,αδιαφορωντας για τον ψυχικο κοσμο των παιδιων με το σκεπτικο "ας παει και το παλιαμπελο" ...ας θυσιασουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και μερικες χιλιαδες νεες ζωες μεχρι να "μαθει" να μας δεχεται η κοινωνια και να κανουμε το κομματι μας .Μια χαρα βλεπω εχουν μαθει ορισμενοι ομοφυλοφιλοι (και οχι ολοι ,γιατι οι σοβαροι και οι ψαγμενοι ουτε καν σκεφτονται για υιοθεσιες κλπ) τον τυπο της πατριαρχικης αστικης "αρρωστης" οικογενειας που γεννοβολα ασυστολα ,τυχαια και ασυνειδητα νεους ανθρωπους και μετα νοιαζετε ΜΟΝΟ για τα υλικα αγαθα τους ,γραφοντας στα παλιοτερα των υποδηματων τους την πεμπτουσια της διαπαιδαγωγησης του συνειδητου γονιου :την καθημερινη ενασχοληση του με τον ψυχικο κοσμο αυτου του νεου ανθρωπου !! Να μην πιασουμε την "φροντιδα" των γονιων αυτων για την μελλοντικη κοινωνια που θα ζησουν αυτα τα παιδια ! Κοντα λοιπον στην σαββουροποιημενη αστικη οικογενεια που πνεει τα λοισθια ηδη ως θεσμος (μαζι με το συστημα που την εφερε ),ας προσθεσουμε και μερικες ακομα με "εγγενες" προβλημα απο το καλημερα στα σπλαχνα της

2) Η θεση των κινηματων αυτων ειναι διπλα στα γυναικεια ταξικα κινηματα (ΟΓΕ κλπ) και διπλα στα εργατικα παρομοια (ταξικα συνδικατα ,ΠΑΜΕ κλπ) μια και τα προβληματα που αντιμετωπιζουν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια .Εδω ειναι η "παρεμβαση" της αστικης και μικροαστικης νοοτροπιας που τα θελει "αυτονομα" και χωρια ...να αυτογελιοποιουν τον αγωνα τους .

Neophyte_commie είπε...

ΚχΓ:

1) Μαζικότητα. Αυτό λείπει από το «κίνημα» που αναφέρεις. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, αν και το μαθαίνω τώρα από σένα, αλλά όταν 10,20,100 άνθρωποι κάνουν σχέδια επί χάρτου, σε ένα περιβάλλον κλειστό, που δεν αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη κοινωνία, αυτό δεν είναι κίνημα. Κι οι αναρχικοί καταλαμβάνουν ένα ερείπιο, το ανάγουν σε ναό της ελευθερίας ή δεν ξέρω τι, και λοιπόν; Σε βεβαιώ ότι τέτοια πράγματα (πολύ περισσότερο από ρατσιστικά, μυσογύνικα πλουσιόπαιδα, που οι μπαμπάδες τους εκμεταλλεύονταν και γκέι εργάτες ) δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το λοαδ κίνημα, το οποίο άρχισε το '69, με δομές και αιτήματα όχι απλώς πολιτικά αλλά γενικότερα αντιρατσιστικά.

(Το αυθόρμητο ερώτημα είναι: αποτελούσε η Φιλική Εταιρεία κίνημα; Στον βαθμό που τρεις τύποι στην Οδησσό έπιναν καφέ στο σαλόνι του ενός και έκαναν σχέδια επί χάρτου, όχι. Στον βαθμό που επηρέασαν τον πραγματικό κόσμο, έκαναν ιδεολογική πάλη, στρατολογήσεις, οργάνωσαν και εκτέλεσαν επανάσταση κλπ, ναι.)

2) Ο Χάρβεϊ Μιλκ δολοφονήθηκε, είμαι σίγουρος πως το ξέρεις. Σε κάθε περίπτωση, τιμάται ως ανοικτά γκέι εκλεγμένος δήμαρχος, σε μια πόλη βέβαια γενικότερα προοδευτική. Άρα το παράδειγμά σου δεν έτυχε, απέτυχε. (Δεν θα πω την προφανή σύνδεση, για να μην θεωρήσεις ότι προβοκάρω.)

3) Οι γυναίκες είναι κάτι παραπάνω από μηχανές τεκνοποίησης και λάντζας, αλλά αφού επιμένεις, ας είναι. Γιατί αποτελεί καταπίεση της γυναίκας η λάντζα; Αφ' ενός λόγω της μισογυνικής αντίληψης «η γυναίκα κάνει τις δουλειές, ο άντρας κάθεται» (δηλαδή βιολογικός ρατσισμός, βάσει συγκεκριμένου βιολογικού χαρακτηριστικού, του φύλου εν προκειμένω, που καθώς είπαμε εξυπηρετεί οικονομικές σκοπιμότητες, μια αντανάκλαση στο σπίτι του κοινωνικού καταμερισμού της εργασίας αν το θέλεις), αφ' ετέρου λόγω απλήρωτης εργασίας (η λάντζα δεν έχει αξία χρήσης ως εμπορευματικό προϊόν μεν, αλλά έχει γενικότερη κοινωνική αξία, αν δεν έχεις καθαρά πιάτα δεν μπορείς να φας). Σε τι διαφέρει αυτό το πράγμα από τον γκέι ή αλλοδαπό εργάτη που αναφέραμε;

Κάτι τελευταίο (με πρόθεση σιγά-σιγά να το κλείνουμε): Το ΛΟΑΔ κίνημα άνθισε στις καπιταλιστικές χώρες της δεκαετίας 1970, όχι στις σοσιαλιστικές. Όμως αυτό δεν μπορείς να το χρεώνεις στους ΛΟΑΔ, πολύ περισσότερο δεν μπορείς να αρνείσαι κάθε διεκδίκησή του ως αστική! Η αναγνώριση της οικογενειακής ζωής του ανθρώπου και η προστασία της είναι εκ των ων ουκ άνευ, ακόμη και ανθρωπιστικά να το δεις, πολύ περισσότερο που μπορείς να το δεις ταξικά, κρατώντας το εργατικό κομμάτι των ΛΟΑΔ (λχ κανείς δεν ζητά προστασία του Βασίλειου Κωστέτσου, που μπήκε μέσα για χρέη στο ΙΚΑ, δηλαδή για κλέψιμο τμήματος αμοιβής των εργαζομένων του).

Ανώνυμος είπε...

@ΚχΓ

Θες δηλαδή να μας πείσεις ότι όλοι οι ΛΟΑΔ αυτή τι στιγμή ανήκουν στην αστική τάξη ή είναι μέλη της ελίτ μόνο και μόνο επειδή βρήκες μία περίπτωση? Σε πληροφορώ η πλειοψηφία των ΛΟΑΔ είναι είτε άνεργη είτε κακοπληρωμένη όπως όλη η εργατική τάξη. Αντί λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους να τους αναγνωρίσεις το βασικό, ότι υπάρχουν και ότι ναι, θα στηρίξεις καποια από τα δικαιώματα τους όπως, τα αφορίζεις ως "αφύσικα", "κατάλοιπα του σάπιου καπιταλισμού", "θύματα του συστήματος", "φαινόμενα που θα πάψουν να υπάρχουν στο σοσιαλισμό". Όταν αρνείσαι λοιπόν την ίδια τους την ύπαρξη, όπως είπε και ο neophyte παραπάνω, μην περιμένεις αυτά τα άτομα μετά να συστρατευθούν μαζί σου και να αποκτήσουν ταξικό κριτήριο.

@Neophyte_commie
Δυστυχώς οι συμπεριφορές που ανέφερα παραπάνω δεν γίνονται όταν υπάρχουν οπαδοί μπροστά. Δεν θέλω εκθέσω ονόματα και καταστάσεις αλλά όντας ομοφυλόφιλος και μέλος της ΚΝΕ για κοντά 8 χρόνια μπορώ να σου πω μερικά πράγματα από την εμπειρία μου εκ των έσω. Επειδή ακριβώς δεν το είπα ανοιχτά, έγινα μάρτυρας πολλών τέτοιων συμπεριφορών όπως αυτές που περιέγραψα παραπάνω. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν ήξεραν τίποτε για εμένα οι περισσότεροι, οπότε είχαν το περιθώριο να εκφραστούν ελεύθερα. Αλλά ακόμα και αυτοί που ήξεραν επέτρεπαν να συμβαίνουν αυτά μπροστά μου χωρίς καν να μιλήσουν. Επιπρόσθετα, όταν ανέφερα στην καθοδήγησή μου ότι είμαι ομοφυλόφιλος, παίχτηκε το κλασικό παιχνίδι του σπασμένου τηλεφώνου για πολλά χρόνια και το μάθαιναν άτομα τα οποία δεν είχαν λόγο να το ξέρουν. Το χειρότερο όμως ήταν ότι ακριβώς επειδή το ήξερε η καθοδήγηση, ζούσα τα 3/4 του οργανωμένου μου χρόνου με το μπαλτά της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μου. Δεν θα πω τι ειπώθηκε για να δώσω τροφή σε συριζαίους και ποταμίσιους. Άλλωστε αναφέρθηκαν ήδη κάποια πράγματα παραπάνω. Απλά θα πω ότι επειδή δεν υπήρχε πολιτικός λόγος για να διαγραφώ και επειδή το θέμα δεν μπορούσε να τεθεί ανοιχτά, φοβούμενοι την αντιπαράθεση, βρέθηκαν άλλη αφορμή για να απομακρυνθώ απλά και ήσυχα χωρίς να διαγραφώ.

Αυτό που δυστυχώς αποκόμισα είναι ότι το θέμα θεωρείται ταμπού μέσα στο Κόμμα και γι'αυτό το λόγο επιτρέπεται ο καθένας να εκφράζει την αποψη του επί του θέματος. Και δυστυχώς η προκατάληψη επικρατεί σε ένα μεγάλο μέρος των μελών και οπαδών.

ΚΤ

Ανώνυμος είπε...

@ΚΤ
Επειδή παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση, τράβα πίσω στην τρύπα σου.
Καταλαβαίνω ότι ακριβώς το επίπεδο της ενδιαφέρουσας συζήτησης προσέλκυσε τη ρυπαρή σου παρουσία, αλλά τράβα στο καλό, λεβέντη μου...

β.

Ανώνυμος είπε...

@ β.
Βαθιά πολιτικό το σχόλιό σου. Με αποστόμωσες...
Όσο για την επιστροφή στην τρύπα μου, όσο δικαίωμα έχεις εσύ να σχολιάσεις, άλλο τόσο έχει και ο καθένας εδώ πέρα.
(Δεν έχω σκοπό να σε απαλλάξω από τη "ρυπαρή παρουσία" μου όσο και αν το θες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλάσω και ενέργεια να σου ξανααπαντήσω)

ΚΤ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Eγω παλι ρε μεγαλε ΚΤ ,οχι μονο αυτα που λες δεν εχω δει 30 χρονια σε ΚΝΕ και κομμα ,αλλα το αντιθετο ,να προωθουμε και να στηριζουμε σφους και σφισσες στα παραπανω οργανα ,αναγνωριζοντας την προσφορα τους στην κομματικη ζωη και καποια αλλα ιδιαιτερα προσοντα τους ,οπως το οργανωτικο πνευμα ,την συγκροτηση και την εκλαικευση της πολιτικης μας κλπ .
Που τα ειδες εσυ αυτα ... ειλικρινα δεν ξερω
Μαλλον θα εισαι ιδιαιτερη περιπτωση

Saportoutourki είπε...

@KT

Ποιες συμπεριφορες λες και που τις αναφερεις;
Δεν βλεπω αλλο σχολιο σου εδω πριν τις 11:50 μμ. Μηπως καποιο σχολιο σε αλλη αναρτηση;

Ανώνυμος είπε...

Τη δεκαετία του '20 την ελευθερία που είχαν οι γκέι την ξαναείδαν μετά από σαράντα και παραπάνω χρόνια. Στο χώρο του κινηματογράφου υπήρχαν περιπτώσεις ηθοποιών ανοικτά ομοφυλοφιλων. Την δεκαετία του τριάντα επανέκαμψε μια συντηρικοποίηση και επανήλθαν οι γάμοι βιτρίνα. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει σύγκριση σε μαζικότητα των δυο περιόδων, δεν ήταν όμως 200 άτομα. Είχαν επίδραση εκεί που τους ενδιέφερε να έχουν επίδραση.
2) Ναί δολοφονήθηκε ο Μιλκ. Και ο Κένεντι δολοφονήθηκε. Η αστική τάξη έχει να ξεπεράσει και αντιδράσεις όχι πάντα προοδευτικού χαρακτήρα κατά την προώθηση της στρατηγικής της. Δολοφονήθηκε, αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε το πολιτικό του στίγμα ούτε την αλήθεια που περιέγραφε για τις πολιτικές θέσεις της πλειοψηφίας των γκέι που με εξαίρεση το ζήτημα της διεκδίκησης του να μην πεφτουν θύματα διάκρισης στα υπόλοιπα θέματα είχαν απόψεις συντηρητικές.

Όλο αναφέρεσαι στη λάντζα και στο σκούπισμα. Ακόμα και όταν εκλείψει κάθε τέτοια διαφορά, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, δεν είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνονταν ακόμα και τότε ο Μαρξ και ο Ένγκελς για τον χαρακτηρισμο "διπλή καταπίεση" που τον έδιναν μόνο για τις γυναίκες.

ΚχΓ

zoot horn rollo είπε...

Κι άλλος μας είχε προκύψει που ήξερε τι γινόταν σε *ολόκληρη* τη ΚΝΕ περι ομοφυλοφιλίας, με περίσσια σιγουριά μάλιστα.
Μου θυμίζει σχόλια τύπου "ψήφιζα 127 χρόνια ΚΚΕ αλλά απογοητεύτηκα που δεν ενώνεται η αριστερά και στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ τώρα".
Αλλά τι να πω κι εγώ ο μη "σοβαρός"...

Ανώνυμος είπε...

@σαπόρ τουτούρκι

Τον αφορισμό, το βρισίδι εναντίων τον ομοφυλοφίλων σε τακτική βάση. Αυτές τις συμπεριφορές εννοώ.

@Γκεόργυ Ζούκωφ

Μιλάω για τη σπουδάζουσα της Αθήνας. Έυχομαι ολόψυχα να έχεις εσύ δίκιο κι εγώ λάθος και να είναι καθαρά θέμα περίπτωσης, αλλά φοβάμαι πώς δεν είναι. Ξέρω παραπάνω από μία περιπτώσεις τέτοιου τύπου.

@zoot horn rollo
Δεν μίλησα ποτέ για ολόκληρη την ΚΝΕ και ούτε θα το κάνω. Όπως και σε κάθε χώρο, έτσι και εκεί βλέπεις παντού διαφοροποιήσεις. Υπήρχαν άτομα, λίγα βέβαια, που το ήξεραν και ήταν οκ και άτομα που μόλις το έμαθαν ή το κατάλαβαν αντέδρασαν με πολύ άσχημο τρόπο.
Ούτε για ενότητες της αριστεράς μίλησα ούτε για ΣΥΡΙΖΑ ούτε κάτι άλλο. Παρότι μπορεί να πικράθηκα προσωπικά, έμεινα κοντά στο Κόμμα. Το ψηφίζω, το στηρίζω και κατεβαίνω και στις απεργίες του Π.Α.ΜΕ. Άρα μην περιμένεις να ακούσεις επχειρήματα σε στυλ καταδίκης κλπ κλπ. Απλώς περιέγραψα αυτό που είδα.
KT

zoot horn rollo είπε...

Ο άλλος όμως το έκανε και δεν ένιωθε μία, όλα ίσιωμα. Κι άλλοι με το μαλακό ξεκινούν και μετά αρχίζουν τα "σεντόνια", οπότε για τα υπόλοιπα που γράφεις "ας το πιστέψω" που έλεγε κι ο Μπέκας στο "ΑΛΑΛΟΥΜ", για το καλό των ημερών, όχι τίποτε άλλο.

Neophyte_commie είπε...

ΚχΓ: Είναι φανερό ότι δεν θα καταλήξουμε. Εσύ έχεις στο μυαλό σου μια μασωνική στοά, που φιλοδοξεί να καταστρέψει τον κόσμο. Εγώ έχω στο μυαλό μου ένα μαζικό κίνημα που, παρά τα όποια ζητήματα στην απεύθυνσή του, για τα οποία δεν φταίει το ίδιο, ωστόσο αποτελείται κατά 90% από μέλη της εργατικής τάξης, και σε κάθε περίπτωση θέλει την κοινωνική απελευθέρωση των λοαδ, δευτερευόντως κάθε καταπιεσμένου λόγω βιολογικών κλπ χαρακτηριστικών. Εσύ προσπαθείς να δομήσεις την διπλή καταπίεση της γυναίκας στο νοικοκυριό, εγώ (και το Κόμμα[1]) στην υποδεέστερη θέση που της αναθέτει το ίδιο το σύστημα, πρώτα και κύρια στον τόπο δουλειάς, δευτερευόντως στο σπίτι, οπου αντανακλάται αυτή η θέση. Σέβομαι τον χώρο και τον χρόνο αφ' ενός του φιλοξενούντος μας αφ' ετέρου των αναγνωστών. Ας μην καταλήξουμε. Καλή καρδιά, καλή χρονιά και καλή απεργία τον Γενάρη.

[1] http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/84153/ohi-ki-alli-isotita

ΚΤ: Δεν είχα την τιμή ως τώρα να είμαι μέλος της ΚΝΕ ή του Κόμματος. Σε βεβαιώ ότι, αν καταθέσω βιογραφικό, θα το κάνω με τις θέσεις μου γραπτώς και προφορικώς κατατιθεμένες, και ας κρίνει η ΚΟΒ και το παραπάνω όργανο. Ως μη μέλος, δεν γνωρίζω ούτε τους κανόνες περιφρούρησης ούτε το πώς, πότε και πού γίνονται αυτές οι συζητήσεις. Έχω ισχυρές όμως ενδείξεις ότι υπάρχουν τέτοιοι και δη αναλυτικοί κανόνες. Καλή χρονιά να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι να μην γράφουμε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί μαζί μας ακόμα κι όταν αυτό είναι αλήθεια. Για τις γυναίκες σε παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΚΕ για τη μέρα της γυναίκας. Μπορεί να τη βρείς στον ιστότοπο του κόμματος. Εχει ημερομηνία 6/3/2015. Έχει και μια αναφορά στο ζήτημα του κοινωνικού φύλου που αναδεικνύουν κάποιοι κύκλοι.
Για το κίνημα των λοαδ έχεις δίκιο ότι δεν θα συμφωνήσουμε χωρίς να αποδέχομαι την αντίληψη για μασωνία που μου αποδίδεις.
Σου αντεύχομαι όμως και αυτό δεν το λέω απο "διπλωματία".
ΚχΓ

skatopsyxos είπε...

@Neophyte_commie

Αν θες να γίνεις μέλος της ΚΝΕ ή του Κόμματος τότε θα πάρεις καταστατικό.Και εκεί μέσα θα ξεδιαλύνουν τα πως και που συζητιέται το κάθε τι.

Επειδή κάπου αναφέρθηκαν και οι τσιγγάνοι,τότε να ρωτήσω αν διεκδικεί το Κόμμα δικαιώματα για την συγκεκριμένη μειονοτική ομάδα με βάση τον φυλετικό της διαχωρισμό.Επειδή κάπου αναφέρθηκαν και οι μετανάστες τότε να ρωτήσω αν διεκδικεί το Κόμμα παραπάνω δικαιώματα γι αυτούς τους ανθρώπους με βάση την χώρα καταγωγής τους.Το κάνει;Όχι.Ταξική αλληλεγγύη λέγεται.Και μην ακούσω κανέναν να μου λέει πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εργάτες γιατί πως αλλιώς βρήκαν τα λεφτά(το μπογδανίζειν εστί αυνανισμός).Δεν είναι σίγουρα ούτε καπιταλιστές.Χαμηλά και μεσαία στρώματα είναι.Γενικά όσο «κολλάς» πάνω σε διαφορές της κάθε μειονότητας αυτό που καταφέρνεις είναι να κατακερματίζεις το εργατικό κίνημα σε επιμέρους επιδιώξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση του.

Ένας ομοφυλόφιλος εργάτης παλαιότερα τραβούσε το λούκι που τραβούσε γιατί δεν ήταν αναπαραγωγική μηχανή για τον καπιταλισμό.Ο ομοφυλόφιλος αστός από την άλλη μια χαρά την έβγαζε.Οπότε το ζήτημα ήταν ευθύς εξαρχής ταξικό και αφορούσε την αντίθεση μισθωτής εργασίας-κεφαλαίου.Χωρίς φιοριτούρες περί σεξουαλικού προσανατολισμού.Μην ακούσω περί αστών γυναικών,όποιος πάει να παίξει αυτό το χαρτί να διαβάσει Ένγκελς.Είχα βάλει και ένα άρθρο της ΚΟΜΕΠ σε προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό το blog που αναφερόταν-ανάμεσα σε άλλα-στο φεμινιστικό κίνημα για συγκεκριμένο λόγο που με τις κατάλληλες αναγωγές βάζει μέσα στην εικόνα και το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα.

Από την στιγμή που έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα,ας δούμε λίγο πως θα εξασφαλιστούν δικαιώματα για τον γκέυ εργάτη.Τί είναι αυτό που θα λύσει το ΣΣ για τον γκευ εργάτη το οποίο δεν θα το λύσει π.χ. η μάχη για την διάσωση του ασφαλιστικού.Τι είναι αυτό που χωρίζει τον ομοφυλόφιλο άνδρα από τον ετεροφυλόφιλο ως προς τις επιδιώξεις τους;Και αντίστοιχα τις γυναίκες.Η τεκνοθεσία;Αποτελεί αυτό διαχωριστική γραμμή;Το αν είσαι ομοφυλόφιλος και πρέπει να βγαίνεις στην σύνταξη στα 60 σαν άντρας έχει καμία σχέση με αυτό;

Ακόμα και το ίδιο το γεγονός πως 2-3 εβδομάδες μετά ακόμα συζητάμε για το συγκεκριμένο, δείχνει πως χορεύουμε στον ρυθμό που θέλουν κάποιοι άλλοι να χορεύουμε.Για να προσπαθήσω να το κάνω λίγο πιο λιανά,κάπου ανέφερα και το LR.Θυμάμαι παλιότερα είχε ανοίξει κουβέντα εκεί μέσα σχετικά με την Κούβα.Αυτό που γνωρίζω για την Κούβα και νομίζω είχε ειπωθεί και μέσα στην τότε συζήτηση ήταν πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πατούσαν πάνω στον σεξουαλικό προσανατολισμό των gay και τους χρησιμοποιούσαν μετά σαν πράκτορες("τα κακά κομμούνια θέλουν να σας σφάξουν και να σας στερήσουν την προηγούμενη-λούμπεν*-ζωή σας,εμείς θα σας σώσουμε,join us").Οπότε εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ένας gay πρώτον και κύριον δεν πρέπει να βάζει αστερίσκους που πηγάζουν από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό γιατί αυτοί αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στην αποξένωση από την υπόλοιπη τάξη του.

Γενικά Νεόφυτε,έχεις καλή σκέψη.Αν θέλεις να λύσεις τις απορίες σου πάντως,θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς στην πηγή και όχι σε ένα blog.Γιατί δεν γίνεται συζήτηση της προκοπής από δω.Και θα δεις και πράγματα που μπορεί να σου φανούν καφρίλες σε πρώτη ανάγνωση(βάζω μέσα και τον εαυτό μου σε αυτό)γιατί δεν νομίζω να έχει κατακτήσει κανείς αψεγάδιαστο τρόπο γραφής.

*Για όποιον δεν ξέρει οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα ήταν μια ιδιαίτερη αγορά(σεξοτουρισμός) για τους Αμερικάνους τουρίστες στην προεπαναστατική Κούβα.Μετά την επανάσταση όλα αυτά τα μαγαζάκια που λειτουργούσαν γι αυτούς τους σκοπούς έκλεισαν.

Καλή χρονιά σε όλους.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Καλομελέτα κι έρχεται!
Η "άνθηση" της ομοφυλοφιλίας θα ανοίξει τις "αγορές" για την "προσφορά" βρεφών...
Kαι η (τσούλα των δήμιων) επιστήμη, πάντα στην διάθεση εκείνου, που δίνει τα περισσότερα.
Είναι ο κόσμος μετά το "1984"...
----------------------------------------

Χρόνια Πολλά σε όλους, κι ότι μας φωτίσει ο Κομμουνισμός!

Neophyte_commie είπε...

Σκατόψυχε:

1. Ποτέ δεν είπα για αστές γυναίκες και ξεκαθάρισα το ζήτημα των αστών γκέι. Δεν μπαίνω εκεί. Ξεκαθάρισα (όσο καλύτερα μπορούσα, τώρα αν απέτυχα τι να πω) ότι το ΛΟΑΔ κίνημα ξεκινά ως διαταξικό αλλά διασταυρώνεται με το εργατικό στην πράξη (στην πρακτική ζωή των λοαδ εργαζομένων), όπως το γυναικείο, το εθνικό κλπ.

2. Μάλιστα, μια ακόμη σημαντική παρεξήγηση. Δεν μίλησα για θετικά μέτρα υπέρ των ΛΟΑΔ, τέτοια που δεν ζητάμε λχ για τους τσιγγάνους ή τους πρόσφυγες, πράγματι αυτό δεν θα ήταν σωστό. Μίλησα για μη-αρνητικά μέτρα. Ας πούμε, δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι τσιγγάνοι και οι πρόσφυγες κάνουν οικογένειες. Όμως αυτή τη στιγμή το κόμμα το αμφισβητεί για τους ΛΟΑΔ («συγκατοίκηση», λες κι είμαστε φοιτητές), βάσει βιολογικών διαφοροτήτων κιόλας. Ε, υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω δηλαδή να αναγνωρίζονται παραπάνω δικαιώματα, να μην αναγνωρίζονται λιγότερα λέω. Και δεν κολλάω στη διαφορά, στην ομοιότητα προσπαθώ να κολλήσω. Ακριβώς δε επειδή η ομοιότητα είναι τρανταχτή, η απόσταση για την επίλυση του ενός (ενός, αναγνώριση των οικογενειών μας) είναι πολύ μικρή. Δεν είναι το κόλλημα στο ένα που διευρύνει αποστάσεις, είναι η άρνηση συζήτησης του ενός κατά σοβαρό και αξιοπρεπή τρόπο (γεια σου Σεχτάρ) που το κάνει.

3. Απλώς, αυτοί με τους οποίους μιλάω λείπουν για γιορτές. Θα τα κουβεντιάσω όλα όπως πρέπει, εκεί που πρέπει, από Δευτέρα. Ωστόσο, αυτή η συζήτηση (αφ' ότου σταμάτησα να βλέπω κόκκινα και μετά) με βοήθησε κατά πολύ να κωδικοποιήσω ορισμένα πράγματα και γι' αυτό σας ευχαριστώ όλους.

ΥΓ: Τελικά το χιόνι δεν θα το γλυτώσουμε. Χθες καλοκαίρι, σήμερα χειμώνας. Μου τη δίνει ο χειμώνας…

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΩΡΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η ΛΑΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΗΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Ο ΑΡΜΑΓΓΕΔΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΛΟΑΔ. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΑΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ!!!!!!!!

Ε ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Υ.Γ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.