Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Love will tear us apart

Αγάπη μόνο. Και ΠαΣοΚ, της εποχής μας (και του μέλλοντός μας). Κι αριστερή ενότητα. Όχι η ΑΡΕΝ που ενώθηκε εις σάρκα μία με τα/την ΕΑΑΚ στα πανεπιστήμια κι έλειπαν από την απεργία, γιατί ήταν στο ταξίδι του μέλιτος (όπως γράφει εύστοχα ο Οδηγητής). Αλλά το ίδιο ακριβώς σε πιο μεγάλη κλίμακα και στο γενικό, πολιτικό κάδρο. (Κι ύστερα σου λέει, δε θα υπακούσω, και πως η νεολαία είναι εξ ορισμού ανήσυχη κι ανυπότακτη. Να είχαμε να λέγαμε...).

Το γνωστό μας αριστεροχώρι. Που αφού πρώτα ψήθηκε κι ατσαλώθηκε σε κορυφαίες κινηματικές μάχες (ο εξεγερμένος Δεκέμβρης του 08' κι ο αγανακτισμένος Μαϊούνης των πλατειών, που ήταν ο πρόδρομος της επανάστασης, με τον ίδιο τρόπο που το επαναστατικό 1905 κι η ματωμένη Κυριακή προετοίμασαν τον κόκκινο Οκτώβρη και το 1917), κατέκτησε την πολιτική εξουσία στις εκλογές και πρόλαβε να ζήσει τη δική του προδομένη επανάσταση, ένα προδομένο τίποτα, αυτοί ξανά στο τίποτα, στο γενικά εμείς. Αλλά δεν πειράζει, γιατί η αγάπη, το ΠαΣοΚ (όπως κι αν λέγεται, απ' όπου και αν προέρχεται) κι η αριστερή ενότητα θα μας ξεσκίσουν ξανά.

Το αριστεροχώρι κι η (πολλοστή) εκκωφαντική του απουσία. Σαν τους Απόντες του Γραμματικού, που λακίζουν ένας-ένας με τον τρόπο του, τους σημαδεύει το τραγούδι των Joy Division κι η διάλυση της παρέας, καθώς προδίδουν τον εαυτό τους, ή πέφτουν σε αξεδιάλυτα αδιέξοδα, μένοντας πιστοί σε αυτόν. Και δυσκολεύονται να καταλάβουν πια τι σημαίνει δεξιά κι αριστερά. Ξέρουν μονάχα πως οι καλύτεροι δεν πιστεύουν σε τίποτα πια, κι οι χειρότεροι είναι διψασμένοι για νίκες.

Αλλά εντάξει μωρέ, γιατί να κατέβεις στο δρόμο στην τελική; Στο κάτω-κάτω της γραφής, ούτε πίνω, ούτε καπνίζω, ούτε με τον καφέ έχω καλή σχέση. Τι έχω να φοβηθώ δηλ;
Γι' αυτό σου λέω, αγάπη μόνο. Ας πετάξουμε και λίγο Φλωράκη, λόγω της ημέρας, σαν τον Δραμινό Συριζαίο, με το μπλουζάκι των Joy Division, γιατί κατά βάθος είμαστε αριστεροί κι αντιφασίστες, με ευαισθησίες. Και τα άλλα που λένε για νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη, είναι ασήμαντα. Μήπως κι οι Joy Division δεν άλλαξαν για να γίνουν New Order και όργανα της νέας τάξης πραγμάτων;

Καληνύχτα λοιπόν αριστεροχώρι. Καληνύχτα Παρασκευούλα. Κι άνοιξε του κουτιού τα παραμύθια, να (να-νου, να-νου) νανουριστείς με πρόσφατα περασμένα μεγαλεία, που επινόησες σαν καταφύγιο, για τέτοιες δύσκολες στιγμές. Μείνε να κοιτάς το Λαφαζάνη να δρα με όρους κοινωνίας θεάματος, σαν τα ανήλικα παιδιά του λυκείου, με την κρίση ταυτότητας, που ψάχνουν να τη βρουν φωνάζοντας, ξεσπώντας, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή των άλλων, για να δηλώσουν "παρών", για να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι υπάρχουν, γράφοντας το όνομά τους στο θρανίο, σε έναν τοίχο με σπρέι, ή στο περιστύλιο της βουλής με ένα πανό.

Τι άλλο μας έμεινε από αυτό το διήμερο;
Η αφωνία των Συριζαίων, που είναι πολιτικά παχύδερμα και τα ψηφίζουν όλα αμάσητα. Κι όπως λέει ο γγ είναι άπαιχτοι, θεομπαίχτες, ακόμα και όταν (υποτίθεται πως) διαφοροποιούνται με κάτι γελοίες ανακοινώσεις, που δε λένε απολύτως τίποτα, εν είδει αυτοκριτικής έστω. Κι η υποκρισία των ΜΜΕ, που αγανακτούν με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό του ΚΚΕ, που καταπατά βάναυσα (υποτίθεται) την προσωπική άποψη του καθενός. Αλλά τρώνε αμάσητα κι ως απόλυτα φυσικές τις διαγραφές των βουλευτών που παρεκκλίνουν από τη γενική γραμμή και τολμούν να εκφέρουν διαφορετική γνώμη, ή την αξίωση της κυβέρνησης να παραιτηθούν, για να μην εμποδίσουν το έργο της.

Η ατάκα του γγ για τη Γιουροβίζιον και οι κλισέ, παγερές κι ανέμπνευστες λεζάντες (memes) για το ΚΚΕ και τον ευρωμονόδρομο, που κυκλοφόρησαν. Κι ύστερα σου λέει ότι οι Κουκουέδες δεν έχουν χιούμορ.
Κι η ειλικρινής απορία της Αλέκας προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, που έχουν γράψει κάποια σοβαρά έργα, με επιστημονικές αξιώσεις, όσο και να διαφωνεί κανείς με την προσέγγισή τους. Πώς μπορούν λοιπόν να γίνονται ρεζίλι και να λένε τέτοιες ανοησίες περί ανάπτυξης; Δηλ τα πιστεύουν οι ίδιοι αυτά που λένε;

Και το κλασικό ερώτημα: τι μέλλει γενέσθαι. Γιατί η διασκέδαση με το αριστεροχώρι, είναι για να περνάει ο καιρός ευχάριστα. Αλλά αν ήταν έτσι, μπορούσαμε να παίζουμε απλά και με τις τάπες των βαρελιών.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Δεν ξέρω, αλλά οι τύποι, είτε ανήκουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε στη ΛΑΕ, πρέπει να έχουν πάθει παράκρουση...
Παρακολουθώ την ειδησεογραφία στο ALFAVITA και πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος με αυτά που ασχολούνται οι παρατάξεις τους στους εκπαιδευτικούς. Το αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ μένος τους είναι μνημειώδες...Έχουν χάσει κάθε μέτρο στο τι γράγουν!
Μια το άρθρο της ΚΟΜΕΠ, μια αυτό με στελεχός τους σε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης...
Οι άνθρωποι είναι αλλού για αλλού! Ή μήπως τελικά παιζουν το παιχνιδάκι της κυβέρνησης ως χρήσιμοι ηλίθιοι και έχουν καταντήσει φυτώρια των αυριανών στελεχών της σοσιαλδημοκρατίας;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Atrocity exhibition.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ρόλο του καθενος, από το "Ρ" για το συνέδριο του ΕΚΑ (Κυριακή 22/5):
"Παρ' όλα αυτά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αυτών των παρατάξεων είχαν το θράσος «να θρηνούν και να οδύρονται» από το βήμα του συνεδρίου για τη δήθεν αποδυνάμωση του ΕΚΑ, λόγω του αποκλεισμού από τις εργασίες δεκάδων νόθων ή και παράτυπων συνέδρων.
Οταν μάλιστα διαπίστωσαν ότι δεν είχαν το συσχετισμό στο σώμα για να επιβάλουν την αλλοίωση του συσχετισμού στο ίδιο το συνέδριο, ο ένας μετά τον άλλο οι επικεφαλής τους (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Νέα Πορεία, Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση) δήλωναν ότι αποχωρούν από τις εργασίες, συνέχισαν όμως στους διαδρόμους και πίσω από κλειστές πόρτες τα παζάρια για τα «κουκιά»...
Οπως, άλλωστε, καταγγέλθηκε και επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο, η στάση τους αυτή ήταν προσυνεννοημένη και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε τις προηγούμενες μέρες η ΔΑΚΕ, με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και του ΜΕΤΑ (κυρίως στελεχών που προέρχονται από τη ΛΑΕ), με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης απέναντι στις δυνάμεις της ΔΑΣ, που έδωσαν με συνέπεια τη μάχη για την αποκάλυψη της εκτεταμένης νοθείας, ξεσκεπάζοντας τους νόθους και παράτυπους αντιπροσώπους, αλλά και όσους έσπευσαν να τους υπερασπιστούν μπροστά στο σώμα του συνεδρίου".
Αλλά για αυτά οι διάφοροι επικριτές και συκοφάντες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δήθεν δεν γνωρίζουν τίποτα!!!! Ο τρόπος συγκρότησης των προεδρείων τους μάρανε...Και το άρθρο της ΚΟΜΕΠ!!!!
kk-1

λαθραναγνώστης είπε...

Πολύ καλή και η παρουσία της Δ.Κουτσούμπα χθες στον ΕΝΙΚΟ, αλλά, τι ήθελε να πει με αυτό:?
«Κυρία Χρυσοβελώνη δεν ντρέπεστε; Ποιος ήταν στην πλατεία; Ποιο κόμμα φτιάχτηκε στην πλατεία, αν όχι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Δεν ντρέπεστε;».
http://www.enikos.gr/politics/390344,H-Despoina-Koytsoympa-sthn-Xrysovelwnh-Den-ntrepeste-BINTEO-.html (0:50:.....)

Ανώνυμος είπε...

σφυροδρεπανε - στο προηγουμενο σχολιο για την pronews τον πιλαφ ξεχασα να βαλω ονομα.

κιμων

Ανώνυμος είπε...

Οι καταγγελίες για τον Ζαγανίδη είναι πολύ σοβαρές και πολύ συγκεκριμένες. Μέχρι στιγμής η αντίδραση της ανταρσυα είναι να μαζεύει κάποιες υπογραφές υπέρ του, να λέει ότι είναι αγωνιστής, κι ότι το παμε συμπλέει με δακε-πασκε. Εδώ περισσότερα:

http://www.edupame.gr/content/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%98%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A7%CE%96-%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy
Καλά, δεν θα ασχολήθω με την ακατάσχετη αμετροέπεια που χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις των παρατάξεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον συγκεκριμένο κύριο λές και καταγγέλουν τη δίωξη του Τσε Γκεβάρα, του Μπελογιάννη και όποιοy άλλο ήρωα πακέτο... Το περίεργο είναι ότι αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ. Και επείτα αρχίζουν τα λογίδρια για την δήθεν τάυτιση του ΠΑΜΕ με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για να εμποδιστεί δήθεν η "αγωνιστική" δράση της ΕΛΜΕ που δήθεν την χρωστά στον "ηρωά" τους. Σιγά, λίγο μέτρο ακόμα και στην αλαζονεία και στην ωραιοπάθεια δεν βλάπτει!!!
Το ωραίότερο από όλα είναι ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ) κάλυψε πλήρως τον Ζαγανίδη...:"1. Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε από την τοπική μας παράταξη της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και με δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει στα οικονομικά ζητήματα των σωματείων πλήρης διαφάνεια και έλεγχος, για μας δεν υπάρχει θέμα οικονομικής διαχείρισης για τον συνάδελφο Χρήστο Ζαγανίδη.
2. Για τα ζητήματα συνδικαλιστικής πρακτικής, που έχουν ανακύψει σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν, είναι προφανές ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από τις συλλογικές συνδικαλιστικές διαδικασίες με βάση το καταστατικό της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, και με τρόπο που θα βοηθάει την παραπέρα συσπείρωση και συμμετοχή των συναδέλφων στη ζωή του σωματείου. Είναι προφανές ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές οφείλουν να σέβονται και να υλοποιούν τις αποφάσεις των οργάνων που λήφθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες, και ότι κανένας δεν μπορεί να απολαμβάνει κάποιας άτυπης ασυλίας, ούτε να είναι υπεράνω κριτικής...
Όσο πιο γρήγορα γυρίσουμε σελίδα από τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πραγματική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος".
Κατά τα άλλα η κυβερνητική παράταξη διώκει δήθεν τον συγκεκριμένο κύριο...
Φαίνεται ότι ο ομφάλιος λώρος των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εκπαιδευτικούς δεν κόβεται ποτέ!!!
Κοινός εχθρός τους το ΠΑΜΕ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε και έναν άλλο φωστηρα...Τσιριγώτης του Μ-Λ ΚΚΕ, που και αυτοί συνεργάζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κοινές παρατάξεις στους εκπαιδευτικούς. Θαυμάστε βάθος παρλαπίπας:
"Η ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται μέρες τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης (σ.σ. Καλά αυτός το απογείωσε το θέμα) με αναφορά τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη, στέλεχος των αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση ούτε προσωπικό ζήτημα.
Η τρικέφαλη Λερναία Ύδρα (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ), παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι αρνούνται – προς το παρόν – να προσυπογράψουν τις αθλιότητες του ΠΑΜΕ (σ.σ.!!!!!!!!!!) για οικονομικές ατασθαλίες του Χ.Ζ., επέλεξε λάθος χρόνο και τρόπο. Διαπράττει έτσι κάτι χειρότερο από έγκλημα. Διαπράττει πολιτικό σφάλμα. Την ώρα κατά την οποία το κυρίαρχο σύστημα σπάζει την «γραμμή μαζινό» (σ.σ. Εδώ το έκαψε εντελώς!) και αμφισβητεί θρασύτατα τον εργατικό σύμπαντα κόσμο, η συνδικαλιστική τρόικα δείχνει τον … Ζαγανίδη!...Είναι κατανοητές οι δεσμεύσεις και οι δουλείες καθώς και η μικροκομματική σκοπιμότητα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα χρειαζόμαστε συσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου, αποτύπωση του κύριου εχθρού και ταξική ψυχραιμία. Αλλιώτικα, ο κόσμος των σχολείων τραυματίζεται διπλά από την άρση της εμπιστοσύνης της ομάδας των τριών στον δημοφιλή και εκλεγμένο πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ".
Και θαυμάστε τώρα την άποψη ενός "επανατάτη". Σημειώτέον ότι και η ΔΑΚΕ ψιλοκαλύπτει τον Ζαγανίδη:
Ακόμα κι αν εκκινήσουμε από την υπόθεση εργασίας ότι ο ΧΖ συμπεριφέρεται «βοναπαρτικά» αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τους συγκεκριμένους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος, τις απαιτήσεις των στιγμών και την ανάγκη να μετακινήσουμε το «βουνό» που βρίσκεται μπροστά μας....(σ.σ. Μπράβο παιδιά, ο παραγοντισμός και η υποκτάσταση του κινήματος στακαλύτερά του!).
Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι μομφές (αφήνω κατά μέρος τις άτεχνες ραδιουργίες να χαρακτηρίζουν τους κατασκευαστές του ΠΑΜΕ) και να γυρίσουμε σελίδα.
Να υπάρξει αγωνιστική και έντιμη συνεννόηση.
Ένα συμβόλαιο ταξικής κατανόησης και κλαδικής συσπείρωσης".
Ναι, καλά καταλάβατε! Ο συνδικαλιστής του Μ-Λ ΚΚΕ μας λέει ότι μπορεί νά γίνει "Ένα συμβόλαιο ταξικής κατανόησης και κλαδικής συσπείρωσης"...με τις παρτάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Περασμένα ξεχασμένα...Αλλά κόρακας κοράκου ματι...ΠΟΤΕ!!!!
Το ΠΑΜΕ "ραδιουργεί"! Να λοιπόν ο εχθρός!
kk-1


zoot horn rollo είπε...

Μια είναι η έγνοιά τους, χρόνια τώρα.
Καμία εντύπωση. Μόνο χειρότεροι γίνονται με το καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι.

Τα 2 αυτά επαγγέλματα συγκεντρώνουν τους πιο αυτάρεσκους αποψάκηδες πολιτικά αμόρφωτους. Οι γιατροί εντάξει, ξέρουν ότι είναι σάπιοι, αλλά τους αρέσει να έχουν σεβαστή άποψη, είναι εθισμένοι σ' αυτό. Οι δάσκαλοι ομως και οι καθηγητές; Αυτοί διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι επιτελούν κοινωνικό έργο και σχεδόν απαιτούν να είναι σεβαστοί, το θεωρούν αυτονόητο.

Δεν περιμένω τίποτα προοδευτικό από τους κλάδους αυτούς, ως κλάδους. Μεμονωμένα άτομα. Τίποτα περισσότερο από τους τύριον της κοινωνίας.

σαπόρ τουτούρκι

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΠΟΡ ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8816953

ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟ ΚΚΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Saportoutourki είπε...

Αν και μιλάς για νοσοκομειακούς γιατρούς, όπου και πάλι τα ποσοστά απεργών είναι μικρά, δυστυχώς μιλάμε για σαπίλα. ΣΑ ΠΙ ΛΑ. Δεν θέλω να επεκταθώ, μόνο θα συγχαρώ όσους γιατρούς βγάζουν πλέον 70 περιστατικά ανά βάρδια στα επείγοντα και συνεχίζουν να δουλεύουν και σώζουν ζωές. Όμως αυτό δεν τους κάνει λιγότερο σάπιους γενικά σαν κλάδο.
Δέχομαι φυσικά ότι μπορεί να κάνω και λάθος, να φαίνομαι αντιδραστικός εμπειριστής, αλλά δύσκολα μου αλλάζεις γνώμη. Στο τσιμπούσι των μονοπωλίων στο φάρμακο αυτοί και οι φαρμακοποιοί ήταν συμμέτοχοι εν γνώσει τους. Για τους διοικητικούς και ακαδημαϊκούς ασ' το. Ας μην το πιάσουμε.

Υ.Γ.: το απόφθεγμα ανήκει στον Βάρναλη

σαπόρ τουτούρκι

λαθραναγνώστης είπε...

Σαπόρ, ο καθένας μας, έχει τις εμπερείες του από τον χώρο του. Που να δεις στους μηχανικούς τι γίνεται. Μερικές φορές, μου έρχεται να ξεράσω από αηδία.
Γενικώς, τα λεγόμενα "ευγενή επαγγέλματα",αυτά που κατα τεκμήριο συγκεντρώνουν άτομα με ιδιαίτερα προσόντα, μαζεύουν πολύ βρωμιά.
Για να μην πούμε και για την λεγόμενη "εργατική αριστοκρατία"..........

Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση. Πράγματι, πάρχουν γενικευμένα φαινόμενα ενσωμάτωσης, εξαγοράς και παρασιτισμού σε όρισμένους προαναφερόμενους κλάδους που είτε "κοσμούν" την κρατική υπαλλήλια, είτε εκτεταμένα μικροαστικά στρώματα λόγω της θέσης στην παραγωγική δραστηριότητα. Και βεβαίως σε αυτούς τους κλάδους η εργατική αριστοκρατία είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη με διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης.
Η γνώμη μου είναι ότι αυτή είναι και η βάση της πιο ενισχυμένης παρουσίας οπορτουνιστικών δυνάμεων κάθε είδους σε αυτούς τους κλάδους.
Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι παρατάξεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΛΚΚΕ-ΛΑΕ για να εγκλωβίζουν κόσμο. Δηλαδή, απολίτικος και ακατάσχετος συντεχνιασμός, κολακεία που χτυπάει κόκκινο, διαπροσωπικές φιλικές σχέσεις (τα "καλά παιδιά" που είναι ακομμάτιστα και κάνουν καλή παρέα)και ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις, κολεγιές με τις άλλες παρατάξεις, πότε της ΝΔ, πότε του ΠΑΣΟΚ, και πάντα του ΣΥΡΙΖΑ!
Τις βαριές βαθυστόχαστες "επαναστατικές" αναλυσάρες, τις θυμούνται μόνο και αποκλειστικά ενάντια στο ΚΚΕ.
Αλλά από αυτό μην καταλήγουμε να κατδικάζουμε όλους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους κλάδους. Υπάρχει διαστρωμάτωση.
kk-1

Ανώνυμος είπε...

@kk-1, λαθραναγνώστης
Και διαστρωμάτωη υπάρχει όπως τα λές και φαινόμενα εργατικής αριστοκρατίας και έχουν αναδείξει οι χώροι αυτοί ανυποχώρητους επαναστάτες. Λένιν - Μπελογιάννης (δικηγόροι), Τσε - Κόκκαλης (γιατροί), Παπαρήγα - Πλουμπίδης (εκπαιδευτικοί) και πάει λέγοντας. Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα καθυστέρησαν να προλεταριοποιηθούν -υπήρχε άλλωστε μεγάλο περιθώριο κέρδους, ακόμα και για μηχανικούς, πράγμα που συντηρεί την άποψη ακόμα και σήμερα "πάρε πτυχίο και θα πετύχεις". Όμως, ακόμα και όταν προλεταριοποιηθούν για τα καλά θα βλέπεις τα σχετικά γνωστά φαινόμενα που δεν θα περιγράψω λεπτομερειακά· μιλάμε όμως για πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης και μηδενικός σεβασμός της καθημερινότητας και της αξιοπρέπειας του ασθενούς. Αυτούς άγγιξε ο θερσίτης, τους γιατρούς.
Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα για το ΚΚΕ ο μισθωτός γιατρός, ούτε και ο δάσκαλος, ούτε καν ο γραφιάς ενός εργοστασίου ή μιας μεγάλης επιχείρησης. Είναι και αυτοί μέρος της εργατικής τάξης, όποιος το αρνείται οπορτουνίζει άσχημα, αλλά η ιστορία δείχνει πως ο χειρώνακτας είναι πιο κοντά στην επαναστατική ιδεολογία, παρά το λευκό κολλάρο. Αυτός είναι ο πυρήνας ενός εργατικού επαναστατικού κόμματος.

http://www.komep.gr/2008-teyxos-1/h-koinonikh-riza-toy-oportoynismoy-ergatikh-aristokratia-diaspash-ths-ergatikhs-enothtas
http://www.komep.gr/2009-teyxos-3/h-sygxronh-ergatikh-taksh-kai-to-kinhma-ths

σαπόρ τουτούρκι

Αναυδος είπε...

αλγεινη εντυπωση προκαλει η χαιρεκακια με την οποια αντιμετωπιζουν οι αριστερουληδες το πιθανο κλεισιμο του Μεγκα ενω για την ερτ σηκωσαν τον κοσμο στο ποδι
ο ρεφορμισμος εχει ποτησει μεχρι το μεδουλι αναρχοαριστεριστες και το χειροτερο δεν το καταλαβαινουν

Ανώνυμος είπε...

@σαπόρ τουτούρκι,
"Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα για το ΚΚΕ ο μισθωτός γιατρός, ούτε και ο δάσκαλος, ούτε καν ο γραφιάς ενός εργοστασίου ή μιας μεγάλης επιχείρησης".
Άλλο ζήτημα το που πρέπει να δίνεις προτεραιότητα, αλλο θέμα αν πρέπει να δουλευεις σε κλάδους γιατρων, δασκάλων κλπ. Σε αυτούς επικεντρωνεις στο μισθωτο κομμάτι, στο πιο εξαθλιωμένο που ανήκει ή προσεγγίζει σε όρους ζωής την εργατική τάξη. Σε αυτό που ονομάζουμε "επιστήμονες" υπάρχουν διαφορετικά ταξικά συμφέροντα και το μισθωτο κομμάτι τους ανήκει στην εργατική τάξη, στην πλειοψηφία του . Τελος πάντων, αυτό που έγραψα ήταν κυρίως για να κατανοηθεί το θέμα και όχι γενικά να σου απαντήσω. Απλά, χρειάζεται μια προσοχή να μην πέφτουμε σε γενικούς αφορισμούς. Νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε.
Παρεπιπτόντως, οι γνωστοί "φίλοι" μας που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι, αποφευγουν ως δια μαγειάς να σχολιάσουν και να απαντήσουν. Τώρα που τσούζει, τα κάνουν όλα γαργάρα...Τι έχουν να πούν για τον Τσιριγωτη-Βοναπάρτη τον 3ο, τον "Μουλούκο από μπρός"; Τι έχουν να πούν οι μαζορέτες του ΣΥΡΙΖΑ για την "φτώχεια" τους και το αντιΠΑΜΕ μένος τους;
kk-1