Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στον απόηχο του απεργιακού τριημέρου

Η κυβέρνηση της ΔΦΑ μοιάζει με ένα κρεμμύδι που απαλλάσσεται σταδιακά από τα εξωτερικά του στρώματα και φανερώνει την καρδιά του: την πιο άγρια, προκλητική αντιλαϊκή επίθεση στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους.

Κι έτσι τώρα μιλάνε, χωρίς ντροπή και περιτύλιγμα, για το υψηλότερο αφορολόγητο όριο στην Ευρώπη -που πιάνει ακόμα κι όσους παίρνουν κάτι παραπάνω από το βασικό μισθό. Για τη μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια (για να τσακιστούν μια ώρα αρχύτερα οι συντάξεις). Για τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων τους, που προστατεύουν τάχα τους αδύνατους (για αυτό είναι στο δρόμο κι αντιδρούν ο ΣΕΒ, οι επιχειρηματίες, κτλ).



Διαβάστε τη συνέχεια στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως

Υγ: αναλυτική ανταπόκριση από τη σημερινή μέρα, αύριο το πρωί, καλώς εχόντων των πραγμάτων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση - συμπλήρωμα στα παραπάνω. Η απεργιακή περιφρούρηση στα καταστήματα της Ερμού καλέστηκε από το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα ''απελευθερωμένα'' ωράρια που έχει δώσει πολλά σε αυτόν τον αγώνα και πλαισιώθηκε από αλληλέγγυες ομάδες και άτομα.

http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/2016/04/29/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-8-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-10%CF%80/

Α.Δ.