Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Θύελλα στον κόλπο

Σήμερα η κε του μπλοκ προσφέρει στους αναγνώστες της ένα σπάνιο ντοκουμέντο.
Ένα εκτενές απόσπασμα από το βιβλίο θύελλα στον κόλπο (το "άγνωστο" χτες και σήμερα της μέσης ανατολής) των δελαστίκ και γιαννίκου (ο δεύτερος είναι κάλυψη του δελαστίκ, όπως είχε κάποτε ο μπογιόπουλος τον μηλάκα) με τα πρακτικά μιας ομιλίας του δεσύλλα στο ευρωκοινοβούλιο.
Για να θυμάται η κνε ναρ και να μαθαίνουν τα εαακ.
Καλή ανάγνωση!

Μόνο που η Νέα Τάξη δε γεννιέται μόνο για τους "βάρβαρους" του Τρίτου Κόσμου. Η Νέα Τάξη εισβάλλει και στην Ευρώπη.

Στη Βρετανία, στη διάρκεια του πολέμου, "στραγγάλισαν" ακόμα και μετά το θάνατό του τον Τζον Λένον, για να μην μπορεί να τραγουδήσει από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ούτε καν το "Imagine".

Στη Γερμανία του αναδυόμενου Τέταρτου Ράιχ, έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα ακόμη και τον Μπέρτολτ Μπρεχτ. Με το που ξέσπασε ο πόλεμος, στο νοσοκομείο της Νυρεμβέργης 217 εργαζόμενοι έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από μερικούς στίχους ενός ποιήματος του Μπρεχτ που στρέφεται εναντίον του πολέμου. Άφρισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Μπεκστάιν και ζήτησε να απολυθούν όσοι υπέγραψαν!

Κι όλα αυτά και χιλιάδες άλλα για την υπεράσπιση του... "Διεθνούς Δικαίου" (!), όπως ανενδοίαστα προσπάθησαν να μας πείσουν. "Διεθνές Δίκαιο" ονομάζεται σήμερα η απαίτηση των Αμερικανών να επιβάλουν σε όλο τον κόσμο το "νόμο" των συμφερόντων τους.

Ήταν τόσο εύστοχος ο τρόπος με τον οποίο ο ευρωβουλευτής του "Νέου Αριστερού Ρεύματος" Δημήτρης Δεσύλλας σάρκασε όλη αυτή την απάτη περί "Διεθνούς Δικαίου" στα 60... δευτερόλεπτα (!) που του είχαν παραχωρηθεί στο ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 1991, για να πει την άποψή του για τον πόλεμο:


"Κύριε πρόεδρε, συνάδελφοι,

Πριν από λίγο, αμερικανικά Β-52 που απογειώθηκαν από την Κρήτη βομβάρδισαν με "χειρουργική" ακρίβεια την Άγκυρα! Γιατί; Ο κ. Μπους δήλωσε ότι εξαντλήθηκαν το οικονομικό εμπάργκο και το 16χρονο τελεσίγραφο που είχε θέσει για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από τη μισή Κύπρο, με βάση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ!

Εξάλλου γαλλικά Μιράζ βομβάρδισαν ανηλεώς το Ισραήλ, αφού προηγουμένως η Γαλλία είχε φροντίσει να μεταφέρει σε ασφαλή καταφύγια και να μοιράσει αντιασφυξιογόνες μάσκες σε όλα τα γυναικόπαιδα της Παλαιστίνης!! Αυτό έγινε γιατί εξαντλήθηκαν το οικονομικό εμπάργκο, η διακοπή διπλωματικών σχέσεων και το 20χρονο τελεσίγραφο που είχε τεθεί στο Ισραήλ για τις ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου (πολύχρονη κατοχή εδαφών Παλαιστίνης, καθημερινά εγκλήματα σε βάρος παιδιών και βρεφών της Παλαιστίνης)!

Παράλληλα, Εοκικής σμπαραγωγής διηπειρωτικός πύραυλος χτύπησε τη Νέα Υόρκη, για να τιμωρήσει τις ΗΠΑ για τις ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου με την εισβολή τους και κατοχή της Γρενάδας και του Παναμά!

Έτσι εφαρμόστηκε παγκόσμια το Διεθνές Δίκαιο, και ο ΟΗΕ, από "ΟΗΕ-μαϊμού" και "ΟΗΕ-τύπου Κορέας" αναβαθμίστηκε, απέκτησε κύρος, έγινε ΟΗΕ για τους λαούς! Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Μουσικό διάλειμμα τώρα με τον Τζον Λένον!

Καταλαβαίνετε ότι επρόκειτο για ταινία επιστημονικής φαντασίας, για μια τηλεοπτική μετάδοση, εναλλακτική στον πόλεμο και ιμπεριαλισμό της πληροφόρησης που διεξάγει το CNN ενάντια στα μυαλά και στις συνειδήσεις μας! Ας ξεσφίξουμε τώρα τον κόμπο της γραβάτας μας, ας χαλαρώσουμε στον αναπαυτικό καναπέ μας, ας απολάυσουμε ένα δροσερό, νέο κοκτέιλ από Κόκα-Κόλα Ατλάντας, αίμαι και πετρέλαιο (!) και ας "συντονιστούμε" πάλι με το CNN για μια ζωντανή μετάδοση του 2ου ημιχρόνου του πολέμου στον Περσικό Κόλπο!"

Σάλος στο ευρωκοινοβούλιο! Ο πρόεδρος, φρίττοντας για όσα φοβερά ξεστομίστηκαν, διακόπτει τον ομιλητή... κόβοντας το ρεύμα από τα μικρόφωνα!!!

Δυστυχώς δεν υπάρχει σε βίντεο, όπως το αντίστοιχο ξέσπασμα της κανέλλη.
Η κε διατήρησε την ορθογραφία των συγγραφέων, οι οποίοι βαραίνονται αποκλειστικά για την κατάχρηση των σημείων στίξης και τα εισαγωγικά στο πλήρες όνομα του ναρ, ό,τι κι αν υποδηλώνουν αυτά.

Το απόσπασμα προέρχεται από το τελευταίο υποκεφάλαιο της εισαγωγής με τον τίτλο ο καλός μπάτσος κι είναι καρφί των νιου γιορκ τάιμς για τον γκορμπατσόφ που άφησε στον μπους το ρόλο του κακού μπάτσου (...) [αλλά με τη στάση του] προώθησε τους διακηρυγμένους στόχους των ηπα.

Στο ίδιο βιβλίο μαθαίνουμε για τη λαοκρατική λαϊκή δημοκρατία της υεμένης, ή αλλιώς κούβα της αραβίας, που απορροφήθηκε το 90 από τη βόρεια υεμένη με στιλ γερμανικό (πρώτη φορά που δεν ήμασταν εμείς οι βόρειοι).
Καθώς επίσης και για το αντάρτικο στο ομάν όπου εν έτει 1970 ο σουλτάνος απαγόρευε να χτιστούν καινούριες τουαλέτες, να έχει φιλαρμονική ο στρατός (γι' αυτό πέταξε στη θάλασσα τα τύμπανα και της σάλπιγγες, μαζί κι αυτή της ιεριχούς), τους φούρνους πετρελαίου και την κυκλοφορία στα πέριξ του παλατιού όσων έφεραν γυαλιά ή ομπρέλα που έκρυβαν το πρόσωπο πιθανών κατασκόπων και συνωμοτών.

Λίγο πιο κάτω έχουμε την χαρά να διαβάσουμε τους μπρεζνιεφικής αισθητικής στίχους ενός τραγουδιού για το σαντάμ.
Η καρδιά του σαντάμ είναι μια γάργαρη πηγή που ξεδιψάει τον κόσμο. Σ' αγαπάμε περισσότερο κι από την ίδια την αγάπη και θα το δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν γελάει το πρόσωπο του σαντάμ, φεύγουν όλες οι έγνοιες.

Κι αυτή είναι απλώς η καλτ πλευρά ενός άκρως ενδιαφέροντος βιβλίου που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των σύγχρονων περσικών πολέμων.
Κυκλοφόρησε το σωτήριο έτος 1991 από τις εκδόσεις στάχυ που άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό πίσω τους όταν έκλεισαν.
Αναζητήστε το στα καλά παλαιοπωλεία...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1095083

για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι..
ιδιαίτερα το πρώτο μέρος, που αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή του συντρόφου, είναι πραγματικό μάθημα ιστορίας για μια περίοδο που οι περισσότεροι γνωρίζουν πολύ λίγα.Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των πρώτων ωρών μετά την εμφάνιση των τανκς..
Τα οποία όπως λέει και ο πρώην υπουργος του μητσοτάκη ήταν παμπάλαια και οι στρατιώτες που ήταν μέσα αγχωμένοι και φοβισμένοι..
Δε νομίζω βέβαια αυτή η σύμπτωση αναμνήσεων να σημαίνει κάτι παραπάνω-
Το τελευταίο μερος για τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" επίσης είναι πολύ καλό


κομμάντο επαναστατικης λαικης εντροπιας

Ανώνυμος είπε...

Το παρακατω που ακολουθει ειναι απο την ιστοσελιδα της σοβαρης συνιστωσας, αποτελεσμα συνεδριασης και αποφασης της ΠΕ:
"Το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη του 2010 με στόχο την προγραμματική, πολιτική ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του σε σύγχρονη εργατική κομμουνιστική οργάνωση. Στην επόμενη συνεδρίαση της, στα μέσα Νοέμβρη, η ΠΕ θα συζητήσει- αποφασίσει για τους στόχους, τα θέματα, την προετοιμασία και την πορεία προς το Συνέδριο, ως ανώτερης διαδικασίας εργατικής δημοκρατίας για την οργάνωση και το ευρύτερο δυναμικό της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης αλλά και ως συμβολής στη γενικότερη συζήτηση για τη στρατηγική της αριστεράς στην εποχή μας.
Στη συνεδρίαση αυτή θα αντιμετωπίσουμε τα οργανωτικά προβλήματα της ΠΕ και του Γραφείου της (καταμερισμός, συλλογική καθοδήγηση οργανώσεων και μετώπων, ανάδειξη οργάνων και στελεχών) καθώς και την ανασυγκρότηση των οργανώσεων, τη δημιουργία νέων ΟΒ και την εκλογή οργάνων περιοχών προκειμένου να καθοδηγηθεί με επάρκεια και η συλλογικά η πορεία και η δράση μας μέχρι το Συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕ θα συζητήσει και το πώς το ΝΑΡ θα συμβάλει στη διαδικασία του Συνεδρίου της νΚΑ για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση της οργάνωσης, την ανάπτυξη της δράσης της και τη δημιουργική συμβολή της στο 3ο Συνέδριο του."



ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΟΛΕ????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το τριτο συνεδριο θα ειν'το τελικο!

'Μοβορο θ'ναι σιγουρα, νικηφορο θα εξαρτηθει απο τους συσχετισμους "φρικιων" - "κνιτων" (και το "νοου χαου" των "κνιτων" σε μηχανισμους και αναδιαταξη στελεχων).Οσο για το κομμουνιστικο δεν το συζητω!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ "ΚΝΙΤΕΣ"-ΝΑΡ

υγ σορρυ για το ασχετο ποστ αλλα μολις το ειδα επαθα ντελιριο!!!

Κομμαντο Κομματικης(ενα ειναι) Εντροπιας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πράγματι συγκινητική (αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με μια άλλη που έχω κατά νου), την είχα διαβάσει τότε στην κόντρα.
Παρεμπιπτόντως, η κε του μπλοκ συνιστά μετ' επιφυλάξεως κόντρα.
Έχει πλάκα.
Τον τσιγαρίδα τον είχα πετύχει σε μια εκδήλωση στη νομική του απθ την άνοιξη. Καλός κι άμεσος άνθρωπος, αλλά δε μπορώ να πω ότι μου έκανε πολύ καλή εντύπωση από ιδεολογικής άποψης.

Προσπερνάω την κομψή διατύπωση της παρέμβασης στη νεολαία και την καταπάτηση του καταστατικού που προβλέπει συνέδρι0 ανά τριετία (κι όχι κάθε τέσσερα όπως κάτι άλλοι γραφειοκράτες) για να σχολιάσω την τακτική του πριν για την περίφημη επιστολή των 67 που στην πορεία έγιναν 71. Είναι ολοφάνερο ότι γράφτηκε προεκλογικά, οι 71 λένε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα ψηφίσουν-στηρίξουν την ανταρσύα, αλλά η επιστολή δημοσιεύεται μόνο μετεκλογικά, μη τυχόν κάνει καμιά ζημιά στο μέτωπο και τις σχέσεις με τους συμμάχους που είναι εύθραυστες και κάναμε αμάν να τις συγκολλήσουμε.

Σόρι για την άσχετη απάντηση, ποστάρετε ελεύθερα ο καθένας ό,τι θέλει.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

O τίτλος σου είναι αντάξιος καλτ τσόντας των 80s. Είσαι άξιος ευλογημένε!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου. Γραμμένο το 91, άρα σφόδρα επηρεασμένο από την καλτ δεκαετία.

@σύντροφον ουγκ ουγκ:

κατόπιν επικοινωνίας με το σκληρό διαλεκτικό λάβαμε αρνητική απάντηση ως προς την ύπαρξη βιβλιογραφίας που να αναιρεί συστηματικά τα περί ολοκληρωτισμού στη σοβιετία. Ο ίδιος βρήκε κάτι ισπανικό στα ρώσικα, αλλά δε νομίζω να σε βολεύει καμία από τις δύο γλώσσες.
Παρόλα αυτά θα υπάρξει κι άλλο άρθρο του πατέλη στο διάπλου αυτή τη φορά, όπου θα αναλύει καλύτερα αυτά που έγραψε στο πριν. Θα στο στείλω μεςστις επόμενες ημέρες αν στείλεις πρώτα κάποιο μέιλ στο vaskrits@gmail.com.