Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Φάε ένα σύντροφο (Α’ μέρος)

Υπάρχει που λες στο διαδίκτυο ένας τύπος που κυκλοφορεί τελευταία κάτι βιντεάκια που έχουν κάνει πάταγο. Επί της ουσίας πρόκειται για οπτικοποιημένες αναρτήσεις από το μπλοκ του με τίτλο φάε ένα μαλάκα, όπου κατηγοριοποιεί διάφορα θέματα σε τύπους και είδη, κι αρχίζει να τα απαριθμεί ένα προς ένα, με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους.
Ο κομάντο τα θεωρεί εξ ορισμού φασιστικά και άθλια. Εγώ πάλι πιστεύω ότι προσπαθούν να βγάλουν εύκολο γέλιο. Αλλά και μόνο που μπήκαμε στη διαδικασία να τα σχολιάσουμε, πάει να πει πως ο τύπος την πέτυχε τη δουλειά του κι έκανε αν μη τι άλλο κάτι πιασάρικο.

Κι έπειτα είναι αυτή η κατηγοριοποίηση με τις ταμπέλες, που δε μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο. Γιατί κάθε φορά που το κάνεις εσύ στην παρέα σου, σου τη λένε όλοι, επειδή είπες τον τάδε ή τον δείνα ιδεαλιστή, αντιδραστικό, ρατσιστή κτλ. Τα αυτονόητα δηλ. Αν μάλιστα ισχύει και η φήμη που θέλει αυτό τον τύπο πολυτεχνίτη, που ψήφιζε εαακ, τότε εξηγούνται αρκετά πράγματα.

Ναι, αλλά πώς θα ένιωθες αν σου το ‘καναν εσένα αυτό;
Έλα ντε. Πλάκα θα ‘χε, μάλλον. Κάτσε να δούμε. Κατηγορίες συντρόφων. Έχουμε και λέμε.

Το μαζικό στοιχείο.
Δίνει τους ριζοσπάστες σα ζεστά ψωμάκια, και στις εξορμήσεις με τα κουπόνια μαζεύει μια μικρή περιουσία για το κόμμα. Στα φεστιβάλ, κάνει sold out στα μπλοκάκια με τα εισιτήρια της όβας του, και μπαίνει χρέωση στις κάρτεςγνωριμίας. Οι συντρόφισσες όμως πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, γιατί καραδοκούν οι λιγούρηδες.
-Θα έρθετε στην εκδήλωσή μας για τα εικοσάχρονα από την αντεπανάσταση στη σοβιετική ένωση;
-Όπου θέλεις μωρό μου, αρκεί να είσαι εσύ.
Ή ακόμα. –Θα πάρετε ριζοσπάστη;
-Εσένα θα πάρω μανίτσα μου.

Το μικρό κουπόνι
Δεν είναι το ίδιο ευχάριστο και αποτελεσματικό με το μαζικό στοιχείο, αλλά κρατάει πάντα κάτι στο χέρι για να σε τρατάρει (ρίζο, κουπόνια, προκήρυξη). Η αποτυχία το οπλίζει με επιμονή και στο τέλος καταλήγει να έχει 0,35 επιρροές, εκ των οποίων οι μισές το αποφεύγουν, για να γλιτώσουν το «πρήξιμο». Αγαπημένη φράση: πήρατε τον καινούριο οδηγητή; (Γιατί, είχε πάρει τον παλιό;)

Ο πρωτοετής με τις απορίες
Ρωτάει τους πάντες για τα πάντα, ενθουσιάζεται με κάθε καινούρια πληροφορία και σε κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια, γεμάτα φιλότιμο κι άγνοια. Στην αρχή είναι ευχάριστος και σε κάνει να νιώθεις σημαντικός, αλλά μετά το μισάωρο αρχίζει να σε κουράζει. Στις μαζικές διαδικασίες της οργάνωσης επικρατεί ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός της πλειοψηφίας και του επιβάλλουν με εύσχημο τρόπο να το βουλώσει επιτέλους, για να γυρίσουν καμιά φορά σπίτια τους. Πού θα πάει, θα συνηθίσει. Κι ας μην είναι πια πρωτοετής.
Αγαπημένη ερώτηση: γιατί μαμά;

Ο παππούς από την τασκένδη
Συνήθως παρκαρισμένος σε κάποια συνοικιακή κόβα, με ένα ατομικό, sui generis ιδιόλεκτο, με ελληνικές και ρώσικες λέξεις ανάμεικτες και βαριά προφορά, που καταλαβαίνει μόνο ο ίδιος και το χρησιμοποιεί για να διηγηθεί ιστορίες από την κρύπτη του κομμουνιστικού κινήματος. Αν βρεθείς ποτέ σε τέτοια κόβα, εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να σε έχουν παρκάρει εν αποστρατεία και σένα. Αγαπημένο θέμα συζήτησης, ο ζαχαριάδης και το εικοστό συνέδριο.

Ο ντουντουκέρης
Είναι ο σύντροφος που έχει χρεωθεί τη ντουντούκα και καθιερώθηκε σε αυτό το πόστο. Είναι παντός καιρού και την κουβαλά με ζέστες και με κρύα, σε καύσωνες και καταιγίδες. Σε μία από τις τελευταίες περιπτώσεις είχε ακουστεί και το σύνθημα: έρχεται βροχή, έρχεται και μπόρα, έρχεται του νατο η τελευταία ώρα. Όπως και το άλλο που λέει, ούτε σε ξερονήσια, ούτε και σε βροχές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές. Δε θα μας λιώσει δα μια βροχούλα.
Συνήθως υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τους σφους στο υπόλοιπο μπλοκ, που δεν είναι στην πρώτη αλυσίδα. Κάπως έτσι πρέπει να βγήκε και το σύνθημα, μία η ντουντούκα και τέσσερις εμείς. Το οποίο τουλάχιστον δεν έχει κυριολεκτική, αριθμητική έννοια, όπως στα μπλοκ των άλλων που είναι όλοι μαζί πέντε, μαζί με το ντουντουκέρη.
Στη λδ του βορρά, κάναμε διάφορες δοκιμές, από τον καρδιτσιώτη ντι-τζέι που τραβούσε στο τέλος τα φωνήεντα (εργάτεεες, αγρότεεες, φοιτητέεεες…) μέχρι την σφισσα με τη φωνή -φυσικό ταλέντο, που όταν φράκαρε ο λαιμός του ντουντουκέρη, έμπαινε αλλαγή και φώναζε αυτή, χωρίς ντουντούκα!

Ο σύντροφος μασκότ
Είναι ο σύντροφος που τρέχει παντού, κάνει φασαρία και τα λέει σταλινικά και τσεκουράτα. Πρώτος στα ξύλα, πρώτος στον αγώνα… ε και στα μαθήματα όχι πάντα, γιατί μένει όλη την ώρα στο τραπεζάκι. Καταφέρνει να γίνει σήμα κατατεθέν, αναγνωρίσιμος απ’ όλους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό κι ενίοτε τον κρύβουμε για να μην τρομάζει τον κόσμο. Οι αριστεριστές τον μισούνε θανάσιμα. Κι όσοι δεν έχουν καταλάβει την τρυφερή του καρδιά, τον λένε τραμπούκο.
Αγαπημένη φράση του: είσαι πασόκος.

Ο γραφειοπόντικας
Σύντροφος χωρίς προσωπική ζωή και φίλους, πέρα από το κόμμα. Τον έχανες και τον έβρισκες πάντα στα γραφεία, να παίρνει τηλέφωνα από τη βουλευτική γραμμή, να βγάζει φωτοτυπίες, να γράφει εισήγηση και να εφευρίσκει γενικώς διάφορες μικροασχολίες, για να παραμείνει εκεί και να γεμίσει τον ελεύθερο του χρόνο. Μέχρι που βγήκε ειδική ντιρεκτίβα για τα γραφεία κι έγινε είδος υπό εξαφάνιση. Συνήθως «καίγεται» σε βάθος χρόνου, τα παρατάει όλα και παύει να ασχολείται.
Αγαπημένη ασχολία: οι συγκρίσεις με τους δείκτες και τα κλεισίματα των άλλων –οβ, τομέων, αχτίδων κτλ. Αγαπημένη του φράση: μισό λεπτό, τελειώνω κι έφυγα.

Ο σύντροφος της ανασυγκρότησης
Σύντροφος με δύσκολα νεανικά χρόνια και πολλά βιώματα, που ήπιε το πικρό ποτήρι με τις δύο διασπάσεις, έζησε τα πέτρινα χρόνια των αρχών του ενενήντα και βγήκε ζωντανός από το τέλος του κόσμου και της ιστορίας. Ξεκίνησε έχοντας μόνο ναρίτες στην όβα του και κατέληξε μόνος του στην οβ σπουδάζουσας να παίζει ξύλο με το μπογιόπουλο (πχ). Σήμερα νιώθει μια γλυκιά δικαίωση για τις επιλογές του, αλλά τα βιώματα δεν αφήνουν να μαλακώσει η ψυχή του, που είναι αλύγιστη, σαν το ατσάλι που έδενε ο παβελ κορτσάγιν (ο αγαπημένος του ήρωας από το μυθιστόρημα του οστρόφσκι). Αγαπημένο βιβλίο: το μια άλλη ματιά στο στάλιν, του λούντο μάρτενς.

Ο φυσικός μεταλλάς (είδος υπό εξαφάνιση)
Μακρυμάλλης, μουσάτος, με παλιό, φθαρμένο τζιν κι αμπέχονο. Τελειώνει την σχολή κοντά στη δεκαετία κατά μέσο όρο. Ακούει φανατικά ροκ και χέβι μέταλ, εκτός κι αν έχει πιει τα κέρατά του, ή βρίσκεται υπό την επήρεια θηλυκού. Ευελπιστεί να χτυπήσει κάνα ιδιαίτερο στο πανόραμα –ή τα βόρεια προάστια, για να βγάλουμε πανελλαδικά συνεννόηση- και να ζητήσει 50ευρώ την ώρα. Αλλά συνήθως του τυχαίνουν εργατόπαιδα και φτωχολογιά, που ντρέπεται να τους ζητήσει λεφτά. Τα τελευταία χρόνια μετεξελίσσεται και βαίνει δια της μετάλλαξης προς εξαφάνιση.
Απωθημένο όνειρο: να κάνει η οργάνωση, ή η πανσπουδαστική, ή έστω το μας, ένα μέταλ πάρτιστα πανεπιστήμια. Και δε θα το μετανιώσει...

Ο γραμμούλης
Γνωρίζει απ’ έξω το καταστατικό. Ξεκοκαλίζει τη γραμμή από το ρίζο μέχρι την τελευταία του σελίδα, και τη στήλη με τα μνημόσυνα. Τσιτάρει αποσπάσματα από αποφάσεις συνεδρίων κι άλλα κομματικά ντοκουμέντα. Υπογραμμίζει τα σημαντικά σημεία από τα άρθρα του γόντικα και της κομεπ και τηρεί σχολαστικά τις διαδικασίες στα όργανα. Απεχθάνεται τα μπλογκζ, τις ιδεολογικές παρεκκλίσεις και τον οργανωτικό φιλελευθερισμό. Σκληρός και άκαμπτος στις ομαλές περιόδους, γίνεται άκρως ευέλικτος όταν το απαιτούν οι συνθήκες κι η αλλαγή γραμμής, λέγοντας ότι πάντα έτσι είχαν τα πράγματα κι ότι ανέκαθεν πολεμούσαμε με την ανατολασία.
Αγαπημένη του φράση: το βάζει κι η εισήγηση. Δεύτερη αγαπημένη: σύντροφοι, τις διαδικασίες. Αγαπημένο τραγούδι: Hold the Line, των Toto.

Υπάρχει συμπληρωματικά κι ο εναλλακτικός γραμμούλης, αλλά αυτόν θα τον δούμε ξεχωριστά, σε άλλη κατηγορία, στο επόμενο μέρος. Το οποίο μπορεί να ενσωματώσει εν τω μεταξύ τις ιδέες των σφων αναγνωστών στα σχόλια για προσθήκες κι άλλες κατηγορίες.

40 σχόλια:

kontoxontros είπε...

Είπες να κριτικάρεις κάποιον που βάζει ταμπέλες, ταμπελιάζοντας και εσύ με την σειρά σου.
"Αν αληθεύουν οι φήμες ότι ήταν Πολυτεχνίτης και ψήφιζε ΕΑΑΚ, τότε εξηγούνται πολλά"

Έλεος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Χρήστο, όταν γράφεις στο διαδίκτυο, κατά κανόνα γίνεσαι μεγάλο νούμερο. Ο κλασικός, ο μαλάκας ο σύντροφος, που δεν καταλαβαίνει τι του λένε (έτσι ως προδημοσίευση του δεύτερου μέρους).

Είπα ότι στον χώρο μας συνηθίζουμε να κάνουμε αρκετές αφαιρέσεις και γενικεύσεις κι ότι οι άλλοι μας τη λένε συνεχώς γι' αυτό, με το αφόρητο κλισέ για τις ταμπέλες. Οπότε ένα τέτοιο εγχείρημα δε μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους, όσο κι αν λέω ότι δε μου αρέσουν τα βιντεάκια του τύπου. Αν ισχύει όμως ότι ήταν κοντά στα εαακ πχ -τα οποία εμμέσως τα σατιρίζει σε ένα βιντεάκι για τους τζιβάτους- τότε εξηγούνται αρκετά πράγματα για τις γενικεύσεις του και τις ταμπέλες που συνηθίζει να βάζει.

Έλεος στο τετράγωνο..

Ανώνυμος είπε...

Τι φασιστικό και μαλακίες; Όταν ο ιστορικός του 2200 θα προσπαθεί να κατανοήσει το φαινόμενο ΕΑΑΚ, όχι ως προς την πολιτική θέση, αλλά ως προς τη στάση ζωής, το πιο πιστό ντοκουμέντο θα είναι το βίντεο στο οποίο αναφέρεσαι: Τζιβάτοι

Καλή η προσπάθεια, αλλά έχεις χάσει πολλές κατηγορίες ακόμα.

Κριτίας

Vankas είπε...

Ρε συ Κριτία κάτι λέει για δημιουργική γραφή και έτσι ή κάνω λάθος;;;

Ανώνυμος είπε...

Χρηστο κρατα λιγα νευρα για το μελλον. Spoiler alert, ετοιμαζεται σιγααααααα σιγαααααααα το τεραστιων διαστασεων αφιερωμα με πιθανο τιτλο "κατηγοριες αριστερων". Εκει να δεις ποσο θα τσατιστεις.

ΥΓ: αναμενουμε με αγωνια (μετα απο ενα ευλογο διαστημα βλαχοθριαμβολογιας τυπου "χαχα ναι ετσι ειναι") το δευτερο, συγκλονιστικο μερος.

Κασπερ

tsimarasm είπε...

Κάτι μου λέει ότι όλο το κείμενο το έγραψες για να καταλήξεις στον γραμμούλη, ή έστω ήταν η αφετηρία για τα υπόλοιπα!
Όπως και να 'χει μαζί σου! (...το παίζεις Μπούλης δικέ μου αλλά μ'αρέσεις! Έτσι στήνονται οι μεγάλες δουλειές ρε μάγκα!)

Εγώ αυτόν τον Μπραφ τον έκανα για δικό μας ρε! Κνίτη παραστρατημένο. Τελείως μαλάκας είμαι ε;

Ανώνυμος είπε...

που θυμήθηκες το ιστορικό σύνθημα "μια η ντουντούκα τέσσερις εμείς" ?
συγκινήθηκα.
Υπήρξε δικιά μου πρωτόβουλη έμπνευση, στα πλαίσια ασύμμετρης υπονομευτικής προπαγάνδας κατά του ΕΚΚΕ.
Διαδόθηκε με ύπουλα αποτελεσματικό τρόπο και η κορύφωση της επιτυχίας του ήταν, όταν στο συνέδριο της ΕΦΕΕ σηκώθηκε να μιλήσει ο εκπρόσωπος του ΕΚΚΕ οι σύνεδροι τον υποδέχθηκαν με στεντόρια φωνή,
ΜΙΑ Η ΝΤΟΥΝΟΥΚΑ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΜΕΙΣ !
Ύστερα από λίγα χρόνια σε άρθρο στα ΝΕΑ διαβάζω εμβόντητος για το ΓΕΓΟΝΟΣ του συνθήματος από τους Εκκετζήδες !

Taliban

Υ.Γ.
Διόρθωσε
σε πόλεμο είμασταν με την Ανατολικοασία

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μα αφού έχει και δεύτερο μέρος, ρε κριτία. Αυτό είναι το νόημα, να πεις ποιες δεν πρέπει να λείπουν κατά τη γνώμη σου από το δεύτερο.

Ο γραμμούλης ήταν η δέκατη στη σειρά κατηγορία κι έτσι κάναμε φινάλε, για να μην ξεχειλώσει το κείμενο. Κάθε διαφορετική ερμηνεία διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κε του μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Τα βιντεάκια του τύπου δεν είναι άσχημα, γιατί καταφέρνουν και αποτυπώνουν το πνεύμα της εποχής. Όσο κι αν μας χαλάει, έτσι σκέφτεται η πλειοψηφία των συνομηλίκων μας (20φεύγα-30έλα)

Όλα τους έχουν πλάκα, αν τα δεις μεμονωμένα δεν θα παρατηρήσεις τα διάφορα ιδεολογήματα με τα οποία είναι εμποτισμένα, αλλά αν τα πιάσεις με τη σειρά μπορείς να βγάλεις ακόμα και το μοντέλο εξέλιξης κάθε βίντεο-θέματος και να προβλέψεις πού περίπου θα την πει τη μαλακία.

Κατά τα άλλα η μικροαστίλα ζέχνει από μακριά. Θυμάμαι πόσο αηδίασα σε κάποιο από αυτά όταν άρχισε να τα χώνει στους υπαλλήλους για κάποιες συνήθειες που έχουν μερικά καταστήματα (παραρτήματα αλυσίδων). Πόσο ηλίθιος μπορείς να είσαι για να μην καταλαβαίνεις πως όταν ο υπάλληλος αρνείται να σου βάλει ζάχαρη στον καφέ δεν το κάνει επειδή βαριέται αλλά γιατί αυτή είναι η "εταιρική κουλτούρα" της εν λόγω επιχείρησης, και αυτό του λέει να κάνει ο προϊστάμενός του - κι αν δεν το κάνει θα φάει κράξιμο!

tsimarasm είπε...

Στο γράμμα μου προς στην Κεντρική επιτροπή του μπλόγκ αντιγράφω από την εισήγηση τα εξής:¨Απεχθάνεται(ο γραμμούλης) τα μπλογκς, τις ιδεολογικές παρεκκλίσεις και τον οργανωτικό φιλελευθερισμό.¨ Δεν μου φάνηκαν τυχαία... μάλλον αφορούν στο άμεσο παρελθόν.

Αυτός ο Μπράφ είναι σίγουρα πολύ ταλαντούχος. Όσα λέει όμως δεν πρέπει να τα παίρνει κανείς της μετρητής. Πατάει στην πραγματικότητα για να κάνει χαβαλέ, και καλά κάνει!
Εμένα όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, με ξενερώνει... η φωνή του! Είμαι ακουστικός τύπος.

Ανώνυμε (18 Ιανουαρίου 2012 10:36 π.μ.) κράτα μια πισινή μην είσαι εσύ ο ηλίθιος, και δεν κατάλαβες.
Εγώ που είμαι ηλίθιος το ίδιο με εσένα σκέφτηκα όταν είδα αυτό το βίντεο.

Το νου σας!

Ανώνυμος είπε...

To φαεεναμαλακα ειναι μπλογκ που τρολλαρει εκ φυσεως. Αυτο σημαινει οτι ο συγγραφεας θα υπερβαλλει τρομερα σε πραγματα τα οποια πιστευει και ακομα, θα λεει και πραγματα τα οποια δεν πιστευει, μονο και μονο για να προκαλεσει αστειες αντιδρασεις σε ενα κατα βαση λοβοτομημενο κοινο. Απ' αυτη την αποψη, σοβαρη κριτικη και αντιπαραθεση στις οποιες μαλακιες λεει κατα καιρους, δεν μπορει να υπαρξει. Θα χαθει αδοξα κατω απο τονους χαχανων και βρισιματος προς πασα κατευθυνση, αποδεικνυοντας οτι η βλακεια ειναι ανικητη και οτι ο καθε πικραμενος γραφοντας στο ιντερνετ μπορει να αισθανεται για λιγο αρχοντας ξεφευγοντας απο τη μιζερη ζωη του. Εκτος κι αν κριτικαρουμε την ιδια την υπαρξη ενος τετοιου μπλογκ, που μπορει να δειχνει ειτε συμπλεγματα κατωτεροτητας, ειτε τεραστια καταπιεση στην καθημερινοτητα (εξ ου και η γραφη σε στυλ αναρθρων και υστερικων κραυγων σε πολλες περιπτωσεις). Αλλα δεν με απασχολει να σκεφτω καν πιο σοβαρα κατι τετοιο.

Προσωπικα μιλωντας, τα κειμενα του (και κατ΄επεκταση τα βιντεακια του) με κανουν να γελαω αβιαστα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο. Και μαλιστα χωρις να προσβαλλεται η αισθητικη ή η νοημοσυνη μου καθε φορα που διαφωνω μ΄αυτα που διαβαζω. Δεν ειναι και το πιο αστειο πραγμα που εχω δει στη ζωη μου, αλλα την ωρα που ξοδευω για να τον διαβασω δεν τη θεωρω ποτε χαμενη. Οσοι θελετε, ριχτε μια ματια και σ΄αυτον: cavestudioz.blogspot.com Πιο παλιος απο το φαεεναμαλακα, ξεκινησε το 07 και δυστυχως σταματησε δυο χρονια μετα, με πιο λεπτο χιουμορ, πιο εξυπνα κειμενα και κυριως, αυτοσαρκασμο που σιγουρα δεν θα βρεις στον αλλο.

Τωρα, στα του φαε ενα συντροφο: νομιζω οτι ο μπαρμπας απο την Τασκενδη δεν θα επρεπε να υπαρχει, καθως ολοι οι αλλοι ειναι προφανως κνιτες. Ακομα κι αν θεωρητικα λογω τιτλου μπορουσαν να ειναι και κομματικοι, η περιγραφη και μονο τους κατατασσει στη νεολαια. Αν θες κανε μια ταμπελοποιηση ολου του κουκουεδικου και βαλε και τον παππου εκει μεσα. Αλλιως, στην αναρτηση σου ταιριαζει πιο πολυ ο τιτλος "φαε ενα κνιτη".

Προσεχως στο δευτερο μερος να ελπιζουμε για "αιωνια επιρροη", "συντροφος φαντασμα", "μπαρμπα κνιτης (30 και βαλε)" και "τρεντοσυντροφισσα" μεταξυ αλλων?

ΥΓ: Καλος ο γραμμουλης αλλα μην κολλατε εκει. Εκτος αν πιαστηκατε σε ξοβεργα, οποτε κολληστε ανοιχτα.

Κασπερ

partydog είπε...

Το ξερεις καταρχας οτι λατρευω μπραφ (μια φορα εστειλα μειλ σε συντροφο ενα απο τα πρωτα του γνωστα κειμενα απο το μπλογκ, μου ειπε οτι αυτα ειναι φασιστικα και εγω δεν του ξαναμίλησα από τότε!)
Κατα δεύτερον αναμένω με αγωνία το δεύτερο μέρος, με όλες τις προτάσεις του κασπερ ενσωματωμένες! Και επίσης θέλω και τι δικιά μου κατηγορία! Γενικά πιο πολλα για συντρόφισσες!
Αυτά!
Υ.Γ. Ρε κοντόχοντρε αγόρι μου, σε ένα άρθρο που "θάβει" κουκουέδες, μόνο εσύ θα μπορούσες να προσβληθείς για το απειροελάχιστο που ειπώθηκε για τα ΕΑΑΚ. Με λίγα λογιά, γραμμένους σας έχουμε, τώρα αυτοσαρκαζόμαστε, μην μας ενοχλείς!

Ανώνυμος είπε...

Vanka λες να έχω κατά βάθος αριστερίστικη ψυχή και να μη το έχω καταλάβει; :)

Απολίθωμα, αν και φοβάμαι μη σου τα κάψω γιατί εσύ τα λες με το δικό σου τρόπο, ορίστε μερικές κατηγορίες.

Σύντροφος "παραμελημένη παιδική ηλικία": είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, οι γονείς ή το σχολικό του περιβαλλον ήταν εχθρικό. Ο σφος αυτός μπαίνει στην ΚΝΕ για να βρει αναγνώριση, είναι δραστήριος και εργατικός, θέλει να ανέβει στην ιεραρχία, αλλά αν κάποα στιγμή νιώσει παρεμελημένος από άνωθεν, το γυρνάει στο δράμα, οργανώνει κλίκα για να τονώσει το εγώ του βλέποντας άλλους σφους να υποστηρίζουν αυτον έναντι της οργάνωσης. Αγαπημένη του φράση: "θα τους γαμήσω".

Σύντροφος "έξω απ' τα νερά": μπαίνει στην οργάνωση γιατί δεν την παλεύει μ' αυτά που γίνονατι γύρω του και ψάχνει τρόπο να τ' αλλάξει. Δεν καταλαβαίνει γιατί οι σφοι του ακούν μόνο ρεμπέτικα, κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους, ντύνονται με λούμπεν styl και κολωβαράνε στη σχολή. Αγαπημένη του φράση "θα δούμε"

Σύντροφος "αναρχική ψυχή" (είδος υπό εξαφάνιση):
Εμφορείται από αρχές ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Μπήκε στην οργάνωση σε μια στιγμή κινηματικης έξαρσης. Φιλότιμος αλλά ανυπόμονος, με την πρώτη δυσκολία την κάνει για αναρχία και με τη δεύτερη καταλήγει στο φυσικό του χώρο, συν το χρόνω, τον αστικό φιλελευθερισμό. Αγαπημένη του φράση "γαμώ το χριστό μου"

Σύντροφος μέτριους-μέτριους:
Έχει συνήθως κάποιο επίπεδο μόρφωσης. Είναι σε θέση να καταλάβει και να συντάξει μια πρόταση γεγονός που τον κάνει να ξεχωρίζει σα τη μύγα μες το γάλλα. Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση δεν προέρχονται από τη βαθιά κατανόηση της θεωρίας αλλά από την ημιμάθειά του. Είδος που ευδοκιμεί.

κριτίας

tsimarasm είπε...

Ο χομπίστας ΚΚΕς πως σου φαίνεται;

Ή ο σύντροφος χουλιγκάνι(οπαδός), που δεν έχει διαβάσει ποτέ του τίποτα τόσο που να απορείς αν πήγε ποτέ σχολείο, ή αν ξέρει ανάγνωση. Ο σύντροφος αυτός δεν παρεμβαίνει ποτέ στις ΚΟΒες ΟΒες, συμφωνεί με την εισήγηση και γενικά δεν παίρνει ποτέ τον λόγο εκτός από όταν τον έχουν(τον λόγο) τα καδρόνια. Στην περίπτωση που σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και λείψει από κανένα ξύλο με τους ΠΑΣΟΚους ή τους αριστεριστές κυκλοφορεί για καμιά βδομάδα με κατεβασμένο το κεφάλι. Αν σε αυτό το διάστημα μαζευτεί η ΚΟΒα του, είναι η μόνη περίπτωση που θα τοποθετηθεί, για να κάνει την αυτοκριτική του ή να διαμαρτυρηθεί που ο σύντροφος γραμματέας δεν τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της οργάνωσης.

Την φωνή του την διαθέτει σε γενικές γραμμές μόνο για συνθήματα. Αν κανείς εκτός κόμματος του απευθύνει ερώτηση, απαντάει επίσης γκαρίζοντας κάποιο σύνθημα ή τσιτάτο που του έρχεται στο μυαλό, κολλάει δεν κολλάει στην περίσταση.

Κοινώς ζεί για την βαβούρα και τον σαματά και σοσιαλισμός για αυτόν είναι το στάδιο ανάπτυξης της κοινωνίας όπου οι προλετάριοι κυνηγάνε αστούς και οπορτουνιστές για να τους κρεμάσουν!

Κατ'αντιστοιχία η συντρόφισσα ¨κλώσσα¨ που ενώ αντιθέτως με τον σύντροφο χούλιγκαν μιλάει όλη την ώρα,στο τέλος δεν έχει πεί τίποτα οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επιχειρηματολογεί με τον ίδιο τρόπο αλλά τρεις οκτάβες ψηλότερα, ξύνοντας σου τα άντερα.

Στην Φιλοσοφική μπορεί να μαλλιοτραβηχτεί με τις ΕΑΑΚίτισσες. Κατ'αυτόν τον τρόπο σπάει τα όρια του τομέα, και η φήμη της αποκτάει πανΣπουδαζουσιακή εμβέλεια.

Η άποψη της για τον σοσιαλισμό είναι η ίδια αλλά στο παρόν εμφανίζει μια ευαισθησία γύρω από το γυναικείο ζήτημα,χωρίς να το καταλαβαίνει.


Μοιραία ο σύντροφος χουλιγκάνι αργά η γρήγορα τα φτιάχνει με την συντρόφισσα κλώσσα, τον βάζει στο βρακί της και αποδεικνύεται ο χειρότερος πισωτρεχομούνης!)

Ανώνυμος είπε...

Τιμή και δόξα στον Μεταλά και αυτοκατατάσσομαι (αυτοπροτίνομαι) σε αυτή την κατηγορία... :-) (αν εξαιρέσεις τα φοιτητηλίκια) Θα πεθάνω και μία metal συνεστίαση του Κόμματος δεν θα κάνουμε... :-)

Ανώνυμος είπε...

Φοβερος δημιουργικος οιστρος απο ολη την κομπανια! Καταθετω στην κριση του γγ του πγ της κε του μ.π.λ.ο.κ. το τελευταιο μου πονημα, τον ψευτοσυντροφο.

Ψευτοσυντροφος, ο: Παριστανει οτι ειναι οργανωμενο μελος, στην πραγματικοτητα ομως δεν ειναι. Ευδοκιμει σχεδον αποκλειστικα στο διαδικτυο (οπου και μπορει να κρυβει την πραγματικη του ταυτοτητα) ως αναρριχητικο φυτο, μιας και η υπαρξη του εξαρταται αποκλειστικα σχεδον απο την υπαρξη της μπλογκοσφαιρας. Γιατι ομως να προσποιειται κατι που δεν ειναι? Δεκαδες ειδικοι απο ολο τον κοσμο επεσαν πανω στο φλεγον αυτο ερωτημα και μετα απο πολλα λεπτα σκεψης αποφανθηκαν τα εξης:

Το ον αυτο παριστανει οτι ειναι οργανωμενος για δυο λογους. Πρωτον, μπας και εκμαιευσει με την ψευτικη ταυτοτητα του καμια εσωτερικη πληροφορια, η οποια κατα κανονα θα ειναι αχρηστη και ασημαντη, αλλα στο δικο του μυαλο θα φανταζει με την ανακαλυψη των κρυφων αρχειων της CIA. Και δευτερον, πετωντας αθωες κακιουλες για το κομμα και την οργανωση χρησιμοποιωντας την ψευτικη ταυτοτητα του, να προκαλεσει την ειρωνια του εξωκοινοβουλιου, την αντιπαθεια των φιλοκκε και τη συγχυση στους οργανωμενους.

Επιστημονικες μελετες χιλιαδων δευτερολεπτων κατεληξαν στο συμπερασμα οτι ο ψευτοσυντροφος, με αυτη τη διαδικτυακη του τακτικη επηρρεαζει ακριβως τρια ατομα: τον εαυτο του και τις δυο ακομα περσονες που επινοησε για να απαντουν στα σχολια του. Παρ' ολα αυτα συνεχιζει ακαθεκτος, μιας και το ιντερνετ ειναι το παθος του. Κοψτου το μπλογκινγκ και θα αυτοκτονησει τελετουργικα διαβαζοντας Οδηγητη. Κοψτου το ιντερνετ και θα κανει επανασταση.

Οι φημες για την πραγματικη του ταυτοτητα οργιαζουν σαν μονοκυτταροι οργανισμοι που αναπαραγονται με διχοτομηση. Αλλοι λενε οτι ειναι πρωην συντροφος που τον εδιωξαν και ορκιστηκε εκδικηση. Αλλοι οτι ηταν επιρροη, δεν τον οργανωσαν ποτε και ορκιστηκε..... εκδικηση. Κατα βαθος ομως ειναι καλο παιδι με τρυφερη καρδια και θα ηθελε να ειναι οργανωμενος αλλα.... δυστυχως....δεν μπορει...... πια.....
Βλεπε επισης: Πινοκιο, κισσος, χαμαιλεων, παρασιτο, κουνιαδος.

Κασπερ

tsimarasm είπε...

Πωωπώ! Σημείωσε Σφυροδρέπανε στα¨να μην ξεχάσω¨. Ο αλαφροίσκιωτος σύντροφος, ή ο KGBίτης, ή το τέρας της περιφρούρησης, ή όπως αλλιώς νομίζεις.
Αυτός που νομίζει ότι όλοι και όλα συνωμοτούν ενάντια στο κόμμα. Που πιστεύει ότι η ασφάλεια προσπαθεί διαρκώς να κυκλώσει την οργάνωση, αλλά αυτός σαν άλλος Γιώργος Θαλάσσης καταφέρνει να ξεγλιστράει πάντα, να αποκαλύπτει τα σχέδια του εχθρού, και να σώζει τους συντρόφους του και το κόμμα. Γενικά βρίσκεται σε μία μόνιμη κατάσταση διωκτικού παραληρήματος.

Αν παίρναμε τοις μετρητοίς την εικόνα που έφερνε για κλείσιμο ψήφου, το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 80%. Σε αντιδιαστολή με το κλίμα που κυριαρχούσε στην ΚΟΒα του, που ήθελε το ΠΑΣΟΚ να παίρνει -10%(μείον δέκα τοις εκατό)!!!

Στην πραγματικότητα αυτός ο σύντροφος θα ήθελε να ζεί σε περίοδο εμφυλίου και κατάσταση παρανομίας, και λέγε λέγε το πίστεψε.

Αγαπημένες εκφράσεις: το όπλο παρά πόδας, ο τάδε είναι ασφαλίτης, και δεν μπορώ να σου πω από το τηλέφωνο.



Η απουσία του trash είναι περισσότερο από αισθητή. Αν έγραφε θα είχαμε ήδη γίνει μύλος. Αλλά Κάσπερ, κάνεις και εσύ ό,τι μπορείς! Φίλε καλά να είσαι, σε ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για το ενδιαφέρον που έδωσες ξαφνικά στην συζήτηση, αλλά πρόσεχε αρχηγέ...δεν πας καλά. Πας καρφί για πουκάμισο με μακριά μανίκια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο κασπερ - από τα γραπτά του στο παρόν ιστολόγιο ή και αλλού. Περιμένουμε το διαδικτυακό ολόγραμμα της αυτού απύθμενης βλακείας να μας πει.

Ανώνυμος είπε...

agapite emou tou idiou

tha ithela na se parakaleso epeidi ego prosopika apolambano idiaitera to blog toy apoli8omatos , oxi epeidi tha moy allaksei i tha moy diamorfosei gnomi alla epeidi einai eksypno , eystoxo kaloproaireto kai me aytokritiki matia, na stamatiseis tin pragmatika organwmeni xydaiologia poy rixneis ka8os exeis katantisei dyskolh thn anagnosi ton sxolion sta teleutaia ar8ra. An eixes afierosei auto to xrono se propaganda enantia sto PASOK px mporei kai na eixes kataferei kati xrisimo.

Se parakalo loipon stamata ;)

filika

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σου Εμου του ιδιου..... μυγιαστηκες με την πρωτη.... και τωρα τι θα κανω εγω που πρεπει να κυνηγησω χιμαιρες και φανταστικους διαδικτυακους εχθρους του κομματος καβαλα στ' αλογο? Τι λογο υπαρξης μπορει να εχω εδω μεσα και στα τριανταπεντε χιλιαδες ιστολογια ακομα που γραφω? Μπορει να λες οτι εδωσα ενδιαφερον στη συζητηση, ομως εσυ σκοτωσες βαναυσα οποιο ενδιαφερον ειχα εγω για τη συζητηση... Ελπιζω να αισθανεσαι περηφανος για τον εαυτο σου....

http://youtu.be/MOs4vsthLD0.

Κασπερ

tsimarasm είπε...

Ανώνυμε,αν λέγοντας ότι έχω κάνει δύσκολη την ανάγνωση των σχολίων εννοείς ότι δεν γράφω καλά, το δέχομαι. Αν πάλι εννοείς ότι θυμώνεις ή εκθέτω το κόμμα τότε λες μαλακίες. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Όπως και να έχει, επειδή το ζητάς ευγενικά... θα σου κάνω την χάρη.

Κάσπερ, αυτό που σου έγραψα στο τέλος το πιστεύω ειλικρινά! Χαλάρωσε ρε!

Σας ασπάζομαι στο πρόσωπο!

Mikeius είπε...

Εγω ακουω οτι ειναι φασιστας.

Rizobreaker είπε...

Πολύ καλά τα όσα αναφέρεις αγαπητό Απολίθωμα! Έλιωσααα...

Αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου, μήπως να αναφέρεις και τους σ/φους που είναι σ/φοι επειδή "φοβούνται" να αποχωρήσουν? Δεν εννοώ φόβο με την κυριολεκτική έννοια, αλλά με την έννοια του σθένους! Δεν έχουν τα κότσια να πουν δηλαδή σε τι διαφωνούν κτλ γιατί φοβούνται να υποστηρίξουν τη διαφορετική τους άποψη εντός των οργάνων!

partydog είπε...

Mikeιus σε παντρεύομαι γιατί είσαι θεός και το μεγαλύτερο τρολ που υπάρχει.
Κάσπερ και σένα σε παντρεύομαι, μόνο και μόνο για τους μόντυ πάιθον!
(Ναι, ήταν ένα εντελώς άχρηστο σχόλιο)

Le me είπε...

Το πως μπορεί το ΚΚΕ να πάρει ένα υγιές παιδί και να το κάνει ΚΝΙΤΗ είναι απίστευτο... Δυστυχώς αφού η θεραπεία είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχει μια δοκιμασμένη μέθοδος... Ευθανασία λέγεται... Ήξερα μια ιστορία... Μια γύφτισα προέβλεψε ότι το παίδι ένος ζευγαριού θα έμπλεκε με την ΚΝΕ... Με πόνο ψυχής το δώσαν για υιοθεσία...
Υ.Γ.1: Πριν μπείς στον κόπο να μου κολλήσεις όλα τα χαριτωμένα επίθετα που κολλάτε σε όσουσ διαφωνούν μαζί σας, μάθε οτι ήμουν στο ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ δις, και έχω ψηφίσει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρίσεις που είχα δικαίωμα ψήφου... Food for thought...
Υ.Γ.2: Ο κύριος Mikeius φταίει που ήρθα σε αυτό το blog... Του στέλνω αυτοβούλως τα thank you σου...

partydog είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
partydog είπε...

Le me να είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις έστω και ένα ακόμα κείμενο από το απολίθωμα θα ήξερες ότι σπανίως στολίζει κάποιον με κοσμητικά επίθετα. Και χιούμορ έχουμε και την κριτική αντέχουμε και για ευθανασία (ή υιοθεσία) ακόμα δεν μας δώσανε. Υπάρχει όμως ακόμα καιρός.
Είδωμεν.

Μανώλης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα...αποφασίστε το γρήγορα γλυφταρχίδες του Μαρξ...

partydog είπε...

Που υπάρχει ω πάνσοφε Ανώνυμε; Φώτισέ μας με την παντοδύναμη σκέψη σου και θα γίνουμε όλοι δικοί σου γλυφταρχίδιδες!

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε Λεμε.... εισαι ενας απ αυτους τους ΗΡΩΕΣ που μπηκαν ψηφοδελτιο ΠΚΣ και ψηφισαν και ΚΚΕ? ΕΝΑ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ, ΕΝΑ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ!!!

Εμου του ιδιου, εγω παλι δεν πιστευω κατι συγκεκριμενο για σενα. Συμπεριφερθηκες ομως στο πονημα μου με χλευασμο και ειρωνια, ειπες οτι ειμαι για το τρελαδικο. Γιατι δηλαδη εσυ να μπορεις να γραφεις κι εγω οχι? Στο πηγαδι κατουρησα? Εγω μπορει να ειχα συγγραφικα ονειρα, το σκεφτηκες καθολου αυτο? Μπορει να ηθελα να γινω πρακτορολογος, να γραψω μια μερα για το Τριτο Ματι! Γιατι μου κοβεις τα φτερα? Ειπα εγω κατι για τα δικα σου πονηματα? Ισα ισα που σε επαινεσα κι ολας. Με πληγωσες και με απογοητευσες ανεπανορθωτα. Μυγιαστηκες και ξινισες λες και ο "ψευτοσυντροφος" κοιταξε ολοκαθαρα τα τρισβαθα της ψυχης σου. Δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σου because you 're no fun anymore. Αντιο.

Partydog κι εγω σε παντρευομαι, αλλα δεν θελω να εκτεθω τωρα ετσι δημοσιως.

Mike, κανε κανα μπραφ και βασικα κανενα κειμενο με την πρωτη ευκαιρια. Εχουμε ακριβως ιδια ηλικια και παρομοια βιωματα, οποτε το διασκεδαζω με τις δημιουργιες σου διπλα. Και κανε κατι (αλλα σαν τι να μπορεις να κανεις?) με τα κοπαδια των ζομπι "οπαδων" σου. Ξερω, δεν διαλεγουμε αυτους που μας συμπαθουν κι ετσι, αλλα...

Κασπερ

Manny Calavera είπε...

Xexexe Απολιθωμα πολυ καλο! Αγαπημενος μεχρι στιγμης ο "γραφειοποντικας".
(Πρεπει να βαλεις και μερικα αποκλειστικα γυναικεια ειδη ομως).

Τι θα ελεγες για τον σ/φο "big bang" (που για να σου εξηγησει κατι που τον ρωτας ξεκινα απο τη μεγαλη εκρηξη)?

Καποιος σου εχει ηδη αναφερει το cave studioz
http://cavestudioz.blogspot.com/
κριμα που σταματησε να γραφει. Ριξε μια ματια.

TRASH είπε...

Ο Trash απέχει από τον σχολιασμό, γιατί η κουβέντα παρόλο που αναφέρεται τυπικά στο ΚΚΕ, στην πραγματικότητα έχει να κάνει κατά 90% με την ΚΝΕ (θέμα βιωμάτων και ηλικίας μάλλον), από την οποία ο Trash δεν πέρασε ποτέ για να έχει εμπειρία ή άποψη.
Από την άλλη μια χαρά μύλος μπορούν να γίνουν οι υπόλοιποι και χωρίς την συμβολή του.

Endan είπε...

filaraki de kserw to xristo mou apo blog kai mesa s afta ta kolpa eisai kai esu (pou de kserw). mpesa tha sou milisw mia kai den exw tpt na kerdisw me ena post.

En arxh itan to internet. Kathenas exei to dikaiwma na pei k na kanei oti goustarei. O mikeius eipe kai ekane, opws kai esu, opws kai egw twra. to na enantiwnesai kai na kathesai na grafeis mia arthrara enantion kapoiou pou leei kai kanei oti thelei einai meion gia sena aderfe. gt erxomai egw kai vlepw ena post sto f/b tou mikeius me link afto to arthro sou kai vlepw enan tupo na exei afierwsei xrono gia na kraksei kati pou de tou arese. ok itheles na to grapseis, kai exeis kathe dikaiwma.

kai se rwtaw...esu to blog sou gt to ftiakses? 1) an to ftiakses gia allo logo peran tou kraksimatos allwn bloggers ekanes faoul pou ekrakses.
2) an to ekanes gia na krakseis tote ekanes pali faoul gt den exeis sto mualo sou thn eleutheria ths ekfrasis.(an eisai kai kommounistis de mou kanei kai megali entupwsi to teleutaio).

kai eis alla me ugeia,
Giorgos.

Υ.Γ. kserw oti pali exasa to xrono mou na tsakwnomai sto internet kai den eimai perifanos gia ton eauto mou. alla poios kserei, isws kapoioi na niwsoun ti pisteuw.

tsimarasm είπε...

Είπα ότι δεν θα ξαναγράψω αλλά Κάσπερ σου χρωστάω μια συγγνώμη! Μπέσα για μπέσα! δεν κοροϊδεύω.

Το κειμενάκι σου δεν το πήρα καθόλου προσωπικά. Ούτε και το σχόλιο μου για το ίδρυμα ήταν κυριολεξία. Αλλά επιμένω, πρόσεχε! Η πρώτη στραβή θα σου κοστίσει ακριβά! Εξιδανικεύεις φίλε.Ποιος μωρέ θέλει να οργανωθεί και δεν τον αφήνουμε;! Ίσα ίσα! ...τα παρακάτω τα ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται να τα πώ ξανά(και με λένε εγκάθετο).


Να 'στε καλά και να κάνετε χαβαλέ με τα πάντα!

partydog είπε...

@ Endan
Το διαβασες καθόλου το άρθρο; Αναρωτιεμαι που εκραξε τον Μικεους. Φιλοφρονηση του έκανε ότι όλοι ασχολούνται μαζί του, για αυτό και ο Μικεους το ανέβασε στο φεισμπουκ, γιατί του άρεσε!
Αντε γιατί πολλοί μαζευτήκαμε εδώ μέσα. Και για να το πω να το καταλάβετε: ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και μετα τις αντιδρασεις λατρειας και τις διθυραμβικες κριτικες που ελαβε ο "ψευτοσυντροφος", συνεχιζουμε μεεεεε..... τρρρρρτπτπτπτπτπττςςςς!....

.....τον συντροφο για ολες τις δουλειες! Ο συντροφος για ολες τις δουλειες θα βγει εξορμηση ριζου, εξορμηση οδηγητη, εξορμηση με κουπονια, εξορμηση με εισιτηρια για το φεστιβαλ της κνε, εξορμηση στα αμφιθεατρα, στα τραπεζακια, στα εργαστηρια, στις καφετεριες, στα στεκια των αναρχικων και στα γυμναστηρια των χρυσαυγιτων. Θα βγει εξορμηση στην πολυκατοικια του και στην πολυκατοικια της κοπελας σας. Θα βγει εξορμηση με ημερολογια, με τα απαντα του λενιν, θα βγει εξορμηση και με ΚΟΜΕΠ.

Θα παει για αφισοκολληση, αυτοκολλητοκολληση και πικετοφορια. Θα παει περιφρουρηση, θα παει απεργια και στο καπακι περιφρουρηση στην πορεια. Θα παει σε παραστασεις διαμαρτυριας, θα παει και σε καταληψεις.

Γραφει πλαισια, γραφει καταγγελιες, γραφει ψηφισματα για τα δς. Μιλαει στις συνελευσεις, πιανει και κοσμο ξεχωριστα. Φτιαχνει πανω, απλωνει πανω, ξανανεβαινει να το απλωσει γιατι επεσε, κατεβαζει πανω.

Ασχολειται με τα οικονομικα. Πλενει, ξεσκονιζει, ξεσκατιζει, συγυριζει, σιδερωνει, απλωνει, σφουγγαριζει, δινει εξτρα λαμψη στα μαυρα, αρωμα φρεσκαδας στα ασπρορουχα και λεει και τον καφε. Καθεται και περιφρουρηση στα γραφεια. Ολα αυτα σε δυο μερες.

Και στην επομενη οβ θα του πουν να κανει καλυτερο προγραμματισμο.

ΥΓ: Ενταν, εισαι λαθος φιλε. Δεν σου λεω κατι αλλο, απλα ψαξου λιγο παραπανω με το παρον μπλογκ και θα το καταλαβεις μονος σου.

Κασπερ

Vankas είπε...

Αυτό που θα απογείωνε τη συζήτηση θα ήταν η μελέτη των σχέσεων των χαρακτήρων μεταξύ τους. Πχ γραμμούλης vs μαζικό στοιχείο κοκ. Εδώ θα αναδεικνύονταν και τα όρια της τρολιάς του Mikeius. Αν ο κάθε ένας είναι μαλάκας τι σχέση να έχουν μαλάκες μεταξύ τους; Αλλά αυτό δεν τον απασχολεί γιατί ο Mikeius δεν προσπαθεί να κατανοήσει τους μαλάκες. Γι' αυτόν οι μαλάκες είναι απλά ακατανόητοι.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

1. Η κε του μπλοκ έχει ενεργοποιήσει για λογαριασμό της την επιλογή μετριασμού σχολίων, για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους. Μην περιμένετε δηλ άμεσες κι αναλυτικές απαντήσεις.
2. Ρε σεις, νιώστε λίγο. Αν ήθελα να την πω στον mikeius θα έγραφα κάτι που να μιμούμαι το στιλ του;
3. Ο κομμάντο τα περί φασισμού τα συνδέει μάλλον με τα 'καλούπια'. Ή με το 'λαϊκισμό'. Αν θέλει, ας το εξηγήσει ο ίδιος.
4. Οι προτεινόμενες κατηγορίες θα ληφθούν υπ' όψιν, θα αξιολογηθούν κι ίσως ενσωματωθούν.
5. Ευχαριστώ τον mikeius που υπερτριπλασίασε την επισκεψιμότητα του μπλοκ με το ποστάρισμά του στο fb, και τους κάσπερ και partydog για την αυτόκλητη υπεράσπισή τους εν είδει κυβερνητικού εκπροσώπου. Καλά στέφανα!

Redpersonality είπε...

Μπράβο πολύ ωραίο!Εμένα μου άρεσε πιο πολύ ο γραμμούλης.Μην μασάς!