Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Πολεμάμε και κολυμπάμε

Μες στο Σ/Κ, αρκετοί σύντροφοι βίωσαν στον Παρνασσό την εμπειρία ενός ορεινού ελιγμού, εξετάζοντας παράλληλα τη (φυσική) κατάσταση του κινήματος. Προσομοίωση (λέμε τώρα) του αντίστοιχου Γράμμος-Βίτσι και προπόνηση γι' αυτούς του μέλλοντός μας.
Κάποιοι άλλοι έζησαν συγκινητικές στιγμές στα Τρόπαια Αρκαδίας, στην εκδήλωση για το Λαϊκό Διδασκαλείο του ΔΣΕ κι έναν αγώνα που έμεινε μεν χωρίς τρόπαιο, αλλά μας τρέφει ακόμα, ηθικά και πολιτικά, με όσα -μη χειροπιαστά- άφησε πίσω του.

Η κε του μπλοκ δεν μπορούσε αντικειμενικά να πάει σε κάποιο από τα δύο, αλλά αποζημιώθηκε γιατί πέτυχε την παγκρήτια αντι-ιμπεριαλιστική κινητοποίηση στα Χανιά και τη ναυτική βάση της Σούδας, που γίνεται ορμητήριο του νατοϊκού ιμπεριαλισμού για τις επεμβάσεις του (Λιβύη, Συρία, κτλ). Μία απ' τις σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, που μπορείς να δεις Κρητικούς να είναι και να κάνουν κάτι όλοι μαζί, να μην πλακώνονται για τα μπαγιάτικα ψάρια του Αλφαβητίξ και να επιτίθενται στα ρωμαϊκά οχυρά, χωρισμένοι κατά οργανώσεις κι όχι επειδή έχουν ανοίξει κάποια τοπικιστική βεντέτα.

Τα -πολιτικά μιλώντας- καταπράσινα, εναλλακτικά Χανιά δεν είναι ακριβώς αφιλόξενα, αφού εδώ ευδοκιμεί κάθε πολιτικής καρυδιάς καρύδι, τζούφια ή σκληρά, όπως τα πίσω μουλού, που γέμισαν την πόλη με αφίσες και διαφημίζουν τις κεντρικές εκδηλώσεις τους για τα 50χρονα της πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα. Αλλά δεν είναι μάλλον και το καλύτερο μέρος για τη μαζική απήχηση μιας δικής μας κινητοποίησης, ιδίως σε μια ηλιόλουστη Κυριακή, όπου φυσικά οι περισσότεροι Χανιώτες σκέφτονται το μπάνιο.

Τι να γίνει όμως, δεν μπορεί να έχουμε παντού και πάντα ευνοϊκές αντικειμενικές συνθήκες, όπως η Ρεάλ που τα βρήκε όλα έτοιμα στο πιάτο και σήκωσε απλώς το Κύπελλο. Τουλάχιστον έχουμε την ψυχή των πολεμιστών του Γκόλντεν Στέιτ. Και την κρίσιμη στιγμή θα ξεπηδήσουν από τις γραμμές μας, σαν την ανάγκη που γίνεται ιστορία, παικταράδες-ηγέτες, σαν τον Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον.

Η συγκέντρωση στην Αγορά απέκτησε αντηλιακό, αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, καθώς ήθελε αρετή και τόλμη για να αφήσεις την κρυψώνα σου στον ίσκιο των δέντρων και να σταθείς μπροστά στην εξέδρα. Μόνο τα μικρά παιδιά έχουν άγνοια κινδύνου και μπαίνουν αυτοβούλως από μικρά στα βάσανα.

Εξόρμηση στα μαγαζιά της Χάληδων
Ανάμεσα στα πηγαδάκια και τις παρέες, πετύχαμε μεταξύ άλλων το μοναχικό Γ. Μαργαρίτη, με την οργάνωση του Ρεθύμνου, στον απόηχο της δίκης του Ρίχτερ, που συνεχίζει μετά την αθώωσή του απτόητος τις προκλητικές του τοποθετήσεις, στην υπηρεσία της αναθεώρησης της ιστορίας και του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Κι ίσως καταφέρει τελικά να πείσει τη Γερμανία να ζητήσει αυτή αποζημιώσεις απ' την Ελλάδα για τον ολοκληρωτικό πόλεμο και τα εγκλήματα κατά των στρατιωτών της. Κάτι που αποδεικνύει πως η ουσία της υπόθεσης δεν είναι να κάνουμε μια αφηρημένη καταδίκη των ένδικων, πειθαρχικών μέσων ενάντια σε οποιαδήποτε άποψη ή ιστορική προσέγγιση, ακόμα και αν αυτή υπαγορεύεται από το φόβο πως όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ εις βάρος μας, αλλά εξόχως πολιτική, με συγκαιρινές σκοπιμότητες.

Μεταξύ άλλων αλίευσα και τα σχόλια του κλασικού γκρινιάρη (εκτός κι αν ήταν "άσχετος κατάσκοπος", που ήρθε να κόψει κίνηση), που σχολίαζε τη μικρή συμμετοχή: ήρθαν μόνο τα στενά, κομματικά μέλη. Δεν ξέρω αν αποκλείστηκαν τα φαρδουλά κι ευρύχωρα, πάντως η πορεία ήταν πολύ μαζική για τα δεδομένα της πόλης και ας μην έφτανε πχ το πλήθος και την εικόνα μιας φωτογραφίας στα γραφεία του κόμματος (που μετακόμισαν πρόσφατα) και την κοσμοσυρροή σε μια προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος (ή μήπως του ενιαίου ΣΥΝ;) από τη δεκαετία με τις βάτες.

Ακολούθησε πορεία προς το παλιό λιμάνι, ανάμεσα στα σοκάκια και τις καφετέριες-κλαμπάκια, με τους θαμώνες που δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει γραφικός και θεωρούν εμάς τέτοιους, τη στιγμή που καταστρέφουν ένα πραγματικά γραφικό τοπίο, με την ηχορρύπανση, την παρουσία τους, τα άγουστα κλαμπάκια στα οποία συχνάζουν.

Πάντως, πάντα έχει πλάκα να κερδίζεις απορημένα, αμήχανα βλέμματα και φωτογραφίες, περνώντας σαν κινούμενο αξιοθέατο μπροστά από τρέντηδες, τουρίστες που έρχονται σε επαφή με την ελληνική ιδιαιτερότητα, εναλλακτικούς ποδηλάτρες στην κοσμάρα τους (ή μάλλον στο αριστεροχώρι τους), καροτσέρηδες με άλογα (άραγε να έχουν σωματείο; Λαι πόσους εκπροσώπους να δίνει στη ΓΣΕΕ;) και γιοτ με τα αφεντικά (και το απαραίτητο πούρο, που είναι φετίχ για τα σκίτσα των γελοιογράφων μας) και τα πληρώματά τους. Και τι να πεις σε αυτούς άραγε, για να παρέμβεις;
Θέλουμε στο Αγιαίο μόνο ειρηνικά γιοτ κι όχι πολεμικές φρεγάτες.
Αν και το ένα δεν είναι τελικά πολύ άσχετο με το άλλο...

Το δεύτερο ημίχρονο περιελάμβανε αυτοκινητοπομπή προς τη μουσούδα της Σούδας (άμα το δεις στο χάρτη, σα μουσούδι είναι), με ενθουσιασμό και κορναρίσματα, που έβαιναν μειούμενα καθώς πλησιάζαμε στο Μουζουρά, όπου άρχιζε το μποτιλιάρισμα (σημειωτόν πηγαίναμε στο τέλος). Αλλά στο ενδιάμεσο ξεσηκώσαμε την πόλη, λες και πηγαίναμε σε γάμο.
Γάμος; Και πού είναι οι μπαλωθιές; Πού είναι ο λαός; Ούτε χίλια άτομα; Και το λες αυτό κρητικό γάμο, ορέ κοπέλι;

Ο γάμος σχόλασε μετά από λίγο, με τη συμβολική περικύκλωση μιας εισόδου, χαιρετισμούς, ψηφίσματα συλλογικών φορέων (που δεν ξέρω αν συμμετείχαν κιόλας στο κάλεσμα που υπέγραφαν) και κάτι αστυνομικούς στα πουρνάρια, να φυλάνε ένα μονοπάτι, που δεν είχαμε ιδέα πού οδηγούσε.

Φεύγοντας, οι "καλεσμένοι" μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στο κολύμπι (όχι πολύ κοντά στη βάση όμως, γιατί είναι επικίνδυνο, σε βάθος χρόνου και θανάσιμο, αν εξαιρέσεις τον επίτιμο, που κολυμπάει τόσα χρόνια στο Μαράθι, αλλά έχει ανοσία στα πάντα) και στο φαΐ. Όπου εδώ στην Κρήτη, να ξέρεις, δεν κάνουν φλωριές, και στο τέλος μπορεί να χρειαστεί γερανός να σε σηκώσει από το τραπέζι.
Αλλά αν δεν έχεις φάει στο Καπηλειό στο Βατόλακκο, τι νομίζεις πως έχεις κάνει στη ζωή σου, μου λες;

13 σχόλια:

Αναυδος είπε...

περι ορεξεως

https://www.youtube.com/watch?v=SnQSKTpyPKk

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ Η LOOSEROΟΜΑΔΑ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 5 ΣΤΑ 5 ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.

ΤΟ OFFSIDE HTAN ΠΟΛΥ ΟΡΙΑΚΟ. ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΗΡΕ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ.

Ο ΣΙΜΕΟΝΕ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΜΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΖΙΝΤΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΠΟΙΟΣ ΖΙΝΤΑΝ ΡΕ;

ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΙΜΕΝΟΕ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΡΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.

ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΗ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2-0.

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΕ ΟΡΘΙΟΣ; Ο ΚΟΣΤΑΝΤΖΟ. Ο ΓΕΛΟΙΟΣ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΩΝΙΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ.
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ. ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝΕ.

ΟΧΙ ΟΛΑ ΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛ. ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Αναυδος είπε...

Καλυτερη απαντηση στον οπαδο του μπουχαριν που εκλεγε για βραζιλια και βενεζουελα δεν υπαρχει απο το παρακατω δημοσιευμα και την προσπαθεια του συριζα να μιλησει για αποσταθεροποηση της κυβερνησης του

ξεφτιλες

http://www.efsyn.gr/arthro/trela-gia-ti-venezoyela-apo-fileleythero-metopo

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, κι αυτό από τον Σβέρκο, τον βασικό κουκουεδολόγο τους (επίτιμος πλέον ο παπούλιας). Πριν λίγες μέρες βέβαια όλα τα συριζοσάιτς αναδημοσίευαν ΝΥΤ για το θέμα του χρέους, πιο πριν μας έπρηζαν για το ίδιο θέμα με τις δηλώσεις Ομπάμα, Τουσκ, με τις υποδείξεις του δντ κτλ. Από τον Λένιν και το Μπρεστ-Λιτόφσκ, στην ΝΕΠ, στον Στάλιν και το Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, στον Αλιέντε, και τώρα στην Βενεζουέλα. Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει όλα τα επίπεδα γελοιότητας και ξεδιαντροπιάς.

Απ'την άλλη στην ίδια φυλλάδα ο αρχιπασόκος Παππάς έκανε κόπυ-πέιστ κάποιο τυχαίο παλιότερο άρθρο της καθημερινής ή του βήματος ξέρω γω και το πέταξε:

http://www.efsyn.gr/arthro/ta-pragmata-eihan-ginei-allios

Αλλά αυτός που σπάει όλα τα κοντέρ είναι Ψαρράς του Ιού:

http://www.efsyn.gr/arthro/i-aristera-simera

Θαυμάστε:

"...Από τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων έως τα μέτρα για την καλυτέρευση των συνθηκών στις φυλακές, την αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια, τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κυρίως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε κάθε λογής μορφές και δίκτυα αλληλεγγύης, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε ποικιλόμορφες πρωτοβουλίες πολιτών."

Και ακόμη καλύτερα:

"Και ίσως η μεγαλύτερη και πιο γνήσια «αριστερή» της επιτυχία ήταν εκείνη που οι πολιτικοί της αντίπαλοι θεωρούν το πιο επικίνδυνο σφάλμα της: ο χειρισμός του προσφυγικού ζητήματος. Ο ανοιχτός και ανθρωπιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε εξαρχής την κρίση η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνδέθηκε με ένα πρωτοφανές αυθόρμητο κίνημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα φοβικά στερεότυπα της πολιτικής των φραχτών..."

Ναι, αυτά λίγες μέρες μετά τα νέα μέτρα (πάμε καρφί και για μαζικές απολύσεις τώρα -- γιατί οι προηγούμενες αλλαγές στα εργασιακά δεν ήταν αρκετές), λίγες μέρες μετά την εκκένωση της Ειδομένης με τα ματ, με την κατάσταση στον κορυδαλλό να φτάνει σε επίπεδα φρίκης κτλ. Καθάρματα.

Ijon Tichy

Αναυδος είπε...

ακομη και για αυτα που επερ3εται ο ψαρας οι συριζεοι εμετρηθηκαν και βρεθηκαν λιγοι
-ο ρωμανος δεν ειδε αδεια ποτε
- το νοσοκομειο του κορυδαλλου παραμενει ενα μπου....
- η αμυγδαλεζα επεκταθηκε σε ολη την ελλαδα κλπ κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος 9:06
 την μπάλα παίρνει το Κουλόγλειον σάιτ:

"Η κατάληψη από αντι-εξουσιαστές ακύρωσε την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη στον δημοτικό κινηματογράφο του Βύρωνα, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με παρόντα τον Νίκο Φίλη στην Καλλιθέα, και η ιαχή «ψεύτες» και κλέφτες» διέλυσε εκδήλωση στη μνήμη του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο όπου επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Παραπλεύρως όλων αυτών, δύο hastag στο twitter - #παραιτηθείτε και #paretithite – έχουν οδηγήσει σε γενική σύρραξη των… πολιτικών τρολ στα social media και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε» πυροδοτεί σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου τεχνητής πόλωσης.
 
Τα σενάρια αποσταθεροποίησης
Στην κυβέρνηση το μπαράζ των αποδοκιμασιών -συντονισμένων, κατά κάποιους-  εναντίον υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημάνει συναγερμό κι έχει ενισχύσει την πεποίθηση πως κυοφορείται οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης και κοινωνικής έντασης.

Η «Επιχείρηση Βενεζουέλα» που παρουσίασε χθες, η Εφημερίδα των Συντακτών είναι η μία εκδοχή. Η οποία, βλέπει σχέδιο αμφισβήτησης της κυβέρνησης τύπου Βενεζουέλας, με τη συμμετοχή τόσο διεθνών κέντρων όσο και του εγχώριου μετώπου της άρνησης -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι- αλλά και συγκεκριμένης μερίδας επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης. Συνδέει, δε, το όλο εγχείρημα με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Η έτερη εκδοχή, την οποία ενστερνίζονται πολλά κυβερνητικά στελέχη, βλέπει προσπάθεια ανασύστασης και δημιουργίας ενός κινήματος «Νέο-αγανακτισμένων», στα πρότυπα της πλατείας του 2011.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντιπολίτευση και μιντιακή διαπλοκή είναι οι μοχλοί του εγχειρήματος με όχημα τους «Μένουμε Ευρώπη» - η όποια κινηματική διάσταση της υπόθεσης, ωστόσο, αμφισβητείται εντόνως.

«Τα κινήματα δεν στήνονται από τα… τρολ της δεξιάς. Τα κινήματα ζυμώνονται μέσα από κοινωνικά αιτήματα, και τέτοια ζύμωση δεν υπάρχει στις διαδηλώσεις της γραβάτας», λέει χαρακτηριστικά κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Άλλο αγανακατισμένοι, κι άλλοι πολιτικοί τραμπούκοι».
 
Η «αριστερή αμφιβολία»

«Έξω οι τραμπούκοι από την Καλλιθέα», ήταν και η απάντηση που έδωσε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τις χθεσινοβραδυνές εναντίον του αποδοκιμασίες. «Προσπαθούν», πρόσθεσε, «να φτιάξουν ένα δικό τους κράτος… Δεν μας φοβίζουν οι τραμπούκοι, ωστόσο συζητάμε με όσους έχουν μια αριστερή αμφιβολία».
 
Το βέβαιο είναι ότι επ’ αυτής της αμφιβολίας θα δώσει και τη μεγάλη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Με στόχο τον πειστικό, πολιτικό διάλογο με την κοινωνία, πριν οι «νέο-αγανακτισμένοι» - ή «νέο-τραμπούκοι» - καταλάβουν τις πλατείες…"
(http://tvxs.gr/news/ellada/neo-aganaktismenoi-i-neo-trampoykoi)

με τα δυό χεράκια πλάθω κουλουράκια
(αφού υποστούν πρώτα την ζύμωση).

ΑΧΠ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Γιατί ρε Θερσίτη, ο Νάβας τι παραπάνω έκανε; Δυο φορές τα δοκάρια των σώζουν και μόνο μία φορά έπεσε σωστά.
Όλα έτοιμα στο πιάτο τα βρήκε η Ρεάλ, αλλά δεν έχω όρεξη να σχολιάσω παραπάνω την παρωδία αυτή

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΟΣΤΑΡΙΚΑΝΟΣ. ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΡΑΖΑΝΕ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ.

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ Η ΡΕΑΛ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Ο ΟΜΠΛΑΚ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ.

ΝΕΚΡΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ. ΠΕΝΑΛΤΥ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΙΣ ΤΑ ΕΧΑΝΕ ΟΛΑ Η ΡΕΑΛ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΘΑΝ ΟΛΑ ΒΟΛΙΚΑ;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για όλη τη χρονιά μιλάμε ρε συ.
Οι μεν έφτασαν στον τελικό με τιτανομαχία και γιγαντομαχία, κι οι άλλοι με κληρώσεις ΟΥΕΦΑ, πιο εύκολες πχ από αυτές που είχε η Λίβερπουλ για να πάει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Στον τελικό βάζει γκολ οφσάιντ, της έρχεται το παιχνίδι όπως θέλει, παιχνίδι με αντεπιθέσεις, ο αντίπαλος χάνει πέναλτι κι όταν τελικά ισοφαρίζει, δεν έχει ανάσες για να κάνει τίποτα άλλο, τα έχει δώσει όλα. Παρόλα αυτά δε νικάει στην παράταση, γιατί δεν κάνει και τίποτα για να το αξίζει, και νικάει στα πέναλτι, χωρίς πάλι να πιάσει κάτι ο τερματοφύλακάς της.
Ε τι άλλο μπορούσε να γίνει δηλ;

Ανώνυμος είπε...

ME ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ; ΑΙΜΑ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΟ ΑΝΦΗΛΝΤ ΣΤΗΝ ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥΣ.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΥΣΚΟΛΗ; ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ; ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΧΤΙΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΙΛΜΠΑΟ;

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΚΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.

ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ Η ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΑΣ ΔΙΕΣΥΡΕ.

ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝΕ ΛΙΓΟ ΒΟΛΛΕΥ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ.

ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΡΙΑΚΟ OFFSIDE ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΔΙΝΕ. Η ΘΑ ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕΛΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΡΙΣΚΑ.

ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ' ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΟΙΜΙΣΗΣ Ο ΣΙΜΕΝΟΕ. ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΟΙ ΩΡΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ Ο ΤΟΡΡΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μα αυτό λέω, δεν ήταν εύκολη κλήρωση. Γιουρόπα έπαιζε κι είχε δυσκολότερες από ό,τι η Ρεάλ που έπαιζε μια διοργάνωση πάνω.

Είχε τόσο σκανδαλωδώς εύκολες κληρώσεις, που ξεπερνάει και το πόσο σκανδαλωδώς εύκολα φτάνουν οι Καβαλίερς στον τελικό του ΝΒΑ, ενώ στη Δύση γίνεται σφαγή, αίμα και άμμος.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μου δεν είναι να υπερασπιστώ την Ατλέτικο.
Ο Τόρες πάντως έμεινε είτε για τα πέναλτι (μπορεί να βαρούσε το τελευταίο) είτε γιατί ξόδεψαν τις δύο τελευταίες αλλαγές που ήταν αναγκαστικές.

Κι επίσης. Αν θες να σηκώσεις κούπα, και νιώθεις πως είσαι καλύτερη ομάδα ή έστω πιο ξεκούραστη, πας για να το πάρεις στα 90 λεπτά ή έστω στα 120, δεν το αφήνεις στην τύχη για τη ρουλέτα.
Αλλά γιατί όχι; Σάμπως σου γύρισε ποτέ την πλάτη, για να το κάνει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ. ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.

ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ. ΚΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ.

ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΜΕΟΝΕ. ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΡΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΦΕΡΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΑΝΕ 11.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΙ ΜΕΡΕΝΓΚΕΣ (ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ) ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ


Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ Ο ΤΡΙΠΑΛΟΥΔΗΣ
Ωρέ Σφυροδρέπανε... Χανιώτης είσαι... Σαλονικιός είσαι... Σαλονικιός παντρεμένος στα Χανιά είσαι... Είσουν στη πορεία στα Χανιά; Και γω είμουν. Πως δε σε είδα; Καλή η πορεία. Μου άρεσε. Σχόλια από τους αναγνώστες δε διαβάζω γιά το ζήτημα, το πάθος. Έμαθα ότι οι οδηγοί των λεοφορείων έκανα λάθος και μπηκαν στο Αμερικάνικο ναύσταθμο και ο αμερικάνος φρουρός έβγαζε selfie;