Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Dream of ΠΑΣΟΚification

Η τρίτη μέρα κατά τας γραφάς ξεκίνησε με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είχε πολύ κόσμο, όπως και οι προηγούμενες, άσπρα μπαλόνια (στην plaza del mayo) αλλά και μια συγκαλυμμένη βιασύνη (ακόμα και στη συναυλία στο τέλος κανείς δεν είπε πάνω από ένα τραγούδι), για να έχουν περισσότερη ώρα να ξεκουραστούν οι σύντροφοι. Γιατί η κούραση του τριημέρου άγγιζε επίπεδα φεστιβάλ, με τη διαφορά πως εκεί έχεις κίνητρο και λες να μην τελειώσει, ενώ εδώ μας τελειώνουν, και θες απλά να ξεσπάσεις τα νεύρα σου σε κάποιον Συριζαίο, να τον πλακώσεις στο ξύλο (χωρίς γιατί, το ξέρει μόνος του).

Βλέπαμε παρεμπιπτόντως στο ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των ανθρακωρύχων στο Λάντλοου (ΗΠΑ, 1914, Λούης Τίκας) τους εργάτες που αποφάσιζαν να σκοτώσουν τους μπράβους και τα τσιράκια της εργοδοσίας και ο σύντροφος δίπλα μου ενθουσιάστηκε: μπράβο, αυτές είναι αποφάσεις σωματείων! Ανυπομονώντας να τις υλοποιήσει και με το δικό του. Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει κυνηγημένο μου πουλί...

Από την κεντρική ομιλία του Πέρρου κράτησα το ξεκίνημα που θύμιζε Σικάγο (όχι δεν εννοώ αυτό) με τα τελευταία λόγια του εργάτη, πριν καταλήξει στην κρεμάλα και τη φράση για την απεργοσπασία που πήγε γόνατο από τους εργατοπατέρες, που τέτοιοι ήταν και τέτοιοι θα 'ναι.

Αλλά η είδηση της χρονιάς ήταν η (επαν)εμφάνιση της ΓΣΕΕ, που είχε χαθεί σαν τους αγνοούμενους στα αμπελαλέ, ετοίμαζε όμως αναιμικό come-back χτες. Μπορείτε να βοηθήσετε; Φυσικά μπορούσαν και το έκαναν, η ΛαΕ, άλλοι Συριζαίοι με πολιτικά κι ανάμεσά τους κάποιοι με το πανό: stop the coup, δηλ "σταματήστε το πραξικόπημα" -εναντίον τίνος; Που σε κάνει να θυμάσαι το αγνό κι άδολο τρολάρισμα στους Σεκίτες με τη Συμμαχία: Σταματήστε να κατέβω.

Τρίτη (ανεξάρτητη, ταξική ή άλλα συνώνυμα) πορεία με αναρχία κι εξωκοινοβούλιο, πιθανότατα δεν έγινε ποτέ. Αλλά όσοι λίγοι μαζεύτηκαν, περιφρούρησαν την απεργία στα μαγαζιά της Ερμού κι αυτό ήταν ίσως ό,τι καλύτερο έκαναν μες στο τριήμερο.

Για το απόγευμα υπήρχαν διάφορα (υποθετικά και μη) καλέσματα, από vegeterian μέχρι την Παναγιωταρέα στο τουίτερ και τους μένουμε Ευρώπη, που τους ανακάλυψαν κάποιοι Συριζαίοι, για να βρουν άλλοθι και να μην κατέβουν στο δρόμο (στις πλατείες βλέπεις ήταν αλλιώς). Δεν ξέρω πόσοι το έκαναν τελικά, αλλά ένας από αυτούς (Σιδερόπουλος) έφαγε και ξύλο. Και δεν ξέρω πόσοι καλούσαν πραγματικά, αλλά στην Αμαλίας βρέθηκαν οι γνωστές φυλές του αριστεροχωριού, που μαραζώνει όπως όλη η επαρχία, αλλά χτες είχε κάπως καλύτερη παρουσία, χωρίς να είναι ακριβώς αξιοπρεπής (πχ όπως οι συντάξεις των 380 ευρώ). Ενώ κάποιοι της ΛαΕ και της Ροσινάντε (ο οποίος καλούσε μεταξύ άλλων σε αγώνα για... την ισότητα!), πιθανότατα της κατάληψης του City Plaza, έφαγαν -λέει- ξύλο και χημικά, για να καταλήξουν κερατάδες και δαρμένοι, ένεκα της ψυχολογίας του απατημένου εραστή, μετά από το δημοψήφισμα.

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα συγκέντρωση-εκδήλωση στο ύψος της πλατείας ήταν μακράν αυτή που διοργάνωσαν οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί εν όψει της σημερινής επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, με χορούς, χορωδία, επαναστατικά τραγούδια, πλακάτ με ήρωες και συγγενείς, και ένα βιβλίο για τους Έλληνες που πολέμησαν στο μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Να βλέπεις τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, φόντο τη Βουλή και ηχητικό φόντο τραγούδια για το Στάλιν! Αξία ανεκτίμητη...
Σοβιετία γίναμε!


Η δική μας συγκέντρωση ήταν μία από τα ίδια. Μαζική και με παλμό, η μόνη που έσωζε βασικά τα προσχήματα για το μαζικό κίνημα. Προβλέψιμα πράγματα...
Οι τρεις προσυγκεντρώσεις (εκτός κι αν ξεχνάω καμιά) ενώθηκαν σταδιακά σε ένα μεγάλο φιδάκι, που ξεδιπλώθηκε από τη Φιλελλήνων στο Σύνταγμα, παρέμεινε συγκροτημένο, όταν έπεσαν τα πρώτα μπαμ-μπουμ (και κουμπουριές) και διαλύθηκε αυτοβούλως (κι όχι γιατί το διέλυσαν) προς το μετρό της Ακρόπολης. Η τελική αίσθηση είναι ότι παίξαμε μπάλα μόνοι μας -κινηματικά μιλώντας- και μένει η απορία αν έπρεπε να ανεβάσουμε το τέμπο, αν και το θέαμα ήταν χορταστικό, σε κάθε περίπτωση. Ο συσχετισμός δύναμης όμως δεν είναι τέτοιος -ακόμα- για να κυνηγήσουμε με αξιώσεις μια στρατηγική νίκη.

Την ίδια στιγμή, στο κτίριο της Βουλής, η συγκίνησε χτύπησε στο κόκκινο, όχι από τα δακρυγόνα, αλλά γιατί οι υπουργοί κι ο ΠτΒ θυμόντουσαν ένας-ένας τις αριστερές του καταβολές. Ο Βούτσης την ιστορία του "κκε εσωτερικού" (ελπίδα τώρα όλου του λαού), ο Παππάς την κηδεία του Παλαμά και το Σικελιανό κι ο (ταξικός κομμουνιστής; εε.. όχι, αποστάτης του κομμουνισμού; μμ... ούτε. Α ναι, αποστάτης της τάξης του, κομμουνιστής) Κατρούγκαλος το Ζαχαριάδη και τον αληθινό Παλαμά.

Και μετά φτιάξαμε καινούριο συκώτι με το αστείο του για το Califonication των Red Hot Chili Peppers και το σεφερλίδικο (Dream of) Πασοκification. Που είναι να μην ταυτιστείς με τη ΝΔ, όπως το αυθεντικό ΠαΣοΚ, αλλά να συνεργαστείς με την αριστερά, όπως το ΠαΣοΚ της Πορτογαλίας. Για τέτοιο αγεφύρωτο χάσμα μιλάμε...

Αντί επιλόγου για τα της Πρωτομαγιάς, πατήστε αυτόν το σύνδεσμο για να δείτε το κουράγιο και τις θαυμαστές δυνάμεις ενός μεγάλου συντρόφου (σε ηλικία, αλλά όχι μόνο) από τα καταπράσινα Χανιά (πολιτικά μιλώντας). Την πηγή του Pasocification. Αλλά και τους ηρωικούς Γαλάτες που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

309 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 309 από 309
Ανώνυμος είπε...

Τύριον,γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.
Για τους αλληλέγγυους ,για τον αγώνα...
Για την τιμή των ΕΑΑΚ...

Έχετε τρελό χάζι.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Και για την Αγωνιστική ενότητα ΔΕΗ που συμμετέχει στις εκλογές για τα οργανα της ΔΕΗ τι έχουν κάποιοι να πουν;
Στο ψηφοδέλτιο μαζί στελέχη της Ανταρσυα (Φλωρα Παπαδε), του ΕΠΑΜ (Γιώργος Γεωργης), της ΛΑΕ και άλλων αντιμνημονιακων δυνάμεων προφανώς μετά από προγραμματικη σύγκλιση. Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ παλεύουμε κι εμείς αδέλφια θα έλεγαν. Όλοι αυτοί που στηρίζαν άμεσα κι έμμεσα Συριζα τα τελευταία χρόνια. Άντε που θα μας κάνετε μαθήματα ιδεολογικά οπορτουνιστες κι άλλα ταξικό ναυαγια. Το ΠΑΜΕ, και οι καθαρές του θέσεις σας πονάνε. Το ότι κατεβάζει δεκάδες χιλιάδες στο δρόμο δεν μπορείτε να το χωνεψετε με τίποτα.
Γιάννης Σ

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια θα ήμασταν με αντιπαραθέσεις και γραφικότητες φοιτητικού αμφιθεάτρου, εάν στην πραγματικότητα δεν ήμασταν για κλάματα καθώς άλλη μια ήττα για το εργατικό κίνημα (στο ασφαλιστικό ντε) προστέθηκε, ενώ με αφορμή και το προσφυγικό έχει χαθεί, με βασική ευθύνη της σοσιαλφασιστικής κυβέρνησης,η μπάλα με τη νατοϊκή συνδιαχείριση. Βέβαια, η πραγματική ταξική-πολιτική κτλ. πάλη -και ευτυχώς- δε διεξάγεται από τα μπλογκ, όμως και αυτά δείχνουν ως ένα βαθμό πως βλέπουν την πραγματικότητα όσοι θεωρούν εαυτούς αγωνιστές του κινήματος. ¨οπως το βλέπω εγώ , έκλεισε και επίσημα ο κύκλος των πλατειών και όσοι (κυρίως ανταρσαίοι) είχαν επενδύσει εκεί για την ενδυνάμωση τους, διαψεύστηκαν οικτρά γιατί ο χώρος τους λεηλατήθηκε εκλογικά και αδρανοποιήθηκε κινηματικά στα βασικά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την αστική τάξη. Εκλογικές και πολιτικές απώλειες σημείωσε βέβαια και το ΚΚΕ, αλλά οι κινητοποιήσεις των ημερών έδειξαν ότι αποτελεί τη κύρια μαζική έκφραση του εργστικού κινήματος, όμως το μεγάλο ζητούμενο για τους κομμουνιστές νομίζω ότι πρέπει να είναι το πως η ανασύνταξη του κινηματος θα συνδέεται με πραγματικές υλικές νίκες στη ταξική πάλη και όχι μόνο οι φίλοι , οι οπαδοί και τα μέλη του ΚΚΕ να επιχαίρουν γιατί κρατάνε περισσότερες δυνάμεις από το "αριστεροχώρι" και το εξωκοινοβούλιο. Στο κάτω κάτω από το ΚΚΕ υπάρχει πολύ μεγαλύτερη απαιτητικότητα να συμβάλει στην άνοδο του κινήματος, ενώ για τις λοιπές δυνάμεις δεν τίθεται τέτοιο θέμα και για λόγους μαζικότητας και για λόγους ιδεολογικού προσανατολισμού. Με λίγα λόγια, και τώρα τι πρέπει να κάνουμε μετά και αυτή την κατραπακιά των καπιταλιστών ;
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

οντως κάποιοι ειναι εντελώς στόκοι. Ο άλλος σου έχει ήδη πετάξει το ονομα της ΜΚΟ, αδιανόητο να το έγραφε αν δεν εχουν γινει κώλος στη πρωτοβουλία και μάλιστα πότε συνέβη το γεγονός. Λιγο ακομη και θα τα ξεφούρνιζε ολα.
Αλλα να γράψουμε τη μαλακια μας πάνω απ' ολα...ΣΤΟΚΙΛΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
και ο αλλος μιλάει για μπετονινη...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
διαβάστε το κνιτάκο μπας και βγάλετε άκρη (εγώ έβγαλα, σταματώ)

υγ: απολιθωμα ανέβασέ το όποτε γουστάρες

brother

Ανώνυμος είπε...

οι εργαζόμενοι ψήφισαν κατά της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η στελέχωση των συνδικαλιστικών οργάνων έπρεπε να γίνει με αυτό σαν κριτήριο.

η εκλογή του συγκεκριμένου προεδρείου, που είναι πάντα πολιτική, είναι νοθεία, αν και τύποις είναι εντάξει.

το ότι είναι πάντα προγραμματική η εκλογή του προεδρείου αποδεικνύεται από το ότι την στηρίζετε σε μια πολιτική θέση ότι για σας ΔΑΚΕ και Μέτωπο είναι το ίδιο με την ΔΑΚΕ.

τα ΔΣ λειτουργούν καλύτερα χωρίς καλπονοθευτικά προεδρεία, και προφανώς ακόμα καλύτερα με προεδρεία εκλεγμένα, πολιτικά, προγραμματικά.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

οκ, πάμε λοιπόν για έναν πρώτο απολογισμό των παρόντων σχολίων:

1. Πρέπει να έχουν -και έχουν!- μπόλικο θράσος οι ΚΚΕδες εδώ μέσα! Το ΚΚΕ είναι άφαντο από το κίνημα αληλεγγύης στους πρόσφυγες μετανάστες, όπως ήταν και παραμένει άφαντο από το αντιφασιστικό κίνημα. Παρόλαυτά, οι ΚΚΕδες έχουν θράσος χιλίων πιθήκων όπως έναν που έχει βάλει και την φωτό του εδώ μέσα: Εγκαλούν το λαϊκό κίνημα αληλεγγύης ενώ οι ίδιοι δεν κάνουν τπτπ παρά μόνο μοιράζουν φυλλάδια και καλούν τον κόσμο να βοηθήσει!

Μπράβο φίλοι του ΚΚΕ! Μπορείτε να μοιράσετε και άλλα τόσα φυλλάδια για την αληλεγγύη στους πρόσφυγες, όπως μπορείτε να μοιράστε και άλλα τόσα φυλλάδια για την ανάγκη αντιφασιστικού αγών, από τον οποίο οι ίδιοι, απέχετε!

2. Για τις πλατείες: Η ΧΑ έπιασε το 5-6% όπου κατέβηκε στις δημοτικές του '10, αρκετά πριν από το λαϊκό κίνημα των πλατειών! Ομως όχι: Το ΚΚΕ εμμονικά και χωρίς ίχνος διαλεκτικής, λέει πως το κίνημα των πλατειών ανέδειξε την ΧΑ. Τι και αν συνέβη το αντίθετο; Τι κιαν η ΧΑ ήδη είχε πιάσει ποσοστά της τάξης του 5-6%; Οχι! Οι ΚΚΕδες με μοναδική παραληρηματική διάθεση, φορτώνουν την άνοδό της, όχι στην καπιταλιστική κρίση, όχι στην αποσάρθρωση της ηγεμονίας του παλιού δικομματισμού, όχι στην χρόνια ύπαρξη ενός ποσοστού 7-10% του κόσμου που ήταν πάντα ακροδεξιό, αλλά στις...πλατείες!

3. Θερσίτη/ και λοιποί: Η άγνοιά σας αλλά και η πρεμούρα σας να ασκείται κριτική όταν απέχετε από αυτά τα κινήματα χωρίς να κάνετε και τίποτα άλλο σοβαρό ή σοβαρότερο, είναι σουρεαλιστική!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Τραβάτε τώρα να κάνετε προεδρεία με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και ελάτε να μας πείτε μας ποιοι είναι οι γραφειοκράτες!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

1.Αμ το δήλωσες καημένο Κώστας....όχι μόνο το δήλωσες αλλά προσπάθησες να το δικαιολογήσες βάζοντας μπροστά το παιδί σου.
2.Έλα "αρχειομαρξιστή της κόντρας", μη δίνεσαι. Όλοι σε κατάλαβαν εξάλλου.
3.Μεγάάάάάαλη ήττα! (φοιτητικές εκλογές)

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΥΡΙ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΗΔΗ Η ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΙΧΕ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΖΑ ΚΑΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΗΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΕΚ
https://www.youtube.com/watch?v=z5pGDzoNHQs

Ανώνυμος είπε...

Θέλω άλλη μια φορά σεντόνι με το "κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες" να το εμπεδώσω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.

ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΗΡΕ 5 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2010 ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑ

zoot horn rollo είπε...

Ποσες φορες μπορει να γραφει καποιος το ιδιο σχολιο ξανα και ξανα; Πολλες απ' ο,τι φαινεται. Αλλες τοσες ας τα γραψει...

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ;

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ 2-2 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΜΑΤΣ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε αποτέτοιε σταμάτα τις προσθέσεις ΕΑΑΚ + ΑΡΕΝ+ ΑΡΔΙΝ αφού σε αγχώνουν τόσο, ίσως μείνετε δεύτεροι, δεν χάθηκε ακόμα οριστικά για σας αυτό, μην αρρωστήσεις κιόλας από το άγχος

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Τουμπεκι ψιλοκομμενο παρατηρω για την ουσια : "ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ θα αναλαβει την ευθυνη σε εναν ενδεχομενο εμπρησμο του πλαζα ? " (ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ) http://laikhexousia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_87.html

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ !!! θα τρεχετε να κρυφτητε τοτε και δεν θα ξερετε τιποτα για το ....προμελεμετημενο εγκλημα σας (ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ !! ΠΟΙΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ !!)

Τουμπεκι ψιλοκομμενο επισης για την αιτια της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ! Τσαμπουνατε διαφορα περι "προγραμματικων" λες και εχουν ποτε ιδια προγραμματα οι παραταξεις .Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ επιβαλλεται απεναντι στον κοσμο που ψηφιζει τις παραταξεις ,ετσι ωστε να ξερει στην ΠΡΑΞΗ ο εργαζομενος τι κουμασια ψηφισε .Αφηστε λοιπον τις "προγραμματικες " μπουρδες σας και πειτε τες σε κανα δεκαπενταμελες σχολειου

Ανώνυμος είπε...

ΖΟΥΚΟΦ, ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

ΠΟΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ;

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΜΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

κωστάκη κατακαημένο, εγώ δεν μπήκα στα μπλογκ να λυσσάξω, έτσι απεργοσπαστάκο μου;Εσεις μπήκατε να πουλήσετε "κίνημα."
Άντε γειαααα

Αποτέτοιος
Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό οικοδεσπότη έχεις κωστάκη.




Ανώνυμος είπε...

@τύριον

Η ΧΑ πήρε το ποσοστό που λες στις δημοτικές εκλογές. Σε όλους τους δήμους; Σε όλη την Ελλάδα; Ψάξου.
Κάποτε θα καταλάβεις, όλοι θα καταλάβουμε, τί σημαίνει φέρω συντηρητικές, ακροδεξιές, συνωμοσιολογικές, φασιστικές απόψεις και τί σημαίνει παίρνω μέρος σε μαζικό φασιστικό φορέα, κόμμα, αντισυνδικάτο κλπ.
Οι πολιτικές ιδέες είναι τέτοιες όταν τις πραγματοποιούν οι τάξεις. Διαφορετικά είναι γράμματα σε ένα χαρτί. Και γι' αυτό κανείς δεν γάμησε μέσα σε ένα blog.
Η τέχνη πάλι είναι τέχνη όταν κοινωνείται. Διαφορετικά είναι αυνανισμός.

Τέχνη λοιπόν.
9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΖ
https://www.youtube.com/watch?v=C1xIrjZfOW4

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΚΚΕ
https://www.youtube.com/watch?v=GChxWsddpEA


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να καταλάβεις ότι οι για το ΚΚΕ απόψεις του κεφαλαίου (Αλαφούζος π.χ.) είναι ίδιες με έναν φασιστικό φορέα (ΧΑ), ακριβώς επειδή το ΚΚΕ είναι οργανωμένος ταξικός αντίπαλος.
Δεν είναι τιμή και καμάρι να έχουμε τέτοιους αντιπάλους. Είναι η κατάντια της χώρας σου και του λαού που πρέπει να την αλλάξουμε. Ή μήπως να χαϊδέψω και τους φασίστες;
Είναι δουλειά του Δελαστίκ αυτή. Του ΠΡΙΝ και της Ανταρσυα.
http://prin.gr/?p=1904

σαπορ τουτουρκι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Θερσιτη μαλλον διαβασες το μισο αρθρο .Το εκαναν ΗΔΗ οι ναζι κι εδω ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ...κι ανελαβαν και την ευθυνη ΕΠΙΣΗΜΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΗΓΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΔΙΔΕΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΛΛΙΩΣ.

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μια άχαστη συζήτηση του οικοδεσπότη με ένα από τα μεγαλύτερα ανταρσοειδή πασόκεμον του σύμπαντος:

https://twitter.com/sfyrodrepano/status/730509764409626625

Ω ναι, δραγασάκη-λαφαζάνη αναφέρει, την στιγμή που η συζήτηση ξεκίνησε από την ΕΙΝΑΠ, όπου κατέβηκαν μαζί με τον δεύτερο. Τα πήγε πάντως καλύτερα από άλλες φορές που η πρώτη του απάντηση περιέχει ντολμαδάκια. Δεν βαριέσαι, εδώ παλιότερα κάναν λαμογιοσυμφωνίες με τους πασόκους, κι όταν οι τελευταίοι τους πούλαγαν κανονικά έβριζαν πάλι το παμε.

Κνιτάκο η ουσία του προβλήματος είναι αυτό που αναφέρεις, αλλά και η δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων ούτε μικρό θέμα είναι ούτε άσχετο με την κατάσταση του εργατικού κινήματος. Η κατάρρευση του πασοκ έχει μεγάλες συνέπειες σε αυτόν τον τομέα, και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν δράση, μην τυχόν κι έχουμε καμιά στραβή, ειδικά τώρα που σιγά σιγά διαλύονται όλες οι αυταπάτες για την ΔΦΑ, τα "να τους δούμε κι αυτούς" κτλ. Και βλέπεις πόσο καίγονται μερικοί για τις καρεκλίτσες (η δημοκρατία στα σοβιέτ είναι για άρθρα βαριάς θεωρίας στο ΠΡΙΝ).

Ijon Tichy

ΥΓ: Ξανασμίξανε τ'αηδόνια εαακ-αρεν; Τι να πρωτομουτζώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον επειδη αρκετο σανο εχει πεσει απο τα αριστεροσαιτ.
Συμφωνα με την αρσι η νδ-πασοκ-συριζα ειναι μειοψηφια γιατι αυτοι ειναι μονο 7(4+2+1) στους 15. Ομως ξεχνα να μας πει οτι η "αριστερη" συμπραξη ειναι 6(3+3) και οτι υπαρχουν δυο "ανεξαρτητοι" που θα ψηφιζαν την νεοδημοκρατισσα ετσι και αλλιως. Δεν χρειαζεται να αναλυσω ποσο προβληματικο ειναι σε τετοιους συσχετισμους
http://www.einap.gr/index.php/vote/3735-nea-meli-ds-einap
Να υπαρξει προεδριο μονο απο τον δευτερο και τον τριτο. Οπως επισης οτι το κοινο συνδικαλιστικο προγραμμα κκε-ανταρσυα-λαε υπαρχει μονο στο μυαλο της αρσι και δεν επιβεβαιωνεται πουθενα απο τους χαρακτηρισμους που αυτη εκτοξευει στην ανακοινωση της.
Επισης ζητημα γινεται λεει για το 2013 ψηφισαν λευκο στην δηπακ και τωρα ψηφιζουν την νεοδημοκρατισσα. Ξεχνουν να πουν οτι αυτο εγινε ως καταγγελια της διαδικασιας με την οποια η δηπακ αποκλειστηκε πραξικοπηματικα απο το οργανο. Ξεχνουν να πουν οτι τωρα υπαρχει αναλογικο προεδριο.

Εχετε κουρασει. Ψεμα στο ψεμα και συνεργασια με τις παρυφες της κυβερνησης που εβγαιναν εδω και μας λεγαν για το δικιο του απεργοσπαστη και οτι αν απεργησουν τα παιδια τους θα πεθανουν απο την πεινα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

222 σχόλια...η δύναμη της ανταρσυα ξεδιπλώνεται στο διαδίκτυο!
Για μένα δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι σκέψης...είτε θα τα ρίχνεις και θα τα περιμένεις όλα από τον Θεό, είτε ζήτω το έθνος και η ελευθερία του ατόμου, είτε ταξικά- υλιστικά. Ο μόνος φορέας που σκέφτεται και δρα ταξικά είναι το ΚΚΕ εξού και η σοσιαλιστική διέξοδο που προτείνει εξού και η πρωτοπόρα δράση του στους χώρους δουλειάς (ακόμη και τις εμβληματικές σε άλλους απεργίες διαρκείας στην πραγματικότητα τις έχουν κάνει σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ- ας μην μιλήσουμε για συγκρουσιακές περιφρουρήσεις κτλ). Όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η παρουσία τους στην κοινωνία και κυρίως στα εργασιακά είναι ελάχιστη και αυτό δεν αλλάζει με το πως παρουσιάζεται στο ιντερνετ, δεν αλλάζει με πύρινες ανακοινώσεις- σεντόνια, ούτε με ευρηματικά ονόματα παρατάξεων τύπου "λάντζα" κτλ. Άρα η κουβέντα για την επίδραση τους ή όχι στην άνοδο του φασισμού είναι άκυρη. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν θα την έλεγα θετική δεδομένης της υιοθέτησης εκ μέρους της βασικών αστικών ιδεολογημάτων και συμπεριφορών- ανεξαρτητα-ακομμάτιστα κινήματα, ελευθεριότητα, προσωποκεντρισμός, θεωρίες περί "κατοχής", ¨χούντας" κτλ. Και το βασικότερο: στην μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών καταγγέλουν την σοσιαλιστική δεξίοδο που προτείνει το ΚΚΕ ως "Δευτέρα Παρουσία"- δηλαδή ως κάτι που δεν θα γίνει ποτέ εκτός αν τελικά είναι και θρησκόληπτοι. Αρα τι να πούμε απο δω κι πέρα...
Μανουήλ

Ανώνυμος είπε...

Είστε πολύ γελοίοι, επιεικώς, και στην πραγματικότητα παρακρατικά συμπεριφερόμενοι όσοι εξακολουθείτε να διακινείτε εναντίον ενός ανώνυμου, συνδεδεμένου στην κουβέντα όμως με πολιτικό χώρο, το παραμύθι της απεργοσπασίας, των παιδιών κλπ.

Απάντηση στο γιατί δώσατε τον συμβολισμό πως οι γιατροί ψήφισαν μνημονιακές περικοπές, εισητήρια στα νοσοκομεία, κλείσιμο εντατικών, αποκλεισμό από την δημόσια υγεία του λαού, και χτύπημα των μαχόμενων επιστημόνων υπέρ των λαμογιών του ιατρικού κατεστημένου, ενώ οι γιατροί δεν ψήφισαν έτσι αλλά αποδοκίμασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν δώσατε, ούτε θα δώσετε.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορια θα επρεπε να καταγγειλετε και τον δικο σας που δεν ψηφισε την προταση σας. Οχι μονο την δηπακ.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το έχουμε ξεσκίσει το θέμα και πλέον οι απαντήσεις έχουν αποκλειστικά προπαγανδιστικό χαρακτήρα, αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ για την ΕΙΝΑΠ.
«Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) [σημείωση δική μου: Δεύτερη δύναμη είναι η κοινη παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ]ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".
- Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ)....
- Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις...
- Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή"; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!
- Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει...
Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».
Σε αυτά απαντήστε επί της ουσίας. Και για την ιστορία: Η κοινή παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, αφού πρώτα έγινε το πλυντήριο για τους πρώην συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα έγιναν ΛΑΕ, πήρε 200 ψήφους λιγότερες από αυτές που είχε πάρει η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνη της πριν 3 χρόνια!
Αντε παιδιά όσοι είσαστε ενάντια στην ΕΕ συμμαχήστε με αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Η σοσιλαδημοκρατία να είναι καλά...
Υ.Γ.1 τυριον αρκετά έχεις εκθέσει και ρεζιλέψει τους φίλους σου! Δεν το κόβεις;
Υ.Γ.2 Εγώ σταματώ εδώ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Η ξεφτίλα του χώρου των πρώην "αριστεριστών" και νυν συριζαίων με πολιτικά είναι τελικά ευθέως ανάλογη του προχωρήματος της σήψη του σύγχρονου καπιταλισμού.

Όσα υγιή στοιχεία αντέχουν ακόμα εκεί μέσα (;) θα το αντιληφθούν τάχιστα πλέον και θα αποχωρήσουν.

Πάντως ζω για το ηχηρότατο ράπισμα που θα φάνε στις φοιτητικές εκλογές.

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

θΕΡΣΊΤΗ, μοίραζε εσύ και το ΚΚΕ φυλλάδια για την ανάγκη αληλλεγγύης στους πρόσφυγες, και άσε το λαϊκό κίνημα να την πραγματοποιεί.

Θερσίτη, μοίραζε εσύ και το ΚΚΕ φυλλάδια για την ανάγκη αντιφασιστικού αγώνα και άσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες πολιτικές συλλογικότητες (αναρχικές, αριστερές κλπ) να τον πραγματοποιήσουν.

Ούτως ή άλλως, σε αυτά τα 2 μέτωπα μόνο φυλλάδια, αϊντε και για καμιά συναυλία είστε ΚΚΕδες, και να κάνετε προεδρεία ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ!

διαβάστε:

http://www.pandiera.gr/%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Ο.Χ.Ε.Π. είσαι φοβερόςτύπος! Επειδή όπως μας λές σε μια απελπισμένη προσπάθειά σου να υπερασπίσεις την γραφειοκρατική λογική του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, οι 2 ανεξάρτητοι θα ψήφιζαν τη νεοδημοκράτισσα στην ΕΙΝΑΠ, αποφασίσατε ως ΚΚΕ να ψηφίσετε και σεις τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΙΝΑΠ!!

Μπράβο σου ΟΧΕΠ!!! Μπράβο και στο ΚΚΕ, το οποίο φρόντισε να ψηφίσει τη ΝΔ για πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

τύριον

Αναυδος είπε...

Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάη το προεδρείο από το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών επισημαίνει:

«Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".

- Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!

- Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης “αντιμνημονιακής“ γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

- Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή"; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!

- Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.

Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα για αντιμνημονιακά προεδρεία μιλάτε...
Μιλάμε για παντελή άρνηση να μάθετε από την ιστορία.
Το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο αποδείχθηκε κάλπικο ,αλλά εσείς εκεί.

Άσε που ζητάτε αντιμνημονιακό προεδρείο ως μετανοιωμένη ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.Γελοίοι.

Αναλογικά με την ψήφο των εργαζομένων πρέπει βγαίνουν τα προεδρεία.Και όχι με φανταστικές γραμμές(πχ.μνημόνιο-αντιμνημόνιο,αριστερά-δεξιά,κρεατοφάγοι-vegeterians και δεν ξέρω γω τι άλλο) που κουβαλάτε στο κεφάλι σας ,για να βγάζετε μαγικές πλειοψηφίες και να πουλάτε μετά το παραμύθι της ενότητας.Γιατί όλο αυτό για επικοινωνιακούς λόγους γίνεται.Ποιά ενότητα;Ποιά προγραμματική σύγκλιση;Σιγά μην κάνουμε κολλάζ με τα προγράμματα.

Το ΠΑΜΕ σέβεται την ψήφο των εργαζομένων.Εσύ θες σόνι και ντε να φτιάξεις προεδρείο μετά από αλλεπάλληλα κομπρεμί σαν κάνας παραγοντίσκος και να τρουπώσεις στο ΔΣ νταηλίκι.Όχι πουτανάκι.Τουλαχιστον όχι με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ.Και αν θέλετε ας γράφεται μετά σεντόνια.Η απουσία σας από το εργατικό κίνημα και τους χώρους δουλείας δεν θα καλυφτεί με αυτά.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΗΡΩΙΚΟ ΤΥΡΙ!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΠΟΥ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα αναλογικά προεδρεία. Ούτε στους παραγοντισμούς και στις γραφειοκρατικές λογικές. Τα αναλογικά προεδρεία είναι ένα βολικό άλλοθι για το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ προκειμένου να μην αλλάξουν ουσιαστικά οι συσχετισμοί, προκειμένου να μην πιεστεί ποτέ καμμία κυβέρνηση από το εργατικό κίνημα.

Η λογική των αναλογικών προεδρείων φαντάζει "δημοκρατική" και σωστή. Σου λέει ο άλλος: Τόσα πήρε η κάθε παράταξη δικαιούται αυτά στο ΔΣ (εάν εκλέξει μέλος στο ΔΣ) του σωματείου. Ελα όμως που πίσω από αυτή την ωραία διατυπωσούλα κρύβονται παζάρια, κρύβεται το βόλεμα και του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ στο να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά στο εργατικό κίνημα!

Διότι εάν απέρριπτε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ την λογική των αναλογικών προεδρείων και υιοθετούσε την λογική των προγραμματικών προεδρείων, τότε θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία να συγκροτήσει μαζί με άλλες δυνάμεις ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει του οποίου θα κρίνονταν η κάθε συνδικαλιστιή δύναμη. Και η χ ταξική εργατική κίνηση που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και όλοι.

Αυτό δεν το θέλει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Και τα μέλη του ΚΚΕ εδώ μέσα προσπαθούν με χίλιες δυο δικαιολογίες και αβάσιμα πράγματα να βαφτίσουν το ψάρι, κρέας! Σου λέει ο ένας "μα ξέρεις τι είναι αυτή η ΑΙΚ";; Είναι πείξε και δείξε! Και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ τι κάνει; Κάνει αυτό που κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ!!!! Αλληλοψηφίζονται στα προεδρεία των σωματείων, και καλά με την λογική της αναλογικότητας!

Ετσι όμως, όλοι μένουν ικανοποιημένοι! Και οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάζουν εκλογικά στο σ.κ., ουσιαστικά όμως μένουν οι ίδιοι και χειροτερεύουν διαρκώς για την εργατική τάξη, παρόλο που το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ είναι δεύτερη δύναμη στην ΓΣΕΕ. Και; Με την λογική που έχει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ μια χαρά βολεύεται ο κυβερνητικός/εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στα προεδρεία των σωματείων. Μια χαρά και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ το οποίο το στηρίζει σε πολλές ψηφοφορίες στα σωματεία ο οεργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός (βλ. απεργιακά πλαίσια/κηδειόχαρτα για την εργατική τάξη όπου το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ψηφίζεται από ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ)

τύριον

Alxazar είπε...

Καλα τυριον
Τι είσαι εσύ ρε παιδί μου ?
Λίγη τσίπα , λίγο φιλότιμο , τοσο δα ρε συ για την τιμή των όπλων .
Όχι ε?
Όταν σε λέω εγώ πασοκοσπορο εσύ μου λες για πιθήκους.
Πίθηκοι ρε φίλε , απο ξεφτίλα καλύτερα πίθηκοι.
Ακούς εκει βγήκαν οι όψιμοι να κάνουν και κριτικη.
Έχει και στο τσίρκο δουλειά αν ποτέ ξεμείνεις και μην γραφεις τόσο θα πάθεις καμια τενοντίτιδα και πως θα την κάνουμε την επανάσταση μετά ?
Αντίο σας φίλοι και λοιποί

Ανώνυμος είπε...

τα αναλογικά προεδρεία είναι αντιδημοκρατικά και καταργούν την απλή αναλογική.

οι εργαζόμενοι δεν εκλέγουν... πρόεδρο με ενισχυμένη αναλογική ή με πλειοψηφικό, έλεος.

εκλέγουν ΔΣ με απλή αναλογική.

το ΔΣ εκλέγει προεδρείο με πολιτικό σκεπτικό, πάντα. Εσείς εκλέξατε προεδρείο με το πολιτικό σκεπτικό του διαχωρισμού της ΔΗΠΑΚ από το ΕΚ για την Ανατροπή.

ακόμα και στην περίπτωση που ως δεύτεροι εσείς αρνηθείτε ψήφους για να πάρετε την θέση του προέδρου αυτό αποδεικνύει πάλι το πολιτικό σας σκεπτικό απέναντι στις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις.

αποδεικνύει το πολιτικό σας σκεπτικό πως άλλες αγωνιστικές δυνάμεις ... δεν υπάρχουν και έτσι καταρρέει αυτό που λέτε πως είστε με την κοινή δράση στους χώρους αλλά όχι με τις πολιτικές συμμαχίες.

το καθοριστικό είναι να δούμε πως πάντα η εκλογή των προεδρείων είναι με πολιτικό -προγραμματικό περιεχόμενο ακόμα και από την αρνητική μπάντα ότι δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματική-πολιτική σύγκλιση.

όταν φτιάχτηκαν τα καταστατικά των σωματείων μπήκε η εκλογή των προεδρείων και όχι ο ορισμός τους για λόγους πολιτικοποιήσης της εκπροσώπησης των σωματείων.

μάλιστα το ίδιο το αστικό δίκαιο, σωστά, το πρωτοδικείο δηλ ΔΕΝ θα εγκρίνει ένα καταστατικό σωματείου που λέει πως το προεδρείο του ΔΣ δεν είναι αιρετό

το πολιτικό σας σκεπτικό δηλ είναι πίσω και από το Αστικό Δίκαιο.

συνεχίστε έτσι, τέλος από μένα.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

"Είστε πολύ γελοίοι, επιεικώς, και στην πραγματικότητα παρακρατικά συμπεριφερόμενοι όσοι εξακολουθείτε να διακινείτε εναντίον ενός ανώνυμου, συνδεδεμένου στην κουβέντα όμως με πολιτικό χώρο, το παραμύθι της απεργοσπασίας, των παιδιών κλπ..."

Σου χακάρανε κι εσένα τον λογαριασμό σαν του πρώην συντρόφου σου του Πόρτα-Πόρτα;

"...ενώ οι γιατροί δεν ψήφισαν έτσι αλλά αποδοκίμασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν δώσατε, ούτε θα δώσετε."

Η παράταξη της νδ βρήκε πρώτη μπετόστοκε, ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις.

Αν θέλετε περισσότερα επισόδεια από την πετυχημένη σειρά "πασόκεμον", εδώ κάποια παλιότερα από το 13 (τότε που ήθελαν προεδρείο με τους ορίτζιναλ συριζαίους):

https://ergatis.wordpress.com/2013/02/24/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%80-%CE%BF%CE%B5%CE%B3/

http://arsigr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_12.html

Τα νούμερα δεν σημαίνουν τίποτα, οι καρέκλες τα πάντα. Ο σοσιαλισμός όπως τον οραματίστηκε ο Κώστας ο Λαλιώτης.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Βαφτίζεις το ψάρι κρέας λέγοντας παζάρεμα την θέση του ΠΑΜΕ για αναλογικά προεδρεία.
Η θέση κόψε εσύ κάτι από το πρόγραμμα σου ,να κόψω εγώ κάτι από το δικό μου να κάνουμε προεδρείο ,τί είναι;
Αυτό λέτε.Και μετά έχεις το θράσος και την ανεγκεφαλιά να μιλάς για παραγοντισμούς και παζαρέματα.

Από εκεί και πέρα αν τα κομπρεμί αυτά αποδίδουν καρπούς φάνηκε.Μέχρι πέρυσι σε αυτά τα παζάρια σας χωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή δύναμη.Θα μιλήσεις και για στήρικη του εργοδοτικού συνδικαλισμού...Κυβερνητική ουρά.

Υ.Γ.Σε μια συζήτηση 234 σχολίων δεν έχεις πει τσιμουδιά παρά το συνεχόμενο δούλεμα για τους ύμνους που έχει βγάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ.Έχεις τουλάχιστον την τσίπα να ντρέπεσαι...Κάτι είναι κι αυτό.

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

@τύριον,
Είπα να μην γράψω, αλλά είναι η πρωτη φορά που γράφεις κάτι ουσιαστικό! Δεν θα ασχοληθώ με την αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρείς να παρουσιάσεις. Άλλωστε τέτοιες ανοησίες μας λέγανε παλιότερα οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλο το ρεζουμε της αντίληψη σας είναι ένα:να γίνει προγραμματική συμφωνία ηγεσιών παρατάξεων σε ένα χυλό. Δηλαδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και την ταξική αγωνιστική κατευθυνση και να υιοθετήσουνμια ένα θολό πρόγραμμα που εσείς το λέτε αντιμνημονιακό, αλλά είναι βαθιά αστικό και ρεφορμιστικό. Και επί της ουσίας το ΠΑΜΕ να γίνει το πλυντήριο για ναυάγια που έχουν εγκαταλείψει ή πολεμούν την προοπτική της ταξικής πάλης. Απαιτείτε από τους κομμουνιστές να εγκαταλείψουν την αυτοτελή δουλειά τους και να γίνουν ουρά διάφορων δυνάμεων που μπάινουν εμπόδιο στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Κατά συνέπεια η λογική σου βλέπει την αλλαγή συσχετισμών σαν εκλογικές διεργασίες και όχι ως συγκέντρωση δθυνάμεων από τα κάτω με αλλά στο επίπεδο της συνειδήσης και με οργάνωση της πάλης. Επομένως για εσάς το μόνο που σας απασχολεί είναι ένα παζάρι μεταξύ ηγεσίων μακριά και έξω από την ταξική πάλη.
Θυμίζω μόνο ότι στην λογική του θολού αντικυβερνητισμού, δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άλλοτε συνέπρατταν με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ και κάποτε στην ΟΛΜΕ με τη ΔΑΚΕ (ΝΔ).
Ξανά λοιπόν: Υπάρχει προγραμματική συμφωνία και συντονισμός, είναι το ΠΑΜΕ! Όποιος πολεμα το ΠΑΜΕ, πολεμά την ταξική κατευθυνση στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Και στο κάτω κάτω δεν μπορείς να συνεργάζεσαι μια χαρά με δυνάμεις της ΛΑΕ, όπως παλιότερα με το ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και σε κοινά ψηφοδέλτια, που ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι έχουν διαχωριστεί, αλλά μετά να σου φταίνε τα αντιπροσωπευτικά προεδρεία που δεν αντανακλούν καμία συμφωνία σε θέσεις. Τα ΔΣ αποφασίζουν, όχι οι πρόεδροι, αν δεν το ξέρεις και αυτό! Αλλά τι λέω, τώρα απευθύνομαι σε ανθρώπους που αυτοπαρουσιάζονται σαν ταξικοί εκπρόσωποι σωματείων χωρίς τα μέλη τους να γνωρίζουν.
kk-1

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τα σχόλια με ζωικό βασίλειο τελειώνουν εδώ. Υβριστικοί χαρακτηρισμοί δε δημοσιεύονται.

Ανώνυμος είπε...

αλχαζαρ, πάρε καθρέφτη και κοίτα την φάτσα σου: Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για προεδρεία!

Και σε ανταπόδοση, ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ψηφίζει τα "απεργιακά" πλαίσια του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Είστε μια χαρούμενη οικογένεια! Και οι συσχετισμοί για την εργατιΚή τάξη χειροτερεύουν διαρκώς! Μπράβο!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

κκ-1 τα πλαίσια του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ψηφίζει ο εργοδοτικός-κρατικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Επειδή υπάρχουν καταγεγραμένα τα σχόλια σου στο μπλογκ περί απεργιών, καλό είναι να το σταματήσεις κωστάκη και να μην χάνεις την ψυχραιμία σου, έρχονται φοιτητικές εκλογές.
Για τα "προγραμματικά" προεδρεία να πάτε να μάθετε το αλφάβητο πρώτα.Μετά να ρωτήσετε την καθοδήγηση σας με ποια λογική κατεβαίνει τόσα χρόνια σε κοινές παρατάξεις με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΧΑ εναντίον παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ κάνοντας πάντα ζημιά στους εργαζόμενους.Τέλος, ρωτήστε επίσης γιατί τόσα χρόνια το παίζεται ακομμάτιστοι στα σωματεία και τις ομοσπονδίες αλλά στα ΕΚ και τη ΓΣΕΕ βγάζετε ΠΑΣΟΚΑΡΑ.
Τα δέοντα.

"Λόλα,να ένα προεδρείο"
Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

"Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!! "

http://www.902.gr/eidisi/ygeia/96606/anakoinosi-tis-dipak-giatron-gia-ti-sygkrotisi-proedreioy-stin-einap

Κάτι το γελοίον....

Με συγχωρείτε, το ξέχασα να το βάλω πριν.
Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

"Τα πλαίσια του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ψηφίζει ο εργοδοτικός-κρατικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ"
Άσχημο πράγμα η τύφλα. Το έγραψες όμως και έτσι θα μείνει όσο κι αν αύριο θα κάνεις τον ανήξερο.

12 Μάη 2016 η ανταρσυα "εγκαλεί" το ΠΑΜΕ γιατί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπερψηφίζει τα παλίσια του.
Το τερματίσατε:Αυτό από αύριο σημαία.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Και οι συσχετισμοί για την εργατιΚή τάξη χειροτερεύουν διαρκώς! Μπράβο!

ME ΔΦΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ;

ΤΕΛΕΙΩΣΕ H ΠΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"κκ-1 τα πλαίσια του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ψηφίζει ο εργοδοτικός-κρατικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ"
Και μόνο αυτό που έγραψες δείχνει τουλάχιστον παντελή έλλειψη σοβαρότητας, τυριον!
Τι να πώ; Πόρωση, άγνοια, αντικομμουνιστική τύφλωση;
Κάποια στιγμή κάποιος άλλος σε συμβούλεψε να μη συνεχίζεις να γράφεις γιατί εκθέτεις τους φίλους σου. Εσύ όμως συνεχίζεις ακάθεκτος. Τα πολιτικά αδιέξοδά σας, έχουν οδηγήσει τις ομάδες σας σε υστερία ενάντια στο ΚΚΕ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί ΠΑΜίτες και ΚΚΕδες κόφτε το δούλεμα. Τα «αναλογικά-αντιπροσωπευτικά» προεδρεία ΔΕΝ είναι πάγια τακτική σε όλα τα σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρετε!!! Αυτά να τα λέτε σε αυτούς που ΔΕΝ ξέρουν. Όσοι είμαστε σε σωματεία ξέρουμε πολύ καλά!!! Το ΠΑΜΕ είναι 1η δύναμη στο ΕΚΑ αλλά όχι μόνο δεν ανέλαβε πρόεδρος, ΔΕΝ συμμετέχει καθόλου στο προεδρείο… Στη ΓΣΕΕ είναι 2η δύναμη, ΔΕΝ συμμτέχει καθόλου στο προεδρείο. Σε άλλες ομοσπονδίες ΔΕΝ συμμετέχει στα προεδρεία, σε άλλες ΝΑΙ. Όχι δούλεμα!!!

ironman

Ανώνυμος είπε...

ironman,τυριον, μετανάστη ή όπως αλλιώς σε λένε είσαι τόσο άσχετος που δεν ξέρεις καν ότι το ΠΑΜΕ δεν μπαίνει σε προεδρεία σε τριτοβάθμιες ομοσπονδίες εκτός κ αν έχει απόλυτη πλειοψηφία ακριβώς για να μην είναι διακοσμητικός ο ρόλος του. Στη δε ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ είναι σαφής πολιτική απόφαση διαχωρισμού από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

mariori

Ανώνυμος είπε...

κόφτε το δούλεμα αγαπητοί ΠΑΜίτες και ΚΚΕδες! Σε δεκάδες σχόλια μας έχετε πρήξει με την δημοκρατικότητα και την ορθότητα της λογικής των αναλογικών προεδρείων! Και ξαφνικά, μόλις αναφέρουμε πως σε μια σειρά Ομοσπονδίες και κεντρικά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν εφαρμόζει την λογική που μας έχετε πρήξει τα συκώτια εδώ μέσα, ξαφνικά, αλλάζετε το τροπάριον: Δεν συναινεί το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό!

Αφού δεν συναινεί το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό (δλδ δεν εφαρμόζει την λογική του αναλογικού προεδρείου) γιατί τότε στην ΕΙΝΑΠ και σε ένα σκασμό σωματεία αλληλοψηφίζεστε με ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ;

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά της ΓΣΕΕ κ του ρόλου της με ένα σωματείο τι να πω η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Συνέχισε να αλλάζεις ψευδώνυμα. Άντε τώρα για αντιμνημονιακά προεδρεία (πίσω ακόμα κ από τα αριστερά)

mariori

zoot horn rollo είπε...

Έχει κολλήσει η βελόνα.
Ακόμα τους χαζούς κάνετε.
Δε πιάνει λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Οπαδοι της αναθεσης με ηγετη την πιο γραφικη συνδικαλοπατεροφατσα των 3 τελευταιων δεκαετιων. ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. Τιποτα λιγοτερο - τιποτα πιοτερο.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Προεδρείο,ΔΣ,εκτελεστική επιτροπή.Ανοίγεις τα σχετικά λήμματα και ξεστραβώνεσαι. Στο μεταξύ εμείς σε ξεφωνίζουμε
και από ironman (ξανα)γίνεσαι tinman.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί ΔΣ, προεδρείο, και άλλα τινά. Εσείς αλλάζετε το τροπάρι σας, κατά πως σας βολεύει. Κατά πως βολεύει το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και τα αλληλοψηφίσματά του με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό. είτε στα προεδρεία, είτε στα κοινά πλαίσια. Μπράβο!

τύριον

Ανώνυμος είπε...

@ironman
Μήπως έχεις καποιο πρόβλημα με την πραγματικότητα; Μήπως δεν καταλάβαίνεις τη διαφορά; Δηλαδή τι ήθελες, να έχει το ΠΑΜΕ τη θέση του ΓΓ στη ΓΣΕΕ και να υπογράφει τις παπαράδεκτες ΕΓΣΕΕ και τις απαράδεκτες αποφάσεις των συνεδρίων της; Στο ΕΚΑ (το μεγαλύτερο Ερ. Κ. της Ελλάδας) ήθελες πρόεδρο από το ΠΑΜΕ για να υλοποιεί τις αποφάσεις που θα έπαιρνε η πλειοψηφία των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ήθελες συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;
Τα «αναλογικά-αντιπροσωπευτικά» προεδρεία δεν είναι κάπιο θέμα αρχής, αλλά ζήτημα που έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνιών και συνεργασιών με άλλες παρατάξεις!
Τελικά πείτε το καθαρά! Θέλατε το ΠΑΜΕ να πουλήσει την εργατική τάξη και να το παίζει "αριστερός" βάσταζος του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!
Φάτε τωρα στα μούτρα σας την ταξική νίκη στο Εργατικό Κέντριο Ιωαννίνων και τη φόλα που έφαγαν οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

κκ-1, δεν πειράζει, το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ψηφίζει μαζί με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, σε ένα σκασμό σωματεία, και ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός ψηφίζει τα πλαίσια του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Και έτσι βοηθιέται η εργατική τάξη,

http://www.pandiera.gr/%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB/

τύριον

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα υπάρχει περίπτωση για τετραψήφιο;

zoot horn rollo είπε...

Γράφ'το άλλη μια.

Ανώνυμος είπε...

Για φέρε βρε ξερόλα ένα πλαίσιο του ΠΑΜΕ που υπερψήφισε η ΓΣΕΕ.Το να αλλάζεις ψευδώνυμα νομίζεις πως θα σε σώσει;
Προγραμματικό σημαίνει "συμφωνία από τα πάνω" ερήμην των εργαζόμενων.Απάντησε σε αυτά τα 2.Στα άλλα είσαι άσχετος,ψευταράκος και συκοφάντης.
πχ http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7247467&textCriteriaClause=%2BALAPIS. Πλειοψηφουσα παράταξη: ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΑΠ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αποτέτοιος

zoot horn rollo είπε...

Έλα το κόπι-πέηστ...για πάμε...

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθω 2 μερες τωρα τη συζητηση που καποιοι δεν εννοουν να καταλαβουν τα αυτονοητα, και επαναλαμβανετε τα ιδια και τα ιδια. Κι αφου ειδατε οτι δεν εχετε ουτε ενα επιχειρημα εναντια στη σταση του ΠΑΜΕ για τα αντοπροσωπευτικα προεδρεια, καταληξατε να εξισωνετε τα ξεπουλημενα τριτοβαθμια οργανα του συνδικαλισμου, με τα 1/βαθμια. Τους μαζικους χωρους δηλαδη που δρουμε, συνδικαλιζομαστε, και ερχομαστε σε επαφη με τους συναδελφους μας επι 8ωρου (τουλαχιστον). Τι να πω; Η επιστημη σηκωνει τα χερια.
Τελικα ολοι εσεις που γραφετε, ή πρεπει να ειστε μαθητες (ουτε καν φοιτητες γιατι θα ειχατε παρει μια πρεφα), ή πρεπει να ειστε αυτοαπασχολουμενοι. Παντως επαφη με μαζικους χωρους δουλειας και ε.τ. σιγουρα δεν εχετε.

harma

zoot horn rollo είπε...

harma, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Έχει διαφορά.

Eriugena είπε...

Αγαπητό τύριον (!)
Γιατί θέλεις να καταστρέψετε ότι κι αν υπήρξε καλό στην ιστορία αυτού του "χώρου";
Ο τρόπος που υπερασπίζεστε την πολιτικο-συνδικαλιστική σας παρουσία είναι πραγματικά τραγελαφικός. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά επιβεβαιώνεις όλες τις "υποψίες" μου για την πορεία σας. Το ζήτημα των προεδρείων, δσ, και λοιπά το θυμάμαι πολύ πριν ακόμα ενηλικιωθώ, πριν ακόμα "υπάρξω" στον χώρο του αγώνα, με τις ασήμαντες δυνάμεις του προσώπου μου, όταν άκουγα τον πατέρα μου να λέει για την αντιδεξιά πίεση της ΠΑΣΚΕ προς την Ενότητα (αν θυμάμαι καλά) για "αντιδεξιά" προεδρεία κ.λπ.
Το ίδιο θυμάμαι και στο παν/μιο με τις διάφορες σούπες των εαακ, και τώρα στην δουλειά με την ίδια εμμονή επί συριζα, τώρα με το νέο "ανερχόμενο" κίνημα όπως το φαντάζεστε, ή περιμένετε. Φτάνει πιά ο μορφολογισμός σας, κουράζει, απωθεί, είναι σαν την "κασσέτα" που παίζει το ίδιο πράγμα, χωρίς να υπάρχειν έξω κάτι άλλο.
Αλλά το ζήτημα δεν είναι ότι υπάρχει μόνον αυταπάτη για την δυναμική ενός συνδικάτου, έτσι! σαν να εμποδίζει την πάλη τελικά το όποιο κκε. Φτάνει! φτάνει..πες στους δικούς σου, ότι στο λέει ένας παλιός, ασήμαντος που βρέθηκε στον δρόμο τους, ότι είναι άτιμο να σας πορώνουν έτσι, είναι καταστροφείς εγκεφάλων. Στο λέω ευθέως, πές τους να πάψουν. Αν έχουν τη δύναμη, που δεν την έχουν, ας μιλήσουν για άνοδο των δυνάμεών σας από μόνοι σας. Δεν έχετε την τσίπα να προσπαθήσετε μόνοι σας την άνοδό σας και κάθεστε και φτιάχνεστε τώρα με "δυναμικές" που τις σταματάνε οι κακοί κκεδες; πόσο φτηνά είναι όλα αυτά μπορεί να το καταλάβεις άραγε;
Τωρα ψήνεται "κίνημα" λαε μετασυριζα ("ζωή μετά") ανταρσυα και μία από τα ίδια, με πρόταξη της "ριζοσπαστικής μορφής" έναντι του περιεχομένου, και αυτό σας το έχουν μπετονάρει ιδεολογικά και με ακτίφ σαν "διαλεκτικη" κινήματος και πολιτικής "πρωτοπορίας". Χαμένα χρόνια φίλε μου, μα τον βούδα ούτε αριστερισμό δεν ξέρετε να κάνετε, και το κυριότερο το έχετε τερματίσει μα την αλήθεια με τον μορφολογισμό σας και την μεταφυσική του "κινήματος". Στην εργασία τα πράγματα είναι διαφορετικά από το αστικό πανεπιστήμιο, μπορείς να το καταλάβεις αυτό το πράγμα;
Στο λέω, έχοντας μια "γραμμή" που δεν έχει σχέση με το κκε, αλήθεια, κι ας το θεωρήσεις αυτό "ελιγμό". Η μετατόπιση προς το κκε γίνεται μονόδρομος, μας έχετε ξεφτιλίσει όσους έχουμε ένα "στίγμα" στην δουλειά και την κοινωνία. Πρέπει να ζήσουμε άλλον ένα κύκλο πολιτικής εξαπάτησης του λαού με την δική σας παραλαφαζανική γραμμή, να ζήσουμε άλλη μια ήττα; όχι ρε άνθρωπε, προτιμώ να μη κάνω τίποτα, και άλλοι πολλοί επίσης, Καταλάβετέ το. Κάτι καινούργιο έχετε να πείτε;
Δράστε από μόνοι σας, τραβάτε το δρόμο σας, τι θα κάνατε χωρίς "βαρβάρους";

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο τέτοιο αποτέτοιε, που να λέω ότι είμαι απεργοσπάστης.

αν εννοείς ότι είχα πει πως οι συμβάσεις ΕΡΓΟΥ με τις οποίες δουλεύω δεν μου επιτρέπουν να απεργήσω, είσαι λίγο εκτός θέματος.

αν θες να επωμιστώ πχ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για να λέω ότι έκανα απεργία, δεν θα το κάνω.

ασχολήσου λοιπόν με τους επαγγελματίες του ΠΑΜΕ με την συνδικαλισμένη μειοψηφία του 10% στον ιδιωτικό τομέα και άσε το 90% να την βρει την άκρη του με τις πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις που ασχολούνται με αυτό που λέμε επισφάλεια.

είδαμε βέβαια τι κάνετε και στο συνδικαλιστικά πιο προνομιούχο δημόσιο, αφήνετε τα συνδικάτα και τα σωματεία στο κράτος και την εργοδοσία για να λέτε ότι τίποτα δεν γίνεται αν δεν ψηφίσουμε ΚΚΕ για να φέρει τον σοσιαλισμό με σχέδια νόμου στην Βουλή.

γκέγκε ?

αντίο

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Σφυροδρέπανε, νομίζω ότι πρέπει να επέμβει η.... Άτροπος.
(την θυμήθηκα λόγω αυτόματου κόφτη της ΔΦΑ)

Ανώνυμος είπε...

- Ε, νταξ. Ειμαστε ενας αχταρμας σε ενα κτιριο, οργανωνουμε την αλληλεγγυη, αλλα νταξ, μπηκαν κατι ΜΚΟ τωρα, νταξ. Κι αμα δεν ειναι τα συνδικατα τωρα μαζι μας, νταξ. Αλληλεγγυοι υπαρχουν αλλοι.

- Ε, νταξ. Ειμαστε τωρα κατι εργατοπατερακια, φυλλο δεν μπορουμε να κινησουνε, αλλα νταξ, θελουμε να εχουμε σωστο και τιμιο προεδρο και σωστο και τιμιο προγραμμα, αλλα νταξ, μπορει και να μην βγει τιποτα χωρις κοσμο. Να ειναι καλα ο προεδεος ομως.

- Ε τωρα νταξ, στηριζαμε ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοψηφισμα, νταξ, χαρηκαμε και λιγο που ο κοσμος του ΚΚΕ δεν μπορεσε να ακολουθησει την γραμμη του, αλλα νταξ, μας προδωσανε, δεν ηταν αριστεροι αφου. Πραξικοπημα τελικα, νταξ.

- Νταξ, τωρα βγαινει και ντοκυμαντερ πως δεν ειναι πραξικοπημα, νταξ, χατζηστεφανου, κουλ τυπακι. Αλλα μια αριστερη κυβερνηση, νταξ, χρειαζεται.

- Νταξ, φυγανε τα μισα μας μελη προς ΛΑΕ, καποιοι καλοι, νταξ, ο Λαφαζανης ηταν υπουργος, αλλα νταξ, ενοτητα επιδιωκουμε.

- Ναι, νταξ, αλτουσερ, αγκαμπεν, φουκω, μπαντιουνεγκρηδες κετσι, αλλα νταξ, τωρα προτεραιοτητα εχει η δυναμικη στο κινημα τωρα νταξ, που την κοβει το καπακαπα να πουμε νταξ, γαμω το καπακαπα, μαζευει κοσμο το ΠΑΜΕ να πουμε και τον κανει τι; Νταξ, απεργιες και μαλακιες, προεδρεια δεν φτιαξαμε.

σαπορ τουτουρκι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αληθεια αυτος ο ΕΝΑΣ απο τους ΤΡΕΙΣ σας στους γιατρους ή δεν πρεπει να πεισθηκε απο τις παρλαπιπες που αραδιαζετε εδω μεσα για "προγραμματικα" Προεδρεια ,ή επαιξε τιποτα αλλο (στο οποιο αλλο ειτε επιρρεπης σαν χωρος ...βλ.Βλασοπουλο παλια )
Οταν ορισετε πειστικα στην κοινωνια τι σημαινει πλεον "αντιμνημονιακο " μετωπο ελατε για αλλη μια περατζαδα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

(ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ)

http://flashnews.gr/post/269520/h-poreia-ths-antarsya-me-thn-lae-sta-xania

Ανώνυμος είπε...

Φιλάκια κωστάκη.
Πες χίλια ευχαριστώ στο Απολίθωμα.Από μένα τελείωσες ως πελατάκι.Να σε αναλάβει άλλος.

Αποτέτοιος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κι από μένα έχει τελειώσει, προ πολλού.
Αλλά ο συνεργάτης της κε βαριέται μάλλον να διαβάσει ως το τέλος τα σχόλιά του, για να δει την υπογραφή και τα περνάει.
Ας ελπίσουμε ότι θα μείνει πιστός στο αντίο του, τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ygeia/96606/anakoinosi-tis-dipak-giatron-gia-ti-sygkrotisi-proedreioy-stin-einap

Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάη το προεδρείο από το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών επισημαίνει:

«Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".

- Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!

- Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης “αντιμνημονιακής“ γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

- Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή"; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!

- Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.

Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

Για την αντιγραφή

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ο τρίτος(εγώ,Ζούκωφ) που το βάζει 4:14, ο "χώρος" δεν ακούει έχει δουλειά τώρα, να κατατροπώσει το ΠΑΜΕ.

Ένα γενικότερο σχόλιο θα μου το επιτρέψετε όμως.
Είναι αισχρό να είσαι άνεργος-απλήρωτος να αγωνίζεσαι και να σε εγκαλεί το τσατσόνι της σύμβασης για το οποίο παλεύεις να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, στον οποίο έχεις δείξει πλήρη κατανόηση για το φόβο του να απεργήσει(άλλο ζήτημα πως θεωρεί την απεργία επαναστατική γυμναστική).
Για το μονόδρομο που ανέφερε ο Σκώτος δεν θεωρώ πως είναι προσπάθεια να διαχωρίσουν τη θέση τους άνθρωποι που αν μη τι άλλο είναι τίμιοι με τον εαυτό τους, από τη σαπίλα του χώρου, αλλά μονόδρομος ατσαλωμένης συνείδησης πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει.Ποτέ και πουθενά δεν αρνήθηκε το ΠΑΜΕ ούτε την αντίθετη γνώμη, ούτε ζήτησε ταύτιση απόψεων. Ίσα-ίσα που καλεί τους εργαζόμενους να πούνε τη γνώμη τους.Έχει μια λογική-την ταξική-και αυτήν ακολουθεί. Κάποτε ήταν δεκάδες. Τώρα βροντάει ο τόπος.Άρα οι εργαζόμενοι το δυναμώνουν γιατί η λογική του είναι η σωστή.
Ούτε από κομματικά γραφεία αναδεικνύονται τα στελέχη του, ούτε από "χώρους" ,παρά από τον πρωτοπόρο ρόλο τους στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς,στη ζωή.
Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.

Αποτέτοιος
έτσι για να φύγει η μπόχα...

zoot horn rollo είπε...

Δε τα εχεις γραψει αρκετες φορες.
Ξανα.

Ανώνυμος είπε...

Βαριέμαι να λέω τα αυτονόητα στα κλειστά αυτιά ορισμένων από τους ΚΚΕδες εδώ μέσα. Τα πλαίσια του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ υπερψηφίζονται πολλές φορές σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον εργοδοτικό και τον κρατικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η αμοιβή στο ΚΚΕ για τα αναλογικά προεδρεία που αληλλοψηφίζονται ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΠΑΣΟΚ:

http://www.pandiera.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%89/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυτό. Κείμενο συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το οποίο αναφέρεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει ενδιαφέρον, ειδικά στο τέλος:

http://www.pandiera.gr/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και αυτό το κείμενο στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά στο κοινό πλαίσιο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΜΕ/ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ:

http://www.pandiera.gr/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Και για να επανέλθουμε σε κάτι γνώριμο!
Ποιοί ακόμα εμφανίζονται σαν "αλληλέγγυοι" στο City Plaza;
Ο πρώην σύμβουλος social media του Αλέξη Τσίπρα, Ηλίας Χρονόπουλος, και το μέχρι πρότινος στέλεχος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλίκη Κοσυφολόγου
Ο Ηλίας Χρονόπουλος από τις αρχές του 2014 ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook,Twitter) και παράλληλα ο σύμβουλός του για την εικόνα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Αλίκη Κοσυφολόγου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015.
Την παρέα στο City Plaza συμπλήρωσε πρόσφατα και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Να λοιπόν που το προσφυγικό και το City Plaza μετατρέπονται σε "πλυντήριο" για πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη συνεχίζουν αταλάντευτοι με την ιδια οπορτουνιστική γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 σε πλήρη δράση. Και την ίδια ώρα ζύμωνονται οι κολεγιές αναρχοαυτόνομων-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ.
Αυτά για όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν την περίπτωση City Plaza σν πράξη αντίστασης, αντισυστημική και ενάντια σε Ε.Ε. και πολιτική της κυβέρνησης!

kk-1

λαθραναγνώστης είπε...

@ τύριον, 13/05 - 1:12 μ.μ.
Στο τέλος, δεν θα έπρεπε να γράφει "Υ.Γ", αλλά "Συντροφική Παραίνεση"!

Ανώνυμος είπε...

14-15 Μαΐου: Διήμερο εναντία στην ανεργία και την επισφάλεια

Διήμερο εναντια στην ανεργία και την επισφάλεια συνδιοργανώνουν εργατικές συλλογικότητες, σχήματα σε χώρους δουλειάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες / συνελεύσεις και στέκια που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά. Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαΐου στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, με θεματικές συζητήσεις, workshop κ.α.

Οι συλλογικότητες που συνδιοργανώνουν είναι οι: Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, Barikat.gr, Ενεργοί Άνεργοι, Εργατικές Λέσχες: Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Λάντζα-αγωνιστική εργατική συσπείρωση στο χώρο του επισιτισμού/τουρισμού, Σύλλογος Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Ολοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος είναι καλεσμένοι!

http://www.pandiera.gr/14-15-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA/

τύριον

zoot horn rollo είπε...

Αξιοσημείωτη η επίμονή, αλλά δεν.

Ανώνυμος είπε...

@τύριον,
Τελικά είσαι φοιτητής και δεν γνωρίζεις τίποτα από συνδικαλιστικό κίνημα. Τις παραπομπές που μας αμολάς τις διαβάζεις πρώτα; Ή μήπως δεν γνωρίζεις ότι τα πλαίσια πάλης είναι άλλο πράγμα από τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ωραίο όμως είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορεί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ...γιατί άραγε;;;; Γιατί λένε ότι ψήφισε τον σχεδιασμό του ΠΑΜΕ και ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ! Βέβαια είχαν συνηθίσει επί χρόνια ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να αποφασίζουν με την ΑΔΕΔΥ για να στήνει σώου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Και αφού τα λένε αυτά, διαδηλώνουν μαζί ΑΔΕΔΥ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζευοντας καμιά 200αριά άτομα!!! Αν λοιπόν η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφάσιζε να υλοποιήσειτο σχεδιασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...τότε όλα μέλι-γάλα! Αν σου πώ ότι όλα τα κατασκευάσματα που χρησιμοποιείς θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ και τις αλητείες που διαδίδουν, τι θα έλεγες...
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Πἠγαινε μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

@τυριον
Πέτα κι αλλα γιατί εκτίθεσαι. Βλέπω ότι την εκδήλωση για την ανεργία συνδιοργανώνει και η οργάνωση "Ενεργοί Άνεργοι", δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί που είχαν βγάλει αφίσα πριν 4-5 μήνες που έγραφε ότι οι αγώνες τους νίκησαν γιατί η κυβέρνση εξασφάλισε δήθεν για ανέργους δωρεάν υγεία, επιδομα, δωρεάν μετακινήσηση κλπ...Αυτά μετά την ψήφιση του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε σαν "παράλληλο πρόγραμμα", εν έτει 2016...Δηλαδή και αυτοί μέσα στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα!!!!
Και εις ανώτερα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Όταν σου έλεγαν "δουλειά για το σπίτι" άλλο εννούσαν βρε κασέριον

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

kk-1 Αφού είσαι πανετλώς άσχετος γιατί γράφεις στο ίντερνετ και βοηθάς την ασχετίλα;;

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ όχι μόνο ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε καν πρώην συριζαίους μέλη δεν έχουν! Γιατί αφού είσαι άσχετος και δεν γνωρίζεις, μιλάς; Αυτό κάνεις πάρα πολλές φορές και εκτίθεσαι! Θα έρθεις στο διήμερο για την ανεργία και επισφάλεια αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, 14 - 15 Μαΐου, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο;

Το διήμερο διοργανώνουν συλλογικότητες ανέργων κα ιεπισφαλώς εργαζομένων (Attack στην
ανεργία/επισφάλεια, Ενεργοί-Άνεργοι) και πολλές συλλογικότητες γειτονιών (Εργατικές Λέσχες κλπ).

τύριον

zoot horn rollo είπε...

300άρα στο νερό.
Είδαμε πότε γίνεται και ποιοι το διοργανώνουν. Ὀπως και να 'χει ψωνίσαμε από σβέρκο.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΛΕΜΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΤΥΡΙΟΝ,
Για την αφίσα που πανυγήριζε για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λές τίποτα!!! Εκδήλωση για την ανεργία...ΚΟΙΝΣΕΠ, συνεργατικά σχήματα, ΒΙΟΜΕ, ευκαιρίες ανάπτυξης κλπ κλπ.
Η "Attack στην ανεργία/επισφάλεια" έχει κάποια σχέση με τη γνωστή Attack;;;;
Πάντως η απάντηση σου είναι κλασική απάντηση μελών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχοαυτόνομων. Ειδικά όταν είναι στις πλατείες...Δεν ξέρουν τίποτα. Όλοι είναι ακομματιστοι, άοσμοι, άχρωμοι...Μόνο μην τολμήσει κάποιος να πολιτικοποιήσει και να καταγγείλει την κυβέρνηση! Ουαί και αλίμονό του! Δεν πιστεύω στιην εεκδήλωση να είναι και εκπρόσωπο ΜΚΟ; Θα παραξενεφτώ και θα πέσω από τα σύννεφα!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, εργάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εφαρμόζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, εναντίον των εργαζομένων και του ευρύτερου λαού! Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων σε ταξικά σωματεία με δημοκρατία στις ΓΣ των σωματείων, μπορεί να ανοίξει προοπτικές υπέρ του λαού:

Το διήμερο ενάντια στην ανεργία & επισφάλεια στο Ράδιο Παντιέρα (Βίντεο)

Το Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια που συνδιοργανώνουν εργατικές συλλογικότητες, σχήματα σε χώρους δουλειάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες / συνελεύσεις και στέκια που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά, ήταν το θέμα της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαΐου στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, με θεματικές συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Το διοργανώνουν οι παρακάτω συλλογικότητες:

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, Barikat.gr, Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», Ενεργοί Άνεργοι, Εργατικές Λέσχες: Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι, Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο», Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Λάντζα-αγωνιστική εργατική συσπείρωση στο χώρο του επισιτισμού/τουρισμού, Σύλλογος Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καθώς και αγωνιστές/αγωνίστριες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ERTopen ήταν η Ειρήνη Δεμιρτζή, από την Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, ο Ηλίας Σιούτας από το Barikat.gr, επισφαλώς εργαζόμενος και ο Δημήτρης Αδαμόπουλος από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα. Είχαμε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα, όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, συζήτηση για την ανασφάλιστη, την εκ περιτροπής και μαύρη εργασία. Την κοινωφελή εργασία και τα προγράμματα voucher. Για τις στρατιές των ανέργων που όλο και αυξάνονται. Για τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας. Για το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες. Για την κακοπληρωμένη «μαθητεία» με το πρόσχημα της απόκτησης εμπειρίας αλλά και για τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται όλο και περισσότερο.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00, στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την εκπομπή:

http://www.pandiera.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%86/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Attack στην ανεργία/επισφάλεια...Και μόνο ο τίτλος, είναι κλασικός ΣΥΡΙΖΑικος!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

καλά, καλά κκ-1 διάβασε στην ιστοσελίδα της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια:

http://www.attack.org.gr/

τύριον

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΙΣΜΟΣ. ΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΔΙΝΕ ΛΙΝΚΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ροκφόριον
Για πλασιέ το'χεις σκεφτεί;Φαίνεται να το'χεις.
Αφού δεν σε αποκατέστησε το παλιόπαιδο ο Αλέξης θα πρέπει μάλλον να βγεις στη βιοπάλη...Να σε χτυπήσει και λίγο ο ήλιος...

ΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Επισης μεσα χωμενο το μεχρι πριν το δψ φιλοκυβερνητικο barikat που καποτε αναδημοσιευε "Αυγη" και τωρα και αυτο "δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ".

https://barikat.gr/content/neofileleytherismos-horis-oria

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

---------------------------------
"Το διήμερο (...) διοργανώνουν οι παρακάτω συλλογικότητες (...) Barikat.gr,
"Καλεσμένοι στο στούντιο της ERTopen ήταν (...) ο Ηλίας Σιούτας από το Barikat.gr"

Ηλίας Σιούτας:
http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=858
http://www.xanthipress.gr/2010-10-25-16-12-53/
---------------------------------

"Ζήτησε ο οικοδεσπότης να μη βρίζουμε", επανέλαβα σιωπηλά στον εαυτό μου.

BX

Ανώνυμος είπε...

πιστοποιητικό γέννησης γιατί δεν βρήκατε; Ο πατέρας του τι ήταν; Το ψάξατε; Οχι;; Γιατί;

τύριον

Ανώνυμος είπε...

Και για να είμαι ακριβής η αφίσα των "Ενεργών Ανέργων" έγραφε "με τους αγώνες μας κερδίσαμε τη δωρεάν μετακίνηση", "συνεχίζουμε για επίδομα, δωεαν υγεία κλπ". Με τέτοιο τρόπο ήταν δομημένη η αφίσα που στη συνείδηση και στο μάτι έπαιζε το κερδίσαμε-συνεχίζουμε-κερδίσαμε και τα υπόλοιπα. Ήταν η περίοδος που η προπάγανδα του ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε παντού μέσω εκδηλώσεων και αφισών ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε υγεία και φάρμακα για όλους, στεγαση, προστασία αδύναμων και ανέργων κλπ κλπ
Και η αφίσα "Ενεργών Ανέργων" συντηρούσε τις αυτπάτες ότι με την πίεση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προστατεύει τους ανέργους. Το ότι σε αυτές τις ομάδες συσπειρώνονται διάφοροι από διάφορες οπορτουνιστικές και αναρχοαυτόνομες ομάδες δεν λέει τίποτα!
Μήπως είναι ψέμα ότι ένα σημαντικό τμήμα αναρχοαυτόνομων/αντιεξουσιαστικών ομάδων συγκροτημένα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015 ή ότι συγκροτημένα ψήφιζαν τις φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΕΑΑΚ σε προγούμενη φάση;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κακο να ψαχνουμε και να ερευναμε; Μεχρι που θα φτασει το κρεσεντο ανορθολογιας που δημοσιευεις εδω μεσα.
Βαλτο καλα στο νου σου:1)Με το να λες οτι η "κυβερνηση εχει ευθυνες" κατοπιν εορτης δεν κανεις αναλυση ή καταγγελια, κανεις την ιδια διαπιστωση που κανει και ολη η υπολοιπη Ελλαδα. Μια τετοια διαπιστωση απο μονη της δεν σε κανει λιγοτερο συριζαιο απο τα γκεσεμια της κυβερνησης, ποσο μαλλον αντικαπιταλιστη επαναστατη κλπ. 2)Το χειροτερο δεν ειναι οτι ψαχνουμε και βρισκουμε για το διημερο. Το κακο ειναι οτι εσυ αυτα που σου παραθετουμε ουτε τα ηξερες ουτε τα εψαξες. Καθως ακομη και το γεγονος οτι αν σε ρωτουσαμε πριν για αυτα που σου λεμε θα ορκιζοσουν οτι το barikat και ο σιουτας δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με συριζα. Κανονικα αυτο θα επρεπε να σε προβληματιζει, αλλα ετσι οπως εχει εξελιχθει η συζητηση δεν περιμενω κατι τετοιο. 3)Ενα σημαντικο κομματι αυτων που μπαινουν παντιερα αυτη την στιγμη παιζει να ειναι παλια εαακιτες που το εχουν γυρισει σε κκε. Αυτο γιατι το σαιτ εχει την απιστευτη ικανοτητα να κανει ρεζιλι τον χωρο που υποστηριζει με τα αρθρα που δημοσιευονται, την μηδενικη διασταυρωση καταγγελιων οσο αφορα το κκε, με το να βγαζει στην φορα το ξεκατινιασμα της συνδιασκεψης κλπ. Δεν χρειαζεται να το σπαμαρεις και εδω. Θεωρησε δεδομενο οτι γνωριζουμε τις δημοσιευσεις που αναρτας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τύριον, εξήγησέ μου σε παρακαλώ, τι ακριβώς παίχτηκε στην ΕΙΝΑΠ γιατί δεν έχω καταλάβει.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που το ΠΑΣΟΚ εφευρίσκει συνεχώς νέα ονόματα με εντυπωσιάζει. Άκου barikat!

Παρασκευή 22/5, στους αρχαιολόγους: Μεγάλο Party του Barikat για τα δύο χρόνια λειτουργίας του
http://https://left.gr/news/paraskeyi-225-stoys-arhaiologoys-megalo-party-toy-barikat-gia-ta-dyo-hronia-leitoyrgias-toy

Ακομμάτιστο μου φαίνεται παιδιά. Να πάμε.


σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το είδα αυτό σύντροφοι!
Η ταξική μας εφημερίδα, το λάβαρό μας, έχει στηρίξει τα 2 χρόνια barikat.
Τώρα ναι, θα πάω.
Για τις κυρίες... barikat.
Τώρα, barikat και για τους κυρίους.
Μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

http://www.efsyn.gr/arthro/dyo-hronia-barikatgr

Ανώνυμος είπε...

Barikat!
Χορηγός (επικονωνίας) Η ΑΥΓΗ.

http://www.avgi.gr/article/5558111/to-barikat-gr-kanei-parti

Eriugena είπε...


Όλα στο φως, χωρίς "προσωπικά" που λέει και ο μπράδερ (έχει και άλλες προσωπικότητες, μία εκ των οποίων -σινεφίλ- μου αρέσει):
1) όλος ο "χώρος" εκτός κκε υπερεπενδύει πολιτικά και οργανωτικά στην μη-βιομηχανική μισθωτή εργασία, γιατί του ταιριάζει για να κάνει διείσδυση (επιτέλους γι΄αυτόν) σε επιμέρους κατηγορίες της εργατικής τάξης, αλλά και της μισθεργαζόμενης μικροαστικής τάξης (δημόσιο), αλλά και γιατί η διείσδυση σε αυτές τις επιμέρους κατηγορίες και τους νεομικροαστούς είναι ευκολότερη από την σκοπιά της ιδεολογικής του συγκρότησης. Η αποσπασματικότητα της εργασίας ("ευέλικτες μορφές απασχόλησης") και το είδος της εργασίας είναι στοιχεία που κάνουν αυτά τα "στρώματα" της μισθωτής εργασίας ευάλωτα στην αστική ιδεολογία και ειδικά στην νέα μορφή της μικροαστικής ιδεολογίας:
Απόσπαση από την άμεση παραγωγή, μικρότερη "οργανική" συνεργατικότητα κατά την διεργασία της παραγωγής (η αλυσίδα παραγωγής είναι παρά την "επιστημονική διαχείριση" σπαστή), ψευδαίσθηση περί της "αυτονομίας" της μονάδας παραγωγής του "τριτογενούς τομέα" άρα και ευαλωτότητα των εργαζόμενων σε αυτές πως μπορεί να υπάρξει "αυτοδιαχείριση" και "εκτροπή" του καπιταλιστικού χαρακτήρα τους.
2) Αυτή η πολιτική και οργανωτική υπερεπένδυση δεν συμβαίνει μόνον εδώ. Στο κίνημα λ.χ των νέων "πρεκάριων" στο Παρίσι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να στραφεί σε συγκροτημενες νέες ρεφορμιστικές κατευθύνσεις, να γίνει ένα δέσιμο τους με τους "κλασικούς" εργάτες με τρόπο όμως που δια του χυλού να ηγεμονεύονται οι εργάτες από τους πρεκάριους και την ιδεολογία που τους έχει φυτευτεί.
Αυτό έχει και αστείες πλευρές. Δείτε την συνέντευξη ενός κουφαλιάρη γάλλου ρεφορμιστή στην ποντικομαμμή πρωην συριζα νυν λαε στ.κουβελάκη:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24186:kinima-kouvelaki&catid=37:di-evropi&Itemid=172 (Το κίνημα των γαλλικών πλατειών δεν πρέπει να φοβαται την πολιτική)Εκεί θα δείτε τι ιδεολογία υπάρχει στις αντίστοιχες πλατείες (των ξενύχτηδων) αλλά και στο παράλληλο κίνημα για τον νόμο Ολάντ, αλλά το κυριότερο τις δυσκολίες να περάσει το μήνυμα του χειραγωγούμενου "πρεκαριάτου" και των μικροστών στους εργάτες αλλά και στις δύσκολες συνοικίες του Παρισιού, και θα το δείτε πόσο αστεία είναι η "νέα ιδεολογία" και πόσα προβλήματα δημιουργεί πλέον και στους ρεφορμιστές χειραγωγούς των "απολιτικ" μαζών. Η αποθέωση της οριζοντιότητας και η χύμα στο κύμα "αντεξουσιαστική-αμεσοδημοκρατική" λογική έχει φτάσει στα ιστορικά της όρια.
"Ζούμε ιστορικές στιγμές";
Δεν ξέρω, αλλά εδώ, όπου το πρότζεκ λαε-ανταρσυα-αναρχοαυτονομία-πλατείες-"αριστερός" εθνικισμός, όλα στο μίξερ, έχει να αντιμετωπίσει το πολύ κακό κκε και τους πολύ κακούς "αποστάτες" του χώρου (δεν είμαστε λίγοι) προς το κκε, αλλά κυρίως τμηματα της εργατικής τάξης αλλά και των μικροαστών που είναι μη προσβάσιμα σε αυτούς, εδώ λοιπόν παίζονται πολλά.
Θα υπάρξει μεγάλη μάχη για το πάνω χέρι στο κίνημα, και σε αυτή την μάχη, και όχι μόνον για συγκυριακούς λόγους, θα είμαστε πολλοί με το κκε, θα χαλάσει η νέα σούπα.
Παρόλα αυτά σας εφιστώ την προσοχή στο παραμένον κοινωνικό ταξικό υπόστρωμα που είναι το προνομιακό για τους "νεοαριστερούς", άρα και το πρότζεκτ "νέος συριζα".
Η μάχη με τους "έξω" από το "κίνημα" αντιπάλους αλλά και τους "μέσα" θα είναι μεγάλη όταν θα υπάρξει η επόμενη κοινωνική φουσκοθαλασσιά..

zoot horn rollo είπε...

300+, ας το γιορτασουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κακα τα ψεματα eriugena, οι "γραφιαδες" πιο ευκολα παιρνουν την μερια του αφεντικου τους παρα αυτοι που δουλευουν σε αθλιες συνθηκες εργασιας. Ειναι αλλο να δουλευεις 8 ωρες διπλα στο καζανι, μεσα στην αποθηκη-ψυγειο, κατω απο τον ηλιο κλπ και αλλο να σκιζεσαι σε ενα γραφειο, ειτε με λογιστικα προγραμματα, ειτε με σχεδιαστικα κλπ.

Αυτος που το ζει στην πετσα του την εκμεταλλευση, ανεξαρτητα ποσο πλουτο παραγει (δλδ ανεξαρτητα απο την παραγωγικοτητα της εργασιας του), αντιδρα παντα πιο ευκολα. Γι αυτο λοιπον η ΛΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως φορεας αστικης ιδεολογιαςεσα στο κινημα, εχει το target group, που εντοπιζεις.

Μακαριοι οσοι τους εχουν κολλησει οι σπονδυλοι απο το κουβαλημα λοιπον.

σαπορ τουτουρκι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

πολυ σοβαρες οι επισημανσεις του eriugena!!!

Eriugena είπε...

Ευχαριστώ τον Ζούκωφ, και τους άλλους συντρόφους σαπόρ και λοιπούς, να προσθέσω κάτι, ταπεινά ελπιζω: άνθρωποι έρχονται και φέυγουν σε ένα πηγαινέλα δίπλα παραδίπλα του κκε, ξέρω από αυτές τις ταλαντεύσεις που έχουν διάφορες αιτίες κ.λπ, τις οποίες προσπάθησα να εξηγήσω πρόχειρα. Αυτό που δεν θέλω να γίνει, ούτε πρέπει να γίνει, και δεν έχει το κκε την ευθύνη, είναι να μην μένει κάτι. Πρέπει να παραμείνουμε, παρά τις διαφωνίες και τα χάσματα, σταθερά δίπλα στο κκε, να γίνει μια σταθεροποίηση της σχέσης μας, χωρίς το ξαναλέω αυτό να είναι δουλειά μόνον του κκε και του παμε.
Από τη μεριά μου είμαι σίγουρος πως θα το φτάσω ως το τέλος, θα είμαι μαζί σας σταθερά. Αλλά, παρόλαυτά, έχετε την εμπειρία να καταλάβετε βέβαια πως υπάρχουν πολλοί ταλαντευόμενοι και στην περιφέρεια του κκε, που πάλι ίσως κάποια στιγμή θέλουν να παρασυρθούν ή να κάνουν πέρα δώθε, ειδικά όταν αγριέψουν πιο πολύ τα πράγματα. Αυτό που έχω να επισημάνω είναι πως ένα από τα φοβερά όπλα των αντιπάλων του κκε, μέσα στην "αριστερά" αλλά και έξω, είναι η εκμετάλλευση του άμεσου της ανάγκης των λαϊκών ανθρώπων, είτε αυτή γίνεται με εντελώς χυδαίο τρόπο είτε γίνεται "πολιτικά" με τα "προγραμματικά" πλαίσια (η "δραχμή σωτηρία", η "εναλλακτική οικονομία" κ.λπ). Οι σειρήνες που μαγνητίζουν τα ταλαντευόμενα πλήθη είναι συγκροτημένες πάνω στην υποσχεση της άμεσης ικανοποίησης επιτακτικών αναγκών. Αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα..

Αναυδος είπε...

Για να φτασουμε τα 400 σχολια

Και οι προσκεκλημενες ομιλητριες του θινκ τανκ του μεγιστου δουζινα βουλετη του συριζα επισκεφτηκαν το σιτυ-πλαζα. Η καλυψη της επισκεψης εγινε και από την μεσημβρινη του συριζα. αρα δεν ειναι λαθος ουτε συκοφαντια οταν στους αλληλεγγυους ανταρσιολαετζηδες προσθετουμε και τον μνημονιακο συριζα

http://www.efsyn.gr/arthro/dyo-kathigitries-sto-city-plaza

http://tvxs.gr/news/biblio/tzoyntith-mpatler-i-gynaika-poy-simadepse-ti-sygxroni-feministiki-theoria

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 309 από 309   Νεότερο› Νεότερο»