Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ανακεφαλαίωση

(τραπεζών κι εξελίξεων)

Η αρχική σκέψη ήταν ένα κείμενο που να ανακεφαλαιώνει μερικά βασικά συμπεράσματα από την πείρα του πρόσφατου απεργιακού τριημέρου, αν και υπάρχει ο κίνδυνος της επανάληψης, καθώς τα περισσότερα λίγο-πολύ αναλύθηκαν ήδη στα σημειώματα των τελευταίων ημερών.

Το κλασικό ερώτημα που προκύπτει εύλογα μετά από μια τέτοια μάχη (η  οποία χάθηκε, αλλά άφησε το σπόρο της παρακαταθήκη και είναι δικό μας ζήτημα αν θα καρπίσει) είναι γιατί χάθηκε τελικά και τι παραπάνω μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί αυτή η έκβαση. Ενώ μια βασική διαπίστωση είναι πως άπαντες -πλην Λακεδαιμονίων- πιάστηκαν στον ύπνο ή τους παρέλυσε η μεταδημοψηφισματική τους κατάθλιψη.

Αλλά το οργανωτικό ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης δεν έπιασε απλά και μόνο επειδή υπάρχει κακή ως ανύπαρκτη οργάνωση και το αριστεροχώρι είναι κατά βάθος σκορποχώρι. Το δηλητήριο που παρέλυσε τη δράση του χώρου ήταν οι αυταπάτες του για την ΠΦΑ και το σοκ της απογοήτευσης, που ουδέποτε ξεπέρασε ουσιαστικά.

Η (αποδι)οργανωτική ιδιαιτερότητα του χωριού το καθιστά ευαίσθητο -ή μάλλον ευάλωτο- στα διάφορα σκαμπανεβάσματα της λεγόμενης αυθόρμητης συνείδησης, πίσω από την οποία σέρνεται -ενώ βαυκαλίζεται ότι παρεμβαίνει στις αντιφάσεις της. Κι είναι η διάθεση αυτής της συνείδησης που αντανακλά η αναιμική παρουσία του αριστεροχωριού αυτό το τριήμερο -γι' αυτό κι επιμένω τόσο σε αυτό το σημείο, σε έκταση δυσανάλογη με το πραγματικό μέγεθος και την αξία του χωριού. Αυτό το κάτι παραπάνω που θέλουν και περίμεναν να δουν κάποιοι, σχετίζεται άμεσα με το γενικό κλίμα που διαμορφώνεται, με το χύμα κόσμο που κατεβαίνει και κάνει τη διαφορά, όπως πχ στις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη.

Αναρωτιέται κανείς πώς ξεθύμανε τόσο γρήγορα κι ανώδυνα η οργή που εκφραζόταν εκείνες τις μέρες, ακόμα και σε κλάδους προνομιούχων (για την ακρίβεια, κλάδους με αρκετούς προνομιούχους, γιατί είναι άδικο το τσουβάλιασμα) με το περιβόητο κίνημα της γραβάτας, που δεν ξανάκανε καμία άλλη εμφάνιση στην τελική ευθεία για την ψήφιση του ασφαλιστικού, έστω για μικροκομματικούς, αντιπολιτευτικούς λόγους των ηγεσιών, μετά από την παράταση που πήραν ως το 2020. Εκτός κι αν υποθέσουμε πως το κλίμα (εκείνων) των ημερών ήταν κυρίως τηλεοπτικό δημιούργημα -κάτι που καταδεικνύει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που καλείται να υπερνικήσει η δική μας παρέμβαση.

Αναρωτιέται επίσης κανείς πού εκτονώθηκαν όλοι οι οργισμένοι χρήστες που υποδέχτηκαν φλογερά στο διαδίκτυο τις εργατικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία (ενάντια στα νομοσχέδια που προωθεί εκεί η κυβέρνηση Ολάντ) αλλά και το νουί ντεμπού. Κελερετίλ; Estamos despiertos ya...

Τα παραπάνω δε σημειώνονται με αυτάρεσκη ικανοποίηση για την ανυπαρξία του αριστεροχωριού, ούτε μοιρολατρικά για την κατάσταση και το κλίμα που δεν αλλάζει (και πάντως δε διαμορφώνεται μόνο από εμάς και κατά βούληση). Είναι όμως μια αντικειμενική παράμετρος που οφείλει κανείς να συνεκτιμήσει, πριν προχωρήσει σε κριτική. Το ίδιο ισχύει για τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα όργανά του (ΕΚ, Ομοσπονδίες) κι αυτό ακριβώς το νόημα είχε η χτεσινή ανάρτηση.

Σκεφτόμουν λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου τι παραπάνω μπορούσε να γίνει, κάτι που να αντιστοιχεί στο κάλεσμα του γγ για παλλαϊκό συναγερμό ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, πχ μια συμβολική κατάληψη ενός υπουργείου, κάτι που να προκαλέσει παράλληλα μια κυβερνητική αντίδραση, να παίξει με τα όρια της ΔΦΑ (που τελικά δεν περίμενε καν αφορμή να εκδηλωθεί) και να ρίξει τις μάσκες της (όποιες τις έχουν απομείνει τέλος πάντων).
Δε νομίζω όμως πως έγιναν λίγα ή ότι μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα, κάτι που θα άλλαζε δραματικά το τοπίο. Το "λίγα" θα το πούμε μόνο σε σχέση με το τι έπρεπε να γίνει, για να μπλοκάρει το σχεδιασμό της ΔΦΑ και να την οδηγήσει τουλάχιστον σε μια αναδίπλωση-υποχώρηση.

Το βασικό ζητούμενο λοιπόν δεν είναι το αν είμαστε αρκετά ισχυροί, για να το πετύχουμε αυτό -εδώ η απάντηση είναι προφανής κι είναι αρνητική. Αλλά αν βγήκαμε ενισχυμένοι από αυτή τη μάχη και πιο έτοιμοι για να διοργανώσουμε τις επόμενες. Αλλά αυτή η απάντηση ξεφεύγει, νομίζω, από αυτά που γνωρίζουμε και μπορούμε να κρίνουμε.

Το ερώτημα είναι τι υπάρχει το επόμενο διάστημα. Παλιά συνηθίζαμε να λέμε πως ναι μεν πέρασε ο νόμος, αλλά θα παλέψουμε να μην εφαρμοστεί στην πράξη (το οποίο όμως δεν μπορεί να έχει ισχύ σε αυτή την περίπτωση). Το απευκταίο σενάριο της εκλογικής νιρβάνας φαίνεται να απομακρύνεται, αφού χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση και έπαιξε το ρόλο του για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της. Το αμέσως επόμενο χειρότερο σενάριο (από τις εκλογές) θα ήταν η νηνεμία μετά την καταιγίδα, περιμένοντας τα μπάνια του λαού και τις διάφορες μελαγχολικές επετείους (από το δημοψήφισμα, το τρίτο μνημόνιο, κτλ). Αλλά ο αντιλαϊκός κατήφορος της ΔΦΑ δεν έχει πάτο και δε νομίζω ν' αργήσει το επόμενο επεισόδιο.

Του Πάνου Ζάχαρη
Το τριήμερο που αρχίζει σήμερα πάντως παρουσιάζει κι αυτό ποικιλότροπο ενδιαφέρον: για άλλους μπασκετικό, για άλλους γιουροβιζιονικό, όπου η μόνη μεγαλύτερη εγγύηση επιτυχίας από ένα ρηχό, απολιτίκ τραγούδι χωρίς νόημα, είναι ένα ουκρανικό, αντισταλινικό τραγούδι, με το περιβόητο δόγμα 'no politica' να πηγαίνει περίπατο.

Υπάρχει όμως και κινηματικό ενδιαφέρον, με τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τα 80χρονα του Μάη του 36' (εθελοντές για ανταπόκριση, ευπρόσδεκτοι), με Μαργαρίτη, Μαΐλη, Ζαριανόπουλο, Λεοντιάδη, και άλλους. Αλλά και την κλασική μαραθώνια πορεία ειρήνης την Κυριακή (όπως λέμε "κλασικός μαραθώνιος", σε διάκριση απ' τους υπόλοιπους, σε άλλη γη, σε άλλα μέρη).

Προτεινόμενοι σύνδεσμοι για μελέτη κι αξιοποίηση.
H Ελένη Αυλωνίτου σπάει κάθε ρεκόρ γελοιότητας.
Η τυφλή δικαιοσύνη δικαιώνει εν μέρει τους χρυσαυγίτες εναντίον του Ζαριανόπουλου, γιατί τους είπε καθάρματα. Ενώ ο Καμίνης αποφάσισε να τους δώσει μέρος για να κάνουν εκδήλωση.
Το αφιέρωμα ενός περιοδικού γάλλων φοιτητών στον Πελετίδη και το Δήμο Πατρέων.

Υγ: στην αποτίμηση του τριημέρου θα ήταν παράλειψη να μη σταθούμε.
α) στο παράδειγμα της Χαλκίδας με την κοινή πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών.
β) στο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, και μια πληροφορία που μου μεταφέρθηκε (χωρίς να μπορώ να ελέγξω την ακρίβειά της) για την Οκδε (σκέτο) που στη μία από τις τρεις μέρες του απεργιακού τριημέρου, είχε συγκέντρωση στο ύψος της Αγίας Σοφίας και μπήκε πίσω από τη δική μας πορεία.

42 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

"Το δηλητήριο που παρέλυσε τη δράση του χώρου ήταν οι αυταπάτες του για την ΠΦΑ και το σοκ της απογοήτευσης, που ουδέποτε ξεπέρασε ουσιαστικά."
Ἐνα τέτοιο δηλητήριο σου φτύνουν όταν τους θυμίζεις τις "πατάτες" τους(είτε έκαναν "πατάτα" είτε αβάντα). Τις τελευταίες μέρες έχουμε κι εδώ αυτά τα παραδείγματα.

Ανώνυμος είπε...

Είχες κάνει μια ανάρτηση μετά την απεργία της 4 του Φλεβάρη οπου περιέγραφες 3 ενδεχόμενες εξελίξεις για το νόμο του ασφαλιστικού.Τώρα μετά τη μάχη πώς το βλέπεις;Έπεσες μέσα;
Τσέχος

Αναυδος είπε...

Η επιδραση του ρεφορμισμου στην εκτος ΚΚΕ αριστερα είναι καταλυτικη
Οσο κι αν βαφτιζουν προδοσια, κολοτουμπα κλπ την πολιτικη του Συριζα αυτό που μένει ειναι ότι εντος του καπιταλισμου τα περιθώρια φιλολαικής διαχείρισης είναι από ελάχιστα ως ανυπαρκτα. Συνεπώς για καποιον που θελει να λεγεται αριστερός και έχει μια αντίληψη της πραγματικότητας αυτό που μένει είναι
- Ειτε να να παραδεχτει ότι μόνο το ΚΚΕ είχε δικιο και ο αγωνας είναι για ένα άλλο συστημα
- Ειτε να ξαναβαδισει στα αχναρια του συριζα με τις ιδιες αυταπατες βαφτισμενες με άλλο ονομα αλλα φυσικα με την ιδια αποτυχημενη καταληξη

Το διλλημα αυτό είναι παραλυτικο και οδηγει στην αποστρατευση. Γιατι είναι απειρως πιο ευκολο να ξεγελαστεις παρα να πειστεις ότι σε ξεγελασανε

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αν κρινω απο το χωρο δουλειας μου και απο το γεγονος οτι καμμια 20αρια συναδελφοι που ταλαντευονταν για ΛΑΕ , Ανταρσυες κλπ ηρθαν τελικα με τις απεργιακες συγκεντρωσεις μας ,μαλλον εχουν παθει ντουβρουτζα οι "χωροι" αυτοι απο την μη αποδοχη τους απο εναν κοσμο που στεκεται κριτικα μεν στο κομμα ,αλλα απο την αλλη το βλεπει και σαν την μονη δυναμη που μπορει να κινησει τον τροχο της ιστοριας πλεον .
Δουλεια,δουλεια και παλι δουλεια απο την μερια μας σ αυτον τον κοσμο ,επισταμενα ,οργανωμενα και με διαρκεια ,ουτως ωστε να πειστει για την πολιτικη μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκουρλέτης για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος

https://www.youtube.com/watch?v=uLmqOqi_lDo

Μετάφραση : Όλοι εσείς που ψηφίσατε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μας διασφαλίσατε την παραμονή στο ευρώ. Σας ευχαριστούμε.

Για την αντιγραφή

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Ρευστό πολύ το σκηνικό, δεν νομίζω ότι προσφέρεται για προβλέψεις.
Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι τα δύσκολα έρχονται, και ότι πλέον το ΠΑΜΕ έχει πάρει πολλά "παράσημα" στην συνείδηση των ανθρώπων που αγωνίζονται (έτσι κι αλλιώς σε αυτούς στοχεύουμε).
Αυτό κιόλας φάνηκε, και νομίζω στο μέλλον θα φανεί περισσότερο, όσο βέβαια συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Σιγά αλλά σταθερά προχωράει το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας. Το αν θα είναι έτοιμη στην ώρα της κανένας δεν το ξέρει, αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε η επανάσταση έρχεται ποτέ στην ώρα της...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Για να ανακεφαλαιώνουμε το κεφάλαιο

Παρασκευή 29 Απρίλη 2016

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8873149

«Αγνωστοι» οι δράστες του χρυσαυγίτικου ρατσιστικού πογκρόμ;

Ερωτήματα προκαλεί η... τύχη της μηνυτήριας αναφοράς για το ρατσιστικό πογκρόμ του Μάη του 2011 που εξαπέλυσε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με όσα «είδαν» τη δημοσιότητα, ο εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και - κατά το κομμάτι που κρίθηκε ότι τελέστηκαν εγκληματικές πράξεις - τη θέση της στο αρχείο «αγνώστων δραστών». Να σημειωθεί ότι μετά τις 12 Μάη, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικών βλαβών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κ.λπ., θα έχουν παραγραφεί. Μάλιστα, η πράξη της αρχειοθέτησης έχει σταλεί προς έγκριση στον Εισαγγελέα Εφετών, που είναι και ο αρμόδιος για την οριστική απόφαση.

Στις 14/4, υπενθυμίζουμε, είχε κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια του ρατσιστικού πογκρόμ από χρυσαυγίτες, μετά τη δολοφονία του Μ. Καντάρη. Σε βίντεο έχουν καταγραφεί στη συγκεκριμένη διαδήλωση οι χρυσαυγίτες να συμμετέχουν συγκροτημένα, με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες, σπάζοντας και δέρνοντας όποιον σκουρόχρωμο έβρισκαν. Σε σχετικό βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται να ηγείται της «διαδήλωσης» ο Ηλ. Κασιδιάρης. Επίσης, έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Αθηνάς ο άγριος ξυλοδαρμός αλλοδαπού από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ταυτοποιήθηκε κανένας δράστης, αφού είναι γνωστή η φωτογραφία (σ.σ. η μία από τις πολλές) που κυκλοφόρησε ευρέως στα ΜΜΕ από τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις και δείχνει ομάδα ατόμων που κυνηγάει έναν αλλοδαπό, με τον έναν εκ των δραστών να κρατάει μαχαίρι ή κατσαβίδι και το πρόσωπό του να φαίνεται ευδιάκριτα...

Σημειωτέον, στη μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο (και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών), το Μάη του 2014, περιέχονται πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, φωτογραφίες, βίντεο, ακόμα και δημοσιεύματα με ονόματα δραστών και θυμάτων που τέθηκαν υπόψιν του αρμόδιου εισαγγελέα για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας. Το υλικό συσχετίστηκε επίσης ως αποδεικτικό στοιχείο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τον Ιούνη του 2015 κατατέθηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία...

Για την αντιγραφή

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή όσα είπε ο Σκουρλέτης στο
https://www.youtube.com/watch?v=uLmqOqi_lDo


VIDEO ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM
Γιατί αυτή η πρόταση είναι Μνημόνιο έλεγε ο Κουτσούμπας. Τότε κάποιοι γελούσαν.


Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το σκίσιμο του μνημονίου
https://www.youtube.com/watch?v=-OO7EycZ4-8

«Δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κατάργηση του Μνημονίου «με ένα νόμο» ήταν σχήμα λόγου

«Σχήμα λόγου» το σκίσιμο του Μνημονίου
http://www.capital.gr/story/3013847


15/07/2015 Δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω (Πι.λαφ)
http://www.skai.gr/news/politics/article/286348/lafazanis-den-psifizo-ta-metra-alla-stirizo-tin-kuvernisi-kai-ton-enomeno-suriza/


Τι είπε Μηλιός στις αρχές του 2016.
Το κείμενο παρατίθεται μόνο ως μια από τα μέσα ομολογία πως ο Όλος Σύριζα "δούλευε" τον κόσμο πριν γίνει κυβέρνηση. Η πολιτική που τελικά ακολούθησε ήταν ήδη προαποφασισμένη σε μεγάλο βαθμό από το 2013

http://newpost.gr/politiki/510165/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

1.Το ασφαλιστικό δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση από γκρουπούσκουλα.
2.Περνάει η αφελής λογική του "δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη" άρα αφορά, δήθεν, μόνο τους συνταξιούχους.
3.Τα μικροστικά στρώμματα ποντάρουν τα ρέστα τους με τα γκρουπούσκουλα και τα γκρουπούσκουλα με τα μικροαστικά στρώμματα.Δεν θα χτυπήσουν προς την αλλαγή του συστήματος αλλά την ΕΤ που δείχνει να παίρνει τ απάνω της.
4.Το ασφαλιστικό φτηναίνει περαιτέρω την τιμή της εργατικής δύναμης ως εμπόρευμα.Οι εργαζόμενοι υπέστησαν άλλη μία σοβαρή ήττα.Αυτό μετράει.Η δε αστική τάξη έχει την πρωτοβουλία(όσο σιγουρεύει το εσωτερικό μέτωπο τόσο πιο πολύ θα προάγει τον τυχοδιωκτισμό της προς τα έξω).
5.Τα εργασιακά θα ξανανοίξουν. Ο κόφτης θα είναι το μνημόνιο διαρκείας.
6.Από τον επόμενο μήνα οι συντάξεις θα έρθουν μειωμένες άρα όσοι στηρίζονταν ή υπολογίζουν σε αυτές θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.Έρχονται φορολογικές δηλώσεις.
Σαν κλείσιμο,
Εγώ θα πρότεινα σε αυτόν που θέλει/χρειάζεται να "πειστεί" να κάνει τον προυπολογισμό του για το επόμενο 6μηνο: Τίποτα καλύτερο από ένα χτυπητό παράδειγμα στην καρκάλα-κι άμα ντουντουνίσει ακόμα καλύτερα.
Μετά ας πάει/κάνει/αναθέσει όπου τον φωτίσει.Υπάρχει και αυτό που λέγεται προσωπική ευθύνη κι όποιος αγαπάει το απαιτεί:Τέρμα πια στις αυταπάτες.

Αποτέτοιος

zoot horn rollo είπε...

Και το "αντημνημονιακο μετωπο" κυριε 4:14; Γιατι κυριε;

Ανώνυμος είπε...

@zoot
Μνημόνιο ψήφισαν τον Ιούλιο του 2015! Στο προηγούμενο video το έλεγαν Κουτσούμπας - Μαρίνος – Παφίλης - Παπαρήγα και αυτοί γελούσαν. Τους το είχε πει και ο Τσίπρας: μία μικροδιαφορά τον χώριζε από το μνημόνιο Γιουγκέρ.


@Αποτέτοιος
Το ασφαλιστικό αφορά όχι μόνο τις συντάξεις αλλά και τα επιδόματα και το σύστημα Υγείας(φάρμακα - παροχές - νοσοκομεία). Η ιδιωτική ασφάλιση μπαίνει πλέον επίσημα και με τα τσαρούχια. Το ότι κάποιοι δεν τα βλέπουν, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ψηφιστεί.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει ο Πελετίδης ! Τώρα μας κάνει "ρεζίλι" και στη Γαλλία !

«Πάτρα, ο Έλληνας επαναστάτης»: Οι Γάλλοι φοιτητές του Μπορντό και το αφιέρωμα που έκαναν.
Το περιοδικό για την επίσκεψη τους στην Aχαϊκή πρωτεύουσα και για την συνάντηση τους με τον Κώστα Πελετίδη εκδόθηκε

«Visó Grèce : Patras, la rebelle Hellène».

http://aristeramitilini.blogspot.gr/2016/05/blog-post_51.html

Για την αντιγραφή

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

@4:14
Το ασφαλιστικό κατά μια έννοια είναι χειρότερο από μνημόνιο από τη πλευρά της παραπέρα εξαθλίωσης που θα επιφέρει μονομιάς.
Για τα νοσοκομεία, δεν τελειώσανε ακόμα. Ψάξτε να δείτε τι συζητήθηκε προ ημερών στην ημερίδα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη όπου μίλησε και ο τσίπρας.Δείτε και ΣΔΙΤ ή ψάξτε Κονδύλη.Αν έχω χρόνο θα βάλω λινκ.
Για την διαβόητο τρίτο πυλώνα της ασφάλισης τις ασφαλιστικές, δεν ξέρω πόσοι θα μπορούν να διαθέσουν έστω και τα 100-150 ευρώ για τις ψευτοκάρτες τους.Από την άλλη όταν πάνε να τις χρησιμοποιήσουν πάλι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Άμα είσαι στην εθνική και έρχεται η νταλίκα κατά πάνω σου-με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, τα μισό μέτρο σταυρουδάκια της από μπετόν αρμέ, και το γκράφιτι "Παντέλος-Δεν υπάρχει τέλος" το να κλείσεις τα μάτια δεν σε σώζει: για πελτέ κυδώνι θα σε σερβίρουνε.Μην είμαστε και πλεονέκτες...

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Σαπίλα.

http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/96811/anakoinosi-shetika-me-ti-giorti-ellinikis-neolaias-poy-diorganonei-i

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/article4057087.ece/BINARY/w660/belogiannis.jpg

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

@Αποτέτοιος
Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης δείχνει το δρόμο
Πρότυπο ...«αριστερής» επιχειρηματικότητας για τις μονάδες Υγείας
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714716

Τρίτη 10 Μάη 2016
Δραστικές περικοπές και ελάχιστες παροχές για όλους
Τα σχέδια της κυβέρνησης παρουσίασαν, χτες, σε διημερίδα ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8882552
ΠΦΥ ( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ) με παροχές - ψίχουλα και πληρωμές των ασθενών

Σχετικά με το «σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε εντέχνως να μιλήσει για δωρεάν υπηρεσίες χωρίς πληρωμές για όλους και κρύφτηκε πίσω από εύηχες φράσεις, όπως «ευχερής πρόσβαση» και φροντίδα «χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».
Γενικότερα, τα ...ωραία λόγια δεν έλειψαν από την έναρξη της διημερίδας του υπουργείου Υγείας. Ομως, στο διά ταύτα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Ξανθός, όχι μόνο δεν μίλησε για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας, αλλά, αντίθετα, τόνισε πως «ακριβώς επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια της σπατάλης ανθρώπινων και υλικών πόρων», «χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των δημόσιων δομών ΠΦΥ», που «είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ποιοτικότερη φροντίδα, την ορθολογικότερη χρήση διαγνωστικών εξετάσεων και φαρμάκων, τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού και την οικονομική βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας». Τόνισε δε, στη λογική κόστος - όφελος που επικρατεί στην Υγεία, πως η όποια επένδυση γίνει στην ΠΦΥ «θα αποδώσει μακροπρόθεσμα μικρότερο κόστος».
Δηλαδή, οι πληρωμές των ασθενών - έμμεσες και άμεσες - θα συνεχίσουν να υπάρχουν και «η μεγάλη τομή στην ΠΦΥ» δεν θα αποτελείται παρά από παροχές - ψίχουλα, ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών για όλους και από κει και στο εξής, ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ θα υλοποιηθεί σταδιακά - ξεκινώντας από τέσσερις αστικές περιοχές της χώρας - και θα έχει μακρύ χρονικό ορίζοντα πλήρους εφαρμογής, ενώ κεντρικά του στοιχεία είναι η τοπική μονάδα Υγείας, ο οικογενειακός γιατρός και η διεπιστημονική ομάδα Υγείας που έχουν στην ευθύνη τους συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς.
Για όλα αυτά που απαιτούνται, όπως υποδομές, εργαστήρια, προσωπικό, υλικά, φάρμακα, χρηματοδότηση, δεν έκανε καμιά αναφορά, όμως επισήμανε την «αλλαγή κουλτούρας» υγειονομικών και ασθενών που απαιτείται...

Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Υποβαθμισμένες υπηρεσίες με φθηνούς εργαζόμενους και πληρωμές από τους ασθενείς
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8883954
Ολοκληρώθηκε χτες η διημερίδα του υπουργείου Υγείας
Κινητικότητα, ΚΟΙΝΣΕΠ, συμβάσεις... Ευρωπαϊκά πακέτα, Τοπική Διοίκηση, Κοινωνικά Ιατρεία.

Συμπέρασμα:
Όλα είναι θέμα “κουλτούρας”. Με τις ΚΟΙΝΣΕΠ και όλοι θα γίνουν “επιχειρηματίες”. Ενώ με τις Ανώνυμες Εταιρείες Μονάδων Υγείας ΑΕ, θα δοθούν κίνητρα στην "επιχειρηματικότητα".

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Από το Ποντίκι

Το ΚΚΕ δεν μασάει... σύντροφε
http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/05/blog-post_14.html

Οι αναφορές Τσίπρα στον Κουτσούμπα και η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του για το ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή, ήταν μόλις η δεύτερη παρόμοια μνημόνευση σε κορυφαίο νομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα, προσφωνώντας τον μάλιστα «Δημήτρη», τόνισε ότι «στις σημερινές συνθήκες αριστερό και ριζοσπαστικό δεν είναι να φαντασιώνεσαι μια ιδεατή κοινωνία, που ξέρεις ότι δεν είναι εύκολο να έρθει, αλλά να ματώνεις για να έρθουν σιγά - σιγά αλλά σταθερά οι συνθήκες στις οποίες θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν αλλαγές υπέρ του κόσμου της εργασίας».

Προσπάθησε δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, να παρουσιάσει την εναλλακτική που προβάλλει το ΚΚΕ ως ουτοπία και την ψήφιση νομοσχεδίων που κόβουν συντάξεις και αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα φορολογικά βάρη των μικρομεσαίων ως ένα μακρύ δρόμο που στο τέλος του οδηγεί σε αλλαγές υπέρ του κόσμου της εργασίας.

Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού δεν γίνονται βέβαια στον... αέρα και είναι πάντα πολύ καλά μελετημένες. Κάτι που φάνηκε και από την αναφορά σε ποίημα του Μαγιακόφσκι και στη φράση «Το μέλλον δεν θα έρθει μόνο του έτσι νέτο-σκέτο».
Αναφορά που έμεινε... μισή, καθώς το υπόλοιπο κομμάτι του στίχου («αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς») σίγουρα δεν θα δημιουργούσε τους συνειρμούς που επεδίωκε ο πρωθυπουργός.

Η προηγούμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΚΚΕ, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ήταν τον περασμένο Ιούνιο κατά την επικύρωση του δημοψηφίσματος, όταν ο πρωθυπουργός κομπορρημονούσε για την κυβέρνησή του που «δεν θα υπογράψει μνημόνιο» και επεδίωκε να λάβει δέσμευση από το ΚΚΕ πως «θα στοιχιστεί» πίσω από το «ΟΧΙ», χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί σε κανένα από τα δύο.

Άμεσος στόχος

Η φράση βέβαια του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια για το ασφαλιστικό το πιθανότερο είναι πως είχε ως άμεσο στόχο να απαντήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του τριημέρου ή στο «αριστεροχώρι», όπως θα έλεγε ο ίδιος, και όχι στο ΚΚΕ.

Επέλεξε προφανώς να αναφερθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τον επικεφαλής του, καθώς μόνο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έδωσε με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για να αποφευχθεί η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η πρωτοφανής - ακόμα και για τα μέτρα τους - απουσία του επίσημου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του «εξωκοινοβουλίου» από αυτή την κρίσιμη για το εργατικό κίνημα μάχη δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια των προηγούμενων επιλογών τους. Των μεν συνδικαλιστικών οργάνων να σιγήσουν για σχεδόν μια τριετία. Του δε «εξωκοινοβουλίου» η... λευκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα την περίοδο του δημοψηφίσματος, που έδωσε προίκα στην κυβέρνηση τον όποιο πληθυσμό του «αριστεροχωρίου».

Με το «αριστεροχώρι» λοιπόν να έχει σχεδόν ξεκληριστεί από τους... Ρωμαίους της κυβέρνησης, το βάρος της ευθύνης να δημιουργηθεί ένα «σοκ» που θα ανασυντάξει το συνδικαλιστικό κίνημα (αν και μιλάμε περισσότερο για μακρά διαδικασία και όχι για μια στιγμή) πέφτει στις πλάτες του «γαλατικού χωριού» που απέμεινε στην άκρη του χάρτη και, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχει και τη διάθεση και την απήχηση για να το πετύχει. 

Πηγή: Το ποντίκι


@Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα:
Έχω σχεδόν μονοπωλήσει τα σχόλια. Αν το παρακάνω ή είναι εκτός θέματος, "κόβεις" τα σχόλια.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Μισθωτοί με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ με το νέο φορολογικό επιβαρύνονται από 150 ευρώ (άγαμοι) έως καθόλου (τρίτεκνοι).
Αγρότες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ βγαίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κερδισμένοι (αφορολόγητο έως 9.500 ανάλογα τα παιδιά και αυτό επί 2 αν έχει εισόδημα από αγροτικά και μισθούς/συντάξεις αλλά ταυτόχρονα φορολόγηση με την ίδια κλίμακα με τους υπόλοιπους). Αυξάνεται όμως το κόστος ασφάλισης τους για τους περισσότερους έως 200 ευρώ ετησίως καθώς θα υπολογίζεται με ποσοστό επί του εισοδήματος.
Αυταπασχολούμενοι και λοιποί επιτηδευματίες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ κερδίζουν ελάχιστα από το φορολογικό αλλά επιτέλους πληρώνουν ασφάλιστρο ανάλογο του εισοδήματος και όχι ταρίφα ίδια με τον Βαρδινογιάννη.
Το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι πρόοδος για την πλειοψηφία εργατών, αγροτών και αυταπασχολουμένων, σε σχέση με το προηγούμενο. Ωστόσο είναι μια ακόμα τρύπα στο νερό καθώς ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και σε μια οικονομία που η εμπιστοσύνη έχει πάει περίπατο. Επίσης για αυτούς που (αναγκάζονται να ) δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα η φορολόγηση κάνει αμφίβολη την επιβίωση τους. Τέλος, για ακόμα μια φορά οι μικροί αυταπασχολούμενοι (βλ. δικηγόροι π.χ.) βγάζουν μόνοι τα μάτια τους.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Λέων το αφορολόγητο πήγε στα 8.863 ευρώ.
Με 633 ΜΕΙΚΤΑ ( 8.863 / 14 ) στον Ιδιωτικό και 733 ΜΕΙΚΤΑ ( 8.863 / 12 ) στο Δημόσιο - Συντάξεις υπάρχει φορολογία.

Από που βγαίνουν τα συμπεράσματά σου
“Το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι πρόοδος για την πλειοψηφία εργατών, αγροτών και αυταπασχολουμένων, σε σχέση με το προηγούμενο. ”;

Για το ασφαλιστικό δεν έγραψες κάτι πέρα από αύξηση του κόστους ασφάλισης των αγροτών.

Ορίστε και παραδείγματα του ασφαλιστικού.
Κυριακή 10 Γενάρη 2016
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8733404


Σάββατο 07/05/2016
http://www.902.gr/eidisi/voyli/96164/xekinise-i-syzitisi-gia-asfalistiko-kke-aitima-gia-onomastiki-psifoforia-video

Λέει λαλακίες το ΚΚΕ;

Ο 4:14

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Οφείλω μια αργοπορημένη απάντηση στον Τσέχο.
Τσέχε, θα έπρεπε να διαβάσω ξανά τι ακριβώς είχα γράψει, για να σου πω αν έπεσα μέσα ή έξω.
Ούτως ή άλλως όμως δεν ήταν ακριβώς προβλέψεις, αλλά σκιαγράφηση των βασικών ενδεχομένων-προοπτικών, που είχαμε μπροστά μας. Δε θυμάμαι ακριβώς τι διαχωρισμό είχα κάνει, αλλά νομίζω πως επικράτησε η μέση οδός. Δεν πέσαμε αμαχητί, αλλά δε φτάσαμε ποτέ κοντά στο να ασκήσουμε κάποια πίεση στο σύστημα και να το κάνουμε να σκεφτεί την αναδίπλωση.

Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου, που θα επαναλάβω ότι δεν είναι στο δικό μου/μας χέρι να το ξέρουμε και να το κρίνουμε, δεν είναι αν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε μια κεντρική μάχη (που δεν είμαστε). Αλλά αν βγαίνουμε ενισχυμένοι, για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις αυτές που έρχονται. Κι αν αυτή η ενίσχυση έχει σταθερά χαρακτηριστικά ή είναι απλά σκαμπανεβάσματα.

Αναυδος είπε...

Ενας ο υπερασπιστης του συριζα εδώ αλλα λεων
Φορολογικο νσ
- το αφορολογητο μειωνεται και στην περιπτωση 2+ τεκνων κατά 400€
- οι αγροτες από 13% θα φορολογηθουν από το αφορολογητο και επανω με 22% στο εισοδημα συμπεριλαμβανονται πλεον και οι ενισχυσεις της ΚΑΠ
- αυξανεται η εισφορα αλληλεγγυης (από 12 000 και ανω)
- για μισθωτους προκύπτει ελάφρυνση για εισοδήματα από 27.100 έως 43.900 ευρώ, αλλά και ελάφρυνση για εισοδήματα από 50.100 έως 55.600 χιλιάδες ευρώ
- ελευθεροι επαγγελματιες μεχρι τα 32000€ υπαρχει μειωση φορου

Ασφαλιστικο να
-αγροτες αυξηση σε κάθε κλαση 42% για το 2016 και η αυξηση συνεχιζεται μεχρι και το 2019
- ελευθεροι επαγγελματιες ελαφρυνσεις μεχρι το 12000€ και τρελες αυξησεις από τα 12000€ και πανω

Συνολικα μισθωτοι και αγροτες σε κάθε επιπεδο εισοδηματος θα πληρωσουν παραπανω
Οι ελευθεροι επαγγελματιες θα πληρωσουν παραπανω γιατι το προηγ ασφαλιστικο δεν εχιε εφαρμοστει. Αν και υπαρχουν μειωσεις στις κρατησεις μεχρι τα 12000 ακομη κι εκει η επιβαρυσνη φτανει στο 70% του εισοδηματος !!!

Ανώνυμος είπε...

@Λέων

Και οι μισθωτοι με μπλοκακι απεργοσπαστιλα μου παιρνουν τ αρχιδια τους στον ωμο... Λεων.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Περιμενα να εμφανιστεις πιο πριν τροΛεων. Δεν καταλαβες Λεων, ποιος κερδιζει; Δεν καταλαβες ακομα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ σου, Λεων, ξεσκισε τα αποθεματικα, συνεχισε και τερματισε ο,τι ειχε ψηλαφησει ο Λοβερδος, δλδ την διαλυση των ταμειων, οποτε ολοκληρωθηκε η μειωση του "μη μισθολογικου κοστους"; Δλδ δουλεψτε, αλλα ασφαλιση - συνταξη θα δειτε του αγιου Π...αντελεημονα ανημερα;
Λοιπον, Λεων, οι μισθοι μας πανε σουμπιτοι στην "ανακεφαλαιοποιηση" και στους τοκους.
Ασφαλεια γιοκ.
Συνταξεις γιοκ.
Αλλα εσυ χαιρεσαι για το "δικαιο φορολογικο".
Αν και δεν προκειται να επιχειρηματολογησω επιπλεον για το πώς μεταφραστηκε πανω στον λαο η "μειωση του μη μισθολογικου κοστους" θα πω οτι ετσι και αλλιως, πολλα αφεντικα σου ζητανε να δουλεψεις με το μπλοκακι, δικα σου κοστη ασφαλισης και μισθο πεινας.

Αλλα δεν ξερει απο αυτα ο Λεων. Ο Λεων και συνταξουλα θα παρει, και το αυτοκινητακι του κρατησε και θα κρατησει παρα την αυξηση τελων, και στη δουλιτσα του παει στην ωρα του, και δεν ξεκιναει τη μερα με τη θηλια στο λαιμο μηπως χασει το αστικο, και την ιδιωτικη ασφαλισουλα του ειχε κανει, εφαπαξακι δηλαδη θα εχει, για ποια ταμεια να μιλαμε τωρα;

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

σαπορ του..τουρκι(;;;)
δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, πρώην μισθωτός του ιδιωτικού και νυν αυταπασχολούμενος. Οπότε δεν παίζει εφάπαξ και σιγουράκια μικρό μου. κατά τα άλλα θα συμφωνήσω σε αρκετά μαζί σου.

Άναυδος
όχι όλες οι ενισχύσεις, μόνο η βασική. Οι υπόλοιπες, έως 12.000 ευρώ, παραμένουν εκτός φορολόγησης χωρίς να επηρεάζουν το ελάχιστο αφορολόγητο.

4: και ότι να ναι
πολλαπλασιάζεις μικτό εισόδημα επί 14 και βγάζεις φορολογητέο άσχετε; και βρήκες τέτοιο μισθό στο δημόσιο γλύφτη; Και θα σε εμπιστευτώ για να οικοδομήσουμε μαζί σοσιαλισμό;

Λέων

Ανώνυμος είπε...

σαπορ

για τους μισθωτούς με μπλοκάκι απευθύνσου στον Κώστα.
όχι πως σε κόβω να καίγεσαι κιόλας, έχεις λύσει αρκετά προβλήματα σου.
Τελοσπάντων να ξέρουμε και που διαφωνούμε, όχι επειδή έγραψε μια χαζομάρα κάποιος άσχετος στον "Ρ".

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Τον οικοδομείς τώρα Λέων με τον συριζα και το προοδευτικό ασφαλιστικό-φορολογικό του, δεν χρειάζεσαι κι άλλους. Κερδάμε λέμε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Μα τι Λεων εισαι ρε Λεων.
Εχεις εσυ μαγαζι ή προσφερεις υπηρεσια και αναρωτοσουν παλιοτερα για αλλους που απεργουσαν μηπως ειναι ενα ξεσπασμα της λαϊκης οργης η ολη διαδικασια. Μα τι εμπειρια ειναι αυτη ρε Λεοντα μεγαλο μου, εισαι ωραιος.
Αλλα βεβαια βγηκε 4 Φλεβαρη καθε πικραμμενος στον δρομο, προφανως δεν σου ειπε κατι αυτο και το παιζεις ακομα βαρβατος εμπειριοφερων.
Το κλεινω αυτο.

Βγηκες κ εσυ μετα απο απεργια σε μπλογκ (παλιοτερα εβγαινες πριν) να πεις οτι ο νεος νομος (που ψηφιστηκε στα μουλωχτα ωστε η απεργια δεν ειχε την παλλαϊκη συμμετοχη της 4ης Φλεβαρη) εχει τα θετικα του. Μπραβο Λεονταρα!

Λεονταρα μου, δεν ξερω σε τι συμφωνεις απο αυτα που ανεφερα, αλλα εγραψα συγκεκριμενα "την ιδιωτικη ασφαλισουλα του ειχε κανει, εφαπαξακι δηλαδη θα εχει" κ εσυ κολλησες στην λεξη εφαπαξ. Μπραβο!
Λυσε μου και μια απορια ρε τεραστιε Λεοντα. Πως τα καταφερες και εισαι μεγαλυτερος απο εμενα σε ηλικια; πωπωωωω μπραβο μπραβο. Και φαινεται σε ο,τι και να γραψεις η εμπειρια. Τι ωραια που τα λες!

Αξιζεις το σεβασμο μου!

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Λεοντα. Ολα λυμενα τα εχω. Σαν τα θεωρητικα προβληματα του μαρξισμου.
Και εγω με τα 800 μικτα - δικη μου ασφαλεια - τσεκουρι φορολογια, ταϊ-τσι-μπουκωτικες υπερωριες κλπ, αλλα ακομα πιο λυμενα τα εχει ειδικα ο φιλος μου ο πακετας. 175 μικτα με μπλοκακι και ενα πτυχιο κορνιζα. Κακως εκανε απεργια και αυτος.
Ολα λυμενα τα εχουμε αλλωστε.
Κακομαθημενες γενιες. Νεαρουληδες της σειρας. Ποια σειρα; Σειρα ειναι αυτα; Αυτα ειναι νιανιαρα. Στρατο πηγανε που θελουνε και σειρα;

ΠΕΣ ΤΑ ΛΕΟΝΤΑ
ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝΕ
ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ
ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕΣ ΞΥΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ

Υ.Γ.: Με την θερμανση τι εκανες παλιοκουφαλα; Τα καυαφερες και φετο; Ποσο γαματος και προνοητικος ησουν; Μιλησε μας.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Λέοντα, προσωπικά δεν σου έχω κάνει κανένα σχόλιο.
Ρώτησα από που έβγαλες το συμπέρασμα σου.
Το "γλύφτη", ταιριάζει καλύτερα σε όσους αναπαράγουν την αστική - κυβερνητική προπαγάνδα.

Με την ευκαιρία, διαίρεση έκανα, όχι πολλαπλασιασμό:
Το αφορολόγητο δια του 12 - δημόσιο, συντάξεις - ΜΕΙΚΤΑ για μισθό - σύνταξη
και το αφορολόγητο διά του 14 - μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα - ΜΕΙΚΤΑ για μισθό
Αλλά η διαίρεση μάλλον θα ανάγεται σε ανώτερους υπολογισμούς για να καταλήξεις στο "συμπέρασματά σου".

Έπιασα την πιο απλή περίπτωση. Στο φορολογικό το αφορολογητο είναι: 9091 για όσους έχουν δύο παιδιά και 9.454 για όσους έχουν τρία παιδιά και πάνω. Δεν έβαλα καθόλου τα τεκμαρτά εισοδήματα λόγω ιδιοκτησίας σπιτιού ή αυτοκινήτου, Για να πάμε και στο φορολογητέο. Δεν έβαλα καθόλου το 67ο έτος ηλικίας σύνταξης στο ασφαλιστικό.

Θαυμάζουμε το λεξιλόγιο ενός ανθρώπου που θέλει "να οικοδομήσουμε μαζί το Σοσιαλισμό". Tου το ζήτησε κανείς; Όποιος δεν μπορεί να κάνει μία απλή διαίρεση λίγο δύσκολο να κάνει σοσιαλισμό. Αυτό καταλαβαίνει ένας άσχετος.


Ο 4:14

Τρεχαγυρευόμπουλος είπε...

Είμαι φίλος του κόμματος και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος σε υπουργείο, κάτοχος μεταπτυχιακού, ολοκληρώνω φέτος το διδακτορικό μου και απόφοιτος της ΕΣΔΔ, που θυμίζει λίγο την ΕΣΣΔ. Άρα, προνομιούχος εργαζόμενος, σταθερό ωράριο, άδειες, μονιμότητα και δεν με πιάνει καμία διαθεσιμότητα...
Επίσης διαθέτω και θέρμανση/κλιματισμό.

Λοιπόν στο τμήμα μου δεν απήργησε κανείς εκτός από την αφεντιά μου και συνολικά στη διευθυνση όπως έμαθα όχι πάνω από 5 υπάλληλοι.
Η δικαιολογία κλασική: δεν μας εκπροσωπεί η αδεδυ, το ασφαλιστικό έχει τελειώσει προ πολλού κτλ, γιατι να χάσω το ημερομίσθιο.

Από την άλλη, ούτε οι "κολασμένοι" ενδιαφέρθηκαν. Από μια πρόχειρη "έρευνα" σε φίλους και γνωστούς επισφαλώς εργαζόμενους, οι λόγοι είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι συν το ότι οι εργαζομενοι στις νέες μορφές εργασίας (dubbing, δανεισμός, μπλοκάκι κτλ) δεν εκπροσωπούνται πουθενά.
Δεν συζητάμε βέβαια για τους ανέργους.

Δηλαδή κάτι δεν πάει καλά με την συνδικαλιστική απεύθυνση και το "αριστεροχώρι".
Δεν κερδίζεται τίποτα χωρίς αγώνα αλλά και αν χάνεις συνέχεια δεν έχεις κουράγιο για αγώνα.














Eriugena είπε...

@Τρεχαγυρευόμπουλος
Συνάδελφε είσαι ο "άνθρωπός" μου (δημόσιος υπάλληλος πρώτα στο ΙΚΑ τώρα στον εοπυυ).
Τα ίδια και χειρότερα, δεν ξέρω αν είδες τις θέσεις μου εδώ για το συναδελφολόι και τους "επισφαλείς", αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Και γω ο μόνος που απεργεί εδώ και χρόνια. Είμαστε μέσα στον βάλτο, δεν ξέρω αν το έχεις πάρει πρέφα (εμένα μου έκανε 15 χρόνια να καταλάβω τι γίνεται), και κάτι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει βέβαια η παράταξη του κκε, αλλα΄κάτι πρέπει να γίνει για να ταρακουνηθεί η όποια εναπομείνασα "λαϊκή" συνείδηση στους δημ/υπαλλήλους, σε όσους λίγους τέλος πάντων..

Ανώνυμος είπε...

"Λέων το αφορολόγητο πήγε στα 8.863 ευρώ.
Με 633 ΜΕΙΚΤΑ ( 8.863 / 14 ) στον Ιδιωτικό και 733 ΜΕΙΚΤΑ ( 8.863 / 12 ) στο Δημόσιο - Συντάξεις υπάρχει φορολογία." by 4:14

Και επιμένεις. Και θα βγεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το επιχείρημα....
Ότι πεις. Να έχεις δίπλα και τον άλλο που παραλληρεί, μεγάλη επιτυχία θα κάνετε.
Λέων

Ανώνυμος είπε...

Πες μας σοσιαλισταρά μου για την επιτυχία του νέου ορίου του αφορολόγητου, ρίξ'τα όλα τα πανηγύρια μαζεμένα, και καπνογόνο να ανάψεις. Αφού ξέρεις πώς να το κάνεις, εδώ επί πασοκάρας οικοδομούσατε σοσιαλισμό με "εκσυγχρονισμό" κτλ.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Αλλαζει κατι στην ουσια του θεματος, εστω κι αν ειναι λαθος ο υπολογισμος αυτος;

Ανώνυμος είπε...

Όχι zoot δεν αλλάζει, είπαμε:

"...Το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι πρόοδος για την πλειοψηφία εργατών, αγροτών και αυταπασχολουμένων, σε σχέση με το προηγούμενο..."

Και στο καπάκι:

"..Ωστόσο είναι μια ακόμα τρύπα στο νερό καθώς ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και σε μια οικονομία που η εμπιστοσύνη έχει πάει περίπατο. Επίσης για αυτούς που (αναγκάζονται να ) δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα η φορολόγηση κάνει αμφίβολη την επιβίωση τους..."

Είναι περίεργη η έννοια της προόδου, πού να την καταλάβετε οι ούγκανοι οι κουκουέδες που δεν ξέρετε ούτε διαίρεση. Είστε και κολλημένοι και σε πολιτική οικονομία της παλαιολιθικής εποχής, εδώ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην οικονομία λέμε ρε, φτιάχνεται φορολογικό για να μην δηλώνεις το πραγματικό σου εισόδημα λέμε ρε. Για τον σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι σύντροφοι, πλην των βολεψάκιδων που κάνουν απεργίες, μπλόκα και λοιπές μαλακίες.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Α φυσικά δεν ξέραμε ότι για να βγάλουμε το μηνιάτικο χρειάζεται να κάνουμε μία διαίρεση του ετήσιου εισοδήματος (για μισθωτούς) με τους 14 μισθούς στον ιδιωτικό και τους 12 μισθούς στο Δημόσιο ή 12 συντάξεις . Παρεμπιπτόντως 738 αντί 733 ευρώ όπως αν έκανες την διαίρεση και ήθελες να κάνεις παρατήρηση αλλά που να μπεις στο κόπο.
Επίσης θα παρατηρούσες την Ημερομηνία: Κυριακή 10 Γενάρη 2016 .
Τα παραδείγματα είναι λοιπόν είναι επί του προσχεδίου του ασφαλιστικού της Κυβέρνησης.
Θα μπορούσες και εκεί να διορθώσεις, αλλά όπως καταλαβαίνεις, το προσχέδιο ήταν πιο “ελαφρύ” από αυτό που ψηφίστηκε.

Το ποιος παραληρεί άφησε το σε αυτούς που υποστηρίζουν την Κυβερνητική Προπαγάνδα και τα βρίσκουν όλα ρόδινα. Πως γίνεται ένα Αστικό Κράτος (μιας και κόβεσαι για τον σοσιαλισμό), μία κυβέρνηση που επικροτούν ο Σόιμπλε (δημόσια δήλωση του πριν ένα μήνα) και ο Μπάμπης του ΣΚΑΙ(ένας είναι ο Μπάμπης) να κόβει 1,8 δις από το ασφαλιστικό αλλά να μην επιβαρύνει την εργατική τάξη, τους φτωχούς αυτοπασχολούμενους κ.α.

Επειδή Λέοντα στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες πηγές εισοδημάτων, έρχεται το φορολογικό και ότι εξέχει το κόβει. Τώρα συγκέντρωση - συγκεντροποίηση κεφαλαίου με την νεοφιλελέ αριστερά να κάνει το έργο που δεν μπόρεσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Διάβασε τον αυτοπροσδιοριζόμενο“κομμουνιστή” Υπ.Εργασίας που όταν βρίσκεται στην Βουλή αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις του ΚΚΕ απαντά σχεδόν στερεότυπα ότι τα όρια στον Καπιταλισμό είναι Πεπερασμένα, βρισκόμαστε σε Κρίση και άλλα παρόμοια.

Πέρα ότι δεν έκανες καμία απόδειξη στον ισχυρισμό σου, ακόμα δεν απάντησες αν το ΚΚΕ λέει λαλακίες.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να μας της πεις Λέοντα επί του συγκεκριμένου ασφαλιστικού&φορολογικού. Ο νόμος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα τον βρεις site του Εθνικού Τυπογραφείου.

Από την δική μου πλευρά δημοσιεύω Παραδείγματα από τον Αστικό Τύπο, ΜΕΤΑ(τονίζω το ΜΕΤΑ) την ψήφιση του νομοσχεδίου

http://foroline.gr/archives/8156

http://www.kathimerini.gr/858984/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/aforologhto-analoga-me-ta-paidia

Ειδικά στο τελευταίο.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/31319/terasties-epivarynseis-apo-to-neo-aforologito-ton-8-636-eyro

-Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα 9.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 80 ευρώ όταν σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο.

-Έγγαμος φορολογούμενος με εισόδημα 13.000 ευρώ και χωρίς παιδιά θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 982 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 851 ευρώ.

-Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 2.676 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 2.440 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με εισόδημα 26.000 ευρώ που δεν έχει παιδιά θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 6.616 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 4.584 ευρώ.

-Άγαμος φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 7.976 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 6.320 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με ένα παιδί και εισόδημα 40.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 12.326 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 10.900 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με δύο παιδιά και εισόδημα 17.800 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 2.043 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 1.940 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με δύο παιδιά και εισόδημα 50.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 17.576 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 15.300 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με τρία παιδιά και εισόδημα 16.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 1.508 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 1.532 ευρώ.

-Έγγαμος φορολογούμενος με τρία παιδιά και εισόδημα 30.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης 7.976 ευρώ όταν σήμερα καταβάλει φόρο 6.320 ευρώ.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

4.14 πρωτα αφαιρεις τις κρατησεις και φορολογεις στα καθαρα.
αλλα ο λεων συνεχιζει τις εξυπναδούλες τις δημαγωγικες του κυρίου κατρουγκαλου, οτι και καλα απο το νεο φορολογικο και ασφαλιστικο ωφελουνται οι φτωχοτεροι.
αντε χασου ρε συριζοπουλι εδω λεμε τελος η κοινωνικη ασφαλιση, σε λιγο πουλακι μας θα μας διαφημιζεις και το ασφαλιστικο συστημα στο αμερικα οτι ειναι πιο δικαιο, γιατι οτι πληρωνεις στον ιδιωτικο φορεα παιρνεις, μεχρι να σου σκασει καμια ενρον βεβαια, γιατι μετα παιρνεις το τριτο το μακρυτερο

σταλινας γνησιος

Ανώνυμος είπε...

και άλλα παραδείγματα

Μειώσεις μηνιαίων αποδοχών σε εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αναμένεται να προκαλέσει ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με τις νέες κλίμακες που νομοθέτησε η κυβέρνηση.


http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/105873/neoi-misthoi-kai-syntakseis-apo-ti-meiosi-tou-aforologitou-pinakes-me-paradeigmata


http://www.dikaiologitika.gr/images/palai1.jpg

1) Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς προστατευόμενα τέκνα ή με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 617 ευρώ και μέχρι 1.900-2.000 ευρώ, θα δουν στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας τους τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος να έχουν αυξηθεί, οπότε τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών, αυτά δηλαδή που παίρνουν «στο χέρι», θα είναι μειωμένα έως και 19,5 ευρώ.

2) Όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά λαμβάνουν μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 2.000 και μέχρι 3.000 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να μειώνονται και, αντιστοίχως, τις μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 29,35 ευρώ.

3) Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.000 και μέχρι 3.600 ευρώ περίπου, θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν μειώσεις έως και 48,71 ευρώ στις καθαρές αποδοχές τους.

4) Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.600 και μέχρι 3.860 ευρώ θα δουν τις μηνιαίες φορολογικές τους κρατήσεις να μειώνονται και, αντιστοίχως, τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών τους να αυξάνονται έως και 24,44 ευρώ.

5) Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά ή με 1-2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 3.860 ευρώ θα δουν τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης να αυξάνονται και αντιστοίχως τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειώνονται σημαντικά.

6) Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά ή με 1 -2 παιδιά και με μηνιαίες φορολογητέες αποδοχές πάνω από 720 και μέχρι 2.250 ευρώ θα υποστούν αυξήσεις στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις τους και θα δουν τα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών τους να μειώνονται έως και 22,75 ευρώ.

7) Από όσους φορολογούμενους βαρύνονται με 3 ή περισσότερα τέκνα, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 840 ευρώ, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.000 ευρώ δεν θα έχουν καμία μεταβολή στα καθαρά ποσά αποδοχών τους.

www.dikaiologitika.gr

Ο 4:14

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

@σταλινας γνησιος, 15 Μαΐου 2016 - 9:15 μ.μ.
...και μάλλον εξωραϊζεις την κατάσταση.
Στην Αμερική της ιδιωτικής και της ιδιωτικοποιημένης κοιν. ασφάλισης (που πνέει τα λοίσθια) το πρόβλημα της ασφάλισης της μεγάλης μάζας των εργαζομένων είναι οξύτατο και χειροτερεύει, παρά τις προσπάθειες του Ομπάμια να θολώσει λίγο τα νερά.
Δεν μπορεί να είναι ούτε ανταποδοτική η ιδιωτική ασφάλιση, όχι μόνο για τους (νομοτελειακούς) κινδύνους χρεοκοπιών, αλλά και για συστημικούς λόγους, που ίσως βρώ κάποτε καιρό να αναπτύξω. (Τώχω τάξει στο Απολίθωμα, αλλά η &ουτ@να η ζωή...). Προς το παρόν, υπάρχει ένα ατράνταχτο εμπειρικό επιχείρημα: Εδώ στην Ελλάδα οι ιδιωτικές ασφαλίσεις συνταξιοδότησης έχουν ξεκινήσει από την δεκαετία του '60, και ήδη γύρω στο '80 υπήρχαν πάνω από ενάμισυ εκατομμύριο συμβόλαια. Ολα αυτά σήμερα η έχουν εξαγοραστεί η, κάποια, ίσως αποδίδουν κάτι ψωροποσά "σύνταξης". Ας μας δείξουν έστω και ένα παράδειγμα ευτυχούς συνταξιοδοτουμένου από αυτά τα συμβόλαια. Οι άνθρωποι πλήρωναν ένα σεβαστό ποσό από το μηνιαίο εισόδημά τους σαν "δόση" (το ασφάλιστρο, αντίστοιχο της εισφοράς) και εισέπραξαν η εισπράττουν "χαρτζηλίκια".
Η απάτη εδώ είναι πως αξιολογείται η "απόδοση" της "επένδυσης" με όρους ονομαστικών τιμών ("δραχμικά"). Η απόδοση πρέπει να αξιολογείται με βάση τον χρόνο εργασίας: Πόσες ώρες από την ζωή μου πλήρωσα στα ασφάλιστρα, και πόσες σημερινές ώρες μου δίνει το ασφάλισμα. Σε αυτή τη βάση, που μόνο αυτή μπορεί να είναι αποδεκτή, αν μιλάμε για ανθρώπους και όχι res, το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα της "ανταποδοτικότητας της ιδ. ασφάλισης" καταρρέει, και με πολύ πάταγο. Γιατί δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός του χρήματος, που αυτόν ενδεχόμενα μπορεί να τον καλύπτει (όχι πάντα...), αλλά κυρίως η άνοδος της παραγωγικότητας και αντίστοιχα των αναγκών της ζωής, που θέτουν νέες, πολυ αυξημένες χρηματοδοτικές απαιτήσεις. Aν οι κεφαλαιοκράτες κάλυπταν και αυτές τις απαιτήσεις θα ήταν σαν να ...αυτοκαταργούνταν!
Αξίζει να σημειωθεί, πως στον αμερικανικό λαό έχει εμπεδωθεί αυτή η αντίληψη στην φράση "ζήσε για το σήμερα". Δεν έχει νόημα να κάνεις ...αποταμιεύσεις και ιδ. ασφαλίσεις(ένα είδος αποταμίευσης είναι, στην καλύτερη...) γιατί απλά θα χάσεις τα λεφτά σου, και την τρέχουσα ζωή σου. Τουλάχιστον απόλαυσε αυτήν.
Εχει καλλιεργηθεί συστηματικά και με επιμέλεια η απάτη, πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι ...."ανταποδοτική"! Πως "ότι δίνεις, παίρνεις". Και οι μπρόκερς των ασφαλιστικών εταιριών το τραβάνε και παραπέρα: Πως η ιδ. ασφάλιση είναι "επένδυση", όπου τα λεφτά σου "αυγατίζουν", καθώς λέγανε οι αφελείς....παππούδες, που δεν είχαν καταλάβει τι είναι ο τόκος καταθέσεων(*)! Είναι το γνωστό μας παπατζήδικο "παίξε, ρε, θα κερδίσεις"..., που στην καπιταλιστική κοινωνία επανέρχεται συνεχώς και μονότονα με πολλαπλές μεταμφιέσεις, γιατί συμπυκνώνει τον βασικό της κανόνα: τον τζόγο. Τελευταία έκφανση του η παρόλα των ημερών: "Την λύση θα την δώσει η ανάπτυξη, μπλα, μπλα, μπλα..." Ενώ η αλήθεια είναι πως η ανάπτυξη θα οξύνει όλα τα προβλήματα, προετοιμάζοντας την επόμενη βαθύτερη κρίση.
Τεσπα, που θα πάει κάποτε θάρθει η ώρα να τα σηζητήσουμε όλα αναλυτικά.

------------------------
(*) Νομίζανε οι έρμοι, πως η Τράπεζα ....μοιράζει λεφτά στους φτωχούς!

Ανώνυμος είπε...

προφανως σεκταρ ο κυριος Λεων δεν γνωρίζει ουτε τα στοιχειώδφη ότι η σύνταξη ειναι έμμεσος μισθος, απ' αυτόν που σου τρώνε οι καπιταλιστές μια ζωή ως υπεραξία και σου τον παρέχουν σε ψίχουλα στη κοινωνική ασφάλιση, η οποια παρεπιμπτόντως κατακτήθηκε με αγώνες σ' ολη τη μεταπολίτευση και νωρίτερα.
Αλλα τώρα αυτα ειναι ψιλά γράμματα για ένα Λέοντα "ειδικο" του αστισμού. Αδικη ειναι έτσι κι αλλιως η κοινωνική ασφάλιση. Αλλα ειναι προχώρημα σε σχέση με την ατομική-ανταποδοτική ασφάλεια όπου κάθε εργάτης ειναι άτομο απέναντι στο κεφάλαιο, δεν υπάρχει καμια ταξική αλληλεγγύη (και οικονομικά αμάμεσα στις γενιές και οικονομικα ανάμεσα στους προνομιούχους και μη προνομιούχους, τυχερους μη τυχερους εργαζομενους, καποιοι υπήρξαν ανεργοι για χρονια, ανειδικευτοι κτλλ.λ.) και καμια διασφάλιση μέσω ταξικου αγώνα. Τιποτα! Εκει οδηγούμαστε τώρα, αφού εμφανίζουν ένα σωρό αντικίνητρα για ασφάλιση του εργάτη και ο ειδικος μας ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ!!! Για ροχάλες δηλαδή.
. Οπως οι τραπεζικές καταθέσεις ποτέ δεν ειναι εγγυημένες για έναν εργάτη, έτσι και η ατομική του ασφάλιση, πέραν ολων των αλλων δηλαδή.

σταλίνας γνήσιος :-)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

επικουρικα στα οσα γραφει ο Σεχταρ και αυτο απο τον Τεντυ

http://teddygr.blogspot.gr/2016/05/blog-post_16.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/teddygr+(Cogito+ergo+sum)

(προς "αυτοαπασχολουμενους " -πρωην ΙΤ - που προσδοκουν συνταξη απο τους κατρουγκαλους )

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

....και συνεπικουρικά, πολύ σχέση με το θέμα, που θίγω, έχει και το ακόλουθο του AGIS:
"Για την εγκράτεια, την αποταμίευση, την εργατικότητα".
Nα τα έχουμε στα υπόψιν, όταν θα ξανασυζητήσουμε για την ασφάλιση γενικά, και την απάτη της ιδιωτικής ασφάλισης ιδιαίτερα. Που μάλλον πρέπει να γίνει σύντομα, από ότι βλέπω και στο πολύ ενδιαφέρον σημείωμα του Θοδωρή. Δυστυχώς από εδώ, που είμαι (Σφακιά...) δεν είναι εύκολο να κατεβάσω την μελέτη των γερμανών από το λινκ. Θέλει και εγγραφή σαν μέλους κλπ. Αν κάποιος μπορεί να την κατεβάσει ας την στείλει και σε μένα μέσω του Απολίθωμα, που έχει το μέϊλ μου.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ETΣΙ !! Να ανοιξει το θεμα με την ασφαλιση απο ειδικους και σχετικους με το θεμα (εγω δηλωνω ασχετος) ,για να εξαφανιστουν και οι χλεχλεδες απο τον διαλογο που εχουν σαν πρωτιστο καθηκον να την πουν στο κομμα και να μαθουμε και την ουσια του κορυφαιου αυτου θεματος που θα ειναι κατα την γνωμη μου η λυδια λιθος του καπιταλισμου στην φαση που μπαινει στην συγχρονη εποχη (μαζι με τα εργασιακα που παν πακετο)
Χαιρετισμους στα ΣΦΑΚΙΑ !!